Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v."

Transkript

1 Energikrav [km/l] Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax pda@trafikstyrelsen.dk Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. Den 1. oktober 2014 trådte bekendtgørelse om energi- og miljøkrav i kraft jf. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. Formålet med bekendtgørelsen er at reducere CO 2 -udledningen og mindske luftforureningen fra taxier m.v. Bekendtgørelsen omfatter biler, der registreres første gang og anvendes til taxikørsel, limousinekørsel, sygetransport eller til kørsel på grundlag af tilladelse til offentlig servicetrafik. Bilerne er opdelt i følgende kategorier: 1) Almindelig bil: Bil indrettet til højst 5 voksne personer, føreren medregnet. 2) Storvogn I: Bil indrettet til 6 eller 7 voksne personer, føreren medregnet. 3) Storvogn II: Bil indrettet til 8 eller 9 voksne personer, føreren medregnet. Energikravene er blevet løbende skærpet, siden den første bekendtgørelse trådte i kraft i Figur 1 viser udviklingen i energikravene til taxier for dieselbiler inden for kategorierne almindelig bil, storvogn I og storvogn II. Figur 1 Udvikling i energikrav til taxikørsel mv Alm. bil Storvogn I Storvogn II Side 1 (8)

2 Jf. bekendtgørelsen skal Trafikstyrelsen årligt udarbejde et udkast til en vurdering af, om der er behov for en justering af energi- og miljøkravene i forhold til den teknologiske udvikling og udbuddet på markedet. 1. Gældende krav Følgende energi- og miljøkrav er gældende pr. 1. oktober 2014: 1) Almindelig bil skal være i energiklasse A eller bedre (mindst 18,2 km/l for benzinbiler og 20,5 km/l for dieselbiler), dog skal limousiner i kategorien almindelig bil være i energiklasse C eller bedre (mindst 14,3 km/l for benzinbiler og 16,1 km/l for dieselbiler). 2) Storvogn I skal være i energiklasse B eller bedre (mindst 15,4 km/l for benzinbiler og 17,3 km/l for dieselbiler), dog skal limousiner i kategorien storvogn I være i energiklasse E eller bedre (mindst 11,8 km/l for benzinbiler og 13,2 km/l for dieselbiler). 3) Storvogn II skal være i energiklasse E eller bedre (mindst 11,8 km/l for benzinbiler og 13,2 km/l for dieselbiler). Bilerne skal som minimum opfylde kravene til Euro 5 jf. EF-forordning 715/2007, hvilket er et generelt krav for alle nye personbiler. Følgende biler er undtaget fra energi- og miljøkravene: 1) Limousiner, som har en akselafstand over 3500 mm, eller som er registreret første gang for mere end 35 år siden. 2) Biler udstyret med fastmonteret lift og indrettet til befordring af mindst 2 kørestole. 3) Biler indrettet til liggende sygetransport med bårerum og 1-2 sæder i patientkabinen. Udover krav til energieffektive motorer stiller bekendtgørelsen også krav om, at nye taxier med dieselmotor skal være forsynet med partikelfilter, hvilket der i praksis er på Euro 5 personbiler med dieselmotor. Senest 1. juli 2014 skulle alle taxier m.v. med dieselmotor have partikelfilter. Kravet om partikelfilter omfatter også køretøjer til limousinekørsel, sygetransport og til kørsel på grundlag af tilladelse til offentlig servicetrafik. 2. Vurdering I forbindelse med den årlige vurdering og revidering af bekendtgørelsen om energi- og miljøkrav til taxier m.v. har Trafikstyrelsen set på udviklingen i forhold til teknologi og brændstofforbrug samt lavet en gennemgang af udbuddet af bilmodeller inden for de forskellige bilkategorier. Denne vurdering danner grundlag for, om de gældende krav kan skærpes eller bibeholdes. Side 2 (8)

3 Det bemærkes hertil, at der med ændring af registreringsafgiftsloven er sket ændringer af afgiftsforholdene for taxier, herunder er den såkaldte frikørselsordning ophævet med ikrafttrædelse pr. 1. januar Det vides ikke på nuværende tidspunkt, om disse ændringer har betydning for hvilke biler, der indkøbes til brug for taxikørsel mv. Desuden bemærkes det, at under 5 % af bilerne, der er omfattet af bekendtgørelsen, er benzindrevne. Generelt har udviklingen været positiv gennem de seneste mange år for det typegodkendte brændstofforbrug, og siden Trafikstyrelsens forrige vurdering i marts 2014, er der for visse bilkategorier sket en markant udvikling. Trafikstyrelsen vurderer på den baggrund, at energikravene til biler anvendt til taxikørsel, sygetransport eller til kørsel på grundlag af tilladelse til offentlig servicetrafik i bekendtgørelsens 5 kan skærpes, således at: - Storvogn II skal være i energiklasse D eller bedre (mindst 12,5 km/l for benzinbiler, og mindst 14,1 km/l for dieselbiler). Gældende krav er E. - Trafikstyrelsen vurderer, at udbuddet af biler på markedet i kategorierne almindelig bil og storvogn I ikke er ændret markant nok til, at energikravene kan skærpes. Kravene til kategorien almindelig bil blev senest skærpet 1. oktober 2014, og kravet til kategorien storvogn I blev senest skærpet 1. oktober Trafikstyrelsen vurderer, at energikravene til biler anvendt til limousinekørsel kan skærpes, således at: - Almindelig bil til limousinekørsel skal være energiklasse B eller bedre (mindst 15,4 km/l for benzinbiler, og mindst 17,3 km/l for dieselbiler). Gældende krav er C. - Storvogn I til limousinekørsel skal være i energiklasse D eller bedre (mindst 12,5 km/l for benzinbiler, og mindst 14,1 km/l for dieselbiler). Gældende krav er E. Det bemærkes, at storvogn II til limousinekørsel ikke skærpes. Disse biler skal således fortsat være i energiklasse E eller bedre (mindst 11,8 km/l for benzinbiler, og mindst 13,2 km/l for dieselbiler). Endvidere foreslås 6 skærpet, således at bilerne fremover skal opfylde luftforureningskravene i Euro-norm 6. Dette svarer til luftforureningskravet, der indføres for alle nye personbiler med virkning fra den 1. september Reglerne vedrørende biler, der er undtaget fra energi- og miljøkravene jf. 7 i bekendtgørelsen om energi- og miljøkrav til taxier m.v., foreslås uændrede. Kravet i 8 om partikelfilter for alle dieselbiler, som er omfattet af bekendtgørelsen, fastholdes. Som følge af de skærpede energikrav estimeres det, at CO 2 - udledningen reduceres med ca. 460 ton pr. år, når alle bilerne opfylder de nye krav, hvilket forventes at ske inden ca. 3 år. Side 3 (8)

4 2.1 Almindelig bil For biler i kategorien almindelig bil indrettet til 5 personer, inkl. føreren, er der sket en positiv udvikling for det typegodkendte brændstofforbrug, siden Trafikstyrelsens forrige vurdering heraf fra marts En stor del af modellerne på markedet vil kunne opfylde A+, men bl.a. den klart mest anvendte model i denne kategori, Mercedes-Benz, E- klasse, vil kun kunne opfylde energiklassen A+ i hybrid-versionerne. Det indebærer i praksis, at en skærpelse til energiklasse A+ medfører en væsentlig begrænsning i udvalget af modeller. Endvidere er hybrid-versionerne dyrere i anskaffelse end de biler, der typisk anvendes i dag, og denne meromkostning vurderes at være væsentlig større end brændstofbesparelserne de eksisterende hybrid-versioner vil kunne opnå. Det vurderes, at udbuddet på markedet ikke er tilstrækkeligt til, at energikravene kan skærpes i forhold til det nuværende krav om energiklasse A. Jf. tabel 1 kan man se, at nogle af de mest anvendte mærker såsom Mercedes-Benz, Volkswagen og Skoda, har et udvalg af modeller og varianter, der er i energiklasse A eller bedre. Tabel 1: Typisk anvendte modeller i kategorien almindelig bil, marts r og Euro-normer, for både benzin- og dieseldrevne modeller, er angivet for den højest ydende stationcar variant af modellen med automatgear (hvis muligt) tilgængelig på markedet. Total køretøjsbestand i denne kategori: 4170 Højeste bestand bestand % Mærke Model diesel benzin Euronorm ,7% Mercedes-Benz E-Klasse A/A+ 1 B ,7% Volkswagen Touran 2 A C ,6% Mercedes-Benz C-Klasse A+ A/A ,9% Volkswagen Passat A+ A ,5% Mercedes-Benz B-Klasse A+ B ,1% Audi A6 A+ B ,0% Skoda Superb 2 B D ,9% Skoda Octavia 3 A+ A ,8% Volvo V70 A+ B ,2% Bemærk, at nuværende bestand er andelen af indregistrerede biler af dette mærke og model uden hensyntagen til motorvarianter. Eksempelvis er 42,7 % af taxibestanden i denne kategori Mercedes-Benz E-klasse. 1) Ved hybridbil. 2) Ny model i løbet af 2015, dato ukendt. Nye forbrugstal ukendte. 3) Motorer produceret efter uge 22 i 2015 er Euro-norm 6, men forbrugstal ukendte. Side 4 (8)

5 2.2 Storvogn I Der er kun sket en lille udvikling af det typegodkendte brændstofforbrug for biler i kategorien storvogn I, indrettet til højst 7 personer, inkl. føreren. Udbuddet af biler på markedet i kategorien storvogn I vurderes jf. tabel 2 at være for utilstrækkeligt til, at energikravene kan skærpes yderligere ift. seneste skærpelse 1. oktober Ændringen af energiklassen for storvogn I til limousinekørsel, se pkt Tabel 2: Typisk anvendte modeller i kategorien storvogn I, marts r og Euro-normer, for både benzin- og dieseldrevne modeller, er angivet for den højest ydende variant af stationcar modellen med automatgear (hvis muligt) tilgængelig på markedet. Total køretøjsbestand i denne kategori: 726 Højeste bestand bestand % Mærke Model Energi-klasse diesel ,7% Volkswagen Touran 2 A C ,0% Volkswagen Sharan 2 B D ,3% Mercedes-Benz Vito 3 B ,2% Ford Galaxy D ,7% Mercedes-Benz E-Klasse A/A+ 1 B ,8% Ford S-Max 2 B E ,7% Fiat Ducato D ,5% 1) Ved hybridbil. Der er ingen udmeldt dato for lancering af denne. 2) Ny model i løbet af 2015, dato ukendt. Nye forbrugstal ukendte. 3) Euro-norm 6 fra juni Findes ikke. benzin Euronorm 2.3 Storvogn II For bilerne i kategorien storvogn II er der sket en fornuftig udvikling for det typegodkendte brændstofforbrug, siden kravet blev skærpet for to år siden. Udbuddet af biler med automatgear på markedet i kategorien storvogn II vurderes at være tilstrækkeligt til, at energikravene kan skærpes fra E til D. Den eneste af de typisk anvendte bilmodeller inden for storvogn-ii-kategorien i tabel 3, der endnu ikke kan leveres i energiklasse D eller bedre med automatgear, er VW Caravelle. Trafikstyrelsen forventer, at denne model vil kunne leveres i energiklasse D inden for en overskuelig periode. Det bemærkes, at en del af de mest anvendte modeller slet ikke fås i versioner med automatgear. Tabel 3: Typisk anvendte modeller i kategorien storvogn II, marts r og Euro-normer, for både benzin- og dieseldrevne modeller, er Side 5 (8)

6 angivet for den højest ydende stationcar variant af modellen med automatgear (hvis muligt) tilgængelig på markedet. Total køretøjsbestand i denne kategori: 1247 Højeste bestand bestand % Mærke Model Energi-klasse diesel benzin Euronorm ,4% Mercedes-Benz Sprinter D ,6% Fiat Ducato D ,3% Volkswagen Caravelle 1 E ,4% Ford Transit D ,0% Mercedes-Benz Vito 2 B ,6% Fiat Scudo D ,2% 1) Ny model i løbet af 2015, dato ukendt. Nye forbrugstal ukendte. 2) Euro-norm 6 fra juni Limousiner I praksis er der ikke stor forskel på branchens bilvalg til limousinekørsel og almindelig taxikørsel. Figur 2 viser de 21 benzin- eller dieseldrevne biler, der blev registreret til limousinekørsel i En del af disse modeller bliver også benyttet til almindelig taxikørsel, mens andre modeller har større motorkraft, mere rummelighed, højere komfortniveau eller lign. Generelt kan der til limousinekørsel være behov for ekstraudstyr mv., der kan gøre bilerne mindre energieffektive. Figur 2 - biler indregistreret i 2014 til limousine kørsel (alle kategorier). Side 6 (8)

7 Biler indregistreret til limousinekørsel udgør en ret lille andel af den samlede bestand. En relativt stor andel af limousinerne ligger i kategorierne storvogn I og storvogn II og har en akselafstand på mere end 3500 mm, hvormed de, jf. 7 stk. 1, er undtaget fra krav om energiklasser i 5. Desuden er der stor spredning i de valgte modeller. Dette ses af tabel 4, hvor eksempler på de mest anvendte modeller er vist. Dog udgør disse populære modeller kun 47 % af limousinerne, der er underlagt krav om energiklasser. Tabel 4: Typisk anvendte modeller brugt til limousinekørsel indregistreret første gang efter 1980 med en akselafstand <3500 mm, marts r og Euro-normer, for både benzin- og dieseldrevne modeller, er angivet for den højest ydende stationcar variant af modellen med automatgear (hvis muligt) tilgængelig på markedet. Total nuværende bestand: 180 Højeste Bestand bestand % Mærke Model diesel benzin Euronorm Kategori 20 11% Mercedes-Benz S B/A+ 1 B/A Alm. Bil 13 7% Mercedes-Benz E A/A+ 1 B 6 Alm. Bil 11 6% Volvo V70 A+ B 6 Alm. Bil 8 4% Skoda Suberb 2 B D 5 Alm. Bil 13 4% Mercedes-Benz Viano 3 B - 5 Stor v. 1/2 6 3% Volkswagen Mulitvan 2 E G Stor v % Volkswagen Caravelle 2 E - 5 Stor v % Mercedes-Benz Sprinter D - 6 Stor v % Bemærk: Total nuværende bestand dækker over det totale antal biler brugt til limousinekørsel indregistreret første gang efter 1980 med en akselafstand <3500 mm, og dermed ikke alle registrerede limousiner (260 i alt). 1) Ved hybridbil. 2) Ny model i løbet af 2015, dato ukendt. Nye forbrugstal ukendte. 3) Euro-norm 6 fra juni. For biler i kategorien almindelig bil til limousinekørsel, indrettet til 5 voksne personer inkl. føreren, er der sket en positiv udvikling for det typegodkendte brændstofforbrug, siden energikravene senest blev skærpet den 1. oktober Det vurderes, at udbuddet på markedet er tilstrækkeligt til, at energikravene kan skærpes i forhold til det nuværende krav om energiklasse C til energiklasse B. Jf. tabel 4 kan man se, at nogle af de mest anvendte mærker såsom Mercedes-Benz, Volkswagen og Skoda, har modeller, der er i energiklasse B eller bedre. Side 7 (8)

8 For biler i kategorien storvogn I til limousinekørsel er der sket en positiv udvikling for det typegodkendte brændstofforbrug, siden energikravene senest blev skærpet den 1. oktober Det vurderes, at udbuddet af biler på markedet er tilstrækkeligt til, at energikravene kan skærpes fra energiklasse E til energiklasse D. I tabel 4 kan man se, at en af de mest anvendte modeller til limousinekørsel inden for kategorien storvogn I, Mercedes-Benz Viano, er bedre end det nuværende krav om energiklasse E, og generelt anvendes mange forskellige modeller i denne kategori, fx Mercedes-Benz E- klasse og VW Touran (begge energiklasse A). For biler i kategorien storvogn II til limousinekørsel, er der sket en positiv udvikling for det typegodkendte brændstofforbrug, siden energi-kravene senest blev skærpet den 1. oktober Det vurderes dog, at udbuddet på markedet ikke er tilstrækkeligt til, at energikravene kan skærpes i forhold til det nuværende krav om energiklasse E. 2.5 Miljøkrav Kravene til bilernes luftforurening i 6 foreslås skærpet, således at bilerne fremover skal opfylde luftforureningskravene i Euro-norm 6. Gældende krav på dette punkt er kravene i Euro-norm 5. Forslaget til skærpelse af 6 skal ses i sammenhæng med at Euro-norm 6 bliver obligatorisk for alle nye personbiler med virkning fra den 1. september Alle nye biler på markedet vil dermed opfylde dette krav. Derudover stilles der i bekendtgørelsens 8 krav om, at alle taxier med dieselmotorer skal være forsynet med partikelfilter, hvilket i praksis betyder, at bilen enten skal opfylde Euro-norm 5 eller 6 eller være godkendt med et eftermonteret partikelfilter. 3. Ikrafttræden og overgangsperiode Da branchen og importørerne har behov for en tilpasningsperiode i forhold til allerede bestilte biler og indgåede kontrakter, anbefales det, at den reviderede bekendtgørelse med energi- og miljøkravene til taxier m.v. træder i kraft den 1. oktober Biler, for hvilke der er indgået bindende leveringsaftale før offentliggørelsen af bekendtgørelsen, kan dog registreres til og med den 30. november 2015, såfremt bilerne opfylder energi- og miljøkravene i bekendtgørelse nr. 922 af 19. august 2014, og der foreligger en af Trafikstyrelsen udstedt dispensation. Side 8 (8)

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. UDKAST Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 www.trafikstyrelsen.dk Sagsnummer:TS20703-00028 Sagsbehandler: PJL Dato 30.04.2013 Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse

Læs mere

1. Gældende krav. Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier

1. Gældende krav. Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Direkte 4189 1877 Fax 3338 1439 pjl@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780416 Fax 7262 6790 stpm@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Årli vurderin i forbindelse med reulerin af bekendtørelse om eneri- o miljøkrav til

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Center for Grøn Transport Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Den 25. august 2009 blev der indført energi- og miljøkrav til taxier jf. bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 11. februar 2009 Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet for køretøjer omfattet af taxilovgivningen) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Nye danske personbilers CO 2. udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003

Nye danske personbilers CO 2. udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003 Nye danske personbilers CO 2 udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003 August 2004 1 Udgivet af: Færdselsstyrelsen Adelgade 13 Postboks 9039 1304 København

Læs mere

Maj 2010. Danske personbilers energiforbrug

Maj 2010. Danske personbilers energiforbrug Maj 2010 Danske personbilers energiforbrug Danske personbilers energiforbrug Fossile brændstoffer, CO 2 -udledning hvordan hænger det sammen? Benzin og diesel er fossile brændstoffer. Brændstofferne er

Læs mere

Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013

Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 August 2014 3 Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 Forord Forord Trafikstyrelsen monitorerer udviklingen af nyregistrerede bilers energiegenskaber.

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 284 Offentligt Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund og indhold Lovforslaget indebærer, at der i taxiloven indsættes en bestemmelse om, at transportministeren

Læs mere

L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven.

L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven. Skatteudvalget L 217 - Svar på Spørgsmål 27 Offentligt J.nr. 2007-511-0088 Dato: 15. maj 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven.

Læs mere

Miljøbevidst projektering EFFEKTIVISERING AF VOGNPARK?

Miljøbevidst projektering EFFEKTIVISERING AF VOGNPARK? Miljøbevidst projektering EFFEKTIVISERING AF VOGNPARK? Indhold Prolog...4 Indledning...6 Effektivisering af vognparken?...8 Konklusion...12 Disclaimer Som en del af Energihjulsordningen har e optimo udarbejdet

Læs mere

Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006

Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006 Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006 August 2007 Udgivet af: Færdselsstyrelsen Adelgade 13 Postboks 9039 1304 København K Udgivet august 2007 ISBN nr.: 87-90661-45-1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte

Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte forbrug Oktober 2015 3 brændstofforbrug 2014 Forord Indhold Forord 4 Udvikling i nye solgte biler 5 Energiklasser Udvikling af CO 2 -udledningen for nyregistrerede

Læs mere

Udvikling i nye danske personbilers CO 2. udledning og energiforbrug. årgang 2005

Udvikling i nye danske personbilers CO 2. udledning og energiforbrug. årgang 2005 Udvikling i nye danske personbilers CO 2 udledning og energiforbrug årgang 2005 December 2006 Indholdsfortegnelse POLITISKE RAMMER 3 EU-Strategi 3 DANSK INDSATS 4 Oplysningsarbejde 4 Grøn ejerafgift 4

Læs mere

Indhold. ... side 4. Biler og CO 2. I denne folder kan du lære mere om bilers miljø- og klimaegenskaber, og om hvordan du kan spare penge og CO 2

Indhold. ... side 4. Biler og CO 2. I denne folder kan du lære mere om bilers miljø- og klimaegenskaber, og om hvordan du kan spare penge og CO 2 Hvor langt på literen 2014 Indhold I denne folder kan du lære mere om bilers miljø- og klimaegenskaber, og om hvordan du kan spare penge og CO 2 ved energirigtig kørsel. Folderen indeholder desuden en

Læs mere

Fremtidens bilteknologier

Fremtidens bilteknologier Fremtidens bilteknologier Baggrund og formål Internationale ønsker om reduktion af energiforbrug og emissioner i transportsektoren har medført skærpede krav og fokus på de tekniske muligheder for at indfri

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) 20. juni 2012.

Lovtidende A. Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) 20. juni 2012. Lovtidende A 2012 20. juni 2012. Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) I medfør af 17, stk. 1, og 25, stk. 1, i lov nr. 455 af 18. maj 2011 om energimærkning af energirelaterede

Læs mere

Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1)

Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) BEK nr 655 af 20/06/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juni 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS20701-00009 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 233 af 30. april. /Lene Skov Henningsen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 233 af 30. april. /Lene Skov Henningsen Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 233 Offentligt J.nr. 2008-518-004040 Dato: 29. maj 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 233 af 30. april.

Læs mere

Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning

Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning Center for Grøn Transport Et center i centret Ulrich Lopdrup Problemet! Transportens CO 2 Vejtransportens CO 2 udledning står for mere end 20 % af EU s totale CO

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love O:\Skatteministeriet\Lovforslag\7737\Dokumenter\7737.fm 21-4-9 13:21 k7 KFR Lovforslag nr. L 2 Folketinget 28-9 Fremsat den 22. april 29 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 5. august 2010 Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 1039 af 8. oktober 2009, foretages følgende

Læs mere

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 44 2300 København S 22. maj 2015 Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Dansk Erhverv

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Strukturelt provenu fra registreringsafgiften

Strukturelt provenu fra registreringsafgiften Finansministeriet Skatteministeriet Strukturelt provenu fra registreringsafgiften Juni 14 Der er i de seneste år sket en forskydning af bilsalget mod mindre og mere brændstoføkonomiske biler. Det har,

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt 19. marts 2015 J.nr. 14-4860304 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 107 af 3. november 2014 (alm.

Læs mere

Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug

Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug April 2011 3 Udvikling i danske personbilers Forord Forord Trafikstyrelsen har bl.a. til opgave at monitorere udviklingen i den danske personbilpark i

Læs mere

Krav til det offentliges indkøb af transport

Krav til det offentliges indkøb af transport Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 7221 8800 Fax 7221 8888 nfr@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk N O T A T J.nr. 20707- Dato 5. august 2013 Krav til det offentliges indkøb af transport

Læs mere

Der bliver kørt flere kilometer

Der bliver kørt flere kilometer Der bliver kørt flere kilometer Medlemmerne har gennemsnitligt kørt 32.200 erhvervskilometer i 2015, hvilket er et lille fald i forhold til 2014, men ellers på niveau med de foregående år. Den private

Læs mere

2008/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016. Fremsat den 22. april 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2008/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016. Fremsat den 22. april 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2008/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skatteministeriet, j.nr. 2009-511-0035 Fremsat den 22. april 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

Test: Biler der kører længst på literen

Test: Biler der kører længst på literen Test: Biler der kører længst på literen De nye regler om energimærkning har gjort det lettere for normalforbrugeren at se, hvilke biler, der tilbyder den bedste brændstoføkonomi. Af Hans Uffe Christensen,

Læs mere

Mercedes-Benz A-Klasse prisliste gældende fra juli 2003

Mercedes-Benz A-Klasse prisliste gældende fra juli 2003 Mercedes-Benz A-Klasse prisliste A 140 4-cylindret benzinmotor 82 HK 5-trins manuelt gear 60 kw 1397 cm3 195/50 R 15 Kr. 316.500,- A 160 4-cylindret benzinmotor 102 HK 5-trins manuelt gear 75 kw 1598 cm3

Læs mere

Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier

Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier Skatteudvalget L 205 - Bilag 5 Offentligt Dansk Taxi Råd Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier I skatteaftalen Forårspakke 2.0 Vækst, klima, lavere skat foreslås

Læs mere

Ankerplader. november 2014. www.klokkerholm.com

Ankerplader. november 2014. www.klokkerholm.com Ankerplader november 2014 www.klokkerholm.com ALFA ROMEO 155 (167) 199201 199712 2022377 0000060815366 Stænkskærm, bremseskive, venstre foraksel, Diameter 1/Diameter 2 [mm]: 247/95 0000b 0009378 n/a Stænkskærm,

Læs mere

vinter 2009 Nu er den her! E-Klasse stationcar Taxi-leasing Klar til nye miljøkrav

vinter 2009 Nu er den her! E-Klasse stationcar Taxi-leasing Klar til nye miljøkrav vinter 2009 Nu er den her! E-Klasse stationcar Taxi-leasing Klar til nye miljøkrav E-Klasse stationcar kører fantastisk! Det første indtryk af den ny Mercedes-Benz E-Klasse stationcar er gennemført og

Læs mere

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 907 Offentligt

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 907 Offentligt Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 907 Offentligt 29. oktober 2014 J.nr. 14-4362056 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 907 af 3. oktober 2014

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2009-511-0035 Den 20. marts 2009

Skatteministeriet J. nr. 2009-511-0035 Den 20. marts 2009 Skatteministeriet J. nr. 2009-511-0035 Den 20. marts 2009 Udkast Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven, registreringsafgiftsloven, vægtafgiftsloven, lov nr. 1337 af 19. december 2008

Læs mere

Ikrafttrædelse for de forskellige Euro-normer samt planlagte revisioner fremgår af nedenstående tabel.

Ikrafttrædelse for de forskellige Euro-normer samt planlagte revisioner fremgår af nedenstående tabel. Europæiske udstødningsnormer for motorkøretøjer Civilingeniør Dorte Kubel, Miljøstyrelsen 1 Status for Euro-normer Euro-normer betegner de totalharmoniserede udstødningsnormer for motorer, der gælder i

Læs mere

Bedre brændstoføkonomi medfører provenutab - og billigere biler

Bedre brændstoføkonomi medfører provenutab - og billigere biler Bedre brændstoføkonomi medfører provenutab - og billigere biler REGISTRERINGSAFGIFT: Registreringsafgiften vil falde, i takt med at brændstoføkonomien bliver bedre. Det er konklusionen på en analyse af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Lovforslag nr. L 172 Folketinget 2008-09 Fremsat den 25. marts 2009 af transportministeren (Lars Barfoed) Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet

Læs mere

Hermed bekendtgøres lov om afgift efter brændstofforbrug m.v. for visse person- og varebiler (brændstofforbrugsafgiftsloven),

Hermed bekendtgøres lov om afgift efter brændstofforbrug m.v. for visse person- og varebiler (brændstofforbrugsafgiftsloven), LBK nr 40 af 16/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 14-0036162 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1503 af 23/12/2014 LOV

Læs mere

Skatteudvalget L 205 - Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget L 205 - Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget L 205 - Bilag 2 Offentligt Skatteministeriet, 2009-511-0035 den 21. april 2009 Høringssvar og kommentarer hertil Organisationer Bemærkninger i høringssvar Kommentarer til bemærkninger Advokatsamfundet

Læs mere

Spørgsmål og Svar til FV1

Spørgsmål og Svar til FV1 Spørgsmål og Svar til FV1 Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar på spørgsmål samt ændringer er hermed en del af udbudsvilkårene. Den 9.

Læs mere

vinter 2010 Ny Mercedes-Benz E 250 CDI. Steen Følleslevs chauffører er glade. Mercedes taxiens historie i Danmark.

vinter 2010 Ny Mercedes-Benz E 250 CDI. Steen Følleslevs chauffører er glade. Mercedes taxiens historie i Danmark. vinter 2010 Ny Mercedes-Benz E 250 CDI. Steen Følleslevs chauffører er glade. Mercedes taxiens historie i Danmark. Ny E 250 CDI: Flere kilometer på literen. Den helt nye udgave af Mercedes-Benz E 250 CDI

Læs mere

Søren Cajus. DI Bilbranchen

Søren Cajus. DI Bilbranchen Elbiler og det danske Søren Cajus Chefkonsulent DI Bilbranchen www.bil.di.dk dk Personlig profil Karriere - DI Bilbranchen siden 2005 - DI siden 2000 - Danmarks Statistik 1998-2000 - Dansk Volleyball Forbund

Læs mere

Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler

Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler November 2011 Udgivet af Trafikstyrelsen November 2011 Grafisk tilrettelæggelse: grafiliokus.dk 3 Anbefalinger indkøb af busser og lastbiler Anbefalinger til

Læs mere

Skatteudvalget L 217 - Bilag 14 Offentligt. Lovforslag L 217 vil lede til større partikelforurening fra dieselbiler

Skatteudvalget L 217 - Bilag 14 Offentligt. Lovforslag L 217 vil lede til større partikelforurening fra dieselbiler Skatteudvalget L 217 - Bilag 14 Offentligt Til Medlemmer af Folketingets skatteudvalg Vedrørende Lovforslag L 217 ændring af registreringsafgiftsloven 7. maj 2007 Dir. tlf. 45 27 09 24 Dir. fax +45 45

Læs mere

Nupris. Ford. Nupris. Priser incl. moms og montering. Vandpumper drevet af tandremmen, skiftes også.

Nupris. Ford. Nupris. Priser incl. moms og montering. Vandpumper drevet af tandremmen, skiftes også. Audi Audi A3 1,6 årgang 05-2003> HK102 3280,00 Audi A3 1,6 årgang 09-1996/08-2000 HK101 3280,00 Audi A3 1,8 årgang 09-1996> HK125 4191,00 Audi A3 1,8T årgang 12-1996> HK150 4191,00 Audi A3 2,0 TDI 16v

Læs mere

PROGRAMMET. Velkomst. De nye biler i 2020? Hvad kører de på? Nye teknikker på vej? Søren W. Rasmussen, FDM

PROGRAMMET. Velkomst. De nye biler i 2020? Hvad kører de på? Nye teknikker på vej? Søren W. Rasmussen, FDM PROGRAMMET Velkomst De nye biler i 2020? Hvad kører de på? Nye teknikker på vej? Søren W. Rasmussen, FDM Forbrugernes forventninger til hybridbiler og el-biler Pascal Feillard, PSA Peugeot Citroën Pause

Læs mere

DU KAN FINDE EN VEJLEDNING TIL HVORDAN DU SKAL UDFYLDE BLANKETTEN PÅ BAGSIDEN AF DEN SIDSTE SIDE

DU KAN FINDE EN VEJLEDNING TIL HVORDAN DU SKAL UDFYLDE BLANKETTEN PÅ BAGSIDEN AF DEN SIDSTE SIDE DU AN FINDE EN VEJLEDNING TIL HVORDAN DU SAL UDFYLDE BLANETTEN PÅ BAGSIDEN AF DEN SIDSTE SIDE Anmeldelse til SYN og/eller REGISTRERING af motorkøretøjer mv. SAT Ejerskifte og/eller brugerskifte Alm. registrering

Læs mere

Der blev indregistreret nye biler i februar i år. Det er knap eller 8 pct. flere nye biler i forhold til februar sidste år.

Der blev indregistreret nye biler i februar i år. Det er knap eller 8 pct. flere nye biler i forhold til februar sidste år. Udgave: Nyregistrerede personbiler til og med måned 2019 er opdateret. Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold

Læs mere

Vurdering af effekt af forslag om skærpede miljøzoner i København

Vurdering af effekt af forslag om skærpede miljøzoner i København 3 Vurdering af effekt af forslag om skærpede miljøzoner i København Steen Solvang Jensen, Morten Winther, Matthias Ketzel DCE Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, Roskilde Præsentation

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. 1)

Bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. 1) BEK nr 700 af 24/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-52520-00002 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Autolease anbefaler følgende direktionsbiler.

Autolease anbefaler følgende direktionsbiler. Autolease anbefaler følgende direktionsbiler. Ford Mondeo EcoBoost 240HK Titanium Stationcar Km pr. l. 13,0 CO2 179 g pr. km Udstyr: Titanium udstyr + aktiv fartpilot, xenon lygter, sportsundervogn, sædepakke,

Læs mere

Bilbranchens markedsoverblik December 2017

Bilbranchens markedsoverblik December 2017 Bilbranchens markedsoverblik December 2017 Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold dine konkurrenter landsplan

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.1.2010 KOM(2009)713 endelig RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET Overvågning af CO 2 -udledningerne fra fabriksnye personbiler i EU: data

Læs mere

Der bliver kørt flere kilometer

Der bliver kørt flere kilometer Baggrund Business Danmark gennemfører hvert år en undersøgelse om medlemmernes kørselsmønstre og holdninger til adfærd i trafikken. Sælgere bruger generelt meget tid i deres biler. Derfor er det interessant

Læs mere

Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland

Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904 Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Spørgsmål 12 Svar 12 Må der bruges en limousinetilladelse udstedt i en anden region(region

Læs mere

Køretøjsteknologi og Luftforurening Center for Grøn Transport Et center i centret. Niels Anders Nielsen Trængselskommissionen den 24.

Køretøjsteknologi og Luftforurening Center for Grøn Transport Et center i centret. Niels Anders Nielsen Trængselskommissionen den 24. Køretøjsteknologi og Luftforurening Center for Grøn Transport Et center i centret Niels Anders Nielsen Trængselskommissionen den 24. september 2012 Køretøjsteknologi og luftforurening Lette køretøjer:

Læs mere

CO 2 -udledning i Allerød Kommune 2011

CO 2 -udledning i Allerød Kommune 2011 CO 2 -udledning i Allerød Kommune 2011 Kilder til CO 2 -udledningen samt udvikling i perioden 2006 til 2011 CO 2 -udledningen er i perioden 2006 til 2011 faldet med 18 % (figur 1). Det er godt på vej mod

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt Til Folketingets skatteudvalg Dok. ansvarlig: SJA Sekretær: Sagsnr.: s2014-305 Doknr.: d2014-17176-0.1 9. december 2014 Henvendelse til Skatteudvalget

Læs mere

Anerkendelse hos andre. Holdbarhed. Design. Støjniveau i kabinen Holdbarhed Sikkerhedsudstyr Holdbarhed. Pris ift. kvalitet

Anerkendelse hos andre. Holdbarhed. Design. Støjniveau i kabinen Holdbarhed Sikkerhedsudstyr Holdbarhed. Pris ift. kvalitet Bilejernes vurdering af den enkelte bilmodel er omregnet til en skala på 0 1000 indekspoint. De tre parametre, der forholdsvis har scoret mest og mindst, står i prioriteret rækkefølge i skemaet. Kilde:

Læs mere

Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og forskellige andre love 1)

Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og forskellige andre love 1) LOV nr 1889 af 29/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1604999 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring af registreringsafgiftsloven,

Læs mere

efterår 2009 E-Klasse stationcar Nye afgiftsregler Nye Sprinter motorer E-Klassen imponerer

efterår 2009 E-Klasse stationcar Nye afgiftsregler Nye Sprinter motorer E-Klassen imponerer efterår 2009 E-Klasse stationcar Nye afgiftsregler Nye Sprinter motorer E-Klassen imponerer Ny E-Klasse stationcar. Den ultimative taxi fra Mercedes-Benz er mere rummelig, har motorer med lavere forbrug

Læs mere

Der blev indregistreret lidt over nye biler i december i år. Det svarer til et fald på ca. 16 pct. i forhold til december sidste år.

Der blev indregistreret lidt over nye biler i december i år. Det svarer til et fald på ca. 16 pct. i forhold til december sidste år. Udgave: Nyregistrerede personbiler til og med måned 2018 er opdateret. Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0362 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0362 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0362 Bilag 2 Offentligt Notits Miljøteknologi J.nr. MST-501-00341 Ref. kaasm Den 27. september 2010 REVIDERET NÆRHEDS- OG GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens

Læs mere

Christian Ege, formand, Det Økologiske Råd. Grøn skattereform RUC, 3.12.08. Det Økologiske Råd

Christian Ege, formand, Det Økologiske Råd. Grøn skattereform RUC, 3.12.08. Det Økologiske Råd , Grøn skattereform RUC, 3.12.08 Grundlæggende principper Grønne skatter er effektive til adfærdsændring Kan vi korrigere markedet? Forureneren-betaler-princippet, eksternaliteter Skal man kunne betale

Læs mere

År-til-dato er antallet af nye biler indregistreret faldet med 0,3 pct. Tilbagegangen er 1,6 pct. målt som en løbende 12 måneder s periode.

År-til-dato er antallet af nye biler indregistreret faldet med 0,3 pct. Tilbagegangen er 1,6 pct. målt som en løbende 12 måneder s periode. Udgave: Nyregistrerede personbiler til og med måned 2018 er opdateret. Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold

Læs mere

Udgave: Nyregistrerede personbiler til og med marts måned 2019 er opdateret. Markedsoverblik udarbejdes på baggrund af tal fra Bilstatistik.

Udgave: Nyregistrerede personbiler til og med marts måned 2019 er opdateret. Markedsoverblik udarbejdes på baggrund af tal fra Bilstatistik. Udgave: Nyregistrerede personbiler til og med måned 2019 er opdateret. Markedsoverblik udarbejdes på baggrund af tal fra Bilstatistik.dk Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned

Læs mere

Der blev indregistreret nye biler i januar i år. Det er eller 7 pct. flere nye biler i forhold til januar sidste år.

Der blev indregistreret nye biler i januar i år. Det er eller 7 pct. flere nye biler i forhold til januar sidste år. Udgave: Nyregistrerede personbiler til og med Januar måned 2019 er opdateret. Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig

Læs mere

Nissan Qashqai røg helt ud af top 10. Det samme gælder Renault Clio, som også tidligere har ligget højt på salgslisterne i 2018.

Nissan Qashqai røg helt ud af top 10. Det samme gælder Renault Clio, som også tidligere har ligget højt på salgslisterne i 2018. Udgave: Nyregistreringer til og med måned 2018 er opdateret. Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold dine

Læs mere

1. Beskrivelse af virkemidlerne (der er flere delelementer) Videreførsel af KørGrønt (kampagner om energieffektiv køreteknik

1. Beskrivelse af virkemidlerne (der er flere delelementer) Videreførsel af KørGrønt (kampagner om energieffektiv køreteknik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 41 78 02 23 Fax 7221 8888 mhl@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Videreførelse af kampagner for KørGrønt og energimærkning for biler, kampagner

Læs mere

Bilbranchens markedsoverblik Januar 2018

Bilbranchens markedsoverblik Januar 2018 Bilbranchens markedsoverblik Januar 2018 Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold dine konkurrenter landsplan

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 61 Bilag 10 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 61 Bilag 10 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 61 Bilag 10 Offentligt 16. december 2015 J.nr. 15-1604999 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 61 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven

Læs mere

Totalmarkedet: Der blev indregistreret nye biler i oktober. Det er ca.10 pct. lavere sammenlignet med oktober måned sidste år.

Totalmarkedet: Der blev indregistreret nye biler i oktober. Det er ca.10 pct. lavere sammenlignet med oktober måned sidste år. Udgave: Nyregistreringer til og med måned 2018 er opdateret. Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold dine

Læs mere

Afskaffelse af befordringsfradrag

Afskaffelse af befordringsfradrag Notat J.nr. 12-0173525 Miljø, Energi og Motor Afskaffelse af befordringsfradrag 1. Beskrivelse af virkemidlet Det nuværende befordringsfradrag reducerer omkostningerne ved lange rejseafstande mellem bolig

Læs mere

Energi- og olieforum Studie om danskernes bilvaner

Energi- og olieforum Studie om danskernes bilvaner Energi- og olieforum Studie om danskernes bilvaner April 2013 2013 Side 1 GRØN OMSTILLING ØVRIGE RESULTATER: Danskerne synes det er en god idé at begrænse bilernes CO2 påvirkning Holdningen er især udbredt

Læs mere

CO2-REGNSKAB 2013. August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur

CO2-REGNSKAB 2013. August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur CO2-REGNSKAB 2013 August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur Udvikling i Assens Kommunes CO2- udledning Assens Kommune blev klimakommune i marts 2009. Som Klimakommune er Assens Kommune forpligtet

Læs mere

Europaudvalget 2006 2740 - Miljø Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2006 2740 - Miljø Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2006 2740 - Miljø Bilag 2 Offentligt SAMLENOTAT om Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om typegodkendelse af motorkøretøjer med hensyn til emissioner, om adgang

Læs mere

Firehjulstrækkernes CO2 emissioner

Firehjulstrækkernes CO2 emissioner Firehjulstrækkernes CO2 emissioner Jørgen Jordal-Jørgensen, Cowi A/S Miljøprojekt Nr. 1156 2007 Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter

Læs mere

MÅNEDS- STATISTIK. Januar Personbiler Varebiler Lastbiler Busser Nye Brugte Bestand DE DANSKE BILIMPORTØRER

MÅNEDS- STATISTIK. Januar Personbiler Varebiler Lastbiler Busser Nye Brugte Bestand DE DANSKE BILIMPORTØRER MÅNEDS- STATISTIK Januar 2013 Personbiler Varebiler Lastbiler Busser Nye Brugte Bestand DE DANSKE BILIMPORTØRER Forord De Danske Bilimportørers månedlige statistik udarbejdes på grundlag af oplysninger

Læs mere

Landberg.dk Utune. Betjeningsvejledning. Version 1.00 februar 2008.

Landberg.dk Utune. Betjeningsvejledning. Version 1.00 februar 2008. Landberg.dk Utune Betjeningsvejledning. Indledning: Tillykke med din nye Utune og tak fordi du har valgt Landberg.dk som din tuningspartner. Vi håber, at vi kan leve op til dine forventninger. Denne vejledning

Læs mere

DI og bilafgifter. Michael Carlsen, DI

DI og bilafgifter. Michael Carlsen, DI 04 05 10 DI og bilafgifter Michael Carlsen, DI Omlægning af bilafgifter: Hvad ville regeringen i dec. 2008? " Regeringen vil fremsætte lovforslag i folketingssamlingen 2009-10 med henblik på at indføre

Læs mere

Regeringen har oprettet en pulje på 40 mio kr., der skal sikre opbygningen af en større elbils volumen i Danmark.

Regeringen har oprettet en pulje på 40 mio kr., der skal sikre opbygningen af en større elbils volumen i Danmark. HAR I OVERVEJET ELBILER? Regeringen har oprettet en pulje på 40 mio kr., der skal sikre opbygningen af en større elbils volumen i Danmark. Midler fra denne pulje gør det muligt for kommuner og virksomheder

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE. T.: +45 70 13 68 20 - info@eco2.dk www.eco2.dk

ROSKILDE KOMMUNE. T.: +45 70 13 68 20 - info@eco2.dk www.eco2.dk ROSKILDE KOMMUNE T.: +45 70 13 68 20 - info@eco2.dk www.eco2.dk Analyse af CO2 udledning i 2011 for transport udarbejdet december 2012 af eco2 ApS Gammel Strandvej 3A 2990 Nivå Telefon :+45 701 368 20

Læs mere

MÅNEDSSTATISTIK MARTS 2016. Personbiler - Varebiler - Lastbiler - Busser - Nye - Brugte - Bestand

MÅNEDSSTATISTIK MARTS 2016. Personbiler - Varebiler - Lastbiler - Busser - Nye - Brugte - Bestand MÅNEDSSTATISTIK MARTS 2016 Personbiler - Varebiler - Lastbiler - Busser - Nye - Brugte - Bestand Forord DBI IT s månedsstatistik udarbejdes på grundlag af vores egne tekniske data samt registreringsdata

Læs mere

Kørsel i kommunens egne køretøjer - Kultur, Miljø & Erhverv. - Social & Sundhed - Staben & Jobcenter. Kørselsgodtgørelse. Elektricitet (bygninger)

Kørsel i kommunens egne køretøjer - Kultur, Miljø & Erhverv. - Social & Sundhed - Staben & Jobcenter. Kørselsgodtgørelse. Elektricitet (bygninger) CO 2 -beregning 2014 Kortlægning af Aabenraa Kommunes CO 2 -udlednin g som virksomhed Juni 2015 1 2 Indhold Indledning... 4 Resultater 2014... 5 Den samlede CO 2 -udledning 2014... 5 El og varme i bygninger...

Læs mere

NK UDVIDER SORTIMENTET AF SPIRALFJEDRE. // Udvidelsen inkluderer spiralfjedre til en række populære, nyere bilmodeller i Europa.

NK UDVIDER SORTIMENTET AF SPIRALFJEDRE. // Udvidelsen inkluderer spiralfjedre til en række populære, nyere bilmodeller i Europa. #6-2019 NK UDVIDER SORTIMENTET AF SPIRALFJEDRE Vi udvider med 64 referencer // Produceret i højkvalitets fjederstål. // Udvidelsen inkluderer spiralfjedre til en række populære, nyere bilmodeller i Europa.

Læs mere

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Alt andet t er helt sor Spar op til 20 % på brændstoffet Der er masser af CO 2 og penge at spare ved at ændre sine kørevaner bare en lille smule. F.eks. stiger brændstofforbruget

Læs mere

Obligatorisk køreskoleundervisning i energirigtig køreteknik

Obligatorisk køreskoleundervisning i energirigtig køreteknik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 41 78 02 23 Fax 7221 8888 mhl@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Obligatorisk køreskoleundervis i energirigtig køreteknik 1. Beskrivelse

Læs mere

Bilbranchens markedsoverblik Aug 2018

Bilbranchens markedsoverblik Aug 2018 Bilbranchens markedsoverblik Aug 2018 Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold dine konkurrenter landsplan

Læs mere

Brønderslev Kommune Klimarapport

Brønderslev Kommune Klimarapport Brønderslev Kommune Klimarapport 2009 Kolofon. Titel : Brønderslev kommune klimarapport 2009 Udgivet af : Brønderslev kommune, Bygninger & beredskab Udgivelses dato : August 2010 Udgivelsessted : Dronninglund

Læs mere

Bilbranchens markedsoverblik Juni 2018

Bilbranchens markedsoverblik Juni 2018 Bilbranchens markedsoverblik Juni 2018 Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold dine konkurrenter landsplan

Læs mere

Entreprenørstatistik. For perioden 2014-2015

Entreprenørstatistik. For perioden 2014-2015 Entreprenørstatistik For perioden 2014-2015 20. november 2014 Indhold Entreprenørstatistik for offentlig buskørsel i køreplanlægningsperiode 2014-2015 4 Nøgletal for entreprenørstatistik 6 4 Entreprenørstatistik

Læs mere

SAMSØ FOSSILFRI Ø GAS TIL FÆRGE OG VEJTRANSPORT. Bilag

SAMSØ FOSSILFRI Ø GAS TIL FÆRGE OG VEJTRANSPORT. Bilag SAMSØ FOSSILFRI Ø GAS TIL FÆRGE OG VEJTRANSPORT Bilag September 2015 Indholdsfortegnelse 1 Bilag A katalog gaskøretøjer... 2 2 Bilag B katalog el køretøjer... 39 Side 1 af 61 1 Bilag A katalog gaskøretøjer

Læs mere

Klimaplan 2012: Grøn udviklingsafgift på fossile brændstoffer

Klimaplan 2012: Grøn udviklingsafgift på fossile brændstoffer Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 7221 8800 Fax 7221 8888 nfr@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk N O T A T J.nr. 20707- Dato 9. september 2013 Klimaplan 2012: Grøn udviklingsafgift

Læs mere

Bilbranchens markedsoverblik Maj 2018

Bilbranchens markedsoverblik Maj 2018 Bilbranchens markedsoverblik Maj 2018 Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold dine konkurrenter landsplan

Læs mere

Øvrige ,30% ,17% ,10% ,25% TOTAL

Øvrige ,30% ,17% ,10% ,25% TOTAL Bilbranchens markedsoverblik Februar 2018 Anvendelse: I Bilbranchens markedsoverblik kan du måned for måned følge med i, hvordan dine bilmærker og -modeller klarer sig i forhold dine konkurrenter landsplan

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 38 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 38 Offentligt Skatteudvalget L 217 - Bilag 38 Offentligt Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (Omlægning af bilbeskatningen for at mindske

Læs mere