Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD?"

Transkript

1 Kontraktbilag 1 - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnummer: Udbud af vaskeriydelser Nr. Dato for Spørgsmål Dokument som spørgsmålet vedrører Spørgsmål Svar Dato for offentliggørelse Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Ordregiver er blevet opmærksom på, at der er sket en fejl i forbindelse med fordelingen af den procentvise vægtning af ne på underkriteriet "Kvalitet". Derfor er der lagt en ny udgave af "Kontraktbilag 2 Kravspecifikation " på hjemmesiden. Det er udelukkende de angivne vægtninger af ne, som er ændret i dokumentet Udbudsbetingelserne Udbudsbetingelserne Udbudsbetingelserne Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD? Hvis et datterselskab selv opfylder minimumskravene for udvælgelse, kan de så afgive tilbud selvstændigt og uden moderselskabet? Såfremt der sker en fusion mellem to koncernforbundne selskaber i perioden, skal der så vedlægges ESPD fra begge virksomheder? Udbudsbetingelserne Er det muligt, at vare- og vaskeprøverne anonymiseres? Situationen vil være omfattet af pkt. 6.4 i udbudsetingelserne, og begge selskaber skal derfor udarbejde ESPD og vedlægge det ansøgningen. Ligeledes skal der udfyldes en støtteerklæring i forbindelse med ansøgningen. Ja Hvis der er tale om en egentlig selskabsretlig fusion, er der ikke behov for at vedlægge ESPD for det selskab, som ansøger/tilbudsgiver vil fusionere med, medmindre ansøger/tilbudsgiver ønsker at basere sig på det pågældende selskabs kapacitet (i relation til opfyldelse af minimumskrav for deltagelse og/eller udvælgelse til prækvalifikation) i forbindelse med ansøgning om prækvalifikation. Region Midtjylland mener ikke, det er nødvendigt at anonymisere vare- og vaskeprøver og ønsker derfor ikke at bruge ressourcer herpå. Region Midtjylland er dog meget opmærksom på at sikre lighedsprincippet for alle tilbudsgivere i forbindelse med evalueringen og sørger naturligvis for, at dette sker, selvom prøverne ikke er anonymiserede.

2 Udbudsbetingelserne Kan man bruge vaskeprøverne som referenceprøve, når brugen af tøjet vil påvirke tøjet udseende og tilstand? Udbudsbekendtgørelsen Hvad skal der til, før I slår til på det indledende tilbud? Udbudsbetingelserne Kan man tage en ekstra runde, hvor de prækvalificerede leverandører og midtvask kigger artiklerne på tilbudslisten? Udkast til kontrakt Hvad er definitionen på underleverandører? Udbudsbekendtgørelsen Fremgår det hvad kontraktbeløbet størrelse er? Udbudsbetingelserne Hvad er helt præcist skalkrav i udbuddet, og kan de frafaldes? Region Midtjylland vurderer, at regionen vil have gavn af, at have en referenceprøve, hvis det skulle vise sig, at kvaliteten i det leverende fra leverandøren bliver mærkbart ringere end det tilbudte. Referenceprøven vil danne udgangspunkt for den dialog, Region Midtjylland vil have med leverandøren, hvor leverandøren vil blive bedt om at forklare, hvorfor de leverede artikler i givet fald ikke har samme kvalitet som i referenceprøven. Region Midtjylland frafalder muligheden for at slå til på det indledende tilbud. Region Midtjylland finder det ikke nødvendigt at afholde en runde med de prækvalificerede leverandører og midtvask. I stedet bliver tilbudslisten præciseret. Derudover kan Region Midtjylland drøfte tilbudslisten i forbindelse med forhandlingsrunderne med de prækvalificerede leverandører. Region Midtjylland forstår underleverandører i forhold til pkt. 6.1 i kontrakten som alle underleverandører af såvel tjenesteydelser som varer. Region Midtjylland vil dog ved håndhævelse af bestemmelsen inddrage i vurderingen, i hvilket omfang det er realistisk at indhente valid dokumentation fra underleverandører i tredjelande, herunder med hvilken tidsfrist. Endvidere kan Region Midtjylland i sådanne tilfælde vælge i stedet at lade sig betrygge af øvrige foranstaltninger, som Leverandøren kan påvise at have udført til sikring af arbejdstagerrettigheder hos underleverandørkæden i udlandet. Nej. Det er overordentlig vanskeligt at estimere kontraktværdien, dels fordi opgaven ikke er identisk med den, som varetages pt., dels fordi forbrug nemt vil kunne ændre sig, og dels fordi kontrakten ikke tidligere har været konkurrenceudsat, og priserne derfor må forventes at falde, uden at omfanget af faldet dog kan forudses mere præcist. Region Midtjylland har derfor valgt at afholde sig fra at komme med et gæt på en kontraktværdi. I udbudsmaterialet er alt skalkrav, hvis det ikke står anført som et mindstekrav eller et. Dermed har f.eks. kontrakten og tilbudslisten også status som skalkrav.

3 Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Kontraktbilag 2A Krav til vask af RM uniformer Kontraktbilag 2C Beskrivelse af vogne (inkl. option) Er der et misforhold i vægtningen af ne? Region Midtjylland har lavet en række delkriterier og. Det kan godt anføres, at de eventuelt burde have en anden vægtning. Vægtningen skal dog også ses i forhold til, at der i udbuddet er oplistet en række minimumskrav til bestemte forhold vedrørende vaskeriydelsen, samt at der i kontrakten indgår bodsbestemmelser, der har til formål at sikre blandt andet det nødvendige kvalitetsniveau og leveringsopfyldelse. Ja. Det kan man godt. Region Midtjylland vil gerne, at leverandøren i den forbindelse har en tydelig struktur i det afleverede materiale, så det f.eks. er nemt at se, hvilke bilag der hører til hvilken besvarelse. Kan der skrives i et andet format og kan der henvises til bilag, når der skal svares på ne? Det står lidt uklart i forhold til t-shirts i kontraktbilag 2A Region Midtjylland præciserer teksten om t-shirts og uploader en ny version af kontraktbilag 2A. Er det eksakte mål for de vogne, der er beskrevet i kontraktbilag 2C, eller er der en tolerance? Vognene skal passe ind i hospitalernes fysiske rammer. De angivne mål skal ses som mål for de vogne, der i dag er på hospitalerne. Region Midtjylland har opdateret en ny version af Kontraktbilag 2C, hvor det står beskrevet, at vognene kan variere op til 10 cm på længde og bredde i forhold til det angivne. Vognene må ikke være højere end det angivne af hensyn til arbejdsmiljøkrav Kontraktbilag 2E Fakturaeksempel Skal I bruge oplysningen om "efterbehandling" i fakturaeksemplet? Region Midtjylland fjerner den pågældende kolonne vedrørende "efterbehandling" og uploader en ny version af kontraktbilag 2E.

4 17 Tilbudslisten er uklar. Er det muligt at få udleveret regionalt design og få en prøve på artiklerne? Og er der en tolerance for størrelserne? Region Midtjylland har præciseret tilbudslisten, så den er mere gennemsigtig for tilbudsgiverne. Region Midtjylland anerkender, at der er skrevet en række interne betegnelser, som kan forvirre. F.eks. er multilagen grundlæggende blot er et almindeligt hvidt lagen, men fordi det har flere anvendelsesmuligheder på hospitalerne, så er den artikel blevet navngivet på den måde Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Region Midtjylland uploader en ny tilbudsliste, hvor der er beskrevet yderligere, og hvor der er angivet tolerance for størrelser og kvalitet. Samtidig fremsendes artiklerne til vaskeprøverne tidligere og således ikke kun til de prækvalificerede leverandører. Tilbudsgiverne skal til Region Midtjyllands kontaktperson fremsende oplysninger om, hvor prøverne skal sendes til. Det regionale design vil fremgå af den fremsendte kombidyne. Ligeledes vil det regionale design blive uploadet som en fil på sammen med det øvrige udbudsmateriale Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Er det muligt at præcisere, hvor logoet skal være placeret henne? Hvordan ser transfers ud? Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Skal de anførte mopper i tilbudslisten passe til et bestemt rengøringssystem? Region Midtjyllands ensretning af linned vil betyde, at det bliver dyrere. Samtidig er der en bekymring for, at linned ikke kommer retur til vaskeriet, når Region Midtjylland ikke ønsker logo på tøjet. Ja. Region Midtjylland vil naturligvis gerne oplyse, hvor det skal være placeret. Det vil fremgå af de fremsendte vaskeprøver. Transfers vil fremgå af de artikler, der fremsendes til vasketest. Der er ikke et bestemt rengøringssystem på de pågældende enheder. Mopperne skal passe til de anførte mål i tilbudslisten. Tilbudslisten er blevet udvidet, således at leverandørerne har mulighed for at tilbyde alternative mopper udover de moppetyper, der er oplistet. Region Midtjylland har i forbindelse med Spar1519 besluttet af ensrette sit sortiment og lave færre artikler. Region Midtjylland er opmærksom på, at der hvor der kræves specialartikler, så vil der være dyrere, end hvis der kan bydes ind med hyldevarer. I forhold til logo fra leverandøren, så skal det bemærkes, at det primært handler om, at logoet ikke er for tydeligt/dominerende. Det handler således primært om, hvor tydeligt og hvilken fremtrædende plads logoet har på f.eks. patienttøjet Kontraktbilag 3 Tilbudsliste De produkter, hvor Region Midtjylland forventer at overgå til engangsartikler, kan leverandøren der byde ind med andre artikler? Region Midtjylland vil gerne imødekomme, at ved artikler markeret med (note 3) i tilbudslisten, er det muligt at levere noget, der i forvejen er i leverandørens sortiment, men det skal have samme funktionalitet som det beskrevne i tilbudslisten.

5 Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Hvad gør Region Midtjylland i forhold til vaskesække? Region Midtjylland vil overgå til engangsplastiksække. Det vil være regionens forskellige enheders ansvar at indkøbe de nødvendige plastiksække, som stilles tilrådighed for leverandøren. 24 På baggrund af ovenstående ændringer forlænges ansøgningsfristen til den 7. juli 2017 kl , og der uploades en ny og uddybet version af tilbudslisten, en ny version af kontraktbilag 2A, 2C og 2E, en fil med det regionale design, en ændringsbekendtgørelse samt en ny version af udbudsbetingelserne. I udbudsbetingelserne er der gennemført følgende ændringer: N/A Punkt 4: Tidsplanen er opdateret. Punkt 7.2 og 7.3: Opdateret med ny ansøgningsfrist og ny adresse og kontaktperson for aflevering bemærk at ansøgning nu skal indleveres i Aarhus. Punkt 8.2: Er slettet. Punkt 8.1 Sidste sætning fra det tidligere punkt 8.2 er tilføjet i første afsnit Udbudsbetingelserne Udbudsbetingelserne N/A Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Er det på nogen måde muligt at få en advisering, hvis/når der kommer spørgsmål/ændringer mv. til udbuddet omkring vaskeriydelser til Region Midtjylland? Vil oplægget fra informationsmødet blive oploadet på Rettelse til svaret på spørgsmål 17. Når Region Midtjylland under pkt. 17 i spørgsmål-svar, nævnes, at Region Midtjylland fremsender vaskeprøverne inden prækvalifikationen er afklaret. Når Region Midtjylland nævne vaskeprøver i denne sammenhæng, menes der så de i udbuddet benævnte vareprøver og det Region Midtjylland benævner vaskeprøver, eller er det kun vaskeprøver der menes? Region Midtjyllands system kan desværre ikke levere en advisering, når der kommer nyt på hjemmesiden vedr. vaskeriudbuddet. Oplægget er uploadet til Det bemærkes, at datoer for ansøgningsfrist og spørgefrist er ændret i overensstemmelse med den nye tidsplan for ikke at risikere at forvirre. Der er ikke i øvrigt foretaget ændringer i oplægget. I svaret på spørgsmål 17 fremgår bl.a. følgende: "Region Midtjylland uploader en ny tilbudsliste, hvor der er beskrevet yderligere, og hvor der er angivet tolerance for størrelser og kvalitet." Det er imidlertid en fejl, at der står "og kvalitet", da de angivne tolerancer alene vedrører størrelser. Region Midtjylland fremsender udelukkende de i udbudsbilag 2 oplistede vaskeprøver (som tilbudsgiver skal vaske 25 gange). Efter at have præciseret tilbudslisten er det Region Midtjyllands vurdering, at det ikke er nødvendigt at sende vareprøver på yderligere dele af det udbudte sortiment

6 Udbudsbetingelserne Udbudsbetingelserne Udbudsbetingelserne Hvorvidt kan kontrolbuddet fra midtvask medføre, at en eller begge delaftaler tildeles MidtVask? Pkt 11 i spørgsmål/svar stilles 2 spørgsmål, nemlig en præcisering af skalkrav samt en stillingtagen til om disse kan frafaldes, det sidste svares der ikke på. Ved gennemgangen af de fremsendte slide fra mødet d. 31 maj, mangler den slide fra præ kvalifikations gennemgangen der beskrev vigtigheden af ansøgernes erfaring med leverancer til hospitaler og lignende, dette må være en fejl? Regionsrådet har besluttet, at der ikke kun må være én vaskerileverandør i Region Midtjylland. Kontrolbuddet fra midtvask kan dermed højest resultere i, at midtvask tildeles én af de to delaftaler, der udbydes i denne omgang. Region Midtjylland kan vælge at frafalde skalkrav, hvis det i forbindelse med forhandlinger skulle vise sig, at en eller flere leverandører kan komme med gode argumenter for, hvorfor dette skulle ske. Region Midtjylland har ikke fjernet plancher i forhold til det oplæg, der blev fremlagt på informationsmødet den 31. maj På slide 10 har Region Midtjylland skrevet, at "Referencer med levering til hospitaler vægtes højt" Er de opgivne størrelser(produktets mål) på tilbudslisten Kontraktbilag 3 Tilbudsliste konsekvent efter eller før vask? Vores leverandører forbeholder sig ret til +/- udsving, derfor er det ikke muligt at opfylde tilladt udsving + 5%. Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Størrelserne er efter vask. Region Midtjylland har indarbejdet tolerancer i tilbudslisten, og på nuværende tidspunkt ser Region Midtjylland det ikke som hensigtsmæssigt at fravige de angivne tolerancer. Det bemærkes, at der er tale om skalkrav, jf. svar på spørgsmål 30. Dog skal det endelige tilbud leve op til de endelige specifikationer N/A Kan vi få oplyst midtvask leverandører på produkterne (tilbudslisten), og har vi adgang til at indkøbe på samme vilkår? midtvask benytter i øjeblikket følgende leverandører: Whitewear ApS Wendre Scandinavia AB Lintex B6 A/S Niels Mikkelsen Utoft Kids Group A/S Locon ApS Borch Textile Group A/S Fortexa Scandinavia A/S Hvilke vilkår den enkelte leverandør har adgang til at indkøbe på vil i sagens natur afhænge af, hvilke vilkår den pågældende leverandør kan blive enig med underleverandøren om. Andre leverandører kan således naturligvis ikke automatisk indkøbe på midtvasks vilkår hos midtvasks leverandører, ligesom midtvask ikke automatisk kan indkøbe på andre vaskeriers vilkår hos disses leverandører.

7 Udkast til kontrakt Vil man tillade at vi går til andre leverandører og beder disse kopiere det Regionale dessin (midtvask Duvet)? Ja, i overensstemmelse med pkt i udkast til kontrakt erhverver leverandøren ved kontraktindgåelsen en brugsret til designet. Denne brugsret kan også udnyttes via en underleverandør. Bemærk dog, at det følger af bestemmelsen, at brugsretten alene gælder til opfyldelse af denne kontrakt. Designet må således ikke kopieres til brug for andre end Region Midtjylland Udkast til kontrakt Kontraktbilag 2C Beskrivelse af vogne (inkl. option) Vil regionen efter evt. kontraktudløb, tilbagekøbe den cirkulerende pulje af tekstiler der fremgår med Region Midt logo? Nej, Region Midtjylland kan ikke på nuværende tidspunkt forpligte sig til at tilbagekøbe artikler ved kontraktudløb. Region Midtjylland er blevet opmærksom på, at der er behov for, at leverandørerne leverer en beskrivelse og et billede af det træksystem, der er på de vogne, som leverandørerne tilbyder. Det er for at sikre, at vognene har det korrekte træksystem, som beskrevet i kontraktbilag 2C. Tilbudsgiverne bedes således inkludere en sådan beskrivelse og billede i deres tilbud Kontraktbilag 3 Tilbudsliste For at sikre den korrekte vaskeproces vil vi gerne have udleveret datablade for hver model, der skal gennemgå vasketest. Der sidder desværre ikke labels i tøjet, hvor vi kan se metersammensætningen for de enkelte modeller. Indholdet af artiklerne til vasketesten fremgår af tilbudslisten under kolonnen "krav til materiale". Leverandørerne har metodefrihed i forhold til vask af artiklerne blot at det sikres, at artiklerne til vasketesten vaskes 25 gange, og der kun anvendes svanemærkede produkter jf. kontraktbilag 2: Kravspecifikation mindstekrav og skalkrav (pk 5.1) Udbudsbetingelserne Udbudsbetingelserne Udbudsbetingelserne Ordregiver beder om dokumentation for Ansøgers relevante erfaring og skal fremsende underskrevet referenceliste. Ønsker Ordregiver, at tilbudsgivers referencer skal underskrive listen? På informationsmødet fremgik det, at vi sammen med ansøgning til præ-kvalifikationen skal fremsende serviceattest. Ønsker Ordregiver, at vi ligeledes fremsender årsregnskab sammen med de øvrige bilag til Prækvalifikationsansøgningen? Ordregiver forbeholder sig ret til efterfølgende at rekvirere flere vareprøver og vaskeprøver hvis det er nødvendigt for processen: Er det muligt at Region Midt vil forberede os på om hvornår dette kan komme på tale, hvor mange styk det vil dreje sig om og kan det være fra hele tilbudslisten. Nej, referencelisten skal blot underskrives af en person, som er tegningsberettiget for ansøger, således at ansøger indestår for, at oplysningerne i referencelisten er korrekte. Årsregnskab behøver ikke at blive fremsendt sammen med prækvalifikationsansøgningen, det er særligt serviceattesten, ordregiver gerne vil have på dette tidspunkt. Men hvis ansøger foretrækker at sende det hele samlet sammen med prækvalifikationsansøgningen, er det helt ok at gøre det. Det er ikke muligt at konkretisere, hvornår yderligere vare- og vaskeprøver kan komme på tale og for hvilke positioner. Det er dog forventningen, at det ikke vil blive aktuelt at indhente yderligere vareprøver og vaskeprøver, men det kan vise sig mod forventning at blive nødvendigt.

8 Udbudsbetingelserne Udbudsbilag 2 Fortegnelse over vareprøver Vareprøver og vaskeprøver skal stemme overens med det tilbudte og således være påført logo hvor dette kræves, samt have gennemført det krævede antal vaske (efter påførsel af logo). Derfor vil vi spørge om at få disse transfers tilsendt sammen med anvisning om rette placering. Vi modtog kun 5 stk. hvid og 5 stk. farvede transfers sammen med vaskeprøverne. Er det her også i orden at sætte vores ejermærke på prøverne. Hvordan ønsker Regionen at størrelsen af prøverne skal fremstå, med tryk? Transfers er alene medsendt, for at ansøgerne kan se, hvordan de ser ud. Prøverne behøver således ikke være påført ordregivers logo. Derimod skal prøverne have tilbudsgivers logo påført, hvis tilbudsgiver ønsker at have logo på i en eventuel kontraktperiode. Det er ikke helt klart, hvad der spørges til. Størrelsen af prøverne skal stemme overens med specifikationerne i tilbudslisten Udbudsbilag 2 Fortegnelse over vareprøver Udbudsbilag 2 Fortegnelse over vareprøver Udbudsbilag 2 Fortegnelse over vareprøver Vedr. nr. 30. Svøb. Vaskeriernes leverandør af svøb(b6) oplyser at mål er 75 x 75 cm og kvalitet 200 g/m2, vil disse kunne accepteres? Vedr. nr. 32 & 68. Fiberklude, kan kvalitet 30% polyamid, 70 % polyester accepteres, da det er det de såkaldte mikrofiber klude der bruges i dag indeholder. Vedr. nr.33 & 69. Fiber vægmopper, kan 30 cm accepteres øverst og 25 cm nederst, leverandøren kalder dem 25 cm, fordi de er trompet formede. Kan Oeko-tex Standard 100 krav til materialer fraviges på Rengørings-artiklerne? Kontraktbilag 2 Kravspecifikation mindstekrav og skalkrav Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Vedr. nr. 17. Undertrøjer med korte ærmer, vil kvalitet 50% bomuld, 50% polyester kunne accepteres. Den kvalitet som tilbudslisten beskriver er ikke et standard garn og det vil tage min. 8 uger at få vævet stof Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Vedr. de 2 dyner som vi har modtaget til vaskeprøver, så er de forsynet med en produktbeskrivelse som ikke er i overensstemmelse med det oplyste i tilbudslisten. På dynerne står: g/m2 weight: 2x200 g/m2, Filling weight: 2x590g. Er det det udbudte produkt som vi vasketester? Ordregiver ønsker som udgangspunkt, at angivne mål, materialesammensætninger etc. overholdes. Dog er ordregiver villig til i forhandlingsfasen at se på mulighederne for at imødekomme ønsker om alternativer, hvor dette kan give mening. Se svar på spørgsmål 45. Se svar på spørgsmål 45. Se svar på spørgsmål 45. Se svar på spørgsmål 45. Der er desværre sket en fejl ved udsendelse af dynerne, hvor en eller flere forkerte dyner er blevet sendt ud. Vi beklager fejlen og har fremsendt nye vaskeprøver på dyner Udbudsbetingelserne Det fremgår af udbudsbetingelsernes pkt. 8.2 (anden pind), at tilbudsgiveren vil få adgang til at præsentere sit tilbud mv. Det ønskes nærmere oplyst, om regionen også vil føre forhandlinger med repræsentanter for kontrolbuddet (under forhandlingsmødet den september 2017)? Ja, ordregiver vil føre forhandlinger med repræsentanter for kontrolbuddet. Ordregivers forhandlinger vil dog ikke omfatte forhandlinger om den samlede tilbudspris. Prisen i kontrolbuddet vil således udelukkende blive justeret som led i forhandlingerne, i det omfang en sådan justering kan eller skal finde sted inden for reglerne om beregning af kontrolbud.

9 Udbudsbetingelserne Det fremgår af udbudsbetingelsernes pkt. 8.2 (tredje pind), at tilbudsgiveren på grundlag af forhandlingsmødet udarbejder et revideret tilbud, som fremsendes til ordregiver senest den Ordregiver kan herefter vælge at afslutte forhandlingen efter dette tidspunkt, således at det reviderede tilbud anses for at være det endelige tilbud. Det følger af udbudsloven, at tilbudsgiverne har krav på at komme til forhandling vedrørende alle deres tilbud bortset fra det endelige tilbud. Regionen bedes bekræfte, at regionen i god tid inden tilbudsfristens udløb den vil oplyse, om det tilbud der afgives den er et forhandlingstilbud eller det endelige tilbud? Ordregiver kan ikke bekræfte, at ordregiver i god tid inden tilbudsfristens udløb den vil oplyse, om det reviderede tilbud, der afgives den , er et forhandlingstilbud eller det endelige tilbud. Ordregiver forbeholder sig således at udskyde denne beslutning indtil modtagelsen af det reviderede tilbud den Udbudsbetingelserne Det fremgår af udbudsbetingelsernes pkt. 13.1, at "et omregningsbeløb identificeres ved at tage gennemsnittet af tilbudspriserne og dividere det med 8 (det maksimale antal point, som kan tildeles på underkriteriet "kvalitet")". Det ønskes nærmere oplyst, om "gennemsnittet af tilbudspriserne" omfatter gennemsnittet af tilbudsgivernes samlede tilbudspriser for delaftale1 og 2, eller om gennemsnittet vil blive udregnet for hver delaftale særskilt på basis af de samlede tilbudspriser for den pågældende delaftale? Det ønskes endvidere oplyst, om den tilbudspris, der indgår i beregningerne, er tilbudsprisen før eller efter rabat ved samtidig tildeling af begge delaftaler Omregningsbeløb på underkriteriet "kvalitet" beregnes for den enkelte delaftale (hhv delaftale 1 og 2) som gennemsnittet af de samlede tilbudspriser for den pågældende delaftale før rabat ved samtidig tildeling af begge delaftaler.

10 Udbudsbetingelserne Det fremgår af udbudsbetingelsernes pkt (tredje afsnit), at en tilbudsgiver kun vil blive tildelt begge delaftaler, hvis tilbudsgiveren efter indregning af rabatten i prisen på de enkelte delaftaler for begge delaftalers vedkommende har afgivet tilbuddet med "bedste forhold mellem pris og kvalitet". Ordregiver bedes bekræfte, at dette betyder, at tildeling ikke sker til den tilbudsgiver, der har afgivet tilbuddet med det samlet set bedste forhold mellem pris og kvalitet for de to delaftaler. Det i udbudsbetingelserne beskrevne princip vil således kunne føre til, at der vælges en kombination af to tilbud, som samlet set er dyrere end ét samlet tilbud. Det vil f.eks. være tilfældet, hvis det samlede tilbud efter indregning af kombinationsrabat er 5 millioner kr. billigere end de øvrige tilbud på den ene delaftale men 100 kr. dyrere end et andet tilbud på den anden delaftale? Ordregiver bedes bekræfte, at der kan tilbydes en forskellig kombinationsrabat på de to delaftaler? Det er oplyst i spørgsmål/svar, at kontrolbuddet højst kan tildeles den ene af de to delaftaler. Det ønskes nærmere oplyst, hvilken delaftale kontrolbuddet vil blive tildelt, hvis kontrolbuddet har afgivet tilbuddet med det bedste forhold mellem pris og kvalitet for begge delaftalers vedkommende? Det er korrekt, at modellen for sammenligning af tilbud på de enkelte delaftaler med et kombinationstilbud på begge aftaler - i den situation hvor de to delaftaler tildeles to forskellige tilbudsgivere - kan føre til, at ordregiver samlet set kommer til at betale en pris, som er dyrere end ved tildeling af begge delaftaler til samme tilbudsgiver. Baggrunden herfor er, at de to delaftaler omfatter to selvstændige hospitalsenheder med eget driftsbudget. Det er ikke muligt at overføre penge fra den ene hospitalsenheds driftsbudget til den anden hospitalsenheds driftsbudget. Det bekræftes, at der kan tilbydes en forskellig kombinationsrabat på de to delaftaler. Hvis kontrolbuddet har afgivet tilbuddet med det bedste forhold mellem pris og kvalitet for begge delaftalers vedkommende, vil kontrolbuddet blive tildelt den delaftale, som medfører, at ordregiver samlet set opnår den billigste kombination af de to delaftaler. Ved vurderingen heraf vil der blive lagt vægt på størrelsen af delaftalen, samt hvilken delaftale der har størst forskel i kontrolbuddets evalueringsbeløb og evalueringsbeløbet for tilbuddet med det næstbedste forhold mellem pris og kvalitet.

11 Udbudsbetingelserne Det fremgår, at der vil blive afgivet kontrolbud. Ordregiver bedes redegøre for, hvem der er ansvarlig for afgivelse af kontrolbud, og hvilke tiltag der er taget for at sikre, at dette kontrolbud vil blive afgivet i overensstemmelse med reglerne og ånden i reglerne om afgivelse af kontrolbud Vaskerichef Pernille Lundvang er ansvarlig for afgivelse af kontrolbud og har i den forbindelse bistand fra et andet advokatfirma, end det advokatfirma, som på ad hoc basis rådgiver ordregiver i forbindelse med udbuddet. Kontrolbyder har ikke deltaget i udarbejdelsen af udbudsmaterialet, men har afgivet informationer til brug for udarbejdelsen af udbudsmaterialet. Der er naturligvis sørget for vandtætte skotter mellem kontrolbyder og de dele af regionen, som beskæftiger sig med udbuddet. Dog har det i enkelte tilfælde været nødvendigt for udbudsgruppen at kommunikere med midtvask under udbudsprocessen, da det er midtvask, som er i besiddelse af de artikler, som skal udleveres som vaskeprøver, og da det f.eks. ved besvarelse af spørgsmål 35 er nødvendigt at få oplysninger fra midtvask. I sådanne tilfælde sørger udbudsgruppen naturligvis for, at holde kommunikationen til det strengt nødvendige og hele tiden have ligebehandlingen med tilbudsgiverne for øje.

12 Udbudsbetingelserne Det fremgår af udbudsbetingelsernes pkt. 15.3, at et tilbud, der på et eller begge af nogle nærmere bestemte konkurrencekrav gennemsnitligt opnår karakteren 5 eller mere, vil blive udelukket fra den videre konkurrence. En sådan fremgangsmåde må som minimum forudsætte, at det klart og tydeligt fremgår af udbudsmaterialet hvad der mere detaljeret vil blive lagt vægt ved evalueringen i relation til de pågældende krav, således at tilbudsgiverne kan forstå, hvad der skal til for at få 4 eller bedre. Pt er kravene og evalueringen heraf kun meget oversigtsmæssigt beskrevet. Ordregiver opfordres til at give en supplerende beskrivelse, således at tilbudsgiverne kan forstå, hvad der skal til for at "bestå" Det er ordregivers opfattelse, at kravet i udbudsbetingelsernes punkt 15.3, hvorefter et tilbud skal opnå en gennemsnitskarakter på minimum 5 i de to angivne konkurrencekrav med den foreliggende beskrivelse af konkurrencekravet (inkl. præciseringer i forbindelse med besvarelse af spørgsmål), er lovligt. Ordregiver henviser i den forbindelse til, at det følger af lovbemærkningerne til udbudslovens 160, at: "Det er ikke et krav, at ordregiveren laver en i alle henseender udførlig beskrivelse af, hvad der tillægges betydning ved vurderingen af de kvalitative under- og eventuelle delkriterier, og ordregiveren har derfor et vidt skøn til at foretage tilbudsevalueringen inden for rammerne af det beskrevne i udbudsmaterialet samt principperne i 2." Ordregiver kan dog samtidig oplyse, at ordregiver ikke vil benytte muligheden for at tildele kontrakten til det reviderede tilbud (med tilbudsfrist 25. oktober 2017), såfremt det reviderede tilbud med "bedste forhold mellem pris og kvalitet" ikke opfylder mindstekravet i udbudsbetingelsernes punkt Et tilbud, der umiddelbart står til at vinde en delaftale, vil således ikke blive afvist som følge af manglende opfyldelse af mindstekravet i punkt 15.3, før end tilbudsgiveren gennem en forhandling har haft mulighed for at optimere sit tilbud, således at kravet kan opfyldes. Udbudsbetingelsernes punkt 15.3 præciseres desuden som følger: "Evalueringen af underkriteriet Kvalitet, jf. pkt. 13, vil blive foretaget af Ordregivers brugergruppe ud fra en skala fra 8 til 0, jf. pkt Tilbud, der ikke på begge af følgende to grupper af konkurrencekrav gennemsnitligt opnår minimum karakteren 5, kan ikke tildeles den pågældende delaftale: Vaskekvalitet, hygiejne og kontrol: Konkurrencekrav nr Organisation, samarbejde, udvikling og besparelse: Konkurrencekrav nr "

13 Udbudsbetingelserne Ordregiver bedes redegøre for, hvilken fremgangsmåde ordregiver vil benytte for at gennemføre den vægtning af de enkelte krav, som er anført i kontraktbilag 2. Hvert konkurrencekrav evalueres særskilt og tildeles point efter den oplyste pointskala. Ved beregning af det samlede antal point for underkriteriet kvalitet indgår det enkelte point med den procentdel, som er angivet som vægtning for det pågældende konkurrencekrav Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Kravspecifikationen indeholder mange direkte eller indirekte henvisninger til de artikler, som leveres af Midtvask i dag, samt på flere punkter brug af udtryk, som ikke har nogen almindeligt anerkendt betydning i branchen. Efter udbudslovens 42 er det ikke tilladt for ordregiver i de tekniske specifikationer at angive et bestemt fabrikat, en bestemt oprindelse, en bestemt type eller bestemt produktion. Det følger endvidere af udbudslovens 40, stk. 4, at de tekniske specifikationer skal give tilbudsgiverne lige adgang til udbuddet og ikke må skabe ubegrundede hindringer for konkurrencen. Det indebærer bl.a., at de tekniske specifikationer skal være objektive og forståelige for tilbudsgiverne. Ordregiver opfordres generelt til at gennemgå kravspecifikationen og præcisere de enkelte krav til de enkelte artikler på en sådan måde, at Midtvask ikke opnår en fortrinsstilling, men at tilbudsgiverne på et objektivt grundlag kan forholde sig til de krav, der stilles til artiklerne. Ordregiver har gennemgået tilbudslisten med henblik på at gøre den så objektiv og let forståelig som muligt for øvrige leverandører, da ordregiver naturligvis kun kan være interesseret i at skabe så gode konkurrencevilkår som muligt for derved at opnå mest mulig kvalitet for pengene. I det omfang en tilbudsgiver oplever at være i tvivl om, hvad der menes med udtryk i tilbudslisten eller kravspecifikationen, opfordres tilbudsgiver til at spørge helt konkret til de pågældende betegnelser eller beskrivelser, som giver anledning til tvivl. Ordregiver vil i så fald naturligvis gøre sit yderste for at uddybe og dermed fjerne tvivlen. Det bemærkes i øvrigt, at eventuelle tvivlspørgsmål eller forhold hvor tilbudsgiver måtte have misforstået ordregivers beskrivelse, kan tages op på forhandlingsmøderne, således at der vil være mulighed for at justere tilbuddet, så det svarer til det ønskede Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Det fremgår af pkt. 1.3, at "jo mere børnevenligt motiv og design, desto bedre" Det ønskes nærmere oplyst, hvad der menes med "børnevenligt"? Med børnevenligt menes motiver, som typisk appellerer til børn, som f.eks. bamser, fabeldyr etc. i modsætning til motiver, som i lige så høj grad henvender sig til voksne, som f.eks. rent grafiske mønstre Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Det fremgår af pkt. 1.4, at der i helhedsvurderingen bl.a. inddrages "passende tykkelse til formålet" Det ønskes nærmere oplyst, hvad der menes med "passende" tykkelse? Med "passende" tykkelse til formålet menes, at de er tykke nok til at opsuge vand etc. i nødvendigt og relevant omfang og til ikke at gå for let i stykker, men ikke så tykke, at de bliver svære at arbejde med og for svære at vride/tømme for vand Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Det fremgår af pkt. 2.1, at der lægges vægt på, at tilbudsgiver beskriver en betryggende procedure, som sikrer effektiv forebyggelse og afhjælpning af kvalitetsafvigelser. Det ønskes nærmere oplyst, hvad der menes med "betryggende" procedure? Med "betryggende" procedure menes en procedure, som i så høj grad som muligt forebygger kvalitetsafvigelser og i så høj grad som muligt sørger for hurtig genopretning i de tilfælde, hvor der alligevel sker kvalitetsafvigelser.

14 Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Kontraktbilag 2 Kravspecifikation mindstekrav og skalkrav Pkt 5.3: Tilbudsgiver skal beskrive, hvordan tilbudsgiver kan imødekomme behov hos Ordregivers personale med særlige udfordringer. Vil Ordregiver uddybe, hvad der forstås ved særlige udfordringer? Pkt. 7.2: Ordregiver lægger vægt på, at deadlines er tilpas korte og tilpas lange. Vil Ordregiver uddybe, hvornår en deadline efter Ordregivers opfattelse er tilpas kort og tilpas lang? Pkt. 5.1: Ordregiver angiver som et mindstekrav, at der udelukkende anvendes Svanemærkede produkter i vaskeprocessen. I industrivaskeri er det typisk selve vaskeriydelsen, hvor hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering, der svanemærkes, og ikke blot de anvendte vaskemidler, der benyttes i vaskeprocessen. Kan Ordregiver bekræfte, at der henvises til en svanemærket vaskeriydelse med dette mindstekrav? Med "særlige udfordringer" forstås personale, som ikke umiddelbart kan bruge standardartikler f.eks. pga. størrelse eller handicap, som kræver særlige tilpasninger eller særlige artikler. Ordregiver lægger vægt på, at deadlines er så korte som muligt, da dette øger smidigheden og effektiviteten, men dog ikke så korte, at det går ud over kvaliteten. Det kan ikke angives mere præcist, hvor lange de bør være, og det er således op til tilbudsgiver med egne argumenter at overbevise ordregiver om, at der er tale om en passende længde, som tilgodeser ovennævnte forhold. Region Midtjylland bekræfter, at der henvises til en svanemærket vaskeriydelse med mindstekravet om "anvendelse af Svanemærkede produkter i vaskeprocessen" Kontraktbilag 2A-2E På de nævnte kontraktbilag skal tilbudsgiver udfylde med navn. Skal disse kontraktbilag udfyldes vedlægges tilbuddet sammen med Kontraktbilag 2? Kontraktbilag 2B Infektionshygiejniske retningslinjer i RM Det fremgår af Kontraktbilag 2B, at rene tekstiler skal transporteres direkte til brugsstedet. I Gødstrup skal der leveres til varemodtagelsen? Kan Ordregiver bekræfte, at der i Gødstrup ikke skal leveres direkte til forbrugsstedet? Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Ordregiver har i spørgsmål 39 afvist at udlevere datablade - og tilbudsgiverne vil kun modtage 2 vaskeprøver. Dette medfører, at tilbudsgiverne ikke kan udvikle og optimere på vaskeprocessen til gavn for både Ordregiver og tilbudsgiver. Vil Ordregiver genoverveje udlevering af datablade samt overveje - når tilbudsgiverne ikke i dag kender de krævede artikler - at udlevere flere prøver pr. artikel? Det er en fejl, at der er lagt op til, at tilbudsgiver skal udfylde disse kontraktbilag med navn. Disse kontraktbilag behøver tilbudsgiver ikke at vedlægge tilbuddet. Til det nye hospital i Gødstrup skal der leveres til varemodtagelsen som beskrevet i Kontraktbilag 2D Region Midtjylland vil gerne indgå i et konstruktivt samarbejde når den kommende leverandør er valgt, hvor vaskeprocessen kan udvikles og optimeres. Vaskeprøver anvendes til at sikre, at den kommende leverandør kan vaske udvalgte artikler i det regionale sortiment.

15 Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Ordregiver har fremsendt vaskerprøver med fejl og utydeligt logo. Da vaskeprøver er afgørende for vurderingen, ønsker vi nye prøver fremsendt uden fejl eller med utydelig/udvisket logo. Efter 25 gange vask vil et i forvejen udvisket logo blive endnu mere udvisket. Billeder og beskrivelse er fremsendt som dokumentation. Pos.nr. 95/100. Grøn t-shirt. Tråd er løbet. Pos. nr. 92/97. Hvid buks. Logo er udvisket. Pos. nr. 91/96. Blå buks. Logo er udvisket. Vil Ordregiver bekræfte, at der snarest fremsendes nye vaskeprøver uden fejl? Der er fremsendt nye vaskeprøver til spørgsmålstilleren til erstatning for de fejlbehæftede vaskeprøver. Vi beklager fejlen. Alle ansøgere, som har modtaget vaskeprøver, opfordres hermed til allerede på nuværende tidspunkt at gennemgå disse. Hvis andre måtte opleve fejl på de tilsendte prøver, rettes hurtigst muligt henvendelse herom med henblik på at få vaskeprøverne erstattet med nye, fejlfri prøver Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Pos. nr. 11 og 59: Ordregiver har under lejede artikler opført Kombidyner. Disse er anført som vaskeprøver i udbudsbilag 2. Ifølge svar på spørgsmål 36, står det tilbudsgiver frit for at producere hos tilbudsgivers egen leverandør. Vil Ordregiver uddybe, hvorfor der ønskes vaskeprøver af dyner, som er lejede artikler? Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Pos. nr. 16 og 63: Ordregiver angiver blot produktet som trusser. Vil Ordregive uddybe om, der ønskes en dame, en herre eller en unisex trusse? I hvilken kvalitet ønskes den pågældende trusse ved pos. nr. 16? Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Pos.nr. 29: Der ønskes børnestrømper i fire farver. Skal hele strømpen være i den pågældende farve eller tænkes der på en farvekode som f.eks. en syning? Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Pos. nr. 32, 33, 34, 35 samt 68, 69, 70, 71, 72: På de nævnte positionsnumre (rengøringsartikler) er der ikke angivet tekniske specifikationer, udover størrelser og materialesammensætning. Vil Ordregiver fremsende teknisk specifikationer på ovenstående produkter. Der mangler f.eks. vægt, farve og beskrivelse af fremførersystem til mopperne, herunder hvor skal lommer være påsat og hvor store skal de være? Ligeledes mangler der information om, hvor Velcro skal monteres og hvor store stykker Velcro, der må benyttes? Region Midtjylland ønsker at få en vasketest på kombidynen, da dynen er en central artikel for driften på hospitalerne. Dynen har stort fokus hos patienter og personale. Fordi vi gerne vil have et slutprodukt der matcher vores produkt. Da dynen er central for driften er det vigtigt at vide, at tilbudsgiverne kan vaske dynen tilfredsstillende. Dette er en artikel, hvor Region Midtjylland gerne vil udvikle sig på. Region Midtjylland har ikke stillet krav til kvalitet, da Region Midtjylland gerne vil se, hvilke trusser tilbudsgiver kan tilbyde, der måske kan være bedre og billigere, end hvad der i dag anvendes. Endelig kan udviklingen også gå over til, at trusserne bliver engangsartikler på et tidspunkt, hvorfor vi ikke har de samme kvalitetskrav. Det må gerne være med syning. Frit valg. Tilbudslisten er blevet tilrettet. Region Midtjylland har ændret materialekrav, da der var fejl i de oplistede krav. Derudover er der tilføjet en moppetype, der ikke har været med i tilbudslisten. Endelig er der indsat link til typer af fremfører, som mopperne skal passe til. Tilbudsgiverne bedes afgive tilbud på de rengøringsartikler, de finder passer til de opstillede krav, og så vil rengøringsartiklerne blive drøftet i forbindelse med forhandlingsrunderne.

16 Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Pos. nr. 32, 33, 34, 35 samt 68, 69, 70, 71, 72: Svar på spørgsmål 45, 46, 47 angiver, at Ordregiver ønsker et produkt, der overholder den angivne materialesammensætning. Den nævnte materialesammensætning er ukendt på markedet. Kan Ordregiver bekræfte, at tilbudsgiver må byde ind med en anden materialesammensætning end den anførte? Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Spørgsmål/svar nr. 20: Ordregiver oplyser i spørgsmål 20, at rengøringsartiklerne ikke skal passe til et særligt system. Hvordan vil Ordregiver sikre, at systemet er anvendeligt? Se svar på spørgsmål 72 Se svar på spørgsmål Udkast til kontrakt Pkt. 2.12, Nøglemedarbejdere pkt : Der henvises til nøglemedarbejdere, som beskrevet i underbilag til kontraktbilag 2 Kravsspecifikation og løsningsbeskrivelse. Mener Ordregiver hermed et underbilag, som tilbudsgiver skal udforme eller udgør beskrivelserne i pkt. 5.1 og 5.4 i kontraktbilag 2 oversigten? Intet sted i kravspecifikationen (Konkurrenceparametre) anvendes begrebet nøglemedarbejdere. I kontraktbilag 2 anvendes begrebet faglige kompetencer (5.1) eller nøglepersoner (5.4). Kan Ordregiver uddybe, hvornår og i hvilken sammenhæng hvilket begreb benyttes? Med "nøglemedarbejdere" menes de "nøglepersoner", som oplistes i besvarelsen af pkt. 5.4 i kravspecifikationen - uanset om denne besvarelse sker i et selvstændigt bilag eller direkte i kravspecifikationen Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Punkt 1.2, 1.4 Er det en fejl at kvaliteten udelukkende vil blive vurderet på baggrund af vareprøvernes 3 ganges vask? Ja, det er en fejl. Vareprøverne skal således vaskes 5 gange Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Kontraktbilag 2 Kravspecifikation mindstekrav og skalkrav For at sikre region midtjylland et højt niveau af de lejede artikler i omløb, kan region midtjylland overveje om det ikke vil give god mening at bede om at lå tilsendt laveste niveau af alle artikler, således at region midtjylland inden kontraktindgåelse, kan se hvilket niveau man kan forvente at have i omløb af alle de i kontrakten omhandlede artikler Det fremgår, at alle uniformer har UHF chip monteret med informationer som nævnt i Kontraktbilag 2, pkt I kontraktbilag 2A skriver Ordregiver, at tøjet skal udsorteres i model, størrelse, farve, længde og specialartikler. Vi går derfor ud fra, at uniformer er visuelt mærket med de nævnte oplysninger, således at udsorteringen kan ske. Ordregiver er enig i, at dette ville være hensigtsmæssigt. Ordregiver mener dog ikke, at tilbudsgiverne har mulighed for at levere realistisk nedslidte vareprøver, uden at artiklerne har været i brug på hospitalerne. Uniformsdelene er markeret med en farvekode i forhold til hospital, og uniformsdelene er samtidig synligt markeret med angivelse af størrelse og længde (kort eller lang). De samme oplysninger fremgår af chippen, hvilket muliggør både automatisk og manuel sortering. Vil Ordregive oplyse, på hvilken måde uniformer er mærket i forhold til hvilket hospital og/eller depot der skal modtage leveringen?

17 Udbudsbetingelserne Side 25, 15.3 Udelukkelse som følge af ikke-tilfredsstillende opfyldel-se af konkurrencekrav: Det fremgår af punkt 15.3, at for konkurrencekrav nr og konkurrencekrav nr vil tilbudsgiver blive udelukket fra den videre proces, såfremt tilbudsgiver indenfor hver af disse grupper gennemsnitligt opnår 5 point eller mere. Se svar på spørgsmål 56. Det fremgår umiddelbart ikke klart af beskrivelsen for pointskalaen, hvad der skal til for at opfylde disse på en sådan måde, at tilbudsgiver opnår under 5 point og dermed ikke udelukkes fra udbuddet. Evalueringen i relation til disse krav findes at være ugennemsigtig og vi anmoder derfor Ordregiver om at præcisere de pågældende krav, f.eks. hvad forstår Regionen ved "en betryggende procedure" med henblik på at forebygge og afhjælpe kvalitetsafvigelser, "tilstrækkelig organisation" mv.? Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Side 5, 3.4 Transport, levering og bestilling: Regionen angiver, at det "vægtes positivt, at der planlægges efter en robust kapacitet". Kan Regionen uddybe, hvad Regionen forstår ved en "robust kapacitet"? Med en "robust kapacitet" forstås en kapacitet, hvor der er en passende "buffer" både på mængden af udstyr, antal medarbejdere og størrelsen på lagerfaciliteter i forhold til den udbudte opgave. Formålet med denne "buffer" er at minimere risikoen for, at uforudsete forhold som pludseligt opståede ekstra store opgaver, nedbrud i udstyr etc. medfører forsinkelser eller andre uregelmæssigheder i opgavevaretagelsen Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Side 5, 4.1 Personale og sociale forhold: Regionen angiver, at det vægtes positivt, såfremt andelen af personer i virksomhedspraktik udgør over 4 % af det samlede antal stillinger. Det er ikke klart, om alt over 4 % vil blive vurderet ens eller om 4 % eksempelvis giver en middelscore, mens en højere andel af personer i virksomhedspraktik giver en bedre pointscore - og hvilken andel skal tilbydes for at opnå maksimumpoint. Kan Regionen uddybe, hvordan point for dette delkriterium gives? 4 % er et mindstekrav og vil derfor give 8 point. Det vil være en konkret vurdering, hvor mange point der vil blive tildelt, hvis tilbudsgiver forpligter sig til en højere andel. Punktet vil blive evalueret efter princippet "jo flere jo bedre".

18 Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Side 5, 4.1 Personale og sociale forhold: Regionen angiver, at det vægtes positivt, såfremt tilbudsgiver forpligter sig til at beskæftige flexjobbere, flygtninge, personer i ressourceforløb mv. Det er ikke klart, hvilken pointscore en tilbudsgiver, der svarer "ja" til dette, opnår - f.eks. giver et "ja" maksimum point og et "nej" minimum. Kan Regionen uddybe, hvordan point for dette delkriterium gives? Hvis der alene svares "ja", gives der ikke en særlig god score. Der forventes en besvarelse, hvori tilbudsgiver konkretiserer, hvor mange og hvilke af sådanne medarbejdere, tilbudsgiver i kontraktperioden forpligter sig til at beskæftige Kontraktbilag 2 Kravspecifikation Side 6, 5.3 Organisation, samarbejde, udvikling og besparelser: Tilbudsgiver skal beskrive, hvordan tilbudsgiver vil imødekomme personale med særlige behov, og Regionen lægger i denne forbindelse vægt på fleksibilitet og stærke kompetencer. Regionen angiver samtidig, at "tilbudsgiver skal i den forbindelse i tilbudslisten oplyse timepris for systue inkl. tilbagelevering af det reparerede". Det er ikke klart, hvordan Regionen har til hensigt i sin evaluering at evaluerer, hvordan tilbudsgiver vil imødekomme personale med særlige behov, og ligeledes vil inddrage den tilbudte timepris for systue. Jeg foreslår, at vi venter med denne til vi har set, hvad Regionen svarer. Kan Regionen præcisere, hvad Regionen vil lægge vægt på ved evalueringen af dette kriterium samt oplyse, hvorvidt timepriserne for systue vil indgå i evalueringen af kvalitetskriteriet? Timepriserne for systue vil alene indgå i økonomievalueringen og således ikke i evalueringen af kvalitetskriteriet Kontraktbilag 2 Kravspecifikation mindstekrav og skalkrav Side 7, 2.6, 2.7, 2.8 Krav til transport, levering og bestilling: Tilbudsgiver forstår, at tilbudsgiver skal opfylde alle "skalkrav", som ikke frafaldes af Ordregiver, dvs. disse krav får i sidste ende karakter af mindstekrav. Regionen anmodes om at forklare, om Regionen har overvejet, om følgende krav er egnede til at være mindstekrav: Ordregiver forventer, at disse punkter kan indgå i forhandlingen, og at der evt. vil ske en tilpasning inden det endelige tilbud. - Krav nr. 2.6: Transportvogne skal være vedligeholdte og funktionsdygtige. - Krav nr. 2.7: Tilbudsgiver skal snarest muligt ringe til kundens berørte afdelinger/afsnit, så snart tilbudsgiver bliver opmærksom på afvigelser, der gør at den daglige levering ikke kan opfyldes. - Krav nr. 2.8: I forhold til stabelvarer er det tilbudsgivers opgave at sikre, at der er tilstrækkelige varer tilgængelige for de enkelte enheder.

19 Udkast til kontrakt Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Tilbudsgiver forstår, at kontrakten har status som "skal-krav", og at tilbudsgiver således kan angive forhold i kontrakten, som tilbudsgiver ønsker at tage op til forhandling med Regionen. Hvor skal tilbudsgiver i givet fald angive sådanne forhold? De steder I har +/- 2% er en meget lille tolerance for dyner, I burde lave +/-5 % Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Mange steder er fejl i forbld til at der står 65 / 45 i procentfordeling af bomuld og polyester. Der burde stå 65/35 ( det giver jo 100%) Kontraktbilag 3 Tilbudsliste Delaftale 1 pos , note 6 og samme bilag, delaftale 2 pos note 5: Her angives det, at tilbudsgiver skal angive en samlet pris for vask per uniformsdel, uden at specificere prisen på underkategorierne. De nævnte uniformsdele har ikke samme omkostningsvægt i vaskeprocessen. Derfor vil en kalkulation på en ens vaskepris for alle uniformsdele, skulle tage hensyn til en risiko for en overvægt af de mere omkostningstunge artikler. Dette vil ikke være til Ordregivers fordel, men ved at oplyse fordelingsmixet imellem uniformsdelene vil vi bedre kunne beregne en lavere pris. Kan Ordregiver oplyse dette? Tilbudsgiver kan vedlægge et dokument med angivelse af forslag til kontraktændringer. Tilbudslisten er tilrettet, så der nu er tolerance for kombidynerne på +/- 5%. Det gælder kombidyner til voksne, junior og baby. Fejlen er rettet i tilbudslisten. En ny version af tilbudslisten er oploadet. Region Midtjylland kan ikke på nuværende tidspunkt angive fordelingsmixet mellem uniformsdelene. De nye uniformer er i øjeblikket ved at blive udrullet på hospitalerne i Hospitalsenhed Midt, og det endelige forbrugsmønster kendes derfor ikke. I uniformssortimentet vil der være flest bukser og t- shirts. Brugen af enten lange bukser eller 3/4-bukser vil være årstidsbestemt. Der vil være færrest lægekitler, busseronner og herrejakker. Til forhandlingsrunderne vil Region Midtjylland have mulighed for at oplyse erfaringstal fra Hospitalsenhed Midt i forhold til brug af de enkelte uniformsdele. Disse oplysninger kan tilbudsgiverne indarbejde i deres endelige tilbud.

Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD?

Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD? Kontraktbilag 1 - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnummer: 1-23-4-72-16 Udbud af vaskeriydelser Nr. Dato for Spørgsmål Dokument som spørgsmålet vedrører Spørgsmål Svar Dato for offentliggørelse

Læs mere

Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD?

Hvis et datterselskab udfører opgaven og det er moderselskaber der afgiver tilbud, skal begge så udarbejde ESPD? Kontraktbilag 1 - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnummer: 1-23-4-72-16 Udbud af vaskeriydelser Nr. Dato for Spørgsmål Dokument som spørgsmålet vedrører Spørgsmål Svar Dato for offentliggørelse

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland. Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland. Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde Udbud af vaskeriydelse til Region Midtjylland Sundhedsplanlægning og Indkøb & Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Sundhedsplanlægning

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222

Spørgsmål & Svar. Udbud af Engangsservice og plast 11/17222 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar 11/17222 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Dokumentet

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation

Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Udbudspræsentation Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark 11-10-2013 Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.:

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1 af 6 SPØRGSMÅL & SVAR Venligst bemærk, at nummeret yderst til venstre på de senest opdaterede spørgsmål er fremhævet med rødt I kontraktbilag 5 står der følgende: " Region Det er korrekt. Kontraktbilag

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af brystimplantater. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk

Velkommen. Informationsmøde for udbud af brystimplantater. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk Velkommen Informationsmøde for udbud af brystimplantater www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse, Region Midtjylland Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe

Læs mere

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Torsdag d. 3. juli 2014 Informationsmøde: Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Sagsnr. 13/39222 Agenda Velkomst og praktiske detaljer

Læs mere

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway.

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Udbudsbetingelser Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Opgaven udbydes formelt af: Søfartsstyrelsen Fjordvænget

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD

Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD 1 Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD EPJ SYD Dagsorden: 1. Velkommen 2. Præsentationsrunde 3. Rammer for udbuddet 4. Tidsplan 5. Overblik særlige forhold vedr. udbudsmaterialet 6. Spørgsmål-svar-processen

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af kanylebokse Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af kanylebokse 13.03.2014 www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Karin Leth Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect.

Venligst se tilbudslisten under kolonne vareprøver minimum med angivelse af antal stk/poser/pakker/ruller ect. Sagsnr. 1-234-101-30-12 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Personlige Hygiejneartikler og geler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-16 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland

Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland 26-05-2015 Informationsmøde: Udbud af sprøjter og kanyler til Region Syddanmark og Region Sjælland Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Sutur, hudstapler og suturstrips. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Sutur, hudstapler og suturstrips. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Sutur, hudstapler og suturstrips www.regionmidtjylland.dk Udbudsmaterialets opbygning UDBUDSMATERIALE Afsnit 1 er den formelle ramme for udbuddet Afsnit 2 tjekliste for

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde for udbud af måtteservice www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Referat af informationsmøde for leverandører ifm. udbud af arbejdsbeklædning. 12. marts 2018, kl. 13:00 hos Fødevarestyrelsen, Glostrup.

Referat af informationsmøde for leverandører ifm. udbud af arbejdsbeklædning. 12. marts 2018, kl. 13:00 hos Fødevarestyrelsen, Glostrup. Referat af informationsmøde for leverandører ifm. udbud af arbejdsbeklædning. 12. marts 2018, kl. 13:00 hos Fødevarestyrelsen, Glostrup. Deltagere: - Repræsentanter for Ordregiver: o Kadir Atsiz (Fødevarestyrelsen)

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer

Vedr. pkt. 1.7 og 1.8 Hvilken dato er den rigtige mht. informationsmødets afholdelse? Der står to forskellige datoer Sagsnr. 1-23-4-72-14-12/ EU udbud 2013/S 178-306796 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af fleksible video- og fiberendoskoper med trolleyudstyr Spørgsmål og svar til UDBUDSBETINGELSERNE Nr.

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier. Indkøb & Medicoteknik

Velkommen. Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier. Indkøb & Medicoteknik Velkommen Udbudspræsentation af Klinisk ernæring: Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbudets gennemførelse

Læs mere

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver.

Sætning ændres til: Vurderes på baggrund af besvarelserne i kontraktbilag 1 og de indsendte vareprøver. Sagsnr. 1-3-4-101-10-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Op-beklædning 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vedr. teknisk kapacitet:

Læs mere

Spørgsmål skal sendes pr. til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011.

Spørgsmål skal sendes pr.  til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011. Spørgsmål & svar Vikarbureauydelser (sags nr. 2011102110) Spørgsmål & svar udgives i anonymiseret form, på baggrund af spørgsmål fra tilbudsgiverne. Spørgsmål og svar skal i forhold til udbudsmaterialet

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

28. maj Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense. Universitetshospital, Svendborg Sygehus og. Sygehusenheden Ringe. Sagsnr.

28. maj Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense. Universitetshospital, Svendborg Sygehus og. Sygehusenheden Ringe. Sagsnr. 28. maj 2013 Informationsmøde: Udbud af p-pladser på OUH, Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus og Sygehusenheden Ringe Sagsnr. 13/5010 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af logistikydelse. Den 10. januar Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af logistikydelse. Den 10. januar Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af logistikydelse. Den 10. januar 2013. Indkøb & Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Referat af mødet vil blive offentliggjort

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Rengøringsmidler og artikler. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk

Velkommen. Udbudspræsentation af Rengøringsmidler og artikler. Indkøb & Medicoteknik. www.regionmidtjylland.dk Velkommen Udbudspræsentation af Rengøringsmidler og artikler www.regionmidtjylland.dk Dagens program Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

EVALUERINGSNOTAT. Offentligt udbud. EU-udbud nr. 2017/S Indkøb af. 3-vejshaner samt infusions- og blandesæt Delaftale 6, PVK.

EVALUERINGSNOTAT. Offentligt udbud. EU-udbud nr. 2017/S Indkøb af. 3-vejshaner samt infusions- og blandesæt Delaftale 6, PVK. EVALUERINGSNOTAT Offentligt udbud EU-udbud nr. 2017/S 025-043721 Indkøb af 3-vejshaner samt infusions- og blandesæt Delaftale 6, PVK til Region Hovedstaden, option Sagsnummer: 1-23-4-101-2-16 Dato: 19.

Læs mere

Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Gennemgang af opmærksomhedspunkter Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Sprøjter/kanyler, infusion/transfusion samt epidural/spinalsæt Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2016/S Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) Spørgsmål og svar 1 af

Spørgsmål og svar EU-udbud 2016/S Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) Spørgsmål og svar 1 af og svar EU-udbud 2016/S 214-389527 Automatiseret laboratorieløsning (Midtlab) 1 Prækvalifikationsbetingelser (Bilag 1 til udbudsbetingelserne) Det bedes bekræftet at deadline for at stille spørgsmål til

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Udbudsbetingelser 24. oktober Udbud af udskiftning af komfurer i afd Klostervangen

Udbudsbetingelser 24. oktober Udbud af udskiftning af komfurer i afd Klostervangen Udbudsbetingelser 24. oktober 2017 Udbud af udskiftning af komfurer i afd. 25 - Klostervangen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelle forhold... 3 3. Udbudsmateriale... 4 4. Den udbudte aftale...

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation?

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Af Julia Vorgod og Maj-Britt Böwadt, Legal Consulting, Rambøll Management Consulting Før ordregivers tildelingsbeslutning skal ordregiver, jf.

Læs mere

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland

Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål / svar vedr. EU-udbud 2012/S 74-122207 pr. 16. maj 2012: Utensilier til hæmodialysebehandling til Region Midtjylland Spørgsmål 1 Svar 1 Udbudsbilag 4, delaftale 1, Low flux: Ønskes en eller to

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Elektroder til måling af EKG, elektroder til de neurofysiologiske afdelinger samt neutralelektroder

Velkommen. Udbudspræsentation af Elektroder til måling af EKG, elektroder til de neurofysiologiske afdelinger samt neutralelektroder Velkommen Udbudspræsentation af Elektroder til måling af EKG, elektroder til de neurofysiologiske afdelinger samt neutralelektroder www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbudets gennemførelse

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

Da der ikke er tale om en standard vare er der behov for udvikling og test af f.eks. stabiliteten (som beskrevet ovenfor bliver vognene

Da der ikke er tale om en standard vare er der behov for udvikling og test af f.eks. stabiliteten (som beskrevet ovenfor bliver vognene Sagsnr. 1-23-4-101-34-15 Spørgsmål og svar Udbud af høje skabe på hjul til nicher på AUH 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Et spørgsmål fra vores

Læs mere

HØRING. Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX

HØRING. Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX Høring- Offentligt udbud HØRING Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX Udbud af rammeaftale Vedrørende anskaffelse af fleksible video- og fiber endoskoper med tilhørende Vejledning til høring Region Midtjylland

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland Sagsnr. 1-23-4-101-2013 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af sårplejeprodukter til Region Midtjylland 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-11 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1

Læs mere

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk Udbudsbetingelser for annoncering af Oversættelse fra dansk til tysk 28. april 2017 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet... 3

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. Udbud med forhandling. Indkøb af. Vaskeriydelse. til. Region Midtjylland

UDBUDSBETINGELSER. Udbud med forhandling. Indkøb af. Vaskeriydelse. til. Region Midtjylland UDBUDSBETINGELSER Udbud med forhandling Indkøb af Vaskeriydelse til Region Midtjylland Side 1 af 27 Indholdsfortegnelse 1 Udbuddet og udbuddets omfang... 3 2 Ordregivers kontaktoplysninger... 4 3 Udbudsmateriale...

Læs mere

Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet

Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet December 2017 Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet Nærværende notat er et internt KOMBIT-dokument udarbejdet til brug i KOMBITs organisation og projekter. Der er således tale om

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder. Sagsnr.

Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder. Sagsnr. 14.05.2014 Informationsmøde: Udbud af Pacemakere, ICD er, Pacemakerelektroder, Højvoltselektroder, Loop recorder og LV elektroder Sagsnr. 14/1042 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vi det være tilladeligt at udarbejde

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet Udbudsbetingelser Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem Aalborg Universitet Indholdsfortegnelse 1. Ordregiver og kontaktperson... 3 2. Udbudsmateriale... 3 3. Opgavens omfang... 3 4. Kontraktvilkår...

Læs mere

Udbud - Indkøb af klistermærker til nye affaldsordninger. Udbudsbetingelser - Klistermærker

Udbud - Indkøb af klistermærker til nye affaldsordninger. Udbudsbetingelser - Klistermærker Udbud - Indkøb af klistermærker til nye affaldsordninger Udbudsbetingelser - Klistermærker Dato: 20. juni 2019 Dokument id: 96608 Version: 1.0 Udarbejdet af: Katharina Maria Pedersen Kontrol: Dorthe Lind

Læs mere

Bilag 1 Generelle vilkår for annonceringen

Bilag 1 Generelle vilkår for annonceringen Bilag 1 Generelle vilkår for annonceringen [1] Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 1.1. Generelt...3 1.2. Annonceringens bestanddele...3 1.3. Ordregiver...4 1.4. Kontaktperson...4 2. Kravspecifikation...5

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr af 7. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr af 7. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE 1 af 7 SPØRGSMÅL & SVAR RM s tjekliste for tilbudsgiver omfatter hverken Udkast til Kontrakt eller Udkast til kontrakt & kontraktbilag 5, 6 og 7. For god ordens 1 Kontraktbilag 5, 6 skyld bedes RM bekræfte,

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 13.05.2013 1 Spørgsmål & Svar Udbud af sårbehandlingsprodukter 2013/S 075-125509 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave.

Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave. Udbudsbrev dato Sagsnavn - udbud med forhandling Dette brev indeholder betingelser og vejledning om afgivelse af tilbud på ovennævnte opgave. 1. Generelt Udbuddet gennemføres som et udbud med forhandling

Læs mere

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF RAMMEAFTALER VEDRØRENDE KONSULENTBISTAND TIL DANMARKS MILJØPORTAL

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF RAMMEAFTALER VEDRØRENDE KONSULENTBISTAND TIL DANMARKS MILJØPORTAL SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF RAMMEAFTALER VEDRØRENDE KONSULENTBISTAND TIL DANMARKS MILJØPORTAL EU-UDBUD NR. 2014/S 115-203019 Offentliggjort i EU-tidende den: 18. juni 2014 (version 3. juli 2014) Page 1 of 7

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler

Sagsnr Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler Sagsnr. 1-23-4-101-18-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Rengøringsmidler og artikler 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

Velkommen.

Velkommen. Velkommen Udbudspræsentation af Pacemaker, ICD er og højvoltselektroder, Loop recorder, elektroder til pacemaker samt LV elektroder. www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse

Læs mere

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018 Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Indholdsfortegnelse 1 Udbudsform... 3 2 Prækvalifikation... 3 2.1 Ansøgningens indhold... 3 2.2 Spørgsmål... 4 2.3 Udvælgelse...

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009

Kommentar fra udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S pr. 15. oktober 2009 Kommentar fra udbudspræsentationen den 21.9.2009, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S175-252308 pr. 15. oktober 2009 Hjerteklapper og -ringe til Region Midt- og Nordjylland Oplysninger fra

Læs mere

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Besvarelse af spørgsmål til udbudsbekendtgørelse 2013/S 220-383535 Energistyrelsen har modtaget en række spørgsmål til udbud af markedsføringsindsats

Læs mere

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind.

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind. Sagsnr. 1-23-4-101-14-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 6 Udbud af Pacemakere, ICD er, Loop recorder og elektroder 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-10 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr. 1-23-4-101-22-13. 1 af 5. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE

SPØRGSMÅL & SVAR. Skulderimplantater Sagsnr. 1-23-4-101-22-13. 1 af 5. Kontraktbilag 6 - Spørgsmål Svar DATO FOR MODTAGELSE DATO FOR BESVARELSE 1 af 5 SPØRGSMÅL & SVAR RM s tjekliste for tilbudsgiver omfatter hverken Udkast til Kontrakt eller Udkast til kontrakt & kontraktbilag 5, 6 og 7. For god ordens 1 Kontraktbilag 5, 6 og 7 skyld bedes RM

Læs mere

Indkøb af vippecontainere. Udbudsbetingelser

Indkøb af vippecontainere. Udbudsbetingelser Indkøb af vippecontainere Udbudsbetingelser Dato: 15-07-2016 Udarbejdet af: OFD Version: 0.1 Kontrol: LTH Godkendt af: - side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler?

Betyder det, at der ikke er specifikke krav til indhold, når I skriver eksempler? Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbetingelserne pkt. 3.1,

Læs mere

2-kammer beholdere til sorteret husholdningsaffald. Udbudsbetingelser

2-kammer beholdere til sorteret husholdningsaffald. Udbudsbetingelser 2-kammer beholdere til sorteret husholdningsaffald Udbudsbetingelser Dato: 11-03-2016 Udarbejdet af: OFD/PJH/LTH Version: 1 Kontrol: PJH Godkendt af: PJH side 2 af 8 Odense Renovation A/S Snapindvej 21

Læs mere

Udbudsbilag B. Forhandlingsprocedure. Sagsnummer:

Udbudsbilag B. Forhandlingsprocedure. Sagsnummer: Udbudsbilag B Forhandlingsprocedure Sagsnummer: 1-23-4-72-1-16 Indhold 1 Indledning... 1 2 Strukturen i forhandlingsforløbet... 1 2.1 Indledende gennemgang af tilbuddene... 2 2.2 Forhandlingsmøde... 2

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Sagsnr.: 2014-32-134-00019 Dato:22-01-2015 Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Dato for spørgsmål Spørgsmål i anonymiseret

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af flytteservice www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Nyhedsbrev Udbud

Nyhedsbrev Udbud Nyhedsbrev Udbud 30.11.2015 UDBUDSKALENDER: NU ÅBNES DEN FØRSTE LÅGE 30.11.2015 I anledningen af vedtagelsen af udbudsloven udsender vi en udbudskalender med fire låger. Denne gang stiller vi skarpt på

Læs mere

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013 Sterregaard ApS for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets 3. oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle vilkår for udbuddet... 3 1.1. Indledning... 3 1.2. Baggrund for udbudet... 3 1.3.

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Tilbudsindhentning på Vareudbringning til visiterede borgere i eget hjem 1. Indledning Vesthimmerlands Kommune indhenter tilbud på vareudbringning til visiterede borgere i eget

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Offentliggørelses tidspunkt Afleveringstidpunktet Spørgsmål

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet.

Nyt udbudsbilag 3 er uploadet. Sagsnr.1-23-4-101-25-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af operationsservietter, tamponer, swabs/kompresser og gazepinde 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar

Læs mere

Der vil blive indgået rammeaftale med én leverandør, hvor den ordinære kontraktperiode vil løbe i 2 år.

Der vil blive indgået rammeaftale med én leverandør, hvor den ordinære kontraktperiode vil løbe i 2 år. Sagsnr. 1-23-4-78-10-10/ EU udbud 2012/S 210-345661 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 5 Udbud af Klinisk ernæring, Sondeernæring, drikkeklare ernæringspræparater samt tilhørende utensilier 1 Der står

Læs mere

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786

3. September 2010. Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel. Sagsnr. 10/2786 3. September 2010 Informationsmøde: Udbud af Lægevagtskørsel Sagsnr. 10/2786 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Kravspecifikation Tilbudspriser

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER TIL KANTINEN I SELVSTYRETS CENTRALADMINISTRATION

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER TIL KANTINEN I SELVSTYRETS CENTRALADMINISTRATION Aningaasaqarnermut Naalakkersuisoqarfik Finansdepartementet Aningaasaqarnermut Sulisoqarnermullu Aqutsisoqarfik Økonomi- og Personalestyrelsen PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER FOR UDBUD AF INDKØB AF VARER

Læs mere

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune Offentligt udbud Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner i Rudersdal Kommune 1. Generelle udbudsbetingelser 15.12.2017 1 Indholdsfortegnelse Forside Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

6. januar Informationsmøde: Udbud af osteosyntese materialer til Region Syddanmark. Sagsnr. 10/16511

6. januar Informationsmøde: Udbud af osteosyntese materialer til Region Syddanmark. Sagsnr. 10/16511 6. januar 2011 Informationsmøde: Udbud af osteosyntese materialer til Region Syddanmark Sagsnr. 10/16511 Agenda Velkomst og praktiske detaljer Gennemgang af: Udbudsbetingelser Disposition for tilbud Den

Læs mere

Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Gennemgang af opmærksomhedspunkter Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Osteosyntese Til Region Midtjylland Indkøb og Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Rettelse af afleveringstidpunktet

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 VS. 2 Nielsen & Thomsen Advokatpartnerselskab Østbanegade 55 2100 København

Læs mere