Temasessioner. Temasession 1a. Temasession 6a. Temasession 2a. Temasession 7a. Temasession 8a. Temasession 3a. Temasession 9a.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Temasessioner. Temasession 1a. Temasession 6a. Temasession 2a. Temasession 7a. Temasession 8a. Temasession 3a. Temasession 9a."

Transkript

1 Temasessioner Temasession 1a Fællesskabelse og samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Sundhedsdata i kommunerne nye muligheder i en digital virkelighed Nørrebros Runddel (CPH Conference). med Copenhagen Healthtech Cluster. Temasession 3a Hvilke ideer er de bedste? Enghave Plads (CPH Conference). med Københavns Kommune. Temasession 4a Unge stemmer nye veje til demokratisk deltagelse Tivoli (CPH Conference). med Netværket af Ungdomsråd. Temasession 6a Hvis velfærdsteknologi er svaret hvad er så spørgsmålet? Spisehuset (DGI-byen). med Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark. Temasession 7a Bedre velfærd med MED som strategisk partner? 3 (DGI-byens hotel). med FTF. Temasession 8a Virtual reality klar til rampelyset? Khora Virtual Reality (Høkerboderne 8, Kødbyen) med Khora Virtual Reality. Temasession 9a Fra udgift til investering: En guidet studietur til sociale investeringer Plenum (Øksnehallen). Sessionen arrangeres af Mandag Morgen. Temasession 5a Færrest mulige ud af arbejdsmarkedet med stress Hovedbanegården (CPH Conference). med Forsikring & Pension.

2 Temasession 1a Fællesskabelse og samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). Indspark, paneldebat og dialog i plenum. Indblik i og mulighed for at påvirke dagsordenen om at understøtte meningsgivende fællesskaber, der kan skabe lokal værdi. Medarbejdere og ledere på tværs af sektorer og organisationer, som interesserer sig for meningsgivende lokale fællesskaber. med VIA University College. Etableringen af lokale fællesskaber er kommet på dagsordenen igen. De lokale fællesskaber har været trængte de sidste år, og nu står vi over for opgaven med at revitalisere dem. I mange kommuner er der således fokus på, at lokalsamfundene i højere grad skal danne ramme for meningsgivende og identitetsskabende fællesskaber. Fællesskaberne samler og skaber identitet, og måske kan de også medvirke til at skabe værdi og håndtere sociale problemer? Men hvordan gøres dette, og hvem er de centrale aktører i sådanne processer? Skal kommunerne spille en central rolle? Skal de frivillige foreninger spille en central rolle? Skal fællesskabelse gøres til genstand for samskabelse? Eller skal de formelle organisationer ikke blande sig og i stedet lade borgerne selv tage ansvaret? På denne temasession vil disse og mange andre spørgsmål være afsæt for en åben dialog om kommunernes og de frivillige foreningers rolle og om fællesskabernes muligheder. Kom og vær med i debatten. Jens Ulrich, VIA University College og ekspert i samskabelse, styrer debatten og giver et faglig indspark. På scenen møder du Vibe Klarup, formand for Frivilligrådet og direktør i Hjem til Alle-alliancen, Ruth Gøjsen, forkvinde i Medborgerne, Maj Morgenstjerne Bek, sekretariatschef for Frivillighovedstad 2018, og Malene Bødker Leerberg, VIA University College og ekspert i design af brugerinddragelse.

3 Temasession 2a Sundhedsdata i kommunerne nye muligheder i en digital virkelighed Nørrebros Runddel (CPH Conference). Debat, indspark og refleksion i grupper. Indsigt i de muligheder og perspektiver, der ligger i brugen af sundhedsdata i kommunerne. Ledere og medarbejdere i kommuner, regioner og virksomheder, der arbejder med eller interesserer sig for sundhedsdata. med Copenhagen Healthtech Cluster. I takt med at kommunerne implementerer nye digitale omsorgssystemer, stiger mængden af data om borgerne. Men hvordan kan kommunerne bruge den store mængde data bedst? I denne session kan du få indsigt i gode eksempler på, hvordan man kan dele sundhedsdata på tværs af sektorer, og hvordan data kan føre til bedre opfølgning og organisering. Du kan også få indblik i, hvad virksomhederne er optaget af, når de udvikler systemer til kommunerne, og hvilke ønsker borgerne har til de nye systemer. Kom med, når vi spørger aktørerne på området, hvordan vi får det bedste ud af de muligheder, sundhedsdata giver. Mød Mette Harbo, digitaliseringschef i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning, Ole Stangegaard, kroniker, der på egen krop har oplevet at navigere i systemer, der ikke taler sammen, Jakob Kjellberg, professor og sundhedsøkonom i Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), og Henning Langberg, direktør i Copenhagen Healthtech Cluster, der skaber vækst hos virksomheder med fokus på fremtidens sundhedsudfordringer. Thomas Funding Therkildsen, politisk analytiker på TV 2 News, styrer debatten.

4 Temasession 3a Hvilke ideer er de bedste? Enghave Plads (CPH Conference). Faciliteret gruppearbejde med udgangspunkt i en konkret ide. Få afprøvet et redskab, der kan konkretisere din ide og indkredse, hvilke gevinster der kan realiseres og bruges i en businesscase. Ledere og medarbejdere, der interesserer sig for nye måder at arbejde med gevinstrealisering i udviklingsprojekter på. med Københavns Kommune. Mange udviklingsprojekter har udfordringer med at høste gevinsterne. Hvordan finder man ud af, hvilke ideer der skal ende ud i projekter? Innovationshuset i Københavns Kommune har i samarbejde med en række af kommunens forvaltninger udviklet en metode, som kvalificerer potentialet af ideer. På sessionen præsenterer Innovationshuset metoden og viser, hvordan man for eksempel kan anvende spil til at kvalificere sit investeringsforslag og sine ideer. Bliv klogere på, hvordan du sikrer den gode projektopstart og kommer hele vejen rundt fra ide til implementering når vi giver en visuel indføring i Gevinstrealiseringsspillet og Gevinstrundkørslen. Du vil også få præsenteret Gevinstværktøjet til at kvalificere dine gevinster, Involveringsværktøjet til involvering af de rigtige deltagere til tiden og Gevinstejermodellen. Kom og oplev, hvordan de nye greb kan bruges i arbejdet med gevinstrealisering, og vær med til at kvalificere debatten. Mød Diana Nielsen, innovationschef i Innovationshuset, Københavns Kommune, der leverer indflyvningen, og Innovationshusets gevinsteksperter, der introducerer dig for metoden.

5 Temasession 4a Unge stemmer nye veje til demokratisk deltagelse Tivoli (CPH Conference). Debat i fiskebowlen. Ideer til samarbejdet med unge og et nyt inspirationskatalog om unges samfundsengagement. Udviklingsansvarlige i kommuner og civilsamfundsorganisationer samt fag- og interesseorganisationer på børne- og ungeområdet. med Netværket af Ungdomsråd. I den offentlige debat hører man ofte, at nutidens danske unge er uengagerede. De bruger mere tid bag skærmen end på hinanden og samfundet. Stemmeprocenten er lav sammenlignet med andre aldersgrupper, og historisk få unge engagerer sig i politiske partier. Hos Netværket af Ungdomsråd (NAU) ved vi, at unge både kan og vil engagere sig i samfundet og tage del i demokratiet. Det sker dog ofte på nye måder, som ikke altid bliver anerkendt på lige fod med stemmeafgivelse eller medlemskab af et parti. Denne deltagelse er ikke en selvfølge. Derfor må vi sætte aktivt ind for at styrke de kommunale rammer for de unges demokratiske deltagelse, samtidig med at vi må begynde at anerkende de nye organiserings- og deltagelsesformer, som hastigt vinder frem. Mange velmenende kommunale politikere og embedsmænd arbejder for at understøtte de unges deltagelse. Men hvordan indretter vi bedst muligt indsatsen? Hvad fungerer og hvad gør ikke i samarbejdet med unge? Vær med, når vi sammen søger svar på, hvordan unge og kommunerne i fællesskab bedst sikrer den demokratiske deltagelse. Emilie Torp, formand for NAU, leverer indflyvningen, og Olav Hesseldahl, direktør og stifter af Ungdomsbureauet, giver sit bud på, hvordan vi sikrer unges engagement. Efterfølgende inviterer vi til debat med indspark fra spændende aktører på ungeområdet.

6 Temasession 5a Færrest mulige ud af arbejdsmarkedet med stress Hovedbanegården (CPH Conference). Korte oplæg og debat med de vigtigste aktører på feltet. En klar forståelse af, hvordan vi via en fælles indsats kan fremme fastholdelse på arbejdsmarkedet og forbedre indsatsen mod stress. Medarbejdere og ledere, som er nysgerrige på, hvordan vi skaber bedre rammer for et sundt arbejdsliv, med særligt fokus på håndtering af stress. med Forsikring & Pension. Som tryghedsleverandør er forsikrings- og pensionsbranchen med til at løse velfærdssamfundets udfordringer. Men for at det skal lykkes, er der behov for at knytte endnu tættere bånd med sundhedssystemet, kommunerne og arbejdsmarkedsparterne. En af de største udfordringer på arbejdsmarkedet er stress. Arbejdsgivere, kommuner og forsikrings- og pensionsselskaber mærker i høj grad konsekvenserne af stress blandt danskerne. Det er samtidig også disse aktører, der kan løse problemet. Men hvem skal konkret gøre noget? Hvordan skal det koordineres? Hvad virker? Vi inviterer til debat med sundhedspolitikere, eksperter og arbejdsgivere for at drøfte dilemmaerne, der knytter sig til den fælles interesse, at færrest mulige falder ud af arbejdsmarkedet. Undervejs i sessionen kan du opleve indspark fra og debat med blandt andre Jacob Winther, direktør i Forsikring & Pension, Christian Gaden Jensen, leder af Center for Psykisk Sundhedsfremme ved Københavns Universitet, og Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Mette Walsted Vestergaard styrer slagets gang.

7 Temasession 6a Hvis velfærdsteknologi er svaret hvad er så spørgsmålet? Spisehuset (DGI-byen). Workshop med videoindspark, refleksion og fælles debat. Perspektiv på, hvordan velfærdsteknologi kan være med til at løfte plejeopgaven, og inspiration til, hvad det kræver at udnytte potentialerne. Ledere, medarbejdere og producenter, som interesserer sig for, hvordan velfærdsteknologi kommer bedre på banen i fremtiden. med Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark. Alle er enige om, at vi står over for en stor samfundsopgave med flere plejekrævende ældre og færre hænder men hvordan løser vi bedst den opgave? Der er ingen tvivl om, at varme og kloge hænder spiller en stor rolle i opgaveløsningen. Men hvordan sikrer vi, at velfærdsmedarbejder og velfærdsteknologi går hånd i hånd, så vi får det optimale udbytte af begge dele? Bland dig i debatten og giv dit besyv med, når vi forsøger at komme tættere på, hvilken rolle velfærdsteknologi egentlig spiller, når målet er at frigøre arbejdskraft, lette arbejdsbyrden for personalet og øge kvaliteten og trygheden for borgerne. Og bliv klogere på, hvilke kompetencer fremtidens velfærdsmedarbejdere skal have for at kunne løfte opgaven med at bruge velfærdsteknologien bedst muligt. Astrid Læssø, partner i Udviklingsbureauet BETA, styrer slagets gang med input fra SOSU Nord, som de sidste fem år har drevet Future Lab, et test- og implementeringscenter for de nyeste velfærdsteknologier, Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, som har særligt fokus på brug af simulationsudstyr i undervisningen, og SOSU Fyn, som igennem en årrække har opbygget konkrete erfaringer med innovations- og læringsteknologi.

8 Temasession 7a Bedre velfærd med MED som strategisk partner? 3 (DGI-byens hotel). Oplæg og debat i panelet og med salen. Inspiration til arbejdet med at udvikle kerneopgaven gennem strategisk samarbejde i MED. Ledere og medarbejdere med interesse for at styrke samarbejdet mellem ledere, medarbejdere og faglige organisationer. med FTF. Nye undersøgelser fra Center for Offentlig Innovation (COI) og regeringens Ledelseskommission har afdækket, at der er et stort potentiale i at styrke samarbejdet med medarbejderne og de faglige organisationer om at udvikle den offentlige sektor. Men hvordan kan samarbejdet mellem ledere og medarbejdere styrkes, så det både bidrager til at udvikle kerneopgaven, at skabe styring med plads til faglighed og at undgå overflødig dokumentation? Hvilken rolle kan MED-systemet spille? Og hvordan kan det strategiske samarbejde i MED i kommuner og regioner styrkes? FTF arbejder på at udvikle en ny og mere effektiv styring af den offentlige sektor, hvor ledere og medarbejdere samarbejder om at udvikle kerneopgaven. Derfor sætter vi disse centrale spørgsmål og mange flere til debat. Lotte Bøgh Andersen, professor på Aarhus Universitet og medlem af regeringens Ledelseskommission, leverer indflyvningen og får selskab af: Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup Kommune Lisbeth Schrøder, ledende fysioterapeut i Region Sjælland og formand for Danske Fysioterapeuters Lederråd Anders Liltorp, næstformand i Hoved-MED og formand for Rødovre Lærerforening Charlotte Vallys, næstformand i Virksomheds-MED på Rigshospitalet og fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne.

9 Temasession 8a Virtual reality klar til rampelyset? Khora Virtual Reality (Høkerboderne 8, Kødbyen). Praktisk afprøvning af virtual reality, lyntaler og debat. Indblik i, hvilke muligheder virtual reality giver både på de kommunale og regionale velfærdsområder. Medarbejdere og ledere fra ældre-, social-, skole- eller sundhedsområdet, der er nysgerrige på, hvordan virtual reality kan benyttes til at skabe værdi for borgere og patienter. med Khora Virtual Reality. Virtual reality har de seneste år fået luft under vingerne. Men hvad er potentialerne i teknologien på velfærdsområdet? På denne temasession er der mulighed for at prøve teknologien på egne sanser og vende mulighederne i virtual reality med nogle af de førende eksperter på området. Thomas Saaby Noer fra Khora Virtual Reality vil igennem konkrete cases give sit bud på, hvordan virtual reality kan skabe reel værdi på områder som angstbehandling, sygehusbyggeri, smertedistraktion og ældreområdet. VR-projektkoordinator for Behandlingsskolerne Anne Kristine Schwartzbach vil fortælle om, hvordan Behandlingsskolerne har brugt virtual reality som en del af behandlingen af skolevægring og angstproblematikker hos skolebørn. Klinikchef Søren Benedikt Pedersen fra Cool Kids vil fortælle om, hvordan virtual reality kan understøtte eksponeringsterapi til børn og unge. Og Jonas Winther Kvist fra Khora Care fortæller, hvordan de skaber sociale VR-oplevelser til plejecentre, hvor flere kan opleve det samme i virtual reality samtidig, og hvor plejer og pårørende kan følge med i, hvad den ældre eller demente oplever i VR-universet. KHORA

10 Temasession 9a Fra udgift til investering: En guidet studietur til sociale investeringer Plenum (Øksnehallen). Korte oplæg, perspektivering, spørgsmål og debat. Indsigt i tilgange til og erfaringer med sociale investeringer. Ledere og medarbejdere i offentlige og private organisationer. Sessionen arrangeres af Mandag Morgen. mandagmorgen I de seneste år er sociale investeringer vokset frem som en ny tilgang til sociale indsatser i Danmark og ikke mindst til finansieringen heraf. Sociale investeringer har potentiale til at nedbryde silotænkning mellem forvaltninger og budgetter, sikre langsigtede økonomiske og socialpolitiske prioriteringer og ikke mindst flytte forståelsen af den offentlige velfærdsfinansiering fra passive udgifter til aktive investeringer. En række danske kommuner er allerede i gang med at foretage sociale investeringer og dermed gøre udgiftsposter til investeringsmuligheder, og flere kommuner forventer, at de i de kommende år vil gå samme vej. Men forvirringen er stor, og der tales om alt fra Heckmann-kurver og forebyggende indsatser til businesscase-beregninger, impact bonds og kapitalfonde. Med denne temasession inviterer Mandag Morgen på en studietur rundt i landet for at høre om erfaringerne med sociale investeringer i danske kommuner. Vi besøger blandt andre Jette Søndergaard, der er chef for forretningsudvikling i Herning Kommune, og Kenneth Andersen, der er centerchef for økonomi i Ishøj Kommune. Turen skydes i gang med en kort introduktion til sociale investeringer og guides af Mandag Morgens direktør, Lisbeth Knudsen, og Knud Aarup, som er formand for Socialpolitisk Forening og tidligere direktør i Socialstyrelsen.

PROGRAM. mandagmorgen

PROGRAM. mandagmorgen PROGRAM mandagmorgen Øksnehallen Øksnehallen Toiletter Toiletter Toiletter Toiletter 7 8 9 11 1011 9 7 8 29 295 53 31 1 30 306 64 42 2 12 12 13 13 10 Udgang til Udgang til CPH Conference CPH Conference

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd, disruptet Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Styrket indsats hvordan løser vi de mest komplekse problemer? Hovedbanen

Læs mere

Guide til workshopholdere

Guide til workshopholdere Guide til workshopholdere På Velfærdens Innovationsdag 2012 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd tænkt forfra Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Spred de gode løsninger Nørrebros Runddel (CPH Conference). med Center

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Fra ny viden til bedre løsninger på det sociale område Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a Offentlig-privat velfærd i 2025 opgør med vanetænkningen Sankt Hans Torv

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Aarhus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Århus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

DEMENS OG TEKNOLOGI. Hvad kan vi, hvad må vi, og hvad vil vi? Et TEMAMØDE om, hvordan vi bruger ny teknologi optimalt i vores sundhedsprofessionelle

DEMENS OG TEKNOLOGI. Hvad kan vi, hvad må vi, og hvad vil vi? Et TEMAMØDE om, hvordan vi bruger ny teknologi optimalt i vores sundhedsprofessionelle Hvad kan vi, hvad må vi, og hvad vil vi? Et TEMAMØDE om, hvordan vi bruger ny teknologi optimalt i vores sundhedsprofessionelle indsats for demente Tirsdag den 29. maj 2018 Kl. 10 14 på Esbjerg Kommunes

Læs mere

En mere sammenhængende offentlig sektor

En mere sammenhængende offentlig sektor En mere sammenhængende offentlig sektor Medlemmerne af udfordringspanelerne Formand Claus Juhl, Direktør, Forskel Ole P. Kristensen, forhenværende professor, Aarhus Universitet Karen Stæhr, Sektorformand,

Læs mere

Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport

Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport Velfærdsteknologi Vejen kommune drømme og forventninger! Den 13.11 afholdt Vejen Kommune temadag omkring velfærdsteknologi. Dagens overskrift lød: Drømme

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Kulturændringer er nøglen til succesfuld samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Styring i forandring hvad gør vi

Læs mere

Der har været travlt, og et af de områder, der har optaget os er brugen af Virtual Reality ind i undervisningen.

Der har været travlt, og et af de områder, der har optaget os er brugen af Virtual Reality ind i undervisningen. Sådan bruger vi Virtual Reality og læs mere hvad, vi har i støbeskeen Oktober 2018 Kære alle Nu er det et halvt år siden, at Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark blev indviet, og siden er der

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Fremtidens styring af den kommunale velfærd Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Ny velfærd stiller nye krav til lederne Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Hvordan gør vi fremtidens udbud mere smarte? Konkurrence- og forbrugerstyrelsen d. 10. dec. kl. 9-12

Hvordan gør vi fremtidens udbud mere smarte? Konkurrence- og forbrugerstyrelsen d. 10. dec. kl. 9-12 Hvordan gør vi fremtidens udbud mere smarte? Konkurrence- og forbrugerstyrelsen d. 10. dec. kl. 9-12 Hvad er Innovative Offentlige Indkøb? Der er mange måder at regne på 2 Innovative indkøb er et højaktuelt

Læs mere

Notat. BORGMESTERENS AFDELING HR Aarhus Kommune. Kommunikationsplan for lancering af debatoplægget Kommune forfra Aarhus gentænker velfærden

Notat. BORGMESTERENS AFDELING HR Aarhus Kommune. Kommunikationsplan for lancering af debatoplægget Kommune forfra Aarhus gentænker velfærden Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Magistraten Drøftelse Kommunikationsplan for lancering af debatoplægget Kommune forfra Aarhus gentænker velfærden I forlængelse af drøftelsen af debatoplægget Kommune

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Hvem er mest syg dig eller systemet? Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Samskabelse af velfærd på tværs af sektorer Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK?

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE Tirsdag den 12. november 2013 kl. 9.30-16.15 Sted: Docken Færgehavnsvej 35, 2100 Kbh Ø 2013 CIVILSAMFUNDET

Læs mere

En mere sammenhængende offentlig sektor

En mere sammenhængende offentlig sektor En mere sammenhængende offentlig sektor Medlemmerne af udfordringspanelerne Formand Claus Juhl, Direktør, Forskel Ole P. Kristensen, forhenværende professor, Aarhus Universitet Karen Stæhr, Sektorformand,

Læs mere

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Bedre brug af danske sundhedsdata er afgørende for fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november Gazellekåringer. Program 2016 København, onsdag 30. november Gazellekåringer Velkommen til årets gazellekåringer, hvor vi fejrer landets bedste virksomheder for 22. år i træk Vi jagter Danmarks rollemodel

Læs mere

HVAD ER ET GODT ÆLDRELIV?

HVAD ER ET GODT ÆLDRELIV? KL S DEBATOPLÆG OM ET GODT ÆLDRELIV MARTS 2019 DEBATOPLÆG HVAD ER ET GODT ÆLDRELIV? SAMLING AF DEBATSPØRGSMÅL 2 Forord KL 1. udgave, 1. oplag 2019 Produktion: Kommuneforlaget A/S Design: e-types Tryk:

Læs mere

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019 Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre 2019-2021 Endelig version, september 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 DRØMMEN VIL NÅ 4 FREMFÆRD SUNDHED & ÆLDRE

Læs mere

Ny visionspolitik for aktivt medborgerskab i Randers Kommune

Ny visionspolitik for aktivt medborgerskab i Randers Kommune Vedrørende: Procesplan for udarbejdelse af politik for aktivt medborgerskab Sagsnavn: Ny politik for aktivt medborgerskab Sagsnummer: 00.01.00-G00-91-14 Skrevet af: Line Bøgelund Sand Forvaltning: Social

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Når socialpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune. Temasession 2a Samskabelse viser

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden UDVIKLINGS- HOSPITAL BORNHOLM KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM DEN 25. APRIL 2018 FORORD Fremtidens sundhedsvæsen skal i højere grad styre efter

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Læringsmiljøer og uddannelseskultur i det moderne sundhedsvæsen

Læringsmiljøer og uddannelseskultur i det moderne sundhedsvæsen Læringsmiljøer og uddannelseskultur i det moderne sundhedsvæsen 11. december kl. 8.30-16.00 i DGI-byen (CPH-Conference) Hvordan kan Region Hovedstaden fortsat være en attraktiv, innovativ arbejdsplads

Læs mere

Politisk model - DIS modellen Digitalisering, innovation og samskabelse

Politisk model - DIS modellen Digitalisering, innovation og samskabelse Politisk model - DIS modellen Digitalisering, innovation og samskabelse DIGITALISERING INNOVATION SAMSKABELSE Vi skaber sammen! Leverance 1 og 2 fra Opgaveudvalget om Innovation, januar 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjylland Forord Missionen for Region Midtjylland er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand.

Læs mere

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder v/ Christian Brix, projektleder, Væksthus Hovedstadsregionen 05-10-2016 2 Et Væksthus i hver region 5 væksthuse

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere?

Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere? Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere? Vi går på tværs af sektorer Vi sætter sund mad på de professionelles dagsorden Vi samler kræfterne om sund mad Vi står altid på viden Hvem er Rådet for

Læs mere

Sker der reel samskabelse i din kommune? Anne Tortzen

Sker der reel samskabelse i din kommune? Anne Tortzen Sker der reel samskabelse i din kommune? Anne Tortzen Hvem er jeg? Forsker erhvervs PhD (RUC/UKON): Samskabelse i kommunale rammer Rådgiver om borgerinddragelse og samskabelse - Leder af Center for Borgerdialog

Læs mere

Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling

Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling Skab sammenhæng og synergi mellem mål, handleplan og et procesorienteret ledelsessystem Skab udvikling på baggrund af bevidst styring

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

Session C: Borgeren som samarbejdspartner

Session C: Borgeren som samarbejdspartner Session C: Borgeren som samarbejdspartner Først vil vi aktivere Jer! 2 Program Intro - Rammesætning: Hvad er samskabelse - Kort intro til Fremfærd Fremfærd særlige behov - Fremfærd Særlige Behov 5 projekter

Læs mere

Program Velfærd. Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! / Centralværkstedet i Aarhus

Program Velfærd. Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! / Centralværkstedet i Aarhus Program Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! Centralværkstedet i Aarhus Årskonferencen handler om velfærd. Vi sætter fokus på hvordan de boligsociale indsatser bidrager til

Læs mere

Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017

Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017 Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017 Gentofte Kommune Robusthed 2 Program: Præsentation og introduktion arbejdsplads\tr Hvad er organisatorisk robusthed for jer? Oplæg: Organisatorisk robusthed

Læs mere

Ledelse og koordinering omkring komplekse udfordringer Carsten Hornstrup

Ledelse og koordinering omkring komplekse udfordringer Carsten Hornstrup Ledelse og koordinering omkring komplekse udfordringer Carsten Hornstrup carsten@joint-action.dk Overblik - Fra sammenhængsreform til kommunal virkelighed - Sammenhængende indsatser erfaringer fra forskning

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

BØRN & UNGE TOPMØDE 2019 #BUTM2019

BØRN & UNGE TOPMØDE 2019 #BUTM2019 BØRN & UNGE TOPMØDE 2019 #BUTM2019 Temamøde 3 Hvilken rolle kan frivilligområdet spille i forhold til at skabe social mobilitet for udsatte børn og unge? Helikoptertur hen over frivillighed, unge, kommuner

Læs mere

Den bedste hjemmepleje

Den bedste hjemmepleje Ældre og Sundhed Den bedste hjemmepleje og sygepleje Kontinuitet, genkendelighed og høj kvalitet Inspirationskatalog Som led i indsatsen Kontinuitet, genkendelighed og høj kvalitet inviterede Hillerød

Læs mere

Visioner for Den Sociale Investeringsfond. Karen Hækkerup Formand for Den Sociale Investeringsfond

Visioner for Den Sociale Investeringsfond. Karen Hækkerup Formand for Den Sociale Investeringsfond Visioner for Den Sociale Investeringsfond Karen Hækkerup Formand for Den Sociale Investeringsfond Formålet! Udbrede og udvikle tidlige og helhedsorienterede indsatser på de større velfærdsområder Give

Læs mere

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG Holbæk Kommune har en klar ambition om at styrke dialogen om den politiske retning og inddrage borgere, brugere og virksomheder i udviklingen af politikker og løsninger.

Læs mere

De frivillige som element i kommunernes strategi for vækst og velfærd

De frivillige som element i kommunernes strategi for vækst og velfærd De frivillige som element i kommunernes strategi for vækst og velfærd Bjarne Ibsen Professor og forskningsleder Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Store politiske

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør Koncernchef og

Læs mere

SmartCare. CareWare 2012. Bedre arbejdsliv i velfærdssektoren. Nu.

SmartCare. CareWare 2012. Bedre arbejdsliv i velfærdssektoren. Nu. SmartCare CareWare 2012 Bedre arbejdsliv i velfærdssektoren. Nu. Udstilling 18. april 2012 International konference, udstilling, workshop og netværk 19. april 2012 CareWare 2012, SmartCare Sundheds-, velfærds-

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan. Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet.

Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan. Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet. Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet. Center for Frivilligt Socialt Arbejde CFSA er det nationale videns-, kompetence og udviklingscenter

Læs mere

DEMENSRUMMET 2015 FIRE EKSLUSIVE TEMADAGE FOR UDVALGTE KOMMUNER, REGIONER OG PRIVATE AKTØRER

DEMENSRUMMET 2015 FIRE EKSLUSIVE TEMADAGE FOR UDVALGTE KOMMUNER, REGIONER OG PRIVATE AKTØRER DEMENSRUMMET 2015 FIRE EKSLUSIVE TEMADAGE FOR UDVALGTE KOMMUNER, REGIONER OG PRIVATE AKTØRER FINDE DE FÆLLES UDFORDRINGER OG LANGSIGTEDE LØSNINGER Demensalliancen kæmper for et demensvenligt Danmark. Vi

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Luk dit ledelsesrum op et spørgsmål om tillid! Plenum (Øksnehallen) med FTF. Temasession 2b Skaber politiske eksperimenter bedre velfærd? Sankt Hans Torv (CPH Conference)

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Danske Regioners arbejdsgiverpolitik

Danske Regioners arbejdsgiverpolitik 05-12-2014 Danske Regioners arbejdsgiverpolitik Danske Regioners vision som arbejdsgiverorganisation er at: Understøtte opgavevaretagelsen Danske Regioner vil skabe de bedste rammer for regionernes opgavevaretagelse

Læs mere

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016 Borgerdialog og MED-møde Budgetproces 2016 Frederikssund Kommune Budget 2016 Frederikssund Kommune skal til enhver tid drives så effektivt som muligt til glæde for alle borgere og virksomheder. Den aktuelle

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK V. PIA FÆRCH (PAH@KL.DK) KONTORCHEF, KL 1 FÆLLESKOMMUNAL DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 UDGANGSPUNKT FOR DEN NYE STRATEGI Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015 Fælles beslutnings- og

Læs mere

Fællesskab, sammenhæng og forenkling

Fællesskab, sammenhæng og forenkling Strategi 2018 Fællesskab, sammenhæng og forenkling Region Nordjylland skal sikre borgerne bedre kvalitet, øget faglighed og driftsøkonomisk bæredygtighed inden for alle tre sektorer; Sundhed, Specialsektoren

Læs mere

STRATEGISK BYLEDELSE for politikere

STRATEGISK BYLEDELSE for politikere STRATEGISK BYLEDELSE for politikere 1 STRATEGISK BYLEDELSE FOR POLITIKERE strategisk byledelse for politikere er et nyt tværfagligt kompetenceudviklingsprogram, som sætter fokus på strategisk lederskab

Læs mere

Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar Museerne nye samarbejder

Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar Museerne nye samarbejder Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar 2015 Museerne nye samarbejder For at fastholde og udvikle museernes relevans og evne til at aktualisere de samfundsmæssige forandringer, kan vi med fordel

Læs mere

Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle

Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle, professor Center for Industriel Produktion, Aalborg Universitet

Læs mere

PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed. Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København

PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed. Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København PROGRAM Kl. 8.15-9.00 Registrering og morgenmad Kl. 9.00-9.15 Velkomst v. Sophie

Læs mere

Tillid til medarbejdernes faglige vurdering Risikovillighed - vilje og mod til at afprøve nye ting Forebyggelse Borgernes perspektiv, deres ønsker og ressourcer i centrum Samarbejde på tværs Det gode liv

Læs mere

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD KL Indholdsfortegnelse JANUAR 2018 Ansøgertyper i Teknik og Miljø 1 FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD 2 Indhold Ansøgertyper i Teknik og Miljø KL Weidekampsgade 10

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi

Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for digitalisering og teknologi Mødetidspunkt 12-03-2018 18:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.45 Tilstede:

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

EN BY MED PLADS TIL ALLE

EN BY MED PLADS TIL ALLE BY MED PLADS TIL ALLE SOCIALSTRATEGI 2018 BY MED PLADS TILINDHOLD ALLE 4 8 VÆRDIGT HELSTØBT OG LANGSIGT LØSNING SELVSTÆNDIGT SUND OG FAGLIGT STÆRK ORGANISATION 6 10 INTRODUKTION København skal være en

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Aktiv hele Livet. Indledning. Beskrivelse af indhold. Holbæk i Fællesskab, Budgetcamp - Budget Omstillingsgruppens principper og anbefalinger

Aktiv hele Livet. Indledning. Beskrivelse af indhold. Holbæk i Fællesskab, Budgetcamp - Budget Omstillingsgruppens principper og anbefalinger Aktiv hele Livet Indledning Omstillingsgruppens principper og anbefalinger Paradigmeskift i velfærden Omstillingsgruppen foreslår, at det bærende princip i den fremtidige velfærd er, at alle har ret til

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden)

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) 1 Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) 2 Hvorfor skal vi spare på arbejdskraften? >Den demografiske udvikling medfører en øget efterspørgsel efter offentlig service >Rekrutteringsvanskeligheder

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll Deltagere: Ole Hansen, Jakob Drachmann Haag, Mogens Mika, Martin Mølgaard Ravn, Flemming Kvist Andersen, Brian Molberg, Kim Møller, Jesper Ran Pedersen,

Læs mere

2017 STRATEGISK RAMME

2017 STRATEGISK RAMME 2017 STRATEGISK RAMME FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med

Læs mere

Frivillighedspolitik. Kommuneqarfik Sermersooq

Frivillighedspolitik. Kommuneqarfik Sermersooq Frivillighedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Vision... 4 Frivilligt socialt arbejde... 4 Mål for Kommuneqarfik Sermersooqs Frivillighedspolitik... 5 Strategi for Frivillighedspolitikken...

Læs mere

DEMENSSTRATEGI I HOLBÆK KOMMUNE SAMMEN OM DEMENS

DEMENSSTRATEGI I HOLBÆK KOMMUNE SAMMEN OM DEMENS DEMENSSTRATEGI I HOLBÆK KOMMUNE 2019-2023 SAMMEN OM DEMENS 2 Forord Den strategi, som du sidder med i hænderne her, er resultatet af et grundigt arbejde. Strategien tager sit udgangspunkt i Holbæk Kommunes

Læs mere

Samarbejde om Kerneopgaven

Samarbejde om Kerneopgaven Samarbejde om Kerneopgaven Hvor går grænsen Psykisk arbejdsmiljø 2019 ved Ole H. Sørensen og Karin Thomassen (SPARK) Indhold på workshoppen 1. Lidt om SPARK, vores forløb og opgave 2. Oplæg om kerneopgaven

Læs mere

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION DORTHE KUSK AFDELINGSCHEF, VÆKSTFORUM OG ERHVERVSUDVIKLING 1 SYDDANSK VÆKSTFORUM Sundheds- og velfærdsløsninger

Læs mere

Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet

Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet Den aktive borger hvordan flere borgere kan spille en større rolle i velfærdssamfundet Titel på foredrag Program 11.20 Den aktive borger baggrund og udvalgte nedslag v. Astrid Læssø, projektchef, og Morten

Læs mere

Snapshots - Metodeworkshop med fart over feltet. Randers Sundhedscenter -tirsdag d. 17. marts 2009

Snapshots - Metodeworkshop med fart over feltet. Randers Sundhedscenter -tirsdag d. 17. marts 2009 Snapshots - Metodeworkshop med fart over feltet Randers Sundhedscenter -tirsdag d. 17. marts 2009 Anne Bøgh Fangel, projektleder Introduktion Bød velkommen og introducerede dagens forløb og projektets

Læs mere

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger Forum for social innovation Netværk og viden til nye velfærdsløsninger 1 Vi bringer viden i spil Hvad er Forum for social innovation? Social innovation handler om at skabe nye og bedre velfærdsløsninger

Læs mere

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM D. 25. APRIL 2018 FORMIDDAG - PLENUM 09.00-09.10 Velkommen ved moderator Trine Sick 09.10-09.35 Velkomst ved

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

Grøn omstilling - nye muligheder for Grønland

Grøn omstilling - nye muligheder for Grønland Grøn omstilling - nye muligheder for Grønland CSR Greenland, Grønlands Erhverv og Kommuneqarfik Sermersooq inviterer til konference med fokus på grøn omstilling og nye muligheder for Grønland. Onsdag d.

Læs mere

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Det Gode Liv - Velfærdsteknologi for dig Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Indhold Hvad er velfærdsteknologi? Velfærdsteknologi til fremtidens udfordringer Det gode liv for borgeren og det gode arbejdsliv

Læs mere