Odder Kommunes vision

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Odder Kommunes vision 2014-2018"

Transkript

1 3 Tryk på link: Odder Kommunes vision Odder Kommunes styringskoncept Politik for fritid og kultur Politik for børn og unge Politik for teknik og miljø Politik for sundhed og forebyggelse Politik for kommunikation og borgerinddragelse Odder Kommunes vision Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et aktivt og sundt liv I Odder Kommune er livet kendetegnet ved tryghed og nærhed I Odder Kommune bidrager alle til eget liv og til fællesskabet Strategiske målsætninger: Vi vil arbejde for, at borgerne bliver mødt med anerkendelse Vi vil styrke civilsamfundets ansvar for og bidrag til fællesskabets udvikling Vi vil arbejde for et mangfoldigt kultur- og fritidsliv i hele kommunen Vi vil styrke mulighederne for et aktivt og lærende børne- og ungdomsliv Vi vil styrke forebyggelsesindsatsen og gøre det sunde valg til det naturlige valg Vi vil udvikle by og land med blik for rekreative værdier, bæredygtighed og fremme af fysisk bevægelse Vi vil gøre Odder Kommune til en grøn og klimavenlig kommune Det gode liv i Odder Kommune Odder Kommune er en dynamisk kommune. Det giver os muligheder, man ikke har andre steder. Vi har forudsætningerne for et stærkt fællesskab. Det ses for eksempel på kultur- og fritidsområdet, hvor der findes et stort udbud af foreninger og tilbud. De mange frivillige er et stort aktiv for kommunens borgere, og frivillighed øger borgernes medindflydelse. Odder Kommune vil derfor forbedre mulighederne for at være frivillig.

2 4 I Odder Kommune ønsker vi at værne om og udvikle det gode børne- og ungdomsliv. Det gør vi, fordi vi ved, at en god start på livet giver de allerbedste forudsætninger for et godt liv hele livet. Dagtilbudsområdet og folkeskoleområdet har derfor stor bevågenhed fra byrådet. Byrådet ønsker at børn, unge og voksne oplever, at man i Odder Kommune har mulighed for at udvikle og udfolde sig inden for de interesser man måtte have. De rekreative rum i byerne og naturlandskabet skaber glæde og giver anledning til fysisk udfoldelse hos borgerne. Byrådet har derfor fokus på udvikling af by, land og kyst.

3 5 Odder Kommune skaber gode betingelser for vækst gennem målrettede indsatser og ved at udvikle samarbejdet med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner I Odder Kommune ydes en effektiv erhvervsservice og kommunen er kendt som et godt sted at etablere og drive virksomhed I Odder Kommune har det lokale erhvervsliv den nødvendige arbejdskraft med de rette kompetencer I Odder Kommune opleves befolkningstilvækst Strategiske målsætninger: Vi vil tiltrække nye virksomheder ved at samarbejde med erhvervsfremmesystemet både lokalt og regionalt Vi vil sikre gode rammer for iværksættere og eksisterende virksomheder Vi vil sikre en infrastruktur, der understøtter vækstmulighederne Vi vil sikre udbuddet af kvalificeret arbejdskraft Vi vil udnytte kommunens styrkepositioner Vi vil inddrage virksomhederne i udviklingen af kommunens erhvervsservice Vi vil tiltrække flere borgere Vi vil sikre udnyttelsen af det store potentiale i turismeerhvervene Vækst og udvikling Erhvervsstrukturen i Odder Kommune består af små virksomheder og til dels af mellemstore virksomheder inden for mange forskellige brancher. I Odder Kommune er erhvervsstrukturen præget af de to sektorer Forretningsservice (rådgivning, konsulentfirmaer og finansiering) og Undervisning og Sociale Institutioner (uddannelsesinstitutioner, højskoler, efterskoler med flere). I Odder Kommune findes et varieret handelsliv. Det skaber i liv i byerne og bidrager til vækst og udvikling. Tunø er et unikt øsamfund der skal udvikles. Vi har spændende kystlinjer og landskaber. Hertil kommer en nærhed til Aarhus, der indebærer store potentialer for vækst og udvikling. Vores mange potentialer skal udnyttes til at tiltrække virksomheder, arbejdspladser og skabe bosætning med plads til både erhverv og natur. Vi har fokus på, at vækst og udvikling sker bæredygtigt. Der er stor pendling mellem byerne i det østjyske bybånd. Særligt Aarhus er en vigtig og naturlig samarbejdspartner for Odder Kommune. Udviklingen af infrastrukturen i kommunen har derfor stor betydning og skal udvikles i samspil med Aarhus Kommune.

4 6 Beliggenheden ved Aarhus og Horsens betyder, at en stor palette af uddannelser findes inden for en overkommelig afstand. Nærheden til uddannelsesinstitutionerne er en stor gevinst for borgerne og erhvervslivet. Den service, som erhvervslivet modtager i Odder Kommune, har stor betydning for udviklingen af eksisterende virksomheder og tiltrækningen af nye. Byrådet i Odder Kommune har fokus på at udvikle og tilbyde god erhvervsservice og sikre en dynamisk erhvervsudvikling. Odder Kommune vil indgå i en tæt dialog med erhvervslivet for at styrke den lokale erhvervsservice og erhvervsudvikling. Odder Kommune har med sin smukke natur, gode bosætningsmuligheder og rige kultur- og fritidsliv mange kvaliteter som borgere efterspørger. Den tætte beliggenhed til Aarhus giver gode muligheder for at tiltrække borgere, der søger nye rammer for udfoldelse. Byrådet vil derfor skabe øget kendskab til Odder Kommune blandt potentielle tilflyttere.

5 7 Odder Kommune skaber økonomisk udvikling gennem mod, inddragelse og udsyn I Odder Kommune findes der en sund og balanceret økonomi I Odder Kommune skabes der rum for udvikling gennem optimering og rationalisering I Odder Kommune investeres der i udviklingen af velfærdssamfundet Strategiske målsætninger Vi vil skabe rammebetingelser for flere arbejdspladser Vi vil anvende vores ressourcer således, at der skabes merværdi i samfundet Vi vil anvende nye teknologier, metoder og digitalisering Vi vil anvende udbud som ét middel til at opnå den rigtige pris og kvalitet Vi vil prioritere samarbejde og netværk Vi vil tiltrække flere borgere Udvikling og liv i Odder Kommune Byrådet ønsker at skabe en levende kommune i stadig udvikling. Som kommune er det vores opgave at skabe muligheder for udvikling. Byrådet vil derfor arbejde for en kommune i økonomiske balance, hvor der er råderum til at iværksætte tiltag og projekter, der sikrer en positiv udvikling. En sund økonomi går hånd i hånd med udviklingen af det gode liv og vækst i Odder Kommune. Succes på et område vil have positiv indvirkning på de andre. Det Gode Liv Vækst og Udvikling Økonomi

6 8 Udbuddet af arbejdspladser i Odder Kommune har indflydelse på de muligheder som kommunen har for at levere og udvikle serviceydelse. Virksomhederne og de tilknyttede arbejdspladser skaber liv i kommunen og er med til at synliggøre kommunens mange kvaliteter. Lokale arbejdspladser vil kunne tiltrække flere indbyggere til kommunen og betyder flere, der bidrager aktivt til fællesskabet. Byrådet vil arbejde for tiltrækningen af flere borgere og virksomheder. Nye borgere og virksomheder er med til at skabe positiv økonomisk udvikling og giver nye muligheder for udvikling af vores lokalsamfund. Odder Kommune har i en årrække haft fokus på at gøre tingene bedre, smartere og mere bæredygtigt. Odder Kommune er med til at udbrede brugen af digitalisering og ser store muligheder for herigennem at frigøre ressourcer til udvikling af de kommunale ydelser og tilbud. Byrådet vil bruge konkurrenceudsættelse og udbud som et værktøj til at sikre, at kommunen får mest muligt ud af ressourcerne. Nye teknologier og metoder skal tages i anvendelse, hvor det er muligt. Odder Kommune har nogle klare fordele som vi skal udnytte. Vi har blandt andet en fleksibel tilgang til opgaveløsning og vi kan hurtigt omstille os. Ikke kun kommunen, men hele lokalsamfundet, bør have fokus på at løse opgaver smartere og bedre. Vi kan se, at vores omgivelser har forbedret produktivitet og effektivitet og oplevet øget vækst og udvikling som følge heraf. Odder Kommune vil derfor støtte op om lokalsamfundets arbejde med at forbedre produktivitet og effektivitet. Odder Kommune skal finde og udnytte de muligheder, der byder sig til i en verden, der bliver stadig mere global. Byrådet lægger derfor vægt på at indgå i samarbejder og netværk lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.

7 9 Odder Kommunes styringskoncept Byrådet vedtog i maj 2008 et styringskoncept bestående af en styringskæde med 3 led i Odder Kommune. Byrådets styring sker bl.a. gennem byrådets vision, 8 overordnede politikker og strategier/handlingsplaner. Direktionens styring sker bl.a. gennem ledelsesgrundlag, organisationspolitikker og strategier. Ledelsesaftaler virker som et centralt styringsværktøj i forhold til institutionerne. Byrådets Styringsværktøj Vision Politikker Strategier og handleplaner Direktionens styringsværktøj Ledelsesgrundlag Organisationspolitikker Organisationsstrategier Ledelsesaftale Institutionernes styringsværktøj Der er eller bliver udarbejdes en politik for hvert af de følgende 8 forskellige politikområder. 1. Kultur og Fritid 2. Børn og Unge 3. Voksenservice 4. Teknik og Miljø 5. Borgerservice og forvaltning 6. Beskæftigelse, erhvervsfremme og turisme 7. Sundhed og forebyggelse 8. Kommunikation og borgerinddragelse I første generation af styringskonceptet vurderer Byrådet, hvilke af de eksisterende politikker, der skal fortsætte, og hvilke politikker, der skal tilrettes eller formuleres på ny. Byrådet prioriterer rækkefølgen og ambitionsniveauet ved byrådsperiodens begyndelse. Politikkerne kan derudover justeres ad hoc på baggrund af den generelle udvikling og ændringer i beslutningsgrundlaget såvel lokalt som nationalt.

8 10 Det gælder for alle politikker, at de er Byrådets. Byrådet er altså afsender, mens borgerne er målgruppen. Samtidig fungerer politikkerne som retningslinje for forvaltningen overfor borgerne. Politikkerne sætter mål og rammer for den kommunale opgaveløsning, og beskriver det serviceniveau, som borgerne kan forvente i forhold til de kommunale kerneopgaver. Politikkerne skal samtidig være kommunens svar på udfordringer og udviklingsbehov på de enkelte politikområder. Der er udarbejdet en fælles skabelon for, hvordan en politik i Odder Kommune er bygget op. I det følgende er alene medtaget Byrådets overordnede politikker, samt Odder Kommunes vækststrategi vedtaget af Byrådet i Derudover kommer en række øvrige politikker, strategier og handlingsplaner, som fx turismestrategi, mad- og måltidspolitik, servicestrategi. Disse er tilgængelige på Politik for voksenservice. Politik for Borgerservice og forvaltning, samt Politik for Beskæftigelse, erhvervsfremme og turisme er ikke udarbejdet endnu. Nævnte politikker afventer den evaluering af styringskonceptet, som skal afsluttes inden 1. januar 2014.

9 Resultatmål Indsatsområder Pejlemærker Vision 11 Politik for Fritid og Kultur vedtaget af Byrådet den 7. september 2009 Odder Kommune rummer et mangfoldigt foreningsliv, der retter sig mod alle. Odder Kommune rummer et mangfoldigt kulturliv, der giver oplevelser til både indbyggere og turister. Dialog og samarbejde - mellem Odder Kommune, foreningerne, kulturinstitutioner og erhvervsliv. Muligheder - for alle til at starte forening og søge tilskud. Aktivt fritidsliv Læring Det skal være muligt at lære nyt i sin fritid. Branding Kommunens fyrtårne og vækstlag profileres Sammenhæng i kulturtilbud Internettet Odder Kommunes hjemmeside viderebringer informationer. Der er åbenhed over for ny anvendelse af IT og web. Rådgivning Foreninger kan få råd og vejledning, bl.a. om lovgivning. Nærhed Kommunikationsvejen mellem foreninger og udvalg bliver kortest mulig. Hurtighed og smidighed Forslag om nye tiltag behandles hurtigt og ubureaukratisk. Kontakt Foreninger oplever interesse fra forvaltning og politikere. Fysiske rammer Odder Kommune sikrer, at rammerne for aktiviteter er til stede og tilbyder gode lokaler og faciliteter, også i lokalområderne. Fastholdelse Medlemmer i alle aldre fastholdes i foreningerne. Rugekasse Skabe interesse for talentudvikling. Netværk De sociale netværk styrkes gennem aktiviteterne. Udbud af fag Odder Kommune er en aktiv dialogpartner i forhold til fagudbuddet. Spektrum Spektrum brandes som kommunens kultur- og sportscenter. Idræt Talenter i landskendte foreninger støttes. Information Turister og tilflyttere gøres bekendt med forenings- og kulturlivet. Foreningsby Odder brandes som foreningsby. Regional Kulturaftale Odder Kommune deltager i Kulturring Østjylland. Rugekasse Aktiv talentudvikling. Samarbejde - mellem lokale tilbud/aktører. At Odder Kommunes tilskudsadministration opleves ubureaukratisk. At mindre bureaukrati gør det lettere at rekruttere til foreningsbestyrelser. At foreningernes bestyrelse og medlemmer kender forvaltningen og de relevante politikere. At man på Odder Kommunes hjemmeside let kan finde relevante foreninger og kontaktpersoner. At de kulturelle institutioner har åbningstider og aktiviteter, der imødekommer borgernes behov og ønsker. At haller, aktivitetssteder og grønne områder fastholdes. At idrætsmuligheder i oplandet bevares.

10 Resultatmål Indsatsområder Pejlemærker Vision 12 Politik for Børn og Unge vedtaget af Byrådet den 11. maj 2009 I Odder Kommune ønsker vi, at børn og unge udvikler positivt selvværd og udfordres i de miljøer, de indgår i. Samtidig skal børn og unge opleve værdien af at bidrage til og være del af fællesskabet. Trivsel Medarbejderne tager udgangspunkt i, hvad børnene kan frem for hvad de ikke kan. Det er afgørende, at børn får succesoplevelser. Det er afgørende, at børn får succesoplevelser Rummelighed Udfordrende læringsmiljøer Der skal være plads til alle men ikke til alt. Vi skal anerkende styrken i forskelligheder. Børn befinder sig altid i en form for læringsmiljø. Forældresamarbejde Tydelige gensidige forventninger mellem forældre og medarbejdere er grundlag for et godt samarbejde. Sammenhæng Der skal opleves sammenhæng og gode overgange mellem de kommunale tilbud. Børn og unge Der er særlig fokus på sårbare spædbørnsfamilier Der iværksættes en trivselsindsats i de kommunale tilbud, som skal forebygge mobning. Der skal sættes fokus på trivsel blandt de unge bl.a. igennem et opsøgende arbejde. Der arbejdes på tværs af dagplejen og daginstitutionerne med pædagogiske læreplaner Der arbejdes med elevplaner og portefølje i skolerne og med indholdsbeskrivelser i skolefritidsordningerne. Der arbejdes på, at børn og unge med særlige behov så vidt muligt integreres i almenmiljøet i fagligt kvalificerede tilbud Der skal gøres en særlig indsats for de to-sprogede børn på tværs af dagplejen, dagtilbud og skoler Skolerne har valgt at arbejde med læringsmiljøer og pædagogisk analyse ud fra LP-modellen (LP står for Læringsmiljø og Pædagogisk analyse) Dagplejen og daginstitutionerne har valgt at arbejde med relations- og ressourceorienteret pædagogik ud fra ICDP-modellen (ICDP står for International Child Development Program). Der iværksættes initiativer i forhold til at sikre, at flest mulige unge af en årgang tager en ungdomsuddannelse. Der igangsættes en særlig indsats i forhold til utilpassede unge Forældre Der skal skabes tydelige gensidige forventninger mellem forældre og medarbejdere med henblik på at skabe rammer for et åbent og tillidsfuldt samarbejdsforhold. Forældrenes ressourcer skal understøttes, så familierne i videst muligt omfang selv kan mestre udfordringer og vanskeligheder forbundet med at give børn en god opvækst. Der arbejdes med procedurer, som sikrer, at forældre med særlige behov eller forældre til børn med særlige behov, får den nødvendige hjælp så tidligt som muligt. Effektmål: At trivselsmålinger via kvalitetsrapporten om skolerne dokumenterer en generel trivsel blandt eleverne At der ved hjælp af børnemiljøvurderinger og evaluering af læreplaner dokumenteres en generel trivsel blandt børn i dagtilbud At der i ungdomsskolen igennem undersøgelser dokumenteres en generel trivsel blandt de unge samt gennemføres en undersøgelse i 7. og 8. klasserne om ungdomsskolebrugen, tilfredsheden med tilbuddene og de unges fritidsvaner. At der dokumenteres en forbedring i de to-sprogedes faglige præstation i skolerne At børn og unge med særlige behov så vidt muligt er integreret i almenmiljøet i fagligt kvalificerede tilbud At børn, forældre og medarbejdere oplever overgangene mellem de kommunale tilbud som trygge og med mindst muligt videnstab. At antallet af socialt udsatte og sårbare børn og unge nedbringes i Odder kommune At Odder Kommune opfylder regeringens målsætning om, at 95 % af en ungdomsårgang opnår en ungdomsuddannelse i 2015 Aktivitetsmål: At der er udviklet indholdsbeskrivelser for alle skolefritidsordninger At dagtilbuddene har haft fokus på følgende områder: Krop og bevægelse og sproglig udvikling Naturen og naturfænomener og Sociale kompetencer 2010 Alsidig personlig udvikling og Kulturelle udtryksformer og værdier At der er afprøvet og opsamlet erfaringer med faglige netværk på tværs af skolerne At daginstitutionerne har arbejdet med ICDP-modellen At skolerne har arbejdet med LPmodellen

11 Resultatmål Indsatsområder Pejlemærker Vision 13 Politik for Teknik og Miljø vedtaget af Byrådet den 9. november 2009 Byrådet ønsker en attraktiv, mangfoldig og bæredygtig* kommune fuld af kvalitet, oplevelser og liv Rent vand til alle også de næste generationer Vi vil være en CO2-neutral kommune inden 2030 Naturen skal beskyttes, benyttes og genoprettes Byerne skal udvikles med grønt, blåt og liv Byrådet vil have rent vand både i fjord, kystvand, vandløb og grundvand For at sikre grundvandet skal der ske forebyggende indsatser fx skal der undersøges muligheder for skovrejsning Byrådet vil udarbejde en strategi for en bæredygtig forsyning af energi Byrådet ønsker at udarbejde en strategi for tilpasning til de forventede forandringer i klimaet Byrådet ønsker let adgang for alle til naturen fx attraktive stisystemer og mulighed for naturvejledning Kysten er kommunens største attraktion for både turister og borgere derfor skal den i særlig grad beskyttes Byrådet vil arbejde for naturgenopretning med udgangspunkt i projekter aftalt i samarbejde med Grønt Råd Byrådet ønsker høj kvalitet i byudviklingen med fokus på grønne kiler, blåt vand og liv Byerne skal præges af mangfoldighed, alternative byrum, sunde boligområder, trafiksikkerhed og attraktive oplevelser for alle At der forsat er rent vand i kommunen, herunder at der er undersøgt muligheder for skovrejsning for at sikre grundvandet At der er udarbejdet et CO 2 -regnskab for kommunen som virksomhed og kommunen som geografisk enhed At byrådet har vedtaget en strategi for bæredygtig energiforsyning At alle kommunale bygninger er energimærket og der er vedtaget en plan for investeringer i energibesparende tiltag At kommunen har kortlagt forventede konsekvenser af klimaforandringerne og udarbejdet en strategi for tilpasning hertil At der er vedtaget en Vindmølleplan At der er vedtaget en Kulturmiljøplan At der er lagt en plan for etablering af stisystem langs Norsminde Fjord At kommunens tilbud om naturvejledning opleves som attraktive At der er udpeget et eller flere naturområder, som skal genoprettes At planen for renovering af Midtbyen (Torvet og Polititorvet) i Odder er realiseret At der er vedtaget en arkitekturpolitik for kommunen At der er skabt attraktiv byudvikling, som har tiltrukket nye borgere * Bæredygtig udvikling defineres som: udvikling, som opfylder nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare (Brundtland rapporten, 1987)

12 Mål Indsatsområder Mission 14 Politik for Sundhed og forebyggelse vedtaget af Byrådet den 10. juni 2013 Vi understøtter borgerne i at mestre deres hverdagsliv Vi forebygger, at sygdom opstår Vi gør det sunde valg til det lette valg Vi er opsøgende overfor borgere, der ikke selv opsøger sundhedsfremmende og forebyggende tilbud Borgere i bevægelse Rygning Unge og alkohol Det nære sundhedsvæsen Andelen af fysisk inaktive voksne reduceres fra 16 % til 10 % Andelen af voksne der dyrker regelmæssig motion øges fra 55 % til 65 % Andelen af børn og unge, der dyrker regelmæssig motion, øges fra 67 % til 80 % Andelen af voksne dagligrygere reduceres fra 23 % til 15 % Andelen af unge dagligrygere reduceres fra 14 % til 10 % Andelen af unge, der rusdrikker, reduceres fra 38 % til 19 % Andelen af unge, der har et storforbrug af alkohol, reduceres fra 24 % til 14 % Vi vil forebygge indlæggelser og genindlæggel ser Vi vil fremme syge borgeres evne til at mestre livet med sygdom Vi vil fremme livskvaliteten og evnen til at mestre livet blandt borgere, der er ramt af stress og depression Indsatser

13 Det nære sundhedsvæsen Alkohol og unge Rygning Borgere i bevægelse 15 Vi vil samarbejde med foreningslivet for at fremme bevægelse for borgere i alle aldre Vi vil fremme, at alle børn og unge får pulsen op hver dag i skole eller daginstitution Vi vil udarbejde strategier, der fremmer bevægelse i kommunale institutioner Vi vil gøre VitaPark til et rum, der appellerer til bevægelse gennem etablering af fx parkourbane, legeplads og grillhus Vi vil skabe sammenhængende stier og cykelstier på tværs af kommunen Vi vil etablere et sammenhængende stisystem, der forbinder Odder Museum, VitaPark, Spektrum, Bronzealdervej og Norsminde Fjord fx via Grønt Partnerskab Vi vil udarbejde en tobaksstrategi for børn, unge og voksne, der sikrer, at mindst 5 % af kommunens rygere svarende til 165 borgere får hjælp til at blive røgfri årligt Vi vil tilbyde både åbne og målgruppespecifikke rygestopkurser Vi vil etablere rygestoptilbud for unge og sikre, at alle kommunale aktører, der arbejder med børn og unge, medvirker til at opspore, motivere og henvise til tilbuddet og går i dialog med unge om tobak Vi vil etablere et åbent Kom og Kvit tilbud Vi stiller en rygestoprådgiver til rådighed, hvis en gruppe borgere kan samle mindst 8 borgere, der ønsker at gå på rygestopkursus sammen Vi tilbyder virksomheder i Odder Kommune et gratis rygestopkursus for medarbejdere, hvis kurset afvikles i arbejdstiden Vi vil udarbejde en kommunal alkoholpolitik for unge gennem inddragelse af ungdomsrådet. Vi vil igangsætte initiativer, der fremmer og synliggør voksnes ansvar for unges alkoholforbrug. Vi vil arbejde for at hindre udskænkning af alkohol for børn og unge under 18 år. Vi vil gå i dialog med ungdomsuddannelserne og udskænkningssteder mhp. at sikre, at udskænkning af alkohol til unge begrænses mest muligt, og at udskænkning sker i tråd med anbefalingerne i Ansvarlig udskænkning. Vi vil fremme sociale fællesskaber, gerne via fokus på bevægelse Vi vil tilbyde kurset Motion og Mestring til borgere med kronisk sygdom eller kræft i samarbejde med patientforeninger Vi vil etablere en åben ryg-rådgivning Vi vil sikre tilbud til borgere med stress og depression

14 Resultatmål Indsatsområder Pejlemærker Vision 16 Politik for Kommunikation og Borgerinddragelse vedtaget af Byrådet den 20. april 2009 Byrådet ønsker et aktivt, deltagende, levende demokrati gennem åbenhed og dialog med borgerne Det er afgørende, at børn får succesoplevelser Dialog Det vigtigste er mødet mellem borgere og byrådsmedlemmer. Åbenhed Det skal være nemt at få information om byrådets arbejde og give sin mening til kende Byrådet har fokus på, at borgerdemokratiet skal være overordnet brugerdemokratiet. Ved starten af ethvert projekt, en plan eller politik træffes der politisk beslutning om, hvordan borgerne inddrages. Byrådet vil være tydelig omkring hvad det er muligt at påvirke og hvad der allerede er besluttet. Byrådet afprøver nye måder at inddrage på, f.eks. dannes midlertidige grupper med politisk deltagelse, som kan stille forslag til byrådet. Byrådet inviterer jævnligt interessegrupper og borgerforeninger til dialogmøder. Byrådet inddrager kommunens elektroniske borgerpanel i spørgsmål af bred relevans. Byrådet gør en indsats for at inddrage flere unge. Kommunen gør en aktiv indsats for at informere om kommunens virksomhed, byrådets arbejde og grundlaget for beslutninger. Kommunens information er effektiv og foregår i et let forståeligt, venligt og nutidigt sprog. Kommunens hjemmeside er et vigtigt redskab til formidling af nyheder, information og debat. Byrådets og udvalgs dagsordner og referater samt lister over post til/fra kommunen er tilgængelige på hjemmesiden. Odder NetTV fra byrådsmøder giver borgerne mulighed for at følge den politiske debat. Borgerne har mulighed for at debattere med hinanden og byrådsmedlemmer på hjemmesiden og ved møder. At borgerne og pressen oplever nem adgang til effektiv og let forståelig information At borgerne oplever, at kommunen værdsætter deres synspunkter og er tydelig omkring, hvad det er muligt at påvirke og hvad der allerede er besluttet At kommunens medarbejdere og byrådet oplever det som selvfølgeligt og værdifuldt, at der i alle kommunale beslutningsprocesser tages stilling til borgerinddragelse At der er afprøvet og opsamlet erfaringer med nye inddragelsesformer At det er lykkedes at inddrage flere unge i de kommunale beslutningsprocesser

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

Sundhedspolitik 2006-2010

Sundhedspolitik 2006-2010 Sundhedspolitik 2006-2010 Vedtaget xxx2007 1 Sundhedspolitik for Assens Kommune Pr. 1. januar 2007 har kommunen fået nye opgaver på sundhedsområdet. Kommunen får blandt andet hovedansvaret i forhold til

Læs mere

forslag til indsatsområder

forslag til indsatsområder Dialogperiode 11. februar til 28. april 2008 DEN REGIONALE UDVIKLINGSSTRATEGI forslag til indsatsområder DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV DEN BÆREDYGTIGE REGION DEN INNOVATIVE REGION UDFORDRINGER UDGANGSPUNKT

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Sundhedspolitisk handleplan. - Fra vision til handling 2012-2015

Sundhedspolitisk handleplan. - Fra vision til handling 2012-2015 Sundhedspolitisk handleplan - Fra vision til handling 2012-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE SUNDHEDSPOLITIKKENS VISION 3 FRA VISION TIL VIRKELIGHED 3 VELFÆRD PÅ NYE MÅDER 3 DE POLITISKE MÅL OG FOKUS I 2012-2015

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 - et fælles anliggende for hele Helsingør Kommune Side 1 Indhold 1. Indledning. Side 3 2. Formål og sammenhæng til visionen Side 3 3. Gennemgående principper for fokusområderne.

Læs mere

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Indledning: Vores afholdte skolechef gennem 12 år har valgt at gå på pension. Vi søger derfor hans afløser til tiltrædelse 1. april 2015

Læs mere

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Baggrund Integrationspolitikken skal være med til at understøtte Jammerbugt Kommunes overordnede vision

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att. Danmarks Vækstråd Telefon 38 66 50 00 Direkte 38665566 Fax 38 66 58 50 Web www.regionh.dk Ref.: 15002338 Dato: 22. april 2015 Redegørelse

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune Job- og personprofil Afdelingschef Natur & Miljø i Holstebro Kommune 1 1. Indledning Vores nuværende afdelingschef i Natur og Miljø gennem de sidste godt otte år er blevet ansat som forvaltningsdirektør

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE

DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold Indledning 3 Formål for dagtilbud 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune 5 Det anerkendende dagtilbud 6 Visioner for dagtilbuddene i Holstebro

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

Infrastruktur, forslag til forandringer:

Infrastruktur, forslag til forandringer: Infrastruktur, forslag til forandringer: 1. Vejnettet skal planlægges, så byerne bindes tættere sammen. I den forbindelse skal bl.a. en mulig vejforbindelse fra Veng til Galten vurderes. Skal ses som et

Læs mere

Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være

Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være VISION 2 0 1 2 Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være Visionen for Favrskov Kommune fastlægger de overordnede pejlemærker for den kommunale servicevirksomhed og beskriver de rammer, som

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Hvidovre 2012 sag: 11/54709 Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Fælles ansvar for vores børn. Hvidovre Kommune vil i fællesskab med forældre skabe de bedste

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

Udkast til. Byrådets. 2020-strategi. Fremtidens. Fredensborg Kommune en attraktiv kommune midt i mulighederne

Udkast til. Byrådets. 2020-strategi. Fremtidens. Fredensborg Kommune en attraktiv kommune midt i mulighederne Fremtidens Fredensborg Kommune en attraktiv kommune midt i mulighederne Udkast til Byrådets 2020-strategi Byrådets 2020-strategi - 02 STRATEGI Forord Fredensborg Kommune er en attraktiv bosætningskommune

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

Frivillighed, fællesskab og samskabelse

Frivillighed, fællesskab og samskabelse Frivillighed, og samskabelse Politik for den indsats Forord Vision Den indsats i Kommune er et vigtigt bidrag i den samlede indsats, fordi den har afgørende betydning for den enkelte borgers oplevelse

Læs mere

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE ISHØJ KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET 2013 Ishøj kommune skal være en kommune, som vi kan være bekendt og stolte af. Venstre vil gå forrest for at gøre

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE ET FÆLLES AFSÆT VISION FOR BØRN OG UNGE I ALLERØD KOMMUNE Forord Denne vision for vores børn og unges liv i Allerød Kommune er resultatet af mange menneskers indsigt og ihærdighed. Startskuddet

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig

Læs mere

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde:

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde: Klimaindsats 01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Klima og energiarbejdet er drevet af et lokalt politisk ønske om, at arbejde for en bedre forsyningssikkerhed og at mindske sårbarheden

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig støtte. Lovmæssigt

Læs mere

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025 1 of 7 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg vusmidt@ru.rm.dk Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015

SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015 SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015 - Det lette valg bliver det gode og sunde valg - Mere lighed i sundhed - Et aktivt fritidsliv for alle - Arbejdspladsen, et godt sted at trives INDLEDNING Sundhed vedrører alle

Læs mere

Erhvervs- og Turismepolitik

Erhvervs- og Turismepolitik Erhvervs- og Turismepolitik Fredensborg Kommune 2013-2016 l Godkendt af Byrådet den 24. juni 2013 1 Forord Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi på vegne af Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur-

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI SUND MAD OG DRIKKE I HVERDAGEN DET SUNDE VALG

STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI SUND MAD OG DRIKKE I HVERDAGEN DET SUNDE VALG STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI SUND MAD OG DRIKKE I HVERDAGEN DET SUNDE VALG Strategien for sund mad og drikke er en strategi under Sundhedspolitikken 2014-2018. Byrådet har i sundhedspolitikken

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

Lær det er din fremtid

Lær det er din fremtid Skolepolitiske mål 2008 2011 Børn og Ungeforvaltningen den 2.1.2008 Lær det er din fremtid Forord Demokratisk proces Furesø Kommune udsender hermed skolepolitik for perioden 2008 2011 til alle forældre

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN DIREKTIONENS STRATEGIPLAN INDLEDNING Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2015 og 2016. Direktionen har arbejdet med emnet hen over efteråret for at afklare

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune Center for Plan, HR og Udvikling Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 24.10.00-P22-1-15 Ref.: Michael Christiansen Direkte

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

Forslag til visioner og strategier for fremtidens overbygning i Norddjurs Kommune

Forslag til visioner og strategier for fremtidens overbygning i Norddjurs Kommune Forslag til visioner og strategier for fremtidens overbygning i Norddjurs Kommune Indledning Norddjurs Kommune har i de senere år sat fokus på mulighederne for at udvikle en folkeskole, hvor de unge i

Læs mere

KØBENHAVNS SUNDHEDSPOLITIK 2015-2025

KØBENHAVNS SUNDHEDSPOLITIK 2015-2025 KØBENHAVNS SUNDHEDSPOLITIK 2015-2025 INDHOLD AT NYDE LIVET ER SUNDT s 5 1. EN LANGSIGTET VISION s 7 2. KØBENHAVNERNES SUNDHED 2015 s 9 Vi lever længere, men s 9 Vi har ikke lige muligheder s 10 Flere

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Pædagogiske læreplaner isfo

Pædagogiske læreplaner isfo Pædagogiske læreplaner isfo Forord Med Pædagogiske læreplaner i SFO er der skabt en fælles kommunal ramme for arbejdet med udviklingen af lokalt baserede læreplaner for skolefritidsordningerne på skolerne

Læs mere

Silkeborg Kommune. Lærings- og Trivselspolitik 2021

Silkeborg Kommune. Lærings- og Trivselspolitik 2021 Silkeborg Kommune Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 4 Trivsel... 5 Samspil... 6 Rammer for læring, trivsel og samspil... 7 Side 2 af 7 Indledning Vi ser læring og trivsel

Læs mere

At 1) byrådet tiltræder den fremsendte plan for fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune.

At 1) byrådet tiltræder den fremsendte plan for fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune. Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Klik her for at angive tekst. Dato for fremsendelse til MBA Indstilling om plan for fritids- og ungdoms- skoleområdetområdet Byrådets beslutning om

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune

Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune Oplæg til drøftelse: Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har den 25. februar 2016 vedtaget, at Vordingborg Kommunes politikker skal

Læs mere

Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune. Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015

Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune. Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015 HANDICAPPOLITIK Et godt liv som barn, ung og voksen med handicap i Ballerup Kommune Udgivet af Center for Social og Sundhed, Ballerup Kommune 2015 Produktion og Layout: Tryk: Oplag: Eksemplarer af folderen

Læs mere

Lemvig kommune. Handicap & Psykiatripolitik. Handicap- og Psykiatripolitik, Lemvig Kommune

Lemvig kommune. Handicap & Psykiatripolitik. Handicap- og Psykiatripolitik, Lemvig Kommune Lemvig kommune Handicap & Psykiatripolitik Side 1 af 14 sider Indholdsfortegnelse Indledning....3 Målgruppe....4 Formål...5 Værdier.5 Indsatsområder.6 Hvordan føres politikken ud i livet..6 Indsatsområder

Læs mere

Erhvervspolitik 2015-2019

Erhvervspolitik 2015-2019 Erhvervspolitik 2015-2019 Forord Allerød Kommunes erhvervspolitik skal sikre overensstemmelse med Allerød Byråds overordnede mål i kommuneplanen om afbalanceret udvikling. Det betyder, at der skal være

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Indstilling. Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. Juni 2013 Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft 1. Resume Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Magistratsafdelingen

Læs mere

Region Midtjylland. Skitse til Den regionale Udviklingsplan. Bilag. til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007. Punkt nr. 7

Region Midtjylland. Skitse til Den regionale Udviklingsplan. Bilag. til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007. Punkt nr. 7 Region Midtjylland Skitse til Den regionale Udviklingsplan Bilag til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007 Punkt nr. 7 FORELØBIG SKITSE TIL DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN FOR REGION MIDTJYLLAND 1 FORELØBIG

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune.

Pædagogiske læreplaner. SFO er. Holbæk Kommune. Pædagogiske læreplaner SFO er Holbæk Kommune. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... Forord.... Særlige krav til pædagogiske læreplaner.... Sammenhæng i børnenes hverdag:... Anerkendelse af fritidspædagogikken....

Læs mere

Forord. Med Vision 2016 sætter byrådet kursen for Ikast-Brande Kommunes udvikling.

Forord. Med Vision 2016 sætter byrådet kursen for Ikast-Brande Kommunes udvikling. Vision 2016 Forord Med Vision 2016 sætter byrådet kursen for Ikast-Brande Kommunes udvikling. Vision 2016 er udtryk for byrådets ambitioner om fortsat at udvikle kvaliteten i kommunens tilbud, service

Læs mere

Viborg - den sunde kommune -Et fælles ansvar - Et personligt valg

Viborg - den sunde kommune -Et fælles ansvar - Et personligt valg Bilag 1 Tværgående Sundhedspolitik for Viborg Kommune Sundhed er et fælles ansvar, hvor borgere, familier, foreninger, virksomheder, region, kommune m.v. løfter i flok for at realisere sundhedspolitikkens

Læs mere

Morsø Kommunes Sundhedspolitik

Morsø Kommunes Sundhedspolitik Morsø Kommunes Sundhedspolitik Vedtaget i kommunalbestyrelsen 28. januar 2008 2008 Morsø Kommunes sundhedspolitik vedtaget i kommunalbestyrelsen 28. januar Indhold Forord side 1 Sundheden i Morsø Kommune

Læs mere

Status på børns liv og læring Børne- og ungeområdet Bestyrelser på skole og dagtilbud 16-02- 2015

Status på børns liv og læring Børne- og ungeområdet Bestyrelser på skole og dagtilbud 16-02- 2015 Status på børns liv og læring Børne- og ungeområdet Bestyrelser på skole og dagtilbud 16-02- 2015 DAGENS FORMÅL OG AGENDA DAGENS FORMÅL 1. At dele en statusbetragtning på børne- og ungeområdet med jer

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 2. GENERATION ARBEJDSMARKEDSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand René Christensen Rammer og vision Med udspring i kommuneplanen og Byrådets visioner er det Arbejdsmarkedsudvalgets strategi for de kommende

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i 2016. Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget

Plan for opfølgning på politikker i 2016. Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget Kultur- og Sundhedsudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Politikker: Sundhedspolitik Sundhedsaftale med Region Midtjylland Overordnet kostpolitik

Læs mere

DEN SAMMENHÆNGENDE BØRNEPOLITIK

DEN SAMMENHÆNGENDE BØRNEPOLITIK DEN SAMMENHÆNGENDE BØRNEPOLITIK DEN SAMMENHÆNGENDE BØRNEPOLITIK Håndbogens første kapitel indeholder Jammerbugt kommunes sammenhængende Børnepolitik. Politikken er det grundlæggende fundament for alt arbejde,

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner

Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner Vi vil et helhedsorienteret og fagligt stærkt miljø, hvor børn, forældre og medarbejdere oplever sammenhæng ved kontakt med alle dele

Læs mere

1 of 7 NYT LYS I MØRKE

1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 2 of 7 BAGGRUNDEN FOR PROJEKTET Langs det grønne bånd, der snor sig langs med jernbanen ind i det indre af Syddjurs Kommune, finder man fire jernbanebyer bundet sammen af Grenaabanen

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Udkast til Ungdomspolitik

Udkast til Ungdomspolitik Udkast til Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole.

Læs mere

Forslag til erhvervspolitik for Norddjurs Kommune 2014-2017

Forslag til erhvervspolitik for Norddjurs Kommune 2014-2017 Forslag til erhvervspolitik for Norddjurs Kommune 2014-2017 Norddjurs Kommune er en del af det østjyske vækstcenter og arbejdskrafts-oplandet i og omkring Aarhus. Det giver Norddjurs Kommune nogle særlige

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole. I udarbejdelsen

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Sundhed og trivsel Hjørring Kommunes sundhedspolitik 2008-2014

Sundhed og trivsel Hjørring Kommunes sundhedspolitik 2008-2014 Sundhed og trivsel Hjørring Kommunes sundhedspolitik 2008-2014 Hjørring blandt de sundeste kommuner i Danmark Med kommunalreformen fik kommunerne ansvaret for en lang række opgaver på sundhedsområdet.

Læs mere

Frederiksberg Kommunes HR-strategi

Frederiksberg Kommunes HR-strategi Frederiksberg Kommunes HR-strategi FREDERIKSBERG KOMMUNES HR-STRATEGI 1 Forord I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj kvalitet, og samtidig skal vi være i front

Læs mere

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Pkt.nr. 23 Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Nordfyns Kommunes handicappolitik tager udgangspunkt i Nordfyns Kommunes overordnede vision, Ny kommune på Nordfyn, der indeholder følgende elementer:

Nordfyns Kommunes handicappolitik tager udgangspunkt i Nordfyns Kommunes overordnede vision, Ny kommune på Nordfyn, der indeholder følgende elementer: NORDFYNS KOMMUNE. DET GODE LIV FOR ALLE. Nordfyns Kommunes handicappolitik tager udgangspunkt i Nordfyns Kommunes overordnede vision, Ny kommune på Nordfyn, der indeholder følgende elementer: En idealkommune

Læs mere