L: Øh den ligger nede bagi øh I: Nåh okay, vi gik forbi en, noget der lignede en vuggestue nemlig men L: Ja der ligger en lige derovre. Ja.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "L: Øh den ligger nede bagi øh I: Nåh okay, vi gik forbi en, noget der lignede en vuggestue nemlig men L: Ja der ligger en lige derovre. Ja."

Transkript

1 I: Vi skriver jo et projekt om kvinders inseminering. I2: Vi øh Vi vil godt fokusere... eller vi vil gerne fokusere lidt på, hvordan kvinderne de oplever det og hvilke bevæggrunde der ligger bag for den beslutning og vælge den vej og også hvordan sådan kvindesynet har ændret sig, hvordan kvinders rolle har ændret sig gennem samfundet i forhold til dengang hvor det var kvinden der var i køkkenet og i hjemmet til nu hvor de er ude på arbejdsmarkedet og faktisk kan føre et helt liv helt uden en mand i hjemme. I: Ja lige præcis. I2: Ellers så vi øh vi er jo en gruppe på, vi er 6 stykker. Vi er 5 piger og en dreng. Mig. Og øh eller så Vi skal Vi skriver jo og skal aflevere her i december, og så skal vi til eksamen i Januar. Og ellers så vil vi faktisk bare begynde. Vi har lavet en lille interviewguide, som bare lige L: Hvad er jeres studie? Hva hvad går det I: Vi læser ude på Roskilde Universitetet. Øhm vi læser nogle forskellige fag men øh. De 3 første semestre er sådan nogle basisår derude, hvor at man skriver projekter. I2: Og det er sådan at nu har vi valgt fag. Vi har egentlig haft noget, et grundforløb sammen som man kan sige det hedder humanistisk bachelor. Og det er derfor vi er sammen i sådan en gruppe, og så har vi så valgt fag nu. Jeg vælger Jeg læser fx journalistik nu og så læser jeg noget der hedder performance design. I: Og jeg læser pædagogik og psykologi. I: Men øh ja vi er stadig forenet i de her humanistiske huse indtil videre, indtil vi for alvor i næste semester kommer ud på vores øh fags institutter og sådan noget. L: Ja ja. Men det lyder spændende. I: Nåh men øh L: Jeg henter lige det vand der. I: Jamen det er i orden. (trin: L går ud i køkkenet og henter kogende vand til kaffe). I: Er der nok strøm på? (mobilen, som optager interviewet). I2: Ja ja, massere. I: Fint nok. I2: Jeg har også lige slået den på fly. I: Godt. (trin: L kommer tilbage med vand). L: Så er der lidt I2: Tak skal du have. (støj) I: Ja så men vi har i hvert fald lavet sådan en øh interviewguide, bare lige så vi får svar på alle spørgsmål og ikke kommer hjem og ikke har fået stillet det L: Det er helt okay. I: Eller det vi gerne vil have svar på. I2: Jamen altså vi vil jo faktisk gerne starte med at høre lidt om dig bare. Altså bare lige for at høre hvor gammel du er, hvad du arbejder med og sådan øh stille og rolig intro. L: Yes, men øh jeg er lige straks 40. Jeg bliver 40 her i December. Øh jeg arbejder som pædagogmedhjælper i en vuggestue, og har gjort det i mange år. I: Den der lå herovre?

2 L: Øh den ligger nede bagi øh I: Nåh okay, vi gik forbi en, noget der lignede en vuggestue nemlig men L: Ja der ligger en lige derovre. Ja. Nej det er så ikke lige den, men øh den er tæt på. I2: Okay. L: Øh ja, så men øh I: Er det fuldtid? L: Nej jeg arbejder deltid, 30 timer. I: Deltid, okay. L: Ja og det er lidt bevidst udfra også at jeg har Frede. Eller Alfred, det hedder han. I2: Hvor gammel er Alfred? L: Han er 15 måneder. I2: 15 måneder? Okay. Så du fik ham? L: Jeg fik ham da jeg var 38. I2: Okay. L: Og så blev jeg 39 et par måneder efter jeg fik ham. I: Så du har kun et barn? L: Ja jeg har kun ham. I: Okay, ja, jeg skal lige spørge dig om du er uddannet? Hvad din uddannelse er? Om det er pædagogmedhjælper eller hvad du er uddannet? L: Jeg er ikke uddannet pædagogmedhjælper men jeg har arbejdet som medhjælper i mange år, og så har jeg været stewardesse på et tidspunkt, og så er jeg uddannet kosmetolog. I: Du er uddannet kosmetolog? L: Ja, men arbejder ikke som kosmetolog. I: Hvordan kan det være? L: Det er arbejdstiderne. I: Arbejdstiderne? Ja lige præcis. L: De er ikke særlig hensigtsmæssige. Og slet ikke når man er alene med et barn. I2: Og Alfred hvor er han, i øh? L: Han er i vuggestue. I: Okay så tænkte vi på om du ville øh beskrive en almindelig hverdag i dit liv? Med ham? I: Ja med barnet og sådan L: Jamen øh I: Altså hvad der sker i løbet af en dag. L: Det er faktisk meget stille og roligt. Øh de fleste dage møder jeg kl.9 og så har jeg en dag ligesom i dag, hvor jeg møder klokken halv otte, ellers så ligger det mest kl.9 så vi har rimelig god tid om morgenen. Og Frede han sover længe. Han er rigtig god til at sove. Så jeg så står op kl.7 og går i bad og ordner de ting jeg skal ordne, og så vækker jeg ham. Og så spiser vi morgenmad stille og roligt. Og han får tøj på og så kører vi i vuggestue. Og så kører jeg på arbejde Øh og så har jeg to dage om ugen har jeg fri klokken tre og så henter jeg ham, der lidt over tre. Og i dag hvor jeg så har fri kvart over tolv, der sover han jo nu her så der henter jeg ham så der når han er vågen der ved to-tiden eller sådan noget Og eller så øh så tager vi hjem og hygger og leger og hvad man nu gør, nogle gange skal der handles, onsdag går vi til rytmik klokken fire. Øhm ja hvad laver vi ellers? Ja så skal der jo laves mad og vaskes tøj ligesom alle andre og alt det her praktiske, der også skal ind i mellem. En gang i mellem skal støvsugeren også lige svinges. Men øhm vi tager det stille og roligt. Og ja så er vi tit ovre ved mine forældre. I2: Hvor bor de henne?

3 L: De bor meget tæt på. I: Lige i nærheden? I2: Så er det måske også meget lækkert at have dem ved hånden nogle gange? L: Absolut. Helt sikkert. Øh ja jeg er lidt afhængig af dem engang i mellem. Jeg har en lukkevagt om ugen, og der henter de ham så hver mandag. Eller det er så min mor der gør, min far er på arbejdet, så min mor henter hende, eller ham. Øh og så kommer jeg derhjem og spiser og så hygger vi og det der. I: Det lyder også rigtig hyggeligt. L: Og så har vi en gang om måneden, hvor jeg skal åbne, der kan jeg jo heller ikke nå at aflevere ham. I2: Nej nej. L: Så der sover han hos dem. Og så afleverer de ham der. Så det fungere fint. Det er også lidt nødvendigt når man bor alene (?) I: Hvad øh hvordan ser det så ud i weekenden? L: Jamen øh I: Hvordan foregår den? L: Vi har ikke så meget vi skal nå. Jeg kan godt lide at lave nogle ting med ham men det er stille og roligt og det meste af formiddagen tuller vi rundt i nattøj og spiser stille og roligt og leger og øhm og så sover han jo lur på et eller andet tidspunkt og så laver vi et eller andet hvad det nu altså legepladsen I2: Aktivitetstid? L: Strøgtur, øh bare gå og bare ud og gå en eller anden tur. Vi har som regel ikke noget formål. Han er heller ikke så gammel endnu. Men han kan godt lide nogle ting. Han er rimelig kvik i pæren og sådan lidt så der skal ske noget, men det skal heller ikke være for meget. Og ellers så øh så er vi hos venner eller hos mine forældre eller der er nogle her eller Legeaftaler med nogle engang imellem stadigvæk, så ses vi stadigvæk med mødregruppen. Så dem mødes vi med engang imellem. Vi skal i morgen blandt andet. Så har der været en søndag hvor vi har mødtes og sådan noget ik, så holdt det lidt ved lige. I2: Men sådan en mødregruppe der, er det også bare folk eller kvinder med en mand i hjemmet også eller? I2: Det er det også? L: Ja jeg var den eneste der sådan har donorbarn. Jeg er så også lidt ældre end de andre. I: Nåh okay. L: Men det fungere meget godt alligevel. I2: Ja ja, det behøves det jo heller ikke gøre. Så øh Nu har vi lavet sådan en øh, hvis man skal sige det, ligesom vi har lavet sådan en lille intro her, bare lige for at slå en masse ting på plads, og så kunne vi godt tænke os at starte med at høre lidt sådan omkring startfasen, altså sådan inden øh L: Overvejelserne? I: Ja, hvorfor du valgte det? L: Ja, jamen øh altså den har jo ligget i baghovedet i mange år. Altså jeg har jo ikke nogen kæreste, der er jo ikke noget at lægge skjul på, det har jeg ikke. Og dette fittet bare ikke med dem jeg sådan mødte og det var ikke lige det og det var ikke langvarigt nok til at og så havde jeg sådan på et tidspunkt tænkt, sådan for mange år siden at når jeg blev 35 så skulle det være hvis det skulle være. Øh da jeg blev 35 var jeg absolut ikke klar til at få barn.

4 I: Hvordan kan det være? L: Øh jeg var et helt andet sted i mit liv. Øhm og havde mødt en masse nye mennesker, øh. I: Hvad lavede du der? Altså arbejdsmæssigt? L: Der var jeg både pædagogmedhjælper og arbejdede som kosmetolog. Og så Øh jeg var bare slet ikke der hvor jeg tænkte det var det jeg skulle nu. Og turde ikke springe ud i det. og så røg den sådan lidt, jeg tænkte amen jeg var kun 35 og så, men tiden den går rigtig rigtig stærkt og da jeg sådan ligesom nåede en alder hvor jeg tænkte hmm altså skal, skal ikke og så snakkede jeg med mine forældre om det. For det kræver også lidt at man har noget bagland med og mine venner og mine meget gode veninder og sådan noget, hvor de sagde jamen kan du ikke bare gå i gang og vi er her jo alle sammen. Og så min mor arbejder så på et fertilitetsklinik, så det gjorde beslutningen der, at hun snakkede med lægerne derude og jeg snakkede med dem omkring nogle ting og det gjorde det hele lidt lettere kan man sige og jeg var jo inde i mange ting allerede. Og vidste meget omkring det og og så søgte jeg selvfølgelig nogle oplysninger på nettet og hvordan foregår det, hvad gør man og hvad får man af penge og For det er selvfølgelig også et spørgsmål. Økonomi. Og der det ligesom at alt det praktiske ligesom at jeg ikke kunne få flere undskyldninger omkring det. øhm så var der jo ligesom kun at sige nårh ja men øhm og så kom problemet så, eller problemstillingen med en donor. Og donorvalg og alle de her ting. Og det er jo sådan at man går ind i et donorregister og der er billeder på mange af dem, babybilleder ikke voksenbilleder. Og så skulle du tage stilling til om det skulle være anonym eller ikke anonym. I: Hvad valgte du? L: Jeg valgte en lukket, altså en anonym donor men med udvidet profil. Det vil sige at der et billede af ham og han har svaret på en masse spørgsmål og har lavet et personligt brev sådan og I må godt se hvis i har lyst til at se hvordan det ser ud? I: Det vil vi meget gerne. L: Øhm men der satte jeg mig ned sammen med min mor en dag og så gik vi simpelthen alle de her slavisk igennem og det var sådan noget med førstehånds indtryk og ligesom sige jamen er der noget ved det her billede, øjne og sådan noget der tiltaler mig. Øhm og så skrev hun alle dem ned og så begyndte man sådan at grovsortere i dem, og gik ind og læse profilerne og hvad der står ligesom og så røg der flere og flere fra. Og til sidst var jeg nede på 4 profiler som jeg til dem der er mig nærmest, altså mine forældre og mine rigtig gode veninder, jeg lagde de her 4 profiler op og de sad alle sammen og læste og alle valgte de samme to, som jeg selv synes, altså mine favoritter, så der var det sådan så røg de sidste to ud, og så var det så i mellem de to valget så skulle være. Og da det ligesom var besluttet så reservere man, ringer over og siger jamen jeg skal have altså det er jo fuldstændig surrealistisk at man, ja man ringer ikke engang man gør det faktisk på nettet. Kører sit dankort nærmest, bom bom bom og så bliver der trukket de her penge på kortet og så bliver de sendt til klinikken. I: Ja? L: Og så har man selvfølgelig været til en masse undersøgelser på klinikken bla bla bla, og det her og så bliver man insemineret, så men selve overvejelserne omkring det her selvfølgelig været det var meget praktisk i starten. Hvordan får man tingene til at hænge sammen og man skal være alene og alle de her ting men hvor jeg ligesom havde den indstilling jamen der er mange andre der er alene. I: Jamen det er rigtigt. L: Øh og hvorfor skulle jeg ikke kunne klare det? og det sådan, hvis man tager det

5 oppe fra og nede efter så tror jeg man når rigtig langt og ligesom sige jeg er jo alene, jeg har jo ikke prøvet andet. Og jeg står så med nogle andre problematikker end dem i et parforhold. I2: Det gør du? L: Øh og det kunne jeg jo så også høre lidt i mødregrupperne og jeg har det sådan lidt, de har nogle forventninger til hinanden om at hvorfor gør du ikke sådan når nu jeg jo forventer at du gør sådan omkring barnet. Jamen jeg har ikke nogle forventninger til noget, jeg har mig selv. Og så er det mine egne forventninger, og dem må jeg jo så Men øhm da beslutningen ligesom var taget så var det bare at gå i gang. Og ligesom sige nåh men så er det det. I: Okay fordi at øh det vi også var lidt interesseret i var hvorfor du netop har valgt insemination i stedet for adoption? L: Det andet var alt alt for dyrt. Øh det koster jeg ville skulle af med eller sådan noget. Og det har jeg, havde jeg på ingen måde råd til. Jeg ville rigtig gerne hvis muligheden havde været der så kunne jeg sagtens have kunne finde på at adoptere. Men det ville også være en meget meget langsommelig proces, og jeg ville nå at blive for gammel. Der er også nogle aldre. Der må max være 40 år mellem mig og barnet, når man adoptere. Øh så jeg ville få et lidt ældre barn og der er nogle problematikker omkring øh eller kan være med et barn der har boet på børnehjem i mange år. Øh så det var jeg ikke helt klar til. Plus det var noget ren økonomi. Altså det I2: Det havde du simpelthen ikke råd til? L: Nej. Jeg har faktisk slet ikke undersøgt det for det jamen det ja det var udelukket fordi der var ikke nogle bank der ville låne mig alle de penge til og få et barn. I: Okay. Ja. Nu sagde du selv at du rådførte dig med din øhm familie og dine veninder, men hvordan var det egentlig at tale med dem om inseminationen? I2: Altså første gang du melder det ud? I: Ja hvordan føltes det? L: Det var okay. Øh mange af dem har jo prikket til mig i lang tid. I: Det var De har simpelthen øh L: Jamen synes du ikke, og vil du ikke have børn og jo Jamen skulle du så ikke bare komme i gang og altså hvor jeg altså da jeg ligesom sagde nårh men sådan og sådan og de sagde jamen vi er her jo, vi støtter dig og selvfølgelig skal du være mor. Så der har været fuld opbakning alle steder, der har ikke være nogle og selv fra deres kærester, altså mine mandlige venner, har opbakningen også været meget meget stor. Der har været en reaktion. Fordi han troede han vidste ikke jeg var blevet insemineret. Han øh Jeg havde ikke set ham i et stykke tid og møder ham med min store mave og hvor han siger, hvem er far til det? Altså, så siger jeg, jamen det ved jeg ikke. Og så siger han bare hvad, han troede jeg havde været ude i byen og det blev han lidt vred over. Hvor han siger, det kan du ikke være bekendt. Altså det gør man ikke. Og så siger jeg jamen det har jeg ikke. Rolig nu. Og så blev han sådan helt nåh puha, amen så er det okay siger han så. Hvis du har gjort det sådan så er det fint. Den der, og der var mange mænd der har sagt til mig at det er ikke okay, at bundefange og gå ud og altså og den havde jeg selv, det kunne jeg ikke drømme om. Øh og det er mit valg, det er ikke en eller anden tilfældig guts valg at jeg skal have et barn. I: Lige præcis. L: Så på den måde har reaktionerne været meget meget positive. I2: Så det har ikke været ubehageligt på noget tidspunkt sådan at snak?

6 L: Nej og jeg har også været hele tiden 100 procent åben omkring det, jeg har ikke lagt skjul på at det er den måde jeg har valgt at få et barn på. Og det tror jeg er rigtig vigtigt at man er åben også overfor Alfred når han bliver større. At der Han skal vide hvordan og hvorledes, og det skal ikke Han skal ikke føle på nogen måde, at det er noget fordækt og det er noget, det snakker vi ikke om, og sådan og sådan. Og alle ved det, og alle må stille spørgsmål, og har gjort det og har været med i hele processen og det synes jeg har været rart og det tror jeg egentlig også at mine nærmeste har syntes at det har været rigtig rigtig rart. I2: Ja, men din omgangskreds, hvis vi kigger lidt på den, dine veninder og sådan noget, har de også børn og familie og sådan eller er det? L: De fleste jeg har nogle enkelte som ikke har, men det er så et bevidst valg, de har valgt ikke at have børn ik. Men ellers så har de stort set alle sammen børn. I2: Okay men du har ikke følt noget pres fra din omgangskreds af, altså nu nej har de alle sammen? L: Nej for de har faktisk børn i meget meget forskellige aldre, de spænder helt fra, altså nogen, en hun er 15 ned til en har lige fået en baby, ik. Altså så de spænder meget vidt. Nogen har fået tidligt børn, nogen har fået sent børn så vi har egentlig alle sammen bare været sammen med de børn man nu havde i de aldre, altså så nej jeg synes ikke øh der har ikke været noget pres. I2: Overhovedet ikke? L: Nej. I2: Nåh. L: Ikke på den måde andet end at de selvfølgelig synes at fordi at jeg har jo altid haft meget med deres børn at gøre, hvor de var sådan amen altså du er så god til det med børn og ih du skal have de egne og de her ting. Men ikke noget øhm I: Ikke noget pres? L: Nej. I: Men øh hvordan forestillede du dig så din fremtid efter du var blevet insemineret? Hvad tænkte du om dig og dit barns fremtid? Hvordan skulle det foregå? L: Jamen øh Jeg tror ikke jeg gjorde mig så mange tanker andet end at jeg skulle have det til at fungere, og man skulle Ja selvfølgelig var jeg skræmt altså, ligeså vel tror jeg som alle andre, der står med en lille baby og ikke har prøvet det før. Jeg tænkte at jeg var bare nødt til at få det bedste ud af det og lære ham og kende, og han skulle lære mig og kende, og vi skulle finde ud af det her sammen også fordi det er jo også noget med at lære den her lille baby at kende. I: Ja. I2: Ja helt sikkert. L: Så jeg havde det bare sådan, jamen at vi skal bare have det godt. Også Han skal have nogle oplevelser og han skal ikke frarøves nogle ting fordi jeg har valgt at få ham alene. Og det har været vigtigt for mig ligesom at sige jamen han skal stadigvæk kunne rejse, han skal stadigvæk når den tid kommer have en ipad ligesom alle hans kammerater og han skal også have trix-løbehjul ligesom alle de andre, og alle de her ting altså. Han skal ikke føle, at det kan jeg ikke fordi min mor er alene. Og så er det mig der må gå på kompromis med nogle ting og sige nårh men eller spare et andet sted og så må vi ikke fordi at jeg mangler ikke noget, det gør man ikke som enlig mor, synes jeg ikke. Men øhm Men på den måde så har jeg egentlig bare tænkt, at vi skal bare have det godt og han skal have det godt. Og så jeg har ikke tænkt så meget andet end selvfølgelig kommer der nogle tanker ved at jeg selvfølgelig har den alder jeg har, min forældre har den alder som de har, og han er enebarn nu. Jeg ved ikke om jeg skal have flere børn eller ej. Men den der problematik med at

7 hvis han nu er lige så håbløs til at finde en kæreste som jeg jo har været, så bliver han måske alene på et tidspunkt. Så har han ikke noget han har jo ikke noget familie, han har ikke nogle fætre, kusiner, onkler, tanter. Og den har jeg måtte lufte med veninder og familie og sådan noget ik. Hvor de siger jamen så er der jo os, så er der vores børn og så er der han har jo nok også nogle venner og til den tid så den den tanke med fremtid, den den er lidt skræmmende fordi jeg så er alene. I: Hvordan er din egen familiekonstellation? L: Jeg er også enebarn. I: Du er også enebarn? Ja okay. L: Ja, så han har ikke nogen vi er meget lille. Altså jeg har massere af kusiner og fætre og mostre og onkler og sådan noget ik, men Alfred har ikke fordi jeg så er enebarn ik. I: Ja. Og dine forældre, hvad er deres øh Bor de sammen? I: Okay. Hvad så med denne her øh Har du haft nogle en drøm om at finde en mand, så I fik en kernefamilie eller hvad? L: Altså drømmen er der vel altid, men jeg havde det sådan, at og har altid haft det sådan, at jeg ville ikke gå på kompromis, og jeg ville ikke bo sammen med en for at den drøm skulle gå i opfyldelse bare for det. Hvis ikke at jeg kunne få ham jeg gerne ville have og det bare var lige det altså, jeg ville ikke nøjes hvis man kan sige det sådan. Det kan godt være det lyder sådan lidt, men det skulle være ham eller intet. Det er ikke ensbetydende med en specifik men forstå mig ret. Jeg ville ikke bare have vælge at bo sammen med en for at få det til at gå i opfyldelse. Det skulle være en ja. I: Det skulle ske, hvis det var. I2: Okay. Nu har vi sådan lidt prøvet sådan at snakke lidt om overvejelserne inden, hvad man skal selv tænke og hvad hvilke bevæggrunde du havde og hvordan din omgangskreds har fungeret for dig. Nu kunne vi godt tænke os at undersøge sådan selve perioden altså graviditeten, og insemineringen og sådan noget. Sådan lige høre, nogle forskellige spørgsmål, og hvordan du følte de her forskellige ting her. I: Og så var det vi tænkte på, hvordan foregik selve inseminationen? L: Det foregår ved at man har været til selvfølgelig nogle undersøgelser, inden, hos den læge man nu, klinik eller hospital eller hvad man nu har valgt. Man starter jo oppe hos sin egen læge og får en henvisning. I: Bliver man godkendt eller hvordan kommer man til samtaler? L: Ja, man går op til sin egen læge og siger sådan og sådan og sådan og så får man en henvisning til et hospital eller en klinik, hvor man nu Og jeg valgte selvfølgelig den klinik min mor arbejder på, da jeg kendte dem derude og var mest tryg ved det. Og så kommer man ud og snakker med en læge, øh og han man bliver undersøgt og set hvordan og hvorledes ens ægproduktion, og man får taget blodprøve og sådan nogle ting, for de skal se hvor fertil man er. Øh og det har jo også noget med alder. De fleste er jo alligevel lidt op i årene, når man går i gang med det her projekt, det er jo de færreste der gør det, når man er rigtig fertil og i starten af 20 erne ik. Og så.. Jamen så er der jo det her bliver bestilt Ja hvad faen skete der så? Jo, så fik jeg jo aftalt en tid, for det var sådan noget med ens cyklus, og hvordan og hvorledes, hvornår man har ægløsning og det skal jo være på bestemte tidspunkter. Og det finder man jo så ud af, hvordan det ser ud via nogle scanninger og sådan noget kan de jo gå ind og se helt nøjagtigt hvornår man har ægløsning. Og så skal man tage en

8 ægløsningssprøjte, præcis 38 timer før at man bliver insemineret. Man stikker sig i maven og så øh så møder man så op, og så kom jeg ind i det her ind på hans kontor og så siger han så ja og her har vi så far siger han så. Og så står der de der glas eller rør der. Og det var meget meget mærkeligt. I2: Ja selvfølgelig, lidt surrealistisk. Og så ligger man jo der og så siger han, det ser rigtig rigtig fint ud. Han kan jo se ægget og hvordan, han forklarede hvordan det så ud. Noget med at det bliver fladt inden det slipper og lige så snart det slipper, så kan det bliver befrugtet. Og han siger, det er lige ved at slippe og om lidt så sprøjter jeg det her op, og så kan det næsten ikke være bedre, siger han. Og så får man jo sprøjtet det her sæd op. I: Skete det i første forsøg, at du blev gravid så? I: Okay. L: Det var jo så bare heldigt. Det kan man sige, det havde jeg jo så ikke regnet med. Jeg var ikke i hormonbehandling eller noget, så det var bare heldigt. Han havde sagt at vi gav det 3 forsøg uden hormoner og så skulle det være 3 forsøg med hormoner, og så går man over til nogle helt andre behandlinger, hvis ikke at det lykkes ik. Og så er det hedder IVF-behandlinger og alt muligt, hvor de tager æg ud og befrugter æg op igen og alt sådan noget, det er meget meget dyrt og en helt anden Så det slap jeg jo for det der fordi jeg jo så heldigvis blev gravid i første hug. Så det er sådan set det der foregår, så ligger man lige der i 1 minuts tid og så hopper man ned af lejet og håber på, at Og det var en meget meget mærkelig følelse, da jeg gik derfra og tænkte okay. I2: Det var formentlig Det var også et af vores spørgsmål nemlig at da du så fandt ud af du var gravid og du var blevet insemineret, hvordan følte du så? Altså hvilken følelse, da du blev gravid? L: Jeg havde jo ikke nogle forventninger om overhovedet at blive gravid fordi jeg havde det der med nårh men 3 gange uden og 3 gange med og jaja, der går nok lang tid. I: Det kunne blive en lang proces? L: Og jeg havde forberedt mine arbejdsgivere, eller mine ledere, min souschef der, og sagt at jeg skulle i den her behandling. I: Du havde også fortalt det til dem? Hvor de sagde jamen go for it og sagde jeg, jamen der kan jo gå hundreder år altså der kan jo gå flere år inden jeg bliver gravid. Og så kom jeg måneden efter og sagde, at nu var jeg sådan set gravid. Og de var sådan nårh okay, jamen det var fint nok. Så det var meget, det var meget surrealistisk og det var en meget meget underlig følelse og ligge der og tænke hmm. Altså og bagefter tænkte jeg de næste dage, hvor jeg var sådan hvad sker der. Jeg var godt klar over der måske sker noget, og måske skete der ikke noget. Jeg vidste jo ikke om jeg blev gravid. I: Hvordan skulle man lige forholde sig til det. L: Og så fik jeg øh Der skulle gå 14 dage før at man tester, før man kan se sådan nogenlunde, det er også noget med den der ægløsningssprøjte som skal ud af kroppen. Den kan godt gå ind og virke på, at en test er positiv når den ikke er. Så der skulle gå de der 14 dage. Øh og jeg havde en lille smule kvalme, altså men ikke noget Altså jeg kastede ikke op eller noget. Jeg havde det bare sådan lidt (Hun puster ud). Puha. Og så tog jeg en test, om onsdagen hvor jeg egentlig først skulle teste om lørdagen. I2: Du kunne ikke vente eller? L: Nej men det var bare sådan en indskydelse da jeg kørte på arbejde og tænkte ej jeg prøver. Og så nåh den viste ikke noget og jeg smed den ud og så først bagefter læser

9 jeg på den der brugsanvisning, og så står der Nåh tænkte jeg, man skulle vente 10 minutter på her test, så måtte jeg gå ud og fiske den op af skraldespanden og så var den rent faktisk positiv. Og så tænkte jeg nåh okay, og så min mor sagde sådan, at det kunne være den der ægløsningstest, så jeg skulle lige slappe af, og Og så om fredagen så tager jeg så en ny, og så Altså jeg er jo en idiot til sådan noget ik, for det var nærmest en strimmel, en helt anden test og så havde jeg vendt den forkert eller kigget på den forkert, så jeg sagde bare til min mor og far nåh men jeg er ikke gravid, fordi den viser ikke noget. Og jeg kunne bare se at min far blev helt skuffet og så lidt efter siger jeg gud jeg har jo kigget forkert, der er jo to streger og det gjorde jeg så også om lørdagen og så var jeg så næsten sikker på, at jeg var gravid og så tog min mor en blodprøve, og tog med på arbejdet og så testede de der HCG-tal og den viste jo så klart at jeg var gravid. Så lige pludselig der, var det sådan lidt okay nu er det nu. Der er point of no return altså. Og så var det jo bare ligesom indtil jeg havde set nogle scanninger og maven begyndte at vokse og faktisk først da jeg fik kønnet at vide begyndte jeg sådan rigtig at forholde mig til at jeg skulle være mor og jeg havde en lille dreng derinde. I2: Nu snakker du om de her scanninger og sådan noget der, det er jo også sådan en typisk familie har jo måske manden med til scanninger og sådan noget, hvad gjorde du der i dit tilfælde? L: Jeg havde min mor. I2: Din mor? L: Hun ville meget gerne og har været en rigtig stor del. Hun var også med til min fødsel. Hvor at det var rigtig rart at have nogle at dele det med. Og hun synes jo bare det var fantastisk, så det har været hende der så har været med. I2: Har hun kunne være med til alle eller scanninger og undersøgelser og sådan noget? L: Altså hun har ikke været med til de almindelige jordemoder-aftaler, dem har jeg bare selv. Der er jo ikke noget i det. Det er bare man måler ting og sager, der er jo ikke noget Øh men ellers så de der planlagte scanninger, 3D-scanning, det betaler man jo selv for, har hun været med til så. I2: Selvfølgelig, okay. Øh det svarer så også lidt på nogle af vores spørgsmål om, hvem der kunne hjælpe dig under graviditeten og sådan noget her, der har din mor måske også og din far været meget måske heroppe og sådan noget? L: Ikke så meget, jeg havde det fint. Altså jeg fejlede ingenting andet end jeg blev havde en masse bihulebetændelse fordi mit immunforsvar var gået ned ik, men øh altså jeg var på arbejdet og jeg havde ikke nogen skavanker eller noget som helst. Jeg har haft det meget meget meget nemt graviditet, så det var bare ja, der var ikke noget i det. Jeg har ikke kastet op en eneste gang eller noget som helst. Så det har bare været ja. Så jeg har egentlig ikke haft det store behov for noget hjælp altså. Der har lige været de dage, hvor jeg lå rigtig syg med bihulebetændelse, hvor de lige kom med nogle ting og sager, noget medicin og sådan noget men ellers så har der ikke været noget. I: Nej. Så hvordan var tiden, at være gravid der? Det har du lidt svaret på der. L: Det var dejligt. Det var piece of cake, til sidst var det lidt hårdt. Jeg fødte 20. Juli så det var højsommer og det var meget varmt. I: Det kunne jeg godt forestille mig. L: Men ellers så var det jo bare spændende. I2: Har du også kunne mærke de der typiske humørsvingninger og sådan noget der? Det er jo tit hvor det går ud over manden kan man jo sige, sådan nogle gange har hun lidt at råbe af. Det har du ikke haft måske?

10 L: Det ved jeg ikke. Der er ikke nogen der har sagt det til mig i hvert fald? Jeg har jo nok været. Jeg havde meget til sidst, havde jeg meget sådan med at lige pludselig så kunne jeg sidde og tude. Altså det var simpelthen hormonerne, der svingede rundt. Altså hvor min far blev helt forskrækket en dag, hvor vi sad derhjemme og spiste og vi hyggede og sad bare, og lige pludselig begyndte jeg bare at tude. Og han var sådan helt jamen hvad er der. Det ved jeg ikke. Jeg var bare helt og min mor sagde det er bare de der skide hormoner, siger hun. Men ellers så har der ikke været noget. Ikke hvad jeg ved af. Jeg har i hvert fald ikke fået at vide tag dig lige sammen. I2: Nej okay. I: Du var selv lidt inde på det, men hvordan tog folk imod dig, da de så du var gravid alene? L: Jamen jeg har som sagt kun, stort set kun mødt positiv, der har været nogle enkelte som Men det er mere sådan lidt ældre, den ældre generation, der har stille lidt spørgsmålstegn ved at jeg Jamen er det ikke lidt mærkeligt når du ikke har mand og Men nej ellers så synes jeg faktisk kun at alle har syntes, at det har været super fedt. Og ja, og selvfølgelig skulle jeg det. Og opbakningen også fra mine forældres side, og deres venner, dem har jeg også altid haft meget med at gøre. Og min egen generation og yngre og sådan noget. Men jeg har kun mødt positive reaktioner. I: Yes. I2: Perfekt. Altså så L: Altså og de spørgsmål der har været, jamen altså dem som har undret sig lidt, nårh ja, men de har jo sådan fået svar på, det de havde spurgt om, og så har det været sådan nårh men okay altså. Og da jeg ligesom havde fået ham, var det bare jamen selvfølgelig skulle han være der ik. I2: Så du føler faktisk, hvis du sådan skulle kigge tilbage på hele perioden, din graviditet, at der sådan slet ikke har været behov for en mand i hjemmet overhovedet? Det har du kunne klare fint selv egentlig? L: Ja øh men jeg har så også været heldig, at jeg havde det som jeg havde det, kan man sige ik. Og så at det var første barn. Det kan godt være hvis nummer 2 barn og der er et lille barn, der skal passes i forvejen og man ligger 3 måneder med kvalme og det ene og det andet, at historien så er noget andet. Jeg havde det jo meget meget nemt. Så på den måde Altså jeg kunne jo lægge mig på sofaen når jeg havde lyst til at lægge mig på sofaen, og ikke tage opvasken når jeg ikke gad at tage opvasken. Så på den måde har det ikke været der han har manglet. I2: Okay, det er perfekt. Nu springer vi faktisk sådan videre til næste her L: Du lukker altså bare døren hvis Ej undskyld men hvis at det er koldt. I: Nej det var ikke det. I2: Vi springer bare videre til selve fødslen. Og så også opvæksten her. Vi er jo så i starten af opvæksten sådan her stadigvæk, men øh der vil vi jo så gerne spørge om, hvilke tanker du har gjort dig efter du har født omkring denne insemination? Om det var det rigtige valg eller om du er 100 procent glad for det og sådan noget? L: Det er jeg. Jeg ville jo ikke undvære ham for noget i verden. Altså han er jo den lækreste lille unge. Så selvfølgelig kan jeg jo godt på Alfreds vegne have håbet og tænkt, at det havde været anderledes. At der havde været en far. Men jeg bliver hele tiden nødt til at sige til mig selv, at jamen jeg har mange i min omgangskreds, hvor deres parforhold ikke er lykkedes, og der står nogle små børn i midten, som absolut Ja, de står lidt i en kattepine i mellem mor og far som ikke kan sammen. Og den bruger jeg ligesom til at tænke over, at jamen han har det godt og han har ikke nogensinde prøvet at have en far. Jeg ville ønske at tingene var anderledes for ham, for mig er jeg ligeglad, men for ham ja. Men jeg prøver for alt i verden, at han skal få

11 et godt liv og ikke føle at han kommer til Fordi på et tidspunkt kommer han til at spørge indtil og vil vide nogle ting og sådan noget. Og der må jeg jo så give ham svar på det jeg kan give ham svar på. Men jeg vil håbe at han når dertil og sige jamen jeg er glad for livet som det er. Og lever med at det er mine betingelser. Bliver han så sådan et barn som absolut ikke kan abstrahere fra han ikke har nogle far og ikke kan leve med det, jamen så må jeg betale en psykolog til ham til den tid. Så må han få snakket med en om det. Altså jeg ved ikke hvad man skal gøre andet end at hjælpe ham så godt jeg kan hele vejen igennem og sådan er han og sådan er hans liv. Så må vi finde ud af det hen ad vejen. I2: Det har faktisk også været lidt oppe i tiden, nu snakker jeg bare om hvad jeg har set i Godmorgen Danmark, der var også en dreng, der var alene uden en far, og der var der sådan noget mandevenner, tror jeg det hed, og så kommer der en fremmed mand frivilligt og tager ham med i svømmehallen og sådan noget der. L: Jeg tror også det er vigtigt, at han har Altså vi i vores omgangskreds har nogle mandlige Han forguder jo sin morfar. De to er bare like this. Det er virkelig Og han Jeg har jo mandevenner, som også er der. På den måde er hans Jeg har en meget meget god veninde, hvor det er tante Heidi og onkel Torben, og der er onkel Torben figuren der. Han har manderelationer. Og jeg har sørget for og skrive ham op til nogle børnehaver og vuggestuer, vuggestuen har jeg sådan lidt, det betyder ikke det store når han er så lille, men børnehaven når han bliver lidt ældre, skrevet ham op til to institutioner, hvor jeg ved der er mandlige pædagoger. Så han i hvert fald der i sin hverdag får et input af det, så det ikke kun er kvinder hele vejen igennem. Han der får noget mand. I2: Selvfølgelig. Føler du at, efter du har oplevet alt det her, føler du så større tilhænger af insemination end du gjorde inden? L: Jeg har sådan egentlig Jeg synes ikke, at jeg på noget tidspunkt ikke har været tilhænger af det. Man skal bare overveje om det er det rigtige for en. For det er ikke bare at springe ud i det. Altså det er ikke bare noget man gør. Det er der selvfølgelig nok nogle der gør, men jeg synes klart at man skal have nogle overvejelser med omkring Inden man gør det altså. I2: Mærke efter? L: Ja om det er det rigtige, altså for du er 100 procent alene med det her barn. Og der er ikke noget. Altså har du ikke noget Jeg ville aldrig have gjort det, hvis jeg ikke har noget netværk. Øh og jeg er med i sådan en på nettet, en gruppe, der hedder solomor, hvor vi er mange mange forskellige kvinder, men vi har allesammen det tilfælles at vi har donorbørn. Vi har sådan nogle traf, hvor vi mødes og sådan noget. Der er jo alle mulige forskellige historier, og der er også nogle som ikke har nogle som helst altså. Hvor at de har det hårdt. Fordi der er ikke nogen, du kan ikke snakke med nogen om det. Der er ikke nogen der kan hjælpe dig i nogle situationer og der er ikke nogen du kan ringe til at sige nu gør han sådan, hvorfor? Hvis jeg ikke havde haft et netværk så var jeg aldrig sprunget ud i det. I2: Nu snakker du selv om denne her gruppe, solomor, føler du det er godt eller føler du det er dejligt at du har nogle sparingspartnere, som du kan? L: Ja altså på mange områder. Meget af det, det er jo hvorfor sover de ikke om natten, hvorfor? Det er meget eller selve i det Der er også nogle der er i behandling og spørger om hvorfor det, og hvornår er det man skal det og sådan noget. I: Så i hjælper hinanden? L: Så vi er meget forskellige. Ja. Der er mange forskellige spørgsmål og issues altså. Øhm men det vi sådan også Vi er som regel den samme kerne, der mødes, der er jo rigtig rigtig mange i den her gruppe for hele landet. Men det er som regel den samme

12 kerne, der ses. Vi tager i Zoologiske Have, vi holder sommerfester og I: Hvor mange er I? L: I selve gruppen? I: Ja. L: Jeg tror den er lidt over hundreder, tror jeg. I: Okay. L: Og så er der nogle andre grupper, der er rigtig store, men det er hvor der både er donorbørn og mor, og alt muligt indblandet i. Men den her, som jeg er meget meget glad for, der er vi sådan, i hele landet, lidt over hundreder. Men når man så mødes og sådan noget, det vi alle sammen sådan egentlig lægger mest vægt på, det er, at når børnene bliver større, at de har nogen som er ligesom dem. At man sige jamen ham her eller hende her har heller ikke nogen far, og hun er ligesom dig eller han er ligesom dig. At man på den måde At de har nogle at relatere til når de bliver lidt ældre, fordi lige nu så er det røv lige meget. De aner jo ikke noget som helst. På den måde synes jeg det er vigtigt. Der er også nogle af dem i den der gruppe som har søgt efter deres halvsøskende, for det er der jo mange af dem, der har, og som har fundet nogle søskende på den måde, hvor de så ses med dem. Øh og det er jo et valg man gør om man vil det eller ej. I: Ja. L: Men jeg synes det er rart at have nogle. Også med Fordi der er nogle tanker, der kommer på et tidspunkt med, hvordan skal man fortælle det? Hvad oplever I, og hvad har reaktionerne været på det? Og vi er jo i samme båd kan man sige og ligesom har de samme tanker omkring mange ting med det der ikke at have en far. Hvad gør man og hvad Når de når den alder, hvor de begynder at spørge, hvorfor har jeg ikke nogen far. Så på den måde synes jeg det er meget rart, at For der kan mine veninder som har en partner I: Der kan de jo ikke være med? L: De kan ikke gå ind og sige jamen du skal bare sige sådan og sådan, eller man kan sådan og sådan. Så på den måde er det meget rart, synes jeg. I2: Dejligt. L: Absolut. I: Nu siger du jo, at Alfred er halvandet år, sagde du det? L: Ja han er lige blevet 15 måneder. I: Okay. Øhm, så har han sprog? I: Kalder han nogen for far? L: Nej. I: Det gør han ikke? Nej. L: Altså han spurgt mig Jeg kom faktisk hen Det skal lige siges, og det har han fra sin donor, tror jeg, han er meget brainy og han har et rigtig rigtig godt sprog. Så 15 måneder, han begynder selv Han har 3 ord han sætter sammen nu. Altså det er sådan noget mig sidde der og der er den. Det er sådan nogle Og han siger jo selvfølgelig også mor og mormor og morfar og alt som traktor. Han kan sige rigtig rigtig mange ting. Og så den ene dag, så siger han til mig, og det kom fuldstændig ud af det blå, jeg har aldrig snakket om far fordi det har jo ligesom ikke været nødvendigt. Og jeg ved ikke men han opfatter rigtig rigtig mange ting, altså når han kigger, så jeg ved ikke om i vuggestuen, der kommer jo massere af fædre. Så har de jo sikkert fået at vide at det er far og så kigger han på mig en dag, vi er på vej ud af døren, og så gør han sådan på mit hovede og så kigger han på mig, far, siger han så. Nej nej du har sgu ikke nogen far og så bliver han sådan far siger han så igen, og så

13 siger jeg så jamen Alfred du har ikke nogen far. Så stod han sådan lidt Ja hvad forklarer man en på 15 måneder. Han aner hat altså. Så siger jamen du har en morfar, mig morfar siger han så. Og så var det ligesom det, og jeg tænkte puuh kommer det allerede. Der blev jeg sådan helt, for jeg kan jo ikke forklarer ham noget som 15 måneder, overhovedet. (Telefon ringer i baggrunden) L: Om det er det, der har været oppe og vende hos ham, eller om det bare har været helt tilfældigt, det aner jeg ikke. Men jeg blev sådan lidt svedig og tænkte puha. Den tager vi når du bliver lidt ældre. I2: Går du sådan lidt og frygter når den tid kommer, at vil begynde at spørge indtil det? L: Altså nej, jeg havde bare ikke regnet med at tankerne allerede I2: Det kom lidt bag på dig? L: Det skal det heller ikke, for han skal ikke have nogen forklaring overhovedet nu. Han fatter jo nada af det. Øhm, men nej jeg frygter det ikke, men jeg skal jo være forberedt på en eller anden måde. Der er også nogle bøger, der er nogle børnebøger omkring emnet, nogle Carla-bøger hedder de, med et eller andet Hvor Carla har ikke nogen far og alle sådan nogle ting. Man kan læse omkring det og sådan noget. Så det er noget med at forberede sig og tænke hvad vil man sige. Og når han er gammel nok så har jeg jo alle de her papirer på hans donor og at man så kan sætte sig ned med ham og sige, han så sådan og sådan ud da han var baby og han er sådan og sådan. I2: Synes du han ligner sin far? L: Overhovedet ikke. I2: Overhovedet ikke? Bare dig? L: Bare mig. Eller han ligner sin morfar faktisk. I: Nu kan man jo ikke vide, hvornår spørgsmålet melder sig, men hvornår tænker du, at han er gammel nok til at hive de papirer frem? L: Det kommer meget an på ham. Altså hvor meget han forstår og hvor Ja så det ved jeg ikke. Hvor gammel han skal være? Altså ét er jo at han nok i børnehavealderen på et eller andet tidspunkt begynder med hvorfor har jeg ikke nogen far, det vil han gøre i børnehavealderen på et tidspunkt. Men hvor meget han der skal have at vide, med helt nøjagtigt med papir og alt muligt, det ved jeg ikke endnu. Det må komme med Se hvordan han ligesom Hvor han er henne i Hvad stadie han er på. I2: Så du bruger også meget hans morfar, altså din far, måske som lidt en faderfigur på en måde? L: Han er i hvert fald en mandlig rollemodel for ham, kan man sige. I2: Ja selvfølgelig. L: Altså min far er fuldstændig skudt i ham. Altså så de har virkelig noget sammen, de to. Det er jo helt fantastisk. I2: Det er perfekt. Super. Jeg tænker ikke, at vi har så meget mere, at spørge om? I: Øh jo, der var et spørgsmål om der noget, du ikke har nået i dit liv, som du gerne ville have opnået? L: Øhm nej Jo det er selvfølgelig lige at finde ham dér. Han kan jo komme endnu. I2: Det kan han. L: Øh fordi det var jo ikke et fravalg af en mand, men mere et tilvalg af et barn, kan man sige. Jeg håber da stadig et eller andet sted Altså mange har sagt efterfølgende, at skulle gå ind til mig nu som kæreste og et barn, det gør man selvfølgelig, hvis man går indtil en enlig mor, så har alle sagt at det jo meget nemmere. Fordi der er jo ikke nogen eksmand.

14 I2: Nej. L: Der var jeg sådan lidt, nårh nej det har jeg egentlig ikke tænkt over. Men øh Nej jeg synes ikke I: Men du føler ikke, at den mangler At han mangler? Altså en mand her i hjemmet? L: Ikke i mit og Alfreds liv. Altså for jeg ved jo ikke hvordan det ville have været, hvis der havde været en. Så jeg kan jo ikke sige i den og den situation manglede han. Jeg kan have det sådan at man Når han laver et eller andet, hvor man tænker ej hvor er du sjov, eller et eller andet hvor man tænker du er helt fantastisk lige nu og det må jeg bare fortælle, der kan man godt nogle gange havde den der med ej så havde man været to om at opleve det måske. Men altså I2: Det er ikke noget? L: Nej det er ikke noget jeg går og spekulere over, fordi tingene er ikke sådan. Og Alfred og jeg har et rigtig rigtig dejligt liv og ja I2: Det er perfekt. L: Så på den måde synes jeg ikke lige pt at han mangler. I2: Nej. L: Men jeg kan ikke sige det om For jeg har jo ikke prøvet det. Jeg har jo ikke prøvet at have en mand sammen med et barn, så jeg ved ikke hvordan tingene havde været, hvis der havde været en. Men jeg har så fået verdens nemmeste barn, så jeg har jo ikke haft nogle problemer af nogen art. Så jeg har det jo ikke sådan, at jeg puh føler, at jeg er lige ved at dø, eller trænger til en pause, eller Fordi han er bare så nem. I2: Det er da dejligt. L: Men ja Jeg tror også lidt det er det med at jeg har jo ikke haft nogle forventninger til at der er en anden, der tager over engang i mellem eller en anden der lige gør det eller Jeg har en forventning om, at det er jo kun mig og så må jeg tage det i det tempo. Om der så bliver støvsuget i dag eller i morgen altså, hvis vi hellere skal ned og lege på legepladsen, så bliver der støvsuget i morgen. Det går jeg ikke så højt op i. Og det er jo sådan noget hvor man lige Og det har jeg skulle lære at abstrahere fra. Der ligger legetøj inde i min stue og der ligger legetøj alle steder og der ligger krummer og alt sådan noget. Men vi har det rart og vi hygger os og så må jeg abstrahere fra det andet. Men det skal man vænne sig til, men det skal man nok uanset om man er alene eller ej. I: Det tror jeg helt sikkert. I2: Super. L: Jeg ved ikke om i vil se de der papirer? Hvordan at det fungere? I: Det vil vi faktisk meget gerne. 690

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Bilag A: Interview med Annette

Bilag A: Interview med Annette Bilag A: Interview med Annette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 I: Da du valgte at du skulle igennem det her forløb valgte du så at benytte dig af en anonym eller en

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Bilag D: Interview med Dorthe

Bilag D: Interview med Dorthe Bilag D: Interview med Dorthe 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 I: Vi vil egentlig gerne starte med at høre fordi nu er du sådan undervejs i forløbet starte med

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne?

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne? Interview med Christina Andersen M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18 M: øhm du studerer? C: ja M: hvor er du opvokset henne? C: i Odense i hvert fald de første fire år yeees øhh hvor bor

Læs mere

Transskribering af interview med Nanna

Transskribering af interview med Nanna Transskribering af interview med Nanna [00:00:09.15] Interviewer 1: Der er lige noget formalia som jeg er nødt til at sige. Samtalen bliver optaget sådan så vi kan bruge det i vores speciale og du bliver

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er.

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er. Interview med Malene J: 00.27: først så skal jeg spørge om hvor gammel du er? M: 25 J: Studere eller arbejder du? M: Jeg arbejder J: Hvor er du opvokset henne? M: Køge J: Og hvilket postnummer bor du i

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Transskription af interview med Katja

Transskription af interview med Katja Transskription af interview med Katja Simone: Sådan der, så burde det køre. Simone: [støj] Ja, uhm. Vi har først lige nogle baggrundsspørgsmål, uhm, vi kunne godt lige tænke os at vide hvad din uddannelsesmæssige

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys.

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. Interview med Maria M: Jeg blev først gravid ved nummer ni gang faktisk. I: Når for søren. 5 M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. I: Okay.

Læs mere

SCENE 2 - Institution

SCENE 2 - Institution SCENE 2 - Institution Vuggestuens garderobe. Lisbeth roder i glemmekassen. Pædagogen Paula kommer ind med en kande vand. Hun taler med engelsk accent. PAULA - Hej Lisbeth. LISBETH - Hej Paula, undskyld

Læs mere

Ma: yes øhhm og så øhh laver vi lige sådan en kort opsummering om hvad ægdonation handler om

Ma: yes øhhm og så øhh laver vi lige sådan en kort opsummering om hvad ægdonation handler om Interview med Mona Ma: Vi starter lige med lidt generelle ting Mo: Ja Ma: som øhh ja din alder? Mo: 0:53: 35 Ma: og øh din beskæftigelse? Mo: Jeg er lære Ma: og hvor er du opvokset? Mo: I sønderjylland

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så Interview med barn 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Hej I: Hej igen, du kan sagtens høre mig ikke også? A: jeg kan sagtens høre dig, kan du også høre mig? I: Jeg kan godt høre dig, og det fungerede fint, øhm,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris:

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Chris: Jeg kan prøve. Kom på et sidespor med stofmisbrug og gik de forkerte veje og mødte nogle forkerte mennesker. Så røg jeg hurtigt med

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC 27.04.2015 Interviewer 1 (I1) Interviewer 2 (I2) Respondent (R) I1: Ja, vi vil jo lave en app, som skal vejlede den studerende igennem sit studieforløb.

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Københavnerdrengen 1

Københavnerdrengen 1 18. DECEMBER Københavnerdrengen 1 Vi har fået en københavnerdreng og han hedder Frederik. Det var mors idé. Hun mente, det var synd for de mange børn i København, der slet ikke fik nogen sommerferie, men

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Analyseresultater Graviditetsbesøg

Analyseresultater Graviditetsbesøg Analyseresultater Graviditetsbesøg Hovedkonklusion I analysearbejdet er der fokuseret på graviditetsbesøg som forældreforberedende generel indsats i forhold til primært jordemorens tilbud til vordende

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Københavnerdrengen 2

Københavnerdrengen 2 19. DECEMBER Københavnerdrengen 2 Nu er der stille på mejeriet. Det er søndag, jeg har lige hørt Ønskekoncerten og jeg tror, far sover til middag. Jeg ved ikke, hvor Frederik er, han er nok ovre hos Niels

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København.

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. Nu giver det mening Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. En vinteraften i 2012 fulgte en mand efter Mette på vej hjem fra metrostationen.

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Det, som aviserne ikke skriver om

Det, som aviserne ikke skriver om Det, som aviserne ikke skriver om Mathias Trankjær er 22 år og industritekniker. Han er vokset op i Skagen og bor nu i Ålborg. En sommernat i 2013 fejrede Mathias sit nyerhvervede kørekort ved at køre

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo

Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Bilag 2: Transskription af interview med Ayo Interviewet blev foretaget i kantinen på Aarhus Universitet. I1: Maria I2: Stefania A: Ayo I2: Fedt, ja okay. Vil du? Du får lov, og.. I1: Skal jeg lægge ud.

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 14. D E C E M B E R Spøgelsestoget 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 1 Jeg kan snart 7-tabellen, jeg skal bare øve mig lidt mere. Det er bare så flovt

Læs mere

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit 1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit navn er hvad dit kunstner navn er, som det kaldes? 2.

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

ENDELIG VOKSEN MED MOR OG FAR PÅ SIDELINJEN. Om unge, der forlader barndomshjemmet, og forældrenes roller og følelser forbindelse med flytningen

ENDELIG VOKSEN MED MOR OG FAR PÅ SIDELINJEN. Om unge, der forlader barndomshjemmet, og forældrenes roller og følelser forbindelse med flytningen ENDELIG VOKSEN MED MOR OG FAR PÅ SIDELINJEN Om unge, der forlader barndomshjemmet, og forældrenes roller og følelser forbindelse med flytningen Jeg klarede det 100 pct. selv Jeg klarede alting selv. Og

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan?

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan? Bilag E Transskribering af interview med Poul I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? Poul: Jeg tror jeg har været her i ét år nu. I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver

Læs mere

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1 Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1 I har været i Børnenes Madhus i et par dage, og I har været ude ved de marietime nyttehaver i går på muslingefarmen... Først kunne jeg godt tænke mig

Læs mere

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Først kunne jeg godt tænke mig at få af vide hvor gamle i er? 1: 11 år 2: 12 år 3: 11 år Så vil jeg starte med at spørge om I er med til at lave mad derhjemme?

Læs mere