Isenvad Skoles pædagogiske platform

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Isenvad Skoles pædagogiske platform"

Transkript

1 ISENVAD SKOLE & SFO Bygaden 41, Isenvad 7430 Ikast Telefon Isenvad Skoles pædagogiske platform Den pædagogiske platform omfatter: 1. Et grundlæggende menneske- og dannelsessyn: børn og unges livsduelighed er fundament i skolens virksomhed. 2. Dannelsesmål og visioner: Kvalificeret selvbestemmelse er mål for børn og unges fremtidsrettede tilværelseskompetence. 3. Dannelsesprocesser, læring og udvikling: i givende miljøer skaber vi gode forudsætninger for dannelse gennem trivsel, udvikling og læring. 4. Operationalisering af dannelsesmål, læring og udvikling i organisering og værktøjer

2 1. Et menneske og dannelsessyn - på Isenvad Skole Børn og unges livsduelighed er fundamentet i skolens virksomhed. Hvad er livsduelighed? Livsduelighed handler om at du i livet. At kunne lykkes i sin handlen og at kunne vælge, ud fra en etisk optik det mest hensigtsmæssige for både mig og mit omgivende samfund. Livsduelighed er et positivt og udviklingsmæssigt begreb, som indbefatter at kunne reflektere og være handlekraftig. Så man lære at kunne håndtere de udfordringer, man møder i livet. At håndtere dækker både over det, at kunne forholde sig til og at kunne handle hensigtsmæssigt. Selv om man for en stund mister fodfæste, og kan finde tilbage til sit ståsted og genvinde balancen, fordi man har en stærk forankring i troen på sig selv. Selvværd og selvtillid bliver derfor afgørende for oplevelsen af at være livsduelig. At være tilfreds med at man rent faktisk dur til livet og ikke lader sig slå ud af livets mange udfordringer. I vores livsduelighedsforståelse er værdierne frihed, tolerance, lighed og ligeværd indbegrebet af vores menneskesyn. Man er oplyst om sine rettigheder og pligter, og er bevidst om samspillet med naturen og det omgivne samfund. Man er som livsduelig menneske, deltagende og medansvarlige for fællesskabet og for samfundet. Et menneske og dannelsessyn. Det er et grundsyn, at barnet fødes ind i en verden med sine individuelle anlæg og sin trang til at udforske verden, skabe relationer og blive sig selv. Det er en del af vores natur, at vi vil udvikle os med vores omverden og med de betydningsfulde personer, vi indgår i relation med. I skolen bliver det således en fordring for pædagoger og lærere, at være betydningsfulde personer for hvert enkelt barn, og for udviklingen af meningsgivende fællesskaber, som barnet indgår i. Menneskesynet bestemmer den pædagogiske opgaves krav, muligheder og begrænsninger. Den pædagogiske opgave er, at give barnet de bedste muligheder for udvikling i samspil med omgivelsernes muligheder og betingelser. Barnets grundlæggende psykologiske behov for at være sig selv, at opleve tilhør, at se mening og at kunne mestre sine omgivelser, kalder på rette modsvar fra barnets omgivelser, for at det udvikler en balanceret livsduelighed.

3 Dannelsesopgaven består derfor i at skabe retning her og nu i barnets udviklingsbevægelse mellem det bagudrettet i det kendte, og fremadrettet. Vi ser det som vores mål, at hjælpe barnet rigtig godt på vej mod at skabe en god fremadrettethed i sit liv. Dette sker bl.a. ved at barnet også skal lære at være i nuet og lære at tage sine erfaringer alvorligt. Det er derfor med afsæt i et fælles menneskesyn, en fælles grundforståelse af børns og unges læring, udvikling og trivsel, at vi skaber en pædagogisk platform med fælles forståelse og et fælles sprog for børnenes dannelse og opvækst, hvilket er grundlag for vores visioner og dannelsesmål. Den pædagogiske platform udmøntes differentieret og med progression mellem afdelingerne i forhold til bestemte aldersgruppers forskellige lærings- og udviklingsmiljøer. På Isenvad Skole arbejder vi på at udvikle vores skole, så vi sammen bidrager til at skabe rum og rammer for lærende og inkluderende fællesskaber af børn og voksne. I vores fællesskaber værdsætter vi forskelligheder, og at vores demokratiske værdier er synlige i hverdagen. Der er tale om fællesskaber, hvor: Den enkelte har mulighed for at udvikle sig af lyst. Den enkelte har rettigheder, bliver lyttet til og hørt. Hver enkelt gives deltagelsesmuligheder og værdsættes som bidrager til fællesskabet. Det er en udfordring og forpligtelse til den enkelte at vise respekt og tolerance over for andre. Det er en fordring og forpligtelse til den enkelte at tage ansvar for sig selv og fællesskabet. 2. Visioner og dannelsesmål - på Isenvad Skole A. Vi vil være fremtidens skole for nutidens børn, - hvilket betyder, at vi forankret i skolens pædagogiske platform, vision og praksis inden for rammerne af gældende lov samt børne- og ungepolitikken i Ikast-Brande Kommune og visionen for Fællesskolen, vil følge udviklingen og skabe de rammer, der passer til tidens børn. Den pædagogiske og samfundsmæssige opgave er i konstant udvikling, hvormed vi praktiserer en inklusionsdagsorden med fleksible læringsmiljøer og holddannelse. DANNELSESMÅL B. Vi vil gøre børnene robuste, livsduelige og kvalificeret selvbestemte, - hvilket betyder, at den enkelte elev lærer sig selv bedre at kende samt øger forståelsen for omverdenen.

4 Det omfatter fire tilværelseskompetencer: Teknikaliteter: Omhandler faglig og praktisk viden og kunnen i bred forstand. Socialitet: Omhandler selvregulering af samvær, viden om sociale-moralske funktionsmåder og at kunne handle ud fra den viden i forskellige kontekster Refleksivitet: Omhandler kapacitet til at fokusere og styre opmærksomhed, have omtanke for konsekvens af det man gør, at reflektere, skifte perspektiv og se forbindelser på tværs af kontekster, for derved at kunne se relevans og mening i det, man gør. Sensitivitet: Omhandler kapacitet til at være i kontakt med sig selv, sine følelser, behov, kreativitet, lyst og ulyst, samt at regulere og udtrykke disse på hensigtsmæssige måder i forhold til den verden, vi lever i. TRIVSEL OG FÆLLESSKAB (Antimobbestrategi) C. Vi vil skabe meningsfulde og vitaliserende fællesskaber, - hvilket betyder, at eleverne med lærerens og pædagogens hjælp, får skabt trygge relationer og tør være sig selv i samværet med kammerater og personale. Hver især kan de give sit unikke bidrag til fællesskabet. Fællesskabet inkluderer alle børn og er indrettet som et fleksibelt og differentieret rum. D. Vi vil bevare og fortsat udvikle trivslen og den gode stemning i hele organisationen, - hvilket betyder, at vi vil have den gode dialog, tillid og ansvarlighed, og vi vil møde børnene med en anerkendende tilgang og afstemme krav og ressourcer til den enkelte elev. Vi vil anvende de fire tilværelseskompetencer som samtaleområder for elevsamtalen, og som afsæt for skole/hjem samtalen. Vi vil anvende trivselstiltag i klasserne, som er udarbejdet sammen med eleverne. Alle klasser har samværsregler/klasseaftaler, og arbejder med konfliktløsning, Den gode tone og andre trivselstiltag. Klassens lærere/pæd. orienterer forældrene om hvilke tiltage det arbejdes med, og hvordan det understøttes bedst derhjemme. Vi vil skabe struktur der understøtter trivsel ved i indskolingen at have frikvartersvenner, gå makker, bordformænd, legegrupper m.m. Gode relationer og samværsformer er naturlige emner i al undervisning, så personalet kan identificere mobning på vej og forebygge det. Ved mobning forstår vi, at en person gentagne gange over en vis tid bliver udsat for negative handlinger fra én eller flere personer. Der er en ubalance i styrkeforholdet. Den, der bliver udsat for de negative handlinger, har problemer med at forsvare sig og er ofte næsten hjælpeløs over for den eller dem, der plager ham eller hende. (Citat af Dan Olweus fra Mobning i skolen ) Vi vil i alle klasser anvende Klassetrivsel.dk og lave 3 årlige trivselsundersøgelser og evaluere på resultaterne og sætte ind med konkrete tiltag, hvor der må være behov. I tilfælde af konflikter tager vi hånd om den enkelte situation i et samarbejde mellem de berørte parter, og læreren drøfter med ledelsen om rette kommunikationsform. Dette tager afsæt i skolens værdier og ønske om en tillidsfuld samarbejdskultur.

5 I tilfælde af situationer med mobning og mistrivsel søges at tage hånd om alle parter, så både de direkte berørte, forældre, klassen og det samlede personale omkring situationen bidrager til at ændre en evt. negativ situation til det modsatte. I dette arbejde er skolens og kommunens AKT- og SSP- personale centrale, og kan rekvireres af hele personalet. Det kan være i form af konkrete arbejdsforløb eller via sparring med personale og hjem. Kommunikation og sparring med de kommunale kompetencer sikres via F.eks. K-møder, handleplansmøder, rådgivning og vejledning. Vi forebygger og bekæmper digital mobning. Der arbejdes forbyggende med børnene om etik og moral på digitale medier, med fokus på de mest aktuelle medier. Hvis aktuelle sager opstår, behandles digital mobning på samme måde som anden mobning. Det vurderes ud fra konteksten, om det er skolen eller hjemmet, der er den centrale aktør i behandling af sagen. Vi ser forældrene som vigtige samarbejdspartnere i medvirken til at skabe trivsel på skolen. Bl.a. ved at engagere sig i barnets skolegang, og ved at bakke op om skolens initiativer på at skabe trivsel. Klassens generelle trivsel skal diskuteres på forældremøder og trivselsmålinger skal drøftes med skolebestyrelsen. LÆRINGSPLATFORM E. Vi vil have rullende skolestart, læringshold og primærgrupper i skolen, - hvilket betyder, at vi har forskellige konstellationer af læringshold i en aldersintegreret indskoling, og holdopdeling på mellemtrinnet. Hermed skabe en inklusionsdagsorden med fleksible læringsmiljøer, hvor faglige og pædagogiske kompetencer udvikles. Vi vil skabe trygge og forpligtende fællesskaber i primærgrupper i vores skole, hvor det enkelte barn bliver set og anerkendt, som det menneske, det er, og alle børn skal opleve at være en del af en gruppe, hvor forskelle i alder, køn, interesser, niveau osv. er en tydelig kvalitet, der skaber rummelighed og gode sociale relationer. F. Vi vil udvikle vores læringsrum og læringstilgange, - hvilket betyder, at forskelligheden er styrken og børnene befordrer hinandens læring. Vi vil arbejde med forudsætningsvurderinger, tydelig læringsmål og tiltag, og med fokus på processen med læringsloops, feedback og evaluering, som vi anvender i IT redskabet MoMo. Vi vil arbejde med stilladsering og differentiering omkring opgaverne. Vi vil med udgangspunkt i hver enkelt elev udfordre den enkelte omkring nærmeste udviklingszone samt i et bevidst omfang bevæge os uden for komfortzonen, for at udvide elevernes horisont og udvikle deres tilværelseskompetencer. Vi vil styrke de kommunale indsatsområder gennem Pduls-teamets kompetencer og sparring, ved konstant udvikling af viden og læringstilgange på fagområderne.

6 PLF/PLC G. Vi vil have et professionelt læringsfællesskab (PLF)., - hvilket betyder, at vi udvikler på både elevens, den ansattes og den fælles læringspraksis. Vi vil fortsætte med at skabe en lærende organisation for alle, både børn og voksne. Vi understøtter og udvikler hinandens kompetencer, og anerkender hinandens rettetheder. Vi analysere og reflekterer over vores egen praksis gennem supervision og subvision, og vi skaber og udnytter samarbejde mellem lærere, pædagoger, læringsvejledere og ledelse. Respektfulde relationer, tryghed og tillid er afgørende for samværet mellem alle for at lykkes i et PLF. FORÆLDRESAMARBEJDET H. Vi vil styrke forældresamarbejdet, - hvilket betyder, at vi vil være bevidste om ansvaret af et trygt og tillidsfuldt forældresamarbejde, hvor forældrene ligeværdigt indgår i et forpligtende fællesskab med ansvar for både egne og andres børn. Vi vil i kraft af styrken ved et mindre lokalsamfund, hvor der skabes samhørighed og sammenhæng, fortsætte det nære samarbejde og den gode relation. Vi vil holde årlige inspirationsaftener for forældrerådene. Vi vil invitere forældrene til forældremøder, skole/hjem samtaler, café samtaler, fremlæggelser, udstillinger m.m. Vi vil fortsat kommunikere over Intra og i elevens kontaktbog. Vi vil endvidere fortsætte det udvidede forældresamarbejde, for elever med særlige behov. VISION 2020 Visionen skal være et dynamisk dokument og synlig implementeret i august 2020, - hvilket betyder, at vi skal være i løbende udvikling med processen og skabe rum for evaluering. Skolens udvikling skal fra være rettet mod implementering af visionen i alle initiativer. Planen skal være åben og synlig for alle skolens interessenter. Vi vil skabe en skole og SFO med kontinuitet og progression imellem afdelingerne. Vi vil sikre, at både personale, forældre og børn er trygge ved udviklingen og har ejerskab i implementeringen af vision Udviklingen af nye fællesskaber betyder også udvikling af teknologier og kompetencer. Udviklingen af nye fællesskaber sker i spændingsfeltet mellem skolens egne ideer og krav udefra.

7 3. Dannelsesprocesser, læring og udvikling I vitaliserende miljøer skaber vi gode forudsætninger for læring, udvikling og trivsel. Det er pædagoger og læreres opgave at skabe vitalitet for barnet at være vitaliseringsagenter for eleven, ved: - At modsvare deres trang til at blive og være sig selv (autonomi) - At skabe gode relationer (tilhør) - At skabe mulighed for at barnet mestre deres ting (mestring) - At skabe mulighed for at barnet oplever horisont og mening for deres liv (mening) Vi udvikler en god balance i vores tilværelse, når der er optimal spænding mellem at blive set som den, vi er og at få vist hvad eller hvem vi kan blive. Empatisk spejling forudsætter, at pædagogen /læreren kan sætte sig i barnets sted. At vise det gode eksempel forudsætter, at skolen/institutionen og den enkelte pædagog/lærer har et dannelsesideal og mål som vejleder for sin pædagogiske bestræbelse. 4. Operationalisering af dannelsesmål, læring og udvikling. På Isenvad Skole anvender vi en bevidst organisering og værktøjer, der både understøtter og udvikler vores arbejde med dannelsesmålet og skaber læringsfællesskaber, der hjælper børns trivsel, læring og selvudvikling på vej. - PLF Professionelle læringsfællesskaber - PLC Professionel læringscirkel - Momo IT læringsplatform elevens udviklingsplan og elevplan - PdULS skolens læringscenter (læsevejledning, Matematikvejledning, Entreprenørskab, IT vejledning, Biblioteks- og medie vejledning) - Elevsamtalen omkring det hele barn dækkeservietten som dialogredskab. - Forældresamarbejdet

8 Isenvad Skoles pædagogiske platform Børn og unges livsduelighed er fundamentet i skolens virksomhed 1. Et menneske - og dannelsessyn 2. Dannelsesmål og visioner kvalificeret selvbestemmelse er mål for børn og unges fremtids - rettede tilværelseskompetence PLF/PLC - MOMO Pduls - læringscentret elevens udviklings - mappe Elevsamtalen Forældre - samarbejdet. 4 Operationalisering af dannelsesmål, læring og udvikling i organisering og værktøjer 3. Dannelsesproces, læring og udvikling I givende og vitaliserende miljøer skaber vi gode forudsætninger for dannelse gennem trivsel, læring og udvikling.

PÆDAGOGISK PLATFORM - BUSKELUND 0-16

PÆDAGOGISK PLATFORM - BUSKELUND 0-16 PÆDAGOGISK PLATFORM - BUSKELUND 0-16 Buskelunds pædagogiske platform udtrykker og afspejler et fælles menneskesyn og en fælles grundforståelse af børns og unges læring, udvikling, trivsel og dannelse.

Læs mere

Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole

Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole Værdiregelsæt for Ikast Nordre Skole VÆRDIREGELSÆTTET BES TÅR AF: Vores vision og mål Vores værdier og deres betydning Levendegørelse af værdier Regelsæt og prioriteringer Samarbejde og rettigheder Trivsels-

Læs mere

Værdiforankring og pædagogisk og organisatorisk grundlag

Værdiforankring og pædagogisk og organisatorisk grundlag Lisbjergskolen Værdiforankring og pædagogisk og organisatorisk grundlag Vision Lisbjergskolen er en skole, der skaber rum for lærende fællesskaber af børn og unge, medarbejdere og borgere, og hvor demokratiske

Læs mere

Lisbjerg lokaldistrikt fælles pædagogisk platform

Lisbjerg lokaldistrikt fælles pædagogisk platform 1 Lisbjerg lokaldistrikt fælles pædagogisk platform Lisbjerg lokaldistrikts fælles pædagogiske platform udtrykker og afspejler integrativt et fælles menneskesyn og fælles grundforståelse af børns og unges

Læs mere

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013.

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Indhold Forord.... 3 Lovgrundlag... 3 Dagtilbudsloven... 3 Børn- og ungepolitikker... 3 Udviklingsplan.... 4 Pædagogiske principper

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

Indledning: Motivation for et værdiregelsæt

Indledning: Motivation for et værdiregelsæt Indledning: Formelt set er kravet om, at alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt hjemlet i Undervisningsministeriets Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge bekendtgørelsen

Læs mere

Værdiregelsæt for Hærvejsskolen

Værdiregelsæt for Hærvejsskolen Værdiregelsæt for Hærvejsskolen Indhold 1. Hærvejsskolens værdier... 1 2. Værdierne i praksis... 2 3. Ordensregler... 4 4. Hvad gør vi for at leve op til vores værdier... 4 5. Hvad gør vi ved brud på det

Læs mere

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18

Antimobbestrategi for Seden Skole. Gældende fra den Skoleåret 2017/18 Antimobbestrategi for Seden Skole Gældende fra den Skoleåret 2017/18 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi på Seden Skole? Formålet med antimobbestrategien er at: alle børn er glade for at gå

Læs mere

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende.

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Handleplan for inklusion på Hou Skole, november 2014 Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Status

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Gældende fra den 1. januar. 2018

Gældende fra den 1. januar. 2018 Antimobbestrategi for Stige skole Gældende fra den 1. januar. 2018 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Mobning blandt børn i skolen opstår altid i utrygge kulturer. Alle børn har ret til og

Læs mere

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi?

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi? Langelinieskolens målsætning 2013-2018 Vision hvor vil vi gerne hen som skole? På Langelinieskolen skaber vi stærke og inkluderende læringsrum for vores elever. Ved afslutningen af 9. klasse har alle elever

Læs mere

Børnehuset værdier er, Nærvær, Respekt, Ansvar, & tryghed. Hvis du vil læse mere om vores værdier, kan du læse dem alle på de forskellige faner.

Børnehuset værdier er, Nærvær, Respekt, Ansvar, & tryghed. Hvis du vil læse mere om vores værdier, kan du læse dem alle på de forskellige faner. 1 I børnehuset ved Noret udspringer vores menneskesyn af den hermeneutiske tilgang, hvilket betyder at det enkelte individ, barn som voksen tillægges betydning og værdi. I tillæg til dette, er vores pædagogiske

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

Forord. og fritidstilbud.

Forord. og fritidstilbud. 0-17 år Forord Roskilde Kommunes børn og unge skal udvikle sig til at blive demokratiske medborgere med et kritisk og nysgerrigt blik på verden. De skal udvikle deres kreativitet og talenter og blive så

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST ODDER KOMMUNES BØRNE- OG UNGEPOLITIK FÆLLES ANSVAR SAMMEN OG PÅ TVÆRS INDLEDNING I Odder Kommune har vi høje ambitioner for alle børn og unge. Alle børn og unge skal gives de bedst mulige betingelser

Læs mere

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi)

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Formålet er at udvikle trygge børnefællesskaber med plads til alle. Fællesskaberne bygger på værdier, der er forpligtende

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Antimobbestrategi for Resenbro Skole. Gældende fra januar 2017

Antimobbestrategi for Resenbro Skole. Gældende fra januar 2017 Antimobbestrategi for Resenbro Skole Gældende fra januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? I vores værdigrundlag fortæller vi, at Resenbro Skole er stedet, hvor alle børn og voksne gennem

Læs mere

Børne- og familiepolitikken

Børne- og familiepolitikken Børne- og familiepolitikken 2019-2022 Indledning Børne- og familiepolitikken 2019-2022 er Ringkøbing-Skjern Kommunes politik for 0-18 årsområdet. Børne- og familiepolitikken henvender sig til børn, unge,

Læs mere

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel?

Gældende fra den 1/ FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER. Hvad forstår vi ved trivsel? Antimobbestrategi for Firkløverskolen Gældende fra den 1/1-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Sikre trivsel hos børn og voksne BEGREBER Hvad forstår vi ved trivsel? Firkløverskolen skal

Læs mere

Søvind Skole og Børnehus Principper for Trivsel i vores hverdag sammen

Søvind Skole og Børnehus Principper for Trivsel i vores hverdag sammen Søvind Skole og Børnehus Principper for Trivsel i vores hverdag sammen Samlet trivselsdokument Inklusiv antimobbestrategi. Bestyrelsen og medarbejdere har gennem flere omgange arbejdet med værdiregelsæt

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper 1. Princip for arbejde med elevernes læring 2. Princip for information mellem skole og hjem 3. Princip for kost og måltider 4. Princip for overgange 5. Princip for skole-hjem

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Handleplan for inklusion jan 2018

Handleplan for inklusion jan 2018 Handleplan for inklusion jan 2018 1. Baggrund 2. Værdigrundlag for inklusion 3. Mål 4. Handletrin i forhold til det pædagogiske arbejde 5. Handleplan - redskaber 6. Handleplan aktører 1. Baggrund Børn

Læs mere

Ikast Vestre skoles. antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole. Gældende fra Skoleåret 2010-2011

Ikast Vestre skoles. antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole. Gældende fra Skoleåret 2010-2011 Ikast Vestre skoles antimobbestrategi Antimobbestrategi for Ikast Vestre Skole Gældende fra Skoleåret 2010-2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil med vores antimobbestrategi fremme

Læs mere

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER Sydskolen har barnet i centrum og skal være et godt sted at være. Vi arbejder aktivt med både elevernes læring og trivsel Sydskolens hverdag er præget af tillid, gensidig

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Vildbjerg Skole Værdiregelsæt Skolens værdier - Det forstår vi ved værdien, sådan tager vi ansvar, og det skal værdien fremme: Første værdi Vi passer på hinanden

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi 1 Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi Frederiksbjerg Dagtilbud er en del af Børn og Unge i Aarhus Kommune, og dagtilbuddets kerneopgave, vision og strategi er i harmoni med magistratens

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Skelgårdsskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Gældende fra den Oktober En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever:

Gældende fra den Oktober En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Antimobbestrategi for eleverne på Maglebjergskolen Gældende fra den Oktober 2017 En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Maglebjergskolen er en specialskole

Læs mere

BUSKELUNDSKOLENS PÆDAGOGISKE PLATFORM

BUSKELUNDSKOLENS PÆDAGOGISKE PLATFORM BUSKELUNDSKOLENS PÆDAGOGISKE PLATFORM Den pædagogiske platform er indholdsmæssig ramme om og grundlag for pædagogers og læreres individuelle og fælles overvejelser om, hvordan skolen løser sin dannelsesopgave

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

VÆRDIREGELSÆT - SENGELØSE SKOLE

VÆRDIREGELSÆT - SENGELØSE SKOLE VÆRDIREGELSÆT - SENGELØSE SKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE: Vision og mål for Sengeløse Skole Værdier og deres betydning på Sengeløse Skole Forventningsafstemning i forhold til værdierne i praksis Regelsæt og

Læs mere

Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE

Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE Pædagogisk og didaktisk grundlag er fundamentet for det skole-og studiemiljø som TECHCOLLEGE vil kendes på - en fælles pædagogisk kultur. Grundlaget afspejler

Læs mere

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Formål: - At alle elever trives i skolens sociale

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2017

Gældende fra den 1. august 2017 Antimobbestrategi for Skolefællesskabet, Skals/Ulbjerg Gældende fra den 1. august 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe, udvikle og vedligeholde vores skoler og SFO'er som et

Læs mere

Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning.

Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning. Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning. Trivselspolitik og handleplan ved mobning er blevet til i samarbejde mellem ledelse, medarbejdere, skolebestyrelse,

Læs mere

1. Inklusions-områder, -kompetencer og behov. 2. Praksiseksempler ved I-vejlederne

1. Inklusions-områder, -kompetencer og behov. 2. Praksiseksempler ved I-vejlederne 1. Inklusions-områder, -kompetencer og behov 2. Praksiseksempler ved I-vejlederne 3. Gruppearbejde med udgangspunkt i hjemmearbejde 1. Hvad I allerede gør? 2. Hvor I kan blive bedre 4. Opsamling på spørgsmål

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

Gældende fra den

Gældende fra den Antimobbestrategi for Hældagerskolen Gældende fra den 01.09. 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker en skole med god trivsel, og som bygger på positive relationer og høj faglighed.

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Højmark Børneverden Trivselspolitik & Antimobbestrategi

Højmark Børneverden Trivselspolitik & Antimobbestrategi Højmark Børneverden Trivselspolitik & Antimobbestrategi Højmark Børneverden Trivselsvision værdisæt, politik og antimobbestrategi Det er vort mål, at trivslen i Højmark Børneverden ligger helt i top. Dette

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 Høringsmateriale Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 FORORD Fællesskabets børn morgendagens samfund Jeg er meget stolt af, at kunne præsentere Struer Kommunes sammenhængende børne- og ungepolitik,

Læs mere

Antimobbestrategi. Definitioner formuleret af forsker Helle Rabøl Hansen

Antimobbestrategi. Definitioner formuleret af forsker Helle Rabøl Hansen Antimobbestrategi Formål - at fremme elevernes trivsel, så de oplever et optimalt læringsmiljø, hvor forskellighed betragtes som en styrke for fællesskabet - at gøre skolens elever, lærere, pædagoger,

Læs mere

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Alle børn og unge har ret til at være trygge og at være en del af det gode fællesskab. På Vejle Midtbyskole tolererer vi ikke mobning. Styrk det gode fællesskab - Definition:

Læs mere

Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017

Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017 Sammen om TRIVSEL OG RESPEKT på Nærum Skole Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017 L FÆLLES FORSTÅELSE FOREBYGGENDE ARBEJDE / Fokus på trivsel /

Læs mere

Vores værdiregelsæt er blevet til i et samarbejde mellem skolens medarbejdere, ledelse og skolebestyrelse.

Vores værdiregelsæt er blevet til i et samarbejde mellem skolens medarbejdere, ledelse og skolebestyrelse. VÆRDIREGELSÆT FOR GASVÆRKSVEJENS SKOLE OG KKFO GASVÆRKSTEDET Vores værdiregelsæt er blevet til i et samarbejde mellem skolens medarbejdere, ledelse og skolebestyrelse. Værdiregelsættet skal bidrage til

Læs mere

Inklusionsstrategi Store Heddinge skole 2017

Inklusionsstrategi Store Heddinge skole 2017 Inklusionsstrategi Store Heddinge skole 2017 Inklusion: En fælles opgave, et fælles ansvar Børn skal opleve sig som en værdifuld deltager i det sociale og faglige fællesskab. Det er centralt for at lære

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv..

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv.. Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Udarbejdet Februar 2016 1 Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Børnehavelivet er en stor del af et barns liv. De tilbringer mange timer i hænderne

Læs mere

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne.

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne. Institutionens værdigrundlag: Vi tager udgangspunkt i Kolding Kommunes værdier: En anderkendende og omsorgsfuld tilgang Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet,

Læs mere

Bilag til trivselsstrategien på Måløvhøj Skole

Bilag til trivselsstrategien på Måløvhøj Skole Bilag til trivselsstrategien på Måløvhøj Skole Nedenfor er en række værktøjer og information, der er baggrunden for det arbejde, der skaber forankring af Trivselsstrategien. Indholdsfortegnelse: Den nationale

Læs mere

Mål og indhold i SFO. Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg

Mål og indhold i SFO. Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg Mål og indhold i SFO Supplement til Skolepolitikken i Silkeborg 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende

Læs mere

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne Børnehuset Petra Værdigrundlag I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne Værdigrundlag Dette værdigrundlag er kernen i vores samarbejde, pædagogikken

Læs mere

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 der er gældende for folkeskolen i Svendborg Kommune Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 Vision, formål

Læs mere

9 punkts plan til Afrapportering

9 punkts plan til Afrapportering 9 punkts plan til Afrapportering Punkt 1 Status på det overordnede arbejde med læreplaner Vi er blevet inspireret af Fremtidens dagtilbud og arbejder med aktivitetstemaer og dannelses temaer. Alle afdelinger

Læs mere

FORÆLDRE SOM SAMARBEJDSPARTNERE BALLERUP KOMMUNE

FORÆLDRE SOM SAMARBEJDSPARTNERE BALLERUP KOMMUNE FORÆLDRE SOM SAMARBEJDSPARTNERE BALLERUP KOMMUNE 1 BALLERUP KOMMUNE FORÆLDRE SOM SAMARBEJDSPARTNERE INDHOLD Forældre som samarbejdspartnere 3 Faktabox historie 5 En fælles opgave for professionelle og

Læs mere

Den inkluderende skole. FFF følgegruppemøde 29. januar 2013

Den inkluderende skole. FFF følgegruppemøde 29. januar 2013 Den inkluderende skole FFF følgegruppemøde 29. januar 2013 Disposition Baggrund og værdier Forståelse af inklusion Et inkluderende læringsmiljø Forudsætninger kompetencer og viden En kompleks og fælles

Læs mere

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om forestående skolebestyrelsesvalg Folkeskolereformen Mål og Indhold

Læs mere

Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik

Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik 2019-2023 Indledning Dagtilbuds- og skolepolitikken er blevet til i en inddragende proces, hvor forældrerepræsentanter, ledere, medarbejdere,

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal Børne- og Ungepolitik i Rudersdal 1. juni 2015 Sekretariatet Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år - i Rudersdal Kommune, og det supplerer lovbestemmelser,

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Vadgård Skole. Udarbejdet (dato): Mobning herunder digital mobning

GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Vadgård Skole. Udarbejdet (dato): Mobning herunder digital mobning GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Vadgård Skole Udarbejdet (dato): 2016 Mobning herunder digital mobning Antimobbestrategien er retttet mod at løse og forebygge alle former for mobbeproblematikker på

Læs mere

Antimobbestrategi. På Søndermarksskolen har vi fokus på god trivsel derfor tolererer vi ikke mobning. Indhold: Mål..Side 2.

Antimobbestrategi. På Søndermarksskolen har vi fokus på god trivsel derfor tolererer vi ikke mobning. Indhold: Mål..Side 2. Antimobbestrategi På Søndermarksskolen har vi fokus på god trivsel derfor tolererer vi ikke mobning Indhold: Mål..Side 2 Definition Side 2 Forebyggelse af mobning......side 2 Opmærksomhedspunkter ved mobning..side

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015

Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015 Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015 Udviklingsplanen skal sætte et strategisk fokus og bruges som et dialogværktøj, der danner rammen for en fælles retning for Frederikssund Syd. Der er udmeldt

Læs mere

BAKKESKOLEN. Mission Vision Værdier. Bakkeskolen åbner verden for børn og unge, så de kan åbne sig for verden

BAKKESKOLEN. Mission Vision Værdier. Bakkeskolen åbner verden for børn og unge, så de kan åbne sig for verden BAKKESKOLEN Mission Vision Værdier Bakkeskolen åbner verden for børn og unge, så de kan åbne sig for verden Bakkeskolen, Skolevej 2, 8362 Hørning, Skanderborg Kommune www.bakkesko.dk Forord Bakkeskolen

Læs mere

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolens værdigrundlag. Skolens værdigrundlag fungerer som pædagogisk fundament for skolens virke. Værdigrundlaget er blevet til i et tæt og konstruktivt

Læs mere

Værdiregelsæt for Brovst Skole

Værdiregelsæt for Brovst Skole Værdiregelsæt for Brovst Skole Indhold Værdiregelsæt for Brovst Skole... 1 Antimobbeplan... 4 Ordensregler... 7 Mobilpolitik... 7 Skolebestyrelsens forventninger til læringsparate elever... 8 Sorgplan

Læs mere

Tryghed fællesskab læring

Tryghed fællesskab læring Tandslet Friskole september 2017 Antimobbestrategi Den følgende antimobbestrategi er lavet som en følge af et lovkrav om en skriftliggørelse af skolens indsats for arbejdet med trivsel og arbejdet mod

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder Indholdsfortegnelse Værdigrundlagets opbygning Den sociale kompetence Faglighed Forskellighed Samarbejde Læsø Skoles indsatsområder Værdigrundlagets opbygning Skolens værdigrundlag er det pædagogiske fundament

Læs mere

Antimobbestrategi for Thyregod Skole

Antimobbestrategi for Thyregod Skole Antimobbestrategi for Thyregod Skole Alle børn har ret til at være trygge og at være en del af fællesskabet. At blive mobbet, at blive udskilt fra fællesskabet er en traumatiserende oplevelse for alle

Læs mere

Strategi. Fremtidens folkeskole Dokumentnr.: side 1

Strategi. Fremtidens folkeskole Dokumentnr.: side 1 Strategi Fremtidens folkeskole 2012-2016 Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 1 Indsatser Principper Pejlemærker Vision Strategi Fremtidens folkeskole 2012- Sammen skaber vi udfordrende læringsmiljøer med plads

Læs mere

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Vision Parkvejens Skole skal være et sted hvor det er godt at lære og godt at være. ne skal blive dygtige, handlekraftige, livsduelige og motiverede for livslang læring.

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Helhedsskole på Issø-skolen.

Helhedsskole på Issø-skolen. Helhedsskole på Issø-skolen. Beskrivelsen af Helhedsskole på Issø-skolen tager afsæt i: Formål for Skole og Dagtilbud frem mod 2014 Rammebetingelser for arbejdet med mål og indholdsbeskrivelser af SFO

Læs mere

D.I.I. Grøften - Skovbørnehaven Grøftekanten - D.I.I. Anemonen - D.I.I. Skovkanten Dagplejen i Viby - LANDINSTITUTITONEN 2-KLØVEREN INDSATSOMRÅDER

D.I.I. Grøften - Skovbørnehaven Grøftekanten - D.I.I. Anemonen - D.I.I. Skovkanten Dagplejen i Viby - LANDINSTITUTITONEN 2-KLØVEREN INDSATSOMRÅDER 1 2 Sprog 2-kløveren Status og Sammenhæng I forbindelse med kvalitetsrapporten og samtalen var en af de aftalte udviklingspunkter for dagtilbuddet Vestergård: Sprog: Øget fokus på sproget 0-3 års området.

Læs mere

DEN GODE OVERGANG. til børnehave

DEN GODE OVERGANG. til børnehave DEN GODE OVERGANG til børnehave DEN GODE OVERGANG til børnehave Indledning I Danmark går stort set alle børn i alderen 0-6 år et dagtilbud 1 hver dag. Det giver dagtilbuddene en unik rolle i forhold til

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Gødvadskolens. Trivselspolitik

Gødvadskolens. Trivselspolitik Gødvadskolens Trivselspolitik Forord På Gødvadskolen har vi lavet en trivselspolitik, som gælder for både undervisnings- og fritidsdelen, da skolebestyrelsen og skolens medarbejdere ønsker at fremme trivsel

Læs mere

Handleplan for inklusion 2014

Handleplan for inklusion 2014 Handleplan for inklusion 2014 Højboskolens vision: Alle børn skal opleve at være del af værdifulde fællesskaber, hvor de udvikler sig fagligt, personligt og socialt. Hvert barn skal mødes, hvor det er

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Ungdomsskolen

TÅRNBY KOMMUNE Ungdomsskolen Kastrup den 1.8.2017 Princip for trivsel og god omgangstone Antimobbestrategi INDLEDNING HVAD ER MOBNING? MÅLET MED ANTIMOBBESTRATEGIEN FOREBYGGELSE AF MOBNING HÅNDTERING AF MOBNING FORANKRING INDLEDNING

Læs mere