Eftermiddagens sessioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eftermiddagens sessioner"

Transkript

1 Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Hvem er mest syg dig eller systemet? Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Samskabelse af velfærd på tværs af sektorer Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession 3b Hvordan gearer vi skolen til fremtidens samfund? Nørrebros Runddel (CPH Conference) Temasession 4b Investeringer i velfærdsteknologi og dokumentation for effekt? Enghave Plads (CPH Conference) Temasession 5b Den digitale daginstitution Tivoli (CPH Conference) Temasession 6b Hvordan omsætter vi tillid til fornyelse og kvalitet? - Hovedbanen (CPH Conference) Temasession 7b Radikal velfærdsinnovation Hvordan får vi mere effekt af innovationen? Salen (Rysensteen Gymnasium) Sideevent B Fremtidens danske hospitalssystem ambitioner og finansiering Kastrup Lufthavn (CPH Conference)

2 Plenum (Øksnehallen). Korte oplæg og paneldebat. Viden om en ny måde at sammentænke sundhed og beskæftigelse på skabt i samarbejde mellem offentlige og private aktører. Ansatte og ledere, der til dagligt arbejder med beskæftigelse og sundhed både på det strategiske og praktiske niveau. Sessionen arrangeres i samarbejde med PensionDanmark og Falck. Temasession 1b Hvem er mest syg dig eller systemet? Offentlig-privat partnerskab kan knække kurven Beskæftigelse og sundhed har længe stået øverst på den politiske dagsorden. Dog uden det har givet helt store gennembrud. Rundt om i landet leder man derfor med lys og lygte efter nye veje, der kan hjælpe endnu flere danskere til at blive en aktiv del af arbejdsmarkedet og dermed knække kurven over langvarigt syge og førtidspensionister. På temasessionen kan du høre om et konkret eksempel på et offentligtprivat samarbejde i Vordingborg Kommune, der forsøger at knække kurven og at beholde flest mulige borgere i beskæftigelse. Indledningsvist vil sundhedsminister Astrid Krag give sit bud på fremtidens sundheds- og rehabiliteringsindsats på landsplan og i kommunerne. Professor ved Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen vil stille skarpt på udfordringerne med at få sygemeldte danskere tilbage i beskæftigelse i et sundhedsøkonomisk perspektiv. Derefter vil borgmester Henrik Holmer, koncernchef i Falck Allan Søgaard Larsen og adm. direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen kort præsentere projektet, resultaterne og motivationen for at være en del af samarbejdet. Sessionen afsluttes med en paneldebat.

3 Temasession 2b Samskabelse af velfærd på tværs af sektorer Sankt Hans Torv Oplæg, paneldebat og spørgsmål fra salen. Inspiration til at arbejde med samskabelse af velfærd på tværs af sektorer. Ledere og medarbejdere fra alle sektorer med interesse for samskabelse af velfærd. Sessionen arrangeres i samarbejde med Frivilligrådet og Aarhus Kommune. Hvordan skaber vi innovative miljøer på tværs af sektorer? Hvilke velfærdsområder er mest oplagte for samskabelse? Og hvordan sikrer vi, at partnerskaber ikke lider skibbrud på grund af for forskellige forventninger? På temasessionen udforsker vi disse spørgsmål. Aarhus kommune og Frivilligrådet har netop indgået et partnerskab for at blive klogere på, hvordan kommuner, foreninger og andre aktører kan samarbejde om at skabe velfærd. I løbet af de kommende år skal samarbejdet give bud på nye velfærdsløsninger og anbefalinger til gode måder at forventningsafstemme velfærdsarbejdet på. Vær med på sessionen og hør nærmere om, hvordan det skal ske. Program Samskabelse af velfærd hvorfor og hvordan? v. Mads Roke Clausen, medlem af Frivilligrådet, direktør i Mødrehjælpen og ordstyrer på temasessionen. Kommunens rolle, når den skaber velfærd sammen med civilsamfundet? v. Thomas Medom, fungerende sundheds- og omsorgsrådmand i Aarhus Kommune. Debat om samarbejde på tværs af sektorer og faggrænser. I panelet: Vibe Klarup Voetmann, formand for Frivilligrådet. Thomas Medom, f u n g e re n d e s u n d h e d s - o g o m s o rg s r å d m a n d i Aarhus Kommune. Lars Linderholm, chef for frivilligafdelingen, Ældre Sagen.

4 Temasession 3b Hvordan gearer vi skolen til fremtidens samfund? Nørrebros Runddel Inspirationsoplæg og fælles drøftelse. Inspiration til nytænkning af skolen i en tid, der kalder på forandring. Alle med interesse i grundskolen og ungdomsuddannelserne. Temasessionen arrangeres i samarbejde med Vejle Kommune, Uddannelse & Læring og Kirkebakkeskolen. Under overskriften Skolen i bevægelse, har Kirkebakkeskolen i Vejle Kommune arbejdet med forandring og udvikling af skolen ved at udvikle både de fysiske rammer og den pædagogiske praksis. Med udgangspunkt i Skolen i bevægelse beskriver temasessionen de grundprincipper og pejlemærker, Kirkebakkeskolen har taget udgangspunkt i, og der inviteres til dialog om, hvordan vi kan geare skolen til fremtiden. Temasessionen vil behandle følgende spørgsmål: Hvordan kan vi samtænke forandringsprocesser og rammer? Hvordan understøtter de fysiske rammer og digitaliseringen læringen? Hvordan kan de frie ressourcer understøtte og berige vores arbejde? Vi vil arbejde med elev-elev-læring, holddannelse, elektronisk portfolio som styringsredskab for børnenes læring, lead-users og samskabelse af viden. Program Velkommen v. Anette Jensen, chef for Uddannelse & Læring, Vejle Kommune. Oplæg v. Anette Leonhard, skoleleder, Kirkebakkeskolen. Fælles drøftelse.

5 Temasession 4b Investeringer i velfærdsteknologi og dokumentation for effekt? Enghave Plads Oplæg med forskellige oplægsholdere og plads til spørgsmål. Business case, der viser om forbedringerne er opnået, og eksempel på hvordan processen kan implementeres. Ledere, økonomer og andre, som ønsker inspiration til arbejdet med at implementere velfærdsteknologi i pleje og omsorgssektoren. Temasessionen arrangeres i samarbejde med Arjohuntleigh og Viborg Kommune. I mange tilfælde høster vi ikke det fulde afkast, når vi investerer i velfærdsteknologi, fordi det halter med implementeringen. Temasessionen sætter fokus på tre centrale punkter i arbejdet med at skabe bedre velfærd via teknologi: - Det handler for det første om, hvordan vi kan få et bedre grundlag, inden vi træffer beslutning om at investere i en given teknologi, - for det andet om arbejdet med implementering af teknologien - og sidst men ikke mindst om, hvordan man får effekter, der kan dokumenteres. En af de kommuner, der er længst fremme på området, er Viborg Kommune, hvor man i forbindelse med implementeringen af forskellige teknologier har anvendt metoden Diligent. På sessionen får du en introduktion til metoden. Med den er det muligt at kortlægge potentialer for forbedring af arbejdsmiljøet og for effektive forflytninger og bad- og hygiejnesituationer inden for plejesektoren. Hør om de første erfaringer fra Arjohuntleigh og Viborg Kommunes innovationsenhed - og om både personalets og borgernes oplevelser.

6 Temasession 5b Den digitale daginstitution Tivoli Indspark og paneldebat. Viden om de børneprofessionelles vurdering af daginstitutionernes digitale tilstand og indspark til arbejdet med at udnytte de digitale muligheder. Børneprofessionelle - ledere og medarbejdere i institutioner og forvaltninger. Alle med interesse for digital leg og læring. Sessionen arrangeres i samarbejde med KMD. Selvom Danmark er et af de førende lande, når det gælder digitalisering, er den digitale virkelighed ikke slået igennem i hverdagen i vores daginstitutioner. I en ny undersøgelse tilkendegiver både pædagoger og ledere, at det er daginstitutionens opgave at give børnene en forståelse for brug af digitale medier, inden de starter i skolen. Pædagogerne siger også, at de gerne vil bruge digitale værktøjer endnu mere. De gør det for lidt i dag. Umiddelbart er det tankevækkende, at der ikke arbejdes systematisk med børnenes digitale kompetencer i en tid, hvor stort set alle børn bruger digitale medier derhjemme. Paradokset er blevet tydeligt i de senere år ikke mindst fordi folkeskolen er i færd med at omstille sig til en hverdag, hvor digitale værktøjer indgår naturligt i undervisningen. Bør børnene allerede inden skolen stifte bekendtskab med digitale værktøjer, så de får en bedre overgang til skolelivet, og så ingen børn bliver hægtet af udviklingen? Program Introduktion v. moderator Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør, Politiken. Pædagoger ser muligheder i digitale værktøjer til leg og læring v. Mathias Bruun, direktør, KMD Uddannelse. Nye resultater fra KMD Analyse om pædagogernes, lederens og forældrenes syn på den digitale dagsinstitution. Børn og medieforbrug indlæring eller spildtid? v. Stine Liv Johansen, adjunkt, ph.d., Institut for Æstetik og Kommunikation, Aarhus Universitet. Den digitale daginstitution til debat. I panelet: Allan Baumann, faglig sekretær, BUPL's forretningsudvalg. Frank Støvelbæk, underviser på pædagoguddannelsen, Professionshøjskolen UCC. Eva Meyer, leder af børnehaven Nyrup, Helsingør Kommune. Ulla Selfort, innovationsdirektør, Gyldendal. Jakob Harder, vicedirektør, UNI:C.

7 Temasession 6b Hvordan omsætter vi tillid til fornyelse og kvalitet? Hovedbanen Oplæg og debat. Viden om og eksempler på, hvordan man arbejder tillidsbaseret i den offentlige sektor, og hvordan det omsættes til innovation og kvalitet. Ledere og medarbejdere, der har brug for inspiration og ideer til at arbejde mere tillidsbaseret. Sessionen arrangeres i samarbejde med FTF. Der er en moderniseringsreform på vej i den offentlige sektor. Den skal blandt andet bygge på øget tillid mellem politikere, chefer og medarbejdere. Men hvordan får man helt konkret tillid omsat til mere innovation, kvalitet for pengene og større arbejdsglæde? Hvordan får vi tillid til at være noget stærkere og tydeligere end et plus-ord, som alle kan lide? Og hvad kræver en tillidsreform egentlig af både chefer og medarbejdere? Kom og deltag i sessionen, hvor vi får input fra forskeren, lederen og medarbejderen, der alle har arbejdet med tilliden. Sammen vil vi debattere, hvordan vi kommer videre med tillids- og moderniseringsreformen i den offentlige sektor. På sessionen kan du møde: Niels Thyge Thygesen, lektor og tillidsforsker, CBS. Carsten Haurum, adm. direktør, Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Lisbeth Søndergård, fællestillidsrepræsentant, Ringsted Kommune. Andy Andresen, udviklingschef, FTF. Jens Jonatan Steen, analysechef, CEVEA, der modererer sessionen.

8 Temasession 7b Radikal velfærdsinnovation Hvordan får vi mere effekt af innovationen? Salen (Rysensteen Gymnasium). Tænketanksmøde. Viden om forudsætninger for radikal velfærdsinnovation. Alle, der arbejder med velfærd og ønsker at få større effekt af deres innovationsarbejde. Sessionen arrangeres af Mandag Morgen i samarbejde med medlemmerne af Tænketanken for radikal velfærdsinnovation. Der arbejdes med innovation i alle dele af velfærdssamfundet, men ser vi med kritiske øjne på arbejdet, er det usikkert, om vi får nok ud af indsatsen. 17 organisationer herunder 15 kommuner er sammen med Mandag Morgen gået sammen i Tænketanken for radikal velfærdsinnovation. I tænketanken stiller vi spørgsmålet: Hvordan får vi mere effekt af innovationen? Tænketanken har over det sidste halve år arbejdet med at udvikle den tankegang, det sprog og de strategier, der er nødvendige for at få radikal effekt ud af innovationsarbejdet, så vi kan skabe velfærd, der både er radikalt bedre og radikalt billigere. På temasessionen præsenterer vi den viden, som Tænketanken har genereret. Men arbejdet er kun lige startet, og vi kan ikke hævde at have knækket koden for de radikale effekter. Derfor inviterer vi alle interesserede til en temasession, hvor vi skal diskutere de videre perspektiver for radikal velfærdsinnovation. På temasessionen kan du bl.a. møde: Medlemmerne i Tænketanken for radikal velfærdsinnovation. Jacob Bøtter, partner i Wemind og medforfatter til bl.a. Unboss (2012). Helle Vibeke Carstensen, innovationschef i SKAT. Sessionen modereres af Signe Ramstedt Bertelsen, projektleder for Tænketanken for radikal velfærdsinnovation og Morten Hyllegaard, direktør for Mandag Morgen Velfærd. Læs også rapporten om radikal velfærdsinnovation, som netop er udkommet. Rapporten finder du i konferencemappen og på

9 Sideevent: Fremtidens danske hospitalssystem ambitioner og finansiering Kastrup Lufthavn Philips Healthcare Danmark er vært ved sideeventet. Er du interesseret i at høre nærmere og evt. deltage i eventet så kontakt Rasmus Vestergaard, Stakeholder Relations Manager, Philips Healthcare Danmark, på telefon Hvordan lykkes vi med at indfri de store ambitioner om et hospitalssystem i verdensklasse uden at sprænge budgetterne? Kan alternative indkøbsmodeller med langsigtede strategiske perspektiver bringe løsninger på de økonomiske udfordringer misser vi synergieffekter med de nuværende indkøbs- og samarbejdsmodeller? Mød et ekspertpanel med blandt andre Professor Kjeld Møller Pedersen, Center for Sundhedsøkonomisk Forskning, SDU, og Arnstein Hodne, Haraldsplass Diakonale Sykehus (tidl. Nye Ahus), og diskuter mulighederne og barriererne ved funktionsudbud og OPP-samarbejde.

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Fra ny viden til bedre løsninger på det sociale område Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a Offentlig-privat velfærd i 2025 opgør med vanetænkningen Sankt Hans Torv

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd tænkt forfra Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Spred de gode løsninger Nørrebros Runddel (CPH Conference). med Center

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd, disruptet Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Styrket indsats hvordan løser vi de mest komplekse problemer? Hovedbanen

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Fremtidens styring af den kommunale velfærd Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Ny velfærd stiller nye krav til lederne Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM D. 25. APRIL 2018 FORMIDDAG - PLENUM 09.00-09.10 Velkommen ved moderator Trine Sick 09.10-09.35 Velkomst ved

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Når socialpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune. Temasession 2a Samskabelse viser

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Samarbejde på tværs Plenum (Øksnehallen) med KMD. Temasession 6a Bring nye velfærdskompetencer i spil i samarbejder Hovedbanen (CPH Conference) med VIA UC. Temasession

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Luk dit ledelsesrum op et spørgsmål om tillid! Plenum (Øksnehallen) med FTF. Temasession 2b Skaber politiske eksperimenter bedre velfærd? Sankt Hans Torv (CPH Conference)

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Aarhus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden UDVIKLINGS- HOSPITAL BORNHOLM KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM DEN 25. APRIL 2018 FORORD Fremtidens sundhedsvæsen skal i højere grad styre efter

Læs mere

invitation MOMENTUM Hvad skal der til for at skabe fremtidens jobcenter? Den 20. maj 2014 i Lindø Industripark

invitation MOMENTUM Hvad skal der til for at skabe fremtidens jobcenter? Den 20. maj 2014 i Lindø Industripark invitation MOMENTUM Hvad skal der til for at skabe fremtidens jobcenter? Den 20. maj 2014 i Lindø Industripark MOMENTUM en eksklusiv event for arbejdsmarkeds- og jobcenterchefer Deltag på Momentum en eksklusiv

Læs mere

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1b: Vi skal redesigne velfærden Temasession 2b: Motivation og lyst til læring Temasession 3b: Det gode partnerskab Temasession 4b: Potentialer i intelligent offentlig

Læs mere

Konference. 25. oktober It virker!

Konference. 25. oktober It virker! Konference 25. oktober 2018 It virker! It virker! Virker it? I Danmark har vi i de senere år investeret milliarder i it i folkeskolen. Nu rejser flere spørgsmålet, om de mange penge overhovedet har haft

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Århus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

Partnerskaber om kompetenceudvikling Konference 15. marts 2007 kl. 12.00 15.30 Nyborg Strand

Partnerskaber om kompetenceudvikling Konference 15. marts 2007 kl. 12.00 15.30 Nyborg Strand Partnerskaber om kompetenceudvikling Konference 15. marts 2007 kl. 12.00 15.30 Nyborg Strand Tilmelding på www.partnerskab-kompetence.socialfonden.net eller til Hanne Lindbo, hl@ats.dk, tlf. 89373491 Aarhus

Læs mere

Kompetencetopmøde. vækst og kompetence i Region Sjælland

Kompetencetopmøde. vækst og kompetence i Region Sjælland Kompetencetopmøde vækst og kompetence i Region Sjælland Tid: 11. april 2011, kl. 8.30 15.30 Sted: Sørup Herregård KKR S J Æ L L A N D »Den, der tror han er færdiguddannet er ikke uddannet, men færdig.«kinesisk

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Mere digital offentlig velfærd Hvor skal vi sætte ind, og hvordan kommer vi i gang? - Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a One size does not fit all Sankt Hans Torv

Læs mere

Konference. PROGRAM, 5. december 2013. Side 1 af 7

Konference. PROGRAM, 5. december 2013. Side 1 af 7 Konference PROGRAM, 5. december 2013 Side 1 af 7 OVERSIGT 08.30 Tjek ind 09.00 Take off v/ Anja Phillip 09.10 Guidet tur: Jørgen Clausen, Odense Kommune og en gæst v/ Anja Philip 09.30 Kaffe/Udstilling

Læs mere

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER FORMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1a: Den digitale folkeskole Temasession 2a: Den Aktive Borger Temasession 3a: Kommunal innovation i praksis Temasession 4a: Giv mig lov til at spise! Temasession

Læs mere

Formiddagens panel. Opponenter: Niels Højberg, Aarhus Kommune Stine Johansen, Helsingør Kommune Christian Nissen, FORUM

Formiddagens panel. Opponenter: Niels Højberg, Aarhus Kommune Stine Johansen, Helsingør Kommune Christian Nissen, FORUM Velkommen Dagens program (I) 9.30: Velkomst v. Formand for Kommunaldirektørforeningen Henrik Kolind, Roskilde Kommune 9.40: Effekter af resultatbaseret styring på velfærdsproduktionen v. Marie Østergaard

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement?

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Styregruppeformand Børge Obel DEFF 01-10-2013 DeIC konference 2013 1 Indhold Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF)

Læs mere

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab 2 Politisk seminar 30.-31. okt. 2007 COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf. 8959 5959 Formål med seminaret Partnerskab om Folkeskolen er nu ved at

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS

20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS 20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS VELKOMMEN TIL FINANSSEKTORENS LEDERDAG 2017 Talentudvikling skab succesfulde talentmiljøer med ledelsesfokus!

Læs mere

INDBYDELSE. Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference

INDBYDELSE. Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference INDBYDELSE Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft Beskæftigelsesregion Syddanmark Det regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark inviterer

Læs mere

Konkurrence og effektivisering

Konkurrence og effektivisering Til Magistraten, til drøftelse Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. august 2014 Konkurrence og effektivisering De økonomiske rammer for kommunerne må forventes at være under forsat pres i de kommende år.

Læs mere

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker Konference Klasserumsledelse 2013 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København Kurser.dk viden flytter mennesker Program 09.30-10.00 Morgenbuffet og registrering 10.00-10.10 Velkomst 10.10-10.55 Organisationen

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA

SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA TAK Agenda 1 Kort nyt fra IDA ny vision og ny strategi 2 Hvordan ser fremtidens

Læs mere

Guide til workshopholdere

Guide til workshopholdere Guide til workshopholdere På Velfærdens Innovationsdag 2012 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS KOMMUNER OG FRIVILLIGE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS 21. juni 2016 Kolding Fjord FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS Der skal tænkes på tværs af sektorer, når kommunerne planlægger og forvalter

Læs mere

Ind på arbejdsmarkedet

Ind på arbejdsmarkedet Beskæftigelsestræf 2015 Ind på arbejdsmarkedet Onsdag den 25. februar 2015 Hotel Comwell Kolding 2 Onsdag den 25. februar 2015 9.00 Ankomst og kaffe 9.30 Velkommen til Beskæftigelsestræf 2015 Jacob Bundsgaard

Læs mere

Øget aktivitet i kapitalfonde kan øge væksten i danmark Løgismose Meyers bliver et godt eksempel

Øget aktivitet i kapitalfonde kan øge væksten i danmark Løgismose Meyers bliver et godt eksempel Øget aktivitet i kapitalfonde kan øge væksten i danmark Løgismose Meyers bliver et godt eksempel Tirsdag 24. november 2015, Tivoli Congress Center, København På Børsen Mergers & Acquisitionskonference

Læs mere

Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019

Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019 Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019 Hvis vores virksomheder skal klare sig godt og vækste i fremtiden, skal vi sætte strøm til produktionsdanmark. De store kan selv, men hvorfor er det så svært

Læs mere

FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL. 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH

FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL. 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH ATV en uafhængig, medlemsdrevet tænketank Danmark skal være en

Læs mere

Kommunernes velfærdsalliancer

Kommunernes velfærdsalliancer Kommunernes velfærdsalliancer KLs Ledertræf, 8. september 2011, Stine Carsten Kendal og Anne Kjær Skovgaard Sessionens program 10.30 Kommunernes velfærdsalliancer Social forebyggelse hvad er dit ansvar

Læs mere

Visioner for Den Sociale Investeringsfond. Karen Hækkerup Formand for Den Sociale Investeringsfond

Visioner for Den Sociale Investeringsfond. Karen Hækkerup Formand for Den Sociale Investeringsfond Visioner for Den Sociale Investeringsfond Karen Hækkerup Formand for Den Sociale Investeringsfond Formålet! Udbrede og udvikle tidlige og helhedsorienterede indsatser på de større velfærdsområder Give

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør Koncernchef og

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

God planlægning, implementering og dokumentation

God planlægning, implementering og dokumentation God planlægning, implementering og dokumentation Et fælles løft af folkesundheden Et kursus for kommunale planlæggere af forebyggelse Formålet er at styrke deltagernes kompetencer til planlægning, implementering

Læs mere

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK?

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE Tirsdag den 12. november 2013 kl. 9.30-16.15 Sted: Docken Færgehavnsvej 35, 2100 Kbh Ø 2013 CIVILSAMFUNDET

Læs mere

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER 5 FORSKELLIGE SCENARIER 1 INNOVATØREN TENDENS 1: EN KOMPLEKS VERDEN I HASTIG FORANDRING 2 INNOVATØREN VORES FORTÆLLING Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer

Læs mere

Viden i spil. læringsmiljø og nye aktivitetsformer.

Viden i spil. læringsmiljø og nye aktivitetsformer. Viden i spil Denne publikation er udarbejdet af Formidlingskonsortiet Viden i spil. Formålet er i højere grad end i dag at bringe viden fra forskning og gode erfaringer fra praksis i spil i forbindelse

Læs mere

SPROGKONFERENCE 2015

SPROGKONFERENCE 2015 SPROGKONFERENCE 2015 MULIGHEDER GENNEM SPROG TIVOLI HOTEL 16. JUNI 2015 PROGRAM 8:30 9:00 Morgenmad 9:00 9:15 Velkommen v/ konferencier Aydin Soei 9:15 9:25 Åbningstale v/ Børne- og Ungdomsborgmester Pia

Læs mere

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017.

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017. Drejebog for Ledertræf 2017 En gang årligt samles ca. 250 ledere i Skanderborg Kommune for at få: Inspiration om ledelse, ledelsestrends og udfordringer Fælles rød tråd i understøttelse af ledelse Mulighed

Læs mere

Arbejdsmiljødag og Svejsekonference 27. og

Arbejdsmiljødag og Svejsekonference 27. og Arbejdsmiljødag 26.6.2017 og Svejsekonference 27. og 28.6.2017 Mandag den 26.6.2017 - Arbejdsmiljødag Program Kl. 9.30 9.35: Velkommen til arbejdsmiljødagen ved Lars Ahm, Chefkonsulent, Industriens Fællesudvalg

Læs mere

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE INNOVATØREN Tendens #1: En kompleks verden i hastig forandring Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer på. Vi gør fuld brug af de muligheder, som teknologi

Læs mere

Børn og unge. vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND

Børn og unge. vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND Børn og unge vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND Børn og unge vi vil det bedste BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN HOLDER ÅRSMØDE D. 12. 13. NOVEMBER PÅ NYBORG

Læs mere

Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar

Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar Læringskonsulenterne inviterer til to regionale konferencer om trivsel og antimobning - den 7. december i København og den 14. december i Vejle.

Læs mere

Program - formiddag Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser

Program - formiddag Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser Program - formiddag 9.30 Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser Ved direktør Jane Wiis, KL 9.45 En politisk hilsen fra ministeren

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

AF BANEN- PÅ BANEN. Frivilligrådets årsmøde 2015 Onsdag d. 18. november Docken, Færgehavnsvej 35, København Ø. frivilligrådet

AF BANEN- PÅ BANEN. Frivilligrådets årsmøde 2015 Onsdag d. 18. november Docken, Færgehavnsvej 35, København Ø. frivilligrådet AF BANEN- PÅ BANEN Frivilligrådets årsmøde 2015 Onsdag d. 18. november Docken, Færgehavnsvej 35, København Ø frivilligrådet I Frivilligrådet kan vi se, at der er en udvikling på vej mod et velfærdssamfund,

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år Konference Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år MUDPKONFERENCE 2015 Konference: Fremtiden for det miljøteknologiske

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Kulturændringer er nøglen til succesfuld samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Styring i forandring hvad gør vi

Læs mere

INFRASTRUKTUREN I UDVIKLINGEN AF FRIVILLIGHED HVORDAN SAMSKABELSE BLIVER MERE KONKRET

INFRASTRUKTUREN I UDVIKLINGEN AF FRIVILLIGHED HVORDAN SAMSKABELSE BLIVER MERE KONKRET INFRASTRUKTUREN I UDVIKLINGEN AF FRIVILLIGHED HVORDAN SAMSKABELSE BLIVER MERE KONKRET Benedikte Ask Skotte Medlem af Frivilligrådet Frivillighedskonference i Faxe 18. november 2014 Morsø Frivilligrådet

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Temasessioner. Temasession 1a. Temasession 6a. Temasession 2a. Temasession 7a. Temasession 8a. Temasession 3a. Temasession 9a.

Temasessioner. Temasession 1a. Temasession 6a. Temasession 2a. Temasession 7a. Temasession 8a. Temasession 3a. Temasession 9a. Temasessioner Temasession 1a Fællesskabelse og samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Sundhedsdata i kommunerne nye muligheder i en digital virkelighed

Læs mere

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Randers Kommune Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Fra åbenmundede bureaukrater til primadonnaer. Årets lederkonference har temaet Kommunikation og ledelse. Temaet er valgt, fordi vi

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

En mere sammenhængende offentlig sektor

En mere sammenhængende offentlig sektor En mere sammenhængende offentlig sektor Medlemmerne af udfordringspanelerne Formand Claus Juhl, Direktør, Forskel Ole P. Kristensen, forhenværende professor, Aarhus Universitet Karen Stæhr, Sektorformand,

Læs mere

UNG I EN PRÆSTATIONSKULTUR

UNG I EN PRÆSTATIONSKULTUR UNG I EN PRÆSTATIONSKULTUR Du er, hvad du præsterer. Konference hos Center for Ungdomsforskning 8. maj 2018 PROGRAM 09.00-09.30 Kom og få en croissant og en kop morgenkaffe 09.30-09.45 Vi byder velkommen,

Læs mere

TEKNOLOGISK FREMSYN Bio- og Sundhed. Jens Peter Vittrup Specialkonsulent Videnskabsministeriet

TEKNOLOGISK FREMSYN Bio- og Sundhed. Jens Peter Vittrup Specialkonsulent Videnskabsministeriet TEKNOLOGISK FREMSYN Bio- og Sundhed Jens Peter Vittrup Specialkonsulent Videnskabsministeriet VTU S TEKNOLOGISKE FREMSYN! Pilotprojekt med FFL-bevilling til 2004! Formål! At afprøve forskellige former

Læs mere

Udviklingsstrategi Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre.

Udviklingsstrategi Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre. Udviklingsstrategi 2014 Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre. Billedet på side 3: Inddragelse af borgernes idéer i planlægningen

Læs mere

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013 rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook smart cities rens digitale forretningsmodel Program 9.00 Registrering og morgenkaffe 9.30 Velkomst ved Erhvervsstyrelsens direktør,

Læs mere

KONFLIKTER OM BØRNS SKOLELIV

KONFLIKTER OM BØRNS SKOLELIV KONFLIKTER OM BØRNS SKOLELIV ROSKILDE UNIVERSITET Projektet handler om Projektet udforsker børns inklusionsmuligheder i folkeskolen gennem et fokus på samarbejde og konflikter mellem børn, forældre, lærere,

Læs mere

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 Auditorium O100, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M Fra denne konference kan du tage ny viden med hjem om, hvorfor og hvordan danske forskere

Læs mere

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november Gazellekåringer. Program 2016 København, onsdag 30. november Gazellekåringer Velkommen til årets gazellekåringer, hvor vi fejrer landets bedste virksomheder for 22. år i træk Vi jagter Danmarks rollemodel

Læs mere

EN SKOLE I FORANDRING

EN SKOLE I FORANDRING EN SKOLE I FORANDRING INKLUSION, FORANDRINGSLEDELSE OG VISIONER FOR GRUNDSKOLENS FREMTID KONFERENCE 10.03.2014 ODENSE CONGRESS CENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK EN SKOLE

Læs mere

som eksporterhverv Investeringsforvaltning udfordringer og muligheder Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V)

som eksporterhverv Investeringsforvaltning udfordringer og muligheder Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V) Investeringsforvaltning som eksporterhverv udfordringer og muligheder Konference 31. oktober 2013 klokken 10.00 16.00 på Christiansborg Arrangeres i samarbejde med Kim Andersen, MF (V) Investeringsforvaltning

Læs mere

NGE OG ALKOHOL. fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011

NGE OG ALKOHOL. fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011 NGE OG ALKOHOL fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011 UNGE OG ALKOHOL - fest eller misbrug? På Center for Ungdomsforsknings årlige majkonference, som afholdes d. 18. maj 2011, er fokus denne gang

Læs mere

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde?

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde? Du inviteres til konference om kvalitet i sygeplejerskeuddannelsen, som sætter fokus på de udfordringer, sygeplejerskeuddannelsen står overfor i forhold til sundhedsvæsenets udvikling og forandring. Konferencen

Læs mere

Fælles viden fælles handling. Ja, vi er klar!

Fælles viden fælles handling. Ja, vi er klar! Oplæg til skolestart 2009 fra KL, Danmarks Lærerforening, BUPL, Børne- og kulturchefforeningen, Skolelederne og Skole og Samfund Fælles viden fælles handling Ja, vi er klar! Regeringen har en målsætning

Læs mere

****** (fire ud af seks stjerner) Glem janteloven og nej- sigerne

****** (fire ud af seks stjerner) Glem janteloven og nej- sigerne Glem janteloven og nej- sigerne Frugtbare partnerskaber mellem offentlige institutioner og private virksomheder kan skabe innovative forandringer og nye produkter, som kan eksporteres, påstår ny spændende

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Formiddagens temasessioner

Formiddagens temasessioner Formiddagens temasessioner Kl. 11.20-12.30 kan du blive klogere på velfærdsinnovation ved at deltage i en af syv temasessioner: Temasession 1a: Den digitale folkeskole Temasession 2a: Den Aktive Borger

Læs mere

for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand

for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand På vej mod en fælles læringsreform Du inviteres hermed til at deltage i Børne-

Læs mere

Nota inviterer til overbygningskonference: Biblioteket som ressource i ordblindes studie- og arbejdsliv. 11. november 2009 Herning Bibliotekerne

Nota inviterer til overbygningskonference: Biblioteket som ressource i ordblindes studie- og arbejdsliv. 11. november 2009 Herning Bibliotekerne Nota inviterer til overbygningskonference: Biblioteket som ressource i ordblindes studie- og arbejdsliv 11. november 2009 Herning Bibliotekerne Biblioteket som ressource i ordblindes studie- og arbejdsliv

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

KONFERENCE OM OFFENTLIGTPRIVAT PARTNERSKAB (OPP)

KONFERENCE OM OFFENTLIGTPRIVAT PARTNERSKAB (OPP) PROGR AM Retten i Svendborg er opført af et OPP-konsortium bestående af CASA, DEAS, PensionDanmark, PKA og Sampension. KONFERENCE OM OFFENTLIGTPRIVAT PARTNERSKAB (OPP) FEBRUAR 2019 VELKOMMEN BORUPS HØJSKOLE

Læs mere

Guide til standholdere

Guide til standholdere Guide til standholdere På Velfærdens Innovationsdag 2013 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

HVOR ER UNGDOMSLIVET I DAG?

HVOR ER UNGDOMSLIVET I DAG? HVOR ER UNGDOMSLIVET I DAG? - 360 GRADER RUNDT OM UNGDOMSLIVET Netværkskonference for medlemmerne af foreningen Center for Ungdomsforskning, med rig mulighed for networking og udvikling af interessefællesskabet

Læs mere

En mere sammenhængende offentlig sektor

En mere sammenhængende offentlig sektor En mere sammenhængende offentlig sektor Medlemmerne af udfordringspanelerne Formand Claus Juhl, Direktør, Forskel Ole P. Kristensen, forhenværende professor, Aarhus Universitet Karen Stæhr, Sektorformand,

Læs mere

På årskonferencen sætter vi fokus på de professionelle, der arbejder med borgerne, og vi vil diskutere en række problemstillinger:

På årskonferencen sætter vi fokus på de professionelle, der arbejder med borgerne, og vi vil diskutere en række problemstillinger: Borgeren i centrum har i længere tid været et plus-ord i den offentlige sektor. At sætte borgeren i centrum har været omdrejningspunkt for en række forskellige bevægelser: Forsøg på at komme væk fra en

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter.

Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter. Højvangskolen 2012 Valg til skolebestyrelsen Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter. I dette materiale præsenterer kandidaterne

Læs mere

Konference: Sundhed og Beskæftigelse

Konference: Sundhed og Beskæftigelse Konference: Sundhed og Beskæftigelse Program for konferencen Sundhed og Beskæftigelse Torsdag den 1. oktober 2015 kl. 9.00 16.15 Crowne Plaza Copenhagen Towers 1. OKTOBER 2015 Program Ordstyrer Cecilie

Læs mere

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling Fremtidens velfærdsmedarbejder - når viden bliver til handling En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere FREDAG DEN 29. MAJ 2015 KL. 9.30 15.00 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN

Læs mere

GENERATION MÅLRETTET?

GENERATION MÅLRETTET? GENERATION MÅLRETTET? Om unges integration - eller mangel på samme - i uddannelse og arbejde KONFERENCE DEN 8. NOVEMBER 2011 GENERATION MÅLRETTET? Om unges integration - eller mangel på samme - i uddannelse

Læs mere

Indstilling. Orientering om Aarhus Kommunes aktiviteter på Folkemødet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 13.

Indstilling. Orientering om Aarhus Kommunes aktiviteter på Folkemødet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 13. maj 2015 Orientering om Aarhus Kommunes aktiviteter på Folkemødet 1. Resume Magistraten besluttede den 5. januar 2015, at

Læs mere

Årsmøde PU 2018: V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS SKRIVER JENSEN, HENRIETTE JÆGER, MIKKEL BOJE SCHMIDT, STEN VESTERGAARD OG METTE LYKKE GRAVGAARD

Årsmøde PU 2018: V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS SKRIVER JENSEN, HENRIETTE JÆGER, MIKKEL BOJE SCHMIDT, STEN VESTERGAARD OG METTE LYKKE GRAVGAARD Årsmøde PU 2018: Workshop 2: Faglig ledelse og organisering af pædagogiske læringsmiljøer (med fokus på at sikre, lede og udvikle pædagogisk praksis i dagtilbuddet) V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

STRATEGISK BYLEDELSE for politikere

STRATEGISK BYLEDELSE for politikere STRATEGISK BYLEDELSE for politikere 1 STRATEGISK BYLEDELSE FOR POLITIKERE strategisk byledelse for politikere er et nyt tværfagligt kompetenceudviklingsprogram, som sætter fokus på strategisk lederskab

Læs mere

Hedensted Kommune - udfordringer til den digitale generation

Hedensted Kommune - udfordringer til den digitale generation Hedensted Kommune - udfordringer til den digitale generation Dato: Dok.nr. Titel: Indhold 1. IT i Børnehaven 2. Politiske mål for digitalisering 3. 10 centrale elementer i strategien 4. Ungerådet har sendt

Læs mere

Bæredygtigt byggeri en branche i forandring? 27. juni 2019 En del af den afsluttende konference for Interreg-projektet Green Building A-Z

Bæredygtigt byggeri en branche i forandring? 27. juni 2019 En del af den afsluttende konference for Interreg-projektet Green Building A-Z Bæredygtigt byggeri en branche i forandring? 27. juni 2019 En del af den afsluttende konference for Interreg-projektet Green Building A-Z Bæredygtigt byggeri en branche i forandring? Dagens moderator Dan

Læs mere

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Udenforskabets pris og Skandia-modellen Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Et samarbejde mellem: Skandia sætter fokus på sociale investeringer

Læs mere