LOKAL. markedsføring. trygt og frit. Udarbejdet af BL og reklamebureauet Anew i samarbejde med BoligKorsør og Boligkontoret Danmark.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOKAL. markedsføring. trygt og frit. Udarbejdet af BL og reklamebureauet Anew i samarbejde med BoligKorsør og Boligkontoret Danmark."

Transkript

1 LOKAL markedsføring Udarbejdet af BL og reklamebureauet Anew i samarbejde med BoligKorsør og Boligkontoret Danmark. trygt og frit

2 Indledning Lejefremmende kommunikation Er tomme boliger og tynde ventelister et tegn på, at almene boliger i visse områder ikke længere er attraktive, eller er det en mulighed for at finde nye lejere til boligerne blandt nye målgrupper? Uanset hvad, så er tomme boliger og tynde ventelister en problemstilling, som vi som almene boliger må forholde os til. Særligt fordi samfundsudviklingen ikke peger i retning af, at problemet løser sig selv. Denne markedsføringsmanual fokuserer udelukkende på at opdyrke nye markeder og finde lejere blandt målgrupper, der ikke tidligere har været i fokus for almene boliger. Markedsføringsmanualens formål er at sikre, at gode almene boliger ikke bliver nedlagt, hvis der faktisk findes nogen, for hvem boligerne er attraktive. Manualen er dog desværre ikke svaret på alle problemerne men et værktøj til at afsøge de eventuelle muligheder, der endnu ikke er opdyrket. De første indledende afsnit i manualen skaber forståelse for, hvilken position almene boliger indtager for at blive attraktive over for nye målgrupper. Dernæst behandler vi de potentielle nye målgrupper og beskriver hvilke behov, vi skal afdække for at være attraktive over for disse. Kommunikationen består af et samlende koncept og et budskabshierarki, der forklarer hvilke budskaber, vi gerne vil levere på hvilke tidspunkter. Herefter følger en række konkrete eksempler af kommunikationen, der kan tilpasses individuelle behov. Dermed er alle muligheder åbne for at skabe kontakt til nye målgrupper. God fornøjelse.

3 MÅLGRUPPER Eftersom denne manuals formål er at markedsføre almene boliger over for nye målgrupper, har vi afskåret os fra at målrette kommunikation over for de grupper, der enten vælger almene boliger af nød eller kender de almene boliger i forvejen. Ikke fordi disse målgrupper ikke er vigtige, men ganske enkelt fordi en yderligere påvirkning af målgrupperne ikke vil være frugtbar. De fire valgte målgrupper er defineret ud fra en generel vurdering af potentiale ift. kommende lejere. Målgrupperne er ikke 100 % udtømmende for potentialer, men en guide til de forholdsvis lavthængende frugter, som er umiddelbart til at gå til. Boligstiftende Nystartede familier Tilflyttere Ældre Alder Karakteristika Unge fra lokalsamfundet eller som er tilflyttet pga. job eller uddannelse Det unge par, som er i gang med at stifte familie, og som endnu ikke nødvendigvis har fået børn Enkeltpersoner eller familier, der flytter til pga. job Par eller enlige, hvor børnene er flyttet hjemmefra, og huset derfor er blevet for stort Motivation Søger lavt omkostningsniveau og høj fleksibilitet i forhold til at boligen evt. kun er en midlertidig løsning Søger en fleksibel boligløsning, eftersom de skal afprøve at bo sammen, og fordi der er mulighed for snarlig familieforøgelse Søger en fleksibel boligløsning, eftersom de endnu ikke er bekendte med lokalområdet og derfor ikke ved om de skal blive og i så fald hvor de endeligt vil bo Søger aflastning fra huslige pligter og vedligehold, der er både tidskrævende og omkostningsfulde. Derudover er der det trygheds-skabende og sociale aspekt i at bo tæt på andre Alternativer Lejer sig ind privat i et værelse eller flytter ind i bofælleskaber med ligestillede At købe enten ejer- eller andelsbolig eller at leje en lejlighed privat som midlertidig løsning Leje en lejlighed privat eller købe ejer- eller andelsbolig At fortsætte med at bo i ejerbolig (som typisk er betalt ud). At flytte i privatleje eller andelsbolig

4 budskab & organiserende idé BuDskab: Et klart og enkelt budskab virker mest effektivt. Almene boliger har mange gode og relevante budskaber, som alle er vigtige at kommunikere. Men kommunikerer vi dem alle på én gang, mindsker vi chancen for at trænge igennem til vores målgrupper. Derfor arbejder vi med et primært budskab også kaldet den organiserende idé. Den organiserende idé er en slags fællesnævner for hvad, der gør almene boliger relevante og attraktive over for de nye målgrupper, vi vil adressere. Det er essensen i vores kommunikation, som alt markedsføringsmaterialet er formet efter. Organiserende idé: Når man lejer, er man ikke bundet. Ikke bundet af bekymringer, ikke bundet til sin bopæl og ikke tvunget til at vælge ét spor frem for et andet. Man er fri. Men med friheden følger der normalt også en risiko. Almene boliger har det bedste af to verdener, for der er tryghed fremfor risiko. Og man kan bedre nyde sin frihed, når man samtidig føler sig tryg. Almene boliger er trygt og frit. Ligesom yin og yang skaber det balance i budskabet.

5 stil & tone Trygt og frit er kommunikationens fællesnævner, og sammen med det ensartede udtryk i kommunikationen har almene boliger et fælles udtryk som skaber bred opmærksomhed. Vores udtryk er ægte. Vi skal ikke sælge nogen noget, men blot fortælle hvor fantastisk almene boliger kan være. Vi adresserer folk i øjenhøjde og adresserer gerne vores målgrupper personligt. Det handler om livet, der leves i boligerne, og så er kvadratmetre og månedlige ydelser det sekundære. Selvom vi skal markedsføre den almene bolig, så skal billederne være ægte, og der skal skrues ned for efterbehandlingen, så udtrykket ikke bliver for pænt. Også i talesproget siger vi tingene ligeud og uden omsvøb, så det går ind under huden på målgrupperne fremfor hen over hovedet på dem Der er noget befriende ved at sige tingene ligeud, samtidig med at det skaber en tryghed for, at almene boliger ikke prøver at prakke nogen noget på. Derfor hænger det kreative billed- og talesprog uløseligt sammen med den organiserende ide.

6 kreativt materiale Følgende afsnit er en gennemgang af de forskellige kreative materialer, der som udgangspunkt er skabt. Udtrykket er fælles og ensartet, men elementerne kan nogle forskellige ting i forhold til, hvor i budskabshierarkiet vi bevæger os. Budskabshierarkiet kan ses som en tragt. Vi ved, at målgrupperne hægter sig af, jo længere de kommer ned i tragten. Men jo større mængde vi fylder i tragten, og jo bedre vi kommunikerer med dem på vej gennem tragten, des flere potentielle nye lejere opnår vi. Nogle medier er bedre end andre til at skabe opmærksomhed, mens andre medier egner sig godt til at skabe handlinger. Det vigtige er derfor, at kommunikationen i sin form giver en ensartet opfattelse af almene boliger. Opmærksomhed Interesse Handling I det kreative oplæg er budskabstragten markeret, så det er nemt at se, hvilket niveau i budskabhierarkiet de kreative elementer egner sig til.

7 opbygning af det kreative materiale Overskrift: En overskrift, der fanger essensen af målgruppens motivation for almen bolig. Overskrift: En overskrift, der fanger essensen af målgruppens motivation for almen bolig. Billede: Det visuelle udtryk i de kreative elementer, understøttes af et billede der spejler målgruppen. Billede: Det visuelle udtryk i de kreative elementer, understøttes af et billede der spejler målgruppen. Logo: Udover BL s logo, som er obligatorisk og fungerer som en slags stempel, er der mulighed for at tilføje op til to logoer yderligere Pay-off: Trygt og frit er kommunikationens omdrejningspunkt og står altid i forbindelse med BL logoet. Webadressen: Som udgangspunkt skal der henvises til danmarkbolig.dk, men det kan fraviges hvis boligforeningen har et andet site Logo: Udover BL s logo, som er obligatorisk og fungerer som en slags stempel, er der mulighed for at tilføje op til to logoer yderligere Konkret tilbud: Er der mere end tre tilbud, foreslås det at udvælge 3, og skrive se flere på: Pay-off: Trygt og frit er kommunikationens omdrejningspunkt og står altid i forbindelse med BL logoet. Boligforeningen billeder: Billeder af boligforeningen kan angives, men kan også erstattes af tekst - se næste side

8 opbygning af det kreative materiale Standard tekst: Brødteksten går i dybden med billedets fortælling Tilpasset tekst: Brødtekstener tilpasset et konkret boligtilbud

9 Annoncer Helsidet 1 & 2 logoer (Ældre) Annoncer er gode til at skabe blikfang, og specielt den ældre målgruppe er aktive læsere af de lokale og regionale aviser. Eksemplet til venstre er tilføjet et logo for en lokal boligforening, mens eksemplet til højre er tilføjet to logoer hhv. et regionalt og et lokalt.

10 Annoncer Helsidet (Ældre) Annoncerne kan indeholde konkrete boligtilbud. Det anbefales, at annoncerne indeholder max. 3 boliger, og at man derefter henviser til nettet for at se flere.

11 Annoncer Helsidet 1 & 2 logoer (Ældre) Annoncerne kan enten tale for sig selv, gennem overskrift og billede, eller de kan bære en brødtekst som indeholder fordelene af almene boliger. Mængden af tekst kan justeres i forhold til annoncernes størrelse (antal annoncemillimeter til indrykning), og i forhold til om det er et konkret tilbud i en boligforening.

12 Annoncer Helsidet 1 & 2 logoer (Ældre) Annoncerne kan enten tale for sig selv, gennem overskrift og billede, eller de kan bære en brødtekst som indeholder fordelene af almene boliger. Mængden af tekst kan justeres i forhold til annoncernes størrelse (antal annoncemillimeter til indrykning), og i forhold til om det er et konkret tilbud i en boligforening.

13 Annoncer Helsidet (BOLIGSTIFTENDE) Til den yngre målgruppe er vores talesprog mere direkte for at få opmærksomhed og blikfang.

14 Annoncer Helsidet (BOLIGSTIFTENDE)

15 Annoncer Helsidet (Familier)

16 Annoncer Helsidet (Familier)

17 Annoncer Helsidet (Tilflyttere)

18 Annoncer Helsidet (Tilflyttere)

19 Annoncer Integreret (Abribus) Ved brug af trafikmedier som abribus, stilladsbannere, busser osv. vær opmærksom på at have så lidt tekst som muligt. Eksempel til venstre har udløbstid, når lejlighederne bliver udlejet, mens annoncen til højre kan køre ubegrænset.

20 Annoncer Integreret (OUtdoor) Stilladsbannere hænger ofte i lang tid, og derfor er konkrete boligtilbud ikke særligt velegnet.

21 Annoncer HALVsidet & Kvarte 1 logo (Ældre) Annoncerne struktureres lidt anderledes, når der anvendes mindre formater. Brug kun brødtekster ved minimum halvsides annoncer. Tilføj max et logo i halv og kvarte annoncerne

22 Annoncer HAlVsidet & kvarte 1 logo (unge)

23 Annoncer HAlVsidet & Kvarte 1 logo (Familier)

24 Annoncer HAlVsidet & Kvarte 1 logo (TILFLYTTERE)

25 Bannere 1 logo (Uden tilbud) Bannerannoncer bør kun købes i store formater og kan køre i loop som overordnet opmærksomhedsskaber og med konkrete tilbud.

26 Bannere 1 logo (MED tilbud)

27 Bannere Integreret (boligsiden.dk)

28 Bannere Integreret med tilbud (boligsiden.dk)

29 folder Med tilbud (Ældre) Forside Opslag Bagside Et effektivt middel til at få det grå guld i tale er, at husstandsomdele flyers med budskabet om almene boliger, og de fordele der følger med.

30 folder Med tilbud (Unge) Forside Opslag Bagside På uddannelsessteder, til uddannelsesinformationsmøder og til uddeling til studievejledere kan foldere være et effektivt kommunikationsmiddel overfor de unge.

31 folder Med tilbud (Tilflyttere) Forside Opslag Bagside Folderen er velegnet til brug i HR afdelingen i virksomheder og offentlige instanser, der ansætter medarbejdere fra hele landet

32 folder fælles (Ældre) Forside Opslag Bagside Folderen kan bruges til at adressere alle målgrupper, hvor forsidebilledet kan skiftes efter hvilken målgruppe, der primært adresseres. Bemærk af vi ikke har familiemålgruppen med, eftersom denne er svær at opnå kontakt med via dette medie.

33 folder fælles (Unge) Forside Opslag Bagside

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland I det følgende har jeg skrevet refleksioner, spørgsmål og tanker vedr. hvilke områder jeg ser i kan forbedre og måske bør se nærmere på. Tankerne er inddelt

Læs mere

Informationskampagne. Midttrafik

Informationskampagne. Midttrafik Informationskampagne Nyt busnet Midttrafik 1 Baggrund I august 2010 vedtog Aarhus Byråd den Kollektive Trafikplan. I praksis betyder den nye plan en ændring af samtlige busruter og busnumre i Aarhus. Busruterne

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Ram plet med jeres markedsføring. Effektiv markedsføring af din skytteforening

Ram plet med jeres markedsføring. Effektiv markedsføring af din skytteforening Ram plet med jeres markedsføring Effektiv markedsføring af din skytteforening Skab en effektiv markedsføring og kommunikation af din skytteforening. Koncentration. Sigt. Ram plet. Kom godt i gang med markedsføring

Læs mere

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv PLUS gruppen Annoncering med regionalt perspektiv Målrettet markedsføring med PLUSgruppen PLUSgruppen skaber værdi for din virksomhed via: Redaktionel værdi Attraktive målgrupper Det er PLUSgruppens mission,

Læs mere

Grønsted kommune. Frederik & Mathias Friis 15-05-2015

Grønsted kommune. Frederik & Mathias Friis 15-05-2015 2015 Grønsted kommune Frederik & Mathias Friis 15-05-2015 Indhold Indledning... 2 Metode... 2 Kommunikation... 3 Hvem er målgruppen?... 3 Hvad er mediet?... 3 Hvilken effekt skal produktet have hos afsenderen?...

Læs mere

Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig Kommuner og regioner får kampagnens elementer til rådighed

Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig Kommuner og regioner får kampagnens elementer til rådighed Forord Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig: Den landsdækkende kampagne vil blive rullet ud, hvor vi for færrest midler kan møde flest mulige borgere indenfor målgruppen.

Læs mere

Strategi for sociale medier Assens Kommune

Strategi for sociale medier Assens Kommune Strategi for sociale medier Assens Kommune Indledning Assens Kommunes Vision 2018 Vilje til Vækst, skal sikre en positiv vækst gennem tre udvalgte indsatsområder; flere vil bo her, vækst og udvikling og

Læs mere

Dagplejere søges! Rekrutteringskampagne 2008. Testkampagne i Horsens, Skanderborg, Svendborg og Holbæk Og flere andre er også gået i gang

Dagplejere søges! Rekrutteringskampagne 2008. Testkampagne i Horsens, Skanderborg, Svendborg og Holbæk Og flere andre er også gået i gang Dagplejere søges! Rekrutteringskampagne 2008 Testkampagne i Horsens, Skanderborg, Svendborg og Holbæk Og flere andre er også gået i gang Vi mangler dagplejere her og nu - lad os lave en kampagne KØR! Vi

Læs mere

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Overordnet mål med handlingsplanen: Via en fælles indsats at tiltrække et eller flere landsdækkende sponsorater, der til sammen

Læs mere

UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER

UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER Opgavesæt UDFYLDES OG AFLEVERES SAMMEN MED DINE LØSNINGER Navn: Alder: Adresse: By: Postnr: Email: Telefonnr: Evt hjemmeside: Rettigheder på alt indsendt materiale tilfalder Nørgård Mikkelsen ODENSE KØBENHAVN

Læs mere

Boligsælger. Guide. BoligStarter - BoligTrust - BoligTools - BoligLocal

Boligsælger. Guide. BoligStarter - BoligTrust - BoligTools - BoligLocal Boligsælger Guide BoligStarter - BoligTrust - BoligTools - BoligLocal Et effektivt og trygt boligsalg Hos BoligOne har vi fokus på dig og dine behov. Du står selv for fremvisningen af din bolig, mens

Læs mere

Rigere uden røg - kampagnekommuner

Rigere uden røg - kampagnekommuner Rigere uden røg - kampagnekommuner Processen frem mod kampagnen og resultater Opdelt i 3 faser: 1) Udvælgelse af reklamebureau 2) Udarbejdelse af materialer 3) Kampagneperiode, herunder aktivitet, rækkevidde

Læs mere

Markedsføring af Selvejende Institutioner

Markedsføring af Selvejende Institutioner Indledning Selvejende Institutioner er noget særligt. En organisationsform der er udsprunget af folkelighed og frivillighed, og som er blevet et væsentligt element i velfærdsydelserne. Men de selvejende

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

> service > fleksibilitet > sikkerhed > nærhed

> service > fleksibilitet > sikkerhed > nærhed > service > fleksibilitet > sikkerhed > nærhed > boligselskabet midt/vest FAKTA Boligselskabet MidtVest blev stiftet 1. januar 1999 og er et selvejende alment boligselskab. Selskabet bygger, administrerer

Læs mere

Ny drift. Opgaven forankres i HR & Innovation.

Ny drift. Opgaven forankres i HR & Innovation. Nummer 230 Det gode møde med borgerne Fagudvalg udvalget Funktion Ny drift Vores omdømme skabes blandt andet i vores møde med borgerne. Derfor er vores medarbejderes tilgang til deres opgaver og ikke mindst

Læs mere

Nu skal kunderne have styr på. Fup & Fakta om miljø og brændeovne

Nu skal kunderne have styr på. Fup & Fakta om miljø og brændeovne Nu skal kunderne have styr på Fup & Fakta om miljø og brændeovne Næstbilligste opvarmning lige efter kropsvarme Markedsføringspakke der skaber opmærksomhed Fup & Fakta-kampagnen omfatter en række markedsføringselementer,

Læs mere

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp Kost ved slidgigt Case 2. Personlig fysisk hjælp Problemobservering Sygdommen slidgigt også kaldes artrose er den mest udbredte led sygdom overhovedet, det kan medføre voldsomme smerter. Sygdommen påvirker

Læs mere

Jumpfooddesign guideline

Jumpfooddesign guideline design guide Jumpfooddesign guideline Som enhver anden mærkevare ønsker vi at beskytte brandets identitet. En identitet der er skabt i et samspil mellem mange forskellige elementer: kernefortælling, maden,

Læs mere

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Indhold Annoncer... 2 Gode råd til annoncering... 2 Grafik og teknik... 2 Tekst og indhold... 2 Alternativer til annoncering... 3 Brevpapir...

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Proces. Ideudvikling. »Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider«

GRAFISK DESIGN. Proces. Ideudvikling. »Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider« P f t r o o i l o 1 H GRAFISK DESIGN»Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider«proces For at udvikle annoncen måtte jeg først klarlægge, hvad der

Læs mere

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg PrimeTime Kommunikation A/S Onsdag 20. december 2012 Baggrund for kampagnen > Regionsrådsvalg

Læs mere

Forside 1: Bagside og bogryg:

Forside 1: Bagside og bogryg: Bagside og bogryg: Bagsiden og bogryggen er lavet i de samme farver som forsiden for at opnå et gennemgående og sammendhængende look. Stregen som skal forestille jernbanen er også fortsat på både bogryggen

Læs mere

Kommunikationspolitik. Godkendt i Viborg Byråd den 24.03.2010

Kommunikationspolitik. Godkendt i Viborg Byråd den 24.03.2010 Kommunikationspolitik Godkendt i Viborg Byråd den 24.03.2010 Åben og offensiv kommunikation i 10 punkter Kommunikationspolitikken skal understøtte Viborg Kommunes vision. Den skal samtidig hjælpe med at

Læs mere

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse ADHD-foreningens Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse Rekruttering: 8 målrettede trin 1. Overvej: Hvad skal vi bruge frivillige til? 2. Beskriv opgaven 3. Lav en frivilligprofil 4. Bestem metode

Læs mere

Markedsføringsplan. Indhold. 1. Introduktion. 2. Markedsbeskrivelse

Markedsføringsplan. Indhold. 1. Introduktion. 2. Markedsbeskrivelse Markedsføringsplan Indhold 1. Introduktion... 1 2. Markedsbeskrivelse... 1 3. Målsætning og budget... 2 4. Målgruppe... 3 5. Afklaring omkring kommunikation, budskab og virkemidler... 4 6. Medievalg og

Læs mere

GRØNNE PLETTER. Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler. grønne pletter.dk. 1. udgave, marts 2011

GRØNNE PLETTER. Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler. grønne pletter.dk. 1. udgave, marts 2011 GRØNNE PLETTER Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler 1. udgave, marts 2011 grønne pletter.dk 1 Nu får Danmark snart Grønne Pletter vær med til at gøre den nye kampagne fra Danske Planteskoler

Læs mere

Handleplan for kommunikationsindsatsen

Handleplan for kommunikationsindsatsen Handleplan for kommunikationsindsatsen 2019-2022 Handleplan for kommunikationsindsatsen 2019-2022 Følgende er en handleplan for kommunikationsindsatsen i KLAR Forsyning, der dækker perioden 2019 til og

Læs mere

CORPORATE RELATIONS. Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater. November 2017

CORPORATE RELATIONS. Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater. November 2017 CORPORATE RELATIONS Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater November 2017 FORMÅL OG METODE Formålet med undersøgelsen er at evaluere respondenternes ønsker til og behov for information

Læs mere

Velkommen til TADAA! s visuelle verden

Velkommen til TADAA! s visuelle verden Velkommen til TADAA! s visuelle verden Part of the Insero Group 1 Velkommen til TADAA! s visuelle verden TADAA! s visuelle identitet er designet til at illustrere de værdier, som delebilskonceptet bygger

Læs mere

Typografi & ombrydning

Typografi & ombrydning 2 PRODUKT & MÅLGRUPPE I samarbejde med virksomheden Euro Poultry, har jeg udarbejdet et magasin, som skal henvende sig til målgruppen unge og børnefamilier i alderen 18-30 år. Det er et magasin, som skal

Læs mere

Grafisk design AnnA SkAk Mediegr Afiker

Grafisk design AnnA SkAk Mediegr Afiker Grafisk design opgaven Jeg fik til opgave, at udforme en værdikupon til svenske Adlibris Fotoservice. Værdikuponen skulle være i A5-format på 2 sider. På første side skulle der være en indledende tekst

Læs mere

Medieinformation 2010 GO-CARD

Medieinformation 2010 GO-CARD Medieinformation 2010 GO-CARD KONCEPT GO-CARD er reklame på gratis postkort, som er målrettet unge trendsættere. GO-CARD postkort er et velegnet medie til kulturelle og humanitære budskaber samt virksomheder

Læs mere

Design Guide. 0. Introduktion 1. Baggrund 2. Designplatform 3. Layoutprincipper 4. Ressourcer

Design Guide. 0. Introduktion 1. Baggrund 2. Designplatform 3. Layoutprincipper 4. Ressourcer Design Guide 0. Introduktion 1. Baggrund 2. Designplatform 3. Layoutprincipper 4. Ressourcer Design Guide Johans Julehjerter -Visuel identitet/corporate identity/brand 0. Introduktion Formålet med guiden

Læs mere

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE DEN GODE PRESSEMEDDELELSE Typer af pressemeddelelser Den eventbaserede Man får omtale ved at udsende en klassisk pressemeddelelse, der knytter sig til en begivenhed. Den analysebaserede Man får omtale

Læs mere

IAA 2010. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd)

IAA 2010. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) IAA 2010 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) 3. Målsætning (de konkrete målbare mål for den aktuelle kampagne) 4. Kampagne- og kommunikationsstrategien

Læs mere

Sammen skaber vi værdi for patienten

Sammen skaber vi værdi for patienten MODEL FOR VÆRDIBASERET SUNDHED I REGION HOVEDSTADEN Sammen skaber vi værdi for patienten Region Hovedstadens hospitaler har i en årrække været styret og afregnet med takststyring. Det har blandt andet

Læs mere

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side?

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus er måske ikke det første du tænker på når du skal øge kendskabet til din virksomhed. I det følgende viser jeg hvorfor du

Læs mere

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web:

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web: Vejen til en troværdig virksomhedsprofil GÅ FREMTIDEN TRYGT I MØDE MED EN TROVÆRIDG VIRKSOMHEDSPROFIL Mit navn er Bettina Skindstad, og jeg arbejder for, at kunderne har kendskab til og køber af de virksomheder,

Læs mere

Markedsanalyse i den almene sektor

Markedsanalyse i den almene sektor Markedsanalyse i den almene sektor Himmerland Boligforening, udviklingschef Sven Buch Boligkontoret Danmark, marketingchef Karina Lauridsen, Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg den 13. maj 2015 Deltagere

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Februar 2013 UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Baggrund En attraktiv og aktiv by med aktive medborgere Frederiksberg Kommune og byen Frederiksberg har i udgangspunktet en stærk tradition for

Læs mere

KL OKTOBER 2017 BYGGESAGSBEHANDLING EKSEMPLER PÅ DEN BORGERRETTEDE BYGGESAGSBEHANDLING

KL OKTOBER 2017 BYGGESAGSBEHANDLING EKSEMPLER PÅ DEN BORGERRETTEDE BYGGESAGSBEHANDLING KL OKTOBER 2017 BYGGESAGSBEHANDLING EKSEMPLER PÅ DEN BORGERRETTEDE BYGGESAGSBEHANDLING 2 KL Teknik og Miljø 2017 KL Weidekampsgade 10 2300 København S Tlf. 3370 3370 www.kl.dk KL Teknik og Miljø 2017 3

Læs mere

Opsamlingsnotat fra besøgsrunde hos 13 socialøkonomiske virksomheder i Kolding Kommune. januar marts Side 1 af 5

Opsamlingsnotat fra besøgsrunde hos 13 socialøkonomiske virksomheder i Kolding Kommune. januar marts Side 1 af 5 Opsamlingsnotat fra besøgsrunde hos 13 socialøkonomiske virksomheder i Kolding Kommune januar marts 2019 Side 1 af 5 Afsæt for besøgsrunden Formand for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget

Læs mere

SEO-strategi. Kunde logo

SEO-strategi. Kunde logo SEO-strategi Kunde logo Formålet SEO-strategien skal ved udførsel skabe mere trafik til KUNDE, samt styrke deres branding. SEO-strategien skal være med til at belyse nogle af de problematikker som KUNDEløser

Læs mere

AT5 Branding af elbiler. 2.b Fredericia Gymnasium Erik Langkjær og Stinne Creutz Høffer

AT5 Branding af elbiler. 2.b Fredericia Gymnasium Erik Langkjær og Stinne Creutz Høffer AT5 Branding af elbiler 2.b Fredericia Gymnasium Erik Langkjær og Stinne Creutz Høffer Rammer for AT: Branding af elbiler i AT5 i en 2.g klasse Fagene: Engelsk og fysik. Engelskdelen: Elbiler og miljø

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Guide og bedømmelseskriterier Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Er jeres team med i Idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship

Læs mere

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning?

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Table of Contents Om Popupmore Hvad er en pop up Butik Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Effektiv marketing Kontakt os 3 4 5 7 8 10 2 Om Popupmore

Læs mere

KOM HJEM, jyder! IAA Prisen August 2007

KOM HJEM, jyder! IAA Prisen August 2007 KOM HJEM, jyder! IAA Prisen August 2007 Indhold Baggrund & formål Målgruppe & målsætning Kampagne- og kommunikationsstrategi Mediestrategi Kreativt koncept Kreativ udformning Økonomi Effekt Evaluering

Læs mere

Fact Sheet. Exam project 3.nd semester - November Facebook

Fact Sheet. Exam project 3.nd semester - November Facebook Fact Sheet Exam project 3.nd semester - November 2016 Gruppemedlemmer: Andrea Jakobsen - andreajakobsen@hotmail.dk Christian Bertelsen - kontakt@christianbertelsen.dk Sofie Ken -sofieken@jubii.com Campaign

Læs mere

Jacob Salmon, stifter, spiludvikler Elevated: Strategi- og innovationsværktøjer til nye og etablerede virksomheder Brætspillet Breakaway gør det

Jacob Salmon, stifter, spiludvikler Elevated: Strategi- og innovationsværktøjer til nye og etablerede virksomheder Brætspillet Breakaway gør det Jacob Salmon, stifter, spiludvikler Elevated: Strategi- og innovationsværktøjer til nye og etablerede virksomheder Brætspillet Breakaway gør det muligt for iværksættere at håndtere strategi Erfaringer

Læs mere

w k Produktkatalog Portalen åbner mandag den 2. februar. Portalen lukker for bestillinger fredag den 13. marts kl. 24.

w k Produktkatalog Portalen åbner mandag den 2. februar. Portalen lukker for bestillinger fredag den 13. marts kl. 24. 1/12 Markedsføringsportalen I Forskningens Døgns markedsførings portal kan du bestille og downloade produkter til markedsføring af dit arrangement. De fleste af produkterne kan skræddersys, så de indeholder

Læs mere

Vandsparekampagne på fleksibelt budget

Vandsparekampagne på fleksibelt budget Vandsparekampagne på fleksibelt budget Charlotte Storm & Dorthe von Bülow Salg & Service Københavns Energi Behov for ny kampagne? Vandforbruget faldet fra 129 lpd i 2001 til 108 lpd i 2010-11 liter på

Læs mere

Det skal være lettere for den enkelte at leve et fuldt og godt liv som en ligeværdig del af samfundet. Alle er og skal føle sig som EN AF OS.

Det skal være lettere for den enkelte at leve et fuldt og godt liv som en ligeværdig del af samfundet. Alle er og skal føle sig som EN AF OS. EN AF OS-håndbog Indhold Om EN AF OS... 3 Kampagnens forløb... 4 Vær aktiv i kampagnen... 5 Kampagnesite... 5 Facebook... 6 Events... 6 Materialer... 7 Mobilisering... 9 Design og sprog... 9 Side 2 af

Læs mere

Version 1.2: 23/8-2015. Vejledning. Rapportskabelon til Word 2010/2013

Version 1.2: 23/8-2015. Vejledning. Rapportskabelon til Word 2010/2013 Version 1.2: 23/8-2015 Vejledning Rapportskabelon til Word 2010/2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Installation af rapportskabelon... 3 Opret et nyt dokument til din rapport... 4 MIM Menu...... 5

Læs mere

Kursus i Medlemsrekruttering K U R S U S

Kursus i Medlemsrekruttering K U R S U S Kursus i Medlemsrekruttering Om Medlemsrekruttering Hvad er Medlemsrekruttering? Medlemsrekruttering har til formål at sikre, at afdelingen altid har et passende antal medlemmer. Hvorfor skal man altid

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Employer branding og jobannoncer

Employer branding og jobannoncer Employer branding og jobannoncer Guidelines Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Opdateret 041116 Job- og employer branding koncept Region Midtjylland har et koncept for jobannoncer og employer branding,

Læs mere

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD RETNINGSLINJER LOGO PLACERING OG BRUG FRIZONE: PLACERING: TYPOGRAFI PRIMÆR TYPOGRAFI SEKUNDÆR TYPOGRAFI KOMMUNIKATION GRUNDPAPIR

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

Annoncering hos Socialpædagogerne

Annoncering hos Socialpædagogerne Annoncering hos Socialpædagogerne Udgivelsesplan for Socialpædagogen 2018 Nummer Udkommer Deadline tekstsideann. Deadline stillingsann. 01/2018 Uge 02 20.12.2017* 21.12.2017* 02/2018 Uge 05 17.01.2018

Læs mere

April Hjemmesider overblik over funktionalitet

April Hjemmesider overblik over funktionalitet April 2019 Hjemmesider overblik over funktionalitet Indhold Institutionernes nye hjemmesider... 3 Indledning... 3 Elementer på hjemmesiden... 3 Farvetemaer... 3 Forside... 5 Menu... 6 Indholdssider...

Læs mere

Volkswagen Håndbog til sociale medier

Volkswagen Håndbog til sociale medier Volkswagen Håndbog til sociale medier 01 Formål og målgruppe 04 Tone of voice 02 Hvordan er man relevant på Facebook? 05 Planlæg dit indhold 03 Effektivt Facebook-indhold 06 Annoncering 01 Formål og målgruppe

Læs mere

Få det fulde udbytte af din kommunikation. En quick guide til en travl hverdag

Få det fulde udbytte af din kommunikation. En quick guide til en travl hverdag Få det fulde udbytte af din kommunikation En quick guide til en travl hverdag Det er ingen hemmelighed, at det tager rigtig lang tid at skrive et nyhedsbrev, en blog, en opdatering på diverse medier;

Læs mere

Den lille guide til Storytelling

Den lille guide til Storytelling Den lille guide til Storytelling Vil du gerne i gang med storytelling? Så har du her en nem og overskuelig guide til Storytelling. Målet er at give dig et praktisk redskab til at bygge din historie op,

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15 Avis artikel rapport Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Problemformulering Side 3 Afsender Side 3 Budskab Side 3 Medie Typografi Side 4-6 Medie Farver Side 7-9 Medie

Læs mere

Designguide. Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet.

Designguide. Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet. Designguide Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet. Al kommunikation med CM Network som afsender, skal udarbejdes ud fra retningslinjerne

Læs mere

Guide. til frivilligværktøjer

Guide. til frivilligværktøjer Værktøjer til frivilligledelse Guide til frivilligværktøjer // Kære frivilligleder Her får du et kit med tre praktiske værktøjer, som du kan bruge sammen med dit lederteam og de engagerede frivillige

Læs mere

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... 4 Fase 5: Test... 5 Fase 6: Offentliggørelse... 5 Kanyle-modellen:...

Læs mere

Køb og salg af andelsbolig

Køb og salg af andelsbolig Køb og salg af andelsbolig Før vi sælger din andelsbolig Før du sætter din andelsbolig til salg, vil vi gerne fortælle dig om fordelene ved at giver sælge og købe via os og hvad du kan forvente dig af

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Udvikling & Kommunikation Godkendt af byrådet august 2010 Kommunikationspolitik Aabenraa Kommune er en stor arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kommunikerer

Læs mere

Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik

Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik 20. august 2014 SUF 2014: Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik 1 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 1.2. Baggrund... 3 Kort om undersøgelsens metode... 4 2. Hovedkonklusioner...

Læs mere

grafisk design OPGAVE: EMBRACE-IT VISUEL IDENTITET

grafisk design OPGAVE: EMBRACE-IT VISUEL IDENTITET grafisk design OPGAVE: EMBRACE-IT VISUEL IDENTITET BESKRIVELSE GRAFISK DESIGN BESKRIVELSE Embrace-IT er en IT-virksomhed, som leverer konsulentarbejde til andre virksomheder. De er internationale og har

Læs mere

Foto: Getty Images. Designmanual.

Foto: Getty Images. Designmanual. Foto: Getty Images Designmanual. Kære Partimedlem Velkommen til den nyeste justering af Socialdemokraternes design. Vores design har klaret sig flot gennem valgkampen, men vi har alligevel oplevet, at

Læs mere

Boligen.nu. 10.-11. september 2011 på Holbæk Havn 22.-23. oktober 2011 i Roskilde Kongrescenter

Boligen.nu. 10.-11. september 2011 på Holbæk Havn 22.-23. oktober 2011 i Roskilde Kongrescenter Boligen.nu 10.-11. september 2011 på Holbæk Havn 22.-23. oktober 2011 i Roskilde Kongrescenter Boligen.nu er regionens største byg- og boligmesse. På messen præsenteres det nyeste indenfor boligindretning.

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Magasinudvikling Trykt og d igital kommun ikation MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER 3052_Brochure_magasin.indd 3 13/05/14 08.13 01 Workshop Hele grundlaget for at kunne kommunikere målrettet med succes er,

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Læseplan for valgfaget serviceværksted. 10. klasse

Læseplan for valgfaget serviceværksted. 10. klasse Læseplan for valgfaget serviceværksted 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Markedsføring 5 Kundebetjening 6 Uddannelsesafklaring 7 Indledning Faget serviceværksted er et valgfag

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Avisindstik og kundeudgivelser

Avisindstik og kundeudgivelser Avisindstik og kundeudgivelser Få fortalt om din virksomhed eller organisation - gennem stærke redaktionelle avisindstik og udgivelser. MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Sæt ord og fortælling på din virksomhed

Læs mere

Facebookstrategi for IFS-foreninger

Facebookstrategi for IFS-foreninger Facebookstrategi for IFS-foreninger MÅLGRUPPE Nuværende og potentielle brugere af IFS-foreningen i lokalområdet. Dvs. mennesker med psykiske vanskeligheder, som også har interesse i idræt og har en Facebook-konto.

Læs mere

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation)

Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion Stab Fællessekretariatet Indsatsområde Styrket omdømme - flere borgere (strategisk kommunikation) Ny drift Nummer Borgertilfredshed Fagudvalg udvalget Funktion 06.45.51 Beskrives inden budgetseminar Løbende driftsudgifter 0 0 0 0 I alt 0 0 0 0 1 Side 1 Nummer Borgerbudgettering Fagudvalg udvalget Funktion

Læs mere

E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE

E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE Velkommen til e-mærkets markedsføringspakke! Markedsføringspakken er skabt som en inspirationskilde til arbejdet med at fortælle om jeres engagement i e-mærket og den ekstra

Læs mere

Designmanual. Børnelandet. Børnelandet. Vi vokser sammen. Sofie Bissenbacker. side. 1

Designmanual. Børnelandet. Børnelandet. Vi vokser sammen. Sofie Bissenbacker. side. 1 Designmanual Sofie Bissenbacker side. 1 Inholdsfortegnelse Indtroduktion...s.3 Logo...s.4 Logo og proportioner...s. 5 Farve og farvesymbolik...s.6 Typografi...s.7 Billedestil...s. 8 Grafiske elementer...s.9

Læs mere

Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret.

Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret. Indledning Jeg ved at halvdelen af mine marketingkroner er spildt jeg ved bare ikke hvilken halvdel! Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret.

Læs mere

Pjece: Fra spildevand til rekreativt land og vand

Pjece: Fra spildevand til rekreativt land og vand Pjece: Fra spildevand til rekreativt land og vand Afsender: Kloakforsyningen, Aalborg Kommune. Baggrund: Udskiftning af eksisterende og forældet præsentationsfolder både i relation til layout og indhold.

Læs mere

Guide. til frivilligværktøjer

Guide. til frivilligværktøjer Værktøj til frivilligledelse Guide til frivilligværktøjer // Kære frivilligledere I får her et kit med tre praktiske værktøjer, som I kan bruge sammen i lederteamet og med de engagerede frivillige i jeres

Læs mere

SjovtVand.dk Præsenterer:

SjovtVand.dk Præsenterer: SjovtVand.dk Præsenterer: forord Min Svømmebog er først og fremmest den unge svømmers holdepunkt gennem svømmeskolen. Den bliver et symbol på alt det barnet lærer i vandet. Barnet kan bruge bogen til at

Læs mere

Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke

Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke HTX Afsluttende projekt E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013 Systemudvikling Indledende aktiviteter Kommunikationsplanlægning for projektet, Laswells fem spørgsmål. o Hvem

Læs mere

POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014

POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014 POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014 ANDELSBOLIG- OPLÆG 2014 BILLIGERE LÅN OG MERE GENNEM- SIGTIGHED Alle danskere skal have mulighed for at bo i en bolig, der er egnet til deres særlige situation.

Læs mere

7 By Hvilken by bor du i? Én svarmulighed kan angives (liste over alle byer i Frederikssund Kommune)

7 By Hvilken by bor du i? Én svarmulighed kan angives (liste over alle byer i Frederikssund Kommune) # Kort om dig Spørgsmål Svarmuligheder 1 Køn Køn: Kvinde Mand 2 Alder Alder: Én valgmulighed (18 125) 3 Civilstand Hvad er din civilstand? Enlig Parforhold Gift 4 Hjemmeboende børn Har du hjemmeboende

Læs mere

Danske unge har i høj grad fravalgt at bruge cykelhjelm. Især i aldersgruppen år står

Danske unge har i høj grad fravalgt at bruge cykelhjelm. Især i aldersgruppen år står 1. Problemets karakter Danske unge har i høj grad fravalgt at bruge cykelhjelm. Især i aldersgruppen 16-25 år står 1 det grelt til. Der er mange grunde til at de unge ikke bruger cykelhjelme, men fælles

Læs mere