Bilag 1 - Tilbud ophørt efter afgørelse fra socialtilsynet 1. januar december 2017 Hjemmel Begrundelse for afgørelsen (Offentlig/privat)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 - Tilbud ophørt efter afgørelse fra socialtilsynet 1. januar december 2017 Hjemmel Begrundelse for afgørelsen (Offentlig/privat)"

Transkript

1 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 99 Offentligt Bilag 1 - Tilbud ophørt efter afgørelse fra socialtilsynet 1. januar december 2017 Socialtilsyn 1. Socialtilsyn Nord Privat Børn og unge Voksne (skibsprojekt), opholdssted), Sundhed og trivsel 7 Socialtilsyn Nord har vurderet, at tilbuddet ikke lever op til kravene til godkendelse, grundet opsigelse af de fysiske rammer på landbasen, opsigelse af alt personale på landbasen, manglende orientering af socialtilsynet og manglende overholdelse af godkendelse fra socialtilsynet. Derudover er det Socialtilsyn Nords vurdering, at der er tvivl om tilbuddets økonomi kan sikre en stabil drift af tilbuddet. 2. Socialtilsyn Nord Privat Voksne 107 (midlertidigt botilbud til voksne) SUL 141 (ambulant behandlingstilbud til voksne), SUL 141 (dagbehandlingstilbud (ikke et tema i kvalitetsmodellen, men en del af socialtilsynets kvalitetsvurdering jf. 6, stk. 2 i lov om socialtilsyn.) 1 Tilbuddet havde en godkendelse til drift af tilbud efter servicelovens 141. Godkendelsen følger den juridiske enhed, som er ophørt ved ophøret af CVR-nummeret, derfor falder godkendelse også bort for tilbuddet. En godkendelse fra Socialtilsynet er givet til en konkret juridisk enhed, og kan ikke overdrages til en anden juridisk enhed.

2 til voksne), SUL 141 (døgnbehandlingstilbud til voksne) 3. Socialtilsyn Nord Privat Voksne SUL 141 (dagbehandlingstilbud til voksne) (ikke et tema i kvalitetsmodellen, men en del af socialtilsynets kvalitetsvurdering jf. 6, stk. 2 i lov om socialtilsyn.) 1 Socialtilsyn Nord vurderer, at godkendelsen skal bortfalde dags dato, da der ikke længere er en juridisk enhed med en godkendelse til at drive tilbuddet. Der må derfor ikke længerer indskrives nye borgerer i tilbuddet. Socialtilsyn Nord vurderer ikke, at tilbuddet lever op til kravet om klarhed over den juridiske konstruktion, herunder om vedtægterne lever op til det som kræves. Socialtilsyn Nord vurderer endvidere, at der ikke er en ledelse, der driver tilbuddet fagligt og økonomisk forsvarligt, hvorfor der træffes afgørelse om afslag på regodkendelse. 4. Midt Privat Børn og unge Voksne 66, stk. 1, nr Midt Privat Børn opholdssted), 107 (midlertidigt 5 5 Tilbuddet var ikke økonomisk bæredygtigt, og tilsynet var derfor bekymret for, at tilbuddet ikke kunne levere den fornødne kvalitet. Tilbuddet overholdte ikke sin godkendelse. Der blev indskrevet borgere, som ikke tilhørte målgruppen. Tilbuddet skjulte borgere for tilsynet.

3 botilbud til voksne) 6. Midt Privat Børn og unge opholdssted) 7. Midt Privat Børn og unge opholdssted) 8. Midt Privat Voksne 109 (krisecenter) 9. Midt Privat Børn og unge Voksne opholdssted), 107 (midlertidigt 5 stk. 5 i Lov om Socialtilsyn. 5 5, 5 Tilbuddet havde ikke fornøden økonomi til at sikre en udvikling. Tilsynet var bekymret for kvaliteten i tilbuddet, og der var en væsentlig risiko for, at tilbuddet måtte lukke og derved måtte borgere fraflytte. Tilbuddet anvendte i lav grad faglige tilgange og metoder, der var relevante i forhold til målsætningen. Tilsynet var som følge deraf bekymret for kvaliteten. Bemandingen på tilbuddet var for lav ifht. målgruppen. Tilbuddet overholdte ikke sin godkendelse, men indskrev misbrugere og psykisk syge i stedet for voldsramte kvinder. Beboerne blev rekrutteret i borgernes lokalområde. Sundhedsmæssig risiko for de indskrevne borgere. Tilsynet vurderede, at tilbuddet hverken kunne eller ville rette op på de forhold, som lå til grund for det skærpede tilsyn. Baggrunden for det skærpede tilsyn var manglende pædagogisk kvalitet og undladelse af information i henhold til lov om socialtilsyn 12. Alt personalet var afskediget.

4 botilbud til voksne) 10. Midt Privat Børn og unge opholdssted) 5 Tilbuddet efterlevede ikke den godkendte ramme og handlede i alvorlig grad i strid med et udstedt påbud. Påbuddet omhandlede efterlevelse af godkendelsens ramme. Påbuddet blev udstedt, da tilsynet kunne konstatere, at tilbuddet ikke holdt sig inden for rammen af godkendelsen: Tilbuddet var ikke bevidst om, hvilke paragraffer borgerne var indskrevet efter Der blev indskrevet flere borgere end tilbuddet var godkendt til Der blev indskrevet borgere som var uden for tilbuddets målgruppe Tilbuddet lod borgerne skifte opholdssted, uden at informere visiterende kommuner Tilbuddet benyttede bygninger, som ikke havde den fornødne godkendelse Tilsynet var som følge heraf bekymret for kvaliteten. Tilbuddet misinformerede handlekommuner og tilsyn bevidst og skjulte borgere. 11. Midt Privat Voksne Uddannelse og beskæftigelse Sociale relationer og 7 Tilbuddet opstillede ikke individuelle og konkrete mål for borgerne. Tilbuddets aktiverende indsats for

5 107 (midlertidigt botilbud til voksne) 12. Midt Privat Børn og unge opholdssted) 13. Midt Privat Børn og unge opholdssted) selvstændighed Sundhed og trivsel samt kompetencer 7 7 borgerne vurderedes tilfældig og mangelfuld. Tilbuddet opstillede ikke individuelle og konkrete mål for borgerne. Tilbuddet anvendte ikke de beskrevne faglige tilgange og metoder i praksis. Tilbuddet understøttede ikke borgernes fysiske og mentale sundhed og trivsel. Tilbuddets bestyrelse, ledelse og medarbejdere havde ikke det nødvendige fokus på at sikre en tilstrækkelig faglig kvalitet i tilbuddet. Tilbuddet anvendte fysiske rammer, der ikke var godkendt til formålet. Tilbuddets budget kunne ikke godkendes, da huslejen oversteg markedsværdien. Lederen sikrede ikke, at der ikke blev anvendt offentlige midler til privat forbrug. Opholdstakster blev anvendt til forhold, der var tilbuddet uvedkommende. Tilbuddet benyttede flere forskellige fysiske rammer, som ikke var godkendt. Tilbuddets budget kunne ikke godkendes. Tilbuddets medarbejdere besad ikke i fornødent omfang de relevante kompetencer i forhold til målgruppe og metoder.

6 14. Midt Privat Børn og unge Voksne 7 Tilbuddet havde ikke en faglig kompetent ledelse. Tilbuddets økonomi vurderedes ikke at være bæredygtig. opholdssted), 107 (midlertidigt botilbud til voksne) 15. Syd Privat Voksne 16. Syd Privat Voksne 17. Syd Privat Voksne 101, SUL 141, , SUL 141, 107, 108, , SUL 141, 107, 108 i Kvalitetsmodellen 5 stk. 5 jf. 6 Manglende bæredygtighed og gennemsigtighed i tilbuddets økonomi, jf. tema 6, henholdsvis kriterium 11 og 13. Manglende indlevering af reviderede årsrapporter for to år og manglende indlevering af revideret årsregnskab. Faglig kvalitet og økonomi jf. Kvalitetsmodellen Faglig kvalitet og økonomi jf. Kvalitetsmodellen 5 stk. 5 jf. 6 Manglende kvalitet inden for samtlige temaer i kvalitetsmodellen, herunder fravær af faglige tilgange og metoder, der fører til positive for borgerne, utilstrækkelige kompetencer og fravær af økonomisk gennemsigtighed. 5 stk. 5 jf. 6 Manglende kvalitet inden for samtlige temaer i kvalitetsmodellen, herunder fravær af faglige tilgange og metoder, der fører til positive for borgerne, utilstrækkelige kompetencer og fravær af økonomisk gennemsigtighed. 18. Syd Privat Voksne Faglig kvalitet og økonomi jf. 5 stk. 5 jf. 6 Manglende kvalitet inden for samtlige temaer i

7 101, SUL 141, 107, 108, Syd Privat Børn og unge, Øst Privat Børn og unge opholdssted) Kvalitetsmodellen, jf. kvalitetsmodellen 5, stk. 6, jf. 6 (nu 5, stk. 7) Lov om socialtilsyn 5, 6 og 12 samt socialtilsynsbekendtgørelse ns 5, stk. 2 og bekendtgørelsens bilag 1. kvalitetsmodellen, herunder fravær af faglige tilgange og metoder, der fører til positive for borgerne, utilstrækkelige kompetencer og fravær af økonomisk gennemsigtighed. (August 2016) Manglende økonomisk bæredygtighed og manglende mulighed for fornøden kvalitet i forhold til målgruppen, jf. kriterierne 11 (Tilbuddet er økonomisk bæredygtigt) og 12 (Tilbuddets økonomi giver mulighed for den fornødne kvalitet i tilbuddet i forhold til prisen og tilbuddets målgruppe). Der mangler lejekontrakt for de midlertidige fysiske rammer. Der mangler en plan for etablering i nye faste fysiske rammer. Der er endnu ikke modtaget betaling for tilsynstakst Der er ikke modtaget nyt budget samt økonomisk handleplan, og der mangler en tidsplan for ansættelse af ny leder samt baggrund for tilbuddets huslejeberegning. Bestyrelsen for tilbuddet har derudover ikke meddelt socialtilsynet, at man har konstitueret et bestyrelsesmedlem som leder, samt at man (midlertidigt) har flyttet fondens adresse til bestyrelsesformandens privatadresse.

8 21. Øst Privat Børn og unge opholdssted) Lov om socialtilsyn 5, 6 og 12 samt socialtilsynsbekendtgørelse ns 5, stk. 2 og bekendtgørelsens bilag 1. I forhold til målgruppens behov vurderer socialtilsynet ikke, at det er tilstrækkeligt med én medarbejder til fire unge. Socialtilsynet vurderer, at den daglige leder af tilbuddet mangler indsigt, viden og kompetencer i forhold til det at drive et opholdssted. Bestyrelsessammensætningen opfylder ikke lov om socialtilsyn 14. Der mangler dokumentation for, at lederen betaler husleje til fonden, i det han har privat bolig på opholdsstedets adresse. Socialtilsynet har ligeledes lagt vægt på, at tilbuddet ikke har indberettet de nødvendige minimumsindberetninger, og dermed opfylder tilbuddet ikke de lovmæssige krav i henhold til bekendtgørelsen om Tilbudsportalen 5. De nuværende fysiske rammer vurderes ikke at imødekomme de unges individuelle behov, og der er flere forhold omkring de fysiske rammer, som vurderes at være utilfredsstillende i forhold til at sikre rammen om den indsats, der skal finde sted.

9 Socialtilsynet vurderer, at de fysiske rammer ikke imødekommer målgruppens behov, og at der ikke er tilstrækkelig ledelsesmæssige og e kompetencer tilstede i tilbuddet. Socialtilsynet har i vurderingen især lagt vægt på, at temaet fysiske rammer ikke understøtter og imødekommer de unges trivsel og udvikling. Der er således tale om indretning og udformning, som ikke vurderes velegnede. 22. Øst Privat Børn og unge Voksne opholdssted) 107 (midlertidigt botilbud til voksne) Uddannelse og beskæftigelse Selvstændighed og relationer Lov om socialtilsyn 5 og 6 samt kvalitetsmodellen for sociale tilbud, der findes som bilag 1 til bekendtgørelse nr. 551 fra 2015 om socialtilsyn. Socialtilsynet har i afgørelsen lagt vægt på tilbuddets manglende indsendelse af ansøgning om regodkendelse samt manglende udfyldelse af kvalitetsmodel, ligesom tilbuddets leder i forbindelse med tidligere fremsendte agterskrivelse vedrørende ophør af tilbuddets godkendelse, har oplyst, at tilbuddet ikke ønsker re-godkendelse for nuværende. Der er endvidere lagt vægt på ledelsens manglende forståelse for behovet for personalekontakt hos tilbuddets målgruppe både i forhold til afsatte personaleressourcer samt relevante medarbejderkompetencer. Samtidig foreligger der fortsat ikke individuelle

10 23. Øst Privat Voksne 107 (midlertidigt botilbud til voksne) Lovbekendtgørelse om socialtilsyn 5, stk. 5, jf. lov om socialtilsyn 6. pædagogiske behandlingsplaner for tilbuddets beboere. Bestyrelsen for fonden er fratrådt, og fonden er reelt uden ledelse og kan derfor ikke fungere som juridisk enhed. Socialtilsynet kan på denne baggrund ikke opretholde tilbuddets godkendelse, idet socialtilsynet ikke kan godkende et tilbud, som er uden en formel ledelse. Det er på baggrund af sagens omstændigheder socialtilsynets vurdering, at det ikke i denne sag vil være formålstjenstligt at sætte tilbuddet under skærpet tilsyn med påbud om udpegning af en ny bestyrelse, idet der på baggrund af de modtagne oplysninger fra tilbuddet ikke findes at være hverken vilje, evne eller mulighed i tilbuddet for rette op på den nuværende situation. 24. Øst Privat Voksne 107 (midlertidigt botilbud til voksne) Lov om socialtilsyn1 5, stk. 5, i henhold til hvilken Socialtilsynet kan fratage tilbuddet dets godkendelse, såfremt dette ikke lever op til betingelserne for godkendelse i 6. Det vurderes, at borgerne ikke i tilstrækkelig grad er beskæftigede i relevante dagtilbud, som vil kunne udvikle dem og sikre den fornødne kvalitet i forhold til temaet Uddannelse og beskæftigelse. Det vurderes ligeledes, at tilbuddet ikke lever op til temaet, som omhandler selvstændighed og relationer, idet borgerne i meget høj grad aktiveres af tilbuddets

11 medarbejdere og stort set aldrig er sammen med ligestillede. Der arbejdes ikke ud fra en klar og tydelig definition af målgruppen, og de valgte arbejdsmetoder vurderes generelt ikke at være i overensstemmelse med målgruppens behov for pædagogisk støtte. Socialtilsynet finder det ikke sandsynligt, at tilbuddet tilegner sig de nødvendige kompetencer, idet der endnu ikke er foregået en generel opkvalificering af faglige kompetencer, faglige metoder, forebyggelse af magtanvendelser m.v. Socialtilsynet vurderer, at der i tilbuddets ledelse og bestyrelse ikke findes de fornødne kompetencer og ressourcer til, at der fremadrettet kan skabes et tilbud, der lever op til de krav, der med lov om socialtilsyn stilles til sociale tilbud. 25. Øst Privat Voksne 101 (døgnbehandlingstilbud til voksne) 5, jf. lov om socialtilsyn 6. En generel kritisk økonomisk situation med voksende underskud og negativ egenkapital. Socialtilsynet vurderer, at der reelt ikke er nogen i organisationen, der leder tilbuddet og har det overordnede overblik. Der ses en bestyrelse, som ikke

12 har overblikket eller tager ansvar, og en direktør, som ikke har kunnet dokumentere kompetencer i forhold til at lede et socialt tilbud. Behandlingslederen, som er den eneste leder på stedet i det daglige, udfører funktioner svarende til en ledende socialrådgiver og er således ikke leder af det samlede tilbud. 26. Øst Privat Voksne 107 (midlertidigt botilbud til voksne) Uddannelse og beskæftigelse Selvstændighed og relationer Lov om Socialtilsyn 5 stk. 5 og 6 Tilbuddet blev ikke godkendt fordi: Tilbuddet ikke indsendte materiale forud for tilsynet Tilbuddet ikke udfyldte data i Tilbudsportalen Socialtilsyn Øst forsøgte gentagende gange at komme i dialog med tilbuddet uden held. Der er tale om et driftsorienteret tilsyn, der resulterede i, at tilbuddet fik frataget sin godkendelse, da det ikke var muligt at få gennemført et tilsyn i Øst Privat Børn og unge Uddannelse og beskæftigelse Selvstændighed og relationer Lov om Socialtilsyn 5, stk. 6 Socialtilsyn Øst har ved vurderingen lagt vægt på samtlige 7 temaer i kvalitetsmodellen og konkluderer på denne baggrund, at opholdsstedet ikke besidder den kvalitet, der skal til for at sikre, at børnene/de unge ydes en indsats, der er i overensstemmelse med formålet med offentlige og private tilbud efter lov om social service. Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets samlede kvalitet er

13 så mangelfuldt og bekymrende, at der bør træffes afgørelse om ophør af opholdsstedet. 28. Øst Privat Børn og unge Lov om Socialtilsyn 5, stk. 6 Tilbuddet har ingen fysiske rammer, og tilbuddets øverste ledelse (bestyrelsen) vurderes ikke at være i stand til at varetage tilbuddets ledelse på en kompetent måde 29. Øst Privat Børn og unge 30. Hovedstaden Privat Voksne 107 Selvstændighed og relationer Alle 7 temaer Lov om Socialtilsyn 5, stk. 6 5, stk. 5 i lov om Socialtilsyn samt 4 i bekendtgørelse om Socialtilsyn Socialtilsyn Øst vurderer, at der ikke er grundlag for at opretholde tilbuddets godkendelse og at denne derfor ophører, idet kvaliteten i forhold til hovedparten af kvalitetsmodellens 7 temaer er så lav at godkendelsen ikke kan opretholdes. Tilbuddets målgruppe er voksne borgere med infantil autisme, udviklingshæmning med overbygning af psykiatrisk karakter, hvilket forudsætter en vis grad af specialisering og pædagogisk kvalitet for at kunne imødekomme målgruppens behov for støtte og omsorg. Tilbuddet besidder dog slet ikke disse kompetencer. Tilbuddets indsats i forhold til at udnytte borgernes fulde potentiale til dagtilbud er sporadisk og ufuldstændigt. Tilbuddets indsats i forhold til at udvikle borgerens sociale kompetencer og selvstændighed er

14 ufuldstændigt og meget sporadisk og ikke målrettet. Trods målgruppens omfattende psykiatriske problemstillinger arbejder tilbuddet ikke med disse problemstillinger. Den hjælp borgerne modtager i tilbuddet gives overvejende ud fra den enkelte medarbejders vurdering frem for på baggrund af aftalte pædagogiske tilgange og metoder. Tilbuddet har svært ved at fastholde medarbejdere, og personalegennemstrømningen er høj. Ledelsen sikrer således ikke kontinuitet og stabilitet i tilbuddet. Fx har fire medarbejder forladt to stillinger i tilbuddet de sidste 3 måneder. Tilbuddets medarbejdere har ikke de fornødne kompetencer til at varetage målgruppens behov, hvilket skal ses i lyset af den høje personalegennemstrømning som er kendetegnet ved tilbuddet. Oplysninger i tilbuddets budget 2015 er ikke samstemmende med de oplysninger, socialtilsynet har modtaget under tilsynene. De fysiske rammer understøtter ikke borgerens udvikling og trivsel særligt med fokus på, at to af

15 beboerne gennem knap 1 år har boet i hotellejligheder. 31. Hovedstaden Privat Voksne 107 Ingen begrundelse var manglende betaling af tilsynstakst 5, stk. 5 i lov om Socialtilsyn 4 og 18 i bekendtgørelse om Socialtilsyn Begrundelsen var som anført udelukkende manglende betaling af tilsynstakst, hvilket Ankestyrelsen har meddelt, ikke er en lovmedholdelig begrundelse. Socialtilsynene kan udelukkende træffe afgørelser om godkendelser eller ikke, der er begrundet i kvalitetsmodellen. Sagen er hjemvist af Ankestyrelsen idet de henviser til at der ikke er hjemmel til at trække godkendelsen udelukkende pga. manglende betaling af tilsynstakst. Socialtilsynet skal basere sin afgørelse om godkendelse iht. den samlede kvalitet i tilbuddet, dvs. der skal gøres brug af kvalitetsmodellen. Bemærk i øvrigt at tilbuddet inden modtagelse af afgørelse fra Ankestyrelsen ophørte efter egen beslutning. 32. Hovedstaden Privat Voksne SUL 141 (ambulant behandlingstilbud til voksne) Ingen begrundelse var manglende samarbejdsaftale med en kommune, hvoraf tilbuddet ikke må drive alkoholbehandlingstilbud. 5, stk. 7, jf. Sundhedslovens 141, stk. 6, 2. pkt., Det er socialtilsynets vurdering, at tilbuddet ikke længere er omfattet af lov om socialtilsyn 4, stk.1, nr. 4, fordi tilbuddet ikke opfylder kravene i henhold til sundhedslovens 141, stk. 6, gældende for de alkoholbehandlingssteder, der skal godkendes af socialtilsynet. Det følger heraf, at

16 alkoholbehandlingstilbud, der skal indgå i den kommunale forsyning, skal have en aftale med en kommune, hvilket ikke har kunnet dokumenteres. OBS! Tilbuddet har klaget over afgørelsen om tilbagekaldelse af godkendelse, og afventer forsat afgørelse fra Ankestyrelsen. Afgørelsen er tilkendt opsættende virkning, og derfor er tilbuddet forsat i drift, indtil Ankestyrelsen færdigbehandler klagen. 33. Hovedstaden Privat Voksne 107 Målgrupper, metoder og. 5, stk. 6, samt 6 i lovbekendtgørelse nr. 124 af 12. februar 2016 og 4 i bekendtgørelse om Socialtilsyn nr. 551 af 28. april 2015 Socialtilsynet vurderer på baggrund af i alt 5 anmeldte og 6 uanmeldte tilsynsbesøg, samt to skærpede tilsyn, at tilbuddet ikke længere lever op til kvaliteten i kvalitetsmodellen. Det er i afgørelsen bl.a. vægtet, at der ikke kontinuerligt har været ansat medarbejdere med relevant uddannelse eller erfaringsmæssig baggrund ud over leder af tilbuddet. Dette har for borgerne betydet, at der ikke har været en stabil og ensartet pædagogisk indsats. Socialtilsynet har også konstateret, at der kun til en vis grad har været opstillet mål for borgeren og kun i begrænset omfang været beskrevet en pædagogisk indsats i forhold til borgerens problematik og behov.

17 34. Hovedstaden Offentlig Voksne SEL 104 (aktivitets- og samværstilbud), ABL 105, stk. 2 (almen ældrebolig/handicap venlig bolig) Tema 3:, Tema 4: Sundhed og trivsel, Tema 5: Organisation og ledelse, Tema 6:. Lov om socialtilsyn, 5, stk.7, 4, stk.1, 6,, 19, stk. 2, 2. punktum og 22, samt bekendtgørelse om socialtilsyn 4, 9 og 10. Endeligt er det Socialtilsynet vurdering, at det på det foreliggende grundlag ikke er muligt at fastslå, om tilbuddets økonomi er bæredygtig. Det er derfor ikke er muligt for Socialtilsynet at vurdere kvaliteten i tilbuddet, set i forhold til tilbuddets målgruppe. Det er socialtilsynets samlende konklusion, at tilbuddet ikke har den fornødne kvalitet i henhold til kvalitetsmodellen. Kvaliteten har så lavt et niveau, at det har betydelige konsekvenser for tilbuddets borgere, der udsættes for mangelfuld og tilfældig indsats. Driftsherre var enig i, at kvaliteten var for lav, og kommunens socialudvalg traf selv afgørelse om lukning af tilbuddet. Tilbuddet har gennem længere tid været kendetegnet ved manglende stabilitet og kontinuitet, såvel blandt medarbejderne og i ledelsen, hvilket førte til konkrete hændelser, hvor borgerne blev udsat for alvorlige svigt, med betydning for deres sundhed og sikkerhed. Hertil konkluderes det, at den pædagogiske indsats i tilbuddet er mangelfuld og præget af tilfældigheder, hvilket konkluderes at være truende for borgernes udvikling og fortsatte trivsel. Der er i konklusionen lagt vægt på, at arbejdsgange, procedurer og retningslinjer, både angående

18 håndtering af medicin og magtanvendelser, ikke er overholdt. På baggrund af udtalelse fra ledelsen selv, konkluderer socialtilsynet, at medarbejdernes kompetencer er særdeles mangelfulde, og at der er en kultur, der bærer præg af forråelse og dermed en indsats, der ikke understøtter borgernes udvikling og trivsel. 35. Hovedstaden Privat Voksne SEL 107 og 108, heraf to fleksible pladser. Derudover 7 pladser, jf. SEL 103 og 104. Tema 3:, Tema 4: Sundhed og trivsel, Tema 5: Organisation og ledelse, Tema 6:. Herudover indgår dele af tilbuddets økonomi. 7, 6 og 7 samt bekendtgørelse om socialtilsyn 4, stk. 1 og 2. Socialtilsynet har afdækket en række kritiske forhold, herunder fund i dagbogsnotater, der dokumenterer forråelse i tilbuddet, herunder brug af tvang og straf/sanktioner ift. konkrete borgere, manglende brug af relevante faglige tilgange og metoder til målgruppen, herunder til borgere med udfordringer i relation til seksuelle overgreb/krænkelser. Der er desuden fremsendt magtanvendelsesindberetninger, hvor handlingerne tangerede overgreb mod borgeren. Tillige viste gennemgang af tilbuddets økonomi en årsindtægt i 2016 til leders ikke uddannede søn på i alt kr., uden at hverken ledelse eller bestyrelse har kunnet redegøre tilfredsstillende for denne årsløn. Endelig fik vi oplysninger fra handlekommune om

19 observationer af, at borgerne gik rundt alene uden den én til én støtte, som de er visiteret til. Socialtilsynet konkluderede herefter, at der i tilbuddet ikke var vilje og evne til at rette op på de kritiske forhold, og at der var risiko for borgernes trivsel og udvikling. Tilbuddet har klaget over afgørelsen om tilbagekaldelse af godkendelse, hvorfor afgørelse fra Ankestyrelsen afventes. Afgørelsen er tilkendt opsættende virkning, og tilbuddet er derfor forsat i drift, indtil Ankestyrelsen færdigbehandler klagen.

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 9-12 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger i årsrapporten

Læs mere

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30.

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. maj 2017 Dagsorden 1. Kort introduktion til tilsynsreformen, de

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019 Program for dagen Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status på Fællesmøde for private driftsherrer 18. November 2015

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status på Fællesmøde for private driftsherrer 18. November 2015 Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status på 2015 Fællesmøde for private driftsherrer 18. November 2015 Vi kommer ind på følgende Kort om organisering og medarbejdere Årsrapport 2014, herunder

Læs mere

Botilbuddet Sønderhaven Søndergårds alle 106 2760 Måløv

Botilbuddet Sønderhaven Søndergårds alle 106 2760 Måløv Botilbuddet Sønderhaven Søndergårds alle 106 2760 Måløv 11-09-2014 Re-godkendelse af bofællesskabet Sønderhaven i Ballerup kommune. Botilbuddet Sønderhaven er et tilbud etableret i henhold til Servicelovens

Læs mere

Boligerne på Skovstien 8-12

Boligerne på Skovstien 8-12 Boligerne på Skovstien 8-12 22-01-2015 Dok.nr.: 2014/0006842-6 Regodkendelse af tilbuddet Boligerne på Skovstien 8-12 Boligerne på Skovstien 8-12 er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 66 og

Læs mere

KKUC Bofællesskaber Skt. Nikolaj vej 8, 3. sal 2000 Frederiksberg Att. Leder Hans Henrik Dybvad

KKUC Bofællesskaber Skt. Nikolaj vej 8, 3. sal 2000 Frederiksberg Att. Leder Hans Henrik Dybvad Frederiksberg Kommune KKUC Bofællesskaber Skt. Nikolaj vej 8, 3. sal 2000 Frederiksberg Att. Leder Hans Henrik Dybvad 30. november 2015 Sagsbeh.: Sikr04 J.nr.: 27.51.04-K09-4-15 Partshøring om påtænkt

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 13-16 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer Boenheden Line Marie Regodkendelse af tilbuddet Line Marie Line Marie er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og almenboliglovens 105 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn

Læs mere

Organisation for voksne udviklingshæmmede Parkvej 10 2750 Ballerup

Organisation for voksne udviklingshæmmede Parkvej 10 2750 Ballerup Organisation for voksne udviklingshæmmede Parkvej 10 2750 Ballerup 04-09-2014 Re-godkendelse af botilbuddene under Organisation for voksne udviklingshæmmede i Ballerup kommune. De 3 botilbud under Organisation

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015

Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015 Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015 Info-møde for brugere, pårørende og andre interesserede Den 2. november 2015 Socialtilsynets organisering Tilsynschef Stab Børne- og Ungetilbud

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Bilag 1 Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i sociale tilbud ved

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017 Botilbud og bofællesskaber på det specialiserede voksenområde Ældre og Social Service Marts 2018 Foto: 2/11 Resumé Socialtilsyn Hovedstadens driftsorienterede tilsyn

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej Socialudvalget

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27.

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27. Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status 2015 Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27. oktober 2015 Vi kommer ind på følgende Kort om organisering og medarbejdere

Læs mere

Årsrapporten august 2019

Årsrapporten august 2019 Årsrapporten 2018 august 2019 Formål med årsrapporten Belyse tilbuddenes kvalitet Formål med socialtilsynet Socialtilsynene skal i henhold til lov om socialtilsyn og tilhørende bekendtgørelse, føre tilsyn

Læs mere

Indhold. Takster og takstudviklingen

Indhold. Takster og takstudviklingen KKR September 2018 Indhold Takster og takstudviklingen 2014-2019 Generet om socialtilsynet: Rammerne for tilsynets opgaver Socialtilsynets opgaver Kommunens opgaver Snitflader og samarbejde mellem socialtilsyn

Læs mere

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 GLADSAXE KOMMUNE Social- og handicapafdelingen Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Af: Malene Ravn Teksten nedenfor er kopieret fra den samlede konklusion af

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 118 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål F og G Dato /

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Social- og Handicapafdelingen. Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby. Uanmeldte driftsorienterede tilsyn

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Social- og Handicapafdelingen. Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby. Uanmeldte driftsorienterede tilsyn GLADSAXE KOMMUNE Social- og Handicapafdelingen Oversigt over anmeldte og uanmeldte tilsyn på sociale tilbud under Sundheds- og Handicapudvalget 2015 NOTAT Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby Oversigten

Læs mere

Godkendelsesrapport nye sociale tilbud

Godkendelsesrapport nye sociale tilbud Godkendelsesrapport nye sociale tilbud Praktiske oplysninger Godkendelsesrapporten er en opsummering af socialtilsynets vurdering af, om tilbuddet samlet set opfylder betingelserne for godkendelse, jf.

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for børne- og ungetilbud den 16. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for børne- og ungetilbud den 16. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for børne- og ungetilbud den 16. maj 2019 Program for dagen kl. 9-12 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger i årsrapporten

Læs mere

BLIV GODKENDT SOM NYT SOCIALT TILBUD AF SOCIALTILSYNET

BLIV GODKENDT SOM NYT SOCIALT TILBUD AF SOCIALTILSYNET BLIV GODKENDT SOM NYT SOCIALT TILBUD AF SOCIALTILSYNET INFORMATION TIL PERSONER, DER ØNSKER AT ÅBNE ET NYT SOCIALT TILBUD Udgivet af Socialtilsyn Hovedstaden Socialtilsynet Socialtilsyn Hovedstaden har

Læs mere

Egedal Rusmiddelteam Stenløse Att.: Søren Hvid Karsten. Afgørelse om re-godkendelse af Tilbuddet Egedal Rusmiddelteam

Egedal Rusmiddelteam Stenløse Att.: Søren Hvid Karsten. Afgørelse om re-godkendelse af Tilbuddet Egedal Rusmiddelteam Egedal Rusmiddelteam Skolevej 10 3660 Stenløse Att.: Søren Hvid Karsten 13-08-2015 Dok.nr.: 27.06.00-K09-540-15 Afgørelse om re-godkendelse af Tilbuddet Egedal Rusmiddelteam Socialtilsynet Hovedstaden

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1907 af 29/12/2015 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Orientering om afgørelse fra Socialtilsynet vedr. Center Nordvests bofællesskaber med hjemmevejleder

Orientering om afgørelse fra Socialtilsynet vedr. Center Nordvests bofællesskaber med hjemmevejleder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om afgørelse fra Socialtilsynet vedr. Center Nordvests bofællesskaber med hjemmevejleder Socialforvaltningen

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private. Til Kopi til. August 2012.

Notat. Aarhus Kommune. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private. Til Kopi til. August 2012. Notat Emne Til Kopi til Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private tilbud August 2012. 1. Indledning Aarhus Kommune har siden 1. januar 2007 haft opgaven med godkendelse af og tilsyn med private

Læs mere

Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud

Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud Socialtilsyn Midt har d. 29-05-2015 modtaget jeres ansøgning om at blive re-godkendt som almindeligt socialpædagogisk opholdssted jf. servicelovens 66, stk.1.

Læs mere

Afgørelse om skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA)

Afgørelse om skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Region Midtjylland Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Møgelkjærvej 6, 8800 Viborg 13. oktober 2014 Afgørelse om skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Socialtilsyn Midt sendte

Læs mere

Frederiksberg Kommune. 17. april 2018 Sagsbeh.: NHP. J.nr.: K

Frederiksberg Kommune. 17. april 2018 Sagsbeh.: NHP. J.nr.: K Frederiksberg Kommune Afgørelse om regodkendelse af tilbuddet Juvelhuset Socialtilsynet har på baggrund af gennemgang af oplysninger fra tilbuddet og gennemførte tilsynsbesøg 19. februar 2018, foretaget

Læs mere

Det gode samarbejde. Samarbejdsmodel vedrørende tilsynet med de sociale tilbud i Region Nordjylland

Det gode samarbejde. Samarbejdsmodel vedrørende tilsynet med de sociale tilbud i Region Nordjylland Det gode samarbejde Samarbejdsmodel vedrørende tilsynet med de sociale tilbud i Region Nordjylland Oktober 2013 1 1. Baggrund Hjørring Kommune (herefter Socialtilsyn Nord) har i henhold til lov om socialtilsyn

Læs mere

Forståelsesnotat vedr. tilsyn fra Socialtilsyn Midt 1 Handicap og Socialpsykiatriområdet

Forståelsesnotat vedr. tilsyn fra Socialtilsyn Midt 1 Handicap og Socialpsykiatriområdet Sag: 15/22013 Forståelsesnotat vedr. tilsyn fra Socialtilsyn Midt 1 Handicap og Socialpsykiatriområdet Formål med dette notat. Nærværende notat har til formål at beskrive hvilke af Skanderborg Kommunes

Læs mere

Tilsynspolitik. For de fem socialtilsyn i Danmark. For de fem socialtilsyn i Danmark 1

Tilsynspolitik. For de fem socialtilsyn i Danmark. For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Tilsynspolitik For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning De fem socialtilsyn i Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner har siden 1.

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Østerled er et selvejende botilbud under Gentofte Børnevenner med driftsoverenskomst med Gentofte Kommune. Tilbuddet Østerled har to enheder, bofællesskabet Østerled med 4 enheder og opgangsfællesskabet

Læs mere

Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse

Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse Enhed: Socialtilsyn og National Koordination Sagsnr.: 2018-744 Dato: 5. juni 2018 Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse Socialtilsynenes dialogforpligtelse I forbindelse med den politiske

Læs mere

Målgruppe Fysisk og psykisk udviklingshæmmede Udviklingshæmmede Senhjerneskadede

Målgruppe Fysisk og psykisk udviklingshæmmede Udviklingshæmmede Senhjerneskadede Aflastningstilbuddet Torvevej 31 2640 Skovlunde Re-godkendelse af aflastningstilbuddet på Torvevej 31. Aflastningstilbuddet Torvevej er et tilbud etableret i henhold til Servicelovens 107 og dermed omfattet

Læs mere

Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud

Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud Til Dato 02. november 2015 Center Nord Att.: Anni Schøtt Fjordvejen 28, Bremdal 7600 Struer Afgørelse om re-godkendelse som socialt tilbud Socialtilsyn Midt har d. 27-08-2015 modtaget jeres ansøgning om

Læs mere

#BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov

#BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov #BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov Gældende fra 2014 Indhold Hvad er et driftsorienteret

Læs mere

Godkendelsesrapport eksisterende sociale tilbud

Godkendelsesrapport eksisterende sociale tilbud Godkendelsesrapport eksisterende sociale tilbud Praktiske oplysninger Godkendelsesrapporten er en opsummering af socialtilsynets vurdering af, om tilbuddet samlet set opfylder betingelserne for godkendelse,

Læs mere

Afgørelse om betinget godkendelse som socialt tilbud

Afgørelse om betinget godkendelse som socialt tilbud Bytoften Bo-og Aktivitetscenter Bytoften 73 7400 Herning Att.: Kirsten Fastrup 12. januar 2016 Afgørelse om betinget godkendelse som socialt tilbud Socialtilsyn Midt har d. 17-11-2015 været på tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Metode: - Socialpædagogisk metode - KRAP (Kognitiv Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik)

Metode: - Socialpædagogisk metode - KRAP (Kognitiv Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik) Hjørring Kommune Døgninstitutionen Kronborg Kronborgvej 56 7700 Thisted Socialtilsyn Nord Postadresse: Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 7233 6930 socialtilsynnord@hjoerring.dk www.socialtilsynnord.hjoerring.dk

Læs mere

19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August Socialtilsyn Syd

19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August Socialtilsyn Syd 19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August 2019 Socialtilsyn Syd To typer af tilsyn Driftsorienterede tilsyn Udføres mindst en gang om året på alle fuldt re-godkendte tilbud,

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min.

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål V og W Dato /

Læs mere

Alle indikatorer og kriterier er gældende for alle plejefamilier uanset godkendelsesgrundlag medmindre andet er specifikt angivet.

Alle indikatorer og kriterier er gældende for alle plejefamilier uanset godkendelsesgrundlag medmindre andet er specifikt angivet. Bilag 2 Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilieområdet Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i plejefamilier

Læs mere

Bofællesskabet Hvidovregade

Bofællesskabet Hvidovregade 18-09-2014 Bofællesskabet Hvidovregade Hvidovregade 59 2650 Hvidovre Regodkendelse af tilbuddet Bofællesskabet Hvidovregade Sagsbeh: Bima08 Journalnr: 2014/0016648 Socialtilsyn Hovedstaden Sektion Voksen

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen BEK nr 1673 af 16/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 20. februar 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-6361 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Tilsynspolitik 2014-2015

Tilsynspolitik 2014-2015 Tilsynspolitik 2014-2015 For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning Folketinget har givet Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner ansvaret

Læs mere

Afgørelse om re-godkendelse med væsentlige ændringer og vilkår som socialt tilbud

Afgørelse om re-godkendelse med væsentlige ændringer og vilkår som socialt tilbud Dato 13-11-15 Til Botilbuddet på DNS Skorkærvej 8 6990 Afgørelse om re-godkendelse med væsentlige ændringer og vilkår som socialt tilbud Socialtilsyn Midt har d. 05-05-2015 modtaget jeres ansøgning om

Læs mere

Tilsyn med alkoholbehandlingen

Tilsyn med alkoholbehandlingen Tilsyn med alkoholbehandlingen 11. maj 2016 oplæg ved Annette Blynel og Charlotte Sigurdsson Dagens oplæg Hvad er Socialtilsynet og vores opgaver? Hvordan kan tilsynet være med til at udvikle tilbuddene?

Læs mere

og redegør for, hvilke tiltag Københavns Kommune har iværksat eller planlægger at iværksætte i forbindelse hermed.

og redegør for, hvilke tiltag Københavns Kommune har iværksat eller planlægger at iværksætte i forbindelse hermed. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Børne- og Socialministeriet Redegørelse til Børne- og Socialministeriet Efter anmodning af 30. marts 2017 fremsendes herved redegørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen BEK nr 1602 af 19/12/2017 Udskriftsdato: 17. februar 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j. nr. 2017-5169 Senere ændringer til forskriften BEK nr 638 af 30/05/2018

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen Bekendtgørelse om Tilbudsportalen I medfør af 14, stk. 8, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 1114 af 30. august 2018, og 22, stk. 3, i lov om socialtilsyn, jf. lovbekendtgørelse nr. 42

Læs mere

Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsaftaler med private tilbud

Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsaftaler med private tilbud 10. november 2017 Socialtilsyn Hovedstaden Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsaftaler med private tilbud Socialtilsyn Hovedstaden har siden tilsynenes etablering modtaget

Læs mere

Afgørelse om re-godkendelse med væsentlige ændringer som socialt tilbud

Afgørelse om re-godkendelse med væsentlige ændringer som socialt tilbud Dato 30-10-15 Til DNS ITP Skorkærvej 8 6990 Ulfborg Afgørelse om re-godkendelse med væsentlige ændringer som socialt tilbud Socialtilsyn Midt har d. 05-05-2015 modtaget jeres ansøgning om at blive regodkendt

Læs mere

Undervisernoter: Tilsyn

Undervisernoter: Tilsyn Undervisernoter: Tilsyn Plejefamilier, herunder kommunale plejefamilier Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner Undervisernoterne består af to dele: 1. del: Baggrundsviden til underviseren 2.

Læs mere

Socialtilsyn. Ib Poulsen Socialt Lederforum

Socialtilsyn. Ib Poulsen Socialt Lederforum Socialtilsyn Ib Poulsen Socialt Lederforum 1 Folketingets partier ønsker med aftalen, at der skal ske grundlæggende ændringer af godkendelsen af og tilsynet med de sociale tilbud mv. Partierne er enige

Læs mere

Bekendtgørelse om socialtilsyn

Bekendtgørelse om socialtilsyn Bekendtgørelse om socialtilsyn I medfør af 5, stk. 10, 6, stk. 5, 7, stk. 4, 8, stk. 3, 9, stk. 2, 12, stk. 5, 16, stk. 3, 18 b, stk. 5, 18 c, stk. 3, 18 f, stk. 9, 18 g, stk. 3, og 23, stk. 6, i lov om

Læs mere

Tilsynspolitik

Tilsynspolitik Tilsynspolitik 2016-2017 For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning De fem socialtilsyn i Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner har

Læs mere

Godkendelse af det private ambulante alkoholmisbrugssted Russtop (IVS)

Godkendelse af det private ambulante alkoholmisbrugssted Russtop (IVS) Godkendelse af det private ambulante alkoholmisbrugssted Russtop (IVS) Godkendelse Det private alkoholbehandlingssted Russtop godkendes hermed af Frederikssund Kommune til at drive alkoholbehandlingstilbud

Læs mere

Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018

Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018 Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018 Program Kl. 9:00 9:30 Kl. 9:30 9:35 Kaffe/te og rundstykker Velkomst v/tilsynschef Sigrid Fleckner Kl. 9:35 10:00 Den generelle kvalitet og anbefalinger fra årsrapporten

Læs mere

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud Baseret på socialtilsynenes kvalitetsmodel til brug ved nygodkendelser af tilbud. Ansøger bedes beskrive hvordan de

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen Bekendtgørelse om Tilbudsportalen I medfør af 14, stk. 8, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 1114 af 30. august 2018, og 22, stk. 3, i lov om socialtilsyn, jf. lovbekendtgørelse nr. 42

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Center Amager - Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S. Afgørelse om skærpet tilsyn, Center Amager- Sundbyhus.

Center Amager - Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S. Afgørelse om skærpet tilsyn, Center Amager- Sundbyhus. Frederiksberg Kommune Center Amager - Sundbyhus Sundholmsvej 40A 2300 København S Afgørelse om skærpet tilsyn, Center Amager- Sundbyhus. Socialtilsyn Hovedstaden har den 30.maj 2017 været på uanmeldt tilsynsbesøg

Læs mere

De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven

De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven Socialtilsyn Ib Poulsen Socialt Lederforum 1 Jeg vil sige noget om: De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven Regerings ønsker,

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen BEK nr 638 af 30/05/2018 Udskriftsdato: 17. februar 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2018-548 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1427 af 03/12/2018

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud

Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud 10. juli 2013 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Partshøring i forbindelse med påtænkt afgørelse om udstedelse af påbud, Bostøttecentrene i Randers

Partshøring i forbindelse med påtænkt afgørelse om udstedelse af påbud, Bostøttecentrene i Randers Bostøttecentrene Randers Kommune Vestergrave 30 8900 Randers 28. januar 2016 Partshøring i forbindelse med påtænkt afgørelse om udstedelse af påbud, Bostøttecentrene i Randers Socialtilsyn Midt traf d.

Læs mere

Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) 1. Indledning

Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Socialtilsyn Syd godkendelser af og driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier i Region Syddanmark

Socialtilsyn Syd godkendelser af og driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier i Region Syddanmark Socialtilsyn Syd godkendelser af og driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier i Region Syddanmark Et nyt tilsyn - socialtilsynet En af de største reformer i nyere socialpolitik Samtlige

Læs mere

Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for 2016 for tilbud i Handicap & Psykiatri

Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for 2016 for tilbud i Handicap & Psykiatri Social & Sundhed Handicap og Psykiatri Dato: 18. maj 2017 Sagsnr.: 16/21304 Sagsbehandler: Ellen Ross Rasmussen Direkte tlf.: 73766002 E-mail: er.chk@aabenraa.dk Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen Bekendtgørelse om Tilbudsportalen I medfør af 14, stk. 8, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 1114 af 30. august 2018, og 22, stk. 3, i lov om socialtilsyn, jf. lovbekendtgørelse nr. 42

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 24. januar 2018 et påbud til Distrikt 3 Hjemmeplejen Helsingør om:

Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 24. januar 2018 et påbud til Distrikt 3 Hjemmeplejen Helsingør om: Distrikt 3 - Hjemmeplejen Klostermosevej 101 3000 Helsingør Alene sendt pr. digital post 23. maj 2019 AFGØRELSE Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 24. januar 2018 et

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 Vejby Bo- og Beskæftigelse - Test af Socialstyrelsens kvalitetsmodel

Tilsynsrapport 2013 Vejby Bo- og Beskæftigelse - Test af Socialstyrelsens kvalitetsmodel Tilsynsrapport 2013 Vejby Bo- og Beskæftigelse - Test af Socialstyrelsens kvalitetsmodel 1. Faktuelle oplysninger Tilbuddets navn, adresse, tlf. samt e-mail Tilbud efter serviceloven Tilsynskonsulent/er

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Tilsynet vedrører Driftsorienteret tilsyn med et tilbud Publiceret den 20-12-2018 Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Socialtilsynet har foretaget et administrativt økonomisk tilsyn vedrørende

Læs mere

Fonden Li. Valbygaard

Fonden Li. Valbygaard Fonden Li. Valbygaard Anmeldt tilsyn Dato: 06.06.2013 Udført af: Konsulent Hans-Erik Olsen Indhold 1. Generelt om tilsyn... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Tilsynets formål... 3 1.3 Tilsynets kompetence...

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere

Bornholms Regionskommune, Stof- og Alkoholbehandling Helsevej 4, 1. th Rønne Att.: Hanne Ulrich og Trine Dorow

Bornholms Regionskommune, Stof- og Alkoholbehandling Helsevej 4, 1. th Rønne Att.: Hanne Ulrich og Trine Dorow Bornholms Regionskommune, Stof- og Alkoholbehandling Helsevej 4, 1. th. 3700 Rønne Att.: Hanne Ulrich og Trine Dorow 07-12-2015 Dok.nr.: Socialtilsyn Hovedstaden Frederiksberg Kommune 2000 Frederiksberg

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse AKTUEL TILSYNSRAPPORT i Konklusionen på tilsynet Denne tilsynsrapport omhandler et driftsorienteret tilsynsbesøg på Ungekollegiet den 19. maj 2016. Ungekollegiet er et kommunalt tilbud godkendt efter Servicelovens

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2015

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2015 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde Botilbud i Frederikssund Kommune Indledning Lov om Socialtilsyn trådte i kraft. januar. Formålet med loven er at sikre, at indsatsen

Læs mere

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Rosenvej er godkendt til 4 døgnpladser for børn og unge i alderen 6 til 18 år. Journalnummer

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn. Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier

Kvalitetsmodel for socialtilsyn. Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i plejefamilier

Læs mere

Driftsorienteret tilsyn 2017

Driftsorienteret tilsyn 2017 Driftsorienteret tilsyn 2017 Aktivitets, samværs- og beskæftigelsestilbud samt friplejeboliger Marts 2018 Foto: 2/10 Resumé Socialtilsyn Hovedstaden har i 2017, på vegne af Frederikssund Kommune, gennemført

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen.

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen. 20-01-2015 Regodkendelse af tilbuddet Kirkeleddet 10-20 Kirkeleddet 10-20 er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn om godkendelse

Læs mere

Den stedlige kommunalbestyrelse fører det generelle driftsorienterede tilsyn med tilbuddets personale, bygninger og økonomi.

Den stedlige kommunalbestyrelse fører det generelle driftsorienterede tilsyn med tilbuddets personale, bygninger og økonomi. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Notat vedrørende Gladsaxe Kommunes forpligtelse i forbindelse med godkendelse af samt tilsyn med private tilbud. NOTAT

Læs mere