Side 1 af 17 VEJLEDNING. I kommunernes brug af Indbakken. (BBR version released 26/4 2018) Version d

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 1 af 17 VEJLEDNING. I kommunernes brug af Indbakken. (BBR version released 26/4 2018) Version d"

Transkript

1 Side 1 af 17 VEJLEDNING I kommunernes brug af Indbakken (BBR version released 26/4 2018) Version d

2 Side 2 af 17 Indhold Indledning... 3 Indbakkens opbygning og funktionalitet... 4 Hvem er afsender?... 5 Er det muligvis en byggesag?... 6 Har callcentret talt med ejer?... 6 Kommentarfelt fra indberetter... 7 Kan jeg søge blandt indberetningerne i Indbakken?... 7 Håndtering af en indberetning... 9 Under Behandling - Håndtering af sag Indstillinger af Indbakken Direkte indberetninger Mere vejledning til Indbakken Muligheder for support... 17

3 Side 3 af 17 Indledning Indbakken er et værktøj, som gør dig i stand til modtage henvendelser vedrørende ejendomme og bygninger digitalt. I Indbakken er data til BBR allerede indtastede og strukturerede af en indberetter - i en indberetning. Du skal blot verificere, at de indtastede data er i orden, inden ejendommens eller bygningens BBR-stamdata opdateres med de indberettede data. Indbakken er oprettet for at lette dit arbejde med at forøge mængden og kvaliteten af BBR-data. Indbakken er en funktionalitetsudvidelse af BBR Kommune og er med overgangen til BBR 1.8 en integreret del af BBR. Formålet med dette dokument er at vejlede dig i korrekt håndtering af de indberetninger, der ligger i din kommunes Indbakke. Dette er altså IKKE en brugsvejledning i Indbakken i traditionel forstand, men en vejledning i hvorledes Indbakken skal anvendes i praksis.

4 Side 4 af 17 Indbakkens opbygning og funktionalitet I Indbakken modtager du indberetningerne i en standardiseret og letlæselig form. Modtagelsesdatoen fremgår tydeligt, sammen med ejendommens adresse (hentet fra DAR) og ejendomsnummer. Med hensyn til kommunernes tidsfrist for behandling af indberetninger, gælder de almindelige retningslinjerne i Bekendtgørelse om ajourføring af BBR, hvilket er 10 hverdage: 21. Kommunalbestyrelsen skal sikre, at BBR-registreringen, jf. 19 og 20, er korrekte, fyldestgørende og tidstro. Med tidstro forstås, at ajourføring af registret skal ske senest 10 hverdage efter kommunens modtagelse af nye oplysninger. Kilde: Bekendtgørelse om ajourføring af Bygnings- og Boligregistret (BBR) Som en hjælp vises en gul advarselstrekant på Indbakke-knappen, såfremt der ligger indberetninger i Indbakken, der er ældre end 14 dage, som ikke er blevet behandlede. Du kan se alle opdateringer i indberetningen i de rettelser, som indberetningen indeholder. Hvis en indberetning fx indeholder opdateringer vedrørende 4 bygninger, så vil indberetningen indeholde 4 rettelser. For hver rettelse vil det på feltniveau fremgå, hvilke BBR-stamdata som ønskes opdateret for det konkrete BBR objekt (grund, bygning, enhed, etc.). Herunder ses en indberetning med 4 rettelser i venstre side af billedet. Til højre i billedet kan du se, at hver rettelse vises sit eget faneblad. For indberetninger med mere end 10 rettelser vil der som noget nyt i BBR version ikke vises et faneblad for hver rettelse, da mange faneblade fylder en stor del af skærmbilledet. Hvis der er mere end 10 rettelser, vil der til højre kun vises overskriften på den rettelse, du har valgt/klikket på. Du navigerer rundt mellem de forskellige rettelser, ved at klikke på dem i indberetningen til venstre i skærmbilledet.

5 Side 5 af 17 En rettelse kan både indeholde opdateringer til eksisterende BBR-data, og oprettelse af nye BBR-data for entiteten Bygning er det dog i første omgang kun småbygninger (900-bygninger) som kan oprettes. Hvis en rettelse indeholder ændringer til eksisterende data, ser du de nuværende dataværdier i felterne værdi før rettelse, og de fremtidige dataværdier vises i felterne værdi efter rettelse. Hvis en rettelse indeholder en nyoprettelse, ser du de dataværdier, som skal danne grundlag for oprettelsen. I det følgende er vist en række oplysninger, du som BBR-medarbejder skal være opmærksom på, når du går i gang med behandling af en Indberetning. Hvem er afsender? Der er pt. to kilder til indberetninger- SKAT (callcentret) eller ejer selv. På et senere tidspunkt vil der komme flere roller. Hvis du vil se, hvem der er indberetter, så fremgår det i feltet ROLLE. Du kan se feltet ROLLE i øverste højre hjørne på billederne herunder:

6 Side 6 af 17 I ovenstående eksempler er det øverste et eksempel på en indberetning fra en ejer, og den nederste er et eksempel på en indberetning fra SKAT (Callcenter medarbejder). Ejer Callcenter medarbejder Indberetningen kommer direkte fra ejeren af ejendommen. Indberetningen kommer fra et af SKATs callcentre Er det muligvis en byggesag? I forbindelse med en indberetning undersøger indberetter-værktøjet (RetBBR), om indberetningens rettelser muligvis bør udløse en byggesag. To centrale forhold undersøges; visse typer ændringer vedrørende anvendelseskoder og ændringer af arealer. En af følgende to overskrifter påsættes alle indberetninger: Indberetning skal formentlig ikke byggesagsbehandles Indberetning skal muligvis byggesagsbehandles NB! Det er vigtigt at understrege, at denne markering alene er fremkommet med udgangspunkt i de oplysninger, som indberetter angiver i indberetningen. Vær opmærksom på, at der ikke er taget hensyn til de øvrige registreringer i BBR - oplysninger som afstand til skel, lokalplan oplysninger osv. SKAT arbejder pt. på at skrive en generel vejledning, der beskriver byggesagsmarkeringen. Det vil blive indarbejdet i denne vejledning, så snart arbejdet er færdig. Har callcentret talt med ejer? I forbindelse med det igangværende projekt med Nyregistrering af alle erhvervsenheder, har callcentrene mulighed for at indberette en erhvervsenhed uden forudgående kontakt til ejer. Dette kan gøres, hvis det er åbenlyst, hvad anvendelsen af erhvervsenheden er. Hvis der har været dialog med ejer, så har callcentret angivet en kontaktperson i indberetningen. Kontaktpersonens kontaktinformationer kan du se ved at klikke på ikonet se billede herunder. ved Kontaktpersoner-feltet,

7 Side 7 af 17 Kommentarfelt fra indberetter Det er muligt for SKATs callcentre at angive en kort besked, der vises på indberetningen i Indbakken. Beskeden kan max fylde 300 tegn. Kan jeg søge blandt indberetningerne i Indbakken? Indbakken vil komme til at indeholde rigtigt mange indberetninger, og hvis du leder efter en bestemt indberetning, så er der to forskellige søgninger, du kan lave: 1) Kviksøgning 2) Avanceret søgning. Når du har klikket på Indbakke, kan du se disse søgemuligheder til venstre, lige under BBR Kommune logoet, se venligst billedet herunder: I Kviksøgningen kan du indtaste et ejendomsnummer eller en adresse (til hovedejendommen ) og klikke på Søg knappen. I Avanceret søgning, som findes lige under Kviksøgning, får du flere muligheder, hvor du kan søge ved hjælp af følgende muligheder: 1) Sagsbehandler 2) Rolle (fx Ejer) 3) Modtagelsesdato (Fra og Til) 4) Indberetningsstatus 5) Rettelsesstatus Du kan kombinere søgeparametrene i Avanceret søgning som du har lyst. I billedet herunder kan du se, hvordan Avanceret søgning ser ud:

8 Side 8 af 17

9 Side 9 af 17 Håndtering af en Indberetning Som registerfører for en kommune, så er din rolle at verificere indberetningens rettelse(r), og du har følgende 3 handlingsmuligheder (udgange) for hver rettelse: 1) Rettelsen er valid og BBR-stamdata opdateres med det samme ved brug af knappen UDFØR 2) Rettelsen kræver yderligere undersøgelse, og afventer derfor behandling, hvilket angives ved hjælp af knappen TIL BEHANDLING 3) Rettelsen må ikke påvirke BBR-stamdata, da den er fejlagtig, hvilket træder i kraft ved hjælp af knappen FEJL (NB denne funktion/udgang skal kun undtagelsesvis anvendes. Læs mere om brugen af funktionen FEJL på side nedenfor) Uanset hvor mange rettelser der er i en indberetning, så bruges de ovennævnte knapper uafhængigt på hver enkelt rettelse i indberetningen. Der er to vigtige forhold, man altid skal holde sig for øje, når en rettelse behandles: a) Det er vigtigt, at de faktiske fysiske forhold er registreret i BBR, også selv om disse er ulovlige. b) Så længe du ikke har brugt funktionen UDFØR på en rettelse, eller hvis oplysningerne fra rettelsen er opdateret ved manuel indtastning af registerføreren i BBR, så har ejeren af ejendommen ikke fået nogen form for kvittering (BBR-meddelelse) for indberetningen, efter den er modtaget i kommunens Indbakke. Oversigt over funktionsknapperne/udgange for indberetninger i Indbakken: UDFØR Denne funktion anvendes hvis Rettelsen umiddelbart kan godkendes. Når en rettelse er godkendt, vil der automatisk blive udskrevet en ny BBR-meddelelse, der sendes til ejeren af ejendommen, i overensstemmelse med kommunens valgte udsendelsesfrekvens. Denne fungerer som kvittering til ejeren om, at de ønskede ændringer er udført. Derudover anbefales det, at rettelser udføres selvom de evt. kræver lovliggørelse efterfølgende. Her vil det være en god ide at indsætte en notatlinje manuelt i BBR med en tekst, der gør ejer opmærksom på, hvis en indberettet ændring kræver lovliggørelse. HUSK! Det er de faktiske og fysiske forhold, der skal registreres i BBR! TIL BEHANDLING Denne funktion anvendes, når rettelsen ikke umiddelbart kan godkendes, men den kræver en afklaring enten i form af dialog med ejer, opslag i arkiver, dialog med byggesagsmedarbejder, eller hvis der afventes svar fra SKAT i forbindelse med indberetning via et af Callcentrene.

10 Side 10 af 17 Dvs. at rettelsen pauses, indtil det er afklaret, om den skal udføres med eller uden notat og opfølgning i form af lovliggørelse. Når omstændighederne er fuldt belyste, kan rettelsen afsluttes ved at sættes til Udført eller evt. sættes til Fejl se vejledning for brug af denne funktion nedenfor. Håndtering af sagerne der sættes TIL BEHANDLING skal til enhver tid overholde de krav, der stilles til sagsbehandlingen jf. 23 i Ajourføringsbekendtgørelsen (BEK nr af 2012 om ajourføring af BBR.) FEJL Hvis en rettelse er decideret fejlagtig (dublet, uden indhold eller indeholder åbenlyst forkerte oplysninger mv.), kan denne funktion anvendes. Det er dog vigtig at vide, at når en rettelse er sat til Fejl, så kommer den ikke videre. Det betyder bl.a., at ejeren af ejendommen IKKE får besked om, at rettelsen ikke er godkendt. Det er derfor vigtigt, at sagen kun sættes til Fejl, hvis man har vished om, at ejer får besked på anden vis. Fx ved at SKAT, BBR-medarbejderen selv, eller en anden afdeling i kommunen har påtaget sig at kontakte ejeren. Hvis en rettelse fx indeholder ulovligt opført byggeri, skal denne ikke sættes til Fejl. Den skal behandles se under Udfør og Til Behandling. HUSK altid at sikre, at en ejer er klar over, at en indberetning er standset, hvis den ikke kan gennemføres. Brug gerne bemærkningsfeltet til at notere, hvorfor en rettelse er blevet sat til Fejl. For at bevare overblikket på indberetningsniveau, uanset antallet af rettelser og deres status enkeltvis, så tildeler systemet automatisk en samlet status for indberetningen, baseret på hver enkelt rettelsesstatus. Hvis en indberetning fx indeholder 3 rettelser, hvoraf 2 rettelser kan udføres med det samme, og 1 rettelse kræver yderligere behandling, så vil status på (den samlede) indberetning være Under Behandling.

11 Side 11 af 17 Under behandling - håndtering af sag Hvis du ikke umiddelbart kan godkende en indberetning, er det en mulighed at sætte den under behandling. Dette betyder, at du har mulighed for at undersøge sagen nærmere evt. via en dialog med ejer. Du har også mulighed for at redigere indholdet i en rettelse, så længe den har rettelsesstatus Til Behandling. Hvis du fx vil ændre i rettelsen på enheden Ægirsgade 4A herunder, klikker du på knappen med teksten Vis i BOB. Nu skifter systemet skærmbilledet fra Indbakken, og over til Bygning 1 på ejendommen i BOB - se billedet herunder hvor indberetningens indhold kan ses som en kort opsummering til højre i skærmbilledet, i sektionen Indberetning : Bemærk menuen til venstre, hvor systemet viser dig, at der er en Indberetning på Bygning 1 (det grønne rektangel) ved at klikke på denne kan du komme retur til indberetningen igen efter endt redigering. Du kan også komme retur til indberetningen ved at klikke på den blå tekst i højre side af skærmbilledet, hvor der står Vis fuld indberetning.

12 Side 12 af 17 Længere ned på siden, til højre, kan du se detaljerne i rettelsen. I dette tilfælde omhandler rettelsen enheder, og du vil derfor kunne se detaljerne under sektionsoverskriften Enheder. De enheder, som er berørte af rettelsen, udpeges ved hjælp af en pil. De andre rækker repræsenterer bare de andre enheder i Bygning 1, se billede herunder: Læg mærke til kolonnen Rediger alt yderst til højre i billedet herover. Hvis du klikker på Rediger alt symbolet ud for en enhed/række, så åbner et vindue, hvor du kan redigere de fleste felter for netop den enhed. (Nogle felter er låste, fx Boligtype og Kondemneret, og disse felter markeres tydeligt ved at have gråt fyld).

13 Side 13 af 17 Når du er tilfreds med dine ændringer, så klikker du bare på Gem ændring knappen nederst til højre i redigeringsvinduet, se screenshot herunder. Nu kan du se den redigerede rettelse i Indbakken og ved klik på Udfør, opdateres BBR-stamdata med oplysningerne.

14 Side 14 af 17 Indstillinger i Indbakken Der kan foretages forskellige tilpasninger af funktionalitet og visning af indberetninger af Indbakken. Direkte indberetninger I kan som kommune selv vælge, om I ønsker at gennemgå alle indberetninger, der kommer ind via Indbakken, eller om I vil lade systemet opdatere udvalgte BBR-stamdata automatisk. Det er muligt at vælge, at en række helt simple indberetninger går direkte igennem, uden at der skal tages aktivt stilling til dem. Det kan fx være overgangen til de nye anvendelseskoder, hvor skiftet i koden kun berører det sidste cifre i koden. Funktionen hedder direkte indberetning. Direkte indberetning betyder, at systemet tjekker alle modtagne indberetningers rettelser i forhold til et sæt prædefinerede betingelser. Hvis en rettelse opfylder betingelserne, sørger systemet selv for at opdatere BBR-stamdata. Herefter bliver rettelsens status sat til Direkte udført. Der findes tre valgmuligheder for direkte indberetning: 1) Ingen alle indberetningers rettelser skal behandles af en kommunal medarbejder 2) Få et begrænset antal rettelser kan automatisk opdateres i BBR-stamdata vha direkte indberetning 3) Mange flere end få rettelser kan automatisk opdateres i BBR-stamdata vha direkte indberetning I forbindelse med SKATs intro til Indbakken har I som kommune aktivt taget stilling til denne mulighed. Såfremt I på et senere tidspunkt ønsker at ændre denne indstilling, er det naturligvis muligt. Dette sker i de kommunale indstillinger af Indbakken. SKAT arbejder pt. på at skrive en generel vejledning, der beskriver mulighederne for direkte indberetning. Det vil blive indarbejdet i denne vejledning, så snart arbejdet er færdig.

15 Side 15 af 17 Mere vejledning til Indbakken For detaljeret brugervejledning vedrørende Indbakken, se venligst den generelle Brugervejledning i BBR Kommune, som findes i menuen Indstillinger. Tip: for at søge i hele brugervejledningen, bruge tasterne Ctrl og F samtidigt. Herved dukker der en søgerude op, hvori søgeordet kan indtastes. Knapperne under søgeruden bruges for at springe frem og tilbage i brugervejledningen, hvor søgeordet findes.

16 Side 16 af 17 Der er desuden etableret et webinar, der giver indblik i hvorledes Indbakken virker. Denne anbefales, når nye medarbejdere skal introduceres til Indbakken.

17 Side 17 af 17 Muligheder for support Hvis systemet fejler, skal der oprettes en support sag i Min Support på fanen Drift og support, ved at klikke på knappen Opret supportsag. Hvis dette ikke er muligt, kan Service Desk kontaktes ved hjælp af nedenstående kontaktoplysninger: servicedesk@netcompany.com Telefon: Hvis der er spørgsmål til Indberetninger som er indberettede af Callcenter medarbejder, kontakt venligst: Nyreg@bbr.dk Hvis der er generelle BBR spørgsmål vedrørende lovgivning, regler, kodelister etc., kontakt venligst: BBR@BBR.DK

Side 1 af 18 VEJLEDNING. I kommunernes brug af Indbakken. Version 1,95 - d

Side 1 af 18 VEJLEDNING. I kommunernes brug af Indbakken. Version 1,95 - d Side 1 af 18 VEJLEDNING I kommunernes brug af Indbakken Version 1,95 - d. 20180313 Side 2 af 18 Indhold Indledning... 3 Indbakkens opbygning og funktionalitet... 4 Hvem er afsender?... 5 Er det muligvis

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Releasenote for BBR 1.8.3

Releasenote for BBR 1.8.3 Version 1.0 Status Endeligt Forfatter Netcompany KOMBIT BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET Releasenote for BBR 1.8.3 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 BBR RELEASE 1.8.3 (IDRIFTSAT DEN 26.04.18)...3 2.1 Opsummering

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Indbakken i BBR Digital behandling af indberetninger til BBR Generel Beskrivelse April 2017

Indbakken i BBR Digital behandling af indberetninger til BBR Generel Beskrivelse April 2017 Indbakken i BBR Digital behandling af indberetninger til BBR Generel Beskrivelse April 2017 Indbakken i BBR Digital behandling af indberetninger til BBR Generel Beskrivelse Den generelle beskrivelse er

Læs mere

Vejledning til Rottehullet

Vejledning til Rottehullet Vejledning til Rottehullet Inddatering af giftforbrug og sikringsordninger for bekæmpelsesfirmaer Med denne vejledning vil Danmarks Miljøportal give en kort beskrivelse af, hvordan bekæmpelsesfirmaer inddaterer

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL JANUAR 2017 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2019 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE KRAV SIDE 3 SIDE 4 B. HVORDAN GØRES ALLE VÆRKTØJETS

Læs mere

Vejledning: Sådan bruger du. Hjerteforeningens Landsuddeling 2019

Vejledning: Sådan bruger du. Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Vejledning: Sådan bruger du Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Indhold HVAD ER LIS?... 3 HVORDAN LOGGER JEG IND?... 3 SÅDAN ER LIS OPBYGGET... 4 1. Dine stamdata... 5 1.1 Indsamlingssted... 6 1.2 Lokal

Læs mere

Vejledning. Landzonetilladelse. Vejledning i indberetning af landzonetilladelser. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.2.3

Vejledning. Landzonetilladelse. Vejledning i indberetning af landzonetilladelser. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.2.3 Vejledning Landzonetilladelse Vejledning i indberetning af landzonetilladelser Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.2.3 Dato: 31-10-2018 Indholdsfortegnelse Revisionshistorik... 3 Indledning... 4

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Indberetning af rituel omskæring

Indberetning af rituel omskæring BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af rituel omskæring - Foretaget uden for klinikker og sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugervejledning (1. udgave),

Læs mere

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile ersttt BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk

Læs mere

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til sekretær Du kan på din skole anvende KMD Educa SMS på fravær, når modulet er tilkøbt, og når skolen i forvejen har tilkøbt KMD Educa Fravær og/eller

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA

BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA FOR ALMENE BOLIGER Indledning... 1 Overblik... 1 Brug af søgefunktionaliteten... 3 A - Gruppering af data... 3 B - Søgning... 4 C - Begrænsning på organisationstyper...

Læs mere

Brugervejledning til Dyreregistrering

Brugervejledning til Dyreregistrering Brugervejledning til Dyreregistrering Dansk Kvæg 25. februar 2005 Brugervejledning til Dyreregistrering 1/13 Indledning Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme

Læs mere

Brugervejledning Aprove-it. Faktura workflow

Brugervejledning Aprove-it. Faktura workflow Brugervejledning Aprove-it Faktura workflow Arbejdsliste Arbejdslisten har 3 faner, nemlig Fakturaliste - Rapporter - Administration, der gennemgås på de følgende sider. Kolonnen *Til behandling* viser

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. JOBORDRE... 3 3. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 3.1 OPRETTELSE

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 11. marts 2015 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem (for boligorganisationer og selvejende institutioner) 2. udgave Indholdsfortegnelse 1. I 1 NDLEDNING...

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger 31. august 2017 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI-systemet

Læs mere

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Ludus - Log ind. side 3 2. Ludus - Skriv note til læreren, når du er syg side 4 3. Ludus

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Hillerød Kommune 2018

BBR-tilsynsrapport for Hillerød Kommune 2018 Lovsekretariatet Dato: Oktober 218 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: 18-155295 BBR-tilsynsrapport for Hillerød Kommune 218 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Hillerød Kommune 218...

Læs mere

Tilknyt/agé r som tjénéstéydér

Tilknyt/agé r som tjénéstéydér Tilknyt/agé r som tjénéstéydér En virksomhed/klient kan vælge at tilknytte en tjenesteyder til at varetage opgaverne i LER. Tjenesteyderen kan indberette forsyningsområder og svare på graveanmodninger

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP)

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) Dansk Tennis Forbund Januar 2012 side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Linjeafstand. side 3. 2. Margener.. side 3. 3. Sidehoved og sidefod... side 4. 4. Sidetal..

VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Linjeafstand. side 3. 2. Margener.. side 3. 3. Sidehoved og sidefod... side 4. 4. Sidetal.. VEJLEDNING TIL WORD VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Linjeafstand. side 3 2. Margener.. side 3 3. Sidehoved og sidefod... side 4 4. Sidetal.. side 5 5. Spalter.... side 5 6. Skifte ordbog.. side

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge.

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Danmarks Statistik, Velfærd 22. januar 203 Børn og Unge, Udsatte børn Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Indhold Baggrund...2 2 Formål...2

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær

KMD Educa WEB-elevfravær KMD Educa WEB-elevfravær Vejledning til skolens sekretær Klassens lærere har mulighed for at indberette elevers fravær og sende SMS til elevernes kontaktpersoner, når eleven er fraværende. De medarbejdere,

Læs mere

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

HåndOffice Dobbelt oprettelser

HåndOffice Dobbelt oprettelser HåndOffice Dobbelt oprettelser Opret af person... 2 Mulige dobbelte oprettelser... 4 Spiller udmelding... 7 Opret af person I HåndOffice (HO) kan man oprette personer på flere måder. Den manuelle måde

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Det er nu muligt at booke lokaler i Vallensbæk Kommune via Internettet og kommunens hjemmeside. Du får adgang til siden ved at følge nedenstående

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 26. september 2017 INDHOLD 1. JOBORDRE... 3 2. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 2.1 OPRETTELSE AF EN JOBORDRE...

Læs mere

Brugervejledning Digital Post

Brugervejledning Digital Post Brugervejledning Digital Post 1. Forsiden Forsiden af Digital Post er det centrale billede i systemet. Her listes brevene efterhånden som de modtages. De fleste relevante oplysninger vises her. 1.2. Kolonner

Læs mere

Elektronisk indberetning af cancer

Elektronisk indberetning af cancer r VEJLEDNING 2019 Elektronisk indberetning af cancer Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugervejledning (1. udgave), der beskriver, hvordan elektronisk indberetning

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT INSTALLATIONSVEJLEDNING... 2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG... 3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN LIGHT... 4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

Årsafslutning september Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning

Årsafslutning september Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning 24. september 2018 Årsafslutning 2018.4 Indhold 1. Nyheder til Årsafslutning 2018.4... 2 2. Andre vejledninger... 3 3. Generelt... 4 3.1 Opret regnskab ændret... 4 3.2 Liste ved indsættelse af sideskift

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping Mobil version http://mobile.playmapping.com/ 01-08-2018 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside (Beliggenheder) 4 Søgning Beliggenheder

Læs mere

Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST)

Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST) Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST) Oprettet: 10. februar 2018 Version: 1.1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 1.1 FORRETNINGSMÆSSIG

Læs mere

Vejledning til fravær i Tabulex TEA

Vejledning til fravær i Tabulex TEA Vejledning til fravær i Tabulex TEA Indholdsfortegnelse Hvad er TEA Fravær... 3 Hvad siger bekendtgørelsen om fravær?... 3 Indstilling af TEA... 4 Skolen... 4 Fraværsårsager... 4 Fraværstyperne... 5 Dagsfravær...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygger- eller miljøansøgning

Læs mere

BBR-Kommune Inddataboks

BBR-Kommune Inddataboks BBR-Kommune Inddataboks Brugervejledning Version 1.0 Indholdsfortegnelse 1.1. Forord... 3 1.2. Formål... 3 1.3. Adgang... 3 1.4. Opbygning af vejledningen... 4 2. Inddataboksen set i sammenhæng... 5 2.1.

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0 Sitecore Foundry 3.0 Formular modul 15. juli 2011 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Vigtigt når man skal i vinduerne under menupunktet Bevisskabeloner, skal man indtil vi melder andet ud bruge Crome browseren.

Vigtigt når man skal i vinduerne under menupunktet Bevisskabeloner, skal man indtil vi melder andet ud bruge Crome browseren. Brugervejledning til eksamensskabeloner I UDDATA+ under menuen Bevis -> Bevisskabeloner kan man nu finde de vinduer, der indeholder datagrundlaget for bevisudskrivning. Det er de oplysninger, man indtil

Læs mere

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP)

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) Dansk Tennis Forbund August 2012 side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Visning af programmet...

Læs mere

Vejledning: Sådan bruger du LUD. Hjerteforeningens Landsuddeling 2019

Vejledning: Sådan bruger du LUD. Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Vejledning: Sådan bruger du LUD Hjerteforeningens Landsuddeling 2019 Indhold HVAD ER LUD?... 3 HVORDAN LOGGER JEG IND?... 3 SÅDAN ER LUD OPBYGGET... 4 1. Dine stamdata... 5 1.1 Indsamlingssted... 6 1.2

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud.

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. NOTAT Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om privat skovtilskud. Denne vejledning beskriver, hvordan der kan tegnes kort til brug for ansøgning om privat skovtilskud. Naturplanlægning, naturprojekter

Læs mere

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister)

Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) Sådan bruges kontaktpersongrupper (private distributionslister) I adressekartoteket i Outlook er der en række fælles distributionslister, der styres af registreringer på de enkelte personer i SIS, f.eks.

Læs mere

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen HD optag Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen 1 Login til ansøgningsportalen (STADS-DANS): http://www.cbs.dk/efteruddannelse/hduddannelse/hd-tilmelding Se desuden Vejledning til login på ansøgningsportalen

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N ScanPas ScanPas Brugervejledning Version 1.1 23. september 2010 Indhold Symboler i denne vejledning... 2 Oversigt over funktionstaster...

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Releasenote for BBR 2.0.5

Releasenote for BBR 2.0.5 Version 1.0 Status Endeligt Forfatter Netcompany KOMBIT BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET Releasenote for BBR 2.0.5 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 BBR RELEASE 2.0.5 (IDRIFTSAT DEN 13.09.19)...3 2.1 Opsummering

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2018 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 7 Indhold SKOLER

Læs mere

LegalOffice BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK

LegalOffice BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK LegalOffice 1 Indhold Indledning... 3 LegalOffice Journaliser fra stifinder... 3 LegalOffice Journaliser fra Outlook og de øvrige Office produkter... 3 Visning af gemt mail på sag eller klient... 5 Gem

Læs mere

HåndOffice Dobbelt oprettelser

HåndOffice Dobbelt oprettelser HåndOffice Dobbelt oprettelser Opret af person... 2 Mulige dobbelte oprettelser... 4 Opret af person I HåndOffice (HO) kan man oprette personer på flere måder. Den manuelle måde i HO sker ved at benytte

Læs mere

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data Generelt Generelt Dette afsnit beskriver brug af Næsgaard PocketMark. PocketMark er i princippet en miniudgave af Næsgaard Mark.NET som kan køre på en lommecomputer. Lommecomputeren skal anvende styresystemet

Læs mere

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online.

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online. Forløbet for en opkrævning Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online. 1. Opret stamoplysninger (Fakturerings-

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Untis er et skemalægningsprogram, der anvendes i mange lande. I Gruber og Petters manual Kalender-Semesterskema (som du finder på vores hjemmeside under

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Indtast mødedeltagere...

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Version 0.01 Side 1 af 16 Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer...

Læs mere

Vejledning til oprettelse af brugerprofil og registrering på leverandørliste. Ballerup Kommune

Vejledning til oprettelse af brugerprofil og registrering på leverandørliste. Ballerup Kommune Vejledning til oprettelse af brugerprofil og registrering på leverandørliste Ballerup Kommune Indhold: Før du går i gang s. 3 Opret brugerprofil s. 4 Opret fagprofil administrator s. 5-6 Opret fagprofil

Læs mere

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 Fakturamanager Guide eprocurement 1. Søgning blandt fakturaer 2 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 3. Behandling af Ufuldstændige læs-ind fakturaer 5 4. Ny faktura (fra papir til elektronisk faktira) 11

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Mobil IT. Sundhedsenhederne

Mobil IT. Sundhedsenhederne Mobil IT Sundhedsenhederne Visitator Terapeut Hjemmeplejer Sygeplejerske Brugerflade Brugerflade Brugerflade Brugerflade Køreliste Tilføj besøg/opgave Køreliste Tilføj besøg/opgave Borgerudsøgning Borgerudsøgning

Læs mere