Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019"

Transkript

1 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i Børsmarkedet Sanktioner... 2 Aktier Flere tilfælde af sen offentliggørelse af intern viden og øvrige oplysninger, der skal offentliggøres i henhold til børsens regler... 2 Investeringsforeninger (tom)... 6 Obligationer Sen offentliggørelse af årsrapport... 6 Medlemmer (tom) Udtalelser (tom) First North Sanktioner... 8 Aktier Sen offentliggørelse af intern viden Sen offentliggørelse af ændring i ledelsen... 8 Investeringsforeninger (tom)... 9 Obligationer (tom)... 9 Medlemmer (tom)... 9 Certified advisers (tom) Udtalelser (tom) Generelt (tom)... 9

2 1. BØRSMARKEDET 1.1. SANKTIONER AKTIER Flere tilfælde af sen offentliggørelse af intern viden og øvrige oplysninger, der skal offentliggøres i henhold til børsens regler (Atlantic Petroleum P/F) a) Q3-rapport for 2018 I henhold til punkt 3.3 i Regler for udstedere af aktier (børsens regler) skal en udsteder offentliggøre kvartalsrapporter på samme måde som halvårsrapporter (hvis udsteder vælger at offentliggøre kvartalsrapporter). Fristen for offentliggørelse er 2 måneder efter udløbet af regnskabsperioden. Rapporterne skal derudover offentliggøres så hurtigt som muligt. Den 2. december offentliggjorde selskabet sin kvartalsrapport for tredje kvartal Fristen for offentliggørelse var den 30. november Børsen sendte et brev til selskabet med anmodning om en redegørelse for, hvorfor offentliggørelse først fandt sted den 2. december Selskabet forklarede at rapporten var færdigbehandlet den 30. november Selskabet havde ikke mulighed for at offentliggøre rapporten, fordi selskabets distributionsserviceleverandør havde igangsat en 24 timers vedligeholdelse af systemet. Selskabet forklarede også, at man ikke havde dokumentation for at vedligeholdelsen af distributionssystemet varede hele weekenden, fordi det på det tidspunkt ikke blev betragtet som en prioritet at indsamle dokumentation til en eventuel senere forespørgsel. Selskabet havde heller ikke fremsendt dokumentation for forsøg på at finde en alternativ løsning på at kunne offentliggøre meddelelsen til markedet. Børsen vurderede, at selskabet ikke havde offentliggjort rapporten så hurtigt som muligt og samtidig offentliggjorde rapporten efter 2-måneders fristen og dermed overtrådte punkt i regelsættet. Selskabet anførte også, at forsinkelsen af offentliggørelsen udgjorde 30 timer og 15 minutter i en periode, hvor markedet var lukket og at selskabet havde arbejdet med omhu for at sikre korrekt offentliggørelse alene for at blive hindret af systemvedligeholdelse. I den forbindelse bemærker børsen, at det ikke er et relevant argument at markedet er lukket. Børsen bemærker også, at Surveillance opfordrer udstedere til at planlægge offentliggørelse af deres finansielle rapporter til at ske et stykke tid før de fastsatte frister, for at mindste risikoen for at offentliggørelsen overtræder reglerne på grund af uforudsete begivenheder, nødvendige ændringer og systemnedbrud. b) Finanskalender I henhold til punkt i børsens regler skal en udsteder offentliggøre en finanskalender forud for begndelsen af hvert regnskabsår.

3 Den 3. januar 2019 bemærkede børsen, at selskabet ikke havde offentliggjort sin finanskalender. Børsen gav selskabet besked om dette samme dag. Den 4. januar 2019 kontaktede selskabets bestyrelsesformand telefonisk børsen og forklarede at selskabets direktør var bortrejst og spurgte om offentliggørelse kunne vente til at direktøren vendte tilbage fra ferie. Selskabet fik besked om, at offentliggørelse ikke kunne vente og skulle ske så hurtigt som muligt. Finanskalenderen blev offentliggjort den 8. januar 2019 kl Børsen vurderede, at selskabet overtrådte punkt ved at offentliggøre finanskalenderen den 8. januar Det er ikke en formildende omstændighed, at selskabets direktør var bortrejst. Forpligtelsen til at offentliggøre en finanskalender gentages årligt og kan planlægges i god tid før fristen udløber. c) Opdatering om Orlando og Blackbird & Ettrick (januar) I henhold til punkt 3.1 i børsens regler skal udstedere offentliggøre intern viden i overensstemmelse med artikel 17 i markedsmisbrugsforordningen. Det betyder, at intern viden skal offentliggøres så hurtigt som muligt. I overensstemmelse med artikel 2(1)(b)(i) i den gennemførelsesmæssige forordning nr. 2016/1055 fra 29. juni 2016, skal kommunikationen af intern viden til medier ske i en form, der tydeligt tilkendegiver, at der er tale om intern viden. Den 21. januar 2019 kl offentliggjorde selskabet en meddelelse med overskriften Provision release and update on Orlando Field. Meddelelsen var offentliggjort i kategorien Storaktionærmeddelelser (på engelsk major shareholder information ). Meddelelsen indeholdt oplysninger om to forskellige begivenheder. Børsen sendte en til selskabet med anmodning om en redegørelse for kategoriseringen af meddelelsen. Selskabet forklarede, at det havde misforstået kategorien og havde tænkt sig at offentliggørelse meddelelsen som væsentlige nyheder for aktionærer (på engelsk: major information for shareholders). Børsen bad selskabet om et rette kategoriseringen af offentliggørelsen. Bestyrelsen bad direktøren om at sørge for rettelsen, men det skete ikke. Selskabet forklarede senere, at informationen udgjorde intern viden og at selskabet havde været klar over frigivelse af provisionen siden årets udgang og at opdateringen om produktionen var modtaget ca. den 20. januar 2019 (præcis dato kunne ikke fremskaffes). Baseret på de tilgængelige oplysninger, er børsen enig i selskabets vurdering, at hver af de to begivenheder udgør intern viden. Frigivelse af provisionen skete den 31. december 2018 og offentliggørelse den 21. januar 2019 kan ikke betragtes som så hurtigt som muligt. Selskabet overtrådte dermed punkt 3.1. Selskabet modtog besked om den forventede forlængelse af udsættelsen af produktionen ca. den 20. januar I så fald er offentliggørelse den 21. januar 2019 ikke så hurtigt som muligt. Derudover, på grund af misforståelsen om kategorierne, blev meddelelsen ikke kommunikeret som intern viden.

4 d) Afgørelse fra Erhvervsstyrelsen I henhold til punkt 3.1 i børsens regler skal udstedere offentliggøre intern viden i overensstemmelse med artikel 17 i markedsmisbrugsforordningen. Det betyder, at intern viden skal offentliggøres så hurtigt som muligt. Den 18. februar 2019 offentliggjorde Erhvervsstyrelsen (ERST) sine konklusioner fra en regnskabskontrol af selskabets årsrapport for 2017 og halvsårsrapport for H Kontrollen havde ført til syv påbud om offentliggørelse af yderligere oplysninger. Et af påbuddene krævede at selskabet offentliggjorde yderligere information om grundlaget for going-concern forudsætningen. Den 19. februar 2019 omkring kl. 11 begyndte flere medier at skrive om afgørelsen. I løbet af den dag steg prisen på selskabets aktie med en maksimal stigning på ca. 25 % kl og med en lukkepris på 14,7 % over lukkekursen den foregående dag. Det udløste flere alarmer i børsens elektroniske overvågningssystem SMARTS. Børsen forsøgte forgæves at komme i kontakt med selskabets direktør og bestyrelsesformand for at afklare, om afgørelsen i sig selv udgjorde intern viden. Den 20. februar 2019 sendte selskabet en til børsen og forklarede, at det ikke var muligt at drage nogen konklusioner på det tidspunkt. Børsen bad pr. selskabet om at overveje om afgørelsen i sig selv udgjorde intern viden. Anmodningen vedrørte afgørelsen i sig selv og ikke konsekvenserne af afgørelsen. Den 21. februar 2019 sendte selskabet en til børsen og forklarede, at man havde behov for yderligere tid til nogle interne diskussioner før man kunne offentliggøre nogen konklusioner. Efter det sendte børsen en til selskabet med meget klare og specifikke forventninger til, hvad børsen ville forvente af en meddelelse. Selskabet offentliggjorde en meddelelse under kategorien intern viden den 22. februar 2019 kl Efterfølgende har selskabet over for børsen tilkendegivet, at afgørelsen fra ERST udgjorde intern viden. I henhold til selskabets svar på børsens anmodning om redegørelse, havde selskabet modtaget afgørelsen den 7. februar ERST offentliggjorde afgørelsen den 18. februar Selskabet offentliggjorde en meddelelse efter flere henvendelser og vejledning fra Surveillance den 22. februar Børsen vurderer, at selskabet skulle have offentliggjort en meddelelse om afgørelsen den 7. februar Offentliggørelse den 22. februar 2019 kan ikke betragtes som, så hurtigt som muligt. Selskabet kunne og burde derefter have fulgt op med en meddelelse om konsekvenserne af afgørelsen på et senere tidspunkt. e) Opdatering om Orlando (april) I henhold til punkt 3.1 i børsens regler skal udstedere offentliggøre intern viden i overensstemmelse med artikel 17 i markedsmisbrugsforordningen. Det betyder, at intern viden skal offentliggøres så hurtigt som muligt.

5 Den 15. april 2019 kl offentliggjorde selskabet en meddelelse med en opdatering om Orlando-feltet. Meddelelsen blev offentliggjort i kategorien intern viden. Selskabet skrev, at man havde modtaget bekræftelse fra en forretningspartner om at produktionen fra Orlando-feltet var begyndt sent den 29. marts I redegørelsen til børsen oplyste selskabet, at informationen blev givet til selskabet og gjort offentligt tilgængelig af forretningspartneren den 1. april I første omgang vurderede selskabet, at informationen var på linje med tidligere offentliggjorte meddelelser og at det ikke var nødvendigt at offentliggøre en meddelelse herom så hurtigt som muligt. Senere ændrede selskabet sin vurdering om karakteren af informationen, men har ikke forklaret, hvorfor offentliggørelse skete den 15. april Selskabet forklarede at selskabets direktør var gjort opmærksom på informationen den 1. april Selskabets egen vurdering er, at der er tale om intern viden henset til den begrænsede aktivitet i selskabet og vigtigheden af produktionen i Orlando-feltet i forhold til selskabets generelle finansielle situation. Børsen vurderer, at offentliggørelse af informationen 15 dage efter notifikationen fra forretningspartneren ikke kan betragtes som så hurtigt som muligt og dermed har selskabet overtrådt punkt 3.1 i børsens regler. f) Forløb af generalforsamlingen Punkt i børsens regler forpligter udstedere til at offentliggøre forløbet af generalforsamlingen. Alle oplysninger i punkt 3.3 skal offentliggøres i overensstemmelse med de regler der finder anvendelse for punkt 3.1. Det betyder, at offentliggørelse skal ske så hurtigt som muligt. Det er børsens opfattelse, at forløbet af generalforsamlingen skal offentliggøres umiddelbart efter generalforsamlingens afslutning og som hovedregel inden for den samme dag som generalforsamlingens afholdelse. Nasdaq Københavns Disciplinærkomité har truffet adskillige afgørelser om dette og kravet anvendes meget strengt. I 2012 lavede Nasdaq København en generel udtalelse 1 om offentliggørelse af forløbet af generalforsamlingen. Den 30. april 2019 afholdt selskabet sin ordinære generalforsamling. I henhold til indkaldelsen blev generalforsamlingen afholdt kl. 16 dansk tid. Selskabet offentliggjorde derefter en meddelelse om sin finansielle position. Den meddelelse blev offentligjort kl Den 1. maj 2019 kl sendte Surveillance en til selskabet med en påmindelse om forpligtelsen til at offentliggøre forløbet af generalforsamlingen og at meddelelsen fra kl den foregående dag ikke opfyldt kravene. 1 Afgørelser og udtalelser 2012, hovedmarkedet, punkt 2.2:

6 Samme dag kl offentliggjorde selskabet en meddelelse med forløbet af generalforsamlingen og kl modtog Surveillance en fra selskabet. Selskabet forklarede at meddelelsen fra kl ikke var tænkt som en meddelelse om forløbet af generalforsamlingen og at offentliggørelse mindre end 24 timer efter generalforsamlingens afslutning var så hurtigt som det rimeligvis kunne gøres. Forløbet af generalforsamlingen skal offentliggøres så hurtigt som muligt efter generalforsamlingen og som hovedregel inden for samme dag. Ved at offentliggøre meddelelsen dagen efter generalforsamlingen og efter at have modtaget en påmindelse fra Surveillance, overtrådte selskabet punkt I relation til de forhold, der er nævnt ovenfor vurderede Nasdaq Københavns Disciplinærkomité, at selskabet havde overtrådt reglerne i følgende tilfælde: Overtrædelse af punkt for sen offentliggørelse af Q3-rapporten Overtrædelse af punkt for sen offentliggørelse af finanskalender for 2019 Overtrædelse af punkt 3.1 for sen offentliggørelse af intern viden om Orlando-feltet den 21. januar 2019 Overtrædelse af punkt 3.1 for sen offentliggørelse af intern viden om Erhvervsstyrelsens afgørelse Overtrædelse af punkt 3.1 for sen offentliggørelse af intern viden om Orlando-feltet den 15. april 2019 Overtrædelse af punkt for sen offentliggørelse af forløbet af generalforsamlingen. På den baggrund besluttede Disciplinærkomitéen at påtale hvert enkelt af forholdene over for selskabet. I december 2018 påtalte Disciplinærkomitéen to tilfælde af sen offentliggørelse af finansielle rapporter over for selskabet. I lyset af de gentagne overtrædelser af børsens regler inden for en kort periode, besluttede Disciplinærkomitéen at hæve sanktionen og tildelte selskabet en afgift svarende til to gange det årlige beløb for optagelse til handel i overensstemmelse med punkt 5 i børsens regler. Beløbet doneres til Nasdaq Nordic Foundation 2. INVESTERINGSFORENINGER (tom) OBLIGATIONER Sen offentliggørelse af årsrapport (Idavang A/S) Selskabet drøftede og godkendte sin årsrapport den 27. februar 2019, men der skulle foretages nogle mindre rettelser inden offentliggørelsen. Disse rettelser var foretaget om aftenen den 27. februar På det tidspunkt var den person, der skulle foretage offentliggørelsen rejst udenlands og havde IT-problemer. Derfor skete offentliggørelsen først den 28. februar 2019 om morgenen. 2 Information om Nasdaq Nordic Foundation kan findes her:

7 I henhold til punkt i Regler for udstedere af obligationer (børsens regler) skal en udsteder offentliggøre en årsrapport inden tre måneder efter regnskabsårets udløb. Det følger af punkt 3.2, at oplysningerne nævnt i punkt 3.2 skal offentliggøres på samme måde som intern viden omtalt under punkt 3.1. Offentliggørelsen af årsregnskabet er omfattet af oplysningsforpligtelsen i punkt Det betyder, at årsregnskabet skal offentliggøres hurtigst muligt uagtet om årsregnskabet offentliggøres inden for den nævnte frist. Dette indebærer, at årsrapporter og delårsrapporter altid skal offentliggøres i umiddelbar forlængelse af det bestyrelsesmøde, hvor årsrapporten eller delårsrapporten godkendes, uanset om den pågældende rapport indeholder intern viden. På den baggrund vurderede Nasdaq Københavns Disciplinærkomité, at der forelå en overtrædelse af punkt i reglerne og besluttede at påtale dette over for selskabet. MEDLEMMER (tom) 1.2. UDTALELSER (tom)

8 2. FIRST NORTH 2.1. SANKTIONER AKTIER Sen offentliggørelse af intern viden (Odico A/S) Selskabet offentliggjorde den 11. december 2018 en meddelelse om, at selskabet den foregående dag havde indgået sin første ordre om levering af en ny produkttype. Selskabet forklarede over for børsen, at selskabets medarbejdere efter indgåelsen af ordren havde to timers transport tilbage til hovedkontoret, at de derfor ankom om aftenen og at udarbejdelse af selskabsmeddelelsen blev påbegyndt om morgenen den følgende dag. Herefter afventede selskabet en tilbagemelding fra sin Certified Adviser før meddelelsen blev offentliggjort senere om eftermiddagen. I henhold til Nasdaq First North Nordic Rulebook, punkt 4.1 skal en udsteder offentliggøre intern viden i overensstemmelse med reglerne i artikel 17 i Europa-Parlamentet og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 af 16. april 2014 om markedsmisbrug (markedsmisbrugsforordningen). Det betyder, at intern viden skal offentliggøres så hurtigt som muligt. Nasdaq Københavns Disciplinærkomité vurderede, at der forelå en overtrædelse af punkt 4.1. i reglerne og besluttede at påtale dette over for selskabet. Disciplinærkomitéen bemærkede også, at selskabet kunne og burde have forberedt et udkast til en meddelelse på forhånd, således at der kun skulle ske enkelte tilpasninger, når aftalen var endeligt indgået og at eventuel drøftelse med rådgivere om indholdet i selskabsmeddelelser ikke må være et forsinkende element og forhindre offentliggørelse hurtigst muligt Sen offentliggørelse af ændring i ledelsen (GreenMobility A/S) Selskabet offentliggjorde den 2. januar 2019 en meddelelse med oplysninger om en række forskellige forhold. Oplysningerne var ved en fejl blevet sendt ud som en pressemeddelelse tidligere den samme dag og blev nogle timer senere offentliggjort i kategorien Pressemeddelelse fra First North. Meddelelsen indeholdt bl.a. oplysning om at selskabets direktør var fratrådt med virkning fra den 1. januar 2019 og at selskabets bestyrelsesformand og grundlægger ville overtage direktørposten. Børsen fik efter anmodning oplyst, at beslutning om direktørskiftet var truffet den 28. december Selskabet oplyste også, at direktørændringen ikke udgjorde intern viden, selvom meddelelsen blev offentliggjort som sådan. Det skyldes specifikke forhold omkring selskabet, herunder at selskabets grundlægger, der indtrådte i direktionen den 1. januar 2019, siden selskabets stiftelse enten har været bestyrelsesformand eller direktør og således to gange tidligere er udtrådt af bestyrelsen og indtrådt i direktionen.

9 I henhold til punkt i Nasdaq First North Nordic Rulebook skal en udsteder offentliggøre ændringer i ledelsen. Offentliggørelsen skal ske på samme måde som offentliggørelsen af intern viden i henhold til punkt 4.1, og skal dermed ske så hurtigt som muligt og ved distribution via samme kanaler. Børsen har ikke fundet grundlag for at tilsidesætte selskabets vurdering af væsentligheden af oplysningerne om ændringen i direktionen. De øvrige oplysninger i meddelelsen var ikke underlagt oplysningspligt efter børsens regler. Det bemærkes i øvrigt, at afgørelse om overtrædelse af markedsmisbrugsforordningen, herunder anvendelse af udsættelsesadgangen, træffes af Finanstilsynet. Nasdaq Københavns Disciplinærkomité vurderede, at der forelå en overtrædelse af punkt i reglerne og besluttede at påtale dette over for selskabet. INVESTERINGSFORENINGER (tom) OBLIGATIONER (tom) MEDLEMMER (tom) CERTIFIED ADVISERS (tom) 2.2. UDTALELSER (tom) 3. GENERELT (tom)

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling... 2 1.2 Indsendelse af oplysninger

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Manglende meddelelser på hjemmesiden... 2 1.2 Tidspunkt for offentliggørelse af årsrapport...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister Sydbank A/S Att.: Direktionen Peberlyk 4 6200 Aabenraa 26. august 2019 Ref. SLO J.nr. 6376-0166 OFFENTLIGGØRELSESVERSION Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN 1 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2011 I FORORD... 3 I. BØRSMARKEDET... 4 1. PÅTALER... 4 1.1 ANSÆTTELSE AF NY DIREKTØR... 4 1.2 KORREKTE

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1Hammershøj8830 Tjele Telefon 8799 3000CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S (i

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.2 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.3 OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden?

Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden? UDKAST af 10. februar 2017 Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden? Er din virksomhed omfattet af reglerne om offentliggørelse af intern viden? Så har du måske

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN I FORORD... 3 II. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. Halvårsrapport tilgængelig på selskabets hjemmeside forud for offentliggørelse... 5 1.2. Manglende

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen Afgørelser og Udtalelser 2008 NASDAQ OMX Copenhagen I. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. FØR 1. JULI 2008... 5 1.1.1. Manglende oplysninger om selskabets økonomiske situation... 5 1.1.2. Oplysninger

Læs mere

Insiderlister og de typiske fejl

Insiderlister og de typiske fejl Finanstilsynet KARE Insiderlister og de typiske fejl I sommeren 2016 kom der nye krav til, hvordan udstedere skal udforme insiderlister. Finanstilsynet har gennemgået et udvalg af de lister, som er indhentet

Læs mere

rapporter som intern viden.

rapporter som intern viden. VEJ nr 9973 af 09/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0012 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011 Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S Juli 2011 1. Introduktion EFT ere (Exchange Traded Funds) kan optages til handel, hvis instrumentet og udstederen opfylder betingelserne beskrevet

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i efter 1. juli

OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i efter 1. juli OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2008 - efter 1. juli HOVEDMARKEDET PÅTALER... 3 Offentliggørelse af årsregnskabsmeddelelse, baseret på et urevideret regnskab, den sidste dag

Læs mere

Ændringerne vil også nødvendiggøre en ændring af bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser

Ændringerne vil også nødvendiggøre en ændring af bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 24. april 2015 Nyhedsbrev Capital Markets Nye regler vedrørende finansiel rapportering, storaktionærflagning og offentliggørelse af sanktioner Folketinget har den 21. april 2015 vedtaget et lovforslag

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1 (Delårsrapportbekendtgørelsen) I medfør af 134 a og 164, stk. 4 og 5, i årsregnskabsloven,

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 6 i oplysningsforpligtelser for

Læs mere

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen)

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen) BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-1425 Senere ændringer

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen NASDAQ OMX Copenhagen I. FORORD... 1 II. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER.... 2 1.1. Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 2 1.2. Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2007

Afgørelser og Udtalelser 2007 Afgørelser og Udtalelser 2007 OMX Den Nordiske Børs København ø en a n E F F I C I E N T S E C U R I T I E S T R A N S A C T I O N S 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse. virksomheder

Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse. virksomheder [Format: Vejledning] Finanstilsynet 23. oktober 2018 KARE J.nr. 133-0006 /AMV Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse ved ledelsesændringer i børsnoterede virksomheder Når en ledelsesændring

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling Marts 2013 N y t Generalforsamling i børsnoterede selskaber Selskabslovgivningen, NASDAQ OMX Copenhagen A/S Regler for udstedere af aktier ( Udstederreglerne ) og Anbefalingerne for god Selskabsledelse

Læs mere

Disciplinærkomitéen på den nordiske børs i Stockholm har i april behandlet fire sager om mulige regelbrud af børsens regler.

Disciplinærkomitéen på den nordiske børs i Stockholm har i april behandlet fire sager om mulige regelbrud af børsens regler. OMX Surveillance Månedsrapport April 2008 Stockholm Disciplinærkomitéen på den nordiske børs i Stockholm har i april behandlet fire sager om mulige regelbrud af børsens regler. I den første sag bestemte

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER... 2 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 19. november 2013 (J.nr. 2013-0033574) Afgift som følge

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

First North-selskaber og informationsforpligtelsen

First North-selskaber og informationsforpligtelsen First North-selskaber og informationsforpligtelsen til markedet af Nis Jul Clausen 1. First North Denmark en markedsplads for handel med værdipapirer Den daværende OMX Københavns Fondsbørs nu NASDAQ OMX,

Læs mere

Tidspunkt for offentliggørelse af selskabsmeddelelser - regnskaber

Tidspunkt for offentliggørelse af selskabsmeddelelser - regnskaber Tidspunkt for offentliggørelse af selskabsmeddelelser - regnskaber OFFENTLIGGØRELSE AF INTERN VIDEN 2 Den almindelige regel om offentliggørelse En udsteder skal hurtigst muligt offentliggøre intern viden,

Læs mere

MAR i virkelighedens verden

MAR i virkelighedens verden MAR i virkelighedens verden DIRF Medlemsmøde 26. juni 2018 Finanstilsynets kontor for kapitalmarkedsregulering v. Anne Bruun, Kontorchef Dagens program 1 Lækage af intern viden 2 Offentliggørelse af intern

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009 HOVEDMARKEDET... 3 PÅTALER... 3 Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 3 Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

Meddelelse nr. 25/2014: Delårsrapport 1. januar 30. september 2014

Meddelelse nr. 25/2014: Delårsrapport 1. januar 30. september 2014 Meddelelse nr. 25/2014 c/o SmallCap Danmark A/S København, d. 7. november 2014 Meddelelse nr. 25/2014: Delårsrapport 1. januar 30. september 2014 Bestyrelsen for Strategic Investments A/S har på et møde

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø 7. oktober 2009 Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Påbud om offentliggørelse af oplysninger som følge af Det Finansielle

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Lov om Værdipapirhandel 27, 27a og 37 (bilag 1). Intern viden

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1)

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1) BEK nr 797 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.142-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. oktober 2014 (J.nr. 2014-0038002) Afgift som følge af

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Indkaldelse til ordinær generalforsamling... 2 1.2 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling...

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2006

Afgørelser og Udtalelser 2006 Afgørelser og Udtalelser 2006 OMX Den Nordiske Børs København E F F I C I E N T S E C U R I T I E S T R A N S A C T I O N S Afgørelser og Udtalelser 2006 1. Oplysningsforpligtelser 1. 1 Tidspunktet for

Læs mere

Den 21. oktober 2013 blev i sag nr. 84/2012. Finanstilsynet. mod. Statsautoriseret revisor A. Statsautoriseret revisor B.

Den 21. oktober 2013 blev i sag nr. 84/2012. Finanstilsynet. mod. Statsautoriseret revisor A. Statsautoriseret revisor B. 1 Den 21. oktober 2013 blev i sag nr. 84/2012 Finanstilsynet mod Statsautoriseret revisor A og Statsautoriseret revisor B afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 25. september 2012 har Finanstilsynet

Læs mere

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

OMX Surveillance. Stockholm

OMX Surveillance. Stockholm OMX Surveillance Månedsrapport september 2008 Stockholm I løbet af september har OMX Nordic Exchange Stockholms Disciplinær Komité truffet beslutning i en enkelt sag. Sagen omhandlede en situation, hvor

Læs mere

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger 2017-21 Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger En journalist klagede til ombudsmanden over, at han efter et år endnu ikke havde fået en afgørelse på sin

Læs mere

GENERALFORSAMLINGER I BØRSNOTEREDE SELSKABER. Ved advokat Trine Damsgaard Vissing

GENERALFORSAMLINGER I BØRSNOTEREDE SELSKABER. Ved advokat Trine Damsgaard Vissing GENERALFORSAMLINGER I BØRSNOTEREDE SELSKABER Ved advokat Trine Damsgaard Vissing PRAKTIK I FORBINDELSE MED GENERALFORSAMLINGER Før Under Efter SAMSPIL MELLEM FLERE REGELSÆT Børsregler Selskabsloven GF

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 12. januar 2017 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Praktisk Børsret. Den 5. december 2012 Børsretlig compliance. v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015. David Moalem, advokat, Ph.D.

Praktisk Børsret. Den 5. december 2012 Børsretlig compliance. v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015. David Moalem, advokat, Ph.D. Praktisk Børsret Den 5. december 2012 v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015 David Moalem, advokat, Ph.D. 2 Fire spørgsmål på programmet 1 Hvorfor bruge krudt på børscompliance? 2 Hvem har ansvaret for at

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 25. maj 2012 (J.nr. 2011-0026098) Afgift som følge

Læs mere

Fokus på insiderhandel

Fokus på insiderhandel Praktisk Børsret Nye transparensregler & Den 5. december 2012 Fokus på insiderhandel v/ partner David Moalem, ph.d. Computershare - Konference den 17. juni 2015 David Moalem, advokat, Ph.D. To budskaber

Læs mere

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R 28. juni 2016 N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R I forbindelse med at Europa-Parlamentet og

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A]

K E N D E L S E. [advokat A] København, den 4. april 2014* Sagsnr. 2013 2030/MLA 3. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 21. juni 2013 (forhold 1 og 2), modtaget i Advokatnævnet den 24. juni 2013, ved

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele 1 INDLEDNING... 5 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 6 1.1 Reglernes anvendelse... 6 1.2 Ikrafttrædelse...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER... 2 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Dato 21. december 2015 FleNie J. nr. 2015-4040 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden

MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden MAR-retningslinjer Udsættelse af offentliggørelsen af intern viden 20/10/2016 ESMA/2016/1478 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... Error! Bookmark not defined. 2 Henvisninger, forkortelser og definitioner...

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser

Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser 1. Indledning Finanstilsynet har med hjemmel i 27, stk. 7, 30 og 93, stk. 3 og 5, i lov om værdipapirhandel

Læs mere

Alt bliver lettere. Athena IT-Group A/S. Delårsrapport for perioden 1. juli 2012-31. marts 2013. CVR-nr. 19 56 02 01

Alt bliver lettere. Athena IT-Group A/S. Delårsrapport for perioden 1. juli 2012-31. marts 2013. CVR-nr. 19 56 02 01 Alt bliver lettere Athena IT-Group A/S CVR-nr. 19 56 02 01 Delårsrapport for perioden 1. juli 2012-31. marts 2013 First North Meddelelse nr. 110, 2013 Vojens den 24. april 2013 Delårsrapport for 3. kvartal

Læs mere

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts juni 2017

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts 20181. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele 1 INDLEDNING... 5 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 6 1.1 Reglernes anvendelse... 6 1.2

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) BEK nr 1173 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0002 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 15. juli 2015 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej 36 4330 Hvalsø 14. september 2012 Ref. LOS J.nr. 560-0014 Påtale og påbud for overtrædelse af aflønningsreglerne i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

Denne meddelelse udgør ikke et prospekt, og intet i denne meddelelse indeholder et udbud af værdipapirer

Denne meddelelse udgør ikke et prospekt, og intet i denne meddelelse indeholder et udbud af værdipapirer Hovedkontor Borgergade 3 7200 Grindsted Tlf. +45 76 72 09 99 Fax +45 47 36 77 20 E-mail: direktion@djs.dk www.djs.dk Cvr 39178443 IKKE TIL OFFENTLIGGØRELSE, DISTRIBUTION ELLER UDLEVERING DIREKTE ELLER

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2002

Afgørelser og Udtalelser 2002 Afgørelser og Udtalelser 2002 Forord Traditionen tro udgiver Københavns Fondsbørs en samling af de afgørelser og udtalelser for det forløbne år, som Fondsbørsen har fundet af betydning for forståelsen

Læs mere

Undersøgelser. Seneste praksis

Undersøgelser. Seneste praksis Nyt fra Finanstilsynet Nye regler Den nye prospektforordning Praksisændring vedrørende rapportering af ledende medarbejderes transaktioner Indberetning i OASM Undersøgelser Temaundersøgelse om insiderlister

Læs mere

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv.

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. I det følgende gengives med tilladelse fra Revision & Regnskabsvæsen indholdet af en artikel, som er offentliggjort i Revision & Regnskabsvæsen nr. 9, 2009, s. 31 ff. Af chefkonsulent Grethe Krogh Jensen,

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 7, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 982 af 6. august 2013, fastsættes: Anvendelsesområde

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. januar 2014 (J.nr. 2013-0035503) Afgift som følge af

Læs mere

Der påhviler et selskabs ledelsesmedlemmer et selvstændigt ansvar for, at indsendelsesfristerne overholdes.

Der påhviler et selskabs ledelsesmedlemmer et selvstændigt ansvar for, at indsendelsesfristerne overholdes. Kendelse af 6. december 2010 (J.nr. 2010-0022602) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet. Årsregnskabsloven 151 og 152. (Marianne Fog Jørgensen, Niels Walther-Rasmussen og Steen

Læs mere

Meddelelse nr. 19/2014: Delårsrapport 1. januar 30. juni 2014

Meddelelse nr. 19/2014: Delårsrapport 1. januar 30. juni 2014 Meddelelse nr. 19/2014 c/o SmallCap Danmark A/S København, d. 4. august 2014 Meddelelse nr. 19/2014: Delårsrapport 1. januar 30. juni 2014 Bestyrelsen for Strategic Investments A/S har på et møde d.d.

Læs mere

MAR indfører endvidere et nyt regime for markedssondering som en regulering af videregivelse af intern

MAR indfører endvidere et nyt regime for markedssondering som en regulering af videregivelse af intern 8. juni 2016 N Y E R E G L E R O M O F F E N T L I G G Ø R E L S E A F I N T E R N V I D E N, M A R K E D S S O N - D E R I N G O G L E D E N D E M E D A R B E J D E R E S T R A N S A K T I O N E R Den

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Borgerrådgiverfunktion styrker borgernes retssikkerhed Manglende vejledning kan koste både borger og kommune dyrt Vellykket Målrettet Indsats

Læs mere

Aflønningsrapport for 2017

Aflønningsrapport for 2017 Aflønningsrapport for 2017 Forord Denne rapport beskriver PFA Banks principper for aflønning, og hvordan gældende regler efterleves. Rapporten er udformet med afsæt i regler i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 29. oktober 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K Fondsbørsmeddelelse nr. 18/2012 Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S Skjern Bank afholder ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser. Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101

Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser. Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101 Generalforsamlingen 2013 temaer og tendenser Fuldstændig redegørelse for afstemningsresultater efter selskabslovens 101 Computershare konference 11. oktober 2012 Hvad indebærer en fuldstændig redegørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025471 (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012 K E N D E L S E Noe Net A/S (selv) mod Sikkerhedsstyrelsen (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 157-261409 af

Læs mere

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0009 Senere ændringer til

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. juli 2011 (J.nr. 2010-0022861)

Læs mere

HOLBÆK SERVICE A/S. Vedtægter. 19. december 2013

HOLBÆK SERVICE A/S. Vedtægter. 19. december 2013 1 HOLBÆK SERVICE A/S Vedtægter 19. december 2013 VEDTÆGTER FOR HOLBÆK SERVICE A/S CVR-NR. 33 03 28 38 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Holbæk Service A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Holbæk Kommune.

Læs mere

Til Nasdaq Copenhagen. 4. februar Nykredit Realkredit A/S offentliggør tillæg nr. 3 til basisprospekt af 13. maj 2015

Til Nasdaq Copenhagen. 4. februar Nykredit Realkredit A/S offentliggør tillæg nr. 3 til basisprospekt af 13. maj 2015 Til Nasdaq Copenhagen 4. februar 2016 Nykredit Realkredit A/S offentliggør tillæg nr. 3 til basisprospekt af 13. maj 2015 Nykredit Realkredit A/S offentliggør tillæg nr. 3 til basisprospekt for udstedelse

Læs mere

BILAG 2 TIL VEDTÆGTER for mermaid technology a/s (CVR-nr. 25 49 38 77)

BILAG 2 TIL VEDTÆGTER for mermaid technology a/s (CVR-nr. 25 49 38 77) BILAG 2 TIL VEDTÆGTER for mermaid technology a/s (CVR-nr. 25 49 38 77) På mermaid technology a/s, CVR-nr. 25 49 38 77, Fabriksparken 16, 2600 Glostrup ("Selskabet"s) ekstraordinære generalforsamling den

Læs mere

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat. L 312/8 Den Europæiske Unions Tidende 27.11.2009 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1142/2009 af 26. november 2009 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder

Læs mere

kendelse: Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende

kendelse: Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende Den 24. oktober 2014 blev der i sag nr. 162/2013 Revisortilsynet mod registreret revisor Tommy Karl Larsen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 22. november 2013 har Revisortilsynet i medfør af

Læs mere

Bestyrelsen i Bispebjerg Kollegiet A/S har den 18. august 2015 afholdt bestyrelsesmøde, hvor selskabets delårsrapport blev behandlet.

Bestyrelsen i Bispebjerg Kollegiet A/S har den 18. august 2015 afholdt bestyrelsesmøde, hvor selskabets delårsrapport blev behandlet. 66 1 Halvårsmeddelelse for 1. halvår 2015 Bestyrelsen i har den 18. august 2015 afholdt bestyrelsesmøde, hvor selskabets delårsrapport blev behandlet. Rapporten følger her. Resume: Halvårsresultat for

Læs mere

Meddelelse nr. 08/2015: Delårsrapport 1. januar 31. marts 2015

Meddelelse nr. 08/2015: Delårsrapport 1. januar 31. marts 2015 Meddelelse nr. 08/2015 c/o SmallCap Danmark A/S København, d. 30. april 2015 Meddelelse nr. 08/2015: Delårsrapport 1. januar 31. marts 2015 Bestyrelsen for Strategic Investments A/S har på et møde d.d.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. januar 2013 (J.nr. 2012-0032408) Afgift som

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0033117) Afgift som følge

Læs mere