NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg"

Transkript

1 Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. HABR Dir. tlf. NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg 21. november 2017 I dette notat sammenfattes alle bemærkninger til parthøring af udkast til ny VVM-tilladelse til anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg i høringsperioden fra den 13. oktober til den 6. november Kommunen modtog otte skriftlige bemærkninger. Bidragene repræsenterer ti ejendomme i Jyllinge Nordmark. Ved borgermøde den 23. oktober 2017 om lokalplan 668, kommuneplantillæg 7 og bidragsfordeling efter kystbeskyttelsesloven var der også mulighed for at stille spørgsmål om VVM. Høringssvar er samlet i skema og til slut er alle høringsbidrag gengivet i fuld ordlyd. Høringssvar I flere høringssvar peges på, at stier ikke har noget med digelaget eller kystsikring af gøre. Privat grundejer foreslår et mindre indgribende trace for østdige på sin grund. Der påpeges usikkerhed om angivelse af digehøjde. Der ønskes sikkerhed mod færdsel på diger ved private haver. Endelig er der ønske om, at fjorddiget holdes ude af private haver samt spørgsmål om, hvorvidt fjorddiget er flyttet længere ind i private haver end hidtil aftalt. Forvaltningens vurdering Forvaltningen konstaterer på baggrund af bemærkninger på borgermøde og de skriftlige bemærkninger, at det giver anledning til forvirring og misforståelser, at der i VVM-tilladelsen er nævnt, at der kan etableres stier. Stier indgår i lokalplanlægningen for området, og eventuel påvirkning fra stier indgik efter byrådets beslutning i VVMredegørelsen. Men etablering af stier er et kommunalt anliggende, som ikke vedrører digelagets projekt. Forvaltningen anbefaler derfor, at stier ikke indgår i projektbeskrivelsen i VVM-tilladelsen. Den private grundejers forslag til trace på egen grund giver en lidt kortere længde af østdiget og har ikke betydning for digets sikkerhed, og er af mindre betydning i forhold til den tidligere projekttilpasning, hvor diget generelt blev flyttet nærmere bebyggelserne, så påvirkningen af naturtyper omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 blev reduceret i forhold til VVM-redegørelsen. Forvaltningen anbefaler, at placering af diget tilrettes efter grundejers ønske. Grundlag for beregning af digehøjder er præciseret, så formuleringen "normal vandstand" konsekvent erstattes af DVR90, som er Danmarks officielle og entydige kotesystem. Forvaltningen er enig i, at det både for fjorddige og østdige skal sikres, at der ikke sker uvedkommende færdsel på digerne i nærheden af private haver. Der kan i VVM-tilladelsen henvises til digelaget vedtægter, som fastslår, at der ikke må ske færdsel på langs af digerne.

2 Side2/15 Under sagsforløbet er projektet tilpasset, så fjorddiget delvist går gennem en række private haver. Det er sket for at nedbringe påvirkning af Natura Den nye Natura 2000-konsekvensvurdering konkluderer, at projektet kan gennemføres uden at komme i konflikt med habitatbekendtgørelsen. Placering af fjorddiget er besluttet af byrådet jf. pkt 44, 17. februar 2016 og stadfæstet af Miljø- og Fødevareklagenævnet, jf. afgørelse af 3.maj Forvaltningen finder, at der på nuværende tidspunkt i processen ikke igen bør åbnes for diskussioner om placering af fjorddiget. Det er korrekt, at det på kortet i udkastet til VVM-tilladelse så ud som om, at fjorddiget er længere inde i private haver. Kortet havde en større præcision i terræn-data end hidtidige kort, og det betyder, at digets fodaftryk på denne strækning bliver lidt smallere. Centrum af digekronen skal naturligvis tilpasses derefter. Det er fortsat en forudsætning, at fjorddiget placeres yderst i de private havers skel mod vest, og det bør fremgå tydeligt af kortbilag. Herudover er forvaltningen blevet opmærksom på, at VVM-tilladelsen bør adresseres til såvel digelaget som kommunen, da kommunen er bygherre på vegne af digelaget, indtil digerne er etableret. Forvaltningen vurderer, at VVM-tilladelsen kan tilrettes i overensstemmelse med ovennænvte, og at ingen af ændringerne har en karakter eller et omfang, så der er behov for en fornyet partshøring. Ændringer i forhold til udkast i partshøring Forvaltningen finder på baggrund af høringen, at der bør ske følgende ændringer i forhold til det udkast til VVMtilladelse, der har være i partshøring: - Bemærkninger om stier i området fjernes fra projektbeskrivelsen, da stier er et kommunalt anliggende, som ikke vedrører VVM-tilladelsen til digerne. - På kortbilag tilpasses østdigets placering på matr.nr. 44b i overensstemmelse med den private grundejers ønske, således at diget ikke er så tæt på ejendommens bebyggelse. - Det præciseres, at digehøjder angives efter kotesystemet DVR90. - Kortbilag tilrettes, så det fremgår tydeligt, at fjorddiget placeres yderst i de private havers skel mod vest (og ikke længere inde i haverne). - I projektbeskrivelsen indsættes henvisning til digelagets vedtægter, hvor det fremgår, at der ikke må ske færdsel på langs af digerne, og at færdsel over digerne kun må ske, hvor der i øvrigt er lovlig vejadgang. - Herudover er kommunen tilføjet som adressat for tilladelse på linje med digelaget.

3 Side3/15 Høringsbidrag Navn Indhold af bemærkning Evt. ændringer i VVM-tilladelse Anne Jensen på vegne af Johnny Brøndsted, Vernersvej 22, 4040 Jyllinge Nasida Jensen, Storkevej 38, 4040 Jyllinge Peter Veje Jeppesen, Svanevænget 36, 4040 Jyllinge Katrine og Mads Holm, Fasanvænget 44, 4040 Jyllinge Kirsten Graa og Søren Rex Thomsen, Plantagevej 19, 4040 Jyllinge Landinspektør Hans Chr. Mikkelsen på vegne af Ole Svagin, Vernersvej 18, 4040 Jyllinge Bjarke Johnsen, Strandvænget Jyllinge Der må ikke være stier i kystsikringsprojekter. Ønsker nyt udkast til VVM-tilladelse i høring. Henviser til vedlagt brev fra Kystdirektoratet. Der må ikke være stier i kystsikringsprojekter. Ønsker nyt udkast til VVM-tilladelse i høring. Undrer sig over at stier fortsat indgår. Mener at klagenævn har krævet miljøvurdering af stier. Undrer sig over at borgmester mener, at alle skal stå sammen og ikke bruge demokratisk ret til at undgå økonomisk tab og ret til at sikre tålelig hverdag. Politikere ønsker, at sagen kører uden klager, men er stier medtaget for at give klager, så kommunen undgår at betale til diger? Opfordrer digelaget til kun at acceptere tilladelse uden stier. Foreslår at diget på privat matr.nr. 44b følger åbeskyttelseslinjen, så det bliver kortere og ikke så indgribende som vist i udkast. Hvorfor er digeplacering ikke vist i lokalplanforslag? Ønsker præciseret, om digehøjde er over normal vandstand i fjord eller efter DVR90. I tilsendte udkast til VVM-tilladelse ser det ud til, at fjorddiget er placeret længere inde på private grunde end hidtil aftalt. Ønsker det be- eller Vurdering af stier indgik i VVMredegørelsen. Stier er ikke del af VVM-tilladelsen til digelaget til sikring mod oversvømmelser. Omtale af stier fjernes fra tilladelsen. Der er ikke indholdsmæssig ændring og derfor ikke behov for ny høring. Se ovenstående. Stier er ikke del af VVM-tilladelsen til digelaget til sikring mod oversvømmelser. Omtale af stier fjernes fra tilladelsen. Forslag om ændret digetrace ved åen imødekommes. Ændringen er af mindre betydning i forhold til den tidligere projekttilpasning, hvor diget generelt blev flyttet nærmere bebyggelserne, så påvirkningen af naturtyper omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 blev reduceret i forhold til VVM-redegørelsen. Lokalplanen angiver zoner, hvor diger kan placeres efter nøjere projektering. Diget højde fastlægges efter DVR90, teksten tilrettes efter dette. Det er korrekt, at det på kortet i udkastet til VVM-tilladelse så ud som om, at fjorddiget er flyttet længere ind i private haver.

4 Side4/15 Bjarke Johnsen, Strandvænget 13 på vegne af Strandvænget 9, 11, 13 og 15, 4040 Jyllinge Lis og Jan Færge, Strandvænget 15, 4040 Jyllinge afkræftet samt en detaljeret tegning. Er ejer af matrikel, som berøres direkte af fjorddige. 1) Ønsker indsat i VVM-tilladelsen, at det skal sikres, at der ikke kan ske uvedkommende færdsel på fjorddiget ved private haver. 2) Finder at alternativer løsninger ikke er beskrevet tilstrækkeligt i VVM-redegørelsen. 3) Mener sti påvirker Natura ) Spørger om kommunen mener, at tilladelsen lever op til habitatbekendtgørelsen? 5) Digelaget kan ikke stå for stier/rekreative forhold. Skal diger i haver, skal stier ud af projektet. Opfordrer digelag, forvaltning og politikere til kompromissøgende tilgang, og er selv klar til positiv dialog om projekt, der minimerer risiko for indsigelser. Henviser til ovenstående fælles bidrag fra beboere på Strandvænget. Undrer sig over at stier indgår. Stier giver øget færdsel og påvirker natur mere end flytning af dige. Placering af diget uden for private have vil kun have beskeden påvirkning af habitatnaturtypen strandeng. Desuden vil kombination af oprindelig jord og Kystdirektoratets frøblanding forbedre natur- Misvisningen skyldes, at kortet tog udgangspunkt i digekronen, som var fastlagt i tegningsmaterialet, der er sendt til godkendelse til Kystdirektoratet. Kortet fra udkastet til VVM-tilladelse er imidlertid nyere, og har en større præcision i terrændata. Præcisionen i tærræn-data betyder, at digets fodaftryk fremstår smallere. Det er fortsat en forudsætning, at den vestlige afgræsning af diget placeres yderst i havernes skel mod vest. Kortet i den endelig VVMtilladelse vil blive tilrettet derefter. 1) Forvaltningen er enig i, at uvedkommende færdsel på diger ikke må ske. Der indsættes en henvisning til digelaget vedtægter, som byrådet har vedtaget. Her står, at færdsel på langs af diget ikke må ske og færdsel over digerne kun må ske, hvor der i øvrigt er lovlig vejadgang. 2+3) Høringen vedrører VVMtilladelsen, og ikke redegørelsen. Stier er ikke en del af VVMtilladelsen. 4) Kommunen finder, at projektet er tilpasset og undersøgt, så krav i habitatbekendtgørelsen er opfyldt. 5) Stier er ikke en del af VVM-tilladelsen til digelaget. Stier er ikke del af VVM-tilladelsen til digelaget til sikring mod oversvømmelser. Omtale af stier fjernes fra tilladelsen. Lokalplanen angiver zoner, hvor diger kan placeres efter nøjere projektering. Placering af dige i haver er valgt for at minimere påvirkning af Natura 2000.

5 Side5/15 Egedal Kommune Center for Plan Kultur og Erhverv tilstanden i forhold til nu. "Bufferzone" er lagt helt op til skel på trods af, at kommunen ved, at grundejere ikke ønsker diget på deres grund. Kommunens fremgangsmåde er krænkende, når der er alternativer, der vil lægge beslag på beskeden andel af udpeget natur. Har ingen bemærkninger.

6 Side6/15 Anne Jensen, :01 Der er FEJL i jeres vvm tilladelses udkast Der må ifølge Esben Lunde IKKE være stier i kystsikrings projekter. De stier skal således ud af vvm tilladelsen da projektet ikke omhandler stier. Der er i vvm tilladelsen indflettet sti system både til fjord og å. Det vil sige at projektet indeholder nu 2 stk sti systemer Hvis sti systemet skulle relatere sig til en lokal plan skal der laves en ydereligere vvm tilladelse udelukkende på stier digelaget skal justere vedtægter så de tilpasser sig projektet vedtægterne skal nu justeres så de indeholder sti systemer der må IKKE være stier Der skal laves et nyt udkast uden stier og sendes ud til grundejerne side 2 projektet 2. Beskrivelse af projektet Herværende VVM-tilladelse svarer i hovedtræk til VVM-redegørelsens hovedforslag, variant 1. Det vil sige et jorddige langs Roskilde Fjord, en sluse med pumpestation og fløjdige ved udmundingen af Værebro Å, et østdige til beskyttelse mod vand fra Værebro Å samt en rekreativ stiforbindelse. Projektet er dog justeret, så påvirkning af naturområder bliver mindre i forhold til konklusioner i VVM-redegørelsen fra juni side 3 I de eksisterende traceer for trampestier i området vil der blive vedligeholdt stier med græs, og enkelte steder suppleres med grus og gangbroer for at sikre fremkommelighed og rekreativ adgang. DER MÅ IKKE VÆRE GRUS OG GANG BROER PÅ ÅBRINKER VANDLØBSLOVEN side 7 Tilladelsen skal desuden sikre, at gener for de grundejere, der berøres af projektet minimeres. Endelig giver tilladelsen som udlagt i kommuneplan og lokalplan, og i overensstemmelse med kommunens intentioner i Grøn Blå Strategi mulighed for en rekreativ sti langs Roskilde Fjord og Værebro Å. side 8 Når Kystdirektoratet har behandlet sagen, vil vedtægterne for Jyllinge Nordmark og Tangbjergs Digelag blive revideret, så de stemmer overens med det justerede projekt, der meddeles VVM-tilladelse til. Byrådet skal derfor inden ibrugtagning af diget vedtage opdaterede vedtægter for digelaget. Best regards Anne Jensen Vedlagt mail af 2. oktober 2017 fra Kystdirektoratet

7 Side7/15

8 Side8/15 Nasida Jensen, :41! " #$ #$ $ % " $$& '#$ %$( " ) " $#' " #! # #$%%$! %$ "! " #$ " *+, + $ ' $$ #-$#%! -! "! "#$%&' + ('. /(0 #$ )! %$! %$ $' 1 $ 2$ $' # # $$! $&' " $! $& $ 3$$'# $ $%$ $ $ (41.

9 Side9/15 + 5'( / 6$ # $ %$! '$## $$$ $ %$ 2 & *: &&02: 2;*: < 0+9 : = + >' /, '$' #$?$ $ #$ $#'$ $ $ $ 8 0+? %$ 2$ $$! $& /: " $%%'! $" : $ $, ' $ #$' 0"$ $#! $ $ "!! $$ $& $ Endnu engang vil jeg oplyse, at der ifølge Espen Lunde ikke hører stier ind under kystsikringsprojektet. % : +$ 5@'A4A4"

10 Side10/15

11 Side11/15

12 Side12/15 Bjarke Johnsen, 5. november :29 : #$ $ ' " ' #6!! # $'% %#! $$$ ' -$! $ #6 B! -! % 0$%'+! 15

13 Side13/15 Bjarke Johnsen, :08 Partshøring VVM tilladelse til etablering af stormflodssikring for Jyllinge Nordmark +$ $$ " :$'$ $ #! #'%! /!"! #$ %!!!! & '&! (! '$$ '! %#! ' '! ( $ $! '% $ $' $# 8 $ $# 1$('$! # ) $! #! $'% $1 $1'@$ :$'( $ $# $B %!!! ' "' $2$ $$##"! $$ $('1?$ " $2$ $ $! '2$ " " :$'$$ %%$ $% $ 5 #$' # %#:(444$!! : $! '$ $$' $'% $! % "$$: $! #! 6 '% $$ #! ) $ B A $! 54 (41>!! '6 /C$!! " % '$$' ' % $ %$ $ C$ $#'!! $# % '$# B D $!! $ $%$'$ %$#6 $%$ $! ' $-$ % $ $ # :(444$ 66#' # :(444 $##6 % $! + % ' #$ '$$ " :$'$% $$#$ ' '$ $#$ %$ $#$ $ #$ $$ $'% $ $#$' $$ % 0$% 3 /+! E'+! 11'+! 15+! 1D

14 Side14/15 Lis og Jan Fæ rge, :47 Indledningsvis henviser vi til de bemæ rkninger, som er sendt sammen med de andre grundejere på Strandvæ nget. Vi har følgende supplerende bemæ rkninger til udkastet til VVM-tilladelsen. Det undrer os meget, at stien er medtaget i VVM-tilladelsen, som omhandler etablering af anlæ g til sikring mod oversvømmelsen i Jyllinge Nordmark. Da stien ikke har noget med kystsikring at gøre. Ifølge VVM-tilladelsen vil de eksisterende trampestier i området blive vedligeholdte stier af græ s og på enkelte stræ kninger grusstier, hvortil kommer gangbroer for at sikre fremkommelighed og rekreativ adgang. Det stemmer ikke overens med COWI`s væ sentlighedsvurdering, hvoraf fremgår at "En forstæ rkning af stianlæ gget langs fjorden vurderes ikke i sig selv give anledning til et større fæ rdselstryk, og stiens bredde og forløb vurderes ikke at have negativ indvirken på Natura 2000-området". En udvidelse af eksisterende trampestier samt etablering af gangbro over vandløb ved parkeringspladsen for enden af Osvej Vest vil uden tvivl betyde betydelig mere fæ rdsel/trafik på stien langs fjorden samt æ ndre brugerne af stien fra hundeluftere og gående til også at omfatte cyklister, mountainbikere samt knallertkørere mm. Samtidig kan vi ikke forstå, at hovedargumentet for at flytte en del af fjorddiget ind i en ræ kke private haver er at nedbringe påvirkning af Natura 2000-området. Det planlagte stiforbindelse vil inddrage betydelig mere areal end den del af diget, som er "flyttet" ind i de private haver. Ifølge konsekvensvurderingen vil kystsikringsanlæ gget medføre en inddragelse af habitatnatur i et omfang af 0,67 ha strandeng, svarende til en samlet andel på 0,09% af det samlede strandengsareal i Natura 2000-området. Med hele fjordiget udenfor private haver vil fjorddigets direkte fodaftryk fortsat væ re yderst beskeden, nemlig kun 0,10% af det samlede strandengsareal i Natura 2000-området. Derudover dæ kkes diget med den oprindelige jord, som sammen med Kystdirektoratets frøblanding til diget skal danne grobunde for vegetation oven på diget, altså en forbedring af naturtilstanden af denne del af strandengen, hvis naturtilstand som nu kun er vurderet som moderat. Det bemæ rkes også, at der nu også er planlagt en bufferzone, som "tilfæ ldigvis" er lagt helt op af skellet på de fleste grunde på Strandvæ nget. Det sker på trods af, at kommunen er klar over at nogle af disse grundejere ikke ønsker diget ind på deres grund. Kommunens fremgangsmåde med at diktere fjorddiget ind i private haver, er meget kræ nkende, isæ r når der er alternativer løsninger, som også vil læ gge beslag på en beskeden andel af udpeget habitatnatur. Og her tæ nkes ikke på den regionale løsning, som stadig anses for den mest optimale løsning sammen med en mindre lokalløsning. Venlig hilsen Lis og Jan Fæ rge Strandvæ nget 15

15 Side15/15! "# $ %$$ & '$ (!!"#$!"%! & '( )))

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Sendt til medlemmer af Jyllinge Nordmark og Tangbjergs Digelag (undtagen 7 medlemmer på Strandvænget og Svanevænget) Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000

Læs mere

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark

Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2631583 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Nordmark 29. august 2017 I dette notat sammenfattes

Læs mere

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13)

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2269681 Ref. JNAL / 8LD Redegørelse for afholdt kap. 1a borgermøde om kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og

Læs mere

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark NOTAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse,

Læs mere

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1.

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1. Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde NOTAT Status for kystbeskyttelsesprojektet i Jyllinge Nordmark, maj 2019 Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Dette

Læs mere

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark BILAG 7 Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Indkaldelse

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 270571 Brevid. 2142760 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger til indledende høring af VVM for anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge

Læs mere

Mener ikke, at ejendom har gavn af Østdiget jf. forslag til bidragsfordeling

Mener ikke, at ejendom har gavn af Østdiget jf. forslag til bidragsfordeling Hvidbog berørte grundejeres bemærkninger til forslag til ny bidragsfordeling, justering af Østdige samt skønnet anlægsudgift, stormflodssikring, Jyllinge Nordmark og Tangbjerg By, Kultur og Miljø, Miljø

Læs mere

Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden Viborg

Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden Viborg Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Anmodning om genoptagelse

Læs mere

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring.

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 38) Sagsnr. 217972 Brevid. 2075898 Ref. JNAL NOTAT redegørelse for interessetilkendegivelse i Jyllinge Nordmark 7. april 2015 Byrådet vedtog

Læs mere

Forvaltningen har derfor valgt at gennemføre en særlig partshøring efter reglerne i Forvaltningslovens 19.

Forvaltningen har derfor valgt at gennemføre en særlig partshøring efter reglerne i Forvaltningslovens 19. Bilag 4 til PTU sag 234 og KMU sag 135 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2422332 Ref. JNAL / 8LC Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse til anlæg til sikring mod oversvømmelser

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET 8. marts 2019 Sagsnr. 18/09816 Klagenr. 1002040 PIALYN/MALUN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET OPSÆTTENDE VIRKNING af klage over VVM-tilladelse til anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Roskilde Kommunes VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

AFGØRELSE i sag om Roskilde Kommunes VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg 30. juni 2017 Sagsnr. NMK-34-00609 KlageID: 150001, 149909 PIALYN AFGØRELSE i sag om Roskilde Kommunes VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Regionale løsninger Lokal løsning Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Tangbjerg Kim Dahlstrøm, afdelingschef

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag Roskilde Kommune har besluttet at gennemføre en VVM-proces for løsning til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark. Roskilde Kommune ønsker at etablere en digeløsning

Læs mere

Roskilde kommune By Kultur Miljø Rådhusbuen Roskilde.

Roskilde kommune By Kultur Miljø Rådhusbuen Roskilde. Roskilde kommune By Kultur Miljø Rådhusbuen 1 4000 Roskilde E-mail: hanscj@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Høringsnotat, forslag til lokalplan 668 og kommuneplantillæg 7 for Jyllinge Nordmark

Høringsnotat, forslag til lokalplan 668 og kommuneplantillæg 7 for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2684089 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Høringsnotat, forslag til lokalplan 668 og kommuneplantillæg 7 for Jyllinge Nordmark 21. november 2017

Læs mere

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark. VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6.

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark. VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. DEBATOPLÆG Jyllinge Nordmark VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. september 2015 Roskilde Kommune, juni 2015 Roskilde Kommune Rådhusbuen 1

Læs mere

JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017

JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017 JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017 Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 19.00 21.00 på Jyllinge Skole, Kantinen Velkomst Formand Philip lange Møller bød velkommen

Læs mere

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark TIL POLITISK BEHANDLING

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark TIL POLITISK BEHANDLING DEBATOPLÆG Jyllinge Nordmark VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. september 2015 Roskilde Kommune, maj 2015 Roskilde Kommune Rådhusbuen 1

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet afslår anmodningen om at genoptage behandlingen af spørgsmålet om opsættende virkning.

Miljø- og Fødevareklagenævnet afslår anmodningen om at genoptage behandlingen af spørgsmålet om opsættende virkning. 15. marts 2019 Sagsnr. 19/02654 Klagenr. 1003533 AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFSLAG på anmodning om genoptagelse af afgørelse om at tillægge klage over VVM-tilladelse til anlæg til sikring

Læs mere

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Dagsorden: 1) Byrådets beslutning 2) Endelig afgørelse fra MFKN vedr. Jyllinge Nordmark 3) Ansøgning til Realdania 4) Overordnet tidsplan 5) Etablering

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside. Bilag 5 til KMU dagsordenspunkt 13 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2254825 Ref. NISO / 8LC Referat af borgermøde den 7. januar 2016 - Kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark Afholdt i hallen

Læs mere

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK BORGERMØDE OM LOKALPLAN OG VVM AF KYSTSIKRINGSANLÆG Tirsdag den 25. august 2015 på Baunehøjskolen i Jyllinge By, Kultur og Miljø PROGRAM 19.00 Velkomst v/ udvalgsformand

Læs mere

Uenighed om hvorvidt ejendom(me) har gavn af sikringen

Uenighed om hvorvidt ejendom(me) har gavn af sikringen Bilag 4 Hvidbog berørte grundejeres bemærkninger til projekt for stormflodssikring, Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø, Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2267107 28. januar 2016 Ref. HCJ Adresse Dato Resumé

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan. nr. 668, Jyllinge Nordmark.

AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan. nr. 668, Jyllinge Nordmark. 06. april 2018 Sagsnr. NMK-33-04500 KlageID: 239890, 240041 JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan nr. 668, Jyllinge Nordmark Roskilde Kommune har den 29. november

Læs mere

NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark

NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2090938 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark 26. maj 2015 Lokalplan 612 for

Læs mere

REFERAT. Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A, Rådhuset

REFERAT. Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A, Rådhuset REFERAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A,

Læs mere

Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag FORSLAG

Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag FORSLAG Bilag 6 til KMU dagsordenspunkt 13 Blå, fede typer: Ændringer i forhold til forslag fremlagt ved borgermøde den 7. januar 2016 Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form.

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Invitation til

Læs mere

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej 80 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 14/00987-57 Ref. lhb/tpi 05-10-2015 Kystdirektoratets svar på Roskilde Kommunes anmodning af 29/9 om vurdering af skitseprojekt

Læs mere

«navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer»

«navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer» «navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer» By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Rettet klagevejledning til afgørelse om

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609 for seniorboliger ved Kong Valdemars Vej og Sankt Agnes Vej

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609 for seniorboliger ved Kong Valdemars Vej og Sankt Agnes Vej By, Kultur og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 196762 Brevid. 1711242 Ref. SPC Dir. tlf. 46 31 35 43 sunepc@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609

Læs mere

Projektet koster i alt 19,1 mio. kr., og kommunen giver 11,1 mio. kr. i støtte til det. De yderligere 2,0 mio. kr. til stier betaler kommunen 100%.

Projektet koster i alt 19,1 mio. kr., og kommunen giver 11,1 mio. kr. i støtte til det. De yderligere 2,0 mio. kr. til stier betaler kommunen 100%. Navn Vej, matrikelnr. 4040 Jyllinge Interesse for kystbeskyttelse Du får dette brev, da du bor i et område, som kan blive omfattet af kystbeskyttelse. Du er omfattet, da hele eller dele af din grund ligger

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 12. april 2019 ophævet og hjemvist Roskilde Kommunes WM-tilla delse af 13. september 2018.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 12. april 2019 ophævet og hjemvist Roskilde Kommunes WM-tilla delse af 13. september 2018. København 3. maj 2019 Jacob Brandt Partner T +45 72 27 33 63 jab@bechbruun.com Sagsnr. 028156-0151 jab/jab/jhp Notat Vedtagelse af anlægslov for VVM-tilladelse med tilhørende dispensation i medfør af habitatdirektivets

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet er fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet er fremlagt på kommunens hjemmeside. Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2180613 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Referat af borgermøde 25. august 2015 - Et klimatilpassset Jyllinge Nordmark 1. september 2015 Borgermøde

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Peter Hyldegaard 6. marts 2016 1 Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Lovgivning Proces for godkendelse Digelag Lånegaranti Holdning til projektet

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269649 Brevid. 2537559 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 631 for Det Høje C på Musicon 7. april

Læs mere

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren.

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren. Tilladelse til genetablering af højvandsbeskyttelse på matr. 31g, Sigridsvej 25, Gentofte Kommune Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til, at opføre en ny højvandsmur til erstatning af den ældre højvandsmur

Læs mere

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018 Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde November 2018 Alternativ placering af dige 1c Høringssvar fra borger Efter at have deltaget i borgermødet 2. september

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Bilag 5 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Notat om høring efter 5 stk. 3 i kystbeskyttelsesloven af justeret projekt inkl.

Bilag 5 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Notat om høring efter 5 stk. 3 i kystbeskyttelsesloven af justeret projekt inkl. Bilag 5 til PTU sag 234 og KMU sag 135 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2422339 Ref. JNAL / 8LC Notat om høring efter 5 stk. 3 i kystbeskyttelsesloven af justeret projekt inkl. høringssvar

Læs mere

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord Til Plan- og Teknikudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 289712 Brevid. 2630599 Ref. SILA Dir. tlf. 4631 3549 siril@roskilde.dk NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere højvandsbeskyttelse i form af et fjorddige, et fløjdige, et ådige samt sluse og pumpestation.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at etablere højvandsbeskyttelse i form af et fjorddige, et fløjdige, et ådige samt sluse og pumpestation. Til Roskilde Kommune kommunen@roskilde.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/05840-48 Ref. Lone Dupont 01-02-2018 Egedal Kommune kommune@egekom.dk Tilladelse til etablering af højvandsbeskyttelse ved Jyllinge Nordmark

Læs mere

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 30 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den

Læs mere

Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt Mødet blev indledt med enighed om at tage udgangspunkt i nedenstående dagsorden:

Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt Mødet blev indledt med enighed om at tage udgangspunkt i nedenstående dagsorden: BILAG 5 Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt. 2015 Mødenotat i henhold til dagsorden (punktnotat med blå tekst). Mødedeltagere: For grundejerforeningerne og enkeltmedlemmer: Bodshøjgaard

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde ved Trekroner syd

NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde ved Trekroner syd Kommunaldirektøren Erhvervsafdelingen Sagsnr. 279681 Brevid. 2510331 Ref. LAHN Dir. tlf. larshn@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Thorsminde Havn Vesterhavsvej 1A 6990 Ulfborg Kystdirektoratet J.nr. 15/01290-24 Ref. Thomas Larsen 14-06-2016 Tilladelse til etablering af højvandssikring ved Thorsminde Havn, Vesthavnen, matr.nr. 33k

Læs mere

KYSTSIKRINGSANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK

KYSTSIKRINGSANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK JUNI 2017 ROSKILDE KOMMUNE KYSTSIKRINGSANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK NATURA 2000-VÆSENTLIGHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet.

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet. Tilladelse til kystbeskyttelse Peter Hermansensvej 37, matr. 37aa, Asdal Hgd., Asdal, Hirtshals, Hjørring Kommune. Sagsnummer: 18/00448 Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at kystbeskyttelse,

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Til sagen Plan og Udvikling Sagsnr. 289079 Brevid. 2682827 Ref. PHF Dir. tlf. 46 31 35 67 pernillehf@roskilde.dk NOTAT: notat om behandling af høringssvar vedr. lokalplan 662 for bioliger i halområdet

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Resumé. NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 563 for sciencebygning ved Roskilde Gymnasium og tillæg 15 til kommuneplanen

Resumé. NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 563 for sciencebygning ved Roskilde Gymnasium og tillæg 15 til kommuneplanen Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 95825 Brevid. 1275690 Ref. spc Dir. tlf. 46 31 35 43 sunepc@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 563 for sciencebygning ved

Læs mere

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker

Nordmarks Alle 1. Att. Kommunale Ejendomme. CVR nr VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune Nordmarks Alle 1 2620 Albertslund Att. Kommunale Ejendomme CVR nr. 66137112 VVM-tilladelse for Hyldager Bakker Albertslund Kommune, Kommunale Ejendomme (bygherre), har søgt Albertslund

Læs mere

Referat af: DAGSORDEN:

Referat af: DAGSORDEN: Referat af: Stiftende generalforsamling i Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag Afholdt i hallen på Bavnehøjskolen torsdag den 19. maj 2016, kl. 19.00-20.30 Program: Klokken 18 00 - Indtegning af medlemmer

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V MS-X-He-a-2-Gen-0188/SHO Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Indsendt på Københavns Kommunes høringsportal (http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/apollovej-iii-lokalplanforslag)

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts Deltager: Flemming Østergaard Strandgade 8 Inger Kehlet Strandengen 42

REFERAT. Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts Deltager: Flemming Østergaard Strandgade 8 Inger Kehlet Strandengen 42 REFERAT Teknik og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts 2014 2. april 2014 Deltager: Lars Olsen Frederiksborgvej

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

Notatets opbygning Indsigelserne og bemærkninger er inddelt og behandlet under følgende tværgående emner:

Notatets opbygning Indsigelserne og bemærkninger er inddelt og behandlet under følgende tværgående emner: Bilag 3 Notat med behandling af høringssvar til lokalplan nr. 333 for et boligområde og et hestecenter ved Hedemøllevej i Bjerringbro samt tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2001-2012 for Bjerringbro Kommune

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

VVM-vurdering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Pkt. 181 Nordmark Sagsnr. 270571 Byrådet Åbent punkt

VVM-vurdering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Pkt. 181 Nordmark Sagsnr. 270571 Byrådet Åbent punkt VVM-vurdering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Pkt. 181 Nordmark Sagsnr. 270571 Byrådet Åbent punkt Resume Kommunen bør gennemføre en VVM-redegørelse for det fysiske anlægsprojekt ved

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 208124 Brevid. 1555753 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: behandling af høringssvar til forslag til lokalplan 591 for butiks- og erhvervsområde

Læs mere

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den 30.10.2018 EKU 24. august 2015 PKU 23. januar 2018 Nyt areal 69,5 ha 83 ha 32 ha Udgået Høringssvar Idefase I alt 9 høringssvar Emner: den visuelle

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Indsigelse (Brevnr. ) Nr. 1 (brevnr. 14) Navn/adresse Indsigers bemærkninger Administrationens bemærkninger Miljø og Fødevareministeriet,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan 612 og kommuneplantillæg 7 med tilhørende miljøvurdering for Jyllinge Nordmark

AFGØRELSE i sag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan 612 og kommuneplantillæg 7 med tilhørende miljøvurdering for Jyllinge Nordmark 21. april 2017 Sagsnr. NMK-33-03491 og NMK-41-00377 KlageID: 91283, 90881, 91180, 91388 LILAG-NMKN PLANKLAGENÆVNET AFGØRELSE i sag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan 612 og kommuneplantillæg

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter samt anbefalinger

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter samt anbefalinger NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter

Læs mere

Jyllinge Nordmark planer og kystsikring. Borgermøde, 23. oktober 2017 By, Kultur og Miljø

Jyllinge Nordmark planer og kystsikring. Borgermøde, 23. oktober 2017 By, Kultur og Miljø Jyllinge Nrdmark planer g kystsikring Brgermøde, 23. ktber 2017 By, Kultur g Miljø Klagenævnenes afgørelser Planklagenævn: Væsentlige ændringer i lkalplan krævede frnyet høring Manglende pdatering af miljørapprt

Læs mere

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni Høring af udkast til reguleringstilladelse af rørlagt privat vandløb ved Uvelse Nord Høring Hillerød Kommune ønsker at fremme projektet om regulering af et rørlagt privat vandløb, og sender hermed projektansøgning

Læs mere

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017 Kystsikring i Dalby Huse Informationsmøde 12. marts 2017 Informationsmøde Velkomst Formålet med mødet Fremlæggelse af skitseprojekt Nødvendige myndighedsansøgninger Information om partsfordeling Det videre

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at udløbsledning med udløbsbygværk ved Holmsmose, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at udløbsledning med udløbsbygværk ved Holmsmose, på de vilkår som fremgår nedenfor. Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Kystdirektoratet J.nr. 18/01875-14 Ref. Thomas Larsen 24-08-2018 Tilladelse til udløbsledning m. udløbsbygværk ud for Holmsmose, matr.nr. 8a Frellesvig By,

Læs mere

Forslag til Lokalplan 1080 og Kommuneplantillæg har været fremlagt til høring i perioden 26. marts 2018 til 21. maj 2018.

Forslag til Lokalplan 1080 og Kommuneplantillæg har været fremlagt til høring i perioden 26. marts 2018 til 21. maj 2018. Høringsnotat vedrørende forslag til Lokalplan nr. 1080 for et erhvervsområde ved Niels Bohrs Vej og Hvidkildevej i Hørning, samt tilhørende forslag til Kommuneplantillæg 16-13 og tillæg 16-15. Forslag

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

14. Lokalplan 195 for Furesøkysten

14. Lokalplan 195 for Furesøkysten Kommunalbestyrelsen 19-12-2013 Sag nr. 14 14. Lokalplan 195 for Furesøkysten Sagsfremstilling Den 20. december 2012 godkendte Kommunalbestyrelsen lokalplanforslag 195 med en række ændringer. Følgende blev

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 45 BOLIGER OG SERVICE VED VIBELUNDVEJ

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 45 BOLIGER OG SERVICE VED VIBELUNDVEJ HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 8-861 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 45 BOLIGER OG SERVICE VED VIBELUNDVEJ Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte

Læs mere

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby.

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby. Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B.03.03.01 Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby. Center for Teknik og Miljø september 2015 Indkomne bemærkninger 1. Bjarne Pedersen. Dokumentnr. 60. Ønsker ikke

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Revideret tilladelse til nedlæggelse af markvej, ved etablering af alternativ adgangsmulighed,

Revideret tilladelse til nedlæggelse af markvej, ved etablering af alternativ adgangsmulighed, Jacob Dalsgaard Justesen Bredvadmøllevej 42 Underup 8740 Brædstrup Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek @hedensted.dk Sagsnr. 01.05.15-P19-4-17

Læs mere