Prioriteringsforslag - Refusionsreform

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prioriteringsforslag - Refusionsreform"

Transkript

1 Ansvarlig enhed: Ungeenheden Forslag nr.: UE 02 Overskrift for forslag: Early starters,- Risikoprofiler fra klasse Forslag fra enhed eller Mploy: Styrket tidligt uddannelses/ressourcefokus - uddannelsesvejledning Indsats (sæt x) Forebyggende: x Tidlig: Afhjælpende: Efterværn: Ændring i driftsudgifter Sparet forsørgelsesudgift (udfyldes kun hvis aktuelt) Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 0 0,9 2,0 2,0 Forslagets baggrund: Baggrunden for forslaget er forskning, der viser, at unge i en udsat social position starter frafaldsadfærd tidligt i grundskolen. Forslaget vil via en tidlig indsats mod fravær medvirke til at gøre flest mulig unge parat til uddannelse ved udgangen af folkeskolen. Lovfastsatte krav: Elever i grundskolen uddannelsesparathedsvurderes af UU i midten af 8. klasse og igen i slutningen af 9. og 10. klasse jf. BEK nr 839 af 30/06/2014. Uddannelsesparathedsvurderingen er ikke et stempel, men påbegyndelse af en særlig skole-hjemvejledningsmæssig indsats, der skal styrke de sociale, faglige og personlige kompetencer i f.t. uddannelsesparathed. Hvad gør vi i dag: Lever op til lovens krav. UU kommer alene i skolernes overbygning ( klasse). Samarbejdsaftalen mellem Ungeenheden og Center for Børn og læring beskriver serviceniveauet. Early Starters er et begreb der anvendes om unge, der har været kendt i systemerne, siden de var få år gamle. De har måske udvist en adfærd i dagpleje, børnehave, skole der kendetegner et barn, der er i en udsat social position. Early Starters er ofte unge, der er eller har været anbragt udenfor hjemmet i en tidlig alder og op gennem ungdomsårerne været tiltrukket af det kriminelle miljø. Early Starters er kendt i beskæftigelsessystemet som en gruppe af unge, der er svære at fastholde i job eller uddannelsesrettede tilbud, og de har ofte mange afbrudte forløb bag sig. I 2016 og 2017 indleder Ungeenheden et forsøgsarbejde på nogle få udvalgte skoler i samarbejde med Center for Børn og Forebyggelse i regi af Herningmodellen med sigte på Earlys Starters og en tidlig opsporing af disse. Forsøget er delvist finansieret af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling (UVM) i 2016 og Hvad vil vi gøre fremadrettet: På baggrund af de forventede resultater i ovennævnte forsøg i regi af Herningmodellen ønskes forsøget udbredt, via en generel tidlig opsporing af risikoprofiler og påbegyndelse af arbejdet med uddannelsesparathed i mellemtrinnets klasse på udvalgte grund- og hovedskoler i Herning Kommune med høj andel af ikke uddannelsesparate elever i 8. klasse. Uddannelsesparathedsarbejdet ligger for sent i klasse til at give tilstrækkelig tid til at foretage en tidlig indsats overfor eleven, i forhold til at blive klar til uddannelse efter 9. klasse. Processen kan derfor med fordel suppleres af en tidlig systematisk dialog og vurdering af elevens læringsparathed i mellemtrinnet. Læringsparathed defineres her på baggrund af den enkelte elevs personlige, sociale og faglige kompetencer.

2 Dialog og opfølgning baseres på en helhedsvurdering sammen med elev, UU og forældre, hvor fagfolk i og omkring eleven vil kunne arbejde sammen om at motivere og skabe vækst. UU udvikler og implementerer et værktøj til formålet på baggrund af de erfaringer samarbejdet med Herningmodellen giver i forsøgsperioden. Konsekvenser af forslaget: (herunder for serviceniveau og vurdering af gennemførlighed og risiko): I dag UU-vejledes der på i alt 26 hovedskoler, friskoler og interne skoler på institutioner, og der er derfor 13 skoler, hvor der ikke vejledes. Skal uddannelsesparathedsarbejdet påbegyndes allerede i 5.6 klasse, vil det omfatte alle grundskolerne (0.-6. klasse) og derfor betyde en udvidelse af serviceniveauet med i alt 13 skoler, samt grundskoleklasserne på de hovedskoler, der allerede besøges. Med dette forslag vil man i første omgang udvælge de skoler med de højeste andele af ikkeuddannelsesparate elever, og der påbegynde uddannelsesparathedsvurderingen i klasse, hvilket vil betyde driftsrammen skulle udvides med 2 UU fuldtidsstillinger. I 2017 regnes fra skoleårets start i august med resttid i 2017 på 5 måneder. I og frem er det med fuldt gennemslag på de 2 fuldtidsstillinger.

3 Ansvarlig enhed: Ungeenheden Forslag nr.: UE 03 Overskrift for forslag: Uddannelsesvejledning af årige uddannelsesparate og åbentlyst uddannelsesparate Forslag fra enhed eller Mploy: Styrket Erhvervsrettet uddannelsesvejledning (UU) Indsats (sæt x) Forebyggende: Tidlig: Afhjælpende: x Efterværn: Ændring i driftsudgifter Sparet forsørgelsesudgift (udfyldes kun hvis aktuelt) Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) 0 1,2 1,2 1,2 Forslagets baggrund: Investering i uddannelsesvejledning er forudsætning for at kunne opretholde det nuværende serviceniveau og et væsentligt redskab i det målrettede arbejde med at få ungeledigheden under landsgennemsnittet i Herning. Lovfastsatte krav: Lov om vejledning om uddannelse og erhverv 3 Stk. 3: Uddannelsesvejledningen skal gives til unge under 25 år, der hverken er i fuldtidsbeskæftigelse, i gang med eller har fuldført ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse, efter at de har forladt grundskolen eller 10. klasse. Andre unge under 25 år skal have vejledning, hvis de henvender sig herom. Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) kan efter anmodning fra jobcenteret yde vejledning til unge under 30 år, der har fået et uddannelsespålæg, jf. lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Hvad gør vi i dag: Der ydes UUvejledning til unge ledige under 25 år, der modtager uddannelseshjælp og er tilknyttet Ungeenheden. Ressourcen findes ved at ned/bortprioritere lovbundne opgaver, så som opsøgende UU vejledning af unge årige, der ikke er på offentlig forsørgelse eller SU. Der ydes UU uddannelsesvejledning min. 2-3 gange i trepartssamtaler (den unge, beskæftigelsesrådgiver og UU-vejleder). I alt bruges der i dag, hvad der svarer til 1,2 fuldtidsstilling på UU-vejledningen af unge tilknyttet Ungeenheden og Produktionsskolen Hvad vil vi gøre fremadrettet: Ved gennemgang af sagsforløb ses, at en tidligere opsøgende UU-vejledning kunne have hjulpet flere unge til hurtigere at komme i job eller uddannelse. Denne indsats bør derfor opprioriteres. I 2017 reduceres UU-vejledningen nationalt svarende til en 1,2 fuldtidsstilling lokalt som konsekvens af fuld udrulning af Erhvervsuddannelsesreformen samt ophør af centralt tildelte Ungepakkemidler. Ungeenheden bør fortsat prioritere at uddannelsesvejlede unge, der ansøger om uddannelseshjælp. For at fastholde den indsats, er det nødvendigt at tilføre økonomi der svarer til 1,2 fuldtidsstilling i Ungenheden. Med en sådan investering vil UU-vejledning af unge, der søger uddannelseshjælp fastholdes og vejledningsarbejdet videreudvikles for de unge, der har forladt skolen, med brug af trepartssamtaler, samt kollektiv vejledning udført af UU. Altsammen målrettet og i tæt samspil med den indsats rådgiverne yder for uddannelseshjælpsmodtagere i Ungeenheden. Konsekvenser af forslaget: (herunder for serviceniveau og vurdering af gennemførlighed og risiko):

4 Foretages investeringen ikke, omprioriteres opgaverne med vægt på lovbundne opgaver og fravalg af kanopgaver hvilket betyder, at der ikke ydes UU-vejledning af unge på uddannelseshjælp og den unge ikke rammes af UU-vejledning før de rammes af uddannelseshjælp. Nedlægges UU modtagelsen på Herning Produktionsskole mistes en forebyggende funktion. Hvis UU ikke kan levere denne vejledningsfunktion, med anvisning af alternative veje via uddannelse, småjobs eller produktionskoleforløb inden den unge søger uddannelseshjælp, må det alt andet lige formodes at påvirke udviklingen i ungeledigheden negativt. Tidligere opgørelser har vist, at mellem %, af de der søger uddannelseshjælp ikke ender på uddannelseshjælp men vendes i døren som afledt effekt af UU-vejledning på Herning Produktionsskole.

5 Ansvarlig enhed: Ungeenheden Forslag nr.: UE 07 Overskrift for forslag: Udvidet redskabsvifte til årige Forslag fra enhed eller Mploy: Styrket differentiering og prioritering i indsatsen intensitet og redskabssammensætning Indsats (sæt x) Forebyggende: x Tidlig: Afhjælpende: Efterværn: Ændring i driftsudgifter Sparet forsørgelsesudgift (udfyldes kun hvis aktuelt) Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Forslagets baggrund: Forslaget vil kunne medvirke til at flere unge årige påbegynder og gennemfører uddannelse, eller bruger den robusthed, de opnår gennem de foreslåede tilbud, til at mestre livets med- og modgang generelt og på arbejdspladsen. Lovfastsatte krav: årige unge har pligt til at være i uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet, der sigter mod, at de gennemfører en uddannelse i overensstemmelse med deres uddannelsesplan. Pligten opfyldes, hvis den unge er indskrevet på en fuldtidsuddannelse. Pligten opfyldes også, hvis den unge er i lønnet beskæftigelse, herunder i en uddannelsesstilling. Beskæftigelsen skal have et omfang på mindst 18 timer om ugen. Pligten opfyldes desuden, hvis den unge deltager i LAB-lovstilbud, forpraktik, trainee-aftaler mv. Forløb skal konkret være aftalt mellem den unge, forældremyndighedens indehaver og Ungdommens Uddannelsesvejledning, som tilføjer de aftalte aktiviteter i uddannelsesplanen. Hvad gør vi i dag: Afbryder en ung sin uddannelse indberetter ungdomsuddannelserne frafald til UU s datasystem, hvorefter UU er opsøgende indenfor 5 dage og skal finde en ny aktivitet indenfor 30 dage. Ofte henvender den unge sig selv med sine forældre i forbindelse med frafald fra en uddannelse og søger råd og vejledning. Produktionsskolen er det naturlige førstevalg for de fleste unge. For en mindre gruppe af unge, der ikke kan rummes i produktionsskolemiljøet, er der behov for vejlednings- og opkvalificerende forløb. Ungeenheden har i dag en tilbudsvifte for unge over 18 år, som nu ønskes anvendt til unge under 18 år. Hvad vil vi gøre fremadrettet: Ungeenheden vil udvide tilbudsviften til at omfatte unge under 18 år. Ungeenheden vil f.eks. gerne have mulighed for at tilkøbe ART (Aggressiv Reducing Training) forløb, der kan rettes primært mod disse helt unge med mistrivsel og som har svært ved at opfylde uddannelsespligten, eller som supplement til de sårbare unge frafaldne, der i første omgang har valgt et lille fritidsjob, som de er i stor risiko for at miste når de fylder 18. I et ART-forløb arbejdes i et gruppeforløb over 10 uger med at træne og udvikle de sociale færdigheder, følelseshåndtering og moralsk ræsonnering, der giver de unge højere mestringsevne og robusthed, hvilket kan øge deres chancer for at opnå uddannelse og/eller varig tilknytning til arbejdsmarkedet.

6 Tilbuddet kan også være Gladiator Trainee-forløb, der har til formål at motivere unge for et normalt liv gennem træning, coaching og virksomhedspraktik. Konsekvenser af forslaget: (herunder for serviceniveau og vurdering af gennemførlighed og risiko): Den unge mødes af krav og forventninger, men også en differentieret og målrettet indsats, med fokus på den unges gnist, motivation og konkrete udfordringer. Med en investering vil der være mulighed for at kunne afprøve ART og Galdiator Trainee for enkelt udvalgte unge i målgruppen, men der bliver ikke tale om et tilbud til en stor gruppe af unge. Konkret vil det dreje sig om ca unge i 3 måneders forløb af i alt kr.

7 Ansvarlig enhed: Ungeenheden Forslag nr.: UE08 Overskrift for forslag: Unge på kanten- et 3-årigt projekt for årige på tværs af interessenter Forslag fra enhed eller Mploy: Styrket differentiering og prioritering i indsatsen intensitet og redskabssammensætning Indsats (sæt x) Forebyggende:x Tidlig: Afhjælpende: Efterværn: Ændring i driftsudgifter Sparet forsørgelsesudgift (udfyldes kun hvis aktuelt) Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Forslagets baggrund: Forslaget vil dække et behov (manglende beskæftigelsesrettede tilbud til årige), og forslaget forventes at bidrage til at nedbringe ungeledigheden, fordi der gribes ind med tilbud til den unge før det fyldte 18. år. Lovfastsatte krav: årige unge har pligt til at være i uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet, der sigter mod, at de unge gennemfører en uddannelse i overensstemmelse med deres uddannelsesplan. Pligten opfyldes, hvis den unge er indskrevet på en fuldtidsuddannelse. Pligten opfyldes også, hvis den unge er i lønnet beskæftigelse. Pligten opfyldes desuden, hvis den unge deltager i LAB-lovstilbud, forpraktik, trainee-aftaler mv. Hvad gør vi i dag: Lever op til lovens krav. UU er myndighed på lovområdet og følge op på at den unge opfylder pligten samt følger op når en ung afbryder sin uddannelse. Kan den unge ikke opretholde enten 18 timer i fritidsjob, eller deltage i de forberendende aktiviteter, henvises til en socialfaglig indsats i samarbejde med Center for Børn og Forebyggelse (CBF) indtil de kan. Hvad vil vi gøre fremadrettet: Ungeenheden har erfaringer fra et projekt med unge årige kriminelle / kriminalitetstruede. Projektet har vist, at der er potentiale i noget tidligere at iværksætte en indsats for disse unge. Især har det vist sig, at fokus på at være på en arbejdsplads praktik, job eller læreplads med tæt opfølgning i en periode på et år, giver effekt og kan fastholde de unge i selvforsørgelse. Ungeenheden ønsker derfor i en 3-årig forsøgsperiode at tilbyde en særlig indsats i produktionsskoleregi for unge årige for at forebygge et senere behov for en omfattende, individuel indsats. Indsatsen skal blive til i tæt samarbejde med de relevante aktører: CBF, CBL, Headspace, High Five, Herning Produktionsskole og lokale virksomheder. Indsatsen skal have fokus på at den unge enten gennemfører en uddannelse eller kommer i fast arbejde. Tilbuddet kan bestå af fritidsjob med uddannelsesperspektiv, traineeforløb, forforløb til EGU eller Erhvervsuddannelse. Tilbuddet skal bl.a. bygge på personlig mestring og erhvervsrettet uddannelsesvejledning i fællesskaber. Desuden skal frivillige involveres som støtte for den unge i fritid fx via samtaler og praktisk hjælp til den unge.

8 Som en del af indsatsen skal der desuden opbygges en struktur i samarbejde med CBF, hvor der arbejdes med én fælles plan for den unge i samspil med den unge, forældrene, UU og den unges netværk. Desuden skal der laves et bedre opsporingssystem, der muliggør en tidlig indgriben og indsats overfor de unge, der er på kanten af uddannelsessystemet. Konsekvenser af forslaget: (herunder for serviceniveau og vurdering af gennemførlighed og risiko): At der over en 3 årig periode udvikles og afprøves i alt 3 forløb af gens. 45 ugers varighed for den enkelte unge. I gennemsnit er 40 unge igennem pr. år, hvilket i alt vil sige, at tilbuddet berører ca. 120 unge over 3 år. Investeringen vil give unge et tilbud, der ikke findes i dag i form af et forforløb på produktionsskolen. Forslaget kan desuden give øget efterspørgsel på EGU-pladser som den videre vej mod beskæftigelse.

9 Ansvarlig enhed: Ungeenheden Forslag nr.: UE 09a Overskrift for forslag: 20 flere EGU-pladser Forslag fra enhed eller Mploy: Styrket uddannelses og ressourcefokus Indsats (sæt x) Forebyggende: Tidlig: Afhjælpende: x Efterværn: Ændring i driftsudgifter Sparet forsørgelsesudgift (udfyldes kun hvis aktuelt) Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Forslagets baggrund: Forslaget forventes, at løfte flere unges muligheder for at få fodfæste i uddannelsesystemet. Lovfastsatte krav: Jf. Lovbekendtgørelse 738 af 20. juni stk. tilrettelægger komunalbestyrelsen i samarbejde med lokale aktører Erhvervsgrunduddannelsen for unge op til 30 år der er i målgruppen. Formålet med Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) er at unge opnår umiddelbare forudsætninger til at fortsætte i erhvervsuddannelse. Hvad gør vi i dag: Herning Kommune samarbejder med Herning Produktionsskole om gennemførelse af EGU-uddannelsen (produktionsskolemodellen). Der er i dag 40 EGU-pladser i alt. Hvad gør vi fremadrettet: Folketinget forventes at vedtage en lovændring, der får betydning for unges økonomiske incitamenter for at uddanne sig på produktionsskoler. Skoleydelsen nedsættes til under SUniveau. Det må formodes at påvirke efterspørgslen efter andre uddannelser herunder EGU, der er primært lønnet af arbejdsgiver. Afledte konsekvenser af forslag UE08 Unge på kanten vil være at flere afklares til EGU som et skridt på vejen til at opnå varig selvforsørgelse på baggrund af en uddannelse. Herning Kommune har i dag 40 EGU pladser og de ovenstående afledte konsekvenser må formodes at aflede et behov for flere EGU-pladser. Disse nye pladser vil ligeledes udløse et øget EGU-vejlederbehov på Herning Produktionsskole, der forventes at fortsætte med at løse opgaven, dog i en udvidet mængde elever fra 40 elever til elever over to år. Konsekvenser af forslaget: Forslaget vil ved en udvidelse med 20 betyde en samlet årlig merudgift på kr. til bl.a. gennemførelsesvejledning, lønudgifter til EGU-eleverne samt skoleydelse. Forslaget vil dog samtidig betyde en reduktion i omkostninger til uddannelseshjælp til de personer, der i stedet for er i EGU-forløb.

10 Ansvarlig enhed: Ungeenheden Forslag nr.: UE 09b Overskrift for forslag: 45 Flere EGU-pladser Forslag fra enhed eller Mploy: Styrket uddannelses og ressourcefokus Indsats (sæt x) Forebyggende: Tidlig: Afhjælpende: x Efterværn: Ændring i driftsudgifter Sparet forsørgelsesudgift (udfyldes kun hvis aktuelt) Ændring i personaleforbrug (årsstillinger, 1 decimal) Forslagets baggrund: Forslaget forventes, at løfte flere unges muligheder for at få fodfæste i uddannelsesystemet. Lovfastsatte krav: Jf. Lovbekendtgørelse 738 af 20. juni stk. tilrettelægger komunalbestyrelsen i samarbejde med lokale aktører Erhvervsgrunduddannelsen for unge op til 30 år, der er i målgruppen. Formålet med Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) er at unge opnår umiddelbare forudsætninger til at fortsætte i erhvervsuddannelse. Hvad gør vi i dag: Herning Kommune samarbejder med Herning Produktionsskole om gennemførelse af EGU-uddannelsen (produktionsskolemodellen). Der er i dag 40 EGU-pladser i alt. Hvad gør vi fremadrettet: Folketinget forventes at vedtage en lovændring, der får betydning for unges økonomiske incitamenter for at uddanne sig på produktionsskoler. Skoleydelsen nedsættes til under SUniveau. Det må formodes at påvirke efterspørgslen efter andre uddannelser herunder EGU, der er primært lønnet af arbejdsgiver. Afledte konsekvenser af forslag UE08 Unge på kanten vil være at flere afklares til EGU som et skridt på vejen til at opnå varigt selvforsørgelse på baggrund af en uddannelse. Herning Kommune har i dag 40 EGU pladser og de ovenstående afledte konsekvenser må formodes at aflede et behov for flere EGU-pladser. Disse nye pladser vil ligeledes udløse et øget EGU-vejlederbehov på Herning Produktionsskole, der forventes at fortsætte med at løse opgaven, dog i en udvidet mængde elever fra 40 elever til 85 elever over to år. Konsekvenser af forslaget: Forslaget vil ved en udvidelse med 45 EGU-pladser betyde en samlet årlig merudgift på kr. til bl.a. gennemførelsesvejledning, lønudgifter til EGU-eleverne samt skoleydelse. Forslaget vil dog samtidig betyde en reduktion i omkostninger til uddannelseshjælp til de personer, der i stedet for er i EGU-forløb.

Prioriteringsforslag - Refusionsreform

Prioriteringsforslag - Refusionsreform Ansvarlig enhed: BIC Forslag nr.: BIC 01 Overskrift for forslag: - Udvide Transit til borgere med en varighed over 12 måneder Forslag fra enhed eller Mploy: BIC Indsats (sæt x) Forebyggende: Tidlig: Afhjælpende:

Læs mere

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde BSU/EBU februar 2018 www.ballerup.dk Ballerup Kommunes 0-25 års strategi Sammenhængen i udviklingen 0-25 år Forpligtende samarbejder Fællesskab for Alle Alle i Fællesskab

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Uddannelsestal 2012. Odder Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg

Uddannelsestal 2012. Odder Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Uddannelsestal 2012 fra grundskole til ungdomsuddannelse Odder Kommune Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Indholdsfortegnelse Forord... - 3 - Hvordan ser det ud lige nu?...

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport 2018 ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 2018 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING...3

Læs mere

Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? 1

Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? 1 Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? 1 Redaktion: Forlaget Studie og Erhverv a.s for Undervisningsministeriet Grafisk tilrettelægger: Falk og musen Grafik: Falk og musen Fotos: Colourbox

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om uddannelseshjælp,

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato:

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr. 17.00.00-P00-1-17 Dato:9.2.2017 Orientering om uddannelsesvejledning i udskolingen Et af formålene med folkeskolereformen er at sikre

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Gitte Hagelskjær Svart, UngePorten 18-09-2014 UU Bornholm er en uafhængig vejledningsinstitution, som har

Læs mere

Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? 1

Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? 1 Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? Fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelse hvordan? 1 Fra 9. og 10. klasse til ungdomsudannelse hvordan? Redaktion: Forlaget Studie og Erhverv a.s for

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt. og 15 e i lov

Læs mere

Erhvervsuddannelses- og vejledningsreform

Erhvervsuddannelses- og vejledningsreform Erhvervsuddannelses- og vejledningsreform Erhvervsuddannelsesreformen (EUD reform) forventes vedtaget juni 2014 med virkning fra 1. juli 2014. I samme reform indgår også en vejledningsreform, som har betydning

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 945 af 28/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/05307 Senere ændringer

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU Punkt 2. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal

Læs mere

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet

UU-vejledning efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 7. november 2014 Børn og Unge-byrådet Indstilling om Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Aarhus Kommune fremsendes

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

ung erhvervsuddannelse engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan

ung erhvervsuddannelse engagement efterskole lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 4. kvartal 2014 Kvartalsrapport 4. kvartal 2014 Kvartalsrapporten for 4.

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 Sætter nydanske drenges ressourcer i spil Fortsætter sin støtte til alternative lektiecaféer og ung-til-ung metoder Intensiverer oplysning om uddannelse til nydanske forældre

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 2. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING.. 3 AFSNIT 2 - STATUS FOR

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger, og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i og 14, stk. 1, 2. pkt., i lov om vejledning

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 2. juli 2014. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 2. juli 2014. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og Lovtidende A 2014 Udgivet den 2. juli 2014 30. juni 2014. Nr. 839. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8,

Læs mere

Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1

Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1 Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1 1. Vejledning i grundskolen Målgruppe Individuel vejledning Gruppevejledning Kollektiv vejledning 4. - 6. klasse Tilbud om Undervisningsmateriale

Læs mere

Kvartalsrapport 1. kvartal ung. erhvervsuddannelse. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 1. kvartal ung. erhvervsuddannelse. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport 1. kvartal ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 1. kvartal 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING..

Læs mere

Mål for Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 17: Forsørgelse og beskæftigelse

Mål for Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 17: Forsørgelse og beskæftigelse Mål for Budget 2016 / Opfølgning 2016 17: Forsørgelse og beskæftigelse Mål Unge Unge under 25 år skal være i uddannelse eller arbejde Ledigheden for unge under 25 år skal ned på landsgennemsnittet 12,0

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik

Kvartalsrapport 3. kvartal erhvervsuddannelse. ung. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 efterskole engagement erhvervsuddannelse ung lyst til at lære arbejde praktik gymnasieuddannelse uddannelsesplan Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 1 Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING...3

Læs mere

DA s høringssvar på udkast til lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige andre love

DA s høringssvar på udkast til lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige andre love Undervisningsministeriet Simon Kjølby Larsen Vester Voldgade 123 1552 København V efu-vej@uvm.dk DA s høringssvar på udkast til lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige

Læs mere

Uddannelsestal Skanderborg Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg

Uddannelsestal Skanderborg Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Uddannelsestal 2012 fra grundskole til ungdomsuddannelse Skanderborg Kommune Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Indholdsfortegnelse Forord... 3 Hvordan ser det ud lige nu?...

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for

Læs mere

Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017

Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017 Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017 Politisk målsætning Flere skal have en uddannelse Flere skal vælge den erhvervsrettede

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

N O TAT. Implementering af ungepakken

N O TAT. Implementering af ungepakken N O TAT Implementering af ungepakken Folketinget har før sommerferien vedtaget den såkaldte ungepakke Flere unge i uddannelse og job. I dette notat kan du læse nærmere om målene med ungepakken og de konkrete

Læs mere

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund 2018-2025 Handleplan Handleplan Kommunalbestyrelsen vedtog i december 2018 Stærke valg unges veje i uddannelse og job i Albertslund Kommune 2018-2025.

Læs mere

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelsesplan 2016 Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelse til alle unge Indledning Der er brug for kvalificeret arbejdskraft på fremtidens arbejdsmarked for at sikre vækst og velfærd. Samtidig

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service 1 Baggrund Herning Kommune ønsker ved skabelse af småjobs at opprioritere indsatsen over for de borgere, der har svært ved at fastholde eller

Læs mere

Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Titel 1

Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Titel 1 Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne Titel 1 Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne

Læs mere

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 UU Rebild udarbejder hvert kvartal en rapport over den aktuelle vejledningsindsats, der ydes. Rapporterne vil kredse om de samme aspekter af vejledningen, men der vil

Læs mere

Resumée. Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e. Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011

Resumée. Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e. Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011 Resumée é Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011 2 RESUMÉ af Uddannelsesparathed og de unges overgang til ungdomsuddannelse

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal 2014. S. 1

Kvartalsrapport 4. kvartal 2014. S. 1 Kvartalsrapport 4. kvartal 2014. S. 1 Kvartalsrapport 4. kvartal 2014 Kvartalsrapporten for 4. kvartal2014 kan give et overblik over de unges vej mod uddannelse og beskæftigelse indenfor UU Frederikshavns

Læs mere

UDDANNELSESPARAT I MARIAGERFJORD KOMMUNE

UDDANNELSESPARAT I MARIAGERFJORD KOMMUNE UDDANNELSESPARAT I MARIAGERFJORD KOMMUNE PROCEDUREBESKRIVELSE - HVAD, HVEM & HVORNÅR Denne folder er et opslagsværk, hvor du kan orientere dig om opmærksomhedsområder, vurderingskriterierne, mulige tiltag

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job

Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job Disposition 1. De inaktive unge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, 2016 2. Hvem er de unge ledige? Center for Ungdomsforskning, 2011 3. Indsatser på folkeskoleområdet

Læs mere

UDDANNELSESPLAN 2017 STATUS AUGUST 2017 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSESPLAN 2017 STATUS AUGUST 2017 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSESPLAN 2017 STATUS AUGUST 2017 Uddannelsesplan 2017 - overblik Afsæt i økonomien og budgetændringer fra 2016 til 2017: Fritid, forebyggelse og uddannelsesvejledning Uddannelsesrettet indsats og

Læs mere

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE RANDERS UDDANNER ALLE UNGE - RANDERS UDDANNER ALLE UNGE MÅLSÆTNING: Uddannelse, beskæftigelse, selvforsørgelse og livsduelighed NATIONALE MÅL FOR FOLKESKOLEN 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge 1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse. Skoleåret 2016/17

Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse. Skoleåret 2016/17 Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse Skoleåret 2016/17 Folkeskoleloven: 7 a. I 8. klasse skal eleverne deltage i introduktionskurser til ungdomsuddannelse,

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017 Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017 Gitte Hagelskjær Svart, UngePorten 05-10-2016 UU Bornholm er en uafhængig vejledningsinstitution, som har

Læs mere

Notat. Økonomi vedr. hjemtagelse af UU-Sjælsø. Vedrørende Hjemtagelse af UU-Sjælsø. Baggrund

Notat. Økonomi vedr. hjemtagelse af UU-Sjælsø. Vedrørende Hjemtagelse af UU-Sjælsø. Baggrund Dato: 29.05.2019 Sagsnr: 19-7697 Center for Arbejdsmarked horsholm.dk Økonomi vedr. hjemtagelse af UU-Sjælsø Kontakt Peter Juul Andersen Centerchef pja@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 3260 6070 4804 Baggrund

Læs mere

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende Uddannelses- og beskæftigelsesforløb Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende

Læs mere

Uddannelsesplan for unge under 18 år, der ikke går i skole ( ), samt for elever, der går i skole, men søger efter ansøgningsfristens udløb.

Uddannelsesplan for unge under 18 år, der ikke går i skole ( ), samt for elever, der går i skole, men søger efter ansøgningsfristens udløb. Uddannelsesplan for unge under 18 år, der ikke går i skole (2016-17), samt for elever, der går i skole, men søger efter ansøgningsfristens udløb. Ansøgning til Ungdomsuddannelserne Personlige oplysninger

Læs mere

Ændringer på vejledningsområdet august 2014 jørgen Brock Vejledningskontoret jb@uvm.dk

Ændringer på vejledningsområdet august 2014 jørgen Brock Vejledningskontoret jb@uvm.dk Ændringer på vejledningsområdet august 2014 jørgen Brock Vejledningskontoret jb@uvm.dk 10-11-2014 Side 1 Baggrund Finansieringen af Ungepakke 2 udløb med udgangen af 2013 I Aftalen om et fagligt løft af

Læs mere

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 INDHOLD Kort om analysen og datagrundlaget 1 2 Udviklingen i egu Praksis i kommunerne

Læs mere

Er du under 30 år. Hvad betyder den nye kontanthjælpsreform for dig

Er du under 30 år. Hvad betyder den nye kontanthjælpsreform for dig Er du under 30 år Hvad betyder den nye kontanthjælpsreform for dig Den nye kontanthjælpsreform for dem under 30 år, der træder i kraft d. 1. januar 2014, betyder bl.a. Alle skal have en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr.

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. i ESDH: 18/16728 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for beskæftigelse og

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning Udkast til Samarbejdsaftale mellem Herning Kommune og Produktionsskolen i Herning Kommune om tilrettelæggelsen af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning 1. Aftalens parter I henhold til Lov om erhvervsgrunduddannelse

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding Notatark Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding 29. november 2018 - Sagsnr. 18/104 1. Indledning Kolding Kommune har stort fokus på de unge. Det gælder også de unge, der har behov for

Læs mere

Systematisk samarbejde mellem UU Guldborgsund & Rette- Kurs Et hverdagssociologisk laboratorium for de årige fra den.1 februar 2019.

Systematisk samarbejde mellem UU Guldborgsund & Rette- Kurs Et hverdagssociologisk laboratorium for de årige fra den.1 februar 2019. Systematisk samarbejde mellem UU Guldborgsund & Rette- Kurs Et hverdagssociologisk laboratorium for de 15-17-årige fra den.1 februar 2019. UU Guldborgsund har identificeret at en gruppe 15-17-årige har

Læs mere

8. skoleår. Elever og lærer deltager i erhvervsintroducerende dag (E-dag) - besøg på en erhvervsuddannelse

8. skoleår. Elever og lærer deltager i erhvervsintroducerende dag (E-dag) - besøg på en erhvervsuddannelse Information om UU vejledning og parathedsvurdering Kære forældre og elever I Danmark er det besluttet, at 95 % af alle unge skal have en ungdomsuddannelse. I det følgende vil I få et overblik over de aktiviteter

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 2014 Kvartalsrapport 3. kvartal 2014 Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-501 X Generel driftsreduktion af Ungdommens Uddannelsesvejledning Politikområde 502 Arbejdsmarkedsindsats Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal ung. erhvervsuddannelse. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse

Kvartalsrapport 4. kvartal ung. erhvervsuddannelse. engagement. efterskole. lyst til at lære. arbejde. praktik. gymnasieuddannelse efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde Kvartalsrapport ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 1 Kvartalsrapport Indholdsfortegnelse INDLEDNING/LÆSEVEJLEDNING..

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 7, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt., i lov om vejledning om uddannelse

Læs mere

Placering af unge mellem 15 og 17 år Denne tabel viser, hvad den samlede sum af unge mellem 15 og 17 år i kommunen er i gang med pt.

Placering af unge mellem 15 og 17 år Denne tabel viser, hvad den samlede sum af unge mellem 15 og 17 år i kommunen er i gang med pt. Kvartalsrapport UU Rebild udarbejder hvert kvartal en rapport over den aktuelle vejledningsindsats, der ydes. Kvalitetsrapporten er en del af den lovbundne kvalitetsudvikling af vejledningsindsatsen. Rapporterne

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 54.00.00-P05-3-14 Dato:11.8.2014

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 54.00.00-P05-3-14 Dato:11.8.2014 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 54.00.00-P05-3-14 Dato:11.8.2014 Uddannelsesparathedsvurdering (UPV) i Horsens Kommune Formålet med UPV Undersøgelser viser, at personer

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Børn og uddannelsesudvalget

Børn og uddannelsesudvalget Udvalg: Måloverskrift: Børn og uddannelsesudvalget Understøttelse af børn og unges interesser og motivation for læring og uddannelse. Sammenhæng til vision 2018: Alle får en uddannelse Effektmål: Langt

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE Dok. nr. 340-2014-138447 PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde med fokus

Læs mere

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010 Uddannelse til alle unge Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 Forord Den foreliggende uddannelsesstrategi for Lolland-Falster har fundet sin udformning gennem det fælleskommunale

Læs mere

Fællesadministrationen

Fællesadministrationen NOTAT Fællesadministrationen 05-12-2011 Procedurebeskrivelse for unge-koordineringsmøder mellem jobcentret (JC) og Ungdommens uddannelsesvejledning Vestegnen (UU) Baggrund Der er et stadigt stigende behov

Læs mere

Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse. Skoleåret 2015/16

Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse. Skoleåret 2015/16 Aftalepapir vedr. uddannelsesparathedsvurdering og tilmelding til uddannelse i 8. og 9. klasse Skoleåret 2015/16 Folkeskoleloven: 7 a. I 8. klasse skal eleverne deltage i introduktionskurser til ungdomsuddannelse,

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge

Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge Baggrund I foråret 2013 nedsatte Viborg Byråd en særlig Task Force, som skulle identificere områder med mulighed for forbedring

Læs mere

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.)

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.) LOV nr 559 af 06/06/2007 (Gældende) Lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige andre love og om ophævelse af lov om brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne (Tidlig

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Velkommen til Workshop. Ved: Kirtha Østergaard, Nordvestjylland Morten Skivild, Randers Per Lunding, Hedensted

Velkommen til Workshop. Ved: Kirtha Østergaard, Nordvestjylland Morten Skivild, Randers Per Lunding, Hedensted Velkommen til Workshop Ved: Kirtha Østergaard, Nordvestjylland Morten Skivild, Randers Per Lunding, Hedensted Spørgsmål? 1. Nuværende organisering (ekstern og intern) - i hvilken retning bevæger I Jer?

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Dato: 26. april 2016 NOTAT Sagsbehandler: Peter Sønderby Nøgletal for Ungdommens Uddannelsesvejledning i Herning Kommune 2016 Med dette notat gives en kort gennemgang af

Læs mere

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (herefter benævnt STU) i Favrskov Kommune.

Læs mere

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune RAR Nordjylland 18. januar 2018 Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune Sundheds og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen Opfølgning på RAR møde den 16. september 2016 Hvad gjorde vi i september 2016? Møder de

Læs mere

Prioriteringer i kølvandet på refusionsomlægningen. Status for implementering af forslagene august 2017

Prioriteringer i kølvandet på refusionsomlægningen. Status for implementering af forslagene august 2017 Prioriteringer i kølvandet på refusionsomlægningen Status for implementering af forslagene august 2017 10-08-2017 BSK 2 Effektiviseringsforslagene BIC02: Efterværn til borgere i arbejde eller uddannelse

Læs mere

Kvartalsrapport for 3. kvartal 2016

Kvartalsrapport for 3. kvartal 2016 Kvartalsrapport for 3. kvartal 2016 UU Rebild udarbejder hvert kvartal en rapport over den aktuelle vejledningsindsats, der ydes. Rapporterne vil kredse om de samme aspekter af vejledningen, men der vil

Læs mere

Nytårshilsen fra UU 2014

Nytårshilsen fra UU 2014 Nytårshilsen fra UU 2014 Med denne hilsen vil vi forsøge at give et indblik i vores arbejdsområder, beskrevet af UU-vejlederne og redigeret af UU-leder, Henry Hansen UU skal sikre, at de unges valg af

Læs mere

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild 1. kvartal 2018 Rapporten fortæller om, hvordan uddannelsesvejledningen for unge i UU Rebild tilrettelægges, og hvilke målgrupper der er for vejledningen

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015

SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015 SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015 1 Indhold 7. KLASSE... 3 KOLLEKTIV VEJLEDNINGSAKTIVITETER 2 lektioner pr klasse... 3 8. KLASSE... 4 PARATHEDSVURDERING... 4

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for unge

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS UDDANNELSE TIL ALLE UNGE PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS Oplæg KL PPR-konference 20. juni 2017 Mit oplæg Om udfordringerne på unge- og uddannelsesområdet Om ekspertudvalgets, KL s og regeringens udspil Om kerneopgaven Uddannelse

Læs mere