Referat fra møde i FSU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i FSU"

Transkript

1 Referat fra møde i FSU Tilstede: Hanne Kathrine Krogstrup (dekan), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Søren G. Kristiansen (prodekan), Lis Carlsen (LIC) Afbud: Carina Budum Ertmann (CBE), Lise Rytter Krogh (LRK) Sekretariat: Otto Simonsen (OS), Jan Rasmussen () Dagsordenspunkt 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendt. 2. Opsamling fra seneste møde a. Velkomstdag for nye ansatte. Udkast til velkomstmødet for nye ansatte er blevet drøftet, og følgende ændringer til programmet skal føjes til: Tidsmæssigt skal mødet have en varighed på 2 timer og skal afsluttes med en let frokost. Det er dekanatet sammen med FSU, der invitere til mødet. Dekanen indleder efterfulgt af prodekanen, JLC i form af hans post som næstformand i FSU og LIC i form af hendes post som TR for HK Tap. Efter præsentationsrunden skal deltagerne ud i grupper. Her kan de evt. diskutere, hvad de har hæftet sig ved, og / eller hvad de evt. har brug for uddybende forklaringer på. JLC mener, at det for nye medarbejdere kan være svært at gennemskue en organisation som Aalborg Universitet, og at det som punkt på mødet enten skal behandles udtømmende, eller det skal gøres klart, hvor medarbejderne kan søge oplysninger af forskellig art. LIC det er godt, at vi får taget hul på velkomstdagen med udgangspunkt i ovennævnte, og det kan så derefter evalueres og drøftes, om der er noget, der skal gøres anderledes til en anden gang. Det er hermed lagt op til første velkomstdag for nye ansatte medio september 2012, efterfulgt af velkomstmøder hvert halve år. Det er desuden besluttet at tilretter velkomstbrev samt program jf. ovennævnte. b. Rejser mellem Aalborg Universitet og campus i København: Afventer behandling i Personale Politisk Udvalg (PPU). Dekanatet vil gerne have meldt ud, at der uafhængigt af afgørelse i PPU, fremover vil ske en form for kompensation forbundet med rejser mellem Aalborg Universitet og campus i København. c. Kvantitativ evaluering af Medarbejder Udviklings samtaler på de enkelte Ansvarlig for Opfølgning /HPH DOB

2 institutter kommer på som punkt til næste FSU møde i september Ansøgninger til kompetencefonden FSU har modtaget 7 ansøgninger til kompetencefonden. Det er på dagens møde besluttet, at FSU bevilliger kr ,- fra kompetencefondsmidlerne pr. ansøger hvilket svarer til ca. 50 % af det ansøgte beløb pr. ansøger. Resultatet meldes hurtigst muligt ud til ansøger samt godkenderen af ansøgernes personlige udviklingsplan. Derudover blev der diskuteret en fremtidig procedure for ansøgninger til kompetencefonden. Det er blevet besluttet, at der fremover skal være 2 ordinære ansøgningsrunder med ansøgningsfrist 1. februar samt 1. september som hidtil, med henblik på at behandle ansøgninger på de nærmest kommende FSU møder. Derudover skal der fra FSU udsendes en reminder forud for ansøgningsfristen, for at sikre en bredere information til medarbejderne på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Det blev desuden vedtaget, at der skal være mulighed for ekstraordinært at behandle indkomne ansøgninger, der kommer udover de 2 ansøgningsrunder, i tilfælde af at der er tale om nært forestående kurser m.v trimester økonomi OS gennemgik periodeopfølgningen for 1. trimester Det forventes at SAMF kommer ud af året med et lidt mindre overforbrug end først antaget. Der forventes et merforbrug omkring 15 millioner mod det budgetterede 18 millioner kroner. Noget af det der har påvirket det budgetterede er, at SAMF blandt andet sælger mere end forventet samtidig med at de personalerelaterede omkostninger er lavere end først antaget grundet færre ansættelser. JLC - Hvordan ser det ud med omkostninger til renovering / fornyelse på Fibigerstræde-området? Dekanen Der renoveres for 20 millioner pr. bygning hvoraf de 5 millioner er udgifter til blandt andet skurvogne, arkitekter m.v. Og efter forhandlinger med rektor, er det besluttet at fornyelsesomkostningerne afholdes af fællesområdet, hovedsageligt begrundet i bygningernes alder og tilstand i Fibigerstræde-området. 5. Budgetprincipper Dekan vi har ikke noget konkret på nuværende tidspunkt, men dekanatet arbejder intenst på nogle principper i øjeblikket. Der skal gerne fremadrettet sendes midler ud til studierne pr. STÅ i stedet for som i dag, hvor der sendes midler ud pr. hoved. Dette er ikke et spørgsmål om at spare, men der er meget, der taler for at midler pr. STÅ vil være et incitament til at få flere færdiggjort. For tiden produceres der omkring 0,8 STÅ pr. studerende. I den forbindelse er der fra Akademisk Råd peget på, at når jurauddannelsen produceres 0,95 STÅ pr. studerende kan det skyldes, at jurauddannelsen har adgangsbegrænsning, og det kan derfor være medvirkende til, at de studerende der kommer ind har et langt højere niveau end studerende, der kommer ind på studier uden adgangsbegrænsning, og derfor kan opretholde den høje STÅ produktion.

3 Et andet område er udveksling videnskabeligt personale mellem studierne og økonomi forbundet hermed. Hvordan skal procedurerne være, når et studie bidrager med undervisning til et andet studies STÅ produktion? JLC - Hvordan fordeles STÅ på basis / 1. semester? Dekanen - Det er ikke en diskussion, der er i gang pt. Men det kan komme på som diskussionspunkt på FSU og Fakultetsledelsen i den nærmeste fremtid. 6. Sygefravær OS Iøjnefaldende at VIP gruppen generelt er mindre syge end TAP gruppen. Hvad er forklaringen? Er VIP ikke syge, eller får man ikke meldt ind, at man er syg? Uanset hvad er det vigtigt at komme bag om tallene. I nogle grupper er der tale om ganske små populationer, hvor en enkelt eller to personer kan ændre billedet markant. Hvad siger FSU skal der sættes ekstraordinære initiativer i værk? JLC det er vigtigt, at komme bag om tallene. Der kan være en kraftig påvirkning ved bare én langtidssygemelding. Det er også vigtigt at kigge på m/k fordelingen samt VIP/TAP. Der hvor man kan sammenligne er egne fraværsdage (VIP/TAP), her er en synlig forskel. Der kan det være manglende indberetning. PHR hvor meget er der i realiteten at arbejde med? Hvis der er tale om manglende indberetning, hvor meget ændrer det så reelt på sygefraværsstatistikken? Det er besluttet, at der ikke pt. tages nogle ekstraordinære skridt i forhold til sygefravær. JLC har i HSU efterlyst mere retvisende sygefraværsstatistik. HR arbejder på en mulig løsning i Qlickview. 7. Undervisningsnorm for VIP Dekanen Vi vil på medarbejdermødet fremlægge problematikken. Undervisere på SAMF har en lavere norm end på eksempelvis HUM. Det gør det mærkbart svært at levere tilstrækkelig undervisning til de studerende. Den lavere norm på SAMF medfører, at der generelt ikke kan gives særlig kompensation for udførte opgaver. JLC - eksempelvis er der på HUM kompensation for deltagelse i pædagogisk dag, det er der ikke på SAMF, en forskel i hvad der kompenseres for, grundet vores lavere undervisningsnorm på SAMF. Dekanatet vil lægge det ud til debat hos medarbejderne. JLC det kan virke demotiverende at skulle til at registrere yderligere administrative opgaver i forhold til at skulle kompenseres for yderligere. Men man kan hurtigt komme op på ny undervisningsnorm hvis man begynder at registrere forberedelse / semesterkoordination / eksamenskoordination m.v.

4 PHR en forhøjelse af undervisningsnormen vil blive negativt modtaget. Medarbejderne har svært ved at få undervisning / forskning til at hænge fornuftigt sammen i forvejen. Vil opleves som et ekstra pres. Dekan vi skal søge en forståelse for, hvorfor der ikke bliver tildelt timer til alt, men det er en af forklaringerne på, hvorfor der er den undervisningsforpligtigelse, der er. JLC det er en dårlig timing i forhold til medarbejdernes arbejdspres pt. Dekan kan man ændre vejledningsnorm? Prodekan mener ikke, det er en reel løsning, da det så skal fastsættes på bekostning af den fleksibilitet, der er i dag. 8. Meddelelser fra dekanen På seneste møde i Akademisk Råd var der en bred drøftelse af uddannelsesområdet. Der kom gode indspark til SAMF skolestruktur, men vi afventer stadig at vedtægterne bliver godkendt og effektueret. Der er opslutning til, at skolerne/skolestrukturen er kommet for at blive. Der var en god diskussion omkring effektivitet og frafald. Det kan blandt andet være de enkelte uddannelsers kultur, der spiller ind på gennemførselstiden. I forbindelse med netop gennemførselstiden har prodekanen været på besøgsrunder, hovedsageligt hos de studier hvor gennemførselstiden er knap så god, med henblik på at klarlægge muligheder for at forbedre denne. Der er udmeldt et underskud på STÅ set på Aalborg Universitet som helhed: - Tek.Nat. 32 millioner - Sund 6 millioner - HUM 8 millioner - SAMF ,-. Den nyligt afholdte fodboldturnering på SAMF syntes at være en rigtig god idé og et positivt indslag. Vi går nu i gang med renovering af FIB 2. Det er vigtigt at vi får taget hul på det, for at komme godt i gang med hele renoveringsprocessen. Genindførsel af gruppeprøver. Ny bekendtgørelse gør at vi nu kan genindfører gruppeprøverne. Spørgsmålene er så, hvilke prøver, hvor store grupper, og fortsat at sikre en individuel bedømmelse af de studerende. Dette resulterer formentlig i at de enkelte studienævn skal udarbejde et tillæg til studieordningerne. Dekanen ser 2 bekymringer i forhold til Forslag til Finansloven 2012 bliver der skåret i taksameteret? Globaliseringsmidler / forliget udløber ligeledes det ser ud til at globaliseringsforliget halveres hvilket giver os færre indtægter her. 9. Meddelelser fra b-siden JLC milliarder til uddannelse. Det skulle være mærkeligt hvis taksametertilskuddet helt skulle bortfalde.

5 PHR har vi hørt noget om vedtægterne dekan / prodekan måske efter sommerferien, vi kører stadig efter gamle vedtægter. JLC det er lagt op til i HSU, at vedtægter træder i kraft 1. oktober 2012 det vil resultere i ændringer i forhold til FSU med hensyn til blandt andet repræsentation i FSU. Dekanen vil bringe vedtægtsændringer op i de forskellige interne råd og udvalg. SU minikonference skal vi til at have på plads! I HSU regi er det vedtaget, at det stadig er 8 timer ugentlig arbejde til studentermedhjælpere. LIC det kan være, at en af overvejelserne har været, at opgaver der løses af fastansatte ikke skal kunne dækkes ved at hæve timetal for studentermedhjælpere. 10. Eventuelt Ultimo juni skal der være ekstraordinært FSU møde vedr. strategi. Eventuelle implikationer i forbindelse med vedtægter skal med på FSU møde i september i notatform. Dekan, JLC samt indkalder Udviklingskontrakten er fra ministeriets side blevet strammet. Dette skal bringes op i Akademisk Råd, FSU og Fakultetsledelsen.

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 28. 02. 2014 Tilstede: Prodekan Søren Kristiansen, Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Carina Budum Ertman (CBE), TVA deltog under punkt 2 Sekretariat: Otto Simonsen (OS), Vibeke

Læs mere

Referat fra møde i FSU den 29. april 2013

Referat fra møde i FSU den 29. april 2013 Referat fra møde i FSU den 29. april 2013 Tilstede: Hanne Kathrine Krogstrup (HKK), Søren G. Kristiansen (SGK), Carina Budum Ertman (CBE), Lis Carlsen (LC), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt

Læs mere

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 20.09.2012 Tilstede: Hanne Kathrine Krogstrup (dekan), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Lis Carlsen (LIC), Carina Budum Ertmann (CBE), Lise Rytter

Læs mere

Referat fra FSU møde

Referat fra FSU møde Journalnummer 2014-021-00402 Referat fra FSU møde 19. 09. 2014 Til stede: Dekan Hanne Kathrine Krogstrup (HKK) (deltog ved punkt 5-10), Prodekan Søren Kristiansen (SGK), Jesper Lindgaard Christensen (JLC),

Læs mere

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 18.12. 2013 Til stede: Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Hanne Kathrine Krogstrup (HKK) (HKK deltog ikke i punkt 11-13) Sekretariat: Otto Simonsen

Læs mere

Referat møde i FSU SAMF fredag den 10. juni 2016, kl. 8:00-10:00. Fibigerstræde 5, lokale 35

Referat møde i FSU SAMF fredag den 10. juni 2016, kl. 8:00-10:00. Fibigerstræde 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab (FHS) Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Helena Møller Telefon: 9940 8270 Email: helm@adm.aau.dk Dato: 19.06.16 Sagsnr.: [Sagsnr.] Referat

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning Dagsorden blev godkendt. Referat Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 10. november 2016, kl. 10:00 12:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Fredag den 2. september 2016, kl. 9:00-11:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC), Maria

Læs mere

Referat fra møde i FSU

Referat fra møde i FSU Referat fra møde i FSU 01.11. 2013 Tilstede: Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Preben Horsholt Rasmussen (PHR), Carina Budum Ertman (CBE), Lis Carlsen (LC), Søren G. Kristiansen (SGK). Institutleder

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

SAMF FSU Referat

SAMF FSU Referat SAMF FSU 12.02.2019 Referat Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Til stede: Dekan Rasmus Antoft, institutleder Anette Borchorst, sekretariatsleder Jette Kollerup Bangsø, Lektor Jesper Lindgaard

Læs mere

REFERAT. Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018, kl Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere:

REFERAT. Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018, kl Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Dekansekretariatet ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Otto Simonsen Dato: 26. oktober 2018 Sagsnr.: 2018-021-00311 Dokument.nr: REFERAT Møde: FSU SAMF

Læs mere

Referat fra møde i FSU SAMF den 8. april, Fibigerstræde 5, lokale 35 kl. 09:

Referat fra møde i FSU SAMF den 8. april, Fibigerstræde 5, lokale 35 kl. 09: Til FSU SAMF Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Helena Møller Telefon: 9940 8270 Email: helm@adm.aau.dk Dato:18.04.2016 Sagsnr.: [Sagsnr.] Referat fra møde i FSU SAMF den 8. april, Fibigerstræde

Læs mere

Referat fra FSU møde

Referat fra FSU møde Journalnummer 2014-021-00379 Referat fra FSU møde 04. 04. 2014 Tilstede: Dekan Hanne Kathrine Krogstrup (HKK) (deltog alene under punkt 1), Prodekan Søren Kristiansen (SGK), Jesper Lindgaard Christensen

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes.

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes. REFERAT Møde: Akademisk Råd, SAMF Mødedato og tidspunkt: 8. februar klokken 12.30-15.30. Sted: Fib. 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler:

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Tirsdag, den 4. november 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, rum 72 København: A. C. Meyers Vænge 15,

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden. Ingen yderligere bemærkninger til referatet.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning 1. Godkendelse af dagsorden. Ingen yderligere bemærkninger til referatet. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Referat 9220 Aalborg Øst Møde: FSU HUM Sagsbehandler: Dato:15-11-2016 Sagsnr.: 2016-021-00012 Mødedato og tidspunkt: Tirsdag den 27.

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Referat fra møde i Akademisk Råd, , , Fibigerstræde 5, lokale 35

Referat fra møde i Akademisk Råd, , , Fibigerstræde 5, lokale 35 Godkendt 26. 09.2012 Referat fra Akademisk Råds møde 6. juni 2012 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Tlf. 99 40 96 08 Fax 98 15 83 11 Sagsbehandler: Henriette Henshaw

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Vicki Antosz (VA) TEL

Vicki Antosz (VA) TEL UNIVERSITY OF COPENHAGEN INSTITUT FOR ANTROPOLOGY [Modtager maks. 7 linjer] (tryk F11 for at springe fra felt til felt) REFERAT 29 SEPTEMBER 2015 Forum Samarbejdsudvalget Sociologi SEKRETARIATET FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Beslutning Dagsorden godkendt uden bemærkninger.

Sagsfremstilling Referat Ansvarlig for opfølgning. Beslutning Dagsorden godkendt uden bemærkninger. REFERAT Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Fredag den 10. februar 2016, kl. 10:00 13:00 Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Tina Vangsgaard (TVA), Lis Carlsen (LC) (pkt.

Læs mere

Tirsdag den 14. november 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 4

Tirsdag den 14. november 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 4 AAU Innovation og Forskningsstøtte Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Samarbejdsudvalg (SU) AAU Innovation Tirsdag den 14. november 2017 kl. 10.00-12.00 Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale

Læs mere

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Denne kompetencestrategi dækker alle ansatte på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet. Målene for kompetencestrategien Aalborg Universitet

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtaget på møde i SU, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet den 14. december 2011. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets samarbejdsudvalg har den 21. november 2014 besluttet at afvente revisionen af denne

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 4. november 2015

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 4. november 2015 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 4. november 2015 Deltagere: Kim Møller, Lærke Mogensen, Annick Prieur, Nicolay Johansen og Julie Roed Erhardsen. Afbud fra: Sidse Granat Jønsson Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015.

Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015. Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015. Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Malene Gram and

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Studienævnsmøde onsdag den 15. november 13.00-15.00 Aalborg: KST3 2.107 København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Bjørn Møller,

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

FSU møde den 7. januar referat

FSU møde den 7. januar referat Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Dato: 07-01-2019 Sagsnr.: 2018-234-00106 FSU møde den 7. januar 2019 - referat Deltagere: dekan Rasmus Antoft, sekretariatschef Jette Kollerup Bangsø, institutleder

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Hanne Møller (HR- og personalechef)

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Hanne Møller (HR- og personalechef) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober 2008 Sted: 10.1.30 Til stede: A-siden: Kirsten Refsing

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

Foreløbigt referat af ordinært møde i Det Humanistiske Fakultets samarbejdsudvalg d. 28. oktober 2015, , KS3

Foreløbigt referat af ordinært møde i Det Humanistiske Fakultets samarbejdsudvalg d. 28. oktober 2015, , KS3 TIL SAMARBEJDSUDVALGET PÅ DET HUMANISTISKE FAKULTET DET HUMANISTISKE FAKULTETSKONTOR FIBIGERSTRÆDE 5 9220 AALBORG ØST STINE PRINTZLAU VESTER T +45 9940 9729 SPV@ADM.AAU.DK Foreløbigt referat af ordinært

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Referat LSU-LAU de centrale stabe

Referat LSU-LAU de centrale stabe s Referat LSU-LAU de centrale stabe Mødedato: 22.september 2015 Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 14:30 Dokumentnavn: Dagsorden LSU-LAU Sted: Vestre Engvej 51 C (mødelokale 3.210) Deltagere:

Læs mere

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Referat fra studienævnsmødet den 27. maj 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Afbud: John Kuada, Rasmus Lindgaard Christensen, Christine

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Det Teknisk Fakultet for IT og Design Velkommen til arbejdet som medlem af et studienævn under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vejledning til studienævnsmedlemmer

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi d. 25. marts 2009

Referat af studienævnsmødet, Sociologi d. 25. marts 2009 Referat af studienævnsmødet, Sociologi d. 25. marts 2009 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 6. maj 2009 26. marts 2009 Til stede: Afbud: Michael Hviid Jacobsen (MHJ), Antje

Læs mere

SELVEVALUERING AF BSC I IT, KOMMUNIKATIONS- OG MEDIETEKNOLOGI

SELVEVALUERING AF BSC I IT, KOMMUNIKATIONS- OG MEDIETEKNOLOGI SELVEVALUERING AF BSC I IT, KOMMUNIKATIONS- OG MEDIETEKNOLOGI SELVEVALUERINGSMØDE 15. AUGUST 2014 Velkomst og dagsorden Præsentation af deltagere Formål med mødet Dagsorden 1. Præsentation og drøftelse

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen I henhold til 10, stk., 4) i Vedtægt for Copenhagen Business School - Handelshøjskolen (CBS) fastsættes nedenstående standardforretningsorden

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12,

19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 4-12, Godkendt på bestyrelsens møde 5-12, 10.12.12 Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 19. november 2012 LKJ/BT/lt J.nr. 2012-012-00026

Læs mere

Delegationsinstruks økonomi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Delegationsinstruks økonomi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Revideret 12.06.2013/20.06.2013/17.09.2013/05.10.2013 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Dorthe Bach/TVA Telefon: 9940 9213 Email: dob@adm.aau.dk Dato: 15.01.2015

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden:

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden: Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl. 10-12 i lokale 2.09, Njv. 8a Juridisk Institut Niels Jernes Vej 8a 9220 Aalborg Institutsekretær Afdelingsleder Janne Sverd +45 9940 9873 js@law.aau.dk

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Studentersamfundet - For alle studerende

Studentersamfundet - For alle studerende Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 16. december 2010 Møde i Uddannelsespolitisk Forum Den 13. december 2010 kl. 17.00 Lokale 407, Studenterhuset Revideret dagsorden 1.Formelt (B) [10 min] 2. SU (O)

Læs mere

Til FSU medlemmer. Referat:

Til FSU medlemmer. Referat: Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 17-03-2016

Læs mere

S t a t s R å d e t S t u d e n t e r r å d e t p å S t a t s k u n d s k a b

S t a t s R å d e t S t u d e n t e r r å d e t p å S t a t s k u n d s k a b Referat af StatsRådsmødet 11. møde, 24. marts 2010 Dato: 18-03-2010 Sekretariatet Ref.: Referat møde 24-03-2010 Tilstede: Politologisk Studenterforum: Sarah Kjærgård Pedersen, Kathrine Salomonsen, Troels

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

REFERAT. Mødedato og tidspunkt: Mandag den 13. februar 2017, kl. 14:00 15:30 Sted: Krogstræde 3, lokale med videolink til CPH ACM

REFERAT. Mødedato og tidspunkt: Mandag den 13. februar 2017, kl. 14:00 15:30 Sted: Krogstræde 3, lokale med videolink til CPH ACM REFERAT Møde: FSU HUM Mødedato og tidspunkt: Mandag den 13. februar 2017, kl. 14:00 15:30 Sted: Krogstræde 3, lokale 2.107 med videolink til CPH ACM15 2.1.024 Deltagere: Fakultetskontoret på Humaniora

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

5. Fælles retningslinier vedrørende planlægning af undervisning efter kl (Bilag 5a)

5. Fælles retningslinier vedrørende planlægning af undervisning efter kl (Bilag 5a) Til Personalepolitisk Udvalg Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Jeanet Eugenia Klindoch Telefon: 9940 7433 Email: jkl@adm.aau.dk Dato: 09-02-2016 Dagsorden for PPU-møde tirsdag 16. februar

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn F O R R E T N I N G S O R D E N for Det Juridiske Fagstudienævn Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for studienævn, som rektor har fastsat, jf. vedtægt for Aarhus Universitet

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker.

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker. UNIVERSITET Standardforretningsorden for studienævn Standardforretningsorden af 29. oktober 2012 for studienævn Journalnummer: 60354 F O R R E T N I N G S O R D E N For Uddannelsen til klinisk tandtekniker

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 15. januar 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Alexander Stapelfeldt (næstformand),

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Studienævnsmøde d. 8. oktober 2018 kl. 09.00-11.00 Kroghstræde 7, Rum 72; FKJ10B lok. 2.21 Deltagere: Lundemark Andersen, Mia Arp Fallov, Søren Juul, Malene Mørk Eriksen, Inger Bruun Hansen, Simone Mengers,

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8 Lokale: 1443-413 Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST) Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg (FS), Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR - ordfører) og Esben Højbjerre Larsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Referat af SU -møde på Det samfundsvidenskabelige Fakultetet den

Referat af SU -møde på Det samfundsvidenskabelige Fakultetet den Det Samfundsvidenskabelige Fakultetssamarbejdsudvalg Ref.: awi Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 samf@adm.aau.dk Referat af SU -møde

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 I henhold til Standardforretningsorden for Kollegiale Organer ved Aalborg Universitet og Universitetets Vedtægt fastsættes herved følgende forretningsorden

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

2. marts 2012 Ref.: AKS J.nr.:

2. marts 2012 Ref.: AKS J.nr.: FSU-medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fax 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte tlf. 9940

Læs mere