Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted. Medicinsk Afdeling med Geriatrisk subspeciale L1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted. Medicinsk Afdeling med Geriatrisk subspeciale L1"

Transkript

1 Beskrivelse af Klinisk uddannelsessted Medicinsk Afdeling med Geriatrisk subspeciale L1

2 Lærings og praktikstedsbeskrivelse Sjællands Universitetshospital Køge, Medicinsk afdeling L1. 1. Organisatoriske forhold på praktikuddannelsessted. Medicinsk Afdeling L1 har subspeciale i Geriatri. Afdelingen, L1 består af 22 sengepladser. Geriatrisk team, og Geriatrisk Dagafsnit som er på matriklen Roskilde Sygehus. Afdelingen adresse: Sjællands Universitetshospital Køge. Lykkebækvej nr. 1, 4600 Køge. Telefon nummer: Afdelingsledelsen: Ledende Oversygeplejerske Lis Horstmann Nøddeskou Ledende Overlæge Troels Gerhard Bock Afsnitsledelse: Afdelingssygeplejerske Heidi Kühl Pedersen Overlæge Niels Rindom Krogsgaard 3. Personalesammensætning: Afdelingen består af: Afdelingssygeplejerske Souschef Klinisk udviklingssygeplejerske Sygeplejersker Læger Sekretærer Social- og sundhedsassistenter Ansvarlig Klinisk underviser 4. Samarbejdspartnere: På afdelingen er der et tæt samarbejde mellem læger, sekretærer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, og diætister omkring udredning, pleje og behandling af patienterne. Efter behov afholdes der plankonferencer med deltagelse af kommunens visitator. Afdelingen har et tæt tværsektorielt og tværfagligt samarbejde. 5. Plejeformen: På L1 er patienterne delt op i 2 grupper. Team 1 og Team 2. Plejeformen er gruppepleje med tildelt patientpleje.

3 6. Dokumentation for sygeplejen Foretages i ESD i Opus Patient. Den sygeplejestuderende skal løbende have godkendt sin dokumentation af klinisk vejleder. 7. Uniformsetikette/hygiejne: I Region Sjælland foreligger der retningslinjer for korrekt brug af og opbevaring af uniformer. Du vil få tildelt et skab i personaleomklædningsrummet, som er placeret under afdelingen. Dette vil blive fremvist ved ankomst til afdelingen. Korrekt håndhygiejne og generel hygiejne følger regionale infektionshygiejniske retningslinjer. Retningslinjerne kan fremsøges via Region Sjællands dokumentportal. 8. Syge-raskmelding: Sygdom meldes afdelingen når du er i praktik på telefon: inden mødetid. Ved raskmelding skal du ringe dagen før inden kl. 12: Rygepolitik/ Private mobiltelefoner Det er ikke tilladt at ryge på sygehusets område, ifølge Region Sjællands rygepolitik. Det ønskes, at der udvises optimal nærhed for patienter og pårørende, og derfor henvises private mobiltelefoner til taske skabene. 10. Praktiksteds mødetider: Dagvagt: kl. 07:00 til kl. 15:00 Aftenvagt: kl. 15:00 til kl. 23:00 Nattevagt: kl. 23:00 til kl. 07: Beskrivelse af Geriatrisk sygepleje Medicinsk sengeafsnit L1 er kendetegnet ved: Afvekslende, lærerig, og faglig udfordrende hverdag Godt arbejdsmiljø som har et fundament i en læringskultur Humor og opmærksomme kollegaer/ Kliniske vejledere Key performance indicators (KPI) er en del af dagligdagen Den Geriatriske Patient er kendetegnet ved:

4 Komorbiditet (tilstede værelse af en eller flere sygdomme, foruden en primær sygdom). Over 65 år (gennemsnit alder 83 år). Medicinske problemstillinger. Udsatte og skrøbelige ældre patienter, med akutte og kroniske sygdomme. Som har behov for koordinerende og veltilrettelagt indlæggelses forløb med inddragelse af patient og pårørende. Det geriatriske patientforløb omfatter: Diagnostik/udredning, behandling, palliation, forebyggelse og rehabilitering af ældre patienter. Patienter med fysiske, mentale, funktionsmæssige og eventuelle sociale problemer. Den geriatriske patient kan ikke afgrænses på enkelt diagnoser, men er en ældre patient med flere samtidige sygdomme, aldersforandringer og påvirket funktionsevne. De problemer, som kræver geriatrisk indsats, forekommer hyppigst hos patienter over 80 år. Den geriatriske patient har behov for geriatriens kerneydelser som blandt andet er: Helhedsvurdering (alle patientens sygdomme og den sociale funktion) Vurdering af iatrogene tilstande (Ikke tilsigtede, symptomgivende tilstande) Vurdering af funktionstab Iværksættelse af tidlig mobilisering Tværfaglig indsats og samarbejde Tværsektorielt samarbejde Vurdering af polyfarmaci Geriatriens andre ekspertfunktioner: Demens udredning i Geriatrisk Dagafsnit på Sjællands Universitetshospital Roskilde Faldudredning i Geriatrisk Dagafsnit på Sjællands Universitetshospital Roskilde Øvrige læringsmuligheder inden for Medicinsk afdeling: Geriatrisk Dagafsnit, og Geriatrisk Team/ Sjællands Universitetshospital Roskilde. Komplekse geriatriske patienter som kommer ambulant til udredning for demens, fald, specialiserede træning og kontroller på diverse geriatriske problemstillinger. Det betyder at sygeplejen udfører forskellige test, vejleder, instruerer og underviser i forhold til demens, fald og efterambulante kontroller. Geriatrisk team tager på hjemmebesøg hos geriatriske patienter, som ikke er i stand til at komme ind på sygehuset og blive udredt ved undersøgelser og eventuelle behandling. Aftale med Roskilde kommune. Den Medicinske og Geriatriske sygepleje er kendetegnet ved:

5 Grundlæggende sygepleje som der er mulighed for at lære/øve Kompleks sygepleje som der er mulighed for at få kendskab til og udøve Akut sygepleje som der er mulighed for få kendskab til og udøve Der er mulighed for at reflekter og udføre helheds pleje Der er stor varietet i sygdomme og problemstillinger hos de geriatriske patienter Der vil være mulighed for at udøve omsorg og reflekter over etik og moral Der er mulighed for at deltage i det tværfaglige og tværsektorielt samarbejde Der er i afsnittet en høj grad af kommunikation og pårørende kontakt Det er et afsnit hvor hverdagen er bredt fagligt udfordrende og afvekslende Eksempler på sygeplejefaglige opgaver og problemstillinger du kan lære i afdelingen: Grundlæggende sygeplejeopgaver: Personlig hygiejne: Sengebad Brusebad Nedre hygiejne Guidning af kognitiv patient Hudpleje Mundpleje Sengeredning Måling af værdier/kliniske observationer: Udføre basale observationer og handling på disse Diverse screnningsskemaer Kliniske observationer Mobilisering: Sengelejets komplikationer Lejringsregimer Trykscreening Forflytninger Fys- ergo træning Ernæring: Ernæringsscreening Væsketerapi Dysfagescreening Sondemad, sondepleje (nasal og PEG) Servering af mad, hjælp til indtag Blodsukker måling og observation og behandling for dette. Smerter: Observation, interventioner i forhold til smerter/vas scoring/abbeys smerteskala. Udskillelse af affaldsstoffer:

6 Anlæggelse af PVK KAD pleje Seponering/anlæggelse af katheter a demuer SIK Urinstiks/D/R forsendelse af urin prøver Afførringsprøver Stomipleje Behandling af obstipation Sårpleje: Skiftning af sår Hygiejne: Infektionshygiejniske principper Sterile procedurer Ved livets afslutning: Medvirke ved pleje og omsorg døende patient Istandgørelse af den døde patient Procedurer omkring dødsfald Evt. kontakt til sygehuspræst og inddragelse af pårørende Kommunikation: Samtaler og information til patient og pårørende Vurdering af patientens kognitive tilstand/adfærd, med mulighed for at tilegne sig viden omkring demens, depression og delir. Vejledning til patient og pårørende Kommunikationsformer Planlægning, modtagelse og udskrivelse af patienter Vi anbefaler, at uddannelsessøgende er opsøgende i forhold til relevante kliniske retningslinjer. Planlægning af Læringsperioden: På afsnit L1 vil din daglige- og ansvarlige Klinisk vejleder varetage planlægningen af din praktik periode undervisning, og udarbejdelse af arbejdsplaner. Din daglige kliniske vejleder vil vejlede og støtte dig i dit daglige arbejde hos patienterne i samarbejde med det øvrige personale på afdelingen. Vi vil møde dig som en individuel person og vil inddrage dine erfaringer, kompetencer og stærke sider og understøtte dig med at udvikle dine læringskompetencer i den kliniske praksis. Læringsmiljø og læringsmetoder: L1 kan tilbyde dig et udviklende og lærerigt studiemiljø med et højt fagligt, engageret personale. Vi anvender refleksion og problembaseret læring som en læringsmetode. For at sikre koblingen

7 mellem praksis og teori. Ved refleksions seancerne som er cirka 4-6 gange i uddannelsesperioden, har den studerende en case med, som vi tager udgangspunkt i, for at understøtte refleksionen. Du mødes med ansvarlig klinisk vejleder ca. 1 gange ugentligt, hvor der tages udgangspunkt i kompetencekortene og portfolie som er et lærings og evalueringsredskab. Der forventes, at du forinden har læst om emnet, for at understøtte og optimere dine læringsudbytte for uddannelsesperioden. Læringstavlen: På læringstavlen i personalestuen skriver du hvad dine læringsmål som er for den aktuelle Uge, for at synliggøre og øge fokus for læringsmålene for dig og for personalet i afsnittet. Dit fremmøde i vagter: Din uddannelsesperiode vil primært være dagvagt, men du vil kunne få mulighed for, at følge din kliniske vejleder i aften og/eller nattevagt. Din deltagelse i vagten har læringsformål. IT og Fagbøger: Der vil være adgang til inter/intranettet, hvor du vil blive oprettet som bruger i den periode du er her. Du vil kunne låne fagbøger på fagbiblioteket på Sjællands Universitetshospital Køge. Forventninger til dig som studerende: At være ansvarlig for at orienterer sig i udsendte velkomstmateriale før opstart i uddannelsesperioden At være engageret og interesseret i sygeplejen og egen uddannelse, og selvstændigt tage initiativ til vejledning At have gjort dig nogle overvejelser om egne personlige/faglige kvalifikationer At være orienteret om mål for din pågældende klinik/praktik At være ansvarlig for egen læring At du er indstillet på at få konstruktiv kritik, siger til og fra, hvis der er noget du har brug for hjælp til At du forholder dig kritisk/reflekterende til egen/andres sygepleje At du anvender teoretisk-praktisk-erfaringskendskab i din planlægning, udfører og reflekterer sygeplejen, samt opsøger relevant litteratur At du er parat til gennem hele det kliniske uddannelsesforløb, at melde ind med forventninger, bekymringer, frustrationer og konstruktiv kritik, så vi har mulighed for at hjælpe dig At du er opsøgende og udadvendt med hensyn til at bruge afdelingens uddannelsestilbud og ressourcer Forventninger og krav til at du arbejder med dine kompetencekort og portfolio Strategien for Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge er Patienten er alt. Strategien består af 6 delstrategier:

8 Patienten som partner Suveræn kvalitet Faglig styrke og dømmekraft Klar kommunikation Partner skaber og internationalisering Strømlinet patientforløb Opdatering: November 2016 Ansvarlig klinisk underviser Kirsten Leinum Sørensen Forslag til litteratur: Ellen Astrid Holm og Finn Rønholt. Geriatri, Munksgaard 2016 Rahbek Kirsten, Nielsen Dorte, og Else Maria Skjøde Damsgaard: Geriatri - En tværfaglig og problem orienteret tilgang. Gads Forlag Højholdt A (2013) Tværprofessionel samarbejde - i teori og praksis. 1 udgave, 1 oplag, Hans Reitzels Forlag, København. Dehlin, Ove, m. fl.: Gerontologi. Gads Forlag, 2002 National videnscenter for demens. Servicestyrelsen: Håndbog om demens - Til pleje og omsorgspersonale på ældreområdet, Nils Chr. Gulmann. (2006) Psykofarmaka til ældre med delir eller demens. Institut for rationel farmakoterapi. Niels Christian Gulmann: Praktisk Gerontopsykiatri, Hans Reitzel s forlag, 3.udgave 2011 Referenceprogram for unipolar depression hos voksne, Sundhedsstyrelsen 2007 Olesen, Steen m. fl.: Ortopædkirurgi - sygdomslære og sygepleje. Nyt Nordisk Forlag, Margareth Bondevik og Harald A. Nygaard (RED). Oversat af Marianne Hjortsø, 2. udgave. Tværfaglig Geriatri en indføring 2007

Afsnit for ældresygdomme 1 (G1)

Afsnit for ældresygdomme 1 (G1) LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDS- BESKRIVELSE Afsnit for ældresygdomme 1 (G1) Slagelse Sygehus AKU: Pernille Elefsen Christiansen Mail: pech@regionsjaelland.dk Tlf: 58559670 Revideret juni 2016 Lærings og praktikstedsbeskrivelse

Læs mere

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge REGION SJÆLLAND Sjællands Universitetshospital LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47322700 Koordinerende klinisk

Læs mere

LÆRINGS PRAKTIKSTEDS BESKRIVELSE

LÆRINGS PRAKTIKSTEDS BESKRIVELSE LÆRINGS OG PRAKTIKSTEDS BESKRIVELSE G1 Lærings og praktikstedsbeskrivelse Slagelse Sygehus, G1 1. Organisatoriske forhold på praktikuddannelsessted Afdeling G1 er en del af geriatrisk afdeling Slagelse.

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE 1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Velkommen til Kardiologisk afdeling. Kardiologisk afdeling

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Afdelingens type, organisation og struktur Afdeling 43-4 er et medicinsk sengeafsnit med kardiologi som speciale, men vi har ogsa patienter indlagt med

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital 21-11-2016 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygehus: Afsnit: Næstved Sygehus Lungemedicinsk afsnit Kontaktperson: Mødetid: Marianne Linda Møller

Læs mere

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 2500/56 63 1500 - LOKAL 2500 FAXNR. 56 63 15 97 AFDELINGSSYGEPLEJERSKE

Læs mere

Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Afsnit M2, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge REGION SJÆLLAND Sjællands Universitetshospital LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 24 70 Koordinerende

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. udfærdiget af. sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. udfærdiget af. sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig Beskrivelse af klinisk uddannelsessted udfærdiget af sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Akutafsnit 1, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1,. 24.05 2016 Kirurgisk Afdeling og Version 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske

Læs mere

Kirurgisk Afdeling. Afsnit A2

Kirurgisk Afdeling. Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital Kirurgisk Afdeling 12. 01. 2018 Version 5 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side

Læs mere

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Afsnitsprofil Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Maj 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelse og organisation... 3 Afdelingsledelsen... 3 Afsnitsledelse... 3 Organisationsdiagram Organ- og

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED ÆLDREPSYKIATRISK TEAM VORDINGBORG Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Lene Månsson Hansen Ældrepsykiatrisk Team Vordingborg Færgegårdsvej 15, 4760 Vordingborg Telefon

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: Distriktspsykiatrisk

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. Kirurgisk Afdeling Roskilde og Køge Version 5

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. Kirurgisk Afdeling Roskilde og Køge Version 5 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1,. Kirurgisk Afdeling Roskilde og 12-01-18 Version 5 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Medicinsk Afsnit 1 RH Silkeborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Medicinsk Afsnit 1 RH Silkeborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Medicinsk Afsnit 1 RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1

Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Sjællands Universitetshospital i Køge, medicinsk afdeling, afsnit M1 LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47 32 2500/56 63 1500 - LOKAL 2500 FAXNR. 56 63 15 97 AFDELINGSSYGEPLEJERSKE

Læs mere

I dagvagt på hverdage varierer fremmødet mellem 6-8 personer og i weekender 5-6 i fremmøde. I aftenvagt er der altid 4 og i nattevagt 2.

I dagvagt på hverdage varierer fremmødet mellem 6-8 personer og i weekender 5-6 i fremmøde. I aftenvagt er der altid 4 og i nattevagt 2. Beskrivelse af undervisningssted Geriatrisk afsnit 03-3 Holbæk Sygehus 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted Geriatrisk afsnit er en del af medicinsk

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H

UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H UDDANNELSE PÅ ORTOPÆDKIRURGISK AFDELING H Sjællands Universitetshospital Lykkebækvej 1 4600 Køge INDHOLD: Præsentation af Ortopædkirurgisk Afdeling side 3 Studieenheden på Ortopædkirurgisk Afdeling side

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN ORGANISATORISK PLACERING FYSISK PLACERING FYSISKE RAMMER PERSONALE GRUPPEN

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN ORGANISATORISK PLACERING FYSISK PLACERING FYSISKE RAMMER PERSONALE GRUPPEN Indhold PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR HÆMODIALYSEN... 3 ORGANISATORISK PLACERING... 3 FYSISK PLACERING... 3 FYSISKE RAMMER... 3 PERSONALE GRUPPEN... 3 DØGNRYTME... 4 PLEJEFORM OG INTERN STRUKTUR.... 4 HVORDAN

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk/Endokrinologisk afd. 13 Jan 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Beskrivelse af. klinisk uddannelsessted. Geriatrisk afdeling 16B

Beskrivelse af. klinisk uddannelsessted. Geriatrisk afdeling 16B Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Geriatrisk afdeling 16B Region Sjælland, Sygehus Syd Næstved sygehus September 2012 Velkommen til geriatrien Hvorfor vælge os som Klinisk uddannelsessted? Du har

Læs mere

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus 1. Præsentation af afsnittet 09-4 / 12-4 er et ortopædkirurgisk afsnit, som er en del af Sygehus Nord, Region Sjælland.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Afsnit for Rygmarvsskade Vestdansk Center for Rygmarvsskade Neurologi Regionshospitalet Viborg Hospitalsenhed Midt Januar 2018 Klinisk studieplan

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 2 Onkologisk Afdeling Sygeplejefaglige grundholdninger i Onkologisk Afdeling Møder patienten som hædersgæst. Ser udførelse, udvikling og formidling af

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Hjemmesygeplejen Sundhed & Omsorg Odder Kommune 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan kk Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Klinik for Mave- og Tarmsygdomme, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For ambulatorium for mave/tarmsygdomme, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Distriktspsykiatri for Ældre og hukommelsesklinik Psykiatrien, Afdelingen for specialfunktioner Trekronercentervej 57, 2sal 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne-og Ungdomspsykiatrisk klinik 1 Ny Østergade 12 4000 Roskilde Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Christina Thøgersen

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Geriatrisk afsnit B

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Geriatrisk afsnit B Udarbejdet juli 2014. Revideret Juni 2015 Geriatrisk afsnit B vi kan alt resten kan vi lære Geriatri er et af 9 Intern medicinsk grenspecialer, som beskæftiger sig med de undersøgelses,- behandlingsmæssige

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester. For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Klinik for Gigt- og Bindevævssygdomme RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig

Læs mere

Pensumliste Modul 11

Pensumliste Modul 11 Pensumliste Modul 11 Geriatrisk Afdeling G1 Udarbejdet af Klinisk vejleder Hanne K. Holland. April 2015. Geriatrisk Afdeling G er i besiddelse af de bøger, der er henvist til i pensumlisten. Bøgerne kan

Læs mere

Kompetencekort Studerende

Kompetencekort Studerende Kompetencekort Studerende Modul 6 Et lærings- og evalueringsredskab i Klinikken Uge 1 Uge samtaler Forventningssamtale Planlagt dato Udført/ aflyst Dato for afleverede refleksioner Uge 2 Intro til refleksion

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på. Plejecenteret Søndervang

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på. Plejecenteret Søndervang 1 Søndervang Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på Plejecenteret Søndervang Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Tlf. 5676 1600 Kom indenfor i et moderniseret plejecenter i grønne omgivelser,

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Praktikstedbeskrivelse- Uddannelsessted for Sygeplejestuderende Faxe kommune Præsentation af det kliniske uddannelsessted for sygeplejeenheden Faxe Kommune består af by og landdistrikter

Læs mere

Velkommen til Akut Afdelingen 24 timers afsnittet Slagelse Sygehus

Velkommen til Akut Afdelingen 24 timers afsnittet Slagelse Sygehus Velkommen til Akut Afdelingen 24 timers afsnittet Slagelse Sygehus Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb Indholdsfortegnelse. 1.Organisatoriske forhold på det

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For afsnit ortopædkirurgisk sengeafsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Maj 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til... 1 1.0 Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet... 3 1.1 Afdelingstype/afsnitstype.... 3 1.2 Fysiske

Læs mere

Klinisk undervisningssted - kontaktoplysninger

Klinisk undervisningssted - kontaktoplysninger Navn og adresse på klinisk undervisningssted: Ungdomspsykiatrien Afsnit U1 Smedegade 10-16 4000 Roskilde Kontaktoplysninger på leder: Afsnitsledelse Tina Fibiger Gildberg, Mailadresse: tigi@regionsjaelland.dk

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Dialyse, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Hjemme- og Sygeplejen i Odder er en del af s Ældreservice. I Ældreservice er Hjemme- og Sygeplejen integreret med både

Læs mere

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center...2 1.1 Overordnet struktur og rammer... 2 1.2 Evaluering...

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. Semester Odder Kommune Psykiatri-klinikken 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af Hjemmesygeplejen i Sundhed & Omsorg

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. 1.2 Overordnet

Læs mere

Geriatri Det brede intern medicinske speciale

Geriatri Det brede intern medicinske speciale Geriatri Det brede intern medicinske speciale Geriatriske teams Fald-og synkopeudredning Orto-geriatri Osteoporose Polyfarmaci Demens Urinkontinens Apopleksi Udfordringer for geriatrien I de seneste år

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Region Sjælland, Nykøbing F. Sgh. Afd. 100 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED FOR SYGEPLESTUDIET AFD. 100 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygeplejestuderende Præsentation af klinisk uddannelsessted for sygeplejeenheden Faxe kommune. Faxe Kommune består af by og landdistrikter

Læs mere

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Assens Kommune som arbejdsplads Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for social- og sundhedsassistentelever Intensiv og Intermediær afsnit 240 og 241 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Indholdsfortegnelse PRÆSENTATION... 3 INTENSIV OG INTERMEDIÆR AFSNIT...

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Januar 2013

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Akutafdelingen Sjællands Universitetshospital, Køge

Praktikstedsbeskrivelse Akutafdelingen Sjællands Universitetshospital, Køge Praktikstedsbeskrivelse Akutafdelingen Sjællands Universitetshospital, Køge 1 Akutafdelingen Køge 2018-2020 Koordinerende klinisk uddannelsesansvarlig og daglig klinisk vejleder. Luise Mejsner Bjergsted

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Ortopædkirurgi, HE Midt Regionshospitalet Viborg Heibergs Allé 4, 8800 Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i består af 4 centre i hhv. Syd, Nord, Vest og Centrum, der har fælles ledelse ved centerleder

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Norddjurs kommune Hjemmesygeplejen Grenaa Sygehusvej 12 8500 Grenaa Tlf. 89 59 29 20 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Adresse: Rådmandsengen 1A, 4700 Næstved Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Hanne

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Distriktspsykiatrien Nykøbing Sj Sygehusvej 5 4500 Nykøbing Sj. Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Marianne Saxtorph Mailadresse:

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester. For Medicinsk Afsnit 2, RH Silkeborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester. For Medicinsk Afsnit 2, RH Silkeborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester For Medicinsk Afsnit 2, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

Sygeplejeprofil i Skive Kommune

Sygeplejeprofil i Skive Kommune Sygeplejeprofil i Skive Kommune Indledning. Kommunerne kommer i fremtiden til at spille en større rolle i sundhedsvæsenet. De eksisterende kommunale sundhedstilbud bliver sammen med helt nye en del af

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Medicinsk Afsnit 1, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Plastik- og Brystkirurgisk Afdeling Aarhus Universitetshospital 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital.

Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital. Velkommen som social- og sundhedsassistent elev på Palliativ medicinsk afdeling. Bispebjerg Hospital. Palliativ Medicinsk afdeling tilbyder lindrende behandling til uhelbredeligt syge kræftpatienter bosiddende

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Center for korttidspladser Adresse Mågevænget 10, 6400 Sønderborg Telefon 27904567 Mail: losa@sonderborg.dk Klinisk vejleder Lone Semak

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Afd. 100 Nykøbing F. Sgh.

Praktikstedsbeskrivelse. Afd. 100 Nykøbing F. Sgh. Praktikstedsbeskrivelse Afd. 100 Nykøbing F. Sgh. 1 Region Sjælland, Nykøbing F. Sgh. Afd. 100 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED AFD. 100 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit

Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit Lærings - og praktikstedsbeskrivelse for øre, næse og halskirurgisk afsnit på Slagelse Sygehus. Indholdsfortegnelse: 1.1 Præsentation af praktikstedet 3 1.2 Fysiske rammer 3 1.3 Værdigrundlag for sygeplejen

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 04/2016 - Modul 11 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige forhold...

Læs mere

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Plads til faglig og personlig udvikling Et positivt og lærende arbejdsmiljø Udarbejdet oktober 2007/rev. december

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: DISTRIKTSPSYKIATRIEN

Læs mere

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi

Afdelingsledelse. Central operationsafs. / Anæstesi Sygehus: Næstved 1Beskrivelse af klinisk uddannelsessted - Observations og palliativt sengeafsnit Til sygeplejestuderende på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Beskrivelse af klinisk uddannelsessted

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 07/2016 modul 12 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige

Læs mere

Pensumliste Modul 4. Pensumlisten medsendes i velkomstbrevet pr. mail, så det bliver lettere at følge links.

Pensumliste Modul 4. Pensumlisten medsendes i velkomstbrevet pr. mail, så det bliver lettere at følge links. Pensumliste Modul 4 Pensum forefindes som bøger i Afdelings G s bibliotek eller som master-kopier i en mappe, som vil være til rådighed i afsnit G2 og er til fri afbenyttelse. Udlån af bøger fra biblioteket

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Børneafdelingen Regionshospitalet Randers 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Socialpsykiatrisk bosted i Kjellerup Vestergade 42 C 8620 Kjellerup www.bosted-kjellerup.silkeborgkommune.dk Tlf. 89703574 Organisatorisk placering

Læs mere

Sygeplejen. på Nykøbing F. Sygehus. Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel

Sygeplejen. på Nykøbing F. Sygehus. Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel Sygeplejen på Nykøbing F. Sygehus Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel Bærende værdier for sygeplejen Det er vigtigt, at vi møder patienten med tillid, respekt og uden

Læs mere

Henvisningen til ambulatorierne sker via egen læge, privatpraktiserende speciallæge eller andre sygehusafsnit.

Henvisningen til ambulatorierne sker via egen læge, privatpraktiserende speciallæge eller andre sygehusafsnit. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted: Geriatrisk afsnit 03-3. Holbæk Sygehus 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted Geriatrisk-reumatologisk

Læs mere

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune.

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune. 2 Sygeplejerskeprofil Roskilde Kommune. i Sygeplejerskeprofilen beskriver de udfordringer, forventninger og krav, der er til hjemmesygeplejersker i Roskilde Kommunes hjemmepleje. Sygeplejerskeprofilen

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Akutafsnit 1 og Akutafsnit 2, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Norddjurs kommune Rehabiliteringsteamet Kalorievej 4 8500 Grenå 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse. for social- og sundhedsassistentelever på. Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Praktiksteds- beskrivelse. for social- og sundhedsassistentelever på. Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Afdeling 261 Medicinsk og Kirurgisk Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Indholdsfortegnelse: Præsentation af afdelingen Typisk patientforløb

Læs mere

1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted.

1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted. 1.0 Organisatoriske forhold på klinisk uddannelsessted. 1.1 Afsnitstype: Vi har plads til 16 patienter. Et afsnit, der modtager akutte patienter fra skadestue/modtagelse 24 timer i døgnet. Desuden får

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 4 Grundlæggende klinisk sygepleje Hold September 2014 Forår 2015 Revideret marts 2015. 1 Indhold Modul 4 - Grundlæggende klinisk virksomhed... 3 Klinisk

Læs mere

Præsentation af Afsnit M5

Præsentation af Afsnit M5 Præsentation af Afsnit M5 Afsnit M5 har speciale indenfor kardiologien. Afsnittet er under konstant udvikling, hvilket til dels skyldes, at der er meget fokus på hjertesygdomme fra politisk og samfundsmæssig

Læs mere