Begge bygder oplever i perioden et faldende befolkningstal, men det opleves ikke som så drastisk på grund af den nære relation til Nuuk.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Begge bygder oplever i perioden et faldende befolkningstal, men det opleves ikke som så drastisk på grund af den nære relation til Nuuk."

Transkript

1 En kraftigt og stabilt voksende befolkning er og vil i mange år fremover være et grundvilkår for. Planlægningen skal svare på, hvordan byens vækst kan foregå på en bæredygtig måde. Et andet nøglevilkår for planlægningen af er s ubestridte rolle som erhvervsmæssigt omdrejningspunkt for Grønland. Det giver et ansvar for at tilbyde tilstrækkelige muligheder for udvikling og etablering af virksomheder. Udflytningen af Atlanthavnen til Qeqertat er en vigtig brik i erhvervsplanlægningen, men behovet for erhvervsarealer er i det hele taget et vigtigt emne. Bostedets lokalsamfundsprofil kan downloades her: nuuk_da_final.pdf Bygderne omkring Begge bygder oplever i perioden et faldende befolkningstal, men det opleves ikke som så drastisk på grund af den nære relation til. Kapisillit Kapisillit fungerer som et udflugtsmål for lokalturisme fra for bådejere og turister. Det rekreative potentiale for området er allerede realiseret i vid udstrækning i dag. Den primære udvikling for bygden bliver fortsat at håndtere den dobbelte status som lokalt bosted og som rekreativt åndehul og turiststøttepunkt. Qeqertarsuatsiaat Byen har en karakteristisk beliggenhed, der ikke tilbyder mange muligheder for udvidelse eller omorganisering af funktionerne. Bygden har imidlertid de basale servicefunktioner, og de er disponeret hensigtsmæssigt, så der forventes kun i meget begrænset grad at være behov for planlægning i perioden. Ændringer i delområder Bestemmelserne er i begrænset omfang justeret, så strukturen er i overensstemmelse med Inatsisartutlov nr. 17 (lov om planlægning og arealanvendelse), 20. Desuden er de generelle bestemmelser indarbejdet i de specifikke, overordnede bestemmelser. Afgrænsningen af delområder er ændret i en række tilfælde, som kan sammenfattes under tre overskrifter: Justeringer af delområderne inden for de udpegede fokusområdet med henblik på at sikre grundlaget for de ønskede udviklinger og omdannelser. Justeringer som følge af princippet om at sikre en sammenhængende, offentlig forbindelse langs kysten. Opdateringer, hvor de overordnede bestemmelser af varierende årsager har været uddaterede. området

2 De generelle bestemmelser gælder for alle kommunens delområder i by, bygd og det åbne land. Bestemmelserne er generelle og tager ikke hensyn til de lokale forhold i delområderne. Målet med at have sådanne bestemmelser er at give borgerne grundlæggende ensartede basisbestemmelser med ensartede vilkår i alle byer, bygder og det åbne land. De generelle bestemmelser giver fælles retningslinjer for den konkrete planlægning og arealadministration i alle byer, bygder og det åbne land. Delområder Signatur Print Forrige

3 1A1 Boligområde ved Kujallerpaat Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et bebygget boligområde og har et areal på cirka 4,9 ha. Ny tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 5 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Kujallerpaat, Sipisaq Kujalleq, Jagtvej og Aqqusinersuaq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

4 1A11 Boligområde ved Quassunnguaq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse. Området er et bebygget boligområde med énfamilieshuse, som rummer bebyggelse af ensartede bebyggelsesstruktur fra begyndelsen af 1950 erne. Området har et areal på cirka 9,5 ha og rummer cirka 70 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1½ etage. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Området har en restrummelighed på 15 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Sipisaq Kangilleq og Kongevej. B 88, B 203, B 204, B 205, B 206, B 207, B 208, B 209, B 211, B 213, B 214, B 215, B 216, B 217, B 218, B 219, B 221, B 220 og B 222 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Hvor terræn eller vegetationsforholdene i området taler derfor, kan arealtildeling til anlæg af parkeringsplads i tilknytning til den enkelte bolig afvises. B 1329 kan nedrives i forbindelse med forlængelse af C.P. Holbøllsvej.

5 1A12 Boligområde ved Adolf Jensensvej Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et næsten fuldt udbygget etageboligområde. Området har et areal på cirka 4,3 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra 400 ertalik. B 435 kan nedrives og erstattes af et 1 eller 2 familiehus i 1 2 etager. Den nuværende 1 etagers blok B 431 kan nedrives og genopføres i 2 etager.

6 1A13 Boligområde ved Qimerlua Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 5,2 ha og rummer cirka 55 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Aqqusinersuaq, Kongevej og Qimerlua. Arealerne langs Kongevej og Aqqusinersuaq er udpeget til byomdannelsesområde, hvor eksisterende bebyggelse skal kunne nedrives for opførelse af ny boligbebyggelse i 2 5 etager.

7 1A15 Boligområde ved Kissarneqqortuunguaq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et delvist bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 8,2 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 6 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på 400 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Kissarneqqortuunnguaq. Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen.

8 1A16 Boligområde ved vandsøen Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er ubebygget og har et areal på cirka 5,6 ha. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage, tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 10 etager. Området har en restrummelighed på 250 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra C.E. Janssensvej. Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen.

9 1A17 Etageboliger ved Tuapannguit Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål i form af etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 2,6 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 8 etager. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Tuapannguit.

10 1A18 Boligområde ved C.E. Jansensvej Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et delvist bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 3,6 ha og rummer cirka 26 boliger. Ny tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området har en restrummelighed på 50 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra C.E. Janssensvej.

11 1A19 Boligområde ved Svend Jungip Aqqutaa Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål i form af etageboligbebyggelse. Området er et bebygget etageboligområde. Området har et areal på cirka 2,5 ha. Ny bebyggelse må opføres i op til 8 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Svend Jungip Aqqutaa.

12 1A2 Boligområde ved Niels Hammekensvej Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 4,0 ha og rummer cirka 60 boliger. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage og tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal med hensyn til placering og udformning afstemmes i forhold til delområdets bevarede struktur og områdets historiske karakter. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Svend Jungip Aqqutaa. Området er udpeget som bevaringsværdigt område ( 3 område)

13 1A3 Boligområde ved Jens Kreutzmannip Aqqutaa og Saqqarliit Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 11,6 ha og rummer cirka 140 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1½ etager. Ny bebyggelse skal med hensyn til placering og udformning afstemmes i forhold til delområdets bevarede struktur og områdets historiske karakter. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Noorlernut og Jens Kreuzmannip Aqqutaa. B 4, B 12, B28, B 145, B 184 og B 248 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Hvor terræn eller vegetationsforholdene i området taler derfor, kan arealtildeling til anlæg af parkeringsplads i tilknytning til den enkelte bolig afvises.

14 1A4 Boligområde ved Lyngby Tårbæksvej Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 10,5 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Samuel Kleinschmidtip Aqqutaa eller Ilivinnguaq.

15 1A5 Enfamiliehuse ved Tuapannguit Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse og dobbelthuse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 2,5 ha og rummer cirka 30 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1½ etage. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Tuapannguit. Hvor terræn eller vegetationsforholdene i området taler derfor, kan arealtildeling til anlæg af parkeringsplads i tilknytning til den enkelte bolig afvises.

16 1A6 Boligområde ved Avannarliit og Gertrud Rasksvej Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse og dobbelthuse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 15,1 ha og rummer cirka 215 boliger. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Gertrud Rasksvej, Qaanniviit og Heilmannit Aqq. B 149, B 843, B 841, B 979, B 292 og B 978 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Byområdet er udpeget som bevaringsværdigt område ( 3 område). Området omkring Aqqaluks Sø er udpeget som særligt bevaringsværdigt område ( 2 område). Hvor terræn eller vegetationsforholdene i området taler derfor, kan arealtildeling til anlæg af parkeringsplads i tilknytning til den enkelte bolig afvises.

17 1A7 Boligområde ved Inspektørbakken Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 6,4 ha og rummer cirka 70 boliger. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage og tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Gertrud Rasksvej og H.J. Rinksvej. B 141, B 146, B 156, B 804, B 812 og B 817 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Den vestlige del af byområdet er udpeget som bevaringsværdigt område ( 3 område). Hvor terræn eller vegetationsforholdene i området taler derfor, kan arealtildeling til anlæg af parkeringsplads i tilknytning til den enkelte bolig afvises.

18 1A8 Etageboliger ved H.J. Rinkip Aqqutaa Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål i form af etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget etageboligområde. Området har et areal på cirka 3,2 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra H.J. Rinksvej. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

19 1B1 Atlantic Harbour Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt havneformål med kaj og moleanlæg, samt terminalfunktioner og lignende havnefaciliteter. Søområdet kan anvendes til opankring og fortøjning. Der kan etableres mindre dagligvarebutikker i området. Området er et bebygget havneområde. Området har et areal på cirka 13,0 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Aqqusinersuaq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring tankanlægget. Sikkerhedszonen har en radius på 50 meter fra tankanlæggets ydre begrænsninger. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for zonen. Der kan være særligt forurenende virksomhed i området. Ved anlæggelse af særligt forurenende virksomhed skal ansøges om miljøgodkendelse efter Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v.

20 1B3 Erhvervsområde ved ullak Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt industri. Området er et fuldt udbygget erhvervsområde. Området har et areal på cirka 7,1 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Svend Jungip Aqqutaa og Sipisaq Kujalleq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

21 1C1 Anstalten for domsfældte Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et fuldt udbygget område til offentlige formål. Området har et areal på cirka 1,3 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Jagtvej. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

22 1C12 Aqutsisoqarfik Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et fuldt udbygget centerområde. Området har et areal på cirka 10,4 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 5 etager. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra H.J. Rinksvej. B 1553, B 796, B 31 og B 2 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Området er udpeget som særligt bevaringsværdigt område ( 2 område). Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan. B 142 er fredet.

23 1C13 Centerområde ved Samuel Kleinschmidtip Aqqutaa Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et bebygget centerområde. Området har et areal på cirka 4,5 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 5 etager. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Kuussuaq og Samuel Kleinschmidtip Aqqutaa. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

24 1C14 Nuutoqaq Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et centerområde ved s første havn, som rummer mange bygninger fra kolonitiden. Området har et areal på cirka 4,6 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Ubebyggede arealer og fælles friarealer bevares så vidt muligt i naturtilstand. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Gertrud Rasksvej og Hans Ejedesvej. B 48, B 398, B 515, B 514, B 34, B 58, B 2370, B 32, B 75, B 53, B 81, B 29, B 70, B 1859, B 1860 og B 66 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Området er udpeget som særligt bevaringsværdigt område ( 2 område) Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan. B 36, B 37, B 43, B 68, B 74, og B 78 er fredede.

25 1C15 Seminarieområdet Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et bebygget område til offentlige formål, som overvejende rummer undervisnings og kollegiebygninger. Området har et areal på cirka 7,2 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ny bebyggelse skal med hensyn til placering og udformning afstemmes i forhold til delområdets bevarede struktur og områdets historiske karakter. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Gertrud Rasksvej. B 131, B 132, B 148 og B151 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. B 1280 (nødelværket) skal nedrives, når driften ophører. Området er omfattet af indsigtszone for teleanlægget. Indsigtszonen er variabel og afhænger af teleanlæggets placering på terrænet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for indsigtszonen. B 144 og B 1401 er fredede.

26 1C16 Centerområde ved Kissarneqqortuunnguaq Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et næsten fuldt udbygget centerområde. Området har et areal på cirka 5,2 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra H.J. Rinksvej. Området er udpeget som bevaringsværdigt område ( 3 område)

27 1C18 Teleområdet Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et fuldt udbygget område til fælles formål. Området har et areal på cirka 2,2 ha. Ubebyggede arealer og fælles friarealer bevares så vidt muligt i naturtilstand. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra C.E. Janssensvej.

28 1C2 Dronning Ingrids Hospital Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et bebygget område til offentlige formål, som rummer Dronning Ingrids Hospital. Området har et areal på cirka 7,8 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Ubebyggede arealer og fælles friarealer bevares så vidt muligt i naturtilstand. Området har en restrummelighed på 5000 m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Jens Kreutzmannip Aqquitaa og Dronning Ingridsvej. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

29 1C22 Aalisartut Najugaat Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et fuldt udbygget centerområde. Området har et areal på cirka 1,3 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Adolf Jensensvej, Aqqusinersuaq og Sipisaq Kujalleq.

30 1C24 Centerområde ved ullak Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er delvist bebygget og har et areal på 1,8 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 6 etager. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Svend Jungip Aqqutaa. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

31 1C26 Kunstmuseum på Tuapannguit Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er ubebygget og har et areal på cirka 1,0 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ubebyggede arealer og fælles friarealer bevares så vidt muligt i naturtilstand. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Tuapannguit.

32 1C3 Centerområde ved Aqqusinersuaq Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et bebygget centerområde. Området har et areal på cirka 5,8 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 5 etager. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Jens Kreutzmannip Aqquitaa, Dr. Ingridsvej og Qatserisut. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

33 1C30 Centerområde ved Tujuuk Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et delvist bebygget område til offentlige formål. Området har et areal på cirka 11,2 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Aqqusinersuaq og Quassunnguaq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

34 1C31 Kollegieområde ved Kujallerpaat Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Der kan opføres offentligt kollegiebyggeri i området. Området er delvist bebygget og har et areal på 0,7 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Området har en restrummelighed på 3200 m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Kujallerpaat.

35 1C4 Centerområde ved Sipisaq Avannarleq Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et fuldt udbygget centerområde. Området har et areal på cirka 1,3 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Aqqusinersuaq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

36 1C5 Kirkebakken Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et fuldt udbygget område til offentlige formål, som rummer Hans Egede Kirke. Området har et areal på cirka 2,6 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1 etage. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Aqqusinersuaq og Kongevej. Hvor terræn eller vegetationsforholdene i området taler derfor, kan arealtildeling til anlæg af parkeringsplads i tilknytning til den enkelte bolig afvises. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

37 1C8 bymidte Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et fuldt udbygget centerområde. Området har et areal på cirka 7,4 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 8 etager. Der kan ikke udlægges nye byggefelter i området. Der kan opføres nyt byggeri som erstatning og udvidelse af eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Aqqusinersuaq og Kuussuaq. Det historiske diagonale forløb mellem Imaneq og Quillierfik skal bevares.

38 1D1 Fjeldknolde omkring Imeqarfik Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget friholdt område, der består af tre delområder. Det ene område ligger langs den vestlige side af 400 ertalik, det andet område ligger øst for C.E. Jansensvej og det tredje område ligger langs kysten nord for Gertrud Rasksvej. Området har et areal på cirka 17,6 ha. Området kan ikke bebygges. Området vejbetjenes fra 400 ertalik, Farip Aqqutaa og Innannguaq. Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen.

39 1D10 Rekreativt anlæg ved Sana Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er ubebygget og har et areal på cirka 1,1 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Sanamut Aqqut.

40 1D11 Fjeldkamme ved bymidte Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området omfatter fire fjeldkamme, som ligger ved bymidte. Området har et areal på cirka 13,5 ha. Området kan ikke bebygges. Området vejbetjenes fra 400 ertalik, Imaneq, Qoorunnguaq og Qapiarfiussaaq. Arealet omkring Samuel Kleinschmidts lygtepæl skal friholdes og indrettes som en bymæssig plads.

41 1D12 Vestkyst Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget naturområde langs kysten på den vestlige side af. Området har et areal på cirka 2,4 ha. Området kan ikke bebygges. Området vejbetjenes fra Saqqarliit og Tuapannguit. Der skal sikres stiforløb gennem området.

42 1D13 Myggedalens kystlinie Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget naturområde langs kysten vest for Isaajap Aqqutaa, Uulineq og Gertrud Rasksvej. Området har et areal på cirka 2,8 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Området vejbetjenes fra det eksisterende system af kørespor og stier.

43 1D2 Aqqaluks Plads Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af forskellige rekreative anlæg. Området er et devist bebygget område til fritidsformål. Området har et areal på cirka 6,8 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Området vejbetjenes fra Gertrud Rasksvej. B 10, B 136, B 140 og B 245 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Området er udpeget som særligt bevaringsværdigt område ( 2 område). Der skal sikres stiforløb gennem området. B 30, B 137 og B 138 er fredede.

44 1D3 Sydkyst og Ny Herrnhut Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et friholdt naturområde langs s sydkyst. Området har et areal på cirka 18,5 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Området vejbetjenes fra Jens Kreutzmannip Aqquitaa, Niels Hammekenip Aqqutaa og Noorlernut. Området er udpeget som særligt bevaringsværdigt område ( 2 område) B 7 (Missionstationen) er fredet og arealet omkring Missionstationen er fredet.

45 1D4 Stadion Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af idrætsområde. Området er et bebygget område til fritidsformål og rummer Stadion. Området har et areal på cirka 5,9 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Kissarneqqortuunnguaq og Inspektørbakken. Ubenyttede boliger og anden bebyggelse kan nedrives. Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen.

46 1D5 Godthåbshallen Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er et bebygget område til fritidsformål og rummer Godthåbshallen. Området har et areal på cirka 1,9 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Kissarneqqortuunnguaq.

47 1D7 Vandsøen Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er et ubebygget område til fritidsfomål og rummer en sø. Området har et areal på cirka 10,3 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Kissarneqqortuunnguaq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan. Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen.

48 1D9 Avannalinnguag Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er et næsten ubebygget naturområde ved s sydkyst. Området har et areal på cirka 5,8 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Kujallerpaat, Jagtvej og ullak. Der skal sikres stiforløb gennem området.

49 1E2 Tankanlæg ved Umiarsualiviup Inussussua Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af olie og gastankanlæg. Området er et bebygget område til olie og gastankanlæg. Området har et areal på cirka 5,2 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Området vejbetjenes fra Inussuk. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring tankanlægget. Sikkerhedszonen har en radius på 50 meter fra tankanlæggets ydre begrænsninger. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for zonen.

50 1E3 Natrenovationsanlæg ved Saqqarliit Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af natrenovationsplads. Området er fuldt udbygget og har et areal på cirka 0,3 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal med hensyn til placering og udformning afstemmes i forhold til delområdets bevarede struktur og områdets historiske karakter. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Saqqarliit. Området er udpeget som bevaringsværdigt område ( 3 område). Ubenyttede boliger og anden bebyggelse kan nedrives.

51 2A1 Boligområde ved Nigerleq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 7,1 ha. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage og tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal tilpasse sig områdets øvrige bebyggelse, således at der fortsat sikres en udsigt mod vandet fra det eksisterende boligområde. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Nuussuaq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

52 2A2 Boligområde ved Nuussuaq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål i form af etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 16,7 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Der kan opføres ny bebyggelse i forbindelse med ombygning og udvidelse af eksisterende funktioner. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Nuussuaq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

53 2A3 Boligområde ved Manngua Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse og dobbelthuse. Området er et delvist bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 4,3 ha og rummer cirka 44 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1½ etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på 7 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Nuussuaq.

54 2A4 Boligområde ved Mannguata Timaa Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål i form af etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget etageboligområde. Området har et areal på cirka 11,5 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Nuussuaq.

55 2A5 Boligområde ved Oqqua Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 1,1 ha og rummer cirka 36 boliger. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage og tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Manngua og Qaava.

56 2B1 Erhvervsområde ved Industrivej Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt industri. Der kan etableres mindre dagligvarebutikker i området. Området er et fuldt udbygget erhvervsområde. Området har et areal på cirka 3,1 ha. Ny bebyggelse kan opføres med en maksimal højde på 8,5 m. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Sarfaannguit.

57 2B2 Containerhavn Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt havneformål med kaj og moleanlæg, samt terminalfunktioner og lignende havnefaciliteter. Søområdet kan anvendes til opankring og fortøjning. Området er et delvist bebygget erhvervs og havneområde og har et areal på cirka 133,3 ha. Ny bebyggelse kan opføres med en maksimal højde på 32,5 m. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Qeqertanut og Borgmester Aniitap Aqquserna. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 15 meter fra hvert masteben må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer.

58 2B3 Erhvervs og havneområde ved Sarfaannguit Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til havneformål med kaj og moleanlæg, samt terminalfunktioner, oplag og lignende havnefaciliteter. Søområdet kan anvendes til opankring og fortøjning. Området er et bebygget havneområde. Området har et areal på cirka 3,4 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Sarfaannguit.

59 2C1 Nuussuaq center og Iggia bådoplag Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et bebygget centerområde. Området har et areal på cirka 5,7 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Nuussuaq. Der kan ske byfornyelse af området, herunder nedrivning af eksisterende bebyggelse. Byfornyelsen skal ske efter en samlet plan.

60 2C2 Centerområde ved Issortarfik Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et delvist bebygget område til fælles formål. Området har et areal på cirka 16,6 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Før ny bebyggelse kan opføres i områdets sydlige del, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på 6000 m² i den nordlige del og 50 boliger i den sydlige del afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra rundkørslen på Eqalugalinnguit ved Ravnekløften.

61 2D1 Nuussuaq Sydspids Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget naturområde syd for Nuussuaq. Området har et areal på cirka 15,5 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Området vejbetjenes fra Nuussuaq og Manngua.

62 2D2 Iggia Bådehavn Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af svømmehal og lystbådehavn. Området er fuldt udbygget og har et areal på cirka 16,8 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Borgmester Annitap Aqquserna og Sorlaat.

63 2D3 Ravnekløften Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er et næsten ubebygget område til større rekreative anlæg. Området har et areal på cirka 12,5 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra 400 ertalik, Industrivej, Peter Thorup Høeghip Aqqutaa og Nuussauq.

64 2D4 Nuussuaq Slugten Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg som eksempelvis "dirt jump" bane til mountainbike, bmx og snowboard om vinteren. Området er et ubebygget område til fritidsformål, som rummer Nuussuaq sø. Området har et areal på cirka 2,0 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Nuussuaq.

65 2E2 Elværket Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af elværk. Området er et bebygget område til tekniske anlæg, som rummer byens elværk. Området har et areal på cirka 1,6 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Området vejbetjenes fra 400 ertalik og Sarfaannguit.

66 2E3 Højspændingsmast på Qeqertat Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af højspændingsmast og transformerstation. Området er et ubebygget område til tekniske anlæg, som rummer en højspændingsmast. Området har et areal på cirka 0,3 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Området vejbetjenes fra Qeqertanut. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 50 m fra ledningens linje må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer.

67 3A1 Boligområde ved Akunnerit Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt etageboligbebyggelse. Området omfatter bygdens teleanlæg. Området har et areal på cirka 3,5 ha. Ny bebyggelse må opføres i op til 4 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Akunnerit.

68 3A2 Boligområde ved Eqalugalinnguit Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 8,3 ha og rummer cirka 170 boliger. Ny bebyggelse må opføres i op til 2 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra 400 ertalik.

69 3A3 Boligområde i Paarnat Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 22,4 ha. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage, tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Nerngallaa og Qajaasat.

70 3A4 Boligområde ved Siaqqinneq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 14,5 ha. Ny tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på 10 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq og Manguaraq.

71 3A6 Boligområde ved Qasigiannguit Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er ubebygget og har et areal på cirka 4,1 ha. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra 400 ertalik.

72 3A7 Boligområde i Qernertunnguit Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 10,5 ha. Ny tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Qernertunnguanut.

73 3A8 Boligområde ved Iiminaq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 7,6 ha og rummer cirka 44 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området har en restrummelighed på 8 12 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Iiminaq. Markante fjeldknolde indenfor området skal bevares.

74 3B1 Erhvervsområde ved Pukuffik Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt industri. Området er et bebygget erhvervsområde. Området har et areal på cirka 5,6 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og med en maksimal højde på 12 m. Området har en restrummelighed på 3200 m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Borgmester Annitap Aqquserna. Der kan være særligt forurenende virksomhed i området. Ved anlæggelse af særligt forurenende virksomhed skal ansøges om miljøgodkendelse efter Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v.

75 3B2 Erhvervsområde ved Nukappiakuluk Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt industri. Der kan etableres mindre dagligvarebutikker i området. Området er et delvist bebygget erhvervsområde. Området har et areal på cirka 13,9 ha. Ny bebyggelse kan opføres med en maksimal højde på 9 m. Området har en restrummelighed på 5000 m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

76 3B3 Erhvervsområde øst for Golfklub Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt industri. Området er ubebygget og har et areal på cirka 23,8 ha. Området kan ikke bebygges. Men der kan anlægges en vej gennem området Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq og Borgmester Anniitap Aqquserna. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

77 3C2 Kirke ved Manngata Timaa Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et delvist bebygget område til telefoncentral og kirke. Området har et areal på cirka 1,3 ha. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Der kan i mindre omfang etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse. Området vejbetjenes fra Nuussuaq. Frie fjeldpartier og grønne områder skal friholdes.

78 3C3 Kangillinnguit skole Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et bebygget område til offentlige formål. Området har et areal på cirka 2,3 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Området har en restrummelighed på 750 m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Avaalaqiaq og Nerngalla.

79 3C5 Vandrehjem ved Nuniaffik Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et ubebygget område til plejehjem. Området har et areal på cirka 0,3 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Området har en restrummelighed på 770 m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Nuussuaq.

80 3C6 Grønlands Universitet Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er et bebygget område til offentlige formål, som rummer Grønlands Universitet. Området har et areal på cirka 6,9 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Ubebyggede arealer skal bevares i naturtilstand eller indrettes til fri og opholdsarealer. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq.

81 3C7 Centerområde ved Manguaraq Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et delvist bebygget centerområde. Området har et areal på cirka 10,6 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 12 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Manguaraq og Siaqqinneq.

82 3C8 Centerområde i Qernertunnguit Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et delvist bebygget centerområde. Området har et areal på cirka 1,8 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Qernertunnguanut.

83 3D1 Friholdt område ved Annersuaq Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er et næsten ubebygget område til fritidsformål med skiløjper. Området har et areal på cirka 8,9 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq og Iiminaq. Områdets karakter og særpræg skal opretholdes, som beskrevet under 'Eksisterende forhold'

84 3D10 Nuffiumaneq Øst Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af golfbane. Området er ubebygget og har et areal på cirka 25,4 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

85 3D12 Friholdt område ved Borgmester Annitap Aqquserna Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område og fritidsformål. Området er ubebygget og har et areal på cirka 27,9 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg. Området vejbetjenes fra Borgmester Annitap Aqquserna. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 50 m fra ledningens linje må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer.

86 3D13 Turisthytter ved Qernertunnguit Kangerluat Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af hytter til turistformål og lignende. Området er et bebygget område til fritidsformål. Området har et areal på cirka 3,8 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1 etage og med en maksimal højde på 5 m. Ubebyggede arealer skal bevares i naturtilstand. Området har en restrummelighed på 150 m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Qiterlia. Frie fjeldpartier og grønne områder skal friholdes.

87 3D2 Kirkegård i Qussussuup Tungaa Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af kirkegård. Området er et friholdt område, som rummer en kirkegård. Området har et areal på cirka 10,1 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til kirkegård.ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq.

88 3D3 Golfklub Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af golfbane. Området er et delvist bebygget område til fritidsformål, som rummer golfbane. Området har et areal på cirka 16,5 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq.

89 3D4 Fritidsområde ved Akiortunnguit Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er ubebygget og har et areal på cirka 3,4 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området vejbetjenes fra Qernertunnguanut. Der skal sikres stiforløb gennem området.

90 3D5 Friholdt område ved Qasigiannguit Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget naturområde ved den nordvestlige kyst i. Området har et areal på cirka 14,2 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Området vejbetjenes fra Qernertunnguanut, Qiterlia og Timerlia. Området skal opretholdes i naturtilstand.

91 3D6 Nødhavnen Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af bådoplagringsplads. Området er et ubebygget naturområde ved den nordvestlige kyst i. Området har et areal på cirka 5,0 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Qasigiannguit. Området er udpeget til byomdannelsesområde. Byomdannelse kan ske når bådoplag flyttes.

92 3D7 Kangillinnguit Kysten Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget naturområde ved den nordvestlige kyst i. Området har et areal på cirka 13,5 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Området vejbetjenes fra Attartu og Kangillinnguanut. Området skal opretholdes i naturtilstand.

93 3D8 Iiminaq Kysten Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget naturområde ved den nordlige kyst i. Området har et areal på cirka 20,6 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq. Området skal opretholdes i naturtilstand.

94 3D9 Nuffiumaneq Kysten Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af golfbane. Området er et ubebygget naturområde ved den nordlige kyst i. Området har et areal på cirka 17,9 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

95 3E1 Affaldshåndtering og forbrændingsanlæg Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af affaldshåndtering, forbrændingsanlæg, kommunal materielgård, sortering af byggeaffald, genbrugsbyggemarked, asfaltværk og gartneri. Området er et bebygget område til tekniske anlæg. Området har et areal på cirka 6,9 ha. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området vejbetjenes fra Borgmester Annitap Aqquserna.

96 3E2 Trædeponi ved Sarfaarsuit Qooruat Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af deponering af træaffald. Området er ubebygget og har et areal på cirka 6,0 ha. Området kan ikke bebygges. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq. Der skal sikres stiforløb gennem området. Der kan være særligt forurenende virksomhed i området. Ved anlæggelse af særligt forurenende virksomhed skal ansøges om miljøgodkendelse efter Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v.

97 3E3 Skrotplads bag Nuffiumaneq Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af deponering og skrotning af metalaffald. Området er ubebygget og har et areal på cirka 8,0 ha. Ny bebyggelse kan opføres med en maksimal højde på 8,5 m. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området vejbetjenes fra Siaqqinneq. Området er udpeget som friholdt rekreativt område, når skrotpladsen nedlægges. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

98 3E4 Stenbrud Qimatulaviit Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af midlertidigt stenbrud. Området er ubebygget og har et areal på cirka 11,5 ha. Området kan ikke bebygges. Området vejbetjenes fra en midlertidig adgangsvej i den nordlige ende af delområdet. Slugten i vest og fjeldkamme mod syd samt friholdt tilstødende landskab skal bevares og fremstå i naturtilstand. Området er udpeget til erhvervsformål, når stenbruddet nedlægges. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

99 3E5 Lufthavn Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til infrastrukturanlæg i form af lufthavn. Området er bebygget og rummer Lufthavn. Området har et areal på cirka 102,4 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse og drift af infrastrukturanlæg. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager med en maksimal højde på 15 m Området vejbetjenes fra Aqisseqarajooq. banens forlængelse. Området er omfattet af sikkerhedszonen for lufthavnen. Etablering af byggeri og anlæg kan ikke ske uden godkendelse fra Mittarfeqarfiit.

100 4A1 Boligområde ved Asiarpak Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 12,7 ha og rummer cirka 265 boliger. Ny tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Musaq. Der skal sikres stiforløb gennem området. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 50 m fra ledningens linje må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer.

101 4A2 Boligområde ved Tikiusaaq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 9,4 ha og rummer cirka 160 boliger. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage, tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Området har en restrummelighed på 25 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Tikiusaaq. Der skal sikres stiforløb gennem området.

102 4A4 Boligområde ved Igimaq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt etageboligbebyggelse. Området er et fuldt udbygget boligområde. Området har et areal på cirka 10,7 ha og rummer cirka 160 boliger. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 3 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 6 etager. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Unaaq.

103 4A5 Boligområde ved Suloraq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål i form af etageboligbebyggelse. Området er et delvist bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 11,2 ha og rummer cirka 300 boliger. Ny etageboligbebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Området har en restrummelighed på 50 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Suloraq. Områdets to fjeldknolde skal sikres som friholdte arealer for at bevare fjeldryggens oprindelige karakter. Der skal sikres stiforløb gennem området. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet. Området indeholder fredede fjeldknolde.

104 4A6 Boligområde ved Pinguaraq Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området er ubebygget og har et areal på cirka 9,5 ha. Ny åben lav og tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 3 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 6 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på 250 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Suloraq. Der skal sikres stiforløb gennem området. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet.

105 4A7 Boligområde ved Mitsimmavik Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Der kan desuden etableres et renseanlæg i forbindelse med det overordnede kloakudløb i Qinngorput. Området er ubebygget og har et areal på cirka 9,7 ha. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage, tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 6 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på 175 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Suloraq. Der skal sikres stiforløb gennem området. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet.

106 4A8 Boligområde ved Ningitsivik Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. I områdets østlige del kan der etableres en kiosk, grill eller lignende til lokalområdets forsyning. Området er ubebygget og har et areal på cirka 8,4 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 3 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på 175 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Suloraq. Der skal sikres stiforløb gennem området. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet.

107 4A9 Boligområde ved Uppittalik Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. I områdets østlige del kan der etableres en kiosk, grill eller lignende til lokalområdets forsyning. Området er ubebygget og har et areal på cirka 6,6 ha. Ny åben lav bebyggelse kan opføres i op til 1 etage, tæt lav bebyggelse kan opføres i op til 2 etager og etageboligbebyggelse kan opføres i op til 6 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på 200 boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Suloraq. Der skal sikres stiforløb gennem området. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet.

108 4B1 Erhvervsområde ved Naternanut Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt industri. Der kan etableres mindre dagligvarebutikker i området. Der kan desuden etableres brandstation, tankstation og midlertidigt stenknuseri i området. Området er et delvist bebygget erhvervsområde. Området har et areal på cirka 7,2 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ubebyggede arealer skal bevares i naturtilstand eller indrettes til friog opholdsarealer. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Suloraq og Naternanut. Der skal sikres stiforløb gennem området.

109 4B4 Erhvervsområde nordøst for lufthavnen Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt industri. Området er ubebygget og har et areal på cirka 12,1 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området vejbetjenes fra den nye adgangsvej, som er tilsluttet lufthavnsvejen. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

110 4B5 Erhvervsområde ved Isuliffik Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt industri. Området er ubebygget og har et areal på cirka 6,9 ha. Ny bebyggelse kan opføres med en maksimal højde på 10 m. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området er ikke vejbetjent i dag. Der kan anlægges veje og øvrige infrastrukturanlæg i området, som sikrer kommuneplanens gennemførelse. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet.

111 4C1 Centerområde ved Pisissia Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er et bebygget centerområde. Området har et areal på cirka 14,6 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 6 etager. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området er fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Unaaq og Hans Lyngip Aqqusernga.

112 4C2 Anstalt nordøst for lufthavnen Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til fælles formål i form af skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende offentlige formål. Området er ubebygget og har et areal på cirka 12,1 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra den nye adgangsvej, som er tilsluttet lufthavnsvejen. Frie fjeldpartier og grønne områder mellem bygningerne skal bevares og må ikke anvendes til oplag af affald o.l. Der skal sikres stiforløb gennem området. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring anstalten. Der udlægges en cirka 100 m bred sikkerhedszone omkring perimetermuren. Der kan anlægges ny anstalt i området.

113 4C3 Centerområde ved Ningitsivik Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner. Området er ubebygget og har et areal på cirka 1,4 ha. Ny bebyggelse skal i udformning, materialer og farver tilpasses eksisterende bebyggelse. Ubebyggede arealer skal bevares i naturtilstand eller indrettes til fri og opholdsarealer. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Suloraq.

114 4C4 Lystbådehavn ved Tuukkaq Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til centerformål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration og institutioner.endvidere kan der etableres fritidsformål i form af lystbådehavn, anløbskaj o.l. Der kan etableres et tankanlæg for søværts udlevering af brændstof. Området er ubebygget og rummer lystbådehavnen i Qinngorput. Området har et areal på cirka 6,5 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 4 etager. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Ubebyggede arealer skal bevares i naturtilstand eller indrettes til fri og opholdsarealer. Området har en restrummelighed på m² afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående byggemuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Tuukkaq.

115 4D1 Kuanninnguit Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af vandreruter og skiløjper. Området er ubebygget og har et areal på cirka 381,8 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra det eksisterende system af kørespor og stier. Der skal sikres stiforløb gennem området. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 50 m fra ledningens linje må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer. Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen.

116 4D11 Store Malene og Lille Malene Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget naturområde, som består af to delområder. Området har et areal på cirka 1240,5 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Området vejbetjenes fra det eksisterende system af kørespor og stier. Der skal sikres en stiforbindelse over fjeldtoppen på Qussussuaq fra vest til øst og fra syd til nord samt over de 2 fjeldtoppe på Ukkussissat. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet. Der er fastlagt klausulerede zoner omkring lufthavnen i form af hindringsfri flader som består af, dels et horisontalt plan og en konisk flade og dels af ind og udflyvningsflader i banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 50 m fra ledningens linje må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer. Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen.

117 4D2 Skisportsområde ved Lille Malene Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af vinter og sommersportsområde. Området er et delvist bebygget fritidsområde. Området har et areal på cirka 190,6 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området vejbetjenes fra Illerngit Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet. Der er fastlagt klausulerede zoner omkring lufthavnen i form af hindringsfri flader som består af, dels et horisontalt plan og en konisk flade og dels af ind og udflyvningsflader i banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

118 4D4 Qinngorput kirkegård Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af kirkegård. Området er ubebygget og har et areal på cirka 6,6 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til kirkegård.før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området vejbetjenes fra Pisisseq.

119 4D5 Qinngorput elven Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er ubebygget og har et areal på cirka 37,9 ha. Området kan ikke bebygges. Området vejbetjenes fra Uiffak og Unaaq. Området skal opretholdes i naturtilstand. Der skal sikres en stiforbindelse på tværs af elven fra lystbådehavnen Eqinga til kysten vest for boligområdet Taqissorfik og på langs af området fra kysten i vest til søen i øst. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 50 m fra ledningens linje må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer.

120 4D6 Qinngorput sletten Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er ubebygget og har et areal på cirka 13,3 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området vejbetjenes fra Naternanut. Der skal sikres en skiløjpe og løbesti langs den østlige og sydlige kant af området.

121 4D7 Kystlinje og lavninger i Qinngorput Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af naturområde. Området er et ubebygget friholdt området langs den sydvestlige kyst i Qinngorput. Området har et areal på cirka 19,3 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Området vejbetjenes fra Suloraq og Unaaq. Der skal sikres stiforbindelser på langs af slugterne og en skiløjpe og løbesti på tværs af slugterne. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet.

122 4D8 Niaqornannguaq Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af motorcrossbane, gokartbane eller lignende. Området er ubebygget og har et areal på cirka 33,6 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Området vejbetjenes fra den nye adgangsvej, som er tilsluttet lufthavnsvejen. Der skal sikres stiforløb gennem området. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

123 4D9 Lille Malene nordvest Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af større rekreative anlæg. Området er ubebygget og har et areal på cirka 29,4 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området vejbetjenes fra Aqisseqarajooq. banens forlængelse. Området er beliggende inden for det hindringsfri plan ved lufthavnen og er omfattet af ind og udflyvningsflader. Den maksimale kipkote for bygninger og anlæg og anlægskote for veje er variabel og afhænger af afstand til landingsbanen og en vinkelret afstand fra centerlinjen.

124 4E1 Sprængstofmagasin i Niaqornannguaq syd Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af sprængstofmagasin. Området er ubebygget og har et areal på cirka 7,5 ha. Ny bebyggelse kan opføres med en maksimal højde på 6 m. Der kan anlægges veje og øvrige infrastrukturanlæg i området, som sikrer kommuneplanens gennemførelse. Der er fastsat en sikkerhedszone for sprængstofdepotet i forhold til en maksimal opbevaring af kg eksplosive stoffer og genstande i sprængstofdepotet. I tilfælde hvor sprængstofdepotet er fuldt dækket af faste fjeldpartier, må sikkerhedsafstanden til bebyggelser med videre og veje halveres i de retninger, hvor der opnås fuld dækning. Der er fastsat en sikkerhedszone på hhv m og 602,5 m.

125 4E2 Stenbrud til udvidelse af Lufthavn Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af midlertidigt stenbrud. Sten må kun brydes i forbindelse med udbygning af Airport. Området er ubebygget og har et areal på cirka 2,3 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Der kan anlægges veje og øvrige infrastrukturanlæg i området, som sikrer kommuneplanens gennemførelse.

126 4E3 Vandværk Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af vandværk. Området er delvist bebygget og rummer vandværket i Qinngorput. Området har et areal på cirka 3,4 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Området vejbetjenes fra Uiffak. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 50 m fra ledningens linje må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer.

127 4E5 Fjernvarmeværk Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af fjernvarmeværk. Området er bebygget og rummer varmeværket i Qinngorput. Området har et areal på cirka 0,5 ha. Ny bebyggelse skal udformes under hensyntagen til områdets landskabelige beliggenhed. Området vejbetjenes fra Suloraq.

128 4E6 Cirkussøen ved Lille Malene Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af vandindvindingsanlæg. Området er et ubebygget naturområde, som rummer en sø. Området har et areal på cirka 170,1 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Området vejbetjenes fra Uiffak. Der skal sikres en stiforbindelse syd om søen fra Qinngorputelven til Kuanninnguit. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring højspændingsledningen. Inden for et område af 50 m fra ledningens linje må der ikke opstilles nye elektriske hegn, autoværn af metal eller andre elektrisk ledende systemer. Området er omfattet af spærrezone for vandindvindingsområdet. Spærrezonen er fastlagt i forhold til de lokale afstrømningsforhold. Det er ikke tilladt at opføre bygninger og anlæg eller have hundehold mv. inden for spærrezonen.

129 5A1 Siorarsiorfik Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse, tæt lav boligbebyggelse som rækkehuse o.l. samt etageboligbebyggelse. Området har et areal på cirka 184,6 ha. Før ny bebyggelse kan opføres, skal der udarbejdes en samlet plan for hele området, som fastlægger bebyggelsens art, omfang og placering samt detaljerede bestemmelser for områdets udvikling. Området har en restrummelighed på boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Området vejbetjenes fra Qinngorput via en tunnel. Området er omfattet af sikkerhedszone for sprængstopdepotet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for sikkerhedszonen. Sikkerhedszonen omkring sprængstofdepotet skal respekteres ved færdsel i området, dog vil der fortsat være offentlig adgang til den del af området der ikke er indhegnet.

130 Kapisillit Kapisillit ligger ca. 75 kilometer øst for. Oprindelig er bygden opstået på det flade næs, hvor den ældste bebyggelse og havneanlægget er placeret. Herfra er bygden efterfølgende vokset mod sydvest. Bostedets lokalsamfundsprofil kan downloades her: kapisillit_da_final.pdf Ændringer i delområder Bestemmelserne er i begrænset omfang justeret, så strukturen er i overensstemmelse med Inatsisartutlov nr. 17 (lov om planlægning og arealanvendelse), 20. Desuden er de generelle bestemmelser indarbejdet i de specifikke, overordnede bestemmelser. Afgrænsningen af delområder er ændret i en række tilfælde, som kan sammenfattes under tre overskrifter: Justeringer af delområderne inden for de udpegede fokusområdet med henblik på at sikre grundlaget for de ønskede udviklinger og omdannelser. Justeringer som følge af princippet om at sikre en sammenhængende, offentlig forbindelse langs kysten. Opdateringer, hvor de overordnede bestemmelser af varierende årsager har været uddaterede. De generelle bestemmelser gælder for alle kommunens delområder i by, bygd og det åbne land. Bestemmelserne er generelle og tager ikke hensyn til de lokale forhold i delområderne. Målet med at have sådanne bestemmelser er at give borgerne grundlæggende ensartede basisbestemmelser med ensartede vilkår i alle byer, bygder og det åbne land. De generelle bestemmelser giver fælles retningslinjer for den konkrete planlægning og arealadministration i alle byer, bygder og det åbne land. området Delområder Signatur Print Forrige

131 18A1 Boligområde i Kapisillit midt Byfornyelse Kapisillit Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 4,1 ha og rummer cirka 22 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1½ etager. Der kan etableres enkelte nye boliger i området, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

132 18A2 Boligområde i Kapisillit syd Kapisillit Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 1,3 ha og rummer cirka 10 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1½ etager. Der kan etableres enkelte nye boliger i området, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

133 18B1 Erhvervs og havneområde på oddens spids Kapisillit Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt havneformål med kaj og moleanlæg, samt terminalfunktioner og lignende havnefaciliteter. Søområdet kan anvendes til opankring og fortøjning. Området er et delvist bebygget havneområde. Området har et areal på cirka 0,9 ha. Området indeholder cirka 2 bygninger. Der kan i begrænset omfang etableres ny bebyggelse, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring tankanlægget. Sikkerhedszonen har en radius på 20 meter fra tankanlæggets ydre begrænsninger. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for zonen.

134 18B2 Erhvervs og havneområde på Qiterlikasik Kapisillit Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt havneformål med kaj og moleanlæg, samt terminalfunktioner og lignende havnefaciliteter. Søområdet kan anvendes til opankring og fortøjning. Området er et delvist bebygget havneområde. Området har et areal på cirka 1,2 ha. Området indeholder cirka 3 bygninger, der i blandt et tankanlæg. Der kan i begrænset omfang etableres ny bebyggelse, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring tankanlægget. Sikkerhedszonen har en radius på 20 meter fra tankanlæggets ydre begrænsninger. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for zonen.

135 18C1 Centerområde i Kapisillit nord Kapisillit Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til center og fælles formål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration, skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende formål. Området er et delvist bebygget centerområde. Området har et areal på cirka 3,5 ha. Området indeholder cirka 15 bygninger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Der kan i begrænset omfang etableres ny bebyggelse, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. B 108 og B 109 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring tankanlægget. Sikkerhedszonen har en radius på 20 meter fra tankanlæggets ydre begrænsninger. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for zonen.

136 18C2 Centerområde i Kapisillit syd Kapisillit Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til center og fælles formål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration, skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende formål. Området er et delvist bebygget område til offentlige formål. Området har et areal på cirka 1,2 ha. Området indeholder cirka 5 bygninger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Der kan i begrænset omfang etableres ny bebyggelse, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. B 269 er bevaringsværdig. Denne bygning må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse.

137 18D1 Friholdt område nordøst på odden Kapisillit Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af kystområde. Området er et ubebygget kystområde. Området har et areal på cirka 1,0 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

138 18D2 Friholdt område sydvest på odden Kapisillit Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af kystområde. Området er et ubebygget kystområde. Området har et areal på cirka 1,5 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

139 18D3 Friholdt område omkring Kapisillit Kapisillit Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af kystområde. Området er et ubebygget naturområde omkring Kapisillit. Området har et areal på cirka 26,2 ha. Området kan ikke bebygges. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

140 18E1 Dumpen og forbrændingsanlægget Kapisillit Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af dump og forbrændingsanlæg. Området er et ubebygget område til tekniske formål. Området har et areal på cirka 0,3 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. Der kan være særligt forurenende virksomhed i området. Ved anlæggelse af særligt forurenende virksomhed skal ansøges om miljøgodkendelse efter Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v.

141 18E2 Natrenovationspladsen Kapisillit Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af natrenovationsplads. Området omfatter bygdens natrenovationsplads. Området har et areal på cirka 0,1 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

142 18E3 Heliporten Kapisillit Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til infrastrukturanlæg i form af heliport. Området er ubebygget og har et areal på cirka 0,9 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse og drift af infrastrukturanlæg. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

143 18E4 Masteområde Kapisillit Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til infrastruktur i form af masteanlæg. Området omfatter bygdens masteanlæg. Området har et areal på cirka 0,3 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse og drift af infrastrukturanlæg. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

144 Qeqertarsuatsiaat Qeqertarsuatsiaat ligger ca. 130 kilometer syd for og omkring 130 kilometer nord for Paamiut. Hovedparten af befolkningen flyttede til i slutningen af 1940 erne. Erhvervsgrundlaget i Qeqertarsuatsiaat var tidligere torskefiskeri og fangst. Den generelle tilbagegang på landsplan for torskefiskeriet i 1990 erne ramte også Qeqertarsuatsiaat og medførte en befolkningsmæssig tilbagegang i bygden. I 1980 erne og starten af 1990 erne, da torskefiskeriet satte sit store præg på bygden, boede der op til 350 indbyggere i Qeqertarsuatsiaat. Bostedets lokalsamfundsprofil kan downloades her: qeqertarsuatsiaat_da_final.pdf Ændringer i delområder Bestemmelserne er i begrænset omfang justeret, så strukturen er i overensstemmelse med Inatsisartutlov nr. 17 (lov om planlægning og arealanvendelse), 20. Desuden er de generelle bestemmelser indarbejdet i de specifikke, overordnede bestemmelser. Afgrænsningen af delområder er ændret i en række tilfælde, som kan sammenfattes under tre overskrifter: Justeringer af delområderne inden for de udpegede fokusområdet med henblik på at sikre grundlaget for de ønskede udviklinger og omdannelser. Justeringer som følge af princippet om at sikre en sammenhængende, offentlig forbindelse langs kysten. Opdateringer, hvor de overordnede bestemmelser af varierende årsager har været uddaterede. De generelle bestemmelser gælder for alle kommunens delområder i by, bygd og det åbne land. Bestemmelserne er generelle og tager ikke hensyn til de lokale forhold i delområderne. Målet med at have sådanne bestemmelser er at give borgerne grundlæggende ensartede basisbestemmelser med ensartede vilkår i alle byer, bygder og det åbne land. De generelle bestemmelser giver fælles retningslinjer for den konkrete planlægning og arealadministration i alle byer, bygder og det åbne land. området Delområder Signatur Print Forrige

145 19A1 Boligområde nord for søen Qeqertarsuatsiaat Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 0,7 ha og rummer cirka 10 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1½ etager. Der kan etableres enkelte nye boliger i området, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

146 19A2 Boligområde i Qeqertarsuatsiaat nord Qeqertarsuatsiaat Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er et delvist bebygget boligområde. Området har et areal på cirka 7,1 ha og rummer cirka 70 boliger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 1½ etager. Der kan etableres enkelte nye boliger i området, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

147 19A3 Boligområde syd for vandsøen Qeqertarsuatsiaat Boligformål Boligområder Områdets anvendelse fastlægges til boligformål med åben lav boligbebyggelse i form af fritliggende énfamilieshuse eller dobbelthuse samt tæt lav boligbebyggelse i form af rækkehuse o.l. Området er ubebygget og har et areal på cirka 2,4 ha. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Området har en restrummelighed på boliger afhængigt af bebyggelsens endelige udformning. Når ovenstående bygningsmuligheder er udnyttet regnes området for fuldt udbygget og uden restrummelighed. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

148 19B1 Erhvervs og havneområde i Qeqertarsuatsiaat vest Qeqertarsuatsiaat Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt havneformål med kaj og moleanlæg, samt terminalfunktioner og lignende havnefaciliteter. Søområdet kan anvendes til opankring og fortøjning. Området er et delvist bebygget havneområde. Området har et areal på cirka 1,9 ha. Området indeholder cirka 12 bygninger. Der kan i begrænset omfang etableres ny bebyggelse, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. B 157 er bevaringsværdig. Denne bygning må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. Området er omfattet af sikkerhedszone omkring tankanlægget. Sikkerhedszonen har en radius på 20 meter fra tankanlæggets ydre begrænsninger. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for zonen.

149 19B2 Erhvervs og havneområde i Qeqertarsuatsiaat nord Qeqertarsuatsiaat Erhvervs og havneformål Erhvervs og havneområder Områdets anvendelse fastlægges til erhvervsmæssige formål inden for kontor, entreprenørvirksomhed, lager, håndværk, værksted, produktion, oplag og transport samt havneformål med kaj og moleanlæg, samt terminalfunktioner og lignende havnefaciliteter. Søområdet kan anvendes til opankring og fortøjning. Området er et bebygget erhvervsområde. Området har et areal på cirka 0,5 ha. Området indeholder cirka 3 bygninger. Der kan i begrænset omfang etableres ny bebyggelse, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

150 19C1 Centerområdet Qeqertarsuatsiaat Centerformål Områder til fælles formål Områdets anvendelse fastlægges til center og fælles formål inden for detailhandel, offentlig og privat service, boliger, hotel, restauranter samt offentlig administration, skole, institutioner, kultur og idrætsfaciliteter og lignende formål. Området er et delvist bebygget område til offentlige formål. Området har et areal på cirka 3,8 ha og rummer cirka 20 bygninger. Området indeholder cirka 20 bygninger. Ny bebyggelse kan opføres i op til 2 etager. Der kan i begrænset omfang etableres ny bebyggelse, på baggrund af en konkret vurdering. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. B 1126, B 91, B 154 og B 155 er bevaringsværdige. Disse bygninger må ikke nedrives eller på anden måde gives et ændret ydre uden kommunalbestyrelsens tilladelse. B 93 er fredet.

151 19D1 Kysten Qeqertarsuatsiaat Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af rekreative formål. Området er et stort set ubebygget område til rekreative formål. Området har et areal på cirka 5,5 ha og rummer cirka 1 bygning. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

152 19D2 Søen Qeqertarsuatsiaat Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af rekreative formål. Området er et ubebygget område til rekreative formål. Området har et areal på cirka 1,6 ha. Der kan kun i ubetydeligt omfang etableres nye bebyggelser og anlæg som led i den rekreative benyttelse. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

153 19D3 Friholdt området syd for fiskefabrikken Qeqertarsuatsiaat Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af rekreative formål. Området er et stort set ubebygget område til rekreative formål. Området har et areal på cirka 0,7 ha og rummer 1 bygning. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

154 19D4 Fodboldbanen Qeqertarsuatsiaat Områdets anvendelse fastlægges til fritidsformål i form af fodboldbane. Området er et ubebygget område til større rekreative anlæg. Området har et areal på cirka 0,6 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til fritidsformål. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

155 19D5 Qeqertarsuatsiaat kirkegård Qeqertarsuatsiaat Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område i form af kirkegård. Området omfatter bygdens kirkegård. Området har et areal på cirka 0,3 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til kirkegård. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

156 19D6 Friholdt område omkring Qeqertarsuatsiaat Qeqertarsuatsiaat Områdets anvendelse fastlægges til friholdt område. Området er et ubebygget naturområde omkring Qeqertarsuatsiaat. Området har et areal på cirka 29,9 ha. Området kan ikke bebygges. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

157 19E2 Tekniske anlæg i Qeqertarsuatsiaat syd Qeqertarsuatsiaat Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af brandstation, materielgård, dump og forbrændingsanlæg m.m. Området er et delvist bebygget område til tekniske anlæg. Området har et areal på cirka 1,1 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. Der kan være særligt forurenende virksomhed i området. Ved anlæggelse af særligt forurenende virksomhed skal ansøges om miljøgodkendelse efter Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v.

158 19E3 Natrenovationspladsen Qeqertarsuatsiaat Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til tekniske formål i form af natrenovationsplads. Området omfatter bygdens natrenovationsplads. Området har et areal på cirka 0,5 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse til tekniske formål. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. Der kan være særligt forurenende virksomhed i området. Ved anlæggelse af særligt forurenende virksomhed skal ansøges om miljøgodkendelse efter Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v.

159 19E4 Masteanlægget Qeqertarsuatsiaat Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til infrastruktur i form af masteanlæg. Området omfatter bygdens masteanlæg. Området har et areal på cirka 0,2 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse og drift af infrastrukturanlæg. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier. Området er omfattet af indsigtszone for teleanlægget. Indsigtszonen er variabel og afhænger af teleanlæggets placering på terrænet. Denne del af området må ikke bebygges eller på anden måde anvendes i strid med bestemmelserne for indsigtszonen. I dette område er der fastlagt en indsigtszone omkring teleanlægget på 100 meter. Der kan være særligt forurenende virksomhed i området. Ved anlæggelse af særligt forurenende virksomhed skal ansøges om miljøgodkendelse efter Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v.

160 19E5 Heliporten Qeqertarsuatsiaat Tekniske anlæg og infrastruktur Tekniske anlæg og infrastrukturanlæg Områdets anvendelse fastlægges til infrastrukturanlæg i form af heliport. Området er et ubebygget område til heliport. Området har et areal på cirka 0,2 ha. Der kan etableres bebyggelse og anlæg, som led i områdets anvendelse og drift af infrastrukturanlæg. Fra området sikres adgang til bygdens øvrige områder og funktioner via eksisterende system af køre og slædespor samt stier.

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 5D4-1 Friholdt område til Kirkegård Siorarsiorfik, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold

Læs mere

264 RAMMER FOR LOKALPLANLÆGNING 1D1 1D1 1D1 1D1 1D1 1D1 1D1 NUUP KOMMUNEA KOMMUNEPLAN Mål 1: Spærrezone vandreservoiret

264 RAMMER FOR LOKALPLANLÆGNING 1D1 1D1 1D1 1D1 1D1 1D1 1D1 NUUP KOMMUNEA KOMMUNEPLAN Mål 1: Spærrezone vandreservoiret OMRÅDE 1D1 FRIHOLDTE OMRÅDER 1D1 Spærrezone vandreservoiret 1D1 Spærrezone Tele's anlæg 1D1 1D1 1D1 1D1 1D1 Mål 1:15.000 0 150 300 450 600 m 264 RAMMER FOR LOKALPLANLÆGNING FRIHOLDTE OMRÅDER OMRÅDE Eksisterende

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 4D7-1 Kystlinje og lavninger i Qinngorput, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til

Læs mere

700-A1 700-A10 700-A11 700-A12 700-A13 700-A14 700-A15 700-A16 700-A17 700-A18 700-A19 700-A2 700-A21 700-A22 700-A23 700-A24 700-A25 700-A26 700-A27

700-A1 700-A10 700-A11 700-A12 700-A13 700-A14 700-A15 700-A16 700-A17 700-A18 700-A19 700-A2 700-A21 700-A22 700-A23 700-A24 700-A25 700-A26 700-A27 700-A1 700-A10 700-A11 700-A12 700-A13 700-A14 700-A15 700-A16 700-A17 700-A18 700-A19 700-A2 700-A21 700-A22 700-A23 700-A24 700-A25 700-A26 700-A27 700-A28 700-A3 700-A4 700-A5 700-A6 700-A7 700-A8 700-A9

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 3B3-1 Erhvervsområde øst for Golfklubben, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 3B3-1 Erhvervsområde øst for Golfklubben, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 3B3-1 Erhvervsområde øst for Golfklubben, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til

Læs mere

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ AUGUST 2007 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere lokalplan...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 2B5-1 Erhvervsområde Qeqertat Nord, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 2B5-1 Erhvervsområde Qeqertat Nord, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 2B5-1 Erhvervsområde Qeqertat Nord, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til Planloven

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

FORSLAG. KOMMUNEPLANTILLÆG Strategi for bevaringsværdige bygninger i Nuuk. 1A3, 1A6, 1A7, 1A11, 1C12, 1C14, 1C15, 1D2, 1D3 August 2018

FORSLAG. KOMMUNEPLANTILLÆG Strategi for bevaringsværdige bygninger i Nuuk. 1A3, 1A6, 1A7, 1A11, 1C12, 1C14, 1C15, 1D2, 1D3 August 2018 FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG Strategi for bevaringsværdige bygninger i Nuuk 1A3, 1A6, 1A7, 1A11, 1C12, 1C14, 1C15, 1D2, 1D3 August 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig

Læs mere

LOKALPLAN 1A7-2 Kutaa

LOKALPLAN 1A7-2 Kutaa LOKALPLAN 1A7-2 Kutaa NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ Juli 2005 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere lokalplan...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1. Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012

KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1. Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012 KOMMUNEPLANTILLÆG 1D2-1 Overordnede bestemmelser for Aqqaluks Plads, Nuuk Marts 2012 Indhold REDEGØRELSE VEJLEDNING...3 REDEGØRELSE...4 Delområdet...4 Forhold til anden planlægning...5 Debatperioden og

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 5B1-1 Erhvervsområde Siorarsiorfik Nord, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 5B1-1 Erhvervsområde Siorarsiorfik Nord, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 5B1-1 Erhvervsområde Siorarsiorfik Nord, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til Planloven

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 4C7-1 Centerområde ved Mitsimmavik, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 4C7-1 Centerområde ved Mitsimmavik, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 4C7-1 Centerområde ved Mitsimmavik, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til Planloven

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12 for lokalcenter på Kornmarksvej medfører, at en del af rammeområde 213.1 erstattes af kommuneplanramme 213.1A Ændringer fra kommuneplanramme

Læs mere

LOKALPLAN 1A12-2 INNAVINNGUAQ

LOKALPLAN 1A12-2 INNAVINNGUAQ LOKALPLAN 1A12-2 INNAVINNGUAQ NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ NOVEMBER 2006 Indhold Lokalplan 1A12-2, Innavinnguaq Indhold Indhold...1 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

LOKALPLAN 1A1-1 KUJALLERPAAT

LOKALPLAN 1A1-1 KUJALLERPAAT LOKALPLAN 1A1-1 KUJALLERPAAT NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ MAJ 07 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Figur 1. Lokalplanområdet...4 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere

Læs mere

Igaliku Befolkning og boliger Erhverv Offentlige institutioner og fritid Forsyningsanlæg Miljøforhold Trafikforhold Bevaring Udviklingsstrategi for

Igaliku Befolkning og boliger Erhverv Offentlige institutioner og fritid Forsyningsanlæg Miljøforhold Trafikforhold Bevaring Udviklingsstrategi for Befolkning og boliger Erhverv Offentlige institutioner og fritid Forsyningsanlæg Miljø Trafik Bevaring Udviklingsstrategi for 302-A1 302-A2 302-B1 302-C1 302-D1 302-D2 302-E1 302-E2 302-E3 302-L8 2 2 2

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 1C35-1 Brandstationen, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 1C35-1 Brandstationen, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 1C35-1 Brandstationen, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til Planloven (Inatsisartutlov

Læs mere

VendSevel Ger;r:r!

VendSevel Ger;r:r! VendSevel Ger;r:r! wg z 1 lavd 3aV3Vd II 4.ONINDAE1111 St1H 3C1N3931SIS)13 ONINDA9111. 00 -IA10 'ONINDAERN d03 3SIINSdIONIdd 0V119 1AVD 3a1/31/d rireeir4" ONINDM311.1. Sf1H 3CIN3131SIS)13 ONINDA9111 DO

Læs mere

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ LOKALPLAN 2D2-2 SVØMMEHAL NUUSSUAQ NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ APRIL 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer 04. Billum 04.01 Billum By Bevaringsværdige bygninger Rammer 04.01 Billum By Status Billum er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Billum ligger ca. 10 km vest for Varde

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1

Kommuneplan Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1 Kommuneplan 2013-2025 Tillæg nr. 2 for et område på Hov Havn Rammeområde 5 BE 1, 5 BE 2 og 5 HA 1 Juni 2014 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

LOKALPLAN NR. KOLLEGIEBOLIGER I OMRÅDE A-27 VED QOORORSUUP AQQUSERNA

LOKALPLAN NR. KOLLEGIEBOLIGER I OMRÅDE A-27 VED QOORORSUUP AQQUSERNA LOKALPLAN NR. KOLLEGIEBOLIGER I OMRÅDE A-27 VED QOORORSUUP AQQUSERNA JUNI 2003 1. INDLEDNING Hermed fremlægger Ilulissat Kommunalbestyrelse et forslag til LOKALPLAN NR. 16 KOLLEGIE-BOLIGER I OMRÅDE A-27

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Energivej - erhverv. Ændring af kommuneplanområde 5. Stige. Næsby.

Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Energivej - erhverv. Ændring af kommuneplanområde 5. Stige. Næsby. Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Energivej - erhverv Ændring af kommuneplanområde 5 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro 0 Bymidten 1 Seden 3 Vollsmose 7 6 Bellinge 2 Dalum

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg Kommunalbestyrelsen har den 26. februar 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 10. Vedtagelsen er offentliggjort på kommunens

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 1C34-1 Tuujuk, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 1C34-1 Tuujuk, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 1C34-1 Tuujuk, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til Planloven (Inatsisartutlov

Læs mere

LOKALPLAN 1C15-3 Seminarieområdet NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ april 2004 LOKALPLAN 1C15-3, SEMINARIEOMRÅDET Indholdsfortegnelse INDHOLD VEJLEDNING...3 REDEGØRELSE...4 Lokalplanens baggrund...4

Læs mere

Qarssiarsuk Befolkning og boliger Erhverv Fritid og offentlige institutioner Kultur og bevaringsværdier Trafikforhold Miljø og forsyningsanlæg

Qarssiarsuk Befolkning og boliger Erhverv Fritid og offentlige institutioner Kultur og bevaringsværdier Trafikforhold Miljø og forsyningsanlæg Qarssiarsuk Befolkning og boliger Erhverv Fritid og offentlige institutioner Kultur og bevaringsværdier Trafik Miljø og forsyningsanlæg Udviklingsstrategi for 305-A1 305-B1 305-C1 305-D1 305-D2 305-D3

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 1C36-1 Stadionområdet, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 1C36-1 Stadionområdet, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 1C36-1 Stadionområdet, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til Planloven (Inatsisartutlov

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

Befolkning og boliger

Befolkning og boliger Befolkning og boliger Redegørelse - Befolkning og boliger Den levende by Den levende by skal udfoldes i Vallensbæk både i de eksisterende og de nye boligområder. Vallensbæk har et mangfoldigt udbud af

Læs mere

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Erhvervs- og Borgerservice Plan og Byg Dato: 28.11.2014 Sags nr.: 14/5340 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Indledning Haderslev Kommune

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Offentlig høring xx. xxx 2014 til xx. xxx 2014 Kommuneplantillæg Forslaget til Kommuneplantillæg Vordingborg Kommunalbestyrelse har den xxx

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 5C3-1 Centerområde Siorarsiorfik Syd, Nuuk. Februar 2018

KOMMUNEPLANTILLÆG 5C3-1 Centerområde Siorarsiorfik Syd, Nuuk. Februar 2018 KOMMUNEPLANTILLÆG 5C3-1 Centerområde Siorarsiorfik Syd, Nuuk Februar 2018 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanlægning er en kontinuerlig proces, og kommunalbestyrelsen er derfor i henhold til Planloven

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

Aammassivik Befolkning og boliger Havn og erhverv Servicebygninger Klik her for at se Service bygninger på kort Udviklingsstrategi for bygden 106-A1

Aammassivik Befolkning og boliger Havn og erhverv Servicebygninger Klik her for at se Service bygninger på kort Udviklingsstrategi for bygden 106-A1 Aammassivik Befolkning og boliger Havn og erhverv Servicebygninger Klik her for at se Service bygninger på kort Udviklingsstrategi for bygden 106-A1 106-A2 106-A3 106-B 106-C1 106-C2 106-C3 106-D1 106-D2

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 16

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 16 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 16 Gartnerbyen Ændring af kommuneplanområde 8 Bolbro Højstrup Tarup Pårup Åløkke - Villestofte Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommune Kujalleq. Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG nr. 6 til Kommune Kujalleq Kommuneplan

Kommune Kujalleq. Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG nr. 6 til Kommune Kujalleq Kommuneplan Kommune Kujalleq Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG nr. 6 til Kommune Kujalleq Kommuneplan 2011-2022 Walsøevej Skolevej ÆNDRING AF BESTEMMELSERNE FOR OMRÅDE 200-A8 VED WALSØEVEJ I QAQORTOQ MED MULIGHED FOR

Læs mere

Harridslev. 14. Rammer, Harridslev. Harridslev set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet.

Harridslev. 14. Rammer, Harridslev. Harridslev set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet. 14. Rammer, set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet. set fra sydøst med byens nyeste boligområde ved Bækkevejen og Kildevældet i forgrunden. 101 14. Rammer, N Blandet bolig og erhverv Boligområde

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

7.1.40 Taarbæk Havn 619/746. Plannummer 7.1.40. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent af

7.1.40 Taarbæk Havn 619/746. Plannummer 7.1.40. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent af 7.1.40 Taarbæk Havn Plannummer 7.1.40 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Taarbæk Havn Rekreativt område Lystbådehavn Taarbæk bydel Bebyggelsesprocent

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38 Boligområde Engelstoftsgade Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Saarloq Befolkning og boligforhold Bevaring. Havn og erhverv Fritid og offentlige institutioner Miljø

Saarloq Befolkning og boligforhold Bevaring. Havn og erhverv Fritid og offentlige institutioner Miljø Saarloq Befolkning og boligforhold Bevaring Havn og erhverv Fritid og offentlige institutioner Miljø Trafikforhold Kommunikation El, vand og varme Generelt for bygden Udviklingsstrategi for Saarloq 01-A1

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10 Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thorslundsvej Ændring af kommuneplanområde 10 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29 Silkeborg Kommune offentliggør hermed forslag til tillæg nr.29 til Kommuneplan 2009-2020, rammeområde 10-C-15 Karré

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr. 29 - Etageboligbebyggelse, Strømgade 19, Vrå Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring Kommune vil gerne høre

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008.

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008. Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe 11. november 2008 Gestelevvej Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER

FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER FORSLAG TIL PLACERING AF NYT PLEJECENTER/PLEJEBOLIGER Nordbyen Nordlige Østerbro Cementen Sundby Nykøbing Syd-øst Nordbyen Placering: Nyt byområde, hvor et plejecenter let kan placeres ind i området uanset

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan Vedtaget Morsø Kommune -

KOMMUNEPLANTILLÆG. Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan Vedtaget Morsø Kommune - KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplantillæg nr. 11 for Kommuneplan 2009-2021 Vedtaget 29.10.2012 Morsø Kommune - www.morsoe.dk ? Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen kan have baggrund

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Lokalplan 4D2-1, Skisportsområde ved. ved Lille Malene. REDEGØRELSE. Lokalplanens område

Lokalplan 4D2-1, Skisportsområde ved. ved Lille Malene. REDEGØRELSE. Lokalplanens område Lokalplan 4D2-1, Skisportsområde ved Lille Malene REDEGØRELSE Kommunalbestyrelsen fremlægger hermed den endeligt gældende Lokalplan 4D2-1, Skisportsområde ved Lille Malene. Lokalplanens område Lokalplanens

Læs mere

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur Påvirkning V = væsentlig M = mindre påvirkning I = ingen påvirkning Retningslinjer Arkitektur Geografisk ændring De nye retningslinjerne omfatter Hele Ringsted Kommue og specifikke områder som Ringsteds

Læs mere

LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED

LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED REDEGØRELSE Udarbejdet i henhold til Lov om Planlægning 16. LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED Lokalplanområdet er beliggende i den vestlige del af Fakse by. Området afgrænses mod nord af Rønnedevej, mod øst

Læs mere

Vedrørende: Vurdering af erhvervsgrunden matr. nr.: 3 FA Klejtrup by, Klejtrup, beliggende Skårupvej 46, Klejtrup, 9500 Hobro.

Vedrørende: Vurdering af erhvervsgrunden matr. nr.: 3 FA Klejtrup by, Klejtrup, beliggende Skårupvej 46, Klejtrup, 9500 Hobro. Svend Døssing Statsautoriseret ejendomsmægler, valuar MDE, CVR nr. 11992994 Formand Jon Pugholm Den Selvejende Institution Klejtrup Friplejehjem Fuglevænget 48 Klejtrup 9500 Hobro Viborg, den 24-01-2013

Læs mere

Byplanrammer Vaarst Illustrationsplan

Byplanrammer Vaarst Illustrationsplan Vaarst Vaarst... 1 Illustrationsplan... 2 Rammeområder... 3 B1, Vaarst... 5 B2, Vaarst... 7 H1, Vaarst... 9 H2, Vaarst... 11 H3, Vaarst... 13 O1, Vaarst... 15 O2, Vaarst... 17 R1, Vaarst... 19 R2, Vaarst...

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 18. Sig 18.01 Sig By 18.10 Åbent land Sig Bevaringsværdige bygninger Rammer 18.01 Sig By Status Sig er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger ca. 8 km nord for

Læs mere

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse 26 Kommuneplanrammer Redegørelse Med Kommuneplan 2001 overgik arealerne vest og sydvest for Lisbjerg fra perspektivarealer til blandede bolig og erhvervsformål, mens arealerne sydøst for Lisbjerg og omkring

Læs mere

Centerområde Aastrupvej

Centerområde Aastrupvej 21 2013 Centerområde Aastrupvej Status Plannavn Baggrund og formål Kladde 21 2013 Centerområde Aastrupvej Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af et invester ønske om at omdanne dele af de eksisterende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Qarssiarsuk...1/ A1...6/ B1...8/ C1...10/ D1...11/ D2...12/ D3 Thorhildes Kirke...

Indholdsfortegnelse. Qarssiarsuk...1/ A1...6/ B1...8/ C1...10/ D1...11/ D2...12/ D3 Thorhildes Kirke... Indholdsfortegnelse Qarssiarsuk...1/17 305-A1...6/17 305-B1...8/17 305-C1...10/17 305-D1...11/17 305-D2...12/17 305-D3 Thorhildes Kirke...13/17 305-D4 Kirkegården...15/17 305-E1 Elværket...16/17 305-E2

Læs mere

Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013

Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013 Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Rammer. I menuen til venstre kan du klikke på de enkelte distrikter for rammer.

Rammer. I menuen til venstre kan du klikke på de enkelte distrikter for rammer. Rammer Rammerne indeholder de grundlæggende bestemmelser for de enkelte områder i kommunen. Det er zonestatus, anvendelsen af området, mindstegrundstørrelse ved udstykning, maksimal bebyggelsesprocent,

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE STENFISKERKAJEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

20 OG NY AFGRÆNSNING AF OMRÅDERNE

20 OG NY AFGRÆNSNING AF OMRÅDERNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 PHÆVELSE AF OMRÅDE A 20 OPHÆVELSE AF OMRÅDE 20 OG NY AFGRÆNSNING AF OMRÅDERNE OMRÅDERNE A 21, A 22 22 OG D3 D3 1. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 Hermed foreligger det af Ilulissat Kommunalbestyrelse

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen.

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen. Tillæg nr 7 - Blandet center og erhvervsområde ved Sprogøvej 2, Hjørring Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 109.3160-L04 for centerområde ved Sprogøvej,

Læs mere

Bilag Lokalplan nr. 1091 ODDER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFDELINGEN, APRIL 2006

Bilag Lokalplan nr. 1091 ODDER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFDELINGEN, APRIL 2006 Bilag Lokalplan nr. 1091 OER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFELINGEN, APRIL 2006 FOROR Forslag til tillæg nr. 38 til kommuneplan 1994-2006 er en mindre ændring af planens

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan for Skovbo Kommune

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan for Skovbo Kommune Tillæg nr. 11 til Kommuneplan 1997-2008 for Skovbo Kommune Formål Formålet med kommuneplantillægget er at ændre afgrænsningen af kommuneplanens rammeområder 1F1 og 1B14, for at den planlagte bebyggelse

Læs mere

Boligområde der føres tilbage til landzone

Boligområde der føres tilbage til landzone Boligområde der føres tilbage til landzone Plannummer 14.B01 Boligområde Ved åben lav bebyggelse gælder, når ikke andet er angivet, følgende: Grunde skal have et grundareal på min. 700 m². Den bebyggelige

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1

Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017 FORSLAG Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1 Offentlig høring fra den xx januar 2019 til

Læs mere

LOKALPLAN NR. 22 NYT DELOMRÅDE A-7 TIL BOLIGFORMÅL FORSLAG

LOKALPLAN NR. 22 NYT DELOMRÅDE A-7 TIL BOLIGFORMÅL FORSLAG LOKALPLAN NR. 22 NYT DELOMRÅDE A-7 TIL BOLIGFORMÅL FORSLAG FEBRUAR 2006 1. INDLEDNING Hermed fremlægger Ilulissat Kommunalbestyrelse et forslag til Lokalplan nr. 22 Nyt delområde A-7 til boligformål. Formålet

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

FORSLAG. Esbønderup. Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan

FORSLAG. Esbønderup. Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan FORSLAG Esbønderup Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan 2013-25 August 2016 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Hovedstruktur...3 Retningslinjer...3 Rammebestemmelserne

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 0

Forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 0 Forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Seebladsgade 1-12 Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 er udarbejdet med henblik på: At foretage teknisk tilpasning af kortgrundlagene for retningslinjerne skovrejsning

Læs mere

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ JUNI 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 79 Gartnerbyen, etape 2 Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

1 Tønder Nyt arealudlæg til boligformål vest for Toftlund. Ændringsforslag til arealudlæg/-udtag i forslaget til kommuneplanen.

1 Tønder Nyt arealudlæg til boligformål vest for Toftlund. Ændringsforslag til arealudlæg/-udtag i forslaget til kommuneplanen. Ændringsforslag til arealudlæg/-udtag i forslaget til kommuneplanen. Nedenstående fremgår forvaltningens forslag til nye arealudlæg, ændringer i eksisterende udlæg samt tilbageførsel af enkelte uudnyttede

Læs mere

LOKALPLAN 3B2-1 NUKAPPIAKULUK MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36

LOKALPLAN 3B2-1 NUKAPPIAKULUK MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36 LOKALPLAN 3B2-1 NUKAPPIAKULUK MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36 NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ NOVEMBER 2006 Indhold Indhold Lokalplan 3B2-2, Nukappiakuluk Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Udbud af Stenløse Rådhusanneks. Ejendom i byen ved indkøbsmuligheder, S-tog og kulturhus

Udbud af Stenløse Rådhusanneks. Ejendom i byen ved indkøbsmuligheder, S-tog og kulturhus Udbud af Stenløse Rådhusanneks Ejendom i byen ved indkøbsmuligheder, S-tog og kulturhus 1 2 sti Ejendom i centrum af byen Ejendom til salg centralt i Stenløse Egedal Kommune udbyder hermed en ejendom til

Læs mere

OPSUMMERING AF ÆNDRINGER TIL KOMMUNEPLAN 2024

OPSUMMERING AF ÆNDRINGER TIL KOMMUNEPLAN 2024 OPSUMMERING AF ÆNDRINGER TIL KOMMUNEPLAN 2024 INDHOLD 1 Indledning 2 2 Hovedstruktur 2 3 Bestemmelser for tildeling af arealer 2 4 Generelle bestemmelser 3 5 Opdatering af delområder og kortgrundlag 4

Læs mere