Referat. Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato kl Glassalen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 22.03.2010 kl. 16.00-19.00 Glassalen"

Transkript

1 Referat Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato kl Glassalen Deltagere: Kurt Pedersen Lise Rask Marianne Jensen Karen Schur Eva Borg Dorte Tind Jørgensen Alis Jensen, Elsebeth Melgaard Lars Jacobsen fra Deloitte deltog under punkt 5 Marianne Zinck deltog under punkt 5 Ole Enelund deltog under punkt 3 Peder Wagner Hansen Afbud Allan Nielsen Fraværende uden afbud Det har desværre ikke været muligt at få elever til at stille op til bestyrelseshvervet. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev udvidet med punkt 2a, og herefter godkendt. 2. Godkendelse af referatet fra møderne henholdsvis den 22/ og den 2/3 Der er ikke modtaget nogen indsigelser i forhold til de udsendte referat, hvorfor de betragtes som godkendt. 2 a. Ministeriet har haft vores vedtægter til godkendelse, de ønsker i deres bemærkninger: At vi indføjer Brøndby, Herlev og Gladsaxe i navnet At vi uddyber at det er Brøndby, Herlev og Gladsaxe kommuner der i fællesskab udpeger et bestyrelsesmedlem At genudpegning af de selvsupplerende medlemmer begrænset til 1 periode. Bestyrelsen accepterede ministeriets bemærkninger og godkendte herefter de reviderede vedtægter.

2 3. Dimensionerings- og Lokalesituationen på SOSU C Administrationschefen gennemgik det udsendte materialer omkring handleplanen for håndtering af den lokalemæssige situation som følge af det øgede elevindtag i Efter en række opklarende spørgsmål besluttede bestyrelsen at godkende den fremlagte handleplan, således: At SOSU C i 2010, laver diverse omrokeringer og lejer de ekstra kvadratmeter i Herlev til ibrugtagning umiddelbart efter sommerferien, og herved forventes det, med den nuværende dimensionering, at SOSU C kan håndterer den lokalemæssige situation. Omkring lokalesituationen for 2011, besluttede bestyrelsen at: SOSU C indleder en afdækning af mulighederne for opførelsen af et nyt byggeri eller indgåelse af nyt lejemål. SOSU C indleder en afdækning omkring en tilbygning i Brøndby 4. Resultatlønskontrakter Undervisningsministeriet bemyndiger bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og institutionens øvrige ledere, jf. Retningslinjer for anvendelse af resultatløn for ledere ved selvejende uddannelsesinstitutioner af 10. juni. Samtidig fremgår det at, Indgåelse af resultatlønskontrakt med øverste leder er obligatorisk. Formanden udtrykte ønske om at resultatlønskontrakten udover de af ministeriet bestemte områder omfattede flg.: Håndtering af udfordringerne omkring bygninger/lokaler. Arbejde omkring strategiplanlægning og strategisk målstyring Samarbejde med Professionhøjskole Arbejdet omkring integration Bestyrelsen anbefalede direktøren at der indgås resultatlønskontrakter for den øvrige ledelsesgruppe på SOSU C. Bestyrelsen bemyndigede formanden til at indgå en Resultatlønskontrakt med direktøren ud fra de udsendte og omtalte retningslinjer.

3 5. Økonomi Undervisningsministeriet skal, i henhold til bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om regnskab for institutioner for erhvervsrettet uddannelse (Social- og sundhedsskolerne), have både årsrapport og revisionsprotokollat. Dokumenter skal indsendes såvel elektronisk som på papir med originale underskrifter, senest d. 1. april. På denne baggrund forelægges disse dokumenter bestyrelsen til godkendelse. 1. Godkendelse af Årsrapport. 2. Godkendelse af regnskab 3. Godkendelse af revision protokollat 4. Revision af gager og lønninger 5. Revision af Debitorer, Kreditorer og likvider Revisionen v/lars Jacobsen gennemgik materialet og udtrykte generel tilfredshed med såvel resultat som arbejdet på SOSU C. Bestyrelsen godkendte det forelagte regnskabsmateriale for 6. Orientering a. Nyt fra formanden Orienterede om sammensætning og de udpegede medlemmer, af den nye bestyrelse, der træder til pr. 1.maj. Det stiles mod, at det planlagte møde i juni afholdes som et fællesmøde med LUU og UKU b. Nyt fra SOSU C Orientering om Ministeriet har kvitteret for modtagelse af handlingsplanen c. Nyt fra de øvrige bestyrelsesmedlemmer FOA orienterede om, at det er lykkedes at få tilsagn om efteruddannelse til de afskedigede medarbejdere rundt om på hospitalerne i regionen. Orienteringerne blev taget til efterretning 7. Orienterings materiale fra: LUU (Lokale Uddannelses Udvalg) SU UKU (Udvalget for kompetenceudvikling) Orienteringerne blev taget til efterretning 8. Fremtidige møder Der er aftalt flg. fremtidige mødedatoer: Mandag Mandag 13-sep Mandag 22-nov 21-jun, (præsentation af Udviklingsplan + Fællesmøde med UKU og LUU) Alle møderne afholdes i tidsrummet kl

4 Bilag fra revisionen Forhold af væsentlig betydning for vurdering af årsrapporten og forvaltningen Institutionen har i realiseret et overskud på t.kr. mod et budgetteret overskud på t.kr. Resultatudviklingen kan i forhold til budget beskrives således: t.kr Regnskab Ændring budget til regnskab Regnskab 2008 Indtægter undervisningsaktiviteter Udgifter til undervisningens gennemførelse Indtjeningsbidrag, undervisning Fællestilskud mv Indtjeningsbidrag Markedsføring Ledelse og administration Bygningsdrift Særbevillinger, netto samt andet Resultat før fin. poster Finansielle poster Resultat efter fin.poster Andre ekstraordinære forhold Resultat Overskudsgrad 4,5% 7,7% 3,8% 3,9% 8,9% Årselever tet for 2010 afspejler fuld overtagelse af de lejemål, som skolen har pr , med de forventede omkostninger, dette måtte indebære. Fællestilskud mv. indeholder det fulde bygningstaxameter samt de særtilskud, som skolen forventer afspejler endvidere en stigning i årselevtallet på 24% i forhold til. Vedrørende udviklingen skal vi henvise til ledelsesberetningen, jf. årsrapporten. I forhold til budgettet for er det realiserede indtjeningsbidrag/undervisning forøget med t.kr. I forventes indtjeningsbidraget forøget med t.kr. i forhold til. Årselevstallet er i i forhold til budget forøget med 8%. Effekten af dette har aflejret sig i en forøgelse af det samlede indtjeningsbidrag. Endnu uafklarede forhold til overgangen pr. 1. januar 2007 Forholdet til det tidligere Københavns Amt, nu Region Hovedstaden er endnu ikke afklaret. I tilfælde af en endelig refusionsopgørelse fra Region Hovedstaden er beløbene hensat som 1 tet for er det af bestyrelsen godkendte budget vedtaget i december måned 2008.tet for 2010 er vedtaget af bestyrelsen i februar 2010.

5 "Anden kortfristet gæld" og udgør pr. 31. december i alt 581 t.kr. Indeholdt i beløbet er tilskud vedrørende 2006 fra Undervisningsministeriet på 479 tkr. Revision af forretningsgange og interne kontroller I er der sket ændringer i skolens organisation mv., herunder outsourcing af bogførings-regnskabsfunktion via et administrativt fællesskab, som bevirker, at regnskabsinstruksen ikke er ajourført. Vi skal anbefale en ajourføring. Det bør efterprøves, om de opgaver og kontroller, som er aftalt mellem SOSU C og det administrative fællesskab, fungerer som forudsat. Herudover bør SOSU C efter vores vurdering stille krav til fællesskabet om dokumentation for, hvorvidt kontrolmiljøet i fællesskabet fungerer effektivt og efter hensigten. Indtægtsdækket virksomhed Vi har konstateret, at institutionen for alle aktiviteter under indtægtsdækket virksomhed følger vejledningens krav om udarbejdelse af forkalkulationer mv. i forbindelse med fastlæggelse af prisen for aktiviteterne. Pt. udarbejdes ikke efterkalkulationer ud over den samlede IV opgørelse, som fremgår af skolens årsrapport. Vi skal anbefale, at der indføres forretningsgange, der sikrer, at budgetvejledningen og Undervisningsministeriets vejledning om indtægtsdækket virksomhed følges. Finansiel revision af årsrapporten Drøftelser med institutionens daglige leder om besvigelser Vi har drøftet risikoen for besvigelser på institutionen med institutionens daglige leder. Drøftelserne har også omfattet de interne kontroller, som institutionen har implementeret for at forebygge disse risici. Institutionens daglige leder har i denne forbindelse oplyst, at denne ikke har kendskab til besvigelser, påståede besvigelser eller formodninger om besvigelser, ligesom der ikke vurderes at være særlig risiko for væsentlige fejl i institutionens årsrapport som følge af besvigelser. Vi skal bemærke, at vi ikke under vores revision har konstateret fejl i årsrapporten som følge af besvigelser, eller andre forhold, der kan indikere besvigelser mod institutionen. Ledelsesberetning Vi har gennemgået ledelsesberetningen med henblik på en vurdering af, hvorvidt beretningen indeholder en retvisende beskrivelse af aktiviteter, hændelser, økonomiske forhold og risici af væsentlig betydning for vurderingen af det finansielle regnskab. Der er i årsregnskabsloven indført krav om, at regnskaber, som aflægges efter regnskabsklasse C (stor), skal medtage en redegørelse for samfundsansvar i ledelsesberetningen. Oplysningerne kan alternativt medtages i en supplerende beretning eller på hjemmesiden. Det nye krav er indføjet i årsregnskabslovens 99a og gælder for kalenderårsregnskaber for. Undervisningsministeriet har offentliggjort et mødereferat med bl.a. følgende indhold: Ministeriet har besluttet, at ministeriet ikke vil kræve, at ledelsesberetningen suppleres med oplysninger om samfundsansvar i årsrapporterne for de regulerede institutioner på ministeriets ressortområde.

6 I regnskabsbekendtgørelserne er 99a ikke anført som en undtagelsesbestemmelse. Da institutionerne fra 2011 skal overgå til statens regnskabs-regler, forventes bekendtgørelserne ophævet i 2010, hvorfor ministeriet ikke finder det hensigtsmæssigt at udstede ændringsbekendtgørelser alene på grund af denne bestemmelse. Skolen har med henvisning hertil undladt at medtage en redegørelse for samfundsansvar i forbindelse med regnskabsaflæggelsen for. Lønrevision Vores revision har dog givet anledning til følgende bemærkninger: At At At lønsystemet er sat op således, at der ikke er en selvstændig integreret kontrollantfunktion vedrørende inddata til dette system. Der er således ikke en funktion, som principielt sikrer, at det, som indrapportøren registrerer i lønsystemet, bliver kvalitetssikret af en uafhængig anden person, forinden en lønkørsel kan blive foretaget. Som lønsystemet med tilhørende forretningsgange/interne kontroller er sat op og pt. fungerer, indebærer systemet risici for utilsigtede registreringer. Skolen har suppleret dette forhold med en systemuafhængig frigivelseskontrol. Vores test af kontrolsammenhænge har ikke givet anledning til bemærkninger. lønsystemet bør opsættes, således at brugerrettighederne afspejler ansattes opgaver. der ikke løbende finder en afstemning/opfølgning sted mellem de data, som skolen modtager fra lønsystemet, og de data som registreres i økonomisystemet (løn og interimskonti). De manglende afstemninger mv. skyldes særligt manglende gennemsigtighed i løndata. Vi skal anbefale, at skolen får afdækket disse forhold. En manglende afdækning kan medføre risici for tab på lønudestående/ikke retvisende finanskonti. Lønsystemet genererer en række (mange) udskrifter af varierende karakter. Enkelte er specifikationer vedrørende en lønkørsel. Andre er betalingsoversigter og nogle advarselslister. Vi skal foreslå, at skolen i samarbejde med Silkeborg Løn afdækker udskrifternes indhold. Og på grundlag heraf fastlægger, hvilke kontroller skolen skal udføre og hvorledes, disse kontroller skal dokumenteres i henholdsvis lønafdeling (ved lønregistrator og indrapporteringskontrollant) samt regnskabsafdeling. Hvor det ikke er muligt at fremskaffe ansættelses-beskæftigelsesdokumentation efter endt uddannelse, skal vi foreslå, at medarbejderen udfylder en "Tro- og loveerklæring" vedrørende disse forhold. Dokumentation for nødvendige uddannelser skal altid foreligge. Herudover bør der i personalesager foreligge en anciennitetsberegning med uafhængig verifikation af anden person vedrørende indplacering for så vidt angår relevant erhvervserfaring og relevant undervisningserfaring. Vi har i enkelte tilfælde konstateret af ydede kvalifikations- og funktionstillæg ikke var sanktioneret af enten tillidsmand eller organisation. Forvaltning af institutionens midler - sparsommelighed

7 Investeringer Vi har forespurgt ledelsen om institutionens forretningsgange med hensyn til beslutning og accept af større investeringer. Institutionens bestyrelse drøfter større investeringer, inden disse besluttes. Skolen indhenter alternative tilbud fra flere leverandører, inden et projekt besluttes og igangsættes. Skolen anvender statsaftalerne vedrørende indkøb af it, kopiudstyr samt kontorinventar. Skolen anvender alternative leverandører, som matcher SKI-aftalerne prismæssigt, men hvor kvalitetsparameteren "service" er i højsædet. Årselever Årseleverne (inkl. aktiverede elever) kan præsenteres således: 2010 Realiseret Ændring budget til realiseret Realiseret 2008 Årselever Grundforløb (både unge og voksne) Social- og sundhedsuddannelsen (hjælper + assistent) Pædagogisk Grunduddannelse Andre årselevsrelaterede uddannelser (inkl akademiuddannelsen, der er ny i ) PGU merit Anden Åben Uddannelse AMU Anden undervisningsaktivitet f.eks. IV Årselever i alt AMU aktivitet samt anden undervisningsaktivitet udgør i 12% (2008: 16%) af det samlede realiserede årselevtal. Årsværk samt årselever pr. årsværk Institutionens årsværk kan opgøres således: 2010 Realiseret Ændring budget til realiseret Realiseret 2008 Årsværk Undervisere 130,4 108,1 105,6 2,5 102,6 Teknisk Adm. Personale 48,1 35,0 33,6 1,4 31,4 Ledelsesgruppe 3,0 3,0 2,8 0,2 3,0 Andet 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Årsværk i alt ordinær aktivitet 181,5 146,1 142,0 4,1 137,0 MA ved projektaktiviteter 4,4 5,8 4,5 1,3 2,7 Årsværk i alt 185,9 151,9 146,5 5,6 139,7 Årselever pr. årsværk (ved ordinær aktivitet) 6,8 6,8 6,5 0,3 6,3 Vi skal foreslå, at ovennævnte grundliggende produktivitetsoplysninger benchmarkes mod andre Social- og Sundhedsskoler. Den realiserede produktivitet for, jf. nøgletallet "årselever pr. årsværk" er forøget i forhold til det budgetterede for. I forhold til 2008 ses en størrere forøgelse.

8 Lærernes timeopgørelser mv. Vedrørende præsterede timer, overtid og undertid kan følgende præstationer udledes: Timegrundlag totalt Præsterede timer Overtimer Overtime % Undertid Undertime % ,9% ,2% ,8% ,1% ,8% ,6% Ovenstående opgørelse er baseret på skolens timeregistreringssystem vedrørende arbejdstidsaftaleåret. I ovennævnte "præsterede timer" indgår samtlige de på skolen ansatte undervisere omfattet af gældende arbejdstidsaftale for lærere og opgjort i henhold til denne. Overtiden er udtryk for timer, som er præsteret ud over den arbejdsnorm, som gælder for de pågældende ansatte. Disse timer disponeres dernæst som fremført afspadsering eller udbetalt overarbejde. Omfanget af over- og undertimer har ikke givet anledning til bemærkninger. Forvaltning af skolens midler - effektivitet Begrebet forvaltningsrevision - effektivitet omfatter en stillingtagen til, hvorvidt skolen når sine mål - herunder kvalitative mål - set i forhold til de ressourcer, der involveres. Skolen har oplyst, at de primære mål er: at at at motivere og give muligheder for, at unge/voksne, som ønsker en SOSU-uddannelse får reelle muligheder herfor, imødekomme arbejdsmarkedets behov for erhvervsfaglige og generelle kvalifikationer inden for de sociale-, sundhedsfaglige- og de pædagogiske områder, SOSU C fortsat er en attraktiv arbejdsplads for de ansatte og til stadighed er i stand til at re kruttere kvalificerede medarbejdere og ledere. Skolen har fra og med valgt at arbejde med KVIK 2 modellen som grundlag for kvalitetsstyring og kvalitetsudvikling. Skolens kvalitetsarbejdet ledes af en styregruppe, bestående af ledelse, elever, lærere, andre medarbejdere, det lokale undervisningsudvalg mv. Styregruppen er ansvarlig for de overordnede principper vedrørende kvalitetsarbejdet. Skolen har tilsluttet sig ESB-netværket (Evaluering-Samarbejde-Benchmarking-netværk) som er et netværk bestående af en række erhvervsskoler, SOSU-skoler mv. Formålet med netværket er at arbejde med systematiseret kvalitetsudvikling samt dokumentation heraf. ESB-netværket stiller it-baserede værktøjer til rådighed for uddannelsesinstitutioner med henblik på - elevtilfredsheds- og medarbejdertilfredshedsmålinger mv. Herudover muliggør værktøjerne benchmarkning med andre Social og Sundhedsskoler. I 2008 har skolen været omfattet af en elevtilfredshedsmåling som er offentliggjort i foråret. Undervisningsmiljøvurderingen er gennemført som en integreret del af den samlede elevtilfredshedsmåling. 2 KValitetsværktøj til udvikling af Innovation og Kompetence udviklet af Statens Kompetencecenter.

9 En medarbejdertilfredshedsundersøgelse er gennemført i. Tilfredshedsundersøgelserne indeholder benchmark med andre Social- og Sundhedsskoler mv. Skoleåret igennem foretager lærere og skoleledelse løbende evalueringer af afviklingen af de undervisningsforløb, som er planlagt for de enkelte fag. Herudover er skolen i løbende dialog med aftagervirksomhederne/aftagerorganisationerne vedrørende skolens hoveduddannelser. Skolen har i udarbejdet en handlingsplan for øget gennemførelse (mindre frafald). Planen er godkendt af skolens bestyrelse i. Økonomisk set har skolen benchmarket sig med andre sammenlignelige skoler for. Det er vores vurdering, at skolen med de etablerede tiltag til vurdering af skolens effektivitet har skabt et godt og fornuftigt grundlag for det løbende kvalitetsarbejde og udvikling af Social- og SundhedsuddannelsesCentret. Revisortjeklisten Regnskabsinstruks (punkt 9 og 10) Institutionen har udarbejdet en regnskabsinstruks, som blev godkendt den 1. marts Vedrørende bemærkninger hertil skal vi henvise til side 66. Sociale klausuler (punkt 24 og 25) Institutionens revisor skal ifølge bekendtgørelsens 4 og ifølge bilag til revisionsbekendtgørelsen påse, at institutionen overholder bestemmelserne i bekendtgørelse om sociale klausuler. Vi har konstateret, at institutionen p.t. ikke har en sådan handlingsplan. En sådan vil blive udarbejdet i løbet af Af nøgletallene i årsrapporten fremgår det, at årsværksmindstegrænsen på det foreliggende grundlag endnu ikke er opnået.

Referat. Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet

Referat. Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet Referat Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet 26.10.2010 Deltagere: Kurt Pedersen Allan Nielsen Karen Schur Alis Jensen, Lise Rask Elsebeth

Læs mere

Referat. Der er ikke modtaget nogen indsigelser i forhold til det udsendte referat. Referatet godkendt.

Referat. Der er ikke modtaget nogen indsigelser i forhold til det udsendte referat. Referatet godkendt. 1 Referat Møde Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.08.2009 kl. 16.00-18.00 Mødelokale A+B Deltagere: Kurt Pedersen Marianne Jensen Dorte Tind Jørgensen Alis Jensen

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde Revisionsprotokollat af 7. april 2014 (side 253-259) vedrørende årsregnskabet for 2013 Indholdsfortegnelse 1. Revision af årsregnskabet for 2013

Læs mere

UDKAST. Anvendelsesområde

UDKAST. Anvendelsesområde UDKAST Bekendtgørelse om revision og tilskudskontrol m.m. ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, almengymnasiale uddannelse og almen voksenuddannelse m.v. I medfør af 26, stk. 2, 3 og 5, i lov

Læs mere

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl. Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.13 Starttidspunkt: Torsdag den 26. august kl. 14.00. Sluttidspunkt: Fredag

Læs mere

nr.: 20.4.3. følgende første møde vedtægtens formand og øverste leder indsigt i og som øvrigt stk. 4 her. OPGAVER

nr.: 20.4.3. følgende første møde vedtægtens formand og øverste leder indsigt i og som øvrigt stk. 4 her. OPGAVER 1 Den 24. febr. 2011 Bestyrelsesmødet den 24. februarr 2011. Bilag nr.: 20.4.3. FORRETNINGSORDEN OG INSTRUKSER Forretningsorden og instrukser for bestyrelsen ved Århus Social og Sundhedsskole. I henhold

Læs mere

Bekendtgørelse om revision og tilskudskontrol m.m. ved frie grundskoler og private skoler for gymnasiale uddannelser m.v.

Bekendtgørelse om revision og tilskudskontrol m.m. ved frie grundskoler og private skoler for gymnasiale uddannelser m.v. (Gældende) Udskriftsdato: 18. november 2014 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j.nr. 148.31C.031 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1596 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

1. Godkendelse og underskrivelse af referatet fra mødet den 08.02.10 2. Godkendelse af dagsorden og evt. tilføjelser

1. Godkendelse og underskrivelse af referatet fra mødet den 08.02.10 2. Godkendelse af dagsorden og evt. tilføjelser Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 18.marts 2010 kl. 14.30 18.00 i mødelokalet ved direktørens kontor. PriceWaterhouseCoopers ved Niels Villadsen og Hanne Jansfort

Læs mere

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI

DET FYNSKE KUNSTAKADEMI DET FYNSKE KUNSTAKADEMI Revisionsprotokollat nr. 5 Revisionen af regnskabet for året 2007 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2007 461.512 Side 48 Til Bestyrelsen for Det Fynske Kunstakademi Revision

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor.

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor. Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15 i mødelokalet ved direktørens kontor. Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen

Læs mere

OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa

OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 26. marts 2009 kl. 9.00-11.00 mødet fortsætter med strategidag

Læs mere

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder Referat af møde i Haderslev Katedralskoles midlertidige bestyrelse mandag d.30.10.2006 kl.19.30. Til stede Fra bestyrelsen: Søren Vang Rasmussen, Ella Skjellerup, Per A. Laursen, Georg Lauridsen, Anne

Læs mere

Vedtægt for Handelsgymnasiet Ribe

Vedtægt for Handelsgymnasiet Ribe Vedtægt for Handelsgymnasiet Ribe Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Handelsgymnasiet Ribe er en selvejende institution med hjemsted i Esbjerg Kommune, Region Syddanmark, og omfattet af lov om institutioner

Læs mere

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C.

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Social- og Sundhedsskolen Fyn Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Til stede: Direktør Erik Knudsen,

Læs mere

Referat af møde nr. 27 i bestyrelsen på VUF. torsdag den 25.3. kl. 8.00-10.00

Referat af møde nr. 27 i bestyrelsen på VUF. torsdag den 25.3. kl. 8.00-10.00 Referat af møde nr. 27 i bestyrelsen på VUF torsdag den 25.3. kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Marianne Jerslev, repræsentant for medarbejderne

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF

Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Svendborg

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

BEK nr 1595 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016

BEK nr 1595 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 BEK nr 1595 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 82-88 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKAB 2014

BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 82-88 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKAB 2014 Tlf: 96 26 38 00 herning@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Birk Centerpark 30 DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 70 BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 20. marts 2013 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Britta

Læs mere

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Deltagere: Kirsten Ravn Bundgaard, Peter Hansen, Susan Vonsild, Rune Carstensen, Steen Madsen, Emina Bodil

Læs mere

D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30 13. december 2012 D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af møde den 30. august 2012 Orientering:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 11.12.2013 på Innovationsfabrikken i Kolding

Referat af bestyrelsesmøde den 11.12.2013 på Innovationsfabrikken i Kolding 209 Referat af bestyrelsesmøde den 11.12.2013 på Innovationsfabrikken i Kolding Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra mødet den 10.10.2013 2. Nyt fra forretningsudvalg og Danske Erhvervsskoler - bestyrelse

Læs mere

REFERAT Bestyrelsesmøde Brøndby Møllevej 4, Glasssalen Dato kl

REFERAT Bestyrelsesmøde Brøndby Møllevej 4, Glasssalen Dato kl REFERAT 27.3.2018 Bestyrelsesmøde Brøndby Møllevej 4, Glasssalen Dato 22.3.2018 kl. 16.00-19.00 Til stede: Kurt Pedersen Vagn Majland Mette Aabrink Janine Almy Dorte Tind Jørgensen Alis Jensen Elsebeth

Læs mere

Aftale om levering af administrativ service

Aftale om levering af administrativ service Side 1 af 8 Aftale om levering af administrativ service Mellem Kunde Adresse 1 Adresse 2 CVR nr.: EAN nr.: Og Statens Administration Landgreven 4 1017 København K CVR nr.: 33391005 EAN nr. 5798000010703

Læs mere

Hovedaktivitet Skolens formål er at drive friskole fra børnehaveklasse til og med 9. klasse efter Rudolf Steiners pædagogiske impuls.

Hovedaktivitet Skolens formål er at drive friskole fra børnehaveklasse til og med 9. klasse efter Rudolf Steiners pædagogiske impuls. Ledelsesberetning Hovedaktivitet Skolens formål er at drive friskole fra børnehaveklasse til og med 9. klasse efter Rudolf Steiners pædagogiske impuls. Hoved- og nøgletal Resultatopgørelse: 2015 2014 2013

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 21. september 2015 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2014 Vi har her fornøjelsen at sende dig

Læs mere

Vedtægter for Rørvig Friskole

Vedtægter for Rørvig Friskole Side 1 af 6 Vedtægter for Rørvig Friskole 1 Hjemsted og adresse m.v. 1.1. Rørvig Friskole er en selvejende, uafhængig virkende grundskole, oprettet den 1. august 1968. 2 Formål Rørvig Friskole har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole. Hjemsted og formål

Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole. Hjemsted og formål Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole Hjemsted og formål 1 Ørestad Friskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Københavns kommune. Skolen er oprettet

Læs mere

Herefter godkendes regnskabsinstruksen og underskrives af formand og næstformand.

Herefter godkendes regnskabsinstruksen og underskrives af formand og næstformand. REFERAT 27.8.2015 Bestyrelsesmøde, SOSU C, Brøndby Møllevej 4 Afholdt d. 25.8.2015 kl. 16-19 Deltagere: Kurt Pedersen (Bestyrelsesformand) Vagn Majland (Næstformand) Flemming Olsen Dorte Tind Alis Jensen

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30

Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30 Referat bestyrelsesmøde 28. Maj 2009 kl. 16.00 17.30 Deltagere: Dorte Bak, Chris Rævsgaard Hansen, Peter Lykke-Olesen, Knud Vestergaard Nielsen, Ingrid Bason, Bent Ladegaard, Leif Lund, Eva Skærlund Kristensen,

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30 Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. september 2010 kl. 14.30 Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen Aabenraa Næstformand

Læs mere

Kay Åge Petersen, Flemming Jørgensen (Albertslund Kommune)

Kay Åge Petersen, Flemming Jørgensen (Albertslund Kommune) Albertslund Boligselskab 2. maj 2012 Referat fra selskabsbestyrelsesmøde 16. april 2012 kl. 17.00 Deltagere: Adm.: Afbud: Karl Neumann, Lars Bremer, Kirsten Poulsen, Jeannette Nauta-Ridderstrøm, John Christiansen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 27. marts 2012

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 27. marts 2012 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 27. marts 2012 29. marts 2012 cava Mødested: Mødelokalet Social- Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

Referat. Dato: 30. august 2012. Emne: Referat

Referat. Dato: 30. august 2012. Emne: Referat Referat Udvalg: PASS Udvalget Dato: 30. august 2012 Emne: Referat Til stede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Kirsten Højlyng, KL Stig Ove Jensen, FOA Lotte Meilstrup, FOA Gitte

Læs mere

1. Godkendelse af referat Sekretariatet har ikke modtaget indsigelser til det sidst udsendte referat, hvorfor det betragtes som godkendt.

1. Godkendelse af referat Sekretariatet har ikke modtaget indsigelser til det sidst udsendte referat, hvorfor det betragtes som godkendt. REFERAT 31.1.2017 Bestyrelsesmøde 30.1.2017 Initialer: Deltagere: Anne Mette Jørgensen Tina Smed Laursen Vagn Majland Kurt Pedersen (formand) Flemming Olsen Dorte Tind Jørgensen Alis Jensen Elsebeth Melgaard

Læs mere

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 16. maj 2012 en GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen Indstilling Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Godkendelse

Læs mere

Revisionsprotokollatet

Revisionsprotokollatet Forord til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Paradigme for rapportering om revisionsområder med standardoverskrifter i revisionsprotokollatet for institutioner for erhvervsrettet uddannelse,

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Fredag den 11. marts 2016 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

REFERAT 25102010 Møde i Det Lokale Uddannelses Udvalg (12. møde)

REFERAT 25102010 Møde i Det Lokale Uddannelses Udvalg (12. møde) REFERAT 25102010 Møde i Det Lokale Uddannelses Udvalg (12. møde) Initialer: CWC Sted: SOSU C, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby, Glassalen Dato: 27.09.2010 kl. 12.30 15.30 inkl. frokost S.1/5 Deltagere:

Læs mere

Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008. Juni 2009

Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008. Juni 2009 Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008 Juni 2009 i Indholdsfortegnelse I. Revision af årsregnskabet for 2008... 1 A. Indledning... 1 B. Konklusion på den udførte revision...

Læs mere

Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG

Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG Bøgildvej 2, 7430 Ikast. Sted: Mødelokale (indgang gennem tårn i gården) Tid: 13. december 2011, kl. 15.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Underskrivning af referat

Læs mere

Referat fra 2. bestyrelsesmøde den 17. juni 2013 Formand Hans Jørgen Hørning startede mødet med at introducere de to nye elevrepræsentanter.

Referat fra 2. bestyrelsesmøde den 17. juni 2013 Formand Hans Jørgen Hørning startede mødet med at introducere de to nye elevrepræsentanter. Deltagere: Hans-Jørgen Hørning Silkeborg kommune, Per Brobæk Madsen FOA, Sven Thorøe Skanderborg kommune, Isabella F. Madsen Favrskov kommune, Bente Nielsen Region Midtjylland, Michael Hansen Dansk Erhverv,

Læs mere

Rektor orienterede om nyansættelser Anders Christensen, dansk og psykologi og Diana Døssing, engelsk på HF.

Rektor orienterede om nyansættelser Anders Christensen, dansk og psykologi og Diana Døssing, engelsk på HF. Referat af bestyrelsesmøde for Herning HF og VUC torsdag den 28. januar 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. I mødet deltog: Willy Grøn, Jonna Jensen, Torben Henriksen, Mads Ekstrøm, Camilla Bruun, Erik

Læs mere

TH. LANGS SKOLE 1VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS

TH. LANGS SKOLE 1VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS 1VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION TH. LANGS SKOLE I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS 1 Skolens navn er Th. Langs Skole. Skolen er oprettet i år 1882 og har fra 1896 til 1986 fungeret

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE

Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE 5. november 2005 Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE 1: Hjemsted, formål og værdigrundlag Stk. 1. Andebølle Ungdomshøjskole er en uafhængig, selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Kartoffelafgiftsfonden

Kartoffelafgiftsfonden Kartoffelafgiftsfonden December 2015 Vejledning om revision af tilskudsmidler modtaget fra Kartoffelafgiftsfonden Når der modtages støtte fra Kartoffelafgiftsfonden, vil de særlige krav, der gælder for

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Bestyrelsen Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & Sundhedsskolen, Herning Den 25. marts 2008 Journal nr.: Bestyrelsen, 7. møde Sagsbehandler: SS Direkte nr.: 9627 2910 Referat fra møde i bestyrelsen

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Punkt 1: Godkendelse af referat Sekretariatet har ikke modtaget indsigelse til det sidst udsendte referat, hvorfor det betragtes som godkendt.

Punkt 1: Godkendelse af referat Sekretariatet har ikke modtaget indsigelse til det sidst udsendte referat, hvorfor det betragtes som godkendt. REFERAT 26.1.2016 Bestyrelsesmøde 25.1.2016 Initialer: Deltagere: Kurt Petersen (fomand) Vagn Majland (næstformand) Poul Møller Hajg Zanazanian Flemming Olsen Dorte Tind Jørgensen Alis Jensen Elsebeth

Læs mere

Referat fra 4. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn onsdag den 26. september 2007 kl. 14 16 på skolens afdeling i Svendborg

Referat fra 4. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn onsdag den 26. september 2007 kl. 14 16 på skolens afdeling i Svendborg 1 Referat fra 4. møde i bestyrelsen for Social- og onsdag den 26. september 2007 kl. 14 16 på skolens afdeling i Svendborg Til stede: Direktør Erik Knudsen, CVU Lillebælt udpeget af CVU Lillebælt Socialudvalgsformand

Læs mere

Herlev Gymnasium og HF

Herlev Gymnasium og HF Vedtægt for Herlev Gymnasium og HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Herlev Gymnasium og HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Herlev Kommune, Region

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægter for friskoler og private grundskoler

Bekendtgørelse om vedtægter for friskoler og private grundskoler (Gældende) Udskriftsdato: 18. november 2014 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, j.nr. 027.82K.271 Senere ændringer

Læs mere

Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium

Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Bjerringbro Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Viborg Kommune, Region Midtjylland,

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 Udvidet notat til statsrevisorerne om årsrapporterne for Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) I. Indledning 1. Statsrevisorerne

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl 5.december 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl. 15.00 17.00 Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem Damian Eis, elevrepræsentant 1. Godkendelse af

Læs mere

VEDTÆGTER. for DEN SELVEJENDE INSTITUTION. GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28

VEDTÆGTER. for DEN SELVEJENDE INSTITUTION. GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28 VEDTÆGTER for DEN SELVEJENDE INSTITUTION GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28 1. Hjemsted og formål. Giersings Realskole er en selvejende institution med hjemsted i Odense

Læs mere

Revisionsprotokollatet

Revisionsprotokollatet Forord til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Paradigme for rapportering om revisionsområder med standardoverskrifter i revisionsprotokollatet for efterskoler og frie fagskoler, frie grundskoler,

Læs mere

Mødet afsluttes med en let anretning. Skolens chefgruppe er inviteret til at deltage på bestyrelsesmødet:

Mødet afsluttes med en let anretning. Skolens chefgruppe er inviteret til at deltage på bestyrelsesmødet: Dagsorden Bestyrelsesmøde Tidspunkt: 21. juni kl. 15.00-18.00 Mødeleder: Sted: Lokale: Bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Kantinen Mødet

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution THISTED FRISKOLE, STENSAGERVEJ 19, 7700 THISTED

Vedtægt for den selvejende institution THISTED FRISKOLE, STENSAGERVEJ 19, 7700 THISTED Vedtægt for den selvejende institution THISTED FRISKOLE, STENSAGERVEJ 19, 7700 THISTED HJEMSTED OG FORMÅL 1 Thisted Friskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Thisted

Læs mere

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Til stede: Eva Pedersen Viborg Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

Vedtægter. for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål

Vedtægter. for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål Februar 2015 Vedtægter for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål 1 Herfølge Privatskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Køge kommune. Skolen

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDR. REGIONAL UDVIKLING. Klokken 9:30-12:00 med efterfølgende frokost 12:00 13:00. Mødelokale anvises ved receptionen

UNDERUDVALGET VEDR. REGIONAL UDVIKLING. Klokken 9:30-12:00 med efterfølgende frokost 12:00 13:00. Mødelokale anvises ved receptionen DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 1. december 2009 Klokken 9:30-12:00 med efterfølgende frokost 12:00 13:00 Sted: Rungstedgaard Rungsted Strandvej 107 2960 Rungsted Mødelokale: Mødelokale anvises

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 27. marts 2008 kl. 16.00-18.30. i mødelokalet ved skoleleders kontor.

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 27. marts 2008 kl. 16.00-18.30. i mødelokalet ved skoleleders kontor. Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 27. marts 2008 kl. 16.00-18.30 i mødelokalet ved skoleleders kontor. Pricewaterhouse Coopers ved Søren Bonde deltager i mødet

Læs mere

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne. Organisationens hjemsted er København. 2 Formål

Læs mere

Gymnasiefællesskabet mellem. Revisionsprotokollat til årsrapport 2015

Gymnasiefællesskabet mellem. Revisionsprotokollat til årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Gymnasiefællesskabet mellem

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N. Frederikssund Private Realskole.

V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N. Frederikssund Private Realskole. V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N Frederikssund Private Realskole. I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS 1. Stk. 1. Skolens navn er Den selvejende institution

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Referat 13. marts 2013

Referat 13. marts 2013 Referat 13. marts 2013 Bestyrelsesmøde nr. 30, onsdag den 13. marts 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Jens Jakob Jakobsen, Isabella

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Tid: Torsdag den 18. juni kl. 14.00 16.30

Bestyrelsesmøde. Tid: Torsdag den 18. juni kl. 14.00 16.30 Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 18. juni kl. 14.00 16.30 Sted: Distribueret til: Afbud: På Sporet 8, Aalborg S-1.046 Lars Bo Breddam, selvsupplerende, formand Jørgen R. Henriksen, Region Nordjylland,

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

I henhold til forretningsordenen pkt. 3.5 er referatet godkendt, da der ikke har været indsigelser.

I henhold til forretningsordenen pkt. 3.5 er referatet godkendt, da der ikke har været indsigelser. Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 14. marts 2018 kl. 16.00 17.30 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Damian Eis Christian Jørgensen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift. Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 14. december. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008. Juni 2009

Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008. Juni 2009 Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008 Juni 2009 i Indholdsfortegnelse I. Revision af årsregnskabet for 2008... 1 A. Indledning... 1 B.

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N Esbjerg International School

V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N Esbjerg International School V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N Esbjerg International School I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS 1. Skolens navn er Esbjerg International School. Esbjerg

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde på Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 24. februar 2009

Referat fra bestyrelsesmøde på Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 24. februar 2009 Referat fra bestyrelsesmøde på Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 24. februar 2009 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Mødelokale 4 på Social- Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen,

Læs mere

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde I medfør af 131, stk. 6, 132, stk. 1, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af alternative

Læs mere

4) Forretningsorden Bilag 4.1 Notat om ajourføring af forretningsorden Bilag 4.2 Ny forretningsorden med ændringer

4) Forretningsorden Bilag 4.1 Notat om ajourføring af forretningsorden Bilag 4.2 Ny forretningsorden med ændringer Referat fra møde i Fagligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen torsdag den 28. jan. 2010 kl. 9 11 i SEVU, Ny Vestergade 17, 3. th., 1471 Kbh. K Tilstede: Nanna

Læs mere

Vedtægt for Næstved Gymnasium og HF

Vedtægt for Næstved Gymnasium og HF Vedtægt for Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Næstved Gymnasium og HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med lernsted i Næstved Kommune, Region

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution. EFTERSKOLEN I BAKKERNE - TRY.

Vedtægter for den selvejende institution. EFTERSKOLEN I BAKKERNE - TRY. Vedtægter for den selvejende institution. EFTERSKOLEN I BAKKERNE - TRY. 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag. 1. Efterskolen i Bakkerne - Try er en uafhængig selvejende institution med hjemsted i Brønderslev

Læs mere

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Den 29. september 2004 THC/ld Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Dagsorden 1. Velkomst og baggrund for mødet 2. Præsentation af deltagerne 3. Gennemgang af

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Vedtægter. - for den selvejende undervisningsinstitution Den danske Husflidsefterskole i Skjern I daglig tale Dhe, Skjern Efterskole.

Vedtægter. - for den selvejende undervisningsinstitution Den danske Husflidsefterskole i Skjern I daglig tale Dhe, Skjern Efterskole. Vedtægter - for den selvejende undervisningsinstitution Den danske Husflidsefterskole i Skjern I daglig tale Dhe, Skjern Efterskole. 1. Hjemsted og formål Stk. 1. Den danske Husflidsefterskole i Skjern

Læs mere

RANUM EFTERSKOLE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 131-138 VEDRØRENDE REVISIONSAFTALE

RANUM EFTERSKOLE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 131-138 VEDRØRENDE REVISIONSAFTALE Tlf: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Herning@bdo.dk Markedspladsen 2, Box 1037 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 70 RANUM EFTERSKOLE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 11. april 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet

Læs mere

Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF. Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00

Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF. Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00 Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Jesper Clausen, medlem udpeget af bestyrelsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor

www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor Pr. 1. januar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Tiltrædelse som revisor 3 1.1. Indledning 3 1.2. Opgaver og ansvar 3 1.2.1. Ledelsen 3 1.2.2.

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013

Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013 Referat Bestyrelsesmøde d. 3. april 2013 Afbud: Ninna Thomsen, Katja Kayser og Tina Græsted. Jakob Lange deltog fra kl. 17.00. Medarbejderrepræsentanterne var ramt af lock-out, og er derfor ikke pt. medlemmer

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Store Fuglede Sogns Menighedsråd. i Kalundborg Provsti. i Kalundborg Kommune. Myndighedskode 7221. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Store Fuglede Sogns Menighedsråd. i Kalundborg Provsti. i Kalundborg Kommune. Myndighedskode 7221. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Store Fuglede Sogns Menighedsråd i Kalundborg Provsti i Kalundborg Kommune Myndighedskode 7221 CVR-nr. 52323614 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 17-09-2015. Referat. Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00. Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg

Bestyrelsesmøde den 17-09-2015. Referat. Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00. Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Referat Tidspunkt: 17-09-2015 Kl. 15.00 18.00 Sted: Social- og Sundhedsskolen Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Lokale: Mødelokale 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af 02-06-2015 2. Godkendelse af

Læs mere