REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Mødedato: Torsdag den"

Transkript

1 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Torsdag den Mødested: Mødelokalet Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

2 Voksenudvalget, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 27. Privat leverandør af praktisk hjælp Embedslægeinstitutionens tilsynsrapporter 2006 for plejeboliger i Gram, Haderslev og Vojens kommuner Beretninger 2006 for Haderslev, Vojens og Gram Anlæg Kong Frederik den IX s Plejehjem Harmonisering af Madservice Forplejningspakker Økonomisk Redegørelse pr. 31. marts 2007 Voksenudvalget Ombygning Sommersted plejehjem Nyt fra serviceområdet/udvalgsmedlemmerne Evt

3 Voksenudvalget, Side Privat leverandør af praktisk hjælp DILIAX / 07/7978 Orientering om godkendelse af privat leverandør til praktisk hjælp frit valgs ordningen. I efteråret 2006 modtog gamle Haderslev Kommune en ansøgning om godkendelse i forhold til frit valg af leverandør for praktisk hjælp. Det materiale, der er anvendt i godkendelsesprocessen, er materiale, der er udarbejdet i gamle Haderslev Kommune. Der er endnu ikke udarbejdet nyt materiale i Ansøger, Mette Gramberg, har udarbejdet og tilsendt det dokumentationsmateriale der skal udarbejdes i forhold til at kunne godkendes. Bankgarantien er sat til kr. Der vil i den udarbejdede kontrakt blive beskrevet, hvorledes der skal foretages en efterregulering i forhold til den endelige prisfastsættelse på praktisk hjælp, som endnu ikke er udregnet. Formanden for Voksenudvalget, Gunnar Nielsen, har efter bemyndigelse på udvalgets vegne den 20. marts 2007 godkendt Mette Gramberg til frit valgs ordningen. Det videre forløb i godkendelsesprocessen: Mette Gramberg skal underskrive kontrakten og praktiske aftaler skal indgåes i forhold til det daglige samarbejde, så Mette Gramberg kan starte med kunder i Haderslev Kommune den 1. juni Bilag Godkendelse som leverandør (307456) Voksenservice indstiller til efterretning, at Mette Gamberg er godkendt som leverandør af praktisk bistand. Taget til efterretning.

4 Voksenudvalget, Side Embedslægeinstitutionens tilsynsrapporter 2006 for plejeboliger i Gram, Haderslev og Vojens kommuner DIMENI / 07/5709 Embedslægeinstitutionen har fremsendt den samlede årsrapport for tilsyn på plejehjemmene i de gamle kommuner - Vojens, Haderslev og Gram. Samlet set adskiller plejeboligenhederne sig ikke væsentligt fra plejeboligenhederne i de øvrige kommuner i Sønderjyllands Amt. Embedslægeinstitutionen vurderer, at forholdene er generelt tilfredsstillende. Der er indberettet forskellige bemærkninger omkring plejeboligenhederne i de 3 gamle kommuner. Samlet har bemærkningerne drejet sig om: - Instrukser - Sundhedsfaglig dokumentation - Medicinhåndtering - Hygiejne og særligt håndhygiejne - Ernæring - Bygnings- og indeklimaforhold - Manglende systematisk registrering af utilsigtede hændelser og fejl. Rapporterne, hvoraf de nærmere detaljer fremgår, har tidligere været forelagt i 2006 i de respektive kommuner. Embedslægeinstitutionens samlede årsrapport vedlægges. Voksenservice instiller, at embedslægerapporterne vedrørende tilsyn i 2006 tages til efterretning. Taget til efterretning.

