Test rapport: Test af hele kyllinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Test rapport: Test af hele kyllinger"

Transkript

1 Test rapport: Test af hele kyllinger Af Heidi Friis Hansen, cand. brom, udviklingskonsulent i VIFFOS og underviser på procesteknologuddannelsen Erhvervsakademi Roskilde. Introduktion Helstegt kylling er en klassisk dansk ret som næsten alle mennesker bliver glade for at få serveret. Men kyllinger er ikke bare kyllinger. De forhandles i forskellige størrelser ferske eller frosne, og de opdrættes på forskellig vis. I denne test vurderer vi smagen af 6 forskellige kyllinger og unghaner, som er indkøbt i forskellige supermarkedskæder. Se skema 1 nedenfor. Tabel 1. Testen omfatter følgende 6 kyllinger og unghaner: Typer af kylling, deres indkøbssted samt pris Kylling produkt Indkøbt hos Pris/stk Pris/kg. Fersk Økologisk unghane, Gråsten, 1458g Superbest, Rødovre centrum kr. 137,17 kr. Frossen kylling 1400g Aldi, Roskilde 25,95 kr 18,54 kr. Fersk, De 5 gårde Kylling Irma, Roskilde 62,00 kr. 47,69 kr. 1300g Fersk, Bornholmerhane g Superbrugsen, Roskilde 86,95 kr. 56,10 47,00 kr. Frossen, Padborg kylling Kvickly, Roskilde 37,95 kr. 21,10 kr. 1800g Fersk, Majskylling, Rose Føtex, Roskilde 64,95 kr. 46,40 kr. 1400g

2 Kunsten at stege en kylling optimalt. Kylling kan tilberedes hel i gryde, i stegeso eller i stegepose i ovn samt på grillen. Den kan desuden parteres inden tilberedning, så man har mulighed for at tilberede henholdsvis lår og bryst optimalt. Problemet ved at tilberede hele kyllingen på en gang kan være, brystet risikerer at blive tørt før lårene er færdige eller at lårene har fået for lidt, når brystet er tilberedt lige tilpas. Grunden til at bryst og lår oftest har forskellig tilberedningstid er, at det er to forskellige muskler, der består af forskellige typer af muskelfibre. Brystet består af de såkaldte hvide muskelfibre, mens låret består af såkaldte røde fibre. De to slags muskelfibre er opbygget på forskellig måde og kræver derfor forskellig tilberedning. Det er derfor lidt af et kunststykke at tilberede en hel kylling i ovn, således at både bryst og lår bliver møre og saftige og skindet bliver sprødt. Men det kan lade sig gøre! Spisekvaliteten af en kylling afhænger af kyllingens alder, slagtevægt, foder, produktionsintensitet herunder bevægelsesmuligheder og hvordan kyllingen håndteres på slagteriet. Sådan har vi gjort Tilberedning og forberedelse til smagsbedømmelse blev foretaget af Christian Hovmann, der er kok, professionsbachelor i ernæring og sundhed samt udviklingskonsulent i VIFFOS. Heidi Friis Hansen, Kandidat i Levnedsmiddelvidenskab (cand. brom.) og Udviklingskonsulent i VIFFOS har stået for planlægning af testen og ledet smagstesten. Et døgn før testen er de to frosne kyllinger lagt til optøning i køleskab. Kyllingerne blev stegt hele i ovn. For at opnå et godt stegeresultat af både bryst og lår valgte vi følgende tilberedningsmetode : Kyllingen blev skyllet udvendigt og indvendigt og derpå duppet tør udvendigt med køkkenrulle. Evt. rester af dun og fjer blev fjernet. Endelig blev vingerne trimmet, dvs. det yderste led blev fjernet? Ovnen blev opvarmet til 190 C (i ovn med varmluft skal en temperatur på 170 C benyttes) med bradepande og rist, så de er varme når kyllingen skal ind. 2 spsk. smør blev smeltet og fordelt overalt på skindet med en pensel. Derpå blev kyllingen krydret med salt indvendigt og udvendigt (8 9 g afhængig af størrelse på kyllingen). At pensle med smør giver en flottere farve på den færdige kylling og er uden ernæringsmæssig betydning for det færdige resultat, da det smelter af. Det er sukkerstofferne i smørrets valle, der bidrager til farveeffekten. Der er derfor ingen grund til at pensle en kylling med fx olie, hvis man ikke har smør.

3 Risten blev smurt med lidt olie og kyllingen blev lagt på den varme rist på siden med det ene lår opad. Herefter kom rist med kylling ind i ovnen. Efter 20 minutter vendtes kyllingen, så det andet lår kom opad. Efter endnu 20 minutter vendtes kyllingen igen, så brystet vendte opad. Herefter blev kyllingen stegt til temperaturen i brystets tykke del var 71 C og temperaturen ved benet i overlåret på C. Kyllingen blev taget ud af ovnen og hvilede utildækket i ca. 20 minutter et lunt sted. Grunden til at den hviler utildækket, er at man herved bevarer det det sprøde skind. Den totale stegetid afhænger af kyllingens størrelse: 1300 g ca min g ca min g ca min. Efter tilberedning blev kyllingerne skåret ud og fordelt på kodede tallerkener, én kylling med både bryst og lår på hver tallerken. Herefter har alle 5 dommer smagt på stykke lår og et stykke bryst fra hver af i alt 6 kyllinger, uden at vide hvilken kylling de smagte på. Kyllingestykkerne blev serveret kort efter udskæring. Lår og bryst blev hver for sig bedømt på mørhed, saftighed og smag. Hver egenskab blev bedømt på en skala fra 1 til 6, hvor 6 er bedst. Dommerne blev inden bedømmelsen enige om, at en god mørhed både kan opnås hvis kødet er meget let og hurtigt at tygge, samt hvis kødet er mere fast som følge af at kyllingen har bevæget sig mere under opvæksten. De 5 dommere, der alle til daglig arbejder med indkøb og salg af fjerkrækød, var: Michael Bovin, Supergros Jan Olesen, ECB Kristina Dahlberg, COOP Brian Stjernholm, Kalu a/s Hanne Carstenschiold, Danske Slagterier Resultater Vi testede fire ferske og to frosne kyllinger. Kyllingerne vejede fra 1300g til 1800g. Deres styk pris varierede fra 25,95kr til 199,99kr og deres kilopris varierede fra 18,54kr til 137,17kr.

4 Mørhed, saftighed og smag blev vurderet for både kyllingebryst og lår. Bedømmelserne for bryst og lår var meget ens i forhold til de tre vurderingsparametre. I skemaet nedenfor har vi derfor samlet karaktererne for de tre parametre og givet en samlet vurdering af hhv. for bryst og lår. Tabel 2: Opgørelse af smagsbedømmelsen for de 6 kyllinger. Opgørelse af smagsbedømmelsen Kylling mørhed saftighed smag bryst lår TOTAL Fersk Økologisk unghane, Gråsten, 1458g 4,7 4,7 4,2 4,5 4,6 4,5 Frossen kylling 1400g 3,4 2,5 3,4 3,3 2,9 3,1 Fersk, De 5 gårde Kylling, 1300g 4,4 3,8 3,7 3,7 4,3 4,0 Fersk, Bornholmerhane, g 4,2 4,3 4,1 4,3 4,1 4,2 Frossen, Padborg kylling, 1800g 4,7 4,5 4,5 4,7 4,4 4,6 Fersk, Majskylling, Rose, 1400g 4,9 4,6 4,4 4,7 4,5 4,6 Fersk Majskylling, den frosne Padborg kylling og fersk økologisk unghane var de tre topscorere med hensyn til mørhed, saftighed og smag i bryst og lår kød. Den gennemsnitlige score varierede fra 4,6 til 4,5 for de tre produkter. Herefter fulgte de to ferske produkter Bornholmerhane og De 5 gårde kylling med gennemsnits score på 4,2 og 4. Testens dårligste vurdering var Frossen kylling, 1400g. Dette produkt fik konsekvent de laveste points for smag, saftighed og mørhed hos dommerne. Den fik blandt andet kommentaren Pommes frites kylling af en dommer. Konklusion Det overrasker ikke, at det er en lille frossen kylling som klarer sig dårligst, idet frysning kan gå ud over saftighed (testens absolut laveste score), ligesom en lav slagtevægt generelt giver dårligere spisekvalitet. Hertil kommer at det er vanskeligere at tilberede en lille kylling end en stor kylling. Det kan ses af at testens mindste kylling på 1300g fra De 5 gårde endte på en samlet næstsidste plads med dommer kommentarer om at den var stegt lidt tør. Dette til trods for, at kyllingerne blev stegt til samme centrumstemperatur.

5 Med undtagelse af Frossen kylling 1400g, var testens øvrige 5 kyllingeprodukter af høj og god spisekvalitet. Det er en normal antagelse, at en øget alder ved slagtning medfører en forbedret spisekvalitet af kyllinger bl.a. på grund af bedre smag i kødet. Kyllingen fra De 5 Gårde, Bornholmerhane og økologisk unghane er eksempler på kyllingeproduktioner, hvor den højere slagtealder er opnået ved at begrænse kyllingernes væksthastighed, i sammenligning med, hvordan man oftest producerer kyllinger. Padborg kyllingen opnår den øgede slagtealder ved at den slagtes ved en højere vægt, men i øvrigt har en hurtig vækst. En anden måde spisekvaliteten hos kyllinger kan påvirkes er gennem foderet. Det er Majskyllingen et eksempel på. Tabel 3: Det samlede resultat af testen Samlet Resultat Kylling Opsummerede dommerkommentarer samlet karakter kilopris Fersk, Majskylling, Rose, 1400g God mørhed og stadig med struktur, god saftighed og god smag 5 46,40 kr. Frossen, Padborg kylling, 1800g God mørhed, saftig og god smag 5 21,10 kr. Fersk Økologisk unghane, Gråsten, 1458g Fersk, Bornholmerhane, g God mørhed, behagelig god saftighed og God smag 5 137,17 kr. Mør, men med lidt hårdhed, lidt saftig og god smag 4 56,10 47,00 kr. Fersk, De 5 gårde Kylling, 1300g Mør, stegt lidt tørt og ikke den store smag 4 47,69 kr. Frossen kylling 1400g Hård, tør og sej, uspiselig og ingen smag (pommes frites kylling) 3 18,54 kr. Tips når du skal købe kylling Vælg en stor kylling Vælg en fersk kylling Vælg en fritgående, Økologisk eller lignende, hvis du kan lide kødet er mere fast, og/ eller det passer med dine synspunkter som forbruger Hvis du har købt en mindre kylling, kan du partere den før tilberedning, så di kan tilberede lårerne længere tid end brystet.

Af Heidi Friis Hansen, cand. brom, udviklingskonsulent i VIFFOS og underviser på procesteknologuddannelsen Erhvervsakademi Roskilde.

Af Heidi Friis Hansen, cand. brom, udviklingskonsulent i VIFFOS og underviser på procesteknologuddannelsen Erhvervsakademi Roskilde. 1 Test af laks Af Heidi Friis Hansen, cand. brom, udviklingskonsulent i VIFFOS og underviser på procesteknologuddannelsen Erhvervsakademi Roskilde. Danskerne spiser for lidt fisk selv om vi er omgivet

Læs mere

Test af paneret og frossen fisk

Test af paneret og frossen fisk Test af paneret og frossen fisk af Heidi Friis Hansen, cand. brom, udviklingskonsulent i VIFFOS og underviser på procesteknologuddannelsen Erhvervsakademi Roskilde. Paneret fisk findes i mange forskellige

Læs mere

MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD

MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD VIDeN VæKsT BaLaNce KøD& SMaG MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD KøD & smag 1/10 Kød & Smag Kød er dyrenes muskler. Kød er bygget op af muskelfibre, der er sat sammen i bundter og omgivet af hinder, som

Læs mere

Opskrifter - langtidsstegning

Opskrifter - langtidsstegning Opskrifter - langtidsstegning Smag og måltider Maj 2014 Opskrifter langtidsstegning I denne pjece får du opskrifter og tips til langtidsstegning. Derudover finder du også forskellige opskrifter på tilbehør.

Læs mere

MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG

MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG TILBUDENE GÆLDER FRA D. 25/08 TIL D. 06/09-2014 CÔTE DE BOEUF 2 stk Côte de boeuf Salt og peber. Dup kødet tørt og krydr det godt

Læs mere

MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD

MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD ViDen VÆKST BaLanCe STeG KøD Rigtigt MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD STeG KøD rigtigt 1/5 Steg kød rigtigt Kød bliver tilberedt, så kødet: Bliver sikkert at spise Bliver nemmere at tygge Bliver lettere

Læs mere

Stegeanvisning. Perfekte stege og fjerkræ til jul

Stegeanvisning. Perfekte stege og fjerkræ til jul Stegeanvisning Perfekte stege og fjerkræ til jul For at få den største oplevelse anbefaler vi, at man steger i almindelig varmluft ovn. Ved stegning i ovn skal ovnen altid være på rette temperatur, inden

Læs mere

GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT

GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT 8 grillpølser Kartoffelsalat: 1 kg kartofler 4 æg 1 pk. bacon i tern, 120-150 g 2 dl cheddarost i tern 2 dl finthakket porre GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT Dressing: 2 dl græsk yoghurt ½ dl tomatpuré 2

Læs mere

ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad

ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad Dansk - tigrinsk Sundhedsplejen Brønderslev Kommune Tilberedning af den første skemad Ved tilberedning af kogt frugt og grønt til barnet er det godt:

Læs mere

pak maden ind Uhm, Madpakker til aften

pak maden ind Uhm, Madpakker til aften Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth. Regi: Bolig & Brocante og privateje Uhm, Madpakker til aften pak maden ind Hvad har butterdej, filodej, serranoskinke, bacon og en stegeso til fælles? De egner

Læs mere

Huskeregler for god køkkenhygiejne

Huskeregler for god køkkenhygiejne Huskeregler for god køkkenhygiejne 10 huskeregler 1) Tag ringe, ur og armbånd af ved madlavning. 2) Bær forklæde. 3) Vask dine hænder, gerne helt op til albuerne, i 15 sek. 4) Vask hænder ved hvert nyt

Læs mere

Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen...

Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen... Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen... 2 Inspiration til mere fisk på menuen fra Royal Greenland... Hvordan kan vi hjælpe dig med at få mere fisk på menuen? Vi har et meget spændende sortiment

Læs mere

Spis brød til... Opgaveark. Opgaveark til Spis brød til... Opgave 5 side 1

Spis brød til... Opgaveark. Opgaveark til Spis brød til... Opgave 5 side 1 Spis brød til... Opgaveark Opgaveark til Spis brød til... Opgave 5 side 1 Opgave 5: Eksperimenter med brød I denne opgave skal du bage. Hvad du vælger at komme i (ingredienser), og de forskellige måder

Læs mere

Æg bør tilberedes, så det er en kulinarisk fornøjelse at spise retter med æg!

Æg bør tilberedes, så det er en kulinarisk fornøjelse at spise retter med æg! Æggets dag 2015 Optimal tilberedning af æg Udarbejdet på baggrund af æggets kemi af Harold McGee, gennemtestede tilberedningsmetoder fra America s Test Kitchen og testet i et forbrugerkøkken af Grethe

Læs mere

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER FORÅRSRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA ASPARGESSALAT 4 KUVERTER

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER FORÅRSRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA ASPARGESSALAT 4 KUVERTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA 2 COTÉ DE BOUEF PENSL GODT MED OLIE OG KRYDR MED SALT OG PEBER. KOM DEM PÅ EN VARM GRILL OG VEND ET PAR GANGE. LAD DEM STEGE I CA. 12-14 MIN.

Læs mere

Hold 5 08.02.06 Mandeklubbens Madklub. Madlavning ved Hold 5 08.02.2006 Dam, Søren og Niels P. Aftenens Menu. Forret: Løgsuppe med blåskimmel

Hold 5 08.02.06 Mandeklubbens Madklub. Madlavning ved Hold 5 08.02.2006 Dam, Søren og Niels P. Aftenens Menu. Forret: Løgsuppe med blåskimmel Madlavning ved Hold 5 08.02.2006 Dam, Søren og Niels P Aftenens Menu Forret: Løgsuppe med blåskimmel Hovedret: Pipfugl på dåse med Chilikrydret kartoffel fad Dessert: Fastelavnsboller og kaffe Løgsuppe

Læs mere

Økologisk kød på menuen

Økologisk kød på menuen Fremtid Vækst Balance Økologisk kød på menuen Muligheder med økologisk kød i dit storkøkken. Landbrug & Fødevarer 131014_økokødfolder_8sider.indd 1 21/10/13 15.49 God appetit og arbejdslyst 131014_økokødfolder_8sider.indd

Læs mere

Opgave 1: Udskæringer af kylling

Opgave 1: Udskæringer af kylling Opgave 1: Udskæringer af kylling Undersøg, hvilke udskæringer af kylling, I kan købe i supermarkedet. Tag fotos af pakkerne, men husk at spørge personalet i butikken om lov først. Udfyld skemaet. Fersk

Læs mere

syv sunde salat-opskrifter

syv sunde salat-opskrifter Smarte Salater syv sunde salat-opskrifter FoodService Grillet brystfilet med hotte tomater og ærtedip 4 stk. Rose Poultry Brystfi let (gerne en marineret variant) 4 skiver citron 400 g cherrytomater 1/2

Læs mere

er den måde, hvorpå vi meget dyrene, men jagt er og bliver naturpleje. Det, der er synd, snyde sigselv for en af det ikke mindst synd at

er den måde, hvorpå vi meget dyrene, men jagt er og bliver naturpleje. Det, der er synd, snyde sigselv for en af det ikke mindst synd at Alle opskrifter er til fire personer Mange synes, at det er synd at jage og skyde dyrene, men jagt er og bliver naturpleje. Det, der er synd, er den måde, hvorpå vi meget ofte behandler dyrene på deres

Læs mere

Når du smager på mad, tænker du næsten altid på smagssansen. Men du bruger alle dine fem sanser, når du spiser og vurderer smagen.

Når du smager på mad, tænker du næsten altid på smagssansen. Men du bruger alle dine fem sanser, når du spiser og vurderer smagen. 1: Sans din kylling Navn: Klasse: Når du smager på mad, tænker du næsten altid på smagssansen. Men du bruger alle dine fem sanser, når du spiser og vurderer smagen. Synssansen til at vurdere, hvordan du

Læs mere

Mad til kræsne ganer

Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer Laks bagt med soltørrede tomater og skalotteløg 800 g laksefilet Fyld: 7 stk. soltørrede tomater skåret i strimler 150 g hakkede skalotteløg lidt olie 2 cl hvid balsamicoeddike 4 dl

Læs mere

Foto Hans Ole Madsen DEN SKALDEDE KOK HERRE RETTER. Gyldendal. www.gyldendal.dk * www.facebook.com/forlagetgyldendal * www.twitter.

Foto Hans Ole Madsen DEN SKALDEDE KOK HERRE RETTER. Gyldendal. www.gyldendal.dk * www.facebook.com/forlagetgyldendal * www.twitter. Foto Hans Ole Madsen DEN SKALDEDE KOK HERRE RETTER Gyldendal JEg LEVER I EN mandeverden Denne bog har jeg altid gerne villet lave. Sådan føltes det, da jeg fik idéen. I ved, det rigtige sug i maven. Bogen

Læs mere

Opskrifter 1900-1950

Opskrifter 1900-1950 Opskrifter 1900-1950 Når man skal forstå en gammel opskrift, må man vide, hvor meget de gamle mål er. Nedenstående tabel kan hjælpe dig med at omregne til moderne mål. En kvint Et lod Et pund En pægl En

Læs mere

Rapport. Kød og kræft

Rapport. Kød og kræft Rapport Kød og kræft Spisekvalitet af grillet svinekød i relation til grill-type og tilberedningsmetode samt indhold af HCA og PAH målt i udvalgte svine- og oksekødsprøver Lene Meinert 3. juli 2012 Proj.nr.

Læs mere

Vurdering af frossen og paneret fisk

Vurdering af frossen og paneret fisk Vurdering af frossen og fisk Go Morgen Danmark, torsdag d. 28. januar 2010 Jacob Damgaard Pedersen og Gitte Gross, Nationalt Videncenter for Fødevarer og Sundhed Paneret fisk findes i mange forskellige

Læs mere

Indkøbsliste. UGe 46-47

Indkøbsliste. UGe 46-47 UGe 46-47 Indkøbsliste Ugepakken inderholder kødet 600 gram friskhakket oksefars 1 kg. hamburgerryg 4 stk. store ferske kyllingelår 4 stk. store løgmarinerede jægerschnitzler 700 gram oksekød i tern Øvrige

Læs mere

Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton

Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton Mikkel Marschall er kok på Restaurant Herman Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton 4 Bornholmerhane bryster 1 stk. romaine salat 2 stk. hjertesalat 2 skalotteløg 1 dl mayonnaise

Læs mere

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut.

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut. Mandag Omelet med kartofler - dild og tomat-kold weekendsteg 8 stk. æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 6 stk små blomme tomter, delt i kvarte En god håndfuld dild, vasket

Læs mere

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber.

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber. Madplan for uge 8 Mandag: Omelet med persille, torskerogn og kartofler og porrer: Til 4 personer 8 æg 60 g mælk 20 g smør 300 g torskerogn, skåret i skiver og ristet 2 store håndfulde frisk persille, plukket

Læs mere

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet UGe 50-51 IndkØbslIste for at se mere. Ugepakken inderholder kødet 600 gr. friskhakket oksekød. 800 gr. Julemedister 1 kg. Gammeldags Hamburgerryg 800 gr. Julegyros med kalkun 4 stk. store Kalkunschnitzler

Læs mere

Kendt TV kok til kamp mod Julens madspild

Kendt TV kok til kamp mod Julens madspild Pressemeddelelse til redaktionen: 24. november 2015 Kendt TV kok til kamp mod Julens madspild Den årlige højsæson for madspild står for døren, hvor danskernes julemad for 1,1 mia. kr. ryger i skraldespanden.

Læs mere

TEST OG OPSKRIFT Find den bedste juleand

TEST OG OPSKRIFT Find den bedste juleand TEST OG OPSKRIFT Find den bedste juleand En tør og kedelig and er en fæl skuffelse. Julefrokosten og ikke mindst juleaften skal jo helst være en god madoplevelse, og derfor skal man vælge sin and med omhu.

Læs mere

viden vækst balance Æggelab Æggets madtekniske egenskaber Æggelab 1/15

viden vækst balance Æggelab Æggets madtekniske egenskaber Æggelab 1/15 viden vækst balance Æggelab Æggets madtekniske egenskaber Æggelab 1/15 Fakta Inden for madlavning taler man om en fødevare og dens madtekniske egenskaber. Det vil sige, at en fødevare reagerer på en bestemt

Læs mere

Om Æblet. Hjemkundskabslærernes Dag 2012 Fokus på nordisk mad og DM i Hjemkundskab

Om Æblet. Hjemkundskabslærernes Dag 2012 Fokus på nordisk mad og DM i Hjemkundskab Om Æblet Hjemkundskabslærernes Dag 2012 Fokus på nordisk mad og DM i Hjemkundskab Kursusmappe Aarhus 2012 Program Aarhus Torsdag d. 23 august 2012 Kl. 9.00 9.30 Morten Kromann Nielsen, Madkulturen DM i

Læs mere

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder:

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder: Sanne Venlov, Søren Ejlersen og Thomas Hess er kokkene bag JuleMåltidsKassen. Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul! Skriv til info@aarstiderne.com, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til kassen.

Læs mere

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over.

BRUNSVIGER KAGEKONE. Rør alle ingredienser til remoncen sammen til en blød masse. Prik let i dejen med fingrene og kom remoncen over. BRUNSVIGER KAGEKONE 400 g Amo Hvedemel 100 g margarine (mælkefri) 50 g gær 50 g sukker 1 æg Ca. 2 dl lunken risdrik (ca. 37 C) Remonce: 100 g margarine (mælkefri) 150 g brun farin 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

80,- Fødselsdagstilbud. Fedtfattigt nordisk farsbrød Pr. stk. kr. 45,- Ta 2 stk. for KUN. Friskhakket oksekød. Spicy vikingekøller.

80,- Fødselsdagstilbud. Fedtfattigt nordisk farsbrød Pr. stk. kr. 45,- Ta 2 stk. for KUN. Friskhakket oksekød. Spicy vikingekøller. Fødselsdagstilbud Kød, troværdighed og godt slagterhåndværk Spicy vikingekøller Se side 2 Oksesteg "Royal" Se side 4 Friskhakket oksekød Se side 7 Fedtfattigt nordisk farsbrød Pr. stk. kr. 45,- Ta 2 stk.

Læs mere

Opskrifthæfte stegeso

Opskrifthæfte stegeso Opskrifthæfte stegeso Lammekølle a la provencale 4. Personer 1500 g lammekølle 2000 g Bl.a. grønsager fx. kartofler, porre, gullerod, champinon & selleri Smør stegesoen Lammekøllen spækkes med hvidløg,

Læs mere

NÅR ÉN RÅVARE 3 FORTÆLLINGER OM ÉN KYLLING

NÅR ÉN RÅVARE 3 FORTÆLLINGER OM ÉN KYLLING NÅR ÉN RÅVARE 1 GØR ALT MULIGT 3 FORTÆLLINGER OM ÉN KYLLING HEL KYLLING 1100 G VARE NR. 1001111 1200 G VARE NR. 1001131 1300 G VARE NR. 1001151 1400 G VARE NR. 1001171 Euro Poultry tog ud i det ganske

Læs mere

Menu til den 11.april 2011

Menu til den 11.april 2011 Menu til den 11.april 2011 Påskefrokost Rejesalat Citronkage Lammekølle Kartoffelsouffle Spinat timbale Rødvin sauce Sommer Salat Rösti med laks og avocado Fiskefilet med hjemmelavet remoulade Rabarber

Læs mere

Smagfuld inspiration 2012

Smagfuld inspiration 2012 Smagfuld inspiration 2012 GRILL PORCHETTA MED GLANSMARINADE LAURBÆR & PERSILLE 5 personer INGREDIENSER 5 stk Udbenet brystflæsk med svær á 1200 g 1,000 kg Glansmarinade Laurbær & Persille UNGHANE BRYST

Læs mere

MORAL ER GODT, DOBBELT MORAL ER DOBBELT SÅ GODT!

MORAL ER GODT, DOBBELT MORAL ER DOBBELT SÅ GODT! Side 1 af 6 MORAL ER GODT, DOBBELT MORAL ER DOBBELT SÅ GODT! SØNDAG, 23. NOVEMBER 2008 KL. 12:37 / LIVET, SMIL, SØNDAG Dig, mig, os to, vi to eller de andre? 37 KOMMENTARER RAPPORTÉR/ANMELD På en togtur

Læs mere

GASTRONOMISK TEAM SAMARBEJDE

GASTRONOMISK TEAM SAMARBEJDE GASTRONOMISK TEAM SAMARBEJDE ASTRONOMA FANØ JANUAR 2016 SØNDERBORG KOMMUNE ERHVERV & AFFALD KOK: THOMAS WALBOM MENU JOMFRUHUMMERSUPPE MED BAGT SEJ OG BRØD FANØ RØGET LAKS MED HJEMMETLAVET PASTA, CITRON

Læs mere

Ruth og Rasmus hitter rede i æg og kyllinger

Ruth og Rasmus hitter rede i æg og kyllinger Madens historier Ruth og Rasmus hitter rede i æg og kyllinger Æg og kylling De skal have smør-selv-madder i børnehaven. Ruth og Rasmus hjælper med at gøre pålæg klar. Rasmus piller skallen af de hårdkogte

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 25-32 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 25. MUFFINS MED FITNESS MÜSLI 2,5 dl hvedemel 1,5 dl fuldkornsmel 2 tsk bagepulver ½ tsk salt ½ tsk kanel 2 store æg 1,5 dl brun farin 1,25 dl yoghurt naturel 2

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 1-8 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1. VEGETARBOLLER MED PESTOFLØDE RIGATONI Ingredienser 1 pakke Garden Gourmet Boller 300 g rigatoni Pestofløde 100 g grøn pesto 2 dl madlavningsfløde Salt og peber

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Tips og gode råd til opskrifterne

Tips og gode råd til opskrifterne Tips og gode råd til opskrifterne Som i de tidligere udgivelser i Maveglad mad-serien, har vi forsøgt at holde os til opskrifter med lettilgængelige fødevarer. Vi vælger så vidt muligt råvarer, der kan

Læs mere

Opskrifter fra Royal Greenland - mere fisk på menuen!

Opskrifter fra Royal Greenland - mere fisk på menuen! Opskrifter fra Royal Greenland - mere fisk på menuen! Hvad er nettovægt? - og hvad er glasering? Det kan betale sig at tjekke nettovægten uden glasering når du køber frossen fisk. Vi oplyser altid nettovægten

Læs mere

Rapport. Spisegrisen - alternative racer. Sensorisk kvalitet af ribbenssteg. Margit D. Aaslyng

Rapport. Spisegrisen - alternative racer. Sensorisk kvalitet af ribbenssteg. Margit D. Aaslyng Rapport Spisegrisen - alternative racer 24. august 2010 Proj.nr. 1378783-01 Version 1 AG/MT Sensorisk kvalitet af ribbenssteg Margit D. Aaslyng Formål Sammendrag Formålet med forsøget er at sammenligne

Læs mere

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer Go mad med Holm: Madplan for uge 18 Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 700 g kartofler, kogte 250 g gulerødder, kogte 100 g smør 900 g hakket oksekød 2 løg, finthakket

Læs mere

Kartoffel-løs generation? ABSOLUT NEJ! Et undervisningsmateriale MELLEMTRINNET FREMTIDENS KARTOFFELRETTER. Brug knolden giv os FREMTIDSKARTOFLER!

Kartoffel-løs generation? ABSOLUT NEJ! Et undervisningsmateriale MELLEMTRINNET FREMTIDENS KARTOFFELRETTER. Brug knolden giv os FREMTIDSKARTOFLER! LÆRERVEJLEDNING: FREMTIDENS KARTOFFELRETTER Et undervisningsmateriale til MELLEMTRINNET Kartoffel-løs generation? ABSOLUT NEJ! Brug knolden giv os FREMTIDSKARTOFLER! Fremtidens kartoffelretter side 2 af

Læs mere

Fjerkræ. Hurtig optøning Fjerkræet kan evt. optøes i en plastpose i lunkent vand, derefter er optøningstiden 3-5 timer.

Fjerkræ. Hurtig optøning Fjerkræet kan evt. optøes i en plastpose i lunkent vand, derefter er optøningstiden 3-5 timer. Fjerkræ Frosset fjerkræ Optøs bedst i køleskab. Den langsomme optøning giver kødet mulighed for at modne, og et yderligere ophold på 1 døgn i køleskab gør det mere mørt og saftigt. Det bør optø og eftermodne

Læs mere

Ørred. opskrif ter. Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg. Røget ørredmousse med smørristet rugbrød

Ørred. opskrif ter. Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg. Røget ørredmousse med smørristet rugbrød Ørred opskrif ter Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg Grillet ørred farseret med krydderurter og salat med kartoffel og grønne bønner Røget ørredmousse med smørristet rugbrød Ovnbagt, svampefarseret

Læs mere

Denne rapport dokumenterer betydningen af forskellige LTLT-behandlinger på de tre økologiske foodserviceprodukter listet under forsøg 2 i tabel 1.

Denne rapport dokumenterer betydningen af forskellige LTLT-behandlinger på de tre økologiske foodserviceprodukter listet under forsøg 2 i tabel 1. Rapport Økologisk svinekød med høj spisekvalitet Optimeret sous vide-tilberedning af økologisk svinekød Kamsteg, kotelet og hamburgerryg (Forsøg 2) 10. juli 2014 Proj.nr. 2002284-14 Version 1 MATN/MTDE/AGG/MT

Læs mere

Meget mere smag til din hverdag

Meget mere smag til din hverdag lynhurtig stegefolie TIBON grillfolie kan også med stor fordel anvendes på grillen Meget mere smag til din hverdag Opskriftshæfte lynhurtig stegefolie enkle trin Ovn-i-ovn princippet Placer fødevaren.

Læs mere

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. januar 2010 Gæstemenuer

Eriks Mad og Musik 23. januar 2010 Gæstemenuer Eriks Mad og Musik. januar 00 Gæstemenuer Grissini 7 g mel ½ dl lunkent vand - spsk olivenolie tsk salt g gær groft salt evt. sesamfrø, birkes eller lidt af hvert. evt. hvidløgsfed Rør gæren ud i vandet.

Læs mere

Karens fem bedste opskrifter!

Karens fem bedste opskrifter! Karens fem bedste opskrifter! Her får du opskrifter på mad, som jeg tilbereder rigtig mange gange på et år. Det er mad, som jeg har lyst til at sætte tænderne i gang på gang. Og mine børn og min mand guffer

Læs mere

NytårsMåltidsKassen indeholder:

NytårsMåltidsKassen indeholder: NytårsMåltidsKassen indeholder: 1 oksefilet, 600 g Røget laks, 200 g 1 pakke Blå Kornblomst 1 pakke gedefriskost m. ramsløg 3 stk. piskefløde à ¼ l 2 bægre creme fraiche 18 % 2 citroner 5 bagekartofler

Læs mere

SUPPEBAR DET ER IKKE BAR SUPPE

SUPPEBAR DET ER IKKE BAR SUPPE SUPPEBAR DET ER IKKE BAR SUPPE VELKOMMEN TIL EN HELT NY OPLEVELSE MED OSCAR SUPPEBAR ASPARGESSUPPE 90 g OSCAR Aspargessuppe, granulat OSCAR INTRODUCERER NU BEGREBET SUPPEBAR, HVOR DU MED FORSKELLIGE SUPPER

Læs mere

middag middag nem hverdagsmad til travle familier nikolaj kirk mikkel maarbjerg

middag middag nem hverdagsmad til travle familier nikolaj kirk mikkel maarbjerg middag middag nem hverdagsmad til travle familier nikolaj kirk mikkel maarbjerg indhold forord at spise sammen 8 retter, der laves i gryde 10 takt & tone 70 retter, der laves på pande 72 bestik 130 retter,

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

OPSKRIFTER MED VILDT

OPSKRIFTER MED VILDT OPSKRIFTER MED VILDT 2 I HÆFTET FINDER DU: FARSERET FASAN med glaserede rødbeder og waldorfsalat...4 BRAISERET GRÅAND i calvados m. sukkersyltede havtorn, svampe og bagekartoffel med mos... 6 KRONDYRMEDALJON

Læs mere

råsaft af havtorn ca. 7 dl saft af 1 kg bær

råsaft af havtorn ca. 7 dl saft af 1 kg bær basiskøkkenet Vel hjemme fra sit havtorntogt og med skåle, gryde og poser fyldt med rensede bær går det op for én, at man da vist slet ikke har plads til alle de bær i fryseren. Og det er her, at basiskøkkenet

Læs mere

Chili-/kakaomarineret kæmpesteak til grill eller pande med marineret sommerkål. Hakkebøffer med krydderkant og barbeque-kartofler

Chili-/kakaomarineret kæmpesteak til grill eller pande med marineret sommerkål. Hakkebøffer med krydderkant og barbeque-kartofler Chili-/kakaomarineret kæmpesteak til grill eller pande med marineret sommerkål Opskrift 1 Opskrift 2 Hakkebøffer med krydderkant og barbeque-kartofler 1 chili kakao marineret kæmpesteak ½ sommerkål Saften

Læs mere

Sådan tilbereder du julemad på nye måder

Sådan tilbereder du julemad på nye måder Sådan tilbereder du julemad på nye måder Sund og slank med Lene Hansson: Her får du tips og tricks til den lækre juleand, risengrød og karrysild. Velbekomme Af Lene Hansson, 14. december 2012 03 Andebryst

Læs mere

Mandag: Omelet med omtanke, frisk mozzarella & rester, lækre små nye stegte gulerødder med frisk rosmarin og tomatsalat med agurk 4 personer

Mandag: Omelet med omtanke, frisk mozzarella & rester, lækre små nye stegte gulerødder med frisk rosmarin og tomatsalat med agurk 4 personer Madplan for uge 20 Arghhh så kom solen, mon den bliver, det tror jeg den gør, nu skal det være let og enkelt masser af grønt og helst fra haven, salaten skal være så sprød at den kan knækker når du vasker

Læs mere

PORCHETTA GRILLET RULLE AF GRIS MED TILBEHØR

PORCHETTA GRILLET RULLE AF GRIS MED TILBEHØR PORCHETTA GRILLET RULLE AF GRIS MED TILBEHØR 1/2 mellemstykke af gris uden svær (kam, bryst og slag, der sidder sammen) 2-3 spsk. kommen 200 g revet vesterhavs ost 20 nye løg med top 40 gulerødder med

Læs mere

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Økologisk Brunch HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Brunch er alle tiders anledning til at samle familie og venner på en nem og hyggelig måde. Og brunchen kan varieres i det uendelige alt efter årstiden, hvem der

Læs mere

En akkrediteret sensorisk analyse blev gennemført af et trænet dommerpanel på otte deltagere med erfaring i bedømmelse af kyllingekød.

En akkrediteret sensorisk analyse blev gennemført af et trænet dommerpanel på otte deltagere med erfaring i bedømmelse af kyllingekød. Rapport Sensorisk bedømmelse af kyllingebryst 19. februar 2014 Proj.nr. 1379429 Version 1 CB/MT Camilla Bejerholm Baggrund Sammendrag Iflg. aftale med Brian Eskildsen, Agro Food Park er der gennemført

Læs mere

Menu 29/4. Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild. Blåmuslinger dampet i øl. Ovnbagt laks med ramsløgpesto

Menu 29/4. Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild. Blåmuslinger dampet i øl. Ovnbagt laks med ramsløgpesto Menu 29/4 Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild Blåmuslinger dampet i øl Ovnbagt laks med ramsløgpesto Bygotto m grønt Grønkålssalat m salturt. Stegte bananer m honning, kanel

Læs mere

Årets Nytårsmenu 2008

Årets Nytårsmenu 2008 Årets Nytårsmenu 2008 Medens vi venter på Dronningen. Loxarel 999 Brut Rosat Flot klar udfordrende farve. En Cava med masser af frugt i næse og smag. Medens vi er i køkkenet. Casa de Piedra, Cabernet Sauvignon

Læs mere

15 Svind under tilberedning og frem til servering

15 Svind under tilberedning og frem til servering 15 Svind under tilberedning og frem til servering Her kan du læse om Variationer i svind Tilberedningssvind Ovntemperaturens betydning Skal stegen hvile? Hvile- og nedkølingssvind Varmholdningssvind Skæresvind

Læs mere

Madlavning 21-02-2013

Madlavning 21-02-2013 Madlavning 21-02-2013 Karin Lis Albæk www.kalitesser.dk Tilbehør: rugbrød, smør, snaps Tomatsild med urte creme fraiche, løgringe. 800 g sildefileter, marinerede Marinade: 1 dl olie 1 dl sildelage 4 dl

Læs mere

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende.

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende. Kogning af torskerogn Eriks Mad og Musik 0. 0. 0 Tema: Fisk Hel torskerogn bukser Godt med salt Lidt eddike Stanniol eller bagepapir Pak rognen ind i bagepapir eller stanniol og kog den i vand tilsat salt

Læs mere

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 nøglehuls retter 1 Oksekødsgryde Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Oksekødsgryde Det skal du bruge (4 pers.) 400 g SMAGFULD hakket oksekød 3-7% 1 spsk. olie 1 stort skrællet groft hakket løg (ca. 90 g)

Læs mere

KØD MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD

KØD MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD VIDen VÆKSt BaLanCe SunD MeD KØD MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD SunD MeD KøD 1/9 Sund med kød Mad indeholder de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som du og din krop skal bruge for at kunne fungere

Læs mere

BYENS KØKKEN PÅ BLOMSTERFESTIVAL

BYENS KØKKEN PÅ BLOMSTERFESTIVAL BYENS KØKKEN PÅ BLOMSTERFESTIVAL - Sovsen er vores DNA Sovs er sød musik, og derfor får du her på blomsterfestivalen mulighed for at smage på vores dejlige sovs. Hæftet indeholder opskrifter på bl.a. kyllingesovs,

Læs mere

FLERE NEMME OPSKRIFTER MED LAKS OG TORSK FISKE- FARS

FLERE NEMME OPSKRIFTER MED LAKS OG TORSK FISKE- FARS FLERE NEMME OPSKRIFTER MED LAKS OG TORSK FISKE- FARS HAR DU UDFORDRET DIN FISKEFARS? ELLERS KAN DU GØRE DET NU Der skal så lidt til at pifte en fiskefars op eller anvende farsen på en anden måde - prøv

Læs mere

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg NYTÅRSMENU TIL 4 PERSONER Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg Krogmodnet oksefilet med rodfrugtkompot, sprøde

Læs mere

Menu メニュー. Boeuf sauté Stroganoff med hjemmelavet pommes frites 自 家 製 フライドポテトとルブッフソテーストロガノフ

Menu メニュー. Boeuf sauté Stroganoff med hjemmelavet pommes frites 自 家 製 フライドポテトとルブッフソテーストロガノフ Menu メニュー Torsdag den 13. Marts 2014 木 曜 日 13 2014 年 3 月 Rejecocktail シュリンプカクテル Wienerschnitzel med dreng, brasekartofler og grønne ærter 少 年 は フライドポテトとグリーンピースと Boeuf sauté Stroganoff med hjemmelavet pommes

Læs mere

Småkager. Brunkager. Chokoknasere

Småkager. Brunkager. Chokoknasere Småkager Sædvanligvis kan småkagedej fryses i op til 3 måneder før brug. De fleste småkager kan også udmærket fryses uden at miste sprødhed, men de kan også holde sig et stykke tid under tætsluttende låg.

Læs mere

Ægs køkkentekniske egenskaber

Ægs køkkentekniske egenskaber Ægs køkkentekniske egenskaber Målet med undervisningen: Afprøvning af ægs køkkentekniske egenskaber Gruppestørrelse 2 Husk at tage billeder til Jeres portfolio og reflekter over arbejdsprocesserne, så

Læs mere

Pizzatoast. Beregnet til 40 børn

Pizzatoast. Beregnet til 40 børn Pizzatoast Beregnet til 40 børn 40 skiver groft toastbrød Ca. 1 kg skinke i strimler, kylling eller peperoni Tomatketchup Ca. 1 kg revet ost Evt. tomatskiver og cocktailpølser Oregano Toastbrødene smøres

Læs mere

Opskrifter. Jamabalaya med kylling og skaldyr. Jambalaya med skaldyr og kylling

Opskrifter. Jamabalaya med kylling og skaldyr. Jambalaya med skaldyr og kylling Opskrifter Jamabalaya med kylling og skaldyr Til 8 personer. 2 chorizopølser (krydret spansk pølse) 1 kg nordsørejer med skal 1 kylling parteret i 8 stykker 5-6 tomater 1 fennikel 2-3 stængler bladselleri

Læs mere

Økonomisk analyse. Aftensmaden i Danmark. 6. januar 2016

Økonomisk analyse. Aftensmaden i Danmark. 6. januar 2016 Økonomisk analyse 6. januar 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Aftensmaden i Danmark T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk 53 pct. af forbrugerne tilbereder et varmt måltid til

Læs mere

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. rosenkålspesto. og kartofler råkost. jordskokker og

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. rosenkålspesto. og kartofler råkost. jordskokker og Kokkelærens Madplan Aftensmad Madpakkeforslag med rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Deller fra Vinter suppe Hakkebøf med Dampet Orangemarineret ovnen med med super søde sure løg sejfilet med

Læs mere

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern.

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern. Mandag Omelet med ost, kartofler, porrer og salat af rødkål 8 æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 2 store håndfulde frisk persille 100 g kartofler 1-2 stk. porrer Vask

Læs mere

Madværksted uge 51. Tema: Hjertesund julemad. Rødkålssalat. Sildesalat med karry, bønner og kartoffel. Æbler med jordskokker

Madværksted uge 51. Tema: Hjertesund julemad. Rødkålssalat. Sildesalat med karry, bønner og kartoffel. Æbler med jordskokker Madværksted uge 51 Tema: Hjertesund julemad Rødkålssalat Sildesalat med karry, bønner og kartoffel Æbler med jordskokker Rødkålssalat med rugkerner Rejesalat med grapefrugt Andebryst med grøn rødkålssalat

Læs mere

Nytårsmenu Briand Funder

Nytårsmenu Briand Funder Nytårsmenu Briand Funder Menuen består af følgende retter, og vær opmærksom på, at flere af delene på menuen kan eller skal laves dagen før bl.a. skank, hummer og dessert. Det vil også være oplagt at samle

Læs mere

Åbn folderen og læs mere om den danske svineproduktion

Åbn folderen og læs mere om den danske svineproduktion Din A til Z om dansk svineproduktion Åbn folderen og læs mere om den danske svineproduktion Din A til Z om dansk svineproduktion Din A til Z om dansk svineproduktion Folderen Din A til Z om dansk svineproduktion

Læs mere

Undervisningsforløb om udskæringer

Undervisningsforløb om udskæringer Undervisningsforløb om udskæringer Udarbejdet af Madkulturen og Roskilde Kommune SIDE 2 Undervisningsforløb om udskæringer Materialet er udarbejdet i samarbejde mellem Rasmus Dalsgaard, fagkonsulent (Madkulturen),

Læs mere

UDEN TILSAT FARVE. Stenbiderrogn fra Grønland - naturlig og delikat nydelse

UDEN TILSAT FARVE. Stenbiderrogn fra Grønland - naturlig og delikat nydelse UDEN TILSAT FARVE Stenbiderrogn fra Grønland - naturlig og delikat nydelse Frossen, frisk & naturlig - stenbiderrogn fra Royal Greenland Royal Greenland introducerer frossen, frisk stenbiderrogn fra Grønland

Læs mere

Guide til madlavning på dit Aduro udekøkken

Guide til madlavning på dit Aduro udekøkken Guide til madlavning på dit Aduro udekøkken På de følgende sider kan du finde forskellige tips og opskrifter til madlavning på din Aduro kuglegasgrill. Grillens patenterede tragtsystem muliggør, at du

Læs mere

1950 erne. Stegt flæsk med persillesovs

1950 erne. Stegt flæsk med persillesovs Stegt flæsk med persillesovs HOVEDRET TIL 4 PERSONER 800 g stegeflæsk i skiver 1 kg kartofler PERSILLESOVS: 50 g smør 4 spsk hvedemel 5-6 dl sødmælk 1 stort bundt persille, skyllet og finthakket salt og

Læs mere

Til sidst har du mistet overblikket over, hvad der er hvor, og hvor mange gange det har været pakket ud og ned igen. Og så smider du det måske ud.

Til sidst har du mistet overblikket over, hvad der er hvor, og hvor mange gange det har været pakket ud og ned igen. Og så smider du det måske ud. Du kender helt sikkert synet af køleskabet lige efter juledagene masser af plastikbøtter med resten af flæskestegen og risengrøden, en flok fiskefileter pakket ind i stanniol og en gang kogte kartofler.

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 35 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt: Rucolasalat Blomkål Peberfrugt Grønt: Tomater Gul, rød, grøn peberfrugt Courgette

Læs mere

Engloddens kogebog 2012. God mad til mange munde

Engloddens kogebog 2012. God mad til mange munde Engloddens kogebog 2012 God mad til mange munde Forord Her er så atter en udgave af Engloddens kogebog med opskrifter fra den herlige vejfest d. 28.april 2012 hos Astrid og Jens. Det er slut med afskrifter

Læs mere