Evaluering af CoLab Odense, oktober 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af CoLab Odense, oktober 2016"

Transkript

1 Evaluering af CoLab Odense, oktober 2016

2 Oversigt

3 Fuji Machine (JP) Afsluttet som CoLab projekt Fuji Machine (JP) Tiltrækning I 2014 underskrev Fuji Machine en 2-årig samarbejdsaftale med Odense Velfærds Konsortium om et forløb, hvor OUH og Odense Kommune dannede rammen for løbende brugertest af Fujis velfærdsteknologier i forhold til det europæiske marked. Markedsindsigt (viden), Produktudvikling (fx test) (uddybet) Fuji Machine fik gennem flere usability and function test afprøvet og videreudviklet deres produkter i forhold til kommune og hospital på et dansk/europæisk marked, og fik værdifuld viden om det dansk/europæiske marked. Det resulterede i at de valgteat fokusere på det japanske marked til en start, med det produkt der var blevet videreudviklet i Odense. Fuji Machine testede i 2014 deres "support robot" (forflytningsrobot) på OUH og Odense Kommune på borgere og medarbejdere. På baggrund af testens feedback tog de hjem og videreudviklede robotten til en ny "transfer robot" som blev testet i Odense af 2 omgange på OUH og Odense Kommune, samt en comparisontest med lignende forflytningsteknologier på det danske marked. Derudover indgik Fuji Machine i en Co-creation workshop, omkring deres fremtidge udviklingsmuligheder og prioriteringer.

4 Mobil Røntgen Pipeline Mobil Røntgen Klinik Tiltrækning en Mobilt Røntgen ligger i Århus og vil potentielt åbne en afdeling i Odense, hvis der ses et behov for denne løsning. Adgang til markedet (referencer) (uddybet) Undersøge og teste muligheden for at tilbyde især plejehjemsbeboere muligheden for at få taget mobilt røntgen i eget hjem (på plejecentret) i stedet for at skulle fragtes til sygehuset for det.

5 Dignio Afsluttet som CoLab projekt Dignio Tiltrækning Dignio er en norsk virksomhed, som overvejede at bosætte sig i Odense, hvis de fik en positiv test af produktet. Markedsindsigt (viden), Adgang til markedet (referencer) (uddybet) Testen ville give Dignio en god indikation af, hvordan deres produkt står på det danske marked, samt en reference ift. Odense Kommune. Opbygning af tværsektoriel test af Dignios selvmonitoreringsteknologi til forebyggelse af sygdomsudvikling for kronikere med udgangspunkt i målinger, PROM, motivation og opfølgningscenter/ callcenter bemandet af sundhedsfagligt personale. Efter et grundigt forarbejde og analyse, var det ikke muligt at finde en positiv business case. Så efter aftale med Odense & Co. blev projektet stoppet.

6 Forældreuddannelse i Nyborg Kommune Igangsat Medware Behov i drift Nyborg Kommune har identificeret området som et behov. Markedsindsigt (viden) (uddybet) Medware har gennem projektet fået erfaring og reference på det kommunale marked, som er et marked de gerne vil ind på. Formålet er at videreudvikle Mit forløb til tværsektorielt brug for at undersøge om sundhedsteknologi kan være med til at skabe én indgang og adgang til sundhedsvæsenet og dermed strukturere og skabe sammenhæng i det samlede forløb for de kommende og nybagte forældre, samtidig med at det styrker brugen af forældrenes egne ressourcer.

7 Opbygning af test af blodsukkerapparat Afsluttet som CoLab projekt Roche Tiltrækning (uddybet) CoLab Odense og CoLab Plug&Play har givet tilbud om test og evaluering af bruger- og personaleoplevelser til Roche ifm. deres blodsukkerapparat som kan sende data til sygehuset. tog ikke i mod CoLabs tilbud om test og evaluering.

8 Skærmløsning til palliativ pleje på Ærø/ den digitale ø Afsluttet som CoLab projekt Cisco Behov i drift (uddybet) CoLab Odense har faciliteret mødet mellem sygehus Ærø og Hospice i Svendborg. Cisco er valgt som teknologi. Projektet er afsluttet i CoLab-regi og er overgået til OUH.

9 Medema - Test af sengeunderlag der måler mikrobevægelser Pipeline Medema Behov i drift Forretningsudvikling (fx samarbejde, øget produktportefølge) (uddybet) Forretningspotentiale for lokal virksomhed: CoLab Odense har faciliteret samarbejde mellem Medema og IZINGA (lokal virksomhed) Sensorplade til at måle aktivitetsniveau i seng Fokus på decubitus profylakse, og at undgå søvnforstyrrelser.

10 Test af skærmløsning i palliativ pleje Igangsat EWII Behov i drift Markedsindsigt (viden), Adgang til markedet (referencer) (uddybet) Giver EWII et nyt område og viden fra et forskningsprojekt, om brugen af deres teknologi til palliative patienter Ideen er, at der skal implementeres videokommunikation mellem de centrale parter i et palliativt forløb, hvor patienten er henvist til specialiseret palliativ indsats fra et udgående team. Telekommunikationen skal anvendes som supplement til den personlige kontakt mellem patient og behandler.

11 Støtte til familier med børn med diabetes Igangsat Medware Behov i drift Projektet stammer fra et behov i Svendborg Kommune Markedsindsigt (viden), Adgang til markedet (referencer) (uddybet) Medware har gennem projektet fået erfaring og reference på det kommunale marked, som er et marked de gerne vil ind på. Udvikling og test af løsning der kan støtte familier med børn med diabetes, gennem udbygning af appen Mit Forløb, så familierne og de sundhedsprofessionelle på begge sider (sundhedsplejersken og diabetesambulatoriet) kan kommunikere synkront og tilgå den samme information.

12 WHINN CoLaboration Igangsat Der deltagere et større antal virksomheder Tiltrækning, Strategisk Arrangementet skal gerne skabe nye muligheder for de deltagende virksomheder, og skabe netværk mellem virksomheder og sundhedsprofessionelle. Markedsindsigt (viden), Adgang til markedet (referencer), Forretningsudvikling (fx samarbejde, øget produktportefølge), Produktudvikling (fx test) (uddybet) I forbindelse med WHINN-ugen gennemføres der et matchmakingarrangement med fokus på egenmonitorering. Det er CoLab Denmark, der har lead på arrangementet, men CoLab Odense skal levere et antal cases ind fra driften.

13 Honda Test af WAD Afsluttet som CoLab projekt Honda (JP) Tiltrækning, Strategisk, Øget positiv synlighed for Odense Markedsindsigt (viden), Adgang til markedet (referencer) (uddybet) Test af HONDAs Walking Assist Device til rehabilitering af personer med nedsat kraft i benene. Efter aftale med Odense&co. er projektet sat på stand-by, da Honda pt. Ikke har planer om at etablere sig i Odense. Dog opstarter CoLab Vest test af device i okt. 2016

14 Kompetencer på tværs Igangsat Kvalicare, Viewcare og Medware Behov i drift Der er et udtalt behov både på OUH og i Odense Kommune for at kunne kommunikere bedre på tværs. Markedsindsigt (viden), Adgang til markedet (referencer), Forretningsudvikling (fx samarbejde, øget produktportefølje) (uddybet) De tre virksomheders løsninger er meget forskellige, og samarbejdet vil give dem en god mulighed for forretningsudvikling, samt viden om markedet. Udvikling af løsning(er) der kan sætte de sundhedsprofessionelle i begge sektorer (hospital og kommune) i kontakt med hinanden, synkront som asynkront for at understøtte den praksislæring der er behov for i takt med at opgaver flyttes fra sygehuset til patienter i eget hjem (og hermed ofte hjemmesygeplejen). Der er søgt knap 12 millioner kroner i Trygfonden.

15 Dialog i sektorovergange Igangsat Behov i drift, Strategisk Styrke det strategiske samarbejde mellem CoLab Odense og SOFF implementeringsgruppen for behandling og pleje, hvor idéen til projektet også er opstået. (uddybet) Projektet stammer fra SOFF implementeringsgruppen for behandling og pleje, og CoLab Odense er projektleder. Projektet skal følge 10 patienter fra hjemmet til indlæggelse og tilbage igen - igennem såkaldt empatisk følgeskab. Derefter gennemføres en workshop hvor den indkomne data fra følgeskaberne analyseres. Projektet afsluttes med en workshop, hvor der idégenereres på løsninger/teknologier.

16 Healthkit Igangsat Apple og Medware Strategisk, Øget positiv synlighed for Odense Samarbejdet med Apple giver både øget positiv synlighed for Odense som kommune, og er et strategisk valg fra både OUH og Odense Kommune. Forretningsudvikling (fx samarbejde, øget produktportefølje), Produktudvikling (fx test) (uddybet) Samarbejdet med Apple øger Medwares forretningsmuligheder og opgaveportefølje, samt danner baggrund for et generisk test setup, der skal udvikles videre. Projektets formål er at opbygge og teste en generisk model for hjemmemonitorering af blodtryk, hvor borgeren i eget hjem (eller en hjemmesygeplejerske) kan tage blodtrykket, automatisk sende det til Apples sundhedsapp (som er standard på alle nyere iphones). Blodtrykket bliver derefter automatisk videresendt til app en Mit Forløb, som lægger målingen så den er tilgængelig i Cosmic.

17 Telemedicinsk træning i eget hjem for patienter med KOL Igangsat EWII Behov i drift, Strategisk Markedsindsigt (viden), Adgang til markedet (referencer), Produktudvikling (fx test) (uddybet) Produktet er ikke færdigt, så projektet giver EWII mulighed for at sælge teknologi på baggrund af viden om brug til træning af KOL-patienter. Odense Kommune - i samarbejde med OUH - gennemfører test af telemedicinsk rehabilitering af patienter i eget hjem med svær KOL, gennem EWIIs løsning. Testen er dels koblet op på et kvalitativt Ph.D.-studie, dels på et studie, foretaget af Odense Kommune selv, hvor der vil være en form for randomisering.

Peder Jest, lægefaglig direktør Odense Universitetshospital

Peder Jest, lægefaglig direktør Odense Universitetshospital COLAB ODENSE SOM LOKOMOTIV FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI OG VÆKST I ODENSE / SYDDANMARK Styrkepositioner og visioner for en fremtid med stærk vækst Peder Jest, lægefaglig direktør Odense Universitetshospital Hvad

Læs mere

STATUSRAPPORT COLAB ODENSE

STATUSRAPPORT COLAB ODENSE STATUSRAPPORT COLAB ODENSE HVAD ER COLAB ODENSE CoLab Odense (CLO) er et af 6 lokale CoLabs under paraplyen CoLab Denmark. Formålet med CoLab Denmark At videreudvikle det tværsektorielle samarbejde mellem

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense CoLab Odense EVALUERINGSRAPPORT Test af Mit Diabetesforløb På Tværs i samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital og Svendborg Kommune. September 2016 november 2018 Evalueringsrapport til test af Mit Diabetesforløb

Læs mere

CoLab Odense. Drejebog om tværsektorielt innovationssamarbejde med teknologi December 2018

CoLab Odense. Drejebog om tværsektorielt innovationssamarbejde med teknologi December 2018 CoLab Odense Drejebog om tværsektorielt innovationssamarbejde med teknologi December 2018 Indledning I denne drejebog deler vi de erfaringer og refleksioner vi, i CoLab Odense, har gjort os, i arbejdet

Læs mere

CoLab Odense TeleKOL-træning STATUSRAPPORT JUNI 2017

CoLab Odense TeleKOL-træning STATUSRAPPORT JUNI 2017 CoLab Odense TeleKOL-træning STATUSRAPPORT JUNI 2017 INDLEDNING Denne rapport er udarbejdet af CoLab Odense med henblik på at dele de nuværende erfaringer og anbefalinger, der er opnået i projekt Teleholdtræning

Læs mere

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende.

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende. Status på strategi for digital velfærd Regeringen, KL og Danske Regioner har offentliggjort Strategi for digital velfærd. Strategien lægger en forpligtende kurs for digitaliseringsarbejdet på velfærdsområderne.

Læs mere

Test center for home monitoring Get inspired 22/5 2017

Test center for home monitoring Get inspired 22/5 2017 Test center for home monitoring Get inspired 22/5 2017 CoLab The place for collaboration Why are we here today? A test setup for home monitoring created in collaboration between CoLab Odense, Cimt, Apple

Læs mere

Tjek temperaturen på telemedicin

Tjek temperaturen på telemedicin Tjek temperaturen på telemedicin Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark Den 23. april er CareNet vært ved en temadag om telemedicin på Teknologisk Institut 29. april 2015 2 Erfaringsopsamling

Læs mere

Odense Universitetshospital - Det Innovative Hospital innovationschef Tessa Lind Gjødesen, MPM, ph.d.

Odense Universitetshospital - Det Innovative Hospital innovationschef Tessa Lind Gjødesen, MPM, ph.d. Odense Universitetshospital - Det Innovative Hospital innovationschef Tessa Lind Gjødesen, MPM, ph.d. Agenda Hvad driver innovation på OUH og på tværs af sektorer Trends og tendenser for sundhedsteknologi

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Odense d. 29 januar 2010 Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Aftaleparter: Der er dags dato indgået samarbejdsaftale om deltagelse i: Mellem: MedCom det danske sundhedsdatanet Rugårdsvej

Læs mere

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark. v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen OPI og udviklingen af velfærdsteknologi Region Syddanmark v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Offentlig-privat samarbejde Offentlig-privat samarbejde er en grundsten for Syddansk Vækstforums erhvervsfremmetiltag

Læs mere

CoLab Denmark. Oplæg, Innovationsudvalget Diana Arsovic Nielsen, Syddansk Sundhedsinnovation

CoLab Denmark. Oplæg, Innovationsudvalget Diana Arsovic Nielsen, Syddansk Sundhedsinnovation CoLab Denmark Oplæg, Innovationsudvalget Diana Arsovic Nielsen, Direktør @ Syddansk Sundhedsinnovation 2015-02-19 CoLab Denmark Hvorfor? CoLab Denmark Konceptet bag CoLab Denmark er en samarbejdsmodel

Læs mere

Status på telemedicin i Danmark

Status på telemedicin i Danmark Status på telemedicin i Danmark Oplæg på Fokus på den nationale lungesatsning Herlev Hospital 25. august 2015 Susanne Duus Teamleder, Digitaliseringsstyrelsen Fællesoffentlig strategi for digital velfærd

Læs mere

Telemedicin og forandringer

Telemedicin og forandringer Telemedicin og forandringer 30. november 2016 på Koldkjærgård v/ Britta Ravn Center for Telemedicin https://www.youtube.com/watch?v=yyf415wnz0w Center for Telemedicin, 2016 09.00-09.25 Det telemedicinske

Læs mere

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb SHARED CARE PLATFORMEN skaber et sammenhængende patientforløb Sammenhængende patientforløb kræver fælles it-løsninger Shared Care platformen er Region Syddanmarks it-løsning til sikring af, at den nødvendige

Læs mere

Palliativt Indsats i Region Syddanmark

Palliativt Indsats i Region Syddanmark Palliativt Indsats i Region Syddanmark Temadrøftelse 23.10.12: Når vi skal herfra Udvalget vedr. kvalitet, prioritering og sundhedsplan Anette Damkier Overlæge, ph.d. Palliativt Team Fyn SST 2011 Anbefalinger

Læs mere

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Hvad er velfærdsteknologi? - vi har vel alle en idé om det Er det Tendenser og trends - Internet of things! Øget

Læs mere

Ny nationale anbefalinger: En revision af SST s faglige retningslinjer for den palliative indsats fra

Ny nationale anbefalinger: En revision af SST s faglige retningslinjer for den palliative indsats fra 1 Ny nationale anbefalinger: En revision af SST s faglige retningslinjer for den palliative indsats fra 1999. 2 Målgruppe: Patienter med livstruende sygdom og samtidig palliative behov samt deres pårørende.

Læs mere

Bilag 1 b. Organisatoriske aspekter, kommune

Bilag 1 b. Organisatoriske aspekter, kommune Organisatoriske aspekter, region refid 36, side 7: Den helt overordnede og langsigtede vision er en sammenhængende indsats på tværs af eksisterende sektorer. refid 36, side 10: Det er en ledelsesmæssig

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark Sundhedsaftalen i Region Syddanmark 1 2015-2018 Formålet med sundhedsaftalen Sikre sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorer og de tilgrænsende sektorer (f.eks. social-, og arbejdsmarkedsområdet)

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense CoLab Odense EVALUERINGSRAPPORT Testforløb af Apple HealthKit og Mit Forløb i Region Syddanmark på nyremedicinsk afdeling Y Hjemmemonitorering af blodtryk og vægt november 2017 juni 2018 Udgivet af CoLab

Læs mere

Ærø Den Digitale Ø Telemedicinske hospicesenge Janeke Espensen

Ærø Den Digitale Ø Telemedicinske hospicesenge Janeke Espensen Ærø Den Digitale Ø Telemedicinske hospicesenge 24.11.17 Janeke Espensen Projektbeskrivelse Dette projekt ønsker at afdække, om en telemedicinsk løsning i form et virtuelt samtalerum fremmer brugen af specialiseret

Læs mere

KOL programmet Syddanmark. Hvad er det? Hvem er vi?

KOL programmet Syddanmark. Hvad er det? Hvem er vi? KOL programmet Syddanmark Hvad er det? Hvem er vi? Starten på et telemedicinsk eventyr Fakta om KOL Ca. 5.500 dør på grund af KOL hvert år, hvilket gør sygdommen til den tredjehyppigste dødsårsag i Danmark.

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lidelser (fx lænde-ryg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lidelser (fx lænde-ryg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud diabetes

Læs mere

Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018

Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018 Diabetesforløbsprogrammet og Steno Diabetes Center Odense SOF Lillebælt den 15. maj 2018 Arne Gårn, programleder, Steno Diabetes Center Odense SDCO s eksistensberettigelse: Udvikling og afprøvning af nye

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde om og med patienten

Tværsektorielt samarbejde om og med patienten Tværsektorielt samarbejde om og med patienten Hovedmål I et tværsektorielt samarbejde om og med patienten at realisere hjemmemonitorering af KOL patienter i stor skala At anvende og bidrage til en national

Læs mere

Telemedicin / digital velfærd

Telemedicin / digital velfærd Telemedicin / digital velfærd 2. juni 2014 Det er en udbredt opfattelse, at brug af velfærdsteknologi og telemedicin rummer et enormt potentiale for øget kvalitet i eksempelvis ældreplejen og sundhedsvæsenet

Læs mere

Hvilke teknologier bruges allerede succesfuldt i sundhedssektoren? - Med fokus på IT understøttelse af det tværsektorielle samarbejde

Hvilke teknologier bruges allerede succesfuldt i sundhedssektoren? - Med fokus på IT understøttelse af det tværsektorielle samarbejde Hvilke teknologier bruges allerede succesfuldt i sundhedssektoren? - Med fokus på IT understøttelse af det tværsektorielle samarbejde 7. Marts 2011 Souschef, MedCom Programleder, National Telemedicin LHF@medcom.dk

Læs mere

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april 2019 10.00-12.00 Sted: Lokale 3.1.56, Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune

Læs mere

Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion

Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion 1. Indledning og baggrund I takt med at flere it-løsninger og telemedicinske løsninger går på tværs af sektorer, øges behovet for tværgående understøttelse af aftaler

Læs mere

Implementering - Hvad skal der til? Else-Marie Lønvig & Lene Sjöberg Partnere, Sundhedsekspressen ApS

Implementering - Hvad skal der til? Else-Marie Lønvig & Lene Sjöberg Partnere, Sundhedsekspressen ApS Implementering - Hvad skal der til? Else-Marie Lønvig & Lene Sjöberg Partnere, Sundhedsekspressen ApS 31. Januar 2019 Motivational Interviewing (MI) = vores velfærdsteknologi En evidensbaseret samtalemetode,

Læs mere

CoLab Odense EVALUERINGSRAPPORT

CoLab Odense EVALUERINGSRAPPORT CoLab Odense EVALUERINGSRAPPORT Testforløb af Apple HealthKit og Mit Forløb i Region Syddanmark på nyremedicinsk afdeling Y Hjemmemonitorering af blodtryk maj 2016 november 2016 Udgivet af CoLab Odense

Læs mere

Sammenhængende telemedicin i Horsens - Horsens På Forkant med Sundhed

Sammenhængende telemedicin i Horsens - Horsens På Forkant med Sundhed Hospitalsenheden Horsens Sammenhængende telemedicin i Horsens - Horsens På Forkant med Sundhed Christina E. Antonsen, Hospitalsenheden Horsens Barbara Dyrmose, Horsens Kommune Malene S. Jensen, Horsens

Læs mere

TDC understøtter sundhedssektoren med kommunikations løsninger

TDC understøtter sundhedssektoren med kommunikations løsninger TDC understøtter sundhedssektoren med kommunikations løsninger Offentlig-privat samarbejde om de nye sygehuse i Danmark 10. marts 2011 Jesper Stig Mølbæk Christensen Kommunikations løsninger TDC har de

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

det Virtuelle Hospital Oplæg: Klaus Phanareth

det Virtuelle Hospital Oplæg: Klaus Phanareth det Virtuelle Hospital Oplæg: Klaus Phanareth det Virtuelle Hospital Ansatte i TFE Lone Schou, ph.d. studerende Christina Emme, ph.d. studerende Anna Svarre Jakobsen, ph.d. studerende Steffen Hogg Christensen,

Læs mere

IDA 4. oktober 2011 Sundheds- og velfærdsteknologi det regionale perspektiv

IDA 4. oktober 2011 Sundheds- og velfærdsteknologi det regionale perspektiv IDA 4. oktober 2011 Sundheds- og velfærdsteknologi det regionale perspektiv Dorte Stigaard, direktør Sundheds- og velfærdsteknologi.. hvad handler det om? at reformere sundhedssektoren at gøre det bedre

Læs mere

KOL Online Rehabilitering

KOL Online Rehabilitering KOL Online Rehabilitering WHINN Odense 5. oktober 2016 Lisbeth Østergaard, sygeplejerske lisbeth.marie.oestergaard@regionh.dk Henrik Hansen, fysioterapeut, cand.scient.san., ph.d.-studerende Henrik.hansen.09@regionh.dk

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde

Tværsektorielt samarbejde Tværsektorielt samarbejde samarbejde mellem borger, almen praksis, sygehus og kommune Inger Marie Rosenberg Borup & Lene Munch Almen praksis Hospital Kommune Bermuda-trekanten Ansvar Kommunikation Overblik

Læs mere

OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder.

OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder. OPI-Lab er et laboratorium for offentligprivat innovation og velfærdsteknologi på tværs af regioner, kommuner og virksomheder. OPI guidelines OPI-Lab er et laboratorium for offentlig-privat innovation

Læs mere

I Region Syddanmark forventes ansat godt 20 sygeplejersker, som i projektperioden forventes at have ca patienter i forløb.

I Region Syddanmark forventes ansat godt 20 sygeplejersker, som i projektperioden forventes at have ca patienter i forløb. Afdeling: KFIU Innovation Udarbejdet af: Lisbeth Thisted Andersen, Projektleder Aktiv Patientstøtte Sagsnr.: E-mail: Lisbeth.thisted.andersen@rsyd.dk Dato: 8. august 2017 Telefon: 2979 6434 Projekt Aktiv

Læs mere

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland September 2016 Indhold 1. Baggrund for projektet... 3 2. Den

Læs mere

Fælles Servicecenter for Telesundhed. Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland

Fælles Servicecenter for Telesundhed. Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland Fælles Servicecenter for Telesundhed Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland 1 Fælles Vision Fælles Servicecenter fundamentet til enkel og tryg telesundhed for borgere

Læs mere

Program for dagen 10.30 11.00: Velkomst og spændende nye trends inden for lungeområdet v. Danmarks Lungeforening

Program for dagen 10.30 11.00: Velkomst og spændende nye trends inden for lungeområdet v. Danmarks Lungeforening Nye muligheder med netværk for mennesker med lungesygdomme 1 Program for dagen 10.30 11.00: Velkomst og spændende nye trends inden for lungeområdet v. Danmarks Lungeforening 11.00 11.30: Vedligeholdende

Læs mere

I Region Syddanmark forventes ansat godt 20 sygeplejersker, som i projektperioden forventes at have ca patienter i forløb.

I Region Syddanmark forventes ansat godt 20 sygeplejersker, som i projektperioden forventes at have ca patienter i forløb. Afdeling: KFIU Innovation Udarbejdet af: Lisbeth Thisted Andersen, Projektleder Aktiv Patientstøtte Sagsnr.: E-mail: Lisbeth.thisted.andersen@rsyd.dk Dato: 19. juni 2017 Telefon: 2979 6434 Projekt Aktiv

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Tina Archard Heide Leder Digital Sundhed Diabetes Steno Diabetes Center Nordjylland / Telemedicin i Nordjylland

Tina Archard Heide Leder Digital Sundhed Diabetes Steno Diabetes Center Nordjylland / Telemedicin i Nordjylland Tina Archard Heide Leder Digital Sundhed Diabetes Steno Diabetes Center Nordjylland Tah@rn.dk / 40159708 Telemedicin i Nordjylland Velfærdsteknologi Betegnelse for teknologiske løsninger der kan gøre borgere

Læs mere

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen BALLERUP KOMMUNE 2017 Velfærdsteknologivurdering Skærmbesøg i hjemmeplejen Niels Kisku Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål... 3 2. Hvad

Læs mere

Fælles Forside Servicecenter

Fælles Forside Servicecenter Fælles Forside Servicecenter 7. Maj 2015 Gitte Kjeldsen og Nanna Skovgaard Sørensen Indhold Introduktion til Fælles Servicecenter Konceptet De fire servicekategorier Samarbejde på tværs? Hvad kan vi forvente

Læs mere

SAMARBEJDE OM FOREBYGGELIGE INDLÆGGELSER I AARHUS-KLYNGEN

SAMARBEJDE OM FOREBYGGELIGE INDLÆGGELSER I AARHUS-KLYNGEN SAMARBEJDE OM FOREBYGGELIGE INDLÆGGELSER I AARHUS-KLYNGEN SUNDHEDSSTYREGRUPPEN D. 3. MAJ 2019 V/ PROGRAMCHEF ANETTE SCHOUV KJELDSEN, AUH OG SUNDHEDS- OG OMSORGSCHEF KIRSTINE MARKVORSEN, AARHUS KOMMUNE

Læs mere

Behovsafdækning. Interviewundersøgelse Deskresearch

Behovsafdækning. Interviewundersøgelse Deskresearch Behovsafdækning Interviewundersøgelse Deskresearch Indsamling af viden / data Deskresearch Rapporter Forløbsprogrammer Undervisningsforløb Kliniske retningslinjer Evalueringer Interview (individuel og

Læs mere

Herunder følger en beskrivelse af de samlede indsatser, der er gennemført, samt planlagte indsatser overfor småtspisende ældre.

Herunder følger en beskrivelse af de samlede indsatser, der er gennemført, samt planlagte indsatser overfor småtspisende ældre. Status på indsatsen til småtspisende ældre i Frederiksberg Kommune Baggrund Vægttab og lav vægt har alvorlige konsekvenser for ældres fysiske, psykiske og sociale funktionsevne. Forekomsten af dårlig ernæringstilstand

Læs mere

Bilag 1: Beskrivelse af indsatsområder - hhv. baggrundsviden og forventede effekter

Bilag 1: Beskrivelse af indsatsområder - hhv. baggrundsviden og forventede effekter Bilag 1: Beskrivelse af indsatsområder - hhv. baggrundsviden og forventede effekter Indsatsområde Aldring & demens Baggrundsviden Demens er en stor udfordring for det danske sundhedsvæsen. Der er store

Læs mere

Telemedicinsk indsats overfor patienter med type 2 diabetes et tværsektoriel projektsamarbejde mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Hospital

Telemedicinsk indsats overfor patienter med type 2 diabetes et tværsektoriel projektsamarbejde mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Hospital Tekst til udbudsmateriale, der kan downloades Telemedicinsk indsats overfor patienter med type 2 diabetes et tværsektoriel projektsamarbejde mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Hospital Et pilotprojekt

Læs mere

Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre

Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre BILAG 4 Dato 02-02-2016 Sagsnr. 1-1010-251/1 kiha kiha@sst.dk Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre Hermed inviteres regioner og kommuner til i samarbejde at søge om midler

Læs mere

Sundheds-hotspottet betyder en fælles elektronisk platform til deling af information som borger, kommune, egen læge, hospital og apotek kan anvende.

Sundheds-hotspottet betyder en fælles elektronisk platform til deling af information som borger, kommune, egen læge, hospital og apotek kan anvende. BORGERINFORMATION Horsens på Forkant med sundhed er et tværsektorielt udviklings- og forskningsprojekt i Horsens Kommune. I projektet er der både fokus på behandlingen af borgeren og på kommunikationen

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud diabetes

Læs mere

Hospital hjemme præsentation konsortium II

Hospital hjemme præsentation konsortium II Patient@home: Hospital hjemme præsentation konsortium II page 1 SSE/XXXXX/YYY/ZZZZ $Revision: 1.1+$ Konsortium II - Hvem er vi - Grundlagt i 1985 Leverandør af IT-løsninger til sundhedsvæsnet +425 medarbejde

Læs mere

DIGITAL SUNDHED KAN HJEMMEMONITORERING BETALE SIG?

DIGITAL SUNDHED KAN HJEMMEMONITORERING BETALE SIG? DIGITAL SUNDHED KAN HJEMMEMONITORERING BETALE SIG? Peter Holbech peth@r-m.com T. 2948 8254 METODIK Litteraturstudier Interviews IKKE Kortlægning af arbejdsgange før og efter Målinger og tidsstudier af

Læs mere

Telemedicin i stor skala er Danmark klar?

Telemedicin i stor skala er Danmark klar? Telemedicin i stor skala er Danmark klar? Erfaringer og perspektiver fra TeleCare Nord Direktør Dorte Stigaard dorte.stigaard@rn.dk Telemedicinske løsninger i sundhedsvæsenet EKG TELEFON I/SINE PP J VIDEO

Læs mere

Forslag til udgående sygehusfunktioner og rådgivningsinitiativer målrettet kommuner

Forslag til udgående sygehusfunktioner og rådgivningsinitiativer målrettet kommuner Forslag til udgående sygehuser og rådgivningsinitiativer målrettet kommuner Odense Universitetshospital SOF OUH Styrkelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den ældre medicinske patient (DÆMP) efter

Læs mere

Agenda. Udfordringer og udvikling på sundhedsområdet. Visioner og mål i Sundhedsaftalen

Agenda. Udfordringer og udvikling på sundhedsområdet. Visioner og mål i Sundhedsaftalen Agenda Udfordringer og udvikling på sundhedsområdet Visioner og mål i Sundhedsaftalen 2015-2018 Status på implementering af Sundhedsaftalen 2015-2018 De næste skridt Sundhedsaftalen 2019-2022 Udfordringer

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

1. Projektets bagrund

1. Projektets bagrund Projekt 13, 2010 Tværsektoriel implementering af Forløbsprogrammer for kronisk syge på Bornholm Maj-Britt Fogelstrøm, projektleder Bornholms Hospital Projekt 13, 2010 Indhold 1. Projektets bagrund... 2

Læs mere

Syddansk Sundhedsinnovation Den 7. februar 2013 SYDDANSK SUNDHEDSINNOVATION

Syddansk Sundhedsinnovation Den 7. februar 2013 SYDDANSK SUNDHEDSINNOVATION Syddansk Sundhedsinnovation Den 7. februar 2013 ER PLACERET SAMLET I FORSKERPARKEN Teknologisk institut - Center for robot teknologi; Welfare Tech Region; Udvikling Fyn; Medcom; Velfærdskonsordiet; Væksthus

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

Horsens på forkant med sundhed. Konference Telemedicin & forandringer

Horsens på forkant med sundhed. Konference Telemedicin & forandringer Konference Telemedicin & forandringer Center for Telemedicin 30. november 2016 Hvem er vi Wenche Svenning, Projektleder Horsens på forkant med sundhed Karen Ersgard, udviklingssygeplejerske Medicinsk afd.

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud. Angst og depression

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud. Angst og depression Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud KOL Artrose

Læs mere

Business case for Fælles Servicecenter for Telesundhed

Business case for Fælles Servicecenter for Telesundhed Business case for Fælles Servicecenter for Telesundhed Executive Summary Kun til intern brug Fælles Servicecenter T: 20 55 32 78 EAN 5798002756487 M: kontakt@faellesservicecenter.dk www.faellesservicecenter.dk

Læs mere

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 30. november 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale DELTAGERE

REFERAT. Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 30. november 2016 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale DELTAGERE REFERAT Møde: SOF-OUH Tidspunkt: 30. november 2016 kl. 14.30-16.30 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Jan Lindegaard, ældre- og handicapchef, Odense Kommune (formand) Anne Højmark

Læs mere

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Indsatsområde: Sundheds-IT Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Region Nordjylland og Kommuner i Region

Læs mere

Horsens på Forkant med Sundhed

Horsens på Forkant med Sundhed Horsens på Forkant med Sundhed Mandag den 2. september 2013 begyndte projektet Horsens på Forkant med Sundhed med at tilbyde relevante borgere i Horsens Kommune deltagelse i projektet Horsens på Forkant

Læs mere

Syddjurs en case: Udbud, arkitektur og praksis. Indkøb af en tværgående Sundhedsplatform. Tirsdag den 13. januar 2015

Syddjurs en case: Udbud, arkitektur og praksis. Indkøb af en tværgående Sundhedsplatform. Tirsdag den 13. januar 2015 Syddjurs en case: Udbud, arkitektur og praksis Indkøb af en tværgående Sundhedsplatform Tirsdag den 13. januar 2015 1 Veltek2015 Hvem er vi? Karina Kusk Godiksen Projektleder og projektmedarbejder Ingeniør

Læs mere

Indsatsområde: Sundheds IT og digitale arbejdsgange.

Indsatsområde: Sundheds IT og digitale arbejdsgange. Version 1: er kommenteret på gruppen. Version 2 er drøftet i gruppen samt sendt til orientering i DAS. Version 3 er i høring sommeren 2014 og drøftes på augustmødet i gruppen. Version 4: er tilrettet og

Læs mere

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I UDFORDRINGER PÅ ÆLDREOMRÅDET Stigning i antallet af ældre borgere Stigning i antallet af borgere med kroniske sygdomme Færre i den

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense

EVALUERINGSRAPPORT. CoLab Odense CoLab Odense EVALUERINGSRAPPORT Testforløb af Apple HealthKit og Mit Forløb i Region Syddanmark på hypertensionsklinikken afdeling M Hjemmemonitorering af blodtryk april 2017 juni 2018 Udgivet af CoLab

Læs mere

TELEKAT- projektet hjælp til selvhjælp til patienter med kronisk obstruktiv lungelidelse (KOL)

TELEKAT- projektet hjælp til selvhjælp til patienter med kronisk obstruktiv lungelidelse (KOL) Nordisk Konference: Egenomsorg ved kronisk sygdom. 3. december 2010 København TELEKAT- projektet hjælp til selvhjælp til patienter med kronisk obstruktiv lungelidelse (KOL) Ved Birthe Dinesen, adjunkt,

Læs mere

På vej mod Sundhedsaftale 2015-2018 Dato: 2. marts 2014

På vej mod Sundhedsaftale 2015-2018 Dato: 2. marts 2014 På vej mod Sundhedsaftale 2015-2018 Dato: 2. marts 2014 Brevid: 2256494 Opsamling på Samarbejde om den palliative indsats Hvad er palliation? Palliation betyder lindring. Ordet anvendes om den professionelle

Læs mere

Overordnede mål. Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med sundhedsvæsenet. Borgeren som partner. Mere sundhed til flere.

Overordnede mål. Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med sundhedsvæsenet. Borgeren som partner. Mere sundhed til flere. undhedsaftalen -2018: fordelt på mål Overordnede mål Flere gode og sunde leveår til borgerne i Region jælland Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med et sundhed for de samme penge Igangsætte

Læs mere

Det overordnede formål med indsatsområdet sundheds-it og digitale arbejdsgange er:

Det overordnede formål med indsatsområdet sundheds-it og digitale arbejdsgange er: Version 1: er kommenteret på gruppen. Version 2 er drøftet i gruppen samt sendt til orientering i DAS. Version 3 er i høring sommeren 2014 og drøftes på augustmødet i gruppen. (Dette er version 3) Indsatsområde:

Læs mere

OPGAVE- OG ANSVARSFORDELING

OPGAVE- OG ANSVARSFORDELING TELECARE NORD KOL OPGAVE- OG ANSVARSFORDELING Indhold Telemedicin til patienter med KOL 2 Formålet med telemedicin 2 Opgave og ansvarsfordeling 2 Identifikation og henvisning 3 Inklusionskriterier 3 Opfølgning

Læs mere

Kræftens Bekæmpelses høringssvar på Region Sjællands udkast til Sundhedsaftale 2015-18

Kræftens Bekæmpelses høringssvar på Region Sjællands udkast til Sundhedsaftale 2015-18 14. september 2014 Region Sjælland Alleen 15 4180 Sorø Att.: Kvalitet og Udvikling Område Sjælland Område Sjælland Ringstedgade 71 4700 Næstved Tel +45 +45 2646 www.cancer.dk UNDER PROTEKTION AF HENDES

Læs mere

Ærø Kommune. OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus REFERAT

Ærø Kommune. OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus REFERAT REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 22. februar 2019 10.00-12.00 Sted: Lokale 2.s.50, Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Deltagere r: René Tækker Clausen, konsulent, Langeland Lisbeth

Læs mere

Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018

Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018 Hvordan kan lærings- og kvalitetsteams understøtte sammenhæng i kvalitetsarbejdet? Årsmøde i DSKS 2018 PRÆSENTATION HVEM ER VI? Inger Margrete D. Siemsen (Ims) Sundhedsfaglig chefkonsulent, Region Hovedstaden

Læs mere

Telehomecare forskning

Telehomecare forskning Matchmakingkonference 2011 Telehomecare forskning Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet Ved Birthe Dinesen, lektor, PHD, cand.scient.adm. Agenda 1. Kort præsentation 2. Telehomecare

Læs mere

Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange

Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange Med en beskrivelse af opgave og ansvarsfordeling imellem projektets parter i TeleCare Nord; almen praksis, kommuner og sygehuse er det

Læs mere

Deltagerne vil efter endt forløb, med rette, kunne kalde sig eksperter i behovsdreven innovation til sundhedsområdet. Side 2 af 10

Deltagerne vil efter endt forløb, med rette, kunne kalde sig eksperter i behovsdreven innovation til sundhedsområdet. Side 2 af 10 BioMedical Design er en interdisciplinær og toneangivende efteruddannelse. Formålet med efteruddannelsen er, at uddanne mennesker der kan tænke og agere kreativt og løsningsorienteret samt identificere

Læs mere

Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne. Chefkonsulent Steen Rank Petersen

Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne. Chefkonsulent Steen Rank Petersen Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne Chefkonsulent Steen Rank Petersen 15-11-2012 Kommunernes første fælles sundhedspolitiske udspil Med udspillet melder

Læs mere

VelfærdsInnovation Sjælland

VelfærdsInnovation Sjælland VelfærdsInnovation Sjælland VIS Velfærdsteknologikonference 2015 Sørup Herregård, d. 4. marts 2015 Hasse Petersen, VelfærdsInnovation Sjælland www.vi-s.dk Udvælgelse og implementering af velfærdsteknologi

Læs mere

Find vej til offentlige penge og tilbud til fornyelse, forskning og finansiering

Find vej til offentlige penge og tilbud til fornyelse, forskning og finansiering Find vej til offentlige penge og tilbud til fornyelse, forskning og finansiering Børsen 16. juni 2011 Susanne Duus, ABT-fonden (fremover Fonden for Velfærdsteknologi) 1 Baggrund for ABT-fonden >Demografisk

Læs mere

Referat fra Fælles Kroniker Data møde

Referat fra Fælles Kroniker Data møde Referat fra Fælles Kroniker Data møde Projekt Klinisk Integreret Hjemmemonitorering KIH Region Hovedstaden AmbuFlex Deltagere Jan Petersen (PL) Torben Lage Frandsen (PL), Annette Lyneborg Nielsen Niels

Læs mere

Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus

Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus Velkommen til Sydvestjysk Sygehus Sundhedsudvalgets besøg på Sydvestjysk Sygehus Den 13. november 2018 Velkommen v. direktionen Sydvestjysk Sygehus Per Busk, adm. sygehusdirektør Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet

Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet Audit udsprunget af kvalitetsudviklingsprojektet Implementering af ergoterapeutiske og fysioterapeutiske kliniske retningslinjer fra genoptræningsforløbsbeskrivelsen 1 Audit Hvad er audit : Fagpersoners

Læs mere

Ledelsesinformation for SKU og DAK i Region Syddanmark

Ledelsesinformation for SKU og DAK i Region Syddanmark Ledelsesinformation for SKU og DAK i Region Syddanmark 1. Videreudvikling af SAM:BO Sundhedsaftalens parter vil blandt andet måles på om vi lykkes med implementeringen af SAM:BO på det psykiatriske område.

Læs mere

TeleCare Nord business case mål

TeleCare Nord business case mål TeleCare Nord business case mål Reduktion til 70% af niveauet ved traditionel behandling. Heri indgår bl.a. - Reduktion af genindlæggelser (2,1 ->0,97 indlæggelser) - Reduktion af sengedage (5,5 -> 4,5

Læs mere

Til Sundhedskoordinationsudvalget

Til Sundhedskoordinationsudvalget Patientinddragelsesudvalget Region Midtjylland -, Til Sundhedskoordinationsudvalget Region Midtjylland 20. februar 2019 Høring vedrørende Sundhedsaftalen 2019 2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Nyt fra KOL projektet

Nyt fra KOL projektet Nyhedsbrev #2 November 2017 Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Nyt fra KOL projektet I dette nyhedsbrev har vi spurgt de to formænd om vigtigheden af telemedicin og deres vurdering af

Læs mere

Perspektiver i telemedicin KOL-patienter som first movers

Perspektiver i telemedicin KOL-patienter som first movers Perspektiver i telemedicin KOL-patienter som first movers Lunge-monolog hospitalet. https://www.youtube.com/watch?v=lljdrsezyb0&feature=player_embedded Samarbejde med og om patienten Praktiserende læge

Læs mere