Bestyrelsen. Gruppeledelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen. Gruppeledelsen"

Transkript

1 Bestyrelsen Gruppeledelsen Nytårslejr Opstart Afslutning Skt. hans Medlems rekruttering Aktivitets udvalg PR udvalg Projektudvalg Stafet for Livet Guirlandebinding Julebazar Grejudvalg Farmerne Fundraising udvalg AdHoc udvalg Famililespejder Ulve Prærieulve Troppen

2 Bestyrelsen Medlemmer: Bestyrelsesformand 1 Gruppeleder 2 spejderrepræsentant 2 forældrerepræsentanter 1 præst eller anden person udpeget fra kirken Kassereren (tilsat uden stemmeret) Mødes: 4 gange årligt Bestyrelsen har ansvaret for gruppens overordnede drift og trivsel. Bestyrelsen er sammensat dels af forældrerepræsentanter og dels af erfarne spejderledere. Bestyrelsen skal udnytte den blandede sammensætning og dens forskellige kompetencer til at skabe rammer for et unikt børne- og ungdomstilbud der udvikler sociale kompetencer og færdigheder. Bestyrelsen vælger en repræsentant til kirkens menighedsråd. Bestyrelsens ansvar er bl.a. at: At gruppens fysiske rammer er tilfredsstillende At gruppens ledere er motiverede og bliver anerkendt for deres bidrag At gruppens værdiskabende aktiviteter bliver synlige for det omkringliggende samfund At gruppen har det fornødne økonomiske råderum. At der i samarbejde med gruppeledelsen laves en langsigtet strategiplan (2-5 år) for gruppens udvikling. At håndtere eventuelle personsager i samarbejde med kirken.

3 Bestyrelsesformand Bestyrelsesformanden bliver valgt på generalforsamlingen. Bestyrelsesformanden er "patruljefører" for bestyrelsen, ligesom gruppelederen er patruljefører for lederne. En patruljefører har ansvaret for, at patruljen trives. En vigtig forudsætning for, at det sker er, at patruljen fungerer efter hensigten, at alle i patruljen føler sig informeret og involveret. Bestyrelsesformanden har ansvar for: At bestyrelsen en gang om året, eller når der skønnes behov for det, analyserer gruppens situation: Hvor står vi lige nu med hensyn til børn, ledere, aktive forældre, økonomi og rammer i øvrigt. At bestyrelsen på baggrund af denne analyse sætter sig mål for gruppens fremtid på alle disse vigtige områder: hvordan ønsker vi, at vores gruppe skal se ud om et år, to år osv. At bestyrelsen i fællesskab finder idéer til, hvordan denne målsætning kan blive til virkelighed. At bestyrelsen, når planerne skal føres ud i livet, er godt organiseret, så alle i bestyrelsen har deres ansvarsområder, og alle opgaver i bestyrelsen er ansvarsplaceret. At udarbejde dagsorden for bestyrelsesmøderne sammen med gruppeleder og kasserer. At lede bestyrelsesmøderne "med fast hånd", så: o dagsordenen overholdes og gennemføres o alle kommer til orde o alle punkter får den behandling, deres betydning kræver. o der følges op på grupperådets beslutninger, specielt hvad angår økonomi, praktiske opgaver, forældrekontakt og forældremedvirken.

4 Gruppeledelsen Medlemmer: 2 Gruppeledere Formændene fra de underliggende udvalg er i en overgangsperiode med i gruppeledelsen for at bevare den gode kontakt i ledergruppen. Kassereren Mødes: 6-8 gange årligt Gruppeledelsen koordinerer den daglige drift og ledelse af gruppen. Det er gruppeledelsens ansvar at de enkelte udvalg og spejdergrupper fungerer og at lederne trives. Gruppeledelsen står for opfølgning på status i udvalg, projekter og arrangementer. De laver gruppens budget og er ansvarlige for økonomien i driften. Opgaver Generel drift af gruppen Budget og økonomi Koordinere og følge op på opgaver, personer og projektgrupper Ledelsesudvikling Medlems- og aktivitetsregistrering At der i samarbejde med bestyrelsen laves en langsigtet strategiplan (2-5 år) for gruppens udvikling.

5 Gruppeleder 2 pers. Vælges på generalforsamlingen. Vælges for to år forskudt. Gruppelederens hovedopgaver er at "tage sig af" ledernes og enhedernes trivsel; at lederne og spejderarbejdet som helhed fungerer godt. En vigtig del af opgaven er at opmuntre lederne til at videreuddanne sig og søge inspiration på kurser og arrangementer. Som gruppeleder kan man opfatte sig selv som ledernes "Patruljefører". Denne patruljeledelse er et serviceorgan for gruppens øvrige ledere. Opgaverne er mangfoldige, men det er vigtigt, at Gruppelederne ser det som deres meget vigtige opgave, at ledermiljøet er præget af udvikling og kvalitet. Gruppelederne har ansvar for: At spejderarbejdet som helhed fungerer i gruppen. At tage sig af ledernes og gruppens trivsel. At indkalde og forberede ledermøder. Ledermøderne skal være godt forberedte, så man undgår at tage beslutninger på for løst grundlag. At opfordre lederne til at deltage på relevant uddannelse. At koordinere og følge op på leder rekruttering. At være gruppens kontakt udadtil. At være gruppens kontakt til korpset.

6 Ledermødet Medlemmer: Alle ledere i gruppen fra patruljefører og op. Forældrehjælpere er velkomne, men ikke krævet. Mødes: 4-6 gange om året lørdag efter spejder - frokost + 2 timers møde. Gruppelederne styrer mødet og kaffeholdet står for frokosten. Opgaver: Fælles koordinering af forestående arrangementer Rekruttering af ledere og medlemmer til projektudvalg Ideudvikling Den gode historie Socialt samvær Projektudvalg Projektudvalgene er selvstændige udvalg til de større tilbagevendende arrangementer vi har hvert år. Der laves særskilt opgavebeskrivelse til hvert udvalg. Udvalgene er ansvarlige for at lave en drejebog til arrangementet så det er nemt at få nye medlemmer ind, og at de forskellige opgaver bliver sat i gang rettidigt. Udvalget laver (i samarbejde med gruppeledelse) budget, som godkendes af gruppeledelsen. Der er udvalg for: Julebazar Guirlandebinding Stafet for livet Skt. Hans Aktivitetsudvalg 8-12 pers. Aktivitetsudvalget er en gruppe af tidligere ledere, spejdere og andre vi kan trække på (spejdere og ledere der er flyttet osv.). Udvalget har 4 opgaver/arrangementer hvert år som de står for. Nytårslejr / gruppetur Opstart i august Afslutning maj/juni Overlevelsestur for flokken (efterår) Fundraising udvalg 2-4 pers. Mødes efter behov Fundraising udvalget står for at skaffe ekstra økonomi til indkøb og arrangementer fra fonde, kommunen osv. De forskellige udvalg, grupper og ledere kommer med ønsker til indkøb, ideer til arrangementer osv. og

7 så er det fundraising udvalgets opgave at lave ansøgninger og beskrivelser, og få dem sendt til relevante fonde og instanser. Ideen med dette udvalg er at opbygge en viden og ekspertise i hvad der kan søges midler til, hvilke fonde der støtter hvilke formål samt hvordan ansøgninger bedst udformes. PR-udvalg 1-2 pers. Udpeges af ledergruppen PR-udvalget har ansvar for at få fortalt bredt om spejderarbejdet og alle de fede ting vi laver. Det gælder både de små historier fra møderne primært rettet mod forældrene, men også større historier til lokalpressen eller korpset. Der lægges op til en ny struktur på Facebook, hvor der oprettes en Facebook side til Strandbyspejderne, hvor kun lederne kan lave opslag. Denne side bruges til alle de gode historier samt generelle beskeder der er relevant for alle. Derudover laves der en Facebook gruppe til hver spejder gruppe, hvor lederne kan komme med information til de enkelte grupper og forældrene kan stille spørgsmål m.v. Hjemmesiden indeholder beskrivelser af vores arbejde, sedler, tilmeldinger osv. men ikke nyheder dette holdes på Facebook. Opgaver: Opdatere Facebook og andre sociale medier løbende. Opdatere hjemmesiden (kalender, tilmeldinger, større arrangementer) Skrive historier til lokal pressen. Målet er at Strandbyspejderne skal i avisen eller andet større medie 4-6 gange om året. Medlems rekruttering 2-3 pers. Udpeges af ledergruppen Udvalget har speciel fokus på hvordan vi får rekrutteret nye medlemmer, og skal komme med ideer til arrangementer der kan skabe opmærksomhed om spejderarbejdet. Kontakt til skole og børnehave. Folder til runddeling efter sommerferien. Folder/seddel der husstandsomdeles sammen med kirkeblad i forbindelse med rullende skolestart i august, november og marts. Videoer. Grej ansvarlig 1-2 pers. Udpeges af ledergruppen De grejansvarlige har ansvar for at gruppens grej altid er er i en god tilstand og klar til aktiviteter. De sørger for at telte er mærket op i sæt, at økser og save er skarpe, at slidt eller ødelagt grej erstattes og kommer med anbefalinger til nye indkøb. De sørger for at opmærkning af reoler og lagerplads er korrekt og tydelig, så spejderne nemt kan finde hvad de skal bruge og placere grejet på den korrekte plads efterfølgende.