5 Voksenudvalget, Side Beretninger 2006 for Haderslev, Vojens og Gram DIHASK / 07/3586 Der er udarbejdet beretninger for 2006 med en opgørelse over mindre-/merforbruget for følgende 3 udvalgsområder: Udvalget for Helse & Arbejdsmarked - Haderslev Ældre- og Handicapudvalget - Vojens Det Sociale Udvalg - Gram I 2007 er områderne lagt under Voksenudvalget. Bilag: Beretninger 2006 vedlægges. Voksenservice indstiller, at beretningerne tages til efterretning Taget til efterretning. 30. Anlæg Kong Frederik den IX s Plejehjem DIHASK / 07/5904 I forbindelse med overgangen fra selvejende til kommunal drift er der foretaget række vedligeholdelsesopgaver bl.a. modernisering af indgangsparti, nye vaskemaskiner, ombetrækning af spisestuestole. Derudover har der været afholdt udgifter til skøde, ejendomsværdipåtegning, tinglysning m.m. Opgaverne er nu tilendebragt og anlægsregnskabet anses for afsluttet. Der er fejlagtigt ikke givet en anlægsbevilling. Rådighedsbeløbet har været på netto i alt kr. Anlægsregnskabet udviser udgifter på i alt kr. Samlet mindreforbrug netto kr. Der i forbindelse med Byrådets behandling af budgettet for 2006 frigivet et rådighedsbeløb på kr. til dækning af vedligeholdelsesopgaver samt yderligere kr. i forbindelse med budgetkontrollen pr. 30. juni 2006 til dækning af udgifter til h.h.v. skøde, ejendomsværdipåtegning, tinglysning m.m. I alt et samlet rådighedsbeløb på kr.

6 Voksenudvalget, Side 4 Bilag Anlægsregnskab Kong Frederik (294684) Voksenservice indstiller at anlægsregnskabet godkendes. Godkendt. 31. Harmonisering af Madservice DITEME / 06/14382 I forlængelse af kommunesammenlægningen, skal den nye kommune harmonisere den kommunale madservice. I de indledende drøftelser i det forberedende Voksenudvalg, har der været udtrykt en vision om, at Ny Haderslev Kommune skal have landets bedste madservice. Taksterne er indledningsvis harmoniseret i forbindelse med budgetvedtagelsen, vel vidende, at tilbudene ikke er ens. Den egentlige harmonisering af madservice er indledt med et temamøde den 8. september 2006, hvor Voksenservice fik pejlet sig ind på bl.a. brugernes ønsker til fremtidens madservice. Temamødet har afledt vedlagte notat, som stiller en række spørgsmål, som kræver politisk stillingtagen for at komme vider med et egentligt oplæg til og kvalitetsstandard for den kommende madservice. Der lægges op til en indledende drøftelse af de politiske pejlemærker om kvalitet, valgfrihed, prispolitik og kommunal eller privat produktion. Procedure Kvalitetsstandarden skal høres i Seniorrådet før endelig beslutning i Sammenlægningsudvalget. Tovholder/informationsansvarlig Afdelingschef Voksenservice Stab- og Administration Bilag notat vedrørende madservice - oplæg til politisk drøftelse og evt beslutning (256927)

7 Voksenudvalget, Side 5 Voksenservice indstiller: At det drøftes i hvilken grad, der skal være valgfrihed mellem levering af kølemad f.eks. leveret 1 gang ugentligt, varm mad produceret og leveret dagligt eller kølemad leveret opvarmet dagligt. At der drøftes kvalitet i indhold. At det drøftes, hvorvidt der skal lægges op til fuld brugerbetaling, eller om der skal gives kommunalt tilskud i en eller anden størrelse. At det drøftes, om produktionen skal foregå i kommunalt eller privat regi. At der på baggrund af drøftelserne udarbejdes en kvalitetsstandard til politisk godkendelse inden udgangen af Beslutning i Det forberedende Voksenudvalg den Afbud: Peter Hansen, Irene Høgh, Markvard Hovmøller Drøftet. Punktet genoptages på næste møde. Fortsat sagsfremstilling: På baggrund af Udvalgsmøde den 8. november 2006 har Voksenservice sammenskrevet Udvalgets bemærkninger. Disse vedlægges. Af hensyn til en snarlig harmonisering af køkkendriften i Haderslev Kommune har Voksenservice iværksat et analyse- og beskrivelsesarbejde med ekstern bistand. Dette arbejde tager et foreløbigt udgangspunkt i Udvalgets bemærkninger. Køkkenanalysen vil falde i 3 faser: Analyse af eksisterende køkkendrift - Forslag og beskrivelse af den fremtidige køkkendrift Implementering af Danmarks bedste køkkenløsning. Det forventes, at en harmoniseret køkkendrift kan være på plads i efteråret I fase 2: Forslag og beskrivelse af den fremtidige køkkendrift vil udgangspunktet være Udvalgets politiske ønsker og målsætning for kostforplejningen i Haderslev Kommune. Voksenservice vil vende tilbage til denne del i løbet af februar-marts måned. På dette møde vil konsulenten deltage. : - at Udvalget genoptager målsætningsarbejdet i forbindelse med fase 2 i den iværksatte Køkkenanalyse.

8 Voksenudvalget, Side 6 Beslutning i Voksenudvalget den Voksenudvalget godkender, at målsætningsarbejdet genoptages i forbindelse med fase 2 i køkkenanalysen. Fortsat sagsfremstilling: På Voksenudvalgets møde den 16. januar 2007 blev det besluttet, at indgå samarbejde med Y-Group v. seniorkonsulent Niels Rørdam Holm om udarbejdelse af et grundlag for beslutning om den fremtidige produktion og struktur på madserviceområdet i Haderslev Kommune. Udvalget har besluttet en vision: Danmarks bedste madservice. Det har været missionen at: 1. harmonisere madservice til modtagere af kommunal madservice 2. at optimere eksisterende køkkendrift Endelig rapport foreligger primo juni Bilag: Der foreligger bilagsliste med 9 bilag. Bilagene udsendes. : Voksenservice indstiller: At der træffes beslutning om den fremtidige struktur jf. modelopstillingen. At dokumentations/informationsmaterialet tages til efterretning. At prisfordelingen mellem hovedret og biret fastsættes. At forslag til oprettelse af kostråd vedtages. Afbud: Markvard Hovmøller Vedrørende den fremtidige struktur besluttede Udvalget at der arbejdes videre med model 2. Peter Hansen, Venstre, ønsker sagen udsat til nærmere undersøgelse. Dokumentationsmaterialet taget til efterretning. Udvalget vedtog, at der oprettes et kostråd.

9 Voksenudvalget, Side Forplejningspakker DIMENI / 07/4103 Markvard Hovmøller, Socialdemokratiet, har ønsket en drøftelse af, hvorvidt beboere på plejehjem skal have mulighed for at kunne fravælge måltider fremfor at være bundet til betaling for en samlet forplejningspakke. I forbindelse med vedtagelsen af Takster for Ny Haderslev Kommune 2007 blev samtidig vedtaget, at beboere på plejehjem, der ønsker at gøre brug af den offentlige madservice, betaler for en fuld forplejningspakke. Man har således ikke mulighed for at fravælge visse måltidstyper mod en reduktion i prisen. Baggrunden for denne beslutning var bl.a. en drøftelse i det Forberedende Voksenudvalg med udgangspunkt i ernæringsmæssige betragtninger og hensyntagen til pincipperne for leve-bo miljøer. Prisen på en forplejningspakke er kr. 112 og er beregnet på følgende måde: - Morgenmad kr. 13-, formiddagsdrik kr. 6, middagsmad incl. biret kr. 48, eftermiddagskaffe kr. 11, aftensmad kr. 28, aftenskaffe kr. 6. Administrativt er besluttet, at de beboere der hidtil har benyttet ordningen med fravalg kan fortsætte, mens nye beboere er bundet af beslutningen om betaling for en fuld forplejningspakke. En generel ændring af ordningen vil få afledte konsekvenser for de administrative procedurer og vil være give store administrative problemer i leve-bo miljøerne. Endvidere vil den indebære skærpet opmærksomhed overfor de beboere, der alene af økonomiske grunde fravælger et hovedmåltid. En generel ændring af ordningen vil endvidere antaste de principper, der ligger til grund for tanken om leve-bo miljøer, idet et af hovedhjørnestene her er, at man laver mad sammen og så vidt muligt spiser sammen. Økonomiske forhold Vil kunne få mindre økonomiske konsekvenser, såfremt ordningen generelt ændres. Personalemæssige forhold Vil kunne få visse personalemæssige konsekvenser, såfremt ordningen generelt ændres.

10 Voksenudvalget, Side 8 Procedure Voksenudvalget beslutter sig i sagen under forudsætning af, at Seniorrådet efterfølgende kan tilslutte sig en eventuel ændring. Ved ændret beslutning forelægges sagen for Økonomiudvalg og Byråd. Tovholder/informationsansvarlig Leif Petersen Voksensevice indstiller, at sagen drøftes med særlig henblik på den problematik, der vedrører de plejehjem, der er indrettet efter princippet leve-bo miljø. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Markvard Hovmøller, Inger Fleischer Udvalgets principielle holdning er fortsat, at der vælges og betales for en fuld forplejningspakke. Men beboerne kan fravælge et eller flere måltider permanent eller over en periode. I så tilfælde yders der ikke praktisk bistand i forbindelse med en eventuel tilvejebringelse af erstatningsmåltider. De almindelige regler om fravalg ved ferier, hospitaltsindlæggelse, ved spisning ude m.v. er fortsat gældende. Sagen sendes til høring i Seniorrådet. Fortsat sagsfremstilling: Seniorrådet har den 23. marts 2007 udtalt sig til sagen: En pakkeprise på 112 kr. er efter Rådets mening for høj. Rådet foreslår, at hovedpakken kun skal indeholde morgenmad, frokost og aftensmåltid med tilvalgsmuligheder for mellemmåltider, således at prisen på hovedpakken kan reduceres.. Seniorrådet kan ikke acceptere forslaget om, at nye beboere er omfattet af den fulde pakkepris. Der bør være lighed for nye som for hidtidige beboere.. Seniorrådet mener, at borgernes valgfrihed skal respekteres. Voksenudvalget tog i denne sag udgangspunkt i, at give beboere mulighed for selv eller via pårørende eller eksterne leverandører, at tilberede sine måltider med deraf følgende mulighed for fravalg i forplejningspakken. Seniorrådets udgangspunkt er, at pakkeprisen er for høj. Derfor foreslås en reduceret hovedpakke med tilvalgsmuligheder af mellemmåltider.

11 Voksenudvalget, Side 9 Voksenudvalget finder ikke, at Haderslev Kommunes pris for en fuld forplejningspakke er bemærkelsesværdig høj, hvorfor dette argument ikke bør indgå i afgørelsen. Der skal erindres om, at langt hovedparten af beboerne på plejecentre har brug for en individuel tilpasset, ernæringsrigtig kost, hvor økonomiske overvejelser ikke må være ledende for fravalg. Med Udvalgets beslutning af 6. marts 2007 åbnes op for, at den enkelte beboer får fuld frihed til at fravælge et eller flere måltider. Denne beslutning er mere vidtgående end Seniorrådets og udtrykker dermed en respekt for borgernes valgfrihed. Udvalgets beslutning ophæver endvidere den administrative forordning om, at nye beboere skal vælge en fuld forplejningspakke. : At udvalget fastholder sin beslutning af 6. marts 2007 Voksenudvalgets beslutning af 6. marts 2007 fastholde. 33. Økonomisk Redegørelse pr. 31. marts 2007 Voksenudvalget DIBIRJ / 07/2745 Vedlagte Økonomiske Redegørelse pr. 31. marts 2007 er den første af ialt fire som skal forelægges Voksenudvalget og Økonomiudvalget i løbet af Redegørelsen vedrører ikke den del af Udvalgets ansvarsområde, som er henlagt til Arbejdsmarkedsservice Procedure Forelægges Voksenudvalget den 12. arpil 2007 og Økonomiudvalget den 18. april Tovholder/informationsansvarlig Leif Petersen

12 Voksenudvalget, Side 10 Bilag Økonomisk redegørelse (282060) At redegørelsen godkendes og yderligere tiltag afventer redegørelsen pr. 31. maj Den økonomiske redegørelse godkendt. Yderligere tiltag afventer redegørelse pr. 31. maj Ombygning Sommersted plejehjem DIATHA / 07/8109 Låneoptagelse til bygningsmæssige ændringer på Sommertsed Plejehjem. Voksenservice har den 11. januar 2007 modtaget en ansøgning om låneoptagelse på kroner til bygningsmæssige ændringer på Sommersted Plejehjem S/I. De bygningsmæssige ændringer er beskrevet i et skitseforslag af arkitektfirmaet Åskov og Østergaard A/S i Aabenraa. Vedlagt bilag. Forslaget indebærer ændringer af køkkenet, opholdsfaciliteterne, træningsfaciliteterne, samt ændringer for administrationen. Hvis projektet gennemføres mulig gøres det, at beboerne inddrages i aktiviteterne omkring servering og anretning af måltiderne. Opholdsafdelingen bliver større med mere lys og udsigt til haveanlægget. Administrationen får en mere central placering og arbejdsforholdene for personalet i administrationen forbedres væsentligt. Forslaget lægger op til et tillempet leve bo miljø.forslaget ændrer ikke ved kvadratmeterfordelingen mellem servicearealer og beboernes husleje finansierede arealer.voksenudvalget har besigtiget stedet. Teknik og Miljø afdelingen i vurderer, at der er god overenesstemmelse mellem projektet og projektets budget. Økonomiske forhold De samlede byggeomkostninger udgør kroner ekskl. moms. Sommersted Plejehjem kan selv bidrage med kroner. Lånebeløbet er således kroner. Såfremt ombygningen ønskes udført i år, så foreslås det at midlerne tages af Haderslev kommunes likvide midler, idet kommunes lånerammer er fuldt udnyttet i Såfremt projektet kan udskydes til 2008 kunne alternativet være at Voksenservice søger anlægsmidlerne indarbejdet på

13 Voksenudvalget, Side 11 investeringsoversigten for Byggeriet vil derved kunne igangsættes i slutningen af året. Personalemæssige forhold Der vurderes at der ved ombygningen sker en forbedring af personalets arbejdsforhold. Dette gælder både administrationen og plejepersonalet. Voksenservice indstiller at sagen drøftes Drøftet. Sagen indgår i budgetlægeningen Nyt fra serviceområdet/udvalgsmedlemmerne DIMENI / Afbud: Markvard Hovmøller Lone Ravn ønsker en status over bofællesskaberne i Haderslev Kommune. 36. Evt. DIMENI /

14 Voksenudvalget, Side 12 Underskriftsside Gunnar Nielsen Anita Christensen Markvard Hovmøller Lone Ravn Inger Fleischer Peter Hansen Irene Høgh Leif Petersen

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Ingen Bemærkninger: Voksenudvalget, 16-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-11-2007 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 03-02-2009 Mødested: Dalhofsminde og Forsorgshjemmet Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 03-02-2009

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 09-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 09-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 13-02-2007 Mødested: Mødelokalet Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:45 Bemærkninger: Voksenudvalget, 13-02-2007

Læs mere

Dagsorden. Ny Tønder Kommune Sundhedsudvalget. Ekstraordinært møde. Mødedato: 13. november 2006. Rangstrup Rådhus

Dagsorden. Ny Tønder Kommune Sundhedsudvalget. Ekstraordinært møde. Mødedato: 13. november 2006. Rangstrup Rådhus Ekstraordinært møde Mødedato: 13. november 2006 Mødelokale: Starttidspunkt for møde 16,00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Den Lille Kantine, Nørre- Rangstrup Rådhus Gruppemøder: 13. november 2006 1

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:10 Afbud: Thies Mathiasen Fraværende:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Torsdag den Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Torsdag den Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Torsdag den 07-06-2007 Mødested: Mødelokalet Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Irene Høgh Fraværende: Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 06-03-2007

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 06-03-2007 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-03-2007 Mødested: Sommersted Plejehjem Kirkevej 6, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Markvard Hovmøller, Inger Fleischer

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 01-04-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:15 Afbud: Aksel Hansen,

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-05-2007

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-05-2007 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-05-2007 Mødested: Klosterbo Klosterbo 29, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 17-04-2007 Mødested: 218 Rådhuset, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 17-04-2007

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 17-06-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Irene Høgh,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 10. februar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Gruppemøder: 10. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse Åbent møde:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl.

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Irene Høgh Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 22-08-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: Mødelok. 6 Rådhuscentret 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:20 Afbud: Lillian Riber-Hansen, Aksel Hansen Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. oktober 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-10.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/83 Mødekalender for 2008...

Læs mere

Seniorrådet DAGSORDEN. Mødedato: Mandag den

Seniorrådet DAGSORDEN. Mødedato: Mandag den DAGSORDEN Seniorrådet Mødedato: Mandag den 26-10-2009 Mødested: Sommersted Plejehjem Kirkevej 6, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Lorens Frederiksen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-01-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:55 Afbud: Irene Høgh Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3 Kvalitetsstandard Levering af madservice til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr.

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Inger Fleischer Fraværende:

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet. Mødedato: Tirsdag den 28-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Seniorrådet. Mødedato: Tirsdag den 28-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Seniorrådet Mødedato: Tirsdag den 28-04-2009 Mødested: Tørning Mølle Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Seniorrådet, 28-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Åbent referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Åbent referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Åbent referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 23. november 2015 Mødetidspunkt: 8:00-8:45 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 3, Bytoften

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 08-08-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Solveig Thy Gajda, Flemming K. Jensen og Carsten

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: 101 Rådhuset, Gårskærgade, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 17-05-2010

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-04-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet Nordfyns Kommune

Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet Nordfyns Kommune Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet 2007 Nordfyns Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejeboligenheder i Nordfyns kommune i 2007 Indledning Formålet med plejehjemstilsynet er at forbedre den

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 8. december 2010 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 13:00

Seniorrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 8. december 2010 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 REFERAT Seniorrådet Mødedato: Onsdag den 8. december 2010 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 137.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 8. januar 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Flemming Wetterstein, Ingolf

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Onsdag den 29-07-2009 Mødested: Mødelokale nr. 6 (kælder) Administrationsbygningen, Rådhuscentret 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 29-01-2009 Mødested: Mødelokale nr. 6 (kælder) Administrationsbygningen, Rådhucentret 7, Vojens (gl.rådhus) Starttidspunkt: Kl. 10:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:20

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Tirsdag den 31-03-2009 Mødested: Falck Haderslev Aabenraavej 96 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 14:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 05-02-2008

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 05-02-2008 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 05-02-2008 Mødested: Frivillighedens Hus Storegade 80, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 04-09-2007

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 04-09-2007 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-09-2007 Mødested: Digagergaard Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 19.30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet genoptages den 6/9 07, kl. 14. Voksenudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Kvalitetsstandard Madservice Borgere i eget hjem

Kvalitetsstandard Madservice Borgere i eget hjem Kvalitetsstandard Madservice Borgere i eget hjem 1. Overordnede rammer Madservice Borgere i eget hjem 1.1 Formål med Sikre din mulighed for dagligt at få et ernæringsrigtigt tilbud. lovgivningen 1.2 Hvem

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 13-12-2010 Mødested: solsikkevej 2 Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Carsten Henningsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Til orientering 1. Meddelelser...1

Til orientering 1. Meddelelser...1 FURESØ KOMMUNE Kulturunderudvalg 7. september 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 8 Sted: Skovhuset ved Søndersø, Ballerupvej 60,Værløse Kl. 16.30 rundvisning i Skovhuset. Udvalgsmøde kl. 17.30 i Skovhuset Medlemmerne

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-08-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-02-2009

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-02-2009 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 17-02-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere