Casper Tybjerg. Marinehjemmeværnet - dækker Danmark, styrker sikkerheden!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Casper Tybjerg. Marinehjemmeværnet - dækker Danmark, styrker sikkerheden!"

Transkript

1 Casper Tybjerg Marinehjemmeværnet - dækker Danmark, styrker sikkerheden!

2 Der er brug for den frivillige indsats til søs Medlemmerne i Marinehjemmeværnets 38 flotiller lægger årligt over frivillige mandtimer på opgaver for Søværnet og samfundet. Den absolut største opgave er farvandsovervågningen for Søværnet. Næststørst er opgaverne inden for patruljer til søs med Politiet og eftersøgning og redning med Søværnet, som tilsammen sender Marinehjemmeværnet på havet tre gange om ugen. I hele landet står flotillerne klar, og de i gennemsnit ude på opgaver næsten én gang om ugen. Flotille m. 800-klassefartøj Flotille m. 900-klassefartøj (850 i Grenå) Flotille m. indsatsgummibåd og delefartøj Maritime Force Protection-flotille Musikflotille - (orkester)

3 Marinehjemmeværnet kort fortalt Hjemmeværnet består af tre værnsgrene: Hær-, Flyver- og Marinehjemmeværnet. Marinehjemmeværnet løser en række opgaver inden for farvandsovervågning, søredning, havmiljø og bevogtning af skibe for Søværnet. Søværnet er den primære og meget nære samarbejdspartner, men Marinehjemmeværnet løser også opgaver i samarbejde med Politiet, SKAT, havforskere og Kystdirektoratet mm. Marinehjemmeværnet består hovedsageligt at sejlende flotiller med grå fartøjer og Maritime Force Protectionflotiller med kommandokøretøjer og gummibåde. FAKTA Marinehjemmeværnet har omkring frivillige medlemmer, som er organiserede i 38 flotiller: 32 er sejlende enheder. 4 er Maritime Force Protectionflotiller 2 musikflotiller er Marinehjemmeværnets orkestre og tamburkorps. Klar til at rykke ud døgnet rundt Marinehjemmeværnets 30 fartøjer er jævnt fordelt i de danske havne. De frivillige besætninger er klar til at rykke ud, døgnet rundt, inden for en time. Ofte er fartøjerne allerede ude af havnen en halv time efter, alarmen er gået. Med Marinehjemmeværnets hjælp kan Søværnet dække et langt større geografisk område og hurtigere gribe ind, når der er brug for akut hjælp. De gule cirkler viser fartøjernes dækningsradius to timer efter alarmering. De blå prikker viser fartøjernes placering.

4 Når ulykken sker Kommer sejlere eller surfere ikke tilbage i havn, når de er ventet, eller er der observeret nødsignaler, bliver der slået alarm til Søværnets Operative Kommando, som kan aktivere besætningen på det nærmeste marinehjemmeværnsfartøj. Marinehjemmeværnets fartøjer er døgnet rundt, året rundt klar til at rykke ud på en times varsel til eftersøgning og redning til søs. Det gør værnet til landets største aktør på området, når man ser på antal beredskabsdøgn. Fartøjerne råder over avanceret udstyr til eftersøgning og førstehjælp samt brandslukningsudstyr og pumpe til at tømme skibe, der tager vand ind. Marinehjemmeværnet har nogle af landets bedst uddannede inden for eftersøgning og redning, og besætningerne er klar til at tage sig af mange slags tilskadekomne. Miljøets vogtere Ved olieforurening er det vigtigt, at hjælpen når hurtigt frem, og derfor er Marinehjemmeværnet en vigtig del af miljøberedskabet i de danske farvande. Marinehjemmeværnets fartøjer kan som en hurtig lokal førstehjælp enten sejle ud med egne flydespærringer eller trække beredskabets flydespærringer ud fra land og begynde at inddæmme et olieudslip, inden det når at drive ind på land. Marinehjemmeværnets besætninger indsamler også prøver ved olieudslip. Prøverne bruges til at bestemme, hvilken type forurening, det drejer sig om, og kan være med til at fælde miljøsyndere ved sammenligning med indholdet af deres brændstoftanke. Forskning og undersøgelser til søs Når Kystdirektoratet eller universiteternes havforskere har brug for at komme til søs for at indsamle data om havbunden, dyre- og planteliv, så støtter Marinehjemmeværnet dem med skibe og besætninger.

5 Søværnets øjne Marinehjemmeværnet deltager fast i farvandsovervågningen. Her er hvert af de 30 fartøjer på havet i tre weekender årligt under ledelse af Søværnets Operative Kommando. Alle Marinehjemmeværnets fartøjer er i øvrigt automatisk tilknyttet farvandsovervågningen, når de er til søs, også selvom de er på en anden mission. Ved farvandsovervågningen indhentes blandt andet oplysninger om navn, type og adfærd på skibe, som f.eks. kunne mistænkes for grænseoverskridende kriminalitet, eller som renser olie fra deres brændstoftanke ud i havet. Patruljesejladser med Politi og SKAT Politiet patruljerer til søs for at tjekke promiller, hastighed, certifikater, redningsudstyr, jagttegn og jagtvåben ombord hos lystsejlere, havjægere og erhvervsfartøjer. SKAT patruljerer også til søs ved toldaktioner på jagt efter narko og smuglervarer mm. Marinehjemmeværnet stiller fartøjer, gummibåde og besætninger til rådighed for personale fra både Politi og SKAT, når de skal løse opgaver på vandet. Der er lavet helt faste aftaler om samarbejdet, som også indebærer, at Marinehjemmeværnet sørger for et maritimt sikkerhedskursus for de politi- og skattefolk, der skal med til søs.

6 Marinehjemmeværnets fartøjer, gummibåde og kommandokøretøjer Marinehjemmeværnet råder over 30 fartøjer, 42 gummibåde og 6 kommandokøretøjer. De er alle specielt udstyrede og designede til at løse værnets mange opgaver. På øvelser og i særlige tilfælde kan der medbringes våben. Kommandokøretøj Med en gummibåd på trailer fungerer Marinehjemmeværnets seks kommandokøretøjer som en bredt anvendelig løsning. De kan indsættes til opgaver kystnært, i søer og større åløb. Køretøjet fungerer som kommandostation og er ombygget og udstyret til at lede operationer med gummibåden. Der er beregnet en besætning på tre gaster til køretøjet og tre gaster til gummibåden. Specifikationer Mercedes Sprinter 316 CDI 4-hjulstræk 196 HK Totalvægt lastet: kg Maksimal vægt på træk: kg Command system til styring af mobiltelefoni, GPS og klimaanlæg Hill Holder Oliefyr Udstyr AIS, SINE-radio, VHF civil og militær, 1 stk. administrativ PC, 1 stk. taktisk PC med IxBlue føringssystem. Indretning Bag førerkabinen er indrettet kontor med bord og 4 siddepladser, white board mv. Lille bagagerum indrettet til opbevaring af våddragter, hjelme, redningsveste samt ammunition, våben mv. Gummibådene Alle Marinehjemmeværnets fartøjer er udstyret med en hurtiggående gummibåd med hård bund og stor opdrift. 10 tilsvarende gummibåde fungerer sammen med kommandokøretøjerne og to er afsat til skolebrug. Gummibåden er fartøjernes forlængede arm. Den kan nå frem før moderfartøjet i akutte situationer, effektivisere indsatsen ved eftersøgninger, og den kan gå ind på lave dybder, hvor patruljefartøjet ikke kan komme. Specifikationer Længde: 5,20m Bredde: 2,15m Max hastighed: Kan plane med en fart af 30 knob Besætning: max 6 pers. Udstyr Gummibåden kan medbringe forskelligt ekstraudstyr som f.eks. brandslukningsudstyr. Elektronisk udstyr VHF radio med DSC, SINE-radio, sonar, ekkolod, elektronisk søkort, AIS, GPS, GPS Tracker og aktiv radartransponder.

7 MHV 800-klassen De 17 patruljefartøjer i 800-klassen er fordelt over hele landet og lever op til de krav, som Søværnets Operative Kommando stiller til løsning af opgaver inden for farvandsovervågning og rednings- og miljøaktioner. MHV 900- og 850-Klassen 900-klassen er en videreudvikling af 800-klassen, hvor skroget er 3,5 meter længere. Det giver plads til to miljømoduler med flydespærringer. MHV 850-klassen er en ombygget og forlænget 800-klasse med to miljømoduler som 900-klassen. Specifikationer Antal i tjeneste: 17 Længde: 23,7m Bredde: 5,6m Dybgang: 2,0m Max hastighed: 12 knob Motorer: 2 stk Scania 14 l på hver 430HK Hjælpemotorer: 1 Scania på 82HK Besætning: 12 pers. Specifikationer Antal i tjeneste: 12+1 Længde: 27,2m Bredde: 5,6m Dybgang: 2,2m Max hastighed: 13 knob Motorer: 2 stk. Scania 16 l på hver 462HK Hjælpemotorer: 2 stk. Scania på hver 110HK Besætning: 12 pers. Udstyr Hurtiggående gummibåd, placeret på agterdækket. Hydraulisk kran på agterdækket til udsætning og bjærgning af gummibåd. Avanceret materiel til kommunikation og førstehjælp. Elektronisk udstyr Nyeste udstyr inden for navigation og pejling af nødsendere, satellitkompas, antikollisionsradar, nightvision (infrarødt kamera og lysforstærkende kikkert), ECDIS (søkort), ekkolod, vindmåler, autopilot og DGPS (satellit navigationssystem). Udstyr Hurtiggående gummibåd, placeret på agterdækket. Hydraulisk kran på agterdækket til udsætning og bjærgning af gummibåd. Brand og miljøpumper: 2x22kW. Vandkanon. Miljømodul med flydespærringer (2x160m). Avanceret materiel til kommunikation og førstehjælp. Elektronisk udstyr Nyeste elektronik indenfor navigation og pejling af nødsendere, satellitkompas, antikollisionsradar, nightvision til bl.a. eftersøgningsopgaver, ECDIS (søkort), ekkolod, vindmåler, autopilot og DGPS (satellit navigationssystem).

8 Hvem laver hvad ombord? Besætningen Besætningen på et marinehjemmeværnsfartøj består af 12 personer. Hvert fartøj har flere besætninger, så de kan skiftes til at have beredskabsvagt og afløse hinanden ved større opgaver. De enkelte besætninger fungerer som faste teams, og alle ombord er uddannet til hver sin funktion: Fartøjsføreren har kommandoen over skibet. Fartøjsføreren kan også få kommando over andre skibe, hvis han af Søværnet udpeges som On Scene Coordinator, f.eks. under en redningsaktion. Næstkommanderende leder arbejdet på dækket. Vagtchefen er ansvarlig for skibets sejlads og navigation. Motorpasseren sikrer, at motorerne og teknikken altid fungerer. Rorgængeren sørger for, at skibet holder kursen. Udkiggen observerer det, som skibets radar ikke kan vise eller høre. Kommunikationsfolkene sørger for radioforbindelsen til Søværnets Operative Kommando og andre skibe. Bådsmanden og dæksfolkene arbejder på dækket. De håndterer kran, trosser, anker og flydespærringer, og de sejler gummibåden. Sygdomsbehandleren kan behandle syge og sårede og forberede evt. Sygdomsbehandleren kan behandle syge og sårede og forberede evt. overlevering til helikopter eller ambulance. overlevering til helikopter eller ambulance. Hovmesteren arbejder i kabyssen og har ansvaret for indkøb af proviant, planlægning og tilberedning af dagens måltider.

9 Anerkendte søfartsuddannelser Alle Marinehjemmeværnets medlemmer skal inden for de første tre år tage den lovpligtige uddannelse. Her lærer man de grundlæggende militære færdigheder og får den første introduktion til de maritime opgaver. Har du aftjent din værnepligt, forkortes uddannelsen. Marinehjemmeværnet tilbyder flere civilt anerkendte uddannelser: Navigationskurser, herunder yachtskipper af 3. grad (YC3) Motorkurser, herunder duelighedsbevis for motorpassere og fritidssejlere Radiokurser, herunder Restricted Operators Certificate (ROC) Speedbådscertifikat Udover en række maritime uddannelser tilbydes der også uddannelse i blandt andet ledelse, førstehjælp og markedsføring. Undervisningen foregår hovedsageligt på Marinehjemmeværnets egen skole på Marinestation Slipshavn ved Nyborg.

10 Hvem kan være med i Marinehjemmeværnet? Jeg var med til at redde 12 unge i land Det er i maj, og vi er indsat sammen med Politiet for at holde øje med byfesten, Distortion, i København. Alt er roligt indtil midnat, hvor vi så hører et nødopkald. Nogen har set en ulykke ude ved Trekronerfortet. Jeg sender straks gummibåden i forvejen, og det viser sig, at 12 unge i en speedbåd har torpederet stensætningen ved fortet. Alle er kastet ud af båden, og de sidder på stenene. Flere er sårede, og de er meget fortvivlede. Vi får dem om bord i skibet og tilser deres skader og sejler dem i land til de mange ventende ambulancer. Jeg er glad for, at vi var der og kunne hjælpe dem. Overblik, handlekraft og ansvarlighed er vigtige personlige kompetencer, ligesom gode samarbejdsevner er afgørende for sikkerheden på havet. Vælger man at melde sig ind i Marinehjemmeværnet og være en del af de frivillige besætninger på fartøjerne, kan man indgå i beredskabsvagter, hvor man frivilligt står til rådighed for alarmer på alle tider af døgnet. Betingelser for medlemsskab af Hjemmeværnet generelt Man kan blive medlem af Hjemmeværnet, når man er fyldt 18 år, er fundet værdig og egnet til tjeneste og er dansk statsborger eller har haft fast ophold i Danmark i mindst fem år. Kvinder og mænd optages på lige vilkår. Det er gratis at være med, og tjeneste foregår i fritiden. Uniform og udrustning bliver udleveret, og medlemmerne får dækket de fleste af deres udgifter. Dorthe Vennits 42 år og fra Brønshøj Fartøjsfører og medlem af Marinehjemmeværnet i 22 år

11 Maritime Force Protection I sikker havn Maritime Force Protection, kaldet MFP, er en særlig styrke, der er specialiseret i beskyttelse af skibe. Det kan være flådefartøjer eller civile skibe i havn, på vej i havn eller til ankers uden for havnen. Og det kan foregå i civile havne eller på flåde- og marinestationer. Maritime Force Protection kan hurtigt og mobilt indsættes med deres kommandokøretøjer og trailerbaserede hurtiggående gummibåde. MFP er en slags landsoldater, der opererer på vand. De arbejder i to en halv dimension: Til lands, til vands og lidt under vandet. De kan udføre bevogtning, afvisning af fartøjer, afsøgning af havbund med sonar og undervandsdrone samt flere andre opgaver. Maritime Force Protection deltager også i eftersøgning og redning til søs, i havmiljøopgaver, og de udfører patruljering med Politi og Skat. Styrken arbejder kystnært, og de fleksible små enheder kan også indsættes til opgaver i søer og større vandløb. Alsidig uddannelse og træning Gasterne i MFP uddannes grundlæggende som landsoldater, og som de eneste i Hjemmeværnet uddannes de på tungt maskingevær. Samtidig skal de jo kunne operere til søs med gummibåden, som er MFP s primære arbejdsplatform. Det kræver meget uddannelse og en vis fysik at indgå i MFP-styrken. MFP øver sammen med Søværnet på deres store øvelser, og de øver med Marinehjemmeværnets grå fartøjer og med Hærhjemmeværnets landenheder. Aktivitetsniveauet er højt, og der er mange spændende udfordringer.

12 Marinehjemmeværnet Ringsted Kaserne Garnisonen Ringsted Tel: mhv-myn@mil.dk Juli 2017 Layout: Hjemmeværnskommandoen

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse. HVS UNR-0006 JAN udgave

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse. HVS UNR-0006 JAN udgave Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0006 JAN 2017 2. udgave Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker,

Læs mere

Første MFP-flotille er nu operativ

Første MFP-flotille er nu operativ jemmeværnet - Første MFP-flotille er nu operativ af 5 21-08-2014 14:50 HJEMMEVÆRNET Marinehjemmeværnet HJK > Marinehjemmeværnet > Nyheder > Første MFP-flotille er nu operativ Første MFP-flotille er nu

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Traditionel åben jolle Båden er under dimensionstal 20, medtager op til

Læs mere

jemmeværnet - MHV klarer uddannelserne i sommerferien

jemmeværnet - MHV klarer uddannelserne i sommerferien jemmeværnet - MHV klarer uddannelserne i sommerferien af 9 21-08-2014 15:04 HJEMMEVÆRNET Marinehjemmeværnet HJK > Marinehjemmeværnet > Nyheder > MHV klarer uddannelserne i sommerferien Marinehjemmeværnet

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? RIB/følgebåd Båden er en Bombard Explorer CE-mærket, under dimensionstal 20

Læs mere

Orienteringssamtale (samtaleskema) Andet sted:

Orienteringssamtale (samtaleskema) Andet sted: HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST 410-100 Orienteringssamtale (samtaleskema) Navn: Samtale afholdt den / 20 Adresse på ansøgning kontrolleret med sundhedskort. På ansøgers: Bopæl Andet sted: Du har søgt optagelse

Læs mere

Briefing Syddansk Universitet 31 JAN 2007 Totalforsvaret og Marinehjemmeværnet. Kommandør Karsten Riis Andersen Marinehjemmeværnsinspektør

Briefing Syddansk Universitet 31 JAN 2007 Totalforsvaret og Marinehjemmeværnet. Kommandør Karsten Riis Andersen Marinehjemmeværnsinspektør Briefing Syddansk Universitet 31 JAN 2007 Totalforsvaret og Marinehjemmeværnet Kommandør Karsten Riis Andersen Marinehjemmeværnsinspektør Indlægget vil omfatte Affarende plads. Hvad var totalforsvar i

Læs mere

SINE I KYSTNÆRT OMRÅDE

SINE I KYSTNÆRT OMRÅDE MARINESTABEN SINE I KYSTNÆRT OMRÅDE ORIENTERING AF VÆRNSFÆLLES FORSVARSKOMMANDO, MARINESTABEN VED NILS BJERRING STRANDBYGAARD KL/SAGSBEHANDLER SAR 28. JANUAR 2015 FORSVARET MST-MSP312 28.01.2015 SINE I

Læs mere

Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema)

Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema) Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema) Ansøgers fulde navn: Samtale afholdt den / 20 Du har søgt optagelse i (distrikt og underafdeling): Samtalen er gennemført mellem ansøger og ansøgers

Læs mere

JRCC DANMARK. OK Per Ertløv Hansen Søværnets Operative Kommando 12 / 3 AUTO TUNE NORTH UP RM PULS LP TRUE TRAIL 3MIN EBL 098,6 > 235,1 <

JRCC DANMARK. OK Per Ertløv Hansen Søværnets Operative Kommando 12 / 3 AUTO TUNE NORTH UP RM PULS LP TRUE TRAIL 3MIN EBL 098,6 > 235,1 < JRCC DANMARK 12 / 3 AUTO TUNE NORTH UP RM PULS LP EBL 098,6 > 235,1 < OK Per Ertløv Hansen Søværnets Operative Kommando TRUE TRAIL 3MIN VRM >2,65 NM< 8,31 NM Agenda Redningstjenesten, JRCC Danmark Ansvar

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 1421 DeMars DIR D JAN/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 1421 DeMars DIR D JAN/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 1421 DeMars DIR D 02802856 JAN/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 FAGPLAN A. Langt navn Instrumentbetjening og operativ gummibådssejlads B. Kort navn INOP C. Formål Faget skal give kursisten

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.26.11.12 OS 1. Identifikation af redderen Olav Storm, Forstander Ranum Efterskole

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 MAR 2013 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

MARTHA Medlemsmagasin udgivet af Marinehjemmeværnet

MARTHA Medlemsmagasin udgivet af Marinehjemmeværnet [ nr. 1 2013 ] MARTHA Medlemsmagasin udgivet af Marinehjemmeværnet Ny simulator imponerer Sådan træner enheden Tema om nyt system til enhedsuddannelsen Indrettet til indsats Nye køretøjer kan det hele

Læs mere

Uden spild! Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer. De flyvende læger/ Mød eskadrille 722. Lad det simre/ Sæt vintermad over

Uden spild! Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer. De flyvende læger/ Mød eskadrille 722. Lad det simre/ Sæt vintermad over Læs før du handler { januar 2012 pris: 39,- kr. gratis for fdb-medlemmer } forbrug Hverdagens helte/ Danmarks kassedamer Side 18 sundhed De flyvende læger/ Mød eskadrille 722 Side 44 mad Lad det simre/

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 5 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 24. februar 2016 13:03 Denne sikkerhedsinstruks er gældende for bevaringsværdigt fiskefartøj Elisabeth K571 kaldesignal OU 8893.

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING SIKKERHED VED SEJLADS MED REDNINGS- BADE. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

BRANCHEVEJLEDNING SIKKERHED VED SEJLADS MED REDNINGS- BADE. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros BRANCHEVEJLEDNING SIKKERHED VED SEJLADS MED REDNINGS- BADE Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Denne branchevejledning er udarbejdet af Planudvalget for brand og redning for at sikre, at

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.12.11.12 OS 1. Identifikation af rederen Olav Storm,

Læs mere

Pressekit for journalister

Pressekit for journalister Pressekit for journalister Velkommen til Hjemmeværnets Landsøvelse 2016. I dette pressekit har vi samlet forskellige informationer til dig, som dækker Landsøvelsens begivenheder for et medie. I pressekittet

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole.

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. side 1 af 7 Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. Udarbejdet: 19. maj 2017 14:28 Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af godt sømandsskab.

Læs mere

side 1 af 6 Sikkerhedsinstruks for sejlads med DRACO speedbåd Dragør Navigationsskole

side 1 af 6 Sikkerhedsinstruks for sejlads med DRACO speedbåd Dragør Navigationsskole side 1 af 6 Sikkerhedsinstruks for sejlads med DRACO speedbåd Dragør Navigationsskole Udarbejdet: 7. april 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Matilde, 17 fods DRACO 1700 TL motorbåd

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med Wayfarer sejljolle

Sikkerhedsinstruks for sejlads med Wayfarer sejljolle Sikkerhedsinstruks for sejlads med Wayfarer sejljolle Udarbejdet: 20.6. 2117 1. Identifikation af rederen Skriv navn og adresse på rederen; Den person eller det organ, som har ejerskab af sejladsaktiviteterne:

Læs mere

SOK operationer til Fritidsfolket 2010/2011

SOK operationer til Fritidsfolket 2010/2011 SOK operationer til Fritidsfolket 2010/2011 Dansk Søredningsselskab Vision Igennem frivilligt arbejde at redde værdier og liv til søs Forebygge at uheld bliver til ulykker og katastrofer - vi kalder det

Læs mere

HMI Sikkerhedsinstruks! Surf

HMI Sikkerhedsinstruks! Surf HMI Sikkerhedsinstruks! Surf Godt sømandskab Ansvar og sund fornuft! Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af "godt sømandsskab". Alle skal tage et ansvar og bruge deres

Læs mere

Holdninger til Hjemmeværnet

Holdninger til Hjemmeværnet Holdninger til Hjemmeværnet 19 Forord Hjemmeværnskommandoen har bedt Danmarks Statistik om at kortlægge danskernes holdning til Hjemmeværnet. Undersøgelsen er et bidrag til Hjemmeværnets årsrapport og

Læs mere

Offshore/ Erhvervsfartøjer

Offshore/ Erhvervsfartøjer Offshore/ Erhvervsfartøjer Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt På kurset vil du, gennem

Læs mere

Hjemmeværnets Årsberetning 2012

Hjemmeværnets Årsberetning 2012 Hjemmeværnets Årsberetning 2012 Klar til et nyt forlig Indhold: Ledelsens forord: Indholdsfortegnelse Klar til et nyt forlig Stigende Hjemmeværnsledelsens støtte til forsvaret forord En fælles politik

Læs mere

Hjemmeværnet 2017 Resultater og nøgletal

Hjemmeværnet 2017 Resultater og nøgletal Hjemmeværnet 2017 Resultater og nøgletal Imponerende indsats af Hjemmeværnets frivillige soldater Indhold Imponerende indsats af Hjemmeværnets frivillige soldater 2 En attraktiv samarbejdspartner for Forsvaret,

Læs mere

VIGTIG INFORMATION TIL BESÆTNINGERNE

VIGTIG INFORMATION TIL BESÆTNINGERNE VIGTIG INFORMATION TIL BESÆTNINGERNE Kære øvelsesdeltager... Velkommen til årets udgave af øvelse BALTIC SAREX. Denne lille folder indeholder vigtig information til dig, der deltager i øvelsen, uanset

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. SAIS Operatøruddannelse

LÆRINGSPLAN FOR. SAIS Operatøruddannelse LÆRINGSPLAN FOR SAIS Operatøruddannelse Udarbejdet af: HVS-MHS2 Dato og år: OKT 2016 Side 1 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 BESKRIVELSE AF FAG/KURSUS/MODUL... 3 Indledning... 3 Forudsætninger...

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

mike benson jørgensen en forskel FLYVER

mike benson jørgensen en forskel FLYVER Mike Benson Jørgensen Lyst til at gøre en forskel FLYVER hjemmeværnet Lyst til at gøre en forskel Mike Benson Jørgensen er 35 år og har været frivillig i hjemmeværnet hele sit voksne liv. Fællesskabet

Læs mere

Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema)

Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema) Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema) Ansøgers fulde navn: Samtale afholdt den / 20 Du har søgt optagelse i (distrikt og underafdeling): Samtalen er gennemført mellem ansøger og ansøgers

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med kølbåde. Faxehus Efterskole.

Sikkerhedsinstruks for sejlads med kølbåde. Faxehus Efterskole. side 1 af 9 Sikkerhedsinstruks for sejlads med kølbåde. Faxehus Efterskole. Udarbejdet: 19. maj 2017 14:26 Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af godt sømandsskab.

Læs mere

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2018

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2018 Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2018 11. december 2017 Indhold 1. Indledning... 1 2. Strategisk målbillede 2018... 2 3. Mål for 2018... 4 4. Opfølgning... 7 5. Påtegning... 8 1. Indledning

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN Udgivelse JAN 2015 1. FAG Havmiljøuddannelse MHV, Lovpligtig uddannelse 2, 1448 2. FAGETS MÅL Ved fagets afslutning skal kursisten have kendskab til havmiljøorganisationen og Marinehjemmeværnets

Læs mere

Uddannelsesuge på Slipshavn

Uddannelsesuge på Slipshavn 6. - 14. juli 2018 Uddannelsesuge på Slipshavn Hjemmeværnsskolens Marinehjemmeværnssektion Kursuskatalog 2 Velkommen til uddannelsesugen 2018 Velkommen til Marinehjemmeværnets 26. uddannelsesuge. Uddannelsesugen

Læs mere

Egå sejlklub Duelighedsbevis. Vinteren 2016/ Aften aften. Søvejsregler Kapitel B Regler for styring og sejlads

Egå sejlklub Duelighedsbevis. Vinteren 2016/ Aften aften. Søvejsregler Kapitel B Regler for styring og sejlads Egå sejlklub Duelighedsbevis 5. Aften Vinteren 2016/17 5. aften Søvejsregler: af 7, 8 og nu 9-10 af 27, 28, 29 og nu 30-31 Folder Havets hovedveje Navigation Sikkerhed: Fra 3 gang Manglende Farvandsafmærkning

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

Forsvarsministeriets opgaver og aktiviteter i Arktis

Forsvarsministeriets opgaver og aktiviteter i Arktis Forsvarsministeriets opgaver og aktiviteter i Arktis Charlotte Havsteen Forsvarets Center for Operativ Oceanografi Rigsfællesskabet Miljø Størrelsesforhold Grønland Udfordring nye ruter Udfordring Udfordring

Læs mere

Maritimt indsatsfartøj navngivet

Maritimt indsatsfartøj navngivet 1 af 12 21-08-2014 14:41 HJEMMEVÆRNET Marinehjemmeværnet HJK > Marinehjemmeværnet > Nyheder > Maritimt indsatsfartøj navngivet Maritimt indsatsfartøj navngivet Af Ninna Falck, 11 DEC 13 Marinehjemmeværnets

Læs mere

HMI Sikkerhedsinstruks! Surf

HMI Sikkerhedsinstruks! Surf HMI Sikkerhedsinstruks! Surf Godt sømandskab Ansvar og sund fornuft! Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af "godt sømandsskab". Alle skal tage et ansvar og bruge deres

Læs mere

Værd at vide om. Kommunikation & stedbestemmelse til søs. www.soesport.dk

Værd at vide om. Kommunikation & stedbestemmelse til søs. www.soesport.dk Værd at vide om VHF og DSC Kommunikation & stedbestemmelse til søs www.soesport.dk Billederne viser produkter fra forskellige virksomheders sortiment. VHF radioen er din livline til land i en nødsituation

Læs mere

MILITÆR ENGELSK ET GODT TILBUD TIL DIG OG DIN ENHED DELTAG PÅ GRATIS KURSER I MILITÆR ENGELSK

MILITÆR ENGELSK ET GODT TILBUD TIL DIG OG DIN ENHED DELTAG PÅ GRATIS KURSER I MILITÆR ENGELSK ET GODT TILBUD TIL DIG OG DIN ENHED DELTAG PÅ GRATIS KURSER I MILITÆR ENGELSK INDLEDNING Er du så god til engelsk, som du går og tror? Kan du kommunikere tilfredsstillende på en international operation?

Læs mere

Kære Menighed, kære marinere

Kære Menighed, kære marinere Kære Menighed, kære marinere Endnu en gang vidner Nytårsgudstjenesten i Holmens Kirke Søværnets og dermed også Marinehjemmeværnets, Marineforeningernes og hele Det Blå Danmarks kirke om, at julen er afløst

Læs mere

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017

Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017 Mål- og resultatplan for Hjemmeværnskommandoen 2017 20. december 2016 Sankelmarksvej 26 4760 Vordingborg Telefon: 72 45 20 00 Telefax: 72 45 20 01 E-mail: hjk@hjv.dk Web: www.hjv.dk CVR: 16 28 71 80 EAN:

Læs mere

Konkurrenceforvridende aftale mellem marinehjemmeværnet og Dansk Center for Havforskning

Konkurrenceforvridende aftale mellem marinehjemmeværnet og Dansk Center for Havforskning Forsvarsudvalget 2012-13 FOU Alm.del Bilag 165 Offentligt FOGA ApS Trafikhavnskaj 19 DK 6700 Esbjerg Telefon: +45 75 45 11 44 E mail: fish.info@foga.dk Fax: +45 75 45 11 76 Website: www.foga.dk Folketingets

Læs mere

HMI Sikkerhedsinstruks! RIB

HMI Sikkerhedsinstruks! RIB HMI Sikkerhedsinstruks! RIB Godt sømandskab Ansvar og sund fornuft! Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af "godt sømandsskab". Alle skal tage et ansvar og bruge deres

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Megin jolle 1. Identifikation af rederen Center for Kystfriluftsliv Kirkestræde

Læs mere

Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse

Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse Ved overgang fra struktur for den lovpligtige uddannelse til den nye mere forenklede struktur er der en række spørgsmål, som ofte stilles

Læs mere

Hjemmeværnets Årsberetning 2013

Hjemmeværnets Årsberetning 2013 Hjemmeværnets mission: Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser samfundets behov under alle

Læs mere

Sejlreglement 2010. Skibslaget Sebbe Als

Sejlreglement 2010. Skibslaget Sebbe Als Sejlreglement 2010 Skibslaget Sebbe Als Revideret og godkendt af bestyrelsen Februar 2010 1 Reglementet Gælder for skibe, naust og udstyr under skibslaget Sebbe Als og er udarbejdet for bedst muligt at

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. Lovpligtig uddannelse 3, MHV, dæksgast, 1448 Havmiljøuddannelse

LÆRINGSPLAN FOR. Lovpligtig uddannelse 3, MHV, dæksgast, 1448 Havmiljøuddannelse LÆRINGSPLAN FOR Lovpligtig uddannelse 3, MHV, dæksgast, 1448 Havmiljøuddannelse Udarbejdet af: AG LPU 2017 Dato og år: 07 SEP 2016 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse

Læs mere

UKLASIFICERET U-DIR 2400

UKLASIFICERET U-DIR 2400 UKLASIFICERET Fagplan Maritim Alment Befalingsmand Tjenestekendskab U-DIR 2400 Fagplan A. Titel lang Tjenestekendskab B. Titel kort TJEK C. Formål Faget skal udvikle den enkelte kursists forudsætninger

Læs mere

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE SØSIKKERHED STCW - efter IMO konventionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 3 dage Kurset afholdes i Thyborøn eller lokalt

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN 2017 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

Med Trygjollen på tur til Bornholm

Med Trygjollen på tur til Bornholm Med Trygjollen på tur til Bornholm Af Tina Rasmussen I forbindelse med sit frivillige arbejde har formanden for Trygjollen, Flemming Jensen, ofte været i kontakt med MOCS (Maritimt Overvågning Center Syd).

Læs mere

Værd at vide om mobiltelefoni til søs KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om mobiltelefoni til søs KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om mobiltelefoni til søs KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Formål Formålet med denne brochure er at beskrive mobiltelefonens muligheder og begrænsninger ved anvendelse

Læs mere

Sikkerhedsinstruks sejlerlinjen, Kerteminde Efterskole

Sikkerhedsinstruks sejlerlinjen, Kerteminde Efterskole Sikkerhedsinstruks sejlerlinjen, Kerteminde Efterskole 1) Identifikation af rederen og dennes juridisk ansvarlige person Kerteminde Efterskole, Degnehøjvej 20, 5300 kerteminde. Forstander Lars Brudvig

Læs mere

Velkommen tilbage. Egå sejlklub Duelighedsbevis 7. Aften Vinteren 2015/

Velkommen tilbage. Egå sejlklub Duelighedsbevis 7. Aften Vinteren 2015/ Egå sejlklub Duelighedsbevis 7. Aften Vinteren 2015/16 Velkommen tilbage 7. Aften : af søvejsregler 13 (11) 16 (vigeregler) Gennemgang opgave 36-59 næsten alle af kurser, strøm, afdrift, misvisning og

Læs mere

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt Formålet med dette 1 dags kursus er

Læs mere

Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om VHF og DSC KOMMUNIKATION & STEDBESTEMMELSE TIL SØS WWW.SOESPORT.DK BILLEDERNE VISER PRODUKTER FRA FORSKELLIGE VIRKSOMHEDERS SORTIMENT. Nød- og sikkerhedskommunikation Eksempel på en standard

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt. Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i.

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt. Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 122 Offentligt Transport- og Energi samt Forsvarsministerens samråd i Trafikudvalget Tirsdag den 26. april 2005 Indledning. Som min kollega

Læs mere

side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 10.05.2016. Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer gruppen af

Læs mere

Egå sejlklub. 8. Aften. Duelighedsbevis. Vinteren 2016/17 Velkommen tilbage aften

Egå sejlklub. 8. Aften. Duelighedsbevis. Vinteren 2016/17 Velkommen tilbage aften Egå sejlklub Duelighedsbevis 8. Aften Vinteren 2016/17 Velkommen tilbage 8. aften Søvejsregler: af 19 og nu 32-37 (lydsignaler) Navigation Sikkerhed: Folder: kurser, strøm, afdrift, misvisning og deviation

Læs mere

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024172 Senere ændringer til

Læs mere

BLÅ NEGL FEB 2017 FELTAVIS

BLÅ NEGL FEB 2017 FELTAVIS BLÅ NEGL 24 26 FEB 2017 FELTAVIS Nr. 01 Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland Klar parat start Blå Negl 2017 Den 24/02-17 kl. 1956 var det 19. gang at Blå Negl blev iværksat. I år med rekord stor deltagelse

Læs mere

Det blå klasselokale

Det blå klasselokale Det blå klasselokale TIRSDAG D. 14. MAJ 2019 TIRSDAG D. 10. SEPTEMBER 2019 ONSDAG D. 15. MAJ 2019 ONSDAG D. 11. SEPTEMBER 2019 TIRSDAG D. 21. MAJ 2019 TIRSDAG D. 17. SEPTEMBER 2019 ONSDAG D. 22. MAJ 2019

Læs mere

SØFARTSSTYRELSEN. Eksaminationssted (by) Fulde navn: SØVEJSREGLER

SØFARTSSTYRELSEN. Eksaminationssted (by) Fulde navn: SØVEJSREGLER SØFARTSSTYRELSEN Eks.nr. Eksaminationssted (by) Fulde navn: * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yachtskippereksamen af 3. grad. Y3Søv-1/99

Læs mere

SKIBSFARTENS OG LUFTFARTENS REDNINGSRÅDS ÅRLIGE REDEGØRELSE FOR SØ- OG FLYVEREDNINGSTJENESTEN I DANMARK 2016

SKIBSFARTENS OG LUFTFARTENS REDNINGSRÅDS ÅRLIGE REDEGØRELSE FOR SØ- OG FLYVEREDNINGSTJENESTEN I DANMARK 2016 Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Maj 217 SKIBSFARTENS OG LUFTFARTENS REDNINGSRÅDS ÅRLIGE REDEGØRELSE FOR SØ- OG FLYVEREDNINGSTJENESTEN I DANMARK 216 Resumé Mål- og resultatkravet for sø- og

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 3400 DeMars DIR D 02805227 FEB/2014 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Tjenestekendskab Maritimt Officerskursus B. Kort navn TJEK MOK FAGPLAN C. Formål Faget skal udvikle den

Læs mere

GUMMIBÅDSFØRER, MHV GUMMIBÅDSFØRER, MHV

GUMMIBÅDSFØRER, MHV GUMMIBÅDSFØRER, MHV 06 08 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din enhed. Formål

Læs mere

Hjemmeværnsforeningerne

Hjemmeværnsforeningerne Hjemmeværnsforeningerne Tidslinje 1945-1949 Danmarks første marinehjemmeværnsflotille startede som en udløber af marineforeningen i Lyngby. Her stiftede en flok energiske marinere den 31. maj 1946 Marinekompagniet

Læs mere

Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter

Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter Udarbejdet af Lars Johnsen og Søren Bojer d. 22. maj, d. 20. juni og d.

Læs mere

kan standse lystsejlere

kan standse lystsejlere Bådmagasinet har spurgt advokatfi rmaet Delacour, der er eksperter i maritim jura, Søværnets Operative Kommando og Søfartsstyrelsen om, hvem der kan tilbageholde en lystbåd, hvis det er uforsvarligt, at

Læs mere

Besøg ved Kustbevaktningen (Göteborg) Strandbekämpare 19. februar 2015

Besøg ved Kustbevaktningen (Göteborg) Strandbekämpare 19. februar 2015 Forsvarsudvalget 2015-16 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 15 Offentligt Besøg ved Kustbevaktningen (Göteborg) Strandbekämpare 19. februar 2015 Indledning. I forlængelse af aftale på forsvarsområdet

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage På kurset Søsikkerhed for erhvervsfiskere

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR PRAKTISK HOVMESTERVIRKE

LÆRINGSPLAN FOR PRAKTISK HOVMESTERVIRKE LÆRINGSPLAN FOR PRAKTISK HOVMESTERVIRKE Udarbejdet af: KN, M. Møller og HVS-MHS3 Dato og år: APR 2016 Version 28. Oktober 2015 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af faget:

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Sømandskab MHV, Lovpligtig uddannelse 2, 1481 Udgivelse FEB 2016

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Sømandskab MHV, Lovpligtig uddannelse 2, 1481 Udgivelse FEB 2016 UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Sømandskab MHV, Lovpligtig uddannelse 2, 1481 Udgivelse FEB 2016 2. FAGETS MÅL Ved fagets afslutning skal kursisten kunne løse opgaver og anvende materiel, der vedrører dæksarbejde

Læs mere

FLÅDESTATION KORSØR holder åbent hus lørdag den 22. august 2015 Fra kl. 10-16

FLÅDESTATION KORSØR holder åbent hus lørdag den 22. august 2015 Fra kl. 10-16 FLÅDESTATION KORSØR holder åbent hus lørdag den 22. august 2015 Fra kl. 10-16 Flådestation Korsør holder åbent hus lørdag den 22. august kl. 10-16 som led i de Maritime Kulturdage i Korsør. Korsør vil

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 8. juni 2017 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer gruppen af

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer boardsurfing/windsurfing.

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer boardsurfing/windsurfing. Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer boardsurfing/windsurfing. Udarbejdet af Ranum Efterskole: 15. maj 2012 1. udkast 1. Identifikation af rederen Olav Storm Forstander Ranum efterskole Mobil:

Læs mere

Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser.

Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser. side 1 af 5 Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser. Udarbejdet: 1. august 2015 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Hvidovre Kommunale

Læs mere

MARTHA. Stort jubilæumsnummer. Marinehjemmeværnet gennem 60 år: Ildsjæle til søs

MARTHA. Stort jubilæumsnummer. Marinehjemmeværnet gennem 60 år: Ildsjæle til søs [ JUBILÆUM 2012 ] MARTHA Medlemsmagasin udgivet af Marinehjemmeværnet Stort jubilæumsnummer. Marinehjemmeværnet gennem 60 år: Ildsjæle til søs Havmiljø, redning og overvågning Tusindvis af frivillige timer

Læs mere

Forsvarsudvalget (2. samling) FOU Alm.del - Bilag 4 Offentligt. Juli 2019

Forsvarsudvalget (2. samling) FOU Alm.del - Bilag 4 Offentligt. Juli 2019 Forsvarsudvalget 218-19 (2. samling) FOU Alm.del - Bilag 4 Offentligt Juli 219 SKIBSFARTENS OG LUFTFARTENS REDNINGSRÅDS ÅRLIGE REDEGØRELSE FOR SØ- OG FLYVEREDNINGSTJENESTEN I DANMARK 218 Resumé Mål- og

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage Deltagerpris: 1.650 DKK - AMU: 26.935,5

Læs mere

Duelighedsbevis. Vinteren 2016/17. Egå sejlklub. 7. Aften. Velkommen til sidste aften før jul

Duelighedsbevis. Vinteren 2016/17. Egå sejlklub. 7. Aften. Velkommen til sidste aften før jul Velkommen til sidste aften før jul Egå sejlklub Duelighedsbevis 7. Aften Vinteren 2016/17 7. Aften : af søvejsregler 13 (11) 16 (vigeregler) Gennemgang opgave 36-59 næsten alle af kurser, strøm, afdrift,

Læs mere

Erhvervssejlads i DVWF. Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard

Erhvervssejlads i DVWF. Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard Erhvervssejlads i DVWF Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard Oversigt Scope: Formelle krav: Erhvervsmæssigt sejlads Dvs. sejlads med eksterne som ikke er medlem af foreningen. Prøveture og åbenhus

Læs mere

DEN ULTIMATIVE REDNINGSVEST GUIDE

DEN ULTIMATIVE REDNINGSVEST GUIDE DEN ULTIMATIVE REDNINGSVEST GUIDE Published : 2018-11-07 10:04:00 Den ultimative redningsvest guide Marineworld Siden 1992 har det været lovpligtigt at medbringe passende redningsveste eller svømmeveste

Læs mere

Værd at vide om mobiltelefoni til søs. Kommunikation & stedbestemmelse til søs. www.soesport.dk

Værd at vide om mobiltelefoni til søs. Kommunikation & stedbestemmelse til søs. www.soesport.dk Værd at vide om mobiltelefoni til søs Kommunikation & stedbestemmelse til søs www.soesport.dk Formål Formålet med denne brochure er at beskrive mobiltelefonens muligheder og begrænsninger ved anvendelse

Læs mere

VHF og DSC. VHF-radioen er din livline til land i en nødsituation. Enestående redskab, hvis du kommer i nød

VHF og DSC. VHF-radioen er din livline til land i en nødsituation. Enestående redskab, hvis du kommer i nød VHF og DSC VHF-radioen er din livline til land i en nødsituation Enestående redskab, hvis du kommer i nød Kanal 16 på din VHF radio er den maritime nødkanal, der aflyttes af Lyngby Radio i alle danske

Læs mere

SØFARTSSTYRELSEN. Fulde navn: SØVEJSREGLER

SØFARTSSTYRELSEN. Fulde navn: SØVEJSREGLER SØFARTSSTYRELSEN Eks.nr. Eksaminationssted (by) Fulde navn: * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yachtskippereksamen af 3. grad.

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejladsaktiviteter Ung i Århus, Fritidscenter Horsensvej, Århus kommune

Sikkerhedsinstruks for sejladsaktiviteter Ung i Århus, Fritidscenter Horsensvej, Århus kommune 1. Identifikation af rederen og dennes juridisk ansvarlige person. Reder for sejladsaktiviteterne er: Fritidscenter Horsensvej Skjoldhøjvej 11 8381 Tilst 5157 5024 2. Sejladsaktiviteter. Aktiviteter med

Læs mere

LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKATKURSUS MHV. Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV

LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKATKURSUS MHV. Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV Lovpligtig uddannelse 3, Speedbådscertifikatkursus MHV 29-31 MAR 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til LOVPLIGTIG UDDANNELSE 3, SPEEDBÅDSCERTIFIKAT- KURSUS MHV. Vi glæder os til at byde dig velkommen

Læs mere

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse 3, MHV, Dæksgast Anhuggeruddannelse

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse 3, MHV, Dæksgast Anhuggeruddannelse Læringsplan for Lovpligtig uddannelse 3, MHV, Dæksgast. 1422 Anhuggeruddannelse Udarbejdet af: HVS-MHS-01 Dato og år: 22-02-2017 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af

Læs mere

MARTHA Medlemsmagasin udgivet af Marinehjemmeværnet

MARTHA Medlemsmagasin udgivet af Marinehjemmeværnet [ jubilæum 2012 ] MARTHA Medlemsmagasin udgivet af Marinehjemmeværnet Stort jubilæumsnummer. Marinehjemmeværnet gennem 60 år: Ildsjæle til søs Havmiljø, redning og overvågning Tusindvis af frivillige timer

Læs mere

Holdninger til Hjemmeværnet

Holdninger til Hjemmeværnet Holdninger til Hjemmeværnet 17 Forord Hjemmeværnskommandoen har bedt Danmarks Statistik om at kortlægge danskernes holdning til Hjemmeværnet. Undersøgelsen er et bidrag til Hjemmeværnets årsrapport og

Læs mere

Neden for gennemgås de respektive skibsklasser, idet der for de enkelte klasser anføres en vurdering af deres levetid.

Neden for gennemgås de respektive skibsklasser, idet der for de enkelte klasser anføres en vurdering af deres levetid. NOTAT MILJØSKIBENES LEVETID Baggrund Som opfølgning på samrådet i Miljø- og Planlægningsudvalget den 26. marts 2008 beskriver nærværende notat den forventede levetid for de nuværende miljøskibe. Miljøskibene

Læs mere

Konverteringstabel NOV 2015

Konverteringstabel NOV 2015 Konverteringstabel NOV 2015 Indholdsfortegnelse Indhold Generelle bestemmelser:... 4 PERSONER MED VÆRNEPLIGTSUDDANNELSE... 4 Personel med værnepligtsuddannelse:... 4 Forhold vedr. personel med militær

Læs mere