8 De grejansvarlige rydder ikke op efter aktiviteter eller lejre hvor grejet har været i brug! Dette er udelukkende spejdernes og ledernes ansvar. Farmerne pers + hjælpere Udpeges af ledergruppen Farmerne har ansvaret for vedligeholdelse af bygninger og arealer på Farmen. De sørger for at de fysiske rammer er optimale til at lave det fede spejderarbejde. Farmerne koordinerer et team af hjælpere til disse opgaver. Opgaver: Alm. vedligeholdelse af bygninger Græsslåning Planlægning og projektering af større ombygninger/forbedringer Grene: Familiespejder Ulve Prærieulve Troppen Senior/rover For hver gruppe udpeges der 1-2 ansvarlige ledere som er patruljeførere for resten af lederne i gruppen. Hos familiespejdere, ulve og prærieulve tilknyttes der 2-3 forældrehjælpere. Forældrehjælpere har ikke noget planlægningsansvar, men har sagt ja til at møde op til de almindelige spejdermøder og give en hånd med hvor det er nødvendigt. Lederne i gruppen er ansvarlige for at der er konkrete opgaver til forældrehjælperne hver gang. MBUR repræsentant 1-2 pers. Vælges på generalforsamlingen Spejderne vælger en repræsentant til Metodistkirkens Børne- og Ungdoms Råd. Repræsentanten varetager spejdernes interesser i rådet og rapporterer tilbage til gruppeledelsen. Kaffehold Til hvert lørdagsmøde skal der være én eller to personer der har til opgave at snakke med forældrene når de afleverer og henter deres barn. Kaffeholdet skal hygge om alle, skabe relationer og give tryghed gennem den gode samtale.

9 Den mere konkrete opgave er at brygge og stille kaffe frem til spejdere, leder og forældre til aktiviteterne lørdag i lige uger. Kaffen består af kaffe, the, vand/saft Kaffeholdet står ligeledes for opvasken og oprydningen efter kaffen. Kaffeholdet står for at anrette frokost til ledermøderne. Velkomstkomiteen Velkomstkomiteen opgave er at byde forældrene og deres børn velkommen når de ankommer. De videreformidler mulige lederemner til grenene eller gruppelederne. Opgaver: Sørge for at fange forældrene og byde på en kop kaffe/the Tage imod nye forældre og børn, og sørge for at de kommer det rigtige sted hen. Få en fornemmelse af forældrenes engagement og arbejdsområde, og videregive denne information til lederne Forældrehjælper Som forældrehjælper er opgaven at være tilstede ved aktiviteterne i den gren man er tilknyttet (familiespejder, ulve eller prærieulve) og hjælpe og assistere lederne med praktiske opgaver omkring dagens aktiviteter og være ekstra varme hænder. Forældrehjælperen skal hjælpe alle børn ikke kun deres eget. Forældrehjælpere har ingen ansvar for planlægning af programmer. Lederrekruttering Lederrekruttering er en fælles opgave hos Strandbyspejderne som alle deltager i, lige fra bestyrelse til de enkelte spejdere. De enkelte grupper er ansvarlige for at spotte mulige kandidater blandt børnenes forældre og tage den indledende temperaturmåling på dem. Kandidater skrives på rekrutteringslisten og gruppeledelsen sørger sammen med lederne for at følge op på hvor langt kandidaterne er i processen. Ledere i familiespejder, ulve og prærieulve skal primært rekrutteres udefra blandt forældre og tidligere spejdere. Ledere i troppen og senior/rover rekrutteres primært internt blandt de ældste spejdere og rovere.

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Hermed følger indkaldelsen til vores generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne. Det plejer at være rimelig

Læs mere

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre 1 Grundlag 1. Det Danske Spejderkorps love udgør det formelle grundlag for gruppens arbejde, formål og værdier. 2 Gruppen 1. Gruppen består af følgende afdelinger:

Læs mere

Thistedspejdernes Udviklingsplan for 2016-2018

Thistedspejdernes Udviklingsplan for 2016-2018 I Thistedspejderne har vi siden 2013 arbejdet for, at alle frivillige i foreningen kan have indflydelse på udviklingsplanen. Målet med dette har været at give alle bestyrelsesmedlemmer, ledere, assistenter,

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning.

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning. Referat af ledermøde Sted / tid: Rudelen, tirsdag 6. september 2011 kl. 19.00 21.30 Tilstede: Jacob, Anders Pingo, Elmer, Janus, Drejer, Ane, Ole, Bo Fraværende:.. Referat baseret på noter fra Drejer og

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

Overenskomst 2015. Mellem. Hovedbestyrelsen

Overenskomst 2015. Mellem. Hovedbestyrelsen Overenskomst 2015 Mellem Hovedbestyrelsen og Gruppebestyrelsen for... gruppe i Region... der påtager sig ansvaret for gruppens ledelse over for De grønne pigespejdere, erklærer at være bekendt med følgende

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS Afbud fra: Lone S. Lone J. Lars Ole, Kurt, Hørning d. 24-3-11 Dagsorden: 1. Valg af referent og ordstyrer Thomas valgt til referent og ordstyre 2. Godkendelse af referat fra sidste gang. John nævnte at

Læs mere

Hvo d r an vi tilt kk ræ er fler jd e spe ere og f i r illi v ge l d e er! e

Hvo d r an vi tilt kk ræ er fler jd e spe ere og f i r illi v ge l d e er! e Hvordan vi tiltrækker flere spejdere og frivillige illi ledere! Peter Erkmann Gruppeleder hos Køgespejderne Marts 1964 Juli 1964 Sep. 1972 1997-2002 FORÅRET 2003 41 børn 8 frivillige ledere EFTERÅRET 2004

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl på Gurredam

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl på Gurredam Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl. 11-12 på Gurredam Tilstede: ca. 20-25 forældre, unge og ledere. Formand for bestyrelsen Bente Rasmussen åbnede mødet og

Læs mere

Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask

Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask Kære medarbejder og studerende i Børneinstitutionen Rasmus Rask Som ansat eller studerende i Børnehusene Hobbitten, Lungstedvangen, Kærsgård, Bellinge og Luna

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

Informationsbrev 2. Der bliver noget nyt. Der bliver noget vi kender. Det bliver fedt. Tarzan og Jane. Uge 28 på Brommecentret

Informationsbrev 2. Der bliver noget nyt. Der bliver noget vi kender. Det bliver fedt. Tarzan og Jane. Uge 28 på Brommecentret Der bliver noget nyt Der bliver noget vi kender Det bliver fedt Informationsbrev 2 Tarzan og Jane Uge 28 på Brommecentret www.metodistkirken.dk/spejder/tarzan-og-jane Bliv klar til Tarzan og Jane Om mindre

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Generelt Året 2014 i n Fastelavnstur 1. -2. februar Årsberetningen er udformet således, at den forhåbentligt giver et indtryk af det arbejde, der sker såvel blandt spejderne som

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

TIPS & TRICKS TIL AT BLIVE FLERE LEDERE. Gruppens styrker og udviklingsområder

TIPS & TRICKS TIL AT BLIVE FLERE LEDERE. Gruppens styrker og udviklingsområder Gruppens styrker og udviklingsområder Arbejdsark til at skabe overblik over gruppens lederkompetencer og afdække gruppens udviklingsområder Når I skal finde frem til gruppens styrker og udviklingsområder

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 28. FEBRUAR 2013 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent. b) Beretning

Læs mere

Bestyrelseskursus April Bestyrelsens opgaver og ansvar

Bestyrelseskursus April Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelseskursus April 2016 { Bestyrelsens opgaver og ansvar DDS formål Det Danske Spejderkorps har til formål at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til efter bedste

Læs mere

Familiespejder. Sådan kommer gruppen i gang!

Familiespejder. Sådan kommer gruppen i gang! Familiespejder Sådan kommer gruppen i gang! Indholdsfortegnelse Familie-spejd... 3 Hvorfor gør vi det?... 3 Familie spejder enhedens opbygning... 4 Enheden består af 3 dele:... 4 Lovene... 5 16. Familiespejd...

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven DET DANSKE SPEJDERKORPS Grupperådsmøde Vi vil gerne invitere spejdere, forældre

Læs mere

Velkommen til 1. Avedøre

Velkommen til 1. Avedøre Velkommen til 1. Avedøre Vi er en spejdergruppe bestående af minier, juniorer, tropspejdere og seniorer. Vi vil gerne uddanne børn og unge mennesker ved at give dem værktøj til at gebærde sig i samfundet,

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret.

Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret. Side 1 / 9 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret af januar 2014 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret. Disse er: - Forældre til medlemmer

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Mødereferat Grupperådsmøde d. 22. februar 2012 Dagsorden 1. Velkommen og valg af dirigent og referent 2. Tilbageblik på alt det sjove (og sure) i 2011 3. Gennemgang af regnskab for 2011 4. Gruppens fremtid

Læs mere

Billede: Sommerlejr 2014, Houens Odde

Billede: Sommerlejr 2014, Houens Odde Billede: Sommerlejr 2014, Houens Odde DAGSORDEN FOR ORDINÆRT GRUPPERÅDSMØDE D. 8. MARTS 2015 1. Valg af dirigent og referent. 2. Beretning fra formand og gruppeledere 3. Fremlæggelse af årsregnskab for

Læs mere

Indkaldelse til Grupperådsmøde søndag d. 11. februar 2018, ca. kl Sted: Spejdergården

Indkaldelse til Grupperådsmøde søndag d. 11. februar 2018, ca. kl Sted: Spejdergården Indkaldelse til Grupperådsmøde søndag d. 11. februar 2018, ca. kl. 10.15 11.15. Sted: Spejdergården Grupperådsmødet er spejdergruppens øverste organ. Det svarer til en generalforsamling i andre foreninger.

Læs mere

Lovændringsforslag L1: Side 5. Lovændringsforslag L2: Side 8. Lovændringsforslag L3: Side 22. Lovændringsforslag L4: Side 25

Lovændringsforslag L1: Side 5. Lovændringsforslag L2: Side 8. Lovændringsforslag L3: Side 22. Lovændringsforslag L4: Side 25 Lovændringsforslag L1: Side 5 Lovændringsforslag L2: Side 8 Lovændringsforslag L3: Side 22 Lovændringsforslag L4: Side 25 Lovændringsforslag L5: Side 26 Lovændringsforslag L6: Side 39 Lovændringsforslag

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

Svend Grate Gruppe Det Danske Spejderkorps. Grupperådsmøde Onsdag 14. februar 2018 kl

Svend Grate Gruppe Det Danske Spejderkorps. Grupperådsmøde Onsdag 14. februar 2018 kl Svend Grate Gruppe Det Danske Spejderkorps Grupperådsmøde Onsdag 14. februar 2018 kl 18.30 20.00 Dagsorden Indledning (velkommen, dirigent, referent) Årets gang i Svend Grate Gruppe (gruppelederens beretning,

Læs mere

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe Beretning for spejderåret 2012 KFUM-Spejderne, Aabybro Gruppe ved gruppemødet den 20. marts 2013 Aabybro marts 2013 Endnu et spejderår er gået, hvor gruppens medlemmer

Læs mere

Skovfolkets grupperådsmøde

Skovfolkets grupperådsmøde Skovfolkets grupperådsmøde Søndag den 24. februar kl. 13-15 i Spejderskoven - Bastillen Program 1) Valg af dirigent og referent. 2) Beretning 3) Regnskab 2012 4) Behandling af indkomne forslag 5) Væsentlige

Læs mere

Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015

Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015 Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015 Mål: I Aalborghus gruppe vil vi arbejde hen imod disse mål: Vi vil have flere indmeldelser end udmeldelser Vi vil bibeholde flere af de større spejdere Vi vil have

Læs mere

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Indgangsbøn Oplæg til debat, (provokation) og dialog. Spørg hvis noget skal uddybes. Bidrag med egne erfaringer. Hvordan

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for.

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for. Kære spejdere og jeres forældre I Trelleborg Spejderne har vi rigtig dygtige og engagerede ledere, som gør et stort arbejde for, at vores spejdergruppe fungerer godt. For at kunne prioritere ledernes tid

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Stemmeberettige deltagere: Jørgen Skorstensgaard, kassér, Vestskov Division Ledere til stede: Lene Hansen, Dan Norén, Charlotte

Læs mere

Oplysninger til spejderforældre

Oplysninger til spejderforældre Oplysninger til spejderforældre Velkommen... 1 Formål... 1 Baggrund... 1 Opbygning af spejderorganisation... 1 Tilmelding og udmeldelse... 2 Årets gang ved Gjølspejderne gruppe... 3 Her under er der beskrevet

Læs mere

DDS Skanderborg gruppe. Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger

DDS Skanderborg gruppe. Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger DDS Skanderborg gruppe Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger Attraktivt program At programmet til stadighed er alsidigt, udviklende, sjovt og spændende, så spejderne

Læs mere

Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014

Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014 Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014 Afbud Kirsten, Erling BP, Jens og Annette Fabricius 19.00: Grupperådsmøde 19.00: Ledermøde. 1. Godkendelse af referat. Uklarhed om, hvem der udarbejdede brochure

Læs mere

Ledelse af frivillige - introduktion

Ledelse af frivillige - introduktion Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige - introduktion V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Frivillige ledere...

Frivillige ledere... Køb bøgerne i dag Frivillige ledere... V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Hvad skal der konkret gøres?

Hvad skal der konkret gøres? Konkretisering af indsatsens aktiviteter i dagtilbuddet Følgende er en oversigt over de aktiviteter der igangsættes i Tvillingehuset i efteråret 2009 i forbindelse med projekt Negativ social arv. For hver

Læs mere

Udviklingsplan for Rolands Gruppe Periode: 01. Januar 2014-31. december 2014

Udviklingsplan for Rolands Gruppe Periode: 01. Januar 2014-31. december 2014 Udviklingsplan for Rolands Gruppe Periode: 01. Januar 2014-31. december 2014 Udarbejdet på baggrund af forslag til udviklingsplan, foreslået af ledergruppen Status pr. 06-01-2014, Version 7 Udviklingsplan

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Referat fra rådsmøde

Referat fra rådsmøde Referat fra rådsmøde mandag den 27.5 13 kl. 19.30 Hos Olaf Rye Til stede: Afbud: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat 3. Nye punkter til dagsordenen 4. Nyt fra korpset Anne Marie (Brejning), Mogens

Læs mere

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe 2014 har været endnu et godt spejderår i gruppen, hvor vi gerne vil sige tak for lån af jeres dejlige børn, som vi har trænet til at blive gode spejdere uanset deres

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Gruppeledelses konference

Gruppeledelses konference Gruppeledelses konference 14.-15. november GOD GRUPPELEDELSE WORKSHOPS TILMELDING If you make listening and observation your occupation you will gain much more than you can by talk Robert Baden-Powell

Læs mere

Sted / tid: Rudelen, tirsdag 3. maj 2011 kl. 19.00 21.45 Tilstede: Jacob, Anders, Janus, Jonas, Drejer, Johanne Ane, Ole, Bo, Kir Fraværende: Resten..

Sted / tid: Rudelen, tirsdag 3. maj 2011 kl. 19.00 21.45 Tilstede: Jacob, Anders, Janus, Jonas, Drejer, Johanne Ane, Ole, Bo, Kir Fraværende: Resten.. Referat af ledermøde Sted / tid: Rudelen, tirsdag 3. maj 2011 kl. 19.00 21.45 Tilstede: Jacob, Anders,, Jonas, Drejer, Johanne Ane, Ole,, Kir Fraværende: Resten.. Status i grenene Mini: 26 minier, åbner

Læs mere

T H I S T E D S P E J D E R N E

T H I S T E D S P E J D E R N E Bestyrelsesmøde onsdag den 12.10.2016. Tid: onsdag den 12.10.2016 kl. 19-21.30. Til stede: Gitte, Susanne, Jesper, Søren, Bodil, Ole Afbud: Conny, Lind, Anna Dagsorden: Punkt Emne Referat 1 Godkendelse

Læs mere

Tidlig indsats og samarbejde. mellem daginstitutioner/dagplejen og Sundhedsplejen

Tidlig indsats og samarbejde. mellem daginstitutioner/dagplejen og Sundhedsplejen Tidlig indsats og samarbejde mellem daginstitutioner/dagplejen og Sundhedsplejen 2 Denne folder beskriver vigtigheden i samarbejdet mellem dagtilbud og Sundhedsplejen i forbindelse med opstart af børn

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige Udskrevet: 2019 Indhold 6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige....................................... 3 2 Guide 6 faktorer, der motiverer

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde Gallerne lørdag d. 21. februar 2015.

Referat fra Grupperådsmøde Gallerne lørdag d. 21. februar 2015. Referat fra Grupperådsmøde Gallerne lørdag d. 21. februar 2015. Velkomst ved formanden Steinar Stefansson. A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Ole Ibsen Referent: Trine Berg Pedersen Grupperådsmødet

Læs mere

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE 1 INDLEDNING Dette er en håndbog for lokalgrupper i Erhvervsguiderne. Håndbogen indeholder beskrivelser af, hvordan I kan etablere og drive Erhvervsguiderne

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013)

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Afdelingerne og deres ledere arbejder på baggrund af korpsets love og regler samt værdigrundlag. Spejdermetodens otte elementer, Aktiviteter

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe Grupperådsmøde tirsdag d. 22. maj kl. 19.00 Mødet afholdes i hytten på Eriksvej. Afbud: Tina, Anders, Kent, Harry, Karina og Annette Tilstede: Mads, Max, Kenneth, Inge, Mikael, Ole, Lars, Louise, Elsebeth,

Læs mere

Formand Bjarne Munck. Økonomi Søs Ellegaard. Sekretær. Pia Wille. Kontingenter Søs Ellegaard. Pia Wille. Egon Wille. Kommunikation.

Formand Bjarne Munck. Økonomi Søs Ellegaard. Sekretær. Pia Wille. Kontingenter Søs Ellegaard. Pia Wille. Egon Wille. Kommunikation. Formand Bjarne Munck Sponsorer Økonomi Søs Ellegaard Sekretær Pia Wille Sponsonudvalg Carsten Larsen Aktiviteter Kontingenter Søs Ellegaard Pia Wille Pigeraketten Connie Olsgaard Skattejagten Materiel

Læs mere

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE 1 INDLEDNING Dette er en håndbog for lokalgrupper i Erhvervsguiderne. Du kan læse mere om initiativet på www.erhvervsguiderne.dk. Håndbogen indeholder råd og

Læs mere

Ledelse af frivillige i folkekirken

Ledelse af frivillige i folkekirken Køb bøgerne i dag 239 kr. (grøn) / 180 kr. (hvid) Ledelse af frivillige i folkekirken V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO

Læs mere

Svend Grate Gruppe. Grupperådsmøde. Mandag 11. februar 2019 kl

Svend Grate Gruppe. Grupperådsmøde. Mandag 11. februar 2019 kl Svend Grate Gruppe Det Danske Spejderkorps Grupperådsmøde Mandag 11. februar 2019 kl 18.00 19.30 Dagsorden Indledning (velkommen, dirigent, referent) Årets gang i Svend Grate Gruppe (gruppelederens beretning,

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Velkommen til Nørreskov-Skolens SFO og Klub Kvisten

Velkommen til Nørreskov-Skolens SFO og Klub Kvisten Velkommen til Nørreskov-Skolens SFO og Klub Kvisten Vi vil i denne lille folder, komme rundt om de ting, vi gør i dagligdagen i Nørreskov-Skolens SFO og Klub. De fysiske og indholdsmæssige rammer for SFO

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014 Forretningsorden for HIK81 Senest opdateret : 01.01.2014 1 Indholdsfortegnelse Om Hik81... 3 Vision... 3 Værdier... 3 Målsætninger... 4 Generalforsamlingen... 4 Bestyrelsen... 4 Kompetencegrupper i bestyrelsen...

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET JANUAR 2016)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET JANUAR 2016) Side 1 / 10 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret januar 2016 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Grupperådet er de fremmødte personer der

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde 2015

Referat fra Grupperådsmøde 2015 Broager Drengegruppen Referat fra Grupperådsmøde 2015 Søndag 22. Februar 2015 Sted : Stevninghus Referatet indeholder yderligere informationer og beslutninger fra Grupperådsmøde, som ikke er indeholdt

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Godkendelse af referat fra sidste rådsmøde samt nye punkter til dagsordenen

Godkendelse af referat fra sidste rådsmøde samt nye punkter til dagsordenen Referat fra rådsmøde d. 15/9 2010 kl. 19:30 Kaffe te på bordet Tilstede: Preben (Skærbæk), Grethe (Oluf Rye), Jan (Oluf Rye), Birgit (Smidstrup), Vibeke (Gårslev), Anne Marie (Brejning), Mette (Bülow),

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Tirsdag d. 27. januar kl. 20:00 22:00 Sted: Til: Kopi: Dagsorden udarbejdet af: Dagsorden: Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Anders Theilgaard

Læs mere

Ledelse af frivillige I Regen

Ledelse af frivillige I Regen Ledelse af frivillige I Regen Ledelse af frivillige I Regen V/ Esther Skov Rygaard Kandidat, konsulent i Ledfrivillige.dk, frivillig i RETRO, projektleder Bog: Ledelse af frivillige. Særpris: 239 kr. Ledelse

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

* Grenkursus for Børneledere. * Grenkursus for Ungdomsledere. * Grenkursus for Voksenledere. * Praktisk kursus

* Grenkursus for Børneledere. * Grenkursus for Ungdomsledere. * Grenkursus for Voksenledere. * Praktisk kursus * Grenkursus for Ungdomsledere Et kursus for trop-, seniortrop- eller klanledere, med fokus på: Hvorfor er temaer godt, oplevelser, inspiration, hvordan fanger man aldersgruppen. -Gerne vil lære mere om

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Kvalitetsstandarden for heldagslegestue i Sorø Kommune træder i kraft 1. januar 2015.

Kvalitetsstandarden for heldagslegestue i Sorø Kommune træder i kraft 1. januar 2015. Kvalitetsstandard: Heldagslegestue Heldagslegestue er et af tre indsatsområder i Sorø Dagplejes udviklingsprojekt Den Gode Dagpleje. Projektet har som formål at skabe én fælles organisation, der garanterer

Læs mere

Selvhjælpsgrupper i projekt Tidsmaskinen

Selvhjælpsgrupper i projekt Tidsmaskinen Samvirkende Menighedsplejer Selvhjælpsgrupper i projekt Tidsmaskinen Til frivillige og andre interesserede 05-08-2015 Dette materiale beskriver procedurer og rammerne omkring selvhjælpsgrupper i dette

Læs mere

Grupperådsmøde (forældremøde/generalforsamling) Onsdag den 5. marts 2014 kl

Grupperådsmøde (forældremøde/generalforsamling) Onsdag den 5. marts 2014 kl Det Danske Spejderkorps Skanderborg Gruppe Grupperådsmøde (forældremøde/generalforsamling) Onsdag den 5. marts 2014 kl. 19.30 21.00 på Vester Mølle, Oddervej 80 M. Kære forældre, ledere og spejdere over

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

SORG-KRISE HANDLEPLAN

SORG-KRISE HANDLEPLAN SORG-KRISE HANDLEPLAN VED ELEVS DØDSFALD: Den der først får kendskab til dødsfaldet kontakter skolens ledelse, som orienterer klasselæreren. Ledelsen orienterer hurtigst mulig fritidshjem og øvrige involverede

Læs mere

Referat fra grupperådsmøde ved Storaagruppen, Mejdal.

Referat fra grupperådsmøde ved Storaagruppen, Mejdal. REFERAT 1 (8) Referat fra grupperådsmøde ved Storaagruppen, Mejdal. Tid: 28. februar 2019 kl. 17.3019.30 Sted: Spejderhytten Deltagere: 25 NAVN MAIL INITIALER Bestyrelse Ledere Forældre??????? stk. Dagsorden.

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Udvikling UDVIKLINGSPLAN FOR RAVNEHUS SPEJDERNE

Udvikling UDVIKLINGSPLAN FOR RAVNEHUS SPEJDERNE Udvikling 2017-2020 UDVIKLINGSPLAN FOR RAVNEHUS SPEJDERNE FORMÅLET OG ARBEJDET Spejderarbejdet er ambitiøst og ønsker at udvikle spejderne. Det ønsker vi også hos Ravnehus Spejderne, og vi arbejder ud

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

Vedtægter for Skt. Klemens Private Børnehave.

Vedtægter for Skt. Klemens Private Børnehave. Vedtægter for Skt. Klemens Private Børnehave. 1 Navn. Institutionens navn er Skt. Klemens Private Børnehave. Institutionen har til huse i egen ejendom, Skt. Klemens vej 99, 5260 Odense S. 2 Institutionen

Læs mere

Forældresamarbejde på Højgårdskolen

Forældresamarbejde på Højgårdskolen Forældresamarbejde på Højgårdskolen Overordnet målsætning: Målet for forældresamarbejdet på Højgårdskolen er gennem samarbejde og dialog mellem skole og hjem at sikre det enkelte barns trivsel og udvikling.

Læs mere

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019 Referat af Generalforsamling hos De grønne pigespejdere i Jonstrup Tirsdag den kl. 19-21 i lokalet under Kvisten, Jonstrupvej 288 E., 3500 Værløse Tilstede: Dorthe (gruppeleder), Hanne (tropleder), Monica

Læs mere

LOVE FOR ODONTOLOGISK FORENING, ÅRHUS

LOVE FOR ODONTOLOGISK FORENING, ÅRHUS LOVE FOR ODONTOLOGISK FORENING, ÅRHUS 1. NAVN Foreningens navn er ODONTOLOGISK FORENING ÅRHUS (OF). Dens hjemsted er Århus Tandlægeskole og den dertil knyttede SKOLE FOR KLINIKASSISTENTER og TANDPLEJERE

Læs mere