AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde"

Transkript

1 Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Steensig, Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo Cecchini, Inger Schoonderbeek Hansen, Signe Nygaard Pedersen (stud.rep. Musikvidenskab og Dramaturgi), Mathias Risom Kristensen (stud.rep. Æstetik og Kultur, Kunsthistorie og Museologi), Astrid Harboe Odgaard (stud.rep. Engelsk), Sissel Pihl Machholm (stud.rep. Tysk og Romanske Sprog), Søren Sandager Sørensen (stud.rep. Semiotik og Lingvistik), Charlotte Christensen (VEST), Kasper Lie (SNUK), Peter Bakker (observatør, LICS), Thomas Rosendahl (suppleant DRAMUS), Sven Halse (observatør. TYSKROM) Fraværende: Med afbud: Birgitte Stougaard Pedersen, Lill Darling Laursen Alber (stud.rep. Litteraturhistorie, Retorik og Børnelitteratur), Ditte Catharina Lindved (stud.rep. Nordisk sprog og Oplevelsesøkonomi), Jakob Isak Nielsen, Pia Rasmussen Uden afbud: Julie Lindhardt Høimark (stud.rep. Medier og Journalistik), Caroline Holst Lundqvist (Observatør. Informationsvidenskab og Digital design) 1. Godkendelse af referat og dagsorden 1.1 Indstillinger flytter plads i referaterne 1.2 Godkendelse af dagsorden og referat 2. Indkomne sager 3. Forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder (Drøftelsespunkt) 4. Blackboard og studenterinddragelse og -samarbejde (Drøftelsespunkt) 5. Uddannelsessamarbejder (Meddelelsespunkt) 6. Tilvalg (Drøftelsespunkt/Beslutningspunkt) 7. Ændring af beskrivelse af deltagelseskrav og Prøveform 2 til HUM-fag (Beslutningspunkt) 8. Rapport fra Specialearbejdsgruppe (Drøftelsespunkt) 9. Hvad er god censur? (Drøftelsespunkt) 10. Meddelelser 10.1 Meddelelser til og fra Studieleder 10.2 Meddelelser til og fra Studienævnsformand og -næstformand Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Kasper Lie Dato: 20. januar 2016 Ref: KL Side 1/17 Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Aarhus Universitet Tåsingegade Aarhus C Tlf.: Fax: hum@au.dk

2 Interkulturelle studier, Studieordning Afgørelse og E-boks Studienævnssekretæren 10.3 Meddelelser fra Uddannelsesnævnene 10.4 Meddelelser til og fra VEST Side 2/ Evt. 1. Godkendelse af referat og dagsorden 1.1 Indstillinger flytter plads i referaterne Fremover vil indstillingerne til de enkelte drøftelses/beslutningspunkter blive placeret umiddelbart under de enkelte punkters overskrifter i studienævnsreferaterne. På den måde kan man som udenforstående læser lettere orientere sig i Nævnets arbejde. 1.2 Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden godkendes Referat, SN-møde, godkendes 2. Indkomne sager Udgår. Forretningsudvalg har ikke fremsendt sager til afgørelse på studienævnsmødet. 3. Forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder (Drøftelsespunkt) Uddannelsesnævnene opfordres til at komme med forslag til studienævnsmødedagsordnerne således emnerne kan diskuteres på fremtidige studienævnsmøder. På nuværende tidspunkt er der følgende emner på listen forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder (i vilkårlig rækkefølge): Uddannelsesudvikling, herunder hvordan Nævnet bliver bedre til at tage ejerskab for nye uddannelser Fortsat fokus på studiemiljø og stress (evt. februarmødet) Internationaliseringsarrangementer på alle fagligheder (Indstilling fra Temadagen ) (evt. februarmødet) Forslag om drøftelse af konceptet bag bachelorprojektet. Kan man tænke i andre typer af udprøvninger for bachelorprojektet (eksamensformer, der er indtænkt i undervisningen eller lignende). (Pia Rasmussen, ) Lektiologi er blevet administrativt afviklet. Prodekanen inviteres til at forklare Nævnet om processen da uddannelsen er ejet af Nævnet. (Jakob Steensig) ECTS-byrde på Tilvalg. Nævnet ønsker at dette fokus også medtages i de igangværende Tilvalgsdrøftelser. Kommunikation mellem Praktiksteder og AU: Praktikstederne skal fremsende deres opslag meget tidligere. Skal dette udbredes fra centralt hold.

3 Gruppeeksaminer, hvordan vurderes det individuelle bidrag i en gruppeeksamen? UJS siger at man kun må vurdere på de individuelle bidrag. Hvis der skal stilles et krav til sammenhængskraft i en gruppeopgave skal det indskrives i kvalifikationsbeskrivelse. (Jakob Isak Nielsen) Diskussion af omfang og tanker af og tanker med resumé og abstract. Om resumé/abstract på studieportalen: (foreslået på studieordningsrevisionsmødet d. 9. december) Forkortelse af specialeperioden. Speciale, eksamensformer og brugen af eksamensformer på de enkelte fagligheder. BA-projektet, eksamensformer og brugen af eksamensformer på de enkelte fagligheder. Valg binder-politikken. Side 3/17 Afventer oplæg fra Uddannelsesudvalget: Etårige specialer: Nævnet ønsker en diskussion af mulighederne for etårige specialer. Drøftelsen koordineres med Uddannelsesudvalget og Institutledelsens arbejde med samme. Evaluering Nye forslag: Ingen nye forslag Kommentarer: Problemer med de menige VIP ers forhold til arbejdsgruppernes arbejde. Uddannelsesudvalget skal være mere proaktiv mht. information. Problemet med korte deadlines adresseres igen. Nævnet henstiller til at der gives tilstrækkeligt tid til høringer m.m. 4. Blackboard og studenterinddragelse og -samarbejde (Drøftelsespunkt) Indstilling: Nævnet bringer ideerne fra Birthes oplæg ud til faglighederne. Birthe Aagersen ( /baagesen@tdm.au.dk) og hendes kollegaer står klar til at hjælpe faglighederne med at udnytte Blackboard bedst muligt. I marts undersøges hvordan faglighederne har reageret på ideerne fra Birthes oplæg. Nævnet gæstes af Birthe Aagesen der viser hvorledes studenterinddragelse og - samarbejde kan faciliteters af Blackboard. Birthe Aagesen viser bl.a. hvorledes de nuværende redskaber/tools i Blackboard kan bruges til at fremme kommunikationen mellem underviser og studerende og mellem de studerende indbyrdes.

4 Birthes oplæg: 70% af underviserne har deltaget basiskurser vedr. Blackboard. Alle kurser er født med en kursusmenu, men nu efterlyses flere funktionaliteter der blandt andet kan understøtte studenterinddragelse og -samarbejde og som kan aktiverer tiden mellem de enkelte undervisningsgange. Birthe har samlet ideer m.m. i kurset Interaktion og samarbejde i undervisningen: Man lærer bedre når man bruger indholdet aktiv Forhøjet feedback giver større læring Der skal skabes sammenhæng mellem det der sker på den elektroniske platform mellem undervisningen og det som foregår i selve undervisningen. Der skal en klar struktur, scripting: hvorfor skal man deltage i aktiviteten hvilke roller har man hvilke delaktiviteter skal der finde sted hvor og hvornår skal de finde sted skal de studerende påtage sig særlige roller Side 4/17 Blogs: Der er adgang til Blog, diskussionsfora og wiki i Blackboard, men der kan inddrages visning af eksterne programmer i Blackboard. Blog kan bruges til udveksling af erfaringer, meninger og refleksioner, men også til en indledende præsentation af de studerende og deres forventninger. Man kan dele og validerer webressourcer/artikler/tekster/citater. Den kan også bruges til beskrivelse af begreber, tekster og citater. Blog kan også bruges til afleveringer af opgavesamlinger, præsentationer, opgavebesvarelser. Der er også udarbejdet et portfolio/opgavesamlingsredskab i Blackboard. (Nævnets medlemmer bedes være opmærksomme på at Blackboard ikke er et eksamensafleveringsredskab. Blackboard kan bruges til afleveringer m.m. der er knyttet til forudsætningskrav og ikke til eksamensafleveringer. Studienævnssekretærens bemærkning). Bloggen kan bruges til at alle kan se de studerendes afleveringer så medstuderende kan give feedback. Bloggen kan også bruges til at vise proces, dvs. ideer til opgaver, problemformuleringer m.m.. Det vigtige er at alle underviser og studerende har samme rettigheder i bloggen - derved kan den bruges meget dynamisk af alle parter. Der arbejdes med at integrere Wordpress i Blackboard således man kan kommunikerer ud til resten af verden. Indtil det sker kan man benytte Pages hvis udefrakommende skal have adgang til kurserts blog. Pages (er også en blogform) udbydes af CUDIM og svarer til Wordpress. Her kan man kommunikere udenfor de lukkede læringsrum i Blackboard. Man kan indsætte en feed fra Pages i Blackboard således studerende kan følge Pages fra Blackboard.

5 Ideer til blog-aktiviteter fra Birthes oplæg: Skriv om dine erfaringer med Skriv en problemformulering med afsæt i dagens tekster. Skriv et eksamensspørgsmål med udgangspunkt i dagens tekster.. Udvælg én af definitionerne på.. i dagens tekster og begrund dit valg. Udvælg en passage fra en af dagens tekster, som du finder særligt interessant, og beskriv, hvilke tanker passagen sætter i gang hos dig. Udvælg tekstens mest centrale spørgsmål og argumenter for dit valg Vælg et billede som udtrykker.. Skriv en analyse (i grupper) af udvalgt audiovisuelt materiale Gengiv et vigtigt citat (max 4 sætninger) fra én af dagens tekster. Begrund dit valg Hvilken problemformulering kan dagens tekst hjælpe med at besvare? Studerende deler ideer til opgaveemner og kommenterer på hinandens indlæg vha. promting fx Dit emne fik mit til at tænke på /Hvis jeg selv skulle arbejde videre med dette emne, ville jeg Studerende omskriver færdige bachelorprojekter til blogindlæg. Deling med verden, eksamensemnebank, projekterne kan inddrages i senere un dervisning. Studerende blogger om deres projektproces. Fra ide til problemformulering til genformulering.. Underviser og medstuderende giver feedback. Bloggen giver alle deltagere mulighed for at se, hvad den enkelte studerende vil skrive om og hvor vedkommende befin der sig i processen. Fællesvejledning online. Omhandlende strategier til akademisk opgaveforståelse og skrivning (opbygning, akademisk fundering, teori og metode,..). De studerende kan stille spørgsmål og modtage feedback fra underviser og medstuderende. De studerende skal efter hver undervisningsgang (med input om forskellige metoder), med udgangspunkt i den samme case reflektere over, hvad de kan bruge de pågældende metoder til. Blogindlæggene kommenteres af underviser og medstuderende danner udgangspunkt for en efterfølgende klassediskussion. De studerende beskriver ideer til projekter. De øvrige forpligtes til at kommentere på en sådan måde at projektideen kvali ficeres, fx leveres ideer til vinkler, perspektiver, empiri og teori. Studerende skriver blogindlæg mens de er på studieophold (korrespondent aktivitet) og laver et forarbejde til en afleveringsopgave. Undervisere og studerende på et tidligere semester kommenterer og forbereder sig på den måde til selv at skulle afsted Studerende stiller, forud for undervisningen, spørgsmål til dagens tekster Side 5/17 Diskussionsfora:

6 Ligner bloggen, men der kommer diskussionstråde i et diskussionsfora. Det kan blandt andet med fordel bruges til Q and A. Det kan også bruges til meddelelser fra underviser til studerende, men også studerende imellem. Det kan bruges til faglige diskussioner - men man kan med fordel tildele roller (fremlægger, kommentator, opponent og facilitator). Ideer til diskussionsforaaktiviteter fra Birthes oplæg (formatering i Birthes forlæg kan ikke fjernes hvorfor nedenstående liste har en uhensigtsmæssig udformning): Studerende skal i mindre grupper diskutere spørgsmål og besvare disse i diskussionsfo rum i Blackboard. Diskussionen fortsættes herefter i fremmødeundervisningen. På den måde kan diskussionen i nå længere. Studerende skriver forslag til hvordan de vil tage hul på en analyse af en bestemt tekst (2000 anslag). Medstuderende kommenterer. Studerende får adgang til læsespørgsmål, som de kan arbejde med og besvare individu elt eller i grupper forud for undervisningen. Evt. kan det uddelegeres hvem der svarer på hvilke spørgsmål, så den enkelt e oplever mere ansvar i processen. Ugentligt lægges tre diskussionsspørgsmål ud til næste lektions tekster, som de studerende bedes drøfte i læsegrupper. De skal afsætte minutter til det. To studerende afleverer to potentielle eksamensspørgsmål til den kommende uges tekster. Disse diskuteres i undervisningen. De studerende bedes argumenterer for/imod udsagn fra fagets tekster. Unde rviser deltager som moderator så diskussionen holder sig på sporet. De studerende kan evt. blive bedt om at svare på to indlæg (ét som de er meget enige i og som kaster nyt lys over deres viden og ét som de er uenige med). Som opfølgning på gruppearbejde. Studerende skriver tekster om dagens emn er inden undervisningen, modtager feedback fra medstuderende i klassen (gr upper på 3). Herefter redigerer/ændrer de deres tekster, poster dem i diskussionsfora og modtager 2. runde feedback fra gruppen. De studerende skal (i grupper) i undervisningen hver uge besvare to spørgsmål. Deres svar skal postes i løbet af to dage. En anden gruppe skal give peerfeedback. Der er to sæt spørgsmål. Halvdelen af grupperne besvarer det ene sæt og den anden halvdel besvarer det ande t sæt. Rotations-system sikrer, at det ikke er den samme gruppe, der får feedback fra den samme gruppe hver uge. Før undervisningen skal de masterstuderende beskrive deres oplevelse af hvordan forskellige temaer influerer på deres arbejde; fx dokumentation. Side 6/17

7 De kan her udveksle erfaringer. Efter undervisningen kan de studerende skrive om hvordan ny viden har ændret deres syn på sagen. Med det formål, at få løftet den studerendes viden (praksisforståelse) op på et akademisk niveau. Tråden kan nu anvendes til den videre diskussion og/eller arbejdet med deres opgaver undervejs. Side 7/17 Wiki: Wiki-funktionen i Blackboard kan benyttes til at opbygge samlinger af fælles tekster, indsamlet af de studerende. Man kan dog ikke eksportere wiki en til andre hold. Der opbygges en læringsressource Alle har redigeringsmuligheder i Wikien. Ideer til wiki-aktiviteter fra Birthes oplæg (formatering i Birthes forlæg kan ikke fjernes hvorfor nedenstående liste har en uhensigtsmæssig udformning): Stafetskrivning. Fælles skrivning på holdet med udgangspunkt fx i et konkret emne. Underviser introducerer og skriver introduktion i wikien. Studerende bidr ager med tekst efter fremmødeundervisningen. Andre studerende kan have ansvar for at levere relevante eksterne links til emnet. Kvalitetsikring af teksterne kunne ske som forberedelse til og ifbm. undervisningen, hvo r grupper af studerende præsentere en kritisk gennemgang af bestemte wikitekster. Beskrivelse af et bestemt værk fx Strindbergs Frøken Julie. De studerende får på baggrund af klassediskussion til opgave (i grupper), at skrive tekster med forskelligt indhold i wikien (forskellige analytiske og fort olkningsmæssige vinkler). Efter en uge skal andre grupper revidere teksterne. Endelig kan in dholdet sammenlignes med udenlandske wikipediatekster (som er udførlige og valideret af underviser). Efter 14 dage skal den oprindelige gruppe præsentere deres tekst i under -visningen med fokus på indhold, formidlingsdimension og potentiale ifht. at bidrage til den danske wikipedia. Studerende udarbejder fælles vidensdatabase omhandlende moderne amerikansk horr or litteratur. Wikiforside udarbejdes med udgangspunkt i termer fra fagbeskrivelsen. Studerende får i grupper tildelt en eller flere undersider. Studerende afleverer og deler den disharmoni de vil arbejde med i profilfaget Entreprenørskab. Læsegrupper skal til hver gang udarbejde et kort referat (10 linjer) af to tekster. Disse to referater lægges op i en wiki og dagens forelæsning forholder sig til de to referater som man i samme ombæring diskuterer.

8 Side 8/17 Nævnets drøftelse: Ønske om et grundkursus for nye AU-studerende. De studerende henstiller til at underviser viser de funktioner som han eller hun vil bruge i undervisningen. Birthe vil i CUDIMS underviserblackboarduddannelse understrege vigtigheden af at underviserne introducerer de elementer af Blackboard de vil benytte i forbindelse med den forestående undervisnig. Der henstilles endnu engang at studenterforeninger m.m. kan bruge Blackboard. 5. Uddannelsessamarbejder (Meddelelsespunkt) Indstilling: Nævnet henstilles til at Institutlederen skriver en kort konkret beskrivelse af de forestående økonomiske forhold der er baggrunden for uddannelsessamarbejdeprocessen. Studienævnssekretæren fremsender Uddannelsesnævnenes status på uddannelsessamarbejderne til styregruppens medlemmer. Nævnet indsamler status på de enkelte Uddannelsesnævns arbejde med uddannelsessamarbejder. Uddannelsesnævn Medier og Journalistik - Informationsvidenskab Planlagt møde om mulighederne og Digital design Musikvidenskab og Studium Generale-samarbejde på Kasernen samt nye BAstudieordninger mod 2017 Dramaturgi Æstetik og Kultur og Ikke mulighed for status. Der er møde i begyndelsen af februar på Kunsthistorie Kunsthistorie Litteraturhistorie, Retorik og Børnelittera- med dette i den kommende tid på møder i fagene. Fagets har allerede diskuteret flere muligheder og vil fortsætte tur Vi ser muligheder for samarbejder på følgende områder: Litteraturhistorie BA Studium generale Valgfag og projektforløb på BA med andre æstetiske fag På sigt samlæsning med BA-TV i Litteraturhistorie Litteraturhistorie KA 3. semesters projektforløb og specialeforberedende workshops Udbud af valgfag med andre litterære fag Samlæsning af Litteraturformidling

9 Retorik KA Uddannelsen er karakteriseret ved, at den ikke har en BA tilknyttet, og der er behov for at sikre kernefaglighed. Der ses positivt på samarbejder med kommunikationsfag. Side 9/17 Listen er ikke udtømmende, men omfatter de udviklingsmuligheder, som vi vil prioritere først. Engelsk 1. OBS from IKK (Engelsk kommer til at kigge grundigt på) 1. BA Projects 2. Seminar group size 3. Number of electives 3rd and 4th semester (BA) and 2nd semester (KA) 4. Studium Generale (Engelsk skal ikke samarbejde med IKK om SG) 5. Exams 2. Alternatives to collaboration 1. reduce number of electives (larger groups) 2. replace electives with lecture courses 3. reduce number of seminar groups on BA (4 to 3) 4. reduce number of seminar groups on BATV (2 to 1) 3. NB: Reduction and issues Tysk og Romanske Sprog Nordisk sprog og Oplevelsesøkonomi Uddannelsessamarbejder i BSS-sammenhæng Nordisk BA Dimensionering: 108 > 75 studiepladser på BA, dvs. reduktion af 1 hold i 2018 = i alt 15 kurser (udgangspunktet er studieordningen for 2010, inkl. opdateringer) - Reduktion af BA 2016 (ressourceeffektivisering = i alt 6 kurser (udgangspunktet er studieordningen for 2010, inkl. opdateringer) - Skandinaviske studier er udgået som selvstændigt modul = i alt 1 kursus (udgangspunktet er studieordningen for 2010, inkl. opdateringer) - Dimensionering: 73 > 45 studiepladser på KA - Potentielle kursussamarbejder med Æstetik og Kultur på A- linjen, fx både mht. obligatoriske og valgfrie fag ( puljer ) - Potentielle kursussamarbejder med Litteraturhistorie på A- linjen, fx fx både mht. obligatoriske fag (begge uddannelser har Litterær kultur ) og valgfrie fag ( puljer ) - Potentielle kursussamarbejder med gymnasierelaterede fag på

10 IKK og IKS ifm. profilfagets Undervisning i teori og praksis, fx mhp. det didaktiske - Fokus på semester og gennemførsel, fx initiativ F16 mht. specialestuderende (i samarbejde med VEST), karriereforløb, bedre koordinering af projektorienteret forløb + internationale valgfag. Side 10/17 Nordisk Sidefag (BATV + KATV) - Reduktion af BATV + KATV 2016: ECTS fag; mulighed for sammenlæsning med BA, integrerede prøveformer, især på 5. semester, inkl. afskaffelse af Skandinaviske studier = i alt 2 kurser (udgangspunktet er studieordningen for 2011, inkl. opdateringer). NB Da der endnu ikke er blevet truffet beslutning om hvordan tilvalg hhv. sidefag kommer til at blive struktureret fremover, afventes yderligere ressourceeffektivisering. De seneste mange år har der været sidefagsstuderende, og undervisningen har kørt i særskilte hold, men de fælles initiativer der har været udbud, har inkluderet gruppen også (fx RUS, gæsteforelæsninger, fællesforelæsninger knyttet til de enkelte fag mv.). Fælles for Nordisk BA, BATV, KATV - Holdundervisningen suppleres af fællesforelæsninger hvor hele årgangen, inkl. BATV og KATV, samles, fx ifm. temauger, det nordiske mv. - Koordinering på tværs af fx instruktorundervisning (fx mhp. skriveøvelser og andet øvelsesbaseret understøttende undervisning) - De nye studieordningerne medfører en gennemgang og nyetablering af vejledning pr. fag, semesterkoordinatorer mv. I alt 24 kurser BATV's Viking Studies & Begivenhedskultur - Ingen ændringer af større omfang (enkelte eksamenseffektiviseringer) da evt. strukturændringer mht. tilvalg endnu ikke er afgjort. Oplevelsesøkonomi - Dimensionering: 45 > 29 studiepladser - Ingen ændringer i denne omgang; faget udbydes med undervisere fra IKK, IKS, BSS og BCOM, og her har der været nævnt, endnu uden tilbundsgående drøftelser, at der er muligheder for samlæsning - Gennemlysning af undervisningsformerne, der på den ene side er meget aktiverende, fremdriftsøgende (OØ har et af fakultetets

11 bedste gennemførselsprocenter) osv., og på den anden side er meget ressourcekrævende. Her skal der findes en balance. Side 11/17 Semiotik og Lingvistik Internt samarbejde mellem Semiotik og Lingvistik samt udarbejdelse af en liste til Taskforcen. Thomas Rosendahl fra Styregruppen giver et kort oplæg: 15. marts: forpligtende indmeldinger fra faglighederne Styregruppen mødes hver 14. dag. Her ser man hvilke emner, eks. Studium Generale der skal have øget opmærksomhed. Styregruppen opgaver er beskrevet i opsamlingsbrevet (Bilag 5.2). Efter 15. marts dannes et overblik over indsendte forslag, herunder vurderes det om de er tilstrækkelige til at nå besparelserne samt om de er solidariske. Nævnets drøftelse: Studium Generale - en lokationsbaseret tovholder der skal undersøge forholdene på den pågældende lokalitet. Styregruppen har et særligt fokus på Studium Generale. Hvad sker der hvis fagmiljøerne ikke ønsker samarbejde? Kan man forestille at ledelsen vil presse beslutninger igennem? Institutleder og Studieleder har beføjelserne til at sætte igennem overfor fagligheder. Men dette vil kun ske hvis faglighedernes indspil ikke er tilstrækkelige. Hvor er Studienævnet placeret i forhold til ledelsen i denne sammenhæng? Studienævnet har pligt til at stå for den faglige kvalitetssikring. Nævnet er indtænkt som en kvalitetskontrol. Styringsgruppen tilrettelægger processen, ledelsen der beslutter hvornår processen er i hus rent ressourcemæssigt. Studienævnet kvalitetstjekker i forhold til studieordningsrevisionen. Nævnet efterspørger en kort og konkret beskrivelse af de økonomiske konsekvenser der er baggrunden for hele processen (max. 1 side) hos Institutleder. Institutleder er i færd med at udfærdige en beskrivelse der udsendes med næste nyhedsbrev. Denne kan også bruges selvstændigt i forbindelse med afdelingsledernes drøftelser med de enkelte fagligheder. Der er to hensyn, man skal kunne så inde for det faglige, men man skal også sikre at der kommer en økonomi der betyder at der ikke skal afskediges medarbejdere. 6. Tilvalg (Drøftelsespunkt/Beslutningspunkt) Indstilling: Nævnet finder ikke at forslaget identificerer de problemer som Arts står overfor og de opstillede løsninger fremmer ikke noget i forhold til at imødegå udfordringerne. Nævnet foreslår at man fastholder den nuværende struktur og løser problemerne inden for det som findes, dvs. adresserer de problemer som er uden at igangsætte en stor ressourcekrævende strukturændring oven i de øvrige fagudviklingsressourcekræ-

12 vende tiltag som arbejdes med hos faglighederne og i Studienævnet, herunder uddannelsessamarbejdet og øvrige ressourcebesparende tiltag. På baggrund af Nævnets drøftelse udfærdiges der et kommenteringssvar bestående af en kort prosatekst med Nævnets anbefalinger samt referatuddrag fra de to drøftelser som er ført på Nævnet. Begge sendes til skriftlig høring blandt Nævnets medlemmer forud for fremsendelsen til Dekanatet og arbejdsgruppens formand. Side 12/17 På baggrund af decembermødets indledende drøftelse af Anbefalinger til fakultetsledelsen om BA-tilvalg samt øvrige drøftelser af rapporten i Uddannelsesnævnene drøfter Nævnet rapporten og udfærdiger et kommenteringssvar til Dekanatet og til udvalget bag rapporten. Nævnets drøftelse: Nævnet kritiserer på det kraftigste at rapporten er modtaget meget sent forud for decembermødet (8. december, 2015) på trods af at rapporten er datosat 28. august Internationalisering er ikke kun at sende studerende på udvekslingsophold ved udenlandske universiteter, internationaliseringen sker også her gennem de internationale miljøer på Arts, herunder IKK-tilvalget Viking Studies. Udspillet forholder sig ikke til skabelsen af de internationale miljøer her på stedet, og det er spørgsmålet om disse kan opretholdes hvis de uddannelser de er skabt på baggrund af reduceres fra 45 til 30 ECTS. Internationalisering på 6. semester vil betyde at faglighederne mister kontakten til de studerende på et kritisk tidspunkt i uddannelserne, i dette perspektiv bør internationaliseringen ske på 5. semester. Det stilles ligeledes spørgsmålstegn ved den faglige kvalitet i forhold til et 15 ECTS udrejsekursus. Nævnet understreger de positive elementer i HUM-fagene hvor den enkelte studerede får mulighed for at tone sin bacheloruddannelse. Det er en god mulighed for at få tværfaglighed ind i uddannelsen og kurserne giver anledning til fælles forskningsprojekter mellem underviserne. Enkelte Tilvalg, herunder Begivenhedskultur, har afventet indfasningen af didaktiske tiltag til der er truffet en beslutning vedr. tilvalgsstrukturen og antallet af fremtidige tilvalg. Nævnet spørger til om der i forbindelse med udarbejdningen af anbefalingerne har været kontakt til tilvalgene? Har arbejdsgruppen talt med underviserne bag tilvalgene for at skabe et overblik over hvad der foregår ude på tilvalgene? Nævnet finder ikke at minimumkrav til størrelsen af tilvalg altid giver økonomiske gevinster. Flere fagligheders nuværende tilvalg har stærkt reducerede omkostninger gennem samlæsninger. Nævnet stiller sig spørgende til omfanget af det faglige perspektiv der kan opnås på et 30 ECTS Tilvalg samt problematisere at et sådant Tilvalg vil kunne danne baggrund for optag på en kandidatuddannelse. Rapporten er fastholdt i tesen om, at studerende grundet dimensioneringen alene vælger kandidatuddannelse efter deres retskrav, men dette er endnu blot en tese.

13 Studenterrepræsentanterne understreger det problematiske i et tidligt karrierevalg på bacheloruddannelserne - en studerende skal meget tidligt beslutte om han eller hun ønsker at blive gymnasielærer (gennem et sidefag) eller følge et af de reducerede tilvalg i stedet. Studenterrepræsentanterne finder det ikke hensigtsmæssigt at dette afgørende valg skal træffes meget tidligt i uddannelsen. Side 13/17 7. Ændring af beskrivelse af deltagelseskrav og Prøveform 2 til HUMfag (Beslutningspunkt) Indstilling: Nævnet godkender følgende præcisering til Prøveform 1 hvor der er tilknyttet et deltagelseskrav: Med regelmæssig forstås deltagelse i mindst 75% af de udbudte timer. Med aktiv forstås at den studerende deltager i de med undervisningen forbundne aktiviteter (almindelig forberedelse, deltagelse i holddiskussioner, opgaveløsning mv.). Med tilfredsstillende forstås, at man har opnået det for beståelse af eksamen nødvendige niveau. Nævnet har på Studienævnsmødet godkendt følgende standardisering af Prøveform 2 til HUM-fag udbudt under IKK i de tilfælde hvor der ønskes et deltagelseskrav: Prøveform 2: Bunden skriftlig hjemmeopgave Gradueret bedømmelse Intern censur Bemærkning: Ved manglende aktiv undervisningsdeltagelse aflægges prøve i form af en bunden skriftlig hjemmeopgave, evt. på baggrund af produkt. Omfang 8-10 sider. Eksamenstid: 7 dage I de tilfælde hvor der ønskes et deltagelseskrav har man hidtil haft følgende præcisering indsat i Bemærkninger til Prøveform 1: Med regelmæssig forstås deltagelse i mindst 75% af de udbudte timer jævnt fordelt over semestret. Med aktiv forstås at den studerende deltager i de med undervisningen forbundne aktiviteter (almindelig forberedelse, deltagelse i holddiskussioner, opgaveløsning mv.). Med tilfredsstillende forstås, at man har opnået det for beståelse af eksamen nødvendige niveau.

14 Nævnet beslutter at ændre præciseringen vedr. Prøveform 1 således kravet om at 75% af de udbudte timer skal være jævnt fordelt over semesteret slettes således bemærkningsfeltet fremover lyder således: Side 14/17 Med regelmæssig forstås deltagelse i mindst 75% af de udbudte timer. Med aktiv forstås at den studerende deltager i de med undervisningen forbundne aktiviteter (almindelig forberedelse, deltagelse i holddiskussioner, opgaveløsning mv.). Med tilfredsstillende forstås, at man har opnået det for beståelse af eksamen nødvendige niveau. 8. Rapport fra Specialearbejdsgruppe (Drøftelsespunkt) Indstilling: Referatuddraget vedr. Nævnets drøftelse af Udredning og indstilling vedr. Specialeprocessen pa Arts, 15. dec udsendes efter Nævnets møde til skriftlig høring med henblik på, at referatuddraget udgør Nævnets kommentarer til rapporten. Rapporten Udredning og indstilling vedr. Specialeprocessen pa Arts, 15. dec er til høring i Nævnet. Nævnet kommenterer rapporten. Nævnets drøftelse: Nævnet beder arbejdsgruppen bemærke at en tidlig igangsættelse af specialeprocessen vil fange igangværende kandidatstuderende som eventuelt vil være nået forbi de tidspunkter hvor en tidlig specialeproces påtænkes at blive igangsat. Nævnet henstiller derfor til at der arbejdes med en gradvis indfasning af en eventuel tidlig igangsættelse af specialeprocessen for igangværende kandidatstuderende. Der vil være fagligheder hvor antallet af specialer fordelt på de enkelte undervisere vil blive for stort i forhold til muligheden for at kunne bedømme specialerne på den reducerede tid. Sammenhæng mellem Feltstudie og Speciale. Empirimaterialet fra feltstudiet kan med fordel bruges i specialet, men man bør udvikle eksamensformer på 3. semester som gør det muligt at (gen)bruge materialet indsamlet og udviklet i 3. semester i forbindelse med Specialet. En udvikling af sammenhænget mellem Feltstudie/Projektorienteret forløb og Specialet vil stadig efterlade studerende på Internationale valgfag og Profilfag med en stor arbejdsbyrde på 3. semester. Nævnet påpeger at en tidlig igangsættelse af specialeprocessen forud for 4. kandidatsemester vil betyde en overføring af arbejdsbelastning tilknyttet de 30 speciale-ects på 4. semester til tidligere semestre hvor der allerede er tilknyttet arbejdsbelastning svarende til 30 ECTS. Nævnet peger på den særlige udfordring der er i forbindelse med en tidlig igangsættelse af specialeprocessen på kandidatuddannelser der ikke er en naturlig for-

15 længelse af en BA-uddannelse. En tidlig igangsættelse af specialeprocessen vil derfor give særligt udfordringer i forhold til B-linjestuderende. Enkelte af Nævnets medlemmer foreslår udviklingen af en form for skematisering eller kodificering af specialerne for derigennem at hjælpe de studerendes skriveproces (så hver enkelt studerende ikke skal opfinde specialeformen på ny). Nævnet understreger, at en reduktion af skrivetiden vil medføre en kvalitetsforringelse af specialerne. Kvaliteten kommer af tiden, ikke af sidetallet. Hvis tiden reduceres bør kravene til de studerende ligeledes reduceres. Der kan ikke forlanges det samme af de studerende hvis de skal skrive specialerne på kortere tid. Side 15/17 9. Hvad er god censur? (Drøftelsespunkt) Indstilling: Nævnet tager de problemer som blev adresseret i Nævnets drøftelse op på kommende møder som et led i det fortsatte arbejde med uddannelseskvalitet. Nævnet har besøg af censorerne Allan Hilton Andersen (Engelsk) og Bo Kampmann Walther (Informationsvidenskab, Digital design, IT-didaktisk design, samt Litteraturhistorie) til en drøftelse af hvad god censur er. Nævnets spørgsmål: Hvordan opleves/håndteres eventuelle forskelle i niveau mellem uddannelser set i forhold til at ramme et fair niveau på de enkelte uddannelser (som med rette kan have en egen opfattelse af, hvordan niveauet skal lægges)? Bo Kampmann: Ser det ikke som et stort problem. De enkelte uddannelser har en ordentlig ramme omkring niveauet. Allan Hilton: Studienævnene opstiller gennem studieordningerne rammerne for bedømmelsen på den enkelte discipliner og censorerne følger disse. Der kan derfor være niveauforskelle, men Allan mener ikke at det er et problem. Hvad betyder de formelle rammer for vores studerendes opgaver for dit arbejde som censor? Altså: hvis studerende ikke lever op til fx opgavens omfang, bliver opgaven ikke bedømt (vi har gennem nogle år nu fået formaliseret omfang ved at skrive minimum maksimum for hver opgave, og gør også opmærksom på at det er det der gælder. Alligevel oplever jeg en nærmest stigende tendens til at studerende ikke overholder der, men ligesom ikke har kendskab til det, for ellers ville de jo bare snyde ift. opgavens omfang). Bo Kampmann: Censorer mener at det er intuitionernes eget problem. Det er ikke censorens opgave at tjekke formalia. Allan Hilton: Hvis formalia ikke er overholdt bør opgaverne afvises. Bo Kampmann opstiller en række bekymringer i prioriteret rækkefølge: 1. Videnskabsteoretisk usikkerhed. Det teoretiske fundament er ikke godt nok 2. Stavning og kommasætning er et problem. 3. Opgavestandarter på tværs af fakulteter - der er forskel på traditionerne på tværs af fakulteter.

16 4. Opgaver om computerspil og TV-serier, dvs. opgaver bliver i højere og højere grad skrevet lystbetonet. De er skrevet passioneret, men ikke videre objektive i deres videnskabsteoretiske tillgavn Side 16/17 Nævnets drøftelse: Det videnskabsteoretiske er et problem - der er svært at se en faglig progression. Men spørgsmålet er om der er behov for det videnskabsteoretiske niveau i forhold til det arbejdsmarked der venter de studerende. Bo Kampmann: Det videnskabsteoretiske blik skal bruges, også i forhold til et arbejdsmarkeds behov. De videnskabsteoretiske teknikker skal bruges for at lave et godt resultat, også ude på arbejdsmarkedet. Allan Hilton: Det videnskabsteoretiske niveau er ikke altid godt, men metodeafsnittet i opgaver bliver derfor vigtigere. Det er dette censorerne bør forholde sig til. Allan Hilton: Det journalistiske præg er især knyttet til de lystbetonede opgaver. Allan Hilton: Der er meget plagiat. Man kan som censor møde modstand mod anmeldelser om plagiat. Nævnet finder ikke at plagiat er et problem i det omfang som Allan opstiller. Bo Kampmann: Plagiatsager er stigende. Det er vigtigt med institutionelle rammer vedr. plagiatsagerne og andre omstændigheder. Den gode censur hænger sammen med den gode vejledning. Som vejleder skal man forsøge at opretholde de faglige og institutionelle krav, men som vejleder står man også overfor et menneske. Men dumper man nok? Kan man ikke bruge dumpning fremfor at presse noget igennem i vejledningssituationen? Bo Kampmann: Der lukkes mange studerende igennem, niveauet er måske for lavt - måske skal man dumpe mere, også på baggrund af det skriftlige niveau. Allan Hilton: Der dumpes ikke for få. Der er ingen grund til at opretholde et ideal som ingen kan leve op til. Allan Hilton: Niveauet hos underviserne er højt (som det opleves i forbindelse med mundtlige eksaminer). Bærer gruppeeksaminer studerende igennem som ikke bør bæres igennem? Allan Hilton: Måske, men det er svært at sige. Nævnet ønsker at der kommer en god kritikkultur på vores uddannelser. En bedre kritikkultur kan gøre vejlederne lettere. 10. Meddelelser 10.1 Meddelelser til og fra Studieleder Meddelelser til og fra Studienævnsformand og -næstformand Interkulturelle studier, Studieordning Nævnet informeres hermed om uddannelsen Interkulturelle Studier. Uddannelsen er godkendt af Dekanatet til udbud september de er akkrediteret og er ikke underlagt dimensioneringen: Spansk Studieordningen for kandidatuddannelsen i interkulturelle studier

17 Tysk Studieordningen for kandidatuddannelsen i interkulturelle studier Fransk Studieordningen for kandidatuddannelsen i interkulturelle studier Italiensk Studieordningen for kandidatuddannelsen i interkulturelle studier LA Studieordningen for kandidatuddannelsen i interkulturelle studier Engelsk Studieordningen for kandidatuddannelsen i interkulturelle studier Side 17/ Afgørelse og E-boks I løbet af forholdsvis kort tid vil afgørelsesbreve fra AU blive sendt til de studerendes E-bokse, herunder også afgørelsesbreve vedrørende afgørelser truffet af Nævnet. Der vil forud for overgangen til E-boks blive iværksat en informationskampagne. Har internationale studerende E-boks Studienævnssekretæren Ændring af arbejdsopgaver i SNUK betyder en ændring af Studienævnssekretærens servicering af Nævnet Meddelelser fra Uddannelsesnævnene Meddelelser til og fra VEST Specialeseminar igangsættes fra mandag d. 18. Der er 300 studerende der har meldt deres ankomst. Forsinkelsessamtaler. 10 % af de forsinkede takker ja til samtalerne. U-days: fagmiljøerne må meget gerne byde med oplæg. 11. Evt. Henstilling til at feedbackkultur tages op i Uddanenlsesnævnene Nævnet takker de afgående studenterrepræsentanter for et godt arbejde gennem det sidste år. [Tekst]

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 6. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 27.09.2014 kl. 9.00-14.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 13 til 13.05 2. Opfølgning på referat kl. 13.05 til 13.15 3. Indkomne sager 4.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Opfølgning på referat kl. 9.05 til 9.10 3. Indkomne sager 4. Handleplaner

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 16.12.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 22.02.2017, kl. 8.30-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Indkomne sager 2.1 Dispensationssag vedr. ansøgning

Læs mere

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK Møde den: 13. marts 2013, kl. 14.00-16.30 Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Jakob Isak Nielsen, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 20.08.2012 Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Unni From, Claus Bossen, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek

Læs mere

OPSAMLING PÅ STUDIELEDERS BESØGSRUNDE I IKK S FAGMILJØER

OPSAMLING PÅ STUDIELEDERS BESØGSRUNDE I IKK S FAGMILJØER OPSAMLING PÅ STUDIELEDERS BESØGSRUNDE I IKK S FAGMILJØER EFTERÅRET 2015 Jeg overtog denne opgave for 5 dage siden... så jeg samler op på samtaler, jeg ikke har deltaget i. Derfor: Hjælp mig, hvis jeg overser

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 Møde den: 21.08.2013 Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 14.01.2015 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 28.09.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde Møde den: 18.02.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Pia Rasmussen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo Cecchini, Inger

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015 Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 1-faglig Kandidat 1 Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang af studieordningen for den 1-faglige kandidatuddannelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 09.12.20125 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Leonardo Cecchini, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26.04.2017 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington, Leonardo

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 09.04.2013, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Dagsorden Deltagere: [Navn(e)] 1. Godkendelse af referat og dagsorden 2. Alt.udvalg 3. Telekollaboration/Intercultural

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening Mødedato: 15. december 2017 Mødested: D 120 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: Charlotte Mathiassen, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26.08.2015, kl. 9.00-15.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Leonardo Cecchini, Ane Hejlskov Larsen, Jody W. Pennington,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André

Læs mere

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Tid: Onsdag den 26. april 2017 kl. 13.30 Sted: Bygn. 1483, lokale

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25.01.2017 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23.11.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer sig i de enkelte

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 24.02.2016, kl 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25.11.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo Cecchini,

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21.10.2015 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Birgitte Stougaard Pedersen, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Ane Hejlskov

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalget i klassisk arkæologi 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalget i klassisk arkæologi 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalget i klassisk arkæologi 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Malou Juelskjær, Per Fibæk Laursen, Morten Jacobsen, Lis Salbøg, Christian Hestbæk og Dorte Puggaard Fraværende:

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Møde den: 12. december Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 12. december Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 2. december Lokale 366, Bygning 48, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi

Læs mere

Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B. November 2002

Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B. November 2002 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B November 2002 Senest revideret november 2002 Faglig supplering i Musikvidenskab Kapitel 1:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise

Læs mere

IDÉKATALOG TIL EDU IT 7 FORSLAG TIL ONLINE AKTIVITETER I UNDERVISNINGEN ARTS AARHUS UNIVERSITET

IDÉKATALOG TIL EDU IT 7 FORSLAG TIL ONLINE AKTIVITETER I UNDERVISNINGEN ARTS AARHUS UNIVERSITET EDU It IDÉKATALOG TIL EDU IT 7 FORSLAG TIL ONLINE AKTIVITETER I UNDERVISNINGEN au ARTS AARHUS UNIVERSITET INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 1. STUDENTEROPLÆG MED KOMMENTARER FRA STUDERENDE 3 2. DISKUSSION

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 19.08.2015, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer

Læs mere

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2019 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk Møde afholdt 19. juni 2019,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25.05.2016 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo

Læs mere

32. Medie- og kulturhistorie I-II 30. Medie- og kulturhistorie I-II (for multimediedesignere) (Media and Cultural History I-II)

32. Medie- og kulturhistorie I-II 30. Medie- og kulturhistorie I-II (for multimediedesignere) (Media and Cultural History I-II) Rettelsesblad til Studieordning for Bacheloruddannelsen i Medievidenskab 2012, centralt fag og tilvalg samt Studieordning for Bacheloruddannelsen i Medievidenskab 2012 (for multimediedesignere) Gælder

Læs mere

31 Mundtlig. 8 Designteori hjemmeopgave ekstern karakterskala Projektledelse Skriftlig, take-home intern 6 timer karakterskala 5 33

31 Mundtlig. 8 Designteori hjemmeopgave ekstern karakterskala Projektledelse Skriftlig, take-home intern 6 timer karakterskala 5 33 Studieordning for bacheloruddannelsen i design og kulturøkonomi 2010 Rettelserne er godkendt af Studienævnet for Dansk, Engelsk og Design den 21. januar 2011. Rettelserne er godkendt af dekanen for Det

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer Møde den: 8. april 2016, kl. 14.00 16.00 Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg,

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalget i film- og medievidenskab 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalget i film- og medievidenskab 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalget i film- og medievidenskab 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2018 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017 Referat fra studienævnsmøde mandag den 6. november 2017 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 3. oktober 3. Evalueringer 4. semester (herunder cybercrime/radikaliserings-spørgsmålet)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 18.06.2014 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden Møde den: 8. maj 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi og Musikvidenskab

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23.09.2015 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde Møde den: 17.06.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Ane Hejlskov Larsen, Jody W. Pennington, Leonardo

Læs mere

Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg (pkt. 1-6) Dramaturgi og Musikvidenskab

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 6 Modul 5: Organisation og ledelse i den offentlige

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 Studienævnsmøde, Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 Studienævnsmøde, Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 15.01.2014 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 Studienævnsmøde, Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger Schoonderbeek

Læs mere

Rettelsesblad til. Studieordning for bacheloruddannelsen i Dansk Gælder for studerende indskrevet pr. 1. september 2012 og senere

Rettelsesblad til. Studieordning for bacheloruddannelsen i Dansk Gælder for studerende indskrevet pr. 1. september 2012 og senere Rettelsesblad til Studieordning for bacheloruddannelsen i Dansk 20 Gælder for studerende indskrevet pr. 1. september 2012 og senere 5. Forløbsmodel Placering af undervisning og eksamen: Se i slutningen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund Ordinært møde 2014-2 den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund REFERAT Til stede: Claus Møller Jørgensen, Kirstine Nielsen, Mette Svart Kristiansen, Petter Bugge, Ole Høiris,

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL OF Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Tid: Mandag den 16. marts 2015 kl. 11 Sted: Bygn. 1483, lokale 516 Fagstudienævnet

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B August 1997 Senest revideret august 2007 2 KAPITEL 1: FORMÅL OG FAGLIG BESKRIVELSE

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 27.04.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody

Læs mere

Møde den: 28. november 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 28. november 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 8. november 018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ANTROPOLOGI OG ETNOGRAFI DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ANTROPOLOGI OG ETNOGRAFI DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET Studieordning for SUPPLERINGSFAG I ANTROPOLOGI OG ETNOGRAFI DET HUMANISTISKE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET August 2005 Senest revideret august 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1. Suppleringsuddannelsen

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 4. september. 3. Evaluering af 2. semester 4. Planlægning

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. marts 2017, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. september 2017 kl. 13.15-15.00 Lok. 1330-126 Møde 7/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Til stede Anne Binderkrantz (AB), Morten Brænder (MB), Lars Skipper (LS), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 4.2.26 kl. 9.-2. Lokale 366, Bygning 48, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek Hansen, Jakob Steensig,

Læs mere

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Forretningsudvalget (FU)...3 FU-møde: 19. november 2014...3 FU-møde: 27. februar 2015...4 Elektronisk semesterevaluering...5

Læs mere