Et øjebliksbillede af laksantia behandling af obstipation hos Ryetbo plejehjemmets 94 beboer fordelt på 6 afdelinger 30 august 2014.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et øjebliksbillede af laksantia behandling af obstipation hos Ryetbo plejehjemmets 94 beboer fordelt på 6 afdelinger 30 august 2014."

Transkript

1 Et øjebliksbillede af laksantia behandling af obstipation hos Ryetbo plejehjemmets 94 beboer fordelt på 6 afdelinger 30 august Antal beboer, der - ikke får med laksantia 18 19,1 % - ikke får fast, men pn laksantia 7 7,4 % - er i fast behandling med laksantia 67 71,3 % - er i antidiarrè behandling 2 2,1% Øjebliksbilledet er en registrering af hvad der gives af laksantia, - i hvilke kombinationer, - tidspunkter og intervaller for indgift af laksantia og hvilke dispenseringsformer (tabletter, flydende, suppositorier, klyx), som anvendes i behandlingen af obstipation på Ryetbo, hvor udskillelse af fæces er velreguleret hos ca. 90 % af beboerne.

2

3 Konklusion af evaluering af første del af processen i afføringsprojektet på Styr på maverne, Ryetbo Ryetbo har modtaget 50 skemaer ud af de 66, der var udleveret til medarbejderne. Konklusion af de afleverede skemaer: 1. Hovedparten af medarbejderne vil gerne tage ansvar for at føre skemaer og reagere ved uhensigtsmæssig defækation. 2. Alle vil gerne arbejde for beboernes livskvalitet. 3. Hovedparten af medarbejderne vil gerne være dygtige til at observere og reagere hurtigt ved tegn på obstipation. 4. Hovedparten vil gerne fortsætte med at observere og føre afføringsskemaer. 5. Hovedparten har været meget glade for den direkte undervisning og at der har været mulighed for dette. Fokusområder fremadrettet: * Undervisning af sosuhjælpere og sygehjælpere i anvendelse af analyseskemaer og udleverede lommebøger, for at sikre implementering af afføringsprojektet. * Det er vigtigt, at afføringsskemaerne føres ens på alle afsnit. * Samarbejdet med ALLE faggrupper på Ryetbo i forhold til afføringsproblemer og at der af kommende analyse foregår en fortsat refleksion, så beboernes livskvalitet og medarbejdernes trivsel højnes. Ledelsen vil i samarbejde med klinisk udviklingssygeplejerske Ulla Westergaard og Gerd Johnsen arrangere 3 undervisningsdage for sosuhjælpere og sygehjælpere af 4 timers varighed snarest muligt. Gerd Johnsen, Ulla Westergaard og Mette Krenzen. Ryetbo plejehjem september 2013

4 Undersøgelse af ønsker og mulige årsager til at reguleringen af tarmfunktionen ved obstipation, diare og afføringsinkontinens ikke altid kører på skinner: ( sporet går koldt) Spørgsmål der skal undersøges: 1. Kommandoveje er ikke entydige og fastlagte. Der er usikkerhed omkring, hvor og hvordan man søger hjælp til at få løst et vanskeligt problem. Næste ingen ringer til mig. 2. Afføringsskemaerne føres ikke ens på alle afdelinger. 3. Analyse og screening af tarmfunktion bruges ikke efter hensigten. Reevaluering kan ikke ses i dokumentationen. 5. Der bliver ikke altid reageret hurtigt på tegn på obstipation eller når laksantia/andre reguleringer ikke virker efter hensigten. 6. Lommebogen bruges ikke altid systematisk. 7. Kliniske problemer Retningslinjer/procedure. Undersøgelsen er udført ved møder med ledelsen, udviklingssygeplejersken, nogle af sygeplejerskerne, assistenter og kontaktpersoner på afd. A-B-C. Yderligere har jeg spurgt ind til afføringsskemaet, analyse og screening af tarmfunktions skemaet, brugen af Det kliniske blik, samt anvendelsen af lommebogen og måden kommandovejene fungerer på i hver afdeling. Hvert spørgsmål bliver behandlet med en beskrivelse af: problemet /problemerne analyse af problemet og anbefalinger til, hvad der kan gøres ved problemet.

5 Ad. 1: Kommandoveje er ikke entydige og fastlagte. Der er usikkerhed omkring, hvor og hvordan man søger hjælp til at få løst et vanskeligt problem. Næste ingen ringer til mig. Problem: Flere har observeret og oplevet, at der ikke bliver reageret hurtigt fra sygeplejerske side ved tilbagemelding om, at der er problemer med afføringen. Systemet for tilbagemelding er forskelligt. Nogle regner med at for eksempel en notering af en 6/12 eller 2/9 afføring på afføringsskemaet af sig selv gør, at sygeplejersken reagerer. I nogle tilfælde reagerer assistenten ikke på manglende afføring i 4 dage men ser an uden at kontakte sygeplejersken. I andre tilfælde hvor afføringen kommer kl og 04 bliver der skrevet sedler til sygeplejersken, men hvor de lægges er forskellige steder og der bliver ikke handlet på det. Mange oplever, at tingene går for langsomt og deres beboer ender med obstipation. Nogle skriver i KMD at der er problemer. Desværre læser alle ikke i beboerne mapperne i alle vagter og derved opdages problemstillingerne ikke. Analyse af problemet: Der er ikke fastlagt kommandoveje for tilbagemeldinger om, at afføringen ikke fungerer, som forventet. Sygeplejerskerne har ikke fået et system der beskriver: hvornår og hvordan kontaktpersonerne skal melde at noget ikke fungerer, som kan sikre, at sygeplejerskerne ved de skal reagerer. Assistenterne har problemer begge veje. De ved ikke, hvornår de skal melde tilbage til sygeplejersken og i nogle tilfælde gør kontaktpersoner ikke, som de har instrueret dem i for eksempel den korrekte defækationsstilling. Desværre er der lidt jantelov i huset hvor den enkelte gerne selv vil forsøge at løse problemet, men den en dag går efter den anden og beboeren bliver taberen. I nogle tilfælde er der vanskeligheder ved at sige til en kollega, at det er ikke ok at der ikke bliver søgt hjælp.

6 side 2 Der er ønsker om, at få et entydigt og klar system der fungerer hurtigt, når afføringen ikke er i orden. Så alle kende det, så de ved, hvad de kan forvente og kan sige til beboerne og pårørende, hvor hurtigt problemet vil bliver løst. Anbefalinger: 1: Faste retningslinjer for tilbagemelding til sygeplejerskerne/assistenterne ved ændring på afføringskonsistent og udskillelse. Det kunne være ændring fra 4/10, afføringstidspunktet eller mangel på udskillelse/al for hyppige afføringer. Altså noget der kan aflæses på afføringsskemaet. Retningslinjerne skal indeholde beskrivelse af tilbagemelding fra kontaktpersoner til assistent/sygeplejerske i alle vagter og fra assistent til sygeplejerske, samt hvordan kontaktpersoner får besked på ændring af planen for regulering af tarmfunktionen. 2: Fast aftale om hvor der skal videregives KMD? Seddel til sygeplejersken/assisten, læse i beboerbogen ect beslutningen bør være ud fra et rutinemæssigt og driftsikre system, som hele huset kender. 3: Fast aftale om at sørge hjælpe til løsning af komplekser afføringsproblemer. Alle må se i øjnene, at hvis de glemmer at fører afføringsskemaet eller handle rettidigt, så få de det at vide af kollegaerne og det er jo ikke deres person, som er vigtigt her men beboerens trivsel så alle må vende sig til at få besked, hvis deres faglighed ikke er i orden og tage det professionelt, som en faglært person. I aftale bør der indgår en tidsfaktor, for hvor længer der må gå, før der søges hjælpe hos sygeplejerske eller ringer til mig (hot line). Både de faste retningslinjer og faste aftale bør indgå i lommebogen, så ingen er i tvivl om systemer på Ryetbo.

7 Retningslinje for observations-ansvar og -pligt Retningslinje for tilbagemelding ved ændringer i beboerens fysiske, psykiske eller sociale funktionsniveau ud fra Det kliniske blik for et menneskets helhed. Du skal føre nedestående på de beboere, du aktuelt passer: 1.Observeret ændring i fysisk, psykisk eller socialt funktionsniveau. 2.Skriv straks advis på ændringen + mundtlig information til ansvarshavende sygeplejerske. 3.Dine observationer vil oftest blive behandlet i samme vagt eller indenfor 24 timer. Alle vil kunne læse ny plan for regulering af den omtalte funktionsændring. Ryetbo, januar 2014.

8 Retningslinjer for reaktions-ansvar og pligt ved afføringsproblemer Retningslinje for udskillelse af afføring hos dine beboere. Du skal føre afføringsskema på alle dine aktuelle beboere, som har indsatsområde for udskillelse af afføring: 1. Ved ændring i ISO plan 4/10 på afføringsskemaet. 2. Skriv straks advis på observationen + mundtlig information til ansvarshavende sygeplejerske. 3. Alt der afviger fra 4/10 eller plan i ISO vil blive behandlet i sammen vagt eller indenfor 24 timer. Ny Plan vil kunne læses i KMD. 4. Du fører fortsat afføringsskemaet, samt plan i ISO. Hvis planen ikke fungere evt. ny analyse dato skrives på evalueringsskema og konklusion/handleplan i ISO. Retningslinjen dækker også for andre funktionsændringer ved for eksempel sukkersyge/blodsukker, UVI, smerter, Kol, dårligt hjerte eller problemer med blodtrykket. Ryetbo, januar 2014.

9 Retningslinje for opdaterings- og dokumentations-ansvar og -pligt Retningslinje for at være opdateret på de aktuelle beboere, som du passer og dit ansvar og pligt til at dokumentere eventuelle ændringer på deres funktionsniveau. Opdatering: Lyt til fælles advis og generel information (bogen mundtlig information). Du er selv ansvarlig for opdatering på de aktuelle beboere, som du passer via: Helhedsvurdering, skemaer f.eks. afføringsskamaet eller indsatsområder. Dokumentation:Svarer dit møde med beboeren til det forventede fysiske, psykiske og sociale funktionsniveau? Hvis du er i tvivl dokumenterer du dine observationer. Nej: Skriv straks advis på observationen + mundtlig information til ansvarshavende sygeplejerske. JA: Ingen dokumentation. Dine observationer vil oftest blive behandlet i samme vagt eller indenfor 24 timer. Alle vil kunne læse ny plan for regulering af den omtalte funktionsændring. Ryetbo, januar 2014.

10 FLOW-CHART Forstoppelse Vurdering af type af forstoppelse - analyse af årsag/erne - Husk udretning af den anorektale vinkel Behandling/regulering med rekommanderede afføringsmidler Hos borgere med vanlig normal tarmpassagetid Hos borgere med nedsat tarmpassagetid (Kronisk sløv tarm) Hos borgere med afføringsknolde i endetarm (ingen afføringsstrang) Væskeindtagelse på over 1,2 liter 5-10 mg bisacodyl kl 22 og Undersøgelse af analkanalen 1 g magnesiumoxid kl g magnesiumoxid kl 22 evt. fjerne hårde knolde manuelt eller giv Klyx - glycotyl og/eller Væskeindtagelse på under 1 liter sub - bisacodyl 2x15 ml parafinemulsion kl. 8 og minutter før afføring minus afføring efter 1 døgn minus afføring efter 1 døgn minus afføring giv supp. 5 mg bisacodyl max 3 dage øg dosis med 10 mg til max 20 mg bisacodyl og max 1,5 g magnesiumoxid kl 22 tjek for endetarmsforstoppelse og afføringstrang tjek om der skal gives pr. oral afføringsmiddel minus afføring minus afføring minus afføring tjek årsag/erne tjek årsag/erne tjek årsag/erne og analyser igen og analyser igen og analyser igen søg hjælp Rekommanderet af læge T.Hellebek, Ryetbo 2014 Udarbejdet af Gerd Johnsen, juli 2014 Revideres juli 2015 Dosering af fyldende afføringsmidler Ved igangsættelse af behandling for forstoppelse skal det være ud fra Rekommandationerne. Valget af afføringsmidler sendes til læge Torben Hellebek med Edifact-mail i KMD, så han har dokumentationen for, hvilken afføringsmiddel beboeren får. Hvis beboeren ikke kan tage tabletter, så vælges efter compliance flydende afføringsmidler: Dosering og tidspunkt for flydende afføringsmidler: Osmotisk afføringsmiddel: Mixture lactolose ml x 1 kl 22 Pulver macrogoler m elektrolytter 1-2 brev x 1 kl 22 Peristatikfremmende afføringsmiddel: Dråber natriumpicosulfat dråber x 1 kl 22

11

Symptomer på forstoppelse. Symptomer på diare

Symptomer på forstoppelse. Symptomer på diare Symptomer på forstoppelse Oppustethed, utilpashed, opstød, kvalme, opkastning, manglende ernæringsindtagelse, nedsat energi, træthed, vægttab eller vægtstigning, øget omfang af maven og mistrivsel. Afføringen

Læs mere

Faldende ernæringsindtagelse Mindre end 800 ml

Faldende ernæringsindtagelse Mindre end 800 ml Metformin Digoxin Tramadol Pinex Movicol Sub.dulcolax pn Morfin pn Svært ved at sidde stille. Roder med sin aff. Især om natten Nedsat pga immobilisering Virker til at være tør i munden. Problem: obstipation

Læs mere

Forstoppelse på grund af stærk smertestillende medicin. En pjece til dig med forstoppelsesproblemer

Forstoppelse på grund af stærk smertestillende medicin. En pjece til dig med forstoppelsesproblemer Forstoppelse på grund af stærk smertestillende medicin En pjece til dig med forstoppelsesproblemer Forstoppelse er et meget generende problem både blandt raske og syge. Det skal ikke bare accepteres, det

Læs mere

vide om obstipation Karakteristika, der kan være til stede, er: Aftagende tarmlyde, følelsen af utilstrækkelig tømning eller at tarmen er fuld.

vide om obstipation Karakteristika, der kan være til stede, er: Aftagende tarmlyde, følelsen af utilstrækkelig tømning eller at tarmen er fuld. Værd at Obstipation vide om obstipation Baggrund: Obstipation er forbundet med mange ubehagelige konsekvenser for patienten, bl.a. almen utilpashed, kvalme, nedsat appetit, abdominale smerter samt evt.

Læs mere

Tværsektorielt projekt til forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser: Resume og præsentation af foreløbige resultater

Tværsektorielt projekt til forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser: Resume og præsentation af foreløbige resultater Allerød Kommune Tværsektorielt projekt til forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser: Resume og præsentation af foreløbige resultater Baggrund: Allerød kommune deltager i et samarbejde med fire andre

Læs mere

Klinisk vejledning HospiceLimfjord. Obstipation

Klinisk vejledning HospiceLimfjord. Obstipation Obstipation Emne: Definition: Obstipation Obstipation er en tilstand med sjældne, uregelmæssige, besværlige og ofte smertefulde afføringer, ofte kombineret med utilpashed. Formål/mål: At forebygge og behandle

Læs mere

PROCEDURE Hospice Sønderjylland

PROCEDURE Hospice Sønderjylland Hospice Sønderjylland Obstipation Oprettet d. 20.09.08 af Sidst revideret d. 07.09.2011 af: TS BAJ BET Godkendt d. 27.09.2011af : HLE, Skal revideres d. 27.09.2013 af souchef Formål: Sikre den nødvendige

Læs mere

Hospice Sydfyn Skovsbovej 100 5700 Svendborg Tlf.: 63 20 30 40 Mail: hospicesydfyn@hospice.rsyd.dk

Hospice Sydfyn Skovsbovej 100 5700 Svendborg Tlf.: 63 20 30 40 Mail: hospicesydfyn@hospice.rsyd.dk Hospice Sydfyn Skovsbovej 100 5700 Svendborg Tlf.: 63 20 30 40 Mail: hospicesydfyn@hospice.rsyd.dk Retningslinje for håndtering af obstipation på HS/HF Maj 2014 HD, CF Hospice Sydfyn KO, SA Hospice Fyn

Læs mere

UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE

UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE EVIDENSBASERET INSTRUKS UDREDNING OG FOREBYGGELSE AF INDLÆGGELSE FORMÅL Systematisk identifikation af pludselig nedsat funktionsevne hos ældre medicinske patienter/borgere med risiko for indlæggelse på

Læs mere

Denne handleplan er dog ikke alene rettet mod Albertshøj, men de skitserede tiltag vil blive gennemført både på Albertshøj og i Humlehusene.

Denne handleplan er dog ikke alene rettet mod Albertshøj, men de skitserede tiltag vil blive gennemført både på Albertshøj og i Humlehusene. Handleplan for anførte krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed ved tilsyn på Albertshøj d. 14. juni 2016 Indledning: Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført besøg på Albertshøj 14. juni 2016 hvilket

Læs mere

Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Krogstenshave Hvidovre Kommune

Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Krogstenshave Hvidovre Kommune D.13.10.2014 Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Hvidovre Kommune Krav Indsats Ansvarlig Tidsplan Evaluering Samtlige problemområder

Læs mere

Modellen viser sammenhæng mellem afføringens konsistens, udskillelsesmuligheder og behovet for behandling med afførings- eller stoppemidler.

Modellen viser sammenhæng mellem afføringens konsistens, udskillelsesmuligheder og behovet for behandling med afførings- eller stoppemidler. Regula en skala for afføringsregulering Modellen viser sammenhæng mellem afføringens konsistens, udskillelsesmuligheder og behovet for behandling med afførings- eller stoppemidler. Grønt område viser at

Læs mere

Børn med forstoppelse og/eller fækal inkontinens

Børn med forstoppelse og/eller fækal inkontinens Børn med forstoppelse og/eller fækal inkontinens Regionshospitalet Randers/Grenaa Børneafdelingen 2 Rigtig mange børn har problemer med forstoppelse og har brug for professionel hjælp for at komme problemet

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji Sagsnummer 1-17-139/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 04-10-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 849 Region Antal beboere Møllegården,,Vestergade 9, 9460

Læs mere

OBSTIPATION Obstipation er et hyppigt forekommende plagsomt symptom hos livstruende syge og døende mennesker.

OBSTIPATION Obstipation er et hyppigt forekommende plagsomt symptom hos livstruende syge og døende mennesker. OBSTIPATION Obstipation er et hyppigt forekommende plagsomt symptom hos livstruende syge og døende mennesker. På Hospice Søndergård er målet, at: Obstipation ved ankomsten på Hospice skal være løst indenfor

Læs mere

Denne handleplan er dog ikke alene rettet mod Albertshøj, men de skitserede tiltag vil blive gennemført både på Albertshøj og i Humlehusene.

Denne handleplan er dog ikke alene rettet mod Albertshøj, men de skitserede tiltag vil blive gennemført både på Albertshøj og i Humlehusene. Handleplan for anførte krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed ved tilsyn på Albertshøj d. 14. juni 2016 Indledning: Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført besøg på Albertshøj 14. juni 2016 hvilket

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem

Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem J.nr. 4-17-151/3 P nr. 1003253007 Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem Adresse: Helsingborggade 16, 2100 København Ø Kommune: København Leder: Margit Lundager Dato for tilsynet: 9. juli 2008 Telefon:

Læs mere

Farmakonomen på plejehjem Projekt gennemført

Farmakonomen på plejehjem Projekt gennemført Resume: Hvordan kan apoteket bedre samarbejdet med de lokale plejehjem til gavn for personalet på såvel apoteket som på plejehjemmet? Det satte farmakonomerne Bodil Christensen og Jannie Kristiansen sig

Læs mere

Overordnede procedurer for medicinhåndtering

Overordnede procedurer for medicinhåndtering De følgende procedurer og skemaer er udarbejdet med udgangspunkt i Retningslinjer for medicinhåndtering for alle dag- og døgntilbud i Børne- og familieafdelingen Januar 2012 Overordnede procedurer for

Læs mere

Dokumentansvarlig: SLB/RKP

Dokumentansvarlig: SLB/RKP Sygehus Lillebælt - Sygehus Lillebælt (tværgående dokumenter) - 2 Kerneydelser -.09 Fra mistanke om kræft til evt. palliativ behandling og pleje -.09. 3 Palliativ behandling og pleje Dokumentbrugere: SLB,

Læs mere

Forstoppelse hos børn og unge

Forstoppelse hos børn og unge Til patienter og pårørende Forstoppelse hos børn og unge Vælg billede Vælg farve Børneafdelingen Formålet med denne pjece er at informere omkring forstoppelse hos børn og unge. Forstoppelse er en tilstand,

Læs mere

Bilag 3: interviewguide til det uanmeldte tilsynsbesøg. Interviewguide til det uanmeldte tilsynsbesøg.

Bilag 3: interviewguide til det uanmeldte tilsynsbesøg. Interviewguide til det uanmeldte tilsynsbesøg. Bilag 3: interviewguide til det uanmeldte tilsynsbesøg. Interviewguide til det uanmeldte tilsynsbesøg. Det uanmeldte tilsynsbesøg sker med udgangspunkt i følgende lovgivning: - Lov om retssikkerhed og

Læs mere

Omsæt strategi til handling! Retningslinje for basisobservation i klinisk praksis. Risk Manager Martin E. Bommersholdt, Sygehus Nord

Omsæt strategi til handling! Retningslinje for basisobservation i klinisk praksis. Risk Manager Martin E. Bommersholdt, Sygehus Nord Omsæt strategi til handling! Retningslinje for basisobservation i klinisk praksis Martin E. Bommersholdt, Sygehus Nord Forandring og udvikling - succes eller fiasko? Oplevet nødvendighed Vision Handlingsplan

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig Opfølgende tilsynsrapport 2015 Endelig Blomstergården og Mølleparken Adresse: Ventemøllevej 32A og B, 4293 Dianalund Kommune: Sorø Leder: Susanne Piil Telefon: 57 87 66 68 E-post: aeldreplejen@hotmail.com

Læs mere

SUOC - Team Sundhed og Udvikling

SUOC - Team Sundhed og Udvikling NOTAT SUOC - Team Sundhed og Udvikling 20-10-2017 M-sag ÆSU januar 2018 Uanmeldt kommunalt tilsyn 2017 i Hjemmeplejegruppen Nord På foranledning af Ældre- og Sundhedsudvalgets forespørgsel om at se tilsynsrapporterne

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde: Rehabiliteringscenter Strandgården Region

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji Sagsnummer 1-17-140/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 28-10-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 849 Region Antal beboere Solgården,,Aggersundvej 31,

Læs mere

Uddannelsesbog til SSH- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens

Uddannelsesbog til SSH- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens Uddannelsesbog til SSH- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens Skole Skole Praktik Indholdsfortegnelse: Brug af bogen side 4 Kontaktinformationer side 5-7 Tiltag ved behov for særlig indsats side 8

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkj

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkj Sagsnummer 1-17-134/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 17-05-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 849 Region Antal beboere 18 Hune Plejecenter,,Hansensvej

Læs mere

Ambulant forløb efter laparoskopisk nefrektomi (Er der nogen begrænsende faktorer?)

Ambulant forløb efter laparoskopisk nefrektomi (Er der nogen begrænsende faktorer?) Ambulant forløb efter laparoskopisk nefrektomi (Er der nogen begrænsende faktorer?) Dato: / / Indhold. Side 1. Ambulant samtale præoperativt 1-4 2. Dagen før operation / sygeplejerske 5 3. Dagen før operationen

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2014

Opfølgende tilsynsrapport 2014 Opfølgende tilsynsrapport 2014 Plejeboligcenter Fælledgården Adresse: Drejøgade 3, 2100 København Ø Kommune: København Leder: Centerchef Anne Birgitte Østergaard Telefon: 23 27 78 71 E-post: at1r@suf.kk.dk

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med, at "...de kommunale opgaver efter 83 og

Læs mere

Handleplan på baggrund af plejehjemstilsyn Distrikt Fanefjord sagsnr /1

Handleplan på baggrund af plejehjemstilsyn Distrikt Fanefjord sagsnr /1 Handleplan på baggrund af plejehjemstilsyn 30.11.15 Distrikt Fanefjord sagsnr. 5-2211-2531/1 Udarbejdet af * Distriktsleder Ulla Hilt Sygeplejefaglig vejleder I samarbejde med sygeplejersker og sosu.assistenter

Læs mere

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet. Oplysningsskema - foreløbig til brug for godkendelse og registrering af praktiksteder ikke omfattet af koncerngodkendelser inden for social- og sundhedshjælperuddannelsen Bilag. Vejledning til udfyldelse

Læs mere

Center for Sundhed & Pleje, Faxe Kommune.

Center for Sundhed & Pleje, Faxe Kommune. Frederiksgade 9 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Titel: Instruks for sygeplejefaglige optegnelser, inklusiv plan for plejen og behandling Gældende for: Ansvarlig:

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji Sagsnummer 4-17-128/4 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 4 Helle Lerche Nordlund Elisabet T. Hansen Besøgsdato 30-06-2009 Navn og adresse på plejehjem Kommune 183 Region Antal beboere

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter J. nr.: 1-17- 134/6 P nr.: 1003381649 Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter Adresse: Hansensvej 2, 9492 Blokhus Kommune: Jammerbugt Leder: Gruppeleder/ social og sundhedsassistent Jonna

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Plejecenter Valdemarsgade. Adresse: Valdemarsgade 25-27, 9700 Brønderslev. Kommune: Brønderslev. Leder: Lene Weibel Christiansen

Tilsynsrapport 2014. Plejecenter Valdemarsgade. Adresse: Valdemarsgade 25-27, 9700 Brønderslev. Kommune: Brønderslev. Leder: Lene Weibel Christiansen Tilsynsrapport 2014 Plejecenter Valdemarsgade Adresse: Valdemarsgade 25-27, 9700 Brønderslev Kommune: Brønderslev Leder: Lene Weibel Christiansen Telefon: 99 45 54 33 E-post: sikkerpost@99454545.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Havkær Lokalcenter. Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst. Kommune: Århus. Telefon: 87453000. E-post: mag3@aarhus.

Tilsynsrapport 2009. Havkær Lokalcenter. Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst. Kommune: Århus. Telefon: 87453000. E-post: mag3@aarhus. Tilsynsrapport 2009 Havkær Lokalcenter J.nr: 2-17-118/4 Embedslægeinstitutionen Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst

Læs mere

Navn på medarbejder Uddannelse og årstal

Navn på medarbejder Uddannelse og årstal 1 Uanmeldt tilsyn Frit Valg 2015. Interviewguide borger og medarbejder(e), samt kontrol af elektronisk dokumentation. Dette skema krydses af elektronisk under tilsynsbesøget. Navn på borger: Adresse Distrikt:

Læs mere

UDKAST 070915. Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS

UDKAST 070915. Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS UDKAST 070915 Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS Indledning Af sundhedsaftalen 2015 2018 fremgår det, at kommunerne i løbet af aftaleperioden skal iværksætte Tidlig Opsporing af Begyndende Sygdom

Læs mere

Lokal instruks for håndtering af medicin:

Lokal instruks for håndtering af medicin: Lokal instruks for håndtering af medicin: August 2012. Medicinordination: Ordinationen foretages af en læge. Den kan både være skriftligt, elektronisk og mundligt. Ordination registreres i Bosted i dagbog

Læs mere

Farmakologiopgave. Farmakologi og medicinhåndtering for social- og sundhedsassistentelever i praktikuddannelsen

Farmakologiopgave. Farmakologi og medicinhåndtering for social- og sundhedsassistentelever i praktikuddannelsen Farmakologiopgave Farmakologi og medicinhåndtering for social- og sundhedsassistentelever i praktikuddannelsen Hensigten med opgaverne i farmakologi og medicinhåndtering Hensigten med opgaverne i farmakologi

Læs mere

Udskrivelse efter kar-operation

Udskrivelse efter kar-operation Til patienter og pårørende Udskrivelse efter kar-operation Vælg billede Vælg farve Karkirurgisk afdeling 2 På Karkirurgisk Afdeling er du nylig blevet opereret for: Hvad sker der efter operationen? Fra

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkj

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkj Sagsnummer 5-17-101/5 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 5 Lizet Jorck Claus Iversen Besøgsdato 18-03-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 329 Region Antal beboere 109 Knud Lavard

Læs mere

Sundhed og sygdom hos mennesker med udviklingshæmning

Sundhed og sygdom hos mennesker med udviklingshæmning Sundhed og sygdom hos mennesker med udviklingshæmning EN TVÆRFAGLIG INDSATS - TIL GAVN FOR ALLE - KAN GODT BETALE SIG! Tidlig Opsporing af Kritisk Sygdom (TOKS) kan forebygge indlæggelser og stoppe skaden.

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Opfølgende tilsynsrapport 2015 Ringkøbing Plejehjem Adresse: Bellisvej 19, 6950 Ringkøbing Kommune: Ringkøbing-Skjern Ledere: Forstander Kirsten Staun Christiansen, afdelingssygeplejerske Maritta Eline

Læs mere

Patientvejledning. Medicin. i forbindelse med operation

Patientvejledning. Medicin. i forbindelse med operation Patientvejledning Medicin i forbindelse med operation Denne folder beskriver kort den hyppigst brugte medicin i forbindelse med operation på Aleris-Hamlet. Personalet vil vejlede dig angående den medicin,

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Team Møllecentret m. flere - Ældresektor. Adresse: Mølle Allé 5, 4900 Nakskov. Kommune: Lolland. Leder: Pia du Toit

Tilsynsrapport 2014. Team Møllecentret m. flere - Ældresektor. Adresse: Mølle Allé 5, 4900 Nakskov. Kommune: Lolland. Leder: Pia du Toit Tilsynsrapport 2014 Team Møllecentret m. flere - Ældresektor Adresse: Mølle Allé 5, 4900 Nakskov Kommune: Lolland Leder: Pia du Toit Telefon: 23239968 E-post: pidto@lolland.dk Dato for tilsynet: 08. september

Læs mere

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Hermed fremsendes tilsynsrapporten for det kommunale tilsyn 2018 på Torstorp Plejecenter. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

Hermed fremsendes tilsynsrapporten for det kommunale tilsyn 2018 på Torstorp Plejecenter. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 14. december 2018 M-sag Ældre- og Sundhedsudvalget 06-02-2019 Uanmeldt kommunalt tilsyn 2018 på Torstorp Plejecenter Hermed fremsendes tilsynsrapporten for det kommunale tilsyn

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Opfølgende tilsynsrapport 2015 Plejecenter Kildegården Adresse: Kildevej 10, 8660 Skanderborg Kommune: Skanderborg Leder: Distriktsleder Lene Mortensen, Teamledere Karen Benzarti og Alice Pedersen Telefon:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2014 Faktaoplysninger Leders navn: Marianne Løvdahl Kontaktpersons navn og uddannelse: Social- og sundhedshjælper Beboers navn: 1 Tilsynskonsulenter: Anne Rasmussen og

Læs mere

Embedslægetilsyn 2012

Embedslægetilsyn 2012 Embedslægetilsyn 2012 I sommer og efteråret har der været uanmeldt Embedslæge tilsyn på Rudkøbing plejehjem samt kommunens fem plejecentre. Sundhedsområdet blev gennemgået med meget fokus på dokumentation.

Læs mere

Patientsikkerhed på tværs af aktører

Patientsikkerhed på tværs af aktører Patientsikkerhed på tværs af aktører Lovkrav om rapportering af utilsigtede hændelser siden 2004 i sygehussektoren. Lovændring 2010: Udvidelse af patientsikkerhedsordningen til også at omfatte sundhedsydelser

Læs mere

Bilag: Dokumentation fra Svendebjerghave - Tilsynskonceptets mål, indikatorer og målemetode

Bilag: Dokumentation fra Svendebjerghave - Tilsynskonceptets mål, indikatorer og målemetode Bilag: Dokumentation fra Svendebjerghave - Tilsynskonceptets mål, indikatorer og målemetode Antal interviewet borgere: 3. En af beboernes pårørende kommer i løbet af interviewet. Der gives 1 point pr.

Læs mere

Forstoppelse FORSTOPPELSE

Forstoppelse FORSTOPPELSE Forstoppelse Forstoppelse Der er mange, som har problemer med at komme af med afføringen. Op mod hver femte oplever problemer med afføringen. Hos ældre udgør det et stort problem. Afføringsproblemer er

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

6. Social- og sundhedsassistent

6. Social- og sundhedsassistent 6. Social- og sundhedsassistent 6.1. Social og sundhedsassistents arbejdsområder En social- og sundhedsassistent er en person, der udfører sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder social- og

Læs mere

FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN. En pjece til personer med forstoppelsesproblemer

FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN. En pjece til personer med forstoppelsesproblemer FORSTOPPELSE OG SMERTEMEDICIN En pjece til personer med forstoppelsesproblemer Forstoppelse er et hyppigt problem blandt både raske og syge og kan være meget ubehageligt. Især i forbindelse med medicinsk

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

SUOC - Team Udvikling

SUOC - Team Udvikling NOTAT SUOC - Team Udvikling 20-10-2017 M-sag ÆSU december 2017 Uanmeldt kommunalt tilsyn 2017 i Hjemmeplejegruppen Syd På foranledning af Ældre- og Sundhedsudvalgets forespørgsel om at se tilsynsrapporterne

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2016

Opfølgende tilsynsrapport 2016 Opfølgende tilsynsrapport 2016 Område Syd, Birkebo Adresse: Hovedgaden 60, 8654 Bryrup Kommune: Silkeborg Leder: Lisbeth Ninn Bøgeholdt Telefon: 89703944 E-post: sikkerpost@silkeborg.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsbemærkninger til drøftelse Handplans bemærkninger Noter fra Tilsyn Mangler ved fokusområder: Problembeskrivelse, mål og evaluering

Tilsynsbemærkninger til drøftelse Handplans bemærkninger Noter fra Tilsyn Mangler ved fokusområder: Problembeskrivelse, mål og evaluering Anmeldt tilsyn af plejecentrene 2016 Med udgangspunkt i handleplaner for det anmeldte tilsyn, er følgende områder behandlet på tilsynet, hvor ledere og repræsentanter fra alle plejecentre deltog. Det anmeldte

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Hjemmeplejen Glostrup Kommune Dato for tilsynsbesøg: 26.02.14 og 10. marts 2014 Start- og sluttidspunkt for tilsynet: 09.10-10.10

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem

Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem J.nr.: 2-17- 207/3 Embedslægerne region Midt Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Rimsøbygade 22, Rimsø, 8500 Grenå

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Klostertoften Ældrecenter. Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg. Kommune: Viborg. Telefon: 87 87 65 70

Tilsynsrapport 2010. Klostertoften Ældrecenter. Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg. Kommune: Viborg. Telefon: 87 87 65 70 Tilsynsrapport 2010 Klostertoften Ældrecenter J.nr. 2-17-4/5 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Tlf 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg

Læs mere

Hjemmepleje - Privat leverandør Tryghedsplejen

Hjemmepleje - Privat leverandør Tryghedsplejen INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Brøndby Kommune Ældre og pension Hjemmepleje - Privat leverandør Tryghedsplejen Anmeldt tilsyn Maj 2013 WWW.BDO.DK Anmeldt tilsyn, Hjemmeplejen - Privat leverandør

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Lacrofarm Junior, pulver til oral opløsning, enkeltdosisbeholder Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Den nyeste udgave af indlægssedlen kan findes på

Den nyeste udgave af indlægssedlen kan findes på Indlægsseddel: Information til brugeren Movicol Chokolade, pulver til oral opløsning, enkeltdosisbeholder Macrogol 3350 Natriumhydrogencarbonat Natriumchlorid Kaliumchlorid Læs denne indlægsseddel grundigt,

Læs mere

BIRKELSE PLEJECENTER. Jammerbugt kommune

BIRKELSE PLEJECENTER. Jammerbugt kommune Jr. nr.: 5-2211-1852/1 P-nr.: 1003057914 SST-id: PHJSYN-00003044 Tilsynsførende: Ulla Birgit Paludan Ansvarlig embedslæge: Henrik Bøggild Embedslægeinstitution: Embedslægerne Nordjylland Besøgsdato: 20.

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016 Plejecenter Lundehaven d. 10.06.2016 Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016 Tilsynet fandt sted d. 3.3.2016 Handleplan er udarbejdet d. 11.4.2016 2016 af Plejecenterleder Charlotte Harbou og

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Demenscenter Mimosen. J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015. Adresse: Ellevej 38, 47 og 49. Kommune: Allerød

Tilsynsrapport 2009. Demenscenter Mimosen. J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015. Adresse: Ellevej 38, 47 og 49. Kommune: Allerød J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015 Tilsynsrapport 2009 Demenscenter Mimosen Adresse: Ellevej 38, 47 og 49 Kommune: Allerød Leder: Centerchef Tina Rantzau Christensen Dato for tilsynet: 29. juni 2009 Telefon:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Mit navn er Ásthildur Eygló Ástudóttir, jeg har taget på udveksling til Island, Vík í Mýrdal, på et lille plejehjem der hedder Hjallatún. Min email adresse er: eygloo@gmail.com

Læs mere

FOREBYGGELSE AF POST-OPERATIV OBSTIPATION BLANDT ÆLDRE ORTOPÆDKIRURGISKE PATIENTER RN, P H D

FOREBYGGELSE AF POST-OPERATIV OBSTIPATION BLANDT ÆLDRE ORTOPÆDKIRURGISKE PATIENTER RN, P H D FOREBYGGELSE AF POST-OPERATIV OBSTIPATION BLANDT ÆLDRE ORTOPÆDKIRURGISKE PATIENTER METTE TRADS RN, P H D 1 Baggrund 9000 patienter med hoftenær fraktur pr. år(www.dst.dk) Iindlæggelsestid: 8.5 til 4.0

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Ørbygård

Tilsynsrapport 2009 Ørbygård J. nr.:4-17-214/4 P nr.: 1003271490 Tilsynsrapport 2009 Ørbygård Adresse: Medelbyvej 6, 2610 Rødovre Kommune: Rødovre Leder: Hanne Henriquis Dato for tilsynet: 28.januar 2009 Telefon: 36 37 08 80 E-post:

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2016

Opfølgende tilsynsrapport 2016 Opfølgende tilsynsrapport 2016 Omsorgscentret Rosenlund Adresse: Mørkhøjvej 336, 2730 Herlev Kommune: Gladsaxe Leder: Centerleder Dorthe Boysen Telefon: 39574501 E-post: sofdbo@gladsaxe.dk Dato for det

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Lejligheden er vidunderlig.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2014 # 1

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2014 # 1 Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2014 # 1 Faktaoplysninger Leders navn: Hanne Tårup Jensen Kontaktpersons navn og uddannelse: Ufaglært Beboers navn: 1 Tilsynskonsulenter: Anne Rasmussen og Maria Rathmann

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Plejecenter Marienlyst. Adresse: Marienlystvej 11, 7800 Skive. Kommune: Skive

Tilsynsrapport 2015. Plejecenter Marienlyst. Adresse: Marienlystvej 11, 7800 Skive. Kommune: Skive Tilsynsrapport 2015 Plejecenter Marienlyst Adresse: Marienlystvej 11, 7800 Skive Kommune: Skive Leder: Theresa A. Wollenberg (siden 1. november 2014) Telefon: 99 15 67 00 E-post: sk@skivekommune.dk Dato

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Opfølgende tilsynsrapport 2015 Omsorgscenter Hvissinge Adresse: Stenager 2, 2600 Glostrup Kommune: Glostrup Leder: Louise Sjørslev(Leder af ældreområdet) Telefon: 30 44 88 20 E-post: louise.sjorslev@glostrup.dk

Læs mere

SUOC - Team Udvikling

SUOC - Team Udvikling NOTAT SUOC - Team Udvikling 26-10-2017 M-sag ÆSU december 2017 Uanmeldt kommunalt tilsyn 2017 i Hjemmeplejegruppen Vest På foranledning af Ældre- og Sundhedsudvalgets forespørgsel om at se tilsynsrapporterne

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2014

Opfølgende tilsynsrapport 2014 Opfølgende tilsynsrapport 2014 Plejecenter Præstehaven Adresse: Vestervej 3, 8362 Hørning Kommune: Skanderborg Leder: Distriktschef Dorit Molin Boesen, teamledere Helle Printzlau Pedersen, Vivi Marvin,

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Sagsnr.: 563-2008-45894 Doknr.: 563-2014-34723 Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 17. november 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 17. november 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 17. november 2014 Plejecenter Hotherhaven Og KAS Præstemarken 76 4652 Hårlev Teamledere Anne Mette Mortensen Marianne Thomasen Tilsynet blev ført af:

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2015

Opfølgende tilsynsrapport 2015 Opfølgende tilsynsrapport 2015 SPJALD PLEJEHJEM Adresse: Byskellet 1, 6971 Spjald Kommune: Ringkøbing-Skjern Leder: Susan Pedersen Telefon: 97 38 12 77 E-post: sikkerpost@rksk.dk Dato for ordinært tilsyn:

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2015

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2015 Plejecenter Egely den 3/9 2015 Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2015 Tilsynet fandt sted d. 2/6 2015 Handleplan er udarbejdet d. 24/9 2015 af Afdelingssygeplejerske Jannie Brøndal og Plejecenterleder

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 Endelig

Tilsynsrapport 2015 Endelig Tilsynsrapport 2015 Endelig Blomstergården og Mølleparken Adresse: Ventemøllevej 32A ogb, 4293 Dianalund Kommune: Sorø Leder: Susanne Piil Telefon: 57 87 66 68 E-post: aeldreplejen@hotmail.com Dato for

Læs mere

Retningslinjer for sygeplejefaglige opgaver ved indlæggelse og udskrivelse i Lynghuset Odsherred kommune.

Retningslinjer for sygeplejefaglige opgaver ved indlæggelse og udskrivelse i Lynghuset Odsherred kommune. Retningslinjer for sygeplejefaglige opgaver ved indlæggelse og udskrivelse i Lynghuset Odsherred kommune. Udarbejdet og godkendt af: kommunal risikomanager, sygeplejerske Christine Vammen Godkendt af:

Læs mere

Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune

Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune Plejecenter Åglimt Uanmeldt tilsyn Juni 2013 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat og anbefalinger 2012...

Læs mere

Forstoppelse (obstipation)

Forstoppelse (obstipation) Forstoppelse (obstipation) Af Marianne Bjørn Definition på forstoppelse Forstoppelse (obstipation) er ifølge læger karakteriseret ved afføring (defækation) mindre end 3 gange om ugen eller en gennemsnitlig

Læs mere

Patientvejledning. Hæmoride operation

Patientvejledning. Hæmoride operation Patientvejledning Hæmoride operation Over halvdelen af befolkningen har på et tidspunkt i deres liv gener fra hæmorider. Mange har en tendens til at gå med disse gener i lang tid, inden de søger læge af

Læs mere

Dagens mål Individuel læringsaftale Kobling til praksis

Dagens mål Individuel læringsaftale Kobling til praksis Kursusprogram, Opkvalificering af SSA Undervisning 8.30-15.55 Dagens forløb Mandag d. 18. August 2014. Tidlig opsporing af sygdomstegn (46874) Tirsdag d. 19. August 2014. Tidlig opsporing af sygdomstegn

Læs mere

grethe.jorgensen@fredericia.dk

grethe.jorgensen@fredericia.dk Jr. nr.: 5-2211-1116/1 P-nr.: 1003429171 SST-id: PHJSYN-00003016 Tilsynsførende: Ulla Smith Ansvarlig embedslæge: Henrik Kirkeby Embedslægeinstitution: Embedslægerne Syddanmark Besøgsdato: 26. marts 2012

Læs mere

Kommunal Praktik, del 1B

Kommunal Praktik, del 1B Farmakologiopgave i praktik 1B Farmakologi og medicinhåndtering for social- og sundhedsassistentelever i praktikuddannelsen Hensigten med opgaverne i farmakologi og medicinhåndtering Hensigten med opgaverne

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 For boenheden Kisumparken

Tilsynsrapport 2008 For boenheden Kisumparken J.nr.4-17-16/3 P nr. 1003632917 Tilsynsrapport 2008 For boenheden Kisumparken Adresse: Kisumparken 114, 2660, Brøndby strand Kommune:Brøndby Leder: Lone Nørregård Frantzen Dato for tilsynet: 8. august

Læs mere

privat foto /msts Forstoppelse

privat foto /msts Forstoppelse privat foto /msts Forstoppelse Forstoppelse Indhold Hvad er forstoppelse?...1 Hvad er årsagen til forstoppelse?..3 Gode råd...4 Hvor meget bør dit barn drikke?...5 Hvad bør dit barn spise?...5 Konflikter

Læs mere

Tilsynsrapport 2014. Bernadottegården. Adresse: H H Kochs Vej 4, 4000 Roskilde. Kommune: Roskilde. Leder: Grethe Frahm Christensen.

Tilsynsrapport 2014. Bernadottegården. Adresse: H H Kochs Vej 4, 4000 Roskilde. Kommune: Roskilde. Leder: Grethe Frahm Christensen. Tilsynsrapport 2014 10. juni 2014 Bernadottegården Sagsnr. 5-2211-2508/1/ Reference IRT T E seost@sst.dk Adresse: H H Kochs Vej 4, 4000 Roskilde Kommune: Roskilde Leder: Grethe Frahm Christensen Telefon:

Læs mere

PRODUKTRESUMÉ. for. Dulcolax, suppositorier

PRODUKTRESUMÉ. for. Dulcolax, suppositorier 10. januar 2011 PRODUKTRESUMÉ for Dulcolax, suppositorier 0. D.SP.NR. 1603 1. LÆGEMIDLETS NAVN Dulcolax 2. KVALITATIV OG KVANTITATIV SAMMENSÆTNING Bisacodyl 10 mg Hjælpestoffer er anført under pkt. 6.1.

Læs mere