1. Offentlig annoncering af opgave

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Offentlig annoncering af opgave"

Transkript

1 1. Offentlig annoncering af opgave Socialstyrelsen indhenter hermed tilbud vedr. Sprogvurderingsmateriale til 2 - årige Indhentningen af tilbud sker ved offentlig annoncering efter udbudslovens afsnit V. En nærmere beskrivelse af opgaven fremgår af nedenstående opgavebeskrivelse. Alle interesserede tilbudsgivere opfordres herved til at fremsende tilbud på udførelse af opgaven. Tilbuddet skal være indleveret senest torsdag 15. februar 2018, kl. 12:00 Tilbuddet, der skal være skriftligt, skal fremsendes i elektronisk form til følgende mailadresse: tilbudsprog2@socialstyrelsen.dk Tilbuddet skal være mærket Tilbud vedr. sprogvurderingsmateriale til 2-årige Mails som fylder mere end 10 MB kan ikke modtages. Tilbud fremsendt til andre mailadresser end ovennævnte vil ikke blive betragtet som indkommet til Socialstyrelsen. Kontrakt om opgaven forventes indgået i marts Alle tilbudsgivere vil samtidig blive orienteret pr. mail om resultatet af annonceringen Spørgsmål og svar Tilbudsgiver har i forbindelse med tilbudsindhentningen mulighed for skriftligt at stille afklarende spørgsmål. Spørgsmål skal sendes til spmsprog2@socialstyrelsen.dk Spørgsmål modtaget senest torsdag den 8. februar 2018 kl. 12 vil blive besvaret senest mandag den 12. februar Spørgsmål modtaget senere end 8. februar 2018 vil blive besvaret i det omfang, det er muligt at besvare dem senest 12. februar Spørgsmål og svar vil i anonymiseret form blive offentliggjort løbende på Socialstyrelsens hjemmeside:

2 Tilbudsgiver opfordres til at holde sig løbende orienteret også efter fristen for at stille spørgsmål er udløbet Vedståelsesfrist Tilbudsgiver skal vedstå sit tilbud indtil 15. maj Forbehold Hvis tilbudsgiver har forbehold i forhold til oplysninger i det udsendte materiale skal det angives i tilbuddet. Forbehold for grundlæggende elementer i udbudsmaterialet accepteres ikke, og vil medføre, at tilbuddet ikke kan tages i betragtning. Andre forbehold vil også medføre at tilbuddet ikke kan tages i betragtning, hvis de ikke kan prissættes af ordregiver. I det omfang, tilbudsgiver ikke udtrykkeligt i sit tilbud tager forbehold, lægges det til grund, at tilbudsgiver ikke har forbehold for annonceringsmaterialet eller udkast til kontrakt Samarbejde og brug af underleverandører Tilbud kan afgives af en enkelt virksomhed/organisation alene eller af flere virksomheder/organisationer i samarbejde (konsortium, brug af underleverandør(er) eller anden samarbejdsform). Hvis tilbuddet afgives at et konsortium skal der afgives oplysninger vedr. udelukkelsesgrunde og minimumskrav for alle deltagere i konsortiet, som beskrevet nedenfor. Hvis tilbudsgiver vil benytte underleverandør ved løsningen af opgaven, skal dette oplyses i tilbuddet. I givet fald skal det oplyses, hvilke dele af kontrakten, tilbudsgiver har til hensigt at overlade til underleverandør, samt hvilken underleverandør der vil blive benyttet. Tilbudsgiver skal desuden i tilbuddet afgive erklæring om at underleverandørerne ikke er omfattet af de udelukkelsesgrunde, som gælder for denne tilbudsindhentning jfr. bilag Udelukkelsesgrunde I forbindelse med denne indhentning af tilbud er samtlige obligatoriske og frivillige udelukkelsesgrunde for tilbudsgivere, som beskrevet i udbudslovens 135,136 og 137, gældende med undtagelse af udelukkelsesgrunden pga. gæld til det offentlige på under kr. jf. udbudslovens 137,stk. 1, nr. 7. Tilbudsgiver skal medsende sit tilbud en tro og love erklæring på, at tilbudsgiver ikke er omfattet af nogen udelukkelsesgrund. I et konsortium skal oplysninger medsendes for alle deltagere (bilag 1).

3 1.6. Minimumskrav Der stilles krav om, at tilbudsgiver havde positiv egenkapital i det regnskab, som er aflagt for det seneste regnskabsår. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) gælder kravet for hver af deltagerne i sammenslutningen. Tilbudsgiver skal bekræfte at leve op til dette minimumskrav i soliditetserklæringen, som fremsendes sammen med tilbuddet (Bilag 2). Såfremt tilbudsgiver af en gyldig grund ikke er i stand til at afgive den ovenfor krævede regnskabsoplysning, kan tilbudsgiver redegøre for dette og medsende andre oplysninger, som tilbudsgiver finder egnede til at dokumentere sin økonomiske og finansielle formåen. Ordregiver tager stilling til om de medsendte oplysninger er egnede. 2. Tildelingskriterier Tildelingen af opgaverne vil ske på grundlag af tildelingskriteriet bedste forhold mellem pris og kvalitet. Udbuddet gennemføres som et omvendt udbud, hvor: prisen for opgaven er fast (1 million kr. eksklusiv moms), således at valg af leverandør alene sker på grundlag af kvalitet af den tilbudte løsning og kompetencer hos de tilknyttede medarbejdere. Socialstyrelsen vil vurdere de indkomne tilbud ud fra følgende underkriterier: 1. Tilbuddets kvalitet 2. De tilknyttede medarbejderes kvalifikationer og erfaring Tilbuddene vil blive vurderet relativt i forhold til hinanden på grundlag af nedenstående tildelingskriterier. Underkriterierne vægtes på følgende måde: Kvalitet 60 % Kvalifikationer og erfaring 40 % I vurderingen af kvalitet indgår en vurdering af: - I hvor høj grad der i tilbuddet er udfoldet relevant faglig viden og der er forholdt sig til de i opgavebeskrivelsen beskrevne krav - I hvor høj grad de enkelte dele af opgaveløsningen er velbegrundet og velbeskrevet i forhold til de i opgavebeskrivelsen beskrevne krav

4 - I hvor høj grad der fremgår en velbegrundet og realistisk tidsplan i forhold til at gennemføre de enkelte dele i opgaveløsningen - I hvor høj grad tilbuddet forholder sig til eventuelle risici forbundet med de enkelte dele i opgaveløsningen på en velbegrundet og realistisk måde samt hvorledes det er fremlagt, hvordan disse eventuelle risici kan håndteres I vurderingen af kvalifikationer og erfaring indgår en vurdering af: - I hvor høj grad de tilknyttede medarbejdere har viden om og erfaring med sprogtilegnelse og børns sproglige udvikling - I hvor høj grad de tilknyttede medarbejdere har erfaring med og viden om at udarbejde lignende materialer - I hvor høj grad de tilknyttede medarbejdere har viden om og erfaring med afprøvning af lignende materialer - I hvor høj grad de tilknyttede medarbejdere har viden om og erfaring med indsamling og analyse af normdata - I hvor høj grad de tilknyttede medarbejdere har viden om og erfaring med formidling af forskningsbaseret materiale til praksis. For samtlige delkriterier vedr. kvalifikationer og erfaring gælder, at tilbudsgiver vil blive vurderet på CV er for de tilknyttede medarbejdere i kombination med det antal timer de enkelte medarbejdere lægger i opgaveløsningen. 3. Kontrakt Vedlagte udkast til kontrakt vil danne grundlag for indgåelse af aftale med den valgte leverandør. 4. Kommunikation Al kommunikation vedr. denne indhentning af tilbud skal være skriftlig og affattet på dansk. 5. Fortrolighed Tilbudsgiverens opmærksomhed henledes på, at dokumenterne, herunder indkomne tilbud, vil kunne være omfattet af retsreglerne om aktindsigt. Det betyder, at konkurrenter m.fl. kan anmode om aktindsigt i tilbud, der afgives. Ordregiver vil være berettiget og forpligtet til at give aktindsigt i det omfang, som følger af lovgivningen. 6. Budget Budgettet skal opstilles i detaljeret og overskuelig form. Ressourceforbrug relateret til delopgaver i den samlede opgaveløsning bør være klart adskilte. Ressourceforbruget skal opgøres både økonomisk og i arbejdstimer, såvel samlet set som fordelt på delopgaver. Endvidere skal det forventede antal arbejdstimer angives særskilt for samtlige medarbejdere, som skal deltage i opgaveløsningen.

5 7. Projektbeskrivelse 7.1. Baggrund Efter 11 i bekendtgørelse af lov nr. 748 af om dag-, fritids- og klubtilbud mv. til børn og unge (dagtilbudsloven) skal kommunerne gennemføre en sprogvurdering af børn i alderen omkring 3 år, der er optaget i et dagtilbud, og hvor der er sproglige, adfærdsmæssige eller andre forhold, der giver formodning om, at barnet har behov for sprogstimulering. Kommunerne skal endvidere efter dagtilbudsloven sprogvurdere børn i alderen omkring 3 år, der ikke går i dagtilbud. Kommunerne har efter nærmere regler pligt til at tilbyde sprogstimulering til de børn, hvor sprogvurderingen viser, at barnet har behov for sprogstimulering, uanset om barnet går i dagtilbud eller ej. Børne- og Socialministeriet fik i 2010 udviklet et forskningsbaseret og valideret sprogvurderingsmateriale ved navn Sprogvurdering til 3-årige, inden skolestart og i børnehaveklassen. Sprogvurderingsmaterialet kan vurdere børns sprog i 3- årsalderen, 5½- årsalderen samt i børnehaveklassen og understøtter lovkrav i dagtilbudsloven og folkeskoleloven. Socialstyrelsen under Børne- og Socialministeriet har siden 2013 gratis stillet en it-understøttelse af materialet til rådighed for kommunerne. Børne- og Socialministeriet har efterfølgende fået foretaget en faglig opdatering af sprogvurderingsmaterialet Sprogvurdering til 3-årige, inden skolestart og i børnehaveklassen. Det opdaterede sprogvurderingsmateriale hedder Sprogvurdering 3-6 og indeholder som noget nyt blandt andet en 4- års vurdering, så det er muligt også at vurdere 4- årige børns sprog. Sprogvurdering 3-6 giver dermed mulighed for at vurdere børns sprog i 3, 4 og 5-års alderen samt i starten af børnehaveklassen, men forudsætter en itunderstøttelse, hvis barnets score skal udregnes. Børne- og Socialministeriet stiller materialer knyttet til Sprogvurdering herunder vejledning, translate-filer, beregningsnotat mv. frit til rådighed for itleverandører, som måtte have en interesse i at udvikle en it-understøttelse af materialet. Der henvises til følgende link: Børne- og Socialministeriet (Socialstyrelsen) udbyder ikke en it-understøttelse af Sprogvurdering 3-6. Med vedtagelse af lov nr. 427 af 3. maj 2017 har kommunerne pr. 1. juli 2017 fået mulighed for at fremrykke den lovpligtige sprogvurdering af børn, jf. beskrivelse ovenfor, til 2- årsalderen. Det følger af forarbejdet til loven, at formålet med lovændringen er at styrke den tidlige indsats ved, at de børn, der har sproglige udfordringer, så tidligt som muligt kan få støtte til at udvikle deres danske sprog.

6 Selvom der gennem de seneste år har været et stigende fokus på at sprogvurdere børn samt iværksætte sprogstimulering til de børn, der er forsinket i deres sproglige udvikling eller i risiko for at udvikle sproglige vanskeligheder, er der stadig børn, der ikke er i optimal sproglig udvikling, og som begynder i skole med et ikke alderssvarende sprog. Børn, der har et fattigt sprog, kan ikke til fulde give udtryk for deres tanker og behov og kan have vanskeligt ved at deltage i lege og indgå i relationer med andre børn. Herudover er der risiko for, at barnet begynder i skolen uden de nødvendige sproglige kompetencer, hvor et veludviklet og nuanceret sprog er en væsentlig forudsætning for et skoleforløb præget af læring, udvikling og trivsel. Der ønskes på den baggrund udviklet et sprogvurderingsmateriale, der kan anvendes til at vurdere 2-årige børns sprog Formål Sprogvurderingsmaterialet til 2-årige skal medvirke til at understøtte kommunerne i tidligst muligt at identificere de børn, der er i risiko for forsinket sprogudvikling eller for at udvikle sproglige vanskeligheder, så disse børn kan få tilbudt den nødvendige hjælp og støtte i forhold til deres kommunikative og sproglige udvikling. Formålet er at sikre, at alle børn kommer i bedst mulig kommunikativ og sproglig udvikling, og herved at flere børn starter i skole med et alderssvarende sprog. Det er en vigtig del af det overordnede sigte at mindske den negative sociale arv Målgruppe Målgruppen for sprogvurderingen er børn mellem ca. 22 måneder og 30 måneder. Målgruppen indbefatter både etsprogede børn og børn med flere sprog. Ved sidstnævnte forstås både de børn, der lærer flere sprog, fra de er helt små, samt de børn der har et andet modersmål end dansk og først lærer dansk som andetsprog senere. Sprogvurderingen skal kunne udføres af pædagogisk personale, som har særlige kvalifikationer i relation til at kunne varetage sprogvurderingen, jf. dagtilbudslovens 11, stk. 9. Det kan være personale, der er uddannet professionsbachelor som pædagog eller personale, der på anden vis er kvalificeret til at løse opgaven som f.eks. pædagogisk personale med et særligt kendskab til eller efteruddannelse i børns sprogudvikling Opgavebeskrivelse Opgaven består af fire dele. De fire dele skal understøtte den samlede opgaveløsning: 1. Kortlægning af forskning

7 2. Udvikling af et sprogvurderingsmateriale 3. Afprøvning af sprogvurderingsmaterialet 4. Indsamling af normdata De enkelte opgaver uddybes i det følgende. 1. Kortlægning af forskning Der ønskes udviklet et forskningsbaseret sprogvurderingsmateriale, som kan anvendes til at lave en individuel vurdering af børns kommunikative og dansksproglige udvikling, når børnene er omkring 2 år, jf. afsnit 7.3 Sprogvurderingsmaterialet skal udvikles med udgangspunkt i nyeste publiceret forskning i små børns sprog og sprogtilegnelse. Leverandøren skal derfor indledningsvist gennemføre en kortlægning af forskning. Leverandøren skal med udgangspunkt heri vurdere hvilke dimensioner af børns kommunikation og sprog, det vil være relevant at lade indgå i sprogvurderingen med henblik på at få det mest retvisende billede af, hvor barnet er i sin kommunikative og sproglige udvikling. Tilbudsgiver bedes i tilbuddet beskrive og begrunde, hvordan forskningskortlægningen gennemføres, herunder: En beskrivelse af den forskning, der vurderes relevant at indgå i kortlægningen In- og eksklusionskriterier for litteratursøgningen Forslag til søgeord og søgestrategi Hvilke danske og internationale databaser og andre relevante kilder, der søges i Hvordan screeningen af søgeresultaterne gennemføres Tilbudsgiver bedes beskrive, hvordan resultaterne af forskningskortlægningen forventes at blive omsat i forbindelse med udviklingen af sprogvurderingsmaterialet. Tilbudsgiver bedes forholde sig til, hvorvidt der er risici forbundet med løsning af denne del af opgaven og fremlægge, hvordan disse risici kan forebygges og håndteres. 2. Udarbejdelse af et sprogvurderingsmateriale På baggrund af forskningskortlægningen udvikles et sprogvurderingsmateriale, som indeholder et redskab til sprogvurdering og en vejledning til anvendelse af materialet. Sprogvurderingsmaterialet skal understøtte de nyligt vedtagne regler, jf. afsnit 7.1 Baggrund, som giver kommunerne mulighed for at fremrykke sprogvurderingen af børn i 3- årsalderen til 2- årsalderen, jf. dagtilbudslovens 11, stk. 4.

8 Ordregiver ser positivt på, at sprogvurderingsmaterialet indholdsmæssigt er bygget op, så det kan anvendes i sammenhæng med sprogvurderingsmaterialet Sprogvurdering 3-6, hvorefter der vil være mulighed for at foretage en vurdering af barnets sprog i såvel 2,3,4 og 5-årsalderen samt i starten af børnehaveklassen herunder eventuelt kunne følge barnets kommunikative og sproglige progression. Redskab til sprogvurdering De sproglige dimensioner, som indgår i sprogvurderingen, skal i videst muligt omfang udvælges på baggrund af forskning, der dokumenterer, at de parametre, der måles på, er de primære indikatorer for barnets muligheder for at udvikle sig kommunikativt og at udvikle sprog- og læsefærdigheder. Sprogvurderingsmaterialet skal give et validt grundlag for at identificere de børn, der er i risiko for en forsinket sproglig udvikling eller at udvikle sproglige vanskeligheder, og hvor der er behov for at iværksætte en målrettet og pædagogisk indsats med henblik på at understøtte barnets dansksproglige udvikling. Da sprogvurderingen er målrettet meget små børn, bør metoden til vurderingen overvejes grundigt. Det er et krav, at sprogvurderingen skal indeholde observation. Sprogvurderingen kan også indeholde en test af barnet, såfremt det vurderes at være nødvendigt ift. kravet om, at sprogvurderingen skal være valid. Observationen skal være systematisk og afdække de områder, der er identificeret som indikatorer for barnets muligheder for kommunikativ udvikling og udvikling af sprog og læsefærdigheder. Hvis det vurderes, at testning skal indgå i sprogvurderingen, skal det indtænkes, at små børn typisk kun kan koncentrere sig i kort tid ad gangen. Der bør derfor være en balance mellem, at sprogvurderingen med størst mulig sikkerhed skal kunne vurdere, hvor barnet befinder sig i sin kommunikative og sproglige udvikling, og samtidig skal en eventuel test kunne tages på så kort tid som muligt og eventuelt i etaper. Sprogvurderingen skal kunne foretages i dagtilbuddet, og det bør overvejes, hvorvidt en eventuel testdel kan foretages i en hverdagspræget situation fx på legepladsen eller i børnefællesskabet, hvor den voksne anvender f.eks. en spisesituation til at teste, hvorvidt barnet kender en ske, kniv, gaffel, eller kender til begreber som eksempelvis bestik. Det er vigtigt, at den eventuelle testsituation foretages på en sådan måde, at barnet oplever det som en hyggelig leg med en voksen. Sprogvurderingsmaterialet skal være udformet og opbygget, så det er nemt at gå til, og så det ikke kræver en uforholdsmæssig stor forhåndsviden om materialet at anvende det. Herudover lægges der vægt på, at resultatet af

9 sprogvurderingen ikke kun skaber grundlag for at iværksætte en systematisk sprogstimulering af barnet, men at det pædagogiske personale kan lade resultatet af sprogvurderingen indgå som grundlag for planlægning af det generelle pædagogiske arbejde i relation til at stimulere barnets sprog som en del af det daglige pædagogiske arbejde. Ordregiver lægger vægt på, at sprogvurderingen både indeholder en individuel vurdering af, hvor barnet er i sin kommunikative og sproglige udvikling samt en vurdering af barnets evne til at kommunikere og udtrykke sig, når barnet er i et børnefællesskab, så der den vej opnås viden om, hvordan barnet kommunikerer med jævnaldrende børn. Det kan ligeledes overvejes, hvorvidt der bør være mulighed for at vurdere barnets nærmeste udviklingszone i forhold til kommunikativ og sproglig udvikling som hjælp til at planlægge det videre sprogstimuleringsarbejde. Materialet bør ligeledes give mulighed for at kunne skabe et overblik over, hvor børnegruppen er i sin sproglige og kommunikative udvikling, så det giver det pædagogiske personale mulighed for at tilrettelægge et sprogligt læringsmiljø, der imødekommer børnegruppens generelle sproglige behov. Vejledning Vejledningen til sprogvurderingsmaterialet skal være henvendt til det pædagogiske personale eller tilsvarende, som skal gennemføre sprogvurderingen. Denne skal indeholde: En standardiseret manual, der i et let og forståeligt sprog redegør for, hvorledes sprogvurderingen skal udføres En guide til, hvordan resultatet af sprogvurderingen skal forstås. Eksempler på eller inspiration til typer af sprogstimulering målrettet helt små børn, der med fordel vil kunne iværksættes, såfremt sprogvurderingen af barnet viser, at barnet har behov for sprogstimulering En præsentation af den forskning, der ligger til grund for sprogvurderingsmaterialet. En redegørelse for den indsamlede normdata Anvendelse Sprogvurderingsmaterialet skal udvikles, så det giver mulighed for, at der efterfølgende kan udvikles en it-understøttelse af materialet. Det er således et krav, at sprogvurderingsmaterialet indeholder de materialer, der vil være nødvendige for, at materialet kan it-understøttes, som eksempelvis beregningsnotat, translatefiler mv. Det understreges, at den udbudte opgave ikke indeholder krav om udvikling af en it-understøttelse. Tilbudsgiver bedes i tilbuddet forholde sig de beskrevne krav i afsnit 2 Udvikling af sprogvurderingsmaterialet.

10 Tilbudsgiver bedes i tilbuddet beskrive og begrunde forslag til opbygningen af det samlede sprogvurderingsmateriale, herunder inddragelse af observation og evt. test tilpasset målgruppen. Heri skal også indgå overvejelser om form og indhold og mulighed for at skabe sammenhæng mellem Sprogvurdering 3-6 og dette sprogvurderingsmateriale. Tilbudsgiver bedes forholde sig til, hvorvidt der er risici forbundet med løsning af denne del af opgaven, og fremlægge hvordan disse risici kan forebygges og håndteres. 3. Afprøvning af sprogvurderingsmaterialet Sprogvurderingsmaterialet skal afprøves i praksis og derefter redigeres inden indsamling af normdata med henblik på at sikre anvendelighed, og at materialet er implementerbar i praksis. Der skal i samarbejde med Socialstyrelsen planlægges og afholdes et møde med interessenter med indgående faglig viden om børns sprog for eksempel Audiologopædisk Forening, Foreningen af Universitetsuddannede Audiologopæder og Foreningen af Tale-høre-lærere i Folkeskolen, som kan komme med input til udviklingen af selve materialet, inden afprøvningsperioden startes. Tilbudsgiver bedes i tilbuddet beskrive og begrunde, hvordan afprøvningsperioden tilrettelægges. Tilbudsgiver bedes ligeledes beskrive og begrunde antallet af pædagogisk personale og børn, der vil indgå i afprøvningen af sprogvurderingsmaterialet, samt hvordan aftaler med disse indgås. Der skal tages stilling til, hvornår mødet med de faglige interessenter skal være og forslag til, hvem der kan inddrages. Tilbudsgiver bedes forholde sig til, hvorvidt der er risici forbundet med løsning af denne del af opgaven, og fremlægge hvordan disse risici kan forebygges og håndteres. 4. Normrefereret materiale Sprogvurderingsmaterialet ønskes udarbejdet som et normrefereret materiale, hvormed forstås, at resultatet af det enkelte barns sprogvurdering skal kunne sammenlignes med resultatet fra andre børn på samme alder. Socialstyrelsen skal have adgang til de indsamlede normdata efter udførsel af opgaven. Tilbudsgiver bedes i tilbuddet beskrive og begrunde, hvordan indsamlingen af normdata gennemføres. Det skal herunder beskrives og begrundes, hvor mange børn der skal indgå, og hvordan det sikres, at dette antal nås indenfor den afsatte tidsperiode.

11 Tilbudsgiver bedes forholde sig til, hvorvidt der er risici forbundet med løsning af denne del af opgaven, og fremlægge hvordan disse risici kan forebygges og håndteres. 7.5 Tidsramme Opgaven skal gennemføres i perioden marts-december Den overordnede tidsplan er som følger: Tid 15.marts 2018 kl november december 2018 Milepæl Kontraktmøde i Odense Sprogvurderingsmaterialet sendes til Socialstyrelsen med henblik på kommentering og godkendelse Endeligt sprogvurderingsmateriale foreligger Opgaven tillader ikke ændringer i ovenstående tidsplan. Tilbudsgiver skal i sit tilbud komme med et detaljeret og realistisk forslag til tidsplanen for følgende milepæle og afrapporteringer: - Kortlægning af forskning, der skal ligge til baggrund for sprogvurderingsmaterialet - Udvikling af sprogvurderingsmaterialet inkl. vejledning med elementerne beskrevet ovenfor - Møde med interessenter med mulighed for kommentering inden afprøvningsperiode - Afprøvningsperiode og tilretning - Indsamling af normdata - Afrapportering i form af 3 udkast til sprogvurderingsmaterialet; o Det første udkast til det samlede sprogvurderingsmateriale inden afprøvningen inkl. tid til kommentering fra Socialstyrelsen (min. 5 dage) o Det redigerede sprogvurderingsmateriale på baggrund af afprøvningen o Det endelige sprogvurderingsmateriale efter indsamlingen af normdata. Der skal som minimum være statusmøder med Socialstyrelsen i forbindelse med de tre afrapporteringer. Tilbudsgiver bedes i tidsplanen overveje, om der er behov for flere statusmøder. Socialstyrelsen har nedsat en følgegruppe på dagtilbudsområdet. Der kan i den forbindelse blive tale om, at leverandøren skal deltage i 1-2 møder af max. en times varighed, hvor følgegruppen får mulighed for at komme med input til eksempelvis vejledningsmaterialet til sprogvurderingen, jf. afsnit 2. Dette aftales nærmere med Socialstyrelsen.

12 7.6 Økonomisk ramme Der er afsat 1 million kr. eksklusiv moms til opgaven. Betalingen falder i én rate, når det endelige sprogvurderingsmateriale foreligger og er godkendt.

Tilbudsindhentning. Socialstyrelsen indhenter hermed tilbud vedr.

Tilbudsindhentning. Socialstyrelsen indhenter hermed tilbud vedr. Tilbudsindhentning Socialstyrelsen indhenter hermed tilbud vedr. Udvikling, planlægning, afholdelse samt evaluering af kurser i DUÅ og PMTO med fokus på ADHD. Tilbudsindhentningen sker som et led i udmøntningen

Læs mere

Alle tilbudsgivere vil samtidig blive orienteret pr. mail om resultatet af annonceringen.

Alle tilbudsgivere vil samtidig blive orienteret pr. mail om resultatet af annonceringen. 1. Annoncering Socialstyrelsen annoncerer hermed efter tilbud vedr. uddannelse af medarbejdere i metoden Social Færdighedstræning i grupper (SFT) under Socialstyrelsens Udbredelses- og Investeringsprogram

Læs mere

Tilbuddet, der skal være skriftligt, skal fremsendes i elektronisk form til følgende mailadresse:

Tilbuddet, der skal være skriftligt, skal fremsendes i elektronisk form til følgende mailadresse: 1. Annoncering Socialstyrelsen annoncerer hermed efter tilbud vedr. uddannelse af medarbejdere i metoden Åben Dialog, under Socialstyrelsens Udbredelses- og Investeringsprogram (UIP) på voksenområdet,

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for annoncering af Feltkompas INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED...3 2. INTRODUKTION OM ANNONCERINGEN...3 3. DET SAMLEDE ANNONCERINGSMATERIALE...4

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Indhold. Introduktion: Hvorfor sprogvurdere? Indhold. Sprogvurdering. Introduktion Hvad er praksis? Hvorfor sprogvurdere?

Indhold. Introduktion: Hvorfor sprogvurdere? Indhold. Sprogvurdering. Introduktion Hvad er praksis? Hvorfor sprogvurdere? Indhold Sprogvurdering Risikofaktorerik kt Socialministeriets sprogvurderingsmateriale Introduktion Hvad er praksis? Hvorfor sprogvurdere? Risikofaktorer Hvad gør vi i praksis? 6 risikofaktorer er Socialministeriets

Læs mere

Annonceringen sker efter udbudslovens afsnit V. En nærmere beskrivelse af opgaven fremgår af vedlagte opgavebeskrivelse.

Annonceringen sker efter udbudslovens afsnit V. En nærmere beskrivelse af opgaven fremgår af vedlagte opgavebeskrivelse. 1. Annoncering Socialstyrelsen annoncerer hermed efter tilbud på uddannelse af medarbejdere i metoden Critical Time Intervention (CTI) under Socialstyrelsens Udbredelsesog Investeringsprogram (UIP) på

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12 UUI alm. del Bilag 164 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Samrådsspørgsmål AP Åbent

Læs mere

2. Udbudsmaterialet Om det samlede udbudsmateriales bestanddele henvises til udbudsbekendtgørelsen.

2. Udbudsmaterialet Om det samlede udbudsmateriales bestanddele henvises til udbudsbekendtgørelsen. NOTAT Dato: 2008-07-16 Kontor: Integration J.nr.: 2005/5089-36 Sagsbeh.: PVV Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for evaluering af projekterne i puljen Udvikling af it-baserede danskundervisningsprogrammer

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Den nye sprogvurdering. Metode og normering. Den nye sprogvurdering. Lovgrundlag

Den nye sprogvurdering. Metode og normering. Den nye sprogvurdering. Lovgrundlag Den nye sprogvurdering Metode og normering Den nye sprogvurdering Metode og normering En del af dagtilbudsloven i 2007 og ændret i 2010 Skal ses i sammenhæng med skolelovens bestemmelse om sprogvurdering

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 1. Baggrund for udbuddet Energistyrelsen varetager i dag en PCB-rådgivningsvirksomhed samt www.pcb-guiden.dk.

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af undersøgelse af selvforsørgede indvandrerkvinders barrierer og muligheder for beskæftigelse og uddannelse.

Udbudsbetingelser for udbud af undersøgelse af selvforsørgede indvandrerkvinders barrierer og muligheder for beskæftigelse og uddannelse. NOTAT Dato: 27. juni 2007 Kontor: Beskæftigelse og uddannelse J.nr.: 3853 Sagsbeh.: KNY Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for udbud af undersøgelse af selvforsørgede indvandrerkvinders barrierer

Læs mere

Udbud af batterier til høreapparater 2017

Udbud af batterier til høreapparater 2017 Udbud af batterier til høreapparater 2017 - Udbudsbekendtgørelse nr. 2016-144414 (16-424174-001) Disse udbudsbetingelser indeholder retningslinjerne for afgivelse af tilbud, kommunikation mellem tilbudsgiver

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

INDHENTELSE AF TILBUD PÅ KORTLÆGNING AF ANLAGTE OG AFGJORTE DOMME OG NÆVNSAFGØRELSER OM DISKRIMINATION PÅ BAGGRUND AF ETNICITET OG HANDICAP

INDHENTELSE AF TILBUD PÅ KORTLÆGNING AF ANLAGTE OG AFGJORTE DOMME OG NÆVNSAFGØRELSER OM DISKRIMINATION PÅ BAGGRUND AF ETNICITET OG HANDICAP INDHENTELSE AF TILBUD PÅ KORTLÆGNING AF ANLAGTE OG AFGJORTE DOMME OG NÆVNSAFGØRELSER OM DISKRIMINATION PÅ BAGGRUND AF ETNICITET OG HANDICAP 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Ankestyrelsen Enheden for Antidiskrimination

Læs mere

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS2060107-01799 Dato: 11-09-2019 Sagsbehandler: ROHA/KRMO ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

Annoncering af Afgørelsesdatabasen

Annoncering af Afgørelsesdatabasen Annoncering af Afgørelsesdatabasen 1. Indledning Annoncering af opgave vedrørende etablering, drift og vedligeholdelse af Afgørelsesdatabase for Landsskatteretten og Skatterådet og anonymisering af afgørelser

Læs mere

TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi

TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for Annoncering af TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED... 3 2.

Læs mere

Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart

Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart 01.09.2016 Indhold Prisaftale på bandager og ortoser i Assens Kommune... 3 1. Indledning... 3 1.1 Generel

Læs mere

Udbud af Konfirmandsystem. Udbudsbetingelser for Folkekirkens It s udbud af et konfirmandsystem.

Udbud af Konfirmandsystem. Udbudsbetingelser for Folkekirkens It s udbud af et konfirmandsystem. Udbud af Konfirmandsystem Udbudsbetingelser for Folkekirkens It s udbud af et konfirmandsystem. Udbuddet er offentliggjort den 31. marts 2019 på www.udbud.dk under betegnelsen: Levering og vedligeholdelse

Læs mere

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København K Telefon: 33 92

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Kortlægning af jordstrømme

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Kortlægning af jordstrømme Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Kortlægning af jordstrømme Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K. Ole Kiilerich 8. september 2016 1 Indhold 1 Indledning 3 2 Beskrivelse af projektet

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriet. Brugertilfredshedsundersøgelse af forældres tilfredshed med folkeskolen

Økonomi- og Indenrigsministeriet. Brugertilfredshedsundersøgelse af forældres tilfredshed med folkeskolen Enhed ADMPOL Sagsbehandler NPA Sagsnr. 2015-746 Doknr. 203987 Økonomi- og Indenrigsministeriet Brugertilfredshedsundersøgelse af forældres tilfredshed med folkeskolen Annoncering januar 2015 Dato 30-01-2015

Læs mere

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 3 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer... 5 Børnenes trivsel... 7 Børnenes sundhed...

Læs mere

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Indhentning af tilbud på beskæftigelsesfremmende indsats 1. Vejledning og jobsøgningsforløb i.h.t. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats kap.

Læs mere

Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Copenhagen Business School Handelshøjskolen Copenhagen Business School Handelshøjskolen Annoncering af køb af digitale penne, papir til digitale penne samt software vedligeholdelse og service af digitale penne Annonceringsbetingelser November 2016

Læs mere

Annoncering nødbehandlerbil i Nordborg

Annoncering nødbehandlerbil i Nordborg Annoncering nødbehandlerbil i Nordborg 1. Beskrivelse af opgaven Kontrakten omhandler løbende drift af nødbehandlerbil i Nordborg. Opgaven er nærmere beskrevet i kontraktbilag 1. 2. Tidsplan Annoncering

Læs mere

Udbudsannonce Prækvalifikation. Annoncering af konsulentbistand til udarbejdelse af evaluering af frikommuneordningen. Marts 2014

Udbudsannonce Prækvalifikation. Annoncering af konsulentbistand til udarbejdelse af evaluering af frikommuneordningen. Marts 2014 Udbudsannonce Prækvalifikation Annoncering af konsulentbistand til udarbejdelse af evaluering af frikommuneordningen Marts 2014 Baggrund og formål KL udbyder i samarbejde med Økonomi- og Indenrigsministeriet

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud Udbud: Vedligeholdelse og support af Tjenesteudbyderpakke til NemID mobil medarbejdersignatur med lokal signaturserver Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 UDBUDSBETINGELSER for Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 2 1. DE ORDREGIVENDE MYNDIGHEDER Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Region Syddanmark

Læs mere

Hvad siger dit barn? Om sprogvurdering af dit 3-årige barn

Hvad siger dit barn? Om sprogvurdering af dit 3-årige barn Hvad siger dit barn? Om sprogvurdering af dit 3-årige barn Indledning Alle børn har behov for at kunne udtrykke sig og fortælle, hvis de er kede af det, glade eller vrede. Sproget spiller en stor rolle

Læs mere

Betingelser for annoncering Indkøb af møbler til Landstingssalen

Betingelser for annoncering Indkøb af møbler til Landstingssalen Indkøb af møbler til Landstingssalen 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Folketinget, Byggesekretariatet Christiansborg 1240 København K Kontaktperson: Kasper Jacoby kasper.jacoby@ft.dk Bemærk at tilbud ikke

Læs mere

Tilbudsindhentningen sker efter udbudslovens afsnit V. En nærmere beskrivelse af opgaven fremgår af vedlagte opgavebeskrivelse.

Tilbudsindhentningen sker efter udbudslovens afsnit V. En nærmere beskrivelse af opgaven fremgår af vedlagte opgavebeskrivelse. 1. Annoncering Socialstyrelsen indhenter hermed tilbud på udvikling og gennemførelse af et kompetenceudviklingsforløb i forbindelse med projektet Social støtte i overgang til og fastholdelse i job 2017-2020.

Læs mere

TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME

TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME GULDBORGSUND VARME A/S GULDBORGSUND VAND A/S TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME TILBUDSBETINGELSER MARTS 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 KONTRAKTENS OMFANG... 3

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Udbudsbetingelser. for udvikling, hosting, support og vedligeholdelse af hjemmeside til borgerforslag. Side 1/7

Udbudsbetingelser. for udvikling, hosting, support og vedligeholdelse af hjemmeside til borgerforslag. Side 1/7 Udbudsbetingelser for udvikling, hosting, support og vedligeholdelse af hjemmeside til borgerforslag Side 1/7 1. ORDREGIVER Folketinget Christiansborg 1240 København K Hjemmeside: www.ft.dk Kontaktpersoner:

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer

Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer NOTAT Dato: 10. august 2007 Kontor: Beskæftigelse og uddannelse J.nr.: 3537 Sagsbeh.: EDA Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for udbud af oplysningskampagne om mentorer 1. Den ordregivende myndighed

Læs mere

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk Udbudsbetingelser for annoncering af Oversættelse fra dansk til tysk 28. april 2017 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet... 3

Læs mere

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE SPROGVURDERING OG SPROGStimulering AF 3-ÅRIGE indhold SIDE 3 SIDE 5 SIDE 6 SIDE 8 SIDE 8 SIDE 10 SIDE 11 SIDE 12 SIDE 12 SIDE 14 SIDE 14 SIDE 16 SIDE 18 SIDE 20 kære forældre som forælder... Man har også

Læs mere

Tilbudsbetingelser. for. Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd

Tilbudsbetingelser. for. Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd Tilbudsbetingelser for Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd 1 ORIENTERING 1.1 Udbuddet udbyder hermed opgaven Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning

Læs mere

Sprogstrategi dagtilbud Januar 2017

Sprogstrategi dagtilbud Januar 2017 Sprogstrategi dagtilbud Januar 2017 Indledning Børn er født til at lære. Gennem hele barndommen tilegner børn sig kompetencer, som gør, at de kan deltage i sociale fællesskaber og forstå sig selv og deres

Læs mere

INDHENTELSE AF TILBUD OM KORTLÆGNING VEDR. OMFANGET AF DISKRIMINATION AF NYDANSKERE PÅ DET PRIVATE BOLIGMARKED I DANMARK

INDHENTELSE AF TILBUD OM KORTLÆGNING VEDR. OMFANGET AF DISKRIMINATION AF NYDANSKERE PÅ DET PRIVATE BOLIGMARKED I DANMARK INDHENTELSE AF TILBUD OM KORTLÆGNING VEDR. OMFANGET AF DISKRIMINATION AF NYDANSKERE PÅ DET PRIVATE BOLIGMARKED I DANMARK 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Enheden for Antidiskrimination Ankestyrelsen Teglholmsgade

Læs mere

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Sagsnr. 08/262 Dok.nr. 5338/15 Initialer ANJ I/S Amager Ressourcecenter Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Udbudsbetingelser for

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst]

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst] [Skriv tekst] UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED 1 3. UDBUDSMATERIALET 1 4. TIDSPLAN FOR UDBUDSFORRETNINGEN 2 4.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway.

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Udbudsbetingelser Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Opgaven udbydes formelt af: Søfartsstyrelsen Fjordvænget

Læs mere

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København

Læs mere

RETTET ANNONCERINGSMATERIALE 9/ Tilføjet tekst står med rødt slettet tekst er gennemstreget. Annonceringsbetingelser

RETTET ANNONCERINGSMATERIALE 9/ Tilføjet tekst står med rødt slettet tekst er gennemstreget. Annonceringsbetingelser Annoncering af skanningsopgave Annonceringsbetingelser Dato: 1. maj, 2014 RETTET ANNONCERINGSMATERIALE 9/5 2014 Tilføjet tekst står med rødt slettet tekst er gennemstreget Annonceringsbetingelser Annoncering

Læs mere

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97.

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. Udbudsbetingelser vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. 1. Indhold 2. Indledning... 3 3. Udbudsmaterialet... 3 4.

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Tilbudsindhentning på Vareudbringning til visiterede borgere i eget hjem 1. Indledning Vesthimmerlands Kommune indhenter tilbud på vareudbringning til visiterede borgere i eget

Læs mere

SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING AF 3-ÅRIGE

SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING AF 3-ÅRIGE SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING AF 3-ÅRIGE 3 INDHOLD KÆRE FORÆLDER SIDE 03 SIDE 05 SIDE 06 SIDE 08 SIDE 08 SIDE 10 SIDE 11 SIDE 12 SIDE 12 SIDE 14 SIDE 14 SIDE 16 SIDE 18 SIDE 20 KÆRE FORÆLDER SOM FORÆLDER

Læs mere

Udbudsbetingelser for annoncering Udbud af teknisk rådgivning til 20 landmænd i pilotprojektordningen om præcisionslandbrug

Udbudsbetingelser for annoncering Udbud af teknisk rådgivning til 20 landmænd i pilotprojektordningen om præcisionslandbrug Udbudsbetingelser for annoncering af Udbud af teknisk rådgivning til 20 landmænd i pilotprojektordningen om præcisionslandbrug Offentliggjort på www.udbud.dk 1 Udbud af teknisk rådgivning til 20 landmænd

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

Spørgsmål & svar notat Oplysningskampagne om symptomer på og tidlig opsporing af demens

Spørgsmål & svar notat Oplysningskampagne om symptomer på og tidlig opsporing af demens Dato 14. marts 2013 TRM@dkma.dk Sags nr. 2013025240 4488 9344 Spørgsmål & svar notat Oplysningskampagne om symptomer på og tidlig opsporing af demens Nærværende notat indeholder en anonymiseret fortegnelse

Læs mere

Udbud af leverance af Registreringsudstyr til egne tankanlæg hos Dansk Politi. Udbudsmateriale af 28. september 2012.

Udbud af leverance af Registreringsudstyr til egne tankanlæg hos Dansk Politi. Udbudsmateriale af 28. september 2012. Udbud af leverance af Registreringsudstyr til egne tankanlæg hos Dansk Politi Udbudsmateriale af 28. september 2012. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 Side 2 1.1 Ordregivende myndighed... 3 1.2 Udbudsmaterialet...

Læs mere

SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING. i Svendborg Kommune

SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING. i Svendborg Kommune SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING i Svendborg Kommune 2 KÆRE FORÆLDRE I Svendborg Kommune fokuserer vi på børns trivsel, læring, udvikling og dannelse. Vi ønsker at skabe de bedste livsvilkår for alle

Læs mere

ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET

ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET 1. FORMÅL Miljø- og Fødevareministeriet (herefter ordregiver)

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud

Udbudsbetingelser til offentligt udbud Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Projekt om bistand til Miljøstyrelsens kontrol med overførsel af affald efter EU Transportforordning nr. 1013/2006 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Udbudsbrev: Levering til kantine.

Udbudsbrev: Levering til kantine. Ægirsvej 4 3400 Hillerød 48 23 10 00/48 23 10 97 pd@hfors.dk hillerodforsyning.dk 28.11.2017 Udbudsbrev: Levering til kantine. Hillerød Service A/S anmoder hermed om tilbud på levering af mad m.m. til

Læs mere

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for. oplysnings- og debatkampagne mænd siger nej til vold mod kvinder, samt effektmåling af kampagnen.

U D B U D S B E T I N G E L S E R. for. oplysnings- og debatkampagne mænd siger nej til vold mod kvinder, samt effektmåling af kampagnen. U D B U D S B E T I N G E L S E R for oplysnings- og debatkampagne mænd siger nej til vold mod kvinder, samt effektmåling af kampagnen. 2 Minister for ligestilling Ligestillingsafdelingen Holmens Kanal

Læs mere

Olieregenerering på transformatorer

Olieregenerering på transformatorer Olieregenerering på transformatorer Olieregenerering på transformatorer Journalnr. 16-07547 Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Olieregenerering på transformatorer Indhold

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE) UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013 Guldborgsund Spildevand A/S Tømning af bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende) GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING. i Svendborg Kommune

SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING. i Svendborg Kommune SPROGVURDERING OG SPROGSTIMULERING i Svendborg Kommune 2 KÆRE FORÆLDRE I Svendborg Kommune fokuserer vi på børns trivsel, læring, udvikling og dannelse. Vi ønsker at skabe de bedste livsvilkår for alle

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Forekomst og udvaskning af problematiske stoffer i beton og tegl fra nedrivning eller renovering af danske bygninger og anlæg Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401

Læs mere

Udbudsbetingelser. EU-udbud af rammeaftale vedrørende tablets og hybrider til Norddjurs Kommune. Danmark-Grenaa: Databehandlingsmaskiner (hardware)

Udbudsbetingelser. EU-udbud af rammeaftale vedrørende tablets og hybrider til Norddjurs Kommune. Danmark-Grenaa: Databehandlingsmaskiner (hardware) Udbudsbetingelser EU-udbud af rammeaftale vedrørende tablets og hybrider til Norddjurs Kommune Danmark-Grenaa: Databehandlingsmaskiner (hardware) 2014/S 053-087973 1 af 9 1 Indledning Nærværende udbud

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. Levering af jobannoncer til Jobnet. Dato: 25. maj KRO/IMP. Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V

UDBUDSBETINGELSER. Levering af jobannoncer til Jobnet. Dato: 25. maj KRO/IMP. Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V Dato: 25. maj 2010 J.nr.: 34-1348 KRO/IMP Telefon: 33 15 20 10 Telefax: 33 15 61 15 mail@kammeradv.dk www.kammeradv.dk UDBUDSBETINGELSER Levering af jobannoncer

Læs mere

Annoncering. af kontrakt om opsætning af rottespærrer samt løbende kontrolbesøg på private institutioner

Annoncering. af kontrakt om opsætning af rottespærrer samt løbende kontrolbesøg på private institutioner Annoncering af kontrakt om opsætning af rottespærrer samt løbende kontrolbesøg på private institutioner Betingelser for tilbudsafgivelse 1. Generel beskrivelse af annoncering Lyngby-Taarbæk Kommune, herefter

Læs mere

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler Assens Kommune Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk. 3500 kg ladbiler Marts 2016 Side 2 Indhold Side 1. INDLEDNING... 3 2. TIDSPLAN... 3 3. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED... 3 4. OPGAVENS OMFANG... 3 5. UDBUDSMATERIALE...

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE

PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE Udbud af Digital thoraxudstyr med 2 detektorer inkl. raster til konventionel radiografi PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALE Begrænset udbud Udbud af Digital thoraxudstyr med 2 detektorer inkl. raster til konventionel

Læs mere

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune EU-Udbud på Bilag IIA tjenesteydelse Rengøring til borgere i eget hjem i Vesthimmerlands Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Generel beskrivelse af opgaven... 3 1.2 Ansvarlig for udbud...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen UDBUDSBETINGELSER for Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Danmarks Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø. Telefon:

Læs mere

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder

Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder Anmodning om optagelse på kvalifikationsordning for rydningsvirksomheder En anmodning om optagelse på kvalifikationsordningen for rydningsvirksomheder består af det fælles europæiske udbudsdokument (European

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing

Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing Side 1 af 10 Indhold 1. Indledning... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 3 3. Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er:

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er: Notat J.nr. 14-4989032 Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af konsulentbistand til beregningsmotor, jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2014/S 231-407652 opdateret 7. januar 2015 ICE, Jura og stab MTG Nr.

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Ordregivende myndighed... 3 3 Udbudsmaterialets bestanddele... 3 4 Virksomhedens generelle

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til. Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Konsekvenser ved forbrænding af shredderaffald Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Thilde Fruergaard Astrup 6. juli 2016 1 Indhold 1 Indledning 3 2

Læs mere

Plan for mariagerfjord Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering jf. Dagtilbudslovens 11 stk. 7. Lovgrundlag:

Plan for mariagerfjord Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering jf. Dagtilbudslovens 11 stk. 7. Lovgrundlag: Plan for mariagerfjord Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering jf. Dagtilbudslovens 11 stk. 7. Lovgrundlag: Dagtilbudslovens 11: Stk. 7. Kommunalbestyrelsen skal udarbejde og offentliggøre

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Den udbudte opgave... 3 4. Tidsplan... 4 5. Spørgsmål... 4 6. Ansøgningsfrist... 4 7. Supplerende oplysninger...

Læs mere

Hvad siger dit barn? Et tilbud om sprogvurdering af dit 3-årige barn

Hvad siger dit barn? Et tilbud om sprogvurdering af dit 3-årige barn Hvad siger dit barn? Et tilbud om sprogvurdering af dit 3-årige barn Kære forældre, Derfor er sproget så vigtigt Alle børn har behov for at kunne udtrykke sig og fortælle, hvis de er kede af det, glade

Læs mere

Udbudsbetingelser for annoncering. Bistand til produktion af indikatorer for MUDP

Udbudsbetingelser for annoncering. Bistand til produktion af indikatorer for MUDP Udbudsbetingelser for annoncering af Bistand til produktion af indikatorer for MUDP 4. maj 2018 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet... 3 1.3.1 Delaftaler...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats

Notat. Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Notat Fokus på børns sproglige udvikling - mål og rammer for sprogvurdering af 3-årige og den sprogunderstøttende indsats Krav til sprogvurdering og sprogunderstøttende indsats Sprogvurderinger af 3-årige

Læs mere

Udbudsbetingelser. Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland

Udbudsbetingelser. Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland Udbudsbetingelser Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland Side 1 af 8 1 Indledning Nærværende udbud vedrører anskaffelse af AV-udstyr til University College Nordjylland

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

KOMBIT A/S (herefter Kunden ) ønsker tilbud på et Proof of Concept til en fremtidig infrastruktur (herefter Løsningen ).

KOMBIT A/S (herefter Kunden ) ønsker tilbud på et Proof of Concept til en fremtidig infrastruktur (herefter Løsningen ). Annoncering af køb af et proof of concept til en fremtidig infrastruktur I medfør af lovbekendtgørelse nr. 1410 af 7. december 2007 om indhentning af tilbud på visse offentlige kontrakter (tilbudsloven)

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation EU-udbud - Indsamling af dagrenovation Maj 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 010 Udarbejdet : BER Kontrolleret : BHS Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning

Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen. Sekretariat for administration af tilskudsordning Udbudsbetingelser til begrænset udbud - Prækvalifikationsfasen af Sekretariat for administration af tilskudsordning 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet...

Læs mere

Østjysk Ledelsesakademi

Østjysk Ledelsesakademi Østjysk Ledelsesakademi Annoncering af udbud af DOL-valgmoduler og specialemodul i kommunerne Favrskov, Mariagerfjord, Norddjurs, Randers og Syddjurs. Indledning Kommunerne er gået sammen om etableringen

Læs mere