Kommunernes Skolebiblioteksforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommunernes Skolebiblioteksforening"

Transkript

1 Kommunernes Skolebiblioteksforening Generalforsamling den 6. maj 2011 Formandens beretning - mundtlig del Den skriftlige beretning er jo et tilbageblik på denne hovedbestyrelses første regeringsår. Her i den mundtlige del vil jeg kigge fremad og give jer nogle bud på, hvad foreningens fokusområder er i det kommende år. Som nævnt i den skriftlige del behandlede hovedbestyrelse, fagligt udvalg og personale 4 fokusområder på seminaret i september sidste år. Fokusområderne endte med at blive Læsning, undervisningsmidler og læring, Integrerede biblioteker/samarbejde, Kommunebesøg og Fremtidens formidling/medier. Disse fokusområder vil vi fortsat arbejde med. Først og fremmest vil vi fortsætte rækken af kommunebesøg, som efter min mening bør prioriteres meget højt, fordi det giver et meget stort udbytte for begge parter. Besøgsrækken til folketingets skolepolitiske ordførere vil vi også fortsætte og der bliver rigeligt at se til, fordi vi jo ved, at der vil komme et folketingsvalg på et eller andet tidspunkt, og når det har været der, kan vi begynde forfra. Men det er kun godt, for jo flere vi får talt med, jo stærkere kan vi komme igennem med vores budskab. Synlighed Det har været og er stadig meget vigtig for hovedbestyrelsen at foreningen er synlig. Vi vil derfor også det kommende år have meget fokus på, at foreningen er genkendelig i alt, vi udsender. Derfor arbejder vi på at få en slags designmanual, der sikrer ensartethed i såvel elektronisk som trykt materiale, så vi bliver genkendt, og man kan se, hvorfra materialet kommer. På hovedbestyrelsens møde her lige inden årsmødet blev det første udkast fremlagt, og nu vil sekretariatet og trykkeriet arbejde videre efter vores kommentarer, så det vil ikke vare længe, før vi kan arbejde efter det nye koncept. Nu jeg taler om formidling, er der endnu en side, jeg ikke har omtalt. Nemlig foreningens hjemmeside, som vi også gerne vil føre up-to-date og tilføre mere dynamik. Der har her i foråret været en række indledende møder med blandt andre Danmarks Biblioteksforening, som er i færd med at udarbejde en helt ny hjemmeside, fordi der måske kunne være en idé i at hægte sig på deres arbejde. Der er endnu ikke kommet noget konkret ud af det, men det, vi skal arbejde videre på, er at oprette en vidensdatabase med bl.a. erfaringer fra udviklingsprojekter, så forhåbentlig vil jeg i min beretning på næste generalforsamling kunne fortælle en hel masse om vores nye, fantastiske hjemmeside.

2 Netværk Markedsføringsmæssigt arbejder vi også meget i netværk for at fastholde og tiltrække medlemmer. Foreningen har også nogle gode og tætte samarbejdspartnerne, som vi kan trække på i forskellige sammenhænge, både hvad angår indsamling af viden og formidling af vores budskaber. Vores vigtigste samarbejdspartnere er helt klart Danmarks Skolebibliotekarer og Danmarks Biblioteksforening, men vi arbejder hele tiden på at udvide netværket og inddrage nye partnere i vores arbejde. Her tænker jeg blandt andet på it-vejlederne, som mere og mere bliver en integreret del af skolebiblioteket. Og jeg tænker på skolelederne, som får større og større betydning for skolebibliotekernes arbejde. Der, hvor skolebiblioteket har lederens bevågenhed, har det de bedste betingelser for udvikling. Det så vi også i går, hvor det i forbindelse med kåringen af Årets Skolebibliotek var tydeligt, at netop skoleledelsens direkte samarbejde med skolebiblioteket var årsagen til, at netop disse tre er så godt på vej ind i fremtiden. Derfor tror jeg også, det har været en rigtig god satsning med vores stand på skoleledernes årsmøde. I fremtiden vil netop skolelederne være dem, der skal tale skolebibliotekernes sag, og derfor må vi være synlige overfor netop denne gruppe. Det netværk skal vi pleje og prøve at udbygge. 2 Indflydelse Der ud over prøver vi fra foreningens ledelse at deltage i relevante aktiviteter i forskellige sammenhænge. Det gør vi dels for at udbygge vores netværk og dels for at fremme foreningens muligheder for indflydelse. For at nævne et eksempel har vi deltaget i en konference om oprettelsen af netportalen Danskernes Digitale Bibliotek, fordi det er vigtigt at sikre fri og lige adgang til al information, udanset om man er borger eller skoleelev. I denne sammenhæng har foreningen sin berettigelse, fordi vi er til stede og siger skole, hver gang nogen siger bibliotek. Vi vil følge det videre arbejde med netportalen tæt for at være med til at sætte vores aftryk på det endelige resultat, så skolerne ikke kommer til at være udenfor. En netportal, som allerede eksisterer, er Palles Gavebod, som er børnebibliotekernes fælles tiltag overfor tweens de 9-12 årige. Her har det lige siden lanceringen af demoversionen på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde sidste år underet os, hvor skolebibliotekerne var henne i den forbindelse. Det er trods alt skolebibliotekerne, der har eleverne, og dermed dem, der kan være med til at bære portalen frem. Det har vi også nævnt over for Styrelsen for Bibliotek og Medier, der står bag oprettelsen af portalen, flere gange. Derfor var det også en stor glæde, da vi sammen med Danmarks Skolebibliotekarer og en repræsentant for Undervisningsministeriet i foråret blev inviteret med til et møde i Styrelsen for Bibliotek og Medier, fordi portalens hovedredaktion gerne ville inddrage skolerne.

3 På mødet kom der mange gode forslag på bordet, og noget af det, hovedredaktionen fremover vil arbejde på, er at sætte mere fokus på synliggørelse af fagbøger og at formidle, så det også appellerer til læsesvage børn. Endvidere blev det foreslået at nedsætte et børnepanel, der jævnligt skal give kvalitativ feedback på sitets indhold og funktioner. Det bliver spændende at se, hvilke ændringer der vil komme i gaveboden, og vi vil naturligvis gerne blive ved med at deltage i sparringen om sitet, så også det kan blive en del af skolernes hverdag. Af andet netværkssamarbejde, hvor vi gør og forsat skal gøre vores indflydelse gældende, vil jeg blot nævne Biblioteksparaplyen, hvor repræsentanter fra alle landets biblioteksorganisationer gensidigt orienterer om deres arbejde og koordinerer fælles tiltag. Endelig vil jeg nævne, at jeg her i juni måned skal deltage i en paneldebat på en nordisk samarbejdskonference, hvor jeg blandt andet skal fortælle om foreningens arbejde. Det giver en god mulighed for også at få spredt information om foreningen uden for landets grænser. 3 Udvikling Der er altså mange steder, hvor foreningen har mulighed for at gøre sin indflydelse gældende, og mange steder, hvor der bliver vist opmærksomhed og interesse for skolebibliotekerne og deres virke og udvikling. Men der er også områder, hvor vi kunne ønske mere opmærksomhed og interesse. Min oplevelse efter det første år som formand er, at der ikke er mange skolepolitikere, der bruger meget energi på at sikre udviklingen af skolebibliotekerne - skolens pædagogiske udviklingscenter. Som en integreret og oftest velfungerende del af skolens hverdag er skolebiblioteket ikke noget, der syner i det skolepolitiske landskab, hvor besparelser, rationaliseringer, skolelukninger og -sammenlægninger er det, der løber med det meste af opmærksomheden. Derfor er der ikke mange lokale midler til rådighed til nye tiltag, der kan bringe udviklingscentrene endnu videre. Det er altså vigtigt at skaffe midler til udvikling og udviklingsprojekter andre steder fra. Derfor er det rigtig godt, at der fra statens side afsættes midler til netop dette formål, nemlig med Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker, der administreres af Styrelsen for Bibliotek og Medier. En udviklingspulje, der er afsat til udvikling i hele landet og skulle man tro til fælles glæde for hele landet. Altså en pulje, som skal sikre, at resultaterne fra gennemførte udviklingsprojekter kommer alle til gode, så vi - populært sagt ikke skal blive ved med at opfinde de samme dybe tallerkener og det samme varme vand. Min undren var derfor stor, da vi i forbindelse med mødet om de ansøgninger, der var indkommet om skolebiblioteksformål, og som Undervisningsministeriet giver indstilling om, kunne konstatere, at der ikke var kommet særlig mange ansøgninger, og kun en enkelt fra en landsdækkende organisationer, nemlig Kommunernes Skolebiblioteksforening men denne ansøgning opnåede desværre ikke tilskud. Måske var den ikke god nok?

4 Men min undren blev dog meget større, da vi senere erfarede, at der praktisk talt ikke var deltagelse af landsdækkende organisationer i ét eneste af de projekter, som opnåede støtte, da ansøgningerne blev behandlet i udviklingspuljens overordnede udvalg. HVORFOR? Som jeg har skrevet i mine bemærkninger i et nummer af Børn & Bøger kræver det en del kræfter at få spredt erfaringerne fra de enkelte udviklingsprojekter effektivt ud til den enkelte skole i den enkelte kommune. Erfaringerne og resultaterne bliver ofte blot formidlet via forskellige hjemmesider, herunder Styrelsen for Bibliotek og Mediers egen. Men det er altså ikke nok. Det er passiv information. Hvor mange mon har tid til at surfe rundt på forskellige hjemmesider for at se, om der skulle være sket noget nyt og spændende? Hvor mange mon regelmæssigt går ind på styrelsens hjemmeside for at kigge afrapporteringer igennem for at finde inspiration? Næppe mange, vil jeg tro. Derved går mange glip af meget. For at sprede erfaringerne effektivt er det nødvendigt at gøre en aktiv indsats. En indsats, der også handler om at sortere i de tilgængelige erfaringer og videregive dem på en let og overskuelig måde. Det kan for eksempel være i form af et trykt produkt eller med et samlet overblik i en digital publikation, som man kan downloade og med ét klik have det hele uden at skulle stykke det sammen selv. Det er her, de landsdækkende organisationer har deres styrke, fordi de har deres netværk, og fordi de har kræfterne og kompetencerne til at foretage den omtalte sortering og bearbejdning af informationer. Så når de landsdækkende organisationer er involveret i projekterne, er der en vis sikkerhed for, at der kommer brugbar inspiration ud på landsplan. Derfor undrer det mig særdeles meget, at ikke en eneste af hverken Kommunernes Skolebiblioteksforenings eller Danmarks Biblioteksforenings ansøgninger opnåede støtte, til trods for at der samlet set var indkommet ansøgninger for ca. trekvart million kr. minde, end det beløb, der var til rådighed. Så ringe kan de vel ikke alle have været!?! Når vi taler om ansøgninger vedr. skolebiblioteksformål, var det i øvrigt kun få, der slap igennem nåleøjet og opnåede indstilling om tilskud paradoksalt nok fordi resultaterne af projekterne skal være af landsdækkende og ikke kun lokal interesse. Samtidig drøftede man i udvalget, hvordan man fik flere ansøgninger fra mindre kommuner og yderområder og her tænker jeg jo, at de landsdækkende organisationer ville være oplagte som tovholdere og formidlere på landsplan. 4 Hvor blev pengene af? Det bringer mig videre til en helt anden sag, og her må jeg selv om jeg har sagt, at jeg i denne del af beretningen vil se fremad - lige give jer lidt historie: Når man ser tilbage i foreningens arkiver, kan man i de ældre udgaver af Skolebiblioteksårbog læse, at Folke- og Skolebibliotekernes rådighedssum, som udviklingspuljen dengang hed, i henhold til biblioteksloven var en bevilling på finansloven, hvor 60 % var tiltænkt folkebiblioteksformål og blev fordelt af kulturministeren, og 40 % var tiltænkt skolebiblioteksformål og

5 blev fordelt af undervisningsministeren. Tilskud til fællesopgaver blev ydet efter forhandling mellem de to ministre. Sådan er det ikke længere. Både biblioteksloven og folkeskoleloven er blevet ændret, så skolebibliotekerne nu sorterer under folkeskolen, hvor de også rettelig hører hjemme, fordi de er en del af skolen og dens undervisning. Skolebibliotekerne er dog fortsat også en stor del det samlede biblioteksvæsen i Danmark, hvor vi historisk set udgør en 1/3 af virksomheden. Skolebibliotekerne er da også stadig et indsatsområde under Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker, men efter forskellige ændringer er det ikke længere undervisningsministeren, der fordeler tilskuddet til skolebiblioteksformål. Der er heller ikke længere øremærket et beløb til skolerne. Fra at have været 40 %, blev det først til et fast beløb på 2,5 faldende til 2,1 millioner kr. for derefter at blive en udefineret del af den samlede pulje. Styrelsen for Bibliotek og Medier angiver, at skolebibliotekerne nu er ligestillet med folkebibliotekerne i den forstand, at bevillinger til projekter i skolebibliotekerne afhænger af ansøgningerne til indsatsområdet i stedet for at være begrænset af en bestemt sum. Hvis man så går ind og ser på, hvor stor en del af det samlede beløb i udviklingspuljen, der er blevet givet til skolebiblioteksformål i løbet af de seneste år, er vi endog meget langt fra de gamle 40 % af midlerne. Rent faktisk er der i perioden, siden begrænsningen blev ophævet, hvert år blevet bevilget fra under 1 million kr. til knap 2,7 millioner kr. her senest. I den samme periode har den samlede udviklingspulje opereret med tal i størrelsesordenen omkring millioner kr. pr. år, hvilket svarer til i nærheden af 5-6 millioner kr. til skolebiblioteksformål, hvis der stadig havde været tale om 60/40 % fordelingen. Selv hvis de midler, der er blevet bevilget til fællesformål, og som ikke er nøjere specificeret, tælles med, kan det være svært at se, at skolebibliotekernes andel kan komme der op i nærheden. Når man så samtidig kan læse i referatet fra dette års møde i det fagligt rådgivende udvalg vedr. Udviklingspuljen, at konklusionen af drøftelsen af anvendelse af ubrugte mider blev, at styrelsen vil overveje muligheden af et projekt i regi af udviklingsopgaver af overbygningskarakter, stiger min bekymring yderligere, da det jo må betyde, at midlerne går til et helt andet område end almindelige folke- og skolebiblioteker, nemlig overbygningsbibliotekerne centralbibliotekerne. Jeg synes, det er meget trist, at det, der engang var gode intentioner om en stor procentdel udviklingsmidler til skolebiblioteksformål, administreret direkte af undervisningsministeriet, i dag er blevet til en udvandet og stadigt mindre del af en stor pulje i kulturministeriet. Det må være på tide at gøre opmærksom på problemstillingen om øremærkede midler til skolebiblioteksudvikling, og vi vil derfor søge foretræde for Folketingets uddannelsesudvalg om sagen, men alle ved jo, at vi lige så godt kan vente, indtil det forestående folketingsvalg er overstået, for inden da, sker der ingenting. 5

6 Ny bekendtgørelse En anden opgave, vi vil tage fat på, så snart valget er overstået, er over for såvel uddannelsesudvalget som undervisningsministeren igen at understrege behovet for en ny bekendtgørelse. Vi har sagt det før, vi har gentaget det over for skiftende ministre, i uddannelsesudvalget og på møderne med partiernes skolepolitiske ordførere. Alle har været lydhøre, og daværende undervisningsminister Tina Nedergaard oplyste, at en ny bekendtgørelse skulle være på vej, så jeg er overbevist om, at så snart der igen bliver arbejdsro efter valget, vil der komme skred i arbejdet. Vi vil i hvert fald gøre vores for, at det sker. Og det så hurtigt som muligt. Jeg vil gerne understrege, at det er statens ansvar, at sikre en ordentlig lovgivning og ordentlige bekendtgørelser, som kommunerne kan tilrettelægge skolernes og skolebibliotekernes virksomhed efter. Det er staten, der sender signaler til kommunerne om, hvad der skal i fokus. Så når staten ikke sender signal om at sætte fokus på udvikling af skolebibliotekerne ved at udsende en ny bekendtgørelse, er der vel ikke noget at sige til, at det kan være svært at opnå opmærksomhed og interesse for skolebibliotekerne blandt skolepolitikerne ude i den enkelte kommune. Og dette påvirker naturligvis også interessen for Kommunernes Skolebiblioteksforening og dens arbejde. 6 Hvorfor være medlem? Som det fremgår af ledelsesberetningen om foreningens regnskab for 2010 har foreningen 59 kommunale medlemskaber. Hvad er årsagen til, at disse 59 kommuner er medlem af Kommunernes Skolebiblioteksforening? Ved at være medlem støtter de foreningens aktiviteter og helt klart især den politiske indflydelse, foreningen har i forbindelse med lovgivningsarbejdet. Så det er helt klart for mig, at denne forening fortsat skal arbejde med at oplyse og påvirke folketingets medlemmer til gavn for skolebibliotekerne i kommunerne. Og jo flere medlemmer, der står bag, jo større bliver gennemslagskraften. Hvad er så årsagen til, at der ikke er flere kommunale medlemskaber? Er de ligeglade med området? Er det kontingentets størrelse? Utilfredshed med foreningens aktivitetsniveau, dens fokusområder? Det er svært at spå om, så derfor bruger vi også ressourcer på kommunebesøg til ikke medlemskommuner for at få svar på dette. Hvad kan vi gøre bedre? Hvad skal der til, for at flere vil støtte arbejdet? Vi kommer også rundt til medlemskommunerne, og selvom der alle vegne bliver vist interesse for foreningen, er der alligevel ikke mange, som har meldt sig her til årsmødet. Det er en skam, for det ville være rigtig dejligt, hvis flere byrådspolitikere ville prioritere at deltage og tage en eller flere med fra det faglige niveau, så vi kunne få mangfoldigheden til at blomstre. Det vil vi fortsat arbejde hen imod fremover.

7 Tid til samarbejde Jeg deltog i Danmarks Biblioteksforeningsforenings meget flot besøgte årsmøde, hvor Vagn Ytte Larsen i sin beretning lagde op til debat med et indlæg om, hvorvidt tiden er moden til, at skole-, folke- og forskningsbibliotekerne taler med én samlet stemme. Om man i hvert fald burde intensivere samarbejdet, i det mindste på det administrative plan mellem organisationerne. Der var mange af de tilstedeværende kulturpolitikere, der havde en mening om samarbejde mellem og endda sammenlægning af Danmarks Biblioteksforening og Kommunernes Skolebiblioteksforening. Derfor opfordrede jeg på mødet til, at de tilstedeværende kommunalpolitikere skulle gribe fat i deres lokale skolepolitikere og få dem til at prioritere skolebibliotekernes vilkår ved bl.a. at deltage i dette årsmøde, så vi kan få diskuteret de fremtidige muligheder for samarbejde. I dag kan diskussionen ikke blive så bred og mangfoldig, da vi ikke er mange kommunalpolitikere til stede desværre. Men hovedbestyrelsen har besluttet at kvittere for invitationen til samarbejde ved at deltage i et fællesmøde med Danmarks Biblioteksforenings forretningsudvalg, hvor vi kan drøfte mulighederne. Herfra må vi så se, hvor initiativet fører hen. 7 Økonomi Kommunernes Skolebiblioteksforening er som andre foreninger - afhængig af medlemmernes tilslutning og opbakning, ligesom dens økonomi er afhængig af medlemskontingentindtægterne. Gennem tiderne har dette også kunne ses af skiftevis stigende og faldende medlemstilslutning og deraf følgende økonomi. Et større frafald omkring årtusindskiftet medførte således en større negativ egenkapital. Tilbage i 2002 satsede foreningen så på at gennemføre projekter, så der kunne tilføres midler fra eksterne puljer og fonde. Dette initiativ øgede aktivitetsniveauet og medførte også en positiv udvikling i medlemstallet og dermed kontingentindtægten, og den store negative egenkapital blev nedbragt og vendt til en positiv egenkapital i Imidlertid medfører en sådan satsning også en vis sårbarhed, når man bliver afhængig af eksterne bevillinger. Så desværre blev foreningens egenkapital kort efter igen negativ, om end det var noget mindre end tidligere. I 2009 besluttede hovedbestyrelsen derfor at sætte kontingenterne op til et niveau, der stort set kunne dække foreningens basisudgifter, så man ikke var afhængig af indtægtsdækket virksomhed. Desværre lykkedes det os alligevel ikke at rette op på egenkapitalen sidste år, og desværre har vi også set en medlemstilbagegang fra 2010 til Dette skyldes angiveligt, at kommunerne skal spare for at få deres budgetter til at hænge sammen - og i den forbindelse bliver vores forening reduceret til et tal på sparelisten. Derfor er foreningens økonomi igen blevet meget sårbar, da vi atter er blevet afhængig af eksterne bevillinger, for at regnskabet kan balancere. I hovedbestyrelsen er vi meget opmærksomme på situationen og følger udviklingen nøje med henblik på at gribe ind, da det er et er-

8 klæret mål, at Kommunernes Skolebiblioteksforening i løbet af de kommende få år igen får en positiv egenkapital. Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes, og økonomien må ikke blive en hindring for, at vi fortsat arbejder på at udvikle skolernes læringscentre til gavn for alle børn og unge i Danmark. 8 Fremad I det kommende år vil vi derfor især have fokus på, hvordan vi får etableret og styrket den nødvendige kontakt til skolepolitikerne ude omkring i landet. Det er godt og fint, at ansvaret for skolernes udviklingscentre er uddelegeret til skolebestyrelserne og i realiteten til skolelederne. Det netværk vil vi som sagt gøre alt for at styrke. Men det er ikke nok. Vi skal have fat i det politiske niveau. Det er politikerne, der afstikker de rammer og fastsætter den økonomi, den enkelte skole og dermed dens skolebibliotek skal udvikle sig under. Og det er af afgørende betydning, at disse rammer og økonomien giver plads til udvikling, udvikling og udvikling. Tak Til slut vil jeg gerne takke hovedbestyrelsen og forretningsudvalget for samarbejdet i det første år i denne periode. Vi har taget fat i mange udfordringer, og jeg er glad for, at alle bidrager konstruktivt til foreningens arbejde. Uden vores velfungerende faglige udvalg kunne vi heller ikke arbejde politisk, så endnu engang mange tak for jeres indsats og det gode samarbejde. Vi har været en medarbejder mindre i en lang periode, da Maria jo er på barselsorlov, og derfor er der blevet trukket meget på det øvrige personale. Tusind tak for jeres indsats. En særlig tak til Gitte for at have været en kæmpe hjælp og støtte for mig som ny formand, men også i særdeleshed for Kommunernes Skolebiblioteksforening. Med de ord overlader jeg såvel den skriftlige som den mundtlige beretning til generalforsamlingen. Liselotte Hillestrøm

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Skolebiblioteket. Et kvalitetsløft i folkeskolen

Skolebiblioteket. Et kvalitetsløft i folkeskolen Skolebiblioteket Et kvalitetsløft i folkeskolen Kommunernes Skolebiblioteksforening 2011 Skolebiblioteket er en del af folkeskoleloven, og i Bekendtgørelse om skolebiblioteker i folkeskolen hedder det:

Læs mere

Formandens Årsberetning juni 2012

Formandens Årsberetning juni 2012 Formandens Årsberetning juni 2012 Har man spørgsmål til årsberetningen, er man velkommen til at sende en email til skolebestyrelsen eller til Keld Rask. Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskolelovens

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Lynge skolebestyrelse - Årsberetning mandag d Velkommen!

Lynge skolebestyrelse - Årsberetning mandag d Velkommen! 30-10-2017 Lynge skolebestyrelse - Årsberetning 2016-2017 mandag d.30-10-2017 Velkommen! Mit navn er Jørgen Skytte Jensen og jeg er formand for skolebestyrelsen på Lynge skole. Trivsel har været det helt

Læs mere

Der er særligt tre fokusområder, der med baggrund i beretningen lægges op til at arbejde videre med.

Der er særligt tre fokusområder, der med baggrund i beretningen lægges op til at arbejde videre med. Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab TID: Torsdag den 12. april fra kl. 12.30-ca. 13.30, der vil blive serveret frokost under mødet MØDESTED: Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg 30. august 2012 Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-15 Aarhus: Mødet bliver afholdt i besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Besøgscenteret ligger lige ved

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2012

VIRKSOMHEDSPLAN 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2012? Udkast til Repræsentantskab På mødet 18. november lægges op til en proces, hvor repræsentantskabet udpeger de kommende års indsatsområder, som forretningsudvalget efterfølgende fylder

Læs mere

MIT MI BA T B RNS LÆR LÆRING

MIT MI BA T B RNS LÆR LÆRING MIT BARNS LÆRING hvordan kan jeg via skolebestyrelsen sikre god læring?? og Svar Kommunernes Skolebiblioteksforening 2005 Velkommen i skolebestyrelsen Skolebestyrelsesmedlemmerne har et stort og vigtigt

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN.

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. Mødedeltagere: Lennarts Damsbo-Andersen, Anne Knudsen, Fritze Tillisch, Martin Taarup, Gert Møller, Oluf Brandt, André Gremaud

Læs mere

Beretning Skolelederforeningen 2017

Beretning Skolelederforeningen 2017 Beretning Skolelederforeningen 2017 Når der nu skal berettes om, hvad det forgangne år har indeholdt for skolelederforeningens bestyrelse og hovedforeningen, så kan det betegnes mangfoldig og spændende.

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med.

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med. Formandens mundtlige beretning Lilleskolernes Sammenslutnings repræsentantskab Fredag den 8. marts, 2019 På Roskilde Lille Skole ----- Lilleskolernes Sammenslutning er et fællesskab. Et fællesskab for

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning ved Anne Wolthers. 3. Fremlæggelse af regnskab ved Erik Grave. 4.

Læs mere

Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010

Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010 - vi vil være verdens bedste skole for børn Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010 Skoleleder Lisbeth Qvortrup bød alle velkommen til N. Kochs Skoles årsmøde torsdag den 14. oktober 2010

Læs mere

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne Punkt 8. Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne 2015-058535 Skoleforvaltningen og Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i VTK

Referat fra Generalforsamling i VTK Referat fra Generalforsamling i VTK Dato Tirsdag d. 13. marts 2014 Indkaldt af Sted Palle Klubbens lokaler Deltagere Antal stemme berettigede 12 Referent Palle Punkt 1.Valg af dirigent Dirigent Indkaldelse

Læs mere

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut.

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut. 13. mødedag, onsdag den 15. oktober 2008. Dagsordenens punkt 57 Beslutningsforslag til landstinget: at landsstyret pålægges at nedsætte et råd, der hurtigst muligt skal komme med koordinerede og samlede

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Skole og Samfunds spørgeskemaundersøgelse 2008 -Elevplaner og kvalitetsrapporter

Skole og Samfunds spørgeskemaundersøgelse 2008 -Elevplaner og kvalitetsrapporter Skole og Samfunds spørgeskemaundersøgelse 2008 -Elevplaner og kvalitetsrapporter Sammenfatning Forældrene er glade for elevplanerne 70 % af skolebestyrelsesmedlemmerne i Skole og Samfunds undersøgelse

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Elektronisk udgave Maj 2008 Udarbejdet af Anna Enemark og Ann K. Poulsen Udgivet af Styrelsen for Bibliotek

Læs mere

Dansk Contender Klub Generalforsamling 31. august 2013 i Aarhus Referat

Dansk Contender Klub Generalforsamling 31. august 2013 i Aarhus Referat Dansk Contender Klub Generalforsamling 31. august 2013 i Aarhus Referat 1. Valg af ordstyrer og referent a. Søren Winther blev valgt som ordstyrer og Jon Møgelhøj blev valgt som referent. 2. Formandens

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus.

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Talepapir Aarhus Kommune Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Jeg har set frem til mødet i dag. Det er afgørende for mig, at vi får givet jer en omhyggelig orientering

Læs mere

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK 22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK Til Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Viborg Kommune Frivillighedsrådet repræsenterer mere end 100 foreninger, der har det

Læs mere

Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale

Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale Grundejerforeningen Bæveren II Støvring Ådale Regnskab for perioden fra 14. december 2012 til 31. december 2013 1. regnskabsår Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger... 3 Formandens beretning... 4 Bestyrelsens

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

introduktion lærervejledning Hvad er Xciters? 3 Hvorfor Xciters? 4 Planlægning 5 Undervisningsmaterialer 6 Koordinering 7

introduktion lærervejledning Hvad er Xciters? 3 Hvorfor Xciters? 4 Planlægning 5 Undervisningsmaterialer 6 Koordinering 7 lærer vejledning 1 lærervejledning Indhold side 1 2 3 4 5 Hvad er Xciters? 3 Hvorfor Xciters? 4 Planlægning 5 Undervisningsmaterialer 6 Koordinering 7 introduktion På Experimentarium er vi vilde med at

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Skolebiblioteket skaber i samarbejde med ledelse og lærere forudsætninger for undervisning og læring.

Skolebiblioteket skaber i samarbejde med ledelse og lærere forudsætninger for undervisning og læring. Internt notatark Børne- og Uddannelsesforvaltningen Pædagogisk Central Dato 07. april 2009 Sagsbehandler Hans Radsted Direkte telefon 919 60 E-mail hara@kolding.dk Emne: Funktionsbeskrivelse læringscenter

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

Seminar for Forretningsudvalget

Seminar for Forretningsudvalget Seminar for Forretningsudvalget TID: Søndag den 24. juni kl. 12.00 til mandag den 25. juni kl. 12.00. MØDESTED: Odense by, First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense. Evt. afbud bedes meddelt til

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder.

Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder. Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 461 Offentligt Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder. Lad mig indlede med

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Bregnegårdshaven 7-5700 Svendborg - telefon 62 21 19 76 - fax 6220 1010 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af

Læs mere

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. juni 2012, kl. 11-15 DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska, Kirsten Boelt, Lars Bornæs, Carl Gustav Johannsen

Læs mere

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Det har igen - været et travlt år på skolen, denne gang ikke mindst pga. Byggeriet af børnehaven og faglokalerne. Men måske er det på sin plads

Læs mere

Formandens beretning. Generalforsamling den 30/4 2016

Formandens beretning. Generalforsamling den 30/4 2016 Generalforsamling den 30/4 2016 Erhvervsorganisationen Ejerledernes formål: Større synlighed og forståelse for medlemmer og virksomheder Pleje medlemmers image Udbrede kendskab til og forståelse for medlemmers

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013:

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013: Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013: Frivilligrådets arbejde i det forløbne år har bl.a. drejet sig om: - Etablering og drift af vores nye Frivillighus - Drøftelse af frivilligt arbejde

Læs mere

Danmarks Biblioteksforening. UDKAST Strategi

Danmarks Biblioteksforening. UDKAST Strategi Danmarks Biblioteksforening UDKAST Strategi 2011-2015 København, 18. maj 2009 Strategi for Danmarks Biblioteksforening 2011 Danmarks Biblioteksforening har udarbejdet første udkast til strategi gældende

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012.

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012. Referat fra generalforsamling i støttegruppen for Bakkehallen tirsdag den 28. februar kl. 19.00 på Hejnsvig skole. Valg af dirigent: Lauritz Heick foreslået og valgt Fremlæggelse af årets beretning: V/

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at Generalforsamlingen

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM NY BEKENDTGØRELSE

FOLKESKOLEREFORM NY BEKENDTGØRELSE FOLKESKOLEREFORM NY BEKENDTGØRELSE LÆRINGSCENTERET - HVORHEN NU? ET BESKEDENT BUD FRA EN SKOLEBIBLIOTEKAR Skanderborg 1.april 2014 Karen Fransen Næstformand i Danmarks Skolebibliotekarer Koordinator for

Læs mere

20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen.

20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen. Page 1 of 6 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk 20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen. Af Til undervisningsministeren Bertel Haarder (V) 20-11-2009

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

24/10-11: Her er et forslag fra bestyrelsen til vedtagelse på generalforsamlingen.

24/10-11: Her er et forslag fra bestyrelsen til vedtagelse på generalforsamlingen. Handelsskolernes forening af studievejledere 27/10-12: Vores forening er nu sluttet sammen med teknisk skoles og gymnasiets vejlederforeninger under navnet Ungdommens Uddannelsesvejlederforening UUVF.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Formandsberetning 2008

Formandsberetning 2008 Formandsberetning 2008 Jeg har valgt at opbygge formandsberetningen på følgende måde: Tilbageblik på året der gik Bestyrelsens arbejde Udfordringer for fremtiden Afslutning Tilbageblik på året der gik

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

2 Danmarks Biblioteksforening

2 Danmarks Biblioteksforening 2 Danmarks Biblioteksforening VIRKSOMHEDSPLAN INDHOLD 4 VISION MISSION VÆRDIER 5 ARBEJDSGANGE 6 INDSATSOMRÅDER 2015 UDVALGSARBEJDSOMRÅDER LÆRING DIGITALISERING BIBLIOTEKSRUMMET 7 HANDLEPLANER 8 ÅRETS GANG

Læs mere

Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019

Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019 Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019 Velkommen til Årsmødet - velkommen til Hornstrup - velkommen til os alle! Så er vi her og hvor er det dejligt at se jer alle sammen - alle os der

Læs mere

ALLE BØRNS LÆRING. hvordan kan jeg som politiker løfte opgaven?? og Svar

ALLE BØRNS LÆRING. hvordan kan jeg som politiker løfte opgaven?? og Svar ALLE BØRNS LÆRING hvordan kan jeg som politiker løfte opgaven?? og Svar Kommunernes Skolebiblioteksforening 2005 2005 Kære nyvalgte politikere Med denne udgivelse ønsker Kommunernes Skolebiblioteksforening

Læs mere

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn Vision Læringscentret skal være løftestang for skolens faglige, pædagogiske og didaktiske udvikling. Læringscentret skal være med til at skabe passende forstyrrelser,

Læs mere

Kommunernes Skolebiblioteksforening

Kommunernes Skolebiblioteksforening Kommunernes Skolebiblioteksforening Årsmøde 2014 Årets temaer er Skolebiblioteket skolens vindue ud og ind Fremti dens skole Torsdag den 8. maj Fængslet, Fussi ngsvej 8 8700 Horsens P r o g r a m Kl. 9.00

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge

AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge Der er stor stabilitet i danskernes interesse i at deltage i frivilligt arbejde. Cirka en tredjedel af danskerne arbejder frivilligt, og det er stort set det

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur

Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur Velkommen til denne dags konference om folkekirkens styringsstruktur. Jeg har set frem til den med glæde

Læs mere

Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer)

Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer) Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer) Indhold Indledning... 1 Målsætning... 2 Modellen... 2 Udbredelsen... 3 Superbrugere... 4 Aktiviteter... 4 Samarbejdspartneren Microsoft Danmark...

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogerne Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon: 7248 6500 Fax: 7248 6510 Mail: storstroem@sl.dk Web: sl.dk/storstroem REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 21.06.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou

Læs mere

Referat af møde i Kampagneudvalget

Referat af møde i Kampagneudvalget Referat af møde i Kampagneudvalget Dato: 1. december 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Justin Corfitzen, Maria Helene Olesen og Karina Ertmann Krammer

Læs mere

En styrket biblioteksforening. i en ny. Organisation

En styrket biblioteksforening. i en ny. Organisation En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Ny struktur 2013 1 Formål For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det nødvendigt at være omstillingsparat og hele tiden tilpasse

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE DAGTILBUD OG UNDERVISNING NOVEMBER 2016 Projekttype: Implementeringsprojekt. Baggrund og kort beskrivelse af projektet: Projektet udspringer af en ansøgning

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE

UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til undervisere på erhvervsuddannelserne. Udviklingsredskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb.

Læs mere

Fælles Skoleudvikling. Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler

Fælles Skoleudvikling. Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler Fælles Skoleudvikling Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler Forord Mange spændende udviklingsprojekter er blevet udtænkt, gennemført og om sat i praksis på skolerne, siden Aalborg Kommunale

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 04.11.2015 Indkaldelse og dagsorden TID: fredag den 18. november kl. 11.00 15.00 MØDESTED: Børnenes Bibliotek, Hans Jensensvej 6, 7190 Billund. På årets

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 18. FEBRUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Traditionen

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Sådan får du den. toptunede bestyrelse. hvordan får vi kampvalg. til bestyrelsen?

Sådan får du den. toptunede bestyrelse. hvordan får vi kampvalg. til bestyrelsen? Sådan får du den toptunede bestyrelse og hvordan får vi kampvalg til bestyrelsen? Hvem er dagens ekspert Klaus Gertsen 50 år/gift/3 børn/viborg Ansat i DBU Jylland fra 01. januar 2008 25 år i hæren/forsvaret

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 20. januar 2016 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang.

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Fra og med dags dato, trækker jeg mig tilbage som

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 punkter. Et orienteringspunkt om tidligere indsamling af statistik på produktionsskoleområdet. 2. Godkendelse af referat

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

For nemheds skyld vil jeg i beretningen omtale Horslunde Realskole som skolen, hvilket dækker over skole, SFO samt Fejø Skole.

For nemheds skyld vil jeg i beretningen omtale Horslunde Realskole som skolen, hvilket dækker over skole, SFO samt Fejø Skole. HORSLUNDE REALSKOLE BESTYRELSENS BERETNING FOR 2017 Velkommen til generalforsamlingen på Horslunde Realskole, hvor jeg på bestyrelsens vegne nu vil aflægge beretning for skoleåret 2017. For nemheds skyld

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune

Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune - forventninger til en kommende leder En tilbagemelding til brug for forvaltning, ansættelsesudvalg og ansøgere til stillingen.

Læs mere

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN Af Hans Peter Svendler, direktør, Realdania, og Steen Hvass, direktør, Kulturarvsstyrelsen Realdania og Kulturarvsstyrelsen har igennem

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører

Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører Vedbæk, 14. januar 2015/bbr Nyhedsbrev Februar 2014 Kære medlem af Foreningen af Danske Vinimportører, Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører 12 medlemmer af

Læs mere