REFERAT. fra. Byrådets møde den 9. januar 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. fra. Byrådets møde den 9. januar 2007"

Transkript

1 REFERAT fra Byrådets møde den 9. januar 2007 ÅBEN DEL 1. Omkonstituering i forbindelse med Lars Stampes genindtræden i Byrådet 2. Omkonstituering i forbindelse med ændringer i vedtægterne for Holstebro Struer Havn og Holstebro Struer Lystbådehavn 3. Godkendelse af salgspriser m.m. for 157 parcelhusgrunde og 12 storparceller beliggende ved Halgård 4. Frivillige organisationers indsamling af papir og pap i Ny Holstebro Kommune 5. Frigivelse af anlægsmidler til etablering af en skovgruppe 6. Værdier og mål for børne- og ungeområdet 7. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro Musikskole og Nørrelandsskolen med udgangspunkt i colour-stringspædagogik LUKKET DEL 8. Aktuelt kvarter 9. Salg 10. Ekspropriation

2 den 9. januar 2007 kl Side 1 Eigil Bodilsen (V) forlod mødet kl og deltog ikke ved behandlingen af punkt 8, 9 og 10. ÅBEN DEL MB BY 1. Omkonstituering i forbindelse med Lars Stampes genindtræden i Byrådet Sagsfremstilling På vegne af den Radikale byrådsgruppe har byrådsmedlem Torben Gudiksen (B) i mail af 1. og 3. januar 2007 til borgmester Arne Lægaard meddelt, at byrådsmedlem Lars Stampe (B) genindtræder i Byrådet efter endt orlov den 1. februar 2007, og at gruppen i den forbindelse ønsker en omkonstituering, således at Fouad Karnib (B) indtræder i udvalget for Børn- og Unge i stedet for Karen Haurum (B), at Lars Stampe (B) indtræder i Arbejdsmarkedsudvalget i stedet for Fouad Karnib at Fouad Karnib indtræder i bestyrelsen for Holstebro Musikskole i stedet for Karen Haurum, at Lars Stampe indtræder i Frivillighedsrådet i stedet for Karen Haurum, at Fouad Karnib udpeges som suppleant for Ole Stride (V) i Holstebro Handicapråd, i stedet for Karen Haurum at Lars Stampe udpeges som suppleant for Fouad Karnib i bestyrelsen for Skoleskibet Marilyn Anne i stedet for Karen Haurum, at Fouad Karnib indtræder i bestyrelsen for pædagoguddannelsen cvu-vita, i stedet for Karen Haurum, at Lars Stampe udpeges som suppleant for Torben Gudiksen i Valgbestyrelsen, Folketingsvalg, i stedet for Karen Haurum, og at Lars Stampe udpeges som suppleant for Torben Gudiksen i Valgbestyrelsen, kommunalvalg, i stedet for Karen Haurum.

3 den 9. januar 2007 kl Side 2 Indstilling Det indstilles, at man imødekommer det ansøgte Konsekvenser Ingen Bilag Ingen Beslutning Indstillingen blev godkendt A16/ MB BY 2. Omkonstituering i forbindelse med ændringer i vedtægterne for Holstebro Struer Havn og Holstebro Struer Lystbådehavn Sagsfremstilling På det konstituerende møde den 12. december 2006 udpegedes følgende 3 medlemmer og 3 suppleanter til såvel Holstebro Struer Havn som Holstebro Struer Lystbådehavn: Arne Lægaard (V) Kurt Nygaard (A) og Arne Nielsen (K) Suppleanterne Eigil Bodilsen (V) Morten Flæng (A), og Eli Vium (O) Udpegningen skete på baggrund af de gældende vedtægter.

4 den 9. januar 2007 kl Side 3 Selskaber har imidlertid som et krav fra tilsynsmyndigheden gennem længere tid arbejdet på at få vedtægterne ændret, og nye vedtægter er nu forelagt tilsynsmyndigheden til godkendelse. De nye vedtægter, der dækker såvel Holstebro Struer Havn som Holstebro Struer Lystbådehavn er endnu ikke endelig godkendt, men sekretariatet for havnen har bedt om at få udpeget bestyrelsen i overensstemmelse med de nye vedtægter. Iflg. de nye vedtægter skal Holstebro Byråd udpege 4 medlemmer og en suppleant for hvert af de 4 medlemmer. Ændringen betyder, at Byrådet i forhold til udpegningen på det konstituerende møde skal udpege yderlige et medlem til bestyrelsen og en suppleant for denne. Indstilling Det indstilles, at Byrådet udpeger yderligere et medlem til bestyrelsen samt en suppleant for denne. Konsekvenser Ingen Bilag Ingen Beslutning Indstillingen blev godkendt Følgende blev udpeget: Morten Flæng (A) blev udpeget til bestyrelsen. Lizzie Sørensen (A) blev udpeget som suppleant for Morten Flæng (A) og Kirsten Linde (A) blev udpeget som suppleant for Kurt Nygaard (A) S29/ MB - ØK BY 3. Godkendelse af salgspriser m.m. for 157 parcelhusgrunde og 12 storparceller beliggende ved Halgård.

5 den 9. januar 2007 kl Side 4 Sagsfremstilling Byrådet godkendte i sit møde den 25. april 2006 sag nr. 14 lokalplan nr. 342 for et nyt boligområde ved Halgård. Umiddelbart efter lokalplanens godkendelse, erhvervede man de nødvendige arealer, og byggemodningen af 1. etape er efter at museet har fortaget omfattende undersøgelser af området nu så langt fremme, at Teknisk Forvaltning har kunnet foretage beregninger af byggemodningsudgifterne og på den baggrund kostpriserne for de kommende grunde i området. 1. afsnit omfatter 30 parcelhusgrunde og 2 storparceller med plads til anslået 20 boliger. Hele området vil fuldt udbygget omfatte 157 parcelhusgrunde og 12 storparceller med plads til anslået 90 boliger. l Teknisk Forvaltnings beregninger af grundpriserne er der i lighed med beregningen af grundpriserne for H. C. Andersens Kvarteret indlagt som en forudsætning, at der først sker reduktion i grundprisen for parcelhusgrunde, når en grund overstiger 800 m2. Ved tidligere udstykninger blev reduktionen givet allerede ved grunde over 700 m2. Ændringen betyder, at grunde mellem 700 og 800 m2 bliver en anelse dyrere og grunde over 800 m2 bliver en anelse billigere end ved den tidligere beregningsmåde. Det er endvidere forudsat, at grundene til lav-tæt boligbyggeri skal koste min. 250,- kr. pr. m2. De samlede byggemodningsudgifter for hele området er beregnet at beløbe sig til ca. 36,5 mio. kr. ekskl. tilslutningsbidrag og udstykningsomkostninger. l byggemodningsudgifterne er medtaget en udgift på 2 mio. kr. til dækning af museets udgravninger i området. Udgifterne indeholder desuden alle omkostninger i forbindelse med byggemodningen og udstykning m.m. samt en udgift til vedligeholdelse af grønne områder m.m. i en kortere periode indtil en grundejerforening kan overtage ansvaret. l byggemodningsudgiften er ikke medtaget udgift til fællesantenneanlæg m.m., da der nu er flere udbydere med forskellige produkter, hvorfor det overlades til de enkelte grundkøbere selv at indgå aftaler om disse ydelser. Første afsnit forventes annonceret til salg allerede primo 2007 med overtagelse i april 2007.

6 den 9. januar 2007 kl Side 5 På baggrund af ovenstående forudsætninger og beregninger, er der foretaget en priskalkulation for mindstepriserne for parcelhusgrundene. For at sikre et ensartet prisniveau af priserne for byggegrunde i H. C. Andersen Kvarteret, Liden Kirsten Alle og Poul Rytters Vej, er kvadratmeterprisen forhøjet fra den beregnede 314 kr. til 365 kr. pr. m2 svarende til prisniveauet for de nævnte områder. Nedenfor er angivet priseksempler for forskellige størrelser af parcelhusgrunde: Størrelse på Pris pr. m 2 ekskl. Tilslutningsbidrag, Samlet pris på grund tilslutningsbidrag, udstykning, og bidrag baggrund af omkostninger udstykning, adm. pr. grund m.m. 700 m2 365 kr kr kr. 900 m2 365 kr kr kr m2 365 kr kr kr. Der forventes ikke at være problemer med jordbundsforholdene, hvorfor der ikke i priskalkulationen er forudsat, at kommunen skal erstatte eventuelle merudgifter til ekstrafundering, som man har gjort i andre udstykningsområder, hvor jordbundsforholdene har været problematiske med hensyn til fundering. Det foreslås at de i alt 157 parcelhusgrunde og de 12 storparceller fordelt på 3 eller 4 etaper sælges gennem udbud i takt med byggemodningen, således at grundene udbydes til højstbydende over den fastsatte minimumspris. De grunde, der ikke sælges gennem udbud, sælges på normal vis i første omgang gennem lodtrækning blandt interesserede til minimumsprisen. Storparcellen vil blive annonceret til salg til højstbydende over minimumsprisen. Indstilling Økonomiudvalget indstiller, at de 12 storparceller og 157 parcelhusgrunde annonceres til salg etapevis i takt med byggemodningen til minimumspriser svarende til prisniveauet ved Poul Rytters Vej og H. C. Andersen Kvarteret 250 kr. pr. m 2 for storparcellen eksklusiv tilslutningsbidrag og 365 kr. pr. m 2 + til-

7 den 9. januar 2007 kl Side 6 slutningsbidrag, landinspektørudgift m.m. eller i alt kr. for en parcelhusgrund på 900 m 2, og i øvrigt på sædvanlige vilkår, Konsekvenser Grundsalget vil med de anbefalede priser give et overskud, som bl.a. vil kunne modsvare ikke kalkulerede prisstigninger og en forrentning af de meget store udgifter, der allerede er og vil blive investeret før indtægterne ved salg vil opveje udgifterne. Bilag Ingen. Beslutning Indstillingen godkendtes med den præcisering, at de 157 parcelhusgrunde og de 12 storparceller udbydes til højstbydende over den godkendte minimumspris G01/ GB/IS - NMU ØK - BY 4. Frivillige organisationers indsamling af papir og pap i Ny Holstebro Kommune Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget godkendte den 20. april 2006 rapport om Affaldsområdet i Ny Holstebro Kommune som grundlag for tilrettelæggelsen af det fremtidige affaldssystem i Ny Holstebro Kommune. Forvaltningen har efterfølgende vurderet på mulighed for frivillige foreningers medvirken ved indsamling af pap og papir. I Ulfborg-Vemb Kommune er der etableret en indsamlingsordning for pap, papir og glas igennem frivillige organisationer (KFUM-spejder, Vemb FS, Sdr. Nissum friskole, Thorsminde skole samt Børnehuset Krudttønden).

8 den 9. januar 2007 kl Side 7 Kommunen udbetaler en fast kg.-pris, uanset den reelle afsætningspris. Herudover betaler kommunen for containerleje samt kørsel af container. Prisen er fastlåst i en periode på 4 år og udløber med udgangen af I Vinderup Kommune indsamler lokale spejdere papir og opnår derved økonomisk støtte på op til 35 øre pr. kg. Det drejer sig om KFUM-spejderne i Vinderup, DDS i Vinderup, og KFUM spejderne i Mogenstrup, Herrup og Ryde. Spejderne indsamler endvidere glas i Vinderup. I 2005 var udgiften til de frivillige organisationer i Ulfborg-Vemb og Vinderup Kommuner på i alt ca kr. Alle husstande i Holstebro har i 2006 fået en emballagebeholder og containeren tømmes ca. hver 8. uge. Rapporten Affaldsområdet i Ny Holstebro Kommune danner grundlag for det fremtidige affaldssystem og her er en emballagecontainer til alle husstande en del af harmoniseringen. Udrulningen af disse containere forventes at være afsluttet medio Det at alle husstande får en container er ikke til hinder for at indsamlingsordninger ved frivillige organisationer kan fortsætte fremover. Herudover har Sammenlægningsudvalget den 16. november 2006 vedtaget gebyrer for affaldsområdet og i det faste grundgebyr er udgifterne til en emballagecontainer medtaget. Finansiering af en evt. indsamlingsordning kan ske indenfor de nuværende budgetrammer på affaldsområdet. I forhold til lovgivningen inden for affaldsområdet kan frivillige organisationer være en del af en indsamlingsordning for pap og papir. Såfremt de nuværende ordninger med indsamling af papir og pap ved de frivillige organisationer bibeholdes, skal det defineres hvilke organisationer der kan deltage, da ordningen bør omfatte hele Holstebro Kommune. De frivillige organisationers indsamling af papir og pap skal ske på følgende vilkår: - Afsætningen af pap og papir skal ske til markedsprisen, dog minimum øre pr. kg. - Organisationerne skal selv afholde udgifterne ved indsamlingen, det vil sige udgifter til leje af container samt transporten af containeren.

9 den 9. januar 2007 kl Side 8 Sideløbende hermed vil der kunne igangsættes andre tiltag, som muliggør en indtjening for de frivillige organisationer. Det kunne f.eks. være: - Uddeling af brochurer og informationsmateriale for affaldsselskabet - indsamling af affald langs veje - Indsamling af affald i skove og naturområder - Strandrensning - Andre relevante opgaver Det foreslås, at ordningerne tages op til evaluering efter 1 år. J. N. Ebbensgaard (V) deltog ikke i sagens behandling. Sagen har tidligere været på dagsordenen til Økonomiudvalgets møde den 3. januar 2007 (punkt nr. 3), hvor sagens behandling blev udsat. Indstilling Udvalget for Natur og Miljø indstiller, at de i sagsfremstillingen anførte vilkår for frivillige organisationers indsamling af papir vedtages. at Udvalget for Natur og Miljø fastsætter en mindstepris for det indsamlede pap og papir. at forvaltningen igangsætter initiativer med involvering af frivillige organisationer i forbindelse med renholdelse. at ordningerne evalueres i 1. kvartal 2008 at mindsteprisen for indsamlet papir for 2007 fastsættes til 35 øre pr. kg. Sagen behandles på ekstraordinært møde i Økonomiudvalget den 9. januar. Udvalgets indstilling vil foreligge til mødet. Bilag Ingen. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling forelå til mødet: Økonomiudvalget har på et ekstraordinært møde d.d. tiltrådt indstillingen. Indstillingen blev godkendt.

10 den 9. januar 2007 kl Side 9 Frigivelse af anlægsmidler til etablering af en skovgruppe Jnr Sagsid Dokid Sagsfremstilling: 5. Børne- og Kulturudvalget i Ulfborg-Vemb behandlede den 11. oktober 2006 følgende sag: Der er i anlægsbudgettet afsat kr. til bygning af en ny skovbørnehave i Ulfborg. Herudover er der afsat en grund i Søparken til formålet. Der er to væsentlige faktorer, der gør, at det planlagte ikke længere er muligt: 1. Ressourcetildelingen samt anlægsbudgettets størrelse kontra pris på byggeriet. 2. Der er derfor arbejdet med et alternativ til en skovgruppe for fortsat at have et godt tilbud til børnehavebørn i Ulfborg by, hvor der både kan være højt til loftet og samtidigt rumme de mange børn på lige vilkår. Børne- og Kulturudvalget besluttede at sende sagen i høring i Ulfborg Børnehave. Høringssvar fra Ulfborg Børnehaves bestyrelse samt en gruppe forældre er sendt ud med den foreløbige dagsorden. Forslag sendt til høring: Det foreslås, at anlægsbudgettet frigives til, at der på det grønne område, nederst på legepladsen, i Ulfborg Børnehave på Holmegade bygges faciliteter til børn, indeholdende et grupperum med tekøkken, garderobe og to børnetoiletter, at der på det grønne område, nord for ringvejen, etableres en overdækket bålplads som et alternativt opholdssted for Ulfborg

11 den 9. januar 2007 kl Side 10 Børnehaves børn. Bålpladsen kan anvendes af alle efter henvendelse til Ulfborg Børnehave, at der, såfremt der er plads indenfor den økonomiske ramme, etableres en brandtrappe på første sal, så loftsrummene kan anvendes til alternative arealer uden restriktioner. Uddrag af høringssvar fra Ulfborg Børnehaves bestyrelse: Ifølge høringssvaret fra Bestyrelsen i Ulfborg Børnehave støttes forslagets konklusioner med forbehold for tre ting: 1. Etablering af bålplads Før etablering af bålpladsen på den foreslåede placering nord for ringvejen ønskes sikkerhed for, at børnene ikke påføres gener som følge af den tætte beliggenhed ved rensningsanlægget. 2. Toiletforhold ved bålpladsen Der ønskes etableret toiletter ved bålpladsen. 3. Tidspunkt Bestyrelsen tilkendegiver, at en smidig sammenlægning er vigtigere end en hurtig. Uddrag fra brev fra nogle forældre Der er på vegne af forældre til ca. 20 skovbørnehavebørn modtaget et brev, hvori der stilles en række spørgsmål/tvivlsspørgsmål samt en anmodning om at gøre det muligt for Skovbørnehaven at fortsætte fremover. Forvaltningens 4 konklusionspunkter efter høringssvaret Ændringer der er indarbejdet iht. tidligere konklusion: Ændring iht. placering af alternativt opholdssted. Tydeliggørelse af tidsplan. Det foreslås, at anlægsbudgettet frigives til, 1. Bygning på Holmegade at der på det grønne område, nederst på legepladsen, i Ulfborg Børnehave på Holmegade bygges faciliteter til børn, inde-

12 den 9. januar 2007 kl Side 11 holdende et grupperum med tekøkken, garderobe og to børnetoiletter. 2. Etablering af alternativt opholdssted for Ulfborg Børnehaves børn. Der er 2 valgmuligheder: enten at der på det grønne område ved Sportsvej etableres en bålplads, uden toiletforhold, med et levende læhegn ud mod Sportsvej, eller at lejemålet på Pindborgvej forsøges opretholdt som et alternativt opholdssted for hele børnehaven. Den endelige afklaring foregår i samarbejde med Ulfborg børnehaves bestyrelse. 3. Brandtrappe Der er af Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejdet økonomisk overslag for projektet. Af overslaget fremgår, at der ikke er penge til brandtrappen. Dog kan der være en mulighed, såfremt reetableringen af Pindborgvej bliver billigere end forventet. Såfremt der bliver plads indenfor den økonomiske ramme, etableres der en brandtrappe på første sal, så loftsrummene kan anvendes til alternative arealer uden restriktioner. 4. Tidsplan Byggeriet forventes at være færdig til ibrugtagning i april Herefter nedlægges skovgruppen. Økonomi: Økonomiske beregning fra Teknik- og Miljøforvaltningen Bygning inkl. forsyning Belysning Belægning Oprydning af Pindborgvej Inventar Overbygget bålplads + læhegn I alt kr kr kr kr kr kr kr. Endvidere kan den afsatte grund på Søparken sælges. Børne- og Kulturudvalget i Ulfborg-Vemb indstillede den 26. oktober 2006,

13 den 9. januar 2007 kl Side 12 at at at de fire konklusionspunkter efter høringssvaret godkendes, anmodningen om at fortsætte Skovbørnehaven afslås, indretningen af bygningen laves i samarbejde mellem Ulfborg Børnehave og Teknik- og Miljøforvaltningen. Økonomiudvalget i Ulfborg-Vemb tiltrådte den 1. november 2006 Børne- og Kulturudvalgets indstilling. Kommunalbestyrelsen vedtog den 1. november 2006 indstillingen og fremsendte sagen til Sammenlægningsudvalget. Sammenlægningsudvalget vedtog den 16. november 2006 at tilbagesende sagen, idet sagen blev trukket efter anmodning fra Ulfborg-Vemb Kommune. Anne Lise Holst Jensen (F) deltog ikke ved sagens behandling i Sammenlægningsudvalget. Den 24. november blev der - med baggrund i tilbagesendelsen af sagen - afholdt et møde på rådhuset i Ulfborg med deltagelse af politikere og embedsmænd. Økonomi: Med baggrund i dette møde har Teknik- og Miljøforvaltningen i Ulfborg-Vemb udarbejdet et overslag over udgifter til følgende tiltag: Holmegade: 1. Opførelse af uderum excl. toiletter og garderobe kr. incl. Køkken 2. Brandtrappe den fra DGI bygningen kr. 3. Materialer til 2 halvtage forældrearbejder kr. 4. Overdækket bålplads i m2 som den i anlægget kr. Pindborgvej: 5. Køb af Pindborgvej incl. Skødeomkostninger kr. 6. Bygningsrenovering Pindborgvej kr. Uforudsete udgifter og opdatering af legeplads kr. I alt kr. Bestyrelsen for Ulfborg Børnehave har indsendt nyt høringssvar. Bestyrelsen foreslår, at der frigives anlægsmidler til gennemførelse af ovennævnte tiltag.

14 den 9. januar 2007 kl Side 13 Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen i Ulfborg Vemb indstiller, at der frigives anlægsmidler til gennemførelse af ovenstående tiltag, dog således at beløbet på kr. til materialer til 2 halvtage overføres til Ulfborg Børnehaves driftsramme. Børne- og Kulturudvalget i Ulfborg-Vemb tiltrådte indstillingen den 4. december 2006, idet det samtidig indstilles, at det overlades til forældrebestyrelsen og børnehavens ledelse at afvikle den nuværende skovgruppe og etablere udefaciliteter og udeordninger, der tilgodeser alle børnehavens børn. Økonomiudvalget i Ulfborg-Vemb tiltrådte den 13. december 2006 Børne- og Kulturudvalgets indstilling af 4. december 2006 til, idet der indstilles frigivet kr til formålet og således, at anvendelse af anlægsmidler på kr sker i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen. Endvidere indstilles, at den nuværende skovgruppe afvikles pr. 31. januar Kommunalbestyrelsen i Ulfborg-Vemb vedtog den 13. december sagen som indstillet af Børne- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget. Økonomiudvalget i Holstebro Kommune fremsender sagen til Byrådet med anbefaling af indstillingen. Bilag Høringssvar af fra bestyrelsen i Ulfborg Børnehave. (243749) Teknik- og Miljøforvaltningens overslag/forslag til anvendelse af anlægsmidler til Ulfborg Børnehave. (243648) (er tidligere fremsendt til møde i Sammenlægningsudvalget den 16. november 2006) Beslutning Indstillingen blev godkendt.

15 den 9. januar 2007 kl Side P22/ BE/FL UBU - BY Værdier og mål for børne- og ungeområdet Sagsfremstilling 6. Underudvalget for Børn og Unge har på to temamøder den 14. juni og den 27. september 2006 drøftet værdier og mål for børne- og ungeområdet. Drøftelserne er sket på grundlag af konklusionsrapportens indledende afsnit samt de eksisterende mål med videre i de tre kommuner. Underudvalget besluttede på mødet den 27. september at anbefale til Sammenlægningsudvalget, at det tilrettede udkast af 27. september 2006 til overordnede værdier og mål for børne- og ungeområdet, udsendes til høring hos forældre- og skolebestyrelser, Dialogforum for Børn og Unge, SamMed samt Handicaprådet med høringsperiode 13. oktober november 2006, kl samt offentliggørelse af høringen på Ny Holstebro Kommunes hjemmeside med opfordring til alle interesserede om at afgive høringssvar. Sammenlægningsudvalget besluttede på mødet den 12. oktober 2006 at udsende forslaget til overordnede værdier til høring jf. Underudvalgets anbefaling med den tilføjelse, at Sammenlægningsudvalget forventer, at det endelige forslag til værdier og mål for børne- og ungeområdet mere direkte kommer til at afspejle Sammenlægningsudvalgets vision, der er en dråbe af kultur i alt, vi foretager os. Ved høringsfristens udløb den 16. november 2006, kl. 12 var der indkommet 36 høringssvar. Høringssvarene bakker generelt forslaget til værdier og mål for børne- og ungeområdet op og har ikke givet anledning til ændringer i høringsforslaget, som i det endelige forslag efter høring har fået indarbejdet Sammenlægningsudvalgets vision, der er en dråbe af kultur i alt, vi foretager os. Indstilling Udvalget for Børn og Unge indstiller, at det endelige forslag efter høring til værdier og mål for børneog ungeområdet godkendes

16 den 9. januar 2007 kl Side 15 Bilag Ingen Beslutning at høringssvarene indgår som inspiration i det fortsatte arbejde med implementeringen af værdier og mål for børne- og ungeområdet samt den sammenhængende børnepolitik. Indstillingen blev godkendt med de faldne bemærkninger, således at det endelige forslag godkendtes G01/ LG - KF - BY 7. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro Musikskole og Nørrelandsskolen med udgangspunkt i colourstringspædagogik Sagsfremstilling Holstebro Musikskole søger i samarbejde med Nørrelandsskolen Holstebro Kommune om at medvirke til etablering og drift af et undervisningstilbud, som kombinerer undervisning i folkeskolens fag med intensiv undervisning i musik. Musikskoleleder Martin Gade og skoleinspektør ved Nørrelandsskolen Bent Johansen har udarbejdet et forslag til et skoletilbud, som kombinerer folkeskole- og musikundervisning. Skolen henvender sig til børn fra børnehaveklasse - 9. klasse og etableres trinvis med en årgang af maksimalt 18 elever pr. år. Den boglige undervisning følger den almindelige undervisning i folkeskolen, men skal af praktiske og pædagogiske grunde foregå på Bisgårdmark. Lovgrundlaget for skolen er undersøgt og fundet i orden, idet den vil være den første af sin art i Danmark.

17 den 9. januar 2007 kl Side 16 Skolen bliver en pendant til sangskolen St. Annæ Gymnasium i København, men med fokus på instrumental undervisning, primært strygeinstrumenter På baggrund heraf har Kulturministeriet og Undervisningsministeriet i efteråret 2006 besluttet at støtte Holstebro Musikskole med 1 mio. kr. fordelt over tre år til at udvikle projektet. Kulturministeriet har tidligere bevilget kr. til forprojektering med mere i Sammenlægningsudvalget behandlede sagen på møde den 12. december Beslutningen er: Fra forvaltningen deltog børn og ungedirektør Bent Østergaard, kulturdirektør Hans Kr. Didriksen, skoleinspektør Bent Johansen og musikskoleleder Martin Gade. Sammenlægningsudvalget drøftede sagen og Udvalget er positiv indstillet overfor, at der arbejdes videre med henblik på en sagsbehandling til Udvalgets behandling på mødet den 9. januar Fouad Saleh Kamib (B) deltog ikke ved sagens behandling Underudvalget for Kultur og Fritid har behandlet sagen den 1. december 2006 og besluttede at: Underudvalget for Kultur og Fritid anbefaler Sammenlægningsudvalget, at projektet realiseres og principbehandles i Sammenlægningsudvalget på førstkommende møde. Lizzie Sørensen (A) deltog ikke ved sagens behandling. Underudvalget for Kultur og Fritid og Underudvalget Børn og Unge behandlede sagen på et fælles møde den 7. december Beslutningen er: Der blev orienteret om Colourstring-metoden. Spørgsmål vedr. økonomi, organisering og indhold blev stillet og drøftet. Udvalgene for Kultur og Fritid og for Børn og Unge har på møder i 2005 og 2006 behandlet sagen. Økonomi: Kommunens tilskud til musikundervisningen er beregnet som ½ af de samlede driftsudgifter efter statens tilskud ud over elevbetalingen. Musikskolen bidrager tilsvarende.

18 den 9. januar 2007 kl Side 17 Elevbetalingen er pr. elev fastlagt til kr. pr. år for klasse og herefter kr. pr. år. I budgettet er indregnet statsrefusion på 14% til lærerlønninger. Ifølge det opstillede driftsbudget stiger tilskudsbehovet gradvist indtil fuld udbygning i I budgettet regnes med 18 elever pr. årgang. Driftstilskudsbehovet til musikundervisningen er beskrevet i 3 scenarier. Scenarie 1 beskriver drift og anlægsinvestering på cirka kr. i år Hertil kommer udgifter til klargøring af grunden, drænforhold samt service arealer. Scenarie 2 beskriver drift og leasing af pavilloner i 5 år. Pavillonerne placeres på lejet grund ved Orkesterefterskolen. Scenarie 3 beskriver drift og leasing af pavilloner i 5 år. Pavillonerne placeres på Holstebro Kommunes grund, hvor den permanente bygning tænkes placeret. Eventuelle merudgifter til folkeskoleundervisningen fremgår af notat dateret 27. november 2006 udarbejdet af afsnitslederen for skoleafdelingen. Det er en forudsætning for projektets gennemførelse, at Holstebro Kommune bevilger tilskud og eventuelt anlægsinvestering. Driftstilskuddet til musikundervisningen samt driftsudgifter til lokaler vil for alle 3 scenarier kunne ske inden for Udvalget for Kultur og Fritids budgetramme til og med år Økonomisk sekretariat har ikke yderligere bemærkninger til fagforvaltningens sagsfremstilling. Indstilling Udvalgene for Børn og Unge og Kultur og Fritid anbefaler Byrådet : at - Colourstringlinien iværksættes fra 1. august 2007, at - folkeskoledelen gennemføres i henhold til Skolestyrelsesvedtægten for Holstebro Kommune

19 den 9. januar 2007 kl Side 18 at - der gives et tilbud om skolefritidshjem (SFH) placeret på Nørrelandsskolen at - de beskrevne optagelseskriterier i henhold til notat af følges at - udgiften til musikundervisningen for elever bosiddende i andre kommuner skal være udgiftsneutral for Holstebro Kommune at - der pr. 1. august 2008 er etableret et pavillonbyggeri på ca. 285 m2 på Bisgårdmark i forbindelse med Colourstringhuset hvilket dækker behovet til og med 3. klasse at - de samlede økonomiske konsekvenser vedr. driften herunder folkeskoledelen godkendes i henhold til notat af 8. januar 2007, hvilket medfører en tillægsbevilling for Det beregnede driftsbehov indarbejdes i budget 2008 og overslagsårene at anlægsudgiften i henhold til de anslåede udgifter i notat udarbejdet den 8. januar 2007 af Teknisk Forvaltning, indarbejdes i anlægsbudgettet for 2008 at Udvalget for Kultur og Fritid s budgetramme for 2007 og overslagsårene reduceres med kr. Sagen behandles på ekstraordinært møde i Økonomiudvalget den 9. januar Udvalgets indstilling vil foreligge til mødet. Bilag Notat Tillæg til notat af 15. december 2006 (Udsendes til ekstraordinært møde i Økonomiudvalget den 9. januar) Beslutning Økonomiudvalgets indstilling forelå til mødet: Økonomiudvalgets vedtog på det ekstraordinære møde d.d. at anbefale indstillingen. Indstillingen blev godkendt.

REFERAT. fra. ekstraordinært møde i. Økonomiudvalget den 9. januar 2007

REFERAT. fra. ekstraordinært møde i. Økonomiudvalget den 9. januar 2007 REFERAT fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget den 9. januar 2007 ÅBEN DEL 1. Frivillige organisationers indsamling af papir og pap i Ny Holstebro Kommune 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 3. januar 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 3. januar 2007 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 3. januar 2007 ÅBEN DEL 1. Profilering og udvikling af Holstebro som uddannelsesby 2. Godkendelse af salgspriser m.m. for 157 parcelhusgrunde og 12 storparceller beliggende

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 Side 1 af 5 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 ÅBEN DEL 1. Skolestrukturdebat 2007 Side 2 af 5 Økonomiudvalget den 14. august 2007 kl. 08.00 Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 12. september 2007 ÅBEN DEL 1. Forslag til kommuneplanændring vedrørende kolonihaveområder i Holstebro 2. Gården i Ryde - Skovhytten LUKKET DEL 3. Disponering

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 09. januar Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 09. januar Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej Side 1 af 8 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 09. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Vedtagelse af kommuneplantillæg 2004:29 -Boliger Lille Struervej 5-7 2. Vedtagelse af tillæg 2004:30 til Kommuneplan 2004 -

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 Side 1 af 17 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 2007 - Thorsminde skole og Udsigten 3. Dagtilbud - Etablering af 72 pladser (0-2

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 Side 1 af 14 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Nyt Kultur- og Fritidscenter Borbjerg-Hvam.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6. Pkt. 162 Salg af parcelhusgrunde Sagsnr. 187540 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal træffes beslutning om minimumspriser på parcelhusgrundene i Jernaldergården m.v. og meddeles bevilling til tilslutningsbidrag

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4. Side 1 af 18 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - B&U 3. Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 Side 1 af 16 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007 B&U 3. Dagtilbud - Forældrebetaling 2008 4. Dagtilbud - Omlægning

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 Fjerritslev Rådhus lokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 141. Indledende budgetdrøftelser...1 142. Status på tilpasning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2014 Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Arealerne i lokalplan 818, boligbebyggelse nord for Pannerupvej

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 ONSDAG DEN 18. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 18. april 2007 Side: 2 Fraværende: Tessa Gjødesen deltog

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 363. Orientering 3 364. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Teknisk Udvalg 4 365.

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 06. september 2010 kl. 12.00 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Åben del 3

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Ansøgning om tilskud til koncerter 3. Godkendelse af vedtægter for Hjerl

Læs mere

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Deltagere: Mogens Johansen, Birger Jensen, Arne Ebsen, Finn Olsen, Christian Ulrich Finn Olsen forlod mødet kl. 15.30. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 15. august Budget Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek Side 1 af 7 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 15. august 2007 ÅBEN DEL 1. Budget 2008-2011 - Økonomiudvalgets område 2. Flytning af Vinderup Bibliotek LUKKET DEL 3. Indkøb Side 2 af 7 Økonomiudvalget

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri)

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Pkt. 173 Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Sagsnr. 213486 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om en storparcel på Ageren i Trekroner må udstykkes

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Center for Byens Anvendelse Dato 11. september 2015 Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan Arealerne i lokalplan, sydvest for Ny Studstrupvej/Lauritshøj

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. november 2004 via Magistraten J.nr.: 13.06.00G00/JTK/04/03029 Ref.:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1 Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 15. september 2014 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 12/14541 Finansrapport pr. 31. juli 2014...1

Læs mere

Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej i Elsted i overensstemmelse med lokalplan 771.

Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej i Elsted i overensstemmelse med lokalplan 771. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. februar 2016 Byggemodning af tre grunde ved Asmusgårdsvej i Elsted Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Steen Horstmann, som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Indstilling. Byggemodning og salg af 114 villaparceller og 4 storparceller. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø

Indstilling. Byggemodning og salg af 114 villaparceller og 4 storparceller. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juni 2006 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Byggemodning og salg af 114 villaparceller og 4 storparceller mv. i Elev

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik J.nr.: 00-02-04-1-07 Dato: 03.12.2009 Initialer: UG Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Torsdag, den 10. december 2009 kl. 14.00 15.00 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 106. Godkendelse af visioner og mål for

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 23. august 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:55 Fraværende: Gruppemøder: 23. august 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 Side 1 af 10 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kulturelle arrangementer 2008 3. Idræts- og motionspolitik i Holstebro Kommune 4. Søndertoft Rideklub

Læs mere

Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige

Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. april 2016 Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige Det kommunalt ejede areal i del af lokalplan 980,

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 ONSDAG DEN 19. SEPTEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 19. september 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 20. april 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 20. april 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 20. april 2009 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 20. april 2009 kl. 12.00 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Medlemsforslag

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S

Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S Økonomiudvalget behandlede sagen på sit møde den 18. april 2012 med følgende dagsordenstekst:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Til Aarhus Byråd via Magistraten fra MTM Dato 18. november 2015 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Redegørelse for kommunens grundsalg i 2014

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Allerød Kommune. Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet. Sekretariat

Allerød Kommune. Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet. Sekretariat Handlemuligheder for kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet Notat Som følge af den i sagsfremstillingen beskrevne situation skal kapaciteten udvides yderligere i de kommende måneder for at pasningsgarantien

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

REFERAT. fra. Byrådets møde den 11. december Omkonstituering vedr. de Socialdemokratiske medlemmer 2.

REFERAT. fra. Byrådets møde den 11. december Omkonstituering vedr. de Socialdemokratiske medlemmer 2. Side 1 af 19 REFERAT fra Byrådets møde den 11. december 2007 ÅBEN DEL 1. Omkonstituering vedr. de Socialdemokratiske medlemmer 2. Forslag til kommuneplantillæg nr. 36 for et offentligt område ved Beringshaven

Læs mere