Kommenteret brev af fra ændret beboergruppe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommenteret brev af 06.01.10 fra ændret beboergruppe"

Transkript

1 Bilag 3 Kommenteret brev af fra ændret beboergruppe (Brevet er drøftet og kommenteret ved internt møde den m. Per Alstrup,Flemming Lefevre, Mette Stenslund og Birgit Hinrup og af samme gruppe drøftet med beboerrepræsentanter den ) Byplanafdelingenskommentarer er angivet med blåt og kursiv TilPlanlægning og byggeriv. Birgit Hinrup. Vedr. lokalplan 853 Der er for osat se fremsat 4forslag iforbindelse med lokalplan for Finnebyen: Forslag tillokalplan fremsat af forvaltningen. Høringssvar fra 1. beboergruppe som siger ja tillokalplanen,men ønsker at en række punkter ændres. Svaret blev udarbejdet af lokalplansudvalget,og fik117 underskrifter. høringssvar fra 2. beboergruppe,som siger ja tillokalplanen,men ønsker flere punkter ændret end 1.beboergruppe. Her underskrev 88husstande (dvs. ca.71,5% af de 120 huse). høringssvar fra 3. beboergruppe,som siger nejtillokalplanen. Her underskrev 22 husstande dvs. ca. 18% Hvem er vi? Grundejerforeningen besluttede,at der sku le nedsætteset udvalg,der sku le ståfor kontakten tilkommunen,bestående af to repræsentanter for hvert høringssvar. Høringssvar 1 (det gamle lokalplansudvalg)stilede med Uffe D. Hansen og Ole Skou. Høringssvar 2stilede med LarsRønnov og Jesper Moesbøl. Høringssvar 3har ikke ønsket at være repræsenteret. Man kan altsåsige,at udvalget tilsammen repræsenterer høringssvarene afgivet af et stort flertalaf husstandene ifinnebyen (tæt på80 %). Dette brev er efterfølgende tiltrådt af FinnebyensGrundejerforening på bestyrelsesmøde d Hvorfor dette brev? Vihar opfattet det sådan,at der iforvaltningen har hersket nogen forvirring mht. hvilket høringssvar,man sku le forholde sig til. Imailaf 30. dec. 2009tilformanden for grundejerforeningen,ole Skou,opfordrer Birgit Hinrup ostilat fremsende et kompromisforslag iforhold tillokalplansforslaget. Dette kompromisforslag er udarbejdet som et kompromisme lem de to høringssvar med størst tilslutning. Kompromiset er iudvalget fundet me lem Standpunkt 2og 3, altsåsåat sige imidten me lem de fire positioner omtalt istarten af brevet.

2 Det er vores opfattelse, at vi med dette kompromisforslag både tilgodeser ønsket om at sikre helheden og kvaliteterne i det eksisterende boligområde herunder husenes væsentligste arkitektoniske udtryk -og de behov og ønsker som et stort flertal af beboerne har givet udtryk for gennem høringssvarene. Kompromisforslaget: Nedenstående referer til lokalplanudkastet, som blev sendt i høring i februar Paragraf 7. Stk. 1. Vi mener at teksten kan tolkes alt for restriktivt;se de efterfølgende punkter. Kommentar: 7, stk. 1, er en indledende redegørelse for, hvilken del af bebyggelsen, der er omfattet af bevaringsbestemmelserne (Finnehusene)-og her udtrykkes de overordnede principper for bevaringsbestemmelserne. (Principperne svarer til de oprindelige og stadig gældende servitutbestemmelser). Paragraf 8. Stk.1. Som tidligere anført mener vi ikke at reglen om kun 1 etage foruden kælder er hensigtsmæssig ved tilbygninger. Vi ønsker at kunne udnytte området under tag bedst muligt således at tilbygninger udnyttes optimalt, hvorved det er muligt at bevare mest muligt grønt friareal mellem husene. Kommentar: Det særligt karakteristiske ved Finnehusbebyggelsen er netop, at bebyggelsen er opført efter bestemte beliggenhedsprincipper/-mønstre som en ensartet, enkel og lav bebyggelse. Det vurderes som væsentligt at fastholde denne særlige struktur. Som tidligere nævnt kan der indrettes hems, men såfremt der skulle være udnyttelig tagetage ville det jf. Bygningsreglementets bestemmelser kræve en væsentlig større tag-og loftshøjde og en væsentlig større facadehøjde mv. (Bestemmelsen svarer til nugældende servitutbestemmelse). Stk.3 Byggelinjer som er mere restriktive end loven foreskriver, er ikke udvalgets ønske. F.eks. er den foreslåede regel ikke hensigtsmæssig i forhold til de huse som ligger tilbagetrukket på grunden. (Østerlarsvej lige numre, Rytterknægten ulige numre og Sandvigsvej). Parentesen (Se tilbygningsprincipper side 20) ønsker vi ikke

3 medtaget, idet det er mangelfuldt materiale og der er endnu flere gode tilbygningsmodeller. Kommentar: Bestemmelsen om at tilbygninger, anneksbygninger, forbindelsesbygninger til anneksbygninger mv. skal placeres minimum 1,5m tilbagetrukket i forhold til hovedhusets beliggenhed mod adgangsvej har til formål at fremhæve dimensionerne på det oprindelige hus og husets udtryk mod vej. Det vurderes, at dette også fint kan lade sig gøre for de huse, der ligger lidt mere tilbagetrukket fra vej, hvilket i øvrigt dokumenteres ved, at flertallet af eksisterende tilbygninger til disse tilbagetrukne huse faktisk er placeret tilbagetrukket fra vej. Tilbygningseksemplerne, der er vist på lokalplanens side 20, er - som det også fremgår eksempler. Det er desuden nævnt, at andre placeringer vil være mulige. (Bestemmelse vedr. bygningers placering på grundene er også indeholdt i nugældende servitutbestemmelse). Eksemplerne fastholdes, men kan, hvis det ønskes, suppleres med flere. Stk.4 Ændres til: Ved tilbygninger i forlængelse af hovedhuset kan rygning forlænges i samme højde, men mindst en af facaderne skal forsættes i forhold til hovedhuset, så dettes proportioner forbliver tydelige. Kommentar: Bestemmelsen i 8, stk. 4, har til formål at fremhæve det oprindelige hus og dets karakteristiske dimensioner her ved at tagfladen på det oprindelige hus friholdes og tag på evt. tilbygning udføres forskudt i forhold til hovedhusets tagflade. En sammensmeltning af tagfladerne vil sløre afgrænsningen af det oprindelige hus og er således ikke ønskelig. Stk.5 (Ordet tagkant fjernes) På tilbygninger, annexbygninger samt ejendommene Bornholmsvej 1 og Rytterknægten 1 må tagrygningers højde ikke overstige det oprindelige hovedhus. Kommentar: Det vurderes som væsentligt, at højderne til både kip og tagkant (tagfod) svarer til Finnehusets/hovedhusets højder. Dog ændres ordet tagkant til tagfod. Stk.6. taghældning som oprindelig (da den ikke er præcist 1:2).

4 Kommentar: Det er ikke helt så operationel en betegnelse, men teksten kan godt rettes til taghældning som det oprindelige Finnehus. Stk.7 Det er ikke ønskeligt at rykke carporte 1,2 m tilbage på grunden. Mange steder vil det medføre uheldig sammensmeltning af carport og hovedhus. Tilmed er det mange steder simpelthen ikke muligt. Og i øvrigt ville 1,2 m ikke være tilstrækkeligt til at opnå den ønskede effekt. I viste eksempel ville dette betyde en sammensmeltning med hovedhuset, eller det ville ikke have været muligt at opføre en carport. Vi foreslår følgende tekst: Antal, omfang og placering af udhuse i henhold til gældende bygningslovgivning. Beklædning og tag som hovedhuset, dog kan mindre udhuse på op til 5 m2 opføres med ensidig taghældning 1:2. Kommentar: Eksempler på eksisterende carporte i området viser, hvor væsentligt det er, at carporte er tilpasset bebyggelsen og at de placeres, så de ikke dominerer unødigt. Med undtagelse af de steder, hvor der er bygget til i bredden mod vej, så der ikke er plads til en carport, vurderes det, at der på alle grundene på enten på den ene eller den anden side af huset - vil være mulighed for placering af en carport, der er tilbagetrukket 1,2 m på grunden. Tilbagerykningen begrundes desuden i de trafikale/oversigtsmæssige forhold. (Bestemmelse vedr. bygningers placering på grundene er også indeholdt i nugældende servitutbestemmelser). Samtidig gøres opmærksom på, at det er muligt at opnå dispensation, afhængig af de konkrete forhold. Stk.8 Garager må kun opføres bag hovedhuset. Beklædning og tag som hovedhuset. Kommentar: Det vurderes fortsat, at carporte når de udføres som angivet i lokalplanforslaget kan indpasses i området, men at garager er for dominerende. Paragraf 9. Stk.1. Vi er ikke enige mht. stk. 4, 7 og 9. Stk. 2. Vi mener der bør stå: - som eternit B5 naturgrå, alternativt Iversson P5 naturgrå. Kommentar: Der må ikke nævnes bestemte fabriksnavne i lokalplaner.

5 Dog rettes ordet eternit til cementbølgeplader. Stk.4. Vi mener ikke, der skal være begrænsninger mht. ovenlysvinduer indbygget i tag i plan med tagfladen, hverken m.h.t. antal eller placering. Der skal sikres mulighed for opsættelse af solfangere i et begrænset omfang. Kommentar: Der kan og må i tagetagen på hovedhuset (det oprindelige Finnehus) kun indrettes en hems (maks. 4,5 m2). For at give mulighed for dagslys til hemsen er der i lokalplanen givet mulighed for etablering af et mindre tagvindue. Der er ikke krav om redningsåbning til en hems. (Bestemmelser vedr. bygningernes udformning, herunder tag, samt bestemmelse om, at tagetagen ikke må anvendes til beboelse, er også indeholdt i nugældende servitutbestemmelser). Lokalplanforslagets tekst fastholdes vedr. tagvinduer, men suppleres således, at der på tilbygninger på tagflader der er ikke-synlige fra vej - kan opsættes solfangere i begrænset omfang. Stk.7 Vi er enige i at vinduer og døre skal udføres i træ og med originale omramnings lister. Men vi finder det ikke acceptabelt at skulle genetablere de originale vinduer da de ikke tilgodeser behovet for lysindfald i en nutidig bolig. Desuden er det unødvendig for at bevare Finnebyens særpræg. Kommentar: Vinduernes udformning vurderes at være et af de væsentlige og meget karakteristiske elementer i det originale Finnehus. Det skal pointeres, at lokalplanen ikke medfører handlepligt. Det er således først ved større istandsættelser eller udskiftninger af vinduer mv. i hovedhuset (ikke ruder), at disse skal udformes som de originale vinduer. Det indgår i øvrigt også som et element i jubilæumsbogen om Finnehusene(s. 108). (Bestemmelser vedr. bygningernes udformning, herunder vinduer, er også indeholdt i nugældende servitutbestemmelser). Stk. 9. På mødet d. 29. april blev vi enige om at der ikke skal stå ved nymaling, men ved farveskifte. Vi mener at den foreslåede farveskala skal være en henstilling. Vi tilslutter os at maling skal være heldækkende. Det bør tydeliggøres at de nævnte malingstyper er anbefalinger (ikke krav). (Maling skal være heldækkende). Kommentar: Istk. 9står der ikke ved nymaling men ved maling af hele huset. Det var faktisk aftalen, men ok.

6 Teksten i stk. 9 kan godt ændres, så der som ønsket står ved farveskifte. Det fremgår tydeligt af lokalplanteksten, at de nævnte malingstyper er anbefalinger - og at de skal være fulddækkende. For at tydeliggøre dette flyttes tekstdelen med anbefalingen generelt ned som en fodnote, som der henvises til. Den i lokalplanforslaget indeholdte farveskala giver et stort spekter af farvemuligheder, men sikrer at de ligger inden for en afstemt jordfarveskala. (Bestemmelse vedr. farvevalg og ændringer heraf er også indeholdt i nugældende servitutbestemmelser). Lokalplanforslagets tekst vedr. farveskala fastholdes Stk. 12. Se paragraf 9 stk. 2. Kommentar: Teksten tilrettes som anført under 9, stk. 2. Stk. 15. Idet konstruktionen kan fordre tykkere spær: Spærender kan dog fremstå i tykkelse efter konstruktionens behov. Kommentar: I lokalplanforslaget nævnes netop kun tagudhæng. Paragraf. 10 Stk. 1 Det skal sikres at, de oprindelige levende hegn langs grundenes bagskel enten kan etableres som ligusterhæk eller genplantes som vildhegn. Vedr. skel mod naboområder, se stk. 4. Kommentar: Hvis der med grundenes bagskel menes grundenes interne bagskel er tilføjelsen ok. Herudover kan der - vedr. de oprindelige levende hegn langs lokalplanområdets grænser mod vest - suppleres med følgende tekst: Hegnene kan evt. i den enkelte have suppleres med et trådhegn, der skal etableres på havesiden (østsiden) og mod vest fremstå skjult i beplantningen. Stk. 3 Hække må max. være 180 cm høje (dvs. vi er imod begrænsningen på 130 mod vej).

7 Kommentar: Den maksimale hækhøjde mod vej er i lokalplanforslaget angivet til 1,35 m og øvrige hække 1,80 m. Det er en væsentlig del af områdets særpræg og kvalitet, at man ved kik ned ad de små veje kan se facaderne/gavlene af de omhyggelig placerede og farveafstemte Finnehuse. (Bestemmelser vedr. de maksimale hækhøjder er også indeholdt i de nugældende servitutbestemmelser). Stk. 4. Mod tilstødende naboområder ønsker vi at kunne etablere faste, men begrønnede hegn. (Efter paragraffens beskrivelse ). Kommentar: Dette hegn kan, som det fremgår af stk. 4, etableres langs de 2 store veje. Mod vest kan på egen grund etableres trådhegn, som beskrevet under svar på stk. 1. Med venlig Hilsen Uffe Dalsgaard Hansen Lars Rønnov Jesper Moesbøl Ole Skou (formand for Finnebyens Grundejerforening)

Bilag 2b Vedr. Forslag til lokalplan nr. 853 Bevarende lokalplan for Finnebyen, Århus V

Bilag 2b Vedr. Forslag til lokalplan nr. 853 Bevarende lokalplan for Finnebyen, Århus V Bilag 2b Vedr. Forslag til lokalplan nr. 853 Bevarende lokalplan for Finnebyen, Århus V Teknik og Miljø s kommentarer til Beboergruppens bemærkninger af 12.11.2008 Forslaget til bevarende lokalplan for

Læs mere

Indsigelse til lokalplanforslag nr.: 853 fra lokalplansudvalget i Finnebyen. 2.marts 2009 side 1

Indsigelse til lokalplanforslag nr.: 853 fra lokalplansudvalget i Finnebyen. 2.marts 2009 side 1 Indsigelse til lokalplanforslag nr.: 853 fra lokalplansudvalget i Finnebyen. 2.marts 2009 side 1 Indsigelse til lokalplanforslag nr.: 853 fra lokalplansudvalget i Finnebyen. 2.marts 2009 Den 12.november

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015

Resumenotat. Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015 Side 1/13 Resumenotat Til: Sagen Sagsnr.: 01.02.05-P16-4-14 Vedr.: Resumenotat angående indsigelser og bemærkninger Dato: 09-01-2015 Indledning. Dette notat er udarbejdet som et grundlag for den politiske

Læs mere

SLANGERUP KOMMUNE - Lokalplan nr. 31 for Enggården, Uvelse

SLANGERUP KOMMUNE - Lokalplan nr. 31 for Enggården, Uvelse SLANGERUP KOMMUNE - for Enggården, Uvelse Lokalplanen omfatter: a) Redegørelse for lokalplanens indhold og forhold til anden planlægning. b) Lokalplanens retsvirkninger. c) Lokalplanens tekst. d) Lokalplanens

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplan H 30 for Else-Mariehjemmet side 3 Baggrunden for lokalplanen side 3 Indholdet i lokalplanen side 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN

Læs mere

SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 12, RESEN VEST II DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR.

SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 12, RESEN VEST II DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR. SKIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR 8 DEL AF BYPLANVEDTÆGT NR. 12, RESEN VEST II 1. S K I V E KOMMUNE. RedegØrelse for lokalplanens indhold og forhold til den Øvrige planlægning for området. Lokalplanen omfatter

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7

Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5. Tillæg nr. 10 til Vallø Kommuneplan 2009 7 Lokalplan nr. 2-13 for ÆBLEHAVEN, Andelsboliger i Strøby Egede Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Tillæg nr. 10 til Vallø

Læs mere

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Juni 1997 Gråsten Kommune REDEGØRELSE 2 FORORD 2 LOKALPLANENS FORMÅL 2 ZONE STATUS 2 KYSTNÆRHEDS ZONEN 2 FORHOLDET TIL KOMMUNEPLANEN OG ANDEN

Læs mere

Boligområde i Stensved

Boligområde i Stensved Lokalplan nr. 43 S Boligområde i Stensved November 2008 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens udvikling samt overordnede

Læs mere

Matr.nr. 6-d m.f 1., Anmelder: Skt. Jørgens, Svendborg jorder. Svendborg kommunes tekniske forvaltning. Wc~ ~

Matr.nr. 6-d m.f 1., Anmelder: Skt. Jørgens, Svendborg jorder. Svendborg kommunes tekniske forvaltning. Wc~ ~ Ri~s~ Matr.nr. 6-d m.f 1., Anmelder: Skt. Jørgens, Svendborg jorder. Svendborg kommunes I ~ tekniske forvaltning Gåsestræde 5700 Svendborg 14 B i~q~j#/fl jj fll7q~j ~ ~t1! i llt.ui.ui ~ SVENDBORG KOMMUNE

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. KORTBILAG Planbilag 1: Lokalplanens afgrænsning Planbilag 2: Retningsgivende bebyggelsesplan

INDHOLDSFORTEGNELSE. KORTBILAG Planbilag 1: Lokalplanens afgrænsning Planbilag 2: Retningsgivende bebyggelsesplan INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INDLEDNING... 2 INDHOLDSOVERSIGT... 2 LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD... 2 Eksisterende forhold... 2 Fremtidige forhold... 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, NÅR DU SKAL BYGGE NYT ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS ELLER

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg, 28. april 2014 Plan, Byggeri Torvegade 74 6700 Esbjerg

Teknik & Miljø Esbjerg, 28. april 2014 Plan, Byggeri Torvegade 74 6700 Esbjerg Teknik & Miljø Esbjerg, 28. april 2014 Plan, Byggeri Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Merete Holme Nielsen Sags nr. P240 Indsigelse mod forvaltningens beslutning om indstilling til afslag på tagkonstruktion

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Så er det nu det gælder!!!

Så er det nu det gælder!!! Så er det nu det gælder!!! NYHEDSBREV 3 Vi vedlægger lovforslag nr. 204, nemlig forslag til en ny Kolonihavelov. Endvidere vedlægges bemærkningerne til 2-5 i Kolonihaveloven. Vi var i Folketinget i torsdags

Læs mere

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune

AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende Stisager 11 i Glostrup Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 4. september 2014 J.nr.: NMK-33-02549 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om placering af dobbelthus på ejendommen, beliggende

Læs mere

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030 Pkt.nr. 21 Ændring af forslag Lokalplan 223 Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej erhvervs og offentlige formål 454030 Indsling: Teknisk Forvaltning indsler Teknik og Miljøudvalget at anbefale

Læs mere

Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens

Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens Furesø Kommune Hareskovby d. 23. januar 2007 Plan & Byg Stiager 2 3500 Værløse Att. Geert Ahrens Høringsvar vedr. ansøgning om byggetilladelse til etablering af 38m høj rørmast på fodboldbanen ved Hareskovhallen,

Læs mere

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS

TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS TØMRER OG SNEDKERMESTER HANS WOXEN ApS Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 29-06-2015

Læs mere

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger

Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 9. Henvendelser i den supplerende høring og forvaltningens bemærkninger På baggrund af høringssvar

Læs mere

Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet.

Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet. Væsentlige ændringer i BR10 1. juli 2011 Der er pr. 1. juli 2011 foretaget en del ændringer i bygningsreglementet. Den ændring der vil få størst betydning er nok de lempelser der er foretaget vedr. opførelse

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 19. marts 2004 Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 00.01.51.A21/6-89 ar 8940 2514 Orientering om

Læs mere

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole

Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Forslag til lokalplan nr. 21-050-0001 Bramming Landområde Tilbygning til Sydvestjyllands Efterskole Tillæg nr. 1 til LP nr. 120, Bramming november 2010 0 Forslag til Lokalplan nr. 21-050-0001. Bramming

Læs mere

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel

Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Kommuneplantillæg 21-2009 Boligområde Gammel Hørregårdsvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Startdato, Offentlighedsperiode Slutdato, Offentlighedsperiode PDF Forslag Kommuneplantillæg

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Lokalplan 3.9. For et område i Havnsø ved Klintevej og Lundevej. Bjergsted Kommune 3011501L30900

Lokalplan 3.9. For et område i Havnsø ved Klintevej og Lundevej. Bjergsted Kommune 3011501L30900 Lokalplan 3.9 For et område i Havnsø ved Klintevej og Lundevej Bjergsted Kommune 3011501L30900 Bjergsted kommune Lokalplan n r. 3.9 for et område i Havnsø ved Klintevej og Lundevej Lokalplan nr. 3.9 for

Læs mere

Tønder Kommune Vejledning til garage, carporte, udhuse

Tønder Kommune Vejledning til garage, carporte, udhuse Garage, carport, udhus og lignende bygninger, som ikke er beregnet til beboelse: Størrelse Under 50 m² Over 50 m² Hvor står kap. 1.5, stk. 5 Kap. 1.3.1, stk. 1, nr. 1 og 2 reglerne? Hvad skal du gøre?

Læs mere

Alt under et tag. 4 x møder rundt i DK

Alt under et tag. 4 x møder rundt i DK Alt under et tag 4 x møder rundt i DK Overskrift Tommy Glindvad arkitekt / bygningssagkyndig / energikonsulent VVS Hvad kommer vi ind på? - vand varme afløb og lidt ventilation - noget om energi - lidt

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 24. februar 2005 Jens Lønstrup 8940 2654

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL SØGE TILLADELSE TIL DIT

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 6. januar 2009. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 6. januar 2009. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. januar 2009 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 853, bevarende lokalplan for boligområdet Finnebyen, Århus V og Tillæg

Læs mere

LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger

LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger LOKALPLAN 5-03 Torpgården, boliger KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-03 TORPGARDEN REDEGØRELSE. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan og

Læs mere

Torsdag d. 9. juni 2016 kl. 18.30. D A G S O R D E N:

Torsdag d. 9. juni 2016 kl. 18.30. D A G S O R D E N: Benløse d. 18. maj 2016 Der indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling: Torsdag d. 9. juni 2016 kl. 18.30. i garagen på Diget nr. 12, 4100 Ringsted. D A G S O R D E N: 1. Valg af dirigent. 2.

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 23. Boligformål, Nalmadebro Gråsten Kommune Lokalplan nr. 23 Boligformål, Nalmadebro Vedtaget: 13.12.1988 GRÅSTEN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 23 for et område til boligformål ved Nalmadebro. LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD Lokalplanen er

Læs mere

Den bevarende lokalplan. Værktøjskassen - redskaber til udarbejdelse af lokalplaner

Den bevarende lokalplan. Værktøjskassen - redskaber til udarbejdelse af lokalplaner Den bevarende lokalplan Værktøjskassen - redskaber til udarbejdelse af lokalplaner Planloven Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for bl.a. sikring af kulturhistoriske bevaringsværdier, herunder

Læs mere

LDKALPLAN NR. 6.5.1. Store Bælt FOR OMRÅDE VED TÅRUP STRAND ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1979

LDKALPLAN NR. 6.5.1. Store Bælt FOR OMRÅDE VED TÅRUP STRAND ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1979 LDKALPLAN NR. 6.5.1 Store Bælt FOR OMRÅDE VED TÅRUP STRAND ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1979 1. ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN 6.5.1 FOR OMRÅDE VED TÅRUP STRAND I henhold til kommuneplanloven (Lov nr. 287 af 26. juni

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

LOKALPLAN NR. 44-362. For området ved Næsby-Hallen

LOKALPLAN NR. 44-362. For området ved Næsby-Hallen LOKALPLAN NR 44-362 For området ved Næsby-Hallen INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanens baggrund 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens retsvirkninger 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse

INDHOLDSFORTEGNELSE. Planbilag 1: Afgrænsning af området Planbilag 2: Arealanvendelsesplan Planbilag 3: Bygningernes anvendelse INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet side 3 Lokalplanens sagsforløb side 3 Lokalplanens indhold side 3 Forhold til anden planlægning side 4 LOKALPLAN L10 1 Lokalplanens område side 5 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom.

LOKALPLAN NR. 187. Østergade 14, Lemvig Claudis Have LEMVIG. Lemvig KOMMUNE. Plan & Projekt. Skous Gade. Østerbrogade. Ågade. Østerbom. FORSLAG LOKALPLAN NR. 187 Østergade 14, Lemvig Claudis Have Skous Gade Østerbrogade Ågade Ågade Østerbom Lemvig Østergade Vænget Enghavevej Rådhusgade Vasen Rådhusvænget Vænget LEMVIG KOMMUNE Plan & Projekt

Læs mere

Lokalplan nr. 116. for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade

Lokalplan nr. 116. for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade Lokalplan nr. 116 for et område ved Nordre Fasanvej og Ågade Oktober 2001 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til erhvervsformål i form af butiks- og kontorvirksomhed. Der åbnes

Læs mere

Lokalplan nr. 01-020-0002. Strandby Tillæg nr. 1 til lokalplan 294 Esbjerg Vandrerhjem

Lokalplan nr. 01-020-0002. Strandby Tillæg nr. 1 til lokalplan 294 Esbjerg Vandrerhjem Lokalplan nr. 01-020-0002 Strandby Tillæg nr. 1 til lokalplan 294 Esbjerg Vandrerhjem Maj 2008 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse og bebyggelse

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge.

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge. 3. november 2008 EM2008/10 Ændringsforslag Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge Fremsat af Landsstyret til anden behandling.

Læs mere

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 124. Torvet 3,8500 Grenaa. Vester Hesseldal FOR ET OMRÅDE TIL ÅSTRUP STADION. Tlf. 86 32 15 88

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 124. Torvet 3,8500 Grenaa. Vester Hesseldal FOR ET OMRÅDE TIL ÅSTRUP STADION. Tlf. 86 32 15 88 Anmelder: Grenaa Kommune Teknisk Forvaltning Torvet 3,8500 Grenaa Tlf. 86 32 15 88 Vester Hesseldal es GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 124 FOR ET OMRÅDE TIL ÅSTRUP STADION. GRENAA KOMMUNE LOKALPLANNR. 124

Læs mere

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra beboere på Korsholmsvej, Kirkegade og Østergaardsvej i Aulum Bemærkning fra FDF Aulum BILAG 1 BYP 25. januar 2016 Indsigelser/bemærkninger

Læs mere

Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole

Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole Indhold Lokalplan nr. 2.3-3 for Raklev Skole Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens område og zonestatus

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder.

Vejledning for fjerkræhold i boligområder. Vækst og Bæredygtighed Dato: 21/10/2015 Vejledning for fjerkræhold i boligområder. For yderligere information kontakt Holbæk Kommune ved: Landbrugsteamet Telefon: 72362505 Mail: landbrug@holb.dk 0 Indhold:

Læs mere

Højvanggård, Vindinge

Højvanggård, Vindinge Højvanggård, Vindinge ^-V-: Lokalplan nr. 215 Roskilde Kommune J.nr. 01.02.05 Sagsid. 9102643 Roskilde kommune Teknisk forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Byplanafdelingen Telefon 42 37 33 00

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup for vindmøller ved Torup December 2014 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Bilag 2 - Gennemgang og behandling af høringssvar

Bilag 2 - Gennemgang og behandling af høringssvar Bilag 2 - Gennemgang og behandling af høringssvar Lokalplan nr. 622, Bolig- og erhvervsområde ved Gl. Viborgvej og tillæg nr. 19 til Kommuneplan 2013-2017 Sagsnummer: 01.02.05-P16-4-15 Dato: 19. november

Læs mere

ACP byg aps Carsten Petersen Nordmandsvænget 9 4050 Skibby

ACP byg aps Carsten Petersen Nordmandsvænget 9 4050 Skibby ACP byg aps Carsten Petersen Nordmandsvænget 9 4050 Skibby Helhedsvurdering til byggetilladelse af den 11. juli 2016. Egedal Kommune har vurderet, at der kan meddeles byggetilladelse til udvidelse af maskinhal

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Silkeborg Kommune. Fritidsområde ved F.L. Smidths Vej LOKALPLAN 142.08

Silkeborg Kommune. Fritidsområde ved F.L. Smidths Vej LOKALPLAN 142.08 Silkeborg Kommune Fritidsområde ved F.L. Smidths Vej LOKALPLAN 142.08 Lokalplan nr. 142.08 for et fritidsomrade ved F. L. Smidths Vej INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FORML OG INDHOLD.. 2 LOKALPLANENS

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune April 2016

Debatoplæg Glostrup Kommune April 2016 Debatoplæg Glostrup Kommune April 2016 Forhøring Ændret anvendelse af erhvervs- og centerområdet omkring Tavleholmsvej og Hovedvejen Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for, at der på Hovedvejen

Læs mere

--- I EJBY ØST FOR BJERGBAKKEVEJ. LOKALPLAN EL 14 FOR ET OM-E INDHOLDSFORTEGNELSE:

--- I EJBY ØST FOR BJERGBAKKEVEJ. LOKALPLAN EL 14 FOR ET OM-E INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLAN EL 14 FOR ET OME I EJBY ØST FOR BJERGBAKKEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning 1 Lokalplanens retsvirkninger 1 Lokalplan EL 14 2 Kortbilag Side 1 INDLEDNING Lokalplan EL 14 er vedtaget endeligt

Læs mere

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I

Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Københavns Universitets Boligfond udbud af møblering af 250 ungdomsboliger på Sølvgade i august 2016 SPØRGSMÅL OG SVAR I Vær opmærksom på at flere af spørgsmålene har medført ændringer i udbudsmaterialet

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 9. august 2005 JTK/04/01651/00.01.51.A21/6-89 ar 8940

Læs mere

LOKALPLAN 6. For et område syd for bebyggelsen "Eremitageparken" i Lundtofte bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 6. For et område syd for bebyggelsen Eremitageparken i Lundtofte bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 6 For et område syd for bebyggelsen "Eremitageparken" i Lundtofte bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE indledning 1 lokalplanens indhold 3 lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Birte Schultz- Lorentzen, Hegnsvej 185, 2850 Nærum. Birte Schultz-Lorentzen fremfører, at det er upraktisk og forældet at foreskrive i 7.3, at der skal anvendes trækarme og rammer, ligesom den oprindelige

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S. Indledning. Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning

Indhold. Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S. Indledning. Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Indhold Tillæg nr. 1 til Lokalplanerne nr. 6.2-2 og nr.55a for Novo Nordisk A/S Indledning Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplantillæggets bestemmelser

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13

Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Myndigheder, presse, foreninger m.fl., samt ejere og lejere i og omkring området omfattet af kommuneplantillæg 61 og lokalplan 0532-13 Teknisk Forvaltning Fremlæggelse af forslag til tillæg 61 til Kommuneplan

Læs mere

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Bestyrelsesmøde den 23-02-2016 på kontoret Temamøde vedr. grønne områder/sandkasser, og hvad der ellers hører under afd. 7 Til stede: Emma Schnedler,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune

LOKALPLAN NR. 18. Herlev kommune LOKALPLAN NR. 18 i Herlev kommune Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 18 vedrører et areal ved Sandbyvejs nuværende udmunding i Herlevgårdsvej og fastlægger, at området kun må anvendes til beskyttede boliger

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

Jeg har udtalt mig om sagen på baggrund af Odder Kommunes brev af 6. maj 2010 med kopi af instruksen.

Jeg har udtalt mig om sagen på baggrund af Odder Kommunes brev af 6. maj 2010 med kopi af instruksen. Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE. LOKALPLAN nr.69

FREDERIKSSUND KOMMUNE. LOKALPLAN nr.69 FREDERIKSSUND KOMMUNE LOKALPLAN nr.69 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Første del, REDEGØRELSE LOKALPLAN NR. 69 INDLEDNING FORHOLDET TIL ANDEN PLANUEGNING Frederikssund Kommuneplan 1989-2001 Lokalplan nr. 48 Vej-

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT. Partiel byplan nr. 45. ^ v, =

BYPLANVEDTÆGT. Partiel byplan nr. 45. ^ v, = Partiel byplan nr. 45. ^ v, = ~~~~~~~~~~~~ ODENSE KOMMUNE IC IC) BYPLANVEDTÆGT FOR ET OMRÅDE OMKRING HANS JENSENS HANS JENSENS STRÆDE - RAMSHERRED - BANGS BODER -OVERSTRÆDE. (H.C.Andersen - kvarteret).

Læs mere

Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29. Råderetten

Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29. Råderetten Afd. 122 Kløverholm 1-4, 16-38, 41-43, 45, 47, 49, 51A, 51B, 53A, 53B Kløverholm 40-78 og Kløverlykke 1-29 Råderetten Den 1. juli 2005 blev der vedtaget en lov om råderet i den almene boligsektor. Boligindretning

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 161 vedr. opførelse af nyt sommerhus på ejendommen matr.nr. 69BÆ Hune By, Hune, beliggende Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Til: Ejere af ejendommen Kr. Thomsensvej 17, 9492 Blokhus Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

LOKALPLAN 56. For en del af posthuskarreen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 56. For en del af posthuskarreen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 56 For en del af posthuskarreen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Lokalplanens

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 1 78, stk. 1, jf. 17, stk. 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 1 78, stk. 1, jf. 17, stk. 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 16. oktober 2012 J.nr.: NMK-502-00052 Ref.: MILMA/ LIMBU AFGØRELSE i sag om genoptagelse af sag vedrørende fjernelse af

Læs mere

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 25. Kommuneplan 2009. Forslag. Vindmøller nordøst for Vemb. December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 25 Kommuneplan 2009 Vindmøller nordøst for Vemb Forslag December 2013 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillægget Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er

Læs mere

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst. D O M afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0524 15 Handrupgaard Grundejerforening v/ formand Knud

Læs mere

Lokalplan nr. 98. for et område ved Vodroffsvej 44-48

Lokalplan nr. 98. for et område ved Vodroffsvej 44-48 Lokalplan nr. 98 for et område ved Vodroffsvej 44-48 Juni 1998 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til offentlige formål i form af daginstitutioner og andre offentlige funktioner,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN

LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN LOKALPLAN NR. 059 for et kolonihaveområde ved Ved Hanevad (vedtaget august 1990) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Ballerup kommunalbestyrelse nedlagde den 8. maj 1989 forbud mod et forslag til udstykning

Læs mere

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. *****

I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. ***** Notat Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om film og bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed Kulturministeriet sendte den 17. juni 2013 et forslag til lov om ændring om

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmølle ved Herning Varmforzinkning A/S på Sverigesvej i Vildbjerg Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Notat - Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger Oversigt

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder.

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder. Notat Emne Til Kopi til Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære Dagtilbud og FU-områder Den 17. december 2010 Aarhus Kommune Som anført i besparelseskataloget

Læs mere

Lokalplan nr. 028 Lønhøjvej - Engholmvej I, Tarm

Lokalplan nr. 028 Lønhøjvej - Engholmvej I, Tarm Lokalplan nr. 028 Lønhøjvej - Engholmvej I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk LOKALPLAN NR. 28, LØNHØJVEJ/ENGHOLMVEJ I Redegørelse for hvorledes lokalplanen

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere

LOKALPLAN NR. 14 NØRRE AABY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 14 NØRRE AABY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14 OFF. OMRÅDE I BAARING NØRRE AABY KOMMUNE NØRRE AABY KOMMUNE J.nr. 27 4 nr. 14 Matr.nr.: 2 a, 20 c og 20 d alle af Baaring by, Asperup Anmelder: NØRRE AABY KOMMUNE Gade og hus nr.: Byvejen,

Læs mere

Ordensreglement. Andelshaveselskabet. (Herunder byggeregler) for STRANDBO

Ordensreglement. Andelshaveselskabet. (Herunder byggeregler) for STRANDBO Ordensreglement for Andelshaveselskabet STRANDBO 2016 (Herunder byggeregler) 1. Det er ethvert medlems pligt at indhegne sin have langs selskabets veje og gange med ligusterhæk. 2. Lågerne skal gå indad

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals

9. maj 2014 14/8380. Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals 9. maj 2014 14/8380 Bjarne Paulsen Hansen Kegnæsvej 13, Skovby 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere garage/lade på ejendommen matr.nr. 273 Skovby, Lysabild, der ligger på Kegnæsvej 13, 6470 Sydals

Læs mere