Bilag 1: Udkast til Forretningsorden Bilag 2: Samarbejdsaftalen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1: Udkast til Forretningsorden Bilag 2: Samarbejdsaftalen"

Transkript

1 Møde den: 4. april 2018, kl Mødelokale: bygning 1611, lokale 121B Institut for Odontologi og Oral Sundhed LSU (lokalt samarbejdsudvalg) møde Referat Deltagere: Siri Beier Jensen (formand), Flemming Isidor, Dirk Leonhardt, Ulla Bæk Lindtoft, Jens Heidmann, Linda Fischer (næstformand), Lise Hove, Sussi Madsen, Niels Mark, Jensa Ottosdóttir Øregaard, Jørn Lund Jepsen, Susan Burlund, Eva Karring Afbud fra: Jeanette Lyk, Gitte Bak Ditlefsen Referent: Anne Brønden 1. Godkendelse af dagsorden Niels Mark meddelte indledningsvist, at han fratræder som tillidsrepræsentant og ønskede at udtræde af LSU med øjeblikkelig virkning. Da Niels var punktejer på punkt 7 i indeværende dagsorden blev dette punkt annulleret. Ulla meddelte at have et punkt vedrørende personaleudveksling, som blev tilknyttet punkt 6: Erfaringsudveksling - gensidig orientering. Der var ingen øvrige bemærkninger til dagsordenen, som blev godkendt herefter. 2. Konstituering af LSU Kort præsentation: Alle tilstedeværende præsenterede kort sig selv og deres organisatoriske tilhørsforhold. Under præsentationen fremgik det, at Jens starter op i LSU, men regner med at blive afløst som TR i den nærmeste fremtid og på den baggrund udtræder af LSU derefter. Det blev under præsentationen meddelt, at Annette Svanholm er suppleant for Susan Burlund. Vedtagelse af forretningsorden: Antallet af møder: Det blev drøftet, hvorvidt kadencen på seks årlige ordinære LSU-møder skal opretholdes, og der var enighed om, at det var et passende interval blandt andet på baggrund af den fusion, instituttet har været igennem. Årshjul: Lise bemærkede, at det af forretningsordenen fremgik, at LSU skal udarbejde et årshjul. Siri supplerede hertil, at et LSU-årshjul skal sikre, at emner som mentor/mentee-ordninger, MUS, lønforhandlingskriterier, seniorpolitik med videre kommer på dagsorden med passende mellemrum. LSU bakkede op om et årshjul, og et udkast til et LSU-årshjul vil komme med på dagsorden til næste LSU-møde d. 3. maj. Siri imødekom input til LSU-årshjulet i mellemtiden. Tavshedspligt: Linda og Siri understregede vigtigheden af punkt 10 i forretningsordenen: Tavshedspligt omkring fortrolige oplysninger. Videreformidling: Siri opfordrede desuden til, at man videreformidler øvrig relevant information fra LSU til de faggrupper, man repræsenterer.

2 Forretningsordenen blev herefter vedtaget af LSU. SU-kursus til nye medlemmer: Information omkring SU-kurserne findes på hjemmesiden her. Der var i LSU interesse for et samlet SU-kursus specifikt for LSU på IOOS. Det blev aftalt, at det af sekretariatet bliver undersøgt, hvorvidt dette er en mulighed. Bilag 1: Udkast til Forretningsorden Bilag 2: Samarbejdsaftalen 3. Økonomi Orientering v/ Siri Beier Jensen Siri gav en status på økonomien på Institut for Odontologi og Oral Sundhed: Alle årsregnskaber for 2017 for institutterne på Health er afsluttede og godkendte. Der er sket en nedgang i uddannelsesindtægter. Instituttet kom ud med kr. i underskud, svarende til en afvigelse på ca. 0,5 pct. af det samlede budget. Tidligere prognoser gav udsigt til et væsentligt større underskud, men grundet en høj grad af udvist tilbageholdenhed på drift og en stor fleksibilitet fra alle medarbejdere i opgaveløsning, når vakante stillinger ikke er blevet genbesat, men opgaverne i stedet er blevet omfordelt eller reduceret i omfang, så er underskuddet blevet mindre end først antaget. Dekanen og fakultetsledelsen besluttede tidligere på året i 2017, at IOOS får 2 mio. kr. fra fakultetet til at dække underskud. Det betyder, at IOOS i sidste ende kommer ud med et overskud på 1,3 mio. i 2017 (2 mio kr.). Der blev spurgt til, om fakultetsledelsens bidrag kan blive trukket tilbage, men Siri understregede, at dette ikke vil være tilfældet. Siri bemærkede samtidigt, at de faldende uddannelsesindtægter og omprioriteringsbidraget på 2% pr. år fortsætter i de kommende år, og at den nødvendige tilpasning dermed fortsætter fremadrettet. Jens spurgte til, om de enkelte budgetter for sektioner og afdelinger på IOOS er uændret i 2018 i forhold til sidste år, hvilket Siri bekræftede. Ligeledes er annuum uændret. Eva påpegede, at STÅ-indtægterne for tandlægeuddannelsen varierer, og at prognosen for tandlægeuddannelsen ikke er nem at gennemskue. Siri anerkendte dette, som også gør sig gældende for vores øvrige uddannelser med STÅ. Der var opbakning til at øge detaljeniveauet i den tværgående ledelse, hvad angår mere lokale prognoser. Susan udtrykte bekymring for tandklinikassistent-uddannelsen ift. kvoteordningen og aktivitetsnedgang i praktikcenteret. Siri anerkendte bekymringen og bemærkede, at instituttet samlet set kommer til at forholde sig hertil, når vi har et klarere billede af konsekvenserne ift. antal elever. Ulla spurgte til, hvornår budgetterne for 2018 kommer. Siri bemærkede hertil, at der nu arbejdes med budget , men at de ikke er færdige endnu. Årsregnskabet er efter indeværende møde frit tilgængeligt for øvrige på instituttet.

3 4. Værdierne for IOOS På LSU-mødet den 5. februar 2018 blev det aftalt, at der på indeværende LSUmøde skal ske en drøftelse af, hvilke overordnede værdier, der skal danne grundlag for samarbejdet på IOOS. I drøftelsen blev der taget udgangspunkt i følgende spørgsmål udsendt på mail af 6. februar 2018: Hvilke overordnede værdier, mener I, skal være gældende for IOOS på baggrund af materialet fra alle medarbejdere? Hvilke uddybende sætninger kan overordnet set definere værdierne? Se desuden kolonnen centrale værdier hos os i Sammenskrivning seminar november december Enkelte havde forud for mødet defineret værdier - Lise havde udarbejdet et ark til rundsendelse med input til ovenstående spørgsmål med fokus på kerneopgaven, trivsel og arbejdsglæde, og Henriette Ørsted havde fremsendt mail til Siri med forslag til hvordan værdierne kan få liv og mening i IOOS-sammenhæng med uddybende definitioner af værdierne og beskrivelse af adfærd forenelig med værdierne i vores samarbejde og opgaveløsning. Drøftelserne gik blandt andet på, om udbyttet skulle være et decideret værdigrundlag, hvilket Siri understøttede. Der blev på fællesseminaret arbejdet med fire værdier: Tillid, ligeværdighed, anerkendelse og respekt. Sussi påpegede, at der er andre værdier, som har lige så stor betydning, specielt relateret til faglighed. Ulla bemærkede hertil, at faglighed og kvalitet er selvfølgeligt og bør have en fremtrædende plads Imens samarbejde og relationer er afgørende for, at værdierne kan blomstre; Herunder at udvise respekt for hinanden og hinandens forskellige funktioner. Linda berettede om, at de havde været samlet i klinikassistentgruppen og drøftet ovenstående. Her var de fælles retningslinjer for samarbejde i fokus (omkring kerneopgaven). I den forbindelse, hvordan fælles retningslinjer defineres. Et af gruppens forslag gik på en rotationsordning i gruppen for at få indblik i hinandens opgaver. Eva rejste spørgsmålet, om det er de samme prioriteringer, vi har på tværs og eftersøgte, at der var mere plads til konstruktiv kritik i værdigrundlaget. Siri appellerede i den forbindelse til åbenhed og ordentlighed med en god omgangstone som bærende værdier, da dette skaber grundlag for, at der er plads og mod til at fremkomme med konstruktiv kritik. Afslutningsvist blev engagement og nysgerrighed drøftet - og ledelsesopgaven heri. Det er aftalt, at alle ledere på IOOS drøfter de værdier, som skal være gældende for måden, som vi samarbejder og løser vores kerneopgaver på IOOS, og at lederne samler resultatet af drøftelserne op i de respektive grupper og melder ind til Siri på lederseminar d. 28. maj Efterfølgende vil der være en opfølgning med alle medarbejdere.

4 5. Opfølgning på fællesseminardagene På LSU mødet den 5. februar 2018 blev det vedtaget, at der på dette møde skal ske en drøftelse af, hvorledes det kan måles, hvilken effekt fællesseminardagene har haft. Dette da der ikke kører en proces omkring arbejdspladsvurdering (APV) i 2018, men derimod en samlet proces for både den psykiske 0g fysiske APV i foråret Opfølgningen vil danne udgangspunkt for afrapporteringen til Statens Kompetenceudviklingscenter, som har bevilliget midlerne til fællesseminardagene. Af forslag til evalueringsmetode blev nævnt et survey, men bekymringen gik på, om det var muligt at kvalificere tilstrækkeligt, og om det kunne rumme instituttets forskellige behov. Det blev foreslået og vedtaget, at listen over fusionsprojekter og de 21 siders opsamlende bilag fra seminardagene sendes til Statens Kompetenceudviklingscenter. Til LSU-mødet i juni følges der op igen. 6. Erfaringsudveksling gensidig orientering Drøftelse v/alle Ulla meddelte, at der søges en vikar som tandplejerunderviser til den kliniske undervisning i tandpleje snarest muligt, og opfordrede det øvrige LSU til at tænke i netværk. To undervisere på deltid kunne også være aktuelt. På klinisk tandteknikeruddannelsen mangler der også en underviser og muligvis en eksaminator. Der er 11 studerende, der skal eksamineres fordelt på to dage. Eva meddelte, at der er udfordringer forbundet med brugen af journaler til de skriftlige opgaver i relation til Persondataforordningen. Mads Rasmussen (IT) er inddraget i arbejdet med at udarbejde nye procedurer. Dirk bemærkede, at der er en udfordring på Ortodonti vedrørende serviceringen ved videreuddannelsen ift. det tandtekniske arbejder efter sommerferien. Siri bemærker, at det skal drøftes og løses i samarbejde med Ole Hovgaard. 7. Gennemgang og præcisering af regler for IOOS-ansattes adfærd på instituttet Drøftelse v/niels Mark Punktet blev annulleret jf. pkt Høring af principper for ansættelse af VIP på Health Orientering v/siri Beier Jensen På baggrund af Universitetsledelsens beslutning om indførelse af syv normer, der skal styrke rekrutteringsindsatsen på Aarhus Universitet, samt evaluering af ansættelsesvejledningerne på Health, er det blevet besluttet at revidere kriterier for ansættelse i videnskabelige (VIP)-stillinger. Revisionen tager afsæt i følgende: Ansøgere skal fremover forudfylde faktuelle oplysninger i ansøgerskabelonen via rekrutteringssystemet.

5 Forudfyldte faktuelle oplysninger betyder, at bedømmelsesudvalget kan fokusere sin indsats på den rent faglige vurdering. Fremadrettet anvendes termen fagkyndig udtalelse ikke. Der vil være ét bedømmelsesudvalg og en slags bedømmelse for hver stillingskategori. Med afsæt i ovenstående har dekanatet efter flere grundige drøftelser i fakultetsledelsen - arbejdet med udmøntning af normerne lokalt på Health og herunder udarbejdet følgende materiale (samlet under bilag 3: Vedr. Høring): Principper for ansættelse af videnskabelige medarbejdere på Health Kriterier for ansættelse af professorer Skabelon Ansøgning til professorstilling Skabelon Bedømmelse af ansøger til professorstilling Skabelonerne er med udgangspunkt i professor-niveauet. Der udarbejdes flere skabeloner, hvori kriterierne tilpasses de resterende stillingskategorier. Der igangsættes på denne baggrund en høring af ovenstående materiale, som forløber i perioden 22. marts til og med 3. maj I materialet skal der udelukkende fokuseres på indholdet, og ikke på layout og den visuelle form, da layout ikke er endeligt fastlagt. Siri skal indsende et samlet svar fra IOOS senest d. 3. maj. På grund af materialets omfang foreslog Siri, at der udarbejdes en lokal skabelon til tilbagemeldingerne, og at Winnie Friis Johnsen vil være tovholder på at samle høringssvarene. LSU godkendte denne procedure. Siri orienterede om, at der vil være to høringsmøder ved dekanen og prodekan Ole Steen Nielsen: Det første finder sted d.d. og det andet d. 10. april kl i Lille Anatomisk auditorium, Bygning 1231, lokale 424. Jørn Lund m.fl. udtrykte en bekymring for, at samme tendens på andre universiteter vil føre til mange udefrakommende bedømmelser og at det lokalt samtidigt vil betyde, at mange skal til at bedømme ansøgere på andre universiteter. Siri informerede om, at det altid har været en del af stillingsindholdet for videnskabelige medarbejdere at udføre bedømmelser af fagfæller nationalt og internationalt. Bilag 3: Vedr. høring 9. Eventuelt Lise foreslog, at Høstfesten (IOOS 2 års fødselsdag) d. 21. september aflyses, da der er fejring af AU s 90-års fødselsdag i Universitetsparken samme dag. Det blev vedtaget, at der i stedet inviteres til fællesspisning, inden festen i parken afholdes. Det blev bemærket, at der desuden er AU årsfest d. 14. september.

3. Honorering for efter- og videreuddannelse på IOOS

3. Honorering for efter- og videreuddannelse på IOOS Møde den: 10. december 2018, kl. 14.15 16.00 Mødelokale: bygning 1611, lokale 121B Institut for Odontologi og Oral Sundhed LSU (lokalt samarbejdsudvalg) møde Referat Deltagere fra LSU: Siri Beier Jensen

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt uden bemærkninger.

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt uden bemærkninger. Møde den: 29. oktober 2018, kl. 14.15 16.00 Mødelokale: bygning 1611, lokale 121B Institut for Odontologi og Oral Sundhed LSU (lokalt samarbejdsudvalg) møde Referat Deltagere fra LSU: Siri Beier Jensen

Læs mere

Referat. Dagsordenen blev derefter godkendt.

Referat. Dagsordenen blev derefter godkendt. Møde den: 5. februar 2018, kl. 14.15 16.00 Mødelokale: bygning 1613, lokale 134, seminarrum 3 Institut for Odontologi og Oral Sundhed Interim LSU (lokalt samarbejdsudvalg) møde Referat Deltagere: Siri

Læs mere

I forbindelse med den efterfølgende afrapportering til Statens Kompetencecenter bliver LSU involveret for input til rapporten.

I forbindelse med den efterfølgende afrapportering til Statens Kompetencecenter bliver LSU involveret for input til rapporten. Møde den: 9. oktober 2017 kl. 14.15 16.00 i Interim LSU Referat Sted: Seminarrum 1613-433 Deltagere: Siri Beier Jensen (formand), A-siden: Anne B. Christensen, Dirk Leonhardt, Eva Karring, Ulla Bæk Lindtoft.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

REFERAT AARHUS UNIVERSITET. Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl

REFERAT AARHUS UNIVERSITET. Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl OG ORAL SUNDHED Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl. 14.30-16.00 REFERAT Deltagere: Siri Beier Jensen (formand), A-siden: Anne B. Christensen, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Ulla Bæk

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Ellen Frandsen, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Helle Tolboe (fra ca. 14.00), Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Javier Garcia, Jens Heidmann,

Læs mere

DReferat AARHUS UNIVERSITET. Møde i Interim LSU Den 28. marts 2017 kl Sted: Børnesem.

DReferat AARHUS UNIVERSITET. Møde i Interim LSU Den 28. marts 2017 kl Sted: Børnesem. OG ORAL SUNDHED Møde i Interim LSU Den 28. marts 2017 kl. 14.15 16.00 Sted: Børnesem. DReferat Faste deltagere: Siri Beier Jensen (formand), A-siden: Anne B. Christensen, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek,

Læs mere

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Deltagere: Ellen Frandsen Lau, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Dirk Leonhardt,

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Referat af SU-møde no. 84

Referat af SU-møde no. 84 Referat af SU-møde no. 84 Mandag den 13. januar 2014 kl. 14.00-16.00 Deltagere: Hanne Mohr (formand), Anne B. Christensen, Mitzie Abildgaard, Kirsten Sender, Ulla Lindtoft, Susan Burlund, Dorte Skov (næstformand),

Læs mere

Studienævnet godkendte referatet fra studienævnsmødet den 28. august 2018.

Studienævnet godkendte referatet fra studienævnsmødet den 28. august 2018. Side 1/5 Mødedato: 18. september kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Uwe Henriksen, Jensa

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

Værdigrundlaget for IOOS

Værdigrundlaget for IOOS Værdigrundlaget for IOOS 1 samarbejdsudvalget Arbejdspladsvurdering (APV) 2016 2 Status på værdiarbejdet Beslutning om værdierne og tilknyttet adfærd på IOOS: Respekt hvordan ser respekt ud? Tillid hvordan

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Ellen orienterer til slut om årsregnskabet for 2014.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Ellen orienterer til slut om årsregnskabet for 2014. Møde den: 23. februar 2015 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Deltagere: Ellen Frandsen Lau; Mariann Bøje; Eva Sidelmann Karring (kortvarigt); Dorte Haubek; Dirk Leonhardt; Mariann Andersen; Mette

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 05. februar 2014, kl. 15.45 17.15 Mødelokale: Bygning 1431, lokale 021/023 Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard, Peter

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år.

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år. Møde den: 8. maj 2015 kl. 10.30-12.30 Mødelokale 1431-021/023 (videolink 1431021) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anders Nyegaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl , IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl , IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl. 14.15, IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde Referat Deltagere: Eva Karring; Mariann Bøje; Dirk Leonhardt; Mette L. G. Nikolajsen; Jørn Lund Jepsen; Jens

Læs mere

Personalepolitiske værdier

Personalepolitiske værdier PERSONALEPOLITIK APRIL 2007 Personalepolitiske værdier Dialog Medansvar Trivsel Respekt Stolthed Personalepolitik 2007 Sådan blev værdierne fundet Grundstenene til de værdier, som Kalundborg Kommune bygger

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Ellen oplyste, at der var sendt ansøgninger til Tandlægeforeningens fonde.

Ellen oplyste, at der var sendt ansøgninger til Tandlægeforeningens fonde. Institutledelsesmøde Den 13. april 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 7. marts 2017 kl. 10.00-12.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Referat Deltagere: Steen H. Jakobsen, Jesper Kittelmann (suppleant

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 13. oktober 2016 kl. 10.00-12.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Referat Mødedato: Starttidspunkt: 09:00 Sluttidspunkt: 11:00 Referent: 21-mar-2011 Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Mandag den 21. marts 2011 kl. 9.00 11.00 i lokale R31, Rømersvej Deltagere

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009

2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009 Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009 Tilstede: Vibeke Krøll, formand, Inge Madsen, Judith Mølgaard, Inge Hynkemejer, Hans

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 10. oktober 2017 kl. 13.00-14.00 Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C., bygning 1611-121B. Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker.

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker. UNIVERSITET Standardforretningsorden for studienævn Standardforretningsorden af 29. oktober 2012 for studienævn Journalnummer: 60354 F O R R E T N I N G S O R D E N For Uddannelsen til klinisk tandtekniker

Læs mere

Revideret personalepolitik

Revideret personalepolitik Revideret personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning Normer for det daglige arbejdsliv Delpolitik for rekruttering og ansættelse Delpolitik for løn Delpolitik for kompetence- og karriereudvikling

Læs mere

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV EVA KARRING KONST. INSTITUTLEDER INSTITUT FOR ODONTOLOGI 25.05. PROGRAM Velkommen: Hvad er formålet med mødet? Den overordnede proces Hvordan ser tallene ud?

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl. 17-20 Vejl. tid Emne Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af processtyrer og ordstyrer.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 12. juni 2015 Kl KOP seminarrum

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 12. juni 2015 Kl KOP seminarrum Institutledelsesmøde Den 12. juni 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Fraværende: Marianne B. Johansen, Hanne Christensen og Emil Hornung Nissen Referent: Bente Pedersen

Fraværende: Marianne B. Johansen, Hanne Christensen og Emil Hornung Nissen Referent: Bente Pedersen Møde den: 24. marts 2015 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit Jakobsen, Søren Dam, Mads Rasmussen, Maja Skrydstrup,

Læs mere

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet.

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet. Møde den: 15. september 2016 kl. 13.00-16.00, Bygning 1264, lokale 220 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Ask Vest Christiansen,

Læs mere

1. Bemærkninger til dagsorden. 2. Konstituering af LSU a. Præsentation af medlemmerne b. Vedtagelse af forretningsorden c. LSU-møder resten af året

1. Bemærkninger til dagsorden. 2. Konstituering af LSU a. Præsentation af medlemmerne b. Vedtagelse af forretningsorden c. LSU-møder resten af året Møde den: 24. maj 2012 kl. 14.30 Mødelokale 215, Katrinebjergvej 89F LSU Planlægning REFERAT Til stede: Søren Trangbæk (formand), Søren Harbo Jensen (næstformand), Gitte Ditlefsen, Erling Hyldig, Henrik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 Udarbejdet [28/09 2016] Opdateret [1/11 2016] Forebyggelse af stress MÅL: At hjælpe medarbejdere og ledere til at

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 10. oktober 2017 kl. 13.00-14.00 Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C., bygning 1611-121B. Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Referat Deltagere: Steen H. Jakobsen, Søren Dam, Mads

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmøde i UngRingsted. Mandag d. 3. dec Kl Korsevænget 16

Dagsorden til bestyrelsesmøde i UngRingsted. Mandag d. 3. dec Kl Korsevænget 16 Dagsorden til bestyrelsesmøde i UngRingsted Mandag d. 3. dec. 2018 Kl. 16.30-18.30 Korsevænget 16 Deltagere: Lisbeth Andersen (Formand), Daniel Nørhave (Næstformand), Lene Kløcker Eilertsen, Klaus Heine

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110

AARHUS UNIVERSITET. UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 UDKAST LSU Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet referat af møde 3 Mandag den 1. juli 2013 kl. 9.30, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Jørgen Bundgaard Nielsen Erland U.

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling Retningslinjer for afvikling af lønforhandling I henhold til personalepolitikken er det Aarhus Universitets mål, at de ansattes løn afspejler deres funktion, ansvar, indsats og relevante kompetencer. Dette

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 7. september 2017 kl. 13.30-15.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Referat Deltagere: Steen H. Jakobsen, Søren Dam, Mads Rasmussen,

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 11. Bilag 2 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 16, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Marts 2014 Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Retsgrundlaget 1. Hovedsamarbejdsudvalget ved Copenhagen Business Academy, efterfølgende benævnt som HSU, virker

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl 5.december 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl. 15.00 17.00 Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem Damian Eis, elevrepræsentant 1. Godkendelse af

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Aabenraa Statsskole onsdag den 18. juni 2014 kl i lok. C 38.

Referat af bestyrelsesmøde Aabenraa Statsskole onsdag den 18. juni 2014 kl i lok. C 38. Referat af bestyrelsesmøde Aabenraa Statsskole onsdag den 18. juni 2014 kl. 15.00 18.00 i lok. C 38. Til stede: Ole Daneved (OD, rektor), Torben Bjerring (TB, vicerektor), Birthe Friis Mortensen (BFM),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 20. juni 2016 Kl KOP seminarrum

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 20. juni 2016 Kl KOP seminarrum Institutledelsesmøde Den 20. juni 2016 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor, Helle Tolboe, Jan Tagesen,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere