/elev. JYSK søger 120 elever. Benjamin går efter en karriere på toppen* s. 3. JYSK.dk/elev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "/elev. JYSK søger 120 elever. Benjamin går efter en karriere på toppen* s. 3. JYSK.dk/elev"

Transkript

1 ER DU KLAR TIL AT TAGE FAT? /elev Benjamin går efter en karriere på toppen* s. 3 På fem år er antallet af elevansøgninger til JYSK næsten firedoblet s. 2 JYSK søger 120 elever Med en elevuddannelse i hånden fra JYSK er du rigtig godt rustet til at få et udfordrende arbejde efter din uddannelse. Mulighederne er mange, men de fleste elever bliver heldigvis i JYSK efter endt uddannelse. Et stærkt fællesskab i en anerkendt, international virksomhed med cirka butikker i 34 lande gør JYSK til en særdeles attraktiv arbejdsplads. JYSK har i 27 år selv udlært sine elever, der får en uddannelse med mange muligheder og få begrænsninger.»jeg vidste, jeg ville blive eftertragtet med en elevuddannelse fra JYSK. Det er rigtig fedt at være elev i JYSK og lære andre at kende i hele landet. På den måde er der mange at sparre med,«siger Karina, nyuddannet elev. At uddannelsen er attraktiv, bekræfter Svend Berg, uddannelseschef i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.»Jeg har fulgt elevuddannelserne i detailhandlen i mange år og fremhæver gang på gang JYSKs uddannelse. Den er velorganiseret, faglig, moderne og ikke mindst relevant for branchen,«siger han. Fra elev til direktør At der er mange muligheder i JYSK er 36-årige Rami Jensen et godt bevis på. Han har arbejdet sig hele vejen op i virksomheden siden 1994, hvor han begyndte som elev. I dag har Rami en direktørpost i JYSK og har tidligere blandt andet været Country Manager i Ungarn.»Da jeg begyndte i JYSK, havde jeg ingen idé om, at jeg ville blive så længe, men hver gang jeg har haft lyst til noget nyt, har der været mulighed for at lave interne karrierespring,«siger han. Fritidshygge i Himmerland s. 11 idste år blev Benjamin kåret som årets elev i JYSK. Han har * Saltid haft høje ambitioner, og nu er målet at blive butikschef. Hvis du tror, det er kedeligt i JYSK, så scan denne QR-kode med din mobiltelefon. Følg hverdagen i JYSK på JYSK Academy åbner snart i et gennemrenoveret golfresort med vandland, spa og fitness.

2 s. 2 Malene, andenårselev i Aars 23 år. LÆRER HELE TIDEN NYT»Sammenholdet er super godt, arbejdsopgaverne er varierede, og jeg lærer hele tiden noget nyt. Jeg kan godt lide kundekontakten, alle kunder er forskellige, og der er ikke to dage, der er ens.«3 Populær Rekord mange ansøgninger JYSKs elevuddannelse har aldrig været så populær som nu. Sidste år modtog JYSK cirka ansøgninger til de godt 120 pladser. Dermed er antallet af ansøgninger næsten firedoblet på fem år. - cirka så mange butikker åbner JYSK hver uge rundt om i verden. Martin, andenårselev i Sorø 22 år. Der er fokus på kommunikation og kundekontakt i JYSKs elevuddannelse, der er populær som aldrig før. KORT VEJ TIL TOPPEN»Jeg troede, at distancen mellem medarbejder og leder var lang, men det er den ikke. Jeg oplever, at forholdet er ligeværdigt og jordnært, fordi lederne er synlige i hverdagen. Det har gjort, at jeg i dag ser mine drømme om selv at nå til tops som realistiske.«louise, andenårselev i Egå 20 år. Elevuddannelsen i JYSK har i den grad bidt sig fast i de unge. Sidste år modtog JYSK cirka ansøgninger. Så der er kamp om de 120 pladser på JYSK Academy, der ligger i naturskønne nordjyske omgivelser på JYSK-ejer Lars Larsens Himmerland Golf & Country Club.»Det er ganske godt gået og viser, at JYSK trodser tendensen. Der er mange virksomheder, der kæmper med at få kvalificerede ansøgere til deres elevpladser, men sådan en vækst for JYSK viser med al tydelighed, at uddannelsen rammer plet,«siger Svend Berg, uddannelseschef i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv. Speciel ånd Cirka elever er blevet uddannet i løbet af de 27 år, JYSKs elevuddannelse har fundet sted. Ifølge uddannelsesleder i JYSK, Jørgen Olsen, hersker der en helt speciel holdånd mellem eleverne både under skoleopholdene, men også i butikkerne.»eleverne fanger hurtigt atmosfæren, der er meget uformel, og hvor der er plads til alle, hvilket giver rigtig gode muligheder for, at den enkelte kan udvikle sig. Men samtidig stiller vi høje krav til vores elever, der bliver udfordret både på skolen og i butikken. Til gengæld får de en relevant uddannelse med rigtig gode muligheder for at komme i arbejde bagefter,«siger han. Læs mere på STÆRKT FÆLLESSKAB»Jeg er positivt overrasket over, hvor stærkt et fællesskab der hurtigt opbygges i butikken og på skolen. I JYSK har jeg mødt en masse nye mennesker, og det har betydet, at jeg har udviklet mig både fagligt og personligt.«i løbet af de seneste fem år har JYSK oplevet en massiv stigning i antallet af elevansøgninger. 2007: : : : : Find ansøgningsskema på

3 s. 3 Motivation Benjamin kan godt lide variationen i sit arbejde. Medarbejderne har på skift forskellige ansvarsområder, eksempelvis dyner og puder, og det betyder, at medarbejderne får mulighed for at specialisere sig, men samtidig kommer hele vejen rundt i butikken. JYSKs bedste elev Benjamin søgte en elevstilling i JYSK, fordi han vidste, at der her var en mulighed for at nå til tops. Målrettethed, viljestyrke og sammenhold har gjort, at han i dag er godt på vej, og nu kan kalde sig årets elev. Surrealistisk. Så kort kan 22-årige Benjamin beskrive den oplevelse, han havde, da hans navn blev råbt op, og han ved JYSKs årlige medarbejderfest skulle på scenen for at lade sig hylde som årgangens bedste elev. For selv om Benjamin havde håbet på at blive nomineret, blev han overrasket, da han løb af med den prestigefyldte pris.»jeg ser den som en stor anerkendelse, og den har helt sikkert givet min selvtillid et boost. Det er en titel, der er god at have i bagagen, da den viser, at jeg er en fighter og god til det, jeg laver,«siger han stolt. Benjamin har ifølge ham selv altid været målrettet og haft viljestyrken til at nå langt. Derfor har han ved siden af sin elevplads læst til merkonom på aftenskole, og han vil gerne knokle, mens han er ung for at skabe sig en karriere på vej mod toppen. Store ambitioner Af den grund gjorde Benjamin det også klart allerede ved optagelsessamtalen til elevuddannelsen, at ambitionen var at blive butikschef. Han mener, at tillid og en tro på medarbejdernes evner er vigtige ingredienser for at nå dette mål.»for mig er det en kæmpe motivationsfaktor, at jeg i JYSK bliver udfordret på mine evner og kunnen. Det sikrer, at jeg hele tiden rykker mig, både fagligt og personligt.«det har betydet, at han på nuværende tidspunkt er i gang med at uddanne sig til butikschefsaspirant samtidig med, at han arbejder i butikken i Viborg. Håbet er at blive butikschef inden for en overskuelig fremtid. Et stærkt sammenhold På trods af sit personlige drive er Benjamin overbevist om, at han ikke ville have nået så langt uden siden kollegaer.»i JYSK er der en helt unik stemning, folk er ligeværdige og alle tør sige sin mening. Det giver et stærkt sammenhold og gør det sjovt at komme på arbejde,«siger han og pointerer, at JYSK er mere end kun et arbejde, og at det sociale samvær uden for arbejdstiden også vægtes højt. Læs mere på + Elever i JYSK er typisk mellem 20 og 22 år, og lidt over halvdelen er piger. Der er bonus til de bedste - også til eleverne.

4 63% Så mange procent af danskerne sover med den samme dyne året rundt, selv om det er bedre at sove med en let dyne om sommeren og en varm dyne om vinteren. En varm dyne holder i meget længere tid, hvis den gemmes væk om sommeren, da meget sved skader holdbarheden på den. Om sommeren giver en let dyne dig til gengæld en roligere søvn, da du ikke sveder så meget natten igennem under en fugtig og varm vinterdyne. JYSK ønsker at være experts in Sleeping Culture og fik i 2010 derfor blandt andet lavet den første kortlægning af danskernes sovevaner af analyseinstituttet YouGov Zapera. Læs mere på JYSK.dk/sovevaner JYSK: 'experts in Sleeping Culture' +JYSK har et af de største udvalg af dyner, puder og madrasser. Dermed er der noget for enhver smag og pengepung i JYSK.

5 ER DU KLAR TIL AT TAGE FAT? /elev Der er mange muligheder i JYSK. Scan med din mobiltelefon og se selv efter. Jimmi blev butikschef efter sin elevtid som 21-årig. I dag arbejder han på hovedkontoret.

6 s. 6 Arbejdsuge På arbejde med Jesper 21-årige Jesper Blindbæk fra Helsingør færdiggjorde sin elevuddannelse sidste sommer og fortæller her om en typisk uge som elev i JYSK. Mandag Jeg møder klokken syv, da der leveres varer. Det er vigtigt, at vi får varerne sat på hylderne hurtigst muligt, så vi kan koncentrere os om dagens øvrige opgaver og fokusere på kunderne, som er de vigtigste. Når varerne er sat på plads, hjælper jeg salgslederen med at lave vareforslag til den kommende uge, så vi er klar til den næste kampagne. Tirsdag Jeg har fri. Onsdag Vi arbejder med kontroloptællinger og vareplacering ude i butikken. Jeg bruger også tid på at gennemføre nye e-learning moduler, hvor jeg lærer om, hvordan jeg kan rådgive kunderne endnu bedre. Resten af dagen står jeg ved kassen, og jeg udvælger selv en dagens vare, som jeg tilbyder alle kunder. Torsdag Jeg møder igen tidligt, da vi får varer. Jeg lærer, hvordan man registrerer de modtagende varer, så lagerbeholdningen stemmer. Klokken ni samler butikschefen hele teamet til morgenmøde, hvor vi gennemgår relevante nøgletal for den seneste måned. Alle medarbejdere er ansvarlige for et område, og de gives feedback på, hvordan alle områder er gået. Fredag Jeg fylder op af de restvarer, som ikke kunne være på hylderne i løbet af ugen. Vi træder snart ind i weekenden, og lørdag er en af vores bedste salgsdage, så butikken skal være velopfyldt. Vi gennemgår også butikken for, om der mangler skilte eller er prisfejl. Lørdag Vi samles til et morgenmøde, hvor dagens salgsmål og varer bliver gennemgået. I weekenden har vi fuld fokus på at give kunderne den bedste rådgivning og hjælp. Da dagen er ved at være slut skifter jeg kampagneskilte, så de er klar til den kommende uge, jeg rydder varemodtagelsen og tømmer pappresseren, så vi er klar til endnu en fed uge i JYSK. Søndag Jeg har fri. Læs mere på + Hvis du har viljen og evnerne, er det muligt at gøre lynkarriere i JYSK. Rigtig mange butikschefer er i begyndelsen af tyverne. Cirka 80 procent af alle ledere i JYSK kommer fra stillinger internt i virksomheden. Jesper Blindbæk fandt hurtigt ud af, at han gerne ville være salgsleder, der er 'nummer to' i butikken, efter sin elevuddannelse. Derfor arbejdede han i det sidste halve år af sin elevtid med salgslederopgaver, og det betød, at han en måned efter endt uddannelse kunne begynde som salgsleder.

7 s. 7 KARRIERE + Morten, andenårselev i Viby 21 år. Har du evnerne og viljen er det muligt at gøre lynkarriere i JYSK. Der er cirka lige mange kvindelige og mandlige butikschefer i JYSK. NYE VENNER»Jeg havde hørt meget godt om JYSKs elevuddannelse, som giver mange muligheder. Vores hold er virkelig godt, og alle taler med alle. Allerede efter få dage føltes det som om, vi havde kendt hinanden længe.«3 - så mange ud af de ni danske distriktschefer er tidligere elever. Dorthe kan godt lide variationen i sit arbejde. To gange om ugen kommer der varer til butikkerne, som skal ind på lageret, og det kan godt give sved på panden. Løfter i samlet flok Da 22-årige Dorthe blev færdig som elev i JYSK var drømmen at blive butikschef. Det mål blev hurtigt nået, og nu er ambitionen at skabe JYSKs bedste team. Ambitionerne var høje, da Dorthe i 2010 blev kåret som årets elev i JYSK. Målet var dengang at blive butikschef inden for få år, og med sit personlige drive og evne til at presse sig selv lykkedes det hende allerede efter godt et halvt år. Dorthe har store ambitioner som butikschef og er bevidst om, at det er svært at nå sine mål alene. Derfor er hendes fokus i butikken i Vejen på at skabe nærvær og motivation for sine medarbejdere.»mit mål lige nu er at skabe det bedste team. Det er vigtigt for mig, at alle er med, og det er min overbevisning, at man løfter bedre i samlet flok,«siger Dorthe. bevidstheden om, at hvis noget ikke fungerer optimalt i butikken, er det nødvendigt at se indad. Det giver hende en oplevelse af, at der er behov for hende og lyst til at fortsætte sit arbejde i JYSK.»Jeg regner med minimum at få 25 års jubilæum i JYSK,«lyder det afklaret fra Dorthe, der samtidig pointerer, at selv om det er nuet, der tæller, har hun stadig mod på at bevæge sig endnu længere op ad karrierestigen i JYSK. Hun er glad for sit arbejde på trods af, at det af og til indebærer lange dage og kan være fysisk hårdt.»men jeg kan godt lide at bruge min krop, så jeg ville savne det, hvis det ikke var der. Det er en del af min hverdag,«forklarer hun. Fremtiden i JYSK Den største forskel ved overgangen fra medarbejder til chef er ifølge Dorthe øget ansvar og Læs mere på Karina, salgsleder og tidligere elev fra Stenløse 22 år. KENDER SIT VÆRD»JYSK er en stor og kendt koncern, der har en attraktiv uddannelse med et rigtig godt ry. Jeg vidste godt, at jeg ville få mange muligheder med en elevuddannelse fra JYSK. Det betød meget for mig, da jeg skulle vælge elevplads.«jimmie, andenårselev i Korsør 35 år. IKKE FOR GAMMEL»Det er fedt at slutte en handel med en fornemmelse af, at kunden kommer igen. Jeg troede, jeg var for gammel til at få en elevplads, så jeg er virkelig glad for, JYSK valgte mig. Min kæreste er fra Sverige, så måske kan jeg arbejde i en svensk JYSK en dag. Hvem ved?«

8 s. 8 IVÆRKSÆTTER + At Lars Larsen er kendt i hele Danmark skyldes især hans medvirken i tv-reklamer, hvor han altid har haft et godt tilbud. Faktisk var han blandt de første herhjemme til at bruge sig selv i markedsføring på tv, og den første reklame blev sendt i 1987 på TV Syd. I 2004 husstands omdelte Købmanden, som Lars Larsen hedder i daglig tale, sin selvbiografi i 2,4 millioner eksemplarer som en markering af JYSKs 25 års jubilæum.

9 s. 9 Han har selv stået som usikker elev, der famlede sig frem. I dag over 40 år senere har Lars Larsen skabt en global virksomhed.»eleverne skaber fremtiden«købmand er Lars Larsens officielle titel. Ikke nok med at Lars Larsen har skabt en global virksomhed, der har gjort ham til en af Danmarks rigeste. Han har også skabt sig en plads på alles læber i herhjemme. Senest er Lars Larsen og JYSK blevet sikret en plads i den danske erhvervshistorie med en plads som en af de 12 største ledelsesbedrifter for sin forvaltning af købmandskabet, som blandt andre Ugebrevet Mandag Morgen har kåret. Begyndte selv som elev Det hele begyndte, da Lars Larsen som 18-årig blev elev i en manufakturforretning, og i dag mener han, at en uddannelse inden for handel er en af de bedste, man kan få.»det er mulighedernes branche, hvor man selv sætter begrænsningerne. Vi har stor glæde af vores elever, som skaber fremtiden og bidrager med masser af positiv energi. Vi ville falde i søvn uden dem,«understreger Lars Larsen og pointerer, at man til tider skal knokle.»og derfor er et stort gåpåmod afgørende for at få succes,«siger han. Læs mere på Lars Larsens Vej Lars Larsen har fået en vej opkaldt efter sig. Den ligger ved JYSKs megalager i Uldum i Midtjylland. Medarbejderne sikrer den bedste rådgivning I JYSK er service og rådgivning i højsædet, men kun gennem de bedste medarbejdere kan JYSK løfte opgaven. JYSK er en international detailkæde, der sælger alt til boligen, og som har en ambition om at være experts in Sleeping Culture. Det stiller store krav til medarbejderne, der er virksomhedens vigtigste ressource til at skabe succes. Kun gennem kompetente medarbejdere kan JYSK efterleve sin ambition, hvilket indebærer at yde den bedste service og rådgivning for kunderne. Løbende udvikling Derfor gør JYSK en stor indsats for at sikre den nødvendige viden og holde på dygtige medarbejdere. Det sker blandt andet gennem interne udviklings- og udannelsesforløb, eksempelvis gennemgår alle medarbejdere JYSK Sales & Service træning, der sikrer, at medarbejderne har den nødvendige viden om varerne og er rustede til altid at kunne give kunderne et godt tilbud. På internationalt plan skaber JYSK cirka nye arbejdspladser om året, og det betyder, at JYSK hele tiden har brug for kvalificeret arbejdskraft. Læs mere på JYSK er en international koncern med cirka medarbejdere og er repræsenteret med cirka butikker i 34 lande: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tjekkiet, Ungarn, Holland, Slovakiet, Tyskland, Østrig, Schweiz, Island, Canada, Grønland, Færøerne, Estland, Letland, Litauen, Ukraine, Kosovo, Bulgarien, Kasakhstan, Rumænien, Frankrig, Storbritannien, Slovenien, Makedonien, Kroatien, Italien, Spanien, Bosnien-Herzegovina, Kina og Serbien.

10 s. 10 JYSK.TV I 2011 lancerede JYSK sin egen tv-kanal på JYSK.tv. Her er det muligt at se forskellige film om virksomheden, blandt andet historien om JYSK, et portræt af Lars Larsen og gamle reklamefilm. Beskytter regnskov i Brasilien JYSK støtter et projekt i Brasilien, hvor en million kvadratmeter regnskov beskyttes gennem The Climate Tree, som JYSK har medudviklet. Gennem The Climate Tree kan virksomheder engagere sig i regnskovsprojekter. Rune og Louise er to af fire tidligere elever, der deler ud af sine erfaringer på Facebook. Derudover er de hovedpersoner i JYSKs elevfilm. Mød JYSK-eleverne på Facebook På JYSKs elevsite på Facebook kan du møde fire tidligere elever. Her kan du blandt andet høre om deres hverdag og stille spørgsmål om, hvordan det er at være elev i JYSK. Hvis du tror, det er kedeligt i JYSK, så scan denne QR-kode med din mobiltelefon. Navn: Rune Alder: 24 Elevsted: Aarhus»Jeg søgte ind i butiksverdenen, fordi jeg gerne ville arbejde med mennesker, og det er jeg kommet til. Hver dag er jeg i kontakt med mange forskellige typer, når kunderne kommer ind i butikken, og det kan jeg godt lide. Det giver masser af afveksling.«navn: Louise Alder: 28 Elevsted: Holstebro»JYSK giver ansvar til sine elever. Eleverne kan få alle de udfordringer, de ønsker, samtidig med, at de får den hjælp, de har behov for. Skoleopholdene er også rigtig sjove, og der opstår hurtigt et tæt sammenhold mellem eleverne.«følg hverdagen i JYSK på

11 s. 11 Loyal sponsor JYSK blev hovedsponsor for Dansk Handicap Idræts-Forbund i 1989 og er det stadig. Sponsoratet er blandt Danmarks ældste. Støtter brysterne Siden 2004 har JYSK samlet ind til kampen mod brystkræft i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. Uddannelse i moderne omgivelser Et ophold på JYSKs eget uddannelsescenter er langt fra støvede bøger, skolekridt og gamle lokaler. En igangværende ombygning betyder, at de kommende elever blandt andet kan nyde godt af et helt nyt vandland og wellness-center. JYSK Academy ligger i naturskønne omgivelser på Lars Larsens Himmerland Golf & Country Club cirka 50 kilometer vest for Aalborg og er netop nu under ombygning. Undervisningen vil foregå i moderne lokaler med udsigt til det grønne golfgræs, der kan ses fra alle vinduer. I fritiden er der rig mulighed for at dyrke fællesskabet i golfcenterets mange faciliteter, som efter ombygningen blandt andet vil omfatte et helt nyt vandland, fitness, wellness-center samt bowling. Efter planen er ombygningen færdig, når de nye elever begynder på deres uddannelse. ÅRETS FEST FYR DEN AF med kollegaer»jeg havde ikke troet, det var så stort. Da jeg gik op ad den røde løber, tænkte jeg, at nu er jeg på vej mod toppen, og jeg er sammen med en masse mennesker, der har klaret sig godt. Det vil jeg også.«tommy, andenårselev i Skalborg. 23 år. + En gang om året samles alle medarbejdere med ledsagere til en gigantisk fest. Igennem årene har blandt andet Thomas Helmig, TV2, Infernal, D-A-D, Nephew, Nik & Jay og Medina optrådt. Hvem der spiller i år, er stadig en hemmelighed. Med sin centrale placering er Odense værtsby for den store begivenhed.

12 s. 12 I løbet af uddannelsens to år veksles der mellem skoleophold (10 uger) og butikspraktik. Skoleopholdene foregår på JYSK Academy. ADGANGSKRAV: Anden baggrund: *Niveaukrav til HG: HHX HGS HGV HG* Har du en HG fra før 1. august 2008 eller en anden uddannelse, skal du kontakte din handelsskole for at høre, om din eksamen lever op til kravene, eller om du skal supplere med andre fag. Dansk (d) Erhvervsøkonomi (d) Salg og service (c) Informationsteknologi (d) Engelsk (d) Samfundsfag (d)»fællesskabet fylder meget i JYSK. I undervisningen arbejder vi meget i teams, og da eleverne bor på akademiet i skoleperioderne, er det særdeles vigtigt, at det sociale liv fungerer for alle. Det er trivselsrådet med til at sikre,«siger Jørgen Olsen, uddannelsesleder i JYSK. Trivsel i fokus I løbet af elevuddannelsen tilbringer eleverne 10 uger på JYSK Academy i Himmerland. Det er vigtigt, at alle elever har et godt ophold, og derfor har hvert hold et såkaldt trivselsråd. En uddannelse i JYSK inkluderer skoleophold på en til to uger ad gangen, og her er trivsel, fællesskab og et stærkt sammenhold i fokus. Et trivselsråd, der består af to udvalgte elever fra hvert hold, skal sørge for, at det efterleves af alle. Trivselsrådets vigtigste opgave er at få skoleopholdene til at fungere, både i undervisningen, men især i fritiden. Rådet skal sikre, at alle elever har det godt, når de er på skoleophold. Det er derfor deres rolle at skabe fælles aktiviteter i fritiden som bowlingturneringer, men de skal også bidrage til, at selve undervisningen forløber godt.

13 JYSKs elevuddannelse Din markedsværdi efter to år på JYSK Academy: Eftertragtet Du har fået en af landets bedste elevuddannelser. Derfor risikerer du at blive eftertragtet i detailbranchen JYSK ere er i høj kurs. Muligheder Du er uddannet i en global virksomhed, der hele tiden vokser. Du bliver forhåbentlig i JYSK, som over halvdelen af vores elever gør. Men en del bliver hentet til gode stillinger uden for JYSK - og det er vi også lidt stolte af. Derfor har du cirka kollegaer rundt om i verden. Du kan søge arbejde i JYSK-butikker i 34 lande. Men du kan også få et fast job i en af de knap 100 butikker her i landet. Mikael, tidligere elev i JYSK 30 år. Personligt Du er blevet uddannet til at kommunikere godt med alle typer mennesker. Derfor er du blevet en god menneskekender. Du er blevet udfordret på din person og din faglighed med mange forskellige opgaver. Men du er også vokset, i takt med at du har fået masser af ansvar. 55% cirka så mange af de danske butikschefer har begyndt deres karriere i JYSK som elever. Læs mere på

14 s JYSK hed oprindeligt Jysk Sengetøjslager, men skiftede navn i Navnet er et bevidst valg, da JYSK ofte bliver forbundet med nøjsomhed, flid og ærlighed tre værdier, som Lars Larsen altid selv har identificeret sig med. JYSK står for pålidelighed, og en aftale er en aftale. Sådan ser din uddannelse ud Butiksintroduktion lær butikken at kende Fundamentet for en god uddannelse er, at du lærer din butik at kende - herunder varerne, kollegaerne og kunderne. 8 uger. JYSK Academy introduktionskursus På JYSK Academy fokuserer vi på de mange muligheder, der findes i JYSK, men også på gensidige forventninger og hverdagen i butikkerne. Vi diskuterer værdier, holdninger og vigtigheden af at arbejde i et team, så vi alle arbejder mod et fælles mål. Du kommer ud i naturen, hvor vi arbejder med samarbejde og personlig udvikling, og du får testet dine grænser. 1 uge. JYSK Academy, modul 1 du snuser til JYSK Du får et basiskendskab til JYSK, blandt andet inden for it, sortiment (med fokus på dyner, puder, madrasser og møbler), kundekontakt, salgsteknik, samarbejde og kommunikation samt koncept og tekstil. 2 uger. 1. Butikspraktik værktøjerne afprøves Du er tilbage i butikken, hvor du glider ind i arbejdsplanen og afprøver de salgsværktøjer, du har lært. Du får mulighed for at afprøve dig selv og ikke mindst sætte kunden i centrum, da det personlige salg i dyner, puder og madrasser bliver en vigtig del af de kommende måneders arbejde. 13 uger. JYSK Academy, Modul 2 konceptet ind under huden Her lærer du blandt andet om kreativ varepræsentation, udstillinger, koncept, driftssystemer og butiksopbygning, samarbejdet med Business to Business, og du lærer at lave aktivt salg i butikken. Desuden skal du have videotræning i det personlige salg i den lokale JYSK-butik. 2 uger. 2. Butikspraktik ud i Danmark Her får du praktisk erfaring med det, du lærte på skoleopholdet, blandt andet kreativ varepræsentation og metoder til vareudstilling. Du vil muligvis arbejde lidt i en anden butik i forbindelse med en omlægning eller nyåbning. 30 uger. JYSK Academy, Modul 3 frem med lommeregneren Du undervises i butiksøkonomi, regnemetoder og nøgletal for driften af en butik. Du vil få en større case, hvor du får mulighed for at afprøve dine færdigheder i eksempelvis markedsføring og eksponeringer. 2 uger. 3. Butikspraktik mål fastsættes Du er nu nået igennem alle varegrupper og ansvarsområder. Butikken gennemgås, og der laves en handlingsplan, så du når de fastsatte mål i din uddannelsesplan. 16 uger. JYSK Academy, Modul 4 få styr på det hele Det er tid til at følge op på alt det, du har lært indtil videre, og eventuelt supplere, hvis der er noget, der halter. Der er også afsat tid til eksamensforberedelse og undervisning i det it-system, du skal bruge til din fagprøve (eksamen). 2 uger.

15 s. 15 Det er vigtigt, at alle arbejder mod samme mål for, at JYSK bevæger sig i den rigtige retning. 4. Butikspraktik snart prøvetid Du skal udarbejde din fagprøve, hvor du får råd og vejledning fra din oplæringsansvarlige, butikschefen samt støtte fra lærerteamet på JYSK Academy. 7 uger. JYSK Academy, Modul 5 klar til eksamen Det er tid til den absolut sidste afpudsning af din fagprøve. Du færdiggør din elevuddannelse ved at lave et skriftligt eksamensprojekt, som du skal forsvare mundtligt. 1 uge. Vi søger elever over hele landet. Ansættelsessamtaler holdes løbende. Find ansøgningsskema på. Har du spørgsmål, kan du kontakte uddannelsesleder Jørgen Olsen på jol@jysk.com, uddannelsessekretær Anne Marie Bager på ama@jysk.com eller ringe på Butikspraktik karrieren venter forude Selve fagprøven og planlægningen af dine karrieremuligheder er i fuld gang. På dit sidste skoleophold udarbejder du et personligt karriereskema, som sendes til de relevante personer i JYSK, så vi sikrer dig gode muligheder, efter din uddannelse er i hus. 15 uger. Følg hverdagen i JYSK på Læs flere tidligere elevers erfaringer på

16 ER DU KLAR TIL AT TAGE FAT? Dorthe, Butikschef i Vejen. 22 år. Alle JYSK-medarbejdere i denne avis optræder med deres rigtige navn, alder og arbejdssted. Foto: Enkorn. /elev

UDDANNELSE. Oms 3,9b. Døssing og Valentin

UDDANNELSE. Oms 3,9b. Døssing og Valentin UDDANNELSE JYSK elevuddannelse 2 JYSK Academy 3 Adgangskrav 4 Uddannelsens opbygning 5 Skoleophold modul 1 6 Skoleophold modul 2 7 Skoleophold modul 3 8 Skoleophold modul 4 9 Skoleophold modul 5 10 Handels-

Læs mere

CASEEKSAMEN. Samfundsfag NIVEAU: C. 22. maj 2015

CASEEKSAMEN. Samfundsfag NIVEAU: C. 22. maj 2015 CASEEKSAMEN Samfundsfag NIVEAU: C 22. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen

Læs mere

ARBEJDSFORHOLD. Karrieremuligheder 2. Elev hos JYSK 3 JYSK VALUES 4. Psykisk og fysisk arbejdsmiljø 5 JYSK LEADERSHIP 6 JYSK CUSTOMER PROMISES 7

ARBEJDSFORHOLD. Karrieremuligheder 2. Elev hos JYSK 3 JYSK VALUES 4. Psykisk og fysisk arbejdsmiljø 5 JYSK LEADERSHIP 6 JYSK CUSTOMER PROMISES 7 ARBEJDSFORHOLD Karrieremuligheder 2 Elev hos JYSK 3 Oms 3,9b JYSK VALUES 4 Psykisk og fysisk arbejdsmiljø 5 JYSK LEADERSHIP 6 JYSK CUSTOMER PROMISES 7 JYSK SALG OG SERVICE 8 GO JYSK 9 1 KARRIEREMULIGHEDER

Læs mere

JYSK ELEVUDDANNELSE ET SOLIDT SPRINGBRÆT

JYSK ELEVUDDANNELSE ET SOLIDT SPRINGBRÆT JYSK ELEVUDDANNELSE ET SOLIDT SPRINGBRÆT Drømmer du om at flyve højt og nå langt, er en elevuddannelse hos JYSK et solidt springbræt. Elevuddannelsen er blandt landets bedste og mest anerkendte og åbner

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Et år med vækst JYSK GROUP 2012/13

Et år med vækst JYSK GROUP 2012/13 Et år med vækst JYSK GROUP 2012/13 Indhold Velkommen 3 Købmand, kollega og korpsånd 4 Der er altid nye butikker at åbne 5 Styr på logistikken 6 Velkommen til tre nye lande 7 Et helt nyt koncept i Kina

Læs mere

Røgfri Klasse Inspirationsmateriale til undervisningen

Røgfri Klasse Inspirationsmateriale til undervisningen Røgfri Klasse 2015 Inspirationsmateriale til undervisningen 100% Unge i Grønland der ikke ryger 80% 60% 40% 20% 2006 2010 2014 0% 11 år 12 år 13 år 14 år 15 år 16 år Ikke-rygere 2 Kilde: HBSC Greenland

Læs mere

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kapitalkædedrift Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

IKKE-RYGERE. Unge i Grønland der ikke ryger 100% 80% 60% 2006 2010 20% 40% 0% 11 år 12 år 13 år 14 år 15 år 16 år

IKKE-RYGERE. Unge i Grønland der ikke ryger 100% 80% 60% 2006 2010 20% 40% 0% 11 år 12 år 13 år 14 år 15 år 16 år IKKE-RYGERE 100% Unge i Grønland der ikke ryger 80% 60% 40% 2006 2010 20% 0% 11 år 12 år 13 år 14 år 15 år 16 år Kilde: HBSC Greenland undersøgelsen 2010 RYGERE 100% Unge i Grønland, der har prøvet at

Læs mere

Elevuddannelser i Coop/Butik

Elevuddannelser i Coop/Butik Elevuddannelser i Coop/Butik Salgselev Salgselev Praktikvejen Ledertrainee Slagterelev Brødbagerelev Delikatesseelev Salgselev At være salgselev er meget mere end at sidde ved kassen. Det handler lige

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Hvorfor vil danskerne ikke være iværksættere?

Hvorfor vil danskerne ikke være iværksættere? ANALYSE Hvorfor vil danskerne ikke være iværksættere? Resumé Selvom danskerne beundrer iværksætterne i det danske samfund, vælger overraskende få danskere livet som iværksætter. Det viser en ny befolkningsundersøgelse,

Læs mere

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder AF SEKRETARIATSCHEF NIKOLAI KLAUSEN OG ANALYSEKONSULENT JAKOB KÆSTEL MADSEN Beklædnings- og fodtøjseksport for 32,8 mia. kr.

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Salgsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Kontorelev med speciale i offentlig administration

Kontorelev med speciale i offentlig administration Kontorelev med speciale i offentlig administration Kontorelev med hjerne, hjerte og vilje Hospitalsenhed Midt Administration Indhold Hospitalsenhed Midt...3 Antal ansatte...3 Administration...3 Antal elever...4

Læs mere

Elevprogram Læs om hvordan de næste par år kommer til at forme sig, som elev i Stadium.

Elevprogram Læs om hvordan de næste par år kommer til at forme sig, som elev i Stadium. Elev i Stadium Er du vild med sport? Ser du sport? Er du imødekommende og hjælpsom? Er du glad og positiv? Kan du lide at sælge? Går du op i sports-/fritidsudstyr? Hvis du svarer ja til ovenstående, er

Læs mere

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb E-handlens nøgletal FAKTA Dansk e-handel 2018 142 mia. kr. danskernes samlede e-handel af varer og services 47 mia. kr. svarende til en tredjedel af danskernes e-handel af varer og services, bliver foretaget

Læs mere

7. Internationale tabeller

7. Internationale tabeller 7. Internationale tabeller 3 - Internationale tabeller Tabel 7. Skovareal fordelt efter træart Skovareal i alt Løvtræ Nåletræ Blandet skov 000 ha Albanien 030 607 46 78 Belgien 646 3 73 5 Bosnien-Hercegovina

Læs mere

Finans. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: Finans. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Finans. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: Finans. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Finans Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: Finans Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse inden

Læs mere

HG/EUD. De merkantile Erhvervsuddannelser. Casebaseret eksamen. Dansk. Niveau E. Indhold: Analyse af Hjemmeside. Elevstyret opgave - Portfolio

HG/EUD. De merkantile Erhvervsuddannelser. Casebaseret eksamen. Dansk. Niveau E. Indhold: Analyse af Hjemmeside. Elevstyret opgave - Portfolio HG/EUD De merkantile Erhvervsuddannelser Casebaseret eksamen Dansk Niveau E Indhold: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Opgave 6 Artikelanalyse Analyse af Hjemmeside Novelleanalyse Reklameanalyse

Læs mere

Uddannelse. Dansk Supermarkeds elevuddannelse 2. Adgangskrav 3. Skoleophold 4. Handels- og kontorelever 5. Administrationselev 6.

Uddannelse. Dansk Supermarkeds elevuddannelse 2. Adgangskrav 3. Skoleophold 4. Handels- og kontorelever 5. Administrationselev 6. Uddannelse Dansk Supermarkeds elevuddannelse 2 Adgangskrav 3 Oms 3,9b Skoleophold 4 Handels- og kontorelever 5 Administrationselev 6 Kontorelev 7 Karrieremuligheder 8 1 Dansk Supermarkeds elevuddannelse

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Arbejde I UDLANDET 10-2014

Arbejde I UDLANDET 10-2014 Arbejde I UDLANDET 10-2014 Indholdsfortegnelse: Hvor skal du socialt sikres, når du arbejder 3 2 Arbejdsløshedsforsikring ved arbejde udenfor EØS 3 Arbejdsløshedsforsikring ved arbejde indenfor EØS 4 Udstationeret

Læs mere

Procedure for indrejsende studerende

Procedure for indrejsende studerende INFORMATION OM ERASMUS TRAINEESHIP TIL VIDENSKABELIGT PERSONALE Procedure for indrejsende studerende INTRODUKTION Med et Erasmus Traineeship får den studerende mulighed for at komme i praktik hos en afdeling

Læs mere

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Indkøbsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Her kan du bruge dit studiekort

Her kan du bruge dit studiekort Her kan du bruge dit studiekort Se hvor du kan bruge dit studiekort inde i avisen Det vidste du ikke om Christina Frank! Mød Pernille Schack fra elev til Matas Indhold Eleverne i praktik... 3 Dagligdagen

Læs mere

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Handelsassistent Salg Auto Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Udlandspriser privat. Priser og zoner. Priser til udlandet, opkald fra Danmark

Udlandspriser privat. Priser og zoner. Priser til udlandet, opkald fra Danmark Udlandspriser privat Priser og zoner Telia har indført en prisstruktur, som gør det lettere at gennemskue prisen på opkald til og fra udlandet. Hver udlandsszone har en ensartet prisstruktur. Du betaler

Læs mere

PRODUKTION & SALGSSELSKABER

PRODUKTION & SALGSSELSKABER Globalt salg og service Danfoss sælger produkter med tilhørende service over hele verden i et globalt netværk med 118 salgsselskaber og 72 forhandlere og distributører. Salgsselskaberne ledes fortrinsvist

Læs mere

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International 1 Mersalg til eksisterende kunder Flemming Dufke Mercuri International En kort introduktion Ansat i Mercuri International siden 1993 Administrerende Direktør/Partner Sælger, Konsulent, Træner, Salgsleder

Læs mere

Trainee

Trainee Trainee 2017-2019 Butikkens rolle i uddannelsen: Butikken er medansvarlig for, at du består fagprøven og bliver udlært (uddannelsesplan) Butikkens uddannelsesansvarlige er øverst ansvarlig for din uddannelse

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Elever 2017 Sanistål Herning søger elever med speciale i Stål og VMT

Elever 2017 Sanistål Herning søger elever med speciale i Stål og VMT Sanistål Herning søger elever med speciale i Stål og VMT Drømmer du om at blive Danmarks bedste sælger? Som salgselev i Sanistål får du alle muligheder for at sætte dit eget aftryk på uddannelsen. Med

Læs mere

A better beginning. Revisortrainee i EY. Første skridt mod en lovende karriere inden for revision, regnskab og rådgivning. ey.

A better beginning. Revisortrainee i EY. Første skridt mod en lovende karriere inden for revision, regnskab og rådgivning. ey. A better beginning Revisortrainee i EY Første skridt mod en lovende karriere inden for revision, regnskab og rådgivning ey.com/dk/karriere Vil du til tops? Din start på din karriere Gennem EY s revisortraineeprogram

Læs mere

Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019

Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019 Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019 Gymnastikforeningen Vidar er en moden forening snart 84 år. Foreningslivet hører Danmark til, og Vidar har levet op til at være en forening for medlemmerne

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2011

Statistik om udlandspensionister 2011 N O T A T Statistik om udlandspensionister 2011 22. juni 2012 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 2 mia. kroner i 2011.

Læs mere

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top.

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top. NOTAT Statistik om udlandspensionister 2010 7. juli 2011 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 1,9 mia. kroner i 2010.

Læs mere

Analyse 19. marts 2014

Analyse 19. marts 2014 19. marts 2014 Børnepenge til personer, hvor børnene ikke opholder sig i Danmark Af Kristian Thor Jakobsen I dette notat ses nærmere på omfanget af udbetalte børnepenge til statsborgere fra andre EU/EØS-lande

Læs mere

Bliv elev i Bilka en del af Dansk Supermarked Group. Vis os viljen. Så viser vi vejen.

Bliv elev i Bilka en del af Dansk Supermarked Group. Vis os viljen. Så viser vi vejen. Bliv elev i Bilka en del af Dansk Supermarked Group Vis os viljen. Så viser vi vejen. Du ka kickstarte din karriere i Bilka Når du vælger en elevuddannelse i Bilka, er du garanteret et solidt springbræt

Læs mere

Magleby Efterskole Nyhedsbrev

Magleby Efterskole Nyhedsbrev Magleby Efterskole Nyhedsbrev Januar 2013 Godt nytår til alle forældre og elever på Magleby Efterskole! Selvom det er dejligt at holde ferie, var det nu også en god oplevelse at komme tilbage til skolen

Læs mere

MÅLGRUPPER OG KØBMANDSKAB

MÅLGRUPPER OG KØBMANDSKAB MÅLGRUPPER OG KØBMANDSKAB Målgrupper 2 B-t-B Nordic 3 Oms 3,9b JYSK CUSTOMER PROMISES 4 JYSK VALUES 5 Den gode sælger 6 1 MÅLGRUPPER JYSK er for alle JYSK definerer i sin mission sin målgruppe til at være

Læs mere

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Målgruppe: SFO alder 6-9 år Opgave/problembeskrivelse : Kevin og Christian Vores problemstilling er, at børn er for meget inden for og det er ikke sundt, fordi man skal

Læs mere

Virksomheder med e-handel og eksport tjener mest

Virksomheder med e-handel og eksport tjener mest Joachim N. Strikert, konsulent og Thomas M. Klintefelt, chefkosulent jons@di.dk, 3377 4844 - thok@di.dk, 3377 3367 JUNI 217 Virksomheder med e- og eksport tjener mest En ny analyse fra DI Handel viser,

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Erhvervsrettet. 10. klasse

Erhvervsrettet. 10. klasse Erhvervsrettet 10. klasse Bliv klar Du har mange muligheder, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. På EUD10 får du en smagsprøve på virkeligheden, og du bliver klogere på dine uddannelsesmuligheder.

Læs mere

Gæstemåling, dansk (engelsk)

Gæstemåling, dansk (engelsk) Danhostel gæsteevaluering. Kopi af online-spørgeskema. Maj 2011 Tak for dit besøg på Danhostel. I forbindelse dit ophold på Danhostel vil vi bede dig om at hjælpe os at give dig og andre gæster en endnu

Læs mere

INTERNATIONALE BØRNEBORTFØRELSER

INTERNATIONALE BØRNEBORTFØRELSER INTERNATIONALE BØRNEBORTFØRELSER OM HAAGERKONVENTIONEN - REGLER OG PROCEDURER NÅR ET BARN BLIVER BRAGT UD AF DANMARK AF DEN ENE FORÆLDER UDEN DEN ANDEN FORÆLDERS SAMTYKKE Denne folder I denne folder kan

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Dansk EU-rekord: i job på et kvartal

Dansk EU-rekord: i job på et kvartal Dansk EU-rekord: 66. i job på et kvartal På trods af jobfest på det danske arbejdsmarked de sidste to år, er arbejdsløsheden faldet relativt behersket. Det skyldes, at arbejdsstyrken samtidig vokser kraftigt

Læs mere

PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden

PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden PR. 1. JANUAR 2014 Alle priser er i DKK. Prisen beregnes ud fra den vægt, der er højest af fysisk vægt og volumenvægt (faktureret vægt). Sådan

Læs mere

PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater

PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater Dette notat indeholder en oversigt over hovedresultaterne fra PISA Problemløsning 2012. Notatet består af følgende afsnit: Fire

Læs mere

Internationale sponseringspolitikker. 1. april 2015 Amway

Internationale sponseringspolitikker. 1. april 2015 Amway Internationale sponseringspolitikker 1. april 2015 Amway Internationale sponseringspolitikker Denne politik er gældende for alle europæiske markeder (Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig,

Læs mere

KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE?

KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE? KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE? ANSØGNINGSFRIST: 22. marts 2015 ANSÆTTELSESSAMTALER: 8. april 2015 KLIK PÅ OVENSTÅENDE LOLLAND KOMMUNE LOGO FOR AT SE JOBOPSLAG VI GLÆDER

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Egå Produktionshøjskole. Temadag om optagelsesprøve og almenundervisning 18. juni 2015

Egå Produktionshøjskole. Temadag om optagelsesprøve og almenundervisning 18. juni 2015 Egå Produktionshøjskole Temadag om optagelsesprøve og almenundervisning 18. juni 2015 Værksteder og undervisning Træ og Byg Mekanik og Biler Mad og Service Medie og IT MultiYOU Undervisning 11 elever 11

Læs mere

Vi glæder os til at se dig!

Vi glæder os til at se dig! Vi glæder os til at se dig! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER IUC - 10. KLASSE Kongevejen 61, 7430 Ikast ikast.ungdomscenter@skolekom.dk Tlf. 9960 4630 www.iuc.dk DE 6 FYRTÅRNE Fællesskab Vi er meget optaget

Læs mere

Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa i 2. kvartal 2015

Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa i 2. kvartal 2015 Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa i 2. kvartal 2015 Juli 2015 M&A-markedet i Danmark Historisk højt 1. halvår for salg af danske virksomheder Salg af danske virksomheder: Salget af danske

Læs mere

BYRÅDET ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER I ODSHERRED KOMMUNE

BYRÅDET ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER I ODSHERRED KOMMUNE BYRÅDET ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER I ODSHERRED KOMMUNE 1 INDHOLD 1.0 Formål og målsætning med elevpolitikken 3 2.0 Markedsføring, rekruttering og ansættelsesprocedure 3 3.1 Elevprofil

Læs mere

Overnatningstal for Fyn Januar til juni 2014

Overnatningstal for Fyn Januar til juni 2014 Overnatningstal for Fyn Januar til juni 214 Generelt har Fyn haft en fin fremgang på 4% i antallet af overnatninger de første 6 måneder. Væksten fordeler sig således: Hoteller 6% Feriecenter Udvikling

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK var det 7. rigeste land i verden for 40 år siden. I dag

Læs mere

Medlemsnyt Januar 2017

Medlemsnyt Januar 2017 Medlemsnyt Januar 2017 Åbningstider i sekretariatet : Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 8.00 15.00 Mandag, fredag, lørdag og søndag LUKKET Følg med på hjemmesiden og facebook Åbningstider i shoppen : Onsdag,

Læs mere

Analyse 26. marts 2014

Analyse 26. marts 2014 26. marts 2014 Indvandrere fra østeuropæiske EUlande går mindst til læge Af Kristian Thor Jakobsen Som følge af EU udvidelsen har Danmark oplevet en markant stigning i indvandringen af personer fra de

Læs mere

Har du. talent... ...mellem ørerne? Sanistål søger 14 ELEVER. sanistaal.com

Har du. talent... ...mellem ørerne? Sanistål søger 14 ELEVER. sanistaal.com Sanistål søger 14 ELEVER Så er det måske dig, vi søger til en af vores 14 elevpladser, som vi ønsker at få besat med talenter, der viser initiativ og er klar på udfordringer. Vi søger 14 talentfulde elever

Læs mere

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015.

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015. NOTAT 3. juni 2016 Statistik om udlandspensionister 2015 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015. International Pension, Udbetaling Danmark,

Læs mere

Der går ikke mange sekunder i IT-virksomheden

Der går ikke mange sekunder i IT-virksomheden Tekst: Fie Rasmussen Foto: Lasse Hyldager HER STEMPLER VI IT-virksomheden Daxiomatic har ingen fast arbejdstid eller chef til at holde øje. Samtidig ligger de øverst på listen over gode arbejdspladser.

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Notat. Udviklingen i de kreative brancher i Danmark

Notat. Udviklingen i de kreative brancher i Danmark Notat Udviklingen i de kreative brancher i Danmark Den overordnede udvikling i de kreative erhverv siden 2003 De kreative erhverv er en bred betegnelse, der dækker over meget forskelligartede brancher;

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Anne Mai om politilinjen:

Anne Mai om politilinjen: Anne Mai om politilinjen: Jeg har været rigtigt glad for mine tre perioder på politilinjen. Jeg har hele tiden gået målrettet efter at blive optaget på politiskolen og har fået de bedst tænkelige forudsætninger

Læs mere

Mindjuice Speakeruddannelse

Mindjuice Speakeruddannelse Mindjuice Speakeruddannelse Vi har længe haft en drøm om at skabe en helt særlig uddannelse i gennemslagskraft. Efter mange års erfaringer med og viden om det menneskelige potentiale er det nu endelig

Læs mere

VIL DU VÆRE ØKONOMIELEV VED STATEN?

VIL DU VÆRE ØKONOMIELEV VED STATEN? VIL DU VÆRE ØKONOMIELEV VED STATEN? Jeg kan kun anbefale Statens Administration som praktikplads. Du kommer på rotation i forskellige teams og lærer både at arbejde med løn og regnskab, så du kommer til

Læs mere

Lønindkomst for udenlandsk arbejdskraft

Lønindkomst for udenlandsk arbejdskraft Lønindkomst for udenlandsk arbejdskraft Der er stor forskel i lønindkomsterne mellem udenlandske arbejdere fra vestlige og østlige lande. Ser man på medianindkomsterne, så modtager midlertidige arbejdere

Læs mere

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Revision Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

PISA 2015 Danske unge i en international sammenligning. Gå-hjem-møde

PISA 2015 Danske unge i en international sammenligning. Gå-hjem-møde PISA 2015 Danske unge i en international sammenligning Gå-hjem-møde Oversigt over resultaterne i PISA 2015 Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA

Læs mere

Guiding Innovation Forward - Bliv en del af holdet hos Arrow ECS

Guiding Innovation Forward - Bliv en del af holdet hos Arrow ECS Guiding Innovation Forward - Bliv en del af holdet hos Arrow ECS 2 Arrow ECS Stedet hvor udfordringer bliver til muligheder Som medarbejder hos Arrow ECS bliver du en del af et innovativt arbejdsmiljø,

Læs mere

Vis os viljen. Så viser vi vejen.

Vis os viljen. Så viser vi vejen. Bliv elev i Bilka en del af Salling Group Certificeret 2018 Danmark Vis os viljen. Så viser vi vejen. Du ka kickstarte din karriere i Bilka Når du vælger en elevuddannelse i Bilka, er du garanteret et

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Fra felt til værktøjer. kort fortalt

Fra felt til værktøjer. kort fortalt Indsigter i frivilligledelse Fra felt til værktøjer kort fortalt // Samarbejde om nye indsigter i frivilligledelse Hvordan leder man frivillige? Og hvordan kan man styrke motivationen af frivillige, så

Læs mere

INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV?

INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV? INDFLYDELSE Side1 1 LÆSETID: 6 MINUTTER INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV? Dit liv følger lige nu nogle spor, du ikke selv har lagt. Du tror, at det er dig der bestemmer, hvordan dit liv skal udvikle

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa i Q1 2016

Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa i Q1 2016 Køb og salg af virksomheder i Danmark og Europa i Q1 2016 April 2016 M&A-markedet i Danmark Salget af danske virksomheder fortsætter de gode takter efter rekordhøjt 2015 Salg af danske virksomheder: Salget

Læs mere

Gældende for udenlandske biler. Vinter M+S dæk

Gældende for udenlandske biler. Vinter M+S dæk Vinterudstyr til biler i Europa Belgien Land 1. november - 31. marts for pigdæk 1. oktober - 30. april for vinterdæk 90 km/t M-veje 60 km/t andre veje 50 i bebyggede områder på is ; anbefales ved is og

Læs mere

Online spørgeskema fra dec Feedback fra forældre i 10. kl

Online spørgeskema fra dec Feedback fra forældre i 10. kl Online spørgeskema fra dec. 2018 Feedback fra forældre i 10. kl. 2018-2019 Spørgsmål 1: I hvor høj grad har du oplevet en positiv udvikling i dit barns skolegang siden starten af dette skoleår? Hvilke

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik juni 2006 Turismen i Århus Kommune og Århus Amt, 2005 Ultimo juli 2005 var der i Århus Amt 47 hoteller o.l. med mindst 40 faste gæstesenge. Sengekapaciteten

Læs mere

Offentligt underskud de næste mange årtier

Offentligt underskud de næste mange årtier Organisation for erhvervslivet Maj 21 Offentligt underskud de næste mange årtier AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK Dansk økonomi står netop nu over for store udfordringer med at komme

Læs mere

Oversigt over resultaterne i PISA Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA

Oversigt over resultaterne i PISA Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA Oversigt over resultaterne i PISA 2015 Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA Formålet med PISA Måle, om unge har kompetencer, der kan bruges

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER

ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER Byrådet ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER 1 INDHOLD 1.0 FORMÅL OG MÅLSÆTNING MED ELEVPOLITIKKEN 3 2.0 MARKEDSFØRING, REKRUTTERING OG ANSÆTTELSESPROCEDURE 4 3.0 ELEVPROFIL OG UDVÆLGELSESKRITERIER

Læs mere

Der ligger med garanti en af vores butikker tæt på dig.

Der ligger med garanti en af vores butikker tæt på dig. butikker i Danmark...hvor kopper, køkkenknive og kaffemaskiner styrer og hvor tepotter, termokander og tallerkener flyver over disken. Den verden kan du blive en del af! Vi har branchens bedste, sjoveste

Læs mere

Girls Day in Science. Evalueringsrapport

Girls Day in Science. Evalueringsrapport Girls Day in Science Evalueringsrapport 2017 Baggrund Girls Day in Science 2017 blev afholdt den 30. august på 30 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Derudover blev

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

MISSION, VISION OG FORRETNINGSIDÉ

MISSION, VISION OG FORRETNINGSIDÉ MISSION, VISION OG FORRETNINGSIDÉ Mission 2 Vision 3 Oms 3,9b Strategiudvikling 4 JYSK VALUES 5 JYSK LEADERSHIP 6 1 MISSION JYSK ønsker at gøre tingene på sin egen måde. Derfor har JYSK skabt et fundament

Læs mere

Flere venner - mere tid alene

Flere venner - mere tid alene Foreningsledelse > Artikler > Flere venner - mere tid alene Flere venner - mere tid alene Venner, skole, idræt og fritidsjob er blot nogle af de brikker, der skal pusles sammen for at passe ind i unges

Læs mere