2. Godkendelse af referat fra møde d. 16. august 2012 v. Henning Hansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Godkendelse af referat fra møde d. 16. august 2012 v. Henning Hansen"

Transkript

1 Deltagere: Henning Hansen, Asbjørn Friis Jensen, Leif Gjørtz Christensen, Steinar Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Dato: Afbud: Kate Bøgh, Karin Holland Mødedato: 3. oktober 2012 Mødetid: kl Mødested: Viborg Rådhus, lokale M.3.3 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: Job-velfaerd@viborg.dk Referat, møde i Forretningsudvalget den 3. oktober Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Godkendt. Dato: 5. oktober 2012 Sagsbehandler: Karsten Binderup Tlf kabi@viborg.dk 2. Godkendelse af referat fra møde d. 16. august 2012 v. Henning Hansen - til godkendelse Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 16. august Godkendt. 3. Undersøgelsesdesign, hjerneskadeområdet Forretningsudvalget har på møde den 16. august 2012 anmodet om en mere detaljeret undersøgelse af kommunernes indsats på hjerneskadeområdet. Andre parter end de enkelte kommuner bør også involveres i undersøgelsen. Til det formål udarbejdes til møde i Forretningsudvalget den 3. oktober 2012 et udkast til undersøgelsesdesign med forslag til, hvorledes arbejdet kan gribes an. Centralt for undersøgelsen er fortsat, at der skal sikres et fælles fremadrettet vidensgrundlag og læringsperspektiv mellem regionen og kommunerne. Arbejdsgruppen foreslår, at undersøgelsen af kommunernes rehabiliteringsindsats gennemføres i to dele. I den første del udarbejdes en fælles og operationaliseret definition på specialiseret indsats/tilbud. Med udgangspunkt i denne definition gennemføres i undersøgelsens anden del - audit af en række sager, hvor borgeren tidligere har været indskrevet på Hammel Neurocenter og i dag må formodes at modtage en specialiseret rehabiliteringsindsats i kommunalt eller regionalt regi. Undersøgelsens første del betinger, at der udarbejdes en fælles kommunal/regional definition på specialiseret indsats. En fælles national definition vil været at foretrække, men tidshorisonten herpå kan nødvendiggør, at der udarbejdes en fælles regional definition.

2 Læs også KL s udkast: - Forretningsudvalget drøfter udkast til undersøgelsesdesign, herunder om der skal udarbejdes en regional definition eller afvente en national definition. - Bilag 2. Udkast til undersøgelsesdesign, hjerneskadeområdet. Ressourcespørgsmålet skal indarbejdes i kommissoriet. Arbejdsgruppen skal komme med forbedringsforslag inden for de eksisterende ressourcemæssige rammer og ikke kun påpege, hvad der kunne være gjort bedre. Læringsperspektivet er central. Forretningsudvalget godkendte den model, der skitseres i arbejdsgruppens undersøgelsesdesign. Forretningsudvalget ønsker til næste møde den 14. november en handleplan, der mere konkret skitserer tidsperspektiv, proces og økonomi i undersøgelsen. Målsætningen bør være, at undersøgelsen er færdig inden sommeren Det besluttes, at der skal tages udgangspunkt i nye sager (ikke ældre end 2011). Antal sager pr. kommune skal afspejle kommunestørrelsen. 4. Afrapportering - Planlægningsgrundlag for personer med frontallapskader / frontaldemens og udadreagerende adfærd I forbindelse med rammeaftalen for 2010 besluttede den daværende Administrative Styregruppe at nedsætte en arbejdsgruppe til at udarbejde et planlægningsgrundlag vedrørende personer med alkoholrelateret demens og ældre med frontallapskader. Arbejdsgruppen har været sammensat af repræsentanter fra Holstebro, Skanderborg, Skive og Aarhus kommuner. Region Midtjylland har varetaget tovholder- og sekretariatsfunktionen. Arbejdsgruppen har i 2011 gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse afgrænset til de fire kommuner med henblik på at danne sig et overblik over størrelsen af gruppen af borgere i målgruppen og hvilke tilbud, der ydes til målgruppen. Arbejdsgruppen har valgt at afvente den nye sundhedsaftale for demensområdet med henblik på at kunne forholde sig til den deri aftalte ansvars- og opgavefordeling på området. Arbejdsgruppen konstaterer, at den sociale indsats i forhold til målgruppen er kendetegnet ved, at kommunerne i stadig større omfang kan og vil løse den fagligt udfordrende opgave, der knytter sig at arbejdet med borgere i målgruppen. Undersøgelsen viser, at de fleste personer med frontallapskader og udadreagerende adfærd kan rummes i de kommunale plejemiljøer med individuelt tildelte ressourcer og varierende deltagelse i fællesskaber. I lyset af den meget komplekse arbejdsdeling på området finder arbejdsgruppen, at kommunerne og regionen bør være opmærksomme på at følge op på, om ansvars- og opgavefordeling aftalt i den nye sundhedsaftale på demensområdet fungerer hensigtsmæssigt i forhold til målgruppen.

3 Arbejdsgruppen vurderer, at der på det foreliggende grundlag ikke er baggrund for at foreslå kapacitetsjusteringer i de eksisterende regionsdækkende specialmiljøer til målgruppen jf. at de respektive driftsherrer løbende har mulighed for at foreslå kapacitetstilpasninger i forhold til rammeaftalen på baggrund af ændringer i efterspørgslen. Arbejdsgruppen vurderer, at den kommunale selvforsyningsstrategi på området bør understøttes på følgende områder: adgang til tilbud om udredning og rådgivning udvikling af tilbud om kompetenceudvikling af personale, der arbejder med målgruppen øget fokus på ernæring som forebyggelse hos visse grupper - Forretningsudvalget drøfter arbejdsgruppens afrapportering - Bilag 3. Rapport fra arbejdsgruppe vedr. frontallapskader, august 2012 Region Midtjylland kontakter Sundhedsstyrelsen med forlag om en forebyggende indsats med fokus på ernæring rettet mod de praktiserende læger, behandlingspsykiatrien, de kommunale misbrugscentre, forsorgshjem og (kommunale og regionale) sociale tilbud, der arbejder med målgruppen. Kommuner og Region Midtjylland opfordres til at sende rapporten til relevante enheder i eget regi. Forretningsudvalget vil overveje, hvorledes der etableres et bredere tværkommunalt samarbejde med VISO og ikke kun samarbejde om enkeltsager. KKR-skretariatet og Sekretariat for rammeaftaler har gennemgået listen med tværgående fora på hjerneskadeområdet. De anbefaler en om-organisering af listen, således lokale fora mellem den enkelte kommune og det respektive Regionshospital adskilles fra regionale tværgående fora. De enkelte kommuner skal selv vurdere relevansen af deres lokale fora. Forretningsudvalget godkendte dette forslag og opfordrer kommunerne til at gennemgå listen med henblik på at nedlægge evt. ikke-aktive fora. 5. Kommende dialogmøde med LOS Repræsentanter for Forretningsudvalget afholdt den 3. maj 2012 seneste dialogmøde med LOS, jf. vedhæftet referat. - Forretningsudvalget drøfter, om (og i givet fald hvornår) der er behov for et nyt møde med LOS - Bilag 4. Referat, dialogmøde med LOS den 3. maj 2012.

4 Forretningsudvalget finder ikke, at der umiddelbart er behov for et nyt møde med LOS. Derimod opfordrer Forretningsudvalget kommunerne til at gå i dialog med de lokale LOSorganisationer med henblik på takstreduktioner. Sekretariat for rammeaftaler har undersøgt, i hvilken opfang LOS har været i dialog med deres medlemmer omkring takstreduktioner, herunder drøftelse i bestyrelsen og via nyhedsmail, jf. referat fra dialogmødet den 3. maj Direktør i LOS, Geert Jørgensen, oplyser, at LOS endnu ikke specifikt har rundsendt emnet i en nyhedsmail, men at de nu vil dagsordenssætte emnet på næste bestyrelsesmøde den 3. december 2012, hvorved emnet automatisk kommer med i en nyhedsmail. Geert Jørgensen oplyser endvidere, at emnet løbende er drøftet i LOS, som følge af de økonomiske vanskeligheder flere af medlemmerne oplever. Endvidere har LOS drøftet emnet på et dialogmøde og vil gøre det igen på dialogmøde i november Fokus- og udviklingsområde 2013 overgang fra barn til voksen I Rammeaftale 2013 står følgende om emnet Overgang fra barn til voksen : Kommunerne og Region Midtjylland har gennem de senere år løbende haft fokus på temaet overgang fra barn til voksen, der bl.a. var et fokus- og udviklingsområde i Rammeaftale Den Administrative Styregruppe nedsatte dengang en arbejdsgruppe, der i 2010 præsenterede en række anbefalinger for det gode samarbejde mellem det sociale tilbud og kommunen. Anbefalingerne blev rundsendt til kommunerne. Kommunernes og regionens arbejde med overgang fra barn til voksen som et fokus- og udviklingsområde i Rammeaftale 2013 kan tage udgangspunkt i de tidligere anbefalinger og arbejde videre med kortlægning, vidensdeling og erfaringsudveksling i forhold til den gode koordinerings- og samarbejdspraksis på området. Forretningsudvalget drøfter derfor på mødet, hvorledes arbejdet med emnet skal igangsættes denne gang. En mulighed kan være, at Forretningsudvalget nedsætter en arbejdsgruppe, der påtager sig arbejdet med at definere opgaven og præsenterer Forretningsudvalget for et procespapir. Alternativt kan Forretningsudvalget koble sig på et projekt forankret i Socialstyrelsen med deltagelse af bl.a. Viborg Kommune. Sammen med tre andre kommuner (Furesø, Aabenraa og Odsherred) er Viborg Kommune blevet inviteret med i projektet Unge med psykiske vanskeligheder - overgang fra barn til voksen". Projektet gennemføres i tæt samarbejde med Rambøll Management. - Forretningsudvalget drøfter hvorledes opgaven løses mest hensigtsmæssigt - Bilag 5. Projektbeskrivelse, Unge med psykiske vanskeligheder - overgang fra barn til voksen

5 Der afholdes en Formidlingskonference i 2. kvartal 2013, hvor udvalgte kommuner redegør for deres erfaringer fra arbejde med temaet overgang fra barn til voksen. Ligeledes formidler Viborg Kommune deres erfaringer fra deltagelse i Socialstyrelsens projekt. Konferencen skal sætte fokus på udvalgte temaer i arbejdet med overgang fra barn til voksen og skal således ikke have målsætning om at nå hele vejen rundt. Mulige temaer kunne være samarbejdsmodeller eller måske forventningsafstemning i forbindelse med skiftet til voksenområdet. Myndighedsnetværk for voksenområdet samt Chefnetværk for børn- og ungeområdet bedes udpege 2-3 kommuner, der sammen med Sekretariat for rammeaftaler skal planlægge konferencen. 7. Status på fælleskommunale tilsynssamarbejder Forretningsudvalget drøfter status og seneste udmeldinger, herunder ministerbesøg i KKR den 6. november 2012, hvor tilsynsområdet er et tema. Ministerens udspil offentliggjort den 26. september: - til drøftelse Bilag 6. Status på tværkommunalt samarbejde om tilsyn, pr. 14. september Forretningsudvalget drøftede seneste udvikling på området. 8. Rammeaftale 2014, Udviklingsstrategi Processen i forhold til udarbejdelse af Udviklingsstrategien (Rammeaftale 2014) skal igangsættes ultimo Til brug for udarbejdelsen af Udviklingsstrategien skal der udarbejdes vurderinger og skøn af fremtidige behov på det specialiserede socialområde samt overvejelser om tilbudsviften fra driftsherrer, jf. lovgivningen på området. Tilbagemeldingerne på sidste års skema har været positive under forudsætning af de tidsmæssige rammer lovgivningen opstiller. Der indstilles, at: - Forretningsudvalget godkender, at skemaet, der blev anvendt til Rammeaftale 2013, anvendes igen. - Bilag 7. Rammeaftale 2014, procespapir - Bilag 8. Afkrydsningsskema vurdering af behov

6 Godkendt. 9. Hjerneskadesamråd, snitflader I 2008 nedsatte Sundhedskoordinationsudvalget Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland. Formålet med Hjerneskadesamrådet er at udstikke rammer og principper indenfor neurorehabiliteringsområdet og sikre kontinuitet og sammenhæng i rehabiliteringsforløbene. Hjerneskadesamrådet refererer til Sundhedskoordinationsudvalget. Siden 2008 er der sket meget på hjerneskadeområdet, herunder er der inden for de seneste år vokset nye snitflader frem mellem regionens og kommunernes tilbud på hjerneskadeområdet. Ligeledes er behovet for klare snitflader til det sociale område blevet mere og mere aktuel. På seneste møde i Hjerneskadesamrådet den 14. juni 2012 blev der fra kommunalt side udtrykt ønske om, at der udarbejdes et nyt kommissorium blandt andet for at tydeliggøre feltet og rette deltagerkredsen til. Derudover skal snitfladen til for eksempel Sundhedskoordinationsudvalget og DASSOS præciseres. Region Midtjylland sekretariatsbetjener Hjerneskadesamrådet. Status pr. 11. september 2012 var, at ovennævnte arbejdet endnu ikke var igangsat. - Forretningsudvalget drøfter behovet og eventuelt niveauet for nye snitflader til Hjerneskadesamrådet, herunder eventuelle ønsker til deltagerkredsen. - Bilag 9. Kommissorium, Hjerneskadesamrådet - Bilag 10. Medlemmer, Hjerneskadesamrådet - Bilag 11. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 14. juni 2012 Som følge af de nye snitflader mellem regionens og kommunernes tilbud på hjerneskadeområdet ser Forretningsudvalget gerne, at det specialiserede socialområde, herunder DASSOS, bliver indarbejdet i kommissoriet for Hjerneskadesamrådet, når kommissoriet skal revideres ultimo Forretningsudvalget ønsker dermed at sikre bedre sammenhæng til social- og arbejdsmarkedsområdet i kommunerne i forhold til de emner Hjerneskadesamrådet drøfter. Forretningsudvalget ser også gerne, at sammensætning af deltagerkredsen afspejler ovenstående samt de koordineringsopgaver kommunerne har. Sekretariat for rammeaftaler retter henvendelse til Region Midtjylland vedr. kommissoriet og deltagerkredsen, herunder fremtidig deltagelse af sekretariatet i Hjerneskadesamrådets møder. Der tages initiativ til, at der arrangeres ét årligt fællesmøde mellem Forretningsudvalget og Sundhedsstyregruppens Kontaktudvalg. 10. Januarkonference den 14. januar 2013 Planlægningsgruppen består af Kjeld Berthelsen og Henrik Beyer - samt Line Pedersen og Karsten Binderup fra Sekretariat for rammeaftaler.

7 Forretningsudvalget drøftede på møde den 16. august emnet og følgende blev skrevet til referat: Forskellige temaer blev drøftet. Et tema kunne være Effektiv/rationel drift på psykiatriog socialområdet, herunder effektivisering via de fysiske rammer. Forretningsudvalget drøftede en række mulige oplægsholdere. På mødet gives en mundtlig status på planlægningsprocessen. - til orientering Taget til efterretning. 11. Ministertema 2013, arbejdsgruppe nu nedsat Forretningsudvalget besluttede på møde den 16. august 2012, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe vedr. ministertema 2013 "Udviklingen i brugen af de forskellige former for familieplejeanbringelser". Arbejdsgruppen er nu nedsat og består af: - Ann-Britt Wetche, Chef for Familier, Børn & Unge, Aarhus Kommune (formand) - Hanne Beedholm Rasmussen, Leder af familiecenteret, Aarhus Kommune - Helene Tørsleff, Fagkonsulent, Familier, Børn & Unge, Aarhus Kommune - Ingemann Horsager Nielsen, Vicekontorchef, Region Midtjylland - Agnete Pinstrup Thomsen, Forstander, Oustruplund, Region Midtjylland - Trine Nanfeldt, Socialfaglig leder, Familieafdelingen, Hedensted Kommune - Anette Danvig, Familieplejekonsulent, Børn & Unge, Viborg Kommune - Anne Margrethe Andersen, Forstander, Hedebocentret, Herning Kommune - Sigrid Andersen, Teamleder, Skanderborg Kommune - Line Pedersen, Sekretariat for Rammeaftaler (koordinator) - til orientering Taget til efterretning. 12. Sundhedsbrugerrådets møde med Sundhedskoordinationsudvalget Den 1. oktober 2012 afholdes der fællesmøde mellem Sundhedskoordinationsudvalget og Sundhedsbrugerrådet. Et emne på mødet er Drøftelse af rehabilitering på hjerneskadeområdet. Charlotte Josefsen, Region Midtjylland, og Leif Gjørtz Christensen, Viborg Kommune, holder hver et oplæg. Charlotte Josefsen og Leif Gjørtz orienterer om mødet. - til orientering

8 Taget til efterretning. 13. Differentierede takster i Viborg Kommune På seneste møde i Forretningsudvalget (under eventuelt) ønskede Favrskov Kommune en drøftelse af Viborg Kommunes orientering om ny takststruktur pr. 1. januar 2013 (rundsendt til Forretningsudvalget den 16. august). Omlægningen betyder, at nogle kommuner får merudgifter, mens andre får mindreudgifter. Beboersammensætningen betyder, at Favrskov Kommune bliver økonomisk forholdsmæssigt hårdt ramt af omlægningerne. Jf. aftale på seneste møde præsenterer Viborg Kommune en sagsfremstilling. Der er aftalt dialogmøde mellem socialchefen i Favrskov Kommune og Handicap, Psykiatri- og udsattechef i Viborg Kommune i uge til efterretning - Bilag 12. Ny takststruktur for handicap- og psykiatritilbud i Viborg Kommune - Bilag 13. Viborg kommune, baggrundsnotat dialog med andre kommuner - Bilag 14. Ydelseskatalog, Viborg Kommune - Bilag 15. Takstfil, Viborg Kommune 2012 Det endelig udfald af de aftalte dialogmøder præsenteres på næste møde. 14. Orientering om håndtering af sundhedsudgifter på Sølund Forretningsudvalget drøftede på seneste møde den 16. august 2012 et punkt omkring indregning af sundhedsudgifter på Sølund. Det blev i den forbindelse aftalt, at Skanderborg Kommune vender tilbage med yderligere oplysninger til Forretningsudvalget. - til drøftelse - Bilag 16. Orientering om håndtering af sundhedsudgifter på Sølund. Der er i Forretningsudvalget enighed om, at der principielt skal ske en tilbagebetaling for flere år - i det omfang der uretmæssigt er opkrævet for meget. Med henblik på at få afklaret afgrænsningen mellem sundhedsudgifter og socialudgifter indhenter Skanderborg Kommune ekstern rådgivning/bistand. Forretningsudvalget anmoder Skanderborg Kommune præsentere en model for en takstog tilbagebetalingsmæssig løsning. 15. Eventuelt

9 Næste møde er den 14. november 2012 inden Novemberkonferencen Ministerbesøg i KKR den 6. november. Ministeren ønsker bl.a. at drøfte tilsynsområdet samt særligt specialiserede tilbud. Region Midtjylland og repræsentanter for Forretningsudvalget afholder den 14. november 2012 møde vedr. kommissionsrapporten for Blåkærgård udveksling af erfaringer mv.

2. Godkendelse af referat fra møde d. 17. august 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 17. august.

2. Godkendelse af referat fra møde d. 17. august 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 17. august. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Afbud:

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde den 6. juni 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 6. juni.

2. Godkendelse af referat fra møde den 6. juni 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 6. juni. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Mødedato: 17.

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 21. februar 2013 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra møde d. 21. februar 2013 v. Henning Hansen Deltagere: Afbud: Dato: Henning Hansen, Kate Bøgh, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Bjarne Høyer Andresen, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Erik Kaastrup-Hansen

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...2 2. Rammeaftaler fremover...3 3.

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2018 Gældende pr. 1.1. 2018 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 2. november Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 2. november Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup

Læs mere

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Dato: Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Deltagere: Karin Holland,

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 6. november 2013 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra møde d. 6. november 2013 v. Henning Hansen Deltagere: Henning Hansen, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Bjarne Høyer Andresen (i stedet for Lotte Henriksen), Karin Holland, Ann-Britt Wetche og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Kate Bøgh, Kjeld

Læs mere

Referat fra DASSOS-møde den 17. august. Deltagerkreds: 1. Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt.

Referat fra DASSOS-møde den 17. august. Deltagerkreds: 1. Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt. Deltagere: Fagdirektører fra kommuner og Region Midtjylland vedr. det specialiserede socialområde. Afbud: Mødedato: 17. august 2011 Mødetid: kl. 9.30 11.30 (afsluttes med frokost i gæstekantinen) Mødested:

Læs mere

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning... 2 2. Rammeaftaler fremover... 3 3.

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3. Forretningsudvalget 26.4.17 Dagsorden Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 7. april 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98

Læs mere

Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region

Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 www.socialportalen.viborg.dk På baggrund af en analyse af udgiftsudviklingen 2007-2010

Læs mere

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 11. januar Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 11. januar Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steinar Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december Kære alle.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december Kære alle. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland

Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Indledning I 2008 nedsatte Sundhedskoordinationsudvalget Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland. Formålet med Hjerneskadesamrådet

Læs mere

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Baggrund Når en borger rammes af en hjerneskade, vil sygdoms- og rehabiliteringsforløbet ofte være kompliceret, dels

Læs mere

Sagsbehandler: Karsten Binderup Inglev Jensen og Lars Kristiansen, Skive Kommune. Tel. +45 87 28 46 79 Ingrid W. Andersen, Silkeborg Kommune

Sagsbehandler: Karsten Binderup Inglev Jensen og Lars Kristiansen, Skive Kommune. Tel. +45 87 28 46 79 Ingrid W. Andersen, Silkeborg Kommune Til den administrative styregruppe Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatri.socialstab@ps.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 22. september

Læs mere

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune.

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune. Mødedato: 23. februar 2017 Mødetid: Kl. 12.00 (inkl. Frokost) Mødested: Lokale M1.4 Rådhuset Prinsens Alle 5, 8000 Viborg Deltagere: Birgit Juul Jensen Favrskov Kommune Steen Holk Bank Herning Kommune

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Mødetid: kl. 9.00 11.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, F 9, 1. sal. Dato: Referat fra møde i Forretningsudvalget den 24.

Mødetid: kl. 9.00 11.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, F 9, 1. sal. Dato: Referat fra møde i Forretningsudvalget den 24. Deltagere: Jesper Thyrring Møller, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Lotte Henriksen, Kenneth Koed Nielsen, Helle Bro, Steinar Eggen Kristensen, Ann-Britt Wetche og Karsten Binderup (ref.) Afbud:

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet 23. marts 2011 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra mødet 23. marts 2011 v. Henning Hansen Sekretariat for rammeaftaler Nytorv 6 DK-8800 Viborg Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Eva Glæsner

Læs mere

Referat, DASSOS-møde den 29. maj 2013

Referat, DASSOS-møde den 29. maj 2013 Deltagere: Fagdirektører fra kommuner og Region Midtjylland vedr. det specialiserede socialområde. Afbud: Dato: Henning Haahr, Kate Bøgh, Mødedato: 29. maj 2013 Mødetid: kl. 9.00 12.00 + formidlingskonference

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om ændringer i sammensætningen af Handicaprådet - Kl. 15:00-15:05 2 2

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1. Forretningsudvalget 2.10.18 Dagsorden Dato: Den 2. oktober 2018 Kl. 9.00-11.00 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 20. september 2018 Kontakt:

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

Til Den Administrative Styregruppe. Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe den 24. november 2010.

Til Den Administrative Styregruppe. Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe den 24. november 2010. Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Til Den Administrative Styregruppe Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe

Læs mere

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Dato: 4. september 2012 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Sted: Horsens Rådhus, kl. 13.30-16.00,

Læs mere

Referat - møde i Forretningsudvalget den 25. februar 2015. september 2014

Referat - møde i Forretningsudvalget den 25. februar 2015. september 2014 Deltagere: Jesper Thyrring Møller, Hans Henrik Gaardsøe, Henning Haahr, Lotte Henriksen, Kenneth Koed Nielsen, Helle Bro, Steinar Eggen Kristensen, Ann-Britt Wetche, Jens Peter Hegelund Jensen, Eva Glæsner

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 4. april 2018 Kl (inkl. frokost) Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 4. april 2018 Kl (inkl. frokost) Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1. Forretningsudvalget 4.4.18 Dagsorden Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 22. marts 2018 Kontakt: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98 mesm@viborg.dk

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden

Forretningsudvalget: Dagsorden Forretningsudvalget 22.3.17 Dagsorden Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 9. marts 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98

Læs mere

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Jens Peter Hegelund Jensen, Henrik Beyer, Karin Holland, Jørgen Andersen, Inge-Lise Katballe, Jesper Thyrring

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Jens Peter Hegelund Jensen, Henrik Beyer, Karin Holland, Jørgen Andersen, Inge-Lise Katballe, Jesper Thyrring Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Jens Peter Hegelund Jensen, Henrik Beyer, Karin Holland, Jørgen Andersen, Inge-Lise Katballe, Jesper Thyrring Møller Mødedato: 19. august 2014 Mødetid: kl. 13.00 15.00

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 25. september 2013 v. Henning Hansen. Bilag: - Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 25. september 2013.

2. Godkendelse af referat fra møde d. 25. september 2013 v. Henning Hansen. Bilag: - Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 25. september 2013. Deltagere: Henning Hansen, Kate Bøgh, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Henrik Beyer, Lotte Henriksen, Helle Odde Poulsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Karin Holland, Kjeld Berthelsen

Læs mere

CFK/Arbejdsgruppen er nu klar til afrapportering inden den endelige offentliggørelse på Novemberkonference

CFK/Arbejdsgruppen er nu klar til afrapportering inden den endelige offentliggørelse på Novemberkonference Deltagere: Kate Bøgh, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Henrik Beyer, Lotte Henriksen, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Helle Odde Poulsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Henning Hansen,

Læs mere

Dato: Referat, DASSOS-møde den 12. januar 2015

Dato: Referat, DASSOS-møde den 12. januar 2015 Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Jesper Thyrring Møller, Eva Glæsner Mødedato: 12. januar 2015 Mødetid: kl. 13.30 16.00 - efterfulgt af Januarkonference Mødested: Viborg Rådhus: Dato: Referat, DASSOS-møde

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 26. oktober 2015

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 26. oktober 2015 Til Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet fra møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 26. oktober 2015 Kære alle Hermed fremsendes referat fra første møde i Hjerneskadesamrådet for

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Tid og sted: Fredag den 24. august 2018, kl. 10 12, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale:

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde

Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden Torsdag den 5. januar 2012 Indhold Kort

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet 12. maj 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat fra mødet 12. maj Referat: Godkendt.

2. Godkendelse af referat fra mødet 12. maj 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat fra mødet 12. maj Referat: Godkendt. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Helle Ibsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Kjeld

Læs mere

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Deltagere: Karin Holland, Helle Ibsen, Birgit Munk Hansen, Tina Morgen Kristensen, Charlotte Brøndum, Anni Søby

Læs mere

Bilag 5 - Styringsaftale 2014

Bilag 5 - Styringsaftale 2014 Bilag 5 - Styringsaftale 2014 Kommissorium for task force vedrørende de mest specialiserede tilbud Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2014 1 BAGGRUND Som en delmængde af de højt specialiserede

Læs mere

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Notat Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Kommunaldirektørnetværket (Kd-net) i den midtjyske region har på sit møde

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00. Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00. Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1 Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1 Dato: Deltagere: Jesper Thyrring Møller, Hedensted

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Referat, DASSOS-møde den 19. maj 2015. Deltagere: 1. Godkendelse af dagsorden v. Jesper Thyrring Møller ---------- Referat: Godkendt.

Referat, DASSOS-møde den 19. maj 2015. Deltagere: 1. Godkendelse af dagsorden v. Jesper Thyrring Møller ---------- Referat: Godkendt. Deltagere: Afbud: DASSOS-kredsen Jens Peter Hegelund Jensen, Hans Henrik Gaardsøe, Britta Kempel, Steen Dall Hansen, Jørgen Andersen, Margrethe Vogt Thuesen Mødedato: 19. maj 2015 Mødetid: kl. 9.00 11.30

Læs mere

Skanderborg Kommune er godt tilfreds med resultatet af rapporten.

Skanderborg Kommune er godt tilfreds med resultatet af rapporten. DASSOS Att.: Karsten Binderup Kabi@viborg.dk Dato: 24. september 2015 Sagsnr.: 11/72176 Kortlægning og analyse af botilbuddet Landsbyen Sølund med hensyn til nuværende forretningsmodel, borgerprofil og

Læs mere

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Høringssvar fra Genoptræningsgruppen, Hjerneskadesamrådet for børne- ungeområdet og Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Høringssvar fra Genoptræningsgruppen, Hjerneskadesamrådet for børne- ungeområdet og Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Genoptræningsgruppen, børne- ungeområdet og voksenområdet Anbefaling 9.1. Anbefaling vedr. krav til kvalitet i tilbuddene: kommunerne arbejder sammen om at undersøge, hvordan alle kommuner kan levere en

Læs mere

Netværket for børn og unge beskriver nedenfor arbejdet i 2011 og planerne for det fremtidige arbejde i 2012 og frem.

Netværket for børn og unge beskriver nedenfor arbejdet i 2011 og planerne for det fremtidige arbejde i 2012 og frem. KKR-netværket for Børn og Unge Social og Sundhed Familie og Børn Sagsnr. 63641 Brevid. 1377220 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Årsrapport 2011 til styregruppen 10. januar 2012

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen om rehabilitering på specialiseret niveau den 23. august 2016

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen om rehabilitering på specialiseret niveau den 23. august 2016 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen om rehabilitering på specialiseret niveau

Læs mere

K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D

K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D M A J 2 0 1 3 Baggrund Som en delmængde af de højt specialiserede tilbud, der er

Læs mere

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 4. april Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg. Viborg Kommune, formand for takstgruppen

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 4. april Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg. Viborg Kommune, formand for takstgruppen Forretningsudvalget 4.4.18 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 11. april 2018 Kontakt: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98 mesm@viborg.dk

Læs mere

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Mødedato: 19. februar 2014 Mødetid: kl. 13.00 16.00 (inden politikerkonferencen) Mødested: Viborg Rådhus, Multisalen

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Mødedato: 19. februar 2014 Mødetid: kl. 13.00 16.00 (inden politikerkonferencen) Mødested: Viborg Rådhus, Multisalen Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Mødedato: 19. februar 2014 Mødetid: kl. 13.00 16.00 (inden politikerkonferencen) Mødested: Viborg Rådhus, Multisalen Dato: Deltagere: Henning Hansen, Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3.

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3. Forretningsudvalget 26.4.17 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 28. april 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98 mesm@viborg.dk

Læs mere

Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien - d. 20. aug. 2014

Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien - d. 20. aug. 2014 Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien

Læs mere

Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011. Socialdirektørkredsen. Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00

Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011. Socialdirektørkredsen. Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00 Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011 Møde Socialdirektørkredsen Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00 Sted Byrådssalen i Støvring Deltagere Jan Nielsen, Jesper Hosbond Jensen

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2012 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 28. august 2012 Tidspunkt: 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5

Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer 12. februar 2016 Kl Regionsgården, H5 Møde i: Arbejdsgruppen vedr. nye samarbejdsformer Dato: 12. februar 2016 Kl.: Kl. 10-12.00 Sted: Regionsgården, H5 Deltagere: Peter Mandrup Jensen Christian Bartholdy Anne Hertz Birte Sonnenborg Grothe

Læs mere

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1.

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1. Forretningsudvalget 2.10.18 Dato: Den 2. oktober 2018 Kl. 9.00-11.00 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Kontakt: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Referat af møde i Koordinationsforum den 4. februar 2014

Referat af møde i Koordinationsforum den 4. februar 2014 NOTAT Referat af møde i Koordinationsforum den 4. februar 2014 Den 5. februar 2014 Sags ID: SAG-2013-00893 Dok.ID: 1811787 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Opgørelsen af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med apopleksi

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med apopleksi Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8200 Århus N www.rm.dk Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur:

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur: Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk 1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2 En

Læs mere