Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-05-2007"

Transkript

1 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den Mødested: Klosterbo Klosterbo 29, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

2 Voksenudvalget, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 46. Leasing af 8 biler Budgetkontrol Bemyndigelse til uddelegering af anmodningskompetence Nye aktiviteter i Varbergparken, Voksenservice Kong Frederik den IX s plejehjem Bestyrelsesmedlemmer til CHK s bestyrelse Nyt fra forvaltningen/udvalgsmedlemmerne Evt....9

3 Voksenudvalget, Side Leasing af 8 biler digiho / 07/9931 Sagsfremstilling Medarbejderne i Arbejdsmarkedsservice har behov for, at der anskaffes nogle kommunale biler til tjenestekørsel. Bl.a har virksomhedskonsulenterne i Jobcenteret meget opsøgende arbejde, hvor de dagligt kører mange km. i egen bil. Arbejdsmarkedsservice vurderer, at der er behov for 8 kommunale biler til tjenestekørsel. Tjenestekørsel i egen bil afregnes med 3,30 kr. pr. km. Arbejdsmarkedsservice har undersøgt markedet og anbefaler et tilbud fra Auto-Huset Haderslev på 8 stk. VW Touran, der medfører, at udgiften pr. kørt km. kommer ned på 2,44 kr. Ved køb af 8 stk. Touran Trendline (gule plader) bliver den årlige besparelse på kr. Økonomiske forhold Der er indhentet tre tilbud på en leasingaftale. Tilbuddene beror i bilag til sagen. Procedure Idet der er tale om leasing, skal sagen forelægges Intern Service forinden udvalgsbehandling. Udtalelse fra Intern Service vil blive meddelt på mødet. Sagen behandles i Direktionen den 8. maj 2007 og i Økonomiudvalget den 16. maj Bilag Tre leasingtilbud (316601) Beregning af den kommunale udgift pr. bil - Touran (316171) Bilviden - test (316995) Indstilling Arbejdsmarkedsservice indstiller, at der indgås aftale med Auto-Huset Haderslev om leasing af 8 biler. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den Godkendt og videresendes til økonomiudvalget. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Markvard Hovmøller Godkendt.

4 Voksenudvalget, Side Budgetkontrol 2007 DIJBWE / 07/9997 Sagsfremstilling Af Økonomisk Vejledning 2007 fremgår det, at der skal laves 2 budgetkontroller årligt med forelæggelse for Byrådet h.h.v. den 31. maj 2007 og den 25. oktober Budgetkontrollerne vil omfatte rettelser af tekniske fejl, såfremt disse har bevillingsmæssige konsekvenser, fordeling af tværgående bevillinger og regulering mellem udvalg. Det forudsættes, at de afledte konsekvenser for budget 2008 og overslagsårene løbende indgår i processen med budgetlægningen. Budgetkontrollerne vil ikke kunne indeholde ansøgninger som følge af ændringer i service- eller aktivitetsniveau. Økonomiske forhold Det samlede budgetreguleringsbehov på udvalgets område på drift i 2007 samt budgetoverslagsår 2008 til 2010 er kr. i hvert af årene. Procedure Sagen skal behandles i Økonomiudvalget den 16. maj 2007 og i Byrådet den 31. maj Bilag Skema A (316456) skema b (316457) Indstilling Arbejdsmarkedsservice indstiller, at Budgetkontrollen godkendes og videresendes til Økonomiudvalget. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Markvard Hovmøller Godkendt. 48. Bemyndigelse til uddelegering af anmodningskompetence DIPELE / 07/9554 Sagsfremstilling Efter værgemålslovens 16, stk. 1, nr. 4, kan byrådet anmode om værgemål, en ændring eller ophævelse af værgemål, men det er i

5 Voksenudvalget, Side 3 forarbejderne forudsat, at denne kompetence kan videredelegeres til forvaltningen. Kompetencen til at anmode om værgemål indenfor Arbejdsmarkedsservice (Misburg og Psykiatri) ligger pt. ved Voksenudvalget, hvilket betyder, at en sag vedr. anmodning om værgemål i givet fald skal godkendes i Voksenudvalget inden den sendes videre til Stasforvaltningen til behandling. Det er uhensigtsmæssigt, da udvalget herved bliver nødt til at forholde sig til personsager, ligesom det vil betyde unødig tidsforbrug, da sagen skal afvente politisk behandling. På den baggrund foreslås det, at Voksenudvalget anmodes om at uddelegere kompetencen indenfor Misbrug og Psykiatri til at anmode om væregemål. Det forelås, at Direktøren for Arbejdsmarkedsservice bemyndiges til at udpege de relevante personer til at varetage denne opgave. Økonomiske forhold Indstillingen medfører ingen økonomiske konsekvenser. Personalemæssige forhold Indstillingen medfører ingen personalemæssige konsekvenser. Juridiske aspekter Indstillingen medfører ingen juridiske konsekvenser. Indstilling Det indstilles overfor Voksenudvalget, at det godkendes, at direktøren for Arbejdsmarkedsservice bemyndiges til at udpege relevante personer til at varetage anmodningskompetencen i værgemålssager indenfor Psykiatri og Misbrug. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Markvard Hovmøller Godkendt. 49. Nye aktiviteter i Varbergparken, Voksenservice DIMENI / 07/623 Sagsfremstilling Den 12. december 2006 bekræftede Sammenlægningsudvalget Haderslev Kommunes godkendelse af Skema B for 1. etape af Varbergprojektet. Verørende Centret for Senildemente (CSD) blev bl.a godkendt en foreløbig huslejeberegning på kr./m2 for 70 ældreboliger.

6 Voksenudvalget, Side 4 En boligudgift på kr. pr. m2 er høj for en ældre beboer, der alene har en folkepension. Hertil skal lægges, at boligarealerne er relativt store. Med henblik på en nedbringelse af m2 prisen har Voksenservice i samarbejde med Haderslev Andels Boligforening (HAB) udarbejdet forslag til alternativ anvendelse af en række uudnyttede og uindrettede m2. Det drejer sig i alt om 1855 m2 i blok 12, 13 og 14, som skal huse CSD. Forrentningen af disse m2 s kapitalværdi har været tillagt beboernes boligudgift. Det vurderes umuligt at udnytte og udleje de 1855 m2 til beslægtede fomål af andre end Haderslev Kommune. Voksenservice kan anbefale, at de uudnyttede arealer kan indrettes til følgende: Distriktsgrupperne Østerskov og Kongevej, Sygeplejegruppen Øst med tilhørende sygeplejeklinik, Praktisk Bistandsgruppen, Vikarkorpset og et Genoptræningscenter. Flere af disse har i dag til huse i utilstrækkelige lokaliteter og alle kan med faglig og organisatorisk fordel samles i Varbergparken. Specielt skal peges på de mangelfulde og spredte træningsfaciliteter i Haderslev By. Ialt en samling af cirka 180 medarbejdere i Center for Senildemente omhandler 70 boliger med overtagelse af de 58 i 2008 og de resterende inden I den mellemliggende periode er HAB forpligtiget til at udleje de resterende 12 boliger til anden side. Under henvisning til et muligt huslejetab i denne periode og til den venteliste, der er for boliger til fysisk/psykisk handicappede - og den store generelle efterspørgsel efter plejeboliger - vil det være anbefalingen fra Voksenservice, at der etableres et bofællesskab for primært ældre handicappede på 8 boliger og at de resterende 4 boliger for senil demente også tages i brug i Det skal bemærkes, at der i flere af de "gamle" kommuner har været tanker og planer om udvidelse af bokapaciteten for fysisk/psykisk handicappede og at dette også indgår i Voksenservices s almene planlægning. Umiddelbart vil ovenstående tiltag - sammen med andre mindre væsentlige korrektioner i byggeprogrammet for CSD - nedbringe m2 prisen for boligerne fra 1115 kr kr. En efter omstændighederne acceptabel m2 pris. Til gengæld påføres Haderslev Kommune en øget husleje på kr. for leje af 1855 m2 således at den samlede kommunale lejeudgift for Varbergparken bliver på Ved overflytningen af aktiviteter fra lejede faciliteter andet steds i Haderslev til Varbergparken bliver der en sparet husleje på ca kr. Med den allerede bevilgede lejeudgfit på 1 mio. kr. til servicearealer for CSD vil der blive tale om en merhusleje på kr. Hertil kommer udgifter til inventar og udstyr på cirka kr. 1 mio. som allerede indgår i Voksenudvalgets budget Ufinansierede årlige driftsudgifter til et bofællesskab på kr. 3 mill. kr. Ovenstående skal vurderes i lyset af de økonomiske bevillinger, der allerede er meddelt til udflytningen af CSD til Varbergparken og de samordninger, der kan ske ved fælles udnyttelse af dele af servicearealerne.

7 Voksenudvalget, Side 5 Der vedlægges følgende bilag: - "Beregning af husleje, boligstøtte og rådighedsbeløb". Viser rådighedsbeløbet for en pensionist på almindelig folkepension ved 903 kr. pr. m2. - "Lejeudgifter for servicearealer...". Viser fraflytningsadresser med tilhørende husleje. -"Flytning af Plejepersonale..." Vurderer fordele ved en flytning - "Trænings- og sygeplejefaciliteter". Beskriver fordelene ved en samling af træningsaktiviteter. - "Aktuel venteliste til botilbud for handicappede". Beskriver den aktuelle venteliste. -"Bofællesskabet Varbergparken". Vurderer målgruppe og normering. Økonomiske forhold I budget 2008 skal indarbejdes følgende merudgifter: - Merudgifter (netto) til husleje på kr (årsbasis) - Udgifter til udstyr og inventar på kr. 1 mio. er bevilget i forbindelse med budget 2007 og skal overføres til Udgifter til drift af et bofællesskab for fysisk/psykisk udviklingshæmmede på kr. 3 mio. (årsbasis) Personalemæssige forhold Der skal ansættes cirka 8 årsværk incl. ledelse til drift af bofællesskabet. Juridiske aspekter Erhvervslejekontrakten mellem HAB og Haderslev Kommune skal tilpasses. Lejekontrakter skal opsiges. Procedure Behandles i Direktionen Handicaprådet og Seniorrådet skal høres i forhold til etablering af bofællesskab og træningscenter. Forelægges Voksenudvalg, Økonomiudvalg og Byråd til principiel stillingtagen. Projekterne detailbeskrives og forelægges løbende Voksenudvalget. Endeligt projekt forelægges Økonomiudvalg og Byråd. Tovholder/informationsansvarlig Direktør Leif Petersen Stabs- og administrationschef Teis Melcher Bilag Beregning af husleje, boligstøtte, og rådighedsbeløb (280769) Lejeudgifter for servicearealer (313497)

8 Voksenudvalget, Side 6 Flytning af plejepersonale til Varbergparken (319880) Trænings- og sygeplejefaciliteter i Varbergparken (319886) Aktuel venteliste til botilbud for handicappede (314895) Bofællesskabet Varbergparken (314889) Indstilling Voksenservice indstiller, at Voksenudvalg, Økonomiudvalg og Byråd principielt godkender et fortsat arbejde med, at placere en række hjemmeplejegrupper og et træningscenter i Varbergparken i nær forbindelse med Center for Senil Demente, at der etableres et bofællesskab for fysisk/psykisk handicappede indenfor de samme rammer at tidshorisonten er en indflytning i eftersommeren Beslutning i Direktionen den Fraværende: Erik Ancker Anbefales. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Markvard Hovmøller Principielt godkendt, - at placere en række hjemmeplejegrupper og et træningscenter i Varbergparken i nær forbindelse med Center for Senil Demente - at der etableres et bofællesskab for fysisk/psykisk handicappede indenfor de samme rammer - at tidshorisonten er en indflytning i eftersommeren Indstilles til endelig godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet. 50. Kong Frederik den IX s plejehjem DITRIK / 07/10836 Sagsfremstilling Kong Frederik den IX s plejehjem er det sidste 140 plejehjem i Haderslev Kommune, hvor der endnu ikke er foretaget/taget beslutning om modernisering til tidssvarende plejeboliger. Plejehjemmet indeholder 59 boliger, dagcenter, træningsfaciliteter og et produktionskøkken. 15. juli 2005 besøgte Arbejdstilsynet Kong Frederik den IX s plejehjem. Resultatet af besøget var bl.a. en anmærkning i tilsynsrapporten vedr. uhensigtsmæssige arbejdsstillinger ved udførelse af arbejde på beboerbadeværelser. Haderslev Kommune fik i den forbindelse påbud om

9 Voksenudvalget, Side 7 at sikre, at plejeopgaverne på beboerbadeværelserne kan udføres i hensigtsmæssige arbejdsstillinger. I hovedtræk drejer påbudet sig om, at badeværelserne er for små til, at 2 medarbejdere ville kunne udføre personlig pleje i korrekte arbejdsstillinger. Haderslev Kommune har tre gange fået forlænget fristen for tilbagemelding om hvilke tiltag, der er gjort for at efterkomme påbudet. 1. juni 2007 forventer arbejdstilsynet en endelig tilbagemelding på hvorledes Haderslev Kommune vil efterkomme påbudet. Der foreligger 3 alternative muligheder. Model 1: De eksisterende badeværelser ombygges. En sådan ombygning forventes at koste ca. 1,7 mio. kr. Da Kong Frederik den IX s plejehjem er et 140 plejehjem vil udgiften til ombygning være en kommunal udgift der ikke kan finansieres via en huslejestigning. Herefter kan der tages beslutning om en eventuel modernisering/nybygning. Model 2: De eksisterende 59 plejehjemsboliger ombygges til 40 tidssvarende plejeboliger efter lov om almene boliger. De 40 boliger lægger beslag på ca. halvdelen af den samlede bebyggelse der er på ca m2. Der vil være mulighed for at indtænke evt. fremtidig udvidelse af køkkenfaciliteter samt etablering af dertilhørende administrationslokaler. Genhusning vil kunne finde sted på det nuværende Center for Senildemente, når byggeriet i Varbergparken står færdigt. Ombygningen vil give Haderslev kommune en nettogevinst på ca. 9,9 mio.kr. Model 3: Der bygges 40 nye tidssvarende plejeboliger på bar jord. Hvis det er muligt, tages udgangspunkt i den eksisterende beliggenhed. Ved denne løsning skal der tages en konsekvensbeslutning vedr. produktionskøkkenet, der har til huse sammen med plejehjemmet. Denne løsning vil koste Haderslev kommune ca. 8,3 mio. kr. De eksisterende bygninger kan anvendes til andet kommunalt formål eller afhændes. Økonomiske forhold Etablering af 40 boliger á 75 m2 Ombygning Nybygning Forventet årlig husleje pr m2 900 kr 840 kr Anlægsomkostninger I hele tusinde kr I hele tusinde kr Anslåede byggeomkostninger Salg af nuværende bygninger/grund Samlet finansieringsbehov Kommunal finansiering 14%

10 Voksenudvalget, Side 8 Beboerindskud 2% Kreditforeingslån til ældreboliger Finansiering i alt Kommunal anlægsøkonomi I hele tusinde kr I hele tusinde kr Indtægt ved salg Genhusning i et år Flytteomkostninger Kommunal medfinansiering 14% Statstilskud til servicearealer Etablering af servicearealer Kommunal økonomi i alt Tovholder/informationsansvarlig Stab og administration - Voksenservice Indstilling Voksenservice indstiller: At der tilkendegives hvilke af de 3 modeller, der skal viderebearbejdes med henblik på senere projektforelæggelse til politisk behandling. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Markvard Hovmøller Godkendt, at der arbejdes videre med model 2 med henblik på senere projektforelæggelse til politisk behandling. 51. Bestyrelsesmedlemmer til CHK s bestyrelse DIMENI / Sagsfremstilling Center for Hjælpemidler og Kommunikation (CHK) anmoder om, at der udpeges en repræsentant fra Kommunalbestyrelsen i Haderslev Kommune til bestyrelsen. Bestyrelsen består at repræsentanter fra Kommunalbestyrelserne i Haderslev, Tønder, Sønderborg og Aabenraa kommuner, 4 repræsentanter fra De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI) og et medlem valgt af CHK s deltagere. Indstilling Voksenservice indstiller, at Voksenudvalget udpeges en repræsentant

11 Voksenudvalget, Side 9 til bestyrelsen. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Markvard Hovmøller Anita Christensen udpeget. 52. Nyt fra forvaltningen/udvalgsmedlemmerne DIMENI / 53. Evt. DIMENI /

12 Voksenudvalget, Side 10 Underskriftsside Gunnar Nielsen Anita Christensen Markvard Hovmøller Lone Ravn Inger Fleischer Peter Hansen Irene Høgh Leif Petersen

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 04-09-2007

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 04-09-2007 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-09-2007 Mødested: Digagergaard Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 19.30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet genoptages den 6/9 07, kl. 14. Voksenudvalget,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 16-05-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 16-05-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 09-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 09-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-11-2007 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:10 Afbud: Thies Mathiasen Fraværende:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Torsdag den

REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Torsdag den 12-04-2007 Mødested: Mødelokalet Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Byrådet REFERAT. Spørgetid Til Byrådsmødet i maj var det modtaget et skriftligt spørgsmål vedrørende hate-crime / voksenmobning.

Byrådet REFERAT. Spørgetid Til Byrådsmødet i maj var det modtaget et skriftligt spørgsmål vedrørende hate-crime / voksenmobning. REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 31-05-2007 Mødested: Hotel Vojens, Nørregade 2 A, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:28 Afbud: Anita Christensen, Holger Eskildsen, Peter

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl.

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Irene Høgh Fraværende:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 13-02-2007 Mødested: Mødelokalet Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:45 Bemærkninger: Voksenudvalget, 13-02-2007

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 10. februar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Gruppemøder: 10. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse Åbent møde:

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 03-02-2009 Mødested: Dalhofsminde og Forsorgshjemmet Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 03-02-2009

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 3. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer:

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 08-08-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Solveig Thy Gajda, Flemming K. Jensen og Carsten

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 27-10-2009

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 27-10-2009 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 27-10-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 07-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Inger Fleischer Fraværende:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 01-04-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo - 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo Sagsnr.: 12/4333 Sagsansvarlig: Maria Eeg Smidt Kristensen SAGSFREMSTILLING Socialudvalget behandlede sagen

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-08-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Notat. Etablering af bofællesskab for sindslidende på Rungstedvej nr. 6.

Notat. Etablering af bofællesskab for sindslidende på Rungstedvej nr. 6. Notat Etablering af bofællesskab for sindslidende på Rungstedvej nr. 6. I budgettet for 2008 for politikområdet social og psykiatri indgår et nyt mål: Der skal udarbejdes en redegørelse over fremtidige

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere.

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere. 2. Social Bolighandlingsplan - Tvedvej Resume: Forbedring af fire eksisterende boliger på Tvedvej til social udsatte. Sagsfremstilling: har vedtaget en bolighandlingsplan for det sociale område for at

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 06-03-2007

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 06-03-2007 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-03-2007 Mødested: Sommersted Plejehjem Kirkevej 6, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Markvard Hovmøller, Inger Fleischer

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN

EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN Udvalget for Børn og Familier Mødedato: Tirsdag den 26. november 2013 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Ingen Bemærkninger: Mødet påbegyndes umiddelbart efter byrådsmødets

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den 11-08-2008. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den 11-08-2008. Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 11-08-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:15 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Mødelokalet, Trekanten Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Ingen Bemærkninger: Voksenudvalget, 16-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter Vejlby. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter Vejlby. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 26. juli 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: 101 Rådhuset, Gårskærgade, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 17-05-2010

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 22-08-2008 Mødested: Karl Erik Olesens kontor Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 05-02-2008

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 05-02-2008 REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 05-02-2008 Mødested: Frivillighedens Hus Storegade 80, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 18-01-2000 Mødedato: 18-01-2000 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.30 Mødested: B101, Børne- og ungdomsforvaltningen Fraværende: # 56136/20-01-2000 18-01-2000

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov 367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov Sagens kerne I forbindelse med budget 2015 blev det besluttet at igangsætte en kapacitetsanalyse af plejepladser og

Læs mere

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 11-10-2007 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Bemærkninger: Byrådet, 11-10-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 195. Det

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. september 2011 Tid 14:30 Sted Himmerigsvej 10, Jerup NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den 24-11-2010 Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Mødested: Kongressen Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-04-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 17-04-2007 Mødested: 218 Rådhuset, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 17-04-2007

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. april 2019 Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret 1. Resume Hos Folkesundhed Midt kan borgere i Aarhus Kommune få støtte

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Mandag den 24-09-2007

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Mandag den 24-09-2007 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 24-09-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Lone Ravn og Henny Jacobsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-04-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-12-2009 Mødested: Skrydstrup Forsamlingsgård, Ribevej 76, Skrydstrup, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Irene

Læs mere

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. maj 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter Bøgeskovhus

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 25-06-2008 Mødested: VS - Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere