JFK møde, torsdag den 28. august Århus Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JFK møde, torsdag den 28. august 2003. Århus Rådhus"

Transkript

1 JFK møde, torsdag den 28. august 2003 Århus Rådhus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) Hans Jacobsen HJ Esbjerg Kommune Hans Ole Iversen HOI Randers Kommune Inge Flensted IF Herning Kommune Jørgen Knudsen JK Middelfart Kommune Lee Pointing LP Odense Kommune Marianne Lessél ML Frederikshavn Kommune Per Johannsen PJ Kolding Kommune Søren Dall-Hansen SDH Århus Kommune Dagsorden: 1. Godkendelse / fastlæggelse af dagsorden 2. FOT test af Førstegangsproduktion 3. edag 4. Programmet Netforvaltning / Ejendomshandel 5. Anvendelse af standarder til Inforstrukturbasen på OIO.dk 6. 3D modeller 7. Nyt fra medlemmerne 8. Næste møde i JFK er torsdag, den 29. januar Eventuelt 1. Godkendelse / fastlæggelse af dagsorden Godkendt som ovenfor. 2. FOT test af Førstegangsproduktion BN Afrapportering efter brugertesten vil dels være en afrapportering af produktionsprocessen, dels en pointering af ting man skal være opmærksom på i en produktion. Afrapporteringen vil også angive tendenser og muligheder for FOT s fremtid - nogen løse oplæg til Grundkortudvalgtes videre behandling. Vedr. projektets afvikling: - - de 8 kommuner og KMS puttede de midler, som de ellers ville have brugt på den årlige kortajourføring i en pulje til førstegangsproduktionen - - en stor del af produktionen (TK-rest) har faktisk kørt som 8 forskellige produktioner, da de 8 kommuners kortdata og krav til ajourføring viste sig at være meget forskellige - - der er lavet bygningsgeokodning / BBR-koder på berørte bygninger i projektet - - FOT-specifikationen er i processen ændret til en registreringsvejledning - - omkring vejmidter har der også været flere vanskeligheder end forudset. I projektet er TOP10DK-vejmidter blevet tilrettet i byområder efter TK-vejmidter - - ressourceindsatsen til kvalitetskontrol har været drøftet skal kommunerne bruge energi på dette, eller er fotofirmaets kontrol tilstrækkelig Af JFK-drøftelsen fremgik følgende bemærkninger: Hvis man bliver enige om, at vi har et fælles mål med datainfrastruktur hvor FOT vil være en del, skal der være en anderledes standardisering af restdata end vi ser i dag.

2 En organisation omkring produktion og fremtidig vedligeholdelse skal fastlægges, man kunne måske forestille sig at det organiseres omkring de regionale kortsamarbejder, vi skal i hvert fald sikre kommunernes indflydelse i organisationen. Tror det er meget vigtigt at en FOT-produktion sker i større områder end ved de enkelte kommuner ingen ved endnu hvordan kommunerne ser ud fremover, før Strukturkommissionen har meldt ud. I flere regionale kortsamarbejder opleves (dog efter en langvarrig pædagogisk indsats) en stor frivillighed hos kommunerne til at producere ensartede kortdata, og at indgå aftaler om en fast vedligeholdelsescyklus. Man kunne forestille sig en central myndighed der tager sig af produktionen af TOP1DK, ligesom vi har én der tager sig af TOP10DK, hvor kommunerne kunne skyde et beløb svarende til deres årlige ajourføringsudgifter i en pulje. Der skal findes en organisation hvor man opnår noget rationalisering men bevarer en dynamik i ajourføringen. Noget peger på at vi er ved at være modne til en form for samling af kortlægningerne på landsplan. Aftalt at Søren, Inge og Bente kommer med oplæg til en fællesudtalelse fra JFK Husk!! Geoforum s medlemsmøde om FOT Førstegangsproduktionen, den 24. september 2003, kl hos Naturgas Midt-Nord I/S, Vognmagervej 14, 8800 Viborg Emnet genoptages næste møde. 3. edag LP Foranlediget af Henrik Larsens brev af 30. april 2003 på vegne af Servicefællesskabet vedr. digital udveksling af region-, kommune- og lokalplaner efter Planlovens kapitel 6, hvor det kræves at alle dokumenter leveres til Landsplanafdelingen i pdf-formatet, har Lee foreslået Henrik Larsen at der kan i stedet sendes en URL som henviser til kommunernes hjemmeside hvor lokalplaner mv. kan downloades, hvilket accepteredes ( har ikke efterfølgende hørt fra Henrik Larsen). FC Man kan undre sig over hvorfor der skal udfyldes et skema ved hver lokalplan, som indeholder samme oplysninger som indberettes til Planregisteret! 4. Programmet Netforvaltning/Ejendomshandel LP Som opfølgning af demonstrationen af programmet Netforvaltning/Ejendomshandel på sidste JFK-møde, har Lee undersøgt hvad og hvordan der kan udvikles en løsning, der henter data i Ejendoms- og Miljødatabasen, dette for at slippe for den afgift til KMD, der er nødvendig for at koble det på KMD s webregistre der trækker stamoplysninger direkte, som programmet er i dag. Undersøgelserne har betydet at KMD har set lidt på deres afgiftspolitik, og bedt Lee vente med at sætte nogen programudvikling i gang, før KMD finder ud af hvad de vil. Emnet genoptages næste møde.

3 5. Anvendelse af standarder til inforstrukturbasen på OIO.dk (Offentlig Information Online) IF Overvejer at finde et forum, der kan sætte standarder op for udveksling af kortdata i xml. XMLgruppen under Servicefællesskabet er blevet bedt om at behandle udveksling af matrikeldata det ville være naturligt om det også var i Servicefællesskabet at standarden for kortdata blev behandlet. Inge har deltaget i noget udvikling med KMD op opdatering af Planregisteret, gående ud på at man via Ejendoms- og Miljødatabasens edjbox kan opdatere Planregisteret. 6. 3D modeller SDH Har afsluttet produktionen af modellerne over byen den er endnu ikke frigivet på nettet. Har suppleret projektet med opmåling af tagflader i et større område, da man ikke fandt det var godt nok med klods-huse. Vil forankre vedligeholdelsen af 3D modellen i kortafdelingen, har gjort sig nogen overvejelser om udbygning og vedligehold af data. IF BN AL PJ Har fået leveret 2 områder i udkanten af byen. Arbejder langt hen ad vejen med data i MicroStation, visualiserer data via MicroStation applikationen WalkInside. Har arbejdet lidt med Sven Allan Jensens Tegnestue om håndtering af 3D data, bruger AutoCad VIZ til visualisering. Det helt store problem med 3D modeller er mangel på kompetencer til håndteringen af data. Hidtil har det været noget der kun skete lejlighedsvis for afgrænsede projekter. En generel 3D model over et større område/bysamfund kræver nogen flere ressourcer at holde i luften. Får samtidig med fremstilling af 3D modellen over bymidten, totalajourført teknikskort. Har ambitioner om at vedligeholde data administrativt. Har på vegne af Horsens, Vejle, Kolding fået sat en model op for håndtering af data i Oracle/GISVision. 7. Nyt fra medlemmerne HOI intet LP Byggesagsscanning: Har været kontaktet af firmaet Data ScanningA/S, Finlandgade 20, 8200 Århus, kontaktperson er Leif Brauer, Odense Kommune har besluttet ikke at scanne byggesagsarkivet for nuværende. Planen er, at alle nye sager scannes pr I det omfang der er ressourcer, vil vi scanne sager som kommer i spil pga. byggeaktivitet.

4 IF IT-projekter: Kan nu på intranet hente KMS kort og amtets kort ind over egne data. Arbejder med et projekt med at lave en kortforsyning, hvor brugerne selv kan downloade data fra nettet. Det vil blive logget hvem og hvad der downloades, hvorefter sendes en regning på brugsret sendes. esdh: Er ved at implementere programmet GoPro SDH Bygningsgeokoder: Kører stadig på med bygningsgeokodning i den store skala. Organisation: Er ved at se på placering af ejendomsbeskatningen, evt. skal den flyttes fra skatteforvaltningen til byggesagsområdet. Der sker en sammenlægning af Informatikafdelingen med borgmesterkontorets IT-afdeling, hvorved der opnås en stordriftsfordel. Muligvis skal Informatikafdelingen i den anledning flytte lokaler. AS Har brugt en del på at designe kort til nettet (ArcIMS), forventer at få projektet godkendt i ledelsen, hvorefter det går i luften. ArcPAD: Her et par personer til at arbejde med udstyret. Digitale højdekurver: Har fået hele kommunen laserscannet og fået leveret punkt-data, hvor det var meningen at Vejafdelingen selv skulle generere kurver udfra (som de så tit har gjort for mindre områder). ML Arbejder på opbygning af noget gør det selv statistik på hjemmesiden det er endnu ikke tilgængeligt. VIMS: Vejvæsenet arbejder på udbudsmateriale vedr. vedligehold af veje. Arbejder med systemet VIMS til registrering af alt udstyr, skilte m.m. i vejen, registreringen (stilbillederne) knyttes til geografien via kortdata. Byggesagsscanning: Ville gerne at der til BGS+ kunne kobles scannede byggesager en løsning efterlyses. PJ Byggesagsscanning: Er i gang med scanning af alle ny byggesager, der foreløbigt lægges i en filstruktur indtil et esdh-system der kan håndtere dokumenterne måtte blive indført. Dokumenterne er tilgængelige på arbejdspladserne via et lille program ACDSee. Er ved at indhente tilbud på scanning af microfilm fra hele det eksisterende byggesagsarkiv, priserne er endnu ikke kommet ind. HJ Adressedata: Har lavet aftale med nabokommunerne om at vedligeholde adressedata.

5 BN Digital kommuneplan: Har indgået kontrakt med Sven Allan Jensens Tegnestue om at lave digital kommuneplan. Har kontaktet KMS for at få data fra korttjenesten i system 34. Kører et projekt omkring grundsalg. Alt materiale vedr. grundsalg skal på intranet (en MapInfo-løsning i mangel af rigtig intranet) incl. dynamiske kort over områderne. Udvalgte oplysninger skal som nu være tilgængelige på internettet. Statistik: Har indgået en aftale med Danmarks Statistik om at være testkommune på at bruge Det Danske Kvadratnet til statistik. JK Byggesagsscanning / esdh: Scanner alle byggesager i arkivet, dokumenterne kobles uden problemer til kommunens esdh-system DokuLive. Grundkort Fyn: Kan i år fejre 20 års samarbejdsjubilæum. Der har været afholdt et strategimøde for at udstikke det fremtidige samarbejde. Er ved at få fremstillet en højdemodel for hele Fyn, i samarbejde med amtet, ud fra laserscanning i 5m grid hvorfra der genereres 1m kurver. HSI Er nu i luften med en række kort og temaer på nettet (GeodataDK s NetGIS). Har tema som dynamiske kort over grundsalg med brugerlogin så salgsafdelingen vedligeholder salgsstatus, og temaer som park- og skovregistreringer med brugerlogin da det er den letteste måde at give mange medarbejdere adgang til oplysninger der ellers ligger i et eenbruger-system. Organisation: Ejendomsbeskatningen er flyttet fra skatteforvaltningen og er blevet en del af byggesagsafdelingen, bl.a. for at styrke BBR-registreringen og BBR-projektet. Scanning af bygningstegninger: Kloakafdelingen har ved BlomInfo A/S fået scannet og digitaliseret en række tegninger af bygværker m.m. AL Fyrtårnsprojektet: Projektet stopper til nytår, det har været meget lærerigt at deltage i projektet, håber at man fremover kan drage nytte af erfaringen. En del af afslutningen er en undersøgelse af hvordan projektet har påvirket afdelingerne i kommunen undersøge hvilken nytteværdi der er kommet ud af projektet. 8. Næste møde i JFK er torsdag, den 29. januar 2004 God jul! 9. Eventuelt

6 SDH Demo af Århus Der er lavet en videreudvikling med en hvad gælder her funktion, der bl.a. giver opslag i kommuneplanens rammebestemmelser (lagt ud på webserveren i kopi for at komme udenom firewall-problemer). Under skillebladet Ejendomsdata er der ved klik på den enkelte ejendom er opslag i OIS, NetBorger m.m. Under skillebladet Ejerforhold er et oversigtskort, der med en farvesignatur viser om ejendomme ejes af stat, amt, kommune, havnen eller øvrige Videreudviklingen er endnu ikke tilgængelig på nettet. JFK drøftelse Det er besværligt at man i OIS en ikke kan se ejerforhold, oplysningerne er der de er bare ikke tilgængelige, det ville være rart at man internt kunne få lov at se disse oplysninger f.eks. som et link via sit webgis-system. Alternativt kan man i stedet bruge BBR/ESR-Web til at se ejerforhold. Frikøb af adressekoordinater uddrag af Aftalen om Geodatapakken: Der er med virkning fra 1. januar 2003 indgået en aftale mellem staten og de kommunale parter, som indebærer at en række kommunale og statslige data fremover prissættes til distributionsomkostningerne. Indtægts- /udgiftsændringerne for kommunerne opgjort netto modregnes over bloktilskuddet. Vedr. kommunernes forpligtelser med hensyn til xy-koordinaterne gøres kompensationen til genstand for fornyet drøftelse efter 3 år. JFK drøftelse Man synes kun at opleve reduktion i bloktilskuddet ingen kompensation for merarbejdet der ligger i forpligtelsen til at levere xy-koordinater! 02. september 2003 rev. 15.september 2003 Hanne Spangsborg

Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune

Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune JFK-møde onsdag, den 9. februar 2000 JFK-møde, den 13.12.2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Flemming

Læs mere

JFK møde, torsdag, den 6. oktober 2005. Århus Kommune, Rådhuset

JFK møde, torsdag, den 6. oktober 2005. Århus Kommune, Rådhuset JFK møde, torsdag, den 6. oktober 2005 Århus Kommune, Rådhuset Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Carsten Grønborg CG Horsens Kommune Flemming F. Christensen

Læs mere

At Søren skriver de manglende kommuner I skemaet og sender det til JFK. At Søren sender projektbeskrivelse for ovennævnte undersøgelse til JFK

At Søren skriver de manglende kommuner I skemaet og sender det til JFK. At Søren sender projektbeskrivelse for ovennævnte undersøgelse til JFK JFK møde, torsdag den 30. januar 2003 Århus Rådhus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Hans Jacobsen HJ Esbjerg Kommune Hanne

Læs mere

Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune. Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.)

Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune. Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) JFK-møde onsdag, den 9. februar 2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) Hans Jacobsen HJ Esbjerg

Læs mere

JFK-møde, den 3. april 2001

JFK-møde, den 3. april 2001 JFK-møde, den 3. april 2001 Rådhuset i Århus Deltagere: Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.)

Læs mere

JFK-seminar, den 12. 14. september 2001. Århus. JFK-seminar:

JFK-seminar, den 12. 14. september 2001. Århus. JFK-seminar: JFK-seminar, den 12. 14. september 2001 Århus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune

Læs mere

JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999

JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999 JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999 Herning Vandrehjem, Holingknuden 2. Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring

Læs mere

v/ Ole Urup, Kampsax/Cowi Pocket PC / GPS og Heine Torsson, Landinspektørfirmaet LE34

v/ Ole Urup, Kampsax/Cowi Pocket PC / GPS og Heine Torsson, Landinspektørfirmaet LE34 JFK 20 års jubilæumsseminar 29og30-08-2002 Schur Conference Center, Søborgvej 20, Glud, 8700 Horsens Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring

Læs mere

JFK-møde torsdag, den 6. maj 2000. Rådhuset i Århus

JFK-møde torsdag, den 6. maj 2000. Rådhuset i Århus JFK-møde torsdag, den 6. maj 2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn

Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn 18/3-2009 GKF-09-007 Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn De fynske kommuner forventer i samarbejde med KMS at etablere FOT i 2010. Udbuddet forventes udarbejdet og udsendt ultimo 2009. Fyn

Læs mere

Grundkortudvalget principaftale

Grundkortudvalget principaftale Grundkortudvalget principaftale Aftale om principper for samarbejde om den tekniske og topografiske kortlægning mellem Kort & Matrikelstyrelsen og Kommunernes Landsforening Indledning Boligministeriet

Læs mere

Geokodning af BBR-data. Integration i den kommunale sagsbehandling. Gevinster. Sten Frandsen

Geokodning af BBR-data. Integration i den kommunale sagsbehandling. Gevinster. Sten Frandsen Geokodning af BBR-data Integration i den kommunale sagsbehandling Gevinster Sten Frandsen Teknisk Assistent Kortteknikker GIS-medarbejder 1989 Odense Tekniske Skole 1990 GeoMasters / Kampsax 1997 Nyborg

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2016 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 31-03-2016 13:00 Sted: Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser og er kommunernes

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05

Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05 REFERAT 2014 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde: Torsdag d. 26. juni 2014, kl. 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Annie, Gunna, Henrik, Susanne og Mette Dagsorden 1. Mettes arbejdstider

Læs mere

Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking

Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking Peter Egelund, Projektdirektør, KOMBIT: FLIS er kommunernes system, og kommunerne inddrages meget

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: februar 2015 Dato: 27. januar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: februar 2015 Dato: 27. januar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 660 1. februar 2015 Dato: 27. januar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Afrapportering til GeoSjælland. Arbejdsgruppen "Analyser ved hjælp af GIS og tilgængelige data"

Afrapportering til GeoSjælland. Arbejdsgruppen Analyser ved hjælp af GIS og tilgængelige data Afrapportering til GeoSjælland Arbejdsgruppen "Analyser ved hjælp af GIS og tilgængelige data" 2012 Arbejdsgruppe: Søren Breddam, Mark Percy Hansen/Niels Kjøller, Laila Nissen og Aimée Pedersen Sekretær:

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E Magistratens 2. Afdeling & Magistratens 5. Afdeling

ÅRHUS KOM MUN E Magistratens 2. Afdeling & Magistratens 5. Afdeling j ÅRHUS KOM MUN E Magistratens 2. Afdeling & Magistratens 5. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten J.nr.: 00.15.00.A21.002.03 51 Registrering af ejendomsdata m.v. i Århus

Læs mere

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 475 1. september 2009 Dato: 27. august 2009 BRK/KA/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige lejligheder Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Hvad er sket i juni-august 2006 Følgende kommuner deltager i projektet: 1. Gentofte 2. Greve 3. Helsingør 4. Herning. De 18 tilmeldte kommuner

Hvad er sket i juni-august 2006 Følgende kommuner deltager i projektet: 1. Gentofte 2. Greve 3. Helsingør 4. Herning. De 18 tilmeldte kommuner P R O J E K T I T I J O B C E N T R E N Y H E D S B R E V N R. 1 A U G U S T 2 0 0 6 Velkommen til det første nyhedsbrev i forbindelse med Projekt it i jobcentre. Nyhedsbrevene udkommer en gang om måneden

Læs mere

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT Dato: 10. 11. september 2014 Sted: Deltagere: Øvrige deltagere: Afbud: Referent: Ecco Center, Ecco Alleen 4, Tønder Roland Rasmussen (RR), Bente Rands Mortensen (BRM), Lars

Læs mere

Mødereferat HSI. Mødedato: Torsdag den 11. marts 2010

Mødereferat HSI. Mødedato: Torsdag den 11. marts 2010 Mødereferat HSI Mødedato: Torsdag den 11. marts 2010 Mødested: Til stede Fraværende Indkaldte suppleanter Blangstedgårdsvej Rektor Erik Knudsen, souschef Kirsten Larsen (Pædagoguddannelsen i Odense), underviser

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: februar 2014 Dato: 23. januar 2014 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: februar 2014 Dato: 23. januar 2014 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 623 1. februar 2014 Dato: 23. januar 2014 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 REFERAT 19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 Specifikationssekretariatet KMS/LAN Rentemestervej 8 2450 København NV Tlf.: 72 54 51 65 www.fot.dk e mail: krpol@kms.dk ref.:

Læs mere

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 456 1. december 2008 Dato: 27. november 2008 BRK/KA/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige lejligheder Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 651 1. november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Referat. Sted: Afbud Tyge Pontoppidan Jensen (Københavns kommune) Dagsorden. 12. maj 2014

Referat. Sted: Afbud Tyge Pontoppidan Jensen (Københavns kommune) Dagsorden. 12. maj 2014 FOTdanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 33 70 www.fot.dk Referat Direkte: 20370597 e-mail: inf@kl.dk ref: inf Møde i FOT-Specifikationsforum den 15. maj 2014, kl. 10:00-15:00 12. maj 2014

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2015 Dato: 30. juli 2015 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2015 Dato: 30. juli 2015 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 685 1. august 2015 Dato: 30. juli 2015 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer I Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Rødovre Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Rødovre Kommune Redaktion: Tage Burholt og Søren Bagger Udgiver: Miljøministeriet

Læs mere

Emne: Ledige boliger pr. 1. oktober 2015 Nr.: 694. Månedsopgørelse baseret på ny webbaseret ledighedsstatistik

Emne: Ledige boliger pr. 1. oktober 2015 Nr.: 694. Månedsopgørelse baseret på ny webbaseret ledighedsstatistik ORIENTERER Emne: Ledige boliger pr. 1. oktober 2015 Nr.: 694 Dato: 27. oktober 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedsopgørelse baseret på ny webbaseret ledighedsstatistik Ledighedsdata fra Huslejeregisteret Landsbyggefonden

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2013 Dato: 23. oktober 2013 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2013 Dato: 23. oktober 2013 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 615 1. november 2013 Dato: 23. oktober 2013 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Regionalt IT-netværksgruppemøde den 6/06 2003 kl. 9-15 på Viborg Sygeplejeskole lokale 114. Dagsorden

Regionalt IT-netværksgruppemøde den 6/06 2003 kl. 9-15 på Viborg Sygeplejeskole lokale 114. Dagsorden Regionalt IT-netværksgruppemøde den 6/06 2003 kl. 9-15 på Viborg Sygeplejeskole lokale 114 4/06-2003 Dagsorden Fremmødte: Niels Ardal Holstebro Raymond Kolbæk Viborg Birgit Mikkelsen Århus Sygeplejeskole

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 635 1. maj 2014 Dato: 28. april 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 643 1. august 2014 Dato: 15. juli 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

PlanDK og Kommuneplanen. Chefkonsulent Henrik Larsen, By- og Landskabsstyrelsen

PlanDK og Kommuneplanen. Chefkonsulent Henrik Larsen, By- og Landskabsstyrelsen PlanDK og Kommuneplanen Chefkonsulent Henrik Larsen, By- og Landskabsstyrelsen Miljøministeriets data og kort Følger fælles standarder og IT-arkitektur INSPIRE - fælles europæiske standarder FM, MVTU og

Læs mere

Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud

Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud November 2013 Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud November 2011 februar 2012 INDHOLD Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Metode og målgruppe til kvalitetssikringen...

Læs mere

Oversigt over kommunehandling på PCB

Oversigt over kommunehandling på PCB Oversigt over kommunehandling på PCB Kommuner der har foretaget systematiske målinger af indeklimaet Stevns Vesthimmerland Kommuner der har foretaget systematisk screening uden målinger Lejre Rudersdal

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2015 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 03-03-2015 10:00 Sted: Video, KL Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2015 Dato: 27. april 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: maj 2015 Dato: 27. april 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 675 1. maj 2015 Dato: 27. april 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2015 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 30-04-2015 15:30 Sted: Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Referat Fælleskøkkenet Brugerråd

Referat Fælleskøkkenet Brugerråd Referat Fælleskøkkenet Brugerråd Dato: 21. september 2017 Sted: Fælleskøkkenet Granitvej 1, 4990 Sakskøbing Tid: Fra Kl. 13.00 til kl. 15.00 Medlemmer: Britta Skydsbjerg, Erna Hansen, Doris Hartmeyer,

Læs mere

FOT FKG lige nu. KL s nye rolle for FOTdanmark De nye tiltag i FOTdanmark

FOT FKG lige nu. KL s nye rolle for FOTdanmark De nye tiltag i FOTdanmark FOT FKG lige nu KL s nye rolle for FOTdanmark De nye tiltag i FOTdanmark Fælles præsentation af FKG-data, hvornår og hvordan Nyt strategisk mål for FKG-projektet. FKG-bestyrelse - Delvis FOT KTC-faggruppe

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet

Læs mere

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 469 1. juni 2009 Dato: 27. maj 2009 Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige lejligheder Til brug for næste måneds undersøgelse om ledige lejligheder

Læs mere

DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET FødevareErhverv Vedrørende udpegning af landdistriktsområder Fakultetssekretariatet Susanne Elmholt Koordinator for myndighedsrådgivning Dato: 09.

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 606 1. juli 2013 Dato: 20. juni 2013 BRK/ENI/LKS/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 606 1. juli 2013 Dato: 20. juni 2013 BRK/ENI/LKS/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 606 1. juli 2013 Dato: 20. juni 2013 BRK/ENI/LKS/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Ang. udbetaling af provenu fra KMD-ejendomme

Ang. udbetaling af provenu fra KMD-ejendomme ULR Til kommunaldirektøren Kopi til økonomichefen samt kommunens it-/digitaliseringschef og programleder for monopolbruddet Ang. udbetaling af provenu fra KMD-ejendomme 16.marts 2016 KOMBIT orienterede

Læs mere

Dagsorden FVM bestyrelsesmøde december 2008

Dagsorden FVM bestyrelsesmøde december 2008 1 Dagsorden FVM bestyrelsesmøde - 99-11. december 2008 Tid og sted: 10.00-16.00, Sekretariatet i Hørsholm Deltagere:, Jørgen Meinertz, Per Bennich, Steen Ulsøe Hansen, Marianne Dalgaard, Erik Larsen, Jesper

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 657 1. januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændringen af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 er det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

Vejledning for kommunerne om adgang til Affaldsdatasystemet

Vejledning for kommunerne om adgang til Affaldsdatasystemet Vejledning for kommunerne om adgang til Affaldsdatasystemet Adgang til Miljøstyrelsens Affaldsdatasystem via www.virk.dk kræver følgende: Digital medarbejdersignatur, som fås fra kommunens lokale virk-administrator

Læs mere

Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system.

Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system. Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system. I dette notat gøres rede for Hvordan visning af dagsordener og referater teknisk set kører i dag, Valg af

Læs mere

Kommuneplanen og detailhandelen i Høje- Tastrup Kommune

Kommuneplanen og detailhandelen i Høje- Tastrup Kommune Kommuneplanen og detailhandelen i Høje- Tastrup Kommune Høje-Taastrup Kommune arbejdede med temaet i sidste planperiode, hvor der blev udarbejdet en fælles, regional analyse på tværs af den københavnske

Læs mere

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 463 1. april 2009 Dato: 19. marts 2009 Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige lejligheder Til brug for næste måneds undersøgelse om ledige lejligheder

Læs mere

GeoDanmark. Ny FOT-systemunderstøttelse. Reno Lindberg, Silkeborg Kommune

GeoDanmark. Ny FOT-systemunderstøttelse. Reno Lindberg, Silkeborg Kommune GeoDanmark Ny FOT-systemunderstøttelse Reno Lindberg, Silkeborg Kommune Ny FOTsystemunderstøttelse Projektledere Brian Pilemann Olsen, GST Reno Lindberg (Silkeborg Kommune) Projektgruppe Niels Kjær (GST)

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

droppe byggesagsgebyret Nej Nej Ja Ved ikke Nej Nej Nej Nej

droppe byggesagsgebyret Nej Nej Ja Ved ikke Nej Nej Nej Nej Kolonne1 Kolonne2 Kolonne3 Kolonne4 Kolonne5 Nedenstående oversigt viser resultatet af en forespørgsel i de kommunale byggesagsafdelinger, hvor der er spurgt ind til kommunernes overvejelser og forventninger

Læs mere

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense Herre M pulje 1 1 4 4 1750 83 21,08 Kim Jensen,, FFFIF 2 2 2 1354 83 16,31 Henrik Sørensen,, FKBU Herre A pulje 1 1 4 4 1184 77 15,38 Regner Sørensen,, Nykøbing Falster Firmasport 2 3 3 1170 67 17,46 Preben

Læs mere

Forsøg med udarbejdelse af matrikulære sager i System 2000

Forsøg med udarbejdelse af matrikulære sager i System 2000 Forsøg med udarbejdelse af matrikulære sager i System 2000 hos praktiserende landinspektører i Sønderjylland Den 31. maj 2006 Miljøministeriet Kort & Matrikelstyrelsen Rentemestervej 8 2400 København NV

Læs mere

Digital Forvaltning Gå hjem møde Aalborg 23. Oktober 2002. Thomas Fjeldberg Projektleder Den Digitale Taskforce, Finansministeriet tfj@tforce.

Digital Forvaltning Gå hjem møde Aalborg 23. Oktober 2002. Thomas Fjeldberg Projektleder Den Digitale Taskforce, Finansministeriet tfj@tforce. Digital Forvaltning Gå hjem møde Aalborg 23. Oktober 2002 Thomas Fjeldberg Projektleder Den Digitale Taskforce, Finansministeriet tfj@tforce.dk Den fælles vision: At digitale teknologier systematisk anvendes

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 613 1. oktober 2013 Dato: 26. september 2013 BRK/ENI/LKS/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen.

KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen. 1 2 KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen. Det er frivilligt for kommuner at aftage systemet. Iht. den fælleskommunale

Læs mere

Hjælp til visning af planer i PlansystemDK

Hjælp til visning af planer i PlansystemDK Hjælp til visning af planer i PlansystemDK Spørgsmål og kommentarer rettes til Miljøministeriets hotline: 72544804 eller plansystemdk@blst.dk 1. Indledning - Panorér --hvad gælder for arealet 2. Visning

Læs mere

BRUGERGRUPPEN. Tid og Sted: Deltagere: Dagsorden: ad 1. Velkomst: ad 2. Status for udviklingen af Gerda: Odense d. 3.

BRUGERGRUPPEN. Tid og Sted: Deltagere: Dagsorden: ad 1. Velkomst: ad 2. Status for udviklingen af Gerda: Odense d. 3. BRUGERGRUPPEN Referat af Gerda brugermøde 2003 Tid og Sted: Odense d. 3. december 2003 Deltagere: Nils Wodschow, Niras Torben Bøgh (TB), Hedeselskabet Jens Dyrberg (JD), WaterTech Lisbeth Lauridsen (LL),

Læs mere

Sagsgangsanalyse af den kommunale byggesag

Sagsgangsanalyse af den kommunale byggesag N O T A T Sagsgangsanalyse af den kommunale byggesag Følgende er en beskrivelse af de konklusioner, som KL er kommet frem til på baggrund af et projekt om best practise i byggesagsbehandlingen. Der henvises

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: september 2015 Dato: 27. august 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: september 2015 Dato: 27. august 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 688 1. september 2015 Dato: 27. august 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Status på kommunernes brug af miljøbeskyttelseslovens regler til grundvandsbeskyttelse. Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Status på kommunernes brug af miljøbeskyttelseslovens regler til grundvandsbeskyttelse. Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune Status på kommunernes brug af miljøbeskyttelseslovens regler til grundvandsbeskyttelse Oversigt Status Resultater spørgerunde Udfordringer Status på indsatsplanarbejdet i HVOR BRUGES MBL 24 OG 26A? 26a

Læs mere

Fremtidens digitale forvaltning. Opsamling og perspektivering Inge Flensted

Fremtidens digitale forvaltning. Opsamling og perspektivering Inge Flensted Fremtidens digitale forvaltning Opsamling og perspektivering Inge Flensted Digital planlægning set i lyset af digital forvaltning Digital planlægning og den digitale forvaltning Erfaringer Opsamling Perspektivering

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 684 1. juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 640 1. juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 457 1. januar 2009 Dato: 18. december 2008 BRK/KA/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige lejligheder Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 667 1. marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Onsdag den 30. maj 2012 kl hos DONG Energy Industriparken 34, Ballerup.

Onsdag den 30. maj 2012 kl hos DONG Energy Industriparken 34, Ballerup. Kopi til: Mødedeltagerne Orientering: Helle Stisen Dansk Energi Dansk Ledningsejerforum s Fællesudvalg SHY, LEK, MUK, HGS/HMN Naturgas I/S 7. juni 2012 Sagsnr.: 2007080271 Tlf. direkte 6225 9226 projekt@naturgas.dk

Læs mere

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01)

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Transportudvalget 2013-14 (Omtryk - 12-03-2014 - Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Punkt 2: Antallet af kørte tog 4. kvartal 2013 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret

Læs mere

Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne

Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne TEMASTATISTIK 2015:3 Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne Brøndby og den københavnske vestegn har den relativt største almene boligsektor set i forhold til kommunernes samlede boligmasse, viser

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 638 1. juni 2014 Dato: 23. maj 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

App-strategi for Randers Kommune December 2012. Bilag 2: Procesvejledning for app-udvikling i Randers Kommune

App-strategi for Randers Kommune December 2012. Bilag 2: Procesvejledning for app-udvikling i Randers Kommune Bilag 2: Procesvejledning for app-udvikling i Randers Kommune Procesvejledningen har til formål, at skabe overblik over app-udviklingsprocessen, og skal sikre kvalitet og genkendelighed blandt apps ene

Læs mere

Om Nordvands ret til anvendelse af Kommunens FOT-data indenfor Kommunens geografiske område.

Om Nordvands ret til anvendelse af Kommunens FOT-data indenfor Kommunens geografiske område. Mellem Nordvand ØrneGårdsvej 17 2820 Gentofte CVR-nr. xxxxxxxx ( Ledningsejeren ) og Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rosenkæret 39 2860 Søborg CVR-nr. 62761113 ( Kommunen ) AFTALE Om Nordvands

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 650 1. oktober 2014 Dato: 24. september 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Vejledning til. KORT fra COWI. Version 30-10-2009

Vejledning til. KORT fra COWI. Version 30-10-2009 Vejledning til KORT fra COWI Version 30-10-2009 Indhold 1. Indledning... 3 2. Hvad er KORT fra COWI?... 3 3. Hvordan installeres KORT fra COWI?... 3 4. HJÆLP, jeg kan ikke få KORT fra COWI til at virke

Læs mere

Velkommen. Philip Hartmann By- og Miljødirektør Gladsaxe Kommune

Velkommen. Philip Hartmann By- og Miljødirektør Gladsaxe Kommune Velkommen Philip Hartmann By- og Miljødirektør Gladsaxe Kommune Velkommen til Aalborg Universitet i Ballerup Praktiske oplysninger. Kaffepause i forhallen, frokost med sandwich og lejlighed til at netværke,

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

Referat for 7. møde i GeoDanmark Produktionsforum. Tid og Sted. Deltagere. 1. Velkomst og forventninger til dagen

Referat for 7. møde i GeoDanmark Produktionsforum. Tid og Sted. Deltagere. 1. Velkomst og forventninger til dagen GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: xxxx xxxx e-mail: catje@gst.dk ref: : Catrine Jensen Referat for 7. møde i GeoDanmark Produktionsforum 24. marts

Læs mere

Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg

Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg 5. juli 2013 Bestyrelsesmøde 26-27. juni 2013 i Nyborg Deltagere: Roland Rasmussen (RR) Anette Jensen (ANE) Helle Lunding-Møller (HLM) Poul Erik Kristoffersen (PEK) Bente Rands Mortensen (BRM) Helle Schou

Læs mere

IKT specifikationer. Bilag nr.: 12

IKT specifikationer. Bilag nr.: 12 Bilag nr.: 12 IKT specifikationer Byggesag: Navn: Tingløkkeskolen, Nyt Ungdomscenter /SFO2 Adresse: Bergendals Alle 25, 5250 Odense SV Rev: 21.09.2017 Bygherre: Navn Odense kommune Adresse Nørregade 36,

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: april 2015 Dato: 24. marts 2015 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: april 2015 Dato: 24. marts 2015 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 670 1. april 2015 Dato: 24. marts 2015 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

NVF23 - seminar i Kristiansand, maj Trafikal tilgængelighed. Michael Knørr Skov COWI. Trafikal tilgængelighed Michael Knørr Skov

NVF23 - seminar i Kristiansand, maj Trafikal tilgængelighed. Michael Knørr Skov COWI. Trafikal tilgængelighed Michael Knørr Skov NVF23 - seminar i Kristiansand, maj 2007 Michael Knørr Skov COWI 1 Indhold Hvad er en trafikal tilgængelighedsanalyse Eksempler Sjælland + Fyn Midtjylland 2 Hvad er en trafikal tilgængelighedsanalyse?

Læs mere

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Bilag 1 Antallet af kørte tog 3. kvartal 2014 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret % Planlagt København H - Kbh Lufthavn 5.830 5.577 95,7%

Læs mere

Emne: Ledige boliger og udlejningssituationen Nr.: 698. Månedlig opgørelse af ledige boliger, indberetningen af udlejningssituationen

Emne: Ledige boliger og udlejningssituationen Nr.: 698. Månedlig opgørelse af ledige boliger, indberetningen af udlejningssituationen ORIENTERER Emne: Ledige boliger og udlejningssituationen Nr.: 698 Dato: 9. december 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af ledige boliger, indberetningen af udlejningssituationen ophører. Antal ledige

Læs mere

Aktivitetsniveauet i Viborg Kommune og den private sektor. v/ Erhvervs og Udviklingschef Kristian Brøns Nielsen

Aktivitetsniveauet i Viborg Kommune og den private sektor. v/ Erhvervs og Udviklingschef Kristian Brøns Nielsen Aktivitetsniveauet i Viborg Kommune og den private sektor v/ Erhvervs og Udviklingschef Kristian Brøns Nielsen Program Kl. 08.00 Velkomst Kl. 08.05 Viborg Kommune - Aktivitetsniveauet i Viborg Kommune

Læs mere