Uenighed om hvorvidt ejendom(me) har gavn af sikringen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uenighed om hvorvidt ejendom(me) har gavn af sikringen"

Transkript

1 Bilag 4 Hvidbog berørte grundejeres bemærkninger til projekt for stormflodssikring, Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø, Miljø Sagsnr Brevid januar 2016 Ref. HCJ Adresse Dato Resumé af bemærkning Forvaltningens kommentar Uenighed om hvorvidt ejendom(me) har gavn af sikringen Lupinvej Klage over at skulle betale til sikringen med to parter (modtaget efter fristen den ) Terræn op til sokkel på eksisterende bygning ligger under 1. Huset ombygget Fundament 240 cm over havniveau kote 2,40 m på laveste punkt (jævnfør Danmarks Højdemodel) 2. laveste terræn på grunden er i kote 220cm 3. øvrige grunde med én part ligger lavere end Lupinvej Hvilke dokumenter ligger til grund for tildeling af én part? Efter forvaltningens vurdering beskyttes grunden således mod oversvømmelse. Plantagevej Har stemt JA til sikringen. Terræn op til sokkel på eksisterende bygning ligger under kote Ifølge højdemodellen er sokkelkoten på grunden mellem 2,34 2,40 m på laveste punkt (jævnfør Danmarks Højdemodel) og 2,54 m. Efter forvaltningens vurdering beskyttes grunden således Med en sikringskote på 2,40 m. ønskes sokkelkoten derfor bestemt mod oversvømmelse. via en fysisk måling af en landmåler. Ternevej Der påtænkes nybyggeri på grunden, og i denne forbindelse Der er ikke registreret aktuel byggesag på grunden. påtænkes terrænhævning. Grundens terræn vil således i fremtiden Terræn op til sokkel på eksisterende bygning ligger under kote ligge over sikringskoten. 2,40 m på laveste punkt (jævnfør Danmarks Højdemodel) Bemærkning skal betragtes som indsigelse/klage Efter forvaltningens vurdering beskyttes grunden således mod oversvømmelse. Svanevænget Svanevænget ligger over 2.40 hvorfor skal de så bidrage? Terræn op til sokkel ligger under kote 2,40 m på laveste punkt (jævnfør Danmarks Højdemodel) Efter forvaltningens vurdering beskyttes grunden således mod oversvømmelse. Storkevej Ifølge afsætningsplan er ejendommen bygget på sokkelkote 2,7 m. Storkevej 5 bedes derfor fjernet fra listen over berørte ejendomme Terræn op til sokkel ligger under kote 2,40 m på laveste punkt (jævnfør Danmarks Højdemodel) Efter forvaltningens vurdering beskyttes grunden således mod oversvømmelse.

2 Side2/ Lærkevej Oplysning i oversigt over berørte grunde om at byggeri ikke er færdigmeldt er forkert. Byggeriet færdigmeldt december Terrænet hævet i forbindelse med byggeri. Ejer sikker på, at terræn ved sokkel er højere end 2,40. Plantagevej Storkevej 11, Bemærker, at ubebyggede grunde som har gavn af sikringen tilsyneladende ikke er medtaget med betalingspligt. Bemærker, at grunde på Plantagevej og Gyvelvej med sokkelkote over 2,40 meter kun bør betale 1 bidrag. Grundejer har anmodet om svar. Det oplyses, at det påtænkes at bygge nyt hus på grunden inden for 2 år. I denne forbindelse foretages terrænhævning med min. 0,5 m. Grundens terræn vil herefter ligge over sikringskoten. Grundejer spørger, om man herefter kan udtræde, når man ikke længere er omfattet af sikring (efter opfyldning ). Forvaltningen har oplyst, at færdigmelding ikke er registreret. Terræn op til sokkel ligger under kote 2,40 m på laveste punkt (jævnfør Danmarks Højdemodel) Ejer anmodet om at sende mail, hvis man fortsat er uenig i vurderingen. Efter forvaltningens vurdering beskyttes grunden således mod oversvømmelse. I forslaget til vedtægter tildeles alene betalingspligt til grunde der faktisk er bebygget. Det forudsættes, at bidrag pålignes en hidtil ubebyggede grund når der bygges ny bygning. Ifølge Danmarks Højdemodel er der ingen ejendomme på de nævnte veje med sokkelkote over 2,4. Grundene pålignes derfor bidrag for 2 parter.. Forvaltningen har oplyst, at alle henvendelser forelægges byrådet, men har svaret foreløbigt, at forvaltningen vil anbefale, at det er terrænhøjden på tidspunktet for oprettelse af digelaget, som lægges til grund for spørgsmålet om betalingspligt. Det bør herefter ikke være muligt at udtræde, selvom man efterfølgende foretager terrænhævning. 9 Ternevej (rykket for svar) Bemærker, at sagen er uafklaret og forventes behandlet Ved egen kontrolmåling på baggrund af byggesagen er sokkelkoten ikke under 2,42. Forventer ikke, at blive omfattet af betaling. Ejer har efter udsendelse af redegørelse for projekt efterspurgt opmåling af sokkelkote og terrænkote. Mener at deres kote er højere end 2,40, og mener sig således ikke omfattet af betaling. Forvaltningen har oplyst, at alle henvendelser forelægges byrådet. Forvaltningen har oplyst, at der ikke findes fixpunkter i området, så en traditionel trigonometrisk opmåling er vanskelig at udføre Forvaltningen har ved afgrænsning af grunde der har gavn af sikringen, og dermed omfattet af betalingspligt, taget udgangspunkt i laveste terrænkote ved sokkel, som angivet i Danmarks Højdemodel. Forvaltningen forslår dette præciseret i digelagets vedtægter. Efter dette kriterium er grundens sokkelkote lavere end sikringskoten på 2,40 m..

3 Side3/ Indelukket 17, (Telefonisk henvendelse) Mener ikke at være omfattet af kriterie, da sokkelkote for høj ok at bidrage til sikring af adgangsvej (1 part) Engblommevej Terræn på ejendommen tæt på kote 3,0. Hvorfor er grunden så omfattet af betalingspligt Lærkevej 7, (Telefonsk henvendelse) Undrer sig over at han er part, da nabo ikke er og han har kigget på kotekort med ½ meter koter, hvor hans ejendom ikke bliver omfattet. Terræn op til sokkel ligger i kote 2,28 på laveste punkt (jævnfør Danmarks Højdemodel) Altså lavere end sikringskoten på 2,40 m. Sikringen beskytter således grunden mod oversvømmelse. (Henvendelsen besvaret ) Adgangsvejen til grunden lavere end sikringskoten på 2,40 m. Sikringen beskytter således mod oversvømmelse af adgangsvejen. Grunden pålignes derfor bidrag for én part. Forvaltningen har oplyst, at det er kotekort med 10 cm intervaller (Danmarks Højdemodel) der er referencen Manglende inddragelse og hensyn til pågældende grundejers synspunkter Marskvænget Grundejer ejer en stor strandgrund, hvor fjorddige og fløjdige agtes placeret. Grundejer forventer derfor at blive inddraget for drøftelse af blandt andet en passende erstatning. Fasanvænget 16, Grundejer vil ikke betale det skitserede bidrag Grundejerne har aldrig oplevet vand på grunden. Mener at alle grundejere i Nordmarken burde betale solidarisk til anlægget. Har aldrig hørt om projektet fra grundejerforeningen. Grundejer har ikke økonomi til at afholde bidraget for to parter. I forbindelse med detailprojekteringen vil digets placering i terrænet blive gennemgået med ejerne af ejendommene hvor diget påtænkes anlagt. Her vil spørgsmål om eventuel kompensation kunne rejses af lodsejer. Forvaltningen har orienteret grundejer om bestemmelse af terrænkote som er under kote 2,40 samt om den månedlige udgift der andrager ca. 228 kr., såfremt anlægsbidraget lånefinansieres.

4 Side4/ Uenighed om sikringens højde, udformning og/eller placering Strandvænget Uenig i, at den regionale løsning bliver syltet 2. Hvorfor var digekote på 2,2 tilstrækkeligt i oprindeligt projekt og i Inderfjorden? 3. sætningstillæg bedes oplyst 4. Inspektionsareal ikke oplyst før 5. Østdige overflødigt Værebro Å bør oprenses Lærkevænget 10 og Føler at kommunen ikke vil tale med grundejerne i første række ud mod fjorden. På trods af de 2 repræsentanter i arbejdsgruppen, og accept af dige på 230 cm, for at imødekomme øvrige ønsker, blev det afvist. Er overbevist om at der skal etableres sikring men digehøjde på 2,40 er helt uacceptabel. Vi får jo ikke nedslag i ejendomsværdibeskatningen og ej heller nedslag i vore ejendomsskatter.-- tvært imod. Svanevænget 23a Ønsker dige, gerne på tværs af matrikel 2. Ønsker digeforløb, så tæt på bolig som muligt. Gerne 2,4 m, uden tillæg for sætninger. 3. Foreslået forløb for tæt på fjorden. Ødelægger matriklens herlighedsværdi' 4. Vi føler os ikke hørt ang. placering af diget på privat ejendom 5. Håber at blive inddraget i forhold justering af placering af diget tættere på vores hus. 6. Ønsker at blive imødekommet snarligt, ellers indgives indsigelse over påtænkt forløb/placering af dige på vores ejendom. 1. Det er aftalt, at Frederikssund Kommune tager nødvendige initiativer til realisering af den regionale løsning. 2. I Inderfjorden sikres alene til Fase 1 i det oprindelige projekt. I Jyllinge Nordmark et stort ønske om sikring til Fase 2 med det samme. 3 Det forudsættes, at det ved detailprojektet undersøges om sætningstillæg er nødvendigt og evt. hvor stort det bør være. 4. Inspektionsareal vurderet nødvendigt tiltrådt af byrådet i november Østdiget anbefalet i enighed af grundejernes arbejdsgruppe. Modelberegning viser behov for Østdiget for at udelukke risiko for oversvømmelse ved lukket sluse. Sikringshøjden på 2,40 m som er foreslået af flertallet i grundejernes arbejdsgruppe, indebærer en klimasikring frem til midten af århundredet. Forvaltningen anbefaler, at byrådets fastholder beslutningen om at følge flertallets anbefaling af sikringshøjde på 2,40 m. Ad pkt. 1 5: I forbindelse med detailprojekteringen vil digets placering i terrænet blive drøftet med ejerne af ejendommene hvor diget påtænkes anlagt. Forvaltningen vurderer, at det ved passage af pågældende ejendom, der går helt ud i hav-stokken, er mulighed for mindre justeringer. Ad pkt. 6: Forvaltningen vurderer ikke det er muligt at angive omfanget af sådanne justeringer på forhånd før detailprojektering er igangsat.

5 Side5/13 18 Strandvænget Efter borgermødet og resultatet af meningstilkendegivelse er Grundejer overbevist om, at beslutningen er baseret på følelser og ikke på fakta. Havde man accepteret forliget fra de berørte grundejere kunne man have sparet millioner kr. og undgået indgreb i Natura 2000 område. Sikringshøjde burde være sænket til 230 eller lavere - tror ikke på forudsigelser af vandstanden om 50 år Foreslår lavt og smalt dige, bestående af beton og natursten. Planen vil blive påklaget og ende i mølposen Grundejer føler at forvaltningens svar bekræfter, at borgermødet afholdes af rent formelle grunde. Mener ikke det reelt har nogen betydning. Grundejer har en række anker mod det skitserede projekt og vil indklage det I klage over lokalplan 612 kommenteres planer om interessetilkendegivelse ved borgermøde den 7. januar Lærkevænget 12, Grundejer har udarbejdet en redegørelse for hans opfattelse af sagen. Redegørelsen er ikke resumeret hér. Der henvises i stedet til den fulde ordlyd af redegørelsen, der findes i Bilag På baggrund af forslaget til 5, stk. 2 i vedtægter for digelaget, hvor det i anføres, at færdsel over diget kun må ske for grundejere med direkte adgang til diget "på de særskilt anlagte overgange", spørger grundejer, om der etableres overgang ved hver grund, og hvordan overgangen bliver udformet. Efter forvaltningens svar ønsker grundejer oplyst lovhjemmel for digelagets råden over adgangsforhold over diget. På baggrund af forudgående brevveksling med forvaltningen, er Grundejer - overbevist om, at bemærkninger i Orbicons projektskitse om ønsker fra beboere om udformning af digets bagside er grebet ud af luften for at styrke forslaget. Grundejer vil søge at standse digebyggeriet, hvis stejlheden på digets bagside på 25% fastholdes. - overbevist om, at kommunen ved borgermødet vil redegøre for, hvor fortræffeligt deres forslag er, og at man ikke vil svare Forvaltningen har i øvrigt ingen kommentarer til de fremførte synspunkter. Forvaltningen har oplyst grundejer, at proceduren med interessetilkendegivelser med videre følger Kystbeskyttelsesloven. Grundejer har spurgt, om hans bemærkninger forelægges byrådet. Det bliver de lige som de øvrige bemærkninger der er modtaget fra grundejere mv. Se Bilag 3. Forvaltningen har ingen kommentarer til de fremførte synspunkter. Forvaltningen vurderer, at et spørgsmål af denne karakter bør stiles til digelaget når det er etableret Forvaltningen har søgt at besvare de tidligere fremsatte spørgsmål så objektivt som muligt. Forvaltningen har i øvrigt ingen kommentarer til de fremførte synspunkter.

6 Side6/13 på spørgsmål. Derfor vil grundejer undlade at deltage. Det er grundejer magtpåliggende, at kommunalbestyrelsesmedlemmerne oplyses om, at bemærkningen hos Orbicom om tilslutning fra de berørte grundejere er fri fantasi, og at grundejer vil søge projektet stoppet hvis den stejle bagside fastholdes. Grundejer beder oplyst, om hans mening kommer til hele byrådets kendskab, eller om han eventuelt skal skrive derom til hvert enkelt kommunalbestyrelsesmedlem Harmonivej 13, Tangbjerg Manglende gavn af Østdiget ønsker ikke at betale til det Grunden ligger på nordsiden af Harmonivej, efter grundejers vurdering over 2,4 meter i sokkelkote. Går derfor ud fra, at grunden fritages for betalingspligt til kystsikring.. KJ forventer at hans parcel ikke omfattes af finansieringen. Grunde i Tangbjerg har ikke gavn af Østdiget. Ud fra nytteværdien er det derfor ikke rimeligt, at de skal bidrage til det. Lærkevej Stemmer NEJ. Mangler begrundelse for behov for Østdige. Mener at udvidelse og oprensning af Værebro å vil være tiltstrækkeligt., Terræn op til sokkel ligger under kote 2,40 m på laveste punkt (jævnfør Danmarks Højdemodel,) Altså lavere end sikringskoten på 2,40 m. Sikringen beskytter således grunden mod oversvømmelse. bredder ved lukket sluse. Forvaltningen anbefaler derfor, at kystsikringsprojektets delelementer finansieres lige af alle, der slipper for at etablere deres eget anlæg for at opnå tilsvarende sikkerhed. bredder ved lukket sluse. Forvaltningen anbefaler derfor, at kystsikringsprojektets delelementer finansieres lige af alle, der slipper for at etablere deres eget anlæg for at opnå tilsvarende sikkerhed.

7 Side7/ Vandløbslaug for Værebro Å Harmonivej 24, Tangbjerg Lauget mener ikke der er behov for Østdiget, og forslår, at det enten ikke etableres, elle retableres med en lavere kronekote. I stedet foreslås det, at bundbredden i Værebro Å s nedre løb og i slusen øges Herved vurderer man, at man kan undlade udpumpning af bagvand idet gravitationsbortledning anses for tilstrækkelig Alle grunde i Tangbjerg med adgang via Harmonivej vil have gavn af projektet, da Harmonivej vil være oversvømmet ved en forhøjet vandstand på 2,40 m. Disse grunde burde derfor deltage i betalignen med én part. Tangbjerg har imidlertid ikke gavn af Østdiget, og bør ikke medfinansiere det (ikke grundejer berørt af projektet) bredder ved lukket sluse. Forvaltningen anbefaler derfor, at kystsikringsprojektets delelementer finansieres lige af alle, der slipper for at etablere deres eget anlæg for at opnå tilsvarende sikkerhed. Modellen dokumenterer også behovet for, at vandet fra åens opland pumpes ud i fjorden, når slusen er lukket. I denne situation løber vandet jo ikke ud i fjorden ved gravitation Egedal Kommune har besluttet at indkalde ejerne af de 8 grunde, som har adgang via Harmonivej, og hvis adgangsvej sikres mod oversvømmelse, til ekstra borgermøde med redegørelse for projektet. Disse grunde påtænkes herefter inddraget i betalingsfordelingen med én part. bredder ved lukket sluse. Forvaltningen finder, at Østdiget dermed er en integreret del af kystsikringsprojektet, og anbefaler at det fastholdes, at kystsikringsprojektets delelementer finansieres lige af alle, der slipper for at etablere deres eget anlæg for at opnå tilsvarende sikkerhed.

8 Side8/ Storkevej Glad for 94% JA-stemmer! Østdiget hører rettelig under vandløbsloven. Det betyder, at borgerne ikke medvirker ved finansiering af dét. Hvilken funktion har østdiget overhovedet, når sluse og pumper er etableret? Hasselparken 23, 4040 Jyllinge Efterlyser modelberegninger for behov for Østdige? Efterlyser overvejelser bag udstrækningen af Østdiget, placering og højde i kote 1,50 m. Til hvilke koter steg Værebro å under højvandet i fjorden på 2,6 under Bodil? På strækningen fra åens udløb og op til forbi østdigt? Hvad betyder det, at lukketider og pumpekapacitet tager hensyn til at påvirkninger af faunapassage bliver så lille som muligt.? Hvornår er det planlagt at slusen skal lukkes, og hvordan er pumpekapaciteten fastlagt? Såfremt Østdige med tilhørende pumper og grøfter for bagvand skulle behandles som en særskilt sag efter vandløbslovens regler, skulle vandløbslovens regler om pumpelag følges. Efter disse regler bidrager ejerne af ejendomme, som har gavn af anlægget, til betaling af etablering og vedligeholdelse. bredder ved lukket sluse. Forvaltningen finder, at Østdiget dermed er en integreret del af kystsikringsprojektet, og anbefaler at det fastholdes, at kystsikringsprojektets delelementer finansieres lige af alle, der slipper for at etablere deres eget anlæg for at opnå tilsvarende sikkerhed. (Vedkommende er ikke en af grundejerne der berøres af projektet) bredder ved lukket sluse. Trace og højde af Østdiget er fastlagt på baggrund af modelkørsler. Under Bodil svarede vandstanden i Værebro Å s nedre del og de oversvømmede områder til vandstanden i fjorden kote +2,06 m. Når slusen er lukket afbrydes de naturlige vandringer af fisk op i og ud af åen. Fiskearter som ikke kan tåle stigende saltholdighed forhindres i at søge tilflugt i åens ferske vand. Pumperne skal forsynes med rist, som forhindrer fisk over en vis størrelse i at blive suget ind. Der er beregnet en række situationer, hvor slusen lukkes ved forskellige højder af forhøjet vandstand fra 0,5 til 0,8 m. Pumpekapaciteten skal i dag matche den højest målte vandføring på knap 5 m 3 pr sekund. Og med 50 års klimafremskrivning vandføring op til 8,5 m 3 pr sekund. Disse forhold skal vurderes nærmere ved detailprojekteringen og i VVM.

9 Side9/13 26 Harmonivej 26 Tangbjerg Beboerne i Tangbjerg har ingen nytte af Østdiget, og beboerne i Tangbjerg bør derfor heller ikke bidrage til den del af projektet, som omfatter Østdiget. Det bør undersøges, om Østdiget giver anledning til opstuvning på den nordlige bred ved Tangbjerg. Kunne man i stedet forøge Værebro Å s breddd? Hvorfor er ingen grunde der får adgangsvejen sikret mod oversvømmelse udpeget med betaling af 1 part i Tangbjerg? Mener Harmonivej ligger under kote 2,40. Bør alle ejendomme med (eneste ) adgang herfra betale én part? bredder ved lukket sluse. Modellen tyder ikke på øget risiko på nordsiden af Værebro Å. Forvaltningen finder, at Østdiget dermed er en integreret del af kystsikringsprojektet, og anbefaler at det fastholdes, at kystsikringsprojektets delelementer finansieres lige af alle, der slipper for at etablere deres eget anlæg for at opnå tilsvarende sikkerhed. Egedal Kommune har besluttet at indkalde ejerne af de 8 grunde, som har adgang via Harmonivej, og hvis adgangsvej sikres mod oversvømmelse, til ekstra borgermøde med redegørelse for projektet. Disse grunde påtænkes herefter inddraget i betalingsfordelingen med én part. 27 Vernersvej Indsigelse mod Østdigets placering på matr. Nr. 44b. Ejendommens ejer ønsker diget flyttet til åkrone. Så er der også plads til offentlig sti. Medunderskrivere: Vernersvej 12, 17, 18, 22, 24, 26, 28, 29, 30 og Harmonivej 8 Tangbjerg (noteret ved borgermødet) Grundejer er enig i kystsikringsprojektet. Dog ikke enig i, at grundejere i Tangbjerg bidrager til Østdiget. Forvaltningen forudsætter, at Østdigets helt nøjagtige placering fastlægges under detailprojekteringen. Afhænger blandt andet af jordbundsforhold. I forbindelse med detailprojekteringen vil digets placering i terrænet blive drøftet med ejerne af ejendommene hvor diget påtænkes anlagt. Forvaltningen vurderer, at der er mulighed for mindre justeringer af Østdigets afstand til åbrinken på pågældende ejendom. bredder ved lukket sluse. Modellen tyder ikke på øget risiko på nordsiden af Værebro Å. Forvaltningen finder, at Østdiget dermed er en integreret del af kystsikringsprojektet, og anbefaler at det fastholdes, at kystsikringsprojektets delelementer finansieres lige af alle, der slipper for at etablere deres eget anlæg for at opnå tilsvarende sikkerhed.

10 Side10/ Mågevej (noteret ved borgermødet) Politikerne bør være opmærksomme på, at det er et fælles projekt, uanset om man taler Fjorddige, Østdige eller sluse. Det vil være gavnligt for områdets udvikling, og det er vigtigt at have med. Tangbjerg Grundejerforening, Grundejerforeningen har mærket sig bemærkninger fra Kystdirektoratets om at beboerne i Tangbjerg har minimal, om overhovedet nogen" gavn af Østdiget Omkring halvdelen af de berørte lodsejere i Tangbjerg har tilkendegivet, at man ønsker kystsikring, men at man ikke ønsker at betale til opførelsen af Østdiget, hvis man ikke har gavn af det. For at undgå forsinkelse af projektet ved klager foreslår grundejerforeningen, at der inden 1a-mødet (borgermødet 7. januar 16) fremlægges et alternativt, differentieret forslag til bidragsfordeling, hvor grundejerne i Tangbjerg fritages for betaling til opførsel og drift af Østdiget. Øvrige bemærkninger 31 Lærkevej Grundejer, der har deltaget i grundejerns arbejdsgruppe, erindrer om, at arbejdsgruppen var enig om at øge antallet af medlemsvalgte bestyrelsesmedlemmer fra 5 til 7. Formålet var at sikre to faste pladser til et medlem valgt af naboerne til Østdiget og et medlem valgt af naboerne til fjorddiget. Foreslår det rettes ind før den stiftende generalforsamling Forvaltningen har ingen kommentarer til bemærkningen. Byrådene har i november 2015 besluttet, hvilken bidragsfordeling bredder ved lukket sluse. Modellen tyder ikke på øget risiko på nordsiden af Værebro Å. Forvaltningen finder, at Østdiget dermed er en integreret del af kystsikringsprojektet, og anbefaler at det fastholdes, at kystsikringsprojektets delelementer finansieres lige af alle, der slipper for at etablere deres eget anlæg for at opnå tilsvarende sikkerhed. (modtaget efter fristen den ) Byrådet vedtog den 25. november 2015 blandt andet følgende princip for bestyrelse og generalforsamling på baggrund af forslag fra grundejernes arbejdsgruppe: Alle lagets medlemmer kan deltage i generalforsamlingen. Stemmeret udøves i forhold til det antal parter som vedkommende medlem repræsenterer. Dette princip er inspireret af mindretallets forslag. Forvaltningen vil anbefale, at dette princip om, at bestyrelsens medlemmer vælges ved direkte valg af alle digelagets medlemmer ved generalforsamlingen, opretholdes som vedtaget af byrådet.

11 Side11/13 32 Knudsvej Grundejer har ved mødet den 7. januar 2016 forstået, at sluseportene lukkes ved en vandstand på mellem 120 og 130 cm. Dette vil medføre oversvømmelse på grunden inden der bliver lukket, via den lille stik-å op imellem Knudsvej og Mågevej. Hvordan forhindres dette? Høgevænget Grundejer erindrer om, at der skal sikres nødstrømsforsyning til pumperne, så de ikke rammes af strømsvigt ved stormflod. Storkevej (noteret ved borgermødet) Hvorfor skal det koste 42% at have et kommunegaranteret lån? Hvis man tager imod det kommunefinansierede lån, kommer den samlede pris til at være , imod ved kontant betaling). Vernersvej (noteret ved borgermødet) Er pumperne ved slusen nødforsynet med nød-elværk ved strømsvigt? Lupinvej (noteret ved borgermødet) Hvordan sikrer man pumperne mod strømsvigt? Svanevænget Grundejeren gør opmærksom på, at hans ejendom, matrikel nr. 5by Jyllinge By bliver umiddelbar nabo til fløjdiget. Grundens terræn ved sokkel er omkring kote 1,10. Det har aldrig været påtænkt, at slusen skulle stå åben indtil vandstanden i fjorden er højere end kote 1,20. Der er regnet på en række situationer, hvor slusen lukkes ved forskellige højder af forhøjet vandstand fra 0,5 til 0,8 m. Driften af slusen fastlægges ved detailprojekteringen og i forbindelse med VVM. Men forvaltningen vurderer, at slusen under alle omstændigheder skal lukke ved forhøjet vandstand lavere end kote 1,0 m. Nødstrømsforsyning vil blive specificeret ved detailprojekteringen. Forvaltningens beregning af månedlige ydelser på det skitserede lån forudsætter et anslået renteniveau på 2,5% p.a., hvilket vurderes at svare til markedsrenten. De samlede omkostninger i lånets løbetid svarer nok til et lån på markedsvilkår. Nødstrømsforsyning vil blive specificeret ved detailprojekteringen Ved nødstrømsforsyning, der vil blive specificeret ved detailprojekteringen Forvaltningen foreslår, at pågældende ejendom tilføjes på Bilag 1 til forslag til vedtægter, Fortegnelse over ejendomme, hvorpå eller ud for hvilke digelagets anlæg er beliggende over ejendomme der ligger tæt på diget tilrettes

12 Side12/13 38 Knudsvej Grundejerne er bekymret for at sikringen kan udskydes i flere år i tilfælde af klager over. Grundejer støtter selv op om etablering af sikringen Spørger hvor lang tid behandling af klage vil tage, og har klager opsættende virkning? Byrådenes snarlige afgørelse om hvorvidt projektet skal gennemføres eller ej, træffes i henhold til 5 i lov om kystbeskyttelse. Efter loven kan afgørelsen påklages til Naturog Miljøklagenævnet inden for en frist på 4 uger fra afgørelsens meddelelse. Kystdirektoratets endelige afgørelse om meddelelse af godkendelse af projektet vil ligeledes kunne påklages. Efter en lovændring i foråret 2015 har en klage opsættende virkning. Forvaltningen har ingen erfaring med klagenævnets behandlingstid for klager efter Kystbeskyttelseloven

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13)

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2269681 Ref. JNAL / 8LD Redegørelse for afholdt kap. 1a borgermøde om kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet vil blive fremlagt på kommunens hjemmeside. Bilag 5 til KMU dagsordenspunkt 13 By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2254825 Ref. NISO / 8LC Referat af borgermøde den 7. januar 2016 - Kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark Afholdt i hallen

Læs mere

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring.

Interessetilkendegivelsen er koordineret med Egedal Kommune, hvor 35 grundejere vil få gavn af den skitserede sikring. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 38) Sagsnr. 217972 Brevid. 2075898 Ref. JNAL NOTAT redegørelse for interessetilkendegivelse i Jyllinge Nordmark 7. april 2015 Byrådet vedtog

Læs mere

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark BILAG 7 Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Indkaldelse

Læs mere

Mener ikke, at ejendom har gavn af Østdiget jf. forslag til bidragsfordeling

Mener ikke, at ejendom har gavn af Østdiget jf. forslag til bidragsfordeling Hvidbog berørte grundejeres bemærkninger til forslag til ny bidragsfordeling, justering af Østdige samt skønnet anlægsudgift, stormflodssikring, Jyllinge Nordmark og Tangbjerg By, Kultur og Miljø, Miljø

Læs mere

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form.

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Invitation til

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag FORSLAG

Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag FORSLAG Bilag 6 til KMU dagsordenspunkt 13 Blå, fede typer: Ændringer i forhold til forslag fremlagt ved borgermøde den 7. januar 2016 Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag

Læs mere

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark

NOTAT. Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse, Jyllinge Nordmark NOTAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Grundlag for dispensation fra åbeskyttelseslinje i Frederikssund Kommune. Etablering af kystbeskyttelse,

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil.

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 39) Sagsnr. 217972 Brevid. 2077467 Ref. JNAL / 8LD NOTAT - redegørelse for interessetilkendegivelse i inderfjorden Øst 8. april 2015 Byrådet

Læs mere

«navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer»

«navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer» «navn_ejer» «conavn_ejer» «adresse_ejer» «postdistrikt_ejer» By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Rettet klagevejledning til afgørelse om

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Partshøring af VVM-tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Bilag 6 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Sendt til medlemmer af Jyllinge Nordmark og Tangbjergs Digelag (undtagen 7 medlemmer på Strandvænget og Svanevænget) Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000

Læs mere

Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt Mødet blev indledt med enighed om at tage udgangspunkt i nedenstående dagsorden:

Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt Mødet blev indledt med enighed om at tage udgangspunkt i nedenstående dagsorden: BILAG 5 Kystsikring Jyllinge Nordmark møde med Kystdirektoratet 6. okt. 2015 Mødenotat i henhold til dagsorden (punktnotat med blå tekst). Mødedeltagere: For grundejerforeningerne og enkeltmedlemmer: Bodshøjgaard

Læs mere

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING

Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135. Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Bilag 2 til PTU sag 234 og KMU sag 135 Jyllinge og Tangbjerg Digelag UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Plan og Udvikling Sagsnr. 270571 Brevid. 2682757 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Opsamling på partshøring af udkast til VVM-tilladelse sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

AFGØRELSE i sag om vedtagelsen af et kystbeskyttelsesanlæg i Jyllinge Nordmark

AFGØRELSE i sag om vedtagelsen af et kystbeskyttelsesanlæg i Jyllinge Nordmark 25. april 2017 Sagsnr. NMK-451-00004 KlageID: [klageid] BAB-NMKN AFGØRELSE i sag om vedtagelsen af et kystbeskyttelsesanlæg i Jyllinge Nordmark Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter

Læs mere

Projektet koster i alt 19,1 mio. kr., og kommunen giver 11,1 mio. kr. i støtte til det. De yderligere 2,0 mio. kr. til stier betaler kommunen 100%.

Projektet koster i alt 19,1 mio. kr., og kommunen giver 11,1 mio. kr. i støtte til det. De yderligere 2,0 mio. kr. til stier betaler kommunen 100%. Navn Vej, matrikelnr. 4040 Jyllinge Interesse for kystbeskyttelse Du får dette brev, da du bor i et område, som kan blive omfattet af kystbeskyttelse. Du er omfattet, da hele eller dele af din grund ligger

Læs mere

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Regionale løsninger Lokal løsning Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Tangbjerg Kim Dahlstrøm, afdelingschef

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1.

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1. Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde NOTAT Status for kystbeskyttelsesprojektet i Jyllinge Nordmark, maj 2019 Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Dette

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter samt anbefalinger

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter samt anbefalinger NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 109) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Sagsfremstilling, resumé af kommentarer til skitseprojekter

Læs mere

Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden Viborg

Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden Viborg Christian Lützen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Anmodning om genoptagelse

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen Center for Teknik og Miljø Karen Vestergaard teknik@slagelse.dk 8. marts 2018 Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen januar 2018 Hvad skal arbejdsgruppen / Slagelse Kommune

Læs mere

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017 Kystsikring i Dalby Huse Informationsmøde 12. marts 2017 Informationsmøde Velkomst Formålet med mødet Fremlæggelse af skitseprojekt Nødvendige myndighedsansøgninger Information om partsfordeling Det videre

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017

JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017 JYLLINGE NORDMARK OG TANGBJERGS DIGELAG Referat af ordinær generalforsamling 2017 Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 19.00 21.00 på Jyllinge Skole, Kantinen Velkomst Formand Philip lange Møller bød velkommen

Læs mere

Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand

Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand Dato: 30-10-2018 Afd.: Center for Miljø, Plan og Teknik Sagsnr.: 330-2010-47557 Sagsbehandler: Karen Vestergaard Sag: Næsby Strand 4200 - sommerhusområdet

Læs mere

STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT

STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT STORMFLODSMØDE DEN 20. MAJ I JYLLINGEHALLEN REFERAT Borgmester Joy Mogensen indledte mødet: Mødet i dag er en opfølgning på det første møde efter Bodil i januar. Bodil har givet os fire store kampe at

Læs mere

Januar 2015 principper for beslutning. April 2015 efter 1. interessetilkendegivelse. September 2015 indkaldelse til dette møde

Januar 2015 principper for beslutning. April 2015 efter 1. interessetilkendegivelse. September 2015 indkaldelse til dette møde Januar 2015 principper for beslutning Lokale løsninger Sikringsniveau til fase 1, dvs. 2.1 meter over dagligt vande Mulighed for udbygning Dobbeltfunktioner tilfører området værdi Max. 50 % egenfinansiering

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 270571 Brevid. 2142760 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger til indledende høring af VVM for anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge

Læs mere

Referat af: DAGSORDEN:

Referat af: DAGSORDEN: Referat af: Stiftende generalforsamling i Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag Afholdt i hallen på Bavnehøjskolen torsdag den 19. maj 2016, kl. 19.00-20.30 Program: Klokken 18 00 - Indtegning af medlemmer

Læs mere

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Dagsorden: 1) Byrådets beslutning 2) Endelig afgørelse fra MFKN vedr. Jyllinge Nordmark 3) Ansøgning til Realdania 4) Overordnet tidsplan 5) Etablering

Læs mere

STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK

STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK STORMFLODSSIKRING AF JYLLINGE NORDMARK Af Projektleder Benny Rud Hansen, GRONTMIJ A/S Chefkonsulent Hans Chr. Jensen, Roskilde Kommune By, Kultur og Miljø Vand og klimatilpasning Handleplan 2013-16 Copyright

Læs mere

REFERAT. Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A, Rådhuset

REFERAT. Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A, Rådhuset REFERAT By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Møde i følgegruppen for stormflodssikring den 6. oktober 2014 kl. 16 30 18 30 Mødelokale 3A,

Læs mere

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen Handleplan 1 Møde den 23. april 2012 Chefrådgiver Mogens Terkelsen Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen - Resumé Roskilde Kommunes handleplan, september 2011 2 TRIN 1 Gennemføre

Læs mere

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Efter stormfloden - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Roskilde Kommune, maj 2014 FORORD...3 HVOR STÅR VI NU...4 VANDET STIGER - HVOR MEGET...5 HVORDAN KOMMER VI VIDERE...6 HVEM

Læs mere

NOTAT om afslag til bidrag til betaling for dræning af ejendommen Spangevej 13, 5900 Rudkøbing

NOTAT om afslag til bidrag til betaling for dræning af ejendommen Spangevej 13, 5900 Rudkøbing Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 14-09-2015 J. nr. 14/2866 Ref: liem NOTAT om afslag

Læs mere

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark. VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6.

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark. VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. DEBATOPLÆG Jyllinge Nordmark VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. september 2015 Roskilde Kommune, juni 2015 Roskilde Kommune Rådhusbuen 1

Læs mere

Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark

Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2631583 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Høringsnotat, indledende høring af nyt plangrundlag for Nordmark 29. august 2017 I dette notat sammenfattes

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl. 14. 30 Der var indkaldt skriftligt til borgermødet jf. 3 i bekendtgørelse af lov om kystbeskyttelse. Fremmødet var som forventet

Læs mere

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark TIL POLITISK BEHANDLING

DEBATOPLÆG. Jyllinge Nordmark TIL POLITISK BEHANDLING DEBATOPLÆG Jyllinge Nordmark VVM for sikring mod oversvømmelser - Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperiode 26. juni til 6. september 2015 Roskilde Kommune, maj 2015 Roskilde Kommune Rådhusbuen 1

Læs mere

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018 Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde November 2018 Alternativ placering af dige 1c Høringssvar fra borger Efter at have deltaget i borgermødet 2. september

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring.

20061128 TMU - Bilag til pkt. 4 - Notat Maglemoserenden.doc Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Notat: Regulering af Maglemoserenden resultat af høring. Indledning. I henhold til bekendtgørelse nr 424 af 7. september 1983 om vandløbsregulering m.v., har det af Niras udarbejdede projektforslag været

Læs mere

Oversendelse af klager til Transportministeriet

Oversendelse af klager til Transportministeriet Til Transportministeren Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København H trm@trm.dk lb@trm.dk Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Oversendelse af klager

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag Roskilde Kommune har besluttet at gennemføre en VVM-proces for løsning til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark. Roskilde Kommune ønsker at etablere en digeløsning

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune 29. marts 2019 Sagsnr. 18/08058 Klagenummer: 1001827 EBRAU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune Miljø-

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. august 2014 Mødetidspunkt 17.02 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Bilag 1 til Høring af ny bidragsfordeling for kystbeskyttelsesprojekt i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Bilag 1 til Høring af ny bidragsfordeling for kystbeskyttelsesprojekt i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Bilag 1 til Høring af ny bidragsfordeling for kystbeskyttelsesprojekt i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg reduceres drastisk. De ca. 60 grundejeres andel ville hermed kunne reduceres til et mere ove r- kommeligt

Læs mere

Forvaltningens anbefalinger er placeret løbende i notatet under de enkelte afsnit. Der er i alt 15 anbefalinger.

Forvaltningens anbefalinger er placeret løbende i notatet under de enkelte afsnit. Der er i alt 15 anbefalinger. NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 2) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2027981 Ref. JNAL / 8LD NOTAT - Redegørelse og anbefalinger til sikring mod stormflod 8. januar 2015 Byrådet vedtog

Læs mere

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces

Efter stormfloden. - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Efter stormfloden - en oversigt over løsninger, regler, finansiering og proces Roskilde Kommune, maj 2014 FORORD...3 HVOR STÅR VI NU...4 VANDET STIGER - HVOR MEGET...5 HVORDAN KOMMER VI VIDERE...6 HVEM

Læs mere

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Indlæg ved workshop den 2. dec. 2014 oprettelse af digelag og udarbejdelse af bidragsfordeling ved oversvømmelsesområder i Roskilde Kommune Henrik Steinecke

Læs mere

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende Vedr. Generalforsamling 2010 referat Bendt Bjergaard havde et powerpoint indlæg under formandens beretning og her er teksten: Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Læs mere

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej 80 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 14/00987-57 Ref. lhb/tpi 05-10-2015 Kystdirektoratets svar på Roskilde Kommunes anmodning af 29/9 om vurdering af skitseprojekt

Læs mere

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune Center for Miljø, Plan og Teknik Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 11-05-2017

Læs mere

Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen

Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen Program 18:00 Velkomst - Børge Carlsen, digegruppen 18:10 Baggrund og den videre proces 18:20 Præsentation af skitseprojekt

Læs mere

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Læs mere

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune

Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag v/ Philip Lange Møller / Roskilde Kommune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark

NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2090938 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk NOTAT: Supplerende redegørelse for lokalplan 612 for Jyllinge Nordmark 26. maj 2015 Lokalplan 612 for

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten Mødereferat Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten 20. juni 2018 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 162017/18 Møde dato 20. juni 2018 Møde tidspunkt Kl. 15.30-18.00 Mødested Mødelokale Hektar, Nytorv

Læs mere

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet er fremlagt på kommunens hjemmeside.

Alle materialer, som blev præsenteret på borgermødet er fremlagt på kommunens hjemmeside. Plan og Udvikling Sagsnr. 242772 Brevid. 2180613 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Referat af borgermøde 25. august 2015 - Et klimatilpassset Jyllinge Nordmark 1. september 2015 Borgermøde

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet afslår anmodningen om at genoptage behandlingen af spørgsmålet om opsættende virkning.

Miljø- og Fødevareklagenævnet afslår anmodningen om at genoptage behandlingen af spørgsmålet om opsættende virkning. 15. marts 2019 Sagsnr. 19/02654 Klagenr. 1003533 AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFSLAG på anmodning om genoptagelse af afgørelse om at tillægge klage over VVM-tilladelse til anlæg til sikring

Læs mere

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten Mødereferat Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten 12. oktober 2017 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 217239/17 Møde dato 12. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 13.00-15.10 Mødested Mødelokale Decibel,

Læs mere

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK

ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK ET KLIMATILPASSET JYLLINGE NORDMARK BORGERMØDE OM LOKALPLAN OG VVM AF KYSTSIKRINGSANLÆG Tirsdag den 25. august 2015 på Baunehøjskolen i Jyllinge By, Kultur og Miljø PROGRAM 19.00 Velkomst v/ udvalgsformand

Læs mere

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren.

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren. Tilladelse til genetablering af højvandsbeskyttelse på matr. 31g, Sigridsvej 25, Gentofte Kommune Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til, at opføre en ny højvandsmur til erstatning af den ældre højvandsmur

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan. nr. 668, Jyllinge Nordmark.

AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan. nr. 668, Jyllinge Nordmark. 06. april 2018 Sagsnr. NMK-33-04500 KlageID: 239890, 240041 JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Roskilde Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan nr. 668, Jyllinge Nordmark Roskilde Kommune har den 29. november

Læs mere

STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK

STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK STORMFLODSSIKRING I ROSKILDE FJORD / JYLLINGE NORDMARK Af Projektleder Benny Rud Hansen, GRONTMIJ A/S By, Kultur og Miljø Præsentation 2 SKITSEPROJEKT Analyse af stormflodshændelser Løsningskoncept for

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Borgermøde 28. maj 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Borgermøde 28. maj 2018 Dagsorden 1. Kystbeskyttelsesloven og processen for projektet. 2. Spørgsmål. 3. Det konkrete projekt og linjeføring. 4. Spørgsmål. 5. Partsfordeling

Læs mere

Digesagen ved Næsby Strand

Digesagen ved Næsby Strand Til Digelag under Stiftelse (DuS) Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Digesagen ved Næsby Strand Orientering om interessetilkendegivelsen og den videre proces Slagelse

Læs mere

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Hvordan håndteres de mange interessenter i storbyens kystzone? v/ Carsten Raad Petersen, Hvidovre Kommune 1 Fakta om Hvidovre Kommune Hvidovre København

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere

Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til lov om kystbeskyttelse og Kerteminde Byråds beslutning om at fremme kyssikring 21. september 2016.

Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til lov om kystbeskyttelse og Kerteminde Byråds beslutning om at fremme kyssikring 21. september 2016. Politik og Strategi Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 kommune@kerteminde.dk Vedtægter for Kystbeskyttelseslaget Kerteminde, Kølstrup og Munkebo Sluse- og Digelag Lagets oprettelse 1. Lagets

Læs mere

Sendt til grundejere omfattet af digelaget samt klageberettigede

Sendt til grundejere omfattet af digelaget samt klageberettigede Sendt til grundejere omfattet af digelaget samt klageberettigede By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Afgørelse om, at fremme kystbeskyttelsesprojektet

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014 v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Hvem er NIRAS og jeg? Multi-diciplinær rådgivende virksomhed 1.400 ansatte Årlig omsætning: 1.000 mio.kr

Læs mere

Udkast til vedtægt for Lendrup Strand digelag.

Udkast til vedtægt for Lendrup Strand digelag. Udkast til vedtægt for Lendrup Strand digelag. Vedtægt for Lendrup Strand Digelag. Lagets oprettelse. 1. Lagets navn er Lendrup strand Digelag. Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til lovbek. nr.267 af

Læs mere

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Dato: 8.1.2009 Dokumentnr. 07/00039-96 Sagsbehandler: Line Henriette Broen, geolog Direkte tlf.nr.:

Læs mere

REFERAT. Skal vi sikre Køge mod stormflod? Borgermøde den 9. juni Program: 1. Velkomst ved Mette Jorsø, Formand for Teknik og Miljøudvalget

REFERAT. Skal vi sikre Køge mod stormflod? Borgermøde den 9. juni Program: 1. Velkomst ved Mette Jorsø, Formand for Teknik og Miljøudvalget REFERAT Borgermøde den 9. juni 2016 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Deltagere: Ca. 75 borgere fra området, interesseorganisationer, kommunens politikere primært fra udvalget for Teknik

Læs mere

Notat. Den 30. marts 2015.

Notat. Den 30. marts 2015. Notat. Den 30. marts 2015. Sagsforløb Renovering af Afløb fra Lukkesdam Det rørlagte kommunale vandløb Afløb fra Lukkesdam blev rørlagt i 1960. Den øverste halvdel (1,6 km) blev omlagt i 1983. Efter kommunalreformen

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Referat af møde 27. januar 2018. Smålandshavet, Karrebæksminde. Dagsorden 1. Velkomst 2. Processen for kystbeskyttelsesprojektet. 3. Det tekniske projekt, herunder linjeføring

Læs mere

Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand

Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand Klimatilpasning Kelstrup & Hejsager Strand Bo Christensen 1 12 MAJ 2016 Disposition: 1 Udfordringerne 2 Løsningsmuligheder i de 3 områder 3 December 2015-hændelsen 4 Økonomi 5 Spørgsmål 2 Problem 1: Stigende

Læs mere

Skive Kommune har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet.

Skive Kommune har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Skive Kommune Torvegade 10 7800 Skive Kystdirektoratet J.nr. 11/00759-64 Ref. Thomas Larsen 17-11-2014 Tilladelse til forlængelse af det sydlige dige ved Karup Å ud for Viborgvej, Skive Kommune. Kystdirektoratet

Læs mere

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat 21. august 2017 Notat Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] Projekt nr.: 229200 Dokument nr.: 1224825328 Version 1 Revision 140817 Udarbejdet af EJLU Kontrolleret

Læs mere

Kontornotits. Emne: Orienteringspunkt vedrørende Michael Bergs klage over opførelse af 8 lejligheder på Teglgårdsvej 34

Kontornotits. Emne: Orienteringspunkt vedrørende Michael Bergs klage over opførelse af 8 lejligheder på Teglgårdsvej 34 Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Dato 20. februar 2014 Sagsnr. 13/16333 Sagsbehandler Helena Kjær Direkte telefon 79 30 16 36 E-mail hewk@kolding.dk Emne: Orienteringspunkt vedrørende Michael

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts Deltager: Flemming Østergaard Strandgade 8 Inger Kehlet Strandengen 42

REFERAT. Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts Deltager: Flemming Østergaard Strandgade 8 Inger Kehlet Strandengen 42 REFERAT Teknik og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Dialogmøde om stormflodssikring den 27. marts 2014 2. april 2014 Deltager: Lars Olsen Frederiksborgvej

Læs mere

Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro.

Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro. Side 1/8 Sagsoverblik vedr.: Under Rødtjørnen 8, Holstebro. 2017 Den 29. april 2017 Der er indsendt forespørgsel om bl.a. terrænregulering fra ejer vedr. Under Rødtjørnen 8, 7500 Holstebro. Den 5. maj

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 10-05-2017

Læs mere

Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse

Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse Kritiseret, at byggestyrelsen ikke i henhold til byggelovens 23 havde taget stilling til, om en kommunes forhåndsbesked om, på hvilke betingelser

Læs mere