PR-gruppen: Trivsel: Høringssvar: Ingeborg: Sara Amalie Gorm Amanda Sara Dima

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PR-gruppen: Trivsel: Høringssvar: Ingeborg: Sara Amalie Gorm Amanda Sara Dima"

Transkript

1 Velkommen Ungeborgmester Karim Kaddoura bød ungebyrådet velkommen til mødet Siden sidst (orienteringspunkt) 1. Arrangementer afholdt/fremadrettet Arrangementer kommer på Facebook, husk at tilmelde jer. 2. Orientering fra PR Orientering om mødet med kommunikationschefen i Aarhus. Kommunikationsstrategi på plads. ÅUF/December 2017 Forslag fra PR-gruppen om at invitere kommunikationsdirektøren til et møde. Det er vedtaget. 3. Arbejdsgrupper Der skal laves nye arbejdsgrupper. PR-gruppen: Fastholdes som tidligere. Trivsel: Amanda, Ingeborg, Jacob, Frode, Otto, Peter Dima, Isabella, Sara og Faten. Møde d. 5. december kl hos ÅUF. Høringssvar: Jens Miltoft, Thorvald, Gorm, Karim. 4. Møde om multiscenen. Børn og Unge-byrådet i Aarhus består af 31 unge i alderen 13 til 17 år og beskæftiger sig med alle spørgsmål, der vedrører børn og unge i kommunen. Byrådet er organiseret i et partnerskab mellem Århus Ungdommens Fællesråd (ÅUF) og Magistratsafdelingen Børn og Unge. Alice og Khaled orienterede om møde om multiscenen. Snakkede om beliggenhed, hvem der skal stå for det, finansiering som umiddelbart vil stå i DKK Hvordan er man en god repræsentant? Karim og Amalie orienterede: Vigtigt at man dukker op, være en god repræsentant. Vigtigt at komme til baggrundsgruppe-møde. Diskussion om hvordan man er en god repræsentant ud fra spørgsmål: Ingeborg: Vi snakkede om at man skal dukke op, men også at det er vigtigt at man repræsenterer alle i baggrundsgruppens holdninger. Sara: Vi er repræsentanter for de unge. Vi skal repræsentere de unge i Aarhus. Amalie: Vigtigt at dukke op, og vise at vi er et ungebyråd der interesserer sig for de unge i Aarhus. Gorm: Tage lederrollen, men ikke lade det påvirke det personlige forhold til din baggrundsgruppe. Ansvar for at videreføre ideer fra baggrundsgruppen. Amanda: Enige om at man skal dukke op, være positiv og imødekommende. Ikke lade en dårlig dag påvirke en skaber en dårlig kultur. Sara: Svært at være repræsentant når man ikke ved hvad man repræsenterer. Vigtigt at lytte til både dem man er enig og uenig med. Dima: Meget ansvar, og vigtigt at lytte selvom man er blevet valgt ind. Karim orienterede om retningslinierne for at være et godt ungebyrådsmedlem.

2 Gruppearbejde om første emne (Trivsel) Karim orienterede om emnet: Vi skal have konkretiseret første emne, så vi kan lave en indstilling til byrådet. Gruppearbejde i fire grupper. Ungebyrådssekretæren orienterede om processen frem til den næste indstilling Pause Debat og beslutningspunkt om første emne Diskussion om trivsel som første emne hvad skal vi beslutte? Sara: Hvad er trivsel? Når vi har det godt. Svært at have det godt når man bliver mobbet. 1 ud af 5 skoler har ikke en anti-mobbe-strategi, og andre har ikke opdateret disse. Derfor skal der være et emne under trivsel vedrørende anti-mobbe-strategier. Jens: Bevægelse. Mange har klaget over bevægelse i skolen. Mobning er vigtigt, men bevægelse er også. Gorm: BSMB: Børn snakker med børn. Vigtigt at det er unge der taler med unge om mobning. Henvende sig mere til unge som unge. Peter: Gør i forvejen meget for mobning. Psykisk sygdom er vigtigt, og mange ved ikke hvordan man skal håndtere dette. Dima: Komme ind på ordblinde, give bedre ressourcer til denne gruppe. Khaled: Misbrug som i stoffer, alkohol og rygning. Ingeborg: Misbrug er vigtigt, det kommer tæt ind på livet. Forhindre det bliver en glidebane. Amanda: Digital mobning er vigtigt. Fremtiden er på nettet, og det er nemt at skrive noget grimt her, selvom man ikke mener det. Vigtigt at forebygge fem for at stoppe det mere realistisk. Ungebyrådet skulle snakke med folk der er blevet ramt af mobning, så man kan se hvad det betyder når man skriver noget på nettet. Efteruddannelse af lærere, så de ved hvad der sker på medierne. Karim: Kampagne, så man kan lære læreren hvad det handler om. Metteline: Skolepsykolog er vigtigt ved ikke om min skole har det. Er vigtigt for at kunne få hjulpet unge hurtigt, tage hånd om dem der har det dårligt. Det hjælper også klassen. Jens: Unge skal snakke med unge det sker allerede gennem elevtelefonen. Det er 9. klasser, som man kan ringe til hvis man har oplevet mobning. Gorm: Rygter som emne. Eksempel med en elev, der havde gået på 8 skoler inden deres, rygter kan ende ud i et misbrug,, hvor man bliver placeret i en boks, eller i mobning. Magnus: Psykisk sygdom og psykologhjælp. Mere fokus på at man har de 5 timer til rådighed. Forslag om temauge med fordomme om psykisk sygdom/stress.

3 Bader: Gode forslag, men jeg synes vi skal sætte mere fokus på handicappede. Synd at man ikke giver dem muligheden for et normalt liv. Ingeborg: Psykisk sygdom er godt som emne. Tabu er vigtigt at tage fat i, for vi snakker ikke om det det er et problem. Debat om beslutningspunkter: Anti-mobbe-strategi: Sara: Anti-mobbe-strategi er en måde at stille krav til skolerne. Jens: Mobning er vigtigt, men mere generelt. Her synes jeg vi skal fokusere på nogle af de ting der ikke er sat fokus på som handicappede. Bevægelse: Jens: Vigtigt fordi unge ikke kan koncentrere sig vis de ikke får bevægelse. Maner lovet 45 minutter på skolerne, men det får vi ikke. Anne Sofie: Frikvartererne bure kunne fungere som bevægelse også. Jens: Men de er beskrevet som ekstra i undervisningen, et afbræk fra undervisningen. Gorm: Bevægelse kan komme ind under noget andet end trivsel generelt. Ordblindhed: Jacob: Mange ordblinde får ikke hjælpen. Man kan udvide ordblinde-skolen, så de får en mulighed ligesom alle andre. Fatem: Mange der gør meget for ordblinde. Ikke nødvendigt at tage op, en ting for lærerne ikke for os. Anine: Men lærerne har ikke ressourcerne, hvad skal de så stille op. Jacob: Efteruddanelse til de lærere der ikke ved hvordan man håndterer ordblindhed. Psykisk sygdom: Ingeborg: Der bliver snakket meget om mobning, men vi glemmer psykisk sygdom. Synes det er et ansvar at lære eleverne hvordan de skal gå til emnet. Sara: Alle skoler har en skolepsykolog. Vi bliver nødt til at snakke om det, global kulturændring ikke noget vi kan klare. Misbrug: Gorm: Misbrug er mange ting. Også computerspil mm, hvor man ikke interagerer med andre. Sara: Rådgivning og behandling af misbrug i kommunen, 15 tilbud. Mener at problemet er afdækket. Skolepsykolog: Metteline: Kender folk der bruger det, folk ved ikke at vi har det. Mange mangler også mere tid. Nærhed ville også være en meget brugbar ting.

4 Khaled: Alle skoler har en psykolog. Ikke fedt hvis man skal have en samtale på skolen. Det kan resultere i mobning. Handicappede: Amalie: Flere ressourcer, så alle får samme muligheder. Trapper hele vejen rundt på min skole, det er ekskluderende. Sara: Størstedelen af skoler i Aarhus har elevatorer. Digital mobning: Amanda: Stort problem, bliver kun større. Vi har et ansvar om at tænke os om, tage ansvaret på os selv. Anine: Ved ikke hvordan vi skulle kunne lave en stor indstilling omkring det. Mere et opdragelsesproblem end noget vi kan gøre noget ved. Afstemning om emner: Anti-mobbe-strategi: 7 Bevægelse: 0 Ordblinde: 9 Misbrug: 5 Digital mobning: 3 Skolepsykolog: 2 Handicappede: 1 Psykisk sygdom: Evaluering af valg Mundtlig evaluering: Sara: I syd var de rundt på alle skoler, og det fungerer. Vi har en kæmpe baggrundsgruppe. Det virker godt at folk kommer rundt på skolerne. Amanda: Kendte proceduren fint med information. Hurtigere svar når man henvender sig. Problem i nord, at skolerne ikke vidste der var valg, og ikke afholdt valg. Magnus: Havde ikke stillet op, hvis jeg ikke havde kendt en der havde været med før. Fik ikke noget at vide på den skole jeg gik på. Maja: Valgvideoer var der god hjælp til. Hvis man var i tvivl kunne man spørge. Men der var dårlig kvalitet på videoen. Peter: Enig med Maja, videoer der blev sendt over facebook havde ikke kvalitet. Amalie: Fungerede med info. Valgvideoen var der ikke informationer om, hvis vi fik besked før, kunne man forberede sig på hvad man skulle sige til valgvideoen.

5 Ingeborg: Folk vidste der skulle stemmes, men ikke til hvad. Skal forklare det bedre/på en anden måde. Khaled: Første valg hvor jeg kunne stemme. Ingen tovholder,så jeg skulle gøre det selv på min skole. Jens: Vi havde fået forklaret hvad ungerådet var, men ikke hvad ungebyrådet var. Så man stemte på den man kendte. Dima: Jeg vidste ikke hvad det var før tovholdere fortalte det. Fungerede fint på min skole. Alma Sofie: Mit billede blev ikke sendt med, da jeg sendte materiale med. Så jeg fik et dårligt billede sendt med. Lyset på videoen var dårligt på Vest. Gorm: Fra vest, skulle skrive 100 ord. Skrev min mail på, der er ikke mange der har læst den ingen har skrevet. Anine: Større fokus på gymnasiet. 1.g er under 18 kan stemme, men får ikke muligheden. Alice: Ville gerne ind sidste år. Havde ikke mulighed for at komme til møde sidste år, møde efter så alle fik mulighed for at stille op. Sara: Klarere parametre, så man får bedre og mere ens videoer. Gøre som ved kommunalvalget, lave en kandidattest. Magnus: Valget gik fint med informationerne. Men enig med Sara på, at der skal være en standard på videoerne, så lyden eksempelvis ikke går i stykker som på min video. Mulighed for at låne udstyr kunne være fint. Ungebyrådssekretæren orienterende om at man hos sekretariatet godt kan låne udstyr til netop valgvideoer Valg af andet emne Arbejdsgrupppe til valg af andet emne: Jacob, Amalie C, Thorvald, Khaled, Otto, Anine, Sara, Alice, Frode, Amanda. Forslag til emner, som arbejdsgruppen kan tage op: Sara: Fælleselevråd Maja: Misbrug med rygter ind under. Amalie: Misbrug og psykologhjælp. Karim: Gratis psykologhjælp Alice: Multiscene Opsamling og afslutning

1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato.

1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato. 1. Velkommen Velkomst ved ungebyrådssekretær Amalie Østergaard og tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato. 2. Diskussion og fastlæggelse af spilleregler Tidligere Ungeborgmester Mathilde Crovato gennemgår

Læs mere

2. Siden sidst (orienteringspunkt)

2. Siden sidst (orienteringspunkt) 1. Velkommen Fraværende: Jacob Skriver, Ayan, Irene, Bassam, Sara Klit, Abukar, Viktor, Marie, Ungeborgmester Karim Kaddoura bød ungebyrådet velkommen til mødet. 2. Siden sidst (orienteringspunkt) ÅUF/Februar

Læs mere

Alle suppleanter bliver indsuppleret, da der er flere fraværende. Efterfølgende er der stadig 5 ledige pladser i byrådssalen.

Alle suppleanter bliver indsuppleret, da der er flere fraværende. Efterfølgende er der stadig 5 ledige pladser i byrådssalen. 13.00-13.05 Velkommen i byrådssalen Karim byder velkommen 13.05-14.00 Oplæg v. Rådmand for Miljø og teknik, Kristian Würtz Kristian Würtz holder et kort oplæg med udgangspunkt i fremtidens Aarhus for børn

Læs mere

Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016

Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016 Referat, 1. møde i Børn og Unge-byrådet 2015/2016 Kl. 13-16. Mødet foregik i byrådssalen. Mødet blev styret af afgående ungeborgmester Frederik Giragosian pkt. 1-6 og Formand for Børn og Ungeudvalget,

Læs mere

Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015

Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015 Referat, 2. ungebyrådsmøde d. 19/11-2015 Kl. 13-16. Mødet foregik på DOKK1 og blev styret af ungeborgmester Yassine. 1. Velkomst Yassine byder velkommen. Gennemgår dagens dagsorden. Giver ordet videre

Læs mere

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 1. Velkommen og siden sidst Yassine byder velkommen og gennemgår dagsordenen Siden sidst: Yassine har holdt oplæg for Sølyst-skolen med fokus på hvad ungebyrådet

Læs mere

Ungebyrådet Ungebyrådet. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde. 24. april 2019 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg.

Ungebyrådet Ungebyrådet. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde. 24. april 2019 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. Dagsorden 5 Ungebyrådsmøde 24. april 2019 kl. 14.30-17.00 Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. 1 Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Salen rundt 3. Opfølgning på snusgruppens arbejde v.

Læs mere

Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012

Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012 Børn og Unge-byrådet 2012/2013 Referat af 2. møde tirsdag d. 27. november 2012 Kl. 13-16 i byrådssalen Dagsorden 13:00-13:05 1. Velkommen og hvad er der sket siden sidst 13:05-13:20 2. Diskussion af emnet

Læs mere

UNGKOLDING - LÆRERVEJLEDNING SEPTEMBER/OKTOBER 2017 LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE

UNGKOLDING - LÆRERVEJLEDNING SEPTEMBER/OKTOBER 2017 LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE Lærervejledning Samfundsfag Undervisningsforløb: Uge 40,41 & 43 1 Undervisningsmaterialet til Danmarks største valgmøde for unge er udarbejdet af en samfundslærer,

Læs mere

På introduktionsdagen var et af de mest omdiskuterede emner førstehjælp i folkeskolen. Det

På introduktionsdagen var et af de mest omdiskuterede emner førstehjælp i folkeskolen. Det Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset 8000 Aarhus C ÅUF / Februar 2013 Indstilling om førstehjælp på folkeskoler Børn og Unge-byrådet 2012/2013 1. Resumé: Børn og Unge-byrådet i Aarhus består af 31 unge i alderen

Læs mere

Referat for 5. møde i Børn og Unge-byrådet

Referat for 5. møde i Børn og Unge-byrådet Referat for 5. møde i Børn og Unge-byrådet Afbud: Esben Meilandt Sørensen, Malthe Bækbo, Amalie Hartvigsen, Julie Stigsen, ÅUF / april 2015 Mødte ikke op: Ida Rafn Spangsberg, Yaxye Abdifatah. Velkommen

Læs mere

En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune

En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune 1. Resumé Alle børn fortjener en god og tryg barndom. Desværre oplever mange børn og unge at blive mobbet. Vi ved fra undersøgelser, at

Læs mere

HÅNDBOG 2016/2017. Navn: Område:

HÅNDBOG 2016/2017. Navn: Område: HÅNDBOG 2016/2017 Navn: Område: VELKOMMEN! Rigtig hjertelig tillykke med valget til Børn og Unge-byrådet, som repræsentant for dit område. Vi har i Aarhus Ungdommens Fællesråd (ÅUF) set meget frem til

Læs mere

1. velkomst. Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne

1. velkomst. Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset 8000 Aarhus C ÅUF / Februar 2015 1. velkomst Presset dagsorden hold det kort. Morten erstatter oplæg om studiemiljø fra Danske Skoleelever. 2. oplæg fra baggrundsgrupperne

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

Elevakti iteter. co-funded by the European Commission

Elevakti iteter. co-funded by the European Commission per Elevakti iteter co-funded by the European Commission Indhold 3Indledende aktiviteter Videofilmene Ekstra materiale 4 5 5 Evaluering en del af undervisningen 6 Vil du www-vide mere? I skal ikke nødvendigvis

Læs mere

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé:

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé: Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C Indstilling om Unge i erhverv 1. Resumé: ÅUF / Marts 2016 I ethvert menneskes liv spiller arbejde en central rolle. Det gælder også for unge, som gennem erhvervsfaring

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Beskrivelse af demokratiprojekterne bestem i Silkeborg og bestem i EU EU i Silkeborg

Beskrivelse af demokratiprojekterne bestem i Silkeborg og bestem i EU EU i Silkeborg Beskrivelse af demokratiprojekterne bestem i Silkeborg og bestem i EU EU i Silkeborg Demokratiprojektet bestem i Silkeborg Kommunalvalget i 2009 havde den laveste valgdeltagelse i 35 år i Danmark. I Silkeborg

Læs mere

Indstilling om vikartimer

Indstilling om vikartimer Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset 8000 Aarhus C ÅUF/17.04.13 Indstilling om vikartimer Børn og Unge-byrådet 2012/2013 1. Resumé Børn og Unge-byrådet i Aarhus består af 31 unge i alderen 13 til 17 år og beskæftiger

Læs mere

CHARLIE: Jeg er blevet inviteret til Ramallah, en by i Palæstina, som er vores venskabsby. Her skal jeg ned til april.

CHARLIE: Jeg er blevet inviteret til Ramallah, en by i Palæstina, som er vores venskabsby. Her skal jeg ned til april. Referat, Børne- & Ungebyrådet, 26.02.2013 Siden Sidst: Velkommen v. børn og unge-borgmester: CHARLIE: Jeg er blevet inviteret til Ramallah, en by i Palæstina, som er vores venskabsby. Her skal jeg ned

Læs mere

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé:

Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C. Indstilling om Unge i erhverv. 1. Resumé: Byrådet Aarhus Kommune Rådhuset Aarhus C Indstilling om Unge i erhverv 1. Resumé: ÅUF / April 2016 Arbejde spiller en central rolle i ethvert menneskes liv. Det er derfor vigtigt, at unge får erfaringer

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede:

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede: Greve afdeling Referat af deltagerrådsmøde Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest Til stede: Bygge og Anlæg: Mikkel Film og Foto: Victor og Sara Pædagogik og Kreativitet: Ayse og Annika

Læs mere

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M.

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M. HUSK BØRNS STEMMER KÆRE BYRÅDSKANDIDAT Ved det forestående kommunalvalg er børn og unge en stor gruppe i samfundet, som står uden en stemme. Det betyder, at de ikke har nogen indflydelse på de politiske

Læs mere

Nærdemokratiudvalget Beslutningsprotokol

Nærdemokratiudvalget Beslutningsprotokol Nærdemokratiudvalget sprotokol 16-06-2014 16:30 D116 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 [Offentlig] Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Handleplan i tilfælde af mobning

Handleplan i tilfælde af mobning Handleplan i tilfælde af mobning Tove Ditlevsens Skole 1 Trivsel og mobning. Tove Ditlevsens Skole marts 2009 Vi sætter elevernes trivsel højt, og anser mobning af alle slags som en yderst alvorlig sag,

Læs mere

Mobning på nettet er et stigende problem, der særligt er udbredt blandt unge. Problemet omtales ofte i forskellige medier.

Mobning på nettet er et stigende problem, der særligt er udbredt blandt unge. Problemet omtales ofte i forskellige medier. Om Prøveopgaver Forudsætningen for at kunne løse en opgave tilfredsstillende er, at man ved, hvad opgaven kræver. Prøveopgaver består af en række forløb, hvor eleverne træner i at aflæse opgaver, som bliver

Læs mere

Undervisningsmateriale. Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: Mail:

Undervisningsmateriale. Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: Mail: Undervisningsmateriale Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: 21 46 92 42 Mail: runsch@gladsaxe.dk 1 Hvad er det for noget materiale? Der er ind til videre lavet materialer til udskolingen

Læs mere

Børn og Unge byrådsmøde

Børn og Unge byrådsmøde Børn og Unge byrådsmøde 10 04 2014 1. Siden sidst Karen: Velkommen til mødet. Dagsordenen er foran jer. 13.00 13.05: Siden sidst 13.05 13.20: Fremlæggelse fra arbejdsgruppen med beslutningspunkter 13.20

Læs mere

Digitale Sexkrænkelser

Digitale Sexkrænkelser Digitale Sexkrænkelser FÆLLES GRUNDREGLER LEKTION #1 Et undervisningsmateriale udviklet af 2 Digitale sexkrænkelser lektion 1 Fælles grundregler Digitale Sexkrænkelser Fælles grundregler INTRODUKTION 3

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde REFERAT

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde REFERAT Tidspunkt 13. maj 2013 Kl. 16.30 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde REFERAT Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand X Nicoline

Læs mere

Stop mobning! Bøgerne og videoen kan lånes på skolens bibliotek.

Stop mobning! Bøgerne og videoen kan lånes på skolens bibliotek. Med udgangspunkt i Helle Højbys bog Ikke mere mobning har Tjørnegårdskolen udviklet en metode til at tage fat om problemet, når der er mobning i klassen. Formålet er at give lærere og pædagoger på Tjørnegårdskolen

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Mobbeberedskabsplan på Katrinedals skole - ved mobning eller mistanke om mobning

Mobbeberedskabsplan på Katrinedals skole - ved mobning eller mistanke om mobning Mobbeberedskabsplan på Katrinedals skole - ved mobning eller mistanke om mobning INDHOLDSFORTEGNELSE Definition Indledende forløb 1. Orientering til skolens ledelse 2. Orientering af forældre til offer

Læs mere

1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik for 2015-2018.

1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik for 2015-2018. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 13. juni 2014 Aarhus kommunes Sundhedspolitik 1. Resume Sammen om sundhed mere af det der virker er Aarhus Kommunes sundhedspolitik

Læs mere

DIALOG OM ONLINE TRIVSEL

DIALOG OM ONLINE TRIVSEL DIALOG OM ONLINE TRIVSEL DILEMMAKORT Målgruppe: Forældre i 3. og 4. klasse Om aktiviteten Denne aktivitet til skole/hjemsamarbejdet handler om online trivsel. Den er udviklet i samarbejde mellem Sex &

Læs mere

Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune

Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune Vi vil yde en imødekommende og helhedsorienteret service til borgere og erhvervsliv baseret på et fagligt kvalificeret grundlag. Vi er nemme at komme

Læs mere

Vedr. Børn og Unge-byrådet i Aarhus Kommune 2014/2015

Vedr. Børn og Unge-byrådet i Aarhus Kommune 2014/2015 Til skolelederen og lærerne i 7. 10. klasse August 2014 Vedr. Børn og Unge-byrådet i Aarhus Kommune 2014/2015 Børn og Unge-byrådet starter op igen med fornyet kraft Vi kan nu se tilbage på fem rigtig gode

Læs mere

1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2

1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2 Sæt dit aftryk session 1 Sådan gør du 1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2 Start med at fortælle kursisterne, at de i dag og i den kommende tid skal arbejde med at udtænke et projekt,

Læs mere

Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen?

Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen? Parkskolen, 4. kvartal 2017 Udsagn fra eleverne, opsamlet af elevrådet Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen? 5. klassetrin Eleverne er flittige. Lærerne er gode. Vi har "De gyldne 8" at forholde

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Evaluering af valg 2019

Evaluering af valg 2019 Evaluering af valg 2019 Executive summary Highlights fra evalueringen 45,8 pct. angiver e-boks beskeden som den primære årsag til, at de deltog i valget. 42,75 pct. angiver, at de blev opfordret af en

Læs mere

Program dag Forebyggelsesprogrammet X:IT og Cool Uden Røg Rammer, regler og rollemodeller inkl. øvelse

Program dag Forebyggelsesprogrammet X:IT og Cool Uden Røg Rammer, regler og rollemodeller inkl. øvelse Forebyggerkursus Kræftens Bekæmpelse 3.-4. februar 2016, KB, København Undervisere: Louise Wohllebe Program dag 2 08.30 09.00 Kaffe og morgenbrød 09.00 10.30 Forebyggelsesprogrammet X:IT og Cool Uden Røg

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL KLASSESÆTTET MOBBESTOP - BLAND DIG IKKE UDENOM

LÆRERVEJLEDNING TIL KLASSESÆTTET MOBBESTOP - BLAND DIG IKKE UDENOM LÆRERVEJLEDNING TIL KLASSESÆTTET MOBBESTOP - BLAND DIG IKKE UDENOM Klassesættet Mobbestop - Bland dig ikke udenom indeholder materiale til, at klassen kan udarbejde sine egne samværsregler og øve sig på

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Dagsorden: Skolebestyrelsesmøde. Dato: 26-09-2017 Kl.: 19.00-21.30 Fraværende: Michael og Michael Mødeleder: Lise-Lotte Referent: Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger

Læs mere

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik NORDVESTSKOLEN Antimobbepolitik 2017 Vi har et ønske om, at man på Nordvestskolen ser elever, der er glade, trives, tager ansvar for hinanden og har overskud til undervisningen. Det er derfor skolens målsætning

Læs mere

Lynge skolebestyrelse - Årsberetning mandag d Velkommen!

Lynge skolebestyrelse - Årsberetning mandag d Velkommen! 30-10-2017 Lynge skolebestyrelse - Årsberetning 2016-2017 mandag d.30-10-2017 Velkommen! Mit navn er Jørgen Skytte Jensen og jeg er formand for skolebestyrelsen på Lynge skole. Trivsel har været det helt

Læs mere

SSP Furesø. Alle de andre gør det. Digital adfærd og trivsel samt alkohol. Temadag om sociale overdrivelser og flertalsmisforståelser.

SSP Furesø. Alle de andre gør det. Digital adfærd og trivsel samt alkohol. Temadag om sociale overdrivelser og flertalsmisforståelser. Alle de andre gør det Digital adfærd og trivsel samt alkohol SSP Furesø Temadag om sociale overdrivelser og flertalsmisforståelser. Undervisningsforløb med lærervejledning. SSP Furesø Paltholmterrasserne

Læs mere

Generel evaluering af brobygnings- og introforløb 2014/15

Generel evaluering af brobygnings- og introforløb 2014/15 Generel evaluering af brobygnings- og introforløb 2014/15 Brobygning 2014 Antal broforløb 1681 Antal besvarelser 86 Besparelsesprocent 5,11 2014=72% megetgodt og godt Hvad kunne gøres bedre? - Man kunne

Læs mere

Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg

Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg Demokrati, indflydelse og ungerådsvalg 1 Forløbets indhold Del 1 Demokrati i Københavns Kommune Del 2 Ungeråd KBH Del 3 Giv Ungeråd KBH klassens mærkesager Del 4 Stil op til ungerådsvalg 2018 Del 5 Stem

Læs mere

Referat, byrådsmøde i Ungebyrådet 16. januar 2012

Referat, byrådsmøde i Ungebyrådet 16. januar 2012 Referat, byrådsmøde i Ungebyrådet 16. januar 2012 Velkommen og information Ungeborgmesteren byder velkommen, og orienterer om dagens program. Nyt: Et enkelt planlægningsmøde. Aftale med ungebyrådet i Oslo,

Læs mere

HVAD FOR- STÅR VI SOM MOBNING? DIGITAL MOBNING?

HVAD FOR- STÅR VI SOM MOBNING? DIGITAL MOBNING? Ordet mobning kommer af det engelske mob, som betyder pøbel eller gruppe, og frit oversat betyder mobning pøbel- eller gruppegerning. Det ligger altså i ordet, at der er tale om en gruppe, der terroriserer

Læs mere

Insistér på en ordentlig tone. Skriv f.eks. at du gerne vil deltage i snakken/debatten, men at du gerne vil have en ordentlig tone.

Insistér på en ordentlig tone. Skriv f.eks. at du gerne vil deltage i snakken/debatten, men at du gerne vil have en ordentlig tone. Dogmeregler for god debatkultur Den hårde tone Særligt på de sociale medier har mange af os svært ved at holde den gode tone. Sproget på de sociale medier er ifølge forsker i digital mobning Helle Rabøl

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde 29. november 2018 kl

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde 29. november 2018 kl Dagsorden til skolebestyrelsesmøde 29. november 2018 kl. 17.00 20.00 Punkt 1 Tid Ansvarlig Overskrift Godkendelse af dagsorden 17.00 Majbritt Afbud fra Jens, Camille, Tenna, Karen Marie, Mette, Dorthe

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. oktober 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. oktober 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. oktober 2013 Magistratsafdelingen for Børn og Unge sender hermed Børn og Ungebyrådets indstilling om fælles ungeplatform, og Børn og Unges

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

Antimobbestrategi. Derfor har vi følgende målsætninger:

Antimobbestrategi. Derfor har vi følgende målsætninger: Antimobbestrategi Alle børn har ret til at være trygge og at være en del af fællesskabet. At blive mobbet, at blive udskilt fra fællesskabet er en traumatiserende oplevelse for alle uanset alder. På Skibet

Læs mere

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvilebjergskolen juni 2018 12 1 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvordan vi forebygger og stopper mobning Hvilebjergskolen skal være et godt og trygt sted for

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

23 år og diagnosen fibromyalgi

23 år og diagnosen fibromyalgi 23 år og diagnosen fibromyalgi Et ungt menneske, der får stillet diagnosen fibromyalgi, har nogle helt specielle problemstillinger. fibromyalg.dk har interviewet Helle Ovesen om det at være ung med diagnosen

Læs mere

Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl Børn og Unge-byrådet

Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl Børn og Unge-byrådet Referat den 20. januar 2015, 3. møde, Byrådssalen kl. 13-16 Børn og Unge-byrådet Afbud: Hjalmar Skovgaaard Boas, Yasmin Touhou, Esben Mailandt Sørensen Kom ikke: Mones Abel Al-Zawi, Ida Rafn Spangsberg

Læs mere

Undervisning og gæstelærere

Undervisning og gæstelærere Undervisning og gæstelærere 2015-16 Undervisning og gæstelærere 2015-16 Side 1 Til lærere, pædagoger m.fl. Dette katalog indeholder en oversigt over de tilbud, der udbydes til skolerne i første halvdel

Læs mere

Ungebyrådet. Ref: L M. Mødested: Byrådssalen. Mødedato: 09.06.15

Ungebyrådet. Ref: L M. Mødested: Byrådssalen. Mødedato: 09.06.15 Blad nr..: 1 Medlemmer: Oline Dyrberg Strøager, Emma Temløv, Anders Ole Koefoed Nielsen, Luna Lindegaard, Albert Kjærulff, Frederikke Baunbæk Larsen, Max Rimmer Larsen, Jonas Broe Bendtsen, Aurora Elizabeth

Læs mere

Ungebyrådet Ungebyrådet. Referat fra 1 Ungebyrådsmøde. 22. november 2018 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg.

Ungebyrådet Ungebyrådet. Referat fra 1 Ungebyrådsmøde. 22. november 2018 kl Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. Referat fra 1 Ungebyrådsmøde 22. november 2018 kl. 14.30-17.00 Byrådssalen, Søvej 1, 8600 Silkeborg. 1 Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Kommunikation

Læs mere

Iqra Privatskole Trivselsundersøgelse klasse 2016

Iqra Privatskole Trivselsundersøgelse klasse 2016 Iqra Privatskole Trivselsundersøgelse 4. - 9. klasse 16 Spørgsmål 1: Jeg føler mig godt tilpas og har lyst til at komme i skole? 6 6 55 51 5 3 11 9 1 Altid Ofte Nogle gange Sjældent Aldrig Spørgsmål 2:

Læs mere

Arbejdsblad. Indhold. 27. maj 2010 A312. 1 Projektplanlægning 1. 2 Samarbejdet i gruppen 3. 3 Samarbejdet med vejlederne 5

Arbejdsblad. Indhold. 27. maj 2010 A312. 1 Projektplanlægning 1. 2 Samarbejdet i gruppen 3. 3 Samarbejdet med vejlederne 5 Arbejdsblad 27. maj 2010 A312 Indhold 1 Projektplanlægning 1 2 Samarbejdet i gruppen 3 3 Samarbejdet med vejlederne 5 1 Procesanalyse 1 Projektplanlægning I projektarbejdet har vi benyttet Google kalender

Læs mere

Antimobbestrategi. Gældende fra den 1. januar 2017

Antimobbestrategi. Gældende fra den 1. januar 2017 Antimobbestrategi Gældende fra den 1. januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil: Have tolerante børn Skabe trygge forpligtende fællesskaber Have at ethvert barn oplever at være

Læs mere

Dagsorden 3. møde tirsdag d. 29. januar Kl i byrådssalen

Dagsorden 3. møde tirsdag d. 29. januar Kl i byrådssalen Referat Børn og Unge-byrådet 2012/2013, 3. møde. Dagsorden 3. møde tirsdag d. 29. januar 2013-01-29 Kl. 13-16 i byrådssalen 13:00-13:05 Velkommen og hvad er der sket siden sidst? 13:00-13:20 Afstemning

Læs mere

Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller deres forældre.

Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller deres forældre. Kampagne: Su regler- forældre indkomst, udeboende Su. Su efter hvert kvartal. Hvad er en kampagne? Problemstilling case Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller

Læs mere

Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015

Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015 25. februar 2015 Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015 Til stede var: Lisbeth Moltzen, Ulla Gad, Mette Møller, Mette Verner, Carsten Borup, Leif Krongaard, Bettina

Læs mere

1.0 Baggrund. 2.0 Formål

1.0 Baggrund. 2.0 Formål 1.0 Baggrund Den danske alkoholkultur giver mange sundhedsmæssige og sociale problemer. I Danmark har der tidligere været en forestilling om, at den bedste måde at give unge fornuftige alkoholvaner var

Læs mere

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Hvad er vores vision? Hvor skal værdiregelsættet lede os hen? Vi ønsker en skole hvor alle trives, og hvor alle er trygge ved at være. Vi tager ansvar for hinanden,

Læs mere

Titel: Formål: Projektbeskrivelse:

Titel: Formål: Projektbeskrivelse: Titel: Ungebyråd. Formål: Ungebyrådet har til formål at tilbyde de unge i Esbjerg Kommune et organ, hvor de kan få medindflydelse på politiske beslutningsprocesser, der vedrører de unge selv. Samtidig

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Dit liv på nettet - Forforståelse

Dit liv på nettet - Forforståelse Dit liv på nettet - Forforståelse Materiale om netetik og digital dannelse Jammerbugt, Hjørring, Frederikshavn & Mariagerfjord 2016 Center for Digital Pædagogik Forord Denne vejledning har til formål at

Læs mere

SKAL ALLE ELEVER BEHANDLES ENS?

SKAL ALLE ELEVER BEHANDLES ENS? Gode relationer og forståelse for hinandens forskellige holdninger og handlinger er forudsætningen for et sundt undervisnings miljø og social trivsel. Samtidig vil hverdagen i og omkring folkeskolen uundgåeligt

Læs mere

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning:

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning: Trivselsplan Trivsel På Ødsted Skole er de gode relationer omdrejningspunktet for at trives i fællesskabet. Vi lægger vægt på den enkeltes deltagelse i og ansvar for fællesskabet. Ødsted Skole anvender

Læs mere

An#mobbestrategi Lind skole

An#mobbestrategi Lind skole An#mobbestrategi Lind skole Forord For at sikre fælles ejerskab 0l Lind Skoles an0mobbestrategi har alle skolens elever, medarbejdere, repræsentanter fra klassens forældreråd, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Gasværksvejens Skole & Gasværkstedet Gasværksvej 22 1656 København V 33 88 10 10 mail@gas.kk.dk www.gas.kk.dk

Gasværksvejens Skole & Gasværkstedet Gasværksvej 22 1656 København V 33 88 10 10 mail@gas.kk.dk www.gas.kk.dk Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2013/2014 Inden undersøgelsens start har alle klasser drøftet begrebet undervisningsmiljø med deres kontaktlærere, og ledelsen har særligt drøftet begrebet med de

Læs mere

Alle de andre gør det

Alle de andre gør det SSP-kontaktlærer Thomas Aistrup Social pejling En videnbaseret indsats - Ringstedforsøget, Århus eksperimentet, m.m. Metatænkning - børn og unge overfører fra et emne til et andet Fokus på metoden ikke

Læs mere

DCUM (Dansk Center for Undervisningsmiljø) Mobning er et socialt fænomen, som in- og ekskluderer gennem ekstreme marginaliseringsprocesser.

DCUM (Dansk Center for Undervisningsmiljø) Mobning er et socialt fænomen, som in- og ekskluderer gennem ekstreme marginaliseringsprocesser. Dette princip er vedtaget på fællesbestyrelse møde 02.05.2018 Handleplan ved mobning, Gjessøs børn I Gjessøs Børn anser vi det for værdifuldt, og som en forudsætning for trivsel og indlæring, at alle føler

Læs mere

Samarbejdet. mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark

Samarbejdet. mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark Samarbejdet mellem patienter, pårørende og Psykiatrien i Region Syddanmark Velkommen til Psykiatrien i Region Syddanmark I denne folder kan du læse mere om samarbejdet med patienter og pårørende i Psykiatrien

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Formål Den Gode Klasse er en samarbejdsform, som sigter på at styrke kendskabet og samarbejdet mellem forældrene i skolens klasser. Formålet er at styrke dialogen i forældregruppen

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

Signe byder velkommen og giver ordet videre til borgmester Johanne Kirketerp, der er dagens ordstyrer.

Signe byder velkommen og giver ordet videre til borgmester Johanne Kirketerp, der er dagens ordstyrer. Referat Børn og Unge-byrådsmøde 6. April 2010 Fraværende: Oksana Mikkelsen, Peter Thestrup Waade, Bertram Schmidt Mortensen (suppleant Dina Schmidt), Mustafa El-Khalil Jeanette El-Chaer, Benjamin Younan.

Læs mere

Forebyggende hjemmebesøg - bruger undersøgelse. Vordingborg Kommune. Totalrapport. Antal besvarelser: 51

Forebyggende hjemmebesøg - bruger undersøgelse. Vordingborg Kommune. Totalrapport. Antal besvarelser: 51 Vordingborg Kommune Totalrapport Antal besvarelser: 51 Denne rapport indeholder besvarelser for 51 respondenter og undersøgelsen har en svarprocent på 100%. Undersøgelsen blev gennemført i perioden 01-06-2016-31-08-2016.

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

Møde i Børn og Unge-byrådet

Møde i Børn og Unge-byrådet Møde i Børn og Unge-byrådet Den 7. februar 2012 1. Velkommen og information Andreas, borgermesteren, er syg, så mødet styres af viceborgmesteren Simon. Viceborgmesteren opfordrer til at møde op til udvalgsmøderne.

Læs mere

Mobning. Mobning. Hvad VED en aktiv medborger om fællesskaber? 10a - Drejebog - Mobning - s1. Indhold. Fælles Mål. Formål

Mobning. Mobning. Hvad VED en aktiv medborger om fællesskaber? 10a - Drejebog - Mobning - s1. Indhold. Fælles Mål. Formål 10a - Drejebog - - s1 Hvad VED en aktiv medborger om fællesskaber? Indhold Denne øvelsesrække er en del af temaet om inklusion og eksklusion i forhold til fællesskaber. Ved at nuancere begrebet gennem

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB i menigheder og kirkelige fællesskaber Når livet gør ondt, har vi brug for mennesker, der tør stå ved siden af og bære med. Samtidig kan vi ofte blive i tvivl om, hvordan

Læs mere