Kommentarer til Idekatalog til infrastrukturforbedringer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommentarer til Idekatalog til infrastrukturforbedringer."

Transkript

1 Returadresse: HP Thomsen, Frueløkke 153, 6200 Aabenraa Netværksbasen Marlene Wullf Uglekær 6200 Aabenraa Høje Kolstrup Bydelsråd Hans Peder Thomsen Frueløkke Aabenraa 29. juli 2015 Tlf.: Mail: Kommentarer til Idekatalog til infrastrukturforbedringer. Høje Kolstrup bydelsråd fremsender hermed kommentarer til Høje Kolstrup v. 2.0 Idekatalog for infrastrukturen på Høje Kolstrup. Som repræsentanter for områdets ca beboere ser vi det som et godt oplæg til at få skabt fokus på Høje Kolstrups store fællesarealer - samt sikre at området fremstår sammenhængende imellem de forskellige boligformer der findes. Overordnet understøtter idekataloget områdets vision: Høje Kolstrup skal være kendt som et attraktivt sted at bo, hvor det lokale ejerskab er centralt for bydelens vækst og udvikling Drift / vedligehold Når der igangsættes anlægsarbejder bør der også foreligge vedligeholdelsesplaner for såvel kommunale fællesarealer som for boligforeningernes arealer. Disse planer skal være koordineret, så området også efterfølgende opleves som sammenhængende og sikre at området ikke forfalder. Dette nævnes fordi vi oplever de nuværende fælles arealer på Høje Kolstrup nedprioriteres i forhold til tidligere. F.eks. kan det konstateres, at rabatten langs med Camma Larsen Ledets vej klippes meget sjældent, og at græsset derfor står meget højt. Det sender et dårligt signal til potentielt nye tilflyttere til området samt til beboerne på Høje Kolstrup, der oplever et område, som ikke bliver vedligeholdt, hvilket jo var og er hensigten ved etablering af fællesarealer. (Bilag 1) Ligeledes kan nævnes de mange gangstier, hvor der flere steder står vand, når det regner pga. dårlig / ingen afløb samt en belægning, der mange steder buler pga. manglende genopretning. (Bilag 1) Da det i fremtiden ser ud til, at Aabenraa kommune vil få færre midler at gøre godt med, er det utrolig vigtigt, at de anlægsændringer der gennemføres ikke kommer til at forøge omkostningerne til vedligeholdelse.

2 Prioritering infrastruktur anlægsopgaver. 2 Som det allerede er udmeldt, har Aabenraa kommune ingen midler afsat til ændring af infrastrukturen på Høje Kolstrup i de kommende budgetår. Da vi ikke forventer, at det er realistisk at gennemføre alle anlægsopgaver på en gang, har vi prioriteret opgaverne som følger: Prioritet 1: Etablering af anlæg der kan gøre Camma Larsen Ledets vej ved Rema 1000 mere sikker at krydse, samt fortov fra busstoppesteder på Camma Larsen Ledets vej og frem til Høje Kolstrup skole. Dagligt krydser mange mennesker Camma Larsen Ledets vej for at handle i butikken. Efter skoledistriktet er udvidet til også at omfatte Gl. Kongevejskvarteret, skal flere børn dagligt med bus til og fra skolen. Gående til/fra busstoppestedet mod Aabenraa by kan kan gå via en bro og stejl trappe. Altnernativt kan at Camma Larsen Ledets vej krydses hvilket er eneste mulighed for gående med nedsat funktionsevne. I praksis opleves det, at mange vælger at krydse Camma Larsen Ledets vej frem for at gå en stor omvej for at benytte gangbroen over vejen. Gående til/fra busstoppestedet mod Rødekro forudsætter, at Rema 1000 s grund / parkeringsplads skal krydses. Der opstår således dagligt farlige situationer, hvor bløde trafikanter er nødt til at færdes på kørebanen på Nyløkke, Camma Larsen Ledets vej samt Rema 1000 s parkeringsplads. Det bør derfor have højeste prioritet at få etableret en mere sikker måde at krydse Camma Larsen Ledets vej på for såvel unge og ældre som for beboere med nedsat funktionsevne samt etableret fortov på Nyløkke (fra Camma Larsen Ledets vej og til Høje Kolstrup skole) Som inspiration kunne der tages udgangspunkt i hævet kørebane og anden belysning, som der f.eks. er lavet ved skolerne i Løjt Kirkeby, Stubbæk, Genner og senest også ved Kongehøjskolen på Dronning Margrethesvej. (Bilag 2.) Prioritet 2: På Lergård er der etableret et flot ældrecenter, der nu er under kraftig udvidelse. Pårørende, der skal besøge beboere på ældrecenteret, kan komme med offentlige transportmidler frem til et busstoppested på Camma Larsen Ledets vej ved Lergård. Men herfra (sydlige busstoppested) er der ingen fortov eller mulighed for at kunne komme op på bagvedliggende stier. Det betyder at man er anvist til at skulle gå et pænt stykke (ca. 160 m.) på Camma Larsen Ledets vej, inden det er muligt at gå ned ad Lergård. (Bemærk det ikke er muligt at gå i græsrabatten på Camma Larsen Ledets vej pga. græsset sjældent eller slet ikke bliver klippet) I planlægningen af Lergård Ældrecenter må det være en forglemmelse, at der ikke er etableret mulighed for folk at komme sikkert frem og tilbage til ældrecenteret med offentlig transportmidler.

3 Det anbefales derfor, at der etableres fortov fra busstoppestedet og helt frem til ældrecenteret (Bilag 3) 3 For ovenstående kunne det være en tanke om de 2 byporte kunne etableres samtidig og som en del af ovenstående pkt. 1 og 2. Prioritet 3: Etablering af fortov langs stamvejene Frueløkke og Uglekær De nuværende gadelamper giver meget lidt lys på modsatte side af vejen. Dagligt opstår der i vintermånederne meget farlige situationer på disse veje, når personer går til/fra busstoppestederne på Camma Larsen Ledets vej. Personer med nedsat funktionsevne eller personer med barnevogne / klapvogne er anvist til at komme til/fra bussen via stamvejene, idet de ikke har mulighed for at benytte de stejle trapper, der findes fra stierne parallelt med Camma Larsen ledets vej. Fortov bør etableres på samme side som gadebelysningen. Alternativt udskiftes nuværende belysning til en kraftigere type, så det føles trygt at færdes på fortovene. (Bilag 8) Prioritet 4: Etablering af fortov langs hele Camma Larsen Ledets vej således, at der er fortov imellem alle busstoppestederne, der er etableret på vejen. Idekataloget viser små stykker, hvor der ikke skal etableres fortov, hvilket efter vores opfattelse ikke giver mening. Prioritet 5: Etablering af ramper fra stierne langs Camma Larsen Ledets vej og ned til stamvejene Frueløkke og Uglekær. De nuværende trapper er meget stejle og ej farbare for personer med nedsat funktionsevne samt personer med barnevogn (bilag 7) Prioritet 6: Etablering af 2 byporte på Camma Larsen Ledets vej henholdsvis øst og vest, der klart markerer bydelen Høje Kolstrup. Som et element ved disse byporte kunne der etableres store infoskærme, hvor arrangementer på Høje Kolstrup kunne bekendtgøres. Tavle med aktiv fartmåler til at dæmpe farten bør overvejes. (Bilag 4) Forhøjet belægning hvor stamveje fører ud i Camma Larsen Ledets vej. Prioritet 7: På Frueløkke og på stamvejen er der etableret hastighedssænkende helleanlæg. Disse virker noget midlertidige og er svært at passere for lange køretøjer. Her bør der tænkes i anlæg af mere varig karakter. Som eksempelvis indsnævringer og forhøjninger i kørebanen som der er etableret flere steder i kommunen, f.eks. på Gl. Kongevej. (Bilag 5)

4 Lav eller slet ikke prioriteret 4 En midterrabat er set med vore øjne unødvendig, idet vi har svært ved at se hvilken funktion de kan have i forhold til trafiksikkerhed eller som markering / fremhævning af bydelen. Da det formentlig vil blive tale om en stor anlægssum ønsker vi disse midler brugt på f.eks. et fortov hele vejen langs med Camma Larsen Ledets vej for at sikre mulighed for at kunne færdes sikkert til og fra og imellem busstoppestederne (prioritet 3 og 4). Prioritering byforskønnelse Prioritet 1 Høje Kolstrups ansigt udadtil er området omkring Høje Kolstrup skole og Agoraen. Mange mennesker fra Aabenraa by kommer hertil og bliver mødt af en flot og vedligeholdt skole, pæne velplejede udenomsarealer samt en pæn og vedligeholdt Agora. Men indkørslen ved Rema 1000 til Nyløkke trænger til et stort løft, så udenomsarealerne fremstår velplejet som på skolens matrikel, f.eks.: - Rabatter langs nyløkke (Bilag 1) - Den nyetablerede bro der er bygget over Rema 1000 og forbundet med den oprindelige bro bør forskønnes, så den fremstår som en mere integreret del. (Bilag 9) - Sti / rækværk bag Rema 1000 genoprettes. (Bilag 9) - Skrænter / rabatter hele vejen rundt omkring P plads ved Rema 1000 vedligeholdes. (Bilag 9) - P-plads imellem skole og Uglekær Prioritet 2 Stierne er mange steder i en dårlig stand. Belægningsstenene er flere steder sunket, hvilket gør belægningen ujævn at færdes på. Andre steder begynder betonstenene at smuldre med huller til følge. Vi ønsker løbende stierne gennemgået og rettet op, hvor det er nødvendigt. Prioritet 3 Stibelysningen er flere steder i en ringe tilstand. Samtidig står mange af lamperne på såvel veje som stier i området skæve, hvilket sender et signal om et misvedligeholdt og nedprioriteret område. Alle gadelamper ønskes gennemgået. Hvor standerne står skæve, bør de rettes de op til lodret. Mennesker med nedsat funktionsevne. Generelt bør de tiltag der iværksættes tage højde for, at mennesker med nedsat funktionsevne samt mennesker med barne- og/eller klapvogne, kan færdes på betryggende vis i området.

5 Udtynding af træer 5 Som en del af vedligeholdelsen af de grønne arealer bør bevoksning (træer og buske) klippes fri af stier så det fremstår sikre at færdes på. Ligeledes bør grene og buske løbende holdes klippet, så de ikke skæmmer udsyn ved vejkryds og på den måde mindsker trafiksikkerheden. En generel nedklipning / udtynding af træerne på Camma Larsen Ledets vej er vi betænkelige ved, hvilket begrundes med følgende: - En blotlæggelse af skrænterne vil medføre mulighed for, at gående og cyklister vil kunne skyde genvej fra stierne og ned til Camma Larsen Ledets vej. Det vil være en sikkerhedsmæssig udfordring. Med nuværende tætte og naturlige bevoksning er det ikke muligt. - Selvom træerne fjernes vil det, pga. de høje skrænter, være meget lidt der vil blive synlig af den bagvedliggende bebyggelse. - Billedet af, at Nørreskoven fortsætter hele vejen op af Camma Larsen Ledets vej forsvinder - Vi får en skrænt, der fremstår åbent og vil være særdeles vedligeholdelseskrævende i forhold til den nuværende. Dvs. kommunen vil få højere vedligeholdelsesomkostninger, hvis skrænterne skal fremstå velplejet. - Den boligbebyggelse, der evt. bliver synliggjort, vil være socialt boligbyggeri. Det vil således kun vise en boligform og dermed tegne et ensidigt og dermed forkert billede af områdets forskellige boligformer (Bilag 6) Udtynding / fældning af træer i området (f.eks. imellem socialt boligbyggeri og parcelhusene på Frueløkke og Uglekær) må ikke gennemføres uden områdets nærmeste naboer har givet accept hertil. Tryghed Generelt føler beboerne på Høje Kolstrup sig trygge i at færdes i området, hvilket bl.a. er dokumenteret ved en holdningsundersøgelse blandt beboerne. Største udfordring er den ringe stibelysning flere steder. Der enten skyldes gamle stilamper, der trænger til en udskiftning, eller manglende belysning, f.eks. ved den nyetablerede bro ved Rema Endvidere ønskes - Træer og buske klippet ind, så stiernes bredde er tilgængelig. - Belægning genoprettet - At der etableres afvanding hvor der står regnvand på stierne - Belægningen på den nye bro ved Rema 1000 ændret fra træ til noget mere skridsikkert. I vådt føre fremstår den glat og kan derfor virker utryg at skulle passere. Centermiljø I Idekataloget foreslås det, at der flere steder på boligforeningens matrikler etableres aktivitetsområder. Det lyder spændende og vil bestemt være et aktiv for hele området. Vi ønsker et styrket centermiljø omkring sportsplads, skole og Agora.

6 Derfor bør vi have en generel drøftelse af, hvorvidt de aktiviteter der etableres kommer til at svække ønsket om et stærkt centermiljø. F.eks. etablering af fodboldbane. 6 Nye bygge- og udviklingsmuligheder Til idekatalogets forslag om justering af kommuneplanen har vi følgende kommentarer: Område 1: God ide, hvis området udlægges til tæt lav boligbyggeri, f.eks. parcelhuse. Område 2: Alternativt til et sundhedshus kunne dette område udlægges til parcelhuse. Området 3: I stedet for institutioner kunne området udlægges til parcelhuse. Området 4: Området har ikke behov for at en så stor bygning henstår tom og forladt. Bygningen bør snarest tages i anvendelse til meget let erhverv, der kan skabe arbejdspladser på Høje Kolstrup. Alternativt at grunden kan udstykkes i parcelhusgrunde. Området 5: Idet der i øjeblikket er store udfordringer med at få udlejet alle boliger på Høje Kolstrup, mener vi ikke, at der skal gives lov til opførelse af et højhus på op til 10 etager uanset om det er privat regi eller socialt boligbyggeri. Vi ser gerne området udlægges til kreativt området, som det også er foreslået i Idekataloget. Ændring af vejnavn Camma Larsen Ledets Vej ønskes ændret til igen at hedde Nørreskovvej. Dette begrundes med: - Områdets beboere har aldrig været involveret i navneændringen til Camma Larsen Ledets vej og vejen omtales stadig i daglig tale som Nørreskovvej. - Navnet er meget langt og generer de beboere, der har adresse på vejen (Offentlige kort kan ikke rumme så mange bogstager) - Nørreskovvej lyder mere idyllisk og giver god mening i forhold til navnesammenfaldet med skoven, som den fører igennem. - Et stort ønske fra mange beboere på Høje Kolstrup. Dette brev incl. bilag er sendt til Marlene Wulf, Netværksbasen samt til Bo Riis Duun, Aabenraa Kommune. Vi ser frem til, at de gode ideer bliver omsat til virkelighed på såvel boligforeningens områder som på de kommunale arealer.

7 Bydelsrådet vil meget gerne deltage i det videre arbejde, herunder også en evt. uddybning af de enkelte punkter ovenfor. 7 Er der spørgsmål til det fremsendte står jeg gerne til rådighed med uddybende oplysninger på tlf eller mail hp@danprivat.dk Venlig hilsen Hans Peder Thomsen Formand Bilag: 1. Eks. på mangelfuld vedligeholdelse 2. Trafiksikring ved Skole / Rema Fortorv til ældrecenter / kirke på Lergård 4. Byporte med infoskærme 5. Stamveje hastighedsnedsættende chikaner 6. Udtynding af træer Camma Larsen Ledets vej 7. Trapper fra Camma Larsen Ledets vej til/fra stier 8. Etablering af fortov på stamveje 9. Byforskønnelse

Eks. på manglende vedligeholdelse

Eks. på manglende vedligeholdelse Bilag 1 (1/3) Eks. på manglende vedligeholdelse Camma Larsen Ledets vej Græsset klippes flere steder slet ikke og andre steder meget sjældent. Og ingen steder sker det helt ind til sidebevoksning. Eks.

Læs mere

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Aabenraa Kommune Rambøll Byudvikling & Landskab Januar 2016 Helhedsforslag Camma Larsen-Ledets Vej, Aabenraa Indhold INTRODUKTION

Læs mere

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum.

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Ønsker til ny belysning: Lb.nr. Lokalitet Kommentarer LU - bemærkninger Grundbelysning 1 Karlslundevej, mellem Smørumvej & Merløsevej

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 29. marts 2016 Bestyrelsens beretning ved formanden Fra bestyrelsens side vil gerne endnu engang byde jer rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017 Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre (sendt til kmv@hvidovre.dk) 1 Mandag den 2. januar 2017 Høringssvar på ændring af kommuneplan for erhvervsområdet 1E3 Jeg har modtaget

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Hvor? Problem Hvad gør vi? Bestyrelsens beslutning Æbletræer på trekanten v. stien til skoven

Hvor? Problem Hvad gør vi? Bestyrelsens beslutning Æbletræer på trekanten v. stien til skoven Noter fra havevandring på Terrasserne 14. september 2015.09.15 Vi havde en rigtig fin vandring sammen med Allan. 10 12 medlemmer trodsede udsigten til regn og deltog nogle stødte til, andre faldt fra.

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH Dato: 19. november 2013 Rebild Kommune (e-mail) Lokalplanforslag nr. 277 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 Aalborg Stiftsøvrighed har modtaget

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017.

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017. Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017. Jeg vil hermed gerne benytte lejligheden til på bestyrelsens vegne, at byde velkommen til dette års generalforsamling i Ø-Kvarterets

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Dagsordenpunkt Godkendelse af forslag til lokalplan 40-008 for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2019-01304 Resume Plan- og Vejudvalget skal godkende,

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Nyt boligområde i Smørumnedre

Nyt boligområde i Smørumnedre Boligområde med 59 parcelhusgrunde til bæredygtigt byggeri med adgang til naturskønne omgivelser Nyt parcelhusområde på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang

Læs mere

Skolen med plads og udfordringer til alle. Skolebestyrelsen. Referat af skolebestyrelsesmøde den kl Mødested: Personalestuen

Skolen med plads og udfordringer til alle. Skolebestyrelsen. Referat af skolebestyrelsesmøde den kl Mødested: Personalestuen Skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 13.4.2016 Referat af skolebestyrelsesmøde den 12.4.2016 kl. 20.00-21.00 Mødested: Personalestuen Afbud fra: Ole Hansen, Jakob

Læs mere

Wioletta Nielsen Junovej 4 6600 Vejen 18. maj 2015

Wioletta Nielsen Junovej 4 6600 Vejen 18. maj 2015 Wioletta Nielsen Junovej 4 6600 Vejen 18. maj 2015 Vejen Kommune Teknik og Miljø Højmarksvej 20 6670 Holsted Høringsvar til Lokalplan 271, Boligformål Vejen Med henvisning til høring af lokalplan 271 har

Læs mere

Så gennemført kan det gøres med betonbelægninger!

Så gennemført kan det gøres med betonbelægninger! Så gennemført kan det gøres med betonbelægninger! Belægningsfraktionen, Dansk Beton Industriforening Viborg Politigård - et studie i design og anvendelse af betonbelægninger Viborgs nye politigård blev

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Vores lille teoribog

Vores lille teoribog Generelle hastigheder Vores lille teoribog 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Spiritus: Højst tilladte promillegrænse

Læs mere

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer.

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer. Lokalplan nr. 14.2. For et boligområde i Uvelse (Lystrupgård) REDEGØRELSE Lokalplanens formål: Det er lokalplanens formål i overensstemmelse med kommuneplanen at fastlægge retningslinier for en bebyggelsesog

Læs mere

Tryghedsvandring i Solrød 2017

Tryghedsvandring i Solrød 2017 Tryghedsvandring i Solrød 2017 Lokalrådet i Solrød Indhold Hovedkonklusion 3 Tryghedsvandringer i Solrød - "Koncept fra DKR" 5 Lokalrådet i Solrød 6 Jersie Strand 7 Solrød Strand Centret 8 Havdrup 9 Evaluering

Læs mere

Såfremt dette ikke er i Nyborg kommunes regi, bør kommunen tage kontakt til de ansvarlige myndigheder for en afklaring.

Såfremt dette ikke er i Nyborg kommunes regi, bør kommunen tage kontakt til de ansvarlige myndigheder for en afklaring. Trafikudvalget Referat af møde d. 6.6. kl 1900 hos Lise og Gert Jensen Tilstede: Erik Haulund Jensen, Langæblevej 4 Lise Jensen, Tårup Byvej 12 Gert Jensen, Tårup Byvej 12 Elspa Hansen, Tårup Byvej 14

Læs mere

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB EMDRUP - et sikrere sted at færdes... marts 2009 Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB INDHOLD - introduktion - empdrupvej (registrering - analyse - problem - løsning) - frederiksborgvej

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser

Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser Nyt parcelhusområde på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder.

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2017

Bestyrelsens beretning for 2017 Bestyrelsens beretning for 2017 Mødefrekvens Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 5 bestyrelsesmøder. Træfældning på Højager og Hvesager. I de første måneder af 2017 var fokus rettet mod

Læs mere

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan.

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Vejen Kommune Teknik & Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen. 18. juni 2014 Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Udskiftning af eksisterende vindmøller ved motorvej E20 Syd for Gjerndrup. For

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Håndbog om supercykelstier

Håndbog om supercykelstier Håndbog om supercykelstier Henrik Grell, COWIs projektleder 1 Introduktion 2 Introduktion Baggrund og formål Supercykelstier har medvind lige nu => Vigtigt at smede mens jernet er varmt Men hvad er supercykelstier?

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

Workshops. Bemærkninger fra. den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter. Byudvikling. Byudvikling og fremtidens boformer

Workshops. Bemærkninger fra. den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter. Byudvikling. Byudvikling og fremtidens boformer Bemærkninger fra Workshops den 24. januar 2019 i Vadum Kultur & Idrætscenter Byudvikling og fremtidens boformer Hvor synes du at byudviklingen skal ske i Vadum, når der også skal tages hensyn til andre

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

Beplantningsplan for Hulvejen 2014

Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Indholdsfortegnelse GENERELT... 2 OMRÅDERNE 1, 2, 3 OG 4... 3 OMRÅDE 5... 4 OMRÅDE 6... 5 OMRÅDE 7 OG 8... 6 OMRÅDE 9... 7 OMRÅDE 10... 8 OMRÅDE 11... 9 OMRÅDE 12...

Læs mere

HØJE KOLSTRUPS IMAGE. Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011

HØJE KOLSTRUPS IMAGE. Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011 HØJE KOLSTRUPS IMAGE Holdningsundersøgelse Høje Kolstrup 2011 Helhedsplanen for Høje Kolstrup blev igangsat for 4 år siden. Derfor gennemfører vi nu en opfølgende undersøgelse af planens betydning for

Læs mere

LOKALPLAN FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING MAR 1984

LOKALPLAN FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING MAR 1984 LOKALPLAN 03-011 FIELLES FRIAREAL SYD FOR HASSELVEJ, GISTRUP AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS AFDELING MAR 1984.......,.....:.:.:.:.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.~:.: :.:.:.:.~...........*... *...*.*.*.-.*.*.*.*.*.*.*.-...-...-...................................................................

Læs mere

City køreskolens lille teoribog

City køreskolens lille teoribog City køreskolens lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle

Læs mere

Høje Kolstrup v.2.0 Idékatelog For et bedre Høje Kolstrup Juni 2015

Høje Kolstrup v.2.0 Idékatelog For et bedre Høje Kolstrup Juni 2015 Høje Kolstrup v.2.0 Idékatelog For et bedre Høje Kolstrup Juni 2015 April 2015 S. 1 S. 2 Idékataloget er udviklet i samarbejde med: Indhold Høje Kolstrup version 2.0 Denne analyse og dette Idékatalog er

Læs mere

15-03-2016. Indholdsfortegnelse

15-03-2016. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Holmegaardhøj - Asfalt mellem vej og cykelsti... 2 Sølunden - Bedre udsigtforhold ved udkørsel på Næstvedvej... 3 Sølunden - Fortov langs Næstvedvej til begge sider... 4 Pinjevej -

Læs mere

Vedr. Forslag til lokalplan nr. 239 for bebyggelse af et område ved Søndre Mose.

Vedr. Forslag til lokalplan nr. 239 for bebyggelse af et område ved Søndre Mose. DN Viborg Afdeling Formand: Orla Thorsager Andersen Ørrisvej 11, Ørris 9500 Hobro Telefon: 9854 6196, e-mail: viborg@dn.dk Viborg, den 18. juni 2007 Viborg Kommune Rødevej 3 8800 Viborg Vedr. Forslag til

Læs mere

Disse forhold har utrolig stor betydning for livskvaliteten for en masse omkringboende mennesker hver dag.

Disse forhold har utrolig stor betydning for livskvaliteten for en masse omkringboende mennesker hver dag. 4.januar 2019 Bemærkninger til Hjørring Kommunes helhedsplan for Højene ny forbindelsesvej mellem Skagensvej og Ringvejen. Kære Arne Boelt Din forvaltning har udsendt en helhedsplan for udviklingen i Højene

Læs mere

Det er kort fortalt baggrunden som kommunen har formuleret til en opgave.

Det er kort fortalt baggrunden som kommunen har formuleret til en opgave. Titel: Udformning af veje foran skoler, idékatalog og udformning ved seks skoler Forfatter: Birger Villadsen, projektleder, trafiksikkerhedskonsulent, COWI, bivi@cowi.dk Opgaven Stadig flere forældre kører

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Helhedsplan for Soderup. Sikker skolevej Forbedret trafiksikkerhed Øget sammenhængskraft Forskønnelse

Helhedsplan for Soderup. Sikker skolevej Forbedret trafiksikkerhed Øget sammenhængskraft Forskønnelse Sikker skolevej Forbedret trafiksikkerhed Øget sammenhængskraft Forskønnelse Initiativgruppen Indledning Dette dokument indeholder en kort sammenfatning af de problemer og sorte pletter der er opstået

Læs mere

Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG

Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG Helhedsplan for området omkring Sorgenfri Station FORSLAG Indhold Intro side 2 Vision side 4 Området i dag side 6 Hovedidé side 8 Trafik side 14 Den videre proces side 15 Helhedsplanen er udarbejdet af

Læs mere

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten Morud Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten August 2004 Morud Side 2 af 10 Indledning Vi er en gruppe borgere i Morud, som gennem et par år har arbejdet på, at få gjort midtbyen kønnere

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse. NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL

UDKAST. Københavns Kommune. Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse. NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL UDKAST Københavns Kommune Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL Indholdsfortegnelse 0 Indledning... 3 1 Projektforslag for 9 lokaliteter... 3 1.1 Rampe i stedet

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017

Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017 Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017 Forslag til - Lokalplan HL21 - Ældrecenter Dalvangen - Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Glostrup, den 12. august 2017 Forslag

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed november 2018 februar 2019. 1. Holger Brodthagensvej, Nykøbing Nykøbing F. Boligselskab: Blå cirkel markerer

Læs mere

Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten

Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten Center for Miljø og Teknik Februar 2016 Susanne Nørgaard Fra: Center for Miljø og Teknik Sendt: 11. november 2015 11:37 Til:

Læs mere

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken 1 Kom sikkert og trygt rundt i trafikken Tab ikke lysten til at gå. sikkert i trafikken Tab for Alt ikke Lysten til at gaae, jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til og gaaer fra enhver Sygdom;

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby

Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby Drejens Boligby 18. februar 2015 Vdr. Forslag til plejeplan for skovbevoksninger ved Drejens Boligby Denne plejeplan skal ses som forslag til hvordan skovbevoksningerne ved Farøvej, Langøvej og Samsøvej

Læs mere

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 17.03.2011 boligbebyggelse på kjelding høj i struer 2 OVERORDNET DISPONERING Den udbudte, smukt placerede storparcel på Kjelding Høj er karakteriseret ved et fint kuperet

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale Kommuneplantillæg nr. 16 - Centerområde, Støvring Ådale Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 6 Kommuneplanramme 09.C7 - Centerområde 7 2 Redegørelse Baggrund Støvring har de seneste år oplevet stor

Læs mere

Beskæring af vejens træer. - en vejledning

Beskæring af vejens træer. - en vejledning Beskæring af vejens træer - en vejledning FORORD I 2009 besluttede Vejlauget, at gøre en ekstra indsats for, at vi kan få en endnu flottere og harmonisk Håbets Allé og Karlstads Allé med fine nauer vejtræer.

Læs mere

GENERALFORSAMLING i GRUNDEJERFORENINGEN GIMLE

GENERALFORSAMLING i GRUNDEJERFORENINGEN GIMLE GENERALFORSAMLING i GRUNDEJERFORENINGEN GIMLE Onsdag d. 20. februar 2018 kl. 19:00 i Højdevangskirkens Menighedshus, Irlandsvej DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning v/frederik

Læs mere

Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6001 TSR 1 TSA Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 17. februar 2014 SB/UVH

Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6001 TSR 1 TSA Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 17. februar 2014 SB/UVH S-N-LGS-6001 TSR 1 TSA Strandvænget - lokalgade 17. februar 2014 SB/UVH 1 Indledning Københavns Kommune har anmodet Via Trafik om at foretage en trafiksikkerhedsrevision (TSR) af et alternativ profil for

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

VUC OG Garnisionspladsen

VUC OG Garnisionspladsen AUGUST 2013 VUC OG Garnisionspladsen PARKERINGSMODELLER INDHOLD Garnisionspladsen 4 VUC - model A 11 VUC - model B 15 Landsarkivet Ll. Sct. Hans Gade Nytorv 2 Sct. Ibs Gade VUC Vestre Landsret Viborg Domkirke

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts Bestyrelsens beretning.

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts Bestyrelsens beretning. Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts 2018. Bestyrelsens beretning. Endnu engang vil jeg benytte lejligheden til fra bestyrelsens side at byde alle rigtig hjertelig velkommen

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde

Referat Bestyrelsesmøde Grundejerforeningen Vistoftgårdens Jorder V/ Jørgen Lakjer Ranunkelvej 171 8471 Sabro Tlf.: 75 53 31 39 Mobil: 30 70 31 39 E-mail: jorgen.lakjer@mail.dk Sabro, Referat Nr. 003-12 25. september 2012 Dato:

Læs mere

FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011

FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011 FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011 NU SKER DET! TRAFIKSIKKERHED OG FORSKØNNET BYMILJØ ER I FOKUS, NÅR VEJDIREKTORATET TRAFIKSANERER SVENDBORGVEJ GENNEM VESTER AABY Borgermøde

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 6. maj 2014 SB/UVH

UDKAST. Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 6. maj 2014 SB/UVH UDKAST S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade 6. maj 2014 SB/UVH 1 Indledning har anmodet Via Trafik om at foretage en trafiksikkerhedsrevision (TSR) af en alternativ udformning af lokalgaden langs

Læs mere

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C ÅRHUS STIFT Telefon 86 14 51 00 DALGAS AVENUE 46 Telefax 86 14 55 21 8000 ÅRHUS C www.aarhus.stift.dk E-mail: kmaar@km.dk Århus Kommune plaenlaegningogbyggeri@aarhus.dk Den 10. december 2009 Dokument nr.:

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Charlottenlund bydelscenter

Charlottenlund bydelscenter Borgermøde i rådhushallen om forskønnelse af Charlottenlund bydelscenter Dato: 26. marts 2014 Mødet var det andet offentlige borgermøde om forskønnelsesprojektet. Ca. 60 borgere deltog i mødet. Borgmester

Læs mere

Græs klippet. MATERIELGÅRDEN Innovative, effektive, gode til at lytte

Græs klippet. MATERIELGÅRDEN Innovative, effektive, gode til at lytte Græs klippet 2016 - plejeniveau 3 Græsset er i god vækst og ikke højere end 8 cm med 3,5 cm klippehøjde, dog 15 cm tæt ved genstande og øvrige elementer. Plænen fremstår som en overordnet jævn flade. Der

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

PARCELHUSGRUNDE OG STORPARCELLER

PARCELHUSGRUNDE OG STORPARCELLER PARCELHUSGRUDE OG STORPARCELLER BRUBJERGPARKE LØJT KIRKEBY E D U R G E Ø K S R U T A! U - KØB LØJT BYPARK / BRUBJERGPARKE PARCELHUSGRUDEE V Ø S SOLGT PRISER OG FAKTA Grundpriserne er ekskl. tilslutningsbidrag

Læs mere

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Ringsted Kommune Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger (Læses sammen med tegning A020320-SK-13-1, A020320-

Læs mere

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN 5 bud på hvad landets kommuner kan gøre ALLE HAR RET TIL AT FÆRDES SIKKERT OG TRYGT I TRAFIKKEN Det gælder ikke mindst for vores handicappede og ældre.

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune 1 1. Indledning...3 2. Kommunale veje, stier og pladser...3 3. Kommunens opgaver...3 4. Grundejernes forpligtelser...5 5.

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Delområde A, særlige bestemmelser:

Delområde A, særlige bestemmelser: Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser fra lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at dette ikke ændrer den særlige karakter af Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen

Læs mere

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx.2017 Helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Grundlaget for helhedsplanen... Fejl!

Læs mere

PARCELHUSGRUNDE OG STORPARCELLER

PARCELHUSGRUNDE OG STORPARCELLER PARCELHUSGRUNDE OG STORPARCELLER BRUNBJERGPARKEN LØJT KIRKEBY NATURSKØNNE GRUNDE - KØB NU OG BETAL FØRST VED INDFLYTNING!! LØJT BYPARK / BRUNBJERGPARKEN PARCELHUSGRUNDENE N V Ø S SOLGT SOLGT SOLGT PRISER

Læs mere

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan Fællesmøde TU og KMU 22. okt. 2012 Kvalitetsmanual Arnbjerg Ved økonomiudvalgets behandling 19. sept. 2012 af kvalitetsmanualen for Arnbjerg blev der udtrykt ønske om et overblik over, de beslutninger,

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 18. december 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Formandens beretning.

Formandens beretning. Frederikshavn, Maj 2015 Formandens beretning Indledning Jeg vil gerne byde velkommen til alle, der er mødt frem til generalforsamling i Suderbo 1 Vanen tro vil jeg byde en særlig velkomst til nye medlemmer

Læs mere

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den 29.03.2017 til den 23.06.2017 Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Realisering af helhedsplanen...

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere