- med input fra fødevare konferencen Fremtidens Fødevarer den 25. juni 2008 på Sørup Herregaard.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- med input fra fødevare konferencen Fremtidens Fødevarer den 25. juni 2008 på Sørup Herregaard."

Transkript

1 Inspirationskatalog - med input fra fødevare konferencen Fremtidens Fødevarer den 25. juni 2008 på Sørup Herregaard. Hvordan styrker de sjællandske fødevarevirksomheder konkurrenceevnen og skaber vækst?

2 Egne notater:

3 Fremtidens Fødevarer Fødevareplatform Region Sjælland skal de kommende 3 år ( ) igangsætte aktiviteter, der kan fremme fødevaresektorens udvikling og konkurrenceevne. Det er målet med Fødevareplatformen, at sikre en koordinering mellem relevante aktører og vidensinstitutioner samt fungere som katalysator og inspirator for udvikling af fødevareområdet i Region Sjælland. Platformen skal stimulere til udvikling af enkeltprojekter, der kan føre til innovative fødevarer, nye fremstillingssteder, videreudvikling af små virksomheder samt kreative tiltag hos større virksomheder. Ønsker man som virksomhed eller organisation at medvirke til at skabe udvikling og vækst i regionens fødevareproduktion, er platformen det fælles forum, hvor man kan mødes. Fødevareplatformen medvirker til at skabe rammerne for, at der bliver mulighed for at mødes med de rigtige partnere om fælles interesser og ideer.

4 Hvordan styrker de sjællandske fødevarevirksomheder konkurrenceevnen og skaber vækst? På konferencen den 25. juni 2008 på Sørup Herregaard, havde vi sat fødevarevirksomheder samt aktører på området stævne til at diskutere Hvordan styrker de sjællandske fødevarevirksomheder konkurrenceevnen og skaber vækst? Inden dagen havde vi spurgt 10 virksomheder i Region Sjælland, hvilke udfordringer de så i fremtiden. Det kom der nogle gode og konstruktive citater ud af fra Stryhns, Osted Mejeri, Agrana Juice, Æbledrengene, Gourmet Bryggeriet, Skee Ismejeri, Nakskov Mill Foods, Castus og Beauvais: Allan Ynill, innovations manager i Stryhns: Fødevarebranchen trænger til flere aktører og større konkurrence, hvis innovationsgraden skal øges. Vi er interesserede i også at sætte os sammen med folk fra andre brancher, hvor fødevarer indgår. Karl Simonsen, ejer og mejerichef Osted Mejeri: Det er kun køer, som kan lave komælk, så: Respekt for koen!. Innovation er at holde fast i værdierne og grundlaget, som man startede sin virksomhed på. Foto: Gitte Klit, Maskinbladet Mogens Christensen, direktør for Agrana Juice: Agrana er hele tiden på udkig efter nye grupper af kvalitetsråvarer, og de små primærproducenter kan godt få deres produkter ind i industrien - hvis de samarbejder og planlægger sammen, så den nødvendige volumen nås. Jes Jensen, driftleder hos Æbledrengene: Vi skal blive meget bedre til at fortælle historierne om den danske produktions bæredygtighed, ordnede forhold og kvalitet. Netværk på tværs er nødvendige for at drive udvikling og innovation. Michael Knoth, brygmester i Gourmet Bryggeriet: Hvis du sælger et livsstils-produkt - og det gør vi - må du følge produktet ud til kunden og fortælle din historie; det glemmer mange små producenter, når der skal distribueres. Vi er meget interesserede i at samarbejde om at etablere sjællands kvalitetsfødevarer på nye eksportmarkeder.

5 Jørgen Nielsen, ejer af Skee Ismejeri: Du er nødt til at finde aftagere indenfor detailhandlen, som har indset at pålidelige leverancer og stadig udvikling af kvalitetsprodukter kræver, at leverandøren - også - har det godt. Altså et fælles værdigrundlag, som sikrer ordentlige samarbejdsforhold. Finn Jakobsen, direktør for Nakskov Mill Foods: En af de største udfordringer for yderområderne er at få skabt nogle spændende samfund og arbejdspladser, så vi også i fremtiden kan tiltrække kvalificerede og gerne højt uddannede medarbejdere. Derfor må vore interesser som virksomhed række ud over produktionen. Henrik Winther Olsen, direktør og ejer i Castus: 'I takt med at supermarkeder og discountbutikker er blevet mere og mere stereotype, bliver der en ladeport åben for alle mulige små producenter, som kan få en plads i butikken. Differentiering er et af nøgleordene i fremtidens fødevareproduktion. Jeanette Gottlieb Nielsen, Udviklingschef i Beauvais A/S: Det vigtige, som mange måske glemmer, når der skal udvikles nye produkter, er at få stillet de helt skæve spørgsmål.

6 På dagen fik deltagere inspiration samt blev udsat for en række udfordringer de skulle kommentere og vurdere på. Der blev givet sixty- minutes til at vurdere på Hvordan kan den danske fødevaresektor blive ved med at være en global rollemodel også om 20 år? Dette skabte en række kerneord, som der var bred enighed om. Økologi Etik Kvalitet Innovation Ærlig Produktion Markedsføring Produktidentitet Historie Bæredygtighed Uddannelse Diversitet Netværk

7 Opgaven var nu at få kerneordene til at blive til konkrete ideer og indsatser. Der var bred enighed om, at der skulle satses på børnene og der skulle være fokus på oplevelser, convience og sund fastfood. Dette skulle gøres på en måde, hvor der var bevågenhed på kvalitet, historie, ærlig produktion og ikke mindst bæredygtighed. Nedenfor ses en bred vifte af de ideer og udfordringer der kom frem. Samarbejde mellem små virksomheder og institutioner lokalt Alle børn skal ud og opleve/møde små producenter føre til maddannelse Mere politisk opbakning og ressourcer til skolemad Politisk vilje/mod til at kræve kvalitet i offentlige institutioner Sundhed - produktudvikling - motorvejscafeterier Børn - bæredygtig udvikling - afsætning ; rollemodel for lokal/sund skolemad Høj kvalitet børn produktkvalitet; skal vænnes til god madkrav til skolemaden viden om fødevareproduktion Diversitet - unge - joker; udvikle mad til forskellige situationer - tilvænning til nye produkter rollemodeller Oplevelse og historie - teenagere - afsætning; differentieret mad - mad med oplevelser - rollemodeller Produktkvalitet økologi - trucker; dialog med Monarch, Mc. Donalds, tilgængelighed Udvikling af bedre ældremad indenfor cateringsektoren Kasser til døren Mere sund fastfood til de unge Fokus på familien Danmark og måltider Rabatkuponer på cafeterier motorvejen til økologisk mad Effektivisering af logistik Økologisk fastfood i døgnkiosker Sund slik til børn tørret frugt med tørrede æbler Økologisk fastfood Lokale markedspladser - slipsefolk - forelsket produktudvikling Sælge i små portioner lige til døren Trucker - bedre kvalitet i mad til truckere; lokaler til at indtage bedre mad At være der hvor kunderne er Flere lokale fødevaremarkeder Ungdomsuddannelse indenfor fødevarer Uddannelse der skaber rekrutteringsgrundlag for mindre virksomheder

8 Udfordringer, løsninger og tiltag I workshoppen, idestafet, blev der arbejdet med at indkredse fødevareerhvervets udfordringer og give bud og veje frem indenfor produktudvikling, produktkvalitet, branding, logistik og afsætning. Nedenfor er vist nogle af de udfordringer der kom frem ved de 5 individuelle workshops samt forslag til løsninger og tiltag. Udfordring: Distribution/forsendelse er dyrt og tidskrævende Løsning: Skabe fælles distribution sammen med andre leverandører. Man kan overveje ved fælles distribution at indgå samarbejde med komplementære produkter, således at intern konkurrence minimeres. Lad dine konkurrenter blive dine sparringspartnere gennem netværk. Udfordring: Hvordan indarbejdes forbrugerpræferencer i diverse afsætningsmønstre Løsning: Mere inddragelse af reklame og branding aktiviteter. Der skal arbejdes på at finde den korteste kanal til forbrugeren. Tiltag: Smagsprøver på torve pladser evt. supermarkeder. Fælles vareudsalg. Der udarbejdes markedsanalyser af eksisterende markeder/produkter, kombineret med forbrugerpræferencer og gerne god branding af produktet. Fælles website med info og salg. Udfordring: Supermarkedernes enorme indflydelse på hyldepladsen Løsning: Udvikle nye produkter som er spændende og anderledes således at indkøberne ser fordele i at give hyldeplads til afprøvning. Der er desuden utrolig vigtigt at den afsætningsperson som har koblet på sit produkt har et dybt kendskab til indkøberne og deres stærke og svage sider. Tiltag: Det skal undersøges hvem der er supermarkedernes primære kunder således at produktet rettes mod forbrugeren med hensyn til f.eks. indpakning, branding. Udfordring: Hvordan skabes der synlighed og kendskab om produkterne Løsning: Spred den gode nyhed og synliggør dig og dine produkter gennem netværk, medier, reference personer. Tiltag: Lad så mange som muligt prøve dine produkter. Lav en emballage der formidler producentens passion for det produkt der fremstilles.

9 Udfordring: At få de lokale produkter distribueret ud hvor forbrugeren er og til de professionelle aftagere Løsning: Fælles lager og distribution Tiltag: Opret fælles centrallager med alle lagertyper. Distributionen ud til aftager skal foregå af personale der er ambassadør for hele produktkæden. Chaufføren er ham der både transportere og sætter varen på hylden, det er ham som er bindeleddet mellem aftager og producent. Dette kræver at man vælger en distributør hvor man stiller krav til uddannelse og målrettethed samt ressourcer til efteruddannelse af personale, hver gang et nyt produkt skal på markedet. Der skal arbejdes med at finde løsninger på både forbruger og producentens krav til leveringstider. Udfordring: At skabe ressourcer til at arbejde systematisk med produktudvikling Løsning: Opbygge netværk og skabe samarbejde med eksperter. Arbejde for en lokal/regional pulje til investering. For etablerede produkter at afsætte beløb per solgt enhed (udviklingsafgift). Tiltag: Skabe netværk der giver mulighed for samarbejde mellem små og mellemstore virksomheder om udvikling og knowhow/distribution. Skab gode rammer for netværk, inspiration ude fra. Udvikling med kyndig vejledning. Udfordring: Hvordan rammer man rette timing for at gå ud med et brand? Hvilke medier og hvordan fortælles historien. Løsning: Brand lige fra produktudviklingsfasen. Lav en plan/strategi for at øge brandingen med efterspørgslen. Processen omkring produktet, hvorved produktionen og forarbejdningen sammenbinder og udgør historien. Tiltag: Lav forbruger undersøgelser der klarlægger, hvilke ønsker og behov der er til produktet. Hvad forbinder kunden med produktet og hvordan ønsker de at se produktet? Udfordring: Hvordan defineres kvalitet? Hvordan fremmes gennemsigtighed og bæredygtighed fra jord til bord? Løsning: Opdeling af kvalitet i ernæringsmæssigt, hygiejnisk, kulinarisk, bæredygtigt, dyrevelfærd osv. Tiltag: Et kvalitetsmærke som er let kendeligt og kendt. Mærket skal kunne kommunikere produktionsforhold fra primærproducent til forarbejdningsled. Inviter forbrugeren indenfor. Mere direkte forbindelse og kommunikation mellem forbrugere og producenter.

10 Det videre forløb Med det formål, at sikre, at de rigtige parter mødes, de rigtige initiativer tages og de rigtige projekter, der kan fremme udviklingen af Region Sjællands fødevareproduktion iværksættes og gennemføres der et forløb bestående af konferencer/workshops, sparrings- og netværksmøder. Igennem forløbet arbejder deltagerne med at udvikle tiltag inden for indsatsområderne: Logistik og afsætning, produktkvalitet, produktudvikling, formidling og branding. Denne opdeling hindrer ikke, at der kan genereres tiltag inden for andre områder. Ud fra de ideer og kontakter der blev skabt på konferencen igangsættes netværksmøder og sparringsmøder, hvor aktører og virksomheder i et forløb sammen skaber brugbare resultater. Sparringsmøderne er et samlingssted for projekter og projekt ideer, indenfor samme indsatsområde. Formålet er at sikre koordinering og synergi af igangsatte tiltag og have fokus på nye initiativer. Netværksmøderne afholdes mellem aktører og interessenter i Region Sjælland på tværs af indsatsområder. Disse netværksmøder skal sikre, at den viden der opsamles via projekter og sparringsmøder bliver tilgængelige og brugbare overfor aktører og fødevareproducenter i Region Sjælland.

11 Deltagerne: Det Jordbrugsvidenskabelige fakultet Væksthus Sjælland Guldborgsund turistråd Dansk Landbrug Håndværksrådet Forskningscenter Risø Agrana Juice Denmark a/s Stryhn s a/s Castus a/s Nakskov Mill Foods a/s Æbledrengene Tvedemose Champignon Stevns Bryghus Glim Vinmarker Varpelev Tomater Guldborgsund Kommune Vordingborg Kommune MannKind University college Sjælland Forskerparken Cat Dansk Landbrug Sydhavsøerne Roskilde Universitetscenter Erhvervs og Videncenter Vestsjælland Østdansk Turisme VIFFOS, Selandia Østlige øers Landboforening Slowfood Lolland Falster Agrovi Gefion Oddsherred Landboforening Næstved Kommune Crispy Food International a/s Økoladen Aps Knuthenlund Gods Bjärehembygd AB Gourmetbryggeriet Aarstiderne a/s Grønt Center Bandholm Frugtplantage Celcius 360 Radsted Hus Kirkehøjens Limousine Vordingborg Udviklingsselskab Osted Ost og Mejeri Brødfabrikken Aps Slagtergården i/s Erhvervsråd Lolland Falster Nordlie Food a/s Slagelse Kommune Lolland Kommune Arla Foods Amba Østlige Øers Landboforening Aktieselskabet Beauvais Vækstforum Sekretariatet Sjælland.

12 Yderligere oplysninger: Lis Andresen, Sekretariatsleder Fødevareplatform Region Sjælland Tlf Mob Fødevareplatform Region Sjælland er finansieret af Vækstforum Sjælland og Regionsrådet for Region Sjælland og bakkes op af:

Fødevareplatform Region Sjælland c/o Grønt Center Maribovej 9 4960 Holeby Tlf.: 54 69 17 17 www.foedevareplatform.dk

Fødevareplatform Region Sjælland c/o Grønt Center Maribovej 9 4960 Holeby Tlf.: 54 69 17 17 www.foedevareplatform.dk Statusrapport 2009 Fødevareplatformens mål er, at sikre en koordinering mellem relevante aktører og videns institutioner samt fungere som katalysator og inspirator indenfor fødevareområdet i Region Sjælland.

Læs mere

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland Informations- og kommunikationsstrategi for Fødevareplatformens mål er at sikre en koordinering mellem relevante aktører og videninstitutioner samt at fungere som katalysator og inspirator indenfor fødevareområdet

Læs mere

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail Underdirektør i Netto ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Flere gode fødevarer, tak! Vi skal have vækst

Læs mere

Strategiske satsninger i Region Sjælland. v. Koncerndirektør

Strategiske satsninger i Region Sjælland. v. Koncerndirektør Strategiske satsninger i Region Sjælland v. Koncerndirektør Per Bennetsen Vækstforum Vækstforums formål er at skabe og udvikle rammerne for erhvervsudviklingen i Region Sjælland. Målet er økonomisk vækst

Læs mere

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER 3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER Med økonomisk opbakning fra EU s Regionalfond og Region Sjælland har CAPNOVA, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet taget temperaturen

Læs mere

GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og. forretningsudvikling i din virksomhed. grønne regionale madoplevelser

GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og. forretningsudvikling i din virksomhed. grønne regionale madoplevelser gro gro GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og forretningsudvikling i din virksomhed grønne regionale madoplevelser Deltagelse kræver at din virksomhed ligger i Region

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn

Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn Februar 2008 2 1. Baggrund Operate A/S har via en webbaseret spørgeskemaundersøgelse samt telefoniske opfølgning undersøgt, hvordan de små

Læs mere

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA Sønderjyske Fødevarer kvalitet og sundhed Aabenraa Kommune ønsker at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer. Derfor sætter vi

Læs mere

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i

VELKOMMEN TIL. ØKOLOGI i VELKOMMEN TIL ØKOLOGI i Aftenens Program Velkomst Sådan styrker du din bundlinje Oplæg og debat Økologi i Landbrug & Fødevarer Politik Viden og Rådgivning Samarbejde Mere Økologi i Danmark hvad skal der

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Forud for arbejdsgruppemødet den 18. november 2015 har sekretariatet været på rundtur og besøgt følgende virksomheder:

Forud for arbejdsgruppemødet den 18. november 2015 har sekretariatet været på rundtur og besøgt følgende virksomheder: Idekatalog Forud for arbejdsgruppemødet den 18. november 2015 har sekretariatet været på rundtur og besøgt følgende virksomheder: Jesper Hjortshøj (Marel A/S), Rune Engell-Hansen (Lallemand), Niels Osterland

Læs mere

Mediebrug for fremtidens fødevareforbrugere - Antal timer, unge anvender på medier en gennemsnitlig hverdag

Mediebrug for fremtidens fødevareforbrugere - Antal timer, unge anvender på medier en gennemsnitlig hverdag Fremtidens fødevareforbrugere vil have nemme løsninger via mobil og Internet Af chefkonsulent Lise Walbom, licw@di.dk den 14. juli 2010 Fremtidens fødevareforbruger er i dag mellem 13 og 18 år gammel.

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Østjyllands Spisekammer

Østjyllands Spisekammer Østjyllands Spisekammer Udviklingsdelen Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 1. Titel Projektets titel er Østjyllands Spisekammer udvikling 2. Hvilke nye og forbedrede produkter,

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

TALE VED FOOD FESTIVAL DEN 4. SEPTEMBER 2015 KL Tak for invitationen til at åbne FOOD Festival 2015.

TALE VED FOOD FESTIVAL DEN 4. SEPTEMBER 2015 KL Tak for invitationen til at åbne FOOD Festival 2015. TALE VED FOOD FESTIVAL DEN 4. SEPTEMBER 2015 KL. 16.00 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at åbne FOOD Festival 2015. Jeg har allerede set mig lidt omkring på festivalpladsen. Og jeg må

Læs mere

Fadebursloven Nyborg, april 2013

Fadebursloven Nyborg, april 2013 Fadebursloven Nyborg, april 2013 Kongens Fadebur Kongens Fadebur er et fødevarenetværk etableret af Nyborg Slot for fødevareproducenter, specialiserede fødevareforhandlere og restauranter på Fyn. Mission:

Læs mere

Fødevarepolitik og handlingsplan

Fødevarepolitik og handlingsplan 1 Fødevarepolitik og handlingsplan 2019-23 Vision Et stærkt vestjysk fødevareerhverv, der gør sig gældende nationalt og internationalt til gavn for vores område. 1. Fødevarefortællingen Vores aktiviteter

Læs mere

P r o j e k t V æ k s t g e n n e m. viden og innovation. o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r

P r o j e k t V æ k s t g e n n e m. viden og innovation. o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r P r o j e k t V æ k s t g e n n e m viden og innovation o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r B a g g r u n d e n : Baggrunden for projektet er en idékonkurrence, som Vejle Amts Regionale

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Projekt. Cluster Vigtige elementer til en innovativ udviklingsproces

Projekt. Cluster Vigtige elementer til en innovativ udviklingsproces Projekt Fra Clutter til Cluster Vigtige elementer til en innovativ udviklingsproces Mål Fra Clutter til Cluster har omsat klyngeteorier til praksis indenfor landbrugsbranchen i Region Sjælland. Denne folder

Læs mere

Oplæg til dialogmøde med strategigruppen, Økologisk Landsforening 27. november 2003/Thomas Roland

Oplæg til dialogmøde med strategigruppen, Økologisk Landsforening 27. november 2003/Thomas Roland Oplæg til dialogmøde med strategigruppen, Økologisk Landsforening 27. november 2003/Thomas Roland For at lave en klar modsætning til det spændende oplæg, vi lige har hørt fra Tranberg, vil jeg lige sige

Læs mere

Tilskud til (mere) økologi i offentlige køkkener

Tilskud til (mere) økologi i offentlige køkkener Tilskud til (mere) økologi i offentlige køkkener 28 millioner kr. til mere økologi Fødevareministeriet har afsat 28 millioner kr. i 2013 til at støtte omlægning til økologi i offentlige køkkener. De penge

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Fremtidsscenarier. For fødevareerhvervet

Fremtidsscenarier. For fødevareerhvervet Fremtidsscenarier For fødevareerhvervet Metode Kombination af scenarie og Delphiteknik Scenarie-teknik opstille en eller flere sandsynlige fremtider ud fra nutidens tendenser Delphi-teknik. eksperter bliver

Læs mere

STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018

STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018 STATUS PROJEKT: EGNSUNIKKE PRODUKTER & SERVICES NATURPARK ÅMOSEN SEPTEMBER 2018 - STATUS PÅ EUP - HVILKE FORVENTNINGER ER DER? - STATUS PÅ OPLEVELSER & L ÆKKERIER Aktivitet Status - Kick - off * afholdt

Læs mere

Quinoa. Lær af en ny værdikæde fra landmand til forbruger

Quinoa. Lær af en ny værdikæde fra landmand til forbruger Quinoa Lær af en ny værdikæde fra landmand til forbruger Baggrund for quinoadyrkning på Lolland og Falster - Kan det lade sig gøre I Danmark? - Sven-Erik Jacobsen - Lolland og Falster: Varmere klima +

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

SYDDANSK FØDEVAREKLYNGE FØDEVARE FØDEVARE KLYNGE KLYNGE. Megatrends SYDDANSK SYDDANSK SYDDANSK FØDEVARE. klynge KLYNGE. Lidt af det praktiske...

SYDDANSK FØDEVAREKLYNGE FØDEVARE FØDEVARE KLYNGE KLYNGE. Megatrends SYDDANSK SYDDANSK SYDDANSK FØDEVARE. klynge KLYNGE. Lidt af det praktiske... ... styrkelse af individuelle og fælles udviklingskompetencer klynge... udvikling af nye koncepter og produkter, der er grundlag for vækst... branding af dig og de øvrige medlemmer - både nationalt og

Læs mere

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Disposition Bag om Klog hverdagsmad.. Profil Igangsatte initiativer Fødevarerådet - baggrund og rolle De nuværende

Læs mere

Convenience-produkter Et spørgsmål om tid og livsstil

Convenience-produkter Et spørgsmål om tid og livsstil Convenience-produkter Et spørgsmål om tid og livsstil Af Sune Andersen og Julia Stacey, MAPP Centret Vi skal alle have mad hver dag. Nogle ser frem til det og har planlagt indkøb såvel som madlavning.

Læs mere

Vækstforum NOTAT. Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til den regionale udvikling

Vækstforum NOTAT. Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til den regionale udvikling Regionshuset Viborg Vækstforum Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk NOTAT Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til

Læs mere

EvaluEring af fødevareplatform region Sjælland 2008-2011

EvaluEring af fødevareplatform region Sjælland 2008-2011 Evaluering af Fødevareplatform Region Sjælland 2008-2011 Indhold 1 SAMMENFATNING...3 1.1 FREMADRETTEDE ANBEFALINGER...4 2 INDLEDNING...5 1. Sammenfatning Her følger en sammenfatning af resultaterne af

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

hvordan effekt måles og baseline

hvordan effekt måles og baseline Handleplan og initiativer 2018-2019 Mål 1. Et bæredygtigt lokalsamfund, hvor alle har mulighed for at være med Initiativ Hvornår Samarbejdspartne re Ansvarlig Succeskriterie, hvordan effekt måles og baseline

Læs mere

FORRETNINGSMODEL. Malene Kræfting Økologikonsulent Økologisk Landsforening

FORRETNINGSMODEL. Malene Kræfting Økologikonsulent Økologisk Landsforening Malene Kræfting Økologikonsulent Økologisk Landsforening FORRETNINGSMODEL AFSÆTNINGSFREMME FOR DIN VIRKSOMHED OPBYGNING AF NETVÆRK TIL LOKAL AFSÆTNING AF FØDEVARER Omkostningsminimering og effektivisering

Læs mere

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Handlingsplan 2014 Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Udgangspunkt for handlingsplanen Rebild Kommunes Byråd har i 2012 vedtaget Erhvervs- og turismepolitikken, der udstikker de overordnede rammer

Læs mere

Anbefalinger til indsatsområder og initiativer

Anbefalinger til indsatsområder og initiativer Summary Identitet for jordbrugs- og fødevareprodukter frem mod 2015 Visions- og ideworkshops 24/9 og 8/10 2008, Rosenfeldt Gods Region Sjælland har sat fokus på hvordan fødevareproducenter i fremtiden

Læs mere

BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING. Side 1

BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING. Side 1 BLIV MEDLEM AF FORUM FOR BÆREDYGTIG FORRETNING Side 1 Virksomheder mener: At CSR er relevant for forretning og bundlinje. At de gerne vil videre med deres CSR-arbejde. At de kan lære noget af andre virksomheders

Læs mere

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune 1. Projekttitel Iværksætter i praksis lokal- og specialproducerede fødevarer 2. Ansøgt beløb fra Erhvervspuljen 94.000 3. Ansøger Virksomhedens/foreningens/organisationens

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor

Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor PROJEKTIDE PROJEKT IDE Åben læring, innovation og demonstration Food Universe et unikt miljø

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Erhvervspolitik for Fanø Kommune

Erhvervspolitik for Fanø Kommune Erhvervspolitik for Fanø Kommune 2015-2020 Vedtaget i Fanø Byråd den 16.02.2015 Vision Fanø kommunes vision er at være mødested for et mangfoldigt, kvalitetsbevidst og bæredygtigt erhvervsliv. Udviklingen

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Mission. Vision. Kommunikationsstrategi 2013-2015. Formål

Mission. Vision. Kommunikationsstrategi 2013-2015. Formål Tanken om et campus som et uddannelsesfællesskab har eksisteret i Køge i mange år og er udsprunget fra lokale uddannelsesinstitutioner. Tanken har vokset sig større og større, blandt andet med bred støtte

Læs mere

Vækstmuligheder blandt mindre fødevareproducenter i landdistrikterne via digitale løsninger - Eksemplet The Food Assembly

Vækstmuligheder blandt mindre fødevareproducenter i landdistrikterne via digitale løsninger - Eksemplet The Food Assembly Vækstmuligheder blandt mindre fødevareproducenter i landdistrikterne via digitale løsninger - Eksemplet The Food Assembly Tomas Vedsmand Partner PhD GEMBA Innovation 2 Indhold 1. Afsættet: Fødevareproduktion

Læs mere

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af:

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af: SPI Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme SPI er medfinancieret af: af: Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com Sammen styrker vi regionen Projekt SPI, Samarbejde om Proaktiv

Læs mere

Velkommen til Grønt Center

Velkommen til Grønt Center Velkommen til Grønt Center Program Præsentation/introduktion Grønt Center historie medarbejdere bestyrelse virksomhed formål aktiviteter Alsidighed og klyngeaktiviteter PP Rundtur fokus på alternative

Læs mere

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL INSPIRATIONS- OG UDDANNELSESDAGE STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER Afsætningen af økologiske fødevarer er fortsat i vækst og efterspørgslen stigende, men det

Læs mere

Øresund Food - en klynge? Maria Olofsdotter, Øresund Food Network

Øresund Food - en klynge? Maria Olofsdotter, Øresund Food Network Øresund Food - en klynge? Maria Olofsdotter, Øresund Food Network 1 Øresund Food en klynge? En geografisk afgrænset kritisk masse af sammenkædede industrier og institutioner fra leverandører til universiteter

Læs mere

3/2017. Østjylland. Agro Food Park viser vejen til vækst. Kommunalvalg 2017: Fire politikeres holdninger til fødevarebranchen

3/2017. Østjylland. Agro Food Park viser vejen til vækst. Kommunalvalg 2017: Fire politikeres holdninger til fødevarebranchen 3/2017 Østjylland Agro Food Park viser vejen til vækst Kommunalvalg 2017: Fire politikeres holdninger til fødevarebranchen Flemmings leder Tjen op til ferie og hold den med det samme! I slutningen af august

Læs mere

MADMARKED. fremtidens lokale fødevarehandel

MADMARKED. fremtidens lokale fødevarehandel MADMARKED fremtidens lokale fødevarehandel fremtidens lokale fødevarehandel Hvad er MadMarked? lokale fødevarer til lokale borgere Vi sælger lokalt producerede fødevarer til lokale borgere Vi sælger både

Læs mere

HANDLINGSPLAN FOR FØDEVAREPOLITIKKEN

HANDLINGSPLAN FOR FØDEVAREPOLITIKKEN HANDLINGSPLAN FOR FØDEVAREPOLITIKKEN Gældende fra 2015 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for, at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og skabe vækst

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Dagsorden. Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 19. juni 2013 kl. 18:00 Regionshuset, Rådssalen, Sorø. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 19. juni 2013 kl. 18:00 Regionshuset, Rådssalen, Sorø. Deltagere: Dagsorden Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 19. juni 2013 kl. 18:00 Regionshuset, Rådssalen, Sorø Deltagere: Steen Bach Nielsen, Regionsrådet Jens Stenbæk, Regionrådet Flemming Stenild, Regionsrådet

Læs mere

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Oplysninger om ansøger Vestjyske Fødevarer og Oplevelser er et projekt under Region Midtjyllands indsats vedrørende profilering af små fødevareproducenter og netværk

Læs mere

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet.

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet. Connector Ansøgning af Connector i forlængelse af Brobygger 1.0 og Brobygger 2.0, til videreudvikling og konsolidering af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland og betydelig

Læs mere

F R E M T I D V I H O L D E R O P D AT E R E T I G

F R E M T I D V I H O L D E R O P D AT E R E T I G F R E M T I VISION: et førende trendinstitut i Skandinavien u får en ambitiøs og stærkt vidende samarbejdspartner Ønsker du at blive løbende opdateret på nu tidens og fremtidens trends? Tegn et medlemskab

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Fødevarer. Din organisation og talerør

Fødevarer. Din organisation og talerør DI Fødevarer Din organisation og talerør » FEM gode grunde til at melde sig ind i DI fødevarer Ekspertise når du har brug for hjælp, sparring eller vejledning Indflydelse på rammerne for at drive fødevarevirksomhed

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

www.futurefoodinnovation.dk

www.futurefoodinnovation.dk Værdi Hvilken værdi vil vi skabe: At styrke den innovationsbaserede vækst i fødevarebranchen, hvor viden, virksomheder og brugere bringes sammen på nye måder, så de kan udvikle, afprøve og dokumentere

Læs mere

Destination Fyn Klyngeundersøgelse

Destination Fyn Klyngeundersøgelse Destination Fyn Klyngeundersøgelse 2018 Formål Spørgeskema Dataindsamling Analyse Undersøge hvilke reelle behov og udfordringer som Destination Fyn samarbejdets partnere står overfor. Derudover at få input

Læs mere

Referat. Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 19. juni 2013 kl. 18:00 Regionshuset, Rådssalen, Sorø. Deltagere:

Referat. Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 19. juni 2013 kl. 18:00 Regionshuset, Rådssalen, Sorø. Deltagere: Referat Møde i Vækstforum Sjælland onsdag den 19. juni 2013 kl. 18:00 Regionshuset, Rådssalen, Sorø Deltagere: Steen Bach Nielsen, Regionsrådet Jens Stenbæk, Regionrådet Flemming Stenild, Regionsrådet

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Rapport fra Workshop - Nordjysk FødevareErhverv

Rapport fra Workshop - Nordjysk FødevareErhverv Dato Sted Facilitator 9. marts 2015 Auditoriet, NOVI Science Park Tomas Vedsmand & Søren Kielgast, GEMBA Innovation A/S Indholdsfortegnelse Rapport fra Innovations Workshop Deltagerliste... 3 Brainstorm

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Erhvervsservice & erhvervsfremme

Erhvervsservice & erhvervsfremme Dette notat er en afrapportering af Business Faxes erhvervsservice- og erhvervsfremmeaktiviteter i perioden 01.01.14-30.06.14. Business Faxe udbyder basale erhvervsserviceydelser til iværksættere og virksomheder

Læs mere

Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi

Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi Forslag til aktiviteter som kan indgå i handlingsplan 2015-16 for den regionale vækst- og udviklingsstrategi Dato: 10. marts 2015 Brevid: 2453034 Behandling i Udvalget for europæiske relationer, 16. marts

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Bidrag til ny GUDP-strategi workshop Særlige danske konkurrenceparametre workshop Bæredygtig ressourceudnyttelse

Bidrag til ny GUDP-strategi workshop Særlige danske konkurrenceparametre workshop Bæredygtig ressourceudnyttelse Bidrag til ny GUDP-strategi workshop Særlige danske konkurrenceparametre workshop Bæredygtig ressourceudnyttelse WORKSHOPS D. 12. SEPTEMBER 2014, DEL I Baggrund for ny GUDP-strategi Baggrund for ny GUDP-strategi

Læs mere

Annoncering efter operatør

Annoncering efter operatør Regionshuset Viborg Regional Udvikling Annoncering efter operatør Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Operatør til initiativet: Øget samspil og synergi

Læs mere

Fjerkræafgiftsfondens strategi

Fjerkræafgiftsfondens strategi Fjerkræafgiftsfondens strategi 2018-2021 1 Fondens formål, ståsted og målsætninger Fjerkræafgiftsfondens formål er at styrke fjerkræbranchens udvikling og konkurrenceevne. Formål Nyttevirkningen af Fondens

Læs mere

Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision

Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision Klik for at redigere i masteren Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision Thomas Roland Afdelingschef, Coop Ansvarlighed Danskerne Klik for at bruger redigere få penge i masteren på mad Modsætninger

Læs mere

MANGE JOB INDEN FOR FØDEVARER

MANGE JOB INDEN FOR FØDEVARER FAXE Side 1 Resume STABIL UDVIKLING Beskæftigelsesudviklingen i Kommunes private sektor er relativ stabil og de fleste brancher ser ud til at kunne fastholde deres nuværende beskæftigelsesniveau. Det er

Læs mere

Thomas Roland Coop CSR. Oslo, 29. september 2016

Thomas Roland Coop CSR. Oslo, 29. september 2016 Thomas Roland Coop CSR Oslo, 29. september 2016 Hvad vil jeg sige? Lidt om Coop Danmark Vores økologihistorie De økologiske forbrugere Kan I bruge vores erfaringer? Omsætning 45,2 mia. EBIT 632 mia. (Ex.

Læs mere

En ny stærk økologipolitik. - på vej mod en grøn omstilling

En ny stærk økologipolitik. - på vej mod en grøn omstilling En ny stærk økologipolitik - på vej mod en grøn omstilling Fødevareministerens økologipolitiske udspil November 2011 Fødevareministerens November 2011 kologipolitiske udspil En stærk økologipolitik Økologi

Læs mere

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET BAGGRUND - TO PRODUKTER FORMÅLET MED PROJEKTET At udvikle et koncept for naturpleje og afsætning af kød produceret på naturarealer Hovedbudskaber: Landmanden

Læs mere

Opfølgning på workshop under konferencen. Hvordan opnår vi en bedre kødkvalitet på okse- og lammekød d. 24/ i Århus, DK.

Opfølgning på workshop under konferencen. Hvordan opnår vi en bedre kødkvalitet på okse- og lammekød d. 24/ i Århus, DK. Opfølgning på workshop under konferencen Af Julie C. S. Henriksen, Økologisk Landsforening, d. 02-11-2018 Hvordan opnår vi en bedre kødkvalitet på okse- og lammekød d. 24/10 2018 i Århus, DK. Under de

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune. - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014

Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune. - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014 Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014 VIFU SÆTTER NORDVESTJYLLAND PÅ LANDKORTET Viden skaber vækst VIFU knytter tråde til Universiteter

Læs mere

Velkommen til pressemøde

Velkommen til pressemøde Velkommen til pressemøde Tivoli, tirsdag 3. juni 2014 Coop / Jens Visholm Klik Mad for ligger at redigere i vores DNA i masteren 1866: H. C. Sonne - fødevarer til folket 1976: FDB s madpyramide - billig,

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

Danmarks nye internationale fødevareudstilling

Danmarks nye internationale fødevareudstilling Danmarks nye internationale fødevareudstilling Forum Copenhagen Julius Thomsens Plads 1 1925 Frederiksberg 24.-25. august 2017 Torsdag & fredag kl. 9-18 Bitecopenhagen.dk I samarbejde med: Koncept Bite

Læs mere

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden Kommunikation Og information V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden 2 Energi Horsens Fonden Hvem vi er Vi investerer i innovative projekter, virksomheder, iværksættere inden for: Energi

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Program. 22.00 Tak for i aften

Program. 22.00 Tak for i aften Program Cirka tider Oplægsholder 20.30 Hvor vil vi hen med økologien? v. Hans Erik Jørgensen og Michael Svane, Økologisektionen 20.45 Økologi på SEGES v. Kirsten Holst Sørensen DLBR-Økologi v. Erik Andersen

Læs mere

Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet

Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 9. maj 2016 Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet Etablering af en lokal udviklingsplatform for forretningsudvikling

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

FUTURE FARMING KOMMISSORIUM

FUTURE FARMING KOMMISSORIUM FUTURE FARMING KOMMISSORIUM OUTLOOK Dansk landbrugs nuværende styrkeposition skyldes en historisk innovation i alle led fra produktion i mark og stald, til forarbejdning og brug af ny viden til afsætning

Læs mere