SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG"

Transkript

1 SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG

2 KÆRE SKOLE Vi byder jer her hjerteligt velkommen til en ny teatersæson. Vi glæder os meget til at dele mange gode oplevelser med jer i sæsonen. Mange tror, at fantasi er en flugt fra virkeligheden eller virkelighedsfjernt drømmeri og ikke mindst i vores meget kontante verden, der hele tiden måler børns præstationer. Men fantasi er en omformende kraft, der skaber et nyt syn på virkeligheden ved at åbne for nye spørgsmål og nye tolkningsmuligheder Børne og familieforsker, Per Schultz-Jørgen Fantasien er en af de vigtigste evner et menneske kan evne. Fantasien gør én medskaber af sin egen oplevelse og sin egen dannelse. Kunsten kan træne fantasien og scenekunsten kan give en professionel supplering til den pædagogiske tilgang til kunsten. Vi er glade for at kunne præsentere et program der giver muligheder for både jer, som undervisere, og jeres elever til at træne fantasien og arbejde med scenekunsten i jeres hverdag. Scenekunsten kan være med til at skærpe elevernes koncentration og udvikle en evne til at lytte aktivt. Den kan også give eleverne en større sprogforståelse og en indsigt i fortællingens kunst. Vi tilbyder jer et indblik i den kreative proces og åbner op til maskinrummet i forbindelse med produktionerne af vores forestillinger. I tæt samarbejde med kompetente fagfolk, både indenfor undervisning og teater, udvikler vi undervisningsmateriale og særlige tilbud, som giver jer mulighed for at få mest mulig udbytte og indblik i vores produktioner. Denne sæson tilbyder vi også en stor fleksibilitet i forhold til spilletidspunkter, så det bedst muligt kan passe ind i jeres skema. Vi tilbyder også hjælp til booking af transport til og fra teatret, så I ikke også skal bruge tiden på det. Husk, at yderligere information kan findes på vores nye hjemmeside! Vi glæder os til at se jer i teatret! Mange hilsner Grønnegade Teater Egnsteater i Næstved BESTIL INDEN 1. SEPTEMBER OG BESTEM SELV TIDSPUNKTET! Bestiller din klasse billetter inden 1. september, har I større frihed til selv at vælge det spilletidspunkt der passer jeres klasse bedst. Tilbuddet gælder udvalgte forestillinger, men vi bestræber os altid på en stor fleksibilitet også efter 1. september!

3 EFTERUDDANNELSESKURSUS FOR LÆRERE OG UNDERVISERE Presse Skolelærer Om teatret Grønnegade Teater kan nu tilbyde at uddanne jer i metoden TEATEROPLEVELSER i forbindelse med forestillingen NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE i hele september måned. Der er lavet to workshop forløb; et for klasse og et for klasse. Gennem en anerkendende tilgang sættes børnenes egne oplevelser i centrum. Ved at stille spørgsmål, vi ikke kender svaret på i forvejen, skabes der rum til at gå på opdagelse i hinandens erfaringer. Det åbner for en kompleks forståelse af teateroplevelsen og for, at det enkelte barn får mulighed for at reflektere over sig selv i mødet med verden. Vi plejer ikke at tale så meget om teatret bagefter, måske lige når vi går ud fra forestillingen. Så spørger ens lærer Hvad synes du, det handlede om? eller Kunne du lide det? Her har vi tænkt på teater på en helt anden måde, det var på en måde som en rejse. Presse Skolelærer Om teatret Elev fra 8. klasse Præsenteres i samarbejde med: VED AT DELTAGE I WORKSHOP MED TEATEROPLEVELSER, FÅR DU: Et konkret værktøj til at bearbejde en teateroplevelse, koncert, danseforestilling, film, kunstudstilling. En ramme som giver skolebørn en mulighed for at sætte ord på egne tanker, følelser og erfaringer i forbindelse med en kunstnerisk oplevelse samt indgyder dem mod til at udtrykke sig selvstændigt igennem dialoger, ord og tegning med afsæt i en sanselig tilgang, samt et indblik i tankerne bag metoden. Metoden TEATEROPLEVELSER AT SKABE SAMTALERUM MED BØRN OG UNGE er udviklet af Scenekunstnetværket i Region Midtjylland, Randers EgnsTeater og Teatercentrum. TIDSPUNKT I forbindelse med forestillingen NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE der kører i hele september måned. Følg med på vores hjemmeside eller ring til os og hør nærmere! VARIGHED 2 timer inkl. forestillingen 100 kr. ekskl. moms pr. person (inkl. forestilling)

4 NILS HOLGERSENS FORUNDERLIGE REJSE I den lille hyggelige sal på Grønnegade Teater med plads til bare 40 publikummer, har over 500 børn og voksne allerede set Nils Holgersens forunderlige rejse. Selma Lagerlöfs vidunderlige historie om den frække dreng Nils, der kommer ud på sit livs rejse på ryggen af en gås. Peter Holst tager dig med på en betagende oplevelse i fortællingen og teatermagiens univers. Det er smukt og storslået, men stadig med det særlige intense nærvær, som kendetegner fortælleren Peter Holsts forestillinger. Den visuelle side af forestillingen er meget smuk og fantasifuld. Det er lykkedes scenograf Kristian Knudsen og lysdesigner Pernille Holst at finde og skabe et univers der helt naturligt vokser og trækker sig sammen, samtidig med at det rækker ud mod publikum. SKUESPILLER, DUKKEFØRER, MANUSKRIPT Peter Holst VELEGNET TIL FØLGENDE FAG GEOGRAFI, BILLEDKUNST, DANSK, DRAMA, NATUR OG TEKNOLOGI, HÅNDVÆRK OG DESIGN OG MUSIK SPILLEPERIODE September måned følg med på vores hjemmeside eller ring til os og hør nærmere! KLASSETRIN Ned til 0. klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Peter Holst KOMPONIST Stig Christensen SCENOGRAFI Kristian Knudsen LYSDESIGN Pernille Plantener Holst 32 kr. ekskl. moms pr. elev

5 PRINCIP 1914 VELEGNET TIL FØLGENDE FAG HISTORIE, ENGELSK OG SAMFUNDSFAG VILLE DU DØ FOR EN SAG? Integrer forestillingens temaer i undervisningen! Forbered dig allerede nu Princip 1914 fortæller den autentiske historie om Gavrilo Princip, der for 100 år siden skød ærkehertug Franz Ferdinand i Sarajevo. Gennem facts og fiktion blotlægger vi historien bagved attentatet og den unge gymnasieelevs overvejelser, tvivl og stillingtagen i hans samtid. Men på samme tid appel lerer vi til unge mennesker, der nu, anno 2014, vælger eller ikke vælger at tage ansvar og søger indflydelse i det der sker i verden omkring dem. I en collage af korte spillescener, faktuelle og fiktive beretninger, projicerede billeder og dokumenter, giver de tre skuespillere liv til de unge skoleelever og deres magtfulde opponenter og skildrer omstændighederne før, under og efter attentatet på den østrigsk-ungarske militærleder og tronarving og hans kone, hertuginde Sophie Ciotek. Forestillingen udfordrer tilskuerne til at tage stilling til hovedpersonernes bevæggrunde, men også til magtelites hånd tering af årsagerne til og følger af de to skud, som af mange er blevet kaldt de to vigtigste skud i det 20. århundrede. Co-produktion med ZeBU i København, hvor den spiller november 2014 SPILLEPERIODE 25. oktober 8. november 2014 KLASSETRIN Ned til 8. klasse BEST IL 1. SEP INDEN TEMB OG B ER ES TIDSP TEM SEL V UNKT ET! MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Jonas Littauer SKUESPILLER Niklas Bentzen SKUESPILLER Zaki Nobel Mehabil INSTRUKTØR/MANUSKRIPT Marc van der Velden SCENOGRAF Pernille Plantener Holst 32 kr. ekskl. moms pr. elev Download inspirations- og undervisningsmateriale:

6 JULEEVANGELIET OM TRO, TVIVL OG MIRAKLER Med inspiration fra Selma Lagerlöfs bog KRISTUSLEGENDER fra 1904 tager vi på en rejse igennem julens fortælling om Jesu fødsel. Julen er miraklernes tid hvor vi håber og tror på at det gode kommer frem i os alle. Vi samles og fejrer højtiden i familien eller sammen med venner, med gaver og juletræ, og vi fejrer Jesu fødsel, som vi læser om den i Juleevangeliet i biblen. For Jesu fødsel handler om at det gode vil fødes og spire frem. Om at det gode findes og har betydning i verden, hvad de fleste af os gerne vil vi vil i hvert fald i Grønnegade Teater. Derfor har vi lavet denne forestilling, hvor vi fortæller den sanselige historie om hvordan håbet og troen blev født i en stald i Betlehem for 2014 år siden. Det var en hård tid, en barsk og streng tid hvor menneskers livsvilkår var skrappe. Landet var besat, og kong Herodes frygtede den nye kongesøn. Mod alle odds skete miraklet. Skoleforestillinger i denne genopsætning er i samarbejde med Folkekirkens skoletjeneste og der kan derfor kun bestilles til skole forestillingerne via: VELEGNET TIL FØLGENDE FAG DANSK, KRISTENDOMSKUNDSKAB, MUSIK OG BILLEDKUNST SPILLEPERIODE december 2014 SPILLETIDSPUNKTER Torsdag & fredag i uge 49 kl. 09:15 & 11:00 Tirsdag, onsdag & torsdag i uge 50 & 51 kl. 09:15 & 11:00 Lørdage og søndage kl. 14:00 KLASSETRIN Ned til 0. Klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER/TEKST & POESI Peter Holst INSTRUKTØR Jacques Matthiessen KOMPONIST Bebe Riesenfors SCENOGRAF Kristian Knudsen LYSDESIGN Raphael Solholm 32 kr. ekskl. moms pr. elev Der kan rekvireres undervisningsmateriale!

7 2x2x2 En eventyrlig forestilling om skæbnen og tilfældet og hvor ikke alt er, som det ser ud til at være. Her er Peter Holst og hans fortællinger sat ind i en snæver ramme, der viser sige at være et magisk rum. Ud af rummet folder sig skæbner og tilfælde, der er forbundet på en helt overraskende måde. Forestillingen leger frit med eventyrernes figurer og fantasifulde verdner, og bliver i sidste ende vores eget eventyr, som ingen før har hørt det. En ramme på 2x2x2 meter danner grundlag for en scenisk udforskning af, hvordan fortællingerne om vores liv er spundet sammen. Ud over at eleverne her kan opleve professionel scenekunst for børn, vil de også kunne opleve hvordan fantasien og legen bliver grundlaget for en fortælling, der er brandalvorlig og betydningsfuld for vores liv. De vil opleve hvordan kunstnerne bruger scenen og eventyrene som udtryksform til at komme med deres helt egen fortælling. Oplevelsen kan sætte deres egen fantasi og leg i helt nyt perspektiv. VELEGNET TIL FØLGENDE FAG BILLEDKUNST, DANSK, DRAMA, HÅNDVÆRK OG DESIGN OG SAMFUNDSFAG SPILLEPERIODE 26. marts 11. april 2015 KLASSETRIN Ned til 0. klasse MEDVIRKENDE // SKUESPILLER Peter Holst INSTRUKTØR Jacques Matthiessen SCENOGRAF Kristian Knudsen 32 kr. ekskl. moms pr. elev BESTIL INDEN 1. SEPTEMBER OG BESTEM SELV TIDSPUNKTET!

8 MASKINRUMS- ARRANGEMENTER På Grønnegade Teater vil vi gerne være mere end bare et teater, hvor man kan se forestillinger. Vi vil gerne danne ramme for udvikling, nysgerrighed og ikke mindst gode oplevelser. Ved maskinrumsarrangementer lukker vi publikum ind bag kulisserne og viser mange andre ting et teater kan byde på. Vi tilbyder i denne sæson følgende typer af maskinrumsarrangementer: TEATERFAGLIG INSPIRATIONSDAG Hvor vi inviterer lærere, pædagoger og andre interesserede til forestillingen med efterfølgende foredrag, workshop eller lignende af professionelle foredragsholdere. Formålet er at inspirere til nye måder at arbejde med en teateroplevelse på. ÅBNE PRØVER I teaterprøverummet er der en særlig stemning, der som regel er forbeholdt kunstnerne og de der arbejder med forestillingen. Derfor er det normalt slet ikke muligt at være med under prøver på en forestilling med professionelle skuespillere. Men vi åbner dørene op for publikum på enkelte dage under prøveforløbet. Eleverne ser 20 minutter af prøven og taler derefter med de medvirkende om, hvad de har oplevet. Vi har fået rigtig god respons på tidligere åbne prøver, da man kan se hvad det kræver at lave en forestilling samt fremskridt når man ser den færdige forestilling. At overvære en åben prøve er gratis og kan bookes af skolen i forbindelse med køb af billetter til en forestilling. EFTER FORESTILLINGEN Nogle gange ser man en forestilling og tænker: Det ser da ikke så svært ud! Vi løfter tæppet og viser publikum alle de små tricks der i sig selv er simple, men i en forestilling kan være magiske og gøre hele forskellen. Der vises lyssætning og fortælles om hele holdet bag forestillingen, af skuespiller, scenograf eller måske selveste instruk tøren. Her kan alle spørgsmål få svar og en ny nysgerrighed måske opstå. Som skole kan dette maskinrumsarrangement bookes igennem os ved køb af billetter til forestillingen. TIDSPUNKT Datoer for de forskellige maskinrumsarrangementer kan findes på hjemmesiden. GRATIS-125 kr. ekskl. moms (afhængig af arrangementet), efter først-til- mølle-princippet.

9 Publikum I ERHVERVSPRAKTIK SOM SKUESPILLER Kulturformidle Vi er i 2014 blevet godkendt som specialpraktik og kan derfor tilbyde elever, fra 8. klasse og op, muligheden for at komme i erhvervspraktik på et egnsteater. I løbet af praktikken vil eleven komme til at arbejde med sit kropssprog, sin vejrtrækning, sin stemme og sin fysik samt med relationerne til sine medpraktikanter. Eleven vil komme til at arbejde med både improvisation og tekster, herunder monologer, og vil blive trænet i mødet med publikum, idet forløbet afsluttes med en visning for forældre, lærere m.fl. Skuespillerpraktikken er et intensivt forløb, der varetages af skuespilleren Henriette Rosenbeck. Publikum Kulturformidle For at få plads som praktikelev skal eleven skrive en motiveret ansøgning til teatret. Se vejledning til ansøgning på vores hjemmeside. Min selvtillid og interesse er steget med 110% i løbet af den her uge. Jeg har fundet ud af hvilke ting, jeg er god til, hvilke ting jeg skal arbejde på og hvor meget jeg elsker teater. Det sjoveste ved at være skuespiller er at prøve noget nyt hele tiden, og at man altid kan lære mere og blive bedre. Citater fra tidligere skuespillerpraktikanter TIDSPUNKT Uge 46 ( november) Ansøgningsfrist 1. november 2014 GRATIS, men kræver optagelse.

10 PÅ SKOLEN Grønnegade Teater er ikke kun et stationært teater, vi turnerer nemlig også rundt i Danmark på skoler og biblioteker måske skulle vi også slå et smut forbi jeres skole? GREV GRIS ODYSSEUS ROMEO+JULIET Een mand, een ghettoblaster og fire stofbleer. Det er alt. Resultatet er en medrivende, tosset og gakket historie baseret på Thorstein Thomsens bøger. Et bragende vovestykke med både intensitet og råstyrke. En enestående oplevelse for børn, unge og voksne. Shakespeares vidunderlige kærlighedsklassiker, fortalt med humor og hjerteskærende romantik af et ensemble bestående af 10 mandshøje dukker og to dukkeførere. Prins Knud møder en dag en lille Gris. Grisen leger i en mudderpøl i udkanten af en skov. De to bliver hurtigt bedste venner, og fortællingen tager for alvor fart, da Prins Knud beslutter at præsentere den lille gris for resten af hoffet. SKUESPILLER Peter Holst VARIGHED 35 minutter Én skuespiller og én kontrabassist fortolker Homers klassiske beretning om Odysseus handlingsmættede færd for fuld udblæsning. En forestilling, der skærer helt ind til benet på den storslåede fortælling. Forestillingen er baseret på Homers ILLIADEN samt ODYSSEEN og er en af Grønnegade Teaters mest eftertragtede forestillinger, hvor det rene skuespil og historiefortælling leveres blændende, overbevisende og medrivende af Peter Holst og Christian Glahn. MÅLGRUPPE klasse EKSKL. MOMS kr. for op til 60 publikum kr. for op til 80 publikum på engelsk! I den skønne stad Verona bor købmandsfamilierne Capulet og Montaque. Disse to familier har gennem generationer hadet hinanden og brugt enhver lejlighed til at yppe kiv og starte slagsmål. Stærkt og bevægende teater for og om teenagere Politiken Suverænt ført og skarpt spillet af de to fremragende dukkeførere Børn og Unge SKUESPILLER Peter Holst MUSIKER Christian Glahn VARIGHED 65 minutter MÅLGRUPPE For alle ned til 3. klasse. EKSKL. MOMS kr. for op til 120 publikum kr. for op til 150 publikum (Kun ved dobbeltforestillinger) kr. for op til 80 publikum Oplagt at bruge i engelskundervisningen! SKUESPILLER Peter Holst SKUESPILLER Henriette Rosenbeck VARIGHED 60 minutter MÅLGRUPPE For alle ned til 9 år. EKSKL. MOMS kr. for op til 120 publikum

11 OG TILSKUD Som egnsteater modtager vi støtte fra staten og kommunen. Vi har derfor mulighed for at holde priserne på vores billetter nede. Men det betyder at der allerede er ydet tilskud på billetter med rabat, og skolen kan derfor ikke få yderligere refusion. Vores priser på teaterbilletter er pr. elev 32 kr. ekskl. moms. Klasselærerne kommer med til samme pris. Alle vores turnéforestillinger er refusionsberettiget og du kan derfor søge din kommune om at få dækket 50 % af prisen, hvis du er en offentlig institution. Kontakt din kommune for at høre nærmere. TRANSPORT TIL TEATRET Vi ved, at transport kan være en udfordring for nogle skoler. Vi har derfor lavet en særlig aftale med et busselskab og kan tilbyde jer at booke transporten for jer. Vi arbejder også hele tiden på muligheder for, at I kan komme billigst muligt til teatret og er i tæt samarbejde med andre kulturinstitutioner og kommuner om at finde gode løsninger på transporten til skolerne. DETTE HAR VI OGSÅ FOKUS PÅ NY BLOG FOR LÆRERE OG UNDERVISERE Sammen med Teater Masken i Nykøbing Falster er Grønnegade Teater i gang med at udvikle en blog til lærere og undervisere. Bloggen vil indeholde indlæg om brug af teater i undervisningen, praktiske tips og tricks vedr. forestillinger og skolemateriale samt indlæg fra teatrets egen verden. Skribenterne vil være lærere og professionelle teaterfolk og projektet er støttet af Kunststyrelsens Scenekunstudvalg. Har du gode idéer til bloggen, eller ønsker du at blive en af vores skribenter, kontakt os endelig. TILBUD AF FAGLIGE TEATERFOLK TIL UNDERVISNING? Vi har et bredt netværk af fagligt kompetente teaterfolk med erfaring i at undervise og bruge teatrets mange muligheder i undervisningen. Vi bestræber os på at formidle mulighederne til jer og vil i den kommende tid samle et katalog af de forskellige folk. Kontakt os derfor endelig hvis du søger nogen til at bidrage kunstnerisk til undervisningen. DIGITALT FOKUS Vi har særligt fokus på den digitale udvikling og hvad den kan. Vi tænker det ind, både i vores samarbejde med skolerne og i det kunstneriske rum. Allerede i år har vi taget blogteknologien til os, og har lavet undervisningsmateriale på Princip1914 som en levende og udviklende blog, hvor forestillingen kan blive nærværende i klasserummet både før og efter forestillingen.

12 OM GRØNNEGADE TEATER GRØNNEGADE TEATER ER EGNSTEATER I NÆSTVED KOMMUNE. Som egnsteater er det vores primære opgave at skabe og formidle scenekunst. Vi udvikler og producerer to nye teaterforestillinger om året. HVAD LAVER VI? Grønnegade Teater er et skabende værksted hvor kunstnere arbejder med at udvikle og vise scenekunst. Teatret er løbende arbejdsplads for scenekunstnere, teknikere og formidlere. Processen med at skabe forestillingerne strækker sig over flere år, hvor materialet går fra hånd til hånd mellem en række teaterfaglige specialister. Fra idé til udvikling af koncept, manuskript eller synops, scenografi og teknik, iscenesættelse under prøvearbejdet, og sideløbende arbejde med formidlingen gennem grafisk salgsmateriale og undervisningsmateriale, kontakt til publikum, fx skoler og institutioner, og billetsalg. HVEM SPILLER VI FOR? Grønnegade Teater skaber scenekunst for alle børn... også dem der er blevet voksne. Vores primære målgruppe er børn og unge, og det kan godt forstås i en bred forstand, at vi henvender os til alle der, som vi selv, er med på at lege og udforske verden med et åbent, nysgerrigt sind. Grønnegade Teater har, tidligere under navnet Det lille Turnéteater, rødder langt tilbage i det verdensanerkendte danske børneteater-miljø, hvor der er tradition for at tage børnepublikummet seriøst og lave forestillinger i øjenhøjde uden at miste højde på ambitionsniveauet. Det betyder, at vi har en stor erfaring med at skabe og spille teaterforestillinger der møder børn og unge m lige hvor de er og den erfaring er værdifuld for os både i vores forestillinger og i formidlingen af dem. Skolelærer teatret Om teatret HVAD HANDLER VORES FORESTILLINGER OM? Teaterforestillinger kan som al kunst handle om alt muligt og behandle alle mulige temaer. Fælles er, vi med kunsten kan kommunikere med hinanden på andre planer end i den dagligdags én-til-énkommunikation. Vi bestræber os på, at vores forestillinger er meningsfulde og vedkommende for et bredt publikum, og at vi laver teaterforestillinger baseret på gode fortællinger. Den gode fortælling er den røde tråd der fører os sammen og guider os igennem alle de elementer og oplevelser forestillingerne består af. Vi benytter os ofte af klassiske/kendte fortællinger eller eventyr, som er en del af vores fælles kulturarv. Det giver os et fælles afsæt med det publikum, som vi skal føre med os på forestillingernes oplevelsesrejse. Men skønt basen er klassisk, så er vores forestillinger altid nutidige og egenstående kunstneriske værker. Rundt om den velkendte eller klassiske røde tråd spinder vi vores/forestillingens egne fortolkninger og kunstneriske udsagn. Alt det som gør mødet med forestillingen til et unik teateroplevelse. Og uanset hvilken historie vi griber fat i så ender vores forestillinger altid med også at handle om at være menneske mellem mennesker; et tema, der til alle tider vil vedkomme os alle. GRØNNEGADE TEATER, egnsteater i Næstved Scene: Grønnegade 10, 4700 Næstved Kontor: Gambakkevej 12, 4684 Holmegaard Tlf

SÆSON 15/16 SKOLEKATALOG

SÆSON 15/16 SKOLEKATALOG SÆSON 15/16 SKOLEKATALOG KÆRE SKOLE Velkommen til en ny teatersæson på Grønnegade Teater! Vi glæder os til at dele mange gode oplevelser med jer igen i år. Børneteater er noget af det mest livgivende,

Læs mere

EFTERÅR 2016 SKOLEKATALOG

EFTERÅR 2016 SKOLEKATALOG EFTERÅR 2016 SKOLEKATALOG KÆRE SKOLE Velkommen til Grønnegade Teaters efterår 2016, der bliver teatrets sidste halvår som egnsteater i Næstved. Vi er glade for her at præsentere efterårssæsonens katalog

Læs mere

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner Læs mere om Kulturrygsækken på www.copenhagenkids.dk Tak for samarbejde til Tak for tilskud til 2013/14 Daginstitutioner KULTURRYGSÆKKEN Tilbud om kunst og kultur til daginstitutionerne i København Kulturrygsækken

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse MERIDIANO. Undervisningsmateriale

UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse MERIDIANO. Undervisningsmateriale UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse Undervisningsmateriale : INDHOLDSFORTEGNELSE Ark 1) Om forestillingen... s. 3 Ark 2) Introduktion til underviseren... s. 4 Ark 3) At åbne for teateroplevelsen - En

Læs mere

Til læreren. Vi glæder os til at se jer i teatret! God fornøjelse. Mange hilsner. Grønnegade Teater JULEEVANGELIET. Medvirkende:

Til læreren. Vi glæder os til at se jer i teatret! God fornøjelse. Mange hilsner. Grønnegade Teater JULEEVANGELIET. Medvirkende: Til læreren Dette inspirationsmateriale handler om Juleevangeliet, der er produceret af og spiller på Grønnegade Teater. Forestillingen er en juleforestilling om julens magi, Det Nye Testamentes fortællinger

Læs mere

Fra 13 år. Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen. Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN

Fra 13 år. Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen. Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN Fra 13 år Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen s. 3 s. 4 s. 7 s. 9 Introduktion Åbne op for teateroplevelsen, øvelse 1a, b, c, d. (Kan

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

VELKOMMEN TIL EFTERÅRET 2013! CTs SÆSONLANCERING FOR LÆRERE

VELKOMMEN TIL EFTERÅRET 2013! CTs SÆSONLANCERING FOR LÆRERE VELKOMMEN TIL EFTERÅRET 2013! CTs SÆSONLANCERING FOR LÆRERE CTs forestillinger er samtidsaktuelle, samfundsengagerede og researchbaserede. De er yderst anvendelige i undervisningssammenhænge og derfor

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17 KULTURENS BØRN Kreative børn 2016-17 Intro Kære skoler Kulturinstitutionerne, Ungdomsskolen, Børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen om at styrke samarbejdet og formidlingen af kulturtilbud

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013

TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013 Foto: Mathies Brinkmann Jespersen TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013 Featuring Borgerscenen JERNBANEGADE 9-9000 AALBORG Foto: Mathies Brinkmann Jespersen TRANSFORMATOR ER AALBORG TEATERS EKSPERIMENTE-

Læs mere

RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE DEN KULTURELLE RYGSÆK FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK INDHOLD PERIODE

RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE DEN KULTURELLE RYGSÆK FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK INDHOLD PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER;

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER; INDHOLDSFORTEGNELSE Beskrivelser af forslag til workshops og projektforløb. Læs det og lad dig friste, eller blive inspireret til andet efter eget valg... TRÆ; et materiale; projektforløb for børnehaver

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

Se min skygge. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Se min skygge. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU Se min skygge Se min skygge Fra 6 år 2011 UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Om forestillingen... 3 3 Introduktion til læreren... 4 4 Workshops... 5 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk

Læs mere

TILMELDING PÅ

TILMELDING PÅ UDSKOLING: SYNOPSIS, INSTRUKTION & SKUESPIL / TIRSDAG DEN 10. JANUAR / RINGE Målgruppe: Dansk- og dramalærere i 7.-10. klasse Undervisere: Skuespiller Lise Ørtved og instruktør og manuskriptforfatter Christian

Læs mere

Vejen Hjem. Kære underviser

Vejen Hjem. Kære underviser Vejen Hjem Kære underviser Vi håber, at I har nydt forestillingen. Vi håber også, at I nu giver jer lidt tid til eftertanke og bearbejdning af oplevelsen. Tematikkerne og forestillingselementerne i Vejen

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN

Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN 1 KLASSETRIN: 3. -7. klasse VELEGNET TIL FAGENE: Dansk, Idræt, Musik og Drama. MEDVIRKENDE // PERFORMERE: Lars Gregersen Camila Sarrazin Filippa

Læs mere

DET SOM INGEN VED UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Maria Holst Andersen.

DET SOM INGEN VED UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Maria Holst Andersen. Plakat: Marie Rosendahl Chemnitz UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE 1 INTRODUKTION TIL LÆREREN Kære lærer, Dette undervisningsmateriale lægger op til aktiv stillingtagen til forestillingens temaer

Læs mere

Teaterworkshops 2012/2013

Teaterworkshops 2012/2013 Teaterworkshops 2012/2013 på Det Skrå Teater Det Skrå Teater er igen i år mere en glade for at kunne præsenterer årets teaterworkshop 2012/2013 i samarbejde med DATS (Landsforeningen for dramatisk virksomhed)

Læs mere

Landet under. Landet under UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 6 ÅR. undervisningsmateriale fra ZeBU

Landet under. Landet under UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 6 ÅR. undervisningsmateriale fra ZeBU Landet under UNDERVISNINGSMATERIALE FRA 6 ÅR INDHOLDSFORTEGNELSE Om forestillingen 3 Introduktion til læreren 4 At åbne op for den kunstneriske oplevelse 5 Elevark, brainstorm før teateroplevelsen 5 Teateroplevelser,

Læs mere

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

Undervisningsplan for faget drama

Undervisningsplan for faget drama Formål for faget drama Formålet med undervisningen i drama er at udvikle elevernes lyst til og færdighed i at bruge drama som udtryksmiddel og fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform.

Læs mere

Teater for institutioner/børn 0-6 år 13//14

Teater for institutioner/børn 0-6 år 13//14 Teater for institutioner/børn 0-6 år 13//14 Abonnementer for private og institutioner 13//14 Abonnement 1 (2-4 år) 120 kr. pr. stk. jeg skal nok finde den skab besat Af æbler Abonnement 2 (4-6 år) 120

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib Dette skolemateriale er tænkt som et oplæg til at arbejde videre med forestillingen i fagene dansk, drama og billedkunst. Det består af nogle korte

Læs mere

Side 1 af 10. Et undervisningsmateriale til forestillingen. Præsenteret af

Side 1 af 10. Et undervisningsmateriale til forestillingen. Præsenteret af Side 1 af 10 Et undervisningsmateriale til forestillingen Præsenteret af Side 2 af 10 Indhold Info til underviseren 3 Før forestillingen 4 Hvorfor holder vi jul? Hvad er det vigtigste ved julen? Under

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv 1:1 Teater - Byg en historie, og se den få liv Hvad er 1:1 TEATER? 1:1 Teater er et undervisnings- og teaterkoncept som sigter mod 5 hovedmål: - At fremme skriveglæden og lærelysten hos elever i folkeskolen.

Læs mere

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN Præsentation af undervisere Som fælles grundlag og inspiration var vi deltagere på et kursus i 2007 afholdt på Vækstcenteret. Vi arbejder alle professionelt med børn og unge. Kurset var arrangeret af foreningen

Læs mere

teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark

teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark w w w. o p g a n g 2. d k / t u r n e t e at e r teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark Slagkraft Humor Dialog BRINGER DEBATSKABENDE FORESTILLINGER OG FILMPRODUKTIONER OM KULTURMØDER

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Arrangementer for børn. Forår. 2016 Børn. Biblioteket

Arrangementer for børn. Forår. 2016 Børn. Biblioteket Arrangementer for børn Forår 2016 Børn Biblioteket 1 VELKOMMEN Vi glæder os til at byde dig velkommen til bibliotekets arrangementer. Husk at hente en gratis billet. Får du ikke brug for den, så kontakt

Læs mere

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival er en landsdækkende, flerkulturel filmfestival for skoler og ungdomsuddannelser. Vi rejser rundt med film og oplæg for skoler og ungdomsuddannelser.

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Bandholm Børnehus 2011

Bandholm Børnehus 2011 Pædagogiske læreplaner. 6. TEMA: Kulturelle udtryksformer og værdier. Bandholm Børnehus 2011 Kulturel viden er det ubevidste blik, mennesker møder verden med. Først i mødet med de andre og det anderledes,

Læs mere

Vejen Hjem. Inspiration. Personlig og social udvikling Venskab, ensomhed, nysgerrighed, fantasi, leg

Vejen Hjem. Inspiration. Personlig og social udvikling Venskab, ensomhed, nysgerrighed, fantasi, leg Vejen Hjem Inspiration VEJEN HJEM kan anbefales som et fint supplement til en række pædagogiske læringstemaer. Materialet her er tænkt som en inspiration til det pædagogiske arbejde, der ligger i forbindelse

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

SOMMERAKADEMI BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV. Personlig udvikling til unge

SOMMERAKADEMI BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV. Personlig udvikling til unge BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV 5 dages selvudviklingsforløb udviklet specielt til teenagere i alderen 14-16 år. Vælg mellem drama eller action Mandag den 1. juli - fredag den 5. juli 2013 Sted: Ungdomscenter

Læs mere

Fælles læreplaner for BVI-netværket

Fælles læreplaner for BVI-netværket Fælles læreplaner for BVI-netværket Lærings tema Den alsidige personlige udvikling/sociale kompetencer Børn træder ind i livet med det formål at skulle danne sig selv, sit selv og sin identitet. Dette

Læs mere

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster KULTURTJENESTENS TILBUD FOR SFO 2012-2013 Middelaldercentret Teatret Masken Fuglsang kunstmuseum Museum Lolland-Falster Kurser og kulturtilbud for pædager i SFO og børn i SFO1 og SFO2 KULTURTJENESTEN giver

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2016

KulTUR for alle efterår 2016 KulTUR for alle efterår 2016 Undervisningstilbud ifm. KulTUR for alle, efteråret 2016 Bussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 45-48. HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tilbyder

Læs mere

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen.

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Februar 2010 UHL og JWK 1 Formål for faget drama Undervisningen i drama på Davidskolen bygger på skolens kristne værdigrundlag. Formålet med

Læs mere

Aprilfestival teater for små & store 10.-17. april 2016 INFORMATION TIL TEATERKONTAKTLÆRERE, SERVICELEDERE OG SKOLE-/DAGINSTITUTIONSLEDERE

Aprilfestival teater for små & store 10.-17. april 2016 INFORMATION TIL TEATERKONTAKTLÆRERE, SERVICELEDERE OG SKOLE-/DAGINSTITUTIONSLEDERE Aprilfestival teater for små & store 10.-17. april 2016 INFORMATION TIL TEATERKONTAKTLÆRERE, SERVICELEDERE OG SKOLE-/DAGINSTITUTIONSLEDERE Hvad er Teatercentrum? Et kompetencecenter under Kulturministeriet

Læs mere

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå er et musik- og teaterprojekt for dagplejere og deres børn i Aarhus Kommunes Dagpleje. Projektet er kendetegnet

Læs mere

Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det

Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det kunstneriske amatørarbejde og det professionelle teaterarbejde.

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Fra tilskuer til aktør

Fra tilskuer til aktør Book det interne kursus Fra tilskuer til aktør Kommunikation og Empowerment To dages kursus, der sætter fokus på jeres vigtigste redskab! De giver omstændighederne og omverden skylden for det meste. Måske

Læs mere

Visuel Identitet til Teater MAKværk

Visuel Identitet til Teater MAKværk Teater til Teater Teater 2 teater teater v æ r k 2 Teater 3 3 Teater 4 4 Teater 5 5 Teater Præsenterer BEVAR MIG VEL NU MED 3D LYD!!! 14.-21. September 2012 på Bellahøj køb billetter på billetnet Koncept

Læs mere

Læseplan for valgfaget drama

Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

Sprogværksted i børnehøjde

Sprogværksted i børnehøjde Bilag til ansøgningsskema til huskunstnerordningen Sprogværksted i børnehøjde Galten/Låsby dagtilbud søger om tilskud under huskunstnerordningen til projekt Sprogværksted i børnehøjde. Skanderborg kommune

Læs mere

Hermed lidt praktiske oplysninger omkring jul og nytår!

Hermed lidt praktiske oplysninger omkring jul og nytår! [deadline mandag kl. 8.30] Hermed lidt praktiske oplysninger omkring jul og nytår! Tirsdag den 17. dec. Fredag den 20. dec. Juleafslutning i domkirken kl.18.00 Juleafslutning i klasserne og julespil i

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Rejsen til GUD. Fra 6 år. Undervisningsmateriale. Rejsen til GUD. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til GUD. Fra 6 år. Undervisningsmateriale. Rejsen til GUD. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU Undervisningsmateriale 2013 Fra 6 år Rejsen til GUD Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Om forestillingen... 3 Introduktion til læreren... 4 At åbne op for den kunstneriske oplevelse...

Læs mere

Min historie. Fra 12 år

Min historie. Fra 12 år Min historie Fra 12 år 3. Intro til læreren 4. Video og øvelse 1 Spring i tid og rum 7. Video og øvelse 2 Lav en dokumentar om livet på et asylcenter 10. Video og øvelse 3 Lav din egen livsfortælling Intro

Læs mere

Læreplaner for vuggestuen Østergade

Læreplaner for vuggestuen Østergade Læreplaner for vuggestuen Østergade Indledning: Vuggestuens værdigrundlag: - Tryghed: Det er vigtigt, at børn og forældre føler sig trygge ved at komme i vuggestuen, og at vi som personale er trygge ved,

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST

EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST EKSPERIMENTER, LÆRING OG SAMTIDSKUNST Formidling og undervisning i Den Frie Udstillingsbygning DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART HVORDAN ARBEJDER VI MED SAMTIDSKUNST? Den

Læs mere

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan. Personlig kompetence Børn skal have mulighed for: at udvikle sig som selvstændige, stærke og alsidige personligheder at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer at opleve sig som værdifulde deltagere

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Puppet Junior Hermed fremsendes fondsøgning til. Ansvarlig for ansøgningen Conni Humeniuk M: T:

Puppet Junior Hermed fremsendes fondsøgning til. Ansvarlig for ansøgningen Conni Humeniuk M: T: Hermed fremsendes fondsøgning til Puppet Junior 2016 Forestillinger og publikum på den Røde Plads i 2014 Børnekulturformidler og leder af Børnekulturhuset Sokkelundlille Utterslev Torv 9 2400 Kbh. NV Puppet

Læs mere

THOMAS SANDBERG. Sandberg Explorer 2.0. Koncert for mellemtrinnet

THOMAS SANDBERG. Sandberg Explorer 2.0. Koncert for mellemtrinnet Sandberg Explorer 2.0 Koncert for mellemtrinnet I denne sæson tager Thomas Sandberg på skolekoncertturné med Sandberg Explorer 2.0 - en øjenåbner i forhold til, hvad lyd og musik er og kan. Eleverne får

Læs mere

Teatersamtaler Giv publikum ordet

Teatersamtaler Giv publikum ordet Teatersamtaler Giv publikum ordet Intro Planlægning Efter en god teaterforestilling sætter man sig da med et godt glas vin eller en kop kaffe og taler om sin oplevelse eller hvad? Grundideen i teatersamtaler

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

LUKKETID PRESSEMATERIALE. ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015

LUKKETID PRESSEMATERIALE. ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015 PRESSEMATERIALE LUKKETID ET TVÆRÆSTETISK SAMARBEJDE MELLEM KUNSTMUSEET ARoS OG AARHUS TEATER PÅ ARoS URPREMIERE 26. OKTOBER 2015 Lukketid er støttet af Bikubenfonden S. 2 LUKKETID Aarhus Teater & ARoS

Læs mere

INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006

INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006 INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006 PROGRAM EFTERÅR 2005 DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst/

Læs mere

KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER

KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER Udviklingsprogrammet FREMTIDENS DAGTILBUD AKTIVITETSTEMA KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER Indhold 3 4 5 6 8 9 Indledning Kulturelle udtryksformer og værdier i Fremtidens Dagtilbud Fokusområder Pædagogiske

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 2/2017. Bodil Nygaard og Jakob Muusmann

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 2/2017. Bodil Nygaard og Jakob Muusmann NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 2/2017 Bodil Nygaard og Jakob Muusmann 25. februar - 2. april 2017 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Bodil Nygaard og Jakob

Læs mere

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Alsidig personlig udvikling Områdets fælles mål for udvikling af børnenes alsidige personlige udvikling er, At barnet oplever sejre og lærer, at håndtere

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk

BIL LED SKO LEN. toldkammeret.dk BIL LED SKO LEN 2013-2014 BIL LED SKO LEN BYG OG FIND PÅ Hold 1 // 4.-9. klasse // mandag kl. 15.00-18.00 Lærer: Gitte Mathiasen Prøv dig selv af som arkitekt og designer. Huse, parker, møbler, kopper

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance.

DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance. DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance. 26/01 28/01 2007 Tingenes eget liv - form, funktion & karaktér,

Læs mere

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Foreningens navn: Teatergruppen Syvstjernen Foreningstype: Kultur Hvor mange: 50-250 Kontaktperson: Tue Bertelsen Mail: tue.bertelsen@gmail.com

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007 Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007 Grundlaget for det daglige arbejde i V. Aaby Børnehave I 2006 var det: NATUR OG NATUROPLEVELSER Hvert år har 1 2 læreplanstemaer ekstra fokus I 2007 var det: KUNST,

Læs mere

Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA

Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA At gå i teatret er en sanselig oplevelse. Det er mennesker af kød og blod, der står lige der. Den e-n-e-stående oplevelse, dette nu som aldrig kommer

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

STUDIEMATERIALE. Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG

STUDIEMATERIALE. Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG STUDIEMATERIALE DeN skaldede sangerinde Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG 1 TeATReT VeD sorte HesT SPILLEPERIODE: 27. jan. - 11. mar. 2017 MAN. FRE. KL. 20, LØR. KL. 17. BILLETBESTILLING TELEFON

Læs mere

Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012. bilag

Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012. bilag Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012 bilag c bilag C Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012 Vision for børneområdet i Klitmøller Børnelivet i Klitmøller tager

Læs mere

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar! ------------------------

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar! ------------------------ [deadline mandag kl. 8.30] Julebasar Det summer af Julebasar-aktivitet alle steder, vi beder vejr-guderne om dejligt vintervejr på lørdag, håber at der er kager nok i Konditoriet, og så er der vist bare

Læs mere

Jeg ved det ikke. Hvordan kan vi forstå, hvad det kan handle om, og hvad kan vi så tilbyde?

Jeg ved det ikke. Hvordan kan vi forstå, hvad det kan handle om, og hvad kan vi så tilbyde? Jeg ved det ikke Hvordan kan vi forstå, hvad det kan handle om, og hvad kan vi så tilbyde? Spørg barnet De bedste kurser, vi kan gå på, er hos dem, vi arbejder med Børn er typisk objekter, der bliver studeret

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL FORÅRETS TILBUD Ballerup Bibliotekerne er stolte over at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skolerne for foråret

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand Introduktion til undervisningsmaterialet Min far og Vrede mand 1 Undervisningsmateriale til Min Far og Vrede Mand Kære lærer. Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen i indskolingen.

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Mission Vision Strategier

Mission Vision Strategier Mission Vision Strategier Op på tå Det Kongelige Teaters Balletskole Odense er en friskole og kulturinstitution der tilbyder en unik grunduddannelse inden for moderne dans og klassisk ballet i et innovativt

Læs mere

Kan du høre mig? Undervisningsmateriale klassetrin

Kan du høre mig? Undervisningsmateriale klassetrin Kan du høre mig? Undervisningsmateriale 0.-5. klassetrin Forestillingen er produceret af egnsteateret Ishøj Teater med støtte fra Danske Dramatikere, Statens Kunstfond og A. P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere