SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG"

Transkript

1 SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG

2 KÆRE SKOLE Vi byder jer her hjerteligt velkommen til en ny teatersæson. Vi glæder os meget til at dele mange gode oplevelser med jer i sæsonen. Mange tror, at fantasi er en flugt fra virkeligheden eller virkelighedsfjernt drømmeri og ikke mindst i vores meget kontante verden, der hele tiden måler børns præstationer. Men fantasi er en omformende kraft, der skaber et nyt syn på virkeligheden ved at åbne for nye spørgsmål og nye tolkningsmuligheder Børne og familieforsker, Per Schultz-Jørgen Fantasien er en af de vigtigste evner et menneske kan evne. Fantasien gør én medskaber af sin egen oplevelse og sin egen dannelse. Kunsten kan træne fantasien og scenekunsten kan give en professionel supplering til den pædagogiske tilgang til kunsten. Vi er glade for at kunne præsentere et program der giver muligheder for både jer, som undervisere, og jeres elever til at træne fantasien og arbejde med scenekunsten i jeres hverdag. Scenekunsten kan være med til at skærpe elevernes koncentration og udvikle en evne til at lytte aktivt. Den kan også give eleverne en større sprogforståelse og en indsigt i fortællingens kunst. Vi tilbyder jer et indblik i den kreative proces og åbner op til maskinrummet i forbindelse med produktionerne af vores forestillinger. I tæt samarbejde med kompetente fagfolk, både indenfor undervisning og teater, udvikler vi undervisningsmateriale og særlige tilbud, som giver jer mulighed for at få mest mulig udbytte og indblik i vores produktioner. Denne sæson tilbyder vi også en stor fleksibilitet i forhold til spilletidspunkter, så det bedst muligt kan passe ind i jeres skema. Vi tilbyder også hjælp til booking af transport til og fra teatret, så I ikke også skal bruge tiden på det. Husk, at yderligere information kan findes på vores nye hjemmeside! Vi glæder os til at se jer i teatret! Mange hilsner Grønnegade Teater Egnsteater i Næstved BESTIL INDEN 1. SEPTEMBER OG BESTEM SELV TIDSPUNKTET! Bestiller din klasse billetter inden 1. september, har I større frihed til selv at vælge det spilletidspunkt der passer jeres klasse bedst. Tilbuddet gælder udvalgte forestillinger, men vi bestræber os altid på en stor fleksibilitet også efter 1. september!

3 EFTERUDDANNELSESKURSUS FOR LÆRERE OG UNDERVISERE Presse Skolelærer Om teatret Grønnegade Teater kan nu tilbyde at uddanne jer i metoden TEATEROPLEVELSER i forbindelse med forestillingen NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE i hele september måned. Der er lavet to workshop forløb; et for klasse og et for klasse. Gennem en anerkendende tilgang sættes børnenes egne oplevelser i centrum. Ved at stille spørgsmål, vi ikke kender svaret på i forvejen, skabes der rum til at gå på opdagelse i hinandens erfaringer. Det åbner for en kompleks forståelse af teateroplevelsen og for, at det enkelte barn får mulighed for at reflektere over sig selv i mødet med verden. Vi plejer ikke at tale så meget om teatret bagefter, måske lige når vi går ud fra forestillingen. Så spørger ens lærer Hvad synes du, det handlede om? eller Kunne du lide det? Her har vi tænkt på teater på en helt anden måde, det var på en måde som en rejse. Presse Skolelærer Om teatret Elev fra 8. klasse Præsenteres i samarbejde med: VED AT DELTAGE I WORKSHOP MED TEATEROPLEVELSER, FÅR DU: Et konkret værktøj til at bearbejde en teateroplevelse, koncert, danseforestilling, film, kunstudstilling. En ramme som giver skolebørn en mulighed for at sætte ord på egne tanker, følelser og erfaringer i forbindelse med en kunstnerisk oplevelse samt indgyder dem mod til at udtrykke sig selvstændigt igennem dialoger, ord og tegning med afsæt i en sanselig tilgang, samt et indblik i tankerne bag metoden. Metoden TEATEROPLEVELSER AT SKABE SAMTALERUM MED BØRN OG UNGE er udviklet af Scenekunstnetværket i Region Midtjylland, Randers EgnsTeater og Teatercentrum. TIDSPUNKT I forbindelse med forestillingen NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE der kører i hele september måned. Følg med på vores hjemmeside eller ring til os og hør nærmere! VARIGHED 2 timer inkl. forestillingen 100 kr. ekskl. moms pr. person (inkl. forestilling)

4 NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE I den lille hyggelige sal på Grønnegade Teater med plads til bare 40 publikummer, har over 500 børn og voksne allerede set Nils Holgersens forunderlige rejse. Selma Lagerlöfs vidunderlige historie om den frække dreng Nils, der kommer ud på sit livs rejse på ryggen af en gås. Peter Holst tager dig med på en betagende oplevelse i fortællingen og teatermagiens univers. Det er smukt og storslået, men stadig med det særlige intense nærvær, som kendetegner fortælleren Peter Holsts forestillinger. Den visuelle side af forestillingen er meget smuk og fantasifuld. Det er lykkedes scenograf Kristian Knudsen og lysdesigner Pernille Holst at finde og skabe et univers der helt naturligt vokser og trækker sig sammen, samtidig med at det rækker ud mod publikum. SKUESPILLER, DUKKEFØRER, MANUSKRIPT Peter Holst VELEGNET TIL FØLGENDE FAG GEOGRAFI, BILLEDKUNST, DANSK, DRAMA, NATUR OG TEKNOLOGI, HÅNDVÆRK OG DESIGN OG MUSIK SPILLEPERIODE September måned følg med på vores hjemmeside eller ring til os og hør nærmere! KLASSETRIN Ned til 0. klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Peter Holst KOMPONIST Stig Christensen SCENOGRAFI Kristian Knudsen LYSDESIGN Pernille Plantener Holst 32 kr. ekskl. moms pr. elev

5 PRINCIP 1914 VELEGNET TIL FØLGENDE FAG HISTORIE, ENGELSK OG SAMFUNDSFAG VILLE DU DØ FOR EN SAG? Integrer forestillingens temaer i undervisningen! Forbered dig allerede nu Princip 1914 fortæller den autentiske historie om Gavrilo Princip, der for 100 år siden skød ærkehertug Franz Ferdinand i Sarajevo. Gennem facts og fiktion blotlægger vi historien bagved attentatet og den unge gymnasieelevs overvejelser, tvivl og stillingtagen i hans samtid. Men på samme tid appel lerer vi til unge mennesker, der nu, anno 2014, vælger eller ikke vælger at tage ansvar og søger indflydelse i det der sker i verden omkring dem. I en collage af korte spillescener, faktuelle og fiktive beretninger, projicerede billeder og dokumenter, giver de tre skuespillere liv til de unge skoleelever og deres magtfulde opponenter og skildrer omstændighederne før, under og efter attentatet på den østrigsk-ungarske militærleder og tronarving og hans kone, hertuginde Sophie Ciotek. Forestillingen udfordrer tilskuerne til at tage stilling til hovedpersonernes bevæggrunde, men også til magtelites hånd tering af årsagerne til og følger af de to skud, som af mange er blevet kaldt de to vigtigste skud i det 20. århundrede. Co-produktion med ZeBU i København, hvor den spiller november 2014 SPILLEPERIODE 25. oktober 8. november 2014 KLASSETRIN Ned til 8. klasse BEST IL 1. SEP INDEN TEMB OG B ER ES TIDSP TEM SEL V UNKT ET! MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Jonas Littauer SKUESPILLER Niklas Bentzen SKUESPILLER Zaki Nobel Mehabil INSTRUKTØR/MANUSKRIPT Marc van der Velden SCENOGRAF Pernille Plantener Holst 32 kr. ekskl. moms pr. elev Download inspirations- og undervisningsmateriale:

6 JULEEVANGELIET OM TRO, TVIVL OG MIRAKLER Med inspiration fra Selma Lagerlöfs bog KRISTUSLEGENDER fra 1904 tager vi på en rejse igennem julens fortælling om Jesu fødsel. Julen er miraklernes tid hvor vi håber og tror på at det gode kommer frem i os alle. Vi samles og fejrer højtiden i familien eller sammen med venner, med gaver og juletræ, og vi fejrer Jesu fødsel, som vi læser om den i Juleevangeliet i biblen. For Jesu fødsel handler om at det gode vil fødes og spire frem. Om at det gode findes og har betydning i verden, hvad de fleste af os gerne vil vi vil i hvert fald i Grønnegade Teater. Derfor har vi lavet denne forestilling, hvor vi fortæller den sanselige historie om hvordan håbet og troen blev født i en stald i Betlehem for 2014 år siden. Det var en hård tid, en barsk og streng tid hvor menneskers livsvilkår var skrappe. Landet var besat, og kong Herodes frygtede den nye kongesøn. Mod alle odds skete miraklet. Skoleforestillinger i denne genopsætning er i samarbejde med Folkekirkens skoletjeneste og der kan derfor kun bestilles til skole forestillingerne via: VELEGNET TIL FØLGENDE FAG DANSK, KRISTENDOMSKUNDSKAB, MUSIK OG BILLEDKUNST SPILLEPERIODE december 2014 SPILLETIDSPUNKTER Torsdag & fredag i uge 49 kl. 09:15 & 11:00 Tirsdag, onsdag & torsdag i uge 50 & 51 kl. 09:15 & 11:00 Lørdage og søndage kl. 14:00 KLASSETRIN Ned til 0. Klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER/TEKST & POESI Peter Holst INSTRUKTØR Jacques Matthiessen KOMPONIST Bebe Riesenfors SCENOGRAF Kristian Knudsen LYSDESIGN Raphael Solholm 32 kr. ekskl. moms pr. elev Der kan rekvireres undervisningsmateriale!

7 2x2x2 En eventyrlig forestilling om skæbnen og tilfældet og hvor ikke alt er, som det ser ud til at være. Her er Peter Holst og hans fortællinger sat ind i en snæver ramme, der viser sige at være et magisk rum. Ud af rummet folder sig skæbner og tilfælde, der er forbundet på en helt overraskende måde. Forestillingen leger frit med eventyrernes figurer og fantasifulde verdner, og bliver i sidste ende vores eget eventyr, som ingen før har hørt det. En ramme på 2x2x2 meter danner grundlag for en scenisk udforskning af, hvordan fortællingerne om vores liv er spundet sammen. Ud over at eleverne her kan opleve professionel scenekunst for børn, vil de også kunne opleve hvordan fantasien og legen bliver grundlaget for en fortælling, der er brandalvorlig og betydningsfuld for vores liv. De vil opleve hvordan kunstnerne bruger scenen og eventyrene som udtryksform til at komme med deres helt egen fortælling. Oplevelsen kan sætte deres egen fantasi og leg i helt nyt perspektiv. VELEGNET TIL FØLGENDE FAG BILLEDKUNST, DANSK, DRAMA, HÅNDVÆRK OG DESIGN OG SAMFUNDSFAG SPILLEPERIODE 26. marts 11. april 2015 KLASSETRIN Ned til 0. klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Peter Holst INSTRUKTØR Jacques Matthiessen SCENOGRAF Kristian Knudsen 32 kr. ekskl. moms pr. elev BESTIL INDEN 1. SEPTEMBER OG BESTEM SELV TIDSPUNKTET!

8 MASKINRUMS- ARRANGEMENTER På Grønnegade Teater vil vi gerne være mere end bare et teater, hvor man kan se forestillinger. Vi vil gerne danne ramme for udvikling, nysgerrighed og ikke mindst gode oplevelser. Ved maskinrumsarrangementer lukker vi publikum ind bag kulisserne og viser mange andre ting et teater kan byde på. Vi tilbyder i denne sæson følgende typer af maskinrumsarrangementer: TEATERFAGLIG INSPIRATIONSDAG Hvor vi inviterer lærere, pædagoger og andre interesserede til forestillingen med efterfølgende foredrag, workshop eller lignende af professionelle foredragsholdere. Formålet er at inspirere til nye måder at arbejde med en teateroplevelse på. ÅBNE PRØVER I teaterprøverummet er der en særlig stemning, der som regel er forbeholdt kunstnerne og de der arbejder med forestillingen. Derfor er det normalt slet ikke muligt at være med under prøver på en forestilling med professionelle skuespillere. Men vi åbner dørene op for publikum på enkelte dage under prøveforløbet. Eleverne ser 20 minutter af prøven og taler derefter med de medvirkende om, hvad de har oplevet. Vi har fået rigtig god respons på tidligere åbne prøver, da man kan se hvad det kræver at lave en forestilling samt fremskridt når man ser den færdige forestilling. At overvære en åben prøve er gratis og kan bookes af skolen i forbindelse med køb af billetter til en forestilling. EFTER FORESTILLINGEN Nogle gange ser man en forestilling og tænker: Det ser da ikke så svært ud! Vi løfter tæppet og viser publikum alle de små tricks der i sig selv er simple, men i en forestilling kan være magiske og gøre hele forskellen. Der vises lyssætning og fortælles om hele holdet bag forestillingen, af skuespiller, scenograf eller måske selveste instruk tøren. Her kan alle spørgsmål få svar og en ny nysgerrighed måske opstå. Som skole kan dette maskinrumsarrangement bookes igennem os ved køb af billetter til forestillingen. TIDSPUNKT Datoer for de forskellige maskinrumsarrangementer kan findes på hjemmesiden. GRATIS-125 kr. ekskl. moms (afhængig af arrangementet), efter først-til- mølle-princippet.

9 Publikum I ERHVERVSPRAKTIK SOM SKUESPILLER Kulturformidle Vi er i 2014 blevet godkendt som specialpraktik og kan derfor tilbyde elever, fra 8. klasse og op, muligheden for at komme i erhvervspraktik på et egnsteater. I løbet af praktikken vil eleven komme til at arbejde med sit kropssprog, sin vejrtrækning, sin stemme og sin fysik samt med relationerne til sine medpraktikanter. Eleven vil komme til at arbejde med både improvisation og tekster, herunder monologer, og vil blive trænet i mødet med publikum, idet forløbet afsluttes med en visning for forældre, lærere m.fl. Skuespillerpraktikken er et intensivt forløb, der varetages af skuespilleren Henriette Rosenbeck. Publikum Kulturformidle For at få plads som praktikelev skal eleven skrive en motiveret ansøgning til teatret. Se vejledning til ansøgning på vores hjemmeside. Min selvtillid og interesse er steget med 110% i løbet af den her uge. Jeg har fundet ud af hvilke ting, jeg er god til, hvilke ting jeg skal arbejde på og hvor meget jeg elsker teater. Det sjoveste ved at være skuespiller er at prøve noget nyt hele tiden, og at man altid kan lære mere og blive bedre. Citater fra tidligere skuespillerpraktikanter TIDSPUNKT Uge 46 ( november) Ansøgningsfrist 1. november 2014 GRATIS, men kræver optagelse.

10 PÅ SKOLEN Grønnegade Teater er ikke kun et stationært teater, vi turnerer nemlig også rundt i Danmark på skoler og biblioteker måske skulle vi også slå et smut forbi jeres skole? GREV GRIS ODYSSEUS ROMEO+JULIET Een mand, een ghettoblaster og fire stofbleer. Det er alt. Resultatet er en medrivende, tosset og gakket historie baseret på Thorstein Thomsens bøger. Et bragende vovestykke med både intensitet og råstyrke. En enestående oplevelse for børn, unge og voksne. Shakespeares vidunderlige kærlighedsklassiker, fortalt med humor og hjerteskærende romantik af et ensemble bestående af 10 mandshøje dukker og to dukkeførere. Prins Knud møder en dag en lille Gris. Grisen leger i en mudderpøl i udkanten af en skov. De to bliver hurtigt bedste venner, og fortællingen tager for alvor fart, da Prins Knud beslutter at præsentere den lille gris for resten af hoffet. SKUESPILLER Peter Holst VARIGHED 35 minutter Én skuespiller og én kontrabassist fortolker Homers klassiske beretning om Odysseus handlingsmættede færd for fuld udblæsning. En forestilling, der skærer helt ind til benet på den storslåede fortælling. Forestillingen er baseret på Homers ILLIADEN samt ODYSSEEN og er en af Grønnegade Teaters mest eftertragtede forestillinger, hvor det rene skuespil og historiefortælling leveres blændende, overbevisende og medrivende af Peter Holst og Christian Glahn. MÅLGRUPPE klasse EKSKL. MOMS kr. for op til 60 publikum kr. for op til 80 publikum på engelsk! I den skønne stad Verona bor købmandsfamilierne Capulet og Montaque. Disse to familier har gennem generationer hadet hinanden og brugt enhver lejlighed til at yppe kiv og starte slagsmål. Stærkt og bevægende teater for og om teenagere Politiken Suverænt ført og skarpt spillet af de to fremragende dukkeførere Børn og Unge SKUESPILLER Peter Holst MUSIKER Christian Glahn VARIGHED 65 minutter MÅLGRUPPE For alle ned til 3. klasse. EKSKL. MOMS kr. for op til 120 publikum kr. for op til 150 publikum (Kun ved dobbeltforestillinger) kr. for op til 80 publikum Oplagt at bruge i engelskundervisningen! SKUESPILLER Peter Holst SKUESPILLER Henriette Rosenbeck VARIGHED 60 minutter MÅLGRUPPE For alle ned til 9 år. EKSKL. MOMS kr. for op til 120 publikum

11 OG TILSKUD Som egnsteater modtager vi støtte fra staten og kommunen. Vi har derfor mulighed for at holde priserne på vores billetter nede. Men det betyder at der allerede er ydet tilskud på billetter med rabat, og skolen kan derfor ikke få yderligere refusion. Vores priser på teaterbilletter er pr. elev 32 kr. ekskl. moms. Klasselærerne kommer med til samme pris. Alle vores turnéforestillinger er refusionsberettiget og du kan derfor søge din kommune om at få dækket 50 % af prisen, hvis du er en offentlig institution. Kontakt din kommune for at høre nærmere. TRANSPORT TIL TEATRET Vi ved, at transport kan være en udfordring for nogle skoler. Vi har derfor lavet en særlig aftale med et busselskab og kan tilbyde jer at booke transporten for jer. Vi arbejder også hele tiden på muligheder for, at I kan komme billigst muligt til teatret og er i tæt samarbejde med andre kulturinstitutioner og kommuner om at finde gode løsninger på transporten til skolerne. DETTE HAR VI OGSÅ FOKUS PÅ NY BLOG FOR LÆRERE OG UNDERVISERE Sammen med Teater Masken i Nykøbing Falster er Grønnegade Teater i gang med at udvikle en blog til lærere og undervisere. Bloggen vil indeholde indlæg om brug af teater i undervisningen, praktiske tips og tricks vedr. forestillinger og skolemateriale samt indlæg fra teatrets egen verden. Skribenterne vil være lærere og professionelle teaterfolk og projektet er støttet af Kunststyrelsens Scenekunstudvalg. Har du gode idéer til bloggen, eller ønsker du at blive en af vores skribenter, kontakt os endelig. TILBUD AF FAGLIGE TEATERFOLK TIL UNDERVISNING? Vi har et bredt netværk af fagligt kompetente teaterfolk med erfaring i at undervise og bruge teatrets mange muligheder i undervisningen. Vi bestræber os på at formidle mulighederne til jer og vil i den kommende tid samle et katalog af de forskellige folk. Kontakt os derfor endelig hvis du søger nogen til at bidrage kunstnerisk til undervisningen. DIGITALT FOKUS Vi har særligt fokus på den digitale udvikling og hvad den kan. Vi tænker det ind, både i vores samarbejde med skolerne og i det kunstneriske rum. Allerede i år har vi taget blogteknologien til os, og har lavet undervisningsmateriale på Princip1914 som en levende og udviklende blog, hvor forestillingen kan blive nærværende i klasserummet både før og efter forestillingen.

12 OM GRØNNEGADE TEATER GRØNNEGADE TEATER ER EGNSTEATER I NÆSTVED KOMMUNE. Som egnsteater er det vores primære opgave at skabe og formidle scenekunst. Vi udvikler og producerer to nye teaterforestillinger om året. HVAD LAVER VI? Grønnegade Teater er et skabende værksted hvor kunstnere arbejder med at udvikle og vise scenekunst. Teatret er løbende arbejdsplads for scenekunstnere, teknikere og formidlere. Processen med at skabe forestillingerne strækker sig over flere år, hvor materialet går fra hånd til hånd mellem en række teaterfaglige specialister. Fra idé til udvikling af koncept, manuskript eller synops, scenografi og teknik, iscenesættelse under prøvearbejdet, og sideløbende arbejde med formidlingen gennem grafisk salgsmateriale og undervisningsmateriale, kontakt til publikum, fx skoler og institutioner, og billetsalg. HVEM SPILLER VI FOR? Grønnegade Teater skaber scenekunst for alle børn... også dem der er blevet voksne. Vores primære målgruppe er børn og unge, og det kan godt forstås i en bred forstand, at vi henvender os til alle der, som vi selv, er med på at lege og udforske verden med et åbent, nysgerrigt sind. Grønnegade Teater har, tidligere under navnet Det lille Turnéteater, rødder langt tilbage i det verdensanerkendte danske børneteater-miljø, hvor der er tradition for at tage børnepublikummet seriøst og lave forestillinger i øjenhøjde uden at miste højde på ambitionsniveauet. Det betyder, at vi har en stor erfaring med at skabe og spille teaterforestillinger der møder børn og unge m lige hvor de er og den erfaring er værdifuld for os både i vores forestillinger og i formidlingen af dem. Skolelærer teatret Om teatret HVAD HANDLER VORES FORESTILLINGER OM? Teaterforestillinger kan som al kunst handle om alt muligt og behandle alle mulige temaer. Fælles er, vi med kunsten kan kommunikere med hinanden på andre planer end i den dagligdags én-til-énkommunikation. Vi bestræber os på, at vores forestillinger er meningsfulde og vedkommende for et bredt publikum, og at vi laver teaterforestillinger baseret på gode fortællinger. Den gode fortælling er den røde tråd der fører os sammen og guider os igennem alle de elementer og oplevelser forestillingerne består af. Vi benytter os ofte af klassiske/kendte fortællinger eller eventyr, som er en del af vores fælles kulturarv. Det giver os et fælles afsæt med det publikum, som vi skal føre med os på forestillingernes oplevelsesrejse. Men skønt basen er klassisk, så er vores forestillinger altid nutidige og egenstående kunstneriske værker. Rundt om den velkendte eller klassiske røde tråd spinder vi vores/forestillingens egne fortolkninger og kunstneriske udsagn. Alt det som gør mødet med forestillingen til et unik teateroplevelse. Og uanset hvilken historie vi griber fat i så ender vores forestillinger altid med også at handle om at være menneske mellem mennesker; et tema, der til alle tider vil vedkomme os alle. GRØNNEGADE TEATER, egnsteater i Næstved Scene: Grønnegade 10, 4700 Næstved Kontor: Gambakkevej 12, 4684 Holmegaard Tlf

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere

DATS arrangementer i foråret 2015

DATS arrangementer i foråret 2015 2 Pige med kanin. Mathilde Højen fra Femmøller Efterskole. Foto: Lasse Andersen. 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Teater for tumlinge - af Gitte Gry Bech Ballesheim 4 Teater med dagpleje- og vuggestuebørn

Læs mere

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kære lærer, SFO og klubfolk Helsingør Kommune er en af de kommuner i Danmark, der har flest både små og store kulturinstitutioner. Tilsammen byder de skoleklasser

Læs mere

TEMA 3. En guide om pædagogiske læreplaner til alle dagtilbud og forældre med børn i dagtilbud

TEMA 3. En guide om pædagogiske læreplaner til alle dagtilbud og forældre med børn i dagtilbud TEMA 3 En guide om pædagogiske læreplaner til alle dagtilbud og forældre med børn i dagtilbud KOLOFON en guide om pædagogiske læreplaner til alle dagtilbud og forældre med børn i dagtilbud udgivet af Ministeriet

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE S KABALE Indskoling og mellemtrin Udarbejdet i samarbejde med Astrid Guldhammer og Anne Kleberg Børnekulturhuset i Aarhus Kommune 2 INDHOLD PRAKTISK INFO S

Læs mere

INDHOLD. Undervisningsmateriale er skrevet af

INDHOLD. Undervisningsmateriale er skrevet af UNDERVISNINGSMATERIALE 2. DEL ODENSE TEATER 2014/2015 INDHOLD 1. INDLEDNING................................................................... 4 2. OM ELEFANTMANDEN... 5 3. HVOR LANGT VIL VI GÅ? - INSTRUKTØR

Læs mere

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog Skolemateriale S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens roman Dramatiseret af Gunvor Reynberg med musik af

Læs mere

Movements of Love. - Kierkegaard, kærlighed og krop

Movements of Love. - Kierkegaard, kærlighed og krop Movements of Love - Kierkegaard, kærlighed og krop Evaluering af undervisningsprojekt 1. december 2013 31. juli 2014 Hanne Hjetting Nielsen, projektmedarbejder Bevægelsesworkshop (Hold fra UCC Sydhavn).

Læs mere

Spotlightdans fra projekt Lysleg

Spotlightdans fra projekt Lysleg Spotlightdans fra projekt Lysleg Der er to måder at være kreativ på. Man kan synge og danse, eller man kan skabe omgivelser, hvor sangere og dansere blomstrer. Warren G. Bennis Tusind tak til BUPL for

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

LÆRING FOR LIVET. Aftenskolerne har gode muligheder for samarbejde med folkeskolerne

LÆRING FOR LIVET. Aftenskolerne har gode muligheder for samarbejde med folkeskolerne ... ET NETVÆRK AF AFTENSKOLER OG FOLKEOPLYSENDE FORENINGER NYTº02JUNI 2014 ÅRGANG 12 LÆRING FOR LIVET På teaterskolen Move 'n Act i Århus undervises der i mere end skuespil Aftenskolerne har gode muligheder

Læs mere

MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR

MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR MAJ 2014 WWW.KUM.DK STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR 3 FORORD Kunsten og kulturen skal være en del af børns og unges liv, fra

Læs mere

NÅR BØRN MØDER KULTUR. En antologi om formidling i børnehøjde N Å R B Ø R N M Ø D E R K U L T U R

NÅR BØRN MØDER KULTUR. En antologi om formidling i børnehøjde N Å R B Ø R N M Ø D E R K U L T U R NÅR BØRN MØDER KULTUR En antologi om formidling i børnehøjde E n a n t o l o g i o m f o r m i d lb i nø g r ni ebk øu rl tnu er he øn js d Ne e t v æ r k 2 0 061 6 NÅR BØRN MØDER KULTUR En antologi om

Læs mere

Gode kollegiale samtaler

Gode kollegiale samtaler TEMA Stress Værktøj 4 Der støtter og udvikler 1 Indhold Introduktion Formålene med dette værktøj Før I går i gang Hvordan kommer I i gang Processen trin for trin Redskab 1: Tre typer af samtaler Tre typer

Læs mere

Det gode skole-hjem samarbejde. Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre

Det gode skole-hjem samarbejde. Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre Det gode skole-hjem samarbejde Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre DET GODE SKOLE-HJEM SAMARBEJDE Det gode skole-hjem samarbejde Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre

Læs mere

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen?

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Hvad skal børnene lære i skolen og som hjemmearbejde? Tekst af Solveig Gaarsmand og Helge Christiansen AKTIVE FORÆLDRE HJEMMEARBEJDE

Læs mere

HJÆLP! AF ANNA BRO STUDIEMATERIALE TEATRET VED SORTE HEST BILLETBESTILLING SPILLEPERIODE: 15. MAR. 25. APR. 2013 MAN. FRE. KL. 20, LØR. KL.

HJÆLP! AF ANNA BRO STUDIEMATERIALE TEATRET VED SORTE HEST BILLETBESTILLING SPILLEPERIODE: 15. MAR. 25. APR. 2013 MAN. FRE. KL. 20, LØR. KL. STUDIEMATERIALE HJÆLP! AF ANNA BRO TEATRET VED SORTE HEST SPILLEPERIODE: 15. MAR. 25. APR. 2013 MAN. FRE. KL. 20, LØR. KL. 17 BILLETBESTILLING TELEFON 33 31 06 06, MAN. FRE. KL. 12-16 UNG GRUPPE U. 25,

Læs mere

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst]

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Indhold 03 Leder 04 Hvad betyder Rundhøjskolen for dig?

Læs mere

Program for Kulturpakken 2012/2013

Program for Kulturpakken 2012/2013 Program for Kulturpakken 2012/2013 Musik 0.-9. klasse Workshops 0.-9. klasse Teater 2., 4., 6. og 8. klasse Hermed har vi fornøjelsen af at præsentere programmet for de fælles kulturtilbud til skolerne.

Læs mere

Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig

Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig AMNESTY INTERACTIVE Gør jeres skole menneskerettighedsvenlig - en guide til hvordan I fokuserer på menneskerettighederne på jeres skole Human Rights Friendly Schools Redigeret og udarbejdet af: Amnesty

Læs mere

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplanen er udarbejdet med udgangspunkt i Børnepolitikken og det fælles værdigrundlag for

Læs mere

Introduktion. Set derudefra er du bare en lille dims...

Introduktion. Set derudefra er du bare en lille dims... Introduktion LIVETS SKOLE - SKOLEN FOR LIVET Hvorfor skal du gå i skole, og blive ved nu for ottende, niende eller tiende år, når nu du godt kan læse og kan den lille tabel eller måske har opgivet at lære

Læs mere

Kunsten at føre dialog...

Kunsten at føre dialog... DIALOG HÅND BOGEN...og facilitere dialogworkshops Kunsten at føre dialog... Mette Lindgren Helde Mette Lindgren Helde Dialoghåndbogen Forfatter: Mette Lindgren Helde Titel: Dialoghåndbogen kunsten at føre

Læs mere

Opgaver til LæseRaketten: Opgaveforslag. side 8. Højtlæsning Elefanten uden ende side 9 Frøen side 10 Reginatu læser højt..

Opgaver til LæseRaketten: Opgaveforslag. side 8. Højtlæsning Elefanten uden ende side 9 Frøen side 10 Reginatu læser højt.. Indhold Del 1: Hele Verden i Skole 2008- hvad? side 1 Hele Verden i Skole 2008- hvorfor? side 2 Hele Verden i Skole 2008- hvordan?. side 3 LæseRaketten side 3 Indsamlingsprojektet En Ny Fremtid side 4

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

børnehave biblioteker

børnehave biblioteker børnehave biblioteker børnehave biblioteker - at opleve fortællingens hede i kinderne INDHOLD Børnehavebiblioteket en dør til verden 3 Børnehavebiblioteket kort fortalt 4 Børnehavebiblioteket og de pædagogiske

Læs mere

AKTIVE MEDSPILLERE i skolen

AKTIVE MEDSPILLERE i skolen Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Forældre som AKTIVE MEDSPILLERE i skolen Tekst af Helge Christiansen AKTIVE FORÆLDRE HJEMMEARBEJDE DANSK MATEMATIK ENGELSK NATURFAG PRAKTISK-MUSISKE

Læs mere

Club 222 Udviklingsplan 2012

Club 222 Udviklingsplan 2012 Club 222 Udviklingsplan 2012 Indholdsfortegnelse Kolofon 2 Institutionsprofil 2 Forord.. 3 Baggrund for planen... 3 Evaluering af 2011 fokus.5 Afsnit 1 Plan for udviklingen af det børnepædagogiske arbejde...

Læs mere