Strategisk samarbejdsforum for den kliniske undervisning i sygeplejerskeuddannelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategisk samarbejdsforum for den kliniske undervisning i sygeplejerskeuddannelsen"

Transkript

1 Strategisk samarbejdsforum for den kliniske undervisning i sygeplejerskeuddannelsen Referat fra møde den 8. juni 2015 kl i SUF, Københavns kommune Deltagere: Anne Mette Jørgensen, Metropol Merete Brædder og Annegrete Juul, UCC Kim Petersen og Pia Palnæs Hansen, Diakonissen Anne Bondesen, Region Hovedstaden Kirsa Ahlebæk, Bornholm sundhed- og sygeplejeskole Kirsten Gosvig, Hillerød kommune Helle Stang Traasdahl, Københavns kommune Henrik Vittrup, KKR Hovedstaden Afbud: Lisbeth Madsen, Metropol Ulla Rasmussen, Region Hovedstaden Kirsten Gosvig, Hillerød kommune 15. juni Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2. Gensidig orientering På forespørgsel om status for arbejdet med at arrangere en temadag om tværsektorielle forløb blev det oplyst, at det Henrik Vittrup har ansvaret for at arbejdet iværksættes. Det blev oplyst, at alle professionshøjskolerne arbejder med at opnå institutionsakkreditering, og herunder indgår også klinikken som et fokusområde. Region Hovedstaden oplyste, at der med UDEVA lige nu arbejdes med at udvikle systemunderstøttelsen. Efteråret 2015 vil det nye system være klar. Til næste møde udarbejdes i tråd med beslutning fra marts et oplæg om hvad det vil kræve teknisk og ressourcemæssigt at etablere en fælles løsning med kommunerne. Det blev endvidere oplyst, at sundhedsplatformen implementeres marts 2016 i den engelske udgave. Efteråret 2016 forventes systemet at være oversat til dansk. Det nye patientjournalsystem vil i første omgang kun omfatte hospitalerne. Det vil ændre arbejdsgange i journaliseringen. Implementeringen af platformen kræver mange ressourcer, hvilket vil være et opmærksomhedspunkt i forhold til behovet for yderligere kliniske pladser som følge af udvidet dimensionering. Det blev konstateret, at sundhedsplatformen vil være et vigtigt omdrejningspunkt for opgaveløsningen, og derfor er der behov for at skolerne bliver opdateret, således at det indgår i den konkrete undervisning. Det blev oplyst, at de uddannelsesansvarlige inviteres til introduktion i hvordan systemet fungere.

2 Kommunerne har tilsyneladende været i dialog med Region Hovedstaden om sundhedsplatformen, som alene vil være et system, som dækker patienten gennem hele systemet på hospitalerne. Almen praksis og kommuner er altså ikke del af den nye løsning, og der var også nysgerrighed på om der er en forbindelse til sundhedsaftalen. Sundhedsportalen sættes på dagsorden til næste møde, og inden da undersøger Henrik Vittrup på hvilken måde, KKR/kommunerne har været i dialog med Region Hovedstaden om sundhedsplatformen. Det blev oplyst, at KKR s fælles uddannelsesstrategi er i politisk høring i kommunerne lige nu, og derfor udskydes orientering om strategien til næste møde. 3. Praktikportalen Tovholderen på implementeringen Kåre Degn var inviteret til at gøre rede for baggrund og perspektiver for praktikportalen samt hvordan portalen forventes at blive forankret i den kliniske praksis. På baggrund af oplægget var der en del spørgsmål til indholdsmæssige muligheder og implementeringsprocessen. Der var særligt interesse for hvordan systemet kan anvendes til evaluering af udbyttet af den kliniske undervisning. Det blev oplyst, at der faktisk er ved at blive udviklet et system som del af den nye praktikportal. Professionshøjskolerne arbejder også lige nu med hvordan evaluering som redskab til at forbedre uddannelsen kan udvikles. Spørgsmålet er også, om der kan ske en sammenkøring/erstatning af UDEVA jf. oven for. Oplægget om praktikportalen er vedlagt referatet. 4. Årshjul for arbejdet I vedlagte bilag fremgår et udkast til årshjul, herunder med forslag til hvad der skal være fokuspunkter og hovedopgaver for samarbejdet resten af På sidste møde fremkom nogle yderligere opmærksomhedspunkter, som ikke umiddelbart er indarbejdet i udkast til årshjul, og det omhandler: Større og mere målrettet arbejde med at skabe tydelighed om hvordan strategisk samarbejdsforum bidrager til udvikling af den kliniske del af uddannelsen Opfølgning på Arbejdsgiverudvalgets evaluering af aftale om fordeling af sygeplejestuderende på modul 11 og 12 mellem somatik, psykiatri og kommuner Implementering af EUD-reformen som træder i kraft 1. august i år. De foregående punkter er hentet i referatet fra sidste møde. Det blev besluttet, at:

3 Nedlægge betegnelsen uddannelsesfremsyn. Det erstattes af ny uddannelse. I den forbindelse ønskes en drøftelse af hvordan den nye uddannelse kan håndteres Dimensionering indeholder flere elementer, herunder fordeling, godkendelse af kliniske undervisningssteder mv. EUD-reformen er relevant da fremskaffelse af et tilstrækkeligt antal elevpladser presser den kliniske uddannelseskapacitet ift. sygeplejerskeuddannelsen fastholde årshjulets planlagte funktion, således at det kun dækker aktiviteter for 2015 dog med mulighed for mindre tilpasninger 5. Godkendelse af kliniske undervisningssteder Der blev orienteret om status for processen under henvisning til den udsendte procesplan. Det blev tage til efterretning, at: Der på nuværende tidspunkt kun er godkendt 20 ud af 190 kliniske undervisningssteder De nye farmakologikrav ikke lader til at være en barriere for godkendelsen Der lader til at være en barriere for de kliniske undervisningssteder at få beskrevet hvilke uddannelsesmuligheder som skal gøre det muligt for de studerende at nå læringsudbyttet KKE ikke har sanktionsmuligheder til at fremme godkendelsesprocessen 6. Status for implementering af farmakologiprojektet Indledningsvis blev der orienteret om at der har været styregruppemøde den 22. maj. Helt grundlæggende handler det om at sikre implementeringen af de nye krav til farmakologi i klinikken. Det blev konstateret at de skærpede farmakologikrav tilsyneladende ikke er et problem ift. godkendelse af kliniske undervisningssteder. Om det er tilfældet, må der følges op på senere. Spørgsmålet er hvordan opfølgning på implementeringsarbejdet kan finansieres. Anne Bondesen gav tilsagn om at udarbejde et forslag til økonomimodel, som der kan tages stilling til på næste møde. 7. Status for arbejdet til udvikling af ny model til fordeling af sygeplejestuderende på kommuner og regioner Der blev redegjort for status for arbejdet med at udvikle en ny model. Der har været afholdt 3 arbejdsgruppemøder, hvilket er blevet udmøntet i et udkast til samarbejdsaftale, som fremadrettet skal regulere fordelingen af studerende jævnt og retfærdigt. Den fastsatte frist for udviklingsarbejdet er sat til 1. juli, og den forventes overholdt. I forhold til status fremkom nogle overvejelser:

4 De uddannelsesmæssige krav som følger af EU-direktivet er et fordelingsmæssigt hensyn som der er taget højde for i modellen Der skal findes en løsning på fordeling af de internationale studerende, og i den forbindelse blev det nævnt at der for kommunernes vedkommende kan anvendes en metode, som anvendes for sundhedsplejerskestuderende. Efter høring af samarbejdsdokumentet og der er enighed om indholdet, vil resultatet blive forelagt strategisk samarbejdsforum. Alle parter underskriver aften. 8. Revision af sygeplejerskeuddannelsen I redegørelsen for status for arbejdet blev der gjort opmærksom på, at: Der lige nu foreligger ca. 100 anbefalinger til udvikling af sundhedsuddannelserne Processen med at udpege repræsentanter til de monfaglige grupper er i gang. Arbejdet går i gang til august og skal afsluttes december 2015 Arbejdet med revision af sundhedsuddannelserne kan følges på 9. Ændret dimensionering af sygeplejerskeuddannelsen Med baggrund i den ledsagende sagsfremstilling blev det drøftet hvordan en udvidet dimensionering vil påvirke fremskaffelsen af et tilstrækkeligt antal kliniske undervisningspladser. Det blev fremhævet, at det er en præmis for ministeriets imødekommelse af ansøgningen om en udvidet dimensionering med 70 studerende, at der kan stilles et tilstrækkeligt antal kliniske undervisningspladser til rådighed. Region Hovedstaden har som medansøger givet den garanti, mens kommunerne endnu ikke har taget stilling. Kommunernes manglende stillingtagen blev begrundet med, at den igangværende proces til godkendelse af kliniske undervisningssteder må vise om der er kapacitet til en udvidet dimensionering jf. pkt. 5 i dagsroden. Ligeledes afventes resultatet af arbejdet med at udvikle en ny model til fordeling af studerende til klinisk undervisning. Endelige udestår behovet for at Arbejdsgiverudvalget tager stilling til, om der skal ske ændringer til den nuværende fordeling mellem somatik, psykiatri og kommunerne 70/10/20%. Den aftalte fordeling skal evalueres i 2015, og forventes at give en pejling på om fordelingen mellem sektorerne er den rette. KKR uddybede at egen kortlægning af udnyttelsesgraden af de kliniske undervisningssteder kommunerne stillet til rådighed ligger under den aftalte andel på 20%. Faktisk viser kortlægningen af kommunerne i den undersøgte periode kun har modtaget ca. halvdelen af det aftalte antal. På den baggrund kan det konstateres, at der er en uudnyttet kapacitet i kommunerne, og at et evt. udvidet optag fra sommeren 2015 først slår igennem i kommunerne i modul 6 ca. 1½ år senere. Der er altså god tid til at tilpasse kapaciteten til et øget optag. Helle Stang oplyste, at Københavns kommune er blevet spurgt af Metropol, om kommunen kunne være medansøger om udvidet dimensionering. Kommunen meddelte i den forbindel-

5 se, at de ikke ville stå i vejen for en udvidet dimensionering. Det blev endvidere bemærket, at der mangler en analyse af det fremadrettede behov for sygeplejersker. Resultatet af analysen kan kvalificere dimensioneringsbehovet. Der var enighed om, at: Arbejdet med at forberede et udvidet optag med 70 studerende fortsætter Den uudnyttede uddannelseskapacitet i kommunerne gør at en udvidet dimensionering kan indeholdes i Arbejdsgiverudvalgets 70/20/10 aftale Afvente Arbejdsgiverudvalgets vurdering af hvad en øget dimensionering betyder for den aftalte fordeling. Der udarbejdes et oplæg til næste møde om dimensionering og tilhørende problemstilling 10. Opfølgning på møde i RKU Referatet fra sidste møde i RKU var ikke sendt ud med dagsorden. Evt. opfølgning på RKU udskydes til næste møde i september med udgangspunkt i referatet fra RKU s seneste møde den 20. maj Prioritere punkter til dagsorden til mødet den 7. september 2015 Der var enighed om at følgende punkter sættes på dagsorden på næste møde: Dimittendprofil og dimittendundersøgelse v/annegrete Juul og Anne Mette Jørgensen Dimensionering v/helle Stang o Ny fordelingsmodel, og samarbejdsaftale o Status for proces med godkendelse af kliniske undervisningssteder Sundhedspladsformen v/anne Bondesen Farmakologi og økonomisk model v/anne Bondesen UDEVA v/anne Bondesen Ny fælles uddannelsesstrategi for KKR Hovedstaden v/henrik Vittrup 12. Mødeplan for 2015 Følgende møder er aftalt i 2015: Mandag den 7. september kl Tirsdag den 8. december kl Alle møderne afholdes i SUF, Københavns kommune, Sjællandsgade 40, København N. 13. Evt. Anne Mette Jørgensen orienterede om en verserende sag om døve studerende, hvor patientkontakten besværliggøres af behovet for en tolk. Det er professionshøjskolens tilgang, at det er uddannelsen som skal definere kravene. Her vejer hensynet til patientsikkerhed tungt.

6

Strategisk samarbejdsforum for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen

Strategisk samarbejdsforum for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen Dato & tid 20.1 2014 kl. 13-15 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Pia Ramhøj, Kirsten Nordenbæk Hansen, Birgitte Rav Degenkolv Kirsa Ahlebæk, Anne Mette Jørgensen, Lisbet Madsen, Merete Brædder, Pia

Læs mere

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød REFERAT SSKU møde 19. september 2016 SSKU 19 09 2016 Mandag d. 19. september 2016 kl. 14.00-16.00 Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent:

Læs mere

Møde i SSKU REFERAT. Torsdag d. 22 december

Møde i SSKU REFERAT. Torsdag d. 22 december REFERAT Møde i SSKU Torsdag d. 22 december 2016 8.30-10.30 Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland 2. januar 2017 SSKU december 2016 (002) Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Afbud: Pia Palnæs, Anne Frandsen, Dorte Mønsted Bødker, Elisabeth Sievers, Charlotte Nimand Hansen, Lisbet Madsen, Diana Skaaning

Afbud: Pia Palnæs, Anne Frandsen, Dorte Mønsted Bødker, Elisabeth Sievers, Charlotte Nimand Hansen, Lisbet Madsen, Diana Skaaning Referat Dato & tid: 26.08.2015 kl. 11.30-13.30 Sted: Metropol, Tagensvej 86, lok. C 044 Ansvarlig: Merete Brædder Tilmeldte: Anne Birch Grande, Birgitte Lichenstein, Bodil Pille, Camilla Rosendahl, Charlotte

Læs mere

Dialogmøde i den kliniske gruppe for psykiatri

Dialogmøde i den kliniske gruppe for psykiatri Referat Dato & tid: 26.08. 2015 kl. 14-16 Sted: Metropol, Tagensvej 86, lok. C 044 Ansvarlig: Lisbet Madsen Deltagere: Inger Kuch Poulsen, Patricia Agerup, Hanne Riis, Lisbet Madsen, Anne Regitze Lind-Holm,

Læs mere

11. møde i forum for strategisk uddannelsessamarbejde om sygeplejerskeuddannelsen I Region Hovedstaden

11. møde i forum for strategisk uddannelsessamarbejde om sygeplejerskeuddannelsen I Region Hovedstaden Dato & tid 19.6 2013 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Kirsa Ahlebæk Pia Ramhøj, Bente Ourø Rørth, Anne Mette Jørgensen, Lisbet Madsen, Helle Stang Traasdahl, Anne Bondesen, Kirsten Nordenbæk

Læs mere

Møde i Regionalt Klinisk Udvalg/RKU

Møde i Regionalt Klinisk Udvalg/RKU Referat Dato & tid: 25. februar 2014 kl. 9-12 Sted: Metropol, Tagensvej 86, lokale C 142 Ansvarlig: Lisbet Madsen Tilmeldte deltagere: Lisbet Madsen, Mette Trosbjerg, Anne B. Grande, Jytte Bjerrum, Hanne

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Mødedato: Tirsdag d. 11. september 2018 Starttidspunkt: Kl. 10.00 Sluttidspunkt: Kl. 12.00 Mødested: Roskilde Lokale: RosA0.05 (glasburet ved indgangen)

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden Dato & tid 5.12 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Gyrit Poulsen Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard,Vibeke Schaltz, Bente

Læs mere

Samarbejdsmodel for praktiksamarbejdet på Sygeplejerskeuddannelsen

Samarbejdsmodel for praktiksamarbejdet på Sygeplejerskeuddannelsen Samarbejdsmodel for praktiksamarbejdet på Sygeplejerskeuddannelsen i Professionshøjskolen Absalon Region Sjælland og kommunerne i region Sjælland er store arbejdsgivere, og væsentlige aftagere af Professionshøjskolen

Læs mere

Løbende evaluering af de sygeplejestuderendes oplevelse af den kliniske undervisning

Løbende evaluering af de sygeplejestuderendes oplevelse af den kliniske undervisning Løbende evaluering af de sygeplejestuderendes oplevelse af den kliniske undervisning Et sundhedsvæsen i verdensklasse Region Hovedstaden har en vision om et sundhedsvæsen i verdensklasse Et sundhedsvæsen

Læs mere

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj NOTAT KKR HOVEDSTADEN Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl. 14-16 Mødested: Lyngby-Taarbæk, mødested følger senere. Deltagere: Byrådsmedlem

Læs mere

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer Dato & tid 9. marts 2016 14-16 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Lykke Jensen, Birgitte Degenkolv, Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen Bente Ourø Rørth, Anne-Marie Schrader, Anne Birch Grande, Helle

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Følgegruppen for behandling og pleje Oversigts- og prioriteringsskema

Følgegruppen for behandling og pleje Oversigts- og prioriteringsskema og pleje Oversigts- og prioriteringsskema Grøn: Det går som det skal og arbejdet fortsætter Rød: Korrigerende handling nødvendig evt. fra DAK Gul: Behov for opmærksomhed Lilla: Afsluttet Blå: Afventer

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2015\1. juni\150710 Referat af uddannelsesudvalgsmøde på Bioanalytikeruddannelsen 01.06.2015 Dato & tid 1. juni 2015 kl.

Læs mere

Mødetidspunkt: Mandag 25. marts 2019 kl. 10:00-15:00 Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg lokale K7.06

Mødetidspunkt: Mandag 25. marts 2019 kl. 10:00-15:00 Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg lokale K7.06 DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Uddannelsesledernetværk for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 25. marts 2019 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere:

Læs mere

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen Center for Sundhed Sekretariatet Kongens vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 5. september 2018 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38666000

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 28. maj 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: University College Lillebælt,

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Mødereferat. Møde nr. 10: Onsdag den 27. Maj 2009, kl. 08.30

Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Mødereferat. Møde nr. 10: Onsdag den 27. Maj 2009, kl. 08.30 Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 27. maj

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag 9. november 2017 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder UCC Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 26. februar 2018 kl. 10:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: UCC Campus Carlsberg,

Læs mere

Fagligt Pædagogisk udvalg

Fagligt Pædagogisk udvalg Fagligt Pædagogisk udvalg Mødedato 9. maj 2016 Starttidspunkt 12.30 Sluttidspunkt 15.00 Lokale F1.29 Mødeleder Lise Kofoed Referent Janne Bryde Laugesen Afbud Lisbeth Mähl Nielsen 1. Åbning af mødet v.

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværket for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværket for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværket for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Tirsdag2. maj 2017 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: 171978 Dagsorden UCC Campus

Læs mere

Radisson Blu Fredensborg Hotel, Strandvejen 116, Rønne

Radisson Blu Fredensborg Hotel, Strandvejen 116, Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 15. december

Læs mere

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine Referat fra skole-praktikrådsmøde Mandag den 25. August 2008 9.30 12.00 på Randers Social- og Sundhedsskole Fra praksis: Lilian Gade Abrahamsen, Birgitte Sandahl Bogner, Line Kristensen, Susanne Pallesen,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Hospitalschef Kurt Espersen, Bornholms Hospital Centerchef Trine Dorow, Bornholms Regionskommune

Hospitalschef Kurt Espersen, Bornholms Hospital Centerchef Trine Dorow, Bornholms Regionskommune Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 10. september

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelev Charlotte Wulff Hansen, elevrepræsentant Sygeplejestuderende Lene Storm, repræsentant fra de sygeplejestuderende

Social- og sundhedsassistentelev Charlotte Wulff Hansen, elevrepræsentant Sygeplejestuderende Lene Storm, repræsentant fra de sygeplejestuderende Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 24. marts

Læs mere

Møde nr. 1: Mandag den 29. januar 2007 kl Mødested: Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, klasselokale 1

Møde nr. 1: Mandag den 29. januar 2007 kl Mødested: Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, klasselokale 1 BORNHOLMS SUNDHEDS- OG SYGEPLEJESKOLE Ullasvej 6 3700 Rønne Tlf.: 36982900 Fax: 36982909 Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole E-mail: bhsund@bhsund.dk CVR: 29 54 78 07 www.bhsund.dk

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesforum den

Referat fra møde i Uddannelsesforum den Referat fra møde i Uddannelsesforum den 29.09.2016 Deltagere: Afbud: Bente Rubow, Karen Møller, Karin Larsen, Anne Marie Elsborg, Irene Winther, Pennie Teglborg, Karin Bonde Kjærsgaard, Anne-Lisbeth Pedersen,

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Status på indsatsen Milepæle 1 Følgegruppen for behandling og pleje IT-understøttelse og elektronisk kommunikation Revision af forløbene Igangværende.

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværket for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværket for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværket for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag 7. september 2017 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: 171978 UCC Campus Carlsberg,

Læs mere

REFERAT. Samarbejdsmøde om klinisk undervisning ( Klinisk Uddannelsesråd ) Dagsorden. Fredag d. 7. juni kl. 9-11, T86 lokale C116.

REFERAT. Samarbejdsmøde om klinisk undervisning ( Klinisk Uddannelsesråd ) Dagsorden. Fredag d. 7. juni kl. 9-11, T86 lokale C116. REFERAT Samarbejdsmøde om klinisk undervisning ( Klinisk Uddannelsesråd ) Fredag d. 7. juni kl. 9-11, T86 lokale C116 Mødedeltagere Københavns Professionshøjskole Sygeplejerskeuddannelsen Institut for

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde

Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde Forløb for modul12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Ledelse af sygepleje Kvalitets- og udviklingsarbejde 22-11-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 %

Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 % Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 % Metode: Bearbejdningen tager udgangspunkt i fem svarkategorier:

Læs mere

Fraværende: Social- og sundhedsassistentelev Eva Jørgensen, elevrepræsentant

Fraværende: Social- og sundhedsassistentelev Eva Jørgensen, elevrepræsentant Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 30. aug.

Læs mere

DIALOGMØDE 1. OG 2. SEMESTER 19. juni kl Campus Nordsjælland Carlsbergvej Hillerød Lokale A1.17

DIALOGMØDE 1. OG 2. SEMESTER 19. juni kl Campus Nordsjælland Carlsbergvej Hillerød Lokale A1.17 Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Juni 2018 DIALOGMØDE 1. OG 2. SEMESTER 19. juni kl. 13.00 15.00 Campus Nordsjælland Carlsbergvej 14 3400 Hillerød Lokale A1.17 Dagsorden 1. Velkommen 2. Fusion Ny

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR SUNDHED Torsdag den 20. september 2007 Kl. 18.00 21.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H4 Møde nr. 7 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 13. december 2016 Tid: Kl. 15.00 16.30 Sted: Deltagere: Afbud: Park Inn, Engvej 171, 2300 København S Niels Nybye Aagesen, Kim Herlev Jørgensen, Henrik Kruse, Per Ullerichs,

Læs mere

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne

Møde nr. 8: Mandag den 8. december 2008, kl. 14.30 17.00 med efterfølgende middag kl. 17.30. Hotel Radisson SAS Fredensborg, Strandvejen 116, Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 11. december

Læs mere

UDEVA UDannelsesEVAluering i Region Hovedstaden. Temaeftermiddag den 24. april 2012 i forbindelse med den første årlige afrapportering

UDEVA UDannelsesEVAluering i Region Hovedstaden. Temaeftermiddag den 24. april 2012 i forbindelse med den første årlige afrapportering UDEVA UDannelsesEVAluering i Region Hovedstaden Temaeftermiddag den 24. april 2012 i forbindelse med den første årlige afrapportering Program 11:30 Registrering og frokostsandwich 12:00 Velkomst og præsentation

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 09.00-10.00 i mødelokale H4 *

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 5: Tirsdag den 10. oktober 2006 kl. 08.30 10.30

Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 5: Tirsdag den 10. oktober 2006 kl. 08.30 10.30 Medlemmerne af midlertidige bestyrelse 17. oktober 2006 Mødereferat Udvalg: Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 5: Tirsdag den 10. oktober 2006 kl. 08.30 10.30 Mødested:

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Dagsorden for mødet den 29. april 2014 kl Studierådet ved Institut for Sygepleje

Dagsorden for mødet den 29. april 2014 kl Studierådet ved Institut for Sygepleje Dato & tid Den 29. april kl. 16.15-18 Referent Lisbeth Ahl Afbud Hanne Franklin, Helle Høyer, Signe Helmer Deltagere Studerende Sarah Vinberg Andersen (formand SSR) Studerende Rune Vestbirk (næstformand

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2016\7. april\160420 Referat af uddannelsesudvalg 07.04.2016 - GODKENDT.docx Dato & tid Referent Afbud Deltagere 7. april

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl hos Erhvervsstyrelsen,

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl hos Erhvervsstyrelsen, Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 14. december 2016 kl. 13.00-15.00 hos Erhvervsstyrelsen, Vejlsøvej 29, 8600 Silkeborg. Mødet indledtes med en velkomst v. regionalchef Preben Gregersen,

Læs mere

2. Ny studieordning Status på den igangværende proces med ny fælles studieordning

2. Ny studieordning Status på den igangværende proces med ny fælles studieordning Københavns Professionshøjskole Dato & tid 6. juni 2018 / 16-17 Referent Lisbeth Ahl Sygeplejerskeuddannelse Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser Det Sundhedsfaglige Fakultet Tagensvej 86

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Mødelokale 3

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Mødelokale 3 Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Skoleudvalget Mødet den 09.01.2018 kl. 08.30-12.00 Godthåbsgade 8, Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Skoleudvalgets

Læs mere

Søndergaard,, Anders Lind, Caroline Langkjær, Anne-Marie Schrader, Helle Bruhn, Anne Regitze Lind-Holm, Anne Mette Jørgensen

Søndergaard,, Anders Lind, Caroline Langkjær, Anne-Marie Schrader, Helle Bruhn, Anne Regitze Lind-Holm, Anne Mette Jørgensen Dato & tid 05. december, 2011 Referent Lisbeth Ahl Afbud Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Vibeke Schaltz, Bente Ourø Rørth Deltagere Helle Stang Traasdahl,, Ingrid Poulsen, Katia Dupret Søndergaard,,

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Mødereferat. Møde nr. 12: Fredag den 4. september 2009, kl. 09.00

Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Mødereferat. Møde nr. 12: Fredag den 4. september 2009, kl. 09.00 Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 15. september

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 9. marts 2011 Kl. 17.00 på Regionsgården i H7 Møde nr. 10 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen (Ø) Danni Olsen (O)

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Tirsdag 24. april 2018 kl. 8:30-14:00 Mødested: VIA, Campus Aarhus, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, Lokale 43.17 Referent Deltagere:

Læs mere

Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104

Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104 Strategi for klinisk undervisning af sygeplejestuderende Sektion for Brystkirurgi, afsnit 3103 og 3104 02-12-2013 Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, afsnit 3103/4 Udarbejdet

Læs mere

Kl : Rundvisning Campus Bornholm. Kl : Bestyrelsesmøde Adresse: Hotel Griffen, Nordre Kystvej 34, 3700 Rønne

Kl : Rundvisning Campus Bornholm. Kl : Bestyrelsesmøde Adresse: Hotel Griffen, Nordre Kystvej 34, 3700 Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Dato: 19. december 2017 J. nr.: 020 Fil: 171219u Udvalg: Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Møde nr. 46: Mandag den 18. december

Læs mere

2. Velkommen til Trine Mottlau, Vicedirektør i Den Præhospitale Virksomhed

2. Velkommen til Trine Mottlau, Vicedirektør i Den Præhospitale Virksomhed Enhed for Kvalitet, Patientforløb og Patientinddragelse REFERAT Telefon 4829 4829 Møde i: Samordningsudvalget i planlægningsområde Nord, d. 7. december 2017. kl. 13.30-15.00 Nordsjællands Hospital, Helsevej

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 26. august 2014 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Glostrup

Læs mere

Jann Larsen, Hjerteforeningen Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen

Jann Larsen, Hjerteforeningen Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen DAGSORDEN Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 30. august 2017 Kl.: 16.00-19.00 Sted: Lokale H7, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling Kongens

Læs mere

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus

Læs mere

Ulrikke Bryde Nielsen, konsulent, Center for Sundhed, Region Hovedstaden

Ulrikke Bryde Nielsen, konsulent, Center for Sundhed, Region Hovedstaden Møde i: Arb.gruppen vedr. genoptræning, rehabilitering og hjælpemidler Dato: 13. november 2015 Kl.: Formøde kl. 9.00 og ordinært møde kl. 10-12.00. Der serveres frokost, og kaffe/the. Sted: Hjælpemiddelcenteret,

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 23. april 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Referat af samarbejdsmøde om klinisk undervisning d. 28. juni 2017

Referat af samarbejdsmøde om klinisk undervisning d. 28. juni 2017 Dato & tid: 28. juni 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: Metropol, Tagensvej 86, 2200 Kbh. N, lokale B 331 Mødeansvarlig: Dorte Helving Rasmussen Tilstede: Patricia Elkan, Dorte Helving Rasmussen, Pia Palnæs, Betina

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen Documents and Settings\chsv\Lokale indstillinger\temporary Internet Files\Content.Outlook\8HCGGTU2\26 september 2012.docx Dato & tid 26.9 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Helle Bruhn, Bente Ourø

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Referat af Klinisk Samarbejdsforum Sygeplejerskeuddannelsen

Referat af Klinisk Samarbejdsforum Sygeplejerskeuddannelsen Referat af Klinisk Samarbejdsforum Sygeplejerskeuddannelsen Tirsdag den 19/3 2019 Campusfællesskabet Minervavej 1 3700 Rønne TLF.36982900 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Tilstede: Studerende

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet. * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10.

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet. * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10. BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10.00 * Der afholdes formøde

Læs mere

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 Viborg, den 28. februar 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 2 1-01-72-57-08 1. Grænsekrydsende lederskab

Læs mere

Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden

Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden Uddannelsesudvalg - Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden Mødedato Onsdag den 3. april 2019 Starttidspunkt Kl. 14 Sluttidspunkt Kl. 16 Mødested Lokale Deltagere Gæster Mødeleder Referent Afbud Professionshøjskolen

Læs mere

Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Referat bestyrelsesmøde. Møde nr. 27: torsdag den 12. september 2013 kl. 9.00 17.

Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Referat bestyrelsesmøde. Møde nr. 27: torsdag den 12. september 2013 kl. 9.00 17. Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Ullasvej 6 3700 Rønne TLF.36982900 Fax 36982909 bhsund@bhsund.dk www.bhsund.dk CVR 29547807 Dato 16. september

Læs mere

National handlingsplan: Styrket indsats for den ældre medicinske patient

National handlingsplan: Styrket indsats for den ældre medicinske patient National handlingsplan: Styrket indsats for den ældre medicinske patient - Indledende kommunale perspektiver Møde i Sundhedsstyregruppen 16. januar 2017 1 Et foranderligt felt med gensidige afhængigheder

Læs mere

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling PROTOKOL Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 26. august 2015 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, Hillerød, lokale H 5 Kongens

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Kongens Vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 6. juni 2017 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 5013 Fax 38 66 53 99

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 TS-dok.nr. 343531 13. januar 2014 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed

Læs mere

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense Referat Mødedato 22. juni 2012 Starttidspunkt 10:00 Sluttidspunkt 12:00 Afdeling/enhed Pædagoguddannelsen Dokumentnavn 2012-06-22 referat LSU Dokumentnummer Arbejdsområde LSU for Pædagoguddannelsen i UCL

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D004 Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen:

Læs mere

Tid: Fredag, den 8. september 2017 kl Sted: Lokale 327, Merkurvej 10

Tid: Fredag, den 8. september 2017 kl Sted: Lokale 327, Merkurvej 10 Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Kenn Ivan Kjellberg (Dansk Industri) (Afbud) Claus Rosenkrands Olsen (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) (Afbud) Jonna Nielsen

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Model for fordeling af uddannelsespladser på OUH

Model for fordeling af uddannelsespladser på OUH Model for fordeling af uddannelsespladser på OUH indenfor grunduddannelserne til sygeplejerske og social og sundhedsassistent Vælg farve September 2014 Uddannelsesafdelingen INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND

Læs mere

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 2. november Kl på Regionsgården i H6. Møde nr. 7. Medlemmer:

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 2. november Kl på Regionsgården i H6. Møde nr. 7. Medlemmer: K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 2. november 2010 Kl. 17.00 på Regionsgården i H6 Møde nr. 7 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Julie Herdal Molbech (F) Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen

Læs mere

KKR REFERAT. Referat fra mødet den 20. maj Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl Mødested: Lyngby-Taarbæk, Rådhuset.

KKR REFERAT. Referat fra mødet den 20. maj Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl Mødested: Lyngby-Taarbæk, Rådhuset. REFERAT KKR HOVEDSTADEN Referat fra mødet den 20. maj 2015 Den 9. juni 2015 Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl. 14-16 Mødested: Lyngby-Taarbæk, Rådhuset. hvitt@gribskov.dk Direkte Mobil 7249 7178

Læs mere