Formiddagens sessioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formiddagens sessioner"

Transkript

1 Formiddagens sessioner Temasession 1a Fra ny viden til bedre løsninger på det sociale område Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a Offentlig-privat velfærd i 2025 opgør med vanetænkningen Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession 3a Medarbejderroller i fremtidens velfærd Nørrebros Runddel (CPH Conference) Temasession 4a Skab bedre resultater med tillid til dine medarbejdere Enghave Plads (CPH Conference) Temasession 5a Skab bedre resultater i samarbejder om innovation med OPIguide Tivoli (CPH Conference) Temasession 6a Digitale velfærdsløsninger fra pilotprojekter til udbredelse Hovedbanen (CPH Conference) Temasession 7a Mad og måltider som vej til vækst og velfærd Salen (Rysensteen Gymnasium) Temasession 8a Innovative uddannelser sikrer fremtidens velfærdskompetencer 3 (DGI-byens Hotel) Temasession 9a Nye samarbejder viser vej til beskæftigelse Kastrup Lufthavn (CPH Conference)

2 Temasession 1a Fra ny viden til bedre løsninger på det sociale område Plenum (Øksnehallen). Indspark og debat. Indblik i og inspiration til, hvordan man kan arbejde med at implementere evidensbaserede indsatser. Hvad er dilemmaerne og de gode erfaringer? Velfærdsprofessionelle ledere og udviklingsansvarlige i kommuner, institutioner, organisationer som arbejder med indsatser på det sociale område og børne- og ungeområdet. Indsatser på det sociale område skal bygge på viden om, hvad der virker. Det stiller store krav til regioner, kommuner og institutioner og til de ledere og medarbejdere, som skal omsætte viden til praksis. Hvordan kan man arbejde evidensbaseret hele tiden på et opdateret grundlag og samtidig tage udgangspunkt i den enkelte borgers ressourcer? Vær med på sessionen, og hør, hvordan Herning Kommune har indarbejdet evidensbaserede programmer til gavn for børn og unge og om, hvad dette betyder for organisationen og for medarbejderne. Du kan også blive klogere på, hvordan Socialstyrelsen arbejder på at udbrede dokumenterede metoder og evidensbaserede programmer, og hvordan styrelsen kan understøtte dit arbejde. Hør fra: Preben Siggaard, chef for Børn og Forebyggelse, Herning Kommune, og Steffen Bohni, afdelingschef, Socialstyrelsen. Sessionen modereres af Stine Carsten Kendal, udviklingsdirektør, Information. med Socialstyrelsen.

3 Temasession 2a Offentlig-privat velfærd i 2025 opgør med vanetænkningen Sankt Hans Torv (CPH Conference). Interview, debat og afstemning. Vision for offentlig-privat velfærd i 2025 med konkrete forslag til handling. Beslutningstagere og ledere inden for ældre- og sundhedsområdet. med DI Service. Fremtidens samarbejder mellem offentlige og private organisationer skal være kendetegnet af fælles kvalitetsudvikling og opgør med silotænkning. Det kræver mod og modenhed på begge sider af bordet. Hvordan sikrer vi det? Sammen med fire centrale aktører, der på forskellig vis er involveret i udviklingen af fremtidens velfærd, kan du være med til at finde svarene, når vi drøfter udviklingen af fremtidens velfærdsarbejde og de nye krav til offentlig-privat samarbejde. Sessionen tager udgangspunkt i ældre- og sundhedsområdet. Program: Velkomst ved branchedirektør Mette Rose Skaksen, DI Service. Journalist Hans Beck Gregersen, DI, interviewer et panel med: - Adm. direktør Thomas Nistrup, Forenede Care (formand for Dansk Sundhed og Velfærd) - Direktør Peter Kjærsgaard Pedersen, Greve Kommune - Professor Tine Rostgaard, Aalborg Universitet - Landsformand Irene Hesselberg, Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd. Deltagerne har mulighed for at bidrage til debatten via afstemninger undervejs.

4 Temasession 3a Medarbejderroller i fremtidens velfærd Nørrebros Runddel (CPH Conference). Inspirationsoplæg og debat. Indsigt i de nye medarbejderroller og koblingen til den generelle udvikling i velfærden. Ledere og udviklingsansvarlige i organisationer, virksomheder, institutioner og forvaltninger, som arbejder med at skabe og udvikle velfærd. Sessionen arrangeres af Mandag Morgen og tager afsæt i et samarbejde med en række kommuner, uddannelsesinstitutioner og organisationer om projektet Medarbejderroller i fremtidens velfærdssamfund. Engang var borgerne kunder i velfærdsbutikken Danmark. Medarbejderne var serviceleverandører, der sørgede for effektiv overlevering af de offentlige ydelser. Sådan løses opgaverne fortsat mange steder, men der er samtidig en tendens til, at medarbejdernes roller på tværs af faggrupper, områder og sektorer ændrer sig ganske markant, i takt med at velfærden tager nye former. En af de udviklinger, som vi ser, er, at velfærdsmedarbejderne ikke længere alene skal levere service til borgeren, men også samarbejde med borgeren, de pårørende, civilsamfundet, virksomheder og andre offentlige organisationer. Med de forandrede arbejdsgange følger forventninger og krav om nye kompetencer. Og kombineret med nye eller forandrede organisatoriske rammer betyder det, at mange medarbejdere fremover vil indtage helt nye roller. På temasessionen ser vi nærmere på, hvad det er for roller, som medarbejderne skal indtage i fremtidens velfærd. Undervejs i sessionen kan du bl.a. møde: Charlotte Høy Worm, kons. kvalitets- og forandringschef, Odense Kommune Gunnar Gamborg, formand, Ergoterapeutforeningen Flemming Vinther, næstformand, OAO Offentligt Ansattes Organisationer Lene Kvist, udviklingschef, SOSU Nord.

5 Temasession 4a Skab bedre resultater med tillid til dine medarbejdere Enghave Plads (CPH Conference). Oplæg og debat. Viden om og gode eksempler på, hvordan man får endnu større plus på bundlinjen ved at vise tillid til og inddrage sine medarbejdere. Ledere, medarbejdere, HR-konsulenter og tillidsrepræsentanter, der ønsker sig inspiration og ideer til at arbejde med tillidsreformen og medarbejderinddragelse. mellem FTF og OAO. Mange er enige om, at afbureaukratisering og tillid er vejen frem i den offentlige sektor, fordi mindre kontrol og mere tillid til medarbejderne giver bedre resultater, mere effektive arbejdspladser og gladere medarbejdere. Men hvad er det egentlig for resultater, der hele tiden henvises til? Hvordan påvirker tilliden rent faktisk de famøse bundlinjer i den offentlige sektor? Og hvordan håndterer medarbejderne at blive mødt med tillid frem for kontrol? På sessionen sætter vi fokus på tillidsreformen og de nye medarbejderroller i den offentlige sektor. Du kan møde: Forsker Tina Øllgaard Bentzen, der i ph.d.-projektet Et spørgsmål om tillid undersøger Københavns Kommunes erfaringer med tillidsbaseret ledelse og styring Projektleder Niels Hansen fra MindLab, der har praktisk erfaring med at inddrage medarbejderne tæt i innovations- og udviklingsforløb Søren Winther, BUPL, der deler ud af sine erfaringer fra arbejdet med styringslaboratorier i Frederikssund og Ballerup Kommune Formand Bente Sorgenfrey fra FTF Lederskribent Kristian Madsen, Politiken, der modererer sessionen.

6 Temasession 5a Skab bedre resultater i samarbejder om innovation med OPIguide Tivoli (CPH Conference). Oplæg, film og debat. Ny viden om, hvordan man professionelt når i mål med OPI. Alle, som arbejder med OPI. med det tværregionale projekt Laboratorium for offentlig-privat innovation og velfærdsteknologi, OPI-Lab. Projektet lancerede OPIguide.dk den 28. august For mange offentlig-private innovationsprojekter (OPI) lykkes ikke i deres forsøg på at løse nogle af de udfordringer, velfærdssamfundet står over for. OPIguide.dk professionaliserer samarbejderne, så fremtidens OPI-projekter når i mål og skaber større værdi. På sessionen sætter centrale aktører fokus på perspektiverne i innovationssamarbejdet, og vi introducerer OPIguide.dk et interaktivt værktøj med viden og konkrete cases. Program: Om offentlig-privat innovation som metode til øget privat vækst og bedre kvalitet og effektivitet i det offentlige, ved Adam Wolf, adm. direktør i Danske Regioner Introduktion til OPIguide.dk Introduktion til værktøjet OPI-screening, der kan bidrage til at udvælge behov og ideer i et OPI-projekt. Dette illustreres med praktiske erfaringer fra MBH International A/S Introduktion til værktøjet OPI-businesscase, der kan hjælpe til at estimere potentielle gevinster og udgifter i OPI-projekter. Dette illustreres med en praktisk case fra Næstved Kommune Debat om, hvordan vi får større effekt af OPI-projekter.

7 Temasession 6a Digitale velfærdsløsninger fra pilotprojekter til udbredelse Hovedbanen (CPH Conference). Oplæg og spørgsmål fra salen. Viden om digital velfærd og inspiration til, hvordan velfærdsteknologi effektivt kan udbredes i kommunerne. Ledere og medarbejdere, der arbejder strategisk med implementering af velfærdsteknologi. med Digitaliseringsstyrelsen. Mange kommuner og regioner har igangsat pilotprojekter, der med lovende resultater har afprøvet nye velfærdsteknologier. Men på trods af gode erfaringer halter det ofte med efterfølgende udbredelse i større skala. Hvad er barriererne? Og hvordan kan vi hurtigere udrulle de effektive løsninger? Odense Kommune deler deres erfaringer og fortæller om konkrete metoder og redskaber, der kan hjælpe andre på vej. Bliv klogere på, hvordan din kommune hurtigere kan udbrede virkningsfulde velfærdsteknologier til gavn for borgerne, medarbejderne og den offentlige økonomi. Program: Status for den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, , ved Rikke Hougaard Zeberg, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Hvordan kan KL støtte kommunerne i implementering af velfærdsteknologi? ved Gitte Duelund Jensen, leder af KL s Center for Velfærdsteknologi Strategisk implementering af velfærdsteknologi med fokus på driften en flerstrenget indsats ved Helene Bækmark, adm. direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune, og Peter Julius, partner i innovationshuset Public Intelligence Fælles debat med oplægsholderne.

8 Temasession 7a Mad og måltider som vej til vækst og velfærd Salen (Rysensteen Gymnasium). Co-creation: Oplæg, gruppearbejde og bogstavelig talt fingrene i salaten. Inspiration til, hvordan mad og måltider kan bruges som afsæt for tværgående samarbejde og nytænkende velfærdsløsninger. Ledere og medarbejdere fra alle sektorer og fagområder, som har lyst til at få en smagsprøve på madens muligheder i et velfærdsog vækstperspektiv. Sessionen arrangeres i samarbejde med Madkulturens Kommunepartnerskab. Madkulturen er en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Mad og måltider kan meget mere end at gøre dig mæt. Mad og måltider kan være vejen til læring og uddannelse, til et stærkt socialt liv, til sundhed og livsglæde, til velfærd og til vækst. Det er omdrejningspunktet for Madkulturens temasession, som opfordrer og udfordrer til at se mulighederne i at gøre mad- og måltidsområdet til platform for samarbejde. Madkulturen samarbejder med Hjørring, Holbæk, Holstebro, Hvidovre, Ringkøbing-Skjern og Roskilde Kommune om at gå nye veje for at skabe vækst og velfærd. Her er mad og måltider nøgleord til at etablere fælles indsatser på tværs af kommuner og faggrænser. For mad kan noget særligt. Måltider skaber en unik og stærk sammenhængskraft mellem de mennesker, der producerer råvarerne, de mennesker, der laver maden i de kommunale køkkener, og de borgere, der samles om maden, der bliver lavet der. Sessionen byder på co-creation, hvor vi skal bruge både hovedet og hænderne for at skabe nye løsninger på centrale velfærdsudfordringer. Program: Velkommen ved Dorthe Petersen, direktør i LEAD Mad og måltider som vejen til vækst og velfærd hvorfor og hvordan? ved Elin Witschas, projektleder hos Madkulturen Sæt smag på dagen introduktion til grundsmage ved Jakob Ørstrup fra Ø&KO Gruppearbejde: Idéudvikling om mad og måltider som middel til nye velfærdsløsninger.

9 Temasession 8a Innovative uddannelser sikrer fremtidens velfærdskompetencer 3 (DGI-byens Hotel). Oplæg, politikerinterview og paneldebat. Nyeste viden om videregående uddannelsers arbejde med innovative og digitale kompetencer samt indsigt i behovet for nye kompetencer hos velfærdsmedarbejderne. Ledere og medarbejdere i kommuner, regioner og på uddannelsesinstitutioner med interesse i velfærdsprofessionernes kompetencer. med Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Borgerne efterspørger flere og bedre serviceydelser, der skal håndteres, uden at budgetterne sprænges. Opgaverne i velfærdssamfundet skal løses på smartere måder. Derfor skal velfærdsuddannelserne give fremtidens sygeplejersker, lærere og socialrådgivere de rette digitale kompetencer. De skal kunne håndtere nye velfærdsteknologier og arbejdsmetoder for eksempel inden for telesundhed, intelligente hjælpemidler og netbaserede læringsplatforme. Hvilke kompetencer er der brug for i fremtidens velfærd? Og lykkes det velfærdsuddannelserne at levere varen? På temasessionen diskuterer vi fremtidens kompetencekrav med afsæt i konkrete erfaringer med innovative og digitale løsninger på lærer- og sygeplejerskeuddannelserne. Program: Velkommen ved Mikkel Haarder, direktør, Danmarks Evalueringsinstitut Nye analyser af digital undervisning: Hvordan giver netbaserede uddannelser professionskompetencer, og hvordan påvirker e-læring de studerendes digitale kompetencer? ved Ellen Silleborg, specialkonsulent, Danmarks Evalueringsinstitut Uddannelsesminister Morten Østergaard interviewes om velfærdssamfundets krav til velfærdsmedarbejdernes digitale og innovative kompetencer Paneldebat om behovet for digitale kompetencer på velfærdsområdet. I panelet sidder rektor Ulla Koch fra University College Sjælland, sammenhængschef Gitte Østergaard fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune, lektor ved Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT), Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet, og forsker ved University College Lillebælt Jane Clemensen og de lærerstuderendes formand Bob Bohlbro. EVA s direktør Mikkel Haarder modererer paneldebatten.

10 Temasession 9a Nye samarbejder viser vej til beskæftigelse Kastrup Lufthavn (CPH Conference). Oplæg og debat. Inspiration til innovativt offentlig-privat samarbejde om beskæftigelsesindsatser. Politikere, ledere og medarbejdere med interesse for beskæftigelsesområdet. Beskæftigelsesindsatsen er i disse år under forandring. På temasessionen diskuterer vi muligheder og barrierer for offentlig-privat samarbejde om aktivering og jobtræning. Dette sker med udgangspunkt i konkrete eksempler på, hvordan private aktører i samarbejde med kommunerne kan gå nye veje i beskæftigelsesindsatsen nye veje, der har fokus på innovation, kvalitet og resultater til gavn for borgeren, kommunen og samfundet. Med udgangspunkt i kommunernes hverdag sætter sessionen fokus på, hvad der skal til for, at samarbejdet på beskæftigelsesområdet kan fungere og give størst mulig værdi for alle involverede. Vær med, og få inspiration til at gå nye veje i beskæftigelsesindsatsen. Du kan møde adm. direktør Thomas Helt, Quick Care, adm. direktør Niels Peter Pedersen, Incita, sundhedspolitisk chef Martin Koch Pedersen, Dansk Erhverv, og mange flere spændende private aktører. med Dansk Erhverv og en række private aktører og nonprofit-aktører på beskæftigelsesområdet.

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Fremtidens styring af den kommunale velfærd Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Ny velfærd stiller nye krav til lederne Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Hvem er mest syg dig eller systemet? Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Samskabelse af velfærd på tværs af sektorer Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

Overblik over sessioner

Overblik over sessioner PROGRAM Øksnehallen Toiletter Toiletter Udgang til: CPH Conference Port 13 47 46 DGI-byens Hotel Rysensteen Gymnasium 3 41 42 40 43 1 2 45 44 39 48 38 49 50 37 21 20 36 35 34 33 30 29 26 32 31 28 27 6

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd, disruptet Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Styrket indsats hvordan løser vi de mest komplekse problemer? Hovedbanen

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Samarbejde på tværs Plenum (Øksnehallen) med KMD. Temasession 6a Bring nye velfærdskompetencer i spil i samarbejder Hovedbanen (CPH Conference) med VIA UC. Temasession

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Luk dit ledelsesrum op et spørgsmål om tillid! Plenum (Øksnehallen) med FTF. Temasession 2b Skaber politiske eksperimenter bedre velfærd? Sankt Hans Torv (CPH Conference)

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Når socialpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune. Temasession 2a Samskabelse viser

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd tænkt forfra Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Spred de gode løsninger Nørrebros Runddel (CPH Conference). med Center

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Mere digital offentlig velfærd Hvor skal vi sætte ind, og hvordan kommer vi i gang? - Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a One size does not fit all Sankt Hans Torv

Læs mere

Formiddagens panel. Opponenter: Niels Højberg, Aarhus Kommune Stine Johansen, Helsingør Kommune Christian Nissen, FORUM

Formiddagens panel. Opponenter: Niels Højberg, Aarhus Kommune Stine Johansen, Helsingør Kommune Christian Nissen, FORUM Velkommen Dagens program (I) 9.30: Velkomst v. Formand for Kommunaldirektørforeningen Henrik Kolind, Roskilde Kommune 9.40: Effekter af resultatbaseret styring på velfærdsproduktionen v. Marie Østergaard

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1b: Vi skal redesigne velfærden Temasession 2b: Motivation og lyst til læring Temasession 3b: Det gode partnerskab Temasession 4b: Potentialer i intelligent offentlig

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Kulturændringer er nøglen til succesfuld samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Styring i forandring hvad gør vi

Læs mere

Guide til workshopholdere

Guide til workshopholdere Guide til workshopholdere På Velfærdens Innovationsdag 2012 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

Vidensbaseret socialpolitik og -praksis

Vidensbaseret socialpolitik og -praksis KONFERENCEPROGRAM Vidensbaseret socialpolitik og -praksis Arrangeret af Socialstyrelsen i samarbejde med UCL og KORA Konferencen sætter spot på, hvordan vi på socialområdet styrker en vidensbaseret socialpolitik

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark

Lokal og digital et sammenhængende Danmark 1 of 15 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Oplæg til høringssvar på Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2016-2020 2 of 15 Proces Forslag til den fælleskommunale digitaliseringsstrategi

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde?

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde? Du inviteres til konference om kvalitet i sygeplejerskeuddannelsen, som sætter fokus på de udfordringer, sygeplejerskeuddannelsen står overfor i forhold til sundhedsvæsenets udvikling og forandring. Konferencen

Læs mere

2017 STRATEGISK RAMME

2017 STRATEGISK RAMME 2017 STRATEGISK RAMME FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder.

OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder. OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder. OPI guidelines OPI-Lab er et laboratorium for offentlig-privat innovation

Læs mere

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden UDVIKLINGS- HOSPITAL BORNHOLM KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM DEN 25. APRIL 2018 FORORD Fremtidens sundhedsvæsen skal i højere grad styre efter

Læs mere

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013 Hjemmehjælpskommissionen Visitatorernes årsmøde 2013 1 stevns kommune Baggrunden og rammerne for kommissionens arbejde Demografi antallet af 80+ årige fordobles de næste 30 år Beskrive udfordringer og

Læs mere

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november Gazellekåringer. Program 2016 København, onsdag 30. november Gazellekåringer Velkommen til årets gazellekåringer, hvor vi fejrer landets bedste virksomheder for 22. år i træk Vi jagter Danmarks rollemodel

Læs mere

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering DIPLOMCLASS DIGITALISERING - fra strategi til eksekvering Diplomclass i Digitalisering Diplomclass i Digitalisering er en uddannelse på diplomniveau med teoretisk og praktisk indhold, samtidig med at der

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER FORMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1a: Den digitale folkeskole Temasession 2a: Den Aktive Borger Temasession 3a: Kommunal innovation i praksis Temasession 4a: Giv mig lov til at spise! Temasession

Læs mere

Program - formiddag Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser

Program - formiddag Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser Program - formiddag 9.30 Velkomst og lancering af KL-udspil Next Practice Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser Ved direktør Jane Wiis, KL 9.45 En politisk hilsen fra ministeren

Læs mere

Living Labs. og hvordan får kommunen mere velfærd. ud af at arbejde med teknologi? Living Lab Strandvejen D. 27. jan. 2015

Living Labs. og hvordan får kommunen mere velfærd. ud af at arbejde med teknologi? Living Lab Strandvejen D. 27. jan. 2015 Living Labs og hvordan får kommunen mere velfærd ud af at arbejde med teknologi? Living Lab Strandvejen D. 27. jan. 2015 Baggrund: Gennem de sidste 3 år, har vi oplevet at: Flere og flere kommuner udtrykker

Læs mere

Uddannelsesinstitutioner i Projekt VIP: VIP-VIrksomhed. www.projektvip.dk

Uddannelsesinstitutioner i Projekt VIP: VIP-VIrksomhed. www.projektvip.dk Uddannelsesinstitutioner i Projekt VIP: VIP-VIrksomhed www.projektvip.dk Projekt-VIP Velkommen til Projekt-VIP! I denne lille brochure vil I finde lidt nyttig viden om projektet, hvad I kan forvente og

Læs mere

Årskonference 2019 AALBORG september NYE TIDER FOR AFFALDSSEKTOREN! HVAD GØR VI?

Årskonference 2019 AALBORG september NYE TIDER FOR AFFALDSSEKTOREN! HVAD GØR VI? Årskonference 2019 AALBORG 19.-20. september NYE TIDER FOR AFFALDSSEKTOREN! HVAD GØR VI? Danmark skal trække i arbejdstøjet, hvis EU-målene skal nås. Der skal ske en markant stigning i genbrug og genanvendelse,

Læs mere

Uddannelsesinstituitioner i Projekt VIP: VIP-Virksomhed. www.projektvip.dk

Uddannelsesinstituitioner i Projekt VIP: VIP-Virksomhed. www.projektvip.dk Uddannelsesinstituitioner i Projekt VIP: VIP-Virksomhed www.projektvip.dk Projekt-VIP Velkommen til Projekt-VIP! I denne lille brochure vil I finde lidt nyttig viden om projektet, hvad I kan forvente og

Læs mere

Konference. PROGRAM, 5. december 2013. Side 1 af 7

Konference. PROGRAM, 5. december 2013. Side 1 af 7 Konference PROGRAM, 5. december 2013 Side 1 af 7 OVERSIGT 08.30 Tjek ind 09.00 Take off v/ Anja Phillip 09.10 Guidet tur: Jørgen Clausen, Odense Kommune og en gæst v/ Anja Philip 09.30 Kaffe/Udstilling

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Nye trends. i samarbejde og organisering. Konference

Nye trends. i samarbejde og organisering. Konference Nye trends i samarbejde og organisering Konference 27. januar 2014 Nye trends i samarbejdet og organisering Nye samarbejdsmodeller i sundhedsvæsenet skal understøtte sammenhængende og effektive patientforløb.

Læs mere

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM D. 25. APRIL 2018 FORMIDDAG - PLENUM 09.00-09.10 Velkommen ved moderator Trine Sick 09.10-09.35 Velkomst ved

Læs mere

Velkommen til CSA s. årsmøde 2014 på Århus Universitet i Emdrup. Ledelse og velfærdsprofessioner. Center for Studier i Arbejdsliv

Velkommen til CSA s. årsmøde 2014 på Århus Universitet i Emdrup. Ledelse og velfærdsprofessioner. Center for Studier i Arbejdsliv Velkommen til CSA s Ledelse og velfærdsprofessioner Faglighed ved en skillevej årsmøde 2014 på Århus Universitet i Emdrup Center for Studier i Arbejdsliv inviterer til Årsmøde 2014 Torsdag d. 27. marts

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA

SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark. Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA SIRI-kommissionen Så industri 4.0 ikke kommer bag på Danmark Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, IDA TAK Agenda 1 Kort nyt fra IDA ny vision og ny strategi 2 Hvordan ser fremtidens

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk Forord I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering DIPLOMCLASS DIGITALISERING - fra strategi til eksekvering Diplomclass i Digitalisering Diplomclass i Digitalisering er en uddannelse på diplomniveau med teoretisk og praktisk indhold, samtidig med at der

Læs mere

Testbed i Aarhus for Præcisionspositionering og Autonome Systemer (TAPAS) Informationsdag 23. oktober, Aarhus. Program

Testbed i Aarhus for Præcisionspositionering og Autonome Systemer (TAPAS) Informationsdag 23. oktober, Aarhus. Program Testbed i Aarhus for Præcisionspositionering og Autonome Systemer (TAPAS) Informationsdag 23. oktober, Aarhus Program 10:00 10:20 Velkomst og præsentation af dagens program Vicedirektør i Styrelsen for

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en Forord selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune HVIDOVREVEJEN Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune 1 LEDELSES- OG MEDARBEJDERGRUNDLAG for Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune er en veldrevet organi sation, der bygger på en anerkendende

Læs mere

Læringsmiljøer og uddannelseskultur i det moderne sundhedsvæsen

Læringsmiljøer og uddannelseskultur i det moderne sundhedsvæsen Læringsmiljøer og uddannelseskultur i det moderne sundhedsvæsen 11. december kl. 8.30-16.00 i DGI-byen (CPH-Conference) Hvordan kan Region Hovedstaden fortsat være en attraktiv, innovativ arbejdsplads

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen. Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL

Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen. Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL Temadag om den nye fælleskommunale handlingsplan Velkommen Pia Færch og Søren F. Bregenov Digitalisering og Borgerbetjening, KL INDSÆT EMNE INDSÆT TITEL DAGENS PROGRAM INITIATIVER I DEN FÆLLESKOMMUNALE

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Oversigt over vigtige deadlines 3 Om logospecifikationer 4 Om tekst om temasession til web 5 Om tekst om temasession til trykt program

Læs mere

Velkommen til konference. For selvejende institutioner om fremtidens it

Velkommen til konference. For selvejende institutioner om fremtidens it Velkommen til konference For selvejende institutioner om fremtidens it Rådgivningsgruppen og partnerskabsaftalen Konferencen er arrangeret af Rådgivningsgruppen i et samarbejde med: Ministeriet for Børn

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

OPI PixiboG. - Fordi ingen kan løse velfærdsudfordringerne alene. Udgivet af:

OPI PixiboG. - Fordi ingen kan løse velfærdsudfordringerne alene. Udgivet af: OPI PixiboG - Fordi ingen kan løse velfærdsudfordringerne alene Udgivet af: Om pixibogen Kære læser, Dette er OPALLs visitkort i pixibogformat. Her har vi samlet vores vigtigste viden om at lave offentlige-private

Læs mere

Det Nordfynske Ledelsesgrundlag

Det Nordfynske Ledelsesgrundlag Det Nordfynske Ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Nordfyns Kommune Derfor et ledelsesgrundlag Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer,

Læs mere

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation - Vil du være med? & Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Dansk Mode & Textil og Aalborg Universitet præsenterer en

Læs mere

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Inspirationskatalog EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Efterår 2018/Forår 2019 phabsalon.dk/videreuddannelse Indhold EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Efterår 2018/Forår 2019 Side Forvaltning og administration... 4 Ledelse

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK?

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE Tirsdag den 12. november 2013 kl. 9.30-16.15 Sted: Docken Færgehavnsvej 35, 2100 Kbh Ø 2013 CIVILSAMFUNDET

Læs mere

Det nordfynske ledelsesgrundlag

Det nordfynske ledelsesgrundlag Det nordfynske ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Nordfyns Kommune Derfor et ledelsesgrundlag Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer,

Læs mere

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling.

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. januar 2016 Medborgerskab Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde,

Læs mere

Temasessioner. Temasession 1a. Temasession 6a. Temasession 2a. Temasession 7a. Temasession 8a. Temasession 3a. Temasession 9a.

Temasessioner. Temasession 1a. Temasession 6a. Temasession 2a. Temasession 7a. Temasession 8a. Temasession 3a. Temasession 9a. Temasessioner Temasession 1a Fællesskabelse og samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Sundhedsdata i kommunerne nye muligheder i en digital virkelighed

Læs mere

Den danske klynge for velfærdsteknologi. Demens tema, Odense den 17. september 2015

Den danske klynge for velfærdsteknologi. Demens tema, Odense den 17. september 2015 Den danske klynge for velfærdsteknologi Demens tema, Odense den 17. september 2015 VELKOMMEN Demens: Et godt, trygt og værdigt liv med velfærdsteknologi Hvem er Welfare Tech? Welfare Tech er en markedsdreven

Læs mere

TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING

TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING Kom til inspirationsdag og få den nyeste viden om fremtidens økonomiske styring i kommunen. Bliv inspireret af de mest visionære og nyskabende

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Kl : Hvad får vi øje på, når vi kigger på de komplicerede forløb på tværs af sektorer med patienter og pårørendes øjne?

Kl : Hvad får vi øje på, når vi kigger på de komplicerede forløb på tværs af sektorer med patienter og pårørendes øjne? SAMMENHÆNG FRA PATIENTENS PERSPEKTIV Program: Kl. 13.00-13.05: Præsentation af workshop v/ DSKS bestyrelse Kl. 13.05-13.35: Hvad får vi øje på, når vi kigger på de komplicerede forløb på tværs af sektorer

Læs mere

NYE TRENDS. i samarbejde og organisering. Konference

NYE TRENDS. i samarbejde og organisering. Konference NYE TRENDS i samarbejde og organisering Konference 27. januar 2014 NYE TRENDS i samarbejdet og organisering Nye samarbejdsmodeller i sundhedsvæsenet skal understøtte sammenhængende og effektive patientforløb.

Læs mere

Invitation til konference om fremtidens it for selvejende institutioner

Invitation til konference om fremtidens it for selvejende institutioner ARRANGEMENTDETALJER TID OG STED: Onsdag den 23. januar 2013 Syddansk Erhvervsskole Pedersmindevej 1 5230 Odense SØ TILMELDING: Gå direkte til tilmeldingsblanketten her Tilmelding senest den 18. januar

Læs mere

KONFERENCE LIGHED I SUNDHED Mandag den 15. marts 2010

KONFERENCE LIGHED I SUNDHED Mandag den 15. marts 2010 KONFERENCE LIGHED I SUNDHED Mandag den 15. marts 2010 SESSIONSKATALOG Formiddag 11.45-12.45 Eftermiddag 13.45-14.45 1. SUNDHED PÅ TVÆRS AF FORVALTNINGER Sessionen afholdes: formiddag lokale 104 eftermiddag

Læs mere

SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København

SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København SUNDHED 2010 SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København Lægemiddelindustri foreningen inviterer til debat Danmark er begun stiget af en international stærk sundhedsbranche,

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018.

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Strategiplan 2017-2018 1 Strategiplanen Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Direktionen har arbejdet med emnet siden sommeren 2016 og har

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør Koncernchef og

Læs mere

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Oversigt over vigtige deadlines 3 Om logospecifikationer 4 Om tekst om udstilling til trykt program 5 Om logistik og indretning

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk 6 indsatsområder i 2013 1. Et sammenhængende og samarbejdende sundhedsvæsen 2. Innovation, kvalitetsudvikling

Læs mere

Strategiske satsninger i Region Sjælland. v. Koncerndirektør

Strategiske satsninger i Region Sjælland. v. Koncerndirektør Strategiske satsninger i Region Sjælland v. Koncerndirektør Per Bennetsen Vækstforum Vækstforums formål er at skabe og udvikle rammerne for erhvervsudviklingen i Region Sjælland. Målet er økonomisk vækst

Læs mere

Personalepolitisk Dag 2019

Personalepolitisk Dag 2019 Konference 30.01.2019 Odense Koncerthus v. ODEON Personalepolitisk Dag 2019 Personalepolitisk Dag 2019 Velkommen til en HR-dag med personalepolitiske temaer i højsædet. Personalepolitisk Dag er målrettet

Læs mere

Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet

Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet Titel på foredrag Program 11.20 Den aktive borger baggrund og udvalgte nedslag v. Astrid Læssø, projektchef, og Morten

Læs mere

De første år med OPI: Offentlig fornyelse er linedans på højt niveau

De første år med OPI: Offentlig fornyelse er linedans på højt niveau Page 1 of 6 Annonce De første år med OPI: Offentlig fornyelse er linedans på højt niveau Artikel OPIguide 28.10.14 0 Ledelse Det er linedans på højt niveau, når offentlige aktører balancerer mellem sikker

Læs mere

FREMTIDENS KOMPETENCER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET

FREMTIDENS KOMPETENCER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET SESSION 5 BESKÆFTIGELSESTRÆF 17 REND MIG I TRADITIONERNE FREMTIDENS KOMPETENCER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET v. Andreas Nikolajsen, partner, Deloitte Consulting Kristian Seerup, manager, Deloitte Consulting

Læs mere

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde ArbejdslivsTopmøde 2018 Styrket indflydelse og samarbejde Fra Arbejdslivskonference til ArbejdslivsTopmøde Vores - for mange velkendte - arbejdslivskonference, skifter både form, indhold og sågar navn.

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING?

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? Forskningsklinikken for sammenhængende rehabiliteringsforløb inviterer til eftermiddagsseminarer... KOMMENDE ARRANGEMENTER Torsdag 7. februar 2019

Læs mere

INNOVATION SKABER VÆRDI I FORM AF...

INNOVATION SKABER VÆRDI I FORM AF... INNOVATION SKABER VÆRDI I FORM AF... 70% Højere kvalitet af innovationerne i den offentlige sektor 50% Tilfredse medarbejdere af innovationerne i den offentlige sektor 46% Effektivitet af innovationerne i

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Digitaliseringsstrategien frem mod 2017 er OPI interessant? Hvordan kan det skabe erhvervsmæssig vækst og offentlig gevinst

Digitaliseringsstrategien frem mod 2017 er OPI interessant? Hvordan kan det skabe erhvervsmæssig vækst og offentlig gevinst Digitaliseringsstrategien frem mod 2017 er OPI interessant? Hvordan kan det skabe erhvervsmæssig vækst og offentlig gevinst Offentlig-private innovationspartnerskaber (OPI): en tværsektoriel samarbejdsform,

Læs mere

Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014

Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014 Center for Politik og Organisation Politisk Service Team Dagsorden 25-08-2014 14/5104 Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014 Deltagere: Bente Borg Donkin, Politiker Birthe Bringsjord,

Læs mere

Støtte fra Erhvervspuljen til Aarhus Kommunes deltagelse i samarbejdet omkring MedTech Innovation Consortium gældende for en 3-årig periode.

Støtte fra Erhvervspuljen til Aarhus Kommunes deltagelse i samarbejdet omkring MedTech Innovation Consortium gældende for en 3-årig periode. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 2. oktober 2015 Støtte fra Erhvervspuljen til Aarhus Kommunes deltagelse i samarbejdet omkring MedTech Innovation Consortium

Læs mere

Strategisk arbejde med velfærdsteknologi. Specialkonsulent Anne Pagh Social & Sundhed

Strategisk arbejde med velfærdsteknologi. Specialkonsulent Anne Pagh Social & Sundhed Strategisk arbejde med velfærdsteknologi Specialkonsulent Anne Pagh Social & Sundhed Politisk og strategisk forankring 2 Vi vil mere med velfærdsteknologi! Borgerens gode liv Køre længere på literen Vækst

Læs mere

VelfærdsInnovation Sjælland

VelfærdsInnovation Sjælland VelfærdsInnovation Sjælland VIS Velfærdsteknologikonference 2015 Sørup Herregård, d. 4. marts 2015 Hasse Petersen, VelfærdsInnovation Sjælland www.vi-s.dk Udvælgelse og implementering af velfærdsteknologi

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

DM s kongres lørdag den 26. november og søndag den 27. november på Langelinie Pavillonen PROGRAM

DM s kongres lørdag den 26. november og søndag den 27. november på Langelinie Pavillonen PROGRAM DM s kongres 2016 lørdag den 26. november og søndag den 27. november 2016 på Langelinie Pavillonen PROGRAM Lørdag 26. november 10.00-10.50 Indregistrering, kaffe og croissanter 10.50-10.55 Velkomst og

Læs mere

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING?

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? Forskningsklinikken for sammenhængende rehabiliteringsforløb inviterer til eftermiddagsseminarer... KOMMENDE ARRANGEMENTER AFHOLDT Torsdag 7. februar

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten Metropol, SFI og, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten 1. Metropol, SFI og, forår 2017 Velfærdsmedieskolen handler om at få forskning

Læs mere

KONFERENCE FOR ORGANISATIONSBESTYRELSER Hotel Nyborg Strand Lørdag og søndag den 5. og 6. september 2015 ALMENT SAMFUNDS- ANSVAR

KONFERENCE FOR ORGANISATIONSBESTYRELSER Hotel Nyborg Strand Lørdag og søndag den 5. og 6. september 2015 ALMENT SAMFUNDS- ANSVAR KONFERENCE FOR ORGANISATIONSBESTYRELSER Hotel Nyborg Strand Lørdag og søndag den 5. og 6. september 2015 ALMENT SAMFUNDS- ANSVAR LØRDAG DEN 5. SEPTEMBER Kl. 10.00 10.15 Kl. 10.15 10.30 Kl. 10.30 11.15

Læs mere

Af Lena Brogaard, ph.d.-stipendiat ved Roskilde Universitet, og Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent ved Center for Offentlig Innovation

Af Lena Brogaard, ph.d.-stipendiat ved Roskilde Universitet, og Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent ved Center for Offentlig Innovation Hvilken værdi skaber offentlige-private innovationspartnerskaber? Af Lena Brogaard, ph.d.-stipendiat ved Roskilde Universitet, og Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent ved Center for Offentlig Innovation Udgangspunkterne

Læs mere

FOR. Silkeborg Kommune. Aftale om samarbejde mellem de faglige organisationer og Silkeborg Kommune på sundheds- og omsorgsområdet. Dansk Sygeplejeråd

FOR. Silkeborg Kommune. Aftale om samarbejde mellem de faglige organisationer og Silkeborg Kommune på sundheds- og omsorgsområdet. Dansk Sygeplejeråd Silkeborg Kommune Aftale om samarbejde mellem de faglige organisationer og Silkeborg Kommune på sundheds- og omsorgsområdet Underskrevet af de faglige organisationer og Silkeborg Kommune den 25. juni 2015

Læs mere