VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP"

Transkript

1 8 VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP

2 HVAD SKAL DER TIL FOR AT TOPPRÆSTERE? Som sportsudøver er du sikkert så passioneret, at du bruger rigtig mange timer om ugen på at forbedre dig. Du fokuserer måske primært på de områder, de fleste ved rigtig meget om; nemlig fysik, teknik og taktik. Alligevel betyder det ikke altid langvarige og stabile toppræstationer for der er mange andre elementer, der har stor indflydelse på de resultater, du skaber. Hvis du vil udnytte dine sportslige evner til fulde og blive en endnu farligere konkurrent og modstander, så kan det svare sig at blive klogere på blandt andet din egen adfærd under pres, din motivation og dit fokus. Som din mentaltræner hjælper jeg dig med at skabe præcis de forandringer, der skruer helt op for din præstation. Vi arbejder med din mentale styrke, så du lærer at håndtere dine følelser og tanker. På den måde er du altid skarp og fokuseret, når du skal præstere. Du har selvfølgelig dit helt eget udgangspunkt - det gælder både som sportsudøver og som menneske. På de næste sider finder du 8 strategier, du selv kan bruge til at forbedre dine præstationer - uanset hvad dit udgangspunkt er.

3 STRATEGI 1: SKAB SUCCES Hvad gør du egentlig, når du præsterer bedst? Og hvad kendetegner din adfærd, når du underpræsterer? Når du er bevidst om dine mønstre ved du præcist, hvad du skal undgå og samtidig får du opskriften på det, der får dig i en tilstand, hvor du toppræsterer. Step 1: Tænk tilbage på sidste gang, du underpræsterede. Hvad skete der med din adfærd? Hvordan vil du beskrive din fysiologi, dit sprog og dine overbevisninger om dig selv og situationen? Step 2: Tænk tilbage på sidste gang, du toppræsterede. Hvad kendetegnede så din adfærd? Hvordan vil du beskrive din fysiologi, dit sprog og dine overbevisninger om dig selv og situationen? Næste gang du skal til træning eller konkurrence, så tag lige et par minutter og kopier bevidst den fysiologi, det sprog og de overbevisninger, der før har hjulpet dig til at toppræstere. Jo, du faker måske, men prøv at gøre det så detaljeret som muligt. Det er en smutvej til stabile resultater og du kan faktisk godt snyde din hjerne til succes!

4 STRATEGI 1: SUCCESCIRKLEN FYSIOLOGI SPROG FOKUS OG OVERBEVISNINGER

5 STRATEGI 2: FOKUS PÅ MÅLET Sørg for, at din motivation og dine resultater bevæger sig i en positiv retning! Det er ikke svært at sætte mål eller tale om de forandringer, du ønsker at skabe. Udfordringen er ofte vedvarende forpligtelse og handling. Har du 100% styr på, hvor langt du er nået i forhold til dine mål? Ved du præcis, hvordan dine præstationer ligger i forhold til sidste sæson? Eller har du bare en følelse af, hvordan dine resultater og din movitation udvikler sig? Når vi ikke måler helt konkret på vores mål og følger op på vores fokuspunkter, er der risiko for, at de bliver glemt eller kun får den halve opmærksomhed i forhold til det, der var planen. Og resultatet er derefter! Derfor anbefaler jeg altid, at du som sportsudøver måler på dine resultater og din motivation. Og jeg mener helt konkret at udvælge 1-5 fokuspunkter, som du bedømmer hver eneste uge. Og selvfølgelig kigger du tilbage og følger din udvikling i forhold til din indsats.

6 Jeg har prøvet rigtig mange værktøjer til at måle på mine mål. Det enkleste og bedste, jeg selv har prøvet, er Performance Support. Det er et effektivt opfølgningsværktøj der sikrer, at du holder dig skarp og fokuseret. Du ser din reelle udvikling sort på hvidt, så glem alt om at prøve at fornemme, om du er på rette spor. Med Performance Support modtager du en ugentlig mail, hvor du lynhurtigt markerer, hvor du ligger lige nu i forhold til hvert af de fokuspunkter, du selv har valgt. Hver uge får du også en graf over udviklingen af hvert fokuspunkt over det sidste stykke tid. På den måde har du altid overblik, og du kan se præcis, hvor du skal sætte ind for at forbedre dine præstationer. Dine fokuspunkter kunne eventuelt være: Forbedring af teknik Taktiske egenskaber Mental styrke Planlægning i hverdagen Din rolle i forhold til dit team/træner Forberedelse til træning/konkurrence Kontakt mig på info@laursencoaching.dk hvis du vil i gang med at bruge Performance Support.

7 STRATEGI 3: VINDERMENTALITET Dine tanker skaber dine følelser og påvirker dine handlinger. Vi kan ikke altid ændre på de situationer, der opstår omkring os, men vi kan selv bestemme, hvordan vi reagerer. Jeg siger ikke, at det altid er nemt at være ovenpå, men du har altid muligheden for at tænke, og dermed handle, mere som en vinder. Og det bliver nemmere med øvelse. Vær opmærksom på, at dit fokus ikke kun påvirker dit humør og din indsats, men faktisk også dem omkring dig. Start med at se på, hvordan du plejer at reagere: OFFERMENTALITET Er med for at undgå at tabe Har fokus på problemer og begrænsninger Er en del af problemet Tænker, Det er ikke mit job Har altid en undskyldning Giver andre skylden Brokker sig over det, der ikke virker Glemmer nuet, fortryder fortiden og bekymrer sig over fremtiden Bliver i komfortzoner Afbryder og er uengageret Bebrejder og giver skyldfølelse Går efter personen VINDERMENTALITET Er med for at vinde Har fokus på muligheder og løsninger Er en del af løsningen Siger, Lad mig hjælpe dig Har altid en plan Tager ansvar Er begejstret for det der virker Nyder nuet, lærer af fortiden og glæder sig til fremtiden Udvider komfortzoner Lytter og er interesseret Stiller spørgsmål, og udtrykker sit ønske Går efter problemet

8 Når du møder dig selv, verden og andre mennesker tænker du så mest i muligheder eller i begrænsninger? Og hvilke situationer påvirker dig mest til at tænke det ene eller det andet? Vælg 1-3 fokuspunkter, du fremover vil implementere for at få endnu mere vindermentalitet:

9 STRATEGI 4: KEND DIG SELV Hvilken forskel tror du det vil gøre for din præstation, at du kender dine styrker og faldgruber? Hvad hvis du vidste, præcis hvordan du skruer op for din motivation og skaber de bedste omstændigheder for toppræstationer? Du kan selvfølgelig også lade det være op til tilfældigheder, hvordan du præsterer. Jeg ved godt, hvad der virker bedst for mig. Og for mange andre, jeg har arbejdet sammen med. Nemlig selvbevidsthed. Jeg vil anbefale dig generelt at være reflekterende, både til hverdag og efter afgørende situationer. Efter træning, kampe, konkurrencer osv. kan du reflektere over din tilstand, omstændighederne, din adfærd og resultatet. Hvad plejer at fungere for dig? Hvad udfordrer dig? Mange af tingene ved du måske allerede, men det kan være givende at kortlægge dem og bruge dem fremover. Du kan også speede selvforståelsen op med en DISC Sportsanalyse. Der går vi systematisk til værks og analyserer din adfærdsstil og drivkraft ved blandt andet at afdække disse områder:

10 Hvilket miljø du naturligt præsterer bedst i Dine reaktioner under pres Din rolle til dit team Hvordan din træner bedst kan motivere dig Hvad der sker med din adfærd under forandringer Din evne til at lede og motivere andre Din kommunikation til dig selv og andre Dine styrker og komfortområder Hvad der motiverer og demotiverer dig Hvad der giver dig energi og dræner dig for energi Dine udviklingsområder Som sportsudøver bliver du klogere på, hvad der fungerer bedst for dig til både træning og konkurrence. Kontakt mig på info@laursencoaching.dk hvis du vil testes i DISC Sportsanalyse.

11 STRATEGI 5: KONTROL Når du skal præstere er det vigtigt, at du hurtigt kan træffe de rigtige beslutninger og fokusere på det, der får dig i mål. Hvis du lader dig påvirke for meget af dine omgivelser, giver du dine konkurrenter og modstandere et unødvendigt forspring. Du kan ikke kontrollere, hvad andre mennesker tænker, synes eller gør. Og du har heller ikke fuld kontrol over et resultat, uanset hvor hårdt du prøver. Der vil altid være afgørende elementer, der er uden for din kontrol. I stedet for at bruge din energi på det, du ikke kan ændre, så vend i stedet tilbage til dit udgangspunt og det, du kan gøre noget ved: Dine egne tanker, følelser og handlinger er altid inden for din kontrol og det er ved at arbejde med disse ting, at du udvikler dig. Når du fokuserer på det, der er inden for din kontrol får du indflydelse på det de elementer, der er med til at afgøre resultatet.

12 STRATEGI 5: KONTROLCIRKLEN INDEN FOR KONTROL INDFLYDELSE UDEN FOR KONTROL

13 STRATEGI 6: STØTTE OG UDVIKLING Hvis din fysiske teknik ikke er god nok til at toppræstere, er det sikkert naturligt nok for dig at bruge din træner til at få feedback, skabe fokus og sørge for fremskridt. Men hvad, hvis din mentale teknik holder dig tilbage? Hvem kan vise dig dine blinde vinkler? Måske har du en mentaltræner til rådighed? Hvis du har, så vil jeg anbefale dig at udnytte den mulighed til fulde. For jeg oplever ofte, at ved at lære at bruge dine tanker, følelser, handlinger og mål, kan du skabe lige præcis de forandringer, du ønsker. Du kan også overveje et coachingforløb med mig. Et coachingforløb giver dig mulighed at skabe langvarige toppræstationer! For at opnå vedvarende resultater og bevare glæden ved det du laver, fokuserer vi på at udvikle dig som menneske; både som individ og som sportsudøver. Dette gør vi gennem målsætning, handlingsplan, refleksion, udfordring, motivation og støtte du er fokuspersonen og jeg er din mentaltræner.

14 Min mission er at gøre dig til en vinder. Det afgøres ikke af dit niveau, men af din viljestyrke, bevidsthed, ansvarlighed og evne til at forpligte dig. Kontakt mig på hvis du vil høre mere om coachingforløbet.

15 STRATEGI 7: BALANCE Bag vedvarende resultater, der er i en postiv udvikling er en sportsudøver i balance. Livet uden for sporten påvirker også dit energiniveau, dit overskud og din drivkraft. Undersøg om du bør rette blikket mod andre områder end blot din sport for at opnå endnu bedre resultater. Start med at se nærmere på hvert af de vigtige områder i dit liv: Step 1: Hvor tilfreds er du med hvert område på en skala fra 1-10? Det skriver du i den yderste cirkel. Step 2: Hvor mange mentale ressourcer bruger du på hvert område på en skala fra 1-10? Det skriver du i den midterste cirkel. Step 3: Hvor meget fysisk tid bruger du på hvert område på en skala fra 1-10? Det skriver du i den inderste cirkel. Step 4: Er der områder, der skiller sig ud og som du vil arbejde på at forbedre? Det kan fx være områder, som fylder meget mentalt hos dig, men som du ikke bruger fysisk tid på at forbedre.

16 STRATEGI 7: LIVSHJULET BOLIG ØKONOMI FAMILIE PERSONLIG UDVIKLING VENNER ARBEJDE KÆRLIGHED FYSISK AKTIVITET

17 STRATEGI 8: OVERBLIK Du gør dig helt sikkert umage på de fleste områder, når det handler om din sport. Men ved du præcist, hvad du skal fokusere på for at opnå de bedste resultater? Det er så nemt at gøre, som du plejer. For det plejer måske at virke godt nok. Men hvornår har du egentlig sidst taget et overordnet kig på alt det, der påvirker dine præstationer? Måske har du overset noget, der kan få dig fra godt nok til toppræstation. Step 1: Start med at danne dig et overblik over alle de faktorer, der direkte eller indirekte påvirker din præstation. Skriv gerne dem allesammen ned på papir. Step 2: Prøv så at udpege de specifikke områder, der måske halter lidt eller kan optimeres. Step 3: Hvad vil du helt konkret gøre anderledes? Du kan få hjælp til at finde alle de vigtige faktorer ved at se på de 5 overordnede elementer, jeg undersøger med mine klienter.

18 Vi gennemgår en række spørgsmål og undersøger det, der påvirker dine præstationer inden for disse områder: Målafklaring: Vi afklarer din målsætning og sikrer, at det er specifikt og målbart. Strategi: Bør du implementere nye indsatsområder for at nå både kort- og langsigtede mål? Relationer: Hvordan påvirker trænere, medspillere, modstandere, familie og venner egentlig dine præstationer? Træning: Stemmer din trænings- og kampindsats overens med dit mål? Mental styrke: Hvordan reagerer du i både med- og modgang? Kontakt mig på info@laursencoaching.dk hvis du vil samarbejde med mig.

19 Kathrine hjalp mig med at kontrollere mine tanker og forventninger til mine præstationer. Det blev tydeligt for mig hvor mit fokus ville være mest optimalt og hvordan jeg opnår den bedst mulige motivation for mig. Morten Beck Andersen, professionel fodboldspiller Jeg har fået øjnene op for hvor vigtig den mentale del er nærmest lige så vigtig som selve håndboldtræningen og den fysiske træning. Julie Pontoppidan, professionel håndboldspiller

Mental Performance. IHS den 19-1-15. Sønderjysk Elitesport A/S. Sønderjysk elitesport står sammen - elitesport og erhvervsliv styrker Sønderjylland

Mental Performance. IHS den 19-1-15. Sønderjysk Elitesport A/S. Sønderjysk elitesport står sammen - elitesport og erhvervsliv styrker Sønderjylland Mental Performance IHS den 19-1-15 Mental styrke Mental styrke = samlet drivkraft af motivation og viljestyrke Motivation Ydre (hvad vi bliver påvirket af udefra) Indre (instinkter og impulser (passion)

Læs mere

Pressalit Spo p r o ts t s A ca c d a e d m e y

Pressalit Spo p r o ts t s A ca c d a e d m e y Pressalit Sports Academy Pressalit Sports Academy 2006-2008 Efteråret 2006 Foråret 2007 Efteråret 2007 Foråret 2008 Efteråret 2008 Målsætning hvad vil jeg? Målsætning træningskvalitet Målsætning - strategier

Læs mere

Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00. Martin Langagergaard

Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00. Martin Langagergaard Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00 Træningsøvelser som hjælper dig til at være mere effektiv og bedre forberedt mentalt, når du forsøger at nå dine mål både før, under og efter træning

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN. K a l u n d b o r g K o m m u n e

ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN. K a l u n d b o r g K o m m u n e ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN K a l u n d b o r g K o m m u n e 2 0 1 5 Undervisningen TEORI + COACHING I PRAKSIS REFLEKSION EGEN TILSTAND KONSTRUKTIV FEEDBACK Definitionen Coaching er en udforskende

Læs mere

KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR

KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR Kickstart dit år - øvelsen hjælper dig til at fokusere på de gode og succesfulde oplevelser, og mål som du har indfriet, og som du kan bygge videre

Læs mere

Pressalit Sports Academy. Learn2improve

Pressalit Sports Academy. Learn2improve Pressalit Sports Academy Velkommen til PSA5 Siden sidst Udfordringer og succeser? Pressalit Sports Academy 2006-2008 Efteråret 2006 Foråret 2007 Efteråret 2007 Foråret 2008 Målsætning hvad vil jeg? Målsætning

Læs mere

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt!

Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! Procesorienteret udvikling/træning! Fysisk, teknisk og mentalt! 1. Målsætning Sæt drømmemål Procesmål Præstationsmål Resultatmål Delmål God Planlægning i.f.t. målene er yderst vigtig. Følg pilene og skab:

Læs mere

Martin Langagergaard. Agenda

Martin Langagergaard. Agenda Agenda Introduktion Talentudvikling og forældrenes rolle Forældre til børn og unge der træner meget Spillerens mentale styrke Relation og præstation Forældretyper Forældre i kamp ( og træning) Anbefalinger

Læs mere

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi 4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi Trin 1: Genskab energibalancen Stress opstår, når vi gennem længere tid har brugt mere energi, end vi har fyldt

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN)

UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN) FÅ SKABT EN KULTURÆNDRING I KLUBBERNE - VI SKAL HAVE UDDANNET ALLE TRÆNERE I KLUBBEN UDDANNELSE (TRÆNEREN ER NØGLEN) PETER GANDRUP (PEGA@DBU.DK) Træner (med speciale som forældre) Talenttræner (Viborg

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Mere end blot lektiehjælp. Få topkarakter i din SRP. 0+1: Bliv mentalt klar til at skrive SRP

Mere end blot lektiehjælp. Få topkarakter i din SRP. 0+1: Bliv mentalt klar til at skrive SRP Mere end blot lektiehjælp Få topkarakter i din SRP 0+1: Bliv mentalt klar til at skrive SRP Hjælp til SRP-opgaven Sidste år hjalp vi 3.600 gymnasieelever med en bedre karakter i deres SRP-opgave. Oplev

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

Bryd implementeringsmuren. Evabeth Mønster

Bryd implementeringsmuren. Evabeth Mønster Bryd implementeringsmuren Evabeth Mønster Leder/nøgleperson og arbejdsmiljø Medarbejder og arbejdsmiljø Formålet med den næste gode time: Inspiration Dialog Erfaringsudveksling Værktøjer LMI Leadership

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

X-TREME CAMP TM 2019

X-TREME CAMP TM 2019 BLIV EN AF DE BEDSTE X-TREME CAMP TM 2019 For dig som tager din badminton HELT seriøst 20. - 21. april 2019 eller 4. - 5. maj 2019 i Nr. Broby Med dygtige badmintontrænere og professionelle fokus- og mentaltrænere,

Læs mere

Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man holder sig de langsigtede mål for øje.

Læs mere

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man konstant træner og udfordrer sig selv

Læs mere

SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER

SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER FortiusFitness.dk GARANTI FOR RESULTATER Velkommen til det første skridt i retning af den krop, du ønsker Et forløb hos Fortius Fitness er et samarbejde, hvor alt er

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Skab engagement som coach

Skab engagement som coach Skab engagement som coach Dette er et værktøj til dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance i opgaveløsningen og samarbejdet Skabe udvikling og læring Dette værktøj

Læs mere

Mental Udviklingstrappe Modul 2

Mental Udviklingstrappe Modul 2 Mental Udviklingstrappe Modul 2 Dansk Atletik Forbund Aarhus 30.01.13 Mental udviklingstrappe Den generelle basis Modul 1. - Mental træning i atletik ca. 2½-3 timer. Introduktion til begrebet mental styrke,

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

Ringe Vandrehjem d. 30.10.2004

Ringe Vandrehjem d. 30.10.2004 Ringe Vandrehjem d. 30.10.2004 Voksenpsykologi Det kunne være så meget. Men her sættes først fokus på Personlighed så Hvordan påvirker vi hinanden?... Og endelig Sportspsykologi/Idrætspsykologi EN DEFINITION:

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Velfærdssamfundet i permanent undtagelsestilstand Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Carsten Hvid Larsen! Sportspsykologisk konsulent, Team Danmark! PhD. indenfor talentudvikling og sportspsykologi! Cand. Scient.

Læs mere

INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV?

INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV? INDFLYDELSE Side1 1 LÆSETID: 6 MINUTTER INDFLYDELSE HVEM TROR DU STYRER DIT LIV? Dit liv følger lige nu nogle spor, du ikke selv har lagt. Du tror, at det er dig der bestemmer, hvordan dit liv skal udvikle

Læs mere

Stressmetoden A.K.T.I.V

Stressmetoden A.K.T.I.V Stressmetoden A.K.T.I.V Ekspertmodellen til din vej ud af stress Har du ligesom så mange andre fået stress? Føler du dig ofte stresset og har svært ved, at få din dagligdag til at hænge sammen? Har du

Læs mere

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT ARKMANN RAINING ERSONLIG POWER & ENNEMSLAGSKRAFT DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at lave en god mental forberedelse og sætte dig selv op inden din præsentation.

Læs mere

M a rtin Langagergaard

M a rtin Langagergaard Cand.scient. Idræt og psykologi Driver virksomheden Learn2improve med base i Aalborg Gennem 15 år specialiseret i præstationspsykologi arbejder som mental træner, konsulent og rådgiver Løser pt. opgaver

Læs mere

TANKER OM KOMMUNIKATION Et sammenskriv af nogle af mine blogindlæg fra LinkedIn MASSER AF TIPS, TRICKS OG GODE VÆRKTØJER TIL DIG

TANKER OM KOMMUNIKATION Et sammenskriv af nogle af mine blogindlæg fra LinkedIn MASSER AF TIPS, TRICKS OG GODE VÆRKTØJER TIL DIG MASSER AF TIPS, TRICKS OG GODE VÆRKTØJER TIL DIG TANKER OM KOMMUNIKATION Et sammenskriv af nogle af mine blogindlæg fra LinkedIn ERHVERVSCOACH & NLP TRÆNER JESPER DALHUS Forord Velkommen til min bog Tanker

Læs mere

Min plan for i dag! Team Danmarks model Livet som eliteatlet Sportskarrieren Time Management Nøglepersoner Det mentale hjul Målsætning Indre dialog

Min plan for i dag! Team Danmarks model Livet som eliteatlet Sportskarrieren Time Management Nøglepersoner Det mentale hjul Målsætning Indre dialog Sportspsykologi og Life-skills få styr på din hverdag Min plan for i dag! Team Danmarks model Livet som eliteatlet Sportskarrieren Time Management Nøglepersoner Det mentale hjul Målsætning Indre dialog

Læs mere

Sportspsykologisk grundkursus for eliteudøvere

Sportspsykologisk grundkursus for eliteudøvere Sportspsykologisk grundkursus for eliteudøvere Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til sportspsykologi for Eliteudøvere...3 Formålet med grundkurset i sportspsykologi...4 Team Danmarks

Læs mere

Noter: 2

Noter: 2 1 Noter: 2 Noter: 3 Vi har hver især nogle måder at håndtere problemer i tilværelsen på, som vi foretrækker. På samme måde som en tennisspiller har nogle favoritslag eller vinderslag. Ligesom en tennisspiller,

Læs mere

Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan

Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan Oplæg af: Jan Christiansen Særlig inspiration fra: Ilene Eriksen og sejlerdanmark Vi vil gerne give dig formål, lyst og redskaber til snakken

Læs mere

Personlig energi og engagement

Personlig energi og engagement Personlig energi og engagement Hvordan du kan udvide din kapacitet og styre din energi som chauffør i dit eget liv Den offentlige sektor 3.0. laboratorium den 31. marts 2014 Det personlige energisystem

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Hvordan opbygges en god mental træningskultur?

Hvordan opbygges en god mental træningskultur? Hvordan opbygges en god mental træningskultur? Trænerkonference 2015 Agenda Hvordan opbygges en god mental træningskultur? Gode eksempler best practice velvidende at hvad der kan fungere fantastisk et

Læs mere

Erik Eksempel. Extended DISC 360 Graders Værktøj. Casefactory 17.9.2003

Erik Eksempel. Extended DISC 360 Graders Værktøj. Casefactory 17.9.2003 Extended DISC 60 Graders Værktøj Organisation Dato 7.9.00 Denne rapport er baseret på de svar der er givet på Extended DISC 60 Graders Værktøj - Åben 60 spørgeskema. Resultaterne viser oplevelsen fra dem

Læs mere

Martin Thomsen Langagergaard. Mental træning. Vilhelmsborg 30. januar 2010 Kl. 13-15. www.learn2improve.dk

Martin Thomsen Langagergaard. Mental træning. Vilhelmsborg 30. januar 2010 Kl. 13-15. www.learn2improve.dk Mental træning Vilhelmsborg 30. januar 2010 Kl. 13-15 Martin Thomsen Langagergaard Cand.scient. idræt og psykologi Driver rådgivningsvirksomheden Learn2improve Specialiseret i psykologiske tilgange til

Læs mere

X-Treme Camp Afholdes 2 gange Henholdsvis april 2019 og maj 2019 For dig som tager din badminton helt seriøst

X-Treme Camp Afholdes 2 gange Henholdsvis april 2019 og maj 2019 For dig som tager din badminton helt seriøst X-Treme Camp Afholdes 2 gange Henholdsvis 20. 21. april 2019 og 4. 5. maj 2019 For dig som tager din badminton helt seriøst 1 Praktisk information: Du indkvarteres på Nr. Broby Fri & Sports Efterskole

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

WEBINAR 5 TRIN I PILATES, der styrker dit helbred

WEBINAR 5 TRIN I PILATES, der styrker dit helbred WEBINAR 5 TRIN I PILATES, der styrker dit helbred ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have. Det BØR det ikke være. Vores krop er

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse!

Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse! Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse! 2 dages top-motiverende seminar samt personligt coachingforløb, der giver dig energi, glæde, effektive værktøjer og nye indsigter, der vil bane vejen til din

Læs mere

Nyt job men hvordan?

Nyt job men hvordan? Nyt job men hvordan? eller 1 Dagens program Forventningsafstemning Præsentation Hvad er coaching Hvad kan vi lære af edderkoppen? Vanetænkning Højre venstre hjernehalvdel Hvem er jeg hvad kan jeg hvad

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

HVORDAN MÅLER DU DIT SELVVÆRD?

HVORDAN MÅLER DU DIT SELVVÆRD? HVORDAN MÅLER DU DIT SELVVÆRD? Marianne de Paoli Norbye 26.01.2018 Når du måler dit selvværd, så er det ikke underordnet hvilken målestok du anvender. Ligesom tømreren anvender en tommestok i stedet for

Læs mere

HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER?

HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER? HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER? Få 3 tips til at overvinde de dumme vaner Martine Eskildsen Denne e-bog er lavet til dig, der gang på gang har forsøgt at ændre på dine vaner. Du siger ofte til

Læs mere

Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre?

Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre? Leadership Program PLP II When business gets personal! Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre? Leadership Program PLP II Acuity World Fortsæt Our field of expertise din

Læs mere

VELKOMMEN TIL Instruktører:

VELKOMMEN TIL Instruktører: VELKOMMEN TIL Instruktører: Thomas Nielsen, Cheftræner Carsten P. Anthonisen, Sportschef Jacob Tovgaard, Træner Lars Jakobsen, Træner Preben Bang Klitgaard, Træner Phoung Do, Træner Martin Langagergaard,

Læs mere

Hvil i dig selv og opnå bedre resultater

Hvil i dig selv og opnå bedre resultater Hvil i dig selv og opnå bedre resultater Autenticitet og integritet Lederne Nordsjælland 6. Juni 2012 - Rikke Hartmann-Bossen Hvor vil du hen med dit Lederskab? Workshop nr. 2: Hvil i dig selv og opnå

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere

TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE

TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE TRIN 1 Vurdér din krops tilstand lige nu: På en skala fra 1-10, hvor 10 er bedst, hvordan har du det med din krop? Din fordøjelse? 1 10 Din hud? 1 10 Dit energiniveau? 1 10 Din

Læs mere

Uddelegering? Du er dig eller din leder eller en anden leder

Uddelegering? Du er dig eller din leder eller en anden leder Uddelegering? Du er dig eller din leder eller en anden leder Arbejder du ofte med opgaver, som kun du kan udføre? Tør du uddelegere? Eller er du bange for at miste kontrollen? Har du ikke tid til at uddelegere?

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB Modul 1 Effektiv kommunikation og personlig gennemslagskraft På modul 1 får deltagerne mulighed for at professionalisere deres formidlingsevner

Læs mere

Om metoden Kuren mod Stress

Om metoden Kuren mod Stress Om metoden Kuren mod Stress Kuren mod Stress bygger på 4 unikke trin, der tilsammen danner nøglen til endegyldigt at fjerne stress. Metoden er udviklet på baggrund af mere end 5000 samtaler og mere end

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

13-03-2013. BORGERE MED RUSPROBLEMER FRA FRUSTRATION TIL FAGLIG UDFORDRING Gentofte den 13. og 18. marts 2013 FORANDRING ELLER SKADESREDUKTION?

13-03-2013. BORGERE MED RUSPROBLEMER FRA FRUSTRATION TIL FAGLIG UDFORDRING Gentofte den 13. og 18. marts 2013 FORANDRING ELLER SKADESREDUKTION? BORGERE MED RUSPROBLEMER FRA FRUSTRATION TIL FAGLIG UDFORDRING Gentofte den 13. og 18. marts 2013 Forandringsproces samt motivationssamtalen og/eller - Hvordan forholde sig til borgere med alkoholproblemer

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

Kender du dit livs retning?

Kender du dit livs retning? Kender du dit livs retning? Vision til evolution Mål, værdier og passioner giver dig retningen og starten Hvor starter din rejse? Er det først retningen eller er det startstedet? Det er hverken retning

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere

WORKSHOP. SKAB BALANCE i dit liv MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. SKAB BALANCE i dit liv MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP SKAB BALANCE i dit liv MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Skab balance i dit liv med pilates Jeg ser rigtig mange mennesker, som lever med evig stress. De har vænnet sig til det. De

Læs mere

Mindfulness skab resultater i balance

Mindfulness skab resultater i balance Mindfulness skab resultater i balance Mindfulness skab resultater i balance Bring din organisation til balance og bedre bundlinje gennem en fokuseret indsats på dig selv og din lederrolle. Balance, trivsel

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc.

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc. EQ EVNEN EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Rapport for John Doe ID UH555936 Dato 06 Juli 2016 2013 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Hogan EQ vurderer

Læs mere

Praksisnær konflikthåndtering - med udsatte unge UNG I AARHUS

Praksisnær konflikthåndtering - med udsatte unge UNG I AARHUS Praksisnær konflikthåndtering - med udsatte unge UNG I AARHUS 2. Modul d. 12. oktober 2017 Dagens program 09.00 - - 12.00 Nedtrappende kommunikation: Verbal og nonverbal - at se bagom adfærden Øvelse i

Læs mere

Newton Fitness ApS GENOPTRÆNING I PRAKSIS

Newton Fitness ApS GENOPTRÆNING I PRAKSIS Newton Fitness ApS GENOPTRÆNING I PRAKSIS Genoptræning i praksis Genskaber leddenes fulde Mobilitet. Forbedrer stabilitet i led og core. Styrker muskler og led til et langt højere niveau end før skaden.

Læs mere

Familiearbejde - Ydelseskatalog Opdateret 12/6-10

Familiearbejde - Ydelseskatalog Opdateret 12/6-10 Familiearbejde - Ydelseskatalog Opdateret 12/6-10 Familiearbejde er et tilbud til familier, der potentielt kan komme til at fungere tilfredsstillende ved hjælp af råd og vejledning, evt. kombineret med

Læs mere

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale sfortegnelse Sundhedsprofil Motion i en travl hverdag Sund kost i en travl hverdag Ny livsstil - ny vægt Stresshåndtering Sundhed i 4D Food for Brains - Hjernemad Kostvejledning Individuel coaching Sundhedsambassadør

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

FRAFALD I DANSK SVØMNING. Mads N Andersen

FRAFALD I DANSK SVØMNING. Mads N Andersen FRAFALD I DANSK SVØMNING Mads N Andersen FRA STOLTE RESULTATER TIL NYE FÆLLES AMBITIONER Game Changer: FORØGET ANDEL AF KONKURRENCESVØMMERE I DANMARK ved rekruttering og fastholdelse af svømmere i længere

Læs mere

Nudging forenkling forbedring motivation

Nudging forenkling forbedring motivation Nudging forenkling forbedring motivation Når I går her fra, så ved i mere om hvorfor det er svært og hvordan det kan blive lidt lettere Evnen til at træffe beslutninger er som en muskel, der bliver træt

Læs mere

eye4talents Player Universe i FCK School of Excellence Erfaringer med implementeringen af et spillerdrevet videoanalyse værktøj

eye4talents Player Universe i FCK School of Excellence Erfaringer med implementeringen af et spillerdrevet videoanalyse værktøj eye4talents Player Universe i FCK School of Excellence Erfaringer med implementeringen af et spillerdrevet videoanalyse værktøj Losers have goals, winners have systems! Scott Adams (tegneserie-forfatter)

Læs mere

Talentets motivation. Rasmus Henning, Europamester Lars Smith, TRI4 elite team. Viljen til at vinde kommer indefra

Talentets motivation. Rasmus Henning, Europamester Lars Smith, TRI4 elite team. Viljen til at vinde kommer indefra Talentets motivation Rasmus Henning, Europamester 2004 Lars Smith, TRI4 elite team Page 1 Marts-06 Author Lars Smith Disposition TRI4 baggrund Hvordan bliver et ungt talent motiveret til at give sig i

Læs mere

Cooperative Learning teams behøver de at være heterogene?

Cooperative Learning teams behøver de at være heterogene? Cooperative Learning teams behøver de at være heterogene? Af Jette Stenlev Det heterogene princip for teamdannelse er et meget væsentligt princip i Cooperative Learning. Med heterogene teams opnår man

Læs mere

ICC Europe Howzat Text Danish Version

ICC Europe Howzat Text Danish Version ICC Europe Howzat Text Danish Version Velkommen til Howzat! ECB Coach Education, i samarbejde med ICC Europa, er forpligtet til at yde ressourcer i verdensklasse; Howzat! er designet til at spille en vigtig

Læs mere

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre

med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre Hvornår Har du allermest lyst til at bidrage med nye vinkler på tingene? Hvornår er du sidst blevet anerkendt for at komme med en god ide? Hvornår Har du sidst prøvet noget nyt af uden at vide præcis,

Læs mere

Det er en evig proces

Det er en evig proces Det er en evig proces 8 at skabe sine mål! Otte skridt i skabelsen af dine mål 1. SKAB KLARHED... 3 1A - Hvad har du elsket i 2012?... 3 1B - Hvad har du udrettet i 2012?... 4 1C - Hvad ønsker du at gentage

Læs mere

i to i fokusområder 2010 foredrag kurser performance mentoring +45 2190 9999 sh@itoi.dk www.itoi.dk

i to i fokusområder 2010 foredrag kurser performance mentoring +45 2190 9999 sh@itoi.dk www.itoi.dk i to i fokusområder 2010 foredrag kurser performance mentoring +45 2190 9999 sh@itoi.dk www.itoi.dk Foredrag: Jeg ser ingen begrænsninger gør du? Få en uforglemmelig og forrygende dag eller aften med både

Læs mere

Sportspsykologi i TBU

Sportspsykologi i TBU Sportspsykologi i TBU Sportspsykologi i TBU? Kan og skal sportspsykologi være en del af træning af børn og unge? Kan og skal en ungdomstræner praktisere sportspsykologi? Hvor mange af jer mener i praktisere

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

GØR DET BEDRE SOM NY LEDER. Et dialogværktøj til afklaring og udvikling

GØR DET BEDRE SOM NY LEDER. Et dialogværktøj til afklaring og udvikling GØR DET BEDRE SOM NY LEDER Et dialogværktøj til afklaring og udvikling GØR DET BEDRE Som ny leder er et af en række dialogværktøjer udviklet af DufkeResult. Se den komplette liste på www.dufkeresult.dk

Læs mere

Pisken kan give dig noget energi på kort sigt, men den energi er kostbar i det lange løb.

Pisken kan give dig noget energi på kort sigt, men den energi er kostbar i det lange løb. Øvelse - Motivation Når du er i gang med dit vægttab, kommer du til at være meget fokuseret på, om din vægt går nedad. Din vægt får dermed en stor rolle for din motivation. Det er meget motiverende, når

Læs mere

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega?

Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvad synes du kendetegner en god kollega? Hvornår har du sidst oplevet, at dine evner er kommet til deres fulde ret? Hvad gjorde den bedste læremester eller underviser, du har haft? Hvordan skiller du

Læs mere

Eureka råbte de gamle grækere, når der gik en prås op for dem, og de pludseligt kunne se tingene i en ny sammenhæng. Vi andre nøjes med at råbe AHA

Eureka råbte de gamle grækere, når der gik en prås op for dem, og de pludseligt kunne se tingene i en ny sammenhæng. Vi andre nøjes med at råbe AHA Ahakompagniet Eureka råbte de gamle grækere, når der gik en prås op for dem, og de pludseligt kunne se tingene i en ny sammenhæng. Vi andre nøjes med at råbe AHA I Ahakompagniet, som tæller en række innovative

Læs mere

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness i hverdagen Mindfulness i hverdagen Mindfulness i Hverdagen En workshop for dig, der vil være dit bedste jeg. Hver dag. Dette vil være den dag, du bagefter husker som den bedste investering i 2014. På få timer giver

Læs mere

360 PERSONLIG LEDELSE

360 PERSONLIG LEDELSE 360 PERSONLIG LEDELSE NYT OG ANDERLEDES 360 UDVIKLINGSKONCEPT TIL PERSONLIG LEDELSE: IMKB GØR DIG STÆRKERE I BÅDE KROP OG SIND Som det første 360 personlige udviklingskoncept herhjemme kombinerer IMKB

Læs mere

Darum skole 12. august. Kommunikation - og en coachende tilgang. Lære om - og træne kommunikation, der gør en forskel

Darum skole 12. august. Kommunikation - og en coachende tilgang. Lære om - og træne kommunikation, der gør en forskel Darum skole 12. august Kommunikation - og en coachende tilgang Lære om - og træne kommunikation, der gør en forskel Charlotte Christensen Selvstændig: CC-lotus.dk Proceskonsulent & underviser Mastercoach,

Læs mere

Trænerkursus i Odense den

Trænerkursus i Odense den Trænerkursus i Odense den 17-01-2015 Trænerpunkter/-opgaver Vælge en trænerstil Hvordan får man respekt? Vigtigt at rette en øvelse til, således at det hele tiden er tydeligt, hvem der har trænerrollen

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere