Historisk. for. ergoterapeutuddannelsen. Ergoterapeut- og Fysioterapeutskolen. Næstved. Godkendt Interimstyret 4. oktober 1991.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Historisk. for. ergoterapeutuddannelsen. Ergoterapeut- og Fysioterapeutskolen. Næstved. Godkendt Interimstyret 4. oktober 1991."

Transkript

1 for ergoterapeutuddannelsen på Ergoterapeut- og Fysioterapeutskolen Næstved. Godkendt Interimstyret 4. oktober 1991.

2 1 Forord. Studieordningen er fastsat i henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 44 af 27. januar Studieordningen er gældende for ergoterapeutuddannelsen på Ergoterapeut- og Fysioterapeutskolen i Næstved. I forbindelse med udarbejdelsen af studieordningen har skolen fundet det hensigtsmæssigt at tage udgangspunkt i bekendtgørelsens inddeling og undertekster. Tekst citeret fra bekendtgørelsen er typografisk fremhævet. Kap. 4 - Andre bestemmelser er en undtagelse. Kap. 4 i studieordningen omhandler hovedsageligt de studerendes klagemuligheder. Udfra den godkendte studieordning udarbejdes undervisningsplaner indeholdende sekvensering af undervisningen. Undervisningen tilrettelægges som en kombination af forelæsninger, øvelser, kurser, problemorienteret tværfagligt projektarbejde, selvstudier og praktik. Undervisningsplaner forelægges til skolerådets godkendelse. Interimstyret 4. oktober 1991.

3 2 Studieordningen indeholder følgende afsnit: Kapitel 1 - Uddannelsens formål og struktur Kapitel 2 - Uddannelsens indhold Kapitel 3 - Bedømmelse Kapitel 4 - Andre bestemmelser Kapitel 5 - Ikrafttræden. Kapitel 1. Uddannelsens formål og struktur. 1. Uddannelsens formål er at bibringe de studerende forudsætninger for efter afsluttet eksamen at kunne fungere inden for det ergoterapeutiske fagområde med forebyggelse, behandling, udvikling og formidling på tilfredsstillende måde. Stk. 2. Uddannelsen danner grundlag for, at den studerende efter uddannelsen alene og i samarbejde med andre kan løse sundheds- og sygdomsmæssige problemer. Uddannelsen skal sætte den studerende i stand til ved anvendelse af ergoterapeutisk teori og - metode, hvori er integreret teori og metode fra andre fagområder. at varetage sundhedsfremmende, sygdomsforebyggende, og behandlende opgaver, herunder undersøgelse og behandling af færdigheder i.f.m. almindelig daglig levevis (ADL), funktionstræning, aktivering og ergonomisk arbejde at varetage formidling i.f.m. sundhedsfremmende, sygdomsforebyggende og behandlende ergoterapeutiske arbejdsopgaver at varetage undervisning af klienter/patienter og af forskellige personalegrupper inden og uden for behandlingsinstitutioner, herunder ansatte i virksomheder (arbejdsmiljø) at varetage planlægning og administration, herunder ledelse og ansvar i.f.m. arbejdsopgaver, der henhører under andre personalegrupper at varetage planlægningsopgaver i.f.m. ændringer af bolig- og arbejdsmiljø, herunder institutionsmiljø at varetage udviklingsarbejde. Ergoterapeuters funktions- og arbejdsområder er til stadighed under indflydelse af den samfundsmæssige og videnskabelige udvikling, derfor må de studerende gennem grunduddannelsen opnå forudsætninger for at kunne forny og omstille deres faglige virke i takt med samfundsudviklingen. 2. Uddannelsen til ergoterapeut er normeret til 3 år, som inddeles i perioder af forskellig varighed (temaer). Uddannelsen består af teoretisk undervisning og praktik. Hvert af de 3 år indeholder 38 undervisningsuger, ialt 114 uger. Heraf udgør praktik uger. Stk. 2. Det enkelte tema tilrettelægges således, at de ergoterapeutiske funktions og arbejdsområder er styrende for undervisningen, og således at højst mulig integration af uddannelsens forskellige fagområder og fag opnås. Undervisningen i det enkelte tema er en forudsætning for undervisningen i de følgende temaer, hvilket medfører et stadigt voksende videns- og færdighedniveau. Deltagelse i undervisningen er obligatorisk og temaerne skal gennemføres i den anførte rækkefølge.

4 3 Kapitel 2. Uddannelsens indhold. 3. Ergoterapeutuddannelsen består af følgende fagområder, som hver for sig skal udgøre ca. følgende procentuelle dele af den normerede uddannelsestid. 1. Ergoterapeutiske fag... 70% (ergoterapiteori og -metode, ergoterapiøvelser, aktivitets- og værkstedsfag) 2. Naturvidenskabelige fag... 10% 3. Sundhedsvidenskabelige fag (social- og arbejdsmedicin, somatisk og psykiatrisk sygdomslære)... 10% 4. Pædagogiske og psykologiske fag... 5% 5. Samfundsvidenskabelige fag (arbejdsmarkedsforholdog lovgivning, sociallovgivning og sundhedspolitik % Stk. 2. Indholdet af ergoterapeutuddannelsen skal tilpasses de til enhver tid eksisterende arbejdsopgaver i ergoterapeutisk arbejde. 4. Af den samlede uddannelsestid udgør obligatorisk praktik ca. 20%. Den teoretiske undervisning og praktikken tilrettelægges som et integreret forløb. Stk. 2. Praktik placeres på anerkendte praktiksteder inden for de for ergoterapeutisk arbejde vigtigste ansættelsesområder. Praktikperioderne er af varierende længde. Fordeling af praktik på temaer vil fremgå af undervisningsplanen. Stk. 3. Formålet med praktik er, at de studerende undervises i anvendelsen af ergoterapeutiske metoder. De studerende skal endvidere samarbejde med forskellige faggrupper og introduceres til relevante administrative forhold. Stk. 4. Uddannelsesinstitutionerne forestår fordelingen af praktikpladser mellem de studerende. Stk. 5. Undervisning/vejledning i praktikperioderne forestås af instruktionsergoterapeuter og koordineres med skolens øvrige undervisning. 5. Som anført i 2, stk. 1 inddeles ergoterapeutuddannelsen i temaer af forskellig varighed. Tema I - Generel ergoterapiteori og -metode, herunder grundlaget for ergoterapi. Tema II - Speciel ergoterapiteori og -metode, herunder sundhedsfremme, forebyggelse og behandling. Tema III - Udvikling og formidling af ergoterapiteori og -metode. I uddannelsens første tema lægges hovedvægten på den generelle ergoterapiteori og -metode d.v.s. på teori og metode, som er gældende for al ergoterapeutisk arbejde uanset arbejdsområde. Uddannelsens andet tema omfatter undervisning indenfor sundhedfremme, forebyggelse og behandling. Styrende for undervisningen er den specielle ergoterapiteori og -metode som anvendes inden for fagets væsentligste fagområder, af børneergoterapeuter ergoterapeuter på somatiske behandlingsinstitutioner ergoterapeuter på psykiatriske behandlingsinstitutioner distriktsergoterapeuter ansat i primær- og amtskommuner bedriftsergoterapeuter i bedriftssundhedstjenesten, eller arbejdstilsynet.

5 4 I uddannelsens tredie tema lægges hovedvægten på udvikling af fagets teori og -metode samt formidling af faget. Temaet omfatter undervisning i videnskabelige arbejdsmetoder. Tema 1 - CA. 38 UGER. GENEREL ERGOTERAPITEORI OG -METODE - grundlaget for ergoterapi. Målet for undervisningen er, at den studerende ved temaets afslutning: er orienteret om ergoterapeuters funktions og arbejdsområder og om uddannelsens faglige og pædagogiske opbygning, herunder de muligheder og krav, der ligger i studiet har kendskab til de vigtigste sammenhænge mellem leve- og arbejdsvilkår og sundhed/sygdom kan vurdere de fundamentale træk i forbindelse med menneskets fysiske, psykiske og sociale udvikling og kan redegøre for metoder til analyse af individers livssituation kan vurdere et individs eller grupper af individers livssituationer/er kan vurdere en arbejdsproces og vurdere de fysiske, psykiske og sociale krav arbejdsprocessen stiller. Tema 2 - ca. 58 uger. SPECIEL ERGOTERAPITEORI OG -METODE - forebyggende behandling. Målet for undervisningen er, at den studerende ved temaets afslutning: kan redegøre for forebyggende sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende og behandlende foranstaltninger, som ergoterapeuter selvstændigt eller i samarbejde med andre kan iværksætte inden for det primær amtskommunale område kan redegøre for foranstaltninger, som ergoterapeuter selvstændigt eller i samarbejde med andre kan iværksætte i forbindelse med ændring af bolig- og institutionsmiljø kan redegøre for sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende foranstaltninger som ergoterapeuter selvstændigt eller i samarbejde med andre kan iværksætte inden for arbejdsmiljøområdet. kan redegøre for ergoterapeutiske behandlingsmetoder som benyttes i.f.m. børn, unge, voksne og ældre inden for psykiatrisk ergoterapi kan redegøre for ergoterapeutiske behandlingsmetoder, som benyttes i.f.m. børn, unge, voksne og ældre inden for somatisk ergoterapi. Tema 3 - ca. 18 uger. UDVIKLING OG FORMIDLING AF ERGOTERAPITEORI OG -METODE - udvikling af faget. Målet for undervisningen er, at den studerende ved temaets afslutning: har kendskab til videnskabelige arbejdsmetoder har kendskab til formidlingsmetoder har gennemført et udviklingsarbejde inden for et af de ergoterapeutiske arbejdsområder hvor principper for videnskabeligt arbejde er fulgt og hvor resultaterne er formidlet til den kreds af brugere, som resultaterne vedrører.

6 5 Stk. 2. Som anført i 3, stk. 1 består ergoterapeutuddannelsen af nogle bestemte fagområder. Undervisningsmålene er følgende: Ergoterapeutiske fag timer. Ergoterapiteori og -metode, ca timer. Den studerende skal ved undervisningens afslutning kunne: redegøre for grundlaget for ergoterapi redegøre for det teoretiske grundlag for ergoterapeutiske metoder, som anvendes ved a. undersøgelse og behandling i.f.m. almindelige daglige færdigheder (ADL) b. undersøgelse og behandling af specielle funktioner c. aktivering d. udøvelse af ergonomisk arbejde, herunder undersøgelse af arbejdsmiljø, redegøre for hvilke undervisningsmetoder, der anvendes i forbindelse med a. undervisning af klienter/patienter og pårørende b. undervisning og orientering af andre faggrupper om ergoterapi redegøre for, hvorledes ergoterapeuten planlægger og leder samarbejdet med andre personalegrupper om arbejdsopgaver, hvor disse grupper medvirker under ergoterapeutens ansvar redegøre for, hvorledes ergoterapeuten deltager i planlægning af bolig og arbejdsmiljø, herunder institutionsmiljø redegøre for principper for videnskabeligt arbejde. Ergoterapiøvelser, 200 timer. tilrettelægge og udføre arbejdsopgaver, der er repræsentative for ergoterapeutens erhvervsfunktioner. Øvelserne kombinerer viden fra ergoterapiteori og -metode, teori fra uddannelsens øvrige fag og viden om færdigheder i forskellige former for arbejde og aktivitet. Aktivitets- og værkstedsfag, ca. 520 timer. Den studerende skal ved undervisningens afslutning kunne: vejlede, undervise og instruere en patient/klient eller gruppe af patienter/klienter i forskelligt arbejde og i forskellige aktiviteter. Aktiviteterne skal være repræsentative for klientens/patientens almindelige daglige levevis(adl), og for de aktiviteter, der rummer flest ergoterapeutiske muligheder på det forebyggende og behandlende område tilegne sig viden og færdigheder i et arbejde og i en aktivitet, der kan blive aktuel i forbindelse med ergoterapeutisk arbejde udvikle, fremstille, tilpasse og vedligeholde individuelle hjælpemidler. Praktik, timer (22-24 uger).

7 6 Den studerende skal ved praktikkens afslutning: kunne planlægge og medvirke ved ergoterapeutisk arbejde i.f.m. sundhedsfremme, behandling og udviklingsarbejde. Naturvidenskabelige fag 380 timer, incl. øvelser, projektvejledning og evaluering. Anatomi, ca. 190 timer. kunne redegøre for bevægeapparatets udvikling og funktion kunne redegøre for centralnervesystemets udvikling, opbygning og funktion. ved undersøgelse at kunne vurdere, om bevægeapparatets komponenters udformning og funktion er normal eller til hvilken grad, afvigelser fra det normale foreligger at forstå den anatomiske baggrund for foranstaltninger af såvel forebyggende som behandlende art. Fysiologi, ca. 190 timer. kunne redegøre for organismens normalfysiologiske funktion kunne redegøre for og vurdere hvilke ændringer fysisk aktivitet/inaktivitet fremkalder kunne redegøre for centralnervesystemets udvikling, opbygning og funktion. i forbindelse med ergoterapeutisk arbejde på somatiske og psykiatriske afdelinger at vurdere behovet for undersøgelse og behandling og angive retningslinier for arten og tilrettelæggelsen af denne behandling at vurdere fysiologiske belastningsfaktorer i forbindelse med en arbejdsproces med henblik på iværksættelse af foranstaltninger, der sikrer en hensigtsmæssig brug af bevægeapparatet. Pædagogiske/psykologiske fag, ca. 190 timer, incl. øvelser, projektvejledning og evaluering. Pædagogik, ca. 30 timer. Den studerende skal ved undervisnings afslutning have kendskab til forskellige pædagogiske arbejdsmetoder, samt de didaktiske overvejelser, der danner baggrund for disse metoder. stand til at undervise grupper eller enkeltpersoner samt evaluere undervisningens form med henblik på vurdering af den valgte metode. Psykologi, ca. 160 timer.

8 7 have kendskab til forskellige psykologiske retninger og deres videnskabsteoretiske baggrund kunne gøre rede for individets udvikling, herunder krisers indvirkning kunne gøre rede for, hvordan forskellige gruppestrukturer, gruppeprocesser og kommunikationsformer indvirker på beslutningsprocesser og samarbejde kunne gøre rede for, hvordan forskellige organisationers struktur og funktion har psykologisk indvirkning på arbejdsmiljøet og de enkelte arbejdsprocesser kunne gøre rede for forskellige psykologiske behandlingsmetoder. at observere det enkelte individs sociale, psykiske og fysiske adfærd i en given situation med henblik på at vurdere klientens/patientens livssituation at observere og vurdere gruppeprocesser og kommunikationsformer med henblik på at indgå i og ændre en samarbejds- og arbejdssituation at anvende psykologiske behandlingsmetoder i forbindelse med ergoterapeutisk arbejde Samfundsvidenskabelige fag, 110 timer incl. øvelser, projektvejledning og evaluering. Arbejdsmarkedsforhold- og lovgivning, ca. 40 timer. Den studerende skal ved undervisningens afslutning have kendskab til arbejdsmarkedets hovedorganisationer og overenskomster og aftaler kendskab til det arbejdsretslige system kendskab til lovgivning, som har relevans for ergonomisk arbejde. at undersøge og vurdere et arbejdsmiljø med henblik på iværksættelse af arbejdsmiljøforbedringer at vurdere lovgivningsmæssige og økonomiske muligheder for iværksættelse af arbejdsmiljøforbedringer. Sociallovgivning, ca. 50 timer. have kendskab til den aktuelle socialpolitiks historie forudsætninger kendskab til socialvæsenets opbygning kendskab til lovgivning, der er relevant for ergoterapeutisk arbejde. Ovenstående viden skal kunne anvendes således, at den studerende ved uddannelsens afslutning er at vurdere en given patient/klients sociale situation

9 8 at vurdere lovgivningsmæssige og økonomiske muligheder for iværksættelse af ergoterapeutiske foranstaltninger. Sundhedspolitik, ca. 20 timer. have kendskab til den aktuelle sundhedspolitiks historiske forudsætninger have kendskab til sundhedsvæsenets opbygning. at vurdere lovgivningsmæssige og økonomiske muligheder for iværksættelse at ergoterapeutiske foranstaltninger. Sundhedsvidenskabelige fag, ca. 460 timer incl. øvelser, projektvejledning og evaluering. Social- og arbejdsmedicin, ca. 80 timer. have kendskab til problemer, som typisk medfører behov for bistand fra sundheds- og socialvæsenet have kendskab til det sociale miljø s og arbejdsmiljøets betydning for opståelse og udvikling af sygdomme have kendskab til de sociale og arbejdsmæssige konsekvenser af sygdom have kendskab til samfundets indsats til bekæmpelse af sygdomme. Ovenstående viden skal kunne anvendes således, at den studerende ved undervisningens afslutning er i at se sammenhænge mellem sygdom og sociale og arbejdsmæssige forhold for enkeltindivider eller gruppe at vurdere effekten af sundhedsfremmende foranstaltninger i samfundet at deltage i beslutninger vedrørende opbygning/udvikling af sundhedsfremmende foranstaltninger i samfundet. Sygdomslære, somatisk ca. 260 timer. kunne redegøre for almene patologiske begreber kunne redegøre for de hyppigst forekommende somatiske sygdomme, samt de til sygdommene relevante undersøgelser og behandlingsindikationer og kontraindikationer kunne redegøre for sammenhængen mellem sociale og arbejdsmæssige forhold og somatiske sygdomme.

10 9 at udføre en relevant undersøgelse af bevægeapparatets komponenter, de specielle sanser og psyko-fysiske funktioner at vurdere en given patients nedsatte fysiske, sansemæssige og/eller psykofysiske funktionsniveau i forhold til patientens livssituation at vurdere en given patients behov for ergoterapi at bidrage med informationer til brug for diagnostiseringen af patienter med somatiske sygdomme. Sygdomslære, psykiatrisk, ca. 120 timer. kunne gøre rede for almene psykiatriske begreber kunne gøre rede for specielle psykiatriske diagnostiske hovedgrupper med henblik på afgræsning, årsagsforhold og udbredelse i samfundet kunne gøre rede for og vurdere aktuelle psykiatriske behandlingsformer og deres indikationer og kontraindikationer kunne gøre rede for sammenhængen mellem sociale arbejdsmæssige forhold og psykiatriske sygdomme. at udføre relevant undersøgelse specielt med henblik på en afdækning af patientens psykiske, sociale og fysiske problemer og ressourcer at analysere og vurdere en psykiatrisk patients livssituation at vurdere en psykiatrisk patients behov for ergoterapi at bidrage med informationer til brug for diagnostiseringen af patienter med psykiatriske sygdomme. KAPITEL 3: BEDØMMELSE. 6. De kvalifikationer, der er erhvervet ved uddannelsen, dokumenteres ved mundtlige og skriftlige prøver. 7. Prøverne er interne eller eksterne. Interne prøver bedømmes af eksaminator(er) eller af eksaminator(er) og censor(er), der er udpeget af skolen. Eksterne prøver bedømmes af eksaminator(er og en eller flere censor(er), der ikke må være tilknyttet skolen. Censorerne beskikkes af Undervisningsministeriet, Direktoratet for de Videregående Uddannelser, efter indstilling fra skolerne. Stk. 2. Bedømmelsen ved eksterne og interne prøver udtrykkes ved en karakter i 13-skalaen efter de fælles bestemmelser om karaktergivning ved de højere uddannelsesinstitutioner, eller ved bedømmelsen bestået/ikke bestået. Bedømmelsen bestået/ikke bestået kan højst anvendes ved prøver, der dækker 1/3 del af uddannelsen. St. 3. De interne og eksterne bedømmelser fordeler sig på følgende måde.

11 10 Eksterne prøver. Inden for de ergoterapeutiske fag foretages 4 eksterne prøver, hvori der også indgår bedømmelse af øvrige fag I tema II udarbejdes 3 opgaver indenfor: - somatisk ergoterapi - psykiatrisk ergoterapi - børneergoterapi - sagsbehandling/distriktsergoterapi - arbejdsmiljø. I tema III udarbejdes en opgave inden for ergoterapeutisk udviklingsarbejde med anvendelse af videnskabelig metode og med henblik på formidling af udviklingsarbejdet. De 4 eksterne prøver tæller bedømmelsen af de ergoterapeutiske fag, som udgør 70% af uddannelsen. Resultaterne udtrykkes ved en karakter i 13-skalaen. Interne prøver. Inden for de øvrige fag foretages 5 interne prøver I tema I bedømmes de naturvidenskabelige fag, anatomi og fysiologi. I tema II bedømmes de pædagogisk- psykologiske fag, psykologi. I tema II bedømmes de sundhedsvidenskabelige fag, psykiatrisk og somatisk sygdomslære. Interne prøver bedømmes bestået/ikke bestået. Stk 4. Skolerådet træffer bestemmelse om, hvilke kriterier der skal være opfyldt for at den studerende skal kunne indstille sig til eksterne og interne prøver. 8. Prøverne er tilrettelagt som individuelle prøver. Stk. 2. Eksaminationen ved mundtlige gruppeprøver foregår som en samtale mellem de studerende, lærer(ne) og censor(erne). Der indgår eksamination af hver enkelt deltager. St. 3. I en skriftlig gruppeprøve skal den enkelte deltagers bidrag konstateres og individuel bedømmelse finde sted. Den individuelle bedømmelse af en skriftlig gruppeprøve kan foretages i en efterfølgende uddybende samtale med udgangspunkt i det skriftlige arbejde. Bedømmelsen foretages i så tilfælde på grundlag af den mundtlige eksamination. Stk. 4. Opgaven i tema 3 aflægges som gruppeprøve med fælles bedømmelse. Gruppen omfatter max. 4 studerende. Stk. 5. Inden for de ergoterapeutiske fag tilrettelægges de øvrige 3 eksterne prøver - med inividuel bedømmelse. Stk. 6. Inden for anatomi, fysiologi, psykologi, somatisk sygdomslære og psykiatrisk sygdomslære tilrettelægges prøverne med individuel bedømmelse. Stk. 7. Praktik i.f.m. interne og eksterne prøver inden for ergoterapiteori og -metode. 9. En prøve er bestået, når der er opnået bedømmelsen bestået eller karakteren 6 eller derover. Hver prøve bestås for sig. Beståede prøver kan ikke tages om. En studerende kan højst indstille sig til samme prøve tre gange.

12 11 Stk. 2. Skolen kan tillade indstilling en fjerde gang, når der foreligger særlige omstændigheder. 10. Den studerende kan almindeligvis indstille sig til sygeeksamen, når lægeattest foreligger. Stk. 2. Den studerende kan almindeligvis indstille sig til re-eksamination såfremt den studerende ikke har opnået bestået ved ordinær eksamen. 11. Skolen udsteder bevis for gennemført uddannelse med angivelse af de aflagte prøver og de karakterer og bedømmelser, der er opnået i prøverne. Den betegnelse, uddannelsen giver ret til, fremgår af beviset. Stk. 2. De færdiguddannede autoriseres i henhold til 1, stk. 2, i lov om terapiassistenter. KAPITEL 4. ANDRE BESTEMMELSER. 12. Den enkelte skole fastsætter inden for bekendtgørelsens og studieordningens rammer, nærmere regler om uddannelsens tilrettelæggelse. Stk. 2. Regler om klage over eksamen. 1. Klager over eksamination kan af eksaminanden indgives til skolen. 2. Klagen, der skal være skriftlig og begrundet, skal være indgivet senest ugedagen efter, at resultatet af eksaminationen er blevet bekendtgjort. Såfremt bedømmelsen gives senere end ugedagen før en undervisningsfri periode starter, skal klagen være indgivet umiddelbart inden undervisningen påbegyndes. 3. Klagen forelægges snarest muligt af skolelederen for eksaminator og censor(er). Disse kan vedtage at ændre bedømmelser eller at fastholde den oprindelige givne bedømmelse. De kan endvidere vedtage at ophæve eksaminationen og lade en ny eksamination afholde, hvis eksaminanden er villig hertil. 4. Behandlingen af klagen skal være afsluttet 10 dage efter klagens modtagelse. Skolelederen underretter snarest muligt klageren resultatet 5. Har eksaminator og censor(er) afvist en klage helt eller delvist, kan klageren, senest ugedagen efter, at han/hun er blevet bekendt med resultatet, overfor skolelederen kræve klagen indbragt for en ankekommission består af 1 formand og 4 medlemmer, der er udpeget af skolerådet, heraf 2 censorer. Ankekommissionens afgørelse kan gå ud på - ændring af en given bedømmelse - omeksamination ved mundtlig eller skriftlig eksamen - omvurdering af skriftlig eksamensarbejder ved andre censorer - afvisning af klagen. 6. Ankekommissionens afgørelse kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Stk. 3. Skolerådet kan inden for bekendtgørelsens rammer dispensere fra bestemmelser i studieordningen. Stk. 4. Studieordningen og ændringer heri træder almindeligvis i kraft ved studiestart. 13. Skolen kan i hvert enkelt tilfælde eller ved almindelige bestemmelser godkende, at gennemførte/beståede uddannelseselementer fra en anden dansk eller udenlandsk uddannelsesinstitution træder i stedet for uddannelseselementer, der er omfattet af den bekendtgørelse.

13 12 Stk. 2. Ved godkendelse efter stk. 1 anses uddannelseselementet for gennemført, hvis det er bestået enten efter bestemmelserne om den pågældende uddannelse eller efter den bekendtgørelse. Bedømmelsen overføres som bestået medmindre den træder i stedet for en karakter og er givet efter samme bestemmelser som karakterer givet ved ergoterapeutuddannelsen. 14. Direktoratet kan tillade fravigelser af bekendtgørelsen som led i forsøg. Samtidig fastsættes forsøgets varighed og rapporteringsformen. 15. Direktoratet kan dispensere fra bekendtgørelsen, når det findes begrundet i usædvanlige forhold. 16. Direktoratet kan tillade skolen at dispensere fra bekendtgørelsen inden for nærmere angivne rammer. 17. Klage over en ergoterapeutskoles afgørelse i henhold til bekendtgørelsen indgives til den pågældende skole. Hvis en klage ikke tages til følge, og klageren fastholder klagen, videresender skolen klagen - bilagt en udtalelse - til direktoratet. 17, stk. 2. Fristen for indgivelse af klager er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt den pågældende. 18. Direktoratets afgørelse efter bekendtgørelsen kan ikke indbringes for højere administrativ myndighed. KAPITEL 5. IKRAFTTRÆDEN M.V. 19. Studieordningen træder i kraft den 1. januar Stk. 2. Indenrigsministeriets cirkulære af 22. juli 1983 om uddannelse af ergoterapeuter for studerende som påbegynder uddannelsen efter 1. januar Stk. 3. Studerende, som har påbegyndt uddannelsen før den 1. januar 1989, men som viderefører studiet på hold, som har haft uddannelsesstart efter 1. januar 1989, følger undervisningen i overensstemmelse i studieordningen. Skolerådet skal godkende den enkelte studerendes studieforløb. Stk. 4. Afholdelse af prøver efter Indenrigsministeriets cirkulære af 22. juli 1983 vil sidste gang finde sted ultimo I. semester. Ergoterapi: Mennesket i aktivitet I.1 Grundlaget for ergoterapi og Videnskabsteori. 1 point aktivitetsfag og 1 point praktik. Ergoterapeutuddannelsens modulopbygning. Modul 7p BILAG I Ergoterapi: Mennesket i aktivitet Modul I. 3 Aktivitetsbetingelser. 1 point aktivitetsfag.

14 13 Humanistiske fag Modul I. 2 Naturvidenskabelige fag Modul I. 4 Psykologi og Pædagogik. Anatomi og Fysiologi. 3 p II. semester. Ergoterapi: Mennesket i aktivitet Modul II. 1 Ergoterapi: Sundhedsfremme og Modul II. 3 sygdomsforebyggelse. Aktivitetsforudsætninger. 2 points aktivitetsfag. Lokal- og arbejdsmiljø. Sociologi. Naturvidenskabelige fag. Modul II. 2 Samfundsvidenskabelige fag. Modul II. 4 Anatomi, fysiologi. Social- og arbejdsmedicin, social- og sundhedspolitik, arbejdsmarkedsforhold, lovgivning. III. semester. Ergoterapi: Habilitering og Rehabilitering. Modul III.1 Ergoterapi:Habilitering og Rehabilitering. Modul III.3 Ergoterapeutisk undersøgelse og analyse. 3 points praktik. Psykodynamiske og socialpsykiatriske referencerammer. 2 points aktivitetsfag. Sundhedsvidenskabelige fag. Modul III. 2 Sundhedsvidenskabelige fag. Modul III. 4 Somatisk sygdomslære. Psykiatrisk sygdomslære. Klinisk psykologi IV. semester. Ergoterapi. Modul IV. 1 Ergoterapi:Habilitering ogrehabilitering. Modul IV. 2 Praktik Neurofysiologiske og -psykologiske referencerammer 10 p 1 point aktivitetsfag. 10 p V. semester. Ergoterapi:Habilitering og Rehabilitering. Modul V. 1 Biomekaniske referencerammer. Tertiær forebyggelse. 1 point aktivitetsfag. Ergoterapi: Mennesket i aktivitet. Modul V. 2 Aktivitetsteorier og intervention. 1 point aktivitetsfag. Ergoterapi. Modul V. 3 Praktik VI. semester. Ergoterapi: Udvikling og formidling. Ergoterapeutisk udviklingsarbejde. Formidling. Organisation og ledelse. Videnskabsteori og -metode. 1-2 points aktivitetsfag. Fejl! Ukendt argument for parameter. Fejl! Ukendt argument for parameter. 10 p Modul VI 20 p

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 36 af 27. december 1993 om uddannelsen til sygeplejerske og sundhedsassistent

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 36 af 27. december 1993 om uddannelsen til sygeplejerske og sundhedsassistent Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 36 af 27. december 1993 om uddannelsen til sygeplejerske og sundhedsassistent I medfør af 6, 7 og 8 i Landstingsforordning nr. 9 af 13. maj 1993 om uddannelse til sygeplejerske

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 19. maj 2005 om kandidatuddannelser ved Institut for Uddannelsesvidenskab på Ilisimatusarfik

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 19. maj 2005 om kandidatuddannelser ved Institut for Uddannelsesvidenskab på Ilisimatusarfik Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 19. maj 2005 om kandidatuddannelser ved Institut for Uddannelsesvidenskab på Ilisimatusarfik I medfør af 18 og 19, nr. 3, i landstingslov nr. 16 af 31. oktober 1996

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 6. marts 2001 om uddannelsen til sundhedsassistent. Kapitel 1. Uddannelsens formål og brancheudvalg

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 6. marts 2001 om uddannelsen til sundhedsassistent. Kapitel 1. Uddannelsens formål og brancheudvalg Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 6. marts 2001 om uddannelsen til sundhedsassistent. I medfør af, 8, stk. 4, 22, stk. 2, 27, stk. 3, 28, stk. 4, 34 stk.2, og 52, stk. 2 samt 7, stk. 3 og 12, stk.

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 5. Lokalt tillæg til studieordningen. Tværprofessionel virksomhed. August 2015 ASLD og BEJO / TRHJ og LIFP

Modulbeskrivelse. Modul 5. Lokalt tillæg til studieordningen. Tværprofessionel virksomhed. August 2015 ASLD og BEJO / TRHJ og LIFP Modulbeskrivelse Lokalt tillæg til studieordningen Modul 5 Tværprofessionel virksomhed August 2015 ASLD og BEJO / TRHJ og LIFP 1 1.0. Indledning Modulbeskrivelsen for modul 5 består af studieaktivitetsmodellen,

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Modulbeskrivelse. Lokalt tillæg til studieordningen. Modul 8

Modulbeskrivelse. Lokalt tillæg til studieordningen. Modul 8 Modulbeskrivelse Lokalt tillæg til studieordningen Modul 8 Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse. Genoptræning og behandling II. Psykiatriske og somatiske problemstillinger

Læs mere

Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Lillebælt

Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Lillebælt Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på Gældende fra august 2011 1/8 Voksenunderviseruddannelsens studieordning Denne studieordning er gældende for uddannelse til voksenunderviser ved University

Læs mere

STUDIEORDNING CAND.PHIL. OG CAND.MAG.

STUDIEORDNING CAND.PHIL. OG CAND.MAG. STUDIEORDNING FOR CAND.PHIL. OG CAND.MAG. I SAMFUNDSFAG VED AALBORG UNIVERSITET Gældende fra 1. september 1999 INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning... 3 1. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold... 3 2. Adgangskrav

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 15. april 1991 om uddannelse af socialpædagoger. Kapitel 1. Uddannelsens formål. Kapitel 2.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 15. april 1991 om uddannelse af socialpædagoger. Kapitel 1. Uddannelsens formål. Kapitel 2. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 14 af 15. april 1991 om uddannelse af socialpædagoger I medfør af 29 i landstingsforordning nr. l af 16. maj 1989 om uddannelse af lærere til folkeskolen og om de sociale

Læs mere

Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser

Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser Studieordning for Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående sundhedsuddannelser Efter- og videreuddannelsesafdelingen september 2002 Indledning Studieordningen er udarbejdet i henhold

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 439 af 29/04/2013 af lov om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B August 1997 Senest revideret august 2007 2 KAPITEL 1: FORMÅL OG FAGLIG BESKRIVELSE

Læs mere

Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B. November 2002

Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B. November 2002 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B November 2002 Senest revideret november 2002 Faglig supplering i Musikvidenskab Kapitel 1:

Læs mere

Anordning om sygeplejerskeuddannelsen

Anordning om sygeplejerskeuddannelsen Anordning nr. 1 af 29. januar 1979. Anordning om sygeplejerskeuddannelsen Vi MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I henhold til 2, stk. 5, i lov nr. 7 af 25. maj 1956 om

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Syd Gældende fra januar 2016 Udarbejdet: december

Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Syd Gældende fra januar 2016 Udarbejdet: december Udarbejdet: Januar 2013 1/8 Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Syd Gældende fra januar 2016 Udarbejdet: december 2015 7.12.2015 1 Voksenunderviseruddannelsens studieordning

Læs mere

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. Erg511

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. Erg511 Modul 5 Tværprofessionel virksomhed Erg511 August 2012 Indholdsfortegnelse Modulbeskrivelse modul 5: Tværprofessionel virksomhed... 1 Retningslinjer for intern prøve - modul 5 - Tværprofessionel virksomhed...

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse gældende fra september 2013 1 Indholdsfortegnelse Indhold BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester

VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester VIA Ergoterapeutuddannelsen Semesterbeskrivelse 2. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema: Menneske, aktivitet og omgivelser 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen

Læs mere

Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv.

Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv. Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv. Danmarks Biblioteksskole. 3. april 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Lovbekendtgørelse nr 510 af 19/5/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 1514 af 15/12/2010

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009

Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009 Rollen som eksaminator og censor ved klinisk intern og ekstern prøve Odense, den 26. august 2009 Lisbeth Villemoes Sørensen Formand for ergoterapeutuddannelsens censorkorps Bekendtgørelse om prøver og

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen

Udkast. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Udkast Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen I medfør af 22, stk. 1 og 2, og 31, stk. 3, i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf.

Læs mere

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører 1. Uddannelsens formål m.v. Uddannelsen gennemføres af en af Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer i overensstemmelse

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I B I L L E D A N A L Y S E. September 1998

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I B I L L E D A N A L Y S E. September 1998 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I B I L L E D A N A L Y S E September 1998 Senest revideret september 2007 1-årig suppleringsuddannelse i Billedanalyse

Læs mere

STUDIEORDNING FOR CAND.OECON. LINIEN I INNOVATION OG VIDENØKONOMI VED AALBORG UNIVERSITET

STUDIEORDNING FOR CAND.OECON. LINIEN I INNOVATION OG VIDENØKONOMI VED AALBORG UNIVERSITET STUDIEORDNING FOR CAND.OECON. LINIEN I INNOVATION OG VIDENØKONOMI VED AALBORG UNIVERSITET Gældende fra 1. September 2003 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. BEKENDTGØRELSESGRUNDLAG 3 2. STUDIENÆVNS- OG FAKULTETSTILHØRSFORHOLD

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse Modulbeskrivelse Modul 2 Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. Aktivitetsudøvelse og aktivitetsanalyse Hold E11v 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1.0 Tema... 3 2.0 Fordeling af fagområder og ECTS point i modul

Læs mere

Modul 12 Ledelse, dokumentation og kvalitetsudvikling

Modul 12 Ledelse, dokumentation og kvalitetsudvikling Ledelse, dokumentation og kvalitetsudvikling Ergoterapeutuddannelsen, Professionshøjskolen Metropol 1 Ergoterapeutisk udviklingsarbejde Professionsfærdigheder og udøvelse Ledelse, dokumentation og kvalitetsudvikling

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 298 af 24/03/2015 bekendtgørelse

Læs mere

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ETIK DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET August 2005 Senest revideret marts 2007 Indhold Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5: Kapitel 6: Kapitel

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 4 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Modul 2 Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. Ergoterapeutuddannelsen, PH Metropol

Modul 2 Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. Ergoterapeutuddannelsen, PH Metropol Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet Ergoterapeutisk udviklingsarbejde Professionsfærdigheder og udøvelse Ledelse, dokumentation og kvalitetsudvikling Sundhedsfremme og forebyggelse arbejdsliv og arbejdsmiljø

Læs mere

Bekendtgørelse om socialrådgiveruddannelsen

Bekendtgørelse om socialrådgiveruddannelsen Page 1 of 5 BEK nr 536 af 28/06/2002 Gældende Offentliggørelsesdato: 09-07-2002 Undervisningsministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Uddannelsens formål

Læs mere

STUDIEORDNING FOR CAND.MERC. LINIEN I INNOVATION OG ENTREPRENEURSHIP VED AALBORG UNIVERSITET

STUDIEORDNING FOR CAND.MERC. LINIEN I INNOVATION OG ENTREPRENEURSHIP VED AALBORG UNIVERSITET STUDIEORDNING FOR CAND.MERC. LINIEN I INNOVATION OG ENTREPRENEURSHIP VED AALBORG UNIVERSITET Gældende fra 1. September 2003 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. BEKENDTGØRELSESGRUNDLAG 3 2. STUDIENÆVNS- OG FAKULTETSTILHØRSFORHOLD

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk sociologi

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk sociologi Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i pædagogisk sociologi Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Modulbeskrivelse. Lokalt tillæg til studieordningen. Modul 11. Sundhedsfremme og forebyggelse.

Modulbeskrivelse. Lokalt tillæg til studieordningen. Modul 11. Sundhedsfremme og forebyggelse. Modulbeskrivelse Lokalt tillæg til studieordningen Modul 11 Sundhedsfremme og forebyggelse. Arbejdsliv, arbejdsmiljø og erhvervsrettet rehabilitering. August 2016 PIAJ og MALN / MSNI og MHOL 1 1.0. Indledning

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I September 2003 Senest revideret august 2007 1-årig suppleringsuddannelse

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve. PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018

Ramme for grundforløbsprøve. PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018 Ramme for grundforløbsprøve GF2 PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 286 af 18/04/2018 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 448 af 07/05/2018

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R September 1998 Senest revideret maj 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1.

Læs mere

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007 STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001 med korrektioner 2007 Indhold 1. Bekendtgørelsesgrundlag...2 2. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold...2 3. Adgangskrav og forudsætninger...2

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse 3. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 3 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Ergoterapeutuddannelsen, University College Syddanmark Ergoterapeutuddannelsen Samarbejde mellem Ergoterapeutuddannelsen, UC Syddanmark og kliniske undervisningssteder Lokalt tillæg til studieordning 2011-08-30

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 439 af 29/04/2013 af lov om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Generelle prøvebestemmelser Revideret maj 2016 Generelle prøvebestemmelser

Generelle prøvebestemmelser Revideret maj 2016 Generelle prøvebestemmelser Generelle prøvebestemmelser Gældende for elever, der er påbegyndt uddannelse efter 1. august 2015 0 Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Prøver i områdefag... 2 Prøver i grundfag... 2 Afsluttende prøve...

Læs mere

Retningslinjer. for ekstern prøve i. klinisk undervisning. i modul 9. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis

Retningslinjer. for ekstern prøve i. klinisk undervisning. i modul 9. Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis Ergoterapeutuddannelsen University College Lillebælt Retningslinjer for ekstern prøve i klinisk undervisning i modul 9 Ergoterapeutisk professionsudøvelse i en kompleks praksis University College Lillebælt

Læs mere

Modulbeskrivelse. Lokalt tillæg til studieordningen. Modul 4. Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse.

Modulbeskrivelse. Lokalt tillæg til studieordningen. Modul 4. Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse. Modulbeskrivelse Lokalt tillæg til studieordningen Modul 4 Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse. Genoptræning og behandling I August 2015 ZEFR og HALN / TRHJ og LIFP 1 1.0.

Læs mere

Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker

Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker Bygningskonstruktøruddannelsen Erhvervsakademiet Lillebælt Revision af januar 2013 /TF Indholdsfortegnelse Eksamensreglement...

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser- Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af

Læs mere

Generelle prøvebestemmelser. April 2013.

Generelle prøvebestemmelser. April 2013. Generelt. Reglerne i de generelle prøvebestemmelser tager udgangspunkt i Ministeriet for Børn og Undervisnings bekendtgørelse om prøver og eksamen i grundlæggende erhvervsrettede uddannelser nr. 863 af

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen I medfør af 22 og 31, stk. 3, i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene

Ramme for prøve i grundfagene Ramme for prøve i grundfagene på PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Lovbekendtgørelse nr 510 af 19/5/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 1514 af 15/12/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 8. maj 2007 Side 1 af 9 sider Studieordning for kandidatuddannelsen i Jura (Cand.jur.) Årgang: 2005 Siden er sidst opdateret: 8. maj 2007 Side 2 af 9 sider Denne

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene

Ramme for prøve i grundfagene Ramme for prøve i grundfagene på SOSU-hovedforløbet De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 -

Læs mere

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen. Eksamenskatalog Teori

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen. Eksamenskatalog Teori Peqqissaanermik Ilisimatusarfik/ Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab Sygeplejerskeuddannelsen Eksamenskatalog Teori 3. semester Hold 2012 Eksamenskatalog 3. semester... Error! Bookmark not defined.

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag PAU

Ramme for prøve i områdefag PAU Ramme for prøve i områdefag PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af 20/07/2012 om uddannelserne

Læs mere

Studieordning af 1. september 2002 Master i IT, Sprog og Læring

Studieordning af 1. september 2002 Master i IT, Sprog og Læring Studieordning af 1. september 2002 Master i IT, Sprog og Læring I henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 586 af 9. juli 1999 om åben uddannelse og nr. 679 16 om uddannelsen til Master

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 2. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 2. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. semester INDHOLD Indledning 3 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7 Indhold

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og Sundhedshjælper De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser- Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr.

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper

Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper Ramme for prøve i områdefag Trin 1 Social- og sundhedshjælper De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1638 af 15/12/2016 bekendtgørelse om den pædagogiske assistentuddannelse. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse

Ergoterapeutuddannelsen Modulbeskrivelse Modulbeskrivelse Hold E10s Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse. Genoptræning og behandling II. INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Tema:... 3 2.0 Fordeling af fagområder og ECTS point

Læs mere

Studieordning for faget matematik

Studieordning for faget matematik Roskilde Universitetscenter Studienævnet for matematik Juni 2002 Studieordning for faget matematik Denne studieordning udstedes i henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse af 24. august 1995

Læs mere

Prøvebestemmelser Afsluttende prøve

Prøvebestemmelser Afsluttende prøve Prøvebestemmelser Afsluttende prøve Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse REGLER FOR PRØVER... 2 FORMÅL... 2 MÅL... 2 KOMPETENCEMÅL FOR

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse

Læs mere

UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole

UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole UDKAST til Bekendtgørelse om uddannelse af skuespillere ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole I medfør af 10, stk. 1 og 5, og 15, stk. 2, i lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner,

Læs mere

Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen.

Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen. Entreprenante kompetencer - klinisk undervisning på Ergoterapeutuddannelsen. Klinisk undervisning på ergoterapeutuddannelsen tilrettelægges med progression fra det observerende til det reflekterende og

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 698

Læs mere

Prøvebestemmelser Afsluttende prøve. Social- og Sundhedsassistentuddannelsen

Prøvebestemmelser Afsluttende prøve. Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Prøvebestemmelser Afsluttende prøve Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen 1 Prøvebestemmelser for afsluttende prøve på Socialog Sundhedsuddannelsen, Trin

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA. Online. Elev og censor. SOSU Esbjerg

Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA. Online. Elev og censor. SOSU Esbjerg Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA Online Elev og censor SOSU Esbjerg Grundforløbsprøven er obligatorisk. Grundforløbet afsluttes med en prøve der ud fra onlineundervisningen

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 7. Relationer og interaktioner. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 7. Relationer og interaktioner. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 7 Relationer og interaktioner Professionsbachelor i sygepleje sfortegnelse Introduktion til modul 7 beskrivelsen.3 Studieaktivitetsmodel for modul 7.5

Læs mere

Modulbeskrivelse. Lokalt tillæg til studieordningen. Modul 6 forår Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse.

Modulbeskrivelse. Lokalt tillæg til studieordningen. Modul 6 forår Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse. Modulbeskrivelse Lokalt tillæg til studieordningen Modul 6 forår 2017 Rehabilitering og habilitering, som muliggør aktivitet og deltagelse. Genoptræning og behandling. Somatiske og psykiatriske problemstillinger

Læs mere

Prøvebestemmelser Afsluttende prøve. Social- og Sundhedshjælperuddannelsen

Prøvebestemmelser Afsluttende prøve. Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Prøvebestemmelser Afsluttende prøve Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse REGLER FOR PRØVER... 2 FORMÅL... 2 MÅL... 2 Kompetencemål for

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I H I S T O R I E. September 1999

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I H I S T O R I E. September 1999 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I H I S T O R I E September 1999 Senest revideret maj 2007 2 1-årig suppleringsuddannelse i Historie ved Aarhus

Læs mere

Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016

Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 For kliniske vejledere OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus den 23. august i Odense den 30. august i Svendborg Bekendtgørelse om uddannelsen

Læs mere

Prøvevejledning for den afsluttende prøve. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Censor

Prøvevejledning for den afsluttende prøve. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Censor Prøvevejledning for den afsluttende prøve Social- og sundhedshjælperuddannelsen Censor Formål: Formålet med eksamen er at dokumentere og bedømme, i hvilken grad eleven opfylder uddannelsens kompetencemål,

Læs mere

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016

Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016 Ramme for prøve Farmakologi og medicinhåndtering SSA Marts 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1642 af 15/12/2015

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 439 af 29/04/2013 af lov om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 171 af 02/03/2011 af lov

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I C I N S K A N T R O P O L O G I. September 1999

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I C I N S K A N T R O P O L O G I. September 1999 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I C I N S K A N T R O P O L O G I September 1999 Senest revideret august 2007 Studieordning for 1-årig

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 12 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 14. Bachelorprojekt. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 14 beskrivelsen... 3 Modul 14 - Bachelorprojekt... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Fagmodul i Journalistik

Fagmodul i Journalistik ROSKILDE UNIVERSITET Studienævnet for Kommunikationsfagene Fagmodul i Journalistik DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 1. september 213 med ændringer af 1. februar 2016 2012-1166 Ændringerne af 1. februar 2016

Læs mere

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Eksamenskatalog Bachelor i sygepleje

Peqqissaanermik Ilisimatusarfik Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Eksamenskatalog Bachelor i sygepleje Peqqissaanermik Ilisimatusarfik Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Bachelor i sygepleje Studieordning 2009 1. semester Hold 2011 Indhold Obligatoriske forhold, prøver og eksaminer 3 Indstilling

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018

Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018 Ramme for afsluttende prøve SSA August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 755 af 08/06/2018 bekendtgørelse om social- og sundhedsassistentuddannelsen. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 7. Semester. Modul 14. Hold ss2010va + ss2010vea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 7. Semester Modul 14 Hold ss2010va + ss2010vea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse INDHOLDFORTEGNELSE MODUL

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016

Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Ramme for afsluttende prøve SSA (trin 2) August 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/04/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 370 af 15/03/2016 bekendtgørelse

Læs mere

BEDØMMELSESPLAN EKSAMEN NATURFAG 1. HF

BEDØMMELSESPLAN EKSAMEN NATURFAG 1. HF BEDØMMELSESPLAN EKSAMEN NATURFAG 1. HF NORDJYLLANDS LANDBRUGSSKOLE 2011 Grundfaget Naturfag afsluttes med en eksamen på 1. Hovedforløb. I følgende dokument beskrives, hvorledes Nordjyllands Landbrugsskole

Læs mere

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 2. semester - modul 4 Hold ss2013sa & ss2013sea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 4 GRUNDLÆGGENDE KLINISK VIRKSOMHED...

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen Gældende for hold med start efter 1. august 2018 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Kompetencemål:...

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 10. Akut og kritisk syge patienter/borgere. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 10. Akut og kritisk syge patienter/borgere. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 10 Akut og kritisk syge patienter/borgere Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 10 beskrivelsen... 3 Modul 10 Akut

Læs mere

Bilag til lokal undervisningsplan. Social- og sundhedshjælper. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for. uddannelsen. Gældende fra Januar 2017

Bilag til lokal undervisningsplan. Social- og sundhedshjælper. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for. uddannelsen. Gældende fra Januar 2017 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for Social- og sundhedshjælper uddannelsen Gældende fra Januar 2017 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

Bekendtgørelse om eksamen ved universitetsuddannelser

Bekendtgørelse om eksamen ved universitetsuddannelser Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 85 Offentligt Bekendtgørelse om eksamen ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen) I medfør af 8 og 34, stk. 1, i lov nr. 403 af 28.

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 11. Kompleks klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Modulbeskrivelse Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje 1 Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 11 beskrivelsen... 3 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed 15 ECTS-point...

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 26 af 7. december 2000 om uddannelse af socialrådgivere. Kapitel 1. Styrelsen af uddannelsen

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 26 af 7. december 2000 om uddannelse af socialrådgivere. Kapitel 1. Styrelsen af uddannelsen Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 26 af 7. december 2000 om uddannelse af socialrådgivere I medfør af 5, stk. 2, 17, stk. 2 samt efter indhentet udtalelse fra ISI, 18, stk. 1, 20, 21, stk. 5 og 25, stk.

Læs mere

KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510

KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510 KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510 FAG PÅ MODUL 1 ERGOTERAPITEORI PSYKOLOGI PÆDAGOGIK ANATOMI SOCIOLOGI ERGOTERAPITEORI Ansvars- og ansættelsesområder Centrale

Læs mere

Vejledning for modulet

Vejledning for modulet Vejledning for modulet Et modul fra PD i psykologi Februar 2011-1 - 1. Indledning Vejledning for modulet på PD i Psykologi, bygger på følgende forudsætninger: At indholdet på modulet skal leve op til studieordningens

Læs mere