SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG"

Transkript

1 SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG

2 KÆRE SKOLE Vi byder jer her hjerteligt velkommen til en ny teatersæson. Vi glæder os meget til at dele mange gode oplevelser med jer i sæsonen. Mange tror, at fantasi er en flugt fra virkeligheden eller virkelighedsfjernt drømmeri og ikke mindst i vores meget kontante verden, der hele tiden måler børns præstationer. Men fantasi er en omformende kraft, der skaber et nyt syn på virkeligheden ved at åbne for nye spørgsmål og nye tolkningsmuligheder Børne og familieforsker, Per Schultz-Jørgen Fantasien er en af de vigtigste evner et menneske kan evne. Fantasien gør én medskaber af sin egen oplevelse og sin egen dannelse. Kunsten kan træne fantasien og scenekunsten kan give en professionel supplering til den pædagogiske tilgang til kunsten. Vi er glade for at kunne præsentere et program der giver muligheder for både jer, som undervisere, og jeres elever til at træne fantasien og arbejde med scenekunsten i jeres hverdag. Scenekunsten kan være med til at skærpe elevernes koncentration og udvikle en evne til at lytte aktivt. Den kan også give eleverne en større sprogforståelse og en indsigt i fortællingens kunst. Vi tilbyder jer et indblik i den kreative proces og åbner op til maskinrummet i forbindelse med produktionerne af vores forestillinger. I tæt samarbejde med kompetente fagfolk, både indenfor undervisning og teater, udvikler vi undervisningsmateriale og særlige tilbud, som giver jer mulighed for at få mest mulig udbytte og indblik i vores produktioner. Denne sæson tilbyder vi også en stor fleksibilitet i forhold til spilletidspunkter, så det bedst muligt kan passe ind i jeres skema. Vi tilbyder også hjælp til booking af transport til og fra teatret, så I ikke også skal bruge tiden på det. Husk, at yderligere information kan findes på vores nye hjemmeside! Vi glæder os til at se jer i teatret! Mange hilsner Grønnegade Teater Egnsteater i Næstved BESTIL INDEN 1. SEPTEMBER OG BESTEM SELV TIDSPUNKTET! Bestiller din klasse billetter inden 1. september, har I større frihed til selv at vælge det spilletidspunkt der passer jeres klasse bedst. Tilbuddet gælder udvalgte forestillinger, men vi bestræber os altid på en stor fleksibilitet også efter 1. september!

3 EFTERUDDANNELSESKURSUS FOR LÆRERE OG UNDERVISERE Presse Skolelærer Om teatret Grønnegade Teater kan nu tilbyde at uddanne jer i metoden TEATEROPLEVELSER i forbindelse med forestillingen NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE i hele september måned. Der er lavet to workshop forløb; et for klasse og et for klasse. Gennem en anerkendende tilgang sættes børnenes egne oplevelser i centrum. Ved at stille spørgsmål, vi ikke kender svaret på i forvejen, skabes der rum til at gå på opdagelse i hinandens erfaringer. Det åbner for en kompleks forståelse af teateroplevelsen og for, at det enkelte barn får mulighed for at reflektere over sig selv i mødet med verden. Vi plejer ikke at tale så meget om teatret bagefter, måske lige når vi går ud fra forestillingen. Så spørger ens lærer Hvad synes du, det handlede om? eller Kunne du lide det? Her har vi tænkt på teater på en helt anden måde, det var på en måde som en rejse. Presse Skolelærer Om teatret Elev fra 8. klasse Præsenteres i samarbejde med: VED AT DELTAGE I WORKSHOP MED TEATEROPLEVELSER, FÅR DU: Et konkret værktøj til at bearbejde en teateroplevelse, koncert, danseforestilling, film, kunstudstilling. En ramme som giver skolebørn en mulighed for at sætte ord på egne tanker, følelser og erfaringer i forbindelse med en kunstnerisk oplevelse samt indgyder dem mod til at udtrykke sig selvstændigt igennem dialoger, ord og tegning med afsæt i en sanselig tilgang, samt et indblik i tankerne bag metoden. Metoden TEATEROPLEVELSER AT SKABE SAMTALERUM MED BØRN OG UNGE er udviklet af Scenekunstnetværket i Region Midtjylland, Randers EgnsTeater og Teatercentrum. TIDSPUNKT I forbindelse med forestillingen NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE der kører i hele september måned. Følg med på vores hjemmeside eller ring til os og hør nærmere! VARIGHED 2 timer inkl. forestillingen 100 kr. ekskl. moms pr. person (inkl. forestilling)

4 NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE I den lille hyggelige sal på Grønnegade Teater med plads til bare 40 publikummer, har over 500 børn og voksne allerede set Nils Holgersens forunderlige rejse. Selma Lagerlöfs vidunderlige historie om den frække dreng Nils, der kommer ud på sit livs rejse på ryggen af en gås. Peter Holst tager dig med på en betagende oplevelse i fortællingen og teatermagiens univers. Det er smukt og storslået, men stadig med det særlige intense nærvær, som kendetegner fortælleren Peter Holsts forestillinger. Den visuelle side af forestillingen er meget smuk og fantasifuld. Det er lykkedes scenograf Kristian Knudsen og lysdesigner Pernille Holst at finde og skabe et univers der helt naturligt vokser og trækker sig sammen, samtidig med at det rækker ud mod publikum. SKUESPILLER, DUKKEFØRER, MANUSKRIPT Peter Holst VELEGNET TIL FØLGENDE FAG GEOGRAFI, BILLEDKUNST, DANSK, DRAMA, NATUR OG TEKNOLOGI, HÅNDVÆRK OG DESIGN OG MUSIK SPILLEPERIODE September måned følg med på vores hjemmeside eller ring til os og hør nærmere! KLASSETRIN Ned til 0. klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Peter Holst KOMPONIST Stig Christensen SCENOGRAFI Kristian Knudsen LYSDESIGN Pernille Plantener Holst 32 kr. ekskl. moms pr. elev

5 PRINCIP 1914 VELEGNET TIL FØLGENDE FAG HISTORIE, ENGELSK OG SAMFUNDSFAG VILLE DU DØ FOR EN SAG? Integrer forestillingens temaer i undervisningen! Forbered dig allerede nu Princip 1914 fortæller den autentiske historie om Gavrilo Princip, der for 100 år siden skød ærkehertug Franz Ferdinand i Sarajevo. Gennem facts og fiktion blotlægger vi historien bagved attentatet og den unge gymnasieelevs overvejelser, tvivl og stillingtagen i hans samtid. Men på samme tid appel lerer vi til unge mennesker, der nu, anno 2014, vælger eller ikke vælger at tage ansvar og søger indflydelse i det der sker i verden omkring dem. I en collage af korte spillescener, faktuelle og fiktive beretninger, projicerede billeder og dokumenter, giver de tre skuespillere liv til de unge skoleelever og deres magtfulde opponenter og skildrer omstændighederne før, under og efter attentatet på den østrigsk-ungarske militærleder og tronarving og hans kone, hertuginde Sophie Ciotek. Forestillingen udfordrer tilskuerne til at tage stilling til hovedpersonernes bevæggrunde, men også til magtelites hånd tering af årsagerne til og følger af de to skud, som af mange er blevet kaldt de to vigtigste skud i det 20. århundrede. Co-produktion med ZeBU i København, hvor den spiller november 2014 SPILLEPERIODE 25. oktober 8. november 2014 KLASSETRIN Ned til 8. klasse BEST IL 1. SEP INDEN TEMB OG B ER ES TIDSP TEM SEL V UNKT ET! MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Jonas Littauer SKUESPILLER Niklas Bentzen SKUESPILLER Zaki Nobel Mehabil INSTRUKTØR/MANUSKRIPT Marc van der Velden SCENOGRAF Pernille Plantener Holst 32 kr. ekskl. moms pr. elev Download inspirations- og undervisningsmateriale:

6 JULEEVANGELIET OM TRO, TVIVL OG MIRAKLER Med inspiration fra Selma Lagerlöfs bog KRISTUSLEGENDER fra 1904 tager vi på en rejse igennem julens fortælling om Jesu fødsel. Julen er miraklernes tid hvor vi håber og tror på at det gode kommer frem i os alle. Vi samles og fejrer højtiden i familien eller sammen med venner, med gaver og juletræ, og vi fejrer Jesu fødsel, som vi læser om den i Juleevangeliet i biblen. For Jesu fødsel handler om at det gode vil fødes og spire frem. Om at det gode findes og har betydning i verden, hvad de fleste af os gerne vil vi vil i hvert fald i Grønnegade Teater. Derfor har vi lavet denne forestilling, hvor vi fortæller den sanselige historie om hvordan håbet og troen blev født i en stald i Betlehem for 2014 år siden. Det var en hård tid, en barsk og streng tid hvor menneskers livsvilkår var skrappe. Landet var besat, og kong Herodes frygtede den nye kongesøn. Mod alle odds skete miraklet. Skoleforestillinger i denne genopsætning er i samarbejde med Folkekirkens skoletjeneste og der kan derfor kun bestilles til skole forestillingerne via: VELEGNET TIL FØLGENDE FAG DANSK, KRISTENDOMSKUNDSKAB, MUSIK OG BILLEDKUNST SPILLEPERIODE december 2014 SPILLETIDSPUNKTER Torsdag & fredag i uge 49 kl. 09:15 & 11:00 Tirsdag, onsdag & torsdag i uge 50 & 51 kl. 09:15 & 11:00 Lørdage og søndage kl. 14:00 KLASSETRIN Ned til 0. Klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER/TEKST & POESI Peter Holst INSTRUKTØR Jacques Matthiessen KOMPONIST Bebe Riesenfors SCENOGRAF Kristian Knudsen LYSDESIGN Raphael Solholm 32 kr. ekskl. moms pr. elev Der kan rekvireres undervisningsmateriale!

7 2x2x2 En eventyrlig forestilling om skæbnen og tilfældet og hvor ikke alt er, som det ser ud til at være. Her er Peter Holst og hans fortællinger sat ind i en snæver ramme, der viser sige at være et magisk rum. Ud af rummet folder sig skæbner og tilfælde, der er forbundet på en helt overraskende måde. Forestillingen leger frit med eventyrernes figurer og fantasifulde verdner, og bliver i sidste ende vores eget eventyr, som ingen før har hørt det. En ramme på 2x2x2 meter danner grundlag for en scenisk udforskning af, hvordan fortællingerne om vores liv er spundet sammen. Ud over at eleverne her kan opleve professionel scenekunst for børn, vil de også kunne opleve hvordan fantasien og legen bliver grundlaget for en fortælling, der er brandalvorlig og betydningsfuld for vores liv. De vil opleve hvordan kunstnerne bruger scenen og eventyrene som udtryksform til at komme med deres helt egen fortælling. Oplevelsen kan sætte deres egen fantasi og leg i helt nyt perspektiv. VELEGNET TIL FØLGENDE FAG BILLEDKUNST, DANSK, DRAMA, HÅNDVÆRK OG DESIGN OG SAMFUNDSFAG SPILLEPERIODE 26. marts 11. april 2015 KLASSETRIN Ned til 0. klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Peter Holst INSTRUKTØR Jacques Matthiessen SCENOGRAF Kristian Knudsen 32 kr. ekskl. moms pr. elev BESTIL INDEN 1. SEPTEMBER OG BESTEM SELV TIDSPUNKTET!

8 MASKINRUMS- ARRANGEMENTER På Grønnegade Teater vil vi gerne være mere end bare et teater, hvor man kan se forestillinger. Vi vil gerne danne ramme for udvikling, nysgerrighed og ikke mindst gode oplevelser. Ved maskinrumsarrangementer lukker vi publikum ind bag kulisserne og viser mange andre ting et teater kan byde på. Vi tilbyder i denne sæson følgende typer af maskinrumsarrangementer: TEATERFAGLIG INSPIRATIONSDAG Hvor vi inviterer lærere, pædagoger og andre interesserede til forestillingen med efterfølgende foredrag, workshop eller lignende af professionelle foredragsholdere. Formålet er at inspirere til nye måder at arbejde med en teateroplevelse på. ÅBNE PRØVER I teaterprøverummet er der en særlig stemning, der som regel er forbeholdt kunstnerne og de der arbejder med forestillingen. Derfor er det normalt slet ikke muligt at være med under prøver på en forestilling med professionelle skuespillere. Men vi åbner dørene op for publikum på enkelte dage under prøveforløbet. Eleverne ser 20 minutter af prøven og taler derefter med de medvirkende om, hvad de har oplevet. Vi har fået rigtig god respons på tidligere åbne prøver, da man kan se hvad det kræver at lave en forestilling samt fremskridt når man ser den færdige forestilling. At overvære en åben prøve er gratis og kan bookes af skolen i forbindelse med køb af billetter til en forestilling. EFTER FORESTILLINGEN Nogle gange ser man en forestilling og tænker: Det ser da ikke så svært ud! Vi løfter tæppet og viser publikum alle de små tricks der i sig selv er simple, men i en forestilling kan være magiske og gøre hele forskellen. Der vises lyssætning og fortælles om hele holdet bag forestillingen, af skuespiller, scenograf eller måske selveste instruk tøren. Her kan alle spørgsmål få svar og en ny nysgerrighed måske opstå. Som skole kan dette maskinrumsarrangement bookes igennem os ved køb af billetter til forestillingen. TIDSPUNKT Datoer for de forskellige maskinrumsarrangementer kan findes på hjemmesiden. GRATIS-125 kr. ekskl. moms (afhængig af arrangementet), efter først-til- mølle-princippet.

9 Publikum I ERHVERVSPRAKTIK SOM SKUESPILLER Kulturformidle Vi er i 2014 blevet godkendt som specialpraktik og kan derfor tilbyde elever, fra 8. klasse og op, muligheden for at komme i erhvervspraktik på et egnsteater. I løbet af praktikken vil eleven komme til at arbejde med sit kropssprog, sin vejrtrækning, sin stemme og sin fysik samt med relationerne til sine medpraktikanter. Eleven vil komme til at arbejde med både improvisation og tekster, herunder monologer, og vil blive trænet i mødet med publikum, idet forløbet afsluttes med en visning for forældre, lærere m.fl. Skuespillerpraktikken er et intensivt forløb, der varetages af skuespilleren Henriette Rosenbeck. Publikum Kulturformidle For at få plads som praktikelev skal eleven skrive en motiveret ansøgning til teatret. Se vejledning til ansøgning på vores hjemmeside. Min selvtillid og interesse er steget med 110% i løbet af den her uge. Jeg har fundet ud af hvilke ting, jeg er god til, hvilke ting jeg skal arbejde på og hvor meget jeg elsker teater. Det sjoveste ved at være skuespiller er at prøve noget nyt hele tiden, og at man altid kan lære mere og blive bedre. Citater fra tidligere skuespillerpraktikanter TIDSPUNKT Uge 46 ( november) Ansøgningsfrist 1. november 2014 GRATIS, men kræver optagelse.

10 PÅ SKOLEN Grønnegade Teater er ikke kun et stationært teater, vi turnerer nemlig også rundt i Danmark på skoler og biblioteker måske skulle vi også slå et smut forbi jeres skole? GREV GRIS ODYSSEUS ROMEO+JULIET Een mand, een ghettoblaster og fire stofbleer. Det er alt. Resultatet er en medrivende, tosset og gakket historie baseret på Thorstein Thomsens bøger. Et bragende vovestykke med både intensitet og råstyrke. En enestående oplevelse for børn, unge og voksne. Shakespeares vidunderlige kærlighedsklassiker, fortalt med humor og hjerteskærende romantik af et ensemble bestående af 10 mandshøje dukker og to dukkeførere. Prins Knud møder en dag en lille Gris. Grisen leger i en mudderpøl i udkanten af en skov. De to bliver hurtigt bedste venner, og fortællingen tager for alvor fart, da Prins Knud beslutter at præsentere den lille gris for resten af hoffet. SKUESPILLER Peter Holst VARIGHED 35 minutter Én skuespiller og én kontrabassist fortolker Homers klassiske beretning om Odysseus handlingsmættede færd for fuld udblæsning. En forestilling, der skærer helt ind til benet på den storslåede fortælling. Forestillingen er baseret på Homers ILLIADEN samt ODYSSEEN og er en af Grønnegade Teaters mest eftertragtede forestillinger, hvor det rene skuespil og historiefortælling leveres blændende, overbevisende og medrivende af Peter Holst og Christian Glahn. MÅLGRUPPE klasse EKSKL. MOMS kr. for op til 60 publikum kr. for op til 80 publikum på engelsk! I den skønne stad Verona bor købmandsfamilierne Capulet og Montaque. Disse to familier har gennem generationer hadet hinanden og brugt enhver lejlighed til at yppe kiv og starte slagsmål. Stærkt og bevægende teater for og om teenagere Politiken Suverænt ført og skarpt spillet af de to fremragende dukkeførere Børn og Unge SKUESPILLER Peter Holst MUSIKER Christian Glahn VARIGHED 65 minutter MÅLGRUPPE For alle ned til 3. klasse. EKSKL. MOMS kr. for op til 120 publikum kr. for op til 150 publikum (Kun ved dobbeltforestillinger) kr. for op til 80 publikum Oplagt at bruge i engelskundervisningen! SKUESPILLER Peter Holst SKUESPILLER Henriette Rosenbeck VARIGHED 60 minutter MÅLGRUPPE For alle ned til 9 år. EKSKL. MOMS kr. for op til 120 publikum

11 OG TILSKUD Som egnsteater modtager vi støtte fra staten og kommunen. Vi har derfor mulighed for at holde priserne på vores billetter nede. Men det betyder at der allerede er ydet tilskud på billetter med rabat, og skolen kan derfor ikke få yderligere refusion. Vores priser på teaterbilletter er pr. elev 32 kr. ekskl. moms. Klasselærerne kommer med til samme pris. Alle vores turnéforestillinger er refusionsberettiget og du kan derfor søge din kommune om at få dækket 50 % af prisen, hvis du er en offentlig institution. Kontakt din kommune for at høre nærmere. TRANSPORT TIL TEATRET Vi ved, at transport kan være en udfordring for nogle skoler. Vi har derfor lavet en særlig aftale med et busselskab og kan tilbyde jer at booke transporten for jer. Vi arbejder også hele tiden på muligheder for, at I kan komme billigst muligt til teatret og er i tæt samarbejde med andre kulturinstitutioner og kommuner om at finde gode løsninger på transporten til skolerne. DETTE HAR VI OGSÅ FOKUS PÅ NY BLOG FOR LÆRERE OG UNDERVISERE Sammen med Teater Masken i Nykøbing Falster er Grønnegade Teater i gang med at udvikle en blog til lærere og undervisere. Bloggen vil indeholde indlæg om brug af teater i undervisningen, praktiske tips og tricks vedr. forestillinger og skolemateriale samt indlæg fra teatrets egen verden. Skribenterne vil være lærere og professionelle teaterfolk og projektet er støttet af Kunststyrelsens Scenekunstudvalg. Har du gode idéer til bloggen, eller ønsker du at blive en af vores skribenter, kontakt os endelig. TILBUD AF FAGLIGE TEATERFOLK TIL UNDERVISNING? Vi har et bredt netværk af fagligt kompetente teaterfolk med erfaring i at undervise og bruge teatrets mange muligheder i undervisningen. Vi bestræber os på at formidle mulighederne til jer og vil i den kommende tid samle et katalog af de forskellige folk. Kontakt os derfor endelig hvis du søger nogen til at bidrage kunstnerisk til undervisningen. DIGITALT FOKUS Vi har særligt fokus på den digitale udvikling og hvad den kan. Vi tænker det ind, både i vores samarbejde med skolerne og i det kunstneriske rum. Allerede i år har vi taget blogteknologien til os, og har lavet undervisningsmateriale på Princip1914 som en levende og udviklende blog, hvor forestillingen kan blive nærværende i klasserummet både før og efter forestillingen.

12 OM GRØNNEGADE TEATER GRØNNEGADE TEATER ER EGNSTEATER I NÆSTVED KOMMUNE. Som egnsteater er det vores primære opgave at skabe og formidle scenekunst. Vi udvikler og producerer to nye teaterforestillinger om året. HVAD LAVER VI? Grønnegade Teater er et skabende værksted hvor kunstnere arbejder med at udvikle og vise scenekunst. Teatret er løbende arbejdsplads for scenekunstnere, teknikere og formidlere. Processen med at skabe forestillingerne strækker sig over flere år, hvor materialet går fra hånd til hånd mellem en række teaterfaglige specialister. Fra idé til udvikling af koncept, manuskript eller synops, scenografi og teknik, iscenesættelse under prøvearbejdet, og sideløbende arbejde med formidlingen gennem grafisk salgsmateriale og undervisningsmateriale, kontakt til publikum, fx skoler og institutioner, og billetsalg. HVEM SPILLER VI FOR? Grønnegade Teater skaber scenekunst for alle børn... også dem der er blevet voksne. Vores primære målgruppe er børn og unge, og det kan godt forstås i en bred forstand, at vi henvender os til alle der, som vi selv, er med på at lege og udforske verden med et åbent, nysgerrigt sind. Grønnegade Teater har, tidligere under navnet Det lille Turnéteater, rødder langt tilbage i det verdensanerkendte danske børneteater-miljø, hvor der er tradition for at tage børnepublikummet seriøst og lave forestillinger i øjenhøjde uden at miste højde på ambitionsniveauet. Det betyder, at vi har en stor erfaring med at skabe og spille teaterforestillinger der møder børn og unge m lige hvor de er og den erfaring er værdifuld for os både i vores forestillinger og i formidlingen af dem. Skolelærer teatret Om teatret HVAD HANDLER VORES FORESTILLINGER OM? Teaterforestillinger kan som al kunst handle om alt muligt og behandle alle mulige temaer. Fælles er, vi med kunsten kan kommunikere med hinanden på andre planer end i den dagligdags én-til-énkommunikation. Vi bestræber os på, at vores forestillinger er meningsfulde og vedkommende for et bredt publikum, og at vi laver teaterforestillinger baseret på gode fortællinger. Den gode fortælling er den røde tråd der fører os sammen og guider os igennem alle de elementer og oplevelser forestillingerne består af. Vi benytter os ofte af klassiske/kendte fortællinger eller eventyr, som er en del af vores fælles kulturarv. Det giver os et fælles afsæt med det publikum, som vi skal føre med os på forestillingernes oplevelsesrejse. Men skønt basen er klassisk, så er vores forestillinger altid nutidige og egenstående kunstneriske værker. Rundt om den velkendte eller klassiske røde tråd spinder vi vores/forestillingens egne fortolkninger og kunstneriske udsagn. Alt det som gør mødet med forestillingen til et unik teateroplevelse. Og uanset hvilken historie vi griber fat i så ender vores forestillinger altid med også at handle om at være menneske mellem mennesker; et tema, der til alle tider vil vedkomme os alle. GRØNNEGADE TEATER, egnsteater i Næstved Scene: Grønnegade 10, 4700 Næstved Kontor: Gambakkevej 12, 4684 Holmegaard Tlf

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

Undervisningsplan for faget drama

Undervisningsplan for faget drama Formål for faget drama Formålet med undervisningen i drama er at udvikle elevernes lyst til og færdighed i at bruge drama som udtryksmiddel og fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform.

Læs mere

Rejsen til GUD. Fra 6 år. Undervisningsmateriale. Rejsen til GUD. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til GUD. Fra 6 år. Undervisningsmateriale. Rejsen til GUD. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU Undervisningsmateriale 2013 Fra 6 år Rejsen til GUD Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Om forestillingen... 3 Introduktion til læreren... 4 At åbne op for den kunstneriske oplevelse...

Læs mere

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib Dette skolemateriale er tænkt som et oplæg til at arbejde videre med forestillingen i fagene dansk, drama og billedkunst. Det består af nogle korte

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal

Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal PROJEKTET Vandet er et samarbejde mellem 4 kunstmuseer, 2 teatre og 1 børnekulturelt udviklingscenter. I mødet mellem billedkunst og scenekunst

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

Egnsteateraftale mellem. Næstved Kommune 30. juni 2016 og omhandler Næstved Kommunes

Egnsteateraftale mellem. Næstved Kommune 30. juni 2016 og omhandler Næstved Kommunes juni 2009 af teaterlov (Teaterloven). om egnsteatre (Egnsteaterbekendtgørelsen), hjemlet i lovbekendtgørelse nr. 780 af den 23. Nærværende aftale er indgået i henhold til bekendtgørelse nr. 1404 af den

Læs mere

Læreplaner for vuggestuen Østergade

Læreplaner for vuggestuen Østergade Læreplaner for vuggestuen Østergade Indledning: Vuggestuens værdigrundlag: - Tryghed: Det er vigtigt, at børn og forældre føler sig trygge ved at komme i vuggestuen, og at vi som personale er trygge ved,

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007 Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007 Grundlaget for det daglige arbejde i V. Aaby Børnehave I 2006 var det: NATUR OG NATUROPLEVELSER Hvert år har 1 2 læreplanstemaer ekstra fokus I 2007 var det: KUNST,

Læs mere

KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST?

KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST? Scenekunstens Udviklingscenter KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST? Diplomuddannelsen i Kunst- og Kulturformidling Scenekunstens Udviklingscenter Kompetencegivende aktiviteter OSLO Kunst og Kulturformidling

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad skal du lave i sommerferien? H.C. Andersen paraden Møntergården Fyns Kunstmuseum Hvad skal du lave i sommerferien? Få rabat på flere oplevelser Besøg flere af Odense Bys Museer og spar på entréen. Vis din billet købt til fuld pris

Læs mere

NATURBØRNEHAVE GL. TØLLØSE - PÆDAGOGISK LÆREPLAN

NATURBØRNEHAVE GL. TØLLØSE - PÆDAGOGISK LÆREPLAN INDLEDNING Naturbørnehaven Gl. Tølløse A/S er en aldersintegreret institution for børn i alderen 6 måneder til 6 år (skolestart). Vi er blevet godkendt af Holbæk kommune til 60 børneenheder, deraf 15 vuggestuepladser.

Læs mere

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv 1:1 Teater - Byg en historie, og se den få liv Hvad er 1:1 TEATER? 1:1 Teater er et undervisnings- og teaterkoncept som sigter mod 5 hovedmål: - At fremme skriveglæden og lærelysten hos elever i folkeskolen.

Læs mere

Fra tilskuer til aktør

Fra tilskuer til aktør Book det interne kursus Fra tilskuer til aktør Kommunikation og Empowerment To dages kursus, der sætter fokus på jeres vigtigste redskab! De giver omstændighederne og omverden skylden for det meste. Måske

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Teaterworkshops 2012/2013

Teaterworkshops 2012/2013 Teaterworkshops 2012/2013 på Det Skrå Teater Det Skrå Teater er igen i år mere en glade for at kunne præsenterer årets teaterworkshop 2012/2013 i samarbejde med DATS (Landsforeningen for dramatisk virksomhed)

Læs mere

Det er for børn Efterår/vinter 2015

Det er for børn Efterår/vinter 2015 Det er for børn Efterår/vinter 2015 Her sker det: Vordingborg Bibliotek, KulturArkaden, Sydhavnsvej 6, Vordingborg Tlf. 55 36 38 00 Møn Bibliotek, Møllebrøndstræde 12, Stege Tlf. 55 36 32 32 Præstø Bibliotek,

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap HVAD KAN JEG BLIVE? er en interaktions forestilling i 3 akter om valg af livsbane og uddannelse, som udforsker spændingsfeltet mellem virkelighed og drømme. Hvor

Læs mere

Pædagogiske læreplaner Børnegården i Ollerup

Pædagogiske læreplaner Børnegården i Ollerup Alsidig personlig udvikling Pædagogiske læreplaner Børnene skal opleve, at de bliver mødt af engagerede og anerkendende voksne og at blive inviteret ind i det kulturelle fællesskab. Børnene skal have mulighed

Læs mere

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU LIDT OM PETER LUNDBERG Billedkunstner, forfatter og foredragsholder. (F: 1955) Peter Lundbergs billedkunstneriske karriere startede i 1969, og i mange år blev

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 5 ÅR KLASSETRIN: 0. 3. KLASSE FAG: DANSK

UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 5 ÅR KLASSETRIN: 0. 3. KLASSE FAG: DANSK UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 5 ÅR KLASSETRIN: 0. 3. KLASSE FAG: DANSK INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Om forestillingen 2. Info til læreren 3 4. Heltetemaet 5. Skriv din egen heltehistorie elevark 6. Hvis du var

Læs mere

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogisk læreplan 0-2 år Barnets alsidige personlige udvikling: Overordnet mål: Barnet skal vide sig set og anerkendt. Barnet oplever at møde nærværende voksne med engagement i dets læring, udvikling og liv. At barnet oplever

Læs mere

LÆREPLANER FOR TROLLEGÅRDEN

LÆREPLANER FOR TROLLEGÅRDEN LÆREPLANER FOR TROLLEGÅRDEN 2008 November, December, Januar Februar Marts, April Kultur, Motorik Sprog Maj, Juni, Juli August, September, Oktober Natur og naturfænomener Personlige og sociale Kompetencer.

Læs mere

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN Præsentation af undervisere Som fælles grundlag og inspiration var vi deltagere på et kursus i 2007 afholdt på Vækstcenteret. Vi arbejder alle professionelt med børn og unge. Kurset var arrangeret af foreningen

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Spotlightdans fra projekt Lysleg

Spotlightdans fra projekt Lysleg Spotlightdans fra projekt Lysleg Der er to måder at være kreativ på. Man kan synge og danse, eller man kan skabe omgivelser, hvor sangere og dansere blomstrer. Warren G. Bennis Tusind tak til BUPL for

Læs mere

Premiere: 17. juli 2014 i Operaen samt 28. august på Fredericia Teater. Fredericia d. 14.11.2013. Pressemeddelelse

Premiere: 17. juli 2014 i Operaen samt 28. august på Fredericia Teater. Fredericia d. 14.11.2013. Pressemeddelelse Fredericia d. 14.11.2013 Pressemeddelelse Disneys DEN LILLE HAVFRUE The Musical på Operaen Fredericia Teater opfører Disneys DEN LILLE HAVFRUE The Musical i Operaen til sommer og efterfølgende på Fredericia

Læs mere

KYS DET NU, DET SATANS LIV!

KYS DET NU, DET SATANS LIV! SKOLEMATERIALE KYS DET NU, DET SATANS LIV! TIL LÆRERNE. Skolematerialet til 'Kys det nu, det satans liv' har to overordnede formål: 1) At inspirere og levendegøre elevernes nysgerrighed i forhold til de

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Teater Nordkrafts PR-afd. Copyright Teater

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

Georgs Æske er en integreret institution med en vuggestuegruppe en børnehavegruppe og en specialgruppe.

Georgs Æske er en integreret institution med en vuggestuegruppe en børnehavegruppe og en specialgruppe. Læreplan 2006 Indeks Grundlaget for det pædagogiske arbejde i Georgs Æske Vores syn på læring Vores målsætning og værdigrundlag Hvordan arbejder vi Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer

Læs mere

Indholdsplanen for Nibe Skoles Dusser. Personalets røde tråd.

Indholdsplanen for Nibe Skoles Dusser. Personalets røde tråd. Indholdsplanen for Nibe Skoles Dusser. Aalborg Skolevæsen har udarbejdet seks indsatsområder for at sikre en vis ensartethed i det daglige arbejde med børnene. De 6 indsatsområder er: - Personlig udvikling

Læs mere

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Året 2012 begyndte med en undervisnings eftermiddag for lærere og pædagoger, hvor Atheas medarbejder underviste i benyttelse af vore nye interaktive

Læs mere

Dramaøvelser. -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana

Dramaøvelser. -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana Dramaøvelser -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana Af Henriette Rosenbeck, skuespiller og teaterlærer. Følgende er et forsøg på at beskrive en række øvelser og dialogprocesser til

Læs mere

Læreplaner for børnehaven Østergade

Læreplaner for børnehaven Østergade Indledning: Børnehavens værdigrundlag: Tryghed: Tillid: Nærvær: Det er vigtigt at børn og forældre føler sig trygge ved at komme i børnehaven, og at vi som personale er trygge ved at komme på arbejde.

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA CO LLEG E HOLBÆK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA CO LLEG E HOLBÆK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK SCENISK GRUNDKURSUS HOLBÆK DRAMA CO LLEG E HOLBÆK DRAMA COLLEGE FRA DRØM TIL VIRKELIGHED ER TEATER NOGET FOR DIG? Holbæk Drama College (HDC) tilbyder et 3-årig Scenisk Grund-

Læs mere

Mål - og indholdsbeskrivelse. for. Fårup SFO

Mål - og indholdsbeskrivelse. for. Fårup SFO Mål - og indholdsbeskrivelse for Fårup SFO 1 Forord Vores SFO og indskoling arbejder sammen i et samlet indskolingsteam. Det betyder at pædagogerne er klassepædagoger i skolen. Lærere og pædagoger indgår

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN

PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN Følgende opridser de mål og planer for børnenes læring, vi arbejder med i Mariehønen. Vi inspireres af Daniels Sterns formuleringer omkring barnesynet med udgangspunkt

Læs mere

Aktiviteter i Learning Lab

Aktiviteter i Learning Lab Aktiviteter i Learning Lab Efteråret 2012 1 Lær nyt i Learning Lab Learning Lab i Skolegade er rigtig godt i gang efter en lang sommerferie, og vi har igen en masse spændende aktiviteter på tapetet i løbet

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Personlig formidling med krop og stemme

Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Stå frem med gennemslagskraft, sikkerhed og overskud Styrk din præsentationsteknik med større gennemslagskraft Sæt fokus

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Mariehønen

Pædagogisk læreplan for Mariehønen Pædagogisk læreplan for Mariehønen Der skal i alle dagtilbud, ifølge dagtilbudsloven, udarbejdes pædagogiske læreplaner. Læreplanerne skal indeholde mål for hvilke kompetencer og erfaringer den pædagogiske

Læs mere

BØRNEKULTUR OG LÆRING

BØRNEKULTUR OG LÆRING BØRNEKULTUR OG LÆRING hvordan kan børns møde med kultur styrke læring?? og Svar Kommunernes Skolebiblioteksforening 2005 2006 Forord Med denne udgivelse ønsker Kommunernes Skolebiblioteksforening at give

Læs mere

Få et internt mentorkursus hjem i Jeres organisation. Praksisværktøjer. der forandrer de sårbare liv

Få et internt mentorkursus hjem i Jeres organisation. Praksisværktøjer. der forandrer de sårbare liv Få et internt mentorkursus hjem i Jeres organisation Praksisværktøjer der forandrer de sårbare liv Vi ser ikke verden som dén er vi ser verden som vi er Jens Arentzen Internt mentorkursus for Jer, der

Læs mere

SPONSORHÆFTE. Supply Aid 16.05.11 Udkast 1 Samlet format: 157 x 260 mm. Trykfarve: pantone blå 2747c, her på hvid baggrund.

SPONSORHÆFTE. Supply Aid 16.05.11 Udkast 1 Samlet format: 157 x 260 mm. Trykfarve: pantone blå 2747c, her på hvid baggrund. SPONSORHÆFTE Supply Aid 16.05.11 Udkast 1 Samlet format: 157 x 260 mm. Trykfarve: pantone blå 2747c, her på hvid baggrund. Rungsted private Realskole Side 2 side 3 Supply Aid 16.05.11 Udkast 1 Samlet format:

Læs mere

APRILFESTIVAL Teater for små og store. Assens kommune

APRILFESTIVAL Teater for små og store. Assens kommune APRILFESTIVAL Teater for små og store Assens kommune Festivaler gennem tiden o 71: første festival i Herning. 25 forestillinger, 15 teatre Festivaler gennem tiden o 71: første festival i Herning. 25 forestillinger,

Læs mere

Pædagogiske læreplaner Yggdrasil fribørnehave

Pædagogiske læreplaner Yggdrasil fribørnehave Pædagogiske læreplaner Yggdrasil fribørnehave Du sidder nu med Yggdrasils pædagogiske læreplan. Teksten er delt op i forskellige afsnit, som skal give dig et indblik i: Baggrunden for loven om de pædagogiske

Læs mere

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken Det Skrå Teater www.detskraateater.dk/teater Sommerkurser 2011 Teateroplevelser på gadeplan Teateriværksætter med stort T Moderne dans udfordre scenekunsten Længe leve komikken Tlf.: 50 47 63 60 kurser@detskraateater.dk

Læs mere

FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE I FREMTIDENS BIBLIOTEK

FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE I FREMTIDENS BIBLIOTEK FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE I FREMTIDENS BIBLIOTEK fremtidens Se introduktionsfilmen til arbejdet med Digitale Fortællinger bibliotek DIGITALE FORTÆLLINGER 3 Brugerne og biblioteket 3 Hvad er digitale

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret Egnsteateraftale vedr. Team Teatret 1. Aftaleparter Team Teatret (herefter kaldt teatret) og Herning Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 1.1.2016 31.12.2016 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Elses dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Else Nørhede Vestergade 31 6622 Bække Tlf.: 22 87 75 51. Else Nørhede Redigeret af Maria Moesgaard

Elses dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Else Nørhede Vestergade 31 6622 Bække Tlf.: 22 87 75 51. Else Nørhede Redigeret af Maria Moesgaard Else s dagpleje Elses dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Else Nørhede Vestergade 31 6622 Bække Tlf.: 22 87 75 51 Else Nørhede Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor i min dagpleje,

Læs mere

Kreative processer kan udvikle og styrke sproget. Birgitte Scheel Persson

Kreative processer kan udvikle og styrke sproget. Birgitte Scheel Persson Kreative processer kan udvikle og styrke sproget Jeg er Tosprogspædagog og vejleder Pædagogisk diplomuddannelse i dansk som andetsprog. Fokus på brug af billedsproglige arbejdsformer i sprogstimulering.

Læs mere

De pædagogiske læreplaner og praksis

De pædagogiske læreplaner og praksis De pædagogiske læreplaner og praksis Medarbejderne har på en personaledag lavet fælles mål for læreplanerne, og på den måde har dagtilbuddet et fælles afsæt, alle medarbejderne arbejder ud fra. Der er

Læs mere

Abonnement for institutioner 12 igen Ulven og geden barnevognen rod i kunsten velkommen lettere end mig

Abonnement for institutioner 12 igen Ulven og geden barnevognen rod i kunsten velkommen lettere end mig Institutioner 12//13 Information I sæson 12/13 tilbyder Teater Nordkraft sædvanen tro de meget populære abonnementer til tre teateroplevelser produceret specielt til de 2-4 årige og de 4-6 årige. Aldersinddeling

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X?

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Bilag 3 Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Eggert: Det var helt tilbage i 1997-1998 hvor der var en

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Med pædagogiske læreplaner sætter vi ord på alle de ting, vi gør i hverdagen for at gøre vores børn så parate som overhovedet muligt til livet udenfor børnehaven. Vi tydelig gør overfor os selv hvilken

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG Efterskoler deltager på Frivillig Fredag FRIVILLIG FREDAG OG EFTERSKOLERNE Hvert år, den sidste fredag i september fejres Frivillig Fredag, Danmarks nationale Frivillighedsdag

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Forslag til 3.klasses undervisningsforløb i faget billedkunst efter besøg på Johannes Larsen Museet

Forslag til 3.klasses undervisningsforløb i faget billedkunst efter besøg på Johannes Larsen Museet ØSTFYNS MUSEER, SKOLETJENESTEN LÆRERVEJLEDNING Mit Østfyn: Et undervisningsforløb for 3.klassetrin på Johannes Larsen Museet. Det overordnede formål med Mit Østfyn er at sikre, at alle skoleelever fra

Læs mere

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Personlig alsidig udvikling Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Når vi udvikler børnenes personlige alsidige kompetencer, giver vi dem evnen til at: Føle sig unik og værdifuld for fællesskabet Være fortrolige

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab

Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab Digitalisering er et vilkår i dag Digitale medier er med til at definere virkeligheden omkring os og dermed er de med til at definere os (Jostein

Læs mere

Malenes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Malene Schlünsen Preston Kragelundvej 8A 6622 Bække Tlf.: 41 40 30 85

Malenes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Malene Schlünsen Preston Kragelundvej 8A 6622 Bække Tlf.: 41 40 30 85 Malene s dagpleje Malenes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Malene Schlünsen Preston Kragelundvej 8A 6622 Bække Tlf.: 41 40 30 85 Malene Schlünsen Preston Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Først

Læs mere

31. musikdramatik - eller

31. musikdramatik - eller eller primært for p 2007. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2012 december 2015. 31. Aftaleperiode, aftaleformål og lovgrundlag Den Ny Opera og Esbjerg Kommune. Egnsteateraftale mellem det musikdramatiske

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

V I S D O M PÅ K A N T E N Film & mindfulness

V I S D O M PÅ K A N T E N Film & mindfulness Fire SamtaleSaloner Fire lørdage formiddage Fire film med udgangspunkt i forskellige kunstarter ansporer til at sætte begreb på visdom VISDOM PÅ KANTEN er skabt i samspil med psykolog Lisbeth Bruus-Jensen.

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL FORÅRETS TILBUD Ballerup Bibliotekerne er stolte over at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skolerne for foråret

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Pædagogisk Superstjerne Program

Pædagogisk Superstjerne Program Vil du være pædagogisk mindfulness pioner på din arbejdsplads - og i dit eget liv i 2013? Pædagogisk Superstjerne Program - for dig, der brænder for at gøre en forskel og ønsker et (arbejds-)liv, funderet

Læs mere

Undervisningsmateriale - Grenzen

Undervisningsmateriale - Grenzen Undervisningsmateriale - Grenzen Idé og iscenesættelse: Moqi Simon Trolin Manuskript: Peter Hugge Medvirkende: Iben Dorner, Rebekka Owe, Jesper Riefenstahl, Morten Brovn og Christine Sønderris Musikalsk

Læs mere

Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen.

Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen. 1 Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14, 1. tekstrække. Forløb Klokkeringning. Præludium. Indgangsbøn. 1. salme: DDS 94 Det kimer

Læs mere

Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj

Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj Institutionstype: Inst. navn: Inst. adresse: Integreret Børnegården Rundhøj Rundhøj Allé 2, 8270 Højbjerg Tlf.nr: 87138154 og 87138107 Evt. e-mail:

Læs mere

Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt

Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt Pilegårdsskolen - valg af profillinjer Oversigt Globuslinjen Nu starter fremtidens Pilegårdskole for dig i kommende 7.kl. hvor du får en ny mulighed for at træffe valg og derfor selv får indflydelse X-linjen

Læs mere

EN VÆRDIBASERET SKOLE

EN VÆRDIBASERET SKOLE Lyst og evne til at bidrage til fællesskab Glæde og ansvarlighed Nye tanker ført ud i livet Høj faglighed der kan anvendes Evne til at udtrykke sig At forstå sig selv og andre EN VÆRDIBASERET SKOLE Det

Læs mere

2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE. Jeppe på bjerget

2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE. Jeppe på bjerget 2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE Jeppe på bjerget JEPPE PÅ BJERGET Bearbejdelse: Lise Sofie Houe Instruktør: Hans Henriksen Scenograf: Karin Betz Lysdesign: Ida Valsted Prag Lyddesign:

Læs mere

OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES

OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES 18frames optager 18 nye elever fordelt på faglinjerne med 3 elever på hver linje. Linjerne er; instruktør, manuskriptforfatter, producer, klipper, tonemester & fotograf.

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere