SANDBOX Modul 4: Vil du det?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SANDBOX Modul 4: Vil du det?"

Transkript

1 SANDBOX Modul 4: Vil du det?

2 Profound commitment to a dream does not confine or constrain: it liberates. Even a difficult, winding path can lead to your goal if you follow it to the end. Paulo Coelho

3 3 Modul 4: Hvad vil du? Energien viser vejen Forpligtelse handler om at finde ud af, hvor energien er i forhold til det, du skal gå efter i dit arbejdsliv. Din energi er din trofaste følgesvend, fordi den fortæller, hvornår du skal gå videre ind af en dør og hvornår der er lukket for energien, og du måske skal afvente, undersøge eller blot give slip og gå en anden vej. For jo lettere døren åbner sig, jo mere tilskyndes du til at gå ind af den. Det er her, hvor du får energi til at fortsætte rejsen og tage endnu et skridt ud i det ukendte. At undersøge og afklare det, du drømmer om Forpligtelse handler om at begynde at undersøge og afklare, hvordan du lever dine drømme for dit arbejdsliv ud og når de mål, du har sat dig. Det handler om at leve i overensstemmelse med den du er, det du kan, - og det du vil. Du kan ikke tænke dig til, hvad noget er. Du er nødt til at undersøge det, du gerne vil og finde ud af, om du vil det. Derfor er du nødt til at træde ud af din komfort-zone, fordi du skal ud og erobre nyt territorium. Du ved nemlig ikke, om noget er muligt, hvis du ikke har undersøgt det. Tag ansvar for din situation Ordet forpligtelse kommer af det engelske ord commitment. Det rummer betydningen engagement og løfte og indebærer, at du afgiver et løfte til dig selv om, at du vil gøre dig umage og give, hvad du har i dig, for at opfylde dit mål. Forpligtelse handler derfor om din egen opbakning til dig selv om, at ville gå efter det, du gerne vil. Jo mere energi du lægger ind i tingene, jo stærkere bliver din egen forpligtelse også. Forpligtelse handler om at tage ansvar for dit liv og om at lytte til dig selv. Når du selv vælger, hvad du vil med dit liv, er du langt stærkere i det, du går ud i verden med. Ansvar er en del af det, hvor vi er ærlige overfor, hvem vi er, hvad vi kan og vil. Netop derfor har du arbejdet på de tre første moduler med dette, fordi du skulle bekræftes i og finde ind til, hvem du er. Vi kan ikke handle på noget og lykkes med det, hvis ikke det udspringer fra os selv. Ansvarlighed kræver mod til at overgive os til vores livssituation. At se den i øjnene og være villig til at forholde os til den. Det er vigtigt, at vi tør se dét i øjnene, som det er, uanset hvordan vi oplever vores situation. Når vi tør at se på vores liv, kan vi også tage stilling til det og handle på det.

4 4 Vælg den vej der kalder på dig Forpligtelse handler om villighed til at vælge den vej, der er din. Nogle gange kan det føles som om, at vi ikke har noget valg, mens det andre gange er noget, vi bevidst kan vælge at træffe beslutning om. Hvis du på dit dreamboard, har fået øje på hvilken retning du skal gå - og du også har arbejdet hvilke mål, du gerne vil opnå, skal du i modul 4 arbejde med, hvad det præcist er, der styrker din egen forpligtelse til at manifestere tanker til handling, realisere dine drømme og opnå dine mål. Du finder kun ud af, hvordan du og verden passer sammen, ved at bevæge dig ud i den. Du ved ikke, om dine drømme for fremtiden er mulige, hvis ikke du træder ud i dem. Men du behøver naturligvis ikke at gøre det i ét hug men kan gennem undersøgelse hjælpe dig selv med at blive afklaret og kvalificere din beslutning om, hvad du vil sætte i værk og helt konkret gøre. Mange tager ikke dette første skridt og undersøger, hvorvidt og hvordan drømmen kan udleves, fordi de er bange for, om de bliver afvist og dermed, hvordan verden tager imod det, de gerne vil. Derfor vil du i modul 4 arbejde med at kvalificere dette, så du bliver styrket og får mod til at tage skridt ud i en ukendt fremtid.

5 5 Teorien om indre motivation Det er interessant for dig at vide, hvordan du kan tænke om dine kompetencer og den betydning din viden om og tro på påvirker det, du er i stand til at gøre. Når du bliver bevidst om hvilke kompetencer, du med fordel kan satse på at bringe i spil i dit arbejdsliv, vil det også styrke den måde, du går ud i verden på. Det kan fx være, når du henvender dig til en potentiel arbejdsgiver og undersøger jobmuligheder, eller når du er nysgerrig efter at vide, hvad noget kunne indebære for dig. Det er interessant at vide, hvad der bestemmer dette og hvordan du kan arbejde med dine kompetencer på en måde, der styrker dig og det, du gerne vil med dit arbejdsliv.

6 6 Selvbestemmelsesteorien, (selfdetermination theory, udviklet af Deci og Ryan, 2000), præsenterer tre forhold eller behov, som er afgørende for, at mennesker er motiveret for at handle bag noget. Disse tre forhold indebærer: 1. Tilhørsforhold: Handler om at være en del af en social sammenhæng, hvor det betyder noget, hvad andre siger og mener om det, du foretager dig. 2. Autonomi: Handler om at være sin egen herre og vigtigheden af at handle ud fra din egen overbevisning i stedet for at blive dikteret og adlyde andres ordre. 3. Kompetence: Handler om at have viden om og troen på, at du er i stand til at udføre en given handling. Teorien sætter fokus på, at du netop styrker din egen indre motivation og drivkraft, når du oplever: 1. at være en del af en social sammenhæng og får positiv feedback fra andre 2. selv bestemmer og handler ud fra dine egne overbevisninger, og 3. bruger de kompetencer du oplever, at du mestrer og at du føler, at du har de nødvendige forudsætninger. Viden og bevidsthed om dine kompetencer og det, du oplever, at du mestrer samt omverdenens oplevelse af dette, vil have betydning for din motivation og således også, i hvilken grad at du vil opleve, at du lykkes med det, du gør. Denne viden har jeg omsat i et motivationskort, som du arbejder med på modul 4. SELVBESTEMMELSESTEORI Kompetence At mestre INDRE MOTIVATION & DRIVKRAFT Social forbundethed At være en del af noget Copyright Martabolette Stecher Inst. (kilde: Deci & Ryan, 2000) Autonomi Frihed til at vælge

7 På modul 4 arbejder du således med at finde ud af, hvordan du kan forpligte dig til det, du gerne vil og efter det, du drømmer om og brænder for. Jo længere du går i din undersøgelse af det, jo mere afklaret og klar bliver du også på, hvad det er, du gerne vil og dermed også, hvordan du gør det. Herfra er tilskyndelsen til at handle på det stor. På modul 4 arbejder du med følgende to øvelser: 1. Udarbejd dit personlige motivationskort: Du finder ud af, hvad der styrker din indre forpligtelse for at kunne handle på det, du drømmer om, der sker i dit arbejdsliv. 2. Spørg to personer om input på det, du gerne vil: Du finder ud af, hvor energien er i verden uden for dig selv i forhold til det, du drømmer om, der sker i dit arbejdsliv.

8 Sådan arbejder du med modul 4 Du skal afsætte ca. 30 min. til øvelserne. Læs materialet igennem, når du modtager det. Herved kan det arbejde i din underbevidsthed. Step 1: Med afsæt i dit dreamboard skal du beslutte dig for, hvad du gerne arbejde videre med. Vælg gerne en eller flere muligheder, som du vil undersøge nærmere. I motivationskortet er der plads til at undersøge tre muligheder som udgangspunkt. Disse skriver du ind i midten af kortet. Step 2: Forhold dig til de tre forhold i venstre side af kortet, og overvej disse i forhold til hver enkelt mulighed vurderet på en skala fra 1-10, hvor 10 er meget og 1 er lidt. Notér din vægtning for hver mulighed hhv. 1, 2 og 3. Step 3: Overvej hvilke to personer, du vil kontakte, for at få feedback på de muligheder, du gerne vil undersøge. Step 4: Kontakt de to personer personligt. På denne måde får du mulighed for at fornemme direkte i samtalen, hvad personen tænker om det, du gerne vil have til at ske i dit arbejdsliv. Step 5: Skriv responsen fra de to personer på de forskellige muligheder ind i motivationskortets højre side. Step 6: Overvej hvilke eller hvilken mulighed, der er mest interessant for dig at arbejde videre med. Step 7: Upload motivationskortet i facebook-gruppen. Det er vigtigt, at du sender det, du har inden for deadline.

9 9 Øvelse 1: Din indre forpligtelse Når du kigger på dit dreamboard og den feedback, du har fået, vælger du de områder eller muligheder ud, som du ønsker at arbejde med og blive klogere på i forhold til, hvorvidt du kan forpligte dig til at gå videre af denne vej. Skriv mulighederne ned - men forhold dig til én af gangen. For hver mulighed, skal du overveje følgende tre forhold: -- På en skala fra 1-10, hvor meget energi har du på at gå efter det, du gerne vil have til at ske? -- På en skala fra 1-10, i hvor høj grad har du kompetencerne til at gennemføre det? -- På en skala fra 1-10, hvor vigtigt er det for dig at handle på det, du gerne vil have til at ske? -- Dine svar noterer du i dit personlige motivationskort. Når du kan skrive ned, hvad du gerne vil have til at ske, kan du også mærke efter indeni, hvordan du har det med det. Jo mere konkret du bliver med, hvad det er, du gerne vil, jo lettere er det også at mærke energien i det og dermed at kunne mærke din egen indre forpligtelse. Hvis ikke du har dig selv med i det, vil det være svært at kunne handle på det - og få det til at lykkes. Denne rating eller måde at prioritere på, kan skærpe dit eget indre blik på, hvad det er, du vil og hvor meget du oplever, at du har energi, kompetencer og fokus til at handle på det. Vores hjerner er som udgangspunkt konservative. Det betyder, at hvis vi skal foretage nye handlinger, kræver det, at vi gør noget andet, end det vi plejer at gøre. Men det er svært for hjernen. Derfor handler din indre forpligtelse om at skabe en afklaring af, hvad det er, du gerne vil og i hvor høj grad du faktisk vil det, har kompetencerne til at gøre det og at det også er noget, der er vigtigt for dig.

10 10 Eksempel Det kan være, at du i dit dreamboard har fået øje på, at der er flere områder, du gerne vil arbejde inden for. Det kunne være inden for kulturområdet i Aarhus, ligesom det kunne være i en privat virksomhed. På dit dreamboard er det tydeligt, at du drømmer om at være en del af et fællesskab, der skaber oplevelser, udvikler events og projekter samt designer kreative processer. Du skal nu skrive de muligheder ned, som du får øje på i dit dreamboard. Det kunne fx være følgende muligheder: -- Jeg drømmer om at arbejde i en privat virksomhed med facilitering af kreative processer og bidrage til at styrke virksomhedens muligheder for at tænke nyt og udvikle innovative produkter og løsninger. -- Jeg drømmer om at arbejde i kulturlivet i Aarhus med udvikling af events, projekter og oplevelser, hvor jeg er en del af et fællesskab og det vækstlag, der eksisterer her. -- Jeg drømmer om at bruge min store passion inden for spiludvikling hos en producent i Midtjylland. Ved at overveje disse tre muligheder set i forhold til de tre punkter henholdsvis (1) hvor megen energi der er på den enkelte mulighed, (2) i hvor høj grad at kompetencer er der, for at gennemføre det, (3) og hvor vigtigt dette er, bliver der skabt et samlet billede af den indre forpligtelse. Jo højere værdi der bliver sat på den pågældende mulighed, jo stærkere vil den indre forpligtelse være for også at kunne handle på det og dermed at lykkes med det. Denne rating giver en idé om, hvorledes den enkelte mulighed er interessant at begynde at handle yderligere på. Herefter kommer input fra andre, som også har betydning for, hvorvidt der bliver handlet på muligheden. Handlinger har størst chance for at lykkes, hvis den, der foretager handlingen, også har et billede af, at vedkommende kan mestre det, selv ønsker det og bliver bakket op af sine omgivelser til det. Dit personlige motivationskort MOTIVATIONSKORT INDRE FORPLIGTELSE MULIGHEDER YDRE FORPLIGTELSE ENERGI (1-10) 1. FEEDBACK FRA ANDRE (1-10) KOMPETENCE (1-10) 2. VIGTIGHED (1-10) 3. Copyright Martabolette Stecher Inst.

11 11 Øvelse 2: Din ydre forpligtelse Når du skal finde ud af, om noget virkelig er en mulighed for dig, er du nødt til at prøve dig frem. Der gives ingen svar på, hvordan fremtiden ser ud. Således er du selv med til at skabe fremtiden ud fra den, du er, det du kan, det du vil - og med hjælp fra dem du kender (eller kommer til at kende). Vi ved således ikke noget før, at vi har undersøgt det og sendt det ud i verden. Når du sender ud og modtager respons, vil det være med til at afklare dit eget commitment til det, du gerne vil. For styrken af det, du vil, vil afspejle dit engagement til at undersøge og afklare mulighederne med det. Sådan undersøger du ydre forpligtelse 1. Kontakt to personer for at undersøge en mulighed, der udspringer af dit dreamboard, som du gerne vil have input fra for at undersøge nærmere, hvorvidt det er noget, du skal gå videre med. 2. Fortæl personen om det, du gerne vil have til at ske altså den eller de muligheder, du ønsker at undersøge nærmere. 3. Hør hvad personen tænker om det og overvej, hvordan du kan bruge denne respons, og hvad der kan være dit næste bedste skridt. 4. Notér svaret ind på dit motivationskort og giv det en værdi på en skala fra 1-10 i forhold til den respons, du har fået. 5. Upload dit motivationskort i facebook-gruppen. En mulighed kan være en idé, et projekt, en tanke, et job, en åbning eller en kontakt, du gerne vil have. Når vi ikke går ud i verden, er det ikke et udtryk for, at vi ikke vil. Men vi kan være så bange for at blive afvist, ikke at være dygtige nok og lave fejl, at det afholder os fra at gøre noget. Derfor må vi kvalificere og undersøge vores grundlag for at sætte nye ting i gang og bevæge os af nye veje. Det gør vi, når vi undersøger mulighederne.

12 12 At sige tingene højt Når du siger tingene højt til andre eller fx deler dine tanker, overvejelser og det, du finder ud af, i facebook-gruppen, er det også en måde at forpligte dig selv på og finde ud af, hvad noget er. Det er der, hvor du siger tingene højt. Det kan samtidig virke enormt skræmmende, fordi når du begynder at sige det højt, det du gerne vil, så begynder det netop også at forpligte. Derfor er det langt mindre forpligtende at lade det, du drømmer om, forblive en drøm, som du ikke behøver at forholde dig til. For når du forholder dig til den og kommunikerer ud, hvad det er, du gerne vil, bliver det også muligt, at det kan ske. Du mærker ofte dig selv, når du præsenterer det for andre. Således bliver dine tanker og følelser tydelige for dig selv, når du fortæller det højt til et andet menneske. Det kvalificerer processen. Mine egne erfaringer Det har altid i mit eget liv virket, når jeg er begyndt at sige tingene højt. Det er her, at jeg også bliver følsom, usikker og kan føle utryghed, fordi jeg bevæger mig ud med noget, som jeg ikke ved, hvad er og hvordan det kan blive til. Denne usikkerhed er naturlig, fordi det jo oftest er sådan, at når vi ikke ved, hvad der kommer til at ske, kan denne uvished skabe en utryghed naturligvis afhængig af, hvor stor en uvished og risiko, der er forbundet med det. Men vi kan ikke bevæge os ud i noget nyt uden at skulle give slip på noget gammelt. Da jeg i 2006 blev bekendt med, at der var noget, der hed Burning Man og som foregik som en art festival i Nevada ørkenen, var jeg fyr og flamme, fordi mit indre virkelig brændte for at opleve noget, der var vildt og gik udover mine vante grænser, normer og forestillinger. Jeg var så optaget af, hvordan vi kan få ting til at ske, at jeg næsten ikke var til at stoppe. Jeg begyndte at sige højt til andre, at jeg skulle til Burning Man, og det var virkelig blandede svar, jeg fik. Min mor mente, at det var det mest forfærdelige man kunne deltage i, mens nogle venner fortalte, at det var ren magi. Jeg fandt sammen med fire mænd, og vi besluttede os for at tage af sted sammen. Jeg ville gerne lave et fredsprojekt, som kunne sejle verden rundt. Derfor fandt jeg på at få fat i et kæmpestort sejl fx fra en skonnert, og det begyndte jeg at sige højt i mit netværk. Mange sagde, at det da var helt umuligt at få fat i et sejl gratis, mens der pludselig var en, der meldte tilbage på min mail om, at han troede, der lå nogle store sejl fra Fulton oppe i en container på havnen i Hanstholm. Således kørte jeg til Hanstholm og gav frokost, og fik i retur to kæmpestore sejl gratis fra skonnerten Fulton, som jeg kunne tage med til USA for at lave et kunstprojekt med titlen walk with peace. Den ene handling tog den anden, og pludselig stod jeg i USA med fire mænd og to sejl på vej ind i en helt ny verden, der skulle forandre mit liv for altid. Det hele begyndte, da jeg sagde det højt, som jeg drømte om og brændte for at gøre.

13 13 At følge de små skridts lov I gamle dage var det langt lettere at forudsige fremtiden. Mange beslutninger skulle ikke træffes, fordi det lå ligesom i kortene, hvordan noget skulle være. I dag er tingene helt anderledes, fordi det også stiller store krav til os som mennesker for at forvalte vores liv, når nu vi selv er herre over, hvad der sker. Derfor er det også langt mere vanskeligt fx at sætte sig mål, fordi fremtiden jo kan have forandret sig, når vi når derud i fremtiden, hvor vi ønsker, at vi havde opnået vores mål. Det stiller krav om, at vi er villige til at slippe, ændre og justere på vores mål, mens vi går vejen mod dem, fordi vi netop ikke ved, hvordan fremtiden ser ud og hvilke muligheder, der er reelle og interessante muligheder netop for os. Derfor kan det give mening ikke at sætte mål for langt ud i fremtiden, fordi du ikke ved, hvordan fremtiden ser ud, men i højere grad fokusere på hvad du kan gøre her og nu. Det er idéen om at følge de små skridts lov. Den handler om, at du netop ikke kan forudsige fremtiden, men har mulighed for at skabe dig den fremtid, som du drømmer allermest om, ved at tage et skridt af gangen. Derfor giver det mening at arbejde med, hvem du er, hvad du kan og vil som forudsætning for, at du kan gå ud og undersøge, hvordan du kan gøre det. Derfor kan det give god mening ikke at sætte mål, der er for langt ude i fremtiden. Det er dermed ikke sikkert, at du direkte kan handle på dine mål, men måske er nødt til at bryde dem ned i mindre bidder, som er overskuelige for dig at kunne handle på. Hvis vi skal bestige et bjerg i et hug, er det ikke sikkert, at vi nogensinde kommer i gang. Men hvis vi skal tage det første skridt, og vi lykkes med dette, er det meget mere sandsynligt, at vi har mod, energi og lyst til at tage det næste også.

14 14 Hvordan åbner du nye døre? Hvis du skal åbne døren til andre, som du måske ikke engang kender, må du overveje, hvordan du gør det. Det mest udfordrende for os er, når vi føler, at vi skal udstille os selv og spørge om andre vil bruge tid på at hjælpe os. Derfor skal vi have denne situation vendt, så du ikke spørger om hjælp, men åbner op for en dialog, der også kan bidrage til den pågældendes egen situation og nysgerrighed. Det kan være, at du skriver en mail, hvor du spørger en person, der måske kunne være en potentiel arbejdsgiver, kunde eller samarbejdspartner. Hvis du gerne vil have personer, som du måske ikke engang kender endnu, til at give dig feedback fx på en idé eller et projekt, du gerne vil lancere eller fordi du vil undersøge mulighederne for job i den pågældende organisation, er der i hvert fald et fokus, der virker. Hvis andre mennesker skal bevæge sig over på din banehalvdel og synes, at din verden og dine idéer er interessante, er du nødt til at bevæge dig over på deres. Derfor virker det som udgangspunkt heller ikke fx at ringe eller skrive til en ny potentiel arbejdsgiver eller samarbejdspartner og spørge har du et job til mig? eller vil I arbejde sammen med mig?. Ikke nødvendigvis i hvert fald. Det kan give langt større positiv tilbagemelding og åbne mulighedsfeltet, hvis du stiller spørgsmål, der peger ind mod vedkommendes egen verden. Du kan med fordel skrive til den potentielle arbejdsgiver eller samarbejdspartner, at du er meget interesseret i det, de laver, fordi det og det og at du er nysgerrig efter at høre mere om, hvordan de arbejder med det og det eller hvad de lægger vægt på, når de fx ansætter folk - og hvad der er vigtigt for at komme i betragtning til et job. Du kan evt. tage afsæt i dit speciale, der også kan virke som døråbner. Hvis du ønsker engagement fra dem, du henvender dig til, er åbne spørgsmål med afsæt i deres verden en rigtig god døråbner. For alle mennesker er nysgerrige hvis de bliver stillet interessante spørgsmål, som kan have værdi for dem og deres virke, lukker de som udgangspunkt ikke i.

15 15 Gør det, der er lettest Måske skriver du, at du er meget interesseret i at høre mere om, hvordan de arbejder med fx trivsel på arbejdspladsen (hvis det fx er et job inden for trivsel, du gerne vil undersøge). Du skal naturligvis også skrive, hvorfor du henvender dig. Når mennesker ved, hvorfor vi henvender os, giver det langt mere mening for dem at skulle engagere sig. Du ved nemlig ikke, om noget er en mulighed før, at du har undersøgt det. Derfor er du nødt til at undersøge dine drømme og finde ud af ved at spørge ind til dem med dem, du tænker det berører, og på denne måde finde ud af, om de er muligheder for dig eller ej. I princippet er alt muligt. Alt kan lade sig gøre, men det kræver, at du har dig selv med også når du fx skal rette blikket udad og kontakte nogen. Her skal du også gøre det på din måde og henvende dig således, at du har dig selv med. Jo mere du tør være dig selv, jo større muligheder har du også for at afklare og blive klar på, hvad det er, du skal. Du vælger naturligvis selv, hvem du kontakter for at undersøge dit commitment i dine muligheder. Det kan være nogen, du kender, der fx arbejder i en virksomhed, hvor du drømmer om at arbejde. Det kan også være folk i dit netværk, din familie eller én blandt dine venner. Gør det, der er lettest for dig, for så er der større sikkerhed for, at du også får det gjort. Hvis du har brug for input til, hvordan du henvender dig til de to personer, du gerne vil have feedback fra, må du endelig spørge i gruppen.

16 16 Følg energien Det kan være svært at forpligte sig selv, hvis den respons, du møder fra omverdenen, enten er ikke eksisterende eller negativ. Hvis den derimod er åben, imødekommende, nysgerrig, interesseret og positiv, kan det styrke din egen indre forpligtelse til også at ville gå efter din idé, dit projekt eller din vision. Jo mere du selv er motiveret, engageret og optaget af det, du gerne vil, jo stærkere energi og kraft sender du ud. Jeg glæder mig til at høre mere om, hvordan du er blevet afklaret på, hvad det er, du gerne vil med afsæt i dit motivationskort. Del endelig dine svar og erfaringer direkte i facebook-gruppen, fordi det er en måde at både at styrke dig selv og give mulighed for selv at blive klogere. På næste modul 5 arbejder vi med, hvad du helt konkret vil gøre for at bringe dig selv i spil. Rigtig god fornøjelse og vi ses! Kærlig hilsen Martabolette

17 At turde er at miste fodfæstet for en stund. Ikke at turde er at miste det for bestandigt. Søren Kierkegaard

18 18 NB: Martabolette Stecher Inst. har alle rettigheder til leverede ydelser og produkter, hvad enten de er live, digitale, trykte eller fysiske. Ved køb opnås alene en brugsret til det købte. Brugsretten er personlig. Det købte må kun anvendes til eget brug. Det købte skal behandles fortroligt og må ikke udleveres eller videregives til tredjemand. Hvis en virksomhed eller offentlig institution har købt brugsretten til fx en workshop eller et kursus, er denne brugsret personlig. Der må ikke ændres eller rettes i materialet. Såfremt et koncept, kursus eller lign. indebærer andre produkter som fx køb af postkort, benspændskort eller lign., er det en betingelse, at den pågældende kunde løbende sikrer sig, at det er materialerne fra Martabolette Stecher Inst., som anvendes ved afviklingen af kurset eller workshoppen. Det købte må ikke anvendes til andre formål end det, hvortil det er købt, herunder må det købte særligt ikke anvendes kommercielt i direkte eller indirekte konkurrence med Martabolette Stecher Inst. s virksomhed. Martabolette Stecher Inst. og Martabolette Stechers navne må ikke anvendes i reklame- eller referenceøjemed uden skriftlig tilladelse. Martabolette Stecher Inst. er omfattet af persondataforordningen, hvorfor alle materialer og oplysninger opbevares fortroligt og med tavshedspligt i overensstemmelse med lovgivningen. Alle data slettes efter seks måneder. Alle mails bliver sendt som sikker mail, der er krypterede og registrerede. Der er tillige mulighed for at besvare mails efter samme sikkerhed. Læs mere om vores persondatahåndtering på hjemmesiden. Se mere om betingelser på

SANDBOX

SANDBOX 04.03.2019-12.05.2019 3 Vil du gerne omsætte viden til værdi - og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, der giver mening for dig, så deltag i mit 10 ugers e-kursus Sandbox.

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH stecherinsti.com Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

SANDBOX

SANDBOX SANDBOX 01.10.2018 09.12.2018 3 SANDBOX stecherinsti.com/sandbox Vil du gerne omsætte viden til værdi - og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers e-kursus FIND

Læs mere

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box SAND BOX 3 SAND BOX stecherinsti.com/sand-box Vil du gerne omsætte viden til værdi, og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

FIND THE TRUTH. Informationsmateriale til onlinekurset med start Ved Fiola Martabolette Natasha Stecher

FIND THE TRUTH. Informationsmateriale til onlinekurset med start Ved Fiola Martabolette Natasha Stecher FIND THE TRUTH Informationsmateriale til onlinekurset med start 21.08.2017 Ved Fiola Martabolette Natasha Stecher www.stecherinsti.com/kurser/find-the-truth 1 FIND THE TRUTH - Informationsmateriale Hvis

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig

Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig Kender du det, du har en rigtig god idé, til noget du gerne vil lave, men får det aldrig rigtigt gjort? Sandsynligheden for at du svarer JA til spørgsmålet,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Kom et skridt nærmere på. dit livsformål ROOM FOR YOU

Kom et skridt nærmere på. dit livsformål ROOM FOR YOU IKIGAI Kom et skridt nærmere på dit livsformål ROOM FOR YOU Sådan kommer du et skridt nærmere dit livsformål. Livsformål ligger mig meget på sinde. Jeg føler meget stærkt, at jeg selv har fundet mit eget

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Hvad er ekstraordinær god ledelse?

Hvad er ekstraordinær god ledelse? Hvad er ekstraordinær god ledelse? Hvorfor er det vigtigt med god ledelse? Fordi alt andet ikke skaber den livskvalitet, som jeg mener vi fortjener og har mulighed for at have. God ledelse handler til

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Om evalueringen Der er foretaget en kvantitativ baselinemåling ved projektets start ultimo 2015, hvor elever

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

hjælpepakke til mentorer

hjælpepakke til mentorer forventningsafstemning Ved kaffemøder: Mentee sørger for en agenda Hvor mødes vi? Hvor længe varer mødet? Hvad er ønskede udbytte af mødet? Ved længere forløb: Se hinanden an og lær hinanden lidt at kende.

Læs mere

Sådan får du booket. flere møder!

Sådan får du booket. flere møder! Sådan får du booket flere møder! Mødebooking er en svær disciplin, som kræver øvelse at mestre. Det handler grundlæggende om at forstå menneskets psykologi og forskellige sindstilstande. Disse spiller

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

Rikke Heimark Coaching

Rikke Heimark Coaching Find dit rette fokus Pixi E-bog Af Rikke Heimark, 2. februar 2017 For at tiltrække de rigtige ting i livet, hvad en det er mennesker, oplevelser, kontakter, muligheder osv, så er det alt afgørende at du

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN

SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN PRÆSENTATION AF DE VIGTIGSTE POINTER FRA KONFERENCEN FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE PÅ KOLDKÆRGÅRD TORSDAG DEN 15. MARTS 2016 2 Udgiver Socialpædagogerne Østjylland Oplag 300

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Sådan finder du vejen til dit nye job

Sådan finder du vejen til dit nye job Sådan finder du vejen til dit nye job Mange mennesker går på arbejde dag ud og dag ind uden at have hjertet med sig, men fordi at de siger til sig selv at de skal tjene pengene til at betale regningerne

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Motivation og engagement i kirken og mellem kirke og lokalsamfund. Torsten Højmark B. Hansen,

Motivation og engagement i kirken og mellem kirke og lokalsamfund. Torsten Højmark B. Hansen, Motivation og engagement i kirken og mellem kirke og lokalsamfund Torsten Højmark B. Hansen, thh@frivillighed.dk Introduktion ved bordene Hvad hedder jeg? Hvor kommer jeg fra og hvilket frivilligt arbejde

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

dig selv og dine klassekammerater

dig selv og dine klassekammerater Tro på dig selv og dine klassekammerater Øvelser til 4. 6. klasse 6 1 Hvad vil det sige at tro på sig selv? Særlig tre temaer i klassefællesskabet er interessante, når vi skal beskæftige os med elevernes

Læs mere

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP 8 VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP HVAD SKAL DER TIL FOR AT TOPPRÆSTERE? Som sportsudøver er du sikkert så passioneret, at du bruger rigtig mange timer om ugen på at forbedre dig. Du

Læs mere

Øvelser Modul 1 Del 1

Øvelser Modul 1 Del 1 Øvelser Modul 1 Del 1 1. Skriv alle dine selvsaboterende mønstre ned (alt det du med din logik ved er dårligt for dig) 2. Hvilke følelsesmæssige dele af dig bliver ikke opfyldt? (kærlighed, leg og glæde,

Læs mere

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer.

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. For at nå frem til det, der for dig er det gode liv uden stress og i stedet med gode

Læs mere

Tilværelsespsykologi - bekymringssamtalen

Tilværelsespsykologi - bekymringssamtalen Motivation til Det der sker i mit liv er ikke bare noget der sker for mig. Jeg er selv med til at få det til at ske Jeg kan ændre/udvikle den jeg er og det jeg gør Den unge er ikke selv motiveret til at

Læs mere

BØRN OG unge på vej mod stærkere fællesskaber

BØRN OG unge på vej mod stærkere fællesskaber BØRN OG unge på vej mod stærkere fællesskaber 1 forord Stærkere fællesskaber gør os dygtigere sammen Kære læsere, Da jeg sidste vinter sammen med resten af byrådet præsenterede Aarhus Kommunes nye børne-

Læs mere

Formand, Majbrit Berlau

Formand, Majbrit Berlau Formand, Majbrit Berlau Fokus på klubberne Stærke klubfællesskaber Nyt? Nej men vigtigt Kl. 11.00 11.35 Hvorfor skal vi styrke vores fællesskaber? Kl. 11.00 11.35 Fagbevægelsen er udfordret på styrken

Læs mere

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER 14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER UDBYTTE Du får overblik over, hvor du allerede er godt med, og hvor du med fordel kan sætte ind for at styrke din virksomhed.

Læs mere

Vi gør det godt, men vi kan blive bedre.

Vi gør det godt, men vi kan blive bedre. Vi gør det godt, men vi kan blive bedre. Dialog om serviceattituder og spilleregler Hvordan vil vi gerne opfattes af virksomhederne? Hvilke serviceattituder lever vi op til? Hvordan får vi viden om virksomhedernes

Læs mere

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE Før du søger Gør dig det klart, hvad du gerne vil have ud af mentorforløbet Der er masser af gode grunde til at indgå i et mentorforløb. Men inden du søger om at få en mentor,

Læs mere

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND Er du motiveret, er du næsten helt sikker på succes. Motivationen er drivkraften, der giver dig energi og fører dig i mål. Mangler du den, slæber det hele sig afsted, trækker

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet Erogi Manifestet Erogi Manifestet Vi oplever erogi som livskraft Vi har modet til at sige ja Vi er tro overfor os selv Vi elsker, når vi dyrker sex Vi er tilgængelige Vi gør os umage Vi har hemmeligheder

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Bliv dit barns bedste vejleder

Bliv dit barns bedste vejleder mtalebog_2.indd 1 11/02/2019 16.4 Bliv dit barns bedste vejleder Samtaler om usikkerhed og drømme - og hvad der optager dit barn Som forælder vil du dit barn det bedste også når det gælder valg af uddannelse.

Læs mere

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre Hvornår Har du allermest lyst til at bidrage med nye vinkler på tingene? Hvornår er du sidst blevet anerkendt for at komme med en god ide? Hvornår Har du sidst prøvet noget nyt af uden at vide præcis,

Læs mere

HJERTET SKAL BANKE FOR HVER ENESTE EN

HJERTET SKAL BANKE FOR HVER ENESTE EN Page 1 of 5 HJERTET SKAL BANKE FOR HVER ENESTE EN Af Anne Mette Ehlers Ægte interesse, empati og især engagement. Det er den bedste opskrift på en vejledningssamtale, der motiverer unge mennesker. Er man

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Vejledning til 5 muligheder for brug af cases

Vejledning til 5 muligheder for brug af cases Vejledning til 5 muligheder for brug af cases Case-kataloget kan bruges på en række forskellige måder og skabe bredde og dybde i din undervisning i Psykisk førstehjælp. Casene kan inddrages som erstatning

Læs mere

Hvil i dig selv og opnå bedre resultater

Hvil i dig selv og opnå bedre resultater Hvil i dig selv og opnå bedre resultater Autenticitet og integritet Lederne Nordsjælland 6. Juni 2012 - Rikke Hartmann-Bossen Hvor vil du hen med dit Lederskab? Workshop nr. 2: Hvil i dig selv og opnå

Læs mere

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK KÆRE SKØNNE DU! Tak for din interesse til mig og kurset 'Det bare mad' vejen til større frihed og indre madro. En ting er at læse Sofias,

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

Guide til klasseobservationer

Guide til klasseobservationer Guide til klasseobservationer Indhold Guide til klasseobservationer... 1 Formål... 2 Indhold... 2 Etablering af aftale... 3 Indledende observation... 4 Elevinterview... 4 Læringssamtalen... 4 Spørgeguide

Læs mere

Girls Day in Science. Evalueringsrapport

Girls Day in Science. Evalueringsrapport Girls Day in Science Evalueringsrapport 2017 Baggrund Girls Day in Science 2017 blev afholdt den 30. august på 30 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Derudover blev

Læs mere

Værdi/leveregel: faglighed

Værdi/leveregel: faglighed Værdi/leveregel: faglighed Være professionel Have fagkundskaber Anvende pædagogiske teorier i praksis Kunne begrunde sine valg Være opdateret på ny viden Være ansvarlig for eget arbejde Kunne adskille

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING

ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING DIN MANUAL TIL ET BEDRE LIV MED MERE TILFREDSHED, ENERGI & GLÆDE Værdier Et af vores motivationsfiltre Hvad er værdier? Værdier er en del af vores filter i Sindet og vil være

Læs mere

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshop Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshoppen talent på HG 1. Hvem er jeg? 2. Hvorfor er jeg her? 3. Hvad vil jeg underholde om? 4. Hvem er I? Positiv Clearence Vælg ½ postkort.

Læs mere

VÆRKTØJER TIL 7 GODE RÅD

VÆRKTØJER TIL 7 GODE RÅD Rekruttering VÆRKTØJER TIL 7 GODE RÅD 7 GODE RÅD TIL BESTYRELSEN Rekruttering kan være en svær sag, men ofte ligger udfordringen måske i, at vi ikke er så planlagte omkring, hvem vi vil spørge og hvorfor.

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

ONLINE SLANKEKURSUS UGE 11

ONLINE SLANKEKURSUS UGE 11 ONLINE SLANKEKURSUS UGE 11 Dine fedtceller lytter Jo mere du beklager dig over, hvor tyk du er, jo tykkere bliver du. Du får mere af det, du giver opmærksomhed. Vores tanker og ord er energi og i særdeleshed

Læs mere

- din ultimative guide med 9 trin til brugbare løsninger på dagligdags udfordringer

- din ultimative guide med 9 trin til brugbare løsninger på dagligdags udfordringer IDEUDVIKLING - din ultimative guide med 9 trin til brugbare løsninger på dagligdags udfordringer Hvor mange af de idéer I fik på sidste møde med ideudvikling på agendaen, har I med succes ført ud i livet?

Læs mere

Det er ikke altid chefens skyld

Det er ikke altid chefens skyld Det er ikke chefen, børnene eller økonomien, der stresser dig. Det er dine tanker om chefen, børnene og økonomien, der stresser dig. Det ser måske ud som om, det er verden uden for os selv, som skaber

Læs mere

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole. I udarbejdelsen

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen Miss Markmans hemmeligheder 10 sikre tips til succes på telefonen Guldkorn fra tusindvis af timer på telefonen Vi gør det hver eneste dag. Igen og igen. Tager telefonen og ringer til beslutningstagere,

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9 Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse Hilsen Kasper & Tobias Side 1 of 9 1 -" DIN BESLUTNING Det er altså ikke så svært. Livet handler om at træffe én beslutning.

Læs mere

Sådan takles frygt og bekymringer

Sådan takles frygt og bekymringer Sådan takles frygt og bekymringer Frygt og bekymringer for reelle farer er med til at sikre vores overlevelse. Men ofte kommer det, vi frygter slet ikke til at ske, og så har bekymringerne været helt unødig

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Frivillighed, ledelse og motivation

Frivillighed, ledelse og motivation Køb bøgerne i dag Frivillighed, ledelse og motivation V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn...

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn... Arbejdspapir Grib dagen livet venter ikke 2017 Navn... Din bedst mulige fremtid Livet er det, der sker, mens du har travlt med at lægge andre planer - John Lennon Tiden er nu, og det er tid til at sætte

Læs mere

Coach eksempel 6. Spørgeteknik. Spørgedimension. Coachsamtale Eksempel 1. Øvrige teknikker

Coach eksempel 6. Spørgeteknik. Spørgedimension. Coachsamtale Eksempel 1. Øvrige teknikker Coach eksempel 6 Coachsamtale I de 2 følgende coacheksempler kan du dels følge et udpluk af en samtale og dels læse i kolonnerne til højre, hvilke spørgedimensioner og teknikker, der er anvendt. Vi er

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

I har bidraget med Politisk Forum, elevråd, SEF, Operation Dagsværk, DFUNK for uledsagede flygtninge, Amnesty, fredagscaféer og mange andre sociale og

I har bidraget med Politisk Forum, elevråd, SEF, Operation Dagsværk, DFUNK for uledsagede flygtninge, Amnesty, fredagscaféer og mange andre sociale og DIMISSIONSTALE 2018 At blive student, det er stort for jer og for skolen. Og glæden over det, begejstringen og stoltheden den skal deles med andre, for rigtigt at kunne folde sig ud. Derfor er det noget,

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

V/ Susanne Muusmann Lassen susanne@mausmann.dk Tlf. 3135 5759

V/ Susanne Muusmann Lassen susanne@mausmann.dk Tlf. 3135 5759 Motivation i praksis V/ Susanne Muusmann Lassen susanne@mausmann.dk Tlf. 3135 5759 Formål og program 1 At udforske hvad motivation er og hvordan man som leder kan medvirke til at det daglige arbejde bliver

Læs mere

Udkast til Ungdomspolitik

Udkast til Ungdomspolitik Udkast til Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole.

Læs mere

Fra kollega til leder

Fra kollega til leder Fra kollega til leder At træde ind i rollen og få følgeskab De har valgt dig så selvfølgelig bliver du en god leder! Ledelse er på den ene side ikke svært, på den anden side skal du være ydmyg overfor

Læs mere

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem?

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem? Efter deres panel om lørdagen fangede pressefrivillig Louise Borum Bech YouTuberne LasseMedHatten, SofiNekoDesu og Son-Michael til et interview omkring at lave YouTubevideoer, passion og at møde følgere.

Læs mere

Skab engagement som coach

Skab engagement som coach Skab engagement som coach Dette er et værktøj til dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance i opgaveløsningen og samarbejdet Skabe udvikling og læring Dette værktøj

Læs mere

Hold kursen mod målet

Hold kursen mod målet Hold kursen mod målet Personligt mentorforløb hos Moving YOU 1 TÆNK / REFLEKTER Vurder spørgsmål og opgaver ifht. dig og din aktuelle situation. LIGHT udgave 2 Værdigrundlag BESVAR OPGAVER Svar spontant

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Om ledelse af frivillige, motivation, forventninger, motiver til frivilligt arbejde...

Om ledelse af frivillige, motivation, forventninger, motiver til frivilligt arbejde... Om ledelse af frivillige, motivation, forventninger, motiver til frivilligt arbejde... Tre ledelsestilgange til frivillige Den instruerende (uddelegerende, top-down, ringe mulighed for medejerskab, høj

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere