Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde"

Transkript

1 1 Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde Nye tal fra SKAT viser et drastisk fald i andelen af virksomheder, der oplever en reel risiko for at blive opdaget i at snyde med skat og sort arbejde. Kun en tredjedel af virksomhederne oplever en stor eller meget stor opdagelsesrisiko. VIRKSOMHEDERNES OPDAGELSESRISIKO FALDER Ifølge SKATs årlige holdningsundersøgelse føler færre virksomheder en reel fare for at blive opdaget i skattesnyd og sort arbejde. Andelen af virksomheder som oplever opdagelsesrisikoen ved snyd med skat, moms eller afgifter stor eller meget stor, er faldet med 18 procentpoint fra 56 pct. af virksomhederne i 2016 til 38 pct. af virksomhederne i I samme periode er der sket et tilsvarende fald for sort arbejde fra 42 pct. til 31 pct. Figur 1: Andel af virksomheder, der oplever opdagelsesrisikoen som stor eller meget stor i perioden Pct Snyd med skat, moms eller afgifter Sort arbejde Kilde: Tal fra SKAT s årlige holdningsundersøgelse refereret i et svar til Folketingets Skatteudvalg, jf. SAU Alm.del Endeligt svar på spørgsmål 459.

2 2 CEVEA MENER AT: Der er god grund til, at en faldende andel af virksomheder oplever en reel risiko for at blive opdaget i snyd med skat og sort arbejde. På knap 20 år er andelen af virksomheder, der kontrolleres faldet med knap 35 procentpoint. Risikoen for at blive udtaget til kontrol er et af de vigtigste parametre for en effektiv skattekontrol, der frister virksomhederne til at unddrage skat. Årsagen skal i altovervejende grad findes i rammerne for SKAT. Antallet af ansatte generelt, samt til kontrolindsatser specifikt, er faldet støt, mens antallet af virksomheder er eksploderet. Cevea gør sig ingen illusioner om, at vi skal tilbage til den samme omfangsrige, fysiske kontrolindsats som i 1999, men med en kontrolrisiko på 3 pct., har vi nået et punkt, hvor sandsynligheden for at vinde på et skrabelod er større end sandsynligheden for, at en virksomheds skatteforhold udtrækkes til kontrol. Når vi samtidig ved, at minimum små og mellemstore virksomheder bevidst omgår skattereglerne og årligt snyder statskassen for 7,2 mia., der burde være endt i de offentlige budgetter, er det uacceptabelt, at man som virksomhed næsten kan være sikker på ikke at få kontrolleret sine forhold. Det øger incitamentet til snyd, og man kan med god grund frygte, at skattegabet vil vokse sig endnu større i SKATs kommende opgørelser af virksomhedernes regelefterlevelse. Under det nuværende risikobaserede tilsyn, er det nødvendigt at øge den oplevede opdagelsesrisiko markant. For at få en mere effektiv skattekontrol, er vi nødt til at kontrollere en større andel af virksomhederne. Et mål om at 6 pct. af alle danske virksomheder lignes en fordobling af den nuværende kontrolindsats kunne være et realistisk mål på den korte bane. Det vil på den kort bane afhænge af et personalemæssigt stærkere SKAT, og de 400 mio. kr. på finansloven for 2018 til at styrke kontrolindsatsen frem mod 2021 kan ikke alene løfte denne opgave. Det er helt grundlæggende borgernes tillid til skattesystemet og velviljen til at betale en korrekt skat, der er på spil, hvis ikke vi opnår en effektiv skattekontrol, der sikrer, at virksomheder betaler den skat, de er forpligtet til, men i stedet føler sig fristet til at snyde. KONTAKT FORFATTERE NOTAT CITAT Kasper Fogh, politik- og kommunikationschef kf@cevea.dk, tlf Frederik Lasserre, analytiker Simon Bruun, analysemedarbejder Tema: Skat Publiceret den 29. juni 2018 Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kildehenvisning til Cevea.

3 3 VOLDSOMT FALD I ANDELEN AF VIRKSOMHEDER DER KONTROLLERES Faldet i den oplevede opdagelsesrisiko skal ses i relation til, at SKAT de seneste mange år har prioriteret, at kontrolaktiviteterne skulle fastholde den oplevede opdagelsesrisiko blandt virksomhederne. 1 De nye tal indikerer, at SKATs eksisterende ressourcer til kontrolaktiviteter er utilstrækkelige i forhold til at realisere denne vigtige målsætning. Rigrevisionen vurderede i sit eftersyn af SKATs kontrolindsats tilbage i 2015, at risikoen for udvælgelse til kontrol er et af de vigtigste forhold for at sikre en høj opdagelsesrisiko, motivere virksomheder til at selvangive korrekt og mindske risikoen for skattesnyd. Under den nuværende kontrolindsats ligner SKAT kun 3 pct. af de små og mellemstore virksomheder årlig basis. 2 Til sammenligning kontrollerede det daværende Told & Skat hele 38 pct. af virksomhederne tilbage i På lidt under tyve år er det et fald på 35 procentpoint. HVER TIENDE VIRKSOMHED SNYDER BEVIDST Det dramatiske fald i den oplevede opdagelsesrisiko ved snyd kommer på et kritisk tidspunkt, hvor hver tiende virksomhed hvert år snyder bevidst med skat og moms, ifølge SKATs seneste opgørelse over virksomhedernes regelefterlevelse. 3 Som vist i figur 2, snyder 8 pct. af de små og mellemstore virksomheder bevidst med skat, mens tallet er 11 pct. for moms. Det svarer til, at godt små og mellemstore virksomheder omgår reglerne skattereglerne på årlig basis. Til sammenligning vurderer SKAT, at kun 0,4 pct. af borgerne bevidst snyder med selvangivelsen. 4 Sammenlagt beløber virksomheders bevidste fejl med moms og skat sig til 7,2 mia. kr. ud af det årlige gab på 14,1 mia. kr. på virksomhedsområdet. 5 1 SKAT (2016). Kontrolaktiviteter SKAT (2017). Kontrolaktiviteter SKAT (2018). Kontrolaktiviteter Rigsrevisionen (2015). Beretning til Statsrevisorerne om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder 3 SKAT (2017). Virksomhedernes regelefterlevelse af skattereglerne Indkomståret SKAT (2017). Borgernes efterlevelse af skattereglerne Indkomståret SKAT (2017). Virksomhedernes regelefterlevelse af skattereglerne Indkomståret 2014.

4 4 Figur 2: De små og mellemstore virksomheder samt borgernes regelefterlevelse, Pct. 6 6 Pct ,4 2 0 Små og mellemstore virksomheder Borgere 0 Andel der bevidst snyder, skat Andel der bevidst snyder, moms Andel der snyder med selvangivelsen Kilde: SKAT (2017). Virksomhedernes regelefterlevelse af skattereglerne Indkomståret SKATs opgørelse over virksomhedernes regelefterlevelse i 2014 er det mest opdaterede og tilgængelige tal, der findes for virksomhedernes skatte- og momsgab (jf. SAU Alm.del Endeligt svar på spørgsmål 461). SKATs undersøgelse over virksomhedernes regelefterlevelse omfatter indkomståret Risikoen for at blive kontrolleret og opdaget i snyd, er et af de vigtigste parametre for virksomhedernes regelefterlevelse. Den faldende oplevede opdagelsesrisiko risikerer altså at udmønte sig i et voksende antal virksomheder, der med overlæg vil forsøg at snyde med skat, moms, afgifter eller sort arbejde. Hvis SKAT ønsker at efterleve målet om at fastholde en stor oplevet risiko for at blive opdaget i skattesnyd og sort arbejde blandt virksomheder, og undgå at flere virksomheder bliver fristet til at forsøge at omgå reglerne, kræver det, at man fra politisk hold styrker og opprioriterer kontrolindsatsen med virksomhederne, der bevidst undgår at betale den moms og skat, de skal. 6 Ifølge skatteministerens svar til Folketingets Skatteudvalg i SAU Alm.del Endeligt svar på spørgsmål 459, indeholder publikationen de mest opdaterede og tilgængelige tal om skatte- og momsgabet for små og mellemstore virksomheder.

5 5 FÆRRE ANSATTE I SKAT FLERE VIRKSOMHEDER Ser man på udviklingen i antallet af virksomheder i Danmark og sammenholder det med udviklingen i antallet af ansatte i SKAT, får man et indtryk af, hvorfor flere virksomheder oplever, at det er mindre risiko for at blive opdaget i snyd. SKAT har sammenlignet med tidligere langt færre ansatte generelt, og til at føre kontrol med de virksomheder, som bevidst forsøger at snyde specifikt Årsværk i SKAT Virksomheder Årsværk i SKAT Antal virksomheder Kilde: Rigsrevisionen og LO. Bemærkning: Antallet af årsværk i SKAT aflæses på venstre akse. Antallet af virksomheder i Danmark aflæses på højre akse. Det er især på kontrolområdet, at antallet af årsværk er faldet. Hvor der i 2009 var årsværk ansat på indsatsområdet, som arbejder med kontrol, lå antallet i 2017 på Går man længere tilbage i tid, var der i 2005 samlet set medarbejdere i SKAT, inden den kommunale og statslige skatteforvaltning blev fusioneret. 8 7 Skatteudvalget , SAU Alm. del endeligt svar på spørgsmål Madsen, Thomas Lunge, Anders Lau, Morten Aastrup & Ole Just (2017). Milliarder på spil skat, ressourcer og råderum. Baseret på tal fra Rigsrevisionen.

6 6 SÅDAN HAR VI BEREGNET TALLENE Tallene for virksomhedernes oplevede opdagelsesrisiko er hentet fra SKATs holdningsundersøgelser, der gennemføres hvert år i fjerde kvartal. Tallene fra holdningsundersøgelsen bliver ikke længere gjort offentligt tilgængelige på SKATs hjemmeside, men Skatteministeriet har fremsendt de nyeste tal i et svar til Folketinget Skatteudvalget, jf. SAU Alm.del Endeligt svar på spørgsmål 459. Tallene for andelen af små og mellemstore virksomheder samt borgere, der bevidst omgår skattereglerne, er hentet fra SKATs complianceundersøgelser i SKAT måler de små og mellemstore virksomheder samt borgernes regelefterlevelse på skatteområdet hvert andet år. Complianceundersøgelserne for indkomståret 2016 forventes først offentliggjort ultimo 2019.

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder September 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs kontrolindsats over for

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder April 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 6/2015 om

Læs mere

Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner

Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner Fakta om økonomi November 216 Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner Over de seneste ti år er ressourcerne i SKAT faldet markant, hvilket har medført, at der

Læs mere

43 pct. mener at skattesystemet for lønmodtagere er enkelt, mod tidligere 48 pct. i 2010 og 50 pct. i 2088.

43 pct. mener at skattesystemet for lønmodtagere er enkelt, mod tidligere 48 pct. i 2010 og 50 pct. i 2088. Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt Notat Koncerncentret Borger og virksomhed Indsats og analyse 23. august 2012 Borgerne oplever øget risiko for at blive opdaget

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsatsstrategi (II) (beretning nr. 13/2010) 7. januar

Læs mere

Af Morten Aastrup Økonom i LO

Af Morten Aastrup Økonom i LO ANALYSE Kan vi leve med, at firmaer hvert år snyder statskassen for 14 milliarder? Tirsdag den 3. april 2018 Danske virksomheder betaler omkring 14 milliarder kroner for lidt i skat om året, viser ny opgørelse

Læs mere

Kan ministeren bekræfte, at selv om han i pressemeddelelsen. til fremtidens skattevæsen (den 31. august

Kan ministeren bekræfte, at selv om han i pressemeddelelsen. til fremtidens skattevæsen (den 31. august Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt Klik og vælg dato J.nr. 2017-5768 Kontor: Økonomi, Styring & HR Samrådsspørgsmål A-D - Tale til besvarelse af spørgsmål A, B,

Læs mere

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 528 Offentligt 8. juni 2016 J.nr. 16-0688376 Indsats Samrådsspørgsmål AJ og AK - Tale til besvarelse af spørgsmål AJ og AK den 14. juni 2016

Læs mere

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S).

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S). Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 567 Offentligt 12. april 2019 J.nr. 2018-6114 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september

Læs mere

FIX SKAT FIX DANMARK VIRKSOMHEDERNES SKATTE- OG MOMSGAB

FIX SKAT FIX DANMARK VIRKSOMHEDERNES SKATTE- OG MOMSGAB FIX SKAT FIX DANMARK Det danske skattevæsen har igennem de seneste år været igennem en periode med store udfordringer. Kombinationen af fejlslagne IT-systemer og mange års besparelser på bevillingsrammen

Læs mere

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet.

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt J.nr. 13-5624035 Den12. november 2013 Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere

Læs mere

Samrådsspørgsmål V-Y. - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2. februar 2017

Samrådsspørgsmål V-Y. - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2. februar 2017 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 207 Offentligt 2. f ebruar 2017 J.nr. 2017-7 Forretning & Udv ikling LF Samrådsspørgsmål V-Y - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2.

Læs mere

NOTAT. Små og mellemstore virksomheders skattegab

NOTAT. Små og mellemstore virksomheders skattegab NOTAT Små og mellemstore virksomheders skattegab Små og mellemstore virksomheders andel af skattegabet er overvurderet. SKATs skattegabsmetode får de små og mellemstore virksomheders andel til at syne

Læs mere

Februar Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II)

Februar Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Rigsrevisors notat af 31. januar 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Februar 2012 RIGSREVISORS NOTAT

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om annullering af planlagte besparelser i SKAT

Forslag til folketingsbeslutning om annullering af planlagte besparelser i SKAT 2016/1 BSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 29. marts 2017 af Rune Lund (EL), Pelle Dragsted (EL) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) Forslag til

Læs mere

permanent bevilling til indsats mod social dumping, intensiveret indsats mod brug af skattely, snyd med punktafgifter m.v.?

permanent bevilling til indsats mod social dumping, intensiveret indsats mod brug af skattely, snyd med punktafgifter m.v.? Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt 27. april 2017 J.nr. 2017-1705 Kontor: Forretning og Processer Samrådsspørgsmål AD-AF - Tale til besvarelse af spørgsmål AD-AF

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi September 2009 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ToldSkats indsats mod sort økonomi

Læs mere

Kontrolindsats, skattegab og offentlige finanser. Udarbejdet for LO, HK Stat og FSR - danske revisorer

Kontrolindsats, skattegab og offentlige finanser. Udarbejdet for LO, HK Stat og FSR - danske revisorer Kontrolindsats, skattegab og offentlige finanser Udarbejdet for LO, HK Stat og FSR - danske revisorer September 2017 Kontrolindsats, skattegab og offentlige finanser 2017 Højbjerre Brauer Schultz Højbjerre

Læs mere

Af Morten Aastrup Økonom i LO

Af Morten Aastrup Økonom i LO ANALYSE Stort overskud på kampen mod social dumping Fredag den 24. august 2018 Det giver et stort plus for staten, når staten sætter ind over for udenlandske virksomheder, der snyder i skat. Så meget som

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet. Februar 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet. Februar 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs fusion af inddrivelsesområdet Februar 2015 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs fusion af inddrivelsesområdet (beretning nr.

Læs mere

Skattegab og indsatsstrategi

Skattegab og indsatsstrategi Skatteudvalget 2011-12 (Omtryk - 10/02/2012 - Vedlagt plancher) SAU alm. del Bilag 122 Offentligt Skattegab og indsatsstrategi 17. januar 2012 Ved Niels Anker Jørgensen Side 1, februar 2012 Skattegabet

Læs mere

Virksomhedernes efterlevelse af skattereglerne

Virksomhedernes efterlevelse af skattereglerne Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 92 Offentligt Virksomhedernes efterlevelse af skattereglerne Indkomståret 2014 Rapporten er udarbejdet af: Indsats Indsatsplanlægning og -analyse Indsatsanalyse

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsatsstrategi (II) (beretning nr. 13/2010) 27. maj 2014

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området December 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 21/2013 om SKATs indsats

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Skatteudvalget 207-8 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt 30. januar 208 J.nr. 207-7430 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 87 af 8. november 207 (alm. del).

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen

Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen Rigsrevisionens notat om beretning om fusionen af skatteforvaltningen (II) November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om fusionen af skatteforvaltningen (II) (beretning nr. 7/2011)

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 143 af 12. december 2017 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 143 af 12. december 2017 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL). Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt 22. juni 2018 J.nr. 2017-8296 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 143 af 12. december 2017 (alm.

Læs mere

/2016. December Rigsrevisionens beretning om SKATs kontrol med udbetaling af negativ moms

/2016. December Rigsrevisionens beretning om SKATs kontrol med udbetaling af negativ moms 7/2016 Rigsrevisionens beretning om SKATs kontrol med udbetaling af negativ moms afgivet til Folketinget med Statsrevisorernes bemærkninger 147.281 1849 237 1976 December 2016 114.6 22.480 908 7 / 2016

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL). Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 331 Offentligt 22. juni 2017 J.nr. 2018-2079 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm.

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Juni 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsats på transfer pricing-området (beretning

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 172 Offentligt. Produktionsplan Teknisk gennemgang Skatteudvalget 4. april 2013

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 172 Offentligt. Produktionsplan Teknisk gennemgang Skatteudvalget 4. april 2013 Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del Bilag 172 Offentligt Produktionsplan 2013 Teknisk gennemgang Skatteudvalget 4. april 2013 Deltagere fra SKAT Direktør for SKAT Jesper Rønnow Simonsen Direktør for Indsats

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol og vejledning på toldområdet

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol og vejledning på toldområdet Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol og vejledning på toldområdet April 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 7/2017

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet Juni 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 SKATs anvendelse af bagatel-

Læs mere

Tale til drøftelser om beretning om sort arbejde den 26. januar 2017

Tale til drøftelser om beretning om sort arbejde den 26. januar 2017 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt Tale 20. januar 2017 J.nr. 2017-62 Tale til drøftelser om beretning om sort arbejde den 26. januar 2017 Forretning & Udv ikling

Læs mere

Skatteministeriets planer for fremtidige Intelligente alarmklokker. Andreas Berggreen, Afdelingschef 22. april 2013

Skatteministeriets planer for fremtidige Intelligente alarmklokker. Andreas Berggreen, Afdelingschef 22. april 2013 Skatteministeriets planer for fremtidige Intelligente alarmklokker Andreas Berggreen, Afdelingschef 22. april 2013 Agenda 1. Vækstpakken med nye mål 2. Skatteministeriets reorganisering 3. Realisering

Læs mere

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse

Samrådsspørgsmål AO: Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 497 Offentligt Samråd i Skatteudvalget den 6. juni 2013 vedrørende ressourceforbruget i SKAT generelt og til inddrivelse Samrådsspørgsmål AO:

Læs mere

Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder

Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder Notat Koncerncentret Intern Kommunikation og Presse 13. januar 2012 Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder I perioden 2007-2009 gennemførte SKAT for første

Læs mere

Skatteministerens redegørelse om Statsrevisorernes beretning nr. 13/2010 om SKATs Indsatsstrategi (II)

Skatteministerens redegørelse om Statsrevisorernes beretning nr. 13/2010 om SKATs Indsatsstrategi (II) Skatteministeren Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Telefon 3392 3392 Telefax 3392 4258 www.skat.dk skm@skat.dk CVR-nr 19552101 EAN.NR.

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol med udbetaling af negativ moms

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol med udbetaling af negativ moms Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol med udbetaling af negativ moms April 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 7/2016

Læs mere

Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017

Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017 - 1 Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017 Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen for 2017 er blevet

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt 11. august 2017 J.nr. 2017-2271 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 339 af 10. april 2017 (alm.

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt. Notat. Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995.

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt. Notat. Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995. Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt Notat Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995. Hovedcentret Indsats Indledning Som led i arbejdet med de nye måltal for SKAT følger SKAT

Læs mere

Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010

Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010 Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) 13/2010 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II)

Læs mere

Stærkere skattekontrol, styrket vejledning

Stærkere skattekontrol, styrket vejledning Stærkere skattekontrol, styrket vejledning En styrket skattekontrol 1 Stærkere skattekontrol, styrket vejledning Initiativer til bedre regelefterlevelse på skatteområdet Styrket kontrol og vejledning af

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 160 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 160 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 160 Offentligt Figur 1.1 Skattetryk i OECD-landene, 2000-2016 Anm.: Gennemsnitligt skattetryk i perioden 2000-2016. Der mangler data for Japan og Australien for

Læs mere

En prøveform for piger?

En prøveform for piger? 1 En prøveform for piger? Over de seneste ti år er karaktergabet mellem drenge og piger i folkeskolen vokset, når vi ser på resultaterne af folkeskolens afgangsprøve. En stigning på 6 procentpoint i perioden

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den 12. december

Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den 12. december Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 163 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 11. marts 2019 Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 341 Offentligt. Indsatsen mod sort arbejde

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 341 Offentligt. Indsatsen mod sort arbejde Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 341 Offentligt Indsatsen mod sort arbejde Dagsorden 1. Indledning sort arbejde i dag Definition på sort arbejde Fakta om sort arbejde 2. Den

Læs mere

- Tale til besvarelse af spørgsmål K, L, M og N den 29. januar 2016

- Tale til besvarelse af spørgsmål K, L, M og N den 29. januar 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 204 Offentligt 27. januar 2016 J.nr. 16-0049764 Indsats Samrådsspørgsmål K, L, M og N - Tale til besvarelse af spørgsmål K, L, M og N den 29.

Læs mere

Skats plan for kontrol i 2017

Skats plan for kontrol i 2017 - 1 Skats plan for kontrol i 2017 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen

Læs mere

Mænd dominerer ledelse - både i antal og på løn

Mænd dominerer ledelse - både i antal og på løn 1 Mænd dominerer ledelse - både i antal og på løn Mandlige topledere tjener i gennemsnit 102.507 kr. om måneden, mens kvindelige tjener 84.108 kr. Det svarer til en forskel på 22 procent i mændenes favør.

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 200 Offentligt SEKRETARIATET - NOTAT Notat om revisionssager på SKATs og Skatteministeriets område - til omdeling i Skatteudvalget på møde 19. maj 2016 19. maj

Læs mere

Skat har en plan 1. del

Skat har en plan 1. del - 1 Skat har en plan 1. del Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT offentliggør hvert år en plan over, hvilke brancher eller skatteområder skattevæsenet det kommende år særligt vil interessere

Læs mere

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank Tilfredsstillende 1.-3. kvartal i har i årets første 3 kvartaler af 2015 realiseret et resultat før skat på 29,9 mio. kr. 35,5 mio. kr. mod 37,0 mio. kr. for samme periode sidste Periodens resultat før

Læs mere

SKATs Indsatsstrategi

SKATs Indsatsstrategi Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 17 Offentligt SKATs Skatteudvalget 25. oktober 2006 OECD - model SKAT arbejder sammen med skattevæsener i OECD-regi for at skabe fokus på hvordan man kan øge regelefterlevelse

Læs mere

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 45 Offentligt Skatteministeriet, SAU, d. 2. november 2017 Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Indhold Strategi

Læs mere

Virksomhedernes efterlevelse af skattereglerne Indkomståret 2012

Virksomhedernes efterlevelse af skattereglerne Indkomståret 2012 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 38 Offentligt Virksomhedernes efterlevelse af skattereglerne Indkomståret 2012 Rapporten er udarbejdet af: Indsats Indsatsplanlægning og -analyse Indsatsanalyse

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 201 Offentligt. skattesystemet og skattemoralen. Danskernes holdning til SKAT, resultater fra 2006-undersøgelsen

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 201 Offentligt. skattesystemet og skattemoralen. Danskernes holdning til SKAT, resultater fra 2006-undersøgelsen Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 201 Offentligt Danskernes holdning til SKAT, skattesystemet og skattemoralen resultater fra 2006-undersøgelsen Interviewundersøgelse blandt danske skatteborgere En overordnet

Læs mere

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 - 1 SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har i denne uge offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2015. I planen

Læs mere

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt 26. november 2018 J.nr. 2018-7610 Kontor: Strategisk HR og Analyse [SHA] Samrådsspørgsmål J - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt J.nr. j.nr. 08-179347 Dato : 19. januar 2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 140 af 9. december 2008. (Alm.

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området August 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsats på transfer pricing-området (beretning

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om lempelsen af revisionspligten Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2018 om lempelsen

Læs mere

Statsrevisorernes sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K

Statsrevisorernes sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Skatteministeren Statsrevisorernes sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Telefon 3392 3392 Fax 3314 9105 CVR-nr. 19552101 EAN-nr. 5798000033788

Læs mere

Styrket indsats på momsområdet - fra revisionsanbefalinger til handling

Styrket indsats på momsområdet - fra revisionsanbefalinger til handling Styrket indsats på momsområdet 1 Styrket indsats på momsområdet - fra revisionsanbefalinger til handling DEL I En 17-punktsplan som opfølgning på Koncernrevisions og Rigsrevisionens kritik af momsområdet

Læs mere

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2017

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2017 Skatteudvalget 217-18 SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 217 Resultaterne for 3. kvartal viser, at det fortsat går fremad med sagsafslutningen i Skatteankestyrelsen.

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt 9. november 2016 J.nr. 16-1566775 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 33 af 12. oktober 2016 (alm.

Læs mere

[Indledning] Tak for invitationen. Som skatteministeren sagde, så er vi glade for at komme her i dag.

[Indledning] Tak for invitationen. Som skatteministeren sagde, så er vi glade for at komme her i dag. Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 373 Offentligt TALEPAPIR [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 20. april 2017 Samråd i Skatteudvalget den 4. maj 2017 Spørgsmål AB stillet efter ønske

Læs mere

Departementschef Jens Brøchner September Administrationen af SKAT

Departementschef Jens Brøchner September Administrationen af SKAT Departementschef Jens Brøchner September 2016 Administrationen af SKAT SKAT i tal Udviklingen i udgifter som del af BNP hhv. 2005 og 2013 (OECD, 2015) Ca. 950 mia. kr. opkræves årligt 200 it-systemer Ca.

Læs mere

Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt

Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt 1. april 2014 J.nr. 13-0230142 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 608af 12. juli 2013 (alm.

Læs mere

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november 2018 (alm. del). Karsten Lauritzen / Kristina Astrup Blomquist

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november 2018 (alm. del). Karsten Lauritzen / Kristina Astrup Blomquist Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 127 Offentligt 4. marts 2019 J.nr. 2018-8050. Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november

Læs mere

Kun få ledige deltidsstillinger til kontanthjælpsmodtagere der rammes af 225-timers reglen

Kun få ledige deltidsstillinger til kontanthjælpsmodtagere der rammes af 225-timers reglen 1 Kun få ledige deltidsstillinger til kontanthjælpsmodtagere der rammes af 225-timers reglen Siden første oktober har de kontanthjælpsmodtagere, som kommunen vurderer ikke har en meget begrænset arbejdsevne

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om SKATs indsatsstrategi. December 2008

Beretning til Statsrevisorerne om SKATs indsatsstrategi. December 2008 Beretning til Statsrevisorerne om SKATs indsatsstrategi December 2008 BERETNING OM SKATS INDSATSSTRATEGI i Indholdsfortegnelse I. Introduktion og resultater... 1 II. Indledning... 4 A. Baggrund og formål...

Læs mere

Eksportgodtgørelse for køretøjer

Eksportgodtgørelse for køretøjer Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del Bilag 53 Offentligt Eksportgodtgørelse for køretøjer En evaluering af eksportgodtgørelsesordningen for køretøjer, der eksporteres til udlandet. Evaluering af eksportgodtgørelsesordningen

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 144 Folketinget 2010-11

Beslutningsforslag nr. B 144 Folketinget 2010-11 Beslutningsforslag nr. B 144 Folketinget 2010-11 Fremsat den 14. juni 2011 af Morten Bødskov (S), Nick Hækkerup (S), Ole Sohn (SF), Jesper Petersen (SF), Morten Østergaard (RV) og Christian H. Hansen (UFG)

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse. Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse. Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse Juni 2010 RIGSREVISORS UDVIDEDE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 SKATs indsats i forbindelse

Læs mere

Indsatsstrategi. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring. Seminar hos SAS Institute, København d. 24.

Indsatsstrategi. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring. Seminar hos SAS Institute, København d. 24. Steffen Normann Hansen, Direktør, Produktion og Styring Seminar hos SAS Institute, København d. 24. september 2009 Kort om SKAT og fusionen SKAT er resultatet af fusionen mellem Told-Skat og de kommunale

Læs mere

SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og sukkervarer

SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og sukkervarer Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 296 Offentligt Notat 12. marts 2018 J.nr. 18-0389441 Erhverv SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og Denne redegørelse

Læs mere

SURVEY. Årsregnskaberne 2015 - Korrektioner af skattebetaling i forbindelse med revisionen. www.fsr.dk

SURVEY. Årsregnskaberne 2015 - Korrektioner af skattebetaling i forbindelse med revisionen. www.fsr.dk Årsregnskaberne 2015 - Korrektioner af skattebetaling i forbindelse med revisionen SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Domstolene SKAT. Landsskatteretten

Domstolene SKAT. Landsskatteretten Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk Internet: www.fsr.dk Analyse af skatteankenævnene FSR har

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring September 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013

Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013 Retsudvalget, Skatteudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 401, SAU Alm.del Bilag 309 Offentligt Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013 Generelt om retssikkerheden

Læs mere

Spørgsmål Z Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren vil imødekomme kritikken fra Statsrevisorerne

Spørgsmål Z Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren vil imødekomme kritikken fra Statsrevisorerne Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt 24. f ebruar 2017 J.nr. 2017-392 Kontor: Økonomi, Sty ring og HR Samrådsspørgsmål Z og Æ - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

38. Skatter og afgifter. Forslag til finanslov 2018

38. Skatter og afgifter. Forslag til finanslov 2018 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 275 Offentligt 38. Skatter og afgifter Forslag til finanslov 2018 Budgettering af 38. Skatter og afgifter på FFL18 Skøn for skatter og afgifter på finanslovsforslaget

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel November 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indsatsen mod momskarruselsvindel (beretning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06 RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2006 RN A307/06 Udvidet notat til statsrevisorerne om SKATs inddrivelse af skatter og afgifter efter fusionen den 1. november 2005 I. Resumé 1. Statsrevisorerne

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A506/06

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A506/06 RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A506/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 11/05 om sagsbehandlingstider i 6

Læs mere

Tak for muligheden for at tale til denne høring. Nu er dobbeltbeskatningsoverenskomster

Tak for muligheden for at tale til denne høring. Nu er dobbeltbeskatningsoverenskomster Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 642 Offentligt BUDSKABSNOTITS Folketingets Skatteudvalgs høring om Danmarks indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster Onsdag den 29. april

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om gennemsigtighed vedrørende skatteudgifter (fradrag mv.) Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om gennemsigtighed vedrørende skatteudgifter (fradrag mv.) Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om gennemsigtighed vedrørende skatteudgifter (fradrag mv.) Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om gennemsigtighed vedrørende

Læs mere

Effektmåling ændrer SKATs arbejdsmetoder

Effektmåling ændrer SKATs arbejdsmetoder Effektmåling ændrer SKATs arbejdsmetoder Dansk EvalueringSelskab, Årskonference 2010 Parallelsession 1F Tom Axlev, Chefkonsulent - Skatteministeriets koncerncenter Agenda Hvorfor effektmåling i SKAT? Målebegreber

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/05 om indsatsen mod momskarruselsvindel

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 3. kvartal 2017 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 3. kvartal 2017 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

SKAT s plan for kontrolaktiviteter i virksomheder

SKAT s plan for kontrolaktiviteter i virksomheder - 1 SKAT s plan for kontrolaktiviteter i 2016 - virksomheder Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har for nylig offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2016. I

Læs mere

Medierne overser ikke-akademiske uddannelser

Medierne overser ikke-akademiske uddannelser Medierne overser ikke-akademiske uddannelser Erhvervsuddannelser, som eksempelvis murer, fotograf eller sosu-assistent, får hverken den opmærksomhed eller de midler de fortjener. Næsten halvdelen af en

Læs mere

Danskerne ønsker mere lighed i formuer

Danskerne ønsker mere lighed i formuer Danskerne ønsker mere lighed i formuer Formuer burde være ganske ligeligt fordelt, det mener 77 pct. af danskerne. 8 ud af 10 danskere er endda enige om, at den rigeste femtedel af danskerne burde have

Læs mere

DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning

DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning Statens salg af DONG til Goldman Sachs vil indirekte staten koste 6,86 mia. kr., hvis DONG børsnoteres med 50 procent værdistigning. Kun hvis DONGs

Læs mere

Baggrundsnotat: Definition og kortlægning af sort arbejde 15. februar 2018

Baggrundsnotat: Definition og kortlægning af sort arbejde 15. februar 2018 Baggrundsnotat: Definition og kortlægning af sort arbejde 15. februar 2018 1. Definition på sort arbejde Skjult indkomst fra arbejde Lovlige aktiviteter Sort arbejde går ud på at skjule indkomst fra arbejde

Læs mere

Samrådsspørgsmål H Mener ministeren, at forringelser i børnechecken er foreneligt med ønsket om, at familier får flere børn og arbejder mere?

Samrådsspørgsmål H Mener ministeren, at forringelser i børnechecken er foreneligt med ønsket om, at familier får flere børn og arbejder mere? Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 65 Offentligt 26. oktober 2016 J.nr. 16-1336987 Samrådsspørgsmål G J - Tale til besvarelse af spørgsmål G J den 26. oktober 2016 Samrådsspørgsmål

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt 29. januar 2018 J.nr. 2017-8282 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 113 af 27. november

Læs mere

[Indledning] Jeg vil gerne starte med at takke for spørgsmålet. Det er dejligt, at spørgeren og Skatteudvalget interesserer

[Indledning] Jeg vil gerne starte med at takke for spørgsmålet. Det er dejligt, at spørgeren og Skatteudvalget interesserer Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 642 Offentligt Tale Tale til samråd den 15. september (vedrørende styringsværktøjer) 1. september 2016 J.nr. 16-1168615 Budget og Styring LBM

Læs mere