December Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "December Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016"

Transkript

1 Hospitalsenhed Midt HR Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg December 2015 Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016 Indledning I det følgende er der en summarisk gengivelse af en række planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt i 2016 med særlig fokus på Viborg-matriklen. Berørte læger varsles ultimo december 2015 til ændret vagtform. Detailplanlægningen af ændringerne vil ske i en dialog, der involverer afdelingsledelse, læger, samarbejdende læger, HR og de faglige organisationer. Der sker ikke for nuværende ændringer for kirurgisk mellemvagt samt forvagterne ved Billeddiagnostisk Afdeling og AN/OP. Den Inge Funch Dir. tlf Inge.Funch@midt.rm.dk HR Side 1 Baggrund 2016 byder på en række ændringer i den lægelige vagtstruktur ved Hospitalsenhed Midt både allerede besluttede og planlagte ændringer. Baggrunden for ændringerne er mange og disse omfatter blandt andet Etablering af et Medicinsk Akut Læge Team (MALT) ved Viborg-matriklen pr. 1. april 2016 med sigte på servicering af alle sengeafsnit i senaften- og nattimerne, Ledelsesmæssige ønsker om justering i den lægelige vagtstruktur, blandt andet udligning af vagtbelastningen for yngre læger om natten, Øget antal akutte patienter til Viborg på grund af ændret akutfunktion i Silkeborg fra 1. januar 2016, Nedlæggelse af forvagtlaget ved Kirurgisk Afdeling pr. 1. september 2015, Specialeplanen og akutprogrammet i Region Midtjylland, Spar1519 om etablering af fællesvagt på det billeddiagnostiske område for Silkeborgs vedkommende i løbet af 2016 og for Viborgs vedkommende pr. 1. januar 2017

2 Resultatet af ændringerne falder i følgende hovedkategorier: Etablering af MALT pr. 1. april 2016 Nye opgaver til Akutafdelingen pr. 1. januar 2016 Ledelsesmæssige ønsker om at ændre i bestående lægevagtstrukturer pr. 1. april 2016 Ændringerne er kort resumeret nedenfor. Etablering af MALT Medicinsk Akut Læge Team pr. 1. april 2016 Ledelsessystemet har i det sene efterår 2015 arbejdet på at beskrive, hvordan et team af yngre læger ved Viborg-matriklen kan sammensættes, så teamet kan passe senaften- og nattevagten ved Viborg-matriklen fra den 1. april 2016, dvs. tage sig af kald fra alle sengeafsnit ved matriklen. Side 2 Dette arbejde har nu resulteret i en ledelsesmæssig beslutning om at etablere MALT pr. 1. april 2016 med forventet fast deltagelse af Medicinsk mellemvagt, Pædiatrisk forvagt samt KBU-læge fra Akutafdelingen. MALT etableres i tidsrummet fra kl på hverdage og fra i weekender. Der henvises til tabel 1 og tabel 2 sidst i dette notat. MALT refererer fagligt og organisatorisk til Akutvagten og er forankret i Akutafdelingen, når der ikke er kald fra huset. Referencen i forhold til Akutvagten ændres dog, i det øjeblik teamet konfererer med bagvagten i det enkelte speciale. MALT vil ikke få noget med fødsler at gøre. Der tegner sig således et billede af MALT og detailplanlægningen vil blive indledt først i det nye år i en dialog med den lange række af interessenter, der berøres af MALT-etableringen. Først og fremmest de direkte berørte afdelingsledelser og lægevagtlag, der skal være en del af MALT, men også de samarbejdende lægevagtlag og sengeafsnit, der skal serviceres. Yngre Læger er derfor sammen med FAS nogle af de interessenter, som ledelsessystemet/hr allerede har været og fortsat vil være i dialog med. Nye opgaver til Akutafdelingen pr. 1. januar 2016 Akutafdelingens læger får fra den 1. januar 2016 en ny opgave med modtagelse af akutte urologiske patienter 24/7 samt patienter fra Silkeborg i tidsrummet kl på hverdage og hele weekenden. Blandt andet i den anledning har HL besluttet, at der indsættes en ekstra yngre læge-vagt ved Akutafdelingen i tidsrummet fra kl alle dage.

3 KBU-læger fra Karkirurgisk Afdeling har hidtil været en del af den nu nedlagte kirurgiske forvagt/fællesvagt. Disse KBU-læger fortsætter med at have vagter - fremover blot i Akutafdelingen med fokus på kirurgiske/urologiske patienter. Den nye vagt forventes at fortsætte også efter 1. april 2016, uafhængigt af overvejelserne om etableringen af et Medicinsk Akut Læge Team (MALT). Bemandingen i vagten forventes fra den 1. april 2016 også at omfatte AP-læger fra Kvindesygdomme og Fødsler, der fra denne dato vil være vagtfri ved Kvindesygdomme og Fødsler. AP-lægerne er derfor varslet til ændret vagtform og ny reference i vagttiden i en del af døgnet (typisk dag/aften) fra den 1. april Ændringer i vagtstrukturer ved Kvindesygdomme og Fødsler, Neurologisk Afdeling og Børn og Unge pr. 1. april 2016 Efter ønske fra de respektive afdelingsledelser er der - uafhængigt af MALT-tanken - fremsat forslag om at omlægge forvagt- og bagvagtstrukturerne ved Kvindesygdomme og Fødsler samt Neurologisk Afdeling. Herudover har såvel afdelingsledelse som hospitalsledelse ønsket at fremrykke den bundne tilstedeværelse af pædiatrisk speciallæge ved Børn og Unge fra den 1. januar 2017 til den 1. april 2016 (forpligtelse i henhold til Specialeplanen og Region Midtjyllands akutprogram). Side 3 Kvindesygdomme og Fødsler Afdelingen har idag et forvagt- og et bagvagtlag. Begge vagtlag med 24 timers tilstedeværelse. Afdelingsledelsen ønsker at ændre, således at erfarne afdelingslæger og overlæger udgør bagvagten med tilkald fra bolig fra kl. 23. HU-, intro- og øvrige afdelingslæger vil fra den 1. april 2016 udgøre forvagten med 24 timers tilstedeværelse ved Kvindesygdomme og Fødsler. Fødsler vil som nævnt ikke blive en del af MALT. AP-stillingerne ved Kvindesygdomme og Fødsler forventes at være vagtfri fra den 1. april 2016, hvorfor disse fra den samme dato tænkes ind i blandt andet den nye vagt ved Akutafdelingen. Neurologisk Afdeling Afdelingen har idag et forvagt- og et bagvagtlag - førstnævnte med 24 timers tilstedeværelse og sidstnævnte på tilkald fra kl. 15. Afdelingsledelsen ønsker at ændre, således at forvagtlaget nedlægges og ændres til Neurologisk vagt med tilstedeværelse til kl. 23 og efterfølgende tilkald fra bolig. Der etableres samtidig en bagbagvagt bestående af overlæger til anvendelse i det tilfælde, at der er en ikke speciallæge på vagt.

4 Børn og Unge Afdelingen har i dag bagvagt på tilkald. Region Midtjyllands Akutprogram opererer med pædiatrisk speciallægetilstedeværelse 24/7 fra den 1. januar Hospitalsledelse og afdelingsledelse har ønsket at fremrykke den bundne tilstedeværelse af speciallæge ved Børn og Unge fra den 1. januar 2017 til den 1. april Der etableres derfor speciallægetilstedeværelse ved Børn og Unge fra den 1. april 2016 samme dato, som forvagtlaget ved Børn og Unge forventes at overgå til MALT i nattimerne. Samlet set forventes ikke en øget belastning for pædiatrisk forvagt om natten, eftersom speciallægen forventes at aflaste pædiatrisk forvagt om natten, blandt andet på Fødegangen. AN/OP og det billeddiagnostiske område Udover ovenstående arbejder afdelingsledelsen ved AN/OP på at etablere speciallægetilstedeværelse ved afdelingen i løbet af Som en udløber af Spar1519 arbejdes der tillige på at realisere en regional fællesvagt på det billeddiagnostiske område i løbet af 2017 for Viborg-matriklens vedkommende. Side 4 Lægevagtstrukturen ved HE Midt, Viborg-matriklen før og efter 1. april 2016 De planlagte ændringer i lægevagtstrukturerne før og efter 1. april 2016 er vist i tabellerne nedenfor. Tabel 1 viser YL-vagtstrukturen før 1. april 2016, mens tabel 2 viser YL-vagtstrukturen efter de gennemførte ændringer af vagtstrukturerne samt etablering af MALT. Tabel 1: YL-vagtstruktur før 1. april 2016 Afdeling Forvagt Mellemvagt YL i bagvagt Bemærkninger vedr. bagvagt Akutafdelingen xx Akutvagt 24/7 Medicinsk Afdeling* x x YL 24/7 Hjertemedicinsk Afdeling* YL+ovl på tilkald Kirurgisk Afdeling x x YL+ovl 24/7 Ortopædkirurgisk Afdeling x (til 23) x YL+ovl på tilkald Neurologisk Afdeling x Ovl på tilkald Kvindesygdomme og Fødsler x x YL+ovl 24/7 Børn og Unge x x YL+ovl på tilkald Karkirurgisk x YL på tilkald Urologisk x YL på tilkald Billeddiagnostisk Afdeling x x YL+ovl på tilkald Anæstesiologisk Afdeling x x YL 24/7 YL på vagt 7 2 (3) 9 * Fællesvagtaftale mellem Medicinsk og Hjertemedicinsk Afd. Speciallæge på Hjertemedicinsk indtil 21, herefter på tilkald.

5 Tabel 2: YL-vagtstruktur ved etablering af MALT efter 1. april 2016 Bemærkninger Afdeling Forvagt Mellemvagt YL i bagvagt vedr. bagvagt Akutafdelingen x Akutvagt 24/7 Akutafdelingen, MALT* xx x Medicinsk Afdeling** x YL 24/7 Hjertemedicinsk Afdeling** YL+ovl. på tilkald Kirurgisk Afdeling x x YL+ovl 24/7 Ortopædkirurgisk Afdeling x (til 23) x YL+ovl på tilkald Neurologisk Afdeling x YL+ovl på tilkald Kvindesygdomme og Fødsler X x YL+ovl på tilkald Børn og Unge x YL+ovl 24/7 Karkirurgisk x YL på tilkald Urologisk x YL på tilkald Billeddiagnostisk Afdeling X x YL+ovl på tilkald Anæstesiologisk Afdeling X x YL 24/7 YL på vagt 6 2 (3) 10 * Medicinsk bagvagt, forvagt fra Børn og Unge og KBU ** Udover YL i bagvagt er der IM speciallægevagt tilstede 24/7 Side 5 Tabel 1 og tabel 2 illustrerer, at de mange vagtstrukturændringer kun i ringe omfang rykker ved antallet af tilstedeværende læger i nattiden ved Viborg-matriklen nogle læger vil dog få ændret reference i nattiden. Det drejer sig blandt andet om forvagtlaget Børn og Unge og medicinsk mellemvagt. Afrunding Den samlede vurdering er, at ændringerne i den lægelige vagtstruktur vil kunne bidrage positivt til yngre lægers arbejdsmiljø og desuden tilføre nye uddannelsesmæssige perspektiver. Umiddelbart efter nytår vil der blive indledt dialog om den nærmere detailplanlægning i forhold til de beskrevne ændringer mellem afdelingsledelse, direkte og indirekte involverede læger, sengeafsnittene og berørte faglige organisationer. Tanken er, at der - i perioden fra varsling af ændret vagtform ultimo december 2015 er afsendt til etablering af ny struktur pr skal foregå et arbejde, forankret i HR, hvor følgende punkter skal tydeliggøres og fastlægges: Tegning af MALT-struktur og afklaring af evt. uklarheder Dialog mellem HL, ledelsessystemet, HR og og lokale FTR om den videre planlægning af MALT i januar og februar 2016

6 Målrettet kommunikation af og dialog om ny vagtstruktur til såvel lægestaben (yngre læger og overlæger) som plejepersonalet, evt. via HMU, overlægerådet og FAS HMU og involvering af alle LMU er Kortlægning af logistikken omkring kald og kommunikation til plejepersonalet i forhold til hvem der kaldes i hvilke tidsrum Kortlægning af konsekvenserne for øvrige vagtstrukturer og hvorvidt der er nuværende vagthold, hvor deling af vagten er nødvendig osv. Praktik om vagtplanlægning MALT Side 6 Aftale om evaluering af etableringen med henblik på løbende tilpasning af organiseringen omkring teamet og opgaver (hvem skal evaluere, hvornår og hvordan?) HR den

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Klinisk Basisuddannelse

Klinisk Basisuddannelse Klinisk Basisuddannelse på Akutafdelingen Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Akutafdelingen Kære kommende KBU er I denne Kære folder kommende kan du læse KBU er om, hvad Akutafdelingen i

Læs mere

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Region Midtjylland, 15. marts 2007 Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Bilaget indeholder en aktuel status for antal specialer for alle matrikler

Læs mere

Klinisk Basisuddannelse

Klinisk Basisuddannelse Klinisk Basisuddannelse på Akutafdelingen Akutafdelingen Kære kommende KBU-læge Kære kommende KBU er I denne Kære folder kommende kan du læse KBU er om, hvad Akutafdelingen i Horsens kan tilbyde dig Du

Læs mere

Midlertidig driftsmodel for Regionshospital Nordjylland, Thisted

Midlertidig driftsmodel for Regionshospital Nordjylland, Thisted Patientforløb Planlægning Kontorchef Malene Møller Nielsen Direkte +4529629823 mamoni@rn.dk 25. maj 2016 Midlertidig driftsmodel for Regionshospital Nordjylland, Thisted Der iværksættes fra 13. juni 2016

Læs mere

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015 DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015 SYGEHUS LILLEBÆLT Vejle Sygehus, side 2 Kolding Sygehus, side 5 Fredericia Sygehus, side 7 KBU guide Vejle Sygehus 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis?

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref). Per Østergaard Jensen, Anette Frahm,

Læs mere

Notat: Rammer og principper for fusionen mellem Regionspsykiatrien Herning og Regionspsykiatrien Holstebro

Notat: Rammer og principper for fusionen mellem Regionspsykiatrien Herning og Regionspsykiatrien Holstebro Psykiatri og Social Administrationen Planlægningsafdelingen Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Notat: Rammer og principper for fusionen mellem Regionspsykiatrien

Læs mere

% & &' & #(!! )! * (+!,-. )/ &' +0 &#-)! 3 &-) )! 3 &&-)) ) 2 2)3 &4!!!! ) + &/-)! ) # 4-! + * 4#' +)+! +4 ' 6!! )7/ '' / ' / '# ) 6879 ' 9

% & &' & #(!! )! * (+!,-. )/ &' +0 &#-)! 3 &-) )! 3 &&-)) ) 2 2)3 &4!!!! ) + &/-)! ) # 4-! + * 4#' +)+! +4 ' 6!! )7/ '' / ' / '# ) 6879 ' 9 !" #$ % & &' & #(!! )! * (+!,-. )/ &' +0 &-) "0 &122 0 &#-)! 3 &-) )! 3 &&-)) ) 2 2)3 &*-)) ) &4!!!! ) + &/-)! ) # &#5 "# 4-! + * 4(+!)* 4#' +)+! +4 ' 6!! )7/ '' / ' / '# ) 6879 ' 9 '&:!0 '*$!0 '4$!!0

Læs mere

Sygehus Lillebælt KBU-guide efterår 2016

Sygehus Lillebælt KBU-guide efterår 2016 Sygehus Lillebælt KBU-guide efterår 2016 Klinisk basisuddannelse på Vejle Sygehus Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU. 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger, opholdslængde

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Ledelse i akutmodtagelser og hvordan det hænger sammen med kvalitet

Ledelse i akutmodtagelser og hvordan det hænger sammen med kvalitet DSKS workshop, 11. januar 2013 Ledelse i akutmodtagelser og hvordan det hænger sammen med kvalitet Seniorprojektleder, cand.scient.pol Anne Brøcker Om mine kilder 6 + 10 akutmodtagelser I dybden i Nykøbing

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 22. september 2013 i faglig voldgiftssag: Yngre Læger (advokat Tina Ortega) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn c/o Danske Regioner for Region Sjælland (advokat Morten

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Akutafsnit 1, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Sagsnr.: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Dato: 5. februar 2014 Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

OK 15-ændringerne og arbejdsmiljøet. Belastningsgrænse på 13 timer for alle vagter. Forbedret arbejdsmiljøbestemmelse

OK 15-ændringerne og arbejdsmiljøet. Belastningsgrænse på 13 timer for alle vagter. Forbedret arbejdsmiljøbestemmelse OK 15-ændringerne og arbejdsmiljøet Belastningsgrænse på 13 timer for alle vagter Forbedret arbejdsmiljøbestemmelse 1 De vigtigste ændringer i din nye overenskomst Livet som yngre læge er blevet tiltagende

Læs mere

KBUPÅ. Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU

KBUPÅ. Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU KBUPÅ Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU KBUPÅ 1. Kolding Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU 1. H A L V Å R 2 0 1 9 Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger, opholdslængde

Læs mere

- Intern medicin: Planlægning. Niels Bohrs Vej Aalborg Øst. Specialkonsulent Maj Skårhøj Direkte:

- Intern medicin: Planlægning. Niels Bohrs Vej Aalborg Øst. Specialkonsulent Maj Skårhøj Direkte: Faglig profil for Sygehus Thy-Mors Regionsrådet i Region Nordjylland besluttede den 19. maj 2015 ledelsesmæssigt at lægge Sygehus Thy-Mors og Sygehus Vendsyssel sammen. Som en del af denne beslutning blev

Læs mere

DAGENS MEDICINS KBU-GUIDE 2016

DAGENS MEDICINS KBU-GUIDE 2016 DAGENS MEDICINS KBU-GUIDE 2016 INDHOLD VEJLE SYGEHUS S.2 KOLDING SYGEHUS S.6 FREDERICIA SYGEHUS S.9 Klinisk basisuddannelse på Vejle Sygehus Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU 1. Hvilke uddannelsesforløb

Læs mere

Til afdelingsledelsen. Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug af i HEV?

Til afdelingsledelsen. Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug af i HEV? Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Til afdelingsledelsen Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Hvilke Vagtplanlægningssystemer gør vi brug

Læs mere

HR nøgletal Kvartalsrapport for 1. kvartal Hospitalsenhed Midt

HR nøgletal Kvartalsrapport for 1. kvartal Hospitalsenhed Midt HR nøgletal Kvartalsrapport for Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel Indhold Indledning...2 2. Fakta vedrørende ansatte...2 Antal ansatte samt antal er...3 Figur Antal

Læs mere

HR nøgletal 3. kvartal 2015

HR nøgletal 3. kvartal 2015 HR nøgletal Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel Indhold 1. Indledning... 2 2. Fakta vedrørende ansatte... 3 Antal ansatte og antal fuldtidsstillinger... 4 Figur 1.

Læs mere

I henhold til overenskomst indplaceres Yngre Læger på følgende grundløn ( niveau): ,-

I henhold til overenskomst indplaceres Yngre Læger på følgende grundløn ( niveau): ,- Side 2 A. Oversigt over overenskomstmæssige aftaler I henhold til overenskomst indplaceres Yngre Læger på følgende grundløn (31.03.2000- niveau): Overenskomstmæssige Aftale Beløb, årligt (00- niveau) Grundløn:

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen Sagsnr.: E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Dato: 3.december 2014 Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 06.jan 216

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 06.jan 216 SREGI SSEKR IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Intern Medicin (IM): Lungemedicin Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 06.jan 216 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-97-15 Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Akut konference DR - 24. maj 2011 Ledende overlæge Ove Gaardboe Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen Ekspertudvalget om målene i akutafdelingen

Læs mere

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter NOTAT Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter På baggrund af samlingen af Kardiologisk Afdeling på SUH Roskilde har Hjerteforeningen rejst 12 kritikpunkter af flytningen, som SUH forholder sig til

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002337 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Nykøbing Falster Besøgsdato 27-08-2014 Temaer

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag om neurologi og neurorehablitering HMU, Hospitalsenhed Midt

Høringssvar vedr. forslag om neurologi og neurorehablitering HMU, Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt HMU Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg www.hospitalsenhedmidt.dk Høringssvar vedr. forslag om neurologi og neurorehablitering HMU, Hospitalsenhed Midt Sammenfatning HMU bakker

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Akutafsnit 1 og Akutafsnit 2, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Udviklingen i anvendelsen af FMK

Udviklingen i anvendelsen af FMK Udviklingen i anvendelsen af FMK Perioden okt. 2014 august 2015 www.regionmidtjylland.dk Indledning Fælles Medicinkort (FMK) er et af de vigtigste nye initiativer ift. patientsikkerheden og FMK er nu det

Læs mere

OBS: Tillæg er angivet i både niv. og niv.

OBS: Tillæg er angivet i både niv. og niv. OBS: Tillæg er angivet i både 31.03.00 niv. og 31.03.18 niv. Side 2 A. Oversigt over overenskomstmæssige aftaler I henhold til overenskomst indplaceres Yngre Læger på følgende grundløn (31.03.2000-niveau)

Læs mere

Bilag 1 til Samarbejdsaftale mellem Herlev og Gentofte Hospital og kommunerne i Planområde Midt vedr. kommunale Akutfunktioner

Bilag 1 til Samarbejdsaftale mellem Herlev og Gentofte Hospital og kommunerne i Planområde Midt vedr. kommunale Akutfunktioner Bilag 1 til Samarbejdsaftale mellem Herlev og Gentofte Hospital og kommunerne i Planområde Midt vedr. kommunale Akutfunktioner Dato for ikrafttræden Afdeling Kontaktdata 1. marts 2019 Akutmodtagelsen afd.

Læs mere

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Formålet med notatet er at belyse forhold omkring personalenormeringen

Læs mere

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere:

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere: Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i LMU, den 15. juni 2010. Deltagere: Mette Norup Frøjk Britta Glintborg

Læs mere

Stillinger der som følge af manglende ansøgninger er besat med en vikar/vikarer. omregnet til fuldtidsstillinger

Stillinger der som følge af manglende ansøgninger er besat med en vikar/vikarer. omregnet til fuldtidsstillinger Vakanceopgørelse pr. 1. november 2016 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0701 konchr@rm.dk www.rm.dk Antallet af vakante stillinger indenfor forskellige faggrupper

Læs mere

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016 DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2016 SYGEHUS LILLEBÆLT Vejle Sygehus, side 2 Kolding Sygehus, side 5 Fredericia Sygehus, side 7 KBU guide Vejle Sygehus www.dagensmedicin.dk/karriere/kbu-guiden/vejle-sygehus

Læs mere

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Projektsekretariatet DNV Gødstrup Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Gl. Landevej 61, Bygn 08 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8750 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002325 Afdelingsnavn Fælles AkutModtagelse (FAM) Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

HR nøgletal 1. kvartal Hospitalsenhed Midt

HR nøgletal 1. kvartal Hospitalsenhed Midt HR nøgletal Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel Indhold Indledning... 2 2. Fakta vedrørende ansatte... 3 Antal ansatte og antal fuldtidsstillinger samt udviklingen

Læs mere

Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013

Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013 Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013 v./uddannelsesansvarlig afdelingslæge Nikolaj Raaber og ledende overlæge Ove Gaardboe - 240214

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner Regionshuset Viborg Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Overliggernotat til Region

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

HR nøgletal 3. kvartal Hospitalsenhed Midt

HR nøgletal 3. kvartal Hospitalsenhed Midt HR nøgletal Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel Indhold 1. Indledning... 2 2. Fakta vedrørende ansatte... 3 Antal ansatte og antal fuldtidsstillinger samt udviklingen

Læs mere

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet Sagsb. HL Indstilling 1. Orientering vedr. besparelser (60 min.) (Se Power Point

Læs mere

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Den kliniske basisuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Lægefaglig indstilling Hospital/sygehus: Sammensætning af kliniske basisforløb: 1. ansættelsessted 2. ansættelsessted 1. Medicinsk Afdeling,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000482 Afdelingsnavn Radiologisk afdeling Hospitalsnavn Regionshospitalet Silkeborg Besøgsdato 28-11-2013

Læs mere

Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg

Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg Kontaktpersonordningen, Region Midtjylland 2. halvår 2012 Hospital Afdeling SKS-kode Antal journaler gennemgået ved audit Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg Målopfyldelse Antal

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 6. april 2013 i faglig voldgiftssag: Yngre Læger (advokat Tina Ortega) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn c/o Danske Regioner for Region Midtjylland, Hospitalsenheden

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Intern medicin: Endokrinologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 20.januar 2016 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-98-15 Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Opsamlende specialeansøgning Speciale: Pædiatri

Opsamlende specialeansøgning Speciale: Pædiatri Opsamlende specialeansøgning Speciale: Pædiatri Region/privat udbyder: Dato: 16. februar 2011 1 1 Specialets hovedfunktionsniveau 1.1 Kort generel beskrivelse af den planlagte organisering af hovedfunktionerne

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

Notat. Status vedr. belægningen på de medicinske afdelinger

Notat. Status vedr. belægningen på de medicinske afdelinger Notat Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Status vedr. belægningen på de medicinske afdelinger

Læs mere

Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland

Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland Velkommen til Neurologisk Klinik i Sønderborg ved Sygehuset Sønderjylland Nyttige informationer til studerende: Ca. 14 dage inden jeres ophold starter vil i som regel modtage et kort påmindelsesmail/velkomstmail,

Læs mere

Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer

Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer Til Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning 6. marts 2007 Gennemgang af akutberedskabet høringssvar fra de intern medicinske specialer Nedenstående høringssvar er udformet af: Dansk Cardiologisk Selskab

Læs mere

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-2013 Kendelse i faglig voldgift om fællesvagt for yngre læger

Læs mere

Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser. Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4.

Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser. Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4. Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4. februar 2010 Pressen! Behandlingen af akutte patienter får massivt

Læs mere

Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest

Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest Side 1 af 6 Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest ønsker med denne undersøgelse at skabe et overblik over forskellige emner inden

Læs mere

Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg

Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg Hospitalsenhed Midt Uddannelseansvarlige overlægerjørgen Buhl & Hanne Storm, Under forhandlingerne i 2007, formede en idé sig i mit hoved om et Center of Excellence i. Det skulle være et dristigt center,

Læs mere

KBUPÅ. Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU

KBUPÅ. Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU KBUPÅ Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU KBUPÅ Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU 1. H A L V Å R 2 0 1 9 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger, opholdslængde

Læs mere

REFERAT. Temamøde i Det Lægelige Uddannelsesråd på Regionshospitalet Randers: Resultater fra 3-timers møderne i 2016

REFERAT. Temamøde i Det Lægelige Uddannelsesråd på Regionshospitalet Randers: Resultater fra 3-timers møderne i 2016 Regionshospitalet Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Tel. +45 8910 2000 www.regionshospitaletranders.dk REFERAT Temamøde i Det Lægelige Uddannelsesråd på Regionshospitalet : Resultater fra 3-timers møderne

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Akutafsnit 1 og Akutafsnit 2, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Til Regionsrådet. Regionshuset Viborg

Til Regionsrådet. Regionshuset Viborg Til Regionsrådet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Supplerende notat om forslag til organiseringen

Læs mere

Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt. Beskrivelse af Hjerne- og Nervesygdomme afdeling, Kolding Sygehus

Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt. Beskrivelse af Hjerne- og Nervesygdomme afdeling, Kolding Sygehus Introduktion til Hjerne- og Nervesygdomme afdeling og Sygehus Lillebælt I ansættelsens første uger, foregår der en generel introduktion til Sygehus Lillebælt sideløbende med introduktionen til afdeling

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akutafsnit 1 og Akutafsnit 2, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Det gode uddannelsesforløb i FAM

Det gode uddannelsesforløb i FAM Det gode uddannelsesforløb i FAM Yngre læge i FAM, Odense Universitetshospital Sune Laugesen, Uddannelsesansvarlig overlæge Fælles Akutmodtagelse, Medicin, Odense Universitetshospital Disposition Baggrund

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. problematisk. Tilstrækkelig. Særdeles. Score. Utilstrækkelig X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. problematisk. Tilstrækkelig. Særdeles. Score. Utilstrækkelig X X X Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002264 Afdelingsnavn Ortopædkirurgisk Afdeling Hospitalsnavn Herlev Besøgsdato 08-06-2017 Temaer

Læs mere

OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse

OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse Yngre Læger, marts 2015 OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 15 resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne,

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den 01.10.12 med opfølgning den 20.02.13 Side3 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af

Læs mere

Procedure Plejeboligområdet

Procedure Plejeboligområdet Procedure Plejeboligområdet Emne: Vagtplanlægning, inklusiv sommerferie, FO og helligdage Henvender sig til: Plejepersonale i plejebolig området. Normal vagtplanlægning: Vagtplanlægning er afdelingslederens

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Alb Ortopædkirurgisk område. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Alb Ortopædkirurgisk område. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002347 Afdelingsnavn Alb Ortopædkirurgisk område Hospitalsnavn Aalborg Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Hospitalsenheden VEST Konflikt på det offentlige arbejdsmarked Fællesmøde HovedMedUdvalget /Afdelingslederkredsen

Hospitalsenheden VEST Konflikt på det offentlige arbejdsmarked Fællesmøde HovedMedUdvalget /Afdelingslederkredsen Konflikt på det offentlige arbejdsmarked - 2018 Fællesmøde HovedMedUdvalget /Afdelingslederkredsen 20. marts 2018 www.regionmidtjylland.dk Formål med mødet Fælles videndeling om de kommende processer Ikke

Læs mere

Høringssvar på Spar1519 fra speciallægerne på Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest.

Høringssvar på Spar1519 fra speciallægerne på Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest. Høringssvar på Spar1519 fra speciallægerne på Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest. Vedrørende forslaget om at vagtdækningen på røntgenafdelingerne samles på Aarhus Universitetshospital AUH i tidsrummet

Læs mere

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Ansættelsesstedet generelt Vejle Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt. Vejle Sygehus er et kræftsygehus, men med indtag af akutte patienter her iblandt medicinske og kardiologiske

Læs mere

Sygehus Lillebælt KBU-guide, 1. halvår 2018

Sygehus Lillebælt KBU-guide, 1. halvår 2018 Sygehus Lillebælt KBU-guide, 1. halvår 2018 Klinisk basisuddannelse på Vejle Sygehus Vejle Sygehus svarer på 22 spørgsmål om KBU. Vejle Sygehus 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis? (afdelinger,

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi

Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi Marts 2004 Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi 1. Indledning Formand for den landsdækkende karkirurgiske følgegruppe: Overlæge

Læs mere

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager Rapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Specificering af Rating scale Skive Medicinsk

Læs mere

Hvis ja til nedsat aktivitet: Hvilke ændringer?

Hvis ja til nedsat aktivitet: Hvilke ændringer? Dato: Øre,næse,hals afdelingen, Hospitalsenheden Vest Holstebro 1. maj Øre,næse,hals afdelingen, Hospitalsenheden Vest Holstebro 11. maj Øre,næse,hals afdelingen, Hospitalsenheden Vest Holstebro 5. juni

Læs mere

I Hjemmeplejen har det været drøftet på flere møder i MED-regi og med forslag om flere mellemløsninger

I Hjemmeplejen har det været drøftet på flere møder i MED-regi og med forslag om flere mellemløsninger GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 10. februar 2014, rev. 26.02.2014 Bolette Rørdam Notat om vagtplanlægning i Hjemmeplejen bilag 3 Vagtplan drøftelser og beslutninger

Læs mere

Notat. Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning

Notat. Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anbefalinger ud fra sidste møde i Dialogforum

Læs mere

Lægelig videreuddannelse i FAM Akutcentret, Aabenraa

Lægelig videreuddannelse i FAM Akutcentret, Aabenraa Lægelig videreuddannelse i FAM Akutcentret, Aabenraa 18. september 2012 Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Mats Lindberg Uddannelsesansvarlig overlæge AkutCentret, Sygehus Sønderjylland. Optimisme

Læs mere

audittil koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen

audittil koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen audittil koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen Sygehusledelsen har gennem de sidste tre år haft et stigende fokus på bemandingen og driften af Kirurgisk Afdeling grundet store vanskeligheder ved at rekruttere

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi Dato: Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning begreber, principper og krav, som er tilgængelig

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

omregnet til fuldtidsstillinger

omregnet til fuldtidsstillinger Vakanceopgørelse pr. 1. november 2018 Antallet af vakante stillinger indenfor forskellige faggrupper på sundhedsområdet i Region Midtjylland er opgjort pr. 1. november 2018. Opgørelsen dækker vakancesituationen

Læs mere

HR nøgletal Kvartalsrapport for 3. kvartal Hospitalsenhed Midt

HR nøgletal Kvartalsrapport for 3. kvartal Hospitalsenhed Midt HR nøgletal Kvartalsrapport for 3. Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel Indhold 1. Indledning...2 2. Fakta vedrørende ansatte...3 Antal ansatte samt antal fuldtidsstillinger...4

Læs mere

HR nøgletal 1. kvartal Hospitalsenhed Midt

HR nøgletal 1. kvartal Hospitalsenhed Midt HR nøgletal Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel Indhold Indledning... 2 2. Fakta vedrørende ansatte... 3 Antal ansatte og antal fuldtidsstillinger samt udviklingen

Læs mere

Referat af møde den 21. november 2013 vedr. hospitalsvisitationer.

Referat af møde den 21. november 2013 vedr. hospitalsvisitationer. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat af møde den 21. november 2013 vedr. hospitalsvisitationer. Deltagere:

Læs mere

Referat af møde i LMU Torsdag d , kl Medicinsk Konferencerum, Holstebro. Medarbejderne holder formøde i samme sted, kl

Referat af møde i LMU Torsdag d , kl Medicinsk Konferencerum, Holstebro. Medarbejderne holder formøde i samme sted, kl Referat af møde i LMU Torsdag d. 09.06.11, kl. 13.-15.30 Medicinsk Konferencerum, Holstebro Medarbejderne holder formøde i samme sted, kl. 11-13. Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling LMU Afdelingsledelsen

Læs mere

Ny organisering af serviceområdet på AUH Baggrund. Rammer for processen

Ny organisering af serviceområdet på AUH Baggrund. Rammer for processen Ny organisering af serviceområdet på AUH 18.03.14 Baggrund Med afsæt i Regionsrådets beslutning d. 30.10.13 1, er der indledt en fornyet dialog med 3F & FOA omkring ny organisering af serviceområdet på

Læs mere

Akut Kardiologi Hvordan?

Akut Kardiologi Hvordan? Akut Kardiologi Hvordan? Klinikermøde 13. december 2016 www.regionmidtjylland.dk Vision for de akutte patientforløb Rette hjælp på rette tidspunkt en fælles opgave! De akut syge patienter får den rette

Læs mere

Vakante stillinger omregnet til fuldtidsstillinger ledelsesansvar)

Vakante stillinger omregnet til fuldtidsstillinger ledelsesansvar) Vakanceopgørelse pr. 1. november 2014 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 konchr@rm.dk www.rm.dk Den årlige opgørelse af vakante stillinger inden for forskellige

Læs mere

Sikkert Patient Flow på Hospitalsenheden Horsens er et nyt tiltag som skal understøtte hospitalets overordnede Strategi 2013-2016

Sikkert Patient Flow på Hospitalsenheden Horsens er et nyt tiltag som skal understøtte hospitalets overordnede Strategi 2013-2016 Sikkert Patient Flow på Hospitalsenheden Horsens er et nyt tiltag som skal understøtte hospitalets overordnede Strategi 2013-2016 PROGRAM: - HVEM ER JEG - BAGGRUND FOR INDSATSEN - FORMÅLET MED INDSATSEN

Læs mere

Principper for ledelsesstruktur på niveau 3 på Regionshospitalet Gødstrup

Principper for ledelsesstruktur på niveau 3 på Regionshospitalet Gødstrup Principper for ledelsesstruktur på niveau 3 på Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsledelsen har drøftet hvilke principper, der skal danne grundlag for den fremtidige organisering og ledelsesstruktur på

Læs mere