Pizza & bagesten OS Stone. Opskrifter & brugsanvisning. Vores leverandør har godkendelse fra:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pizza & bagesten OS Stone. Opskrifter & brugsanvisning. Vores leverandør har godkendelse fra:"

Transkript

1 Pizza & bagesten OS Stone Opskrifter & brugsanvisning Vores leverandør har godkendelse fra:

2 Info om Out-Standing s pizza- og bagesten: OS Stone er et unikt redskab til bagning på grill. Stenens egenskaber gør, at den kan bruges til alt indenfor bagning og andet på grillen. Varmen cirkulerer i OS Stone, så temperaturen på stenen, er den samme som i grillen. OS Stones egenskaber gør, at der kan bages flere ting efter hinanden på samme sten. OS Stone gør også, at den er yderst velegnet til at bruge når der anvendes bageplader, ildfaste fade, gryder, pander og former i alle afskygninger. OS Stone har yderligere den fordel, at den skal opvarmes sammen med grillen, hvilket bevirker et meget reduceret varmetab i grillen ved indsættelse af brød eller andet. Modellerne gør også, at den er meget nem at håndtere. Skal grillen anvendes til andet efter afbagning af brød, gør dens egenskaber, at den ikke brænder igennem en grillhandske, når den skal flyttes. Til OS Stone kan der købes en firkantet aluplade, alupladen har samme mål som stenen. Bagepladen er fremstillet i aluminium og er af en meget fin kvalitet og naturligvis godkendt til at bruge i forbindelse med fremstilling af fødevarer. Alupladen gør, at alting bliver lettere vedr. transport til og fra grillen, alupladen kan samtidig bruges til at serverer maden på, eks. kan man bruge et pizzahjul direkte på alupladen, når pizzaen skal deles. Brug dog ikke en skarp kniv. Alupladen er yderst velegnet til at bruge i forbindelse med afbagning af brød i alle slags former eks. metal, aluminium og silikone mm. Uanset hvilken form der anvendes kan den stilles på pladen og derefter direkte på den gennemvarme OS Stone. Da OS Stone er dansk produceret og uden tilsætningsstoffer, afgiver den ikke nogen form for skadelige stoffer. OS Stone er den eneste bagesten på markedet, der er testet ved Dansk Teknologisk Institut.

3 Brug af OS Stone i grillen For at udnytte OS Stone optimal er det en god ide, at både grill og stenen er godt gennemvarm inden der bages eller grilles på den. I kulgrillen lægges stenen på risten lige efter, at de antændte briketter er hældt i grillen, læg låget på, sørg for at begge spjæld er helt åben. Lad derefter grillen komme godt op i temperatur. Briketterne eller kullene må meget gerne ligge direkte under stenen. I gasgrillen opvarmes OS Stone blot til den ønskede temperatur sammen med grillen, hvorefter den er klar. Behandling af OS Stone OS Stone kan tages i brug, straks du har modtaget den. Stenen tåler ikke direkte vand, stød og skal opbevares inde, når den ikke bruges. Da OS Stone er fremstillet af et porøst materiale, anbefales det, at beskytte stenens overflade mod fugt ved at anvende et stykke bagepapir eller en bageplade når den bruges. Dog er den yderst anvendelig til afbagning af pizza - direkte på stenen. Kommer der evt. ost eller andet på som er brændt fast på stenen kan det fjernes med et stykke fint sandpapir. (korn 240) Brug aldrig skarpe genstande til rengøringen. Bruges stenen til flæskestege eller andet hvor fedt smelter, er det en god ide, at have et stykke bagepapir på der dækker hele stenen eller pak evt. stenen ind i stanniol, en silikonemåtte der er klippet til så den passer på stenen, er også yderst anvendelig og kan bruges et utal af gange. På (grill-biografen) er der masser af gode opskrifter, inspiration og 13 videofilm om bagning på grill. NB. Mht. bagning på grill eller grilning i det hele taget, er det ret vigtig, at vi ikke åbner låget mere end højest nødvendig.

4 Pizzadej (til samme dag, denne opskrift giver ca. 7 stk. dej) 1000 g. hvedemel, mel med et højt proteinindhold. 30 g. gær 20 g. groft salt 20 g. rørsukker 4 spsk. olivenolie 6 dl. vand Fremgangsmåde: Rør gær ud i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt ca. 90% af melet, straks melet er optaget i dejen, tilsættes resten. Juster dejen evt. med mere mel, så dejen har en behagelig konsistens, dejen skal føles dejlig at arbejde med, den må ikke føles klistret. Ælt dejen godt til den er glat, smidig og føles elastisk. (foretag en dejprøve) Lad dejen hæve i ca. ½ time, tildækket med et stykke plastik og/eller et viskestykke. Del derefter dejen i 6-7 ca. lige store stykker. Form dejstykkerne runde og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min. Dejen er derefter klar til at blive forarbejdet til pizzaer. Rul, tryk eller træk dejen ud i den ønskede størrelse ca. Ø 28 cm. Føles dejen lidt stram under forarbejdningen, er det altid en god ide, at lade dejen hvile, tildækket i 4-5 min. begynd evt. på pizza nr. 2 og 3. Hvis pizzaen bages på alupladen, smøres den evt. ganske let med et tyndt lag margarine, skal pizzaen skovles op på pizzaspaden, så husk, at drysse lidt mel på bordet, inden der kommes fyld på, da det letter friktionen væsentlig. Bages ved grader i ca. 3-5 min.

5 I en ovn kan vi hele tiden følge slagets gang pga. ruden, det kan vi ikke i en grill, det vi i den forbindelse skal tænke på er, at det er overvarmen der bliver lukket ud, når vi åbner låget og det kan godt have en lidt uheldig indflydelse på kuløren i toppen af brødet og som igen kan bevirke, at vi øger bagetiden mere en nødvendig pga. manglende kulør. Derfor er det altid en god ide, at skrive bagetid og temperaturen ned på et stykke papir, så vi har det til næste gang. Bløddejsopskrift (Opskrift giver ca g. dej) 2 ½ dl. vand eller mælk evt. halv af hver. 1 æg 50 g. gær 45 g. sukker 5 g. salt 100 g. smør eller margarine (stuetemperatur) Ca. 650 g. hvedemel, da mel kan svinge en del i vandoptagelse kan det forekomme, at der skal tilsættes mere end opskriften anviser. Dejen skal være behagelig at arbejde med, så den må ikke være klisteret. Fremgangsmåde: Uanset hvad vi laver i køkkenet eller ved grillen er det altid en god ide, at alle ingredienser er vejet af inden vi begynder at ælte dejen. Kom mælk/vand, æg og gær i en køkkenskål eller en køkkenmaskine og opløs gæren. Tilsæt sukker, salt og smør/margarine. Tilsæt melet, hold dog lidt tilbage, til at justerer konsistensen med. Æltes dejen i en køkkenskål, tages dejen op når den er sammenhængende og æltes videre på køkkenbordet.

6 Æltes dejen i hånden er det en god ide, at krydsælte med begge hænder (skiftevis med højre og venstre hånd) - tryk med højre hånds håndrod ned i dejen samtidig med, at dejen presses væk fra kroppen, dejen vil under denne fremgangsmåde rulle - således, at der kommer spænd i dejen. Samme fremgangsmåde bruges med venstre hånd. Når dejen føles spændstig, glat og ens i struktur er dejen æltet tilstrækkelig. Læg dejen, tildækket med et stykke plastik i lidt mel på køkkenbordet. Da der er ret go' gang i bløddejen pga. gær og sukkermængden er 15 min. tilstrækkelig i hviletid. Dejen kan nu forarbejdes til det man ønsker at lave, hvorefter den stilles, tildækket til hævning i ca. 1 time. Bløddejen bages af ved grader Burgerboller 90 g. pr. stk. Krydderboller 85 g. pr. stk. Alm. Boller 65 g. pr. stk. Pølsebrød 60 g. pr. stk. Dej til en klippet bløddejsstang 150 g. pr. stk. Rosinbrød 350 g. (i en leverpostejsform)

7 Vandbakkelser med ost 2 ½ dl. vand 100 g. smør 1 spsk. sukker (kan undlades - når der kommes ost i) 150 g. mel 4 æg 200 g. revet ost Fremgangsmåde: Vand, sukker og smør varmes så det lige koger, når det koger kommes melet i og der røres godt i gryden, når dejen slipper gryde og grydeske, tages gryden af varmen. Æggene blandes derefter i, et ad gangen, der må gerne bruges håndmikser med piskeris. Når det sidste æg er blandet i og massen er kørt godt sammen, kommes osten i og blandes med massen. Bages ved 210 grader i 20 min.

8 Med venlig hilsen Out-Standing ApS Birkemosevej 51 DK-6000 Kolding Tlf: info@out-standing.dk Er der spørgsmål til ovenstående info eller ønsker du flere opskrifter, er du meget velkommen til at rette henvendelse, eller besøge vores hjemmeside.

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk Eriks Mad og Musik. oktober 00 Brød, boller og bagværk Surdej 0 g gær dl lunkent vand g rugmel eller andet groft mel Rør gæren ud i vandet. Rør / af melet i til en godt klistret dej. Dæk skålen med folie

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd BRØD OG BOLLER

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd BRØD OG BOLLER BRØD OG BOLLER Myslibrød (forsat) Dag 2: Kom dag 1 dejen i en stor skål, og tilsæt vand, honning, revet æble, hakkede hasselnødder, speltflager, havregryn og rosiner, rør det godt sammen, tilsæt hvedemel

Læs mere

Brød med SPC Flakes Ca g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød

Brød med SPC Flakes Ca g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød Brød med SPC Flakes Ca. 3.75 g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød 150 g. SPC Flakes 7 dl. vand 50 g. gær 2 tsk. salt 1 ½ spsk. sukker 1 ½ spsk. olie 2 dl. yoghurt naturel (eller andet surmælksprodukt)

Læs mere

Minipizza (6 stk) Tid: 1 time (inkl. hævetid) Det skal du bruge:

Minipizza (6 stk) Tid: 1 time (inkl. hævetid) Det skal du bruge: Noget med brød Minipizza (6 stk) Tid: 1 time (inkl. hævetid) 4 dl mini- eller skummetmælk 50 gram gær 200gram hvedemel/durummel 450gram fuldkornshvedemel 2 tsk. salt 2 spsk. olivenolie Fyld: 6 spsk. tomatsovs

Læs mere

Kanelsnegle og kardemommesnurrer

Kanelsnegle og kardemommesnurrer Kanelsnegle og kardemommesnurrer Side 1 af 8 Kanelsnegle Antal: ca. 20 kanelsnegle Det skal du bruge dej: 50 g gær 2 dl mælk 2 æg 70 g blødt smør eller margarine 1 dl sukker 1/2 spsk. kanel 1/2 spsk. Kardemomme

Læs mere

Når vejret er gråt og vinden er kold, er der intet bedre end en kop kakao eller te sammen med en omgang nybagte boller.

Når vejret er gråt og vinden er kold, er der intet bedre end en kop kakao eller te sammen med en omgang nybagte boller. Gulerodsboller Når vejret er gråt og vinden er kold, er der intet bedre end en kop kakao eller te sammen med en omgang nybagte boller. Denne gang er det gulerodsboller efter fars opskrift, som han selv

Læs mere

Produktinformation og opskrifter. Varenummer:

Produktinformation og opskrifter. Varenummer: Muffinplade da Produktinformation og opskrifter Varenummer: 370 632 Kære kunde! Muffinpladen af silikone er ekstremt fleksibel og har gode slip-let-egen - skaber. Derfor er de færdige muffins meget lette

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Variation: nogle af mandlerne kan erstattes med nødder, og de forskellige frø kan varieres efter smag og behag.

Variation: nogle af mandlerne kan erstattes med nødder, og de forskellige frø kan varieres efter smag og behag. Det daglige brød Hjernekernebrødet kloge-åge En sandkageform (cirka10x25 cm) smøres med et godt lag 200 g mandler (med hinde) og 100 g solsikkefrø blendes sammen og hældes i en stor skål. 100 g hørfrø

Læs mere

Klassiske lagkagebunde

Klassiske lagkagebunde Klassiske lagkagebunde 3 store eller 4 små 6 æg 200 gram rørsukker + 2 spsk 145 gram fint hvedemel 2 spsk vanilje sukker Tænd ovnen på varmeluft 175 grader Pisk de hele æg og sukkeret stift og luftigt.

Læs mere

Opgave 1: Lav 100% din havregrød

Opgave 1: Lav 100% din havregrød Opgave 1: Lav 100% din havregrød Du skal nu prøve at lave 100% din havregrød. Skal der rosiner, vaniljesukker, kardemomme eller måske æbletern i din havregrød? Vælg de krydderier, tørrede eller friske

Læs mere

Hvordan passer du din surdej?

Hvordan passer du din surdej? Hvordan passer du din surdej? En surdej kan overleve i flere år, hvis du bare giver den lidt førstehjælp i ny og næ. Derfor er det en god idé at blive gode venner med den, det kunne jo ende med et langt

Læs mere

Indbagt marsbar. 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling

Indbagt marsbar. 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling Indbagt marsbar 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling Tø butterdejsstykkerne op og rul dem forsigtigt lidt tyndere på et melstrøget bord et ad gangen. Pak hver enkelt Mars bar ind i

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Glædelig jul. Rødkål. Julefrikadeller med Allehånde. Artikel i Beboer-Info December 2005

Glædelig jul. Rødkål. Julefrikadeller med Allehånde. Artikel i Beboer-Info December 2005 Glædelig jul Rødkål 1 kg Rødkål 2 Æbler 25 g Margarine ½-1 dl Eddike 25 g Sukker 2 tsk. Salt 1 dl Sød ribssaft Artikel i Beboer-Info December 2005 Kålen snittes fint, blandes med revet æble og lægges i

Læs mere

Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød.

Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød. KlimaKøkken Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød. Du kan finde flere opskrifter på klimavenlig mad på nettet.

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet ( ), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd SØDT

BREAD AND BREAKFAST projektet ( ), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd SØDT SØDT Energibar (fortsat) Dej Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, havregryn, rugmel, hvedemel, perlerug, salt, olie, hasselnødder og solsikkekerner og rør det godt sammen. Tilsæt rosinblandingen

Læs mere

Madlavning 21-02-2013

Madlavning 21-02-2013 Madlavning 21-02-2013 Karin Lis Albæk www.kalitesser.dk Tilbehør: rugbrød, smør, snaps Tomatsild med urte creme fraiche, løgringe. 800 g sildefileter, marinerede Marinade: 1 dl olie 1 dl sildelage 4 dl

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

OPSKRIFTSHÆFTE JULENS SMÅKAGER

OPSKRIFTSHÆFTE JULENS SMÅKAGER OPSKRIFTSHÆFTE JULENS SMÅKAGER Julens søde sprøde sager Julen er over os og noget af det vi elsker mest ved denne højtid er duften af hjemmebag og de hyggelige stunder i køkkenet. Der er mange traditioner

Læs mere

OPSKRIFTER til. En skoledag om ENERGI Ørstedsvej Hjørring. Telefon: Fax:

OPSKRIFTER til. En skoledag om ENERGI Ørstedsvej Hjørring. Telefon: Fax: OPSKRIFTER til 2012-2013 Ørstedsvej 2-9800 Hjørring Telefon: 99 24 56 56 Fax: 98 90 16 93 www.nordenergi.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Forside 1 Indholdsfortegnelse 2 Kogning af æg 3 Kogning af pasta 4 Stegning

Læs mere

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Jule menu 2013 Stegte sild i eddikelage 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Lage: 4 dl. Eddike 1 dl. Vand 150 gram Sukker 4 laurbærblade 12 Peberkorn, sorte * 1 Løg Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe

Læs mere

Gastronomisk aften. Aarhus 8. marts 2019

Gastronomisk aften. Aarhus 8. marts 2019 Gastronomisk aften Aarhus 8. marts 2019 Tortelli alla lastra Til dejen til ca. 12 personer 500 g mel Passende mængde vand - konsistens som en pizzadej Salt Æltes godt sammen til homogen dej, som man kan

Læs mere

Fritatta med kartofler og bønner samt tomatsalat (4 personer)

Fritatta med kartofler og bønner samt tomatsalat (4 personer) Fritatta med kartofler og bønner samt tomatsalat (4 personer) 50 minutter Gryde Sigte Kartoffelskræller spatel Grydelåg Husk at vaske 200 g grønne bønner 1 tsk salt 250 kartofler 2 løg, ca. 150 g 4 tsk

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

Her får du seks opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson om vinteren. Der er både retter med og uden kød.

Her får du seks opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson om vinteren. Der er både retter med og uden kød. KlimaKøkken Her får du seks opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson om vinteren. Der er både retter med og uden kød. Du kan finde flere opskrifter på klimavenlig mad på nettet. Her

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard FOF Kursus 5. & 6. december 2010 DET SKAL VI LAVE... Knækbrød Avotella Hjemmelavet smør Koldhævet foccacia Citronbrød Rugbrødslagkage KNÆKBRØD

Læs mere

Bananer med chokolade

Bananer med chokolade Bananer med chokolade Bananer med chokolade (20 stk.) INGREDIENSER 10 bananer (½ banan pr. barn) 1 pakke mørk pålægschokolade FREMGANGSMÅDE Bananerne halveres og flækkes forsigtigt på langs. De skal kunne

Læs mere

Brød og kager uden gluten, korn og mælk

Brød og kager uden gluten, korn og mælk Brød og kager uden gluten, korn og mælk Dette opskriftshæfte er blevet til på baggrund af det efterhånden store antal danskere, som udviser allergiske reaktioner fysisk som psykisk efter indtagelse af

Læs mere

Du kan få forskellige typer af æg. Du kan få: Hønsene lever på forskellige måder. Se skemaet. Hvilken type høne har mest plads? høns. høns. høns.

Du kan få forskellige typer af æg. Du kan få: Hønsene lever på forskellige måder. Se skemaet. Hvilken type høne har mest plads? høns. høns. høns. Opgave 3: Undersøg, hvordan de forskellige typer af høns lever Du skal nu undersøge, hvordan de forskellige typer af høns lever. Der er nemlig forskel på, hvad hønsene får at spise, om de kan komme ud,

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

Krydderkage med valnødder og appelsin

Krydderkage med valnødder og appelsin Krydderkage med valnødder og appelsin 200 gram smør 4 æggeblommer 4 æggehvider 2 dl sukker 2 dl manitoba hvedemel (fint proteinholdigt hvede) 1 stor gulerod 2 håndfulde valnødder 1 appelsin Krydderbladning:

Læs mere

FISK I TIMEN Gl. LINDHOLM SKOLE 6. ÅRGANG. Fisk i efteråret

FISK I TIMEN Gl. LINDHOLM SKOLE 6. ÅRGANG. Fisk i efteråret FISK I TIMEN 2013 Gl. LINDHOLM SKOLE 6. ÅRGANG Fisk i efteråret FISK I TIMEN 2013 Røde fiskedeller 300 g fisk (fx laks, kulmule eller mørksej) 1 æg ½ rødbede 1 lille løg Citronskal samt saften af en halv

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Efterårets hyggestunder Oktober 2014 Efteråret er over os. Derfor har vi, her på Pharmakon, valgt at fokusere på, lidt til den søde tand og lidt der varmer i de mørke

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Franskbrød. Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Margarine 100 g Hvedemel 1900 g. Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød.

Franskbrød. Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Margarine 100 g Hvedemel 1900 g. Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød. Franskbrød Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Sukker 30 g Salt 30 g Gær 75 g Margarine 100 g Hvedemel 1900 g Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød. Alle ingredienser kommes i en kedel/skål

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme INDHOLDSFORTEGNELSE Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme Indsæt egne opskrifter FOKUSORD BLENDE RISTE CITRONSAFT Smoothie med frugt,

Læs mere

Bålmadsworkshop.

Bålmadsworkshop. Bålmadsworkshop Ved PH outdoor Så er vi klar til 2. udgave af vores adventurerace. Vi har ændret alle O-løbene, tænkt nye tanker, men fastholdt hyggen og det udfordrende element. Løbet er den 27 November

Læs mere

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College Løgkompot til fisk 3 stk. Kepaløg. 2 stk. Stjerne anis. ½ spsk. Karry. 25 gram. Cashewnødder. ½ dl. Hvid balsamico. 1 stor spsk. Honning. Salt og peber. Rapsolie. Pil og rens løgene. Skær fra top til bund

Læs mere

Bagesukker gør bagningen lettere!

Bagesukker gør bagningen lettere! Bagesukker gør bagningen lettere! 6 lækre bageopskrifter! NYHED! Marengs ca. 40 stk. 3 æggehvider 2 dl Dansukker Bagesukker 3 dråber citronsaft Rød frugtfarve 1. Pisk æggehvider, citronsaft, frugtfarve*

Læs mere

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006 Glædelig jul Af Jan Ekstrøm Artikel i Beboer-Info December 2006 Snakkesnegle Dej 2 dl mælk 50 g gær 1 dl smør- & rapsolie 2 æg 1 2 tsk stødt kardemomme 2 spsk sukker 1 2 tsk groft salt 550 g hvedemel Fyld

Læs mere

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Eriks Mad og Musik.september 00 Tema: Brunch Varm Chokolade l sødmælk - spsk kakao 00 g mørk chokolade på 0-70% spsk sukker Piskefløde Hæld mælken i en tykbundet gryde og læg forsigtigt et par teskefulde

Læs mere

Aflang bageform med glasbund

Aflang bageform med glasbund Aflang bageform med glasbund da Produktinformation Kære kunde! Bageformens kant af silikone er meget fleksibel, og den kan nemt løsnes fra bagværket efter bagning. Glasbunden er tætsluttende i kombination

Læs mere

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth, Wichmann+Bendtsen photography, Anita Lindberg og Jette Ladegaard

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth, Wichmann+Bendtsen photography, Anita Lindberg og Jette Ladegaard I en travl julemåned er det skønt at tage en langsom morgen med brunch, hvor du kan kræse lidt ekstra for dine nærmeste. Flere af retterne kan laves i forvejen, så du har god tid til morgenhygge. Af Camilla

Læs mere

Sund mad i børnehaver børnehaver i bevægelse Madpakkebog

Sund mad i børnehaver børnehaver i bevægelse Madpakkebog Sund mad i børnehaver børnehaver i bevægelse Madpakkebog Velkommen til Sund mad i børnehaver børnehaver i bevægelses Madpakkebog Madpakkebogen er blevet til i forbindelse med opbygningen af konceptet Sund

Læs mere

BRØD KLASSIKERE. AMA-tips.dk. Læs om. på bagsiden. - så er der mere ros til kokken

BRØD KLASSIKERE. AMA-tips.dk. Læs om. på bagsiden. - så er der mere ros til kokken BRØD KLASSIKERE Læs om AMA-tips.dk på bagsiden - så er der mere ros til kokken BAG KLASSISK BRØD MED ET TVIST Danskerne er glade for at svinge gryderne derhjemme, men ikke alle føler sig rustede til at

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd www.anemetteolesen.dk BRØD OG BOLLER

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd www.anemetteolesen.dk BRØD OG BOLLER BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd BRØD OG BOLLER BREAD Bread AND and Breakfast BREAKFAST projekt projektet med støtte (2011-2014), fra forskningsrådet

Læs mere

Æblerøræg. Æbleskiver. Æbleflæsk/ æble løg. Æblekarry

Æblerøræg. Æbleskiver. Æbleflæsk/ æble løg. Æblekarry Brug udelukkende økologiske ingredienser. Det gør vi. Æblerne skal ikke skrælles til nogen af opskrifterne. Jeg skræller normalt ikke grønsager, men vasker dem kun og skærer dårlige steder væk. De gode

Læs mere

Brændenældesuppe. Del 1: Indsamling af brændenælder, skvalderkål og vejbred. Del 2: Forberedelse af øvrige ingredienser

Brændenældesuppe. Del 1: Indsamling af brændenælder, skvalderkål og vejbred. Del 2: Forberedelse af øvrige ingredienser Brændenældesuppe Del 1: Indsamling af brændenælder, skvalderkål og vejbred De små blade i toppen af brændenælderne samles ind (se billeder af planten). Tag en frostpose på hånden, når bladene plukkes.

Læs mere

1. Det hakkede kød blandes med mel, krydderier, æg og lidt væske og røres godt.

1. Det hakkede kød blandes med mel, krydderier, æg og lidt væske og røres godt. Opskrifter Frikadeller 500 g hakket flæskesmåkød 1 dl mel ca. 2 tsk. salt ca. 1 tsk. peber 2 spsk. hakket løg 1 æg 2 dl mælk margarine til stegning 1. Det hakkede kød blandes med mel, krydderier, æg og

Læs mere

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens Boller i karry 600 g hakket kalv- og skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk. karry 3 spsk. mel 4 dl bouillon

Læs mere

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle!

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! 150 g smør* 150 g sukker 2 dråber vaniljeekstrakt 2 æg** 150 g glutenfrit selvhævende hvidt mel fra Doves Farm (Self-raising White

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

ET PRODUKT FRA HAVNEMØLLERNE OPSKRIFTER MED PERSONLIGHED

ET PRODUKT FRA HAVNEMØLLERNE OPSKRIFTER MED PERSONLIGHED ET PRODUKT FRA HAVNEMØLLERNE MED OPSKRIFTER PERSONLIGHED ØKOLOGISK HJEMMEBAG MED PERSONLIGHED TIL HELE KOSTDØGNET Med Øko MultiBag-basen har du uendelige muligheder og kan bage lige det brød, der passer

Læs mere

12 Mad til kræsne ganer

12 Mad til kræsne ganer 12 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 12 indeholder opskrifter på 8 af vores populære desserter Blommeclafoutis 2 tærteforme a 23 cm Mørdej: 300 g mel 150 g blødt smør 100 g flormelis 1 æg ¼ tsk.

Læs mere

Springform med låg. Produktinformation og opskrifter

Springform med låg. Produktinformation og opskrifter Springform med låg Produktinformation og opskrifter Produktinformation og opskrifter Slip-let-belægning Formen og bundene er forsynet med en slip-let-belægning, så det færdige bagværk er let at få ud.

Læs mere

Pita brød. 8 stk. 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand. 20 gram gær. 1 tsk groft salt. 1 spsk sort sesam. 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet

Pita brød. 8 stk. 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand. 20 gram gær. 1 tsk groft salt. 1 spsk sort sesam. 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet Pita brød 8 stk 1 dl ymer 3,5 % 2 dl lunken vand 20 gram gær 1 tsk groft salt 1 spsk sort sesam 150 gram grov durum-mel + en håndfuld til bordet 260 gram Tippo 00 italiensk fin hvedemel Bland den stuetempereret

Læs mere

viden vækst balance 7 OPSKRIFTER med kødsovs opskrifter med kødsovs 1/13

viden vækst balance 7 OPSKRIFTER med kødsovs opskrifter med kødsovs 1/13 viden vækst balance 7 OPSKRIFTER med kødsovs 1/13 HALVE BAGTE KARTOFLER med kødsovs af SvinekøD 4 personer 1 løg 1 gulerod 200 g hakket svinekød, ca. 10 % 2. pil og hak løget. 3. Skyl guleroden. 4. Skræl

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Balsamicomarineret oksefilet med balsamicocreme Oksefileten lægges i fryseren i ca. 3 timer. Når den er skalfrossen skæres den i tynde skiver med en laksekniv eller på pålægsmaskine.

Læs mere

Sønderjyske julekager

Sønderjyske julekager Sønderjyske julekager #værdaterobre Seksten Sønderjyske Julekageopskrifter Sønderjyske Julekageopskrifter Festkringle Søsterkage Ingenting Fedtkager Vestslesvigske Knepkager Alsiske tvebakker Klejner

Læs mere

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger CLAUS HOLM: OPSKRIFTER MED TANG fra onsdag 2. maj 2012. Brød, kager og rugbrød. Brain basser 200 gram gær 150 gram sukker 10 hele æg 1 liter vand koldt 2 spsk spirolina 100 gram smør ½ kilo fint bygmel

Læs mere

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT Dette er en sund vegansk ret, da der er taget højde for vigtigheden af en varieret og næringsrig kost samtidig med, at der også er tænkt

Læs mere

Ægs køkkentekniske egenskaber

Ægs køkkentekniske egenskaber Ægs køkkentekniske egenskaber Målet med undervisningen: Afprøvning af ægs køkkentekniske egenskaber Gruppestørrelse 2 Husk at tage billeder til Jeres portfolio og reflekter over arbejdsprocesserne, så

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Amerikansk chokoladekage 10 personer 1 springform 22 cm Dej: 60 g kakaopulver 1½ dl kogende vand 180 g blødt smør 350 g sukker 3 æg 250 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 1½ dl

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

Hillerødmesterskaber i madkundskab

Hillerødmesterskaber i madkundskab Hillerødmesterskaber i madkundskab Opskriftshæfte Kreativitet og konkurrence i samarbejde med Kokkeskolen Nordsjælland 1 Kyllingefrikadeller 300g hakket kylling/kalkun 1 tsk. salt ½ tsk. peber ½ løg. revet

Læs mere

Kanelkage. Kaffekage. 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. 1. Bland mel med sukker, kanel og natron.

Kanelkage. Kaffekage. 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. 1. Bland mel med sukker, kanel og natron. Kaffekage 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. Kanelkage 1. Bland mel med sukker, kanel og natron. Intet foto 2 æg 1 ½ dl mælk 225 g sukker 150 g smør/margarine 200 g mel 2 ts bagepulver 2 ts vanille

Læs mere

BURGER MED FRITTER. 1 Portion

BURGER MED FRITTER. 1 Portion DRENGERØVSMAD BURGER MED FRITTER 1 Portion Ingredienser 1 bagekartoffel (125 g) 1 tsk. olie (5g) 100 g hakket oksekød Salt, peber 1 skive ost 30+ 1 stor fuldkornsburgerbolle Sennep Ketchup 2 sprøde salat

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere

Madspild undgås med omtanke

Madspild undgås med omtanke Madspild undgås med omtanke Brug dine oste-rester i madlavningen DET ER GOD STIL FOR DIG OG MILJØET www.mammenost.dk DET ER GOD STIL FOR DIG OG MILJØET Bønne fettuccine med smagfuld Mammen Guld sauce,

Læs mere

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på FRISKE RÅVARER Sensommerens med kød på 2 3 Koteletter i fad med friske urter 4 Koteletter og grønt: 4 svinekoteletter (ca. 5 600 g) 200 g champignon eller shiitake svampe 1 squash Sovs: 1 løg 1 fed hvidløg

Læs mere

OPSKRIFTER SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22 MESTERSLAGTERENS SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY 600 g hakket oksekød 1 spsk. karry 2 spsk. olie 1 løg 1 fed hvidløg 10 g frisk ingefær 1 tsk. spidskommen 2 dl. vand 1 spidskål 500 g spinat Salt og peber Svits kød og karry

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

Opskrifter. Kødboller i rød karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27. mesterslagterens

Opskrifter. Kødboller i rød karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27. mesterslagterens Kødboller i rød karry og kokosmælk 600 g hakket kalv og skinke 1-1½ tsk. salt ½ tsk. peber 2 æg 1 løg ½ hvedemel 1½ dl mælk fx letmælk 1 spsk. olie eller 15 g smør/margarine 1 tsk. rød karrypasta eller

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 34 FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 34 FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD Pandekager 250 g hvedemel 2 dl mælk 3 dl vand 2 æg 1 tsk. olivenolie Pandekager Mel, mælk og vand piskes grundigt. Æggene tilsættes et efter et. Stilles på køl i 30 minutter,

Læs mere

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over.

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over. BRUNSVIGER KAGEKONE 400 g Amo Hvedemel 100 g margarine (mælkefri) 50 g gær 50 g sukker 1 æg Ca. 2 dl lunken risdrik (ca. 37 C) Remonce: 100 g margarine (mælkefri) 150 g brun farin 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

Hvede, havre, byg og rug

Hvede, havre, byg og rug Planter er også mad Grøntsager, frugt og korn PLANTER er også din mad Tema om Korn Hvede, havre, byg og rug INDSKOLINGen: 1.-3. klasse PLANTER er også mad Tema om korn INDSKOLINGEN: 1.-3. klasse 1 Delemne

Læs mere

Den søde tands venner

Den søde tands venner Den søde tands venner Ferskenkonfekt* ¾ dl mandler skoldes, smuttes og hakkes groft. 1 dl tørrede ferskner klippes i stykker, der blendes groft i en køkkenmaskine. 1 dl havregryn ristes på en tør stegepande

Læs mere

men u en Efterårsfarver på

men u en Efterårsfarver på Af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: Privateje Efterårsfarver på men u en Efterårets smukke farver har inspireret til denne dejlige menu. Nyd en cremet tomatsuppe med ostegratineret rugbrød.

Læs mere

Eriks Mad og Musik 28. november 2009

Eriks Mad og Musik 28. november 2009 Eriks Mad og Musik. november 009 Kalveost pænt stykke kalvebov stor svineskank En hel del grofthakkede løg Nelliker Peber Laurbærblade Allehånde Frokostret Der er ikke nogle egentlige mål man krydrer efter

Læs mere

Madlavningsaften

Madlavningsaften Madlavningsaften 25.10.17 Grov madtærtebund - 1 stk. Tærtefyld - 1 tærte Bagte rødbeder og græskar med timian - 4 prs. Groft brød - 8 stk. Rullet dampet fiskefilet - 4 prs. Salat - 4 prs. Frugtspyd 30

Læs mere

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet 1 roulade =16 stk. Kage: 3 æg str. L 150 g sukker 60 g mel 60 g kartoffelmel 1 tsk bagepulver

Læs mere

2. Skær kartoflen over i to halve. Find kork, marv og barklagene.

2. Skær kartoflen over i to halve. Find kork, marv og barklagene. Opgave : Undersøg kartoflen Du skal nu undersøge kartoflen.. Se på kartoflen. Beskriv dens skræl. Er skrællen tyk eller tynd?. Skær kartoflen over i to halve. Find kork, marv og barklagene.. Skræl de to

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring Den 19. februar 2015 Danmarks bedste v/rikke Kring www.mgi.dk Menu Gammeldaws Flæskesteg m/kartofler, brun sovs og hjemmelaver rødkål Lækkerier fra Kring chokoladekage af chokolade fra Ecuador med blødende

Læs mere

hæveprocessen hævning

hæveprocessen hævning korn, mel og malt Det korn og mel, jeg har brugt i tilblivelsen af bogen, er hovedsageligt økologisk mel, som er købt i supermarkeder og hos det økologiske landbrug Brinkholm i Karise. Det hænder, jeg

Læs mere

Idrætsbørnehaven Motalagades Madpakkeforslag

Idrætsbørnehaven Motalagades Madpakkeforslag Idrætsbørnehaven Motalagades Madpakkeforslag Denne bog er lavet for at give nogle idéer til, at børn kan få nogle gode og sunde madpakker med i børnehave. Alle salater og brød er hjemmelavet og opskrifterne

Læs mere

idéer til festlige fødselsdage

idéer til festlige fødselsdage idéer til festlige fødselsdage Aldersintegreret institution Sneglehuset Bøgevej 7, 9670 Løgstør Aldersintegreret institution Sneglehuset Bøgevej 7 9670 Løgstør Tlf.: 9966 8680 Fødselsdage i Sneglehuset

Læs mere

Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet.

Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet. Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet. Frugtordningen i Troldedynastiet er et mellemtid, der serveres hver dag mellem kl. 13:30 og kl. 14:00. De børn, der går hjem inden, får et stykke frugt

Læs mere

OPSKRIFTER ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38 MESTERSLAGTERENS ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD 600 g hakket kalv og flæsk 2 æg 2 løg 3 dl mælk 30 g hvedemel 1 dl rasp Friskkværnet peber Kartoffelsalat 800 g små kartofler 1 dl hakket bredbladet persille 1 tsk. citronsaft

Læs mere

Nytårspakke 2017 // Opskrifter. Bestil let de manglende råvarer hos Nemlig.com på dette link. (opskrifterne er som udgangspunkt til 6 personer)

Nytårspakke 2017 // Opskrifter. Bestil let de manglende råvarer hos Nemlig.com på dette link. (opskrifterne er som udgangspunkt til 6 personer) Nytårspakke 2017 // Opskrifter (opskrifterne er som udgangspunkt til 6 personer) Bestil let de manglende råvarer hos Nemlig.com på dette link >> KLIK HER

Læs mere

8 opskrifter til en travl hverdag

8 opskrifter til en travl hverdag 8 opskrifter til en travl hverdag Grundopskrift kageform, badepande eller muffins Kringle Brunsviger Æblecrumble Konfektkage / kakaokage Kokostoppe Cookies med chokolade Vaniljesmåkager KAGEGRUNDOPSKRIFT

Læs mere

Eriks Mad og Musik Honningglacerede porrer. Mousserende velkomstdrink. Valnøddedip/-dressing

Eriks Mad og Musik Honningglacerede porrer. Mousserende velkomstdrink. Valnøddedip/-dressing Eriks Mad og Musik 8. 0. 0 Mousserende velkomstdrink (pr. glas) 0 cl tør mousserende vin eller champagne. cl Campari spsk friskpresset citronsaft sukkerknald Appelsinskal Honningglacerede porrer spsk god

Læs mere

VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT

VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT MINE OPSKRIFTER BRØD VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT 625 g mel 5 dl vand 2 tsk salt En lille klump gær på størrelse med en ært 1. Gæren smuldres ud i vandet i en stor skål og rører rundt.

Læs mere

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens Xl koteletter med varm kartoffelsalat 4 XL koteletter (svinekoteletter) 1 liter vand 1 kg skrabede nye kartofler Varm kartoffelsalat ¾ dl lagereddike 4 spsk. sirup friskkværnet peber 3 små, nye gulerødder

Læs mere

Pom-Frisch Saftige kartoffelbrød og -stykker

Pom-Frisch Saftige kartoffelbrød og -stykker Pom-Frisch Saftige kartoffelbrød og -stykker Pom-Frisch & Kartoffelbrød Til saftige kartoffelbrød og stykker. Til saftige kartoffelbrød og -boller med fin kartoffelsmag. Kan også tilsættes senere. Tilsæt

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere