Rybners Kursuscenter. fleksibel og engagerende efteruddannelse PROFILFOLDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rybners Kursuscenter. fleksibel og engagerende efteruddannelse PROFILFOLDER"

Transkript

1 PROFILFOLDER Rybners Kursuscenter fleksibel og engagerende efteruddannelse Svejsning On-/offshore L-AUS & el Ledelse & teamudvikling CAD & konstruktion Regnskab & økonomi Salg IT KURSUSCENTER

2 Svejsning garant for kvaliteten Vær sikker på at lære, hvad du har brug for. Svejseafdelingens medarbejdere er erfarne svejsere fra industrien. De kender til kravene i branchen og har fagligheden helt i top. Pulverkran Lær at svejse store elementer med pulverkran. Rybners Kursuscenter ejer som det eneste efteruddannelsessted i området en pulverkran. Vi skræddersyr forløb til dig Vi er specialister i at specialtilrettelægge forløb for særlige grupper. Som for eksempel i 2013, hvor Rybners Kursuscenter uddannede tidligere slagterimedarbejdere, som gerne ville have arbejde inden for offshorebranchen. Eller for virksomheder med særlige behov. Lej en svejseinspektør Få hjælp til at koordinere store svejseopgaver. En af vores svejseinspektører kommer ud på din virksomhed. Du får med garanti styr på dokumentation og CE-mærkning. Kvalitetschef Brian Andersen, Titan Wind Energy i Varde Svejseafdelingen på Rybners Kursuscenter stod for uddan - nelsen af ni nye svejsere til vores produktion. Skolen har sammen med Jobcentret klaret det meget fleksibelt. Vi har ikke haft noget bøvl ud af det. Vi tager skolens ord som garant for, at de folk, som gennemfører uddannelsen er kvalificerede og motiverede til at arbejde hos os. Efter mange års samarbejde, ved vi, at vi kan stole på medarbejderne i svejseafdelingen. De besidder en høj faglighed. Det er desuden vigtigt for os, at skolen kan uddanne i brug af pulverkran.

3

4 On-/offshore specialist i store installationer Rybners Kursuscenter råder over et styrings- og reguleringscenter med professionelt udstyr. Kursisterne får opgaver som svarer til de krav, som industrien og offshorebranchen stiller. Med kompetente undervisere, som ved, hvad de har med at gøre. Store installationer Vi har oparbejdet et indgående kendskab til at arbejde med og undervise i el, pneumatik og hydraulik specielt til store installationer. Den ekspertise bruger vi både til kurser til industrien både on- og offshore. Høj kvalitet Med base i Esbjerg har Rybners Kursuscenter gennem mange år udviklet kurser i pneumatik og hydraulik specielt til on- og offshorebranchen. Vores kurser lever op til offshorebranchens særlige og høje krav. En kvalitet, som går igen på alle kurser også til industrien. Vores medarbejdere har et indgående kendskab til offshorebranchen og de faglige krav der stilles. Har du brug for et kursus, som er specielt tilrettelagt til din virksomheds behov, kan vi tilbyde kurser, som tager hensyn til dette, så medarbejderne får den viden, som de har brug for i deres daglige arbejde. Bjørn Viig, Head of Ship Management, Esvagt Esvagt har fået specialtilrettelagt to kurser i el og to kurser i hydraulik, som personalet løbende kommer på. Da vi identificerede, at der manglede et kursus, faldt valget på Rybners Kursuscenter, fordi det kom med det tilbud, som passede os bedst. Derefter blev kurserne tilrettet, så de matchede de maskiner, vi har til søs. De tilbagemeldinger vi har fået er meget positive. Vi har for nyligt valgt at forlænge elkurset fra to til tre dage grundet ønsker fra vores kursister. Nu har vi indgået en aftale om et e-learning L-AUS-kursus for alle de søfolk, som har med el at gøre. Samarbejdet med Rybners Kursuscenter er positivt. De er meget engagerede i kurset. Det virker meget professionelt. Vi har en single point of contact, og der er altid hurtig opfølgning og svar på mails. Underviserne er også utroligt engagerede. Det er en fordel at de har noget viden om skibs-el og hydraulik.

5

6 L-AUS & el fleksibel opdatering Lige meget om du eller dine medarbejdere er faglærte elektrikere, eller som ufaglærte arbejder med energibesparelser, ved strømførende anlæg eller lignende, kan vi tilbyde kurser, som kan optimere det faglige niveau i arbejdet med procesanlæg, fejlfinding, pneumatik og meget andet. Lovpligtigt L-AUS-kursus Folk som arbejder ved strømførende anlæg skal ifølge loven hvert år opfriske L-AUS-bestemmelserne. Ved Rybners Kursuscenter kan du gøre det, som det passer din virksomhed bedst. enten på hold på skolen, på virksomheden eller som e-learning. Specialtilrettelagte forløb Vi kan specialtilrettelægge forløb ude på virksomheden, hvor vi indarbejder forholdene på din virksomhed, så medarbejderne bliver klædt på til at håndtere situationer, der hvor de arbejder til daglig. Jørn Sørensen, Vestas Control Systems i Lem Vestas har i mange år brugt Rybners Kursus center til at køre L-AUS-kurser og fortsætter med det indtil lukningen af fabrikken i For nogle år siden lavede vi i samarbejde med Rybners Kursuscenter et L-AUS-kursus specielt til vores fabrik. Et udvalg fra fabrikken og en underviser fra kursuscentret tog billeder rundt på de steder, hvor man skal være rigtig opmærksom. Derefter sammensatte under viseren et kursus specielt efter vores forhold. Det var rigtig godt. Det gør det lidt levende, når man bedre kan sammenligne, det der bliver undervist, i med sin dagligdag. Samarbejdet med Rybners Kursuscenter har kørt gnidningsfrit, både når vi har bestilt e-learning, og når vi har haft undervisere ude. Vi har været tilfredse med de undervisere vi har haft. Vi er en meget blandet flok. Både elektrikere, nogle fra lageret og nogle fra kontoret kommer i vores testbure og skal derfor på kurset. Det klarer underviseren fint. Han spørger gerne lige, hvilke personer der er her, så han kan målrette indholdet lidt efter kursisterne.

7 Online kursus Hvis du nogle gange akut har brug for, at en medarbejder tager L-AUS-kurset, kan det tages med det samme ved hjælp af vores onlinekursus. Tag kurset: Hvor som helst med internetdækning, På pc, mac, ipad eller andre tablets På det tidspunkt, du ønsker også weekend og aftener. Har du udenlandske medarbejdere, kan online-kurset også tages på engelsk. Find kurserne på:

8 Ledelse og teamudvikling Bliv en bedre leder, og lad virksomhedens teams udvikle sig God ledelse er grundlaget for enhver virksomheds eller organisations positive udvikling. Men god ledelse er ikke noget, som bare kommer naturligt for dem, som er egnet til det. For at blive en god leder må man udvikle sig og lære nyt. For ledere på alle niveauer Rybners Kursuscenter tilbyder en række kurser, som kan udvikle ledere på alle niveauer. Vi tilbyder både holdundervisning for eksempel i grundlæggende ledelse. En af fordelene ved holdundervisning er, at deltagerne ikke alene lærer det faglige, men også opbygger et professionelt netværk, som de senere kan trække på. Vores uddannelseskonsulenter har stor erfaring med at tilrettelægge kurser specielt efter virksomhedens behov. Det kan for eksempel være kurser i implementering af Lean eller forløb med nytænkt og original teamudvikling, hvor vi arbejder med de udfordringer, som I står med i dagligdagen. Carsten Hjorth, fællestillidsmand, Arla Foods, Esbjerg Mejeri. Rybners Kursuscenter har tre gange arrangeret et teamudviklingsforløb for alle medarbejdere, når mejeriet lukker ned to dage hvert år. Det handler om at bruge dagene på at udvikle os. For tredje år i streg gør vi det i samarbejde med Rybners Kursuscenter, for vi har knækket koden. Man skal være aktiv, det skal være sjovt, og man skal lære noget. Medarbejderne har generelt syntes, at det var skidesjovt. Vi kan mærke, at der er kommet en forventningsentusiasme: Gad vide, hvad de finder på i år. Det er utroligt vigtigt, at relationerne er gode. Uddannelseskonsulenterne på Rybners Kursuscenter forstår kulturen og sætter sig ind i det vi arbejder med. De har udvist fleksibilitet og kreativitet når vi har haft udfordringer er deres indstilling, at vi finder en løsning. De er gode til at have forståelse for, at vi er den virksomhed, vi er, samtidig med, at vi laver det her. Det har gjort, at vi har følt, at samarbejdet har fungeret. Vi kan mærke, at vi er et godt match. Det er en styrke, at vi har fundet hinanden.

9 Personprofiler Teams består af folk med forskellige kompetencer og profiler, som kan udnyttes optimalt, hvis I kender dem. Vores undervisere er certificeret i at lave personprofiler i: JTI personprofiler - Jungs typepsykologi Teamkompasset - der bygger på Jungs typepsykologi Belbin Adfærdsprofilen DISC-profilen

10 CAD & konstruktion tekniske tegneprogrammer Hvad enten din virksomhed arbejder inden for industrien, byggebranchen eller on-/offshorebranchen, kan Rybners Kursuscenter byde på kurser i tekniske tegneprogrammer, der opfylder dit behov og fremtidens krav. Rybners Kursuscenters konsulenter er eksperter inden for: Revit til byggebranchen, MicroStation til on-/offshorebranchen, byggebranchen, forsyningsvirksomhed og offentlige virksomheder. SolidWorks og Inventor til industrien AutoCAD til samtlige brancher. Rådgivning Bliv sat godt ind i de komplicerede programmer, og få hjælp til at vurdere, hvad virksomheden som helhed og de enkelte medarbejdere har behov for. Konsulenterne rådgiver dig i, hvilke kurser der passer til de udfordringer, du står over for. Rybners Kursuscenter tilbyder rådgiving og kan sammenstrikke et særligt tilrettelagt kursusforløb. I vores CAD Center kan kursisterne arbejde selvstændigt på det niveau, der passer til dem med de programmer, de ønsker. Samarbejde For at sikre et bredt og alligevel kvalitetssikret tilbud inden for CAD & konstruktion arbejder Rybners Kursuscenter tæt sammen med Cadskolen, CadXpert og Hvenegaard Landindspektører. Nogle af vores kurser udbyder vi i samarbejde med disse virksomheder, og på nogle af kurserne bruger vi undervisere herfra. Niels Hvass, ejer af møbel designerfirmaet Strand + Hvass Deltager på kursus i SolidWorks: Jeg har behov for selv at kunne tegne, designe og konstruere digitalt og sende det direkte ud af huset, så man ikke altid skal gå til nogen andre, fordi jeg ikke selv kan bruge programmet. Vi bruger det i vores firma, og vores kunder, de producerende virksomheder, bruger det også. Det er ret kompliceret. Men kurset virker meget godt, når man kommer helt uden forudsætninger. Man kommer godt med.

11 Henrik Svarre, produktionschef, Kalmar Huse Virksomheden stiller om fra AutoCAD til Revit. For at gå over til at bruge Revit i stedet for AutoCAD, har Kalmar Huse kombineret et forløb i Open Learning med et specialtilrettelagt forløb i virksomheden for alle relevante medarbejdere. CAD Center, synes vi, er et super koncept. Det er meget fleksibelt i forhold til, hvad man ønsker. Det er en enkel og billig måde at komme på kursus i det, man har brug for, når det drejer sig om grundlæggende viden. Underviseren fra Rybners Kursuscenter var efterfølgende ude i virksomheden og sætte Revit op på computerne og lave grundstammen til den template, som vi tegner i. Derudover holdt hun en kursusdag herude. Der er ingen tvivl om, at sådan én dag tilrettet kun til os, fik vi meget mere ud af end Open Learning. Der skal puttes flere penge i, når det skal laves individuelt, men vi har fået valuta for pengene.

12 IT-kurser Løfter IT-kompetencer på alle niveauer Alle er nødt til at kunne bruge IT. Det er nødvendigt både på arbejdspladsen og privat. Trænger medarbejderne i din virksomhed til et IT-løft, kan Rybners Kursuscenter tilbyde kurser, der passer til enhver medarbejder. Både med hensyn til indhold og niveau. Begynder I at anvende nye programmer? Trænger I til opdatering i Office-pakkens funktioner? Har grafikerne fået nye programversioner? Uanset hvilket niveau medarbejderne er på, kan Rybners Kursuscenter tilbyde kurser, der kan give medarbejderne flere og bedre kompetencer. Virksomhedskurser Vores konsulenter kan rådgive om efteruddannelse inden for IT. Konsulenterne kan kompetencevurdere medarbejderne, så de kommer på det rette niveau i de programmer, der er behov for. Dermed bliver medarbejderne på bedste vis opkvalificeret - til gavn for virksomheden. Rybners Kursuscenter kan arrangere kurser, der afholdes på virksomheden. Lone Madsen, værkfører, Lindab Det er nogle gode, engagerede og velfor be redte lærere, og undervisnings materialet har været forståe ligt. Det har været et godt og brugbart indhold. IT-kurset har været rigtig godt. Medarbejderne er på vidt forskelligt niveau. På kurset får de mulighed for at lære, hvad de ønsker og har brug for. Orla Bork, produktion og kvalitets chef, Lindab Rybners Kursuscenter har to år i træk udviklet et kursus for medarbejderne, som kører to dage om ugen i vintersæsonen. Da vi som virksomhed følger byggeriet- sæsonudsving i forhold til høj- og lavsæson, prøver vi på forskellig vis at udligne ordre indgang og mandskab. Et af værktøjerne i lavsæsonen er efteruddannelse, hvor vi i år har haft fokus på Lean, 5S, arbejdsmiljø, IT og oplæringsteknikker. Kurserne afvikles af Rybners Kursuscenter, der på kompetent vis har gives vores personale et godt indblik i de nævnte kurser. Kurserne er i øvrigt afviklet på vores egen matrikel og har på den måde givet os muligheden for at veksle mellem teoretisk undervisning og praktisk udførsel, fabrikken og vores undervisningslokaler imellem.

13 Open Learning IT & regnskab Hvis dine medarbejdere har kompetencer på forskellige niveauer, kan vi i mange tilfælde anbefale et kursus i Open Learning IT & regnskab. Det kan foregå på kursuscentret, men også i virksomheden, hvis I stiller med et vist antal kursister. I Open Learning IT & regnskab arbejder kursisterne selvstændigt med opgaver, som passer til deres interesse og niveau.

14 A B C D Rybners Kursuscenter Spangsbjerg Møllevej 72, 6700 Esbjerg Rybners Kursuscenter, Svejseteknisk afdeling Storstrømsvej 39, 6715 Esbjerg N Rybners Kursuscenter Spangsbjerg Møllevej , 6705 Esbjerg Ø Hermitage Søvej 2, 6700 Esbjerg B A D C

15 Kompetencefonde Virksomheder eller kursister har mulighed for at søge tilskud til at gennemføre en efteruddannelse, hvis der er etableret en kompetenceudviklingsfond som en del af overenskomsten. Formålet med fondene er at yde tilskud til uddannelse og kompetenceudvikling, så medarbejderne bevarer og styrker deres beskæftigelsesmuligheder på arbejdsmarkedet. Virksomheder eller medarbejdere kan søge tilskud til efteruddannelse via kompetencefonde, hvis arbejdsgiveren er medlem af en arbejdgiverforening. Find en liste og links til de forskellige kompetencefonde på vores hjemmeside. Jobrotation Vidste du, at din virksomhed kan få tilskud til en vikar for alle de timer, som medarbejderne i virksomheden er på efteruddannelse? Vikaren behøver ikke at udføre det samme job, som medarbejderen på efteruddannelse normalt bestrider, og alle medarbejderes timer kan puljes sammen til én eller flere vikarer. Jobrotation giver private virksomheder 194,84 kr. i tilskud pr. time og 173,09 kr. pr. time til offentlige. Kontakt dit lokale jobcenter for mere information om jobrotation (2014 takster). Nick Vejlgaard Ørskov, HR-chef, Esvagt Har ansat en vikar med tilskud fra jobrotation. Den administrative byrde har været meget lille. Det har været meget simpelt, og der er en god opbakning fra Jobcentret.

16 Rybners Kursuscenter - fleksibel og engagerende efteruddannelse Fra IT over el til ledelse. Rybners Kursuscenter giver dig kurser, som kan ramme dit eller din virksomheds behov. Grundlaget for alle vores kurser er, at de har faglig tyngde. Har din virksomhed særlige ønsker eller behov, har Rybners Kursuscenter specialiseret sig i at specialsammensætte forløb for virksomheder. Det kan være tværfaglige forløb, hvor et kursusforløb for eksempel kan omhandle faglige emner som el eller svejsning kombineret med teamudvikling. Eller hvad med at få støvet IT-kompetencerne af? Vi kan også dykke ned i ét emne og specialtilrettelægge undervisningen efter de forhold, I har på virksomheden. Kontakt vores virksomhedskonsulenter, hvis du vil høre nærmere. Kirsten Sinding Telefon Mobil Brian Hansen Uhd Telefon Mobil Anna Aagaard Nielsen Telefon Mobil KURSUSCENTER Rybners Kursuscenter Spangsbjerg Møllevej Esbjerg Tlf Z:\Rybners\Kursuscenter\Foldere\Profilbrochure

NYE KURSER CAD kurser

NYE KURSER CAD kurser NYE KURSER AD Metal College Aalborg er en af de største udbydere af CAD-kurser på landsplan Metal College Aalborg er en af de største udbydere af CAD-kurser på landsplan, og skolen har igennem mange år

Læs mere

God start til udenlandske medarbejdere og deres familier

God start til udenlandske medarbejdere og deres familier Lærdansk Erhverv God start til udenlandske medarbejdere og deres familier Danskundervisning, modtageprogrammer, undervisning i dansk kultur og samfundsforståelse 2 Gode tilbud til erhvervslivet Har jeres

Læs mere

Økonomi- og forretningsudvikling for ledere

Økonomi- og forretningsudvikling for ledere Økonomi- og forretningsudvikling for ledere Brug økonomien aktivt til at udvikle dig og din arbejdsplads Er du en dygtig leder, men har virksomhedsøkonomi aldrig været din spidskompetence, så kan du på

Læs mere

Kompetencefonde. Deltag i efteruddannelse med økonomisk støtte fra kompetencefonde (2015)

Kompetencefonde. Deltag i efteruddannelse med økonomisk støtte fra kompetencefonde (2015) Kompetencefonde Deltag i efteruddannelse med økonomisk støtte fra kompetencefonde (2015) Hold dig opdateret eller bliv introduceret for helt nye jobmuligheder Der kan være mange gode grunde til, at du

Læs mere

Digital læring i AMU

Digital læring i AMU Digital læring i AMU En undersøgelse af barrierer og holdninger Steen Grønbæk 1 stgr@mercantec.dk Kort om TUP-projekt Digital læring i AMU Formålet med projektet er at udvikle, afprøve og dokumentere læringsforløb,

Læs mere

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro.

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Indeks. 2009=100 Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Baggrunden for en uddannelsesstrategi. Udviklingen på arbejdsmarkedet med bortfald af arbejdspladser, specielt i industrien, og nye

Læs mere

Byggeriets Lederuddannelse. værktøj til vækst

Byggeriets Lederuddannelse. værktøj til vækst Byggeriets Lederuddannelse værktøj til vækst Byggeriets Lederuddannelse Samfundet stiller i dag store krav til erhvervslivet i almindelighed og byggebranchen i særdeleshed. Og en ting er sikkert: Kravene

Læs mere

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015 Nye IT-kompetencer IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015 Udvikling af IT-kompetencer Den nye Microsoft office-pakke Her bliver du præsenteret for IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015. De er rettet mod

Læs mere

Konference om Det store TTA-projekt

Konference om Det store TTA-projekt Konference om Det store TTA-projekt Resultater fra procesevalueringen Birgit Aust Seniorforsker NFA Formålet med procesevaluering HVORDAN GIK DET MED AT IMPLEMENTERE TTA-PROJEKTET I KOMMUNERNE? Hvordan

Læs mere

To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører

To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører To dages afklaringsforløb for ledige buschauffører Formål og målgruppe: Afklaringsforløbet er af to dages varighed. Forløbet henvender sig til ledige chauffører, der tidligere har gennemført AMU-uddannelsen

Læs mere

2Adecco. Construction

2Adecco. Construction 2 Professionel adgang til faglært og rutineret arbejdskraft Byggeprojekter skal være i gang. De skal holde både tempo og tidsplan. Det kræver planlægning og den rette bemanding i både projekteringsfase

Læs mere

DIN TID OPTIMALT. og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige

DIN TID OPTIMALT. og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige UDNYT DIN TID OPTIMALT og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige Uddannelsesforløbene er udformet i et samarbejde mellem Roskilde Handelsskole, Køge Handelsskole og Zealand

Læs mere

55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune

55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune 55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune Greve Kommune ARBEJDSMARKED BAGGRUND EFTERLØN PENSION I Danmark har både offentlige og private virksomheder en stor udfordring med at fastholde og udvikle

Læs mere

Strategi for samarbejde med virksomheder

Strategi for samarbejde med virksomheder Strategi for samarbejde med virksomheder Aarhus Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen Aarhus Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver

Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver Rekruttering Try & Hire Vikar din medspiller på arbejdsmarkedet Dialog skaber kontakt Kontakt knytter mennesker Medarbejderne ApS er et landsdækkende

Læs mere

REKRUTTERING VI SÆTTER DET BEDSTE HOLD - GENNEM MODERNE REKRUTTERING

REKRUTTERING VI SÆTTER DET BEDSTE HOLD - GENNEM MODERNE REKRUTTERING REKRUTTERING VI SÆTTER DET BEDSTE HOLD - GENNEM MODERNE REKRUTTERING HVEM ER VI... VI ER GENERALISTER, SOM ER SPECIALISTER I MENNESKER pro&co blev etableret i 2000 og har siden da løst mere end 1000 stillingssager.

Læs mere

VERDEN ER MIN ARBEJDSPLADS

VERDEN ER MIN ARBEJDSPLADS VERDEN ER MIN ARBEJDSPLADS AKADEMI EKSPORT SÆLGER Skab ny vækst og mere salg på internationale eksportmarkeder med en målrettet efteruddannelse. 1 Uddannelsen til Eksportsælger Eksportsælgeruddannelsen

Læs mere

Online overalt. Få Danmarks bredeste dækning med mobilt bredbånd fra TDC

Online overalt. Få Danmarks bredeste dækning med mobilt bredbånd fra TDC Online overalt Få Danmarks bredeste dækning med mobilt bredbånd fra TDC Tag internettet med i lommen Den ene dag på kontoret, den næste på farten. Variation i kalenderen kræver fleksible muligheder for

Læs mere

Flere tosprogede i AMU FOKUS PÅ DANSK OG FAGLIGHED - EN PJECE FOR VIRKSOMHEDER OG KONSULENTER -

Flere tosprogede i AMU FOKUS PÅ DANSK OG FAGLIGHED - EN PJECE FOR VIRKSOMHEDER OG KONSULENTER - Flere tosprogede i AMU FOKUS PÅ DANSK OG FAGLIGHED - EN PJECE FOR VIRKSOMHEDER OG KONSULENTER - Forord Meget få tosprogede medarbejdere deltager i efteruddannelse, sammenlignet med deres etnisk danske

Læs mere

Beskæftigelsesregionerne. Jobrotation Muligheder, regler og økonomi på 45 minutter

Beskæftigelsesregionerne. Jobrotation Muligheder, regler og økonomi på 45 minutter Beskæftigelsesregionerne Jobrotation Muligheder, regler og økonomi på 45 minutter Program Hvad er jobrotation? Regler og økonomi Muligheder og erfaringer med jobrotation Hvordan kan I bruge jobrotation?

Læs mere

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Produktion Samarbejde og psykisk arbejdsmiljø Forretning Regnskab Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Kurset er for nyvalgte tillidsrepræsentanter, og

Læs mere

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Produktion Samarbejde og psykisk arbejdsmiljø Forretning Regnskab Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Kurset er for nyvalgte tillidsrepræsentanter, og

Læs mere

E-læring og samarbejde over nettet

E-læring og samarbejde over nettet E-læring og samarbejde over nettet Vi var ikke i tvivl, da vi for nogle år tilbage valgte at satse på e-læring og udvikling af nye lærings- og samarbejdsformer. Vi havde brug for en seriøs og kompetent

Læs mere

Resultatet af projektet: kursusdeklarationer / Kompetenceudvikling

Resultatet af projektet: kursusdeklarationer / Kompetenceudvikling Afrapportering i fb. med bevilling af udviklingsmidler fra Dansk Folkeoplysnings Samråd (UVM) Aalborg d. 5. december 2005 Resultatet af projektet: kursusdeklarationer / Kompetenceudvikling FO-Aalborg FO-AALBORG,

Læs mere

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç Du er i centrum Competenze Care tager altid udgangspunkt i dig og din virksomheds særlige behov og kultur. Vi hjælper dig som leder, dine medarbejdere og hele virksomheden til at yde optimalt både med

Læs mere

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til. 2. halvår 2013

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til. 2. halvår 2013 DU VÆLGER SELV 2. halvår 2013 6praksis teori - Brug din ret til 2. halvår 2013 byder på tre forskellige kursuslinier for ledige med ret til seks ugers selvvalgt uddannelse. Kurserne er sammensat af en

Læs mere

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Akademiuddannelsen - Fagudbud Foråret 2014 Undervisning i dagtimerne: Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Pris ledige Kommunikation & formidling Kommunikation i praksis 26.-27.03.,

Læs mere

www.togidata.dk 70 23 09 23

www.togidata.dk 70 23 09 23 H j e m m e s i d e s y s t e m e r N e t b u t i k k e r P r o g r a m m e r i n g H o s t i n g I P T e l e f o n i S a l g s s t y r i n g www.togidata.dk 70 23 09 23 Opdaterede kundevenlige hjemmesider?

Læs mere

RETAIL MANAGER ET REDSKABSORIENTERET LEDERFORLØB

RETAIL MANAGER ET REDSKABSORIENTERET LEDERFORLØB RETAIL MANAGER ET REDSKABSORIENTERET LEDERFORLØB Har du brug for en værktøjskasse fyldt med effektive metoder til at nå dine mål som leder? Så er dette kursusforløb måske noget for dig 6 kursusmoduler

Læs mere

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem?

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem? Hvis du vil vide mere På www.rektorforeningen.dk kan du finde gymnasieskolernes webadresser, så du kan læse mere om den enkelte skole. På www.gymnasiejob.dk kan du se alle ledige stillinger på gymnasierne

Læs mere

Projekt på Esbernhus i samarbejde med SOSUskoler i Region Sjælland

Projekt på Esbernhus i samarbejde med SOSUskoler i Region Sjælland Case-beskrivelse kategori 3: Projekt på Esbernhus i samarbejde med SOSUskoler i Region Sjælland 24. september 2010 At medarbejdere, brugere og pårørende kan se sig selv i relation til andre og andet giver

Læs mere

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering - En forskel, der betaler sig Hvorfor: Ved virksomhedsnær aktivering bliver borgeren aktiveret i en virksomhed. Formålet

Læs mere

Strategi for samarbejde med virksomheder

Strategi for samarbejde med virksomheder Strategi for samarbejde med virksomheder Assens Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen et stærkt partnerskab. Et stærkt partnerskab skaber fordel for alle parter Jobcenter

Læs mere

Tidlig opsporing af sygdomstegn

Tidlig opsporing af sygdomstegn Et kompetenceudviklingsforløb der levendegør viden i handling Tidlig opsporing af sygdomstegn Indledning Har du prøvet at komme hjem fra et kursus med rygsækken fuld af ny viden og lyst til at komme tilbage

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

Curriculum Vitae. Svejsning af maskindele i alm./rustfrit stål. Svejsning af stålkonstruktioner i rustfrit stål.

Curriculum Vitae. Svejsning af maskindele i alm./rustfrit stål. Svejsning af stålkonstruktioner i rustfrit stål. Personlige oplysninger: Curriculum Vitae Navn: E-mail: linkedin: Claus Fredborg bocude@gmail.com http://www.linkedin.com/in/clausfredborg Resume : Jeg er en mand som har bred erfaring som Rustfast Klejnsmed/Klejnsmed,

Læs mere

En del af holdet med det samme

En del af holdet med det samme 2 En del af holdet med det samme Som kunde hos har du adgang til dygtige medarbejdere og til en lang række opgaver og funktioner på kontoret. Det kan være, når du skal bruge flere ressourcer i forbindelse

Læs mere

Frikommunen på Arbejdsmarkedsområdet. set gennem borgernes øjne. vejle.dk

Frikommunen på Arbejdsmarkedsområdet. set gennem borgernes øjne. vejle.dk Frikommunen på Arbejdsmarkedsområdet set gennem borgernes øjne vejle.dk Forord Vejle Kommune fik status af frikommune 1. januar 2012. Væk er de stramme regler om tidsfrister, de snævre rammer for aktivering

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Nyhedsbrev. Maj 2015. Det Tekniske Hus ApS. 2.Udsnit af relevante kandidatprofiler indenfor Bygge-, industri- og medicinalbranchen:

Nyhedsbrev. Maj 2015. Det Tekniske Hus ApS. 2.Udsnit af relevante kandidatprofiler indenfor Bygge-, industri- og medicinalbranchen: Side 1 af 6 Nyhedsbrev Maj 2015 Det Tekniske Hus ApS Vi nærmer os sommeren med hastige skridt og derfor er det tid til at tænke på, om man har behov for en vikar i ferieperioden. Nedenfor kan du se et

Læs mere

Faglærerkonference 29. og 30. april 2013

Faglærerkonference 29. og 30. april 2013 Faglærerkonference 29. og 30. april 2013 Munkebjerg Hotel Munkebjergvej 125 7100 Vejle Mandag den 29. april 2013 28 faglærer havde taget imod tilbuddet om en introduktion og et lille kursus i anvendelse

Læs mere

Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015.

Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015. Sagsnr.: 2013-009827-2 Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015. Skolens profil STU Middelfart er Middelfart Kommunes tilbud

Læs mere

CV - Egon Blinkenberg Jessen Skab mening - Sæt retning - Involver - Følg op

CV - Egon Blinkenberg Jessen Skab mening - Sæt retning - Involver - Følg op Indhold Resume Ansættelser Uddannelse Ledelse Erfaring Teknik Resultater Privat Referencer CV et her på siden indeholder på nogle punkter en uddybning af mit CV. Yderligere oplysninger gives gerne, send

Læs mere

Individuel kompetencevurdering på metalindustriens område

Individuel kompetencevurdering på metalindustriens område Individuel kompetencevurdering på metalindustriens område Teknisk Erhvervsskole Center (TEC) gennemfører individuelle kompetencevurderinger i forhold til 18 AMU-mål og målretter deltagernes videre uddannelse

Læs mere

we know how 306100108-2000 G R U P P E N

we know how 306100108-2000 G R U P P E N we know how G R U P P E N 02 AVN Gruppens ejere. Fra venstre Henrik Krabbe, Peter Krabbe og Ole Krabbe G R U P P E N Teknik der skaber resultater AVN Gruppen blev grundlagt i 1933 af Alfred V. Nielsen.

Læs mere

RETAIL MANAGER ET KURSUSFORLØB FOR LEDERE, DER SÆLGER

RETAIL MANAGER ET KURSUSFORLØB FOR LEDERE, DER SÆLGER RETAIL MANAGER ET KURSUSFORLØB FOR LEDERE, DER SÆLGER Har du brug for en værktøjskasse fyldt med effektive metoder til at nå dine mål som leder? Så er dette kursusforløb måske noget for dig. 6 kursusmoduler

Læs mere

Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. www.amunordjylland.

Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. www.amunordjylland. Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. Program Kompetencespindet og andre værktøjer Hvordan afdækkes kompetencebehovet

Læs mere

DIN TID OPTIMALT. og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt kursusforløb for nyledige

DIN TID OPTIMALT. og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt kursusforløb for nyledige UDNYT DIN TID OPTIMALT og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt kursusforløb for nyledige Kursusforløbene er udformet i et samarbejde mellem Roskilde Handelsskole, Køge Handelsskole og Zealand Business

Læs mere

Projektets titel og kontaktoplysninger

Projektets titel og kontaktoplysninger Projektets titel og kontaktoplysninger Titel Hørsholm Roterer Ansøgers navn, adresse, tlf., e-mail, og CVR/SE nummer LO Storkøbenhavn Projekt & Analyse C. F. Richs Vej 103 2000 Frederiksberg Tlf: 33 25

Læs mere

IKA. Kurser efteråret 2009

IKA. Kurser efteråret 2009 IKA Kurser efteråret 2009 Velkommen til IKA-kataloget 2009 Indhold: Det er en glæde at kunne præsentere det nye IKA-kursuskatalog for efteråret 2009. Kataloget er som tidligere lavet på baggrund af IKAdatabasen.

Læs mere

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT Workshop på lederseminar for VEU-Centrene region Midtjylland RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 27. november 2012 Ulla Nistrup 1 Program for workshoppen Introduktion til workshop 30 min.

Læs mere

Referat fra IOP-Tønder

Referat fra IOP-Tønder Referat fra 8. møde IOP-følgegruppe Opstart af Lokalt Uddannelses Udvalg for Industrioperatører Torsdag den 3. april 2014 kl. 10.00 i mødelokalet på EUC Syd, Plantagevej 35, Tønder Deltagere: Karin Søndergaard,

Læs mere

Kompetenceudvikling og trivsel i Rengøringsenheden

Kompetenceudvikling og trivsel i Rengøringsenheden Kompetenceudvikling og trivsel i Rengøringsenheden Baggrund For at alle medarbejdere i Aalborg kommunes rengøringsenhed skal have en mulighed for dels at kunne have en lang udløbsdato som medarbejder indenfor

Læs mere

moving business forward UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling

moving business forward UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling moving business forward NYE STANDARDER FOR LEARNING & DEVELOPMENT UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling UNIK PERFORMANCE Unik Performance ønsker at sætte nye standarder

Læs mere

Lean Six Sigma Sponsoruddannelse

Lean Six Sigma Sponsoruddannelse Lean Six Sigma Sponsoruddannelse For dig, der skal til at fungere som sponsor på et Lean Six Sigma forbedringsprojekt og er interesseret i at være klædt bedst muligt på til denne nye rolle. Baggrund Vores

Læs mere

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet OM JOB VISION Job Vision er et højt specialiseret udviklingshus for mennesker og virksomheder, der ønsker karriereudvikling. Job Vision blev etableret i 1992. Vi er en af landets største og mest erfarne

Læs mere

Hvor god er du til at sælge dine idéer?

Hvor god er du til at sælge dine idéer? Hvor god er du til at sælge dine idéer? Du har nu muligheden for at blive helt skarp til en kommende jobsamtale samtidig med at du følger et statsanerkendt salgs- og kommunikationsfag. Faget forbedrer

Læs mere

Lean Six Sigma Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Black Belt-uddannelse Lean Six Sigma For dig, der arbejder med meget komplekse problemstillinger og derfor har behov for et højt kompetenceniveau til at udføre komplekse forbedringsprojekter, der involverer store mængder data

Læs mere

Afrapportering Projekt 2011-3

Afrapportering Projekt 2011-3 Opsummering 259 SMV virksomheder er besøgt og det har resulteret i afvikling af ca. 350 kursusdage, og en efterfølgende efterspørgsel efter kursus i efteråret. Kurserne afholdes enten på skolerne eller

Læs mere

Institut for Ledelse og Organisation 20-09-2006 EMNE ILO-1 UDVIKLING AF PERSONLIGE KOMPETENCER OG SYNDIKAT

Institut for Ledelse og Organisation 20-09-2006 EMNE ILO-1 UDVIKLING AF PERSONLIGE KOMPETENCER OG SYNDIKAT EMNE ILO-1 UDVIKLING AF PERSONLIGE KOMPETENCER OG SYNDIKAT A. Formål. Formålet med modulet er at understøtte elevens udvikling af personlige kompetencer og optimere elevens læringsproces samt give eleven

Læs mere

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg.

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Krisen i verden og i Danmark har betydet, at det er nødvendigt med nogle fælles

Læs mere

Løsninger til forandringer

Løsninger til forandringer Løsninger til forandringer Siden 1995 har Cabi rådgivet og løst opgaver for eller i samarbejde med jobcentre om deres kerneopgaver. Kontakt os, hvis I ønsker: klare mål og konkrete handlingsplaner for

Læs mere

Ringkøbing-Skjern åbner dørene!

Ringkøbing-Skjern åbner dørene! Ringkøbing-Skjern åbner dørene! Ringkøbing-Skjern Erhvervscenter og Akademikerkampagnen inviterer til Match- og Netværksdag den 6. februar 2013. Programmet for dagen er følgende: 08.00 Afgang fra Århus

Læs mere

Nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant

Nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant Nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant Velkommen Velkommen som arbejdsmiljørepræsentant 3F byder dig velkommen som arbejdsmiljørepræsentant og ønsker dig held og lykke med tillidshvervet. At blive valgt til

Læs mere

Kompetenceudviklingsfondene på det maritime område

Kompetenceudviklingsfondene på det maritime område Kompetenceudviklingsfondene på det maritime område 1. udgave - Juni 2009 Forord Er du omfattet af en overenskomst med tilknytning til en af de kompetenceudviklingsfonde, der er etableret indenfor det maritime

Læs mere

HR-SPECIALIST HVEM TAGER SIG AF DINE HR-OPGAVER? Yderligere informationer. Job Vision A/S. Telefon 70 10 33 35 Mail jobvision@jobvision.

HR-SPECIALIST HVEM TAGER SIG AF DINE HR-OPGAVER? Yderligere informationer. Job Vision A/S. Telefon 70 10 33 35 Mail jobvision@jobvision. HR-SPECIALIST HVEM TAGER SIG AF DINE HR-OPGAVER? Job Vision A/S Yderligere informationer Telefon 70 10 33 35 Mail jobvision@jobvision.dk www.jobvision.dk INDHOLD 1 Medarbejderen er din vigtigste ressource

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

Status den 25. februar 2015. Opfølgningsbesøg i Partnerskabsvirksomhederne i 2014

Status den 25. februar 2015. Opfølgningsbesøg i Partnerskabsvirksomhederne i 2014 1 Status den 25. februar 2015 Opfølgningsbesøg i Partnerskabsvirksomhederne i 2014 (252 besvarelser ud af 339 Partnerskabsvirksomheder). At nogle virksomheder ikke har fået opfølgningsbesøg med tilhørende

Læs mere

Den Grundlæggende Projektlederuddannelse

Den Grundlæggende Projektlederuddannelse Den Grundlæggende Projektlederuddannelse 2014 Den Grundlæggende Projektlederuddannelse Arbejder du i projekter, er du projektleder eller bliver du involveret i projekter i nær fremtid, så er Den Grundlæggende

Læs mere

Garanti for kvalitet og pålidelighed

Garanti for kvalitet og pålidelighed Garanti for kvalitet og pålidelighed Mange års erfaring B. Schrøder i Holsted er i dag en moderne virksomhed med en lang historie. Firmaet blev oprindeligt grundlagt i 1923 af Frederik Schrøder og senere

Læs mere

Det tager ca. 15-20 minutter at udfylde spørgeskemaet. Du bedes svare inden onsdag den 12. oktober 2011.

Det tager ca. 15-20 minutter at udfylde spørgeskemaet. Du bedes svare inden onsdag den 12. oktober 2011. Løbenr. REGION SYDDANMARK MEDARBEJDERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2011 Kære Vil du være med til at gøre din arbejdsplads i Region Syddanmark til en endnu bedre arbejdsplads? Så har

Læs mere

Adecco er både Danmarks og verdens største samarbejdspartner på HR-løsninger!

Adecco er både Danmarks og verdens største samarbejdspartner på HR-løsninger! 2 er både Danmarks og verdens største samarbejdspartner på HR-løsninger! Det gør os til et naturligt omdrejningspunkt, når virksomheder og nye medarbejdere skal mødes om den fælles interesse at matche

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Idégrundlag: Målsætninger: Markedsleder i norden på juice og saft

Idégrundlag: Målsætninger: Markedsleder i norden på juice og saft Rynkeby Foods A/S Idégrundlag: Rynkeby Foods A/S udvikler, producerer og afsætter frugtbaserede fødevarer Målsætninger: Markedsleder i norden på juice og saft Mest attraktive produktionsvirksomhed på Fyn

Læs mere

Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG

Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG INDHOLD 1. Formål 1 2. Målsætning 1 3. Målgruppe 1 4. Det udbudsretlige grundlag 1 5. Udvikling og forankring af partnerskabsaftalerne

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

NatioNal SvejSekoordiNator

NatioNal SvejSekoordiNator NatioNal SvejSekoordiNator CE-mærkning er et lovkrav fra juli 2014. Bliv klar og bliv opkvalificeret med uddannelsesforløbet til National svejsekoordinator Nyt attraktivt uddannelsesforløb national svejsekoordinator

Læs mere

Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 2012 OKTOBER

Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 2012 OKTOBER Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 0 AUGUST STEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER L S 0 L S S 0 L S Typ-Lay Illustra Typ-Lay A CSS Web HTML Billed W Bill Webdesigner L S S 0 L S 0 L S

Læs mere

Jensen Group 04.10.2012 1

Jensen Group 04.10.2012 1 Jensen Group 75 år siden 1. generation reparations værksted 52 år siden 2. generation første produkt i vaskeri industrien 15 år siden 3. generation komplette vaskerier, verdens omspændende netværksorganisation

Læs mere

Afbud fra: Lars Thaarbøl, Helle Rommedahl, Pia Scheuer, Kirsten Ettrup, Dorte Madsen, Sussi Sandager, Hanne Nielsen, Pia Rønn og Bo Jonsson,

Afbud fra: Lars Thaarbøl, Helle Rommedahl, Pia Scheuer, Kirsten Ettrup, Dorte Madsen, Sussi Sandager, Hanne Nielsen, Pia Rønn og Bo Jonsson, Til LUU AMU 9. marts 2015 Referat fra møde i LUU AMU, den 26. februar 2015 Tilstede: Ea Kristensen, Mie Andersen, Ulla Mikkelsen, Elin Bundgaard, Rikke Hansen, Birgit Hansen, Anne-Lise Hansen, Susanne

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

SUNDHED PÅ ARBEJDSPLADSEN Små skridt Stor effekt!

SUNDHED PÅ ARBEJDSPLADSEN Små skridt Stor effekt! VIL DU HAVE SUNDHED PÅ ARBEJDSPLADSEN Små skridt Stor effekt! Skal man forebygge, skal der først og fremmest sættes ind så tidligt som muligt. Erfaringerne viser at et af de vigtigste elementer for at

Læs mere

Jeg er en frisk mand på 32 år som er klar til udvikling, og hvis i vil sætte det bedste hold så syntes jeg i skal læse resten af mit cv.

Jeg er en frisk mand på 32 år som er klar til udvikling, og hvis i vil sætte det bedste hold så syntes jeg i skal læse resten af mit cv. Resumé: Jeg er en frisk mand på 32 år som er klar til udvikling, og hvis i vil sætte det bedste hold så syntes jeg i skal læse resten af mit cv. Mit liv har for nyligt taget en uventet drejning, hvormed

Læs mere

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer 11.-12. august 2014 Lær at lære og huske mere effektivt 25. september 2014 Strategi og forretningsudvikling i praksis 27.-28. oktober 2014 Styrk din personlige

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere

FVU tilbud til medarbejdere på virksomheder

FVU tilbud til medarbejdere på virksomheder FVU tilbud til medarbejdere på virksomheder Eksempel på Rammeaftale mellem [virksomhed] og [uddannelsesinstitution] om almen opkvalificering af medarbejdere 1. Indledning Ud fra tidligere erfaringer i

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

-rettidig ekspertise...

-rettidig ekspertise... Østergaard Entreprise -rettidig ekspertise... Østergaard Entreprise beskæftiger sig med del- og totalentrepriser inden for renovering og nyanlæg af rørsystemer og ledningsarbejde i fjernvarmebranchen.

Læs mere

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse For dig der har lyst til at gennemføre et Lean Six Sigma DMAIC-projekt på en konkret problemstilling i egen organisation 1 Dit udbytte En Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Læs mere

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område Udbudspolitik 2012 Denne udbudspolitik skal ses i forlængelse af skolens generelle udbudspolitik, som er offentliggjort på skolens

Læs mere

Projektledelse - og ledelse af mennesker

Projektledelse - og ledelse af mennesker Projektledelse - og ledelse af mennesker Udvikling/ Mennesker/ Resultater Projekter er en arbejdsform, der kan fremme innovation, udvikling, samarbejde og helhedsorienterede løsninger. Arbejdsformer og

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Forældre får lektiehjælp

Forældre får lektiehjælp Nyhedsbrev Marts 2010 nr. 25 Forældre får lektiehjælp Brøker, ligninger, gangestykker og procent volder far og mor problemer, når de forsøger at hjælpe børnene med at holde styr på tallene i regnebogen.

Læs mere

Og vi tager det samtidig meget alvorligt.

Og vi tager det samtidig meget alvorligt. Papir på det du kan Oplæg ved forbundsformand Poul Erik Skov Christensen på Undervisningsministeriets konference: Anerkendelse af realkompetence livslang læring på tværs i Den Sorte Diamant tirsdag den

Læs mere

Opbygning og indhold Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.

Opbygning og indhold Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. 1 Indledning Uddannelsen er en erhvervsuddannelse. Du bliver uddannet som motormekaniker I forløbet vil du blive uddannet i at servicere og reparere de maskiner der typisk udlejes fra diverse maskinudlejere.

Læs mere

Job- og kompetenceprofil. Afdelingsleder til Børneinstitutionen Posekær

Job- og kompetenceprofil. Afdelingsleder til Børneinstitutionen Posekær Job- og kompetenceprofil Afdelingsleder til Børneinstitutionen Posekær Børnehandicapområdet Maj 2015 1. Om stillingen Børneinstitutionen Posekærs leder gennem flere år går på efterløn. Vi søger en ny leder,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 29. marts 2007 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/13

Læs mere