Svar på afklarende spørgsmål vedrørende Leje og vask af beklædning til personale indenfor Tandplejen, Kantinesektoren samt Pleje og Omsorgssektoren

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svar på afklarende spørgsmål vedrørende Leje og vask af beklædning til personale indenfor Tandplejen, Kantinesektoren samt Pleje og Omsorgssektoren"

Transkript

1 på afklarende spørgsmål vedrørende Leje og vask af beklædning til personale indenfor Tandplejen, Kantinesektoren samt Pleje og Omsorgssektoren Side 1 af udsendelse Udbudsbetingelser 1. Spørgsmål 3.6 Aarhus Kommunes forbehold: Aarhus Kommune har i forbindelse med udbuddet undersøgt, om der i kommunens institutioner og afdelinger forekommer lokalt indgåede aftaler med andre leverandører. Dette er væsentlige oplysninger i forhold til at kunne udarbejde et godt tilbud til Kommunen, men vi kan imidlertid ikke genfinde oplysningerne i udbudsmaterialet. Har Aarhus Kommune lokale aftaler på dette område, som først udløber efter 1. november 2015? Hvis dette er tilfældet: Hvor mange aftaler og hvor mange medarbejdere drejer det sig om og hvornår udløber de enkelte aftaler? Aarhus Kommunes nuværende aftale på beklædningsområdet løber indtil ny kontraktstart dog senest den 1. november Lokale indgåede aftaler udløber ligeledes til kontraktstart dog senest den 1. november Spørgsmål 3.6 Aarhus Kommunes forbehold Aarhus Kommune skriver, at der kan forekomme bortfald af opgaver i forbindelse med overdragelse af kommunale opgaver til private virksomheder og lignende? Er der på nuværende tidspunkt konkrete planer om at overdrage nogle af de opgaver der er omfattet af udbuddet til private virksomheder eller lignende? I bekræftende fald: Cirka hvor mange personer drejer dette sig om?

2 Aarhus Kommune har på nuværende tidspunkt ikke kendskab til planer om overdragelse af kommunale opgaver, der vil have berøring med beklædning. Side 2 af Spørgsmål 6.3 Teknisk kapacitet, side 12 Kan det præciseres hvor mange referencer Århus Kommune minimum ønsker? Formålet med referencerne er at vurdere, om tilbudsgiver kan løfte opgaven. Det er op til tilbudsgiver at vurdere, hvor mange referencer de vil angive, for at Aarhus Kommune kan få en indikation af dette. 4. Spørgsmål 7. Beskrivelse af underkriterier: Aarhus Kommune skriver, at der for hvert positionsnummer skal angives én pris uanset størrelser/gradueringer, længder eller farver. Er det korrekt forstået, at der kan tilbydes flere dessiner ud for hvert positionsnummer, så længe de tilbydes til samme pris og kravene overholdes? Dette vil være en fordel for Aarhus Kommune, idet det giver mulighed for at tilbyde flere af de dessiner, der i dag anvendes med succes i andre af landets kommuner. Set i lyset af at kvalitet vægter 30 %, er det vigtigt, at alle tilbudsgivere får mulighed for at byde ind med alle deres standarddessinnr. Der kan kun angives ét producentvarenummer (dessinnummer) pr. positionsnummer. Dog skal de efterspurgte farvevariant numre angives pr. positionsnummer i kolonnen Producentvarenummer(dessinvarenummer) i bilag 3A-3C. Det er altså op til tilbudsgiver at vælge, hvilken model de ønsker at tilbyde Aarhus Kommune. Dette på baggrund af de stillede mindstekrav samt tilbudsgivers erfaring med hvilken model, der opfylder de funktionelle behov og de designmæssige egenskaber bedst muligt.

3 På tilbudslisten 3C vedrørende puljetøj til Pleje og Omsorgssektoren er der dog en afvigelse i forhold til ovenstående. Således skal der på hvert af disse positionsnumre angives flere producentvarenumre svarende til de tilbudte varenumre på det personmærkede beklædning. Side 3 af Spørgsmål 7.2 Beskrivelse af underkriterierne, side 13 Århus Kommune ønsker standardmål 34-58/XS-4XL, men hos tøjproducenterne er det ikke alle produkter der findes i standardmålene XS eller tilsvarende. Kan det ændres til S-4XL? Aarhus Kommune fastholder kravet om at de tilbudte beklædningsgenstande skal tilbydes i størrelserne 34-58/XS-4XL, dog undtaget T-shirts som kan tilbydes i størrelserne S- 4XL. Bilag 1: Kravspecifikation 6. Spørgsmål Århus Kommune ønsker minimum 40% bomuld når det er en polyester/bomuld blanding. Mange af de nye vaskeriegnet produkter findes i dag med en bomuldsandel på 35% bomuld. Vil Århus Kommune ændre kravet til minimum 35% bomuld? Aarhus Kommune ændrer kravet: En bomuld-/polyesterblanding skal bestå af minimum 40 % bomuld, mens der ikke er nogen øvre grænse for bomuldsandelen. Polyesterandelen kan bestå udelukkende af polyester, eller af en blanding af polyester, coolmax eller andre tilsvarende former for kunststoffer. til: De tilbudte beklædningsgenstande kan bestå af en bomuld- /polyesterblanding. Bomuldsandelen skal udgøre minimum 30 %, dog ønskes at bomuldsdelen udgør en større andel i blandingen. Polyesterandelen kan bestå alene af polyester, eller af en blanding af polyester, coolmax eller andre tilsvarende former for kunststoffer.

4 7. Spørgsmål Pkt Materialesammensætning Århus Kommune stiller som krav, at bomuld-/polyesterblandinger skal bestå af minimum 40 % bomuld. Side 4 af 11 Materialesammensætningen i mange standarddessiner er 35 % bomuld/65 % polyester. Denne sammensætning er valgt af producenterne for at optimere beklædningsdelenes farveægthed og formstabilitet. Dette gælder for beklædningsdele til såvel pleje-/omsorgssektor som til kantinesektoren. Vil Aarhus Kommune acceptere standardbeklædningsdele med materialesammensætningen 35 % bomuld/65 % polyester? Se svar i spørgsmål Spørgsmål I kravspecifikation står der at der skal tilbydes modeller med forskellige halsudskæringer. Kan det accepteres at der tilbydes to halsudskæringer der er runde, men den ene model er med korte ærmer og den anden model er ½ ærmet, som stadig lever op til hygiejnekravene? Aarhus Kommune fastholder, at der skal tilbydes to T-shirts i bomuldpolyester blanding med to forskellige halsudskæringer. Den ene af disse to modeller skal være med ærmer, som går ned til albueleddet. Det kan altså ikke accepteres, at der tilbydes to halsudskæringer der er runde, selvom den ene model er med korte ærmer og den anden model er med et ½ ærme. 9. Spørgsmål 1.10 Poseløsning: Det anføres, at der kan være institutioner, som i forbindelse med kontraktopstart har behov for tilkøb af poser.

5 Er det muligt at anslå, dels hvor mange institutioner det drejer sig om og dels antallet af personer? Hvor lang tid forventer Aarhus Kommune, at disse institutioner vil anvende poseløsningen? Side 5 af 11 Det er umuligt på nuværende tidspunkt for Pleje- og Omsorgssektoren i Aarhus Kommune at sige, hvor mange institutioner og antal personer som muligvis kan få behov for en poseløsning i kortere eller længere tid. Dette vil afhænge af, om de fornødne omklædnings-/opbevaringsfaciliteter er etableret på medarbejdernes institution/afdelinger ved kontraktens opstart. Bilag 2: Udkast til leveringskontrakt 10. Spørgsmål 9.2. Krav til levering samt stand af beklædning ved en eventuel senere indtrædelse af aftalen Aarhus Kommune skriver: Her indsættes Leverandørens reelle leveringstid(er) for ny beklædning. Er det bevidst, at denne sætning er medtaget, når der i sætningen før står 20 arbejdsdage? I udkastet til leveringskontrakten står: Til medarbejdere, som indtræder i ordningen senere, f.eks. pga. nyansættelse, skal levering af ny beklædning (inkl. graviditetsbeklædning), ske senest 20 arbejdsdage (leveringsdagen indregnet) efter Leverandørens modtagelse af en institutions/afdelings bestilling. Det fremgår, at leveringstiden for ny beklædning skal ske senest 20 arbejdsdage. Det er derfor helt bevist, at Aarhus Kommune ønsker at vide, hvor lang tilbudsgiverens leveringstid reel vil være, - altså om tilbudsgiveren kan tilbyde en leveringstid hurtigere end 20 arbejdsdage. 11. Spørgsmål Leveringsbetingelser Aarhus Kommune skriver, at der kan være flere leveringssteder på samme lokalitet. Er det muligt, at få oplyst antal leveringssteder pr. leveringsadresse? Evt ved tilføjelse af en kolonne i bilag 5. Antallet af leveringssteder pr. leveringsadresse har betydning for planlægning af logistik og beregning af tidsforbrug ved levering.

6 Aarhus Kommune kan ikke på nuværende tidspunkt angive hvor mange leveringssteder der vil være pr. leveringsadresse, da beklædningsfacilliterne endnu ikke er på plads. Dette gælder udelukkende i forhold til leveringsadresserne i Pleje og Omsorgssektoren og på de leveringsadresser, hvor der er tilknyttet mange medarbejdere, jf. bilag 5 Leveringssteder. Side 6 af Spørgsmål 13.2 Prisregulering Aarhus Kommune skriver, at udgangspunktet for reguleringen er omkostningsstigningerne pr. 1. september og 1. marts Vil Aarhus Kommune præcisere, om der menes 1. september 2016 samt at dette gælder for den første prisregulering? Vil Aarhus Kommune endvidere præcisere, hvad der gælder for de efterfølgende reguleringer? f.eks.: Efterfølgende reguleringer sker med udgangspunkt i omkostningsstigningerne pr. september det foregående år samt marts det indeværende år. Det er 1. september 2016 og 1. marts 2017, der er udgangspunktet for den første regulering den 1. juni Der kan prisreguleres én gang årligt. De efterfølgende reguleringer sker på samme måde som første regulering. Det vil sige, at reguleringen sker med udgangspunkt i omkostningsstigningerne pr. september det foregående år samt marts det indeværende år i henhold til Teknologisk Instituts omkostningsindeks. Tilbudslisten, Bilag 3a-3c 13. Spørgsmål Indikerer den yderste kolonne N lejeprisen i tilbudslisten? Må der bydes med flere produkter pr. positionsnummer?

7 I den yderste kolonne på tilbudslisten, bilag 3A-3C, skal der ud for hvert positionsnummer angives lejeprisen for den tilbudte beklædningsgenstand. Side 7 af 11 I forhold til om der må bydes på flere produkter pr. positionsnummer, henvises til svar på spørgsmål Spørgsmål Tilbudsliste 3A, Tandplejen Positionsnummer T3 Buks model 3 ønskes der en letbuks med coolmax eller tilsvarende. Der findes ikke en letbuks med coolmax på markedet. Kan det accepteres, at der tilbydes en letbuks i materialet bomuld/polyester? Tandplejen i Aarhus Kommune efterspørger på positionsnummer T3 en letbuks med coolmax eller tilsvarende. Tandplejen accepterer, at en tilsvarende kvalitet kan være i materialet bomuld/polyester. 15. Spørgsmål Tilbudsliste 3A, Tandplejen Positionsnummer T10 Der ønskes en lavtaljet buks til mænd, men lavtaljede bukser findes hovedsageligt til damer. Tandplejen i Aarhus Kommune ændrer kravet for positionsnummer T10: Skal være lavtaljet, i farverne hvid og blå/denim-lignende og metervaren være coolmax eller tilsvarende. til Skal være en herremodel, i farverne hvid og blå/denim-lignende og metervaren være coolmax eller tilsvarende. Bilag 3A: Tilbudsliste Tandplejen er tilpasset denne ændring og en ny version er oploadet i Mercell, som skal bruges i forbindelse med afgivelse af til Aarhus kommune.

8 16. Spørgsmål Tilbudsliste, 3B, Kantinesektoren Positionsnummer K12 - Vil Aarhus Kommune acceptere en Navy farvet termovest i stedet for en sort termovest? Side 8 af 11 Kantinesektoren i Aarhus Kommune efterspørger som udgangspunkt termoveste i hvid og sort. Såfremt det er umuligt at skaffe en sort termovest, kan Kantinesektoren acceptere en termovest i navy. 17. Spørgsmål Tilbudsliste 3B, Kantinesektoren Ad position K6 og K7: Der efterspørges en skjorte. Ønsker Aarhus Kommune en almindelig tyndere skjorte til eksempelvis serveringspersonale, eller en kraftigere kokkejakke med skjortelukning? Kantinesektoren i Aarhus Kommune efterspørger på positionsnummer K6 og K7 en tyndere skjorte til serveringspersonale. 18. Spørgsmål Tilbudsliste 3B, Kantinesektoren Ad position K10 og K11: Der efterspørges et sort forklæde i 100 % bomuld. Vi anbefaler ikke kulørte tekstiler i farven sort i 100 % bomuld, da sort bomuld hurtigt falmer i industriel vask. Vores anbefaling til Aarhus Kommune er alene at efterspørge de sorte forklæder i kvaliteten 35 % bomuld/65 % polyester, og at forklæder i 100 % bomuld alene efterspørges i farven hvid. Vil Aarhus Kommune ændre tilbudslisten i overensstemmelse med dette? Kantinesektoren i Aarhus Kommune frafalder efterspørgslen efter kokkeforklæder i 100 % bomuld. Det vil sige, at positionsnummer K10 og K11 skal slettes på tilbudslisten - Kantinesektoren bilag 3B. Forbruget på de udgåede positionsnumre K10 og K11 lægges oveni forbruget på henholdsvis positionsnummer K8 og K9, således at deres forbrug bliver på 200 stk. hver.

9 Bilag 3B: Tilbudsliste Kantinesektoren er tilpasset denne ændring og en ny version er oploadet i Mercell, som skal bruges i forbindelse med afgivelse af til Aarhus kommune. Side 9 af Spørgsmål Tilbudsliste 3C, Pleje-/Omsorgssektoren I position 4, 5 og 6 efterspørges der udelukkende t-shirts i polyester/bomulds kvalitet. På baggrund af pkt i kravspecifikationen, hvor kommunens Grønne Indkøbsmål for indkøb af tekstiler er refereret, og de krav Aarhus Kommune via sit medlemskab af POGI er underlagt, anbefaler vi, at der også kan tilbydes t-shirts i 100 % økologisk bomuld. T-shirts i 100 % økologisk bomuld opfylder alle de i pkt anførte krav til indkøb af tekstiler. Vil Aarhus Kommune acceptere, at der også tilbydes t-shirts i 100 % økologisk bomuld til Pleje-/Omsorgssektoren i bilag 3C? Aarhus Kommune fastholder, at der udelukkende på positionsnummer PO4, PO5 og PO6 i bilag 3C, skal tilbydes t-shirts i polyester/bomulds kvalitet til Pleje-/Omsorgssektoren. Da det er erfaringen, at blandingskvaliteten holder formen og farven bedre. 20. Spørgsmål Tilbudsliste 3C, Pleje-/Omsorgssektoren Ad position PO1, PO2 og PO3: Er det bevidst at Aarhus Kommune efterspørger bukser i forskellige farver og kvaliteter? PO1 skal være "blå/denimlignede", og PO2 og PO3 skal være i en "mørk farve". Er der et reelt ønske om 2 forskellige typer bukser? Eksempelvis en denim buks jf. PO1, og lette bukser i PO2 og PO3. Vil Aarhus Kommune præcisere, hvad der ønskes? Der ønskes 3 forskellige typer bukser. PO1 skal være "blå/denimlignede", PO2 skal være en mørk farvet let buks med pull-on og PO3 skal være en "mørk farvet" let buks men ikke i denim eller med pull-on.

10 21. Spørgsmål Tilbudsliste 3C, Pleje-/Omsorgssektoren Ad position PO7, PO8 og PO9: Er der et ønske om at busseronnen skiller sig ud farve/mønstermæssigt fra storskjorterne? Side 10 af 11 Ud for busseronnen er angivet "Ensfarvet", mens der for skjorterne ikke er angivet krav til farve/mønster/ensfarvning. Ønsker Aarhus Kommune, at overdelene matcher hinanden i samme serie, eller er det ikke et krav? Pleje- og Omsorgssektoren har ikke specielle krav til storskjorterne i forhold til farve eller mønstre/ensfarvet. Det er op til tilbudsgiver, at tilbyde to storskjorte modeller som matcher den tilbudte busseronne. Pleje- og Omsorgssektoren har ingen krav om, at de tilbudte storskjorter og den tilbudte busseronne skal være fra samme serie, men blot at de matcher hinanden. Bilag 4 Tilbudsgivers besvarelse af Aarhus Kommunes underkriterier 22. Spørgsmål Det er en god måde at begrænse vores svar med de 2400 tegn. Nogle besvarelse vil kunne gøres med mindre tegn og andre besvarelser vil kræve flere tegn for uddybelse. Kan der åbnes op for at der kommer flere tegn til rådighed? Aarhus Kommune fastholder kravet om, at der maksimalt ved besvarelsen af bilag 4 Tilbudsgivers besvarelse af Aarhus Kommunes underkriterier, gældende for underpunkterne til underkriterierne: 2 Kvalitet og pasform, funktionalitet og design og 4 Service må være 2400 anslag inkl. mellemrum. I forhold til besvarelsen af underpunkterne til underkriterium 3 Samarbejde og effektivisering ændrer Aarhus Kommune til, at tilbudsgivers beskrivelse max. må have 4800 anslag inkl. mellemrum.

11 23. Spørgsmål Hvor mange deltager fra Århus Kommune til præsentationen af beklædningen i uge 47? Side 11 af 11 Det er ikke endeligt afklaret hvor mange, der deltager fra Aarhus Kommune til tilbudsgivernes præsentation af den tilbudte beklædning. Men det vil være deltage omkring 3-4 personer fra Tandplejen, 3-4 personer fra Kantinesektoren og 8-9 personer fra Pleje- og Omsorgssektoren. Herudover vil udbudskonsulenten og contract manageren deltage fra Indkøb & Udbud i Borgmesterens afdeling. Tilbudsgivernes præsentation af den tilbudte beklædning bliver mandag den 16. november 2015 og onsdag den 18. november 2015 i uge 47. Tilbudsgiverne bedes reservere begge dage. Efter tilbudsfristen den 4. november 2015 vil det blive meldt endeligt ud til de enkelte tilbudsgivere, hvornår de har fået tildelt en tid til fremvisning samt i hvilket lokale.

Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015

Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015 Rebild Kommune - Udbud af vask og leje af beklædning spørgsmål, svar og ændringer 23. november 2015 Udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændring af udbudsmaterialet 1. Udkast til rammeaftale Rebild Kommune

Læs mere

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune.

Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Udbud på Vask og Leje af arbejdsbeklædning til Roskilde Kommune. Generell Informasjon Versjon 5 Url http://com.mercell.com/permalink/32303922.aspx Konkurranse type: Anbudskonkurranse Betalingsbetingelser

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus

Spørgsmål og svar. Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og. Svendborg sygehus Udbud af betalingsparkering ved Odense Universitetshospital og Svendborg sygehus Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

Spørgsmål & Svar Udbud af lukket blodprøvetagning 2015/S245-444953

Spørgsmål & Svar Udbud af lukket blodprøvetagning 2015/S245-444953 Spørgsmål & Svar opdateret d. 12.01.2016 1 Spørgsmål & Svar Udbud af lukket blodprøvetagning 2015/S245-444953 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

ID Reference Spørgsmål Svar

ID Reference Spørgsmål Svar ID Reference Spørgsmål Svar 1 Er det muligt for tilbudsgiver at Der afsættes 45 min. Til præsentere det fremsendte tilbud. præsentation af de tilbudte produkter. Tidsplan fremsendes efter tilbudsfrist.

Læs mere

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Vær opmærksom på at flere af spørgsmålene har medført ændringer i udbudsmaterialet

Læs mere

Spørgsmål / svar. pr. 7. november 2012. vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12

Spørgsmål / svar. pr. 7. november 2012. vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12 Spørgsmål / svar pr. 7. november 2012 vedr. udbud af Tolkeydelser 1-23-4-101-31-12 Spørgsmål 1: Generelt Kan vores materiale brugt til det annullerede udbud anvendes i relation til den nye udbudsforretning,

Læs mere

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015

Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Jysk Fællesindkøb udbud af bleer Spørgsmål, svar og ændringer til udbudsmaterialet 29. maj 2015 Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet Besvaret 29. maj 2015 1. Udbudsmaterialet pkt. 2.3: Vil det

Læs mere

Vikarservice til Ældreplejen m.v. i Morsø Kommune

Vikarservice til Ældreplejen m.v. i Morsø Kommune Vikarservice til Ældreplejen m.v. i Morsø Kommune Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/42929584.aspx Tender type Tender Payment condition Given in inquiry document Publish date 1/27/2014

Læs mere

Spørgsmål og svar til tilbudsindhentning vedr. levering af arbejdsbeklædning (vask og leje)

Spørgsmål og svar til tilbudsindhentning vedr. levering af arbejdsbeklædning (vask og leje) Spørgsmål og svar til tilbudsindhentning vedr. levering af arbejdsbeklædning (vask og leje) Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Skema opdateret den 22.08.14 Nummer på spørgsmål/supplerende oplysning Dato for besvarelse Spørgsmål 1 15.08.14

Læs mere

ODENSE RENOVATION A/S. Udbud vedr. indkøb af 1 stk. skraldebil med 2- kammer komprimatorkasse. UB Udbudsbetingelser. Februar 2016.

ODENSE RENOVATION A/S. Udbud vedr. indkøb af 1 stk. skraldebil med 2- kammer komprimatorkasse. UB Udbudsbetingelser. Februar 2016. ODENSE RENOVATION A/S Udbud vedr. indkøb af 1 stk. skraldebil med 2- kammer komprimatorkasse UB Udbudsbetingelser Februar 2016 Sag J.nr. Udarb. OFD Udg. 01 Kontrol LTH Dato 2016-02-02 Godk. Side 1 af 4

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Vejledning til kopi- og printaftalen

Vejledning til kopi- og printaftalen Vejledning til kopi- og printaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet

Læs mere

Udbud af diabetesprodukter

Udbud af diabetesprodukter Udbud af diabetesprodukter Generell Informasjon Versjon 3 Url http://com.mercell.com/permalink/26995530.aspx Konkurranse type: Anbudskonkurranse Dato for offentliggjørelse 24.02.2011 15:29 Tilbudsfrist

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune.

Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune. Spørgsmål og svar vedrørende udbuddet af personlig pleje, praktisk hjælp, ikke kompleks sygepleje og håndtering af nødkald i Gladsaxe Kommune. 18. september 20 Tilbudsgiver skal være opmærksom på at nedenstående

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-48-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af vikarer til hjemmerespirationsområdet

Sagsnr. 1-23-4-101-48-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af vikarer til hjemmerespirationsområdet Sagsnr. 1-23-4-101-48-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af vikarer til hjemmerespirationsområdet 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbetingelserne

Læs mere

Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser

Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser Rettelsesblad 1 + 2 + 3 Opdateret 17.05.2013 1 Rettelse 1 - Fejl og ændringer i udbudsbetingelser Pkt. 1.7. Tidsplan (Udbudsbetingelser) Dato for forventet kontrakt udløb i tidsplanen på side 4 i udbudsbetingelserne

Læs mere

Udbud med mange varenumre. Advokat Henrik Holtse hho@bechbruun.com eller 72273482

Udbud med mange varenumre. Advokat Henrik Holtse hho@bechbruun.com eller 72273482 Udbud med mange varenumre Advokat Henrik Holtse hho@bechbruun.com eller 72273482 Kan man lave udbud med mange varenumre? lovligt kommercielt praktisk Nej! Ignorer spørgsmålet Yes we can Udbud, der omfatter

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice Notat vedr. adgang til at annullere udbud, angivelse af loft på tilbudssummer samt konsekvenser i relation til besparelsespotentiale (jf. Arbejdsretsdommen af

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen.

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen. Udbud efter forhandling: T3 - Udbud af Oplands-Taxa i Næstved Kommune Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar

Læs mere

VEJLEDNING. 50.05 Biblioteksmaterialer - forpligtende aftale. Kundevejledning praktisk anvendelse af aftalen

VEJLEDNING. 50.05 Biblioteksmaterialer - forpligtende aftale. Kundevejledning praktisk anvendelse af aftalen VEJLEDNING 50.05 Biblioteksmaterialer - forpligtende aftale Kundevejledning praktisk anvendelse af aftalen 08062016 50.05 Biblioteksmaterialer Kundevejledning Indledning I denne vejledning får du en kort

Læs mere

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF SYSTEMUNDERSTØTTELSE AF GEODANMARK FORHANDLINGS- OG TILBUDSFASE EU-UDBUD NR. 2016/S 089-156404 (Version 3 af 24. juni 2016) Page 1 of 7 1 Bilag 3, 6.1 - Infokrav 33 I kravet står:

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER Juni 2013. Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke. til. inano

UDBUDSBETINGELSER Juni 2013. Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke. til. inano UDBUDSBETINGELSER Juni 2013 Annoncering af Aarhus Universitets indkøb af flydende Helium i tanke til inano Aarhus Universitet Indkøbskontoret Fuglesangs Allé 26 8210 Aarhus V Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016.

Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Version 1.0 LEMVIG KOMMUNES 1. UDBUD AF SPECIALKØRSEL SPØRGSMÅL/SVAR TIL UDBUDSMATERIALET Spørgsmål/svar er opdateret den 8. april 2016. Nr. Spørgsmål Svar Besvarelsesdato 1. Er Lemvig Kommunes 1. udbud

Læs mere

Kontraktbilag A - Kravspecifikation

Kontraktbilag A - Kravspecifikation Kontraktbilag A - Kravspecifikation Side 1 af 7 1 Indledning Nærværende kontraktbilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for konkurrenceudsættelse af facilitering af opgaver forbundet med gennemførsel

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Besvarelse af samrådsspørgsmål J om Produktivitetskommissionens forslag om ændring af budgetloven

Besvarelse af samrådsspørgsmål J om Produktivitetskommissionens forslag om ændring af budgetloven Kommunaludvalget 2013-14 KOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers talepapir Det talte ord gælder Anledning: Besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI

SKI s rammeaftaler. Anja Piening Juridisk chef, SKI SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI Dagsorden Kort om rammeaftaler. SKI s rammeaftaler. Hvordan bliver man leverandør hos SKI? Opmærksomhedspunkter som leverandør. Gode råd til jer som leverandører.

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Omsorg og Udvikling Sundhed og Omsorg Søren Frichs Vej 36G 8230 Åbyhøj 1. Resume Antallet af ældre vil stige i de kommende

Læs mere

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Jysk Fællesindkøb - Udbud af beskæftigelsesmaterialer - Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmaterialet 1 De anførte mål/størrelser må afvige med +/- 10% Der er tale

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger.

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1.1 Baggrund for udbuddet... 3 1.2 Udbuddets

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER

GENERELLE BETINGELSER GENERELLE BETINGELSER I forbindelse med tilbudsindhentning på intern revision af Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution Side 1 af 5 1. INDLEDNING 1.1 GENEREL

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Kan I definere ekstra stærk stofkant?

Kan I definere ekstra stærk stofkant? Spørgsmål og svar Spørgsmål/svar i forbindelse med offentligt EU udbud vedr. møbler Der gøres opmærksom på, at spørgsmål og svar indgår som en del af udbudsmaterialet. Er der uoverensstemmelse mellem udbudsmaterialet

Læs mere

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom

Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Deloitte Opdateret vejledning - kønsmæssige sammensætning af ledelsen og afrapportering herom Erhvervsstyrelsen har udsendt en opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde for udbud af måtteservice www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 1 27-02-2014 07-03-2014 Delaftale 2 kontokortordning til tankstationer

Læs mere

Rengøring i Furesø Kommune, idrætshaller

Rengøring i Furesø Kommune, idrætshaller Rengøring i Furesø Kommune, idrætshaller Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/26889890.aspx Udbudstype Udbud Dato for offentliggørelse 27-12-2010 10:30 Slutdato 17-02-2011 12:00 Dokumentfrist

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB

NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB DEN 15. DECEMBER 2011 INDHOLD Undervisningsbeskrivelser og studieplaner Grundbegreber Forskellige arbejdsgange Forløb først Forløb sidst Arbejde via skemabrikker (parallelle forløb)

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3.

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. Kvalitetsstandard Levering af til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Levering af til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

Rettelse 1 (spørgsmål 1.72) Rettelse 2 (spørgsmål 1.73) Rettelsesblad 4. Bemærk:

Rettelse 1 (spørgsmål 1.72) Rettelse 2 (spørgsmål 1.73) Rettelsesblad 4. Bemærk: Rettelse 1 (spørgsmål 1.72) Bemærk: Opdateret version af Kontraktbilag 1. I forhold til det oprindelige Kontraktbilag 1 er der sket ændringer i punkt 1.1. Delaftale 1B, Ablationskatetre er tilføjet. Der

Læs mere

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem

Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Spørgsmål / svar pr. 11. oktober 2013 vedr. EU udbud 2013/S 177-305173 Udbud på CPAP behandling til søvnapnøpatienter i eget hjem Revideret fra spørgsmål 8 Spørgsmål 1 Administrationsgebyrer: Skal det

Læs mere

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord

Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Konkurrenceudsættelse Kort og godt om de svære ord Udbud Udlicitering Kontroltilbud EU-udbud OPP Koncern-HR Sekretariatet INDHOLD Økonomien sætter rammerne....side 4 Ordbog Begrænset udbud...side 6 EU-udbud...side

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 1b Vejledning til udfyldelse af ESPD Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 2 2 UDFYLDELSE AF ESPD SOM TILBUDSGIVER... 2 2.1 START... 2 2.2 PROCEDURE... 4 2.3 UDELUKKELSE... 7 2.4 UDVÆLGELSE... 11 2.5 AFSLUT... 12 Side 1 af 14 1 Indledende

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

ANNONCERING. Leasing af el-biler

ANNONCERING. Leasing af el-biler ANNONCERING Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 07.08.2012 Leasing af el-biler Konkurrencebetingelser 1 1. Generel information... 3 1.1 Opgavebeskrivelse... 3 1.2 Overordnet tidsplan... 3 1.3 Udbyder...

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN HOS LEVERANDØR AF TØJVASK : ALASKA VASK & RENS APS [ Tilsynet er udført d. 2/9-3/9 2013 af Merete Larsen Sundheds og Omsorgsafdelingen.]

Læs mere

HVORDAN AFGIVES SAMLET TILBUD VED ET SAMLET UDBUD

HVORDAN AFGIVES SAMLET TILBUD VED ET SAMLET UDBUD DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON HVORDAN AFGIVES SAMLET TILBUD VED ET SAMLET UDBUD BRUG AF TILBUDSSAMLELISTEN Denne vejledning belyser ved eksempler hvorledes tilbudssamlelisten skal benyttes og

Læs mere

Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem.

Dagsorden. Introduktion v. Julie Vig Albertsen & Thomas Impgaard Sørensen. Udbuddet og udbudsforløbet v. Karoline Hellem. Informationsmøde Prækvalifikation til Flytteaftalen Tirsdag d. 14. august 2012 kl. 9:30 v/ Julie Vig Albertsen (Statens Indkøb), Thomas Impgaard Sørensen (Kammeradvokaten), Karoline Hellem (Statens Indkøb)

Læs mere

Spørgsmål og Svar - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012. Hvad forventer Kommunen at modtage under dette punkt? En uddybning ønskes.

Spørgsmål og Svar - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012. Hvad forventer Kommunen at modtage under dette punkt? En uddybning ønskes. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Til Potentielle tilbudsgivere. Spørgsmål og - udbud af indkøbsordning 18. oktober 2012 Spørgsmål 1 Under punkt 3.3.1 ønsker Kommunen en soliditetserklæring/kreditvurdering.

Læs mere

Udbud vedr. indkøb af 2 stk. gaffeltrucks

Udbud vedr. indkøb af 2 stk. gaffeltrucks ODENSE RENOVATION A/S Udbud vedr. indkøb af 2 stk. gaffeltrucks UB Udbudsbetingelser August 2013 Sag J.nr. Udarb. OFD Udg. 01 Kontrol EP Dato 2013-08-22 Godk. Side PAGE 1 af 10 Udbudsbetingelser indkøb

Læs mere

Spørgsmål og svar til EU-udbud 2010/S 58-0865 Udbud af skolekørsel i Skive Kommune. 22. april 2010.

Spørgsmål og svar til EU-udbud 2010/S 58-0865 Udbud af skolekørsel i Skive Kommune. 22. april 2010. Spørgsmål og svar til EU-udbud 2010/S 58-0865 Udbud af skolekørsel i Skive Kommune. 22. april 2010. SPØRGSMÅL 1. Vedr. Tilbudsblanket (pakke 1-8): Man skal angive en års pris og en timepris, hvad hvis

Læs mere

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99 Team Succes Vestre Engvej, 1. Sal, Vejle E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 5 3 99 Udarbejdet af foreningen Team Succes daglige ledelse Statusrapport for årgang /11 Denne statusrapport er udarbejdet

Læs mere

Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen. Intensiv aktivering. Spørgsmål og svar

Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen. Intensiv aktivering. Spørgsmål og svar Udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen Intensiv aktivering Spørgsmål og svar Spørgsmål til udbudsbetingelser Spørgsmål 1 Pkt. 13.1 og 13.2: Det fremgår af udbudsbetingelserne at den lavest tilbudte ugepris

Læs mere

Leverancer eller materialer bygherren selv ønsker, at deltage med eller levere ind i projektet.

Leverancer eller materialer bygherren selv ønsker, at deltage med eller levere ind i projektet. Forkortelser: BH Bygherre, ENT entreprenør, LEV Leverandør Bilag A Entrepriseformer - Fordele og Ulemper Bygherreleverance: Leverancer eller materialer bygherren selv ønsker, at deltage med eller levere

Læs mere

Udbud af arbejdsbeklædning til Nordsjællands Park og Vej

Udbud af arbejdsbeklædning til Nordsjællands Park og Vej Udbud af arbejdsbeklædning til Nordsjællands Park og Vej Info Version 6 URL http://com.mercell.com/permalink/45237487.aspx Udbudstype Udbud Udbudsprocedure Offentligt udbud Dato for offentliggørelse 03-09-2014

Læs mere

Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser

Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/33459692.aspx Udbudstype Udbud Betalingsbetingelser Netto pr. 0

Læs mere

Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du:

Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du: Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du: har haft arbejde i perioden har fået reguleret din pension er begyndt at få udbetalt en pension fylder 65 år i den periode du skal udfylde ½-årserklæring

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Scale-up Denmark Informationsmøde.

Scale-up Denmark Informationsmøde. Scale-up Denmark Informationsmøde www.regionmidtjylland.dk Dagens program Udbudsmaterialets opbygning Det udbudte ydelse Udbudsbetingelser ESPD Tildeling Øvrige dokumenter Hvordan svarer jeg på udbuddet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet:

Frederiksberg Kommune har følgende rettelser/tilføjelser til udbudsmaterialet: NOTAT Diabetes produkter - Rettelser/tilføjelser samt skriftlige spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 21. maj 2015 Sagsbehandler: anlu05 Dok.nr.: 2015/0011374-1 Udbud og Indkøb Rettelser/tilføjelser

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Århus Kommune Rådhuset 8000 Århus C. Henvendelse om aktindsigt i priserne i kontrakt mellem Århus Kommune og Falck A/S

Århus Kommune Rådhuset 8000 Århus C. Henvendelse om aktindsigt i priserne i kontrakt mellem Århus Kommune og Falck A/S Århus Kommune Rådhuset 8000 Århus C 07-04- 2009 TILSYNET Henvendelse om aktindsigt i priserne i kontrakt mellem Århus Kommune og Falck A/S A har ved brev af 16. december 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Udbudsbetingelser Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Udbudsbetingelser Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Offentligt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen) 14. februar 2008 K E N D E L S E Jysk Erhvervsbeklædning ApS (advokat Mogens Pahl Christensen,

Læs mere

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER Boligmarkedet DANSKERNES FORVENTNINGER AUGUST 2013 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Tabeloversigt... 2 3 Figuroversigt... 3 4 Sammenfatning... 4 5 Undersøgelsen

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 04-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen... 3 1.1 Eksamensformer...

Læs mere

Sådan beregner du opfyldelse af de grønne krav

Sådan beregner du opfyldelse af de grønne krav Sådan beregner du opfyldelse af de grønne krav Indhold 8.1 Hvad indeholder felterne?... 2 8.2 Opdatér, hver gang du retter i oplysningerne... 2 8.3 Hvis du ikke opfylder de grønne krav... 3 8.3.1 Ombytning

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden.

Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden. Indledning Erhvervs- og Vækstministeriet inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på Evaluering af Vækstfonden. Baggrund og formål Af Vækstfondens lovgrundlag

Læs mere

FORSLAG TIL OMLÆGNING AF FURESØ KOMMUNES GÆLD 090108

FORSLAG TIL OMLÆGNING AF FURESØ KOMMUNES GÆLD 090108 FORSLAG TIL OMLÆGNING AF FURESØ KOMMUNES GÆLD 090108 RESUMÉ På baggrund af en længere analyseproces og dialog med Danske Bank har Furesø kommune modtaget et forslag til omlægning af gældsporteføljen. Dette

Læs mere

EU-udbud 2012/S - 194 319241 på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner

EU-udbud 2012/S - 194 319241 på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner EU-udbud 2012/S - 194 319241 på levering af fødevarer til Hedensted, Horsens og Odder kommuner Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 09-10-2012 10-10-2012 Jeg

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023358 (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) 7. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023358 (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) 7. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023358 (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) 7. juni 2011 K E N D E L S E Fagtek A/S (advokat Torkil Høg, København) mod Arbejdernes Andelsboligforening Struer

Læs mere

Tilbudsbetingelser for

Tilbudsbetingelser for Tilbudsbetingelser for Konsulentopgave om bistand til forberedelse og gennemførelse af EU-udbud af radionet til maritim nød- og sikkerhedstjeneste i Danmark 21. februar 2014 ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Principper for indkøb af halm til

Principper for indkøb af halm til Principper for indkøb af halm til Masnedøværket Slagelse Kraftvarmeværk Ringsted Halmvarmeværk Haslev Kraftvarmeværk St. Merløse Varmeværk 26. marts 2015 SK Forsyning A/S Principper for indkøb af halm

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB

Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB 26-03-2015 Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB Udbudsbrev I overensstemmelse med Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Læs mere

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn 2012-19 Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn Ombudsmanden rejste på baggrund af en konkret sag om samvær mellem en pige anbragt uden for hjemmet og henholdsvis hendes forældre og bedsteforældre

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK

Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Til Uddannelsesforbundets tillidsrepræsentanter på EUD og AMU ANBEFALINGER OG KOMMENTARER TIL IMPLEMENTERINGEN AF PD I ERHVERVSPÆDAGOGIK Fra d. 15. januar 2010 er ansættelseskravene til lærere på AMU og

Læs mere

26-11-2015. Sagsnr. 2015-0009757. Dokumentnr. 2015-0009757-6. Sagsbehandler Kristine Rødgaard Andersen

26-11-2015. Sagsnr. 2015-0009757. Dokumentnr. 2015-0009757-6. Sagsbehandler Kristine Rødgaard Andersen KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Administration NOTAT 26-11-2015 Sagsnr. 2015-0009757 Social økonomi indenfor madserviceområdet Socialøkonomiske virksomheder harmonerer med

Læs mere

Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu. Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma

Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu. Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu Af Michael Rehling, Certificeret IT-advokat Abel & Skovgård Larsen Advokatfirma Brug af SKIs rammeaftaler - lige nu Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fremkom den 4.

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V)

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen (V) Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 133 Offentligt J.nr. 001-08288 Den 10. januar 2013 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål K og L stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Jan E. Jørgensen

Læs mere

Skabelon. Ansøgning vedrørende Delaftale nr. [ ]

Skabelon. Ansøgning vedrørende Delaftale nr. [ ] Skabelon til brug for prækvalifikationsoplysninger vedrørende Arbejdsskadestyrelsens begrænsede udbud af kontrakt vedrørende konsulentassistance for anskaffelse af nyt sagsbehandlingssystem, jf. udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

STORSKRALD. Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres storskrald.

STORSKRALD. Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres storskrald. STORSKRALD Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres storskrald. 1 HVORDAN ØNSKER I AT FÅ HENTET STORSKRALD? I fællesskab med de andre i dit boligområde skal du vælge, hvordan

Læs mere