Formiddagens sessioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formiddagens sessioner"

Transkript

1 Formiddagens sessioner Temasession 1a Samarbejde på tværs Plenum (Øksnehallen) med KMD. Temasession 6a Bring nye velfærdskompetencer i spil i samarbejder Hovedbanen (CPH Conference) med VIA UC. Temasession 2a Bedre mad på menuen til de ældre Sankt Hans Torv (CPH Conference) med Madkulturen og Fødevareministeriet. Temasession 7a Bedre resultater i rehabilitering er TRIV en vej? Salen (Rysensteen Gymnasium) med Ergoterapeutforeningen. Temasession 3a Unikt samarbejde sætter patienten i centrum Nørrebros Runddel (CPH Conference) med Philips. Temasession 8a Loop samskabelse i spil 3, DGI-byens Hotel med Frivilligrådet. Temasession 4a Innovation på den lange bane = innovation på kontrakt Enghave Plads (CPH Conference) med DI Service. Temasession 9a Spilder vi tiden med velfærdsteknologi? Kastrup Lufthavn (CPH Conference) med Welfare Tech. Temasession 5a Styrk folkeskolen med strategisk brug af digitale læringsredskaber Tivoli (CPH Conference) med Samsung. Temasession 10a Tillid viser vej til velfærdsudvikling Spisehuset (DGI-byen) med FTF. 12 Program

2 Temasession 1a Samarbejde på tværs Plenum (Øksnehallen). Oplæg, debat og spørgsmål fra salen. Indsigt i debatten om, hvordan velfærden i højere grad kan indrettes, så borgere og sagsbehandlere oplever sammenhængende forløb. Ledere og medarbejdere, der arbejder med at sikre sammenhængende forløb for borgerne. med KMD. I dag oplever borgere og sagsbehandlere, at det kommunale arbejde ofte sker i siloer. Borgere med sager, der går på tværs af velfærdsområder, oplever afbrudte forløb og ukoordinerede processer. For eksempel kan ledige og familier med særlige behov blive kastebold i systemet. Det går ud over både kvalitet og effektivitet. At sige borgeren i centrum er blevet en kliché. Men der er stadig noget galt i Velfærdsdanmark, når der ikke altid er sammenhængende, effektive forløb på tværs af kommunen, mellem myndighedsniveauer og i samarbejdet med andre aktører som f.eks. de praktiserende læger. I kommunerne er der dog nye initiativer på vej og en tro på, at det kan lade sig gøre at skabe en mere helhedsorienteret tilgang. Hvad står i vejen for en mere helhedsorienteret velfærd til gavn for både forvaltninger og borgere? Er det kultur, incitamenter, jura eller politik, der sætter en stopper for udviklingen? Kan digitalisering understøtte et bedre flow for både borgeren og det offentlige? Program: Tænk på tværs ved Morten Østergaard, økonomi- og indenrigsminister (R). Debat med: - Helle Linnet, formand for Socialchefforeningen, social- og arbejdsmarkedsdirektør, Vordingborg Kommune - Henrik Kolind, kommunaldirektør, Roskilde Kommune - Vibeke Normann Andersen, analyse- og forskningschef, KORA - Eva Berneke, adm. dir. KMD.

3 Temasession 2a Bedre mad på menuen til de ældre Sankt Hans Torv (CPH Conference). Debat med skiftende debattører. Inspiration til brug af mad og måltider som afsæt for tværgående samarbejde og nytænkende velfærdsløsninger. Beslutningstagere og medarbejdere fra alle sektorer og interesseorganisationer, som er i berøring med ældreområdet. Der er smags-prøver til alle, som har lyst til at debattere mad og måltiders potentiale som løftestang for trivsel og velfærd blandt ældre borgere. Mange ældre nyder ikke en alderdom under optimale vilkår. Heller ikke på madfronten, der ellers har stor betydning for trivsel og fysik. Hvilket potentiale er der i mad og måltider for ældres sundhed, velvære og livskvalitet? Og kan mad og måltider være omdrejningspunktet for en tværgående indsats i et velfærdsarbejde, der kan skabe gladere borgere og stolte medarbejdere? Fødevareminister Dan Jørgensen og socialminister Manu Sareen stiller skarpt på potentialet i at styrke koblingen mellem måltidet og velfærd, forebyggelse og rehabilitering for ældre. I debatten deltager kommuner, plejehjemsbestyrere, professorer og økonomaer, der vil præsentere gode, konkrete løsninger og diskutere, hvilke udfordringer der findes på området. Som udgangspunkt for diskussionen vil professor Arne Astrup præsentere nogle af konklusionerne fra en hvidbog udarbejdet af Madkulturen og Københavns Universitet. Hvidbogen gør status på aldring, mad og måltider. Du kan også møde Helene Bækmark, adm. direktør, Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune og Anne Marie Nielsen, sektionsleder, Madservice, Holstebro Kommune. Sessionen modereres af Morten Hyllegaard, direktør, Mandag Morgen. Sessionen arrangeres i samarbejde med Madkulturen og Fødevareministeriet.

4 Temasession 3a Unikt samarbejde sætter patienten i centrum Nørrebros Runddel (CPH Conference). Inspiration og debat. Inspiration til, hvordan offentlige organisationer og private virksomheder kan skabe fremtidssikre sundhedsløsninger. Ledere og administratorer, som udvikler det danske sundhedssystem. med Philips. Stockholms Läns Landsting samarbejder med Philips om at levere og udvikle de bedste nye sundhedsløsninger til Karolinska Universitetshospital. Det helt unikke og visionære samarbejde sætter patienten i centrum og sikrer, at hospitalet er førende inden for uddannelse, forskning, innovation og teknologi. Samtidig skaber det erhvervs- og vækstudvikling i regionen. Når vi udvikler fremtidens sundhedsvæsen, er det vigtigt, at ny teknologi ses som en langsigtet investering. Det skaber nemlig gode arbejdsprocesser for personalet, giver patienterne bedre behandling og kan være med til at sikre afgørende ny forskning. Hør om erfaringerne, og tag del i debatten om, hvordan vi bedst fremtidssikrer det danske sundhedsvæsen. Program: Velkommen ved Jens Ole Pedersen, Business to Government, Philips Healthcare. Indblik i samarbejdet mellem Karolinska Universitetshospital og Philips. Centrale beslutningstagere inden for sundhedsområdet debatterer, hvordan vi skaber de bedste rammer for udvikling af det danske sundhedsvæsen.

5 Temasession 4a Innovation på den lange bane = innovation på kontrakt Enghave Plads (CPH Conference). Workshop og refleksion skrællet for vanetænkning. Inspiration til nye samarbejdsmodeller mellem den offentlige og private sektor båret af innovation. Kommunaldirektøren, budgetbissen, plejevirksomheden og alle, som ønsker et indblik i fremtidens samarbejdsformer mellem den offentlige og private sektor. Den offentlige sektor indgår i stigende grad længerevarende kontrakter med private virksomheder med forventning om, at opgaveløsningen skal blive bedre, mere effektiv og løbende udvikles. Alle parter er klar på udfordringen, men det kan være svært, og rammerne skal være på plads. Hvordan sikrer vi helt konkret, at opgaveløsningen løbende forbedres til gavn for både borgerne og de offentlige budgetter? Få inspiration og gode råd til, hvordan man tilrettelægger samarbejder på tværs af sektorer båret af innovation, tillid og de rigtige incitamenter. Program: Velkommen ved Mette Rose Skaksen, branchedirektør i DI. Praktiske erfaringer med nye løsninger på eksisterende opgaver, ved Claus Fibiger, vicedirektør i Coor Service Management. Forventninger på kontrakt, ved Kenn Thomsen, direktør i Holbæk Kommune. Innovation på kontrakt, ved Thomas Nistrup, adm. direktør i Forenede Care. Nick Allentoft, chefredaktør på DenOffentlige.dk, leder os sikkert igennem sessionen. med DI Service.

6 Temasession 5a Styrk folkeskolen med strategisk brug af digitale læringsredskaber Tivoli (CPH Conference). Interview, debat og politiske perspektiver. Inspiration til, hvordan kommuner og skoler kan gribe digitaliseringen an, samt indblik i de udfordringer og muligheder, som eksisterer. Ledere og medarbejdere fra kommuner, skoler og undervisningsinstitutioner, som beskæftiger sig med læring, it og undervisning. med Samsung. De politiske ambitioner for brugen af teknologi i folkeskolen er store. Og med god grund, for digitale læringsredskaber kan øge elevernes læring og frigøre ressourcer hos lærerne. Det er kommunerne og i sidste ende de enkelte skoler, som skal indfri potentialet i de digitale læringsredskaber. Men nogle kommuner og skoler er kommet længere end andre, når det gælder it-strategier, indkøb af udstyr og brug af it og digitale læremidler i undervisningen. Derfor opstår spørgsmålet om, hvordan vi undgår ulighed i adgangen til digitale læringsredskaber og digital undervisning mellem danske folkeskoleelever. Program: Konkrete erfaringer med implementering af it i folkeskolen fra kommuner og skoler, som er langt fremme. Interview med Kim Brøbech, skolechef i Ikast-Brande Kommune, og Jesper Bruselius, viceskoleleder på Søndermarksskolen i Vejle Kommune. Verdens bedste folkeskole hvordan kan nye teknologier understøtte visionen og styrke undervisningen for alle danske folkeskoleelever? Debat mellem Mette Witt Hagensen, formand for Skole og Forældre, Bjørn Hansen, forretningsudvalgsmedlem i Danmarks Lærerforening, Camilla Ottsen, hovedbestyrelsesmedlem i Skolelederforeningen, og Peter Stoltz fra Samsung Danmark. Reaktioner fra Christiansborg: Peter Juel Jensen, undervisningsordfører for Venstre, kommenterer. Sessionen modereres af Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken.

7 Temasession 6a Bring nye velfærdskompetencer i spil i samarbejder Hovedbanen (CPH Conference). En kombination af korte inspirationsoplæg og små øvelser, der bringer deltagernes erfaringer i spil. Inspiration til, hvordan samarbejdsdreven innovation kan finde sted. Ledere og medarbejdere med interesse for at undersøge et uudnyttet potentiale for samarbejdsdreven innovation med professionshøjskolerne. med VIA UC. En ny type samarbejder mellem private og offentlige aktører samt medarbejdere og studerende på landets professionshøjskoler giver innovative løsninger og udvikler fremtidens velfærdskompetencer. Ved at forbinde konkrete innovationsbehov i den offentlige og private sektor med de studerendes perspektiver og videnmedarbejdernes indsigter, kan man udnytte et stort potentiale. Bliv klogere på, hvordan samarbejdsdreven innovation kan fungere, og hvilke udfordringer du kan få nye vinkler på ved at involvere studerende og videnmedarbejdere. Mød blandt andre: Anne Kirketerp, ph.d., VIA, der deler ud af sin viden om samarbejdsdreven innovation. Inger Svansø Iversen fra Gl. Rye Skole, Skanderborg Kommune, og Bente Lindgaard, konsulent, og Inger Marie Larsen-Nielsen, lektor, begge VIA, om, hvordan medarbejdere og ledere uddannes til playmakere, der bringer borgere, det private, frivillige og det offentlige sammen om at finde nye velfærdsløsninger. Rikke Møller Johannesen, lektor, VIA, om det prisvindende koncept Innovationsagenten, hvor lærere, pædagoger og studerende samskaber konkrete innovationer. Sara Juul Østergaard, lektor, VIA, om en model for gastronomisk co-creation, der har resulteret i et nyt isprodukt målrettet småt spisende personer.

8 Temasession 7a Bedre resultater i rehabilitering er TRIV en vej? Salen (Rysensteen Gymnasium). Oplæg, gruppediskussioner og debat. Inspiration til at udvikle helhedsorienterede mål for rehabilitering. Medarbejdere og ledere, der interesserer sig for og arbejder med rehabilitering. med Ergoterapeutforeningen. Kommunernes indsats for, at flere borgere har et godt og aktivt hverdagsliv rehabilitering har i løbet af de sidste 10 år bredt sig fra ældreområdet til social-, beskæftigelses-, undervisnings- og sundhedsområdet. Borgere med sygdom, funktionsbegrænsninger eller handicap bliver tilbudt job, undervisning og træning, der skal gøre dem mere selvhjulpne. Det er vigtige indsatser, men vi ved, at de i sig selv ikke fører til et godt og aktivt hverdagsliv. Hvis rehabilitering skal lykkes, skal velfærdsmedarbejderne bringe mange flere ressourcer i spil i og omkring borgeren. De nære relationer udgør f.eks. ofte en stærk motivation for træning og motion. Ergoterapeutforeningen har identificeret fire faktorer, der er afgørende for, at den enkelte borger oplever sit liv som meningsfuldt og er motiveret til aktiv deltagelse: Tilgængelighed, Relationer & roller, Interesser samt Vaner & vilje tilsammen TRIV. TRIV er et oplæg til debat, ikke et færdigt koncept. På sessionen kan du høre mere om, hvad der ligger i TRIV. Vi vil gerne vide, hvordan du mener, at TRIV-faktorerne kan styrke rehabiliteringsindsatsen, og hvad der skal til, for at TRIV bliver prioriteret lige så højt som de andre faktorer, vi typisk måler på. Hør også, når Jakob Kyndal, direktør for Social og Sundhed i Aabenraa Kommune, diskuterer anvendelsen af TRIV med Gunner Gamborg, Ergoterapeutforeningens formand.

9 Temasession 8a LOOP samskabelse i spil 3, DGI-byens Hotel. Oplæg, spil og samskabelse. Konkret samskabelsesværktøj til facilitering og understøttelse af samskabelsesprocesser. Spillet kan bruges af alle, der gerne vil samarbejde på tværs af arbejdsområder og sektorer, og som ønsker at lægge vægt på processen og på at udnytte ressourcer og viden optimalt. Samskabelse i praksis bliver en hel del lettere, når Frivilligrådet præsenterer spillet LOOP. Baseret på seks grundlæggende principper for samskabelse giver LOOP deltagerne en konkret, lettilgængelig og enkel måde at facilitere samskabelsesprocesser på overalt i landet. Vi styrer langt uden om højtflyvende skåltaler om samskabelsens potentiale og konceptuelle muligheder og giver deltagerne et konkret værktøj til at lave vedkommende og relevant samskabelse i deres projekter. Erfarne loopister fortæller om deres erfaringer med at bruge LOOP i deres organisationer, og vi skal sammen spille et par runder LOOP. Sessionen koncentrerer sig om at klæde deltagerne bedst muligt på til at facilitere meningsfuld samskabelse i deres egen kontekst. Spillet kan downloades på med Frivilligrådet.

10 Temasession 9a Spilder vi tiden med velfærdsteknologi? Kastrup Lufthavn (CPH Conference). Interview og debat. Inspiration til at nytænke udvikling og spredning af velfærdsteknologi. Ledere, medarbejdere og politiske beslutningstagere i kommuner, velfærdsteknologiske virksomheder og vidensinstitutioner. Sessionen arrangeres i samarbejde med Welfare Tech Innovationsnetværket for Sundhed og Velfærdsteknologi. Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi Rundt om i landet eksperimenteres der energisk med nye teknologiske løsninger, der kan skabe bedre velfærd. Men alt for sjældent bliver de gode erfaringer og løsninger spredt fra pilotprojekter i én kommune til storskala i mange kommuner. Hvad skal der til for at få læring og videndeling på tværs af kommunerne? Og hvordan udvikler og bruger man den gode businesscase, som dokumenterer, at en velfærdsteknologisk løsning virker og er en god forretning for kommunen? Lyt med, når vi samler et panel af virksomheder, kommuner og vidensinstitutioner og spørger ind til deres erfaringer. Og bidrag med dine indsigter og udfordringer, når vi tager en fælles debat om, hvordan vi udvikler og ikke mindst spreder fremtidens velfærdsløsninger. Program: Velkomst ved Gunhild Sander Garsdal, Welfare Tech Innovationsnetværket for Sundhed og Velfærdsinnovation. Hvorfor gør vi ikke bare noget mere af det, der virker? Peter Julius, partner i innovationshuset Public Intelligence, spørger ind, provokerer og debatterer med: - Ole Langvad Wessby fra Sekoia og Ida Christensen fra Odense Kommune - Jesper K. Thomsen fra DoseSystem og Kirsten Springborg fra Aabenraa Kommune. - Jesper Grode fra VIA University College og Nationalt Netværk for Sundhedsog Velfærdsteknologi ved Danske Professionshøjskoler. - Morten Kyng fra Alexandra Instituttet. - Deltagerne i sessionen.

11 Temasession 10a Tillid viser vej til velfærdsudvikling Spisehuset (DGI-byen). Case-oplæg med deltagerinvolvering. Inspiration fra kommunal praksis til at arbejde med tillid og udvikling. aktører i MED-systemet og organisationsrepræsentanter. med FTF. Hvordan skaber man det bedste grundlag for innovation og effektivitet? Det gør man gennem tillid. Vejle Kommune har i både 2013 og 2014 afsat en million kroner til et personalepolitisk projekt, som kobler tillid og innovation. Afsættet er, at tillid til system, kollegaer og ledelse øger innovationen hos medarbejderne; de kommer på nye løsninger og bedre måder at gøre tingene på sammen med borgerne. I Gentofte Kommune fokuserer man på samspillet mellem tillidsrepræsentanter og ledere. Her er målet, at medarbejderne skal tage endnu større medansvar for en udvikling, hvor medarbejdere og borgere sammen skaber velfærden. Det betyder, at tillidsrepræsentanten som medarbejdernes repræsentant i endnu højere grad tager del i de daglige beslutninger og den strategiske udvikling af arbejdspladsen. Du kan møde: Niels Ågesen, kommunaldirektør, og Rikke Vagn-Hansen, næstformand i Hovedudvalget, begge Vejle Kommune. Ragnhild Christensen, HR-chef, og Vibeke Bredsdorff Sørensen, næstformand i Hovedudvalget, begge Gentofte Kommune. Niels Thyge Thygesen, forsker, Copenhagen Business School, der sætter forandringerne i perspektiv. Bente Sorgenfrey, formand, FTF. Konsulent Jacob Lindeblad, Lindeblad A/S, involverer panel og deltagere.

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Fra ny viden til bedre løsninger på det sociale område Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a Offentlig-privat velfærd i 2025 opgør med vanetænkningen Sankt Hans Torv

Læs mere

Overblik over sessioner

Overblik over sessioner PROGRAM Øksnehallen Udgang til: CPH Conference DGI-byens Hotel Spisehuset Rysensteen Gymnasium Toiletter Toiletter Frokost 43 24 23 4 42 25 22 5 44 41 26 21 6 45 40 27 20 7 3 39 28 38 29 2 46 37 30 19

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd tænkt forfra Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Spred de gode løsninger Nørrebros Runddel (CPH Conference). med Center

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Hvem er mest syg dig eller systemet? Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Samskabelse af velfærd på tværs af sektorer Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Luk dit ledelsesrum op et spørgsmål om tillid! Plenum (Øksnehallen) med FTF. Temasession 2b Skaber politiske eksperimenter bedre velfærd? Sankt Hans Torv (CPH Conference)

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd, disruptet Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Styrket indsats hvordan løser vi de mest komplekse problemer? Hovedbanen

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Fremtidens styring af den kommunale velfærd Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Ny velfærd stiller nye krav til lederne Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Konference. 25. oktober It virker!

Konference. 25. oktober It virker! Konference 25. oktober 2018 It virker! It virker! Virker it? I Danmark har vi i de senere år investeret milliarder i it i folkeskolen. Nu rejser flere spørgsmålet, om de mange penge overhovedet har haft

Læs mere

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK?

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE Tirsdag den 12. november 2013 kl. 9.30-16.15 Sted: Docken Færgehavnsvej 35, 2100 Kbh Ø 2013 CIVILSAMFUNDET

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1b: Vi skal redesigne velfærden Temasession 2b: Motivation og lyst til læring Temasession 3b: Det gode partnerskab Temasession 4b: Potentialer i intelligent offentlig

Læs mere

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed - fællesskab Politik for fritid, frivillighed og sundhed fællesskab er en af tre politikker for Lemvig

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet

Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet Titel på foredrag Program 11.20 Den aktive borger baggrund og udvalgte nedslag v. Astrid Læssø, projektchef, og Morten

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Når socialpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune. Temasession 2a Samskabelse viser

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger Forum for social innovation Netværk og viden til nye velfærdsløsninger 1 Vi bringer viden i spil Hvad er Forum for social innovation? Social innovation handler om at skabe nye og bedre velfærdsløsninger

Læs mere

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER FORMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1a: Den digitale folkeskole Temasession 2a: Den Aktive Borger Temasession 3a: Kommunal innovation i praksis Temasession 4a: Giv mig lov til at spise! Temasession

Læs mere

SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA

SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA TAK Agenda 1 Kort nyt fra IDA ny vision og ny strategi 2 Hvordan ser fremtidens

Læs mere

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger Forum for social innovation Netværk og viden til nye velfærdsløsninger 1 Vi bringer viden i spil Hvad er Forum for social innovation? Social innovation handler om at skabe nye og bedre velfærdsløsninger

Læs mere

PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed. Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København

PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed. Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København PROGRAM Kl. 8.15-9.00 Registrering og morgenmad Kl. 9.00-9.15 Velkomst v. Sophie

Læs mere

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM D. 25. APRIL 2018 FORMIDDAG - PLENUM 09.00-09.10 Velkommen ved moderator Trine Sick 09.10-09.35 Velkomst ved

Læs mere

Formiddagens panel. Opponenter: Niels Højberg, Aarhus Kommune Stine Johansen, Helsingør Kommune Christian Nissen, FORUM

Formiddagens panel. Opponenter: Niels Højberg, Aarhus Kommune Stine Johansen, Helsingør Kommune Christian Nissen, FORUM Velkommen Dagens program (I) 9.30: Velkomst v. Formand for Kommunaldirektørforeningen Henrik Kolind, Roskilde Kommune 9.40: Effekter af resultatbaseret styring på velfærdsproduktionen v. Marie Østergaard

Læs mere

EFTERUDDANNELSE I VELFÆRDSTEKNOLOGI:

EFTERUDDANNELSE I VELFÆRDSTEKNOLOGI: Public Intelligence og University College Lillebælt har sammen udviklet to uddannelser inden for velfærdsteknologi. Uddannelserne er målrettet henholdsvis det sundhedsfaglige frontpersonale og deres teamledere.

Læs mere

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Odsherred Kommune Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Godkendt i Byrådet 30. oktober 2012 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 4 3 VISION 5 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 7 4.1

Læs mere

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013 Hjemmehjælpskommissionen Visitatorernes årsmøde 2013 1 stevns kommune Baggrunden og rammerne for kommissionens arbejde Demografi antallet af 80+ årige fordobles de næste 30 år Beskrive udfordringer og

Læs mere

Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport

Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport Velfærdsteknologi Vejen kommune drømme og forventninger! Den 13.11 afholdt Vejen Kommune temadag omkring velfærdsteknologi. Dagens overskrift lød: Drømme

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Kulturændringer er nøglen til succesfuld samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Styring i forandring hvad gør vi

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune

lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune 2017-2022 Sundhed handler om at have det så godt fysisk, socialt og mentalt, at alle borgere er i stand til at leve det liv, de gerne

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

Program - formiddag Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser

Program - formiddag Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser Program - formiddag 9.30 Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser Ved direktør Jane Wiis, KL 9.45 En politisk hilsen fra ministeren

Læs mere

Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere?

Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere? Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere? Vi går på tværs af sektorer Vi sætter sund mad på de professionelles dagsorden Vi samler kræfterne om sund mad Vi står altid på viden Hvem er Rådet for

Læs mere

IT og digitalisering i folkeskolen

IT og digitalisering i folkeskolen 08:00 100% Aabenraa Kommune Forord Udfordringer Det skal vi lykkes med Tre strategiske spor Rammer Veje ind i digitaliseringen IT og digitalisering i folkeskolen Godkendt af Aabenraa Kommunes Byråd den

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Konference. PROGRAM, 5. december 2013. Side 1 af 7

Konference. PROGRAM, 5. december 2013. Side 1 af 7 Konference PROGRAM, 5. december 2013 Side 1 af 7 OVERSIGT 08.30 Tjek ind 09.00 Take off v/ Anja Phillip 09.10 Guidet tur: Jørgen Clausen, Odense Kommune og en gæst v/ Anja Philip 09.30 Kaffe/Udstilling

Læs mere

Mere borgernær velfærd med sundhedsdata. Danmarks største innovationspotentiale. Konference på Christiansborg den 29.

Mere borgernær velfærd med sundhedsdata. Danmarks største innovationspotentiale. Konference på Christiansborg den 29. Mere borgernær velfærd med sundhedsdata - Danmarks største innovationspotentiale Konference på Christiansborg den 29. november 2017 Program 09.00-09.30 Registrering og kaffe 09.30-09.40 Velkomst ved sundhedsminister

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget FØRSTEBEHANDLING VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalgets ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive

Læs mere

Hvad skal der til for at 45 min bevægelse i skoledagen forankres?

Hvad skal der til for at 45 min bevægelse i skoledagen forankres? Gør tanke til handling VIA University College Hvad skal der til for at 45 min bevægelse i skoledagen forankres? Anders Halling Innovationslaboratoriet for Pædagogik og Bevægelse, VIA Hvad skal der til...

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation Notat Oplæg til ny administrativ organisation Fredericia Kommune December 2018 Indhold Baggrund... 2 Målsætninger og principper for ny organisering... 4 Borger- og interessentperspektivet:... 4 Forvaltningsperspektivet...

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

- GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS

- GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS - GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS Dagens Program 13:00 13:10 Velkomst og introduktion ved Gunhild Sander Garsdal 13:10 13:30 Muligheder i Horizon2020 inden for sundhed og velfærd v/ Kim Kryger,

Læs mere

PERSONALE- POLITIK. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm. GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm. POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.

PERSONALE- POLITIK. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm. GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm. POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm NEGATIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.25 pt POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.12 pt PERSONALE- POLITIK Om denne pjece Denne pjece

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse. Lemvig Kommune

Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse. Lemvig Kommune Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed er en ressource,

Læs mere

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017.

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017. Drejebog for Ledertræf 2017 En gang årligt samles ca. 250 ledere i Skanderborg Kommune for at få: Inspiration om ledelse, ledelsestrends og udfordringer Fælles rød tråd i understøttelse af ledelse Mulighed

Læs mere

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende.

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende. Status på strategi for digital velfærd Regeringen, KL og Danske Regioner har offentliggjort Strategi for digital velfærd. Strategien lægger en forpligtende kurs for digitaliseringsarbejdet på velfærdsområderne.

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 T S A K UD Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed

Læs mere

Tværgående ledelse. Christian Bøtcher Jacobsen, Aarhus Universitet Jacob Storch, Joint Action Analytics. Skanderborg Kommunes Ledertræf

Tværgående ledelse. Christian Bøtcher Jacobsen, Aarhus Universitet Jacob Storch, Joint Action Analytics. Skanderborg Kommunes Ledertræf Tværgående ledelse Christian Bøtcher Jacobsen, Aarhus Universitet Jacob Storch, Joint Action Analytics Skanderborg Kommunes Ledertræf 17.01.19 INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB AARHUS UNIVERSITET 05-10-18 CHRISTIAN

Læs mere

Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri

Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem centerlederne og den budgetansvarlige

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Aabenraa Kommune løber med årets Welfare Tech Award

Aabenraa Kommune løber med årets Welfare Tech Award Aabenraa Kommune løber med årets Welfare Tech Award http://www.welfaretech.dk/nyheder/2017/april/aabenraa-kommune-loeber-med-aarets... Side 1 af 4 Forside > Nyheder > Aabenraa Kommune løber med årets Welfare

Læs mere

Lærings- og Trivselspolitik 2021

Lærings- og Trivselspolitik 2021 Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 5 Trivsel... 7 Samspil.... 9 Rammer for læring, trivsel og samspil... 11 2 Lærings- og trivselspolitik 2021 Indledning Vi ser læring og

Læs mere

Session C: Borgeren som samarbejdspartner

Session C: Borgeren som samarbejdspartner Session C: Borgeren som samarbejdspartner Først vil vi aktivere Jer! 2 Program Intro - Rammesætning: Hvad er samskabelse - Kort intro til Fremfærd Fremfærd særlige behov - Fremfærd Særlige Behov 5 projekter

Læs mere

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Oversigt over vigtige deadlines 3 Om logospecifikationer 4 Om tekst om udstilling til trykt program 5 Om logistik og indretning

Læs mere

gladsaxe.dk HR-strategi

gladsaxe.dk HR-strategi gladsaxe.dk HR-strategi HR-strategi Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats og har derfor formuleret en HR-strategi. Strategien skal understøtte udviklingen af organisationen,

Læs mere

Den danske klynge for velfærdsteknologi. Demens tema, Odense den 17. september 2015

Den danske klynge for velfærdsteknologi. Demens tema, Odense den 17. september 2015 Den danske klynge for velfærdsteknologi Demens tema, Odense den 17. september 2015 VELKOMMEN Demens: Et godt, trygt og værdigt liv med velfærdsteknologi Hvem er Welfare Tech? Welfare Tech er en markedsdreven

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE

VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆK KOMMUNE Hele VÆRDIGHEDSPOLITIK HOLBÆKAktiv KOMMUNE Livet1 Med værdighedspolitikken ønsker vi at sætte mere fokus på værdighed for borgere i Holbæk Kommune. At blive ældre må aldrig

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Mere digital offentlig velfærd Hvor skal vi sætte ind, og hvordan kommer vi i gang? - Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a One size does not fit all Sankt Hans Torv

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Kompetencetopmøde. vækst og kompetence i Region Sjælland

Kompetencetopmøde. vækst og kompetence i Region Sjælland Kompetencetopmøde vækst og kompetence i Region Sjælland Tid: 11. april 2011, kl. 8.30 15.30 Sted: Sørup Herregård KKR S J Æ L L A N D »Den, der tror han er færdiguddannet er ikke uddannet, men færdig.«kinesisk

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

Projektbeskrivelse for forskningsprojekt om samarbejdsdreven innovation i den offentlige sektor

Projektbeskrivelse for forskningsprojekt om samarbejdsdreven innovation i den offentlige sektor Projektbeskrivelse for forskningsprojekt om samarbejdsdreven innovation i den offentlige sektor (CLIPS Collaborative Innovation in the Public Sector) Samarbejdsdreven innovation er for eksempel når unge

Læs mere

års møde 2018 Gør gode råd bedre Sammen kan vi styrke lokalrådene 10. april Roskilde Kongrescenter Møllehusvej Roskilde

års møde 2018 Gør gode råd bedre Sammen kan vi styrke lokalrådene 10. april Roskilde Kongrescenter Møllehusvej Roskilde års møde 2018 10. april 9.30 15.30 Roskilde Kongrescenter bauhaus arena Møllehusvej 15 4000 Roskilde Gør gode råd bedre Sammen kan vi styrke lokalrådene Gør gode råd bedre Sammen kan vi styrke lokalrådene

Læs mere

FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL. 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH

FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL. 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH ATV en uafhængig, medlemsdrevet tænketank Danmark skal være en

Læs mere

Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan. Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet.

Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan. Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet. Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet. Center for Frivilligt Socialt Arbejde CFSA er det nationale videns-, kompetence og udviklingscenter

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Getting to the digital results. studietur

Getting to the digital results. studietur Getting to the digital results studietur Singapore 2012 Strategisk set er Singapore et skridt foran. Det er imponerende, hvordan de udpeger strategiske mål og eksekverer i bund for at overleve i den globale

Læs mere

CLIPS Samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor

CLIPS Samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor CLIPS Samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor Lone Kristensen, Skov & Landskab, LIFE, Københavns Universitet Roskilde Universitet, Professionshøjskolen Metropol, Copenhagen Business School,

Læs mere

Miljøstrategisk Årsmøde: På vej. vej mod et mere bæredygtigt Danmark?.

Miljøstrategisk Årsmøde: På vej. vej mod et mere bæredygtigt Danmark?. Rammepapir februar 2015 om grundlag, elementer, organisation og økonomi: Miljøstrategisk Årsmøde: På vej mod et mere bæredygtigt Danmark? Grundlag Baggrund for initiativet I 2014 blev der taget initiativ

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv

Det gode og aktive hverdagsliv Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap Godkendt af Byrådet xx 2013 Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2018-2021 Indhold INDHOLD...2 FORORD...3 INDLEDNING...4 VÆRDIGRUNDLAG...5 VISION...6 INDSATSOMRÅDER...7 1. LIVSKVALITET...7 2. SELVBESTEMMELSE...8

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED Udvalgsplan 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Sjælland

Sundhedsaftalen i Region Sjælland Invitation til konference Sundhedsaftalen i Region Sjælland 2010-2014 Torsdag den 24. maj 2012 kl. 9.30-16.30 i Slagelse Med temaet»borgeren i fremtidens sundhedsvæsen i Region Sjælland«KKR SJÆLLAND Konference

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Målrettet og integreret sundhed på tværs

Målrettet og integreret sundhed på tværs Vision Målrettet og integreret sundhed på tværs Med Sundhedsaftalen tager vi endnu et stort og ambitiøst skridt mod et mere sammenhængende og smidigt sundhedsvæsen. skabe et velkoordineret samarbejde om

Læs mere

Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014

Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014 Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014 Workshops abstracts 13.30-14.15: Workshop runde 1 Oplægsholderne præsenterer erfaringer, projekter eller forskning, idet der lægges op til dialog og erfaringsudveksling

Læs mere

Det politiske ansvar for børns læring Inspiration, refleksion og handling

Det politiske ansvar for børns læring Inspiration, refleksion og handling KONFERENCE Det politiske ansvar for børns læring Inspiration, refleksion og handling Torsdag 5. april 2018 kl. 9.00-15.30 Vingsted Hotel & Konferencecenter Få indsigt og se muligheder i det skolepolitiske

Læs mere

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund » Invitation vækst og velfærd I et højhastigheds samfund » Mød Foto: Stig Stasig Tid Mandag den 26. april 2010 kl. 13 17.30 Hans Skov Christensen DI Jens Klarskov Dansk Erhverv Claus Hjort Frederiksen

Læs mere

Kompetencestrategi

Kompetencestrategi Kompetencestrategi 2017-2018 1 Indhold 1. Strategisk kompetenceudvikling i UCC 2. UCC s kerneopgave 3. Kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder 4. Prioriterede kompetenceudfordringer og indsatsområder,

Læs mere

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 B A R J O R D T I L B O R D Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 Fyrtårnet viser atter vejen til en arbejdsmiljøkonference, med mejerierne i centrum M E J E R I I N D U S T R I

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere