Referat. Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense."

Transkript

1 Referat Møde i Boligsamarbejdet d. 9. september 2015 kl. 16: I CIVICA s kantine, Thomas B. Thrigesgade 24, Odense. 1. Præsentation af nye ansigter (ca. 10 min.) og Bent Ove Jørgensen præsenterer kort sig selv. Bent Ove Jørgensen: formand i afdeling Hinderuphave, stedfortræder for Jan Hansen i hovedbestyrelsen. Bent deltager i Boligsamarbejdet som bestyrelsesmedlem for Odense Boligselskab. : ny sekretariatsleder i Boligorganisatorisk Fællessekretariat. Ole kommer fra en stilling som specialkonsulent i Odense Kommunes Ældre og Handicapforvaltningen og har en baggrund som leder. 2. Orientering om arbejdet med samarbejdsstrategien (ca. 10 min.) Ved. Ole orienterer om samarbejdsstrategien, herunder status på arbejdet med pejlemærke 3. Der er blevet afholdt tre møder for at udarbejde et materiale, der beskriver den fremtidige arbejdsproces samt metodiske tilgang. Udgangspunktet har været pjecen for samarbejdsstrategien samt materialet fra en workshop afholdt før sommerferien. Det udarbejdede dokument vil d. 16. sep. blive præsenteret for den bystrategiske konsulentgruppe med det formål at modtage en sparring om fremgangsmåden. Herefter bliver det præsenteret i strategigruppen d. 7. oktober Arbejdsgruppen er således i gang med at finde en form på konkrete handlinger for dernæst at kunne få disse implementeret. Det vil senere blive meldt ud, hvordan der sammensættes arbejdsgrupper og hvem der kan/vil deltage. Til mødet med Landsbyggefonden d. 21. august blev det meldt ud af Jørgen Olsen, at BF i den fremtidige nye helhedsplan kan arbejde videre med samarbejdsstrategien samt fortsætte som tovholder på pejlemærke 3. Derudover har Jørgen Olsen også meldt ud, at bestyrelsen i den nye organisering, inkluderer samarbejdsstrategien, i det omfang strategien adresserer boligsociale indsatser. En stor del af det kommende arbejde med strategien, kommer til at ligge i en række arbejdsgrupper bestående af repræsentanter fra bl.a. boligorganisationerne. Den fremtidige fremdrift af samarbejdsstrategien i den nye organisering af BF, vil derfor betyde, at den viden der har med pejlemærke tre at gøre, vil blive videreinformeret til boligorganisationerne.

2 3. Ny helhedsplan for Boligorganisatorisk Fællessekretariat (ca. 25 min.) BF orienterer om arbejdet med at udfærdige en ny helhedsplan, og Boligsamarbejdet vedtager en økonomisk ramme for helhedsplanen jf. bilag 1a og 1b - ved og Anders Arnfred. D. 21. august 2015 havde BF et møde med Jørgen Olsen fra LBF for at kortlægge rammerne for den fremtidige helhedsplan, herunder den nye organisering af BF. LBF s fremtidige krav er, at BF på sigt bliver synkroniseret med de boligsociale helhedsplaner til én boligsocial helhedsplan. Derfor vil BF blive fornyet med en kort plan fra d. 1. jan og frem til d. 30. april Denne dato udløber Risingplanen og er der grundlag for at forny den (hvilket altid vurderes), synkroniseres den med BF. Af budgettekniske årsager, er det ikke muligt at synkronisere alle helhedsplanerne til én helhedsplan, da planerne har forskellige udløbsdatoer. Planerne vil derfor under deres udløb blive optaget som en del af det fælles budget. Fra at det var opgaven at skrive en ny fireårige helhedsplan, er det nu BF s opgave at forberede den nye struktur, som skal være gældende fra d. 1. januar 2016 frem til synkronisering af Risingplanen. Det er BF s opgave, at få planlagt og skabt en fælles organisering. BF er i tæt kontakt med Jørgen Olsen for at klarlægge rammerne, så BF får udnyttet mulighederne bedst muligt i den fremtidige organisering. Pt. er der to mulige scenarier: 1. scenarie: At BF søger om en fireårig helhedsplan ved synkroniseringen med Risingplanen og først ved år 2021 bliver endeligt synkroniseret med de resterende planer til én boligsocial helhedsplan. 2. scenarie: At BF søger om en kortere periode ved synkroniseringen med Risingplanen, så planen udløber samtidig med udløb af Stærmosegården d. 30. april 2019, og herefter søger om en ny fireårige periode. Det vil medføre en kortere periode for synkronisering til én boligsocial helhedsplan, men også at nogle planer skal forlænges med en ret kort periode (fx 4. mdr. for Korsløkkens vedkommende). - Uanset, hvilket scenarie der kommer i betragtning, vil Ole få ledelsesretten fra januar 2016, men med en begrænset adgang til at lave ændringer i projekternes økonomi. - Jo hurtigere planerne bliver synkroniseret, jo bedre muligheder er der for at holde momentum blandt projektledere og medarbejdere. Vigtigt at være opmærksom på ejerskabet i de enkelte afdelinger. Organisationsstruktur: - BF skal understøtte de boligsociale helhedsplaner.

3 - En økonomisk rådgiver på tværs af helhedsplanerne. - Bestyrelsen for BF får ansvaret for den overordnede drift af helhedsplanerne og tager udgangspunkt i samarbejdsstrategien. - Der er fra Landsbyggefondens side åbnet op for, at der i modsætning til de første udmeldinger kan indgå beboerdemokrater i bestyrelsen. Budget: Anders præsenterer økonomien ift. de to scenarier. En med og en uden økonomisk rådgivning, jf. bilag 1a og 1b, som det bliver lagt op til at Boligsamarbejdet tager stilling til. Som det er nu, bliver økonomisk rådgivning finansieret af aktivitetsmidler, der gennem årene ikke er blevet anvendt. LBF er optaget af sekretariatsrollen, men Jørgen Olsen ser også god mening i økonomisk rådgivning. Det er aftalt med Jørgen Olsen, at BF fremsender en redegørelse for økonomirådgivningens resultater indtil videre. Hvis LBF melder tilbage, at der kun bliver bevilget penge til to konsulenter, bliver det Boligsamarbejdets opgave at tage stilling til behovet for mandskab og arbejdsopgaver i sekretariatet. - Oles løn er hentet fra den nye helhedsplan, dvs. at pengene er forudbetalt. Det betyder, at omkostningerne i budgettet bliver forøget og at medfinansieringen som følge heraf bliver øget. Økonomisk rådgivning er i andre boligområder ikke en basisdrift. Pengene er indhentet via fonde. - LBF har flere gange kommet med udspil, som har medført nye forudsætninger, nye krav og ny økonomi. Hvilken betydning vil det have på budgettet, hver gang en helhedsplan synkroniseres? o De skiftende meldinger fra LBF skyldes formentlig primært budgettekniske udfordringer, der følger af, at vi går fra en boligsocial finansieringspulje til en anden. Det er blevet besluttet af Boligsamarbejdet, at BF arbejder videre på scenariet med den samlede ramme inklusiv den økonomiske rådgivning. Derudover henlægges det til efterfølgende møder at overveje, om den fordelingsnøgle, der regulerer den nuværende medfinansiering for boligorganisationerne, skal justeres. 4. Det fremtidige Boligsamarbejde (ca. 35 min.) Fra og med årsskiftet vil Boligorganisatorisk Fællessekretariat ikke længere kunne varetage sekretariatsfunktionen for Boligsamarbejdet. Dermed er der behov for at påbegynde en dialog om, hvordan Boligsamarbejdet skal fungere efter d. 31. december 2015 jf. bilag 2.

4 Spørgsmål/kommentarer: - Generelt stor interesse for samarbejdet, men det må nok forsætte uden at andre ansættes til at varetage understøttelsen. Evt. kvartalvise møder. - Overvejelse om en justering af fordelingsnøglen i forhold til at betale de udgifter, der vil være til det fremtidige Boligsamarbejde. - Hvad er det for en platform Boligsamarbejdet ønsker i fremtiden? Hvad har Boligsamarbejdet fået ud af det? En opsummering før der bliver refereret til bestyrelsen i de enkelte boligorganisationer. Det er blevet besluttet af Boligsamarbejdet, at BF samler viden ind ift. behovet i det fremtidige samarbejde. Derudover er det besluttet, at det fremtidige Boligsamarbejde kommer på som punkt på dagsorden til det næste Boligsamarbejdsmøde. 5. Gensidig orientering (ca. 5 min.) Nyt fra diverse mødefora - herunder input til styringsdialog (punkt fra kontaktudvalgsmøde) ved Jens Pilholm og Helle Jakobsen. Styringsdialogen: Revurdering af årsmødet med mere indhold og substans. Det er besluttet i Boligsamarbejdet, at BF skal løfte ambitionen om mere kvalitet i styringsdialogen ind i samarbejdsstrategien. I samarbejdsstrategien arbejdes der i forvejen med at få optimeret de mødeforaer der er etableret mellem OK og BS. BF vil løbende orientere om dette dels på BS-mødet og i strategigruppen vedrørende samarbejdsstrategien. Odense Kommunens medfinansiering: Jens og Helle orienterer om mødet med Stephan ift. Odense Kommunes medfinansiering. Der ønskes konkrete handlinger og eksempler på, hvad kommunen vil medfinansiere i. Herefter vil Hanne indkalde til et møde alt efter, hvem Boligsamarbejdet får udpeget som repræsentanter for Boligsamarbejdet. 6. Status på fælles opnotering (ca. 30 min.) a) Direktørgruppen informerer om arbejdet med fælles opnotering. Der tages stilling til spørgsmål om ensretning af opnoteringsregler jf. bilag 3a og bilag 3b. Se endvidere bilag 3c Referatet fra d. 1. september er fra møde for direktører og udlejningschefer Ved Jens Pilholm og Helle Jacobsen b) Århusmodellen med anbefalinger Ved c) Organisering og beslutningskompetence Ved Jens Pilholm og Helle Jacobsen

5 Det er tidligere blevet besluttet at anvende Århusmodellen ift. den organisatoriske model, men ikke den samme struktur i forhold til udlejningsaftaler. Direktørgruppen delte nogle af de drøftelser, der er blevet foretaget i forbindelse med fælles udlejningsregler. Det er blevet besluttet at indstille til, at de odenseanske boligorganisationer generelt følger CIVICA s og FAB s opnoteringsregler, jf. referatet fra mødet d. 1. september FAB s bestyrelse er positive og godkender referatet. - Styregruppe: Refererer eller orienterer Boligsamarbejdet? Blev diskuteret på mødet d. 1. september. - Formanden for Boligsamarbejde påpeger at vi står bedst, når vi melder noget ud samlet, herunder er det så Boligsamarbejdet, der melder det ud. - Administrative beslutninger tages af styregruppen. Boligsamarbejdet er ikke beslutningstagerne, men kan indstille forslag til de enkelte boligorganisationer. Det er blevet besluttet af Boligsamarbejdet indstiller til boligorganisationerne, at man følger styregruppens oplæg, som medsendes referatet. Boligorganisationerne melder tilbage snarest muligt. 7. Evt. (ca. 5 min.) Billeder af afdelingerne: René efterspørger billeder af forskellige afdelinger. Det er blevet godkendt at anvende og hente billeder af afdelingerne fra boligorganisationernes hjemmesider. Mange hilsner fra Flemming Jensen, formand Rene Bøye, næstformand, sekretær

Møde i Boligsamarbejdet den 2. december 2015 fra 17:00 til 19:00, med efterfølgende juleafslutning og spisning

Møde i Boligsamarbejdet den 2. december 2015 fra 17:00 til 19:00, med efterfølgende juleafslutning og spisning Referat Møde i Boligsamarbejdet den 2. december 2015 fra 17:00 til 19:00, med efterfølgende juleafslutning og spisning I bestyrelseslokalet hos FAB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. 1. Diskussion af

Læs mere

Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 21. september I Pavillonen Korsløkkevej 27, st. th, 5220 Odense SØ

Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 21. september I Pavillonen Korsløkkevej 27, st. th, 5220 Odense SØ Referat Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 21. september 2016 16.00-18.00 I Pavillonen Korsløkkevej 27, st. th, 5220 Odense SØ Deltagere: Jacob Michaelsen, René Bøye, Søren Damgaard, Helle Jakobsen,

Læs mere

Referat. Møde i Boligsamarbejdet den 28/01-2015 16.30-18.30. I bestyrelseslokalet hos CIVICA, Thomas B. Thriges Gade 24, 5000 Odense C.

Referat. Møde i Boligsamarbejdet den 28/01-2015 16.30-18.30. I bestyrelseslokalet hos CIVICA, Thomas B. Thriges Gade 24, 5000 Odense C. Referat Møde i Boligsamarbejdet den 28/01-2015 16.30-18.30. I bestyrelseslokalet hos CIVICA, Thomas B. Thriges Gade 24, 5000 Odense C. Der er kommet en ny boligorganisation i Odense. Det nye boligselskab

Læs mere

Deltagere: Ulla Varneskov, Ove Hansen, Tage Majgaard, John Lassen og Karen Sommer Møller.

Deltagere: Ulla Varneskov, Ove Hansen, Tage Majgaard, John Lassen og Karen Sommer Møller. Referat fra møde d. 28. april 2015 kl. 16.30-18 Deltagere: Ulla Varneskov, Ove Hansen, Tage Majgaard, John Lassen og Karen Sommer Møller. Afbud: Knud Aage Thiemer Dagsorden: 1. Hvad gør vi ved Knud Aage

Læs mere

2. Orientering om hensigtserklæring (ca. 5 min.). Nyt om hensigtserklæringen vedr. arbejdsklausuler og sociale klausuler.

2. Orientering om hensigtserklæring (ca. 5 min.). Nyt om hensigtserklæringen vedr. arbejdsklausuler og sociale klausuler. Dagsorden Møde i Boligsamarbejdet den 5/3 2014 16.30-19.30 I konferencelokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. 1. Boligsamarbejdet Fælles retning (ca. 2 timer) Vi afholder en workshop, som

Læs mere

Dagsorden til møde i Boligsamarbejdet

Dagsorden til møde i Boligsamarbejdet Dagsorden til møde i Boligsamarbejdet Dagsorden Onsdag den 22. januar 2014 fra 16.30-18.30 hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C 30. januar 2014 Rikke Marie Rau rmr@bf-odense.dk Tlf: 2138 4399 Vestre

Læs mere

Referat. Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 30. november : I Selskabslokalet, Glentevej 85, 5000 Odense C, Rising.

Referat. Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 30. november : I Selskabslokalet, Glentevej 85, 5000 Odense C, Rising. Referat Møde i Bestyrelsen for BoligSocialt Hus d. 30. november 2016 16:00-19.30 I Selskabslokalet, Glentevej 85, 5000 Odense C, Rising. Deltagere: Afbud: Jacob Michaelsen, René Bøye, Søren Damgaard, Pia

Læs mere

Referat fra møde i Boligsamarbejdet

Referat fra møde i Boligsamarbejdet Referat fra møde i Boligsamarbejdet Referat Onsdag den 17. april 2013 fra 16.30-18.30 hos Kollegieboligselskabet, Cortex Park 18 A, 5230 Odense M 25. april 2013 Jacob Michaelsen jm@bf-odense.dk Tlf.: 5168

Læs mere

Referat fra møde i Boligsamarbejdet

Referat fra møde i Boligsamarbejdet Referat fra møde i Boligsamarbejdet Onsdag den 31. oktober 2012 fra 16.30-18.30 i Festsalen hos FAB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense. Dagsorden 8. november 2012 Jacob Michaelsen jm@bf-odense.dk Tlf:

Læs mere

I bestyrelseslokalet hos Fyns Almennyttige Boligselskab, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C.

I bestyrelseslokalet hos Fyns Almennyttige Boligselskab, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. Referat Møde i Boligsamarbejdet den 12/11 2014 16.30-18.30 I bestyrelseslokalet hos Fyns Almennyttige Boligselskab, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. 1. Tema om Boligsamarbejdet og BF opgaver og organisering.

Læs mere

Opsamlingen fra workshoppen udkommer som bilag til referatet.

Opsamlingen fra workshoppen udkommer som bilag til referatet. Dagsorden Velkomst ved Formand Flemming Jensen. Præsentation af 1. Boligsamarbejdet Fælles retning (ca. 2 timer) Vi afholder en workshop, som skal være med til at afklare og præcisere Boligsamarbejdets

Læs mere

I bestyrelseslokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C.

I bestyrelseslokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. Referat Møde i Boligsamarbejdet den 26.06.2014 16.30-20.00 I bestyrelseslokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. 1. DEL. Affaldsprojekt (ca. 30 min.) Christian og Sebastian fra Kl/7 præsenterede

Læs mere

Referat af møde i Boligsamarbejdet

Referat af møde i Boligsamarbejdet Referat af møde i Boligsamarbejdet onsdag den 27. november 2013 fra 16.30-18.30 hos OAB, Thomas B. Thriges Gade 24 5000 Odense C Velkomst ved Formand Flemming Jensen. Præsentation af Karsten Skettrup ny

Læs mere

Projektorganisering: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup Kommissorium. A: Bestyrelsen:

Projektorganisering: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup Kommissorium. A: Bestyrelsen: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup 2016-2020. Kommissorium. A: Bestyrelsen: 1. Formål: Bestyrelsen skal medvirke til en effektiv styring og koordinering på strategisk niveau af den boligsociale

Læs mere

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag, den 3. september 2018 kl

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag, den 3. september 2018 kl Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag, den 3. september 2018 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Bjarne Andersen, Thomas Skov Jensen,

Læs mere

Indkomsterstattende Ydelser/pension

Indkomsterstattende Ydelser/pension Fællessekretariat Viborg Et samarbejde mellem Boligselskabet Viborg, Viborg Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup Viborg Kjellerup & Viborg Kommune Ansøgning til Landsbyggefonden September 2011 Udarbejdet

Læs mere

Referat fra bestyrelses møde den 9. november 2015 er godkendt. Der var ingen yderligere opfølgning.

Referat fra bestyrelses møde den 9. november 2015 er godkendt. Der var ingen yderligere opfølgning. Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 14. december 2015 kl. 17.30-19.30 Tilstede: René Junker, Jannik Nyrop, William

Læs mere

Udvalget for Boligområder og Tryg By

Udvalget for Boligområder og Tryg By Udvalget for Boligområder og Tryg By Referat fra mødet 22. oktober 2012 Bystrategisk Stab Flakhaven 2 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65511106 Fax 65908978 E-mail bmf@odense.dk Dagsorden 1. Status vedr.

Læs mere

Kommissorium for den fælles projektorganisation

Kommissorium for den fælles projektorganisation Projekt Social balance i Værebro Park 28. maj 2013 Kommissorium for den fælles projektorganisation Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab besluttede på møde d. 18. marts 2013 at etablere

Læs mere

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 29. oktober 2018 klokken

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 29. oktober 2018 klokken Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 29. oktober 2018 klokken 17.00-19.00 Til stede: Michael Willaume, Thomas Hansen,

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15 BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN I VOLLSMOSE 2016-2020 1/15 HELHEDSPLAN VOLLSMOSE 2016-2020 En kommende helhedsplan i Vollsmose skal gennem lokale indsatser understøtte de politiske udviklingsmål, som stat, kommune,

Læs mere

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur

Ruben Svendsen, Afdelingsleder Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet for Bolig og Infrastruktur NOTAT Grønlands Hjemmestyre og Nuup Kommunea KOMMISORIUM FOR STYREGRUPPEN FOR PROJEKT BY- FORNYELSE OG BOLIGFORBEDRING I NUUK 1. Indledning I marts 2006 afholdte Nuup Kommunea, Grønlands Hjemmestyre, Direktoratet

Læs mere

Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet

Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 30. maj 2016 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Afbud: René Junker, Anne Velling, William

Læs mere

Beslutning DEL planlægges og afvikles som beskrevet i notat vedlagt dagsorden til mødet.

Beslutning DEL planlægges og afvikles som beskrevet i notat vedlagt dagsorden til mødet. Dagsorden Møde i Boligsamarbejdet den 2/4 2014 16.30-18.30 I bestyrelseslokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. 1. Præsentation ved Jan Johnny Sørensen Fyns politi På baggrund af drøftelse

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN Odense fra stor dansk by til dansk storby RISING OG SKT. KLEMENSPARKEN 2017-2019 Oplæg for Y s Men s Club 15. feb. 2012, Anne Velling INDHOLD Baggrund og indhold for boligsociale

Læs mere

Anders vurderer, at det er en tendens, som man vil se andre kommuner begynder at praktisere fremadrettet.

Anders vurderer, at det er en tendens, som man vil se andre kommuner begynder at praktisere fremadrettet. Dagsorden Møde i Boligsamarbejdet den 29/10 2014 17.00-18.30 I bestyrelseslokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. 1. Fælles opnotering i Odense Som aftalt på mødet i Boligsamarbejdet den

Læs mere

Referat af Forbundsbestyrelsesmøde 1 /

Referat af Forbundsbestyrelsesmøde 1 / Referat af Forbundsbestyrelsesmøde 1 / 2013-2014 Mandag den 12. november 2014 kl.17.30-21.00 Mødelokale i Idrættens Hus Deltagere: Flemming Knudsen FKN Jytte Storm JST Mads Sejerøe MSE Anders Jacobsen

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Kommissorium for boligsocial helhedsplan i Løvvangen, Nørresundby

Kommissorium for boligsocial helhedsplan i Løvvangen, Nørresundby Kommissorium for boligsocial helhedsplan i Løvvangen, Nørresundby Kommissorium 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed, trivsel

Læs mere

Reform af den almene sektor Erfaringer fra Odense Kommune.

Reform af den almene sektor Erfaringer fra Odense Kommune. Reform af den almene sektor Erfaringer fra Odense Kommune. Etablering af et fremadrettet samarbejde med boligorganisationerne om at sikre velfungerende boligområder. Reform af den almene sektor Hvor der

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN Odense fra stor dansk by til dansk storby RISING OG SKT. KLEMENSPARKEN 2017-2019 Oplæg for Y s Men s Club 15. feb. 2012, Anne Velling INDHOLD Baggrund og indhold for boligsociale

Læs mere

Bilag vedr. uddybning af organisering af det boligsociale samarbejde i Gellerup Toveshøj.

Bilag vedr. uddybning af organisering af det boligsociale samarbejde i Gellerup Toveshøj. (sendt til LBF april 2009) Bilag vedr. uddybning af organisering af det boligsociale samarbejde i Gellerup Toveshøj. Formålet med dette notat er at indfri Landsbyggefondens forudsætninger om en mere fyldestgørende

Læs mere

Bestyrelsesmøde ved Vollsmose Sekretariatets bestyrelse

Bestyrelsesmøde ved Vollsmose Sekretariatets bestyrelse Bestyrelsesmøde ved Vollsmose Sekretariatets bestyrelse Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 22. juni 2015 kl. 17.30-19.30 REFERAT 1. Godkendelse af leverancer

Læs mere

Referat fra møde i Boligsamarbejdet

Referat fra møde i Boligsamarbejdet Referat fra møde i Boligsamarbejdet Onsdag den 12. september 2012 fra 16.30-18.30 i Festsalen hos FAB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense. Mødet indledtes med velkomst ved Flemming. 5. november 2012 Jacob

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. august 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere

Fonden kan på denne baggrund oplyse, at ovennævnte boligområde er prækvalificeret til tilskud til boligsocial indsats.

Fonden kan på denne baggrund oplyse, at ovennævnte boligområde er prækvalificeret til tilskud til boligsocial indsats. Bo i Lemvig Rådhusvænget 4 7620 Lemvig Prækvalifikation til støtte til Lemvig I henhold til lov om almene boliger 91a og Landsbyggefondens regulativ af 19. marts 2015 om tilskud til boligsocial indsats

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28.

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. Referat - Side 1 FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR.3 28. AUGUST 2008 REFERAT Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. august 2008 Deltagere: Bjarne Rasmussen, Frederiksberg Sundhedscenter,

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE INDHOLD Indledning 3 Handlingsplan 2017 5 Pejlemærke 1 5 Pejlemærke 2 9

Læs mere

1. Tidsplan og deadlines... 1

1. Tidsplan og deadlines... 1 November 2015 Vejledning Processen fra invitation til kontraktforhandling til kontraktindgåelse Projekter som i starten af november 2015 har fået invitation til kontraktforhandlinger om en investering

Læs mere

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 10. december 2018 klokken

Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 10. december 2018 klokken Referat af bestyrelsesmøde i Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 10. december 2018 klokken 17.00-19.00 Referat fra bestyrelsesmøde den

Læs mere

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken Dagsorden til bestyrelsesmøde 19-12-2012 MEDBORGERHUSET KORSKÆR Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 19. december 2012, kl. 15.45 i Medborgerhuset, Korskærparken Indkaldt til mødet: Lone Hartung, Else

Læs mere

Kommissorium ABC helhedsplan

Kommissorium ABC helhedsplan Kommissorium ABC helhedsplan 2017-2020 Organisationsdiagram for den boligsociale helhedsplan, ABC 2017-2020 Bestyrelsen Bestyrelsen er ABC projektets øverste myndighed og har det overordnede ansvar for,

Læs mere

Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling

Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling Eventkommunikation og udarbejdelse af image-strategi I Fællessekretariatet Sekstanten står vi sammen med fem almene boligorganisationer og fire

Læs mere

VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE. "De vilde drenge og andre udfordringer" - Strategier i Odense

VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE. De vilde drenge og andre udfordringer - Strategier i Odense VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE Vores fælles vision I Odense Odense skal være landskendt for attraktive og tidssvarende almene boliger i velfungerende og trygge bydele. Vi skal fremtidssikre de almene boliger

Læs mere

Boligsociale indsatser

Boligsociale indsatser Boligsociale indsatser 2015-2018 Nyt regulativ og hva så? Landsbyggefonden har udsendt et nyt regulativ på det boligsociale område, og det betyder, at der er nye regler for de bevillinger til boligsocialt

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden PLO Hovedstaden 26. okt. 2012 AFTALE vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden 1 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden. Aftalen vedrører

Læs mere

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Bedre brug af danske sundhedsdata er afgørende for fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Aarhus Kommune Per Jensen, projektchef, Borgmesterens afdeling Mikkel Schiørring, konsulent, Borgmesterens afdeling

Aarhus Kommune Per Jensen, projektchef, Borgmesterens afdeling Mikkel Schiørring, konsulent, Borgmesterens afdeling Mødereferat Den 15. oktober 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Styringsdialogmøde i Trigeparken Mødedato: 28. september 2012 Mødetid: 9:30-12:00 Mødested: Oasen, Trige Centervej 26A, 8380 Trige

Læs mere

Erfaringsgruppe 4. Videre forløb

Erfaringsgruppe 4. Videre forløb Erfaringsgruppe 4 Videre forløb Erfaringsgruppe 4 videre forløb På det sidste erfaringsgruppemøde skal gruppen finde fælles arbejdsområder til videre samarbejde, med fokus på anbefalingerne fra AlmenNet

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde

Referat af Hovedbestyrelsesmøde Referat af Hovedbestyrelsesmøde Dato: 27. februar 2019 Tid: Kl. 15.00 15.45 (eller med start i umiddelbar forlængelse efter fællesmødet med KL s direktion). Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København

Læs mere

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner Evaluering af de boligsociale helhedsplaner I Københavns Kommune 2010 Kvarterudvikling, Center for Bydesign Teknik- og Miljøforvaltningen 2011 2 Boligsociale helhedsplaner i Københavns Kommune Københavns

Læs mere

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus Præsentation og disposition Lars Holmsgaard Käte Thorsen - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Disposition 0. Overblik hele processen 1. Proces for Helhedsplan v1.0 2. Tidsplan inkl. aktører

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4

Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4 Referat Arbejdernes Andels-Boligforening Ordinære Repræsentantskabsmøde tirsdag, den 21. februar 2012 kl. 19:00 i Multisalen, Sofievej 4 Tilstede: Formand Hans Helge Andersen, næstformand Lotte Vestergaard,

Læs mere

Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet

Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 12. juni 2016 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Afbud: René Junker, Anne Velling, Thomas

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest Bilag 2 Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest 1 Navn Områdefornyelse Indre Nordvest og Områdefornyelse Ydre Nordvest, samlet betegnelse Områdefornyelse Nordvest. 2 Baggrund Den 5. oktober 2015 besluttede

Læs mere

Hvordan kan skolerne implementere

Hvordan kan skolerne implementere Hvordan kan skolerne implementere Der er mange vaner, rutiner og antagelser forbundet med forældresamarbejde i folkeskolen. For at skolerne kan lykkes med at øge samarbejdet med forældrene om elevernes

Læs mere

Referat fra Forum for Koordination og Udvikling d. 17. maj 2016

Referat fra Forum for Koordination og Udvikling d. 17. maj 2016 Referat fra Forum for Koordination og Udvikling d. 17. maj 2016 Mødedato Tirsdag d. 17. maj 2016 Mødested / lokale Skolegade 1, lokale 2325 Mødetidspunkt Kl. 9.00 Sluttidspunkt Kl. 10.20 Deltagere Tommy

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Bestyrelsesmøde Dato: Onsdag den 11. september 2013 Sted: Cafe Hack, Aarhus (Aarhus Teater) Tidspunkt: Kl. 10.00 Til stede: Steen Nedergaard Jensen / formand Torben Jacobsen

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 21. maj 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 28. maj 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet, Høje

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde - referat Mødetid: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Mødested: Engstien 2A, Kolding Mødedeltagere: Karl-Jørn Petersen KJP Anni Damgaard AD Eva Kristensen EK Mogens Hinrichsen

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM. Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber

SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM. Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber SAMARBEJDSAFTALE FOR BOLIGSOCIALT FORUM I TINGBJERG BRØNSHØJ HUSUM Boligforeningen AAB fsb SAB - Samvirkende Boligselskaber 20-03-2012 Sagsnr. 2011-42253 Dokumentnr. 2011-714505 Indhold Parterne... 3 Formål...

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN INDHOLD Synkronisering af boligsocial helhedsplan for Korsløkken/Ejerslykke og Rising/Skt.

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Møde -referat Sted Start. 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00

Bestyrelsesmøde. Møde -referat Sted Start. 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00 Møde -referat Sted Start 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lars Olsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere suppleant Rinda Faurskov og direktør Per

Læs mere

Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 9. september 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

Haderslev Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 30. maj 2016, kl på SC Haderslev, Naffet 2, kld., 6100 Haderslev.

Haderslev Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 30. maj 2016, kl på SC Haderslev, Naffet 2, kld., 6100 Haderslev. Haderslev Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 30. maj 2016, kl. 17.00 på SC Haderslev, Naffet 2, kld., 6100 Haderslev. Dagsorden: 1 Referat fra mødet d. 11. april 2016 inkl.

Læs mere

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1/6 Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1 Navn Partnerskabets navn er Partnerskab for Termisk Forgasning. Partnerskabet er stiftet som en forening i 2014 og er hjemmehørende i Danmark. 2 Formål

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. august 2014, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt.

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. august 2014, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. august 2014, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 27. juni 2014

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

Referat. Formand: Per Andersen (udpeget af uddannelsesinstitutionerne) Næstformand: Jan Lynge Pedersen (beboervalgt, Teknisk Kollegium)

Referat. Formand: Per Andersen (udpeget af uddannelsesinstitutionerne) Næstformand: Jan Lynge Pedersen (beboervalgt, Teknisk Kollegium) Referat Kollegieboligselskabet referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 5. september 2012, kl. 17 00 på Hinderupgaard, Niels Bohrs Allé 21, 5230 Odense M. Dagsorden: 1. Besigtigelse Cortex Park 2. Protokol

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 31. AUGUST 2016 :

ORGANISATIONSBESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 31. AUGUST 2016 : * => bilag til punktet kl. 16 30 på Vestergårdsvej 15 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sager til drøftelse/beslutning a. Kommunikationsstrategi* Med henblik på drøftelse i Organisationsbestyrelsen

Læs mere

Formål Succeskriterier Medarbejderressourcer Samarbejdsrelationer Forankring Organisering og evaluering...

Formål Succeskriterier Medarbejderressourcer Samarbejdsrelationer Forankring Organisering og evaluering... Indhold BOLIGSOCIALT FÆLLESSEKRETARIAT ODENSE... 3 Forord... 3 Resumé... 3 Baggrund - boligområdet og perspektiverne i det boligsociale arbejde... 5 Det boligsociale arbejde i Odense... 5 Aktive helhedsplaner

Læs mere

BOLIGKONTORET FREDERICIA. Referat fra bestyrelsesmøde. Onsdag den 14. juni 2017, kl på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia

BOLIGKONTORET FREDERICIA. Referat fra bestyrelsesmøde. Onsdag den 14. juni 2017, kl på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia BOLIGKONTORET FREDERICIA Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 14. juni 2017, kl. 18.00 på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Lis Gregersen, Flemming Lorenzen, Lone Hartung,

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014

REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014 Tidspunkt: kl. 13-16 Sted: Social- og Sundhedsskolen Skive, Arvikavej 7 Deltagere: Bente Bang, Kenneth Bjerregaard, Ove Kent Jørgensen, Ulla Møller Thomsen,

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 11AB

AAB Silkeborg Afdeling 11AB AAB Silkeborg Afdeling 11AB Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 6. september 2018 Deltagere: Antal beboere: 4 Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Susse Ibsen Allan Oldenburg

Læs mere

Kollegieboligselskabet. Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 31. august kl. 17 00 på Hinderupgaard, Niels Bohrs Allé 21, 5230 Odense M.

Kollegieboligselskabet. Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 31. august kl. 17 00 på Hinderupgaard, Niels Bohrs Allé 21, 5230 Odense M. Kollegieboligselskabet Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 31. august kl. 17 00 på Hinderupgaard, Niels Bohrs Allé 21, 5230 Odense M. Dagsorden: 1. Protokol 2. Revisionsprotokol 3. Meddelelser fra

Læs mere

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 22. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde 22. marts 2012 Side nr. 23 Referat af bestyrelsesmøde 22. marts 2012 Tilstede: Bestyrelsen: Afbud fra: Administrationen: Vicky Jensen Morten Glud Ulla Asmussen Erling Sørensen Chris Cully Birthe Blach Irene Madsen Graver

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Mødedeltagere: Claus Omann Jensen Peder Kristian Pedersen Ole Skiffard Per Aastrup Helle Kyndesen

Læs mere

Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus. Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger

Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus. Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Præsentation og disposition Lars Holmsgaard Käte Thorsen - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Disposition O. Overblik hele processen 1. Proces frem til foreløbig helhedsplan 2. Tidsplan

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Dagsorden. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Mandag den 11. marts 2019 Kl. 16:00 Hubertus Kroen Møllerup Gods, Møllerupvej 26, 8410 Rønde

Dagsorden. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Mandag den 11. marts 2019 Kl. 16:00 Hubertus Kroen Møllerup Gods, Møllerupvej 26, 8410 Rønde Dagsorden Bæredygtighedsudvalget Bæredygtighedsudvalget Mandag den 11. marts 2019 Kl. 16:00 Hubertus Kroen Møllerup Gods, Møllerupvej 26, 8410 Rønde Medlemmer Flemming Hynkemejer, formand Michael Mikkelsen

Læs mere

Aftale om boligpartnerskab

Aftale om boligpartnerskab Bilag 3: Aftale om boligpartnerskab Side 1 af 6 Aftale om boligpartnerskab Historie De almene boligafdelinger i Brøndby Strand har i flere år haft samarbejde omkring en række forhold. Oprindelig var samarbejdet

Læs mere

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019

PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 PIXI-UDGAVE: Stærmosegården Boligsocial helhedsplan 2015-2019 HVORDAN BLIVER EN HELHEDSPLAN TIL? Helt overordnet er det Landsbyggefonden, der bestemmer, hvad en boligsocial helhedsplan skal indeholde.

Læs mere

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden:

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden: Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: mandag 20/8 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret Skakkesholm

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

Etablering af Kongeå-komiteen

Etablering af Kongeå-komiteen Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 28. februar 2019 Sagsbehandler Henrik Kikkenborg Etablering af Kongeå-komiteen Udpegning af medlemmer Kommuner med opland inden for Kongeå-systemets afstrømningsområde er

Læs mere

Der vil blive serveret 2 stk. smørrebrød i forbindelse med mødet.

Der vil blive serveret 2 stk. smørrebrød i forbindelse med mødet. Haderslev Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde mandag den 11. april 2016, kl. 17.00 på SC Haderslev, Naffet 2, kld., 6100 Haderslev. Der vil blive serveret 2 stk. smørrebrød i forbindelse

Læs mere

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden:

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden: Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden og referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: Tirsdag 19. juni 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret

Læs mere

Referat, FU-møde d. 18. august 2010

Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat fra mødet i DMCG-PAL Forretningsudvalget den 18. august 2010 på Bispebjerg Hospital Til stede: Henrik Larsen, Helle Timm, Mai-Britt Guldin, Lene Jørgensen, Birgit

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

DCF Forretningsorden

DCF Forretningsorden FORSLAG: FORRETNINGSORDEN OG ORGANISATONSMAGT DCF Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen. - Forretningsudvalget. - Sekretariatslederen

Læs mere

Med venlig hilsen. Niels Vincent Andersen

Med venlig hilsen. Niels Vincent Andersen Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 15. marts 2018 kl. 1630 Sted : HAB`s administration Udsendt : 8. marts 2018 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